ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Έτσι μπράβο. Εσείς διασπασμένοι, εγώ ο Δημήτρης και το ΔΗΣΑΚΕΛ ενωμένοι!




Ο Γιώργος Γεωργίου, κατέγραψε με ακρίβεια στο τελευταίο του άρθρο στο "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" τη σημερινή απογοητευτική εικόνα του αντικατοχικού κινήματος. Το οποίο παραμένει πολυδιασπασμένο, χωρίς ένα σοβαρό καθολικό αξιόπιστο Φορέα να ηγείται των πολιτών που διεκδικούν μία δίκαιη λύση.



Διαβάστε προσεκτικά. Πολύ προσεκτικά (σημείωση: το υστερόγραφο που περιλαμβάνεται πιο κάτω, είναι αφιερωμένο από το Γιώργο στη μεγάλη του αδυναμία, το γιο του Εμμανουήλ)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Άστε το σκόρπιο αντάρτικο, Κυπριακό Ποντίκι 24/7/2009
Είναι πασίδηλο ότι οι συνθήκες που ζούμε και αυτά που βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες, είναι αυτά που ζούσαμε στις αρχές του 2004, μέχρι και το δημοψήφισμα, με την διαφορά ότι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος ενέπνεε στο λαό την διάθεση για αγώνα και αντίσταση, ενώ ο σημερινός δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτούς που θα στηρίξουν το λαό, αλλά σ’ αυτούς που θα προσπαθήσουν να τον παραπλανήσουν για να αποδεχτεί μια διευθέτηση – κλείσιμο του κυπριακού.
Μια ακόμη διαφορά είναι πως οι ξένοι και οι ντόπιοι που επιθυμούν κλείσιμο του κυπριακού, θα είναι προσεκτικότεροι αυτή τη φορά και θα χρησιμοποιήσουν δύο μεγάλα, όπως θεωρούν, ατού:

Τα ΜΜΕ, την πλειοψηφία των οποίων ελέγχουν με κάποιο τρόπο και την ανυπαρξία του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Στην αντίπερα όχθη, η ήττα του Τάσσου Παπαδόπουλου και ο θάνατος του άφησε το λαό χωρίς ηγέτη, χωρίς καθοδηγητή, χωρίς στήριγμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο λαός έχει αρχίσει να ξυπνά και να καταλαβαίνει ότι ο Χριστόφιας τον οδηγεί σε καταστροφικά μονοπάτια.
Ωστόσο, η φωνή της αντίδρασης είναι κατακερματισμένη, οι πυρήνες της αντίστασης είναι σαν μικρές αντάρτικες ομάδες που κτυπούν, προκαλούν κάποιες ζημιές στον εχθρό, αλλά ο όγκος του πυρός είναι μικρός και δεν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι φωνές της αντίδρασης είναι περιστασιακές και άναρθρες κραυγές, όπως το συλλαλητήριο της 20ης του Ιούλη, ενώ κάποια στοιχεία, με την συμπεριφορά τους απωθούν τον συντηρητικό κύπριο από το να προσεγγίσει αυτές τις ομάδες πολιτών που δεν δέχονται τις μεθοδεύσεις του Χριστόφια.
Απαιτείται λοιπόν η συνένωση όλων αυτών των ομάδων σε ένα συντονιστικό όργανο, για να οργανωθεί και η αντίσταση.
Απαιτείται η συγκέντρωση όλων των πυρών, για να μεγαλώσει ο όγκος της αντίδρασης και να συγκεκριμενοποιηθεί. Απαιτείται η πλήρης πολιτικοποίηση της αντίδρασης, για να γίνει μπορετό να πειστεί ο συντηρητικός κύπριος, που δεν αρέσκεται σε ακρότητες και αχρείαστους φανατισμούς.
Μόνο με λογικά, πολιτικά επιχειρήματα (και δόξα τω Θεώ από αυτά μπόλικα) θα έρθουν κοντά οι έντιμοι δεξιοί, οι έντιμοι αριστεροί, οι έντιμοι κεντρώοι, όλοι οι έντιμοι τούτου του λαού.
Ειδάλλως, θα μας πουν όλους «ναζί», «εθνικιστές», «ρατσιστές» και πολέμιους της λύσης, ακόμα και «πραξικοπηματίες», όπως ακριβώς έπραξε ο Σταύρος Ευαγόρου με αφορμή αυτούς που ύβρισαν τον Χριστόφια.
Να μην δίνουμε αφορμή και να μην επιτρέπουμε σε κανένα ακελικό να εκμεταλλεύεται κάποιους δήθεν νεοναζί, για να πλήξει την άποψη κατά του επερχόμενου σχεδίου.
Όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης και ο τελευταίος πολίτης είναι χρήσιμος.
Όταν θα έρθει η στιγμή της επιλογής για το μέλλον των γενεών των ελλήνων στην Κύπρο, δεν περισσεύει κανείς.


Μην ξεχνάτε ότι εκείνο το 76% του ΟΧΙ του Απρίλη του 2004, ήταν η σύνθεση δεξιών, αριστερών, κεντρώων και άλλων.

Γι’ αυτό, ας επανασυσταθεί η Κίνηση Πολιτών, ας ενταχθούν όλοι κάτω από τη σκεπή της, ας γίνει ένα συντονιστικό όργανο, για να παλέψουμε να σώσουμε ότι περισώζεται.


Υ.Γ. Δοξάζω τον Θεό που υπάρχει το χαμόγελο σου και εκείνα τα άδολα νάζια σου, Μάνο! Αυτά είναι η δύναμη μου! Τα χαμόγελα και τα νάζια του κάθε παιδιού είναι η δύναμη μας!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


6 Σχόλια:

Α.Ο. είπε...

Μάλιστα.

Αν το λέει ο φυσανέμης ο Γεωργίου, βεβαίως να ενωθούμε όλοι οι pash πατριώτες.

Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα εναντίον της Λύσης. Νυν υπέρ πάντων ο Αγών!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Όλοι στον αγώνα για μια δίκαιη λύση, άθλιε προβοκάτορα!

πλαστ είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΩΣΙΣ - ΤΖΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΙΜΑΝ ΜΑΣ ΑΥΛΑΤΖΙΝ.

Μην τη χάσετε! Έχει ένα τέλειο εξώφυλλο!

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Άτε να δούμεν Πλαστήρα. Φεύγω για παραλία και πάω να την πάρω τώρα! Να την βλέπουν τα νενέκια και να σπάζουν!

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

με εκτίμηση από το macedoine..:
http://pustasalat.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html

Sartanakkas o PontikoFagos είπε...

Μα επέθανεν ο τάσσος? Πότε?
Α μανα μου μάνα μου τζαι επέθανεν ο τάσσος μας,τζαι εν έχουμεν ηγέτην. Ζάβαλλι μου τον τάσσον μας τζαι εμείναμεν χαμένοι. Τάσσο μου που επίες τζαι αφηκές, ακέφαλην την κύπρον σου. Τζαι εφκαλάν πρόεδρον τον πασιήν τζαι εννα μας πιαν οι τούρτζοι. Τάσσο μου τζαι ο φτωχόπουλλος ακόμα μνημονέυκει, σερβίρει σε με σκορδαλιά, τζαι κρασούιν με τον νέφτιν...Τάσσο μου τζαι το ποντίκιν σου ορφάνεψε τζαι τζείνον, τζαι ο γεωργίου (λίβελλος..............................................................) τζαι έκοψεν τες πελάρες, τζαι τάσσο μου τζαι τάσσο μου, αίκες μας τον βάΣΣον να μασιέτε να προσαπθεί μα οι σιηλλόστραοί εν τον ακούσιν...
Τάσσο μου τασσουιν μου αίκες τον Νοικωλαν μα έκαμεν τα πούττους φαίνεστε μαύρη να εν η ώρα...
Τζαι το σιμούιν τάσσο μου επήεν να φωνάξει τζαι εχέσαν τον να δεις που πάνω εως κάτω..\
τάσσο μου στράφου πίσω να σώσεις την πατρίδαν...γιατί τούτος ο σκατοπασιής θέλει ιμίση μου λύση...
Εσέναν ποιός σε αρώτησεν τασσο μου καημένε, φωνάξε ΟΧΙ να χαρείς, πέρκει ξυπνήσει ο κόσμος, τζαι δκιώξουν τούτον τον πασιήν τζαι βάλουν το γιατρούιν, πας τον ανθό της νιότης του για να μας προεδρέψει...
Τάσσο μου αλι σ αλί και τρισαλί, τάσσο μου καημένε, το καρυοφύλιν σε καρτερά, σήκου χαριτωμένε...