ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ταλάτ: Ερντογάν εφέντημ, πάμεν καλλύτερα που χότι επεριμέναμεν!
Σύντροφον Γρουστόφκιαν, δώκει μας τα ούλλα!



Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δε διακατέχεται από οποιαδήποτε προσωπική προκατάληψη για το Δ. Χριστόφια.

Τον θεωρεί όμως αναξιόπιστο και τολμά η Επιτροπή να χαρακτηρίσει τους χειρισμούς του, όχι ως "αριστοτεχνικούς" που έλεγε και ο (πολιτικά κακοποιημένος) Κατσουρίδης - προ της κακοποίησης-, αλλά ως επικίνδυνους.

Θα χαιρόμασταν αν μας διέψευδε. Όπως χαρήκαμε την πρωτοβουλία του να αποστείλει επιστολή στο Γ.Γ. του ΟΗΕ για άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου (η οποία φαίνεται όμως ότι ήταν στιγμιαίο πυροτέχνημα).

Όμως δυστυχώς, ο κ. Χριστόφιας αποδυκνείεται όλο και πιο Ευέλικτος και όλο και πιο επικίνδυνος. Να τι είπε πριν λίγες μέρες στην εκπομπή "Φάκελοι" του Κ. Γεννάρη:

"Εγώ δεν ανήκω στη σχολή επανάληψης κόκκινων γραμμών για την ελληνοκυπριακή κοινότητα ή αποδέχομαι ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές από την τουρκοκυπριακή κοινότητα ή την τουρκική πλευρά."

Άρα για το Δ. Χριστόφια:

1) τα πάντα είναι διαπραγματεύσιμα (παρουσία τουρκικού στρατού, εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα ξένων χωρών (και δη της Τουρκίας), ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.)

2) οι δεσμεύσεις που έδωσε στο λαό για να εκλεγεί και ιδιαίτερα στους εταίρους του, δεν αποτελούν κόκκινες γραμμές, αλλά ΦΟΥΜΑΡΑ. Ιδιαίτερα τα 18 σημεία του προγράμματος Τάσσου Παπαδόπουλου τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα λαμβάνονταν πολύ σοβαρά υπόψη, όπως π.χ. το σημείο 12 νέο σύστημα ασφάλειας που δε θα παραχωρεί επεμβατικά δικαιώματα σε ξένη χώρα.

Θυμάστε κάποτε που ο Δ. Χριστόφιας καταδίκαζε το "όλα στο τραπέζι"; Τώρα έχει πάει ακόμη πιο πέρα: δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές!!! Δηλαδή όχι απλά όλα μπορούμε να τα συζητήσουμε, αλλά και όλα μπορούμε να τα αποδεχτούμε!

Έχουμε άδικο που δεν τον εμπιστευόμαστε;

ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

15 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η λύση πλησιάζει και αυτό είναι που σας κάνει να τρέμετε φασιστόπαιδα.

Ανώνυμος είπε...

Έ Ανώνυμε πιο πάνω, τζίλα τ' αμαξούιν σου.

Το "φασιστόπαιδα" άφησέ το για εκείνους που φέρνουν στο λαό μια λύση παρόμοια με αυτήν που καταψήφισε πριν λίγο καιρό.

Και βεβαίως εμάς μας τρομάζει η "λύση" που έρχεται. Γιατί δεν είναι λύση, ούτε δίκαιη, ούτε έστω υποφερτή. Είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η νομιμοποίηση της κατοχής.

Jordan είπε...

Η λύση πρέπει να είναι προϊόν συμβιβασμού. Αυτό το λένε όλοι οι Πρόεδροι μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστούμε να δώσουμε και κάποια πράγματα, για να μπορέσουμε να πάρουμε κάποια άλλα.

Αν δε δώσουμε, γιατί να ενδιαφερθεί η Τουρκία για λύση;

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

"Εγώ δεν ανήκω στη σχολή επανάληψης κόκκινων γραμμών για την ελληνοκυπριακή κοινότητα ή αποδέχομαι ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές από την τουρκοκυπριακή κοινότητα ή την τουρκική πλευρά."


Πρόκειται για την πιο εξωφρενική δήλωση που έγινε ποτέ από εκπρόσωπο της Ε/Κ πλευράς και κυρίως ξέρουμε πως είναι δήλωση που ποτέ δεν θα έκαναν στον αιώνα τον άπαντα οι Τ/Κ με τις πλάτες της Άγκυρας.

Μία λύσις που θα
1. περιέχει εγγυήσεις στα πρότυπα του 60 όπως θέτουν ξεκάθαρα στις Κόκκινες Γραμμές τους οι Τ/Κ

2.Μία λύσις που αποδυναμώνει την Κυπριακή Δημοκρατία και την υποχρεώνει να υπακούει σε όρους μιας "Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης" που έχουν τεθεί απο την Τουρκία

3. Μία λύσις που δεν θα εφαρμόζει 100% το Κοινοτικό Κεκτημένο σε όλα τα επίπεδα

4. Μια λύσις στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώμτα δεν θα διασφαλίζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλη την έκταση της νήσου

5.Μία λύσις που δεν προβλέπει επιστροφή της πλειοψηφίας των προσφύγων στις εστίες τους

6.Μία λύσις που προϋποθέτει ξένους τοποτηρητές σε θεσμούς όπως η δικαιοσύνη

7. Μία λύσις που δεν παρέχει πραγματική πολιτική ισότητα σε ΟΛΟΥς τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο

8. Μία λύσις που δεν προβλέπει την ΆΜΕΣΗ αποχώρηση των Κατοχικών δυνάμεων και των Εποίκων που προστέθηκαν στην Κύπρο την τελευταία 5ετία (τουλάχιστον)

Είναι απλά μία "λύσις" που επιβραβεύει την εισβολή και την κατοχή και τους πάγιους στρατηγικούς στόχους της Άγκυρας που δεν θέλει μία Κύπρο ανεξάρτητη στο γεωγραφικό μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.

Και θα πω καθαρά πως μεταξύ μίας λύσεως που θα δικαιώνει την εισβολή και την κατοχή και μίας συνέχειας της παρούσας κατάστασης επιλέγω τη δεύτερη. Για τον απλούστατο λόγο, πως τώρα, έστω και έτσι η Λευκωσία δεν είναι υποχείριον της Άγκυρας.

Jordan...με όλη την καλή πίστη φίλε. Τι ακριβώς να δώσουμε; Την κατεχόμενη Λευκωσία; Την Κερύνεια; Τη Μόρφου; Τι να δώσουμε δηλαδή; Μήπως τον Στρόβολο; Το Παραλίμνι; Την Πάφο; Δεν νιώθεις πως ο συμβιβασμός εκ μέρους μας ήδη έχει επιτευχθεί εδώ και χρόνια;

Μιλάμε όλη για "την εισβολή". Ξεχάσαμε πως έγιναν δύο εισβολές.
Ξεχνάμε πως αυτή του Αυγούστου είναι η επιτομή της παρανομίας εφ όσον έγινε με την νόμιμο και αναγνωρισμένη Κυπριακή Κυβέρνηση στην εξουσία κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων στην Ελβετία.

Ποιός Κύπριος δεν θέλει Λύση δίκαιη; Εξόν από κάτι αλήτες με συγκεκριμένα συμφέροντα, και είναι ελάχιστοι αυτοί, όλοι ποθούμε να δούμε την Κύπρο να γυρίζει σελίδα.

Αλλά αυτή η νέα σελίδα;, δεν μπορεί να είναι η επιβράβευσις των "τετελεσμένων" και του "κατοχικού δικαίου".

Εγώ προς το παρόν κρατώ μικρό καλάθι για όλα και όλους. Μπορεί ο Χριστόφιας να παίζει πονηρά και να σηκώνει επίτηδες σκόνη. Δεν είμαι μέσα στο μυαλό του. Όμως, υπάρχουν σημάδια τρομακτικά. Όπως η δήλωσις περί "κόκκινων γραμμών" η οποία ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία...γιατί άραγες; Για να απαλύνει την προηγούμενη περί Αμμοχώστου στα μάτια του κατακτητή;

Ποια είναι η "ασφάλεια" που ζητά ο Μ.Α.Ταλάτ για τους Τ/Κ;

Ύπάρχει πια στην Κύπρο Ελλαδικός Εθνικισμός και εθνοκαθαρτικες τάσεις;

Η Ελλάδα, αγωνιά να τα "φτιάξει" με την Τουρκία όσο μπορεί καλύτερα και θέλει να "απαλλαχθεί" από το Κυπριακό.

Για ποια ασφάλεια ομιλούν; Κυκλοφορεί το φάντασμα του Γρίβα μήπως; Ευτυχώς, όχι!

Έχεις δίκαιο, όλοι οι Πρόεδροι μιλούσαν για λύση Συμβιβασμού. Ενοούσαν αυτά που λεω πιο πάνω. Οτι μιλάμε και συζητάμε και Ομοσπονδία Διζωνική και Δικοινωτική είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ συμβιβασμός που δεχτήκαμε και που σημαίνει πως ακόμα και με το πιο "σωστό περιεχόμενο" που έλεγε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, δεν παύει να αλλάζει ριζικά τον χάρτη της χώρας ΑΡΑ να δικαιώνει εν μέρει τα όσα έγιναν το 74.

Και άλλος συμβιβασμός; Ε, ΟΧΙ δα!

Jordan είπε...

Κυπριώτη,

Διάβασα πολλές αναρτήσεις αυτού του site και πολλά σχόλια. Είδα εκείνο το εμετικό σου ποιήμα.

Διακατέχεσαι από εμπάθεια εναντίον του Προέδρου Χριστόφια και γι' αυτό γράφεις τα όσα γράφεις.

Ξέρεις πολύ καλά Κυπριώτη ότι η λύση "διζωνικής δικοινοτικής" ομοσπονδίας, σημαίνει εκπτώσεις από τα 1-8 που λες. Αν δε σου αρέσει αυτό, μπορείς να μπεις μέσα στο ΕΥΡΩΚΟ, αν δεν είσαι ήδη δηλαδή εκεί μέσα. Μαζί με τα λοιπά ΕΥΡΩΚΟκάκια μπορείτε να συνεχίσετε να βάλλετε εναντίον του Προέδρου και να είστε στο περιθώριο.

Χαίρομαι που ομολογείς ότι επιλέγεις τη διχοτόμηση που έχουμε σήμερα. Είσαι ειλικρινής σε αυτό. Προφανώς βρίσκεις αφορμή την αντίθεσή σου στην ομοσπονδία, όπως και τα λοιπά ΕΥΡΩΚόκια, για να μη γίνει ποτέ αυτό που φαίνεται ότι έρχεται: η Λύση, η Επανένωση, η Συμβίωση με τους Τ/Κ συμπατριώτες μας.

Και αν δεν θέλεις το Συμβιβασμό, δεν έχει σημασία, γιατί ο Συμβιβασμός θα γίνει.

Το 70% ψήφισε εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου και τον έστειλε σπίτι του.

Κι ακόμη κι αν το λέτε ειρωνικά εσείς τα Ευρωκόκια, έχουμε σήμερα Πρόεδρο Λύσης, Πρόεδρο Επανένωσης, Πρόεδρο Ελπίδας για το Αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Ηρθέ άλλος να μας πει τα ποιήματα των νενεκίων...
Εν εβαρεθήκετε να λέτε τα ίδια;
"έχουμε σήμερα Πρόεδρο Λύσης, Πρόεδρο Επανένωσης, Πρόεδρο Ελπίδας για το Αύριο".
Όλο τα ίδια και τα ίδια!

Jordan είπε...

Επιχειρήματα κύριε έχεις;

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχω, το νέο σχέδιο λύσης θα είναι το ίδιο η χειρότερο απο το Ανάν έτσι δείχνουν τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν, οπόταν κάνενας δεν σεβάστηκε την πλειοψηφία του λαού και το επαναφέρει για να ξαναδιχαστεί ο λαός στα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ!
Συνεχίστε εσείς να ονειρεύεστε και αφήστε μας εμάς τους οπισθοδρομικούς να ζούμε στην μίζερη πραγματικότητα μας!!!
Και μην μου αρχισείς τώρα ότι δεν ξέρουμε τι περιέχει το σχέδιο πάνω κάτω σχέδον όλα βγήκαν στην φόρα!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Και μόνο το λεξιλόγιο σας δείχνει γιατί δεν θα έπρεπε ποτέ να έρθετε στα πράγματα και να επικρατήσουν τα όσα πρεσβεύεται.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι αν ξαναέρθει σχέδιο λύσης σύντομα (που το ελπίζω, επειδή προσωπικά είμαι υπέρ της επανένωσης κι εναντίον της διχοτόμησης) θα τεθεί πάλι σε δημοψήφισμα. Άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν ο λαός άλλαξε τη γνώμη του έχει το δικαίωμα να το εκφράσει στο δημοψήφισμα, αν όχι το ίδιο. Ησυχάστε λοιπόν, ο λαός θ' αποφασίσει κι όλοι θα σεβαστούμε την απόφαση του.

Και δεν πρέπει να φοβόμαστε το διχασμό του λαού στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ, είναι το πιο φυσιολογικό πράμα σε μια δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

e rimahozinonofallire .To presvevete me epsilon.Mouhahahha.
Kai kata ta alla eshis provlima me ta greeklish.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHA

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ο Χριστόφιας αποδείκτηκε ένας κοινός ΨΕΥΤΗΣ. Ξεγέλασε το λαό και πήρε τη ψήφο του. Θυμάστε το σύνθημα του "Δίκαιη Λύση Δίκαιη Κοινωνία"; Είναι ακόμα αναρτημένο στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Πόσο κάφρους μπορεί να μας περνούν κάποιοι;

Ανώνυμος είπε...

@ Φαληρος

απο άλλη αναρτηση σου

"2ον Εφόσον ο λαός δεν ρωτήθηκε, τότε αυτομάτως νομιμοποιούνται ΟΛΕΣ οι μορφές πάλης κατά της Δοτής λύσης. "

Το 1960 οι συμφωνίες Ζυριχης Λονδινου ΔΕΝ τεθηκαν σε δημοψηφησμα. Με βαση αυτο που λες η δραση της ΤΜΤ και η τουρκοανταρσια νομιμοποιουντε.

Εφυεν σου τζαι ειπες το? ξα τοσος εν ο νους σου?

Ανώνυμος είπε...

"Αν δε δώσουμε, γιατί να ενδιαφερθεί η Τουρκία για λύση;"

Γιατί η Τουρκία εν ο φταίχτης στην προκειμένη περίπτωση και (έπρεπε χρόνια πριν) να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας διότι έχουμε δίκαιο. Αντί αυτού συζητούμε με τη Τουρκία σαν πως και εν εμείς που επιάσαμε τον τόπο τους τζαι όι τζείνοι τον δικό μας.

Κατά τα άλλα όπως είπες σε ένα συμβιβασμό δίνεις και παίρνεις.

Για πεστε μας και εμάς η Τουρκία τι έδωσε τόσα χρόνια; Τι υποχώρηση έκαμε; Μεγάλη απορία το χω.