ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ;

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009



Το βρισίδι ενάντια στους πρόσφυγες επιτρέπεται,
Το βρισίδι εναντίον μου όχι!

Ενώ σχεδόν όλοι αποσιωπούν την εξύβριση των προσφύγων, σε πρόσφατο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα και αναγάγουν τις ανήθικες πράξεις μερίδας ανεγκέφαλων σε εθνικό ζήτημα, η Επιτροπή αναδημοσιεύει το σημερινό άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη στην εφημρίδα "Φιλελεύθερος"


EΔΩ και δυο μέρες το σκηνικό ξεκαθάρισε: Οι πάντες καταδίκασαν με βδελυγμία και άλλα συναισθήματα τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Λήδρα Πάλας και ειδικά τα υβριστικά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σχεδόν δόθηκαν διαστάσεις εθνικής τραγωδίας στην υπόθεση. Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος σε αυτό τον τόπο, που να εγκρίνει ή να αποδέχεται τη μόλυνση(διότι πρόκειται για μόλυνση) των εκδηλώσεων εναντίον της κατοχής από αστείους παλικαράδες, που νομίζουν ότι έχουν έδαφος να πουλούν μαγκιές στους χώρους που άλλοι έδωσαν άγριες μάχες και θυσίασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον τόπο.

Όμως, τώρα που ξεκαθάρισε η καταδίκη πρέπει να δούμε και κάποια πράματα πιο νηφάλια: Τα συνθήματα της αισχύνης, όπως τα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος, όσο καταδικαστέα κι αν είναι δεν δικαιολογούν συλλήψεις. Η αντίδραση των Αρχών είναι υπερβολική. Διότι, στις μέρες μας, οι συλλήψεις πολιτών ακόμα και όταν καταχρώνται την ελευθερία έκφρασης, πρέπει να είναι έσχατο μέτρο. Έχει αποδειχθεί στην ιστορία, ότι τέτοιες αντιδράσεις φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα ηρωοποιώντας τους διωχθέντες στα μάτια των ομάδων τους και δημιουργώντας μιμητές και «εμπόλεμη κατάσταση».

Αλλά, ας πούμε ότι η κυβέρνηση έκρινε αναγκαία τέτοια κατασταλτική ενέργεια για να δοθούν μηνύματα προς αποτροπή χειρότερων εξελίξεων μελλοντικά. Οι διαστάσεις όμως που έδωσαν ορισμένοι ήταν ακόμα πιο αδικαιολόγητες. Η νεολαία του ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή της χτες, έδωσε διαστάσεις προσβλητικές για πολιτικούς και κόμματα. Όταν οι πάντες καταδίκασαν τους ανεγκέφαλους και τα συνθήματά τους και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του ΑΚΕΛ να πάρουν θέση και να σταθούν δίπλα στον υβρισθέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ΕΔΟΝ ανακοίνωσε ότι «οι ενέργειες αυτές σχετίζονται και με το ευρύτερο κλίμα έντονου φανατισμού εναντίον του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης Χριστόφια το οποίο καλλιεργείται το τελευταίο χρονικό διάστημα με δηλώσεις διαφόρων πολιτικών παραγόντων από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους».

Δηλαδή, ενώ είναι κοινά παραδεκτό ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούν κάποιες ξεχωριστές ομάδες νεαρών άσχετων με κόμματα, και ενώ καλούνται όλοι να τους απομονώσουν και να τους κόψουν τις προσβάσεις στις αντικατοχικές εκδηλώσεις, έρχεται το ΑΚΕΛ να τους προσφέρει πολιτική υπόσταση, την οποία προφανώς αποζητούν και οι ίδιοι, αλλά και να τους χρησιμοποιήσει για να κατηγορήσει όσους πολιτικούς ασκούν κριτική κατά της κυβέρνησης. Αυτές οι αντιδράσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Το επιτείνουν.

Όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την κατάσταση, πρέπει να πάει απ΄ ευθείας στην πηγή του κακού. Και η πηγή βρίσκεται στα γήπεδα. Τα συνθήματα που ακούγονται στις εκδηλώσεις ακούγονται στο πολλαπλάσιο στα γήπεδα από όλες τις κερκίδες. Δεν είδαμε όμως κανέναν πολιτικό ή κόμμα να εξεγείρεται και να καταδικάζει με βδελυγμία ή χωρίς βδελυγμία, τους ανεγκέφαλους που μόλις προχτές, στην επέτειο της εισβολής, φώναζαν εν χορώ εναντίον των ανθρώπων της Σαλαμίνας: «Δεν θα πάτε στο Βαρώσι ποτέ, μαλάκες πρόσφυγες». Δεν τολμώ να γράψω τα άλλα συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα και προσωπικά σταμάτησα να πηγαίνω στα γήπεδα για να μην τα ακούω.

Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συχνάζει στο γήπεδο και τα ακούει, ας ξεκινήσει από εκεί αυτό που προειδοποιεί: Ότι «το κράτος δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλες εκτροπές».


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

17 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Defencenet

Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter», ο κ. Bildt προωθούσε επενδύσεις στην Τουρκία, μέσω σουηδικού ταμείου. Πρόκειται για το Ταμείο East Capital, στο οποίο ο Σουηδός ΥΠΕΞ έχει, κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο, προσωπικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας, της 27ης Οκτωβρίου του 2006, ο κ. Bildt είχε διανείμει το μετοχικό κεφάλαιο του East Capital, που φθάνει το 1.818.219 δισεκατομμύριο σουηδικές κορόνες (αντιστοιχούν σε 192.565.578 εκατομμύρια ευρώ) σε τρία μέρη: το πρώτο στο East Capital Explorer 1.526.003 SEK (Κορόνες Σουηδίας), το δεύτερο στο Επενδυτικό Ταμείο «East Capital» για τα Βαλκάνια 275.791 εκατ. SEK και το τρίτο στο East Capital για την Τουρκία 16.425 εκατ. SEK.

Τα σουηδικά κεφάλαια του Επενδυτικού Ταμείου για την Τουρκία απορροφήθηκαν και από εταιρεία του Τουρκικού Στρατού. Όμως, η Τουρκία δεν απορροφά χρήματα για επενδύσεις μόνο από το ταμείο που την αφορά ονομαστικά, αλλά και από τα υπόλοιπα ταμειακά επίπεδα...

Τουλάχιστον το 25% του ταμείου για τα Βαλκάνια επενδύεται στην Τουρκία και συνολικά οι επενδύσεις στη χώρα αυτή, λόγω της δράσης του Bildt, φθάνουν το 1 δις SEK, που αναλογούν σε 105.898.329 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Bildt είχε αναλάβει τη διαφημιστική προβολή της σημασίας των επενδύσεων στην Τουρκία. Και το έπραξε επιτυχώς. Μεταξύ των συμφωνιών τις οποίες προώθησε, περιλαμβάνεται και αυτή με εταιρεία του Τουρκικού Στρατού.

Η εν λόγω επένδυση φθάνει το 11,4% του συνολικού Επενδυτικού Ταμείου του East Capital για την Τουρκία και αφορά στην τουρκική εταιρεία Adana Cimento. Η εταιρεία αυτή είναι ιδιοκτησία του ΟΥΕΚ. Δηλαδή του τουρκικού «Armed Forces Pension Fund» (Ταμείο Συντάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων). Το ΟΥΕΚ έχει υπό τον έλεγχό του περί τις 40 εταιρείες και συνιστά μέρος του τουρκικού οικονομικού κατεστημένου. Η Adana Cimento είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τσιμέντου στη Μεσόγειο.

Ο κ. Billdt παραιτήθηκε από το Ταμείο East Capital στις 21 Οκτωβρίου του 2006, 15 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού των Εξωτερικών. Όμως, οι επενδύσεις του Ταμείου East Capital με την εταιρεία του τουρκικού στρατού θεωρούνται «κόκκινη κηλίδα» για τη σουηδική πολιτική ζωή.

PAOLA είπε...

Εδώ έγκειται και η υποκρισία του Καθεστώτος Χριστόφια. με αφορμή τα ... υβριστικά συνθήματα ξεκινά μια εκστρατεία κατατρομοκράτησης των αντιφρονούντων.

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Αν δε μου γίνει αύξηση δεν ξέρω τι θα κάνω. Επήραμεν τόσα ριάλλια στα ταμεία μας τελευταία, εμείς οι έμμισθοι είμαστεν ο τελευταίος τροχός της άμαξας;

Εν κανεί που με βάλλει το κόμμα να γράφω έτσι μαλακίες, πρέπει να το κάμνω για 700 ΕΥΡΩ το μήνα;

Έχω έξοδα. Πήρα season ticket της Χομόνοιας, πήρα σπρέι να γράφω στους τοίχους για το κόμμα, πήρα τυροπιττούες που το Ζορπά, θα πάω διακοπές στη Σιβηρία. Πως θα βγάζω τα έξοδα;

Μουχάχας

Ανώνυμος είπε...

'Όχι στο καθεστώς Χριστόφια!!!!

Ανώνυμος είπε...

ως δημοκρατικός και νομιμόφρωνας πολίτης ΑΠΑΙΤΩ να κλείσει ο φασιστικός οχετός της φυλλάδας που τιτλοφορείται "ΠΟΛΙΤΗΣ" και να κλειστεί στα μπουντρούμια της Κυπριακής Αστυνομίας ο Κώστας Κωνσταντίνου της στήλης "Κατά Βαρβάρων" για δημόσια και ενυπόγραφη εξύβριση των Θεσμών, του Κράτους και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

*Ιοσίλιος bot*

Ανώνυμος είπε...

ως δημοκρατικός και νομιμόφρωνας πολίτης ΑΠΑΙΤΩ να κλείσει η φασιστική γιάφκα του ΑΚΕΛ και να κλειστεί στις Κεντρικές Φυλακές ο Άντρος Κυπριανού για δημόσια και προμελετημένη εξύβριση των Θεσμών, του Κράτους και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο άνευ τεκμηρίων συνέδεσε με τους φασίστες της ΕΟΚΑ Βήτα

*Ιοσίλιος bot*

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Στο εξωτερικό, στις πλείστες χώρες της Ε.Ε. κατά καιρούς Πρόεδροι και Προωθυπουργοί έχουν δεχτεί αυγά στο πρόσωπο και οι δράστες απλώς απομακρύνθηκαν.

Απαράδεκτες οι ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από κάποιους ανεγκέφαλους κατά του Προέδρου.

Οι συλλήψεις όμως δείχνουν για άλλη μια φορά τις τριτοκοσμικές και φοβικές τάσεις της Κυπριακής Προεδρίας που είναι εθισμένη εδώ και χρόνια στη ομονοούσα πλειοψηφία των χειροκροτητών του κόμματος.

Που ακόμα και όταν διαφωνούν κάνουν τη διαφωνία τους σάλιο και την καταπίνουν.

Προφανώς οι σύντροφοι δεν κατάλαβαν τη διαφορά μεταξύ Προεδρικού και Ε. Παπαϊωάννου. Μένει μόνο αυτή η θητεία, προϊόν συμπαιγνίας να λήξει χωρίς να αφήσει πίσω της μια νέα τραγωδία για την Κύπρο.

Όχι γιατι ο Χριστόφιας είναι προδότης. Αυτά είναι βλακείες.

Απλά, δεν κάνει για τη δουλειά.
Είναι λίγος, με κλειστούς ορίζοντες, έχει πλήρη άγνοια των κανόνων της Ευρώπης και το χειρότερο θέλει να μείνει στην ιστορία.

Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά του με τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ο Τάσσος, δεν ήθελε, δεν τον έννοιαζε να μείνει στην ιστορία.
Απλά ήξερε να την υπηρετεί και να είναι συγχρονισμένος μαζί της.

***καμία εφημερίδα δεν πρέπει να κλείνει και κανένας δημοσιογράφος δεν πρέπει να συλλαμβάνεται για τις απόψεις του. Ούτε και κανένας απλός πολίτης βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να είναι η πρώτη ανάρτηση που συμφωνώ με την "επιτροπή"(εξερούνται οι τελευταίες δύο παραγράφοι).Δεν θέλω να πιστέυω οτι το γήπεδο είναι χώρος που αντικατοπτρίζει το πολιτικό γιγνεσθαι ενός τόπου.Έυχομαι η σημερινή σας ανάρτηση να΄είναι η απαρχή μιας πιο νηφάλιας μορφής "διεκδίκισης" για το blog σας.

Ανώνυμος είπε...

Τζιαι εσύ ρε Πλαστήρα που αποκαλείς τον “Πολίτη”, “YENI-ΠΟΛΙΤΗ ”, υπονοώντας ότι εμπαθές έχεις στο μυαλό σου, πρέπει να μείνεις ελεύθερος;

Ανώνυμος είπε...

Το κακό δεν ξεκινά, αγαπητέ μου φίλε, από τα γήπεδα. Το κακό μεταφέρεται στα γήπεδα. Μην ξεχνάς ότι τα γήπεδα στην πιο ατόφια μορφή τους είναι αρένες. Αρένες, όπως αυτές που από την εποχή των Ρωμαίων χρησιμοποιούνταν ώστε τα πλήθη να ξεσπούν. Όσο μεγαλύτερη η βαναυσότητα, τόσο μεγαλύτερο το ξέσπασμα. Κι όσο αυξάνεται η ανάγκη για ξέσπασμα… τόσο αυξάνεται και η βαναυσότητα. Φαύλος κύκλος είναι. Όταν φωνάζεις κάτι πολύ λιγότερο κακό δημόσια, ως άτομο, σε συλλαμβάνουν. Κι έτσι κάποιοι κρύβονται πίσω από την μάσκα του όχλου και την ασφάλεια που τους παρέχει και ανοίγουν το στόμα τους για να βγάλουν χολή αντί λέξεις. Σ’ όποιο στρατόπεδο κι αν ανήκεις, όταν η ταυτότητες του περιβάλλοντος χώρου σου βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, τότε αμφισβητείται αυτό το ίδιο το περιβάλλον. Και μπερδεύεσαι πολύ.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μοναχά ερωτήματα. Πού το βρήκαμε τόσο μίσος σε μια φλούδα γης;

μιλτιαδης νεοφυτου (δωρεάν δουλειές δημοσίου) είπε...

Όταν πρόκειται για την ομονοιάκκκκκα μας, πέζουμεν πελλόν... η μόνη ομάδα στην ευρωπαική ένωση που διοικείται από πολιτικό κόμμα... εμπρός, όλοι μαζί στον δρόμο που χάραξε ο στάλιν, ο εμβέρ χότζα και ο τσαουσέσκου

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο: Εγώ χαιρετώ την επανεμφάνιση του μέγα συζητητή, του Σάκκου του Τζερώνυμο!

Χρίστος Χριστου είπε...

Ρε Φάληρε, μα είσαι σοβαρός; Που την μια μας λες ότι οι ύβρεις ήταν απαράδεχτες και από την άλλη προσπαθείς να δικαιολογήσεις τους υβριστές; Και τι σχήμα οξύμωρο κι αυτό! Από εδώ μέσα έχετε διαγράψει κόσμο γιατί έκανε κριτική στον Λυσσαρίδη και τον Παπαδόπουλο και τώρα εβουρήσετε να υπερασπιστείτε τον κάθε φασίστα υβριστή; Δεν είναι υποκρισία αυτό;

Ρήγας είπε...

Όντως ο Χριστόφιας είναι λίγος. Πολύ λίγος για νάναι πρόεδρος. Βέβαια είχαμε και χειρότερα (Βασιλείου-Κληρίδης).

Ρήγας

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Αν πάω εγώ μέσα γιατί αποκαλώ τον ΠΟΛΙΤΗ, YENI-ΠΟΛΙΤΗ, τότε οι μισοί δημοσιογράφοι του YENI-ΠΟΛΙΤΗ, θα έπρεπε να πάνε ισόβια.

Ρήγας είπε...

Καλά, ρωτήσατε τους "δημοσιογράφους" (δες: λασπολόγους) του Yeni-POLITI αν τους ενοχλεί ο όρος και συζητάτε για τιμωρίες;

Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ο Πρωμιθέας πρέπει να κλειστεί σε ψυχιατρίο Ε-Π-Ε-Ι-Γ-Ο-Ν-Τ-Ω-Σ

ο Άντρος Κυπριανού πρέπει να κλειστεί στις Κεντρικές Φυλακές για εξύβριση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

ο 'Πολίτης' πρέπει να κλειστεί γενικά για υπόθαλψη μίσους, στέγαση φασιστικών στοιχείων και κάλεσμα για ανατρεπτικές ενέργειες κατά της Δημοκρατίας

*Ιοσίλιος*