ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Σύντροφο Γριστόφκια, ιξέρει τζιαι εκτιμά!




Το άρθρο του Λάζαρου Μαύρου από τη Σημερινή 10/8/09, δείχνει την έλλειψη ρεαλιστικής αντιμετώπισης καταστάσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αντί να βοηθούσαμε τόσα χρόνια την περιοχή της Τηλλυρίας με ελικόπτερα, κυρίως στην αντιμετώπιση ιατρικών επείγοντων περιστατικών, φτάσαμε στο σημείο να εκλιπαρούμε τους Τούρκους κατακτητές.

Η ευθύνη για τη μη κατασκευή σταθμού ελικοπτέρων, βαραίνει όλες ανεξάρτητα τις κυπριακές κυβερνήσεις. Όμως, η κυβέρνηση του Ευέλικτου έχει προχωρήσει ακόμη πιο πέρα, ξεχνώντας τη συμβουλή του Καβάφη:

" Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις."




Ελικόπτερα Τηλλυρίας…

Λ.ΜΑΥΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 10/9/2009


Ε Κ Λ Ι Π Α Ρ Ο Υ Ν γονυπετείς γλοιώδεις ικέτες, με προσκλαύσεις και τεμενάδες, τους Τούρκους κατακτητές και τους Τουρκοκύπριους συνεργάτες και όργανά τους, να τους παραχωρήσουν την άδεια, υπό τον έλεγχο πάντα του κατοχικού καθεστώτος, να χρησιμοποιούν το δρόμο Λιμνίτη, διά των κατεχομένων περιοχών, για την… ταχύτερη μεταφορά τραυματιών και επειγόντων ιατρικών περιστατικών, από τον «απομονωμένο» Πύργο της Τηλλυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας!
Προσφέροντας ανταλλάγματα, επί τούτου επιλεγμένα από τους κατακτητές, ώστε ο κύριος σκοπός κι ο χαρακτήρας τους να εξευτελίζει εθνικά τους Έλληνες Κυπρίους και πολιτειακά την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ε Α Ν ΑΥΤΗ η Πολιτεία, το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνησή της, η Βουλή της, τα κόμματά της, οι ηγέτες της, είχαν δυο δράμια αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, αν όλοι αυτοί οι εκλελεγμένοι από τον λαό άρχοντες, σέβονταν στοιχειωδώς τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του λαού και τις πραγματικές έκτατες ιατρικές ανάγκες των κατοίκων της Τηλλυρίας, άλλη θα έπρεπε να ήταν από χρόνια η στάση τους, οι αποφάσεις τους και η πολιτική τους. Και απέναντι στους πολίτες και έναντι των κατακτητών.
Από χρόνια θα έπρεπε, έμπρακτα και καθημερινά υλοποιούμενη, η κυβερνητική πολιτική, και τις ανάγκες των κατοίκων Τηλλυρίας αφειδώλευτα να εξυπηρετεί, με υποδειγματικό και αξιοζήλευτο τρόπο, και την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια τους να προστατεύει ως κόρην οφθαλμού: Από χρόνια θα έπρεπε εκεί, στον Πύργο Τηλλυρίας, να είχε εγκατασταθεί μία από τις βάσεις των «αργόσχολων» και υπό «αγρανάπαυση» ελικοπτέρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με 24ωρη πλήρη ετοιμότητα άμεσης κάλυψης κάθε έκτακτου περιστατικού, είτε προς το Νοσοκομείο Λευκωσίας είτε προς Πάφο. Και τα ελικόπτερα διαθέτει και χειριστές περισσεύουν και ιατρικό προσωπικό δεν της λείπει.
Αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και αυτοσεβασμός, αν μπορούσαν επιτέλους να πρυτανεύσουν, έστω και μια φορά κατ’ εξαίρεση στα σαπισμένα και παρηκμασμένα από την 35χρονη δειλία, Ηττημένα Μυαλά μας, θα μπορούσαν να καταστήσουν τους κατοίκους της δεινοπαθούσας Τηλλυρίας, δικαιωματικά προνομιούχους, με τέτοια εξυπηρέτηση αερομεταφοράς, πολίτες. Χιλιάδες και μυριάδες Έλληνες διαβιούν «απομονωμένοι», σε κατά παρασάγγας μακρύτερες από την Τηλλυρία αποστάσεις από το πλησιέστερο νοσοκομείο, στα νησάκια μας του ανατολικού Αιγαίου κι εναποθέτουν τα έκτακτα ιατρικά περιστατικά τους στα ελλαδικά ελικόπτερα, χωρίς να εκλιπαρούν τους απέναντι καραδοκούντες πλησιέστερα… Τούρκους, ή τον υπερήφανο για το ένοπλο παρελθόν του στην ΤΜΤ και «μουτζαχίντ» στον Αττίλα ’74, δήθεν «σύντροφο και φίλο» Μεχμέτ Αλί Ταλάτ…


ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

20 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μια φορά ζωγραφίζει ο Λάζαρος.

Γνωρίζει κανένας που χάθηκε ο Λαζαρος μας και δεν κάνει την πρωϊνη εκπομπή στο ράδιο πρώτο;

nekatomenos είπε...

Θα φοάται να μεν τον ρωτήσει κανένας ακροατής αν ισχύουν οι ιστορίες του Λεβέν για τις πολιτικές θέσεις του μάστρου του.

Έσιει δίκαιο, εν έπρεπε να είχαν απομονωθεί οι κάτοικοι της Τυλληρίας τζαι τούτο βαραίνει ούλλες τις κυβερνήσεις.

Αλλά εννά έπρεπε σήμμερα να συνεχίσουν να πεθανίσκουν στον δρόμο για το νοσοκομείο για χάρη του "Έθνους"; Τζαι πως εννά εννοιώθαν για τζείνο το ειρωνικό «απομονωμένο» στα εισαγωγικά;

Ανώνυμος είπε...

"
Αλλά εννά έπρεπε σήμμερα να συνεχίσουν να πεθανίσκουν στον δρόμο για το νοσοκομείο για χάρη του "Έθνους"; "

Οι. Τι σχεση εσχι αυτη η μαλακια που εγραψες με το τι συμβαινει στην πραγματικοτητα ;

Και δεν μιλαμε για εθνος απλως αλλα για Κυπριακα συμφεροντα.

Και οταν λεω Κυπριακα φυσικα και δεν βαζω τον Ταλατ μεσα.

Ειπαμε Κυπριακα οχι Τουρκικα συμφεροντα.

nekatomenos είπε...

Με μια πρόχειρη έρευνα στο ίντερνετ ήβρα τούτη την περίπτωση:
http://cygreens.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

"Είναι η δεύτερη περίπτωση σε 10 μέρες που λόγω της ανεπαρκούς ιατρικής υποδομής και της μεγάλης απόστασης αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα ζωής ή θανάτου. Ένας άνθρωπος έχει πεθάνει και δεύτερος χαροπαλεύει από καρδιακό έμφραγμα. Για τους κατοίκους του Κ. Πύργου δεν υπάρχει νοσοκομείο. Είναι πολύ μακρυά."

Εννοείται οτι παραθέτω την ανάρτηση μόνο σαν παράδειγμα τζαι με πάσα επιφύλαξη. Είναι όμως μια ένδειξη οτι εν τα φκάλω που τον νου μου. Ρωτήστε τζαι πάρακατω να μάθετε.

Για το ποιά εν τα Κυπριακά συμφέροντα [τζαι ποίοι δικαιούνται να εν Κυπραίοι], ε, θέμα γνώμης. Έχω όμως νομίζω το δικαίωμα να έχω τη γνώμη δαμέ οτι το συμφέρον του Κυπραίου της Τυλληρκάς εν συνάδει με το "εθνικό φιλότιμο" που επιβάλλει να μην συνομιλούμε ούτε να συζητούμε καν με τους Τ/Κ.

Sartanakaks koutoulla pou tin nystan είπε...

Μα τελικά, ούτε για να σας ξατιμάσει κανένας εν αξίζει τον κόπο. Εγινήκετε boring πολλά. Γιατί εν πιανέτε τονΛάζαρο και να κάτσετε να ξι-φτυρίσετε ο ένας το΄ν άλλο τζαι να μας πείτε το outcome?

Εν να έσιει παραπάνω ενδιαφέρον που τες μαλακίες που κάμνετε copy/paste.

Προτείνω μόνιμη στήλη στον Σιεκεσαββα που την πάφο και στο κυρηνείας Παύλο.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Βλέποντας τα επιχειρήματα των τουρκολάγνων επαναπροσεγγιστών καταλαβαίνω το αδιέξοδο της σκέψης τους. Δεν έχουν τίποτα να αντιπροτείνουν στον εξευτελισμό στον οποίο υποβάλλει τον περήφανο Ελληνικό Κυπριακό λαό το Καθεστώς Χριστόφια.

Θα ήταν ενδιαφέρον αν κάτι νεκατωμένοι έψαχναν έστω και μια φορά να βρούν επιχειρήματα κατά του Λάζαρου Μαύρου, και κάτι Σαρτανάκκες σταματούσαν να παθαίνουν οργασμό όταν ακούν τη λέξη "Τουρκοκύπριος".

nekatomenos είπε...

Πάολα, εν χρειάζεται καν να απαντήσω. Άμα στο επιχείρημα μου, όσο αδύναμο τζαι να ένει, είναι να κλίεις τα αυτιά σου τζαι να κάμμεις "ΛΑΛΑΛΑΛΑ" τότε εν θα κάμουμε διάλογο. Θα περιοριστώ στον διάλογο με άνθρωπους που υποστηρίζουν την γνώμη τους. Τζαι τούτοι υπάρχουν, ακόμα τζαι στην λεγόμενη "αντίσταση" σας.

Ολοκληρώνω την απάντηση μου στον Μαύρο: ναι, οι κυβερνήσεις μας εφανήκαν λλίες απέναντι στους Τυλληρκώτες. Εγώ ερμηνεύκω το διαφορετικά τζαι θεωρώ πως το καθήκον των κυβερνήσεων εν η επανένωση. Για τον Λάζαρο το καθήκον των κυβερνήσεων μας είναι να δεχτούν την πράσινη γραμμή σαν ανάλογοτων συνόρων Τουρκίας- Ελλάδας. Όντως έπρεπε να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, αλλά κύριε Μαύρε, το να γίνει η πράσινη γραμμή "σύνορο" έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ζητούμε βοήθεια που τους "απέναντι" [αλήθεια, συμπεριφέρεστε λες τζαι δεν είναι η ίδια χώρα αλλά υπο κατοχή] φέρνει επικίνδυνα στο "παρά να συνεργαστώ με τους Τούρκους καλλύτερα τζίνοι ποτζεί τζαι εμείς ποδά".

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ο Λάζαρος σας δίνει την απάντηση που ζητάτε για την ξεαπομονωση του Πύργου. Η μέθοδος με ελικόπτερα χρησιμοποιείται στα μικρά νησιά της Μητροπολιτικής Ελλάδας. Αλλά εσείς δεν είστε καθόλου ειλικρινείς. Δε σας καίγεται καρφί για τους Τήλλυρους. Το μόνο που σας νοιάζει είναι η ψευδεπίγραφη επαναπροσέγγιση με τή μειονότητα του 18% και τους εποίκους και η "λύση" για χάριν της λύσης του Κυπριακού.

Ε λοιπόν, μάγκες ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ρήγας είπε...

Η κατοχή υπάρχει από το 74, εδώ και /35/ χρόνια. Τώρα θυμήθηκαν όλοι τον Πύργο, επειδή μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση.

Αντί λοιπόν να κτίζονται μέγαρα πολιτισμού των 60+ εκατομμυρίων στην Λευκωσία, γήπεδα ΓΣΠ χωρητικότητας 20+ χιλιάδων και πολλά άλλα, ας φρόντιζε κάποιος για τους εκτός Λευκωσίας Κύπριους, ειδικά αυτούς στην επαρχία που είναι εντελώς απομονωμένοι.

Και αν σε κάποιες περιοχές δεν μπορεί να κτιστεί νοσοκομείο, ας υπάρχουν ελικόπτερα στα νοσοκομεία των πόλεων για να εξυπηρετούν την επαρχία. Έτσι και αλιώς και εκεί πάλι μίζες θα πάρουν οι εμπλεκόμενοι (όπως με τις μίζες των ελικοπτέρων της ΕΦ), επομένως τί τους σταματά;


Ρήγας

Sike είπε...

φωτίστε με σιβουπλέ, γιατί έshει τζιαιρό να ασχοληθώ με την επικαιρότητα: τούτο που προτείνει ο Λάζαρος, επρότεινε τα κανένας επίσημα στους άρχοντες ημών; Τζιαι απορρίψαν το; Αν ναι και στα δύο, τότε εννά νευριάσω άshημα. Αν όχι, γιατί όχι;

nekatomenos είπε...

"Τώρα θυμήθηκαν όλοι τον Πύργο, επειδή μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση."

Ακριβώς. Τούτο ισχύει τζαι για τους "πατριώτες" τζαι για τους "μη πατριώτες". Αν ήμουν Πυρκώτης πάντως τζαι ετύχαινα πολιτικής και κομματικής εκμετάλλεσης, εννά προτιμούσε την εκμετάλλευση που γίνεται σήμμερα τζαι αννίει τον δρόμο για την Λευκωσία αντί για την εκμετάλλευση που με βαφτίζει Ακρίτα τζαι αφήνει με. Ο Μαύρος έσιει δίκαιο οτι υπήρχαν τζαι άλλες λύσεις. Αλλά δεν επιδιώχθηκαν.

Ρήγας είπε...

Δεν νομίζω να θέλει κανένας (από αυτούς που αποκαλείς πατριώτες σε εισαγωγικά) τον Πύργο να μείνει αποκομμένος. Το πρόβλημα είναι ότι οι μισοί λένε Ναι και οι άλλοι Όχι αλλά /κανένας/ δεν προτείνει μακροχρόνιες λύσεις. Διότι και να ανοίξει η δίοδος μέσω κατεχομένων, αυτό ΔΕΝ είναι μόνιμη/ μακροχρόνια λύση. Την δίοδο την κλείνει ο Τούρκικος στρατός όποτε επιθυμεί για λόγους "ασφάλειας." Ή βάζει περιορισμούς κλπ. Επομένως δεν είναι μόνιμη λύση στο γεγονός ότι στην Κύπρο η επαρχία πεθαίνει διότι καμοιά κυβέρνηση δεν συνειδητοποίησε ότι υπάρχει Κύπρος και πιο πέρα από τον Στρόβολο ή τα τουριστικά θέρετρα της Αγίας Νάπας/ Πρωταρά κλπ.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, έχει να κάνει με την εγκατάληψη της υπαίθρου και εμείς προσπαθούμε να βρούμε πολιτικάντικες πάτσιες.


Ρήγας

nekatomenos είπε...

Ρήγα:

Συμφωνώ. Το "πατριώτες" και το "μη πατριώτες" μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί αναφέρομαι στις ταμπέλες που χρησιμοποιούνται για να απλοποιήσουν τον διάλογο.

Όμως, θα απαντήσω οτι το άνοιγμα του οδοφράγματος είναι μεν προσωρινή λύση, όμως είναι ένα βήμα προς μια πιο μόνιμη λύση. Πέρα από την επικοινωνιακή διάσταση του ανοίγματος πιστεύω πως υπάρχει και απτό όφελος.

Να προτείνω και μια άλλη σκέψη όμως. Το γεγονός πως οι κυβέρνησεις αγνοούν την επαρχία έχει να κάνει με την ανωμαλία της ημικατοχής- όπου προβλήματα αναβάλλονται ή υποβαθμίζονται βάσει της λογικής οτι η σημερινή κατάσταση είναι προσωρινή. Εν έχω συγκεκριμένα παραδείγματα αυτή τη στιγμή αλλά εν μια εντύπωση που έχω που μιτσής.. Αναρωθκιούμαι αν έσιει κοιτάξει κάποιος αν ισχύει.

Ρήγας είπε...

Εγώ είμαι υπέρ του να ανοίξει μέχρι να μελετηθούν και να υλοποιηθούν προτάσεις για μακροχρόνιες λύσεις στο πρόβλημα της υπαίθρου και ειδικά των απομονωμένων περιοχών όπως είναι ο Πύργος διότι όπως είναι τώρα, έχουμε ανάγκη το κατοχικό καθεστώς και αυτό είναι απαράδεκτο.

Επίσης, δεν είναι σωστό να αναβάλλουμε πολλά πράγματα λέγοντας "Ε, θα λυθεί το Κυπριακό και θα λυθούν --ως δια μαγείας-- και τα υπόλοιπα."

Καθήσαμε στις αναπαυτικές μας με το aircondition μας και περιμένουμε κάποιον από μηχανής Θεό να μας λύσει ΟΛΑ μας τα προβλήματα, σαν πως και μας χρωστά κάποιος ό,τιδήποτε.

Το /πιο πιθανόν/ είναι το Κυπριακό έχει "λυθεί" το '74. Αν μια μέρα αντιστραφούν οι όροι στο εξωτερικό και στο εσσωτερικό κάποιες γενιές αποφασίσουν να αλλάξουν την κατάσταση, καλώς. Διαφορετικά χάσαμε έναν πόλεμο (για διάφορους λόγους), ας το χωνέψουμε.

Αντίσταση για απελευθέρωση κάνεις με όπλα και με επιθετική πολιτική και με συμμαχίες. Εμείς εκ των πραγμάτων αντίσταση ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε. Δεν γίνεται να κάνουμε αντίσταση με τραγούδια και με ευχόλογα.

Μπορούμε να κάνουμε ένα μακροχρόνιο σχέδιο για πόλεμο; Όχι. Θέλουμε κάτι τέτοιο έστω θεωρητικά; Όχι. Ε, τότε για τί είδους /απελευθέρωση/ μιλάμε; Με τα παρακάλια; Οι Τούρκοι ποτέ δεν έδωσαν γη που κατέκτησαν με πόλεμο. Επομένως ας κτίσουμε έναν τοίχο δέκα μέτρα ύψος και δέκα μέτρα πλάτος και τα κόκκαλα από τις σούβλες μας ας τα πετούμε απέναντι.

Από την άλλη, ακόμα μια οδυνηρή λύση δεν θα είναι βιώσιμη, επομένως αφήστε κατά μερος τα περί ομοσπονδίας κλπ Το ότι κάποιος Μακάριος κάποτε υπέγραψε κάτι, αυτό δεν λέει τίποτε σήμερα με τόσους έποικους.

Είναι γι'άυτό που πιστεύω ότι υπό τις συνθήκες που έχουμε /σήμερα/, είτε για απελευθέρωση μιλούμε είτε για λύση ομοσπονδίας, είναι λόγια για κατανάλωση.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, κατ'αρχην:
1. Aυτη την στιγμη στην Κυπρο λειτουργει αερομεταφορεας επειγοντων περιστατικων απο απομονωμενες περιοχες στο νοσοκομειο Λευκωσιας. Η λυση που αναφερει ο Λαζαρος Μαυρος ειναι εφικτη και για τον Πυργο. Ο Λ.Μ μιλα με στοιχεια. Τι γινοταν για 40τωρα χρονια στον Πυργο?
Επισης και οταν ανοιξει ο δρομος ποσος χρονος θα χρειαζεται για να μεταφερθει ενα επειγων περιστατικο με το αυτοκινητο απο τον Πυργο στην Λευκωσια η Παφο? Μια ωρα η και περισσοτερη? Αυτη η 1 ωρα για ενα ατομο που υπεστη π.χ. καρδιακο επεισοδιο, η αλλο ατυχημα η χρειαζεται επειγοντως μεταγγιση αιματος κ.α. και πρεπει επειγοντως να μεταφερθει σε νοσοκομειο, ειναι ζητημα ζωης και θανατου αναλογα με την περιπτωση. Αρα λοιπον, ο ασθενης και παλιν θα μεταφερθει με ελικοπτερο που ηδη υπαρχει στην Κυπρο και χρησιμοποιειται.

2. Η μονη διαφορα του Πυργου με τα αλλα απομονωμενα χωρια της Κυπρου ειναι η συμβολικοτητα του Πυργου και η υπαρξη του Τουρκικου στρατοπεδου.

Ναι, καποια στιγμη πρεπει να ανοιξει το οδοφραγμα αλλα σε μιαν Κυπρο ελευθερη χωρις ξενους στρατους και οταν γινει συνολικη λυση. Οταν υποστηριζουμε κατι πρεπει να σκεφτομαστε πρωτα εαν αυτο το κατι ειναι ορθο και οχι γιατι μας το λενε αλλοι, οποιος και να ειναι αυτος που το λεει ανεξαρτητως κομματων, σαν Κυπριοι πολιτες.

Υπαρχουν πολλα ερωτηματα στα οποια δεν εχει δωθη απαντηση. Η συμφωνια ηταν να ανοιξει το οδοφραγμα του Λιμνιτη ταυτοχρονα με το ανοιγμα του οδοφραγματος της Ληδρας. Γιατι δεν τηρηθηκαν οι συμφωνιες? Ποιοι θα περνουν απο το οδοφραγμα? εποικοι και Τουρκοι στρατιωτες? Αυτο τι μας λεει? Οτι ισως οι εποικοι εχουν γινει πολιτες του 'κοινου μας κρατους'? Και με τον στρατο τι γινεται? Ποιες ειναι οι συμφωνιες? Εαν το ενδιαφερον ολων βρισκεται στο να σωζωνται ανθρωπινες ζωες γιατι εφ'οσον οι συμφωνιες εχουν γινει και ολα ειναι 'πλεον ενταξει' να μην ανοιξει ο δρομος τωρα και να περιμενουμε αλλους 9 περιπου μηνες? Και μην μου πειτε οτι θα ειναι επικυνδινο το περασμα του δρομου γιατι δεν θα περνα ο οποιοσδηποτε για να παει περιπατο αλλα θα περνα που και που ενα ασθενοφορο οπως περνουν τωρα τα λεωφορεια που μεταφερουν τους Τουρκοκυπριους.

Λοιπον πολλα τα ερωτηματα χωρις ομως επισημες απαντησεις με περιεχομενο

Ανώνυμος είπε...

Ποια ειναι τα κυπριακα συμφεροντα ειναι θεμα γνωμης σε εναν βαθμο.


Κανενας δεν μιλησε για μη συζητηση με τους ΤΚ (και οι με τον Ταλατ )

Για συνομιλιες για μεταλλαψη του σημερινου καθεστωτος σε κατι αλλο ειναι αλλο πραγμα.

Το θεμα εχει να κανει με ποια ειναι τα κυπριακα συμφεροντα και οχι με καποιο εθνικο φιλοτιμο.

Μπορει πχ να συμφερει σε εμας να μην δινουμε εκ περιτροπης προεδρια για να ξεκινησουν καν οι συνομιλιες που μπορει καποτε να εχουν ως αποτελεσμα την διανοιξη του οδοφραγματος του λιμνητη.

Αυτο δεν εχει καθολου να κανει με εθνικο φιλοτιμο. Προσβαλλεις την νοημοσυνη σου με το να βγαζεις ετσι συμπερασματα.

Πλαστήρας είπε...

Μα με ποιους Τ/Κ θα κάνουμε "επανένωση"; Άς προσγειωθούμε λίγο ρε παιδιά. Οι Τ/Κ ξέρετε πόσοι είναι; 70.000 άτομα. Είναι μειονότητα και στις κατεχόμενες περιοχές πια! Η λ΄ύση που μας ετοιμάζουν είναι συμβίωση (να τους ταΐζουμε ) δηλαδή με τον Αττίλα και τους εποίκους.

Χρίστος Χριστου είπε...

@ Πλαστήρας,

Για χάρη συζήτησης δέχομαι ότι αυτά που λες είναι σωστά – ότι δηλ. οι τουρκοκύπριοι είναι μειονότητας (70 χιλιάδες μόνο άτομα) και στις κατεχόμενες περιοχές ... [Το άλλο για το τάισμα είναι φαιδρό και δεν θα ασχοληθώ μαζί του ... Αν έλεγες, ας πούμεν ότι οι τούρκοι – κι όχι ο Χριστόφιας, όπως ηδονίζεστε να λετε – αποσκοπούν στη δημιουργία ενός προτεκτοράτου να το δεχτώ, αλλά τ’ άλλα για τα ταΐσματα ανήκουν στις συνήθεις υπερβολές σας ...).
Επί του θέματος των τουρκοκύπριων όμως και στο ότι είναι μόνο 70000 και στην πράξη μειονότητα στα κατεχόμενα όπως διατείνεσαι, προσωπικά διερωτούμαι τα ακόλουθα:
1. Πάνω σε ποια στοιχεία βασίζεις ότι οι τουρκοκύπριοι (στα κατεχόμενα) είναι μόνο 70000 χιλιάδες;
2. Αφού οι τουρκοκύπριοι είναι μειονότητα στα κατεχόμενα (σε σχέση με τους εποίκους) γιατί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα/στα κατεχόμενα εκλέχτηκαν 3 μόνο έποικοι ως βουλευτές από σύνολο 50;
3. Αφού δεν μπορούμε (κατα τη γνώμη σου) να κάνουμε επανένωση έστω και με τους 70000 τουρκοκύπριους, πως προχωράμε; Να συνεχίσει η κατάσταση ως έχει σήμερα που θα οδηγήσει (κατα τη δικιά μου ταπεινή γνώμη στην περαιτέρω αύξηση των έποικων) και στη ντε γιούρε πλέον διχοτόμηση, ή να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε (να βρούμε κοινή γλώσσα) μ’ αυτούς τους τουρκοκύπριους (για το κοινό καλό και την επανένωση);

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΙΙΟΟΥΛΙΟΥ 1989 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΑΣΣΙΑΝΟ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΟΤΕ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦ. ΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΛΑΖΑΡΕ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ;