Η ατιμώρητη βαρβαρότητα των Τούρκων δολοφόνων

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Επειδή εκτελέσαν οι Αττίλες πέντε αιχμάλωτους πολέμου τί έγινε;


Αναδημοσιεύουμε (χωρίς σχόλια) το σημερινό άρθρο του κ. Σάββα Ιακωβίδη στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ":



ΜΕΤΑ τη γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Νεοτούρκους, ομάδες Αρμενίων πατριωτών κυνήγησαν τους αρχιδολοφόνους των συμπατριωτών τους σε όλο τον κόσμο και, έναν προς έναν, τους εκτέλεσαν. Μετά το ολοκαύτωμα και το θάνατο έξι εκατομμυρίων Εβραίων στα κρεματόρια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, ομάδες Εβραίων διέτρεξαν την υφήλιο και είτε εκτελούσαν είτε συλλάμβαναν Ναζί εγκληματίες, τους δίκαζαν στο Ισραήλ και τους εκτελούσαν. Μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τους αιματηρούς πολέμους, που ξέσπασαν μεταξύ των λαών που τη συναποτελούσαν, διαπράχθηκαν και φοβερά εγκλήματα. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση πίεσαν και συνεστήθη Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, που δικάζει εγκληματίες πολέμου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Συνθήκη του 1949 και άλλες διεθνείς συμβάσεις καθορίζουν τι είναι έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας. Η Τουρκία, με την εισβολή της στην Κύπρο, το 1974, διέπραξε πρωτοφανείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απίστευτες θηριωδίες και εγκλήματα.



Στις 10/7/1976, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έκθεση-καταπέλτη σε βάρος της Τουρκίας, για τα εγκλήματα που οι Αττίλες και Τ/κύπριοι διέπραξαν σε βάρος Ελλήνων κατά την εισβολή. Στην Έκθεση αναφέρονται και τεκμηριώνονται ανατριχιαστικές περιπτώσεις φόνων, βιασμών, εκτοπίσεων και ωμοτήτων πάσης φύσεως, οι οποίες διαπράχθηκαν από τους Τούρκους εισβολείς. Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε το Δεκέμβριο 1974 επιστολή στον πρωθυπουργό της τουρκικής εισβολής Ετζεβίτ, με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για τουρκικά εγκλήματα πολέμου στην Κύπρο. Η επιστολή έμεινε αναπάντητη… Η Κυπριακή Δημοκρατία προσέφυγε κατά της Τουρκίας. Η Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή, καθώς και άλλες προσφυγές Ελλήνων της Κύπρου κατά της Τουρκίας, τεκμηρίωσαν κατ΄ επανάληψιν τουρκικές φρικαλεότητες και βαρβαρότητες εναντίον Ελλήνων αιχμαλώτων, στρατιωτών ή αμάχων. Πώς και πότε αξιοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας;



Δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ! Κανένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καμία Κυβέρνηση και καμία υπηρεσία ασχολήθηκαν επισταμένα με την αναζήτηση και δίωξη όσων Τούρκων δολοφόνων εγκλημάτησαν εναντίον Ελλήνων. Και βεβαίως, καμία προσπάθεια δεν έγινε ποτέ για διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης και κυβερνήσεων για τα τουρκικά εγκλήματα. Πριν από λίγους μήνες, Τούρκος ηθοποιός ομολόγησε ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ δέκα εθνοφρουρούς. Τούρκος αξιωματικός κοκορευόταν ότι ήπιε ως κρασί αίμα Ελληνόπουλου, που έσφαξε. Τώρα τεκμηριώνεται η εν ψυχρώ εκτέλεση άλλων πέντε στρατιωτών, καθώς και μιας οικογένειας. Αντί ο Κυβ. Εκπρόσωπος να επιδίδεται σε τυπικές διαπιστώσεις, θα έπρεπε να δηλώσει πότε η κυβέρνηση Χριστόφια θα κινηθεί νομικά διεθνώς, για να κάτσει την Τουρκία στο σκαμνί για σωρεία εγκλημάτων πολέμου κατά των Ελλήνων. Δεν θα το κάνει! Το απαγορεύουν οι Βρετανοί!



Τα εγκλήματα πολέμου διαχωρίζονται από τη διαδικασία των συνομιλιών. Η Κυπριακή Δημοκρατία, δυστυχέστατα, άφησε στο απυρόβλητο και ατιμώρητα τα τουρκικά εγκλήματα πολέμου. Ο αφελής καλοπαιδισμός και η περίεργη ευελιξία Προέδρου και Κυβέρνησης ξεπέρασαν τα όρια της αναξιοπρέπειας, του εξευτελισμού και της υποταγής σε εντολές ξένων. Ο Πρόεδρος λύσης θέλει λύση. Δεν επιθυμεί κρίση ούτε να θυμώσει την Τουρκία. Οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι σέβονται και υπερασπίζονται την ιστορία τους, σε αντίθεση με τη σημερινή Κυβέρνηση, που αποενοχοποιεί την Τουρκία και καλεί να αγαπούμε τους δολοφόνους ως… αδέλφια! Γι’ αυτό η τουρκική βαρβαρότητα μένει ατιμώρητη.




Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το Χριστόφιας - Watch

5 Σχόλια:

Ρήγας είπε...

Δεν είναι μόνο το ότι όλες οι κυβερνήσεις μας (με εξαίρεση τον Τάσο ως άτομο) αποτελούνταν από δειλούς (κότες για την ακρίβεια) και ανίκανους. Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Ιακωβίδης: Το απαγορεύουν οι Βρεττανοί.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να ξεπουληθούν. Εύγε ΚΥΡΙΕ Ιακωβίδη, που λες τα πράγματα με το όνομά τους!

the Idiot Mouflon είπε...

Να μια ευκαιρία για μια πρωτοβουλία από μέρους σας...

Μπορείτε να απαιτήσετε από τις πατριωτικές δυνάμεις (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Εκκλησία) να προσφέρουν από τα ταμεία τους... έτσι ώστε να μαζευτούν όσα χρήματα θα χρειαστούν οι συγγενείς των δολοφονηθέντων για να πάρουν την Τουρκία δικαστήριο.

Ε;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Πολύ καλή ιδέα Idiot.

Προσωπικά θα τη μεταφέρω στο κόμμα μου.

ΑΓΩΝΑΣ Η.Β. είπε...

Πολύ Καλή η ιδέα σου ρε μούφλον, αλλά αν την προτείνω εδώ πάνω θα θυμώσει ο άλουτος