ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Χάιλ! Να συλληφθεί και ο Παντελίδης πάραυτα!










Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του αξιότιμου (με όλη τη σημασία της λέξης) κύριου (πάλι με όλη τη σημασία της λέξης) Πέτρου Θ. Παντελίδη, ενός από τους πιο έντιμους ανθρώπους που έχει η Κύπρος μας. Συγγραφέα του βιβλίου "Από τα Σκαλοπάτια της Λευτεριάς στα Τάρταρα του Σχεδίου Ανάν".

Κύριε Παντελίδη, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τόλμη και την ευθύτητά σας. Να σας έχει ο Θεός καλά.

E.A.Δ.Κ.






Οι πιο μεγάλες ύβρεις και οι υβριστές



Τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν πολλά για τις ύβρεις που εκστόμισαν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας μερικοί φανατικοί εθνικιστές, που δεν εκφράζουν κανένα, εκτός από τον εαυτό τους. Αυτοί οι νεαροί δεν αποτελούν πια κανένα κίνδυνο, γιατί δεν είναι οργανωμένοι από καμιά ΕΟΚΑ Β’, κανένα Γρίβα με τις δάφνες του Διγενή και καμιά χούντα με την ψεύτικη ιδιότητα της εθνικής Κυβέρνησης. Και φυσικά δεν εξυπηρετούν τους στόχους κανενός σύγχρονου Κίσιγκερ, μια και οι επίγονοι του διεθνούς αυτού απατεώνα, λατρεύουν τον «πρόεδρο της λύσης», που εκλέξαμε με τη ψήφο μας.

‘Ομως αυτές οι βρισιές και η αναφορά στην περίοδο της ΕΟΚΑ Β’ και των «νεκροθαφτών της ενώσεως», μου φέρνει στη σκέψη τις δυο μεγαλύτερες ύβρεις που έχουν κάποιοι εκστομίσει εναντίον της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού. ‘Υβρεις πολύ προσβλητικές, που αποτελούν ιστορικούς λίβελους και για τους οποίους δεν υπάρχει τίμημα αποζημίωσης για μας που μας ύβριζαν και μας υβρίζουν.

Την πρώτη ύβρη την εκστόμιζαν οι οπαδοί της ΕΟΚΑ Β’ και του Γρίβα και οι φανατικοί αντιμακαριακοί της περιόδου 1968 – 1974. Ο Μακάριος διακήρυξε την πολιτική του εφικτού και ο κυπριακός λαός τον ακολούθησε δίνοντας του το 90% των ψήφων. ‘Οσοι έχουν την ηλικία μου, θυμούνται τότε τις ύβρεις εναντίον του Εθνάρχη. ‘Ομως εγώ δεν αναφέρομαι σ’ αυτές. Η μεγαλύτερη ύβρις που ακούστηκε τότε απευθυνόταν στην πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Μας ύβριζαν τότε οι αντιμακαριακοί και οι ΕΟΚΑβητατζήδες και μας αποκαλούσαν ανθενωτικούς. Αυτή κι αν ήταν βρισιά. ‘Εβριζαν τον καθένα από μας ξεχωριστά. ‘Εβριζαν όμως και το κυπριακό λαό ως σύνολο, λέγοντας ότι το 90% του λαού ήταν ανθενωτικοί. ’Εβριζαν έτσι και το ιδανικό της ένωσης, για την οποία δήθεν αγωνίζονταν. Δήλωναν έτσι ότι η τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού δεν ήθελε την ένωση.

Τη δεύτερη ύβριν την εκστομίζουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι, εραστές του καταστροφικού σχεδίου Ανάν. Μας βρίζουν, χαρακτηρίζοντάς μας ως υποστηρικτές της μη λύσης. ‘Οτι προτιμούμε τη διχοτόμηση.

Προσωπικά δεν θα ψηφίσω ποτέ ένα σχέδιο παρόμοιο με το σχέδιο Ανάν. Και όσο προσπαθούν να μας επιβάλουν τέτοια λύση, θα λέω ΟΧΙ σε τέτοια λύση και θα προτιμώ την κατάσταση όπως είναι σήμερα. Αλλά δεν ανέχομαι μερικούς ανανικούς να με βρίζουν, κατηγορώντας με ότι δεν επιθυμώ λύση. Το σπίτι μου είναι μόλις δυο χιλιόμετρα από τη γραμμή της κατοχής, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Και θα το πάρω με οποιαδήποτε λύση. ‘Ομως εγώ προτιμώ να χάσω το σπίτι μου, φτάνει να μην αποδεχτεί η Κυβέρνηση και ο λαός, λύση τύπου Ανάν, που θα διχοτομήσει την Κύπρο.

Φυσικά υπάρχουν και πολλοί που δεν αποδέχονται την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. ‘Ομως η μόνη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που είδαν, ήταν το σχέδιο Ανάν. ‘Ετσι κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορεί, που την απορρίπτουν. Θα είναι καταδικαστέοι, αν πολεμήσουν μια ομοσπονδία «με το σωστό περιεχόμενο». Αλλά μερικοί θεωρούν το «σωστό περιεχόμενο» ως απόρριψη της λύσης.

Το 1974 μας ύβριζαν οι χουντικοί, οι ΕΟΚΑβητατζήδες, οι αντιμακαριακοί και οι εθνικάφρονες. Τώρα μας βρίζουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι του ΝΑΙ με πρώτο το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, που στο φιλελεύθερο της Κυριακής, 26/7/2009 δηλώνει ότι «θα συγκρουστούμε με όσους δεν θέλουν λύση».

Τότε μας έβριζαν οι κάπηλοι της «ένωσης» ως ανθενωτικούς, τώρα μας βρίσουν οι κάπηλοι της ανανικής «επανένωσης», ότι δεν θέλουμε λύση. Εμείς απλώς δεν θέλαμε τότε να γίνουμε νεκροθάφτες της ενώσεως, όπως κατήντησαν οι δήθεν ενωτικοί. Ούτε και τώρα θέλουμε επανένωση δυο κρατών, που θα οριστικοποιήσει τη διχοτόμηση.


Πέτρος Θ. Παντελίδης

12 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κατηγορούν τον Πρωθυπουργό για δικτατορική συμπεριφορά

Ροκάδες κατά Ερντογάν

Πέντε νεαροί συνελήφθησαν γιατί έκαναν το σήμα που χρησιμοποιούν οι θιασώτες της heavy metal την ώρα που περνούσε έξω από το χώρο συναυλίας ροκ το αυτοκίνητο του Ερντογάν



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Για «δικτατορική συμπεριφορά» κατηγορούν τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν αντιπολίτευση και ροκάδες της Τουρκίας. Πέντε ροκάδες είχαν τεθεί υπό κράτηση για «ασέβεια προς δημόσιο πρόσωπο» επειδή έκαναν το σήμα της Heavy Metal έξω από το χώρο του φεστιβάλ την ώρα που περνούσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός! «Ούτε κατά το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου δεν είδα τέτοια συμπεριφορά. Κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό να εγκαταλείψει οπωσδήποτε τη δικτατορική συμπεριφορά», δήλωσε ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP Γκιουρσέλ Τεκίν, σε συνέντευξη Τύπου με τους δύο εκ των πέντε ροκάδων οι οποίοι είχαν τεθεί υπό κράτηση στις 18 Ιουλίου. Μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκαν κάνοντας το σήμα της Heavy Metal το οποίο είχε ενοχλήσει τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του. «Από αυτό το γεγονός και από άλλα παρόμοια φαίνεται σε ποιο βαθμό έχει φτάσει η μη ανεκτικότητα του Τούρκου Πρωθυπουργού», είπε ο Γκιουρσέλ Τεκίν. «Είχα αρχίσει να γελάω όταν μου είπαν ότι μας έθεσαν υπό κράτηση για το σήμα της Heavy Metal», είπε ο Γιουσούφ Σενγκιούλ, εξηγώντας ότι πέντε λεπτά αφότου πέρασε το κομβόι του Πρωθυπουργού τούς μάζεψαν άρον-άρον και τους πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. «Γιατί μας παίρνετε», ρώτησαν οι πέντε νέοι. «Θα σας πούμε στο τμήμα», ήταν η απάντηση που πήραν.

Το δάκτυλο
Στο τμήμα τούς είπαν ότι τους έθεσαν υπό κράτηση επειδή επέδειξαν «ασέβεια σε δημόσιο πρόσωπο». Στη συνέχεια τούς ρώτησαν ποιες είναι οι πολιτικές τους απόψεις και ποιο κόμμα ψηφίζουν! Ολοι απάντησαν ότι είναι αριστεροί και ψηφίζουν CHP. Στη συνέχεια τούς παρέπεμψαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους είπε ότι δεν μπορούν «να δείχνουν το μεσαίο τους δάχτυλο στον Πρωθυπουργό». Τότε ο Σενγκιούλ τού απάντησε ότι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον Πρωθυπουργό. «Έχετε διακαίωμα αλλά δεν μπορείτε να δείξετε το μεσαίο δάχτυλο», επέμεινε ο εισαγγελέας. Ο Σενγκιούλ είπε στην συνέντευξη Τύπου ότι ήθελε να ρωτήσει τον εισαγγελέα αν υπάρχει γραπτός κανόνας που να λέει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το έκανε τελικά. «Στην ελληνική μυθολογία η επίδειξη του μεσαίου δαχτύλου ήταν το σήμα της ειρήνης», είπε ο Σιενγκιούλ. Οι πέντε νέοι κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για 21 ώρες κι αφέθηκαν ελεύθεροι την άλλη μέρα το πρωί. Ο πρόεδρος της επαρχιακής του CHP δήλωσε ότι η δικτατορική συμπεριφορά δεν ωφέλησε κανέναν και ιδιαίτερα τους πολιτικούς. «Είναι λυπηρό να ρωτάνε στο αστυνομικό τμήμα τις πολιτικές απόψεις των ανθρώπων και ποιο κόμμα ψηφίζουν», είπε ο Γκιουρσέλ Τεκίν, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του θα προσφέρει κάθε νομική κάλυψη στους πέντε νέους. Την επομένη του φεστιβάλ ροκ είχε πάντως προκαλέσει πολλά ερωτηματικά η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού στο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στην 'Αγκυρα ότι «μας προβληματίζει που κάποιοι νέοι μας έχουν διαβρωθεί ηθικά»".

Από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ.
Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει...

ΝΙΚΟΚΛΗΣ είπε...

Ειδα στο βιβλιοπωλειο πριν λιγες μερες το τελευταιο βιβλιο του ΚΥΡΙΟΥ Παντελιδη , "Απο τα σκαλοπατια της Λευτεριας στα Ταρταρα του σχεδιου Αναν" και το πηρα αμεσως. Τοσο πολυ με συνεπειρε η καθαροτητα του λογου του, η γενναιοτητα της διατυπωσης των θεσεων και αποψεων του αλλα και η τεκμηριωση και λογικη αναλυση κατστασεων και δεδομενων που το τελειωσα σε λιγοτερο απο 24 ωρες. Πραγματικα φωνες καθαρες και λεβεντικες, τολμω να πω , που να μας αφυπνιζουν ειναι τοσο απαραιτητες. Ανθρωποι που τολμουν να εκφραζονται με σαφηνεια και ειλικρινια χωρις υπεκφυγες, οπως ο κυριος Πετρος, ειναι σπανιες πλεον. Εχω διαβασει και αρθρογραφια του προσφατα.Πραγματικα τον σεβασμο μας τον εχει κερδισει. Να ειναι καλα να μας αφυπνιζει να τολμα να ξυνει πληγες.

nekatomenos είπε...

"Φυσικά υπάρχουν και πολλοί που δεν αποδέχονται την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. ‘Ομως η μόνη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που είδαν, ήταν το σχέδιο Ανάν. ‘Ετσι κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορεί, που την απορρίπτουν. Θα είναι καταδικαστέοι, αν πολεμήσουν μια ομοσπονδία «με το σωστό περιεχόμενο». Αλλά μερικοί θεωρούν το «σωστό περιεχόμενο» ως απόρριψη της λύσης."

Με εκπλήσσει που αφήκετε τούτο το κομμάτι του κειμένου ανέγκιχτο. Ένας πόντος υπέρ σας. Εν είδα όμως ποττέ δαμέ τοποθέτηση που την επιτροπή για το μυθικό "σωστό περιεχόμενο". Που στέκεστε σε αυτό το θέμα;

Για την ανάρτηση του ανώνυμου... χμ. Δεν δικαιολογώ Ερντογάν απαραίτητα αλλά να θυμόμαστε οτι το "σήμα της χέβυ μέταλ" μπορεί να ερμηνευτεί τζαι σαν χειρονομία των Γκρίζων Λύκων. Σίγουρα όμως χαζή κίνηση εκ μέρους του.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυβερνώντες διεξάγουν αγώνα ενάντια στην μνήμη. Εμείς διεξάγουμε αγώνα ενάντια στη λήθη. Ο καλύτερος θα νικήσει. Από το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται η επιβίωση ή μη του Ελληνισμού!

http://antistasi.org/?p=743

Γεροσκήπου

Ρήγας είπε...

Ρε παιδιά, είναι αυτό;

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=8444&Itemid=87


Ρήγας

antiomospondiakos είπε...

Με δέσαν στα στενά και στους κανόνες
και ξημερώνοντας μέρα κακή
τοξότες φάλαγγες και λεγεώνες
με πήραν και με βαλαν σε κλουβί
και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες
παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί

Μάνος Ελευθερίου

Ρήγας είπε...

Νεκατωμένε, δεν μπορώ (εγώ προσωπικά) να καταδικάσω ένα σχέδιο χωρίς να δω το περιεχόμενο. Δώσε μου όμως το διακαίωμα να το κάνω --αν κρίνω ότι έτσι πρέπει-- αφού το δω, π.χ. το Σχέδιο Ανάν. Πώς μπορώ να εκ των προτέρων να καταδικάσω κάτι που ίσως έρθει στο μέλλον; Τώρα, όπου 'καταδικάζω' βάλε 'δεκτώ' και ισχύουν τα ίδια.


Ρήγας

nekatomenos είπε...

Ανώνυμε 3:47- το λινκ σου εν άσχετο με το θέμα;
Ρήγα: Ε τι σου λέω τζαι εγώ; Το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε, μιλούμε πλέον για την επόμενη προσπάθεια. Εν λογικό να περιμένεις να κρίνεις την επόμενη συμφωνία βάσει του ποιά θα είναι. Το πρόβλημα μου είναι οτι υποψιάζομαι πως όσοι χρησιμοποιούν την έννοια του ασαφούς "σωστού περιεχόμενου" κάμμουν το σαν προκαταβολική δικαιολογία [φυσική συνέχεια της άλλης, της "Ευρωπαϊκής λύσης" η οποία εκατάρρευσε με το που εμπήκαμε ΕΕ τζαι δεν ελυθήκαν ούλλα μαγικά]- που την στιγμή που δεν το καθορίζουν αφήνουν ανοιχτό παραθυράκι για να απορρίψουν τι θα έρθει μετά. Ας καθοριστεί το "σωστό περιεχόμενο" με συγκεκριμένες προτάσεις που θα βασίζουνται στο πραγματικό τζαι το εφικτό τζαι τότε ίσως η λύση που εν είδαμε να μεν απορριφθεί αμέσως.

Ρήγας είπε...

Νεκατωμένς, το πρόβλημα είναι ότι τόσα χρόνια τα κόμματα έλεγαν ΨΕΜΜΑΤΑ στον λαό με το τί είδους λύλη επιδιώκουν (π.χ. πλήρης αποχώρηση στρατευμάτων, εποίκων, πλήρης επιστροφή, κλπ) διότι όλα αυτά ήταν εύηχα και μπορούσαν να μαζεύουν ψήφους. Τώρα λένε "μα πάντα λέγαμε ότι επιδιώκαμε κάτι άλλο" που είναι επίσης ψέμα. Γιατί ρίχνεις τις ευθύνες στον λαό; Αυτή τη στιγμή ο μέσος Κύπριος είναι μάλλον μπερδεμένος στο τί θέλει διότι τον έχουν αποπροσανατολίσει από δέκα πάντες. Ίσως γνωρίζει τί δεν θέλει (αυτό που έχουμε σήμερα), αλλά αν ρωτήσεις δέκα τυχαία άτομα τί είδους λύση θέλουν θα λάβεις δέκα διαφορετικές απαντήσεις (για να μην πω έντεκα δηλαδή...)



Ρήγας

nekatomenos είπε...

"Γιατί ρίχνεις τις ευθύνες στον λαό; Αυτή τη στιγμή ο μέσος Κύπριος είναι μάλλον μπερδεμένος στο τί θέλει διότι τον έχουν αποπροσανατολίσει από δέκα πάντες."

Μα εν έριξα ευθύνες στον λαό. Διάβασε τι γράφω, θα δεις οτι εν έφταιξα τον κόσμο που το απέρριψε. Σε παρακαλώ σταμάτα να φιλτράρεις οτι λαλώ βάσει του τι καρτεράς να ακούσεις που έναν "νενέκο", "ανθέλληνα", "κομμουνιστή" ή οτι άλλη ταπέλλα θέλεις να μου βάλεις.

Αν θέλεις να ξέρεις συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ στο οτι "τόσα χρόνια τα κόμματα έλεγαν ΨΕΜΜΑΤΑ στον λαό με το τί είδους λύση επιδιώκουν", τζαι όταν λέω οτι οι "Ευρωπαϊκές λύσεις" τζαι τα "σωστά περιεχόμενα" είναι δικαιολογίες εννοώ οτι εν δικαιολογίες τούτων των κομματαρχών για να συνεχίσουν να λαλούν ψέματα για το τι λύση επιδιώκουν τζαι να συνεχίζουν να πουλούν παραμύθκια στον κόσμο για να επανεκλεγούν παρά να τους πουν την αλήθκεια τζαι να ρισκάρουν την θέση τους. Μην προϋποθέτεις τη γνώμη μου, κοίταξε τζαι σκέφτου τι σου γράφω πριν μου απαντήσεις, εν μια στοιχειώδη ευγένια που προσπαθώ τζαι εγώ να διατηρώ.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο ανωνυμος της προηγουμενης συζητησης. καμια λυση που θα μας φερουν δεν μπορει να ειναι και πολυ καλυτερη του ΑΝΑΝ.

Αρα τι γινεται ; Πρεπει να προσπαθησει η πλευρα μας να βγει κερδισμενη απο την ολη ιστορια χωρις να ειναι απωτερος σκοπος μας να καταληψουμε σε λυση τυπου Αναν.

Βεβαια και εαν ειναι λογικοι κανενας δεν θα αποδεχθει οτιδηποτε μας προτινουν ως λυση.

αλλα αμφισβητω την ικανοτητα , εξυπναδα αλλα προ παντων την τιμιοτητα των πολιτικων μας.

Εαν ενας απο αυτους θελει να μεινει στην ιστορια αδιαφοροντας για το κοστος μπορει να κανει κανενα τεραστιο καταστροφικο λαθος.

Ειδωμεν. Εαν εχουν ιχνος λογικης δεν θα παθουμε ολοκληρωτικη καταστροφη αλλα το θεμα ειναι πως μπορουμε να βελτιωσουμε την κατασταση και οχι μονο πως μπορουμε να συνεχιζουμε να υπαρχουμε.

"
- που την στιγμή που δεν το καθορίζουν αφήνουν ανοιχτό παραθυράκι για να απορρίψουν τι θα έρθει μετά. Ας καθοριστεί το "σωστό περιεχόμενο" με συγκεκριμένες προτάσεις που θα βασίζουνται στο πραγματικό τζαι το εφικτό τζαι τότε ίσως η λύση που εν είδαμε να μεν απορριφθεί αμέσως."



οποιος δεν απορριπτει με κλειστα ματια την λυση που δεν ειδαμε με βαση τα σημερινα γεγονοτα ειναι αφελης και μαλλον ασχετος με το αντικειμενο.

Δεν λεω πως για στρατηγικα οφελη δεν πρεπει να επιδιωξουμε να συμετεχουμε σε ξενοφερτες διαδηκασιες οπου δεν υπαρχει περιπτωση να καταληψουμε σε λυση του κυπριακου.

Ετερον Εκατερον. Οι ψευδαισθησεις δεν κανουν καλο. Ε οποιος θεωρει την ΔΔΟ λυση του κυπριακου εχει ψευδαισθησεις. Τωρα τι θα λεμε εμεις προς τα εξω ως κυπριακο κρατος και ως πολιτικη ηγεσια ειναι αλλο θεμα.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Τελευταίε ανώνυμε μια "λυση" έχει νόημα μόνο αν είναι καλύτερη από τη σημερινή κατάσταση.

Το Σχέδιο Ανάν έκανε τους Τούρκους κυρίαρχους στο βορρά και συγκυρίαρχους στο νότο.

Όντως το Σχέδιο Ανάν ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία: Για την Τουρκία!