ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΚΑΠΗΛΟΙ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009



Βίντεο για την κυπριακή τραγωδία
(αφήγηση από το σύντροφο Μ. Κατράκη)



Η 15η Ιουλίου 1974, είναι μια επέτειος εθνικής ντροπής. Αυτοαποκαλούμενοι "Έλληνες", έστρεψαν τα όπλα ενάντια στη δημοκρατία, ενάντια στον Πρόεδρο Μακάριο και άνοιξαν την κερκόπορτα στην Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο.

Ήξεραν ή μπορούσαν να ξέρουν τι σήμαινε η απομάκρυνση του Μακαρίου. Τυφλωμένοι όμως από το πάθος τους ή από τις έξωθεν χρηματοδοτήσεις που λάμβαναν, ήταν αδιάφοροι για το τι μπορεί να συνέβαινε.

Με τη στάση τους έδειξαν να αδιαφορούν για τις συνέπειες. Η Τουρκία εισέβαλε 5 μέρες μετά στο νησί, βρίσκοντας απέναντί της ένα ανίσχυρο έως ανύπαρκτο αντίπαλο. Ηρωϊκές προσπάθειες κάποιων προσώπων ή κάποιων ομάδων του στρατού ήταν απελπιστικά μοναχικές, αφού τόσο η Χούντα όσο και οι εγκάθετοί της έδειξαν μία στάση εγκληματικής ανοχής στην τουρκική εισβολή.

Δυστυχώς, οι μεγάλοι ένοχοι της προδοσίας του 1974, πλην εξαιρέσεων (που αποδείχθηκαν τελικά αποδιοπομπαίοι τράγοι) παραμένουν ατιμώρητοι.

Ο Πρόεδρος Μακάριος, διακήρυξε με την επιστροφή του την πολιτική του "κλάδου ελαίας", δίνοντας ουσιαστικά συγχωροχάρτι στους πραξικοπηματίες. Όσο κι αν ο ίδιος πίστευε ότι αυτό επέβαλλε η επίτευξη εθνικής συναίνεσης, η πολιτική του αποδείχτηκε λανθασμένη.

Γιατί αυτή του τη μεγαλοψυχία, την εκμεταλλεύτηκαν οι αμετανόητοι πραξικοπηματίες, που ποτέ δεν κατάλαβαν το λάθος τους. Επίσης, έδωσε την αφορμή σε πολιτικούς τυμβωρύχους, να χρησιμοποιούν την ατιμωρησία των πραγματικών ενόχων, για να γενικεύουν, να καπηλεύονται και να ρίχνουν λάσπη, εναντίον του αντικατοχικού χώρου.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ






Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του συναγωνιστή μας Μ. Κακογιάννη (στον οποίο η Επιτροπή έχει ιδιαίτερη αδυναμία) "Αττίλας 1974:ο Βιασμός της Κύπρου". Ο διαχρονικά συνεπής αγωνιστής Μ. Κακογιάννης ήταν το 2004, συντεταγμένος με τις δυνάμεις της Αντίστασης και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πολλοί μάλιστα από τους πραξικοπηματίες, παρέμειναν τραγικά αμετανόητοι. Μέχρι σήμερα αρκετοί υπερασπίζονται τις πράξεις τους με ψευδοδικαιολογίες και ανυπόστατες επιθέσεις εναντίον του Μακαρίου που τόσο τους ευεργέτησε.

Κάποιοι ακόμη, επανέλαβαν τα "επιτεύγματά" τους του 1974 (και πριν τη χρονιά εκείνη), την περίοδο 2004-2008, όταν, καταχρώμενοι τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, λασπολογούσαν ασταμάτητα εναντίον του Τ. Παπαδόπουλου, επιτυγχάνοντας την απομάκρυνσή του το 2008, με δημοκρατικές διαδικασίες (των οποίων βέβαια είχε προηγηθεί μια πρωτοφανής πλύση εγκεφάλου των πολιτών). Κάποιοι μάλιστα έλαβαν εκ νέου έξωθεν χρηματοδοτήσεις, όπως έκαναν οι πραξικοπηματίες και οι εοκαβητατζήδες πριν το 1974.

Όπως δεν υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία το 1974, παραλείπουν να το πράξουν και σήμερα.





Στο βίντεο, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο ηγέτης της Αντίστασης στο φασισμό, τον οποίο λοιδώρησαν και λοιδωρούν σήμερα και οι Αμετανόητοι και οι Πραξικοπηματοκάπηλοι


ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΚΑΠΗΛΟΙ


Είναι βεβαίως και οι πραξικοπηματοκάπηλοι. Αυτοί που απαθώς άφηναν τους πραξικοπηματίες να αλωνίζουν το 1974. Αυτοί που μετά άφηναν τους μεταπραξικοπηματίες να αλωνίζουν, αποκαλώντας τον (ορκισμένο παράνομα και αντισυνταγματικά "Πρόεδρο") Κληρίδη ως "καλό καραβοκύρη". Αυτοί που αποκαλούσαν το Βάσο Λυσσαρίδη που ήταν η φωνή της Αντίστασης και ο οποίος επέμενε σε τιμωρία των ενόχων "δημαγωγό" (τις ερχόμενες μέρες θα υπάρξουν πιο λεπτομερείς αναρτήσεις επί του θέματος)!!!

Αυτοί οι μεγάλοι "αντιστασιακοί", αφού δόθηκε ο κλάδος ελαίας (στον οποίο οι ίδιοι συναίνεσαν!) και μετά, και ιδιαίτερα μετά και το θάνατο του Μακαρίου, διέπραξαν ένα χυδαίο πολιτικό έγκλημα: εκμεταλλέυτηκαν πολιτικά το πραξικόπημα. Ανέπτυξαν μία συνεχή αντιπραξικοπηματική ρητορική που στόχο είχε την προώθηση των δικών τους πολιτικών θέσεων και την συγκομιδή ψήφων:

1) Έχτισαν ολόκληρες προεκλογικές εκστρατείες, επικαλούμενοι σχεδόν για τα πάντα το ότι αυτοί "δεν έκαναν το πραξικόπημα". Ως να ήταν όλοι οι υπόλοιποι ή έστω όλη η δεξιά πραξικοπηματίες!

2) Πρόσφεραν σε μεγάλο βαθμό αιτιολόγηση και άλλοθι στην Τουρκία με φράσεις όπως "το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής" (ως να μπορεί το συνεχιζόμενο τεράστιας κλίμακας έγκλημα του Αττίλα να εξισωθεί με το πραξικόπημα) και με φράσεις όπως "πρέπει να πληρώσουμε για τα λάθη μας που έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο"!!!!

3) Ταύτισαν όσους προβάλλουν την ανάγκη για ρεαλιστική αντικατοχική πολιτική με τους άφρονες και ακραίους πραξικοπηματίες, λέγοντας ότι "και πριν το 1974 κάποιοι είχαν ακραίες θέσεις και μας κατάστρεψαν"

4) Έριξαν λάσπη, χωρίς στοιχεία, εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων, ότι "συνεργάζονται και έχουν επαφές με τους πραξικοπηματίες" (θυμάστε τις περασμένες Προεδρικές και τι έλεγαν κάποιοι για τον Τάσσο Παπαδόπουλο;)




Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θύμα των συκοφαντών πραξικοπηματοκάπηλων,
απαντά στις αηθείς και ατεκμηρίωτες κατηγορίες τους






ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΚΑΠΗΛΟΙ ΜΑΖΙ!



Όμως για πρώτη φορά, στις περασμένες προεδρικές εκλογές, είδαμε τους αμετανόητους πραξικοπηματίες και τους πραξικοπηματοκάπηλους, να ξεχνούν το πραξικόπημα και ό,τι τους χώριζε και να ενώνονται σε ένα κοινό σκοπό: την απομάκρυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Δυστυχώς το κατάφεραν. Ίσως όχι με πραξικοπηματικές διαδικασίες, αλλά με συνεχή πλύση εγκεφάλου, προπαγάνδα και προβοκάτσιες. Απομακρύνοντας την ασπίδα και το δόρυ της Κύπρου μας, τον Τάσσο Παπαδόπουλο (όπως έγινε το 1974 με το Μακάριο) και εγκαθιστώντας τον "Πρόεδρο Λύσης" που δείχνει έτοιμος να προσυπογράψει την όποια λύση, αφού ο ίδιος διακηρύσσει ότι δεν έχει κόκκινες γραμμές!!!

Σήμερα, υψώνουμε ξανά τη γροθιά της Αντίστασης. Και διακηρύσσουμε ότι θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατία και την απειλούμενη πατρίδα μας με όλες μας τις δυνάμεις. Στα πλαίσια όμως της νομιμότητας. Γιατί εμείς, ούτε πραξικοπηματίες είμαστε, ούτε μοντερνομεθοδιστές νεοπραξικοπηματίες και πραξικοπηματοκάπηλοι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

38 Σχόλια:

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Μήπως έχετε καμιά εξήγηση για το πως βρέθηκαν ο Τάσος μαζί με τον Λυσσαρίδη και τον Παττακό που υποστήριξαν τον πρώτο στις εκλογές του 2008 και στις επιλογές του το 2004, ξαφνικά στο ίδιο χαράκωμα;

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Ανάθεμα στους εθνοπροδότες.

Κατά τ' άλλα θαυμάζω το επίπεδο των δησακελιτών. Παρακαλώ
τους διαχειριστές του μπλοκ να μη σβήσουν τις πιο πάνω δημοσιεύσεις για να δει ο κόσμος με ποιούς έχει να κάνει.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Eimai o MOUHAHAHAS o kathisterimenos!

Kathe mera tha sas to grafw poso askisimos eimai!

MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Zitw o Hristofias kai i Epagripnisi.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Sas parakalw polla, na men mou svinete ola ta posts mou kai na mou afinete kapoia, opws touton edw, gia na moirazomai me ton kosmo olo ti vlakeia mou. Etsi mou eipen tziai o psihiatros mou pou ton espoudasen to komman.

MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν αναφεραιστε στη σταση του τασσου παπαδοπουλλου εναντι στον κληριδη την συγκεκριμενη περιοδο? Πηγε η δεν πηγε μαζι με τον κληριδη στη γενευη? Υποστηριξε οτι ηταν μεταπραξικοπηματιας οπως ο λυσσαριδης η μηπως αποδεχτηκε την αναληψη της εξουσιας απο τον κληριδη ως αποκατασταση της συνταγματικης ταξης?
Με αυτη σας την λογικη τοτε ο τασσος ειναι συνεργος στο μεταπραξικοπημα.Αφου ξεχωρισατε αμεσως οτι τον ιουλη του 74 οσοι αντισταθηκαν στο πραξικοπημα ηταν ΕΔΕΚιτες και οτι ολοι οι αλλοι "τους αφησαν να αλωνιζουν" (ανεξαρτητως του οτι οπλα εκτος απο την ΕΦ και την ΕΟΚΑ Β ειχαν μονο οι ομαδες λυσσαριδη,το εφεδρικο και οι μακαριακοι αστυνομικοι) δεν μας ειπατε καταποσο τις αποψεις του λυσσαριδη για μεταπραξικοπημα τις συμμεριζετουν και ο τασσος.Εκτος και αν θυμαστε μονο οτι θελετε να θυμαστε.

Αντίοχος είπε...

Ανώνυμε 1254:

1) Από ό,τι κατάλαβα, η ανάρτηση δε λέει ότι μόνο οι ΕΔΕΚίτες αγωνίστηκαν. Λέει ότι οι όψιμοι αντιστασιακοί της ηγεσίας του ΑΚΕΛ άφησαν την ΕΟΚΑ Β να αλωνίζει

2) Είναι γνωστό το τι υπέφερε ο Τάσσος από τους πραξικοπηματίες. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Μακάριος του ανέθεσε να παρακολουθεί από κοντά τον Κληρίδη κατά το μεταπραξικόπημα.

Οπότε μάλλον προβοκάτσια είναι το σχόλιό σου.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Οταν ο Τασσος ηταν υπο κρατηση και απο τους πρωτους υποψηφιους για εκτελεση απο την εοκα β, συμφωνα με μαρτυριες και ντοκουμεντα πραξικοπηματιων, ξερει κανενας τι ουισκι επινναν ο χριστοφιας με τον κατσουριδη στην πρεσβεια της τσεχιας, ηταν και οι 2 εκει, πριν βγουν τα αρματα πος το προεδρικο, μαζι με αλλα επωνυμα σημεα ακελικα στελεχη...ξερει κανενας τι ουισκι επινναν? εχω απορια

Αντίοχος είπε...

Αντιπολιτευόμενε, μήπως στο ίδιο χαράκωμα με τον Πατακό ήταν και ο Μίκης Θεοδωράκης που τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ΟΧΙ;

Δεν ντρέπεσαι να βάζεις τους αντιστασιακούς Βάσο-Τάσσο με τον Παττακό;

Ντροπή!

Unknown είπε...

@Αντιπολιτευόμενε.

Φίλτατε, ο Παττακός και ο εμμετικός Καρατζαφέρης μπορεί να "στήριξαν" τον Τάσσο Παπαδόπουλο ωστόσο αυτό πουθενά δεν σημαίνει τίποτα.

Ο ένας, αρχιπραξικοματίας και έτοιμος να πουλήσει την Κύπρο από το φθινόπωρο του 1967 είναι στην εγκληματική κοσμάρα του και ενδεχομένως να προσπάθησε με τον τρόπο του να περισώσει κάτι για την "υστεροφημία" του.

Ο άλλος, ένας πολιτικός νταβατζής που αγγίζει και χαϊδεύει οτιδήποτε προσπαθεί ανά πάσα στιγμή να του φανεί χρήσιμο.

Είναι γνωστό, πως το 2004 ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις έφερναν το "ΟΧΙ" πρώτο με συντριπτική διαφορά , με ποσοστά που άγγιζαν το 78.4% πολύ πριν πάρει δημόσια θέση ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι τεράστιο λάθος αυτό που επιχειρούν ορισμένοι πως τάχα ο Τ.Π. "παρέσυρε" την κοινή γνώμη με το γνωστό διάγγελμα.

Η Κοινή Γνώμη, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις είχε ήδη δείξει με τεράστα ένταση τις τάσεις της, με ποσοστά που έκαναν και τα λεγόμενα "στατιστικά λάθη" σκόνη.

Ο Καρατζαφέρης τα μυρίστηκε όλα αυτά και κόλλησε πάνω στο "Ρεύμα" όπως έκανε και όπως κάνει πάντα. Πρόκειται για έναν άνευ προηγουμένου καιροσκόπο.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά τις εκλογές του 2008 έβγαλε τη γλώσσα για να γλύψει και τον καινούργιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας λησμονόντας από τη μία ημέρα στην άλλη τον μέχρι χτες "μεγάλο Έλληνα Τάσσο Παπαδόπουλο" όπως ο ίδιος τον αποκαλούσε και άρχισε να σκορπάει τα κομπλιμέντα και την ικανοποίησή του για την "ικανότητα και εξυπνάδα του κου Χριστόφια στον οποίο τώρα ο Ελληνισμός προσβλέπει για να λυθεί το Κυπριακό".

Προχώρησε μάλιστα και πιο πέρα ο Καρατζαφέρης και έκανε και επίδειξη "αγάπης" προς τους Τ/Κ/.Τον χαρακτήρισα πιο πάνω ως "καιροσκόπο". Επιεικώς. Ο τύπος,παίζει μάλλον ύποπτο και μισθωμένο ρόλο σαλαμοποίησης της κοινωνίας.

Καλό είναι λοιπόν, αν θέλουμε τα επιχειρήματά μας να έχουνε κάποιο βάρος, να βγάζουμε από τη φαρέτρα βέλη λογικής και όχι σαπίλας και παραπλάνησης.

Όπως αναφέρει λίγο πιο πάνω και ο συνσχολιαστής Αντίοχος, ένας από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές του ΟΧΙ στην Ελλάδα ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος συνεχίζει και κρατά ένα πολύ μικρός καλάθι για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις του είναι ασφαλώς προσεκτικές, η μακρόχρονη φιλία του με τον Δημήτρη Χριστόφια ασφαλώς δεν μπορεί να μην παίζει το ρόλο ενός "φίλτρου" στον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τις αγωνίες του, αλλά, ο προσεκτικός αναγνώστης μπορεί πάντα να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Unknown είπε...

Τέλος, θέλω να πω πως διάβασα με προσοχή τα αφιερώματα που έκαναν αρκετά ιστολόγια στην προδοσία του Ιουλίου 1974. Διάβασα τόσο το αφιέρωμα του Μιχάλη Μιχαήλ (το οποίο βρήκα εξαιρετικό) όσο και του Άνευ (το οποίο περιέχει πλήθος τραγικών στοιχείων που θα έπρεπε να διδάσκουν)όσο και το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα εδώ.

Το μόνο που έχω να πω, είναι πως το αντιμακαριακό πραξικόπημα και η τραγωδία δεν προσφέρονται για μικροπολιτική.

Είναι κατασταλαγμένη αλήθεια πως η Αριστερά είναι ίσως η μοναδική συγκροτημένη τότε δύναμη, που δεν είχε την παραμικρή ανάμιξη στην ΕΟΚΑ Β' και στο πραξικόπημα.

Το άρθρο της Επιτροπής, κάπου αναφέρει:

Πρόσφεραν σε μεγάλο βαθμό αιτιολόγηση και άλλοθι στην Τουρκία με φράσεις όπως "το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής" (ως να μπορεί το συνεχιζόμενο τεράστιας κλίμακας έγκλημα του Αττίλα να εξισωθεί με το πραξικόπημα) και με φράσεις όπως "πρέπει να πληρώσουμε για τα λάθη μας που έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο"!!!!.

Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει απόπειρα "εξίσωσης".
Δεν έχω γνώμη επ' αυτού.
Αυτό που ξέρω και αποτελεί κοινή παραδοχή, είναι πως το πραξικόπημα κα η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης κυριολεκτικά άνοιξε την πόρτα στον εισβολέα και του έστρωσε το κόκκινο χαλί για να περάσει.

Όπως επίσης, και είναι μία πικρή, πικρότατη διαπίστωση αυτό, πως η Εισβολή του Αττίλα ενδεχομένως απέτρεψε έναν ενδοκυπριακό εμφύλιο πόλεμο...

Δεν ξέρω, με κάθε ειλικρίνεια, τι από τα δύο είναι πιο τραγικό.

Μάλλον τέτοιες φρικαλέες τραγωδίες δεν μπορούν να μπουν σε ζυγαριά και όποιος επιχειρεί να κάνει μέτρηση είναι επιπόλαιος.

Για τα λάθη μας, που είναι υπαρκτά και κάποτε πρέπει να γίνει δημόσια και θαρραλέα συζήτηση δεν έχουμε να πληρώσουμε τίποτα παραπάνω, πληρώσαμε ήδη πανάκριβα.

Και μόνο το γεγονός της αποδοχής συζήτησης για "Λύση" του Κυπριακού που ΑΝ ποτέ επιτευχθεί αποτελεί μία χωρίς προηγούμενο "πληρωμή".

Γιατί όλοι, μα όλοι ξέρουμε, πως ακόμα και η "καλύτερη λύση" στο πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί (Δ.Δ.Ο), ακόμα και με το λεγόμενο "Σωστό Περιεχόμενο" θα δημιουργήσει μία Κύπρο που δεν θα έχει σχέση με την ιστορική-φυσική της συνέχεια ή έστω θα αποτελεί ένα τεράστιο διακύβευμα που θα απαιτήσει τεράστια υπεροπροσπάθεια για να μην διαρρήξει ανεπανόρθωτα την Πολιτισμική Συνέχεια του τόπου και να μην γεννήσει ένα βραχύβιο και αυτοκτονικό υβρίδιο.

Απο κει και πέρα, μετα λίγα που ξέρω, θεωρώ πως ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο φέρουν μερίδια ενοχής για την ατιμωρησία των πραξικοπηματιών και για την πλήρη ένταξή τους στη δημόσια και πολιτική ζωή μετά την κατοχή.

Και για όσο πιο μεγάλα κόμματα μιλάμε, άρα για κόμματα με μεγάλη επιρροή στη δημόσια ζωή, για τόσο αντίστοιχα μεγάλη ευθύνη κι ενοχή εννοούμε.

Οι ενοχές, πάντα βαραίνουν τις πλειοψηφίες γιατί, ορίζουν τους κανόνες.

Με αυτή την έννοια, θα πρέπει κάποτε να μετρηθούν και οι ευθύνες της Ε/Κ πλευράς του 80% στο πως διαμορφώθηκαν τα πράγματα στην τότε νεότευκτη Κυπριακή Δημοκρατία και που βαθμιδών οδήγησαν με την αμέριστη "βοήθεια" των εγκληματιών της Ελληνικής Χούντας και των ντόπιων υποστηρικτών της στο έγκλημα και την τραγωδία.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Αντιπολιτευόμενε εξήγα μας πως ο Πουργουρίδης του οποίου ο ρόλος το 74 ήταν γνωστός, υποστήριξε το ΝΑΙ με τα είκοσι του και στις Προεδρικές μεταξύ Τάσσου και Χριστόφια θα ψήφιζε τον δεύτερο.

Επίσης πες μας ποιοι κερνούσαν τους πραξικοπηματίες γλυκό καρυδάκι και ποια αθλητικά σωματεία είχαν αναρτημένη τη φωτογραφία του Ασλανίδη.

Μαργαρίτα είπε...

Αντιπολιτευόμενε, εσύ μήπως έχεις καμιά εξήγηση πως το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ μετά το 2004, ενώθηκαν και έγιναν μια φωνή και μια γροθιά, για να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν;

Και ποιος μας επιβεβαιώνει τι έκαμε ο Παττακός; Εσύ; Ποιος είσαι;

Τούτη η ερώτηση, εθύμησε μου κάτι επιχειρήματα του ΔΗΣΑΚΕΛ προεκλογικά, ότι δήθεν ο Παπαδόπουλος εν ππεκρής και γι'αυτό εν τρίγωνα τ'αυτιά του, εν ψεύτηε γι'αυτό εν μεγάλη η μούττη του, εσκότωσε τον Γιωρκάτζη για να παντρευτεί τη Φωτεινή και πολλές άλλες μαλακίες, που όπως ο ίδιος είπε..."ελλείψει άλλων επιχειρημάτων..."!

Άτε κύλα το αμαξούι σου παρακατω γιε μου, γιατί δαμέσα εννα σε μασήσουν με τα pumbers.

ΤΙΝΑ είπε...

Όταν μας εξισώνετε εμάς με τους πραξικοπηματίες τους ολέτηρες της πατρίδας μας, δείχνετε ότι είστε πιο φασίστες από αυτούς.

TINA είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Ανώνυμος είπε...

@ ΚΗΡΥΚΑΣ,

Σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση “… ο χριστοφιας με τον κατσουριδη στην πρεσβεια της τσεχιας …” (Τσεχοσλοβακία λεγόταν τότε αχάπαρε), επίνναν (σαν καλοί συντρόφοι) βότκα και όχι ουίσκι!
Ξέρεις και τι έπιννεν ο Λυσσαρίδης στην Πρεσβεία της Λιβύης;

ΤΙΝΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!! ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!

ΧιΧι

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

εχεις λαθος αχαπαρε ανωνυμε, επινναν ουισκι τα ¨"χρυσα μωρα" του ακελ, ενω ο φτωχος ακελικος σε καθε χωριο βιωνε το μενος και την θρασυδειλια των εοκαβητατζηδων...(προ-καρυδακιν εποχη)

Ανώνυμος είπε...

Και σίγουρα ΚΥΡΗΚΑ αχάπαρε, εσυνοδεύαν το ουίσκι ή την βότκα τους (εν θα σκαλώσουμε δαμέ τωρά) με γλυκό καρυδάκι!
Δεν μας είπες όμως, τι έπινε ο Λυσσαρίδης στην Πρεσβεία της Λιβύης, τσιάιν;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ, ΕΤΣΙ ΧΥΜΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ!!!

ΧιΧι

Ανώνυμος είπε...

Μα ρε Ανώνυμε, δεν εδοκίμασαν να τον δολοφονήσουν το Λυσσαρίδη;

Έννεν στο ΟΧΙ που παρολίγον να τον φαν; Μήπως ήταν στην πρεσβεία της Λιβύης και δεν το ξέραμε που έγινε η απόπειρα;

Ανώνυμος είπε...

E Άνευ, τα ΧιΧι βάζεις τα για να σου περνούν ώρες που το κόμμα ή γιατί θέλεις να βλέπεις τα δικά σου αρχικά για να χαίρεσαι;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ανιστορητε ,αμπαλατε, ανωνυμε, οταν ο Λυσσαριδης μπηκε στο αμφιθεατρο ενω αυτο ηταν γεματο απο ενοπλα εοκαβητικα ρεμαλια, θυμασαι να εβασταν τσαι...ηλιθιε-ανευ λιθης. ρωτα να μαθεις τι σημαινει....

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Όταν όλα τα εσκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά ο Βάσσος Λυσαρίδης έπασχεν να οργανώσει καϊκια με οπλισμό για αντίσταση στην Κύπρο κατά του φασισμού και είχε έρθει ήδη σε συμφωνία με τους Παλαιστινίους και την PLO. Ενδιάμεσος κρίκος στις επαφές ο μεγάλος άγνωστος φίλος της Κύπρου ο Ελλαδίτης Ρούσσος Κούνδουρος , κινηματογραφιστής σε ντοκιμαντέρ και αδερφός του γνωστού Νίκου Κούνδουρου.

Η αντίσταση ανεστάλλει γιατί επέσανε τότε όλοι επάνω στον Γιατρό και τον επίεσαν πως όσα επροσπαθούσε ήσαν μάταια. Παιχτήκανε πολλά τότε πολλά και βρώμικα για να πουληθεί το φρόνημα των Ελληνοκυπρίων.

Κοιτάχτε τώρα μερικοί να βγάλετε και τον Ρούσο Κούνδουρο χουντικό!

Ανώνυμος είπε...

Κήρυκα και λοιποί (Ανώνυμοι), αχάπαροι και ανιστόρητοι,

Όταν δεν έχετε τίποτα να πείτε το ρίχνετε στην Ανεφολογία, λες τζιαι μόνο ο Άνεφ μπαίνει δαμέσα !

Τα περιστατικά που αναφέρετε (για το Λυσσαρίδη), τόσο η σύσκεψη στο αμφιθέατρο (ξέρετε ποιο ήταν αυτό το αμφιθέατρο;), όσο και η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Λυσσαρίδη (αυτή τέλος Αυγούστου ) έγιναν μετά την τουρκική εισβολή (κι όχι κατα τη διάρκεια του πραξικοπήματος)!

ΧιΧι (για να μου γράφονται ώρες)

TAKIOΣ είπε...

Ρε Κυπριώτη,

Αν ήταν μάνα μου οι ακελικοί να εκαταλαβαίναν, άλλον θα ήταν το μέλλον μας. Στο τέλος έννα μας πουν ότι ήταν φοιτσιάρης ο Λυσσαρίδης γιατί για κάποιες μέρες στα πλαίσια της Αντίστασης εκρύφτηκεν σε μια πρεσβεία. Ε και; Την παλλικαρκάν του ο Γιατρός απόδειξεν την στην πράξη.

Όι σαν κάτι ψευτοπαλλικαρούθκια του ΑΚΕΛ που εθυμηθήκαν το πραξικόπημαν για να σινάουν ψήφους.

Unknown είπε...

Θα αγνοήσω ένα εξαόχως ανόητο e mail που έλαβα και το οποίο με "κατσάδιαζε" γιατί γράφω κατά καιρούς σχόλια εδώ.Απλά επανήλθα για να πω "του λόγου το αληθές" για την ιστορία που δημοσίευσε ο Φ.Κ. και την οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι μιας που συνδεόμουν φιλικά για χρόνια με τον αείμνηστο Ρούσσο Κούνδουρο-όχι απλά ντοκιμαντερίστα- αλλά και κυριολεκτικά πατέρα του αγώνα για την Ελεύθερη Ραδιοφωνία στην Ελλάδα. Θέλω να προσθέσω πως όταν έγινε το κακό ο Ρούσσος Κούνδουρος ήταν στο κρεβάτι του νομοκομείου με έμφραγμα, στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, με το που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του ο Β.Λυσσαρίδης κυριολεκτικά "τα βρόντηξε όλα" , άρχισε πάλι να καπνίζει μανιωδώς τα αγαπημένα του άφιλτρα γκολουάζ (που τον συνόδευσαν μέχρι τον τάφο πολλά χρόνια αργότερα) και αξιοποίησε όλες τις επαφές που είχε με την P.L.O προκειμένου να αποσταλλούν όπλα στην Κύπρο για να εξοπλιστούν οι φιλομακαριακές και ευρύτερα δημοκρατικές και αντι ΕΟΚΑ Β ομάδες. Στη συνέχεια έγινε η εισβολή. Η (τότε) άποψη του Κούνδουρου ήταν πως έπρεπε να στηθεί ένα αντάρτικο κατά του εισβολέα στα πρότυπα του IRA (με τον οποίον επίσης είχε βαθύτατες επαφές). Στο επιχείρημα πως αν γίνονταν κάτι τέτοιο η Τουρκία θα "κατάπινε" ολόκληρη την Κύπρο, πρόβαλλε μία ολόκληρη στρατηγική σε βάθος χρόνου που δεν μπορεί να εκτεθεί εδώ, θέλει χρόνο και τεράστιο κείμενο.

Αξίζει τον κόπο, όσοιο έχουν προσωπικές επαφές με τον Γιατρό να τον ρωτήσουν κάποια στιγμή για αυτή την ενδιαφέρουσα σελίδα εκείνης της εποχής, όσο ο Γιατρός είναι ακόμα εδώ. Μετά, θα έχουν χαθεί πια και οι δύο πόλοι αυτής της υπόθεσης και το πολύ πολύ η ιστορία να μεταλλαχθεί σε αστικό μύθο.

ΒΟΥΤΥΡΟΑΓΩΝΙΣΤΗΣ είπε...

Τελικά ο Χριστόφιας είναι ο αγωνιστής του καναπέ, της μάσας και της ξάπλας!

Μόνο να κλάνει για αγώνες και αγωνιστές της αριστεράς αλλά στους αγώνες του κυπριακού λαού όπως τα πουττούθκια εχώνουνταν να μεν τους δει ο ήλιος...ξέρετε γιατί...ήταν περίοδος που αντί να κυνηγούν λαούς, εκυνηγούσαν αριστερούς!

Άτε ρε Χριστόφια, αεισιχτιρ

Ρήγας είπε...

Μια ερώτηση προς ΑΚΕΛ:

Αφού οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί σας,

και αφού η καρδιά των εποίκων κτυπά στον βορρά και είναι κρίμα τα πλάσματα,

τότε,

ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚΑ-Β ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ;

Μήμως θέλατε κανένα υπουργείο και δεν σας έδωσαν;


Ρήγας

Nenekos είπε...

Καλά ρε πατριωτάκια των μετόπισθεν,έχω μιαν απορία.Ο Χριστόφιας και ο Κατσουρίδης "εχωστήκαν" ή "εχεστήκαν και εχωστήκαν" στην πρεσβεία της Τσεχίας(;)γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε όπλα ,αλλά ούτε και παραστρατιωτικές ομάδες.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΔΕΚΙΤΗΣ όμως, το σύμβολο της αντίστασης, με τους τόσους παραστρατιωτικούς που τον περιτρυγίριζαν, γιατί εχώστηκεν αφού δεν εχέστηκε στην πρεσβεία της Λιβύης;

Nenekos είπε...

Μα είναι αυτή ερώτηση να την απευθύνει κοτζιάμ Βασιλιάς (Ρήγας)σε ανθρώπους του μόχθου κια της εργατιάς;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ρηγόπουλο! Με τέτοιες ερωτήσεις τα καθηλώνεις τα καημένα Ευελικτόπουλα! Τι ν’ απαντήσουν κι εκείνα τα έρμα σε τέτοια αμείλικτα ερωτήματα που τους βάζεις;

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Ανώνυμος είπε...

Are maskarouthkia eferasas tin pale.
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
O TASSOS NA EPIVALI DIAFANIAN.MOUUUUUUUUUUUUUUHAHAHA
DITE TON DIKTI DIAFANIAS TIS KIPROU EPI TASSOU KAI THA KATALAVIS.MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHHAHAHAHAHAAHAH
MMMOOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
(KATSE NA PARI OBROS)
MOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH


DESMEVOME NA SAS VOMVARDIZO KATA RIPAS.MOUHAHAHAHAHAHAHAHHAHA



Eshi kai sto facebook christofias-watch.
Vourate na sigopsete fatses kopelia.
Ego ekatevasa tes idi

Anef_Oriwn είπε...

Πριν μερικές μέρες εντόπισα στο email μου το πιο κάτω μήνυμα, σταλμένο από τους (εδώ) Επιτρόπους, τους Απο(κατα)στάτες της Δημοκρατίας, (όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται):

“Διαβάστε σήμερα στο No.1 κυπριακό ιστολόγιο:
1) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΚΑΠΗΛΟΥΣ
2) ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;
3) ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;
4) ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;
5) ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΩΣ ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.”


Μα είσαστε διχασμένες προσωπικότητες σιόρ, τζιαι εν ι-ξέρετε ίνταμ που θέλετε; Που την μνιαν είμαστε “persona non grata” για το μπλόκκιν σας (τζιαι διαγράφετε τα όποια σχόλια δείτε, μυριστείτε, νομίσετε ή υποψιαστείτε τι είναι δικά ΜΟΥ), τζιαι που την άλλη στες εκστρατείες και εξορμήσεις που κάνετε για άγρα αναγνωστών (ως κοινοί κράχτες παραθαλασσίου ξενοδοχείου), μας στέλνετε προσκλήσεις για να έρθουμε επαέ και να διαβάσουμε τα “συγκλονιστικά” και περισπούδαστα πονήματα σας! [Και το πιο πάνω μήνυμα ΔΕΝ αποτελεί και τη μοναδική τέτοια περίπτωση!].
ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ Ρεεεεε!!!

[Δεν παρακαλώ αλλά] ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!! Γκέγκε Κοπέλια;

[Και παρεμπιπτόντως ΚΑΜΙΑ απάντηση ΔΕΝ δώσατε με την ανάρτηση σας στα ερωτήματα που υποβάλλονται στο μήνυμα σας!]

Σ.Η.Ρ.Α.Ο.
[(ο) Σατυρίζων Ηλιοχτυπημένους Ρίμαχους, Ανεφ_Ορίων]