Χρυσαυγίτες και Χαραυγίτες, τα δίδυμα αδελφάκια

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Χρυσαυγίτες - Χαραυγίτες. Η δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι μεν υπάρχουν για να δικαιολογούν τις υποχωρήσεις των δε.


Και οι σύντροφοι της ελλαδική αριστερής εφημερίδας ΡΗΞΗ φαίνεται πως πήραν χαμπάρι του τι γίνεται εδώ στην Κύπρο. Ο σ. Γιώργος Ρακκάς έγραψε ένα καταπληκτικό κείμενο στο φύλλο 59, αναφερόμενος στο ογκώδες συλλαλητήριο που έγινε στις 24 Απριλίου 2009, στο Λήδρα Πάλας, για την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ του κυπριακού λαού στο Σχέδιο Ανάν.


Ο συντάκτης έδωσε για τίτλο του άρθρο του "Χαραυγή και Χρυσή Αυγή". Τα στοιχεία που αναφέρει μέσα και τα συμπεράσματα τα οποία εξάγει μας κάνουν να πιστεύουμε πως έχει εμπνευστεί από το κείμενο της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο:
"Χρυσή Αυγή και Χαραυγή: Μια φωνή και μια κραυγή!"

Παραθέτουμε το κείμενο της καλής αυτής εφημερίδας ολόκληρο, για να δουν και οι συμπατριώτες μας στην Κύπρο πως μεγάλη μερίδα της ελληνικής αριστεράς έχει καταλάβει τον ρόλο που βαράει το ΑΚΕΛ και έχει εκνευριστεί με τον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα και τις κατηφόρες του στις συνομιλίες (προς όφελος ΠΑΝΤΟΤΕ του φασιστοϊμπεριαλισμού).


Οι Ελλαδίτες φίλοι έχουν επίσης ψυλλιαστεί την υπόγεια αλληλοπριμοτόδηση του ΑΚΕΛ με τους ακροδεξιούς τραμπούκους. Τα ευελικτόπουλα της Christofjungend -οι Χαραυγίτες δηλαδή, και οι ομογάλακτοι τους, Χρυσαυγίτες (που τους ενώνει το ασίγαστο μίσος κατά του αντιχουντικού Βάσου Λυσσαρίδη)- μας οδηγούν προς τον πολιτισμικό αφανισμό και την νομιμοποίηση της εισβολής.


http://www.ardin.gr/node/1309

Χαραυγή και Χρυσή Αυγή

Συγγραφέας:
Γιώργος Ρακκάς
Κάποιοι ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από την πραγματοποίηση και την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν δεκάδες κυπριακά σωματεία, η ΣΕΥΑΕΚ και το ΣΑΚ, στο Λήδρα Παλάς. Γι’ αυτό και τα συκοφαντικά κρούσματα πύκνωσαν στον κυπριακό Τύπο, αλλά και σε ελλαδίτικες ιστοσελίδες.

Από αυτά, θα ξεχωρίζαμε κυρίως δύο: Το ένα της Χαραυγής (Παρασκευή 24/04), το οποίο υπογράφει κάποιος Γκάνταλφ και ομιλεί περί μιας δράκας «εθνικιστών» και «απορριπτικών», που κινητοποιούνται εναντίον οποιασδήποτε λύσης σε πείσμα του «76% του λαού», που υποτίθεται πως επιθυμεί διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία. Προφανώς, τούτος ο Γκάνταλφ, όταν μιλάει για λύση, εννοεί αυτή που αγωνίζεται να επιτύχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: Να σκαρώσουν δηλαδή οι διεθνείς διπλωμάτες, σε συνεργασία με Τούρκους και Αμερικάνους, μία φόρμουλα διά-λυσης, να την «πασάρει» εξωραϊσμένη στους Ελληνοκυπρίους ο Χριστόφιας και το επιτελείο του ΔΗΣΑΚΕΛ, και να μοιραστούν όλοι μαζί τα λάφυρα της υπό-εκποίηση Κύπρου. Αν είναι έτσι τα πράγματα όμως, οι κατηγορίες της Χαραυγής μόνο ως… φιλοφρονήσεις μπορούν να εκληφθούν και τους ευχαριστούμε που έχουν φροντίσει να μας διαχωρίσουν απ’ όσους μιλούν για «επαναπροσέγγιση» και εννοούν την παράδοσή μας στα χέρια των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών.

Το έτερο σχόλιο δεν μπορούσε παρά να έρθει από τον αντίποδα, την εθνικιστική ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (http://xryshaygh.wordpress.com). Εκεί, υποστηρίζεται ότι τάχα το «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν δεν είχε τίποτε το ηρωϊκό και ότι ήταν απλώς «το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας» (!;!;!). Ενώ, στη συνέχεια, οι επίγονοι του Γκέμπελς εξαπολύουν έναν οχετό ψευδολογίας, υποστηρίζοντας ότι τάχα ο Β. Λυσσαρίδης είχε καλέσει το 1974 από το βήμα του ΟΗΕ τους …Τούρκους να εισβάλουν στην Κύπρο, ότι δεν έκανε αντίσταση κ.λπ. Τέλος, τόσο η Χαραυγή όσο και η Χρυσή Αυγή προσπάθησαν να υποβαθμίζουν την κινητοποίηση, μιλώντας για «μειοψηφίες».

Η ταυτόχρονη αντίδραση δεν είναι τυχαία. Στα πλαίσια της προπαγάνδας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα στρατόπεδα που αντιπροσωπεύουν Χαραυγή και Χρυσή Αυγή έχουν βρει μια βολική και για τους δύο ισορροπία. Διότι οι μεν, προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδια παράδοσης της Κύπρου στους επικυρίαρχούς της, έχουν βρει βολική την καραμέλα να χρεώνουν στον «εθνικισμό» όποιον αντιστέκεται, ενώ οι δε προφανώς επωφελούνται με το να τους πιστώνουν σκανδαλωδώς κάθε αντιστασιακή έκφραση του ελληνικού λαού.

Γι’ αυτό και αμφότεροι δυσαρεστήθηκαν έντονα με το συλλαλητήριο στο Λήδρα Παλάς. Επειδή αμφισβητεί έμπρακτα τούτο τον βολικό καταμερισμό και υπενθυμίζει το προφανές: Ότι ο αγώνας για την εθνική απελευθέρωση και την αυτοδιάθεση δεν μπορεί παρά να είναι πλατύς, παλλαϊκός, αντιαποικιακός αγώνας, μακριά από τις σβάστικες και τις μισαλλόδοξες φαντασιώσεις του σκιάχτρου που διαρκώς επισείουν οι επαναπροσεγγιστές και οι ποικιλώνυμοι συνεργάτες των επίδοξων αφεντικών της Μεγαλονήσου…

Σχολιασμός - Αντιγραφή - Επιμέλεια: ΟΝΗΣΙΛΟΣ για το christofias-watch

81 Σχόλια:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ DANNY είπε...

Τέτοιοι ισχυρισμοί που ταυτίζουν την κυπριακή Αριστερά με τη Χρυσή Αυγή, είναι μόνο γελοίοι και δείχνουν το χαμηλό σας επίπεδο.

Πάσχετε από διάφορες μανίες. Ο Δ. Χριστόφιας είναι υποχωρητικός, ο Τάσσος ήταν η αντίσταση, το 1974 την αντίσταση την έκανε η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή ενισχύουν το ΑΚΕΛ.

Τίποτα άλλο δε θα ακούσουμε;

Ενωτικό Κουμμούνι είπε...

Για πες μας λοιπόν ΚΟΚΚΙΝΕ DANNY εσύ:

ΤΟ ΑΚΕΛ τι είδους αριστερά είναι;

Αριστερά του Ε.Α.Σ. του 1949;

Αριστερά του "Κόκκινου Ντάνυ" Ντανιέλ Κον Μπεντίντ;

ή Αριστερά της ΕΣΣΔ;

//////////////////////////

Αριστερά του Σκαλιστή;

Αριστερά του Κατσουρίδη;

ή Αριστερά του Χατζηγεωργίου;

/////////////////////////

Για πες μας εσύ, που δεν έχεις χαμηλό επίπεδο, ΤΙ σόι αριστερά είναι το ΑΚΕΛ;

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να μας δοθεί πίσω η Αμμόχωστος. Άμεσα!

Αν ο Χριστόφιας θέλει να τηρά όπως λέει τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και να λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι σε οδυνηρούς συμβιβασμούς, ας ζητήσει άμεσα την Αμμόχωστο. Που ήταν σε αυτές θέμα προτεραιότητας.

Δέστε και το σχόλιο του Μαρίνου του Κλεάνθους στο blog του.

Μπορεί να είναι λίγο φλώρος, αλλά έχει δίκαιο σε αυτό το θέμα. Θέλουμε πίσω την Αμμόχωστο! Τώρα. Ως κίνηση καλής θέλησης από την Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΑΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΟΤΗ;

ΟΝΗΣΙΛΕ,ΕΚΑΤΣΕΣ ΠΑΝΩ!

xafies είπε...

κάποτε πρέπει ένας τσιάκκος να κάμει μιαν έρευνα να μάθει πόσα πληρώνονται τούτοι του ΕΛΑΜ και κατά πόσον οι επιταγές φεύγουν από τους προσωπικούς λογαριασμούς κάποιων ή είναι έμμισθοι του κόμματος / της κυβέρνησης. έτσι για την πλάκα μας

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας λοιπόν ΚΟΚΚΙΝΕ DANNY εσύ:

ΤΟ ΑΚΕΛ τι είδους αριστερά είναι;

Αριστερά του Ε.Α.Σ. του 1949;

Αριστερά του "Κόκκινου Ντάνυ" Ντανιέλ Κον Μπεντίντ;

ή Αριστερά της ΕΣΣΔ;

//////////////////////////

Αριστερά του Σκαλιστή;

Αριστερά του Κατσουρίδη;

ή Αριστερά του Χατζηγεωργίου;

/////////////////////////

Για πες μας εσύ, που δεν έχεις χαμηλό επίπεδο, ΤΙ σόι αριστερά είναι το ΑΚΕΛ;

ΚΩΣΤΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είπε...

Κώστας από Θεσσαλονίκη.

Μέλος της ΚΝΕ από τα 17 μου.

Το 2004 δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το ΑΚΕΛ συντάχθηκε με τους Αμερικάνους και τους ιμπεριαλιστές που ήθελαν να επιβάλουν στο μαρτυρικό λαό της Κύπρου το Σχέδιο Ανάν.

Όταν έμαθα πιο μετά ότι θα έβγαζε το ΑΚΕΛ Πρόεδρο Δημοκρατίας, δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν. Μετά μου είπαν ότι ο Χριστόφιας δεν είναι κομμουνιστής, αλλά ντεμέκ κομμουνιστής.

Διαβάζω το blog σας εδώ και πολύ καιρό. Σας ευχαριστώ γιατί με κάνατε να καταλάβω τι κουμάσι είναι ο Χριστόφιας.

Τώρα μάλιστα που βγαίνει στη φόρα η σχέση του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή και τους φασίστες, θέλω να κάνω εμετό. Θέλω να τον βρω και να τον φτύσω τον ψεύτη, τον υποκριτή!

Για εμάς ο κομμουνιστής, ο αριστερός, πρέπει να είναι και πατριώτης και αγωνιστής και συνεπής με τις ιδέες του.

Ξυπνήστε αδέλφια Κύπριοι. Ο Χριστόφιας είναι επικίνδυνος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ DANNY είπε...

Προβοκάτορα Ενωτικό Κομμούνι,

Αν νομίζεις ότι θα πέσω στην παγίδα σου, έχεις μεγάλο λάθος.

Θέλεις να μάθεις για το ΑΚΕΛ; Διάβασε και σκάσε.

Aπό την ίδρυσή του και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το AKEΛ τίθεται στην πρωτοπορία του αντιφασιστικού αγώνα του κυπριακού λαού. Aποκορύφωμα της αντιφασιστικής δράσης του AKEΛ υπήρξε η απόφαση της 16ης του Iούνη 1943 με την οποία το Kόμμα κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του να καταταγούν εθελοντικά στο στρατό και να πολεμήσουν τον χιτλεροφασισμό "προς ενίσχυση του αγώνος δι' απελευθέρωσιν της Eλλάδος από την χιτλερική τυρρανίαν, απελευθέρωσιν των υποδούλων χωρών και εξασφάλισιν του εθνικού, πολιτικού και κοινωνικού μέλλοντος της Nήσου". Είναι φανερό ότι το AKEΛ προσήγγιζε τον αγώνα κατά του χιτλεροφασισμού και ως μέρος της πάλης για την αποτίναξη του αποικιακού ζυγού. Στην έκκληση της 16ης Ιουνίου υπήρξε αθρόα και ενθουσιώδης ανταπόκριση. 'Eντεκα από τα δεκαεπτά μέλη της K.E. και γύρω στα 800 μέλη του Kόμματος κατατάχθηκαν στο στρατό. Tο παράδειγμά τους ακολούθησαν και πολλοί άλλοι στη συνέχεια. Oι AKEΛιστές πολέμησαν στα διάφορα μέτωπα της Eυρώπης και της Mέσης Aνατολής.

Η άρνηση των αποικιοκρατών να αποστρατεύσουν τους κύπριους εθελοντές μετά το τέλος του πολέμου γιατί ήθελαν να τους χρησιμοποιήσουν στους αποικιακούς τους πολέμους, οδήγησε στον αγώνα για την αποστράτευση, στην πρωτοπορία του οποίου βρέθηκαν και πάλιν οι Ακελιστές. Στον αγώνα για την αποστράτευση θυσίασε τη ζωή του ο Ακελιστής Τάκης Κυθραιώτης ενώ εκατοντάδες Ακελιστές κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κύπρο και την Αίγυπτο. Τελικά οι Βρετανοί αναγκάστηκαν να αποστρατεύσουν τους κύπριους στρατιώτες.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι νίκες του σοβιετικού στρατού καθώς και ο αγώνας για την αποστράτευση στάθηκαν το μεγάλο σχολείο για τα στρατευμένα στελέχη του ΑΚΕΛ. Επιστρέφοντας στην Κύπρο ενισχύουν με τη δράση τους το Κόμμα, που ήδη από τα χρόνια του πολέμου αποκτά μαζική επιρροή και μετατρέπεται σε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική δύναμη. Η γρήγορη ανάπτυξη της επιρροής του ΑΚΕΛ αποδεικνύει ότι η κυπριακή κοινωνία είχε ανάγκη από ένα κόμμα όπως το ΑΚΕΛ.

Mετά το τέλος του πολέμου οι βρετανοί αποικιοκράτες λησμόνησαν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει και αρνήθηκαν στον κυπριακό λαό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Oι προθέσεις των βρετανών φάνηκαν ξεκάθαρα με συγκεκριμένες ενέργειες τους. Στις 25 του Mάρτη 1945 η αποικιακή αστυνομία πυροβόλησε ενάντια σε διαδήλωση του Λαϊκού Kινήματος στο Λευκόνοικο με αποτέλεσμα τη δολοφονία των λαϊκών αγωνιστών Ανδρέα Εξηντάρη και Ανδρόνικου Κυπριανού και ενός 8χρονου μαθητή. Στις 13 του Iούλη 1945 έθεσαν εκτός νόμου την Παγκύπρια Συντεχνιακή Eπιτροπή (ΠΣE) και συνέλαβαν δεκαοκτώ μέλη της ηγεσίας της τα οποία καταδικάστηκαν από 12 ως 18 μήνες φυλάκιση. Για τον κυπριακό λαό δεν έμενε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσει την αντιαποικιακή πάλη.

H αντιφασιστική νίκη, η δημιουργία της κοινότητας των σοσιαλιστικών χωρών, η κρίση του αποικιοκρατικού συστήματος του ιμπεριαλισμού και η ανάπτυξη του αντιαποικιακού αγώνα των λαών δημιουργούν ευνοϊκές διεθνείς συγκυρίες για το φούντωμα της απελευθερωτικής πάλης και του δικού μας λαού. H δεκαετία 1945-1955 είναι δεκαετία έντονου και επίμονου αντιαποικιακού αγώνα με αίτημα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και για την κατάκτηση πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Tο AKEΛ και οι οργανώσεις της Aριστεράς βρίσκονται στις πρώτες γραμμές αυτού του αγώνα.

Λυπάμαι που ο σύντροφος Μιχάλης και ο Anef σας έχουν αφήσει να αλωνίζετε και να κάνετε τα δικά σας.

Καλές οι διακοπές σύντροφοι, αλλά τα φασισταριά του Χριστόφιας Watch, έχουν βγάλει και το παλλούκι. Εκμεταλλεύονται την απουσία σας.

Τώρα έχουν κάνει και σύντροφους του ΚΚΕ εναντίον μας. Τι θα γίνει τελικά; Έτσι θα τους αφήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

το ΑΚΕΛ είναι το κυπριακό NSDAP

το ΑΚΕΛ έχει την Χριστοφική Νεολαία (Χ.Ν.)

το NSDAP είχε την Χιτλερική Νεολαία (Χ.Ν.)

ο φανατισμός ο ίδιος, ο πόλεμος κατά των πολιτικών αντιπάλων ο ίδιος, το μίσος κατά της διαφορετικής άποψης το ίδιο, οι φυλετικές αρχές των εθνοκαθαρών ζωνών (διζωνικότητα) το ίδιο

*Ιοσίλιος*

ΚΟΚΚΙΝΟΣ DANNY είπε...

Κι εσύ Ιοσίλιε είσαι ένας φασίστας υβριστής.

Που όλο βρίζεις και λες παπαριές.

SOUTHAMPTON είπε...

Φασίστες, αν πω να βγάλω τα παπούτσια μου, δε θα σας αρέσει!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Φίλε Κώστα από Θεσσαλονίκη. Το ΑΚΕΛ μοιάζει πολύ περισσότερο με την νεοταξίτικη ροζ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ παρά με το ΚΚΕ. Αυτό μπορεί να λύσει όλες τις απορίες σου.

Κόκκινε Danny
αυτά που λες είναι σωστά. Σε πληροφορώ ότι το ΑΚΕΛ για μεγάλες περιόδους είχε τακτεί επικεφαλής του αγώνα για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Τώρα όλα αυτά ξεχάστηκαν. Ούτε καμμιά αναφορά στο έντονο Ενωτικό παρελθόν του ΑΚΕΛ.

Τουλάχιστον για ιστορικούς λόγους...

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Φίλε Κώστα από Θεσσαλονίκη. Το ΑΚΕΛ μοιάζει πολύ περισσότερο με την νεοταξίτικη ροζ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ παρά με το ΚΚΕ. Αυτό μπορεί να λύσει όλες τις απορίες σου.

Κόκκινε Danny
αυτά που λες είναι σωστά. Σε πληροφορώ ότι το ΑΚΕΛ για μεγάλες περιόδους είχε τακτεί επικεφαλής του αγώνα για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Τώρα όλα αυτά ξεχάστηκαν. Ούτε καμμιά αναφορά στο έντονο Ενωτικό παρελθόν του ΑΚΕΛ.

Τουλάχιστον για ιστορικούς λόγους...

antiomospondiakos είπε...

για την δράση των Ακελιστών κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ ξέχασες να μας γράψεις

Χρίστος Χριστου είπε...

@ Κώστας από Θεσσαλονίκη,
Μπορείς να μας πεις τι σόι κομμουνιστής είσαι συ, (όταν αποδέχεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη, ανάλυση και περαιτέρω ψάξιμο, ότι γράφεται σ’ αυτό το blog; Γιατί το Κόμμα σου, το ΚΚΕ, στηρίζει τον Χριστόφια; Μήπως τελικά είσαι κι εσύ ντεμέκ κομμουνιστής; Και μια συμβουλή, εδώ μέσα μην χρησιμοποιείς τούρκικες λέξεις (ντεμέκ) γιατί δεν θέλουν και πολύ να σου βγάλουν καμιά αβανιά. Ακόμα γιατί δεν ρωτάς για την γενικότερη άποψη που έχουν οι τακτικοί θαμώνες αυτού το μπλοκ (όπως ο Πλαστήρας, ο Ρήγας, ο Ιοσίλιος, ο οποίος μόνο να βρίζει ξέρει) για το ΚΚΕ;


@ antiomospondiakos,
Γιατί δεν μας λες εσύ με τα όσα στοιχεία κατέχεις ή έχεις στη διάθεση σου “για την δράση των Ακελιστών κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ”;


@ ΚΟΚΚΙΝΟΣ DANNY,

Φαίνεται ότι ο Μιχάλης και ο Anef (αλλά και μερικοί άλλοι) τελικά απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων ... Ίσως όμως να βαρέθηκαν κιόλας ... Αλλά όλο και κάποιοι νέοι συζητητές με αντιπολιτευτικές τάσεις εμφανίζονται, όπως ο Nekatomenos, ο Sartanakkas, Εσύ ... Κάποιοι όμως λειτουργούν και προβοκατόρικα δίνοντας πάσες στη “συμπολίτευση”, όπως κάποια ΤΙΝΑ ... Πάντως το πιο φαιδρό και γελοίο μ’ αυτή τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι να πιστεύουν αυτά που ανάρτησαν εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Προμηθέα, το ΚΚΕ όχι μόνο δεν στηρίζει τον Χριστόφια, αλλά αναγνωρίζοντας πόσο ψευτοκομμουνιστής είναι, όταν ζήτησε τη στήριξή τους για τις προεδρικές εκλογές, η Παπαρήγα του αρνήθηκε.
Όσες ιδεολογικές διαφορές και να έχουμε με το ΚΚΕ, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την έντιμη στάση του το 2004, όταν, πιστό στο παρελθόν και στην ιδεολογία του, εναντιώθηκε στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, σ' αντίθεση με το συγγενές, κατά τα άλλα, ΑΚΕΛ!
Κομμουνιστές στο ΑΚΕΛ; Από πού ως πού; Ο Χριστόφιας δεν ήταν που υπέγραψε την άδεια για να περάσουν τ' αμερικανικά αεροσκάφη όταν γινόταν ο πόλεμος του Ιράκ, όταν προήδρευε λόγω απουσίας του Τάσσου;
Το ΑΚΕΛ δεν ήταν που στήριξε ευθαρσώς συγκεκριμένο Μητροπολίτη γι' Αρχιεπίσκοπο;
Το ΑΚΕΛ δεν ήταν που φώναζε εναντίον της ένταξης στην ΟΝΕ αλλά ψήφισε υπέρ των νέων οικονομικών μέτρων;
Το ΑΚΕΛ δεν ήταν που υποστήριξε την ΕΣΣΔ και μάλιστα δεν την απεκήρυξε ποτέ, αλλά επίσης ποτέ δεν διαφώνισε με την Ρωσία του Πούτιν;

Μην το ψάχνετε; Το ΑΚΕΛ προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και αλλάζει την ιδεολογία του χωρίς κανένα πρόβλημα και τη στάση τους αυτή την ονομάζουν προοδευτική... Το χειρότερο όμως είναι ότι οι εν Κύπρω υποστηρικτές τους είναι τόσο τυφλωμένοι που αρνούνται να δουν τι συμβαίνει!

Ανώνυμος είπε...

Roza
Anef-orion και Μιχάλης επρεπε στην φωτογραφία των 4 αγνοουμένων που συνελήφθηκαν και εκτελέστηκαν απο τα εγκληματικά τουρκικά στρατεύματα, νάταν μόνο 2, εσύ Anefousken και εσύ Μιχάλης να δείτε πόσα ευγενικά θα σας συμπεριφέρονταν τα μεχμετζίκ, έτσι για να μην ειρωνεύεστε τους ελληνοκύπριους αγνοουμένους και να τονίζετε ότι μόνο τουρκοκύπριοι αγνοουμένοι υπάρχουν στα πηγάδια, για τους οποίους φέρεται και εσείς μεγάλη ευθύνη γιατί δεν εκάμετε σωστή επαναπροσέγγιση

Χρίστος Χριστου είπε...

@ Ανώνυμος (2:37 π.μ.),
Απλώς και μόνο για ενημέρωση, γιατί η πληροφόρηση σου είναι μονόπλευρη ή η μνήμη σου επιλεκτική:
Τον Νοέμβριο του 2007, δηλαδή τρεις (μόλις μόνο) μήνες πριν τες τελευταίες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο ο Δημήτρης Χριστόφιας, Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ (τότε), Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε συνάντηση (στην Αθήνα) με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
Στις δηλώσεις της αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε κι αυτά: “Αυτή τη φορά τον Δημήτρη Χριστόφια τον είδαμε περισσότερο σαν τον σύντροφό μας, που ταυτόχρονα έχει θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με όλη μας την καρδιά ευχόμαστε να επιτύχει σε αυτή την αποστολή. Αναμφισβήτητα είναι μια δύσκολη αποστολή, ούτε ο ίδιος έχει αυταπάτες ούτε κι εμείς, αλλά οι κομμουνιστές, οι ΑΚΕΛιστές όπως ξέρουμε, δεν αποφεύγουν τις ευθύνες, πολύ περισσότερο όταν κρίνονται κρίσιμα ζητήματα, όπως η υπόθεση του Κυπριακού, αλλά και η όλη πορεία του κυπριακού λαού μέσα στις νέες συνθήκες τις οποίες ζει. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και θα παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους όλες αυτές τις εξελίξεις και πάντα θα είμαστε το πλευρό του κυπριακού λαού, του κυπριακού ζητήματος, ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών”.

Επίσης η Αλέκα Παπαρήγα, όπως κι άλλα στελέχη του ΚΚΕ ήταν παρόντες σε κατοπινή προεκλογική συγκέντρωση του Χριστόφια στην Αθήνα.

Ανώνυμε, καλά είναι να παρουσιάζεσαι πιο πού διαβασμένος!


@ Roza,
Έχω μείνει άφωνος από το επίπεδο της σκέψης σου και τα επιχειρήματα σου!

Ανώνυμος είπε...

Ρε μα τούτα τα νενέκια εν πάντου;
Εν όπως την Γκεστάπο, ότι ακούστει ενάντιον του φύρερ Dimitris εμφανίζονται για να μας κλείσουν το στόμα, προς το παρόν με λόγια...
Πολύ φοβάμαι όχι για πόλυ...

Ανώνυμος είπε...

Ένα έχω να πω ότι είσαστε τόσο γελοίοι που φτιάξατε δήθεν παρατηρητήριο για τη διακυβέρνηση Χριστόφια, καλύτερα ονομάστε το παρατηρητήριο για το φόβο σας κομματικά αρνάκια που κρύβεστε ανώνυμα πίσω από αυτή την ιστοσελίδα.

Όσο για το φίλο της ΚΝΕ να μείνει στο 8% του και να αφήσει το ΑΚΕΛ να δρα όπως ξέρει εδώ και 83 χρόνια. Δεν αξίζει σχολιασμού ο συσχετισμός ΑΚΕΛ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΕΔΟΝ κλπ με το χρυσό αυγό. Δείχνετε απλά μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν φοβάται τη σκιά του.

...ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΑΜΠΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο τελευταίος Ανώνυμος 4:56, δείχνει ότι στόχος του ΑΚΕΛ δεν είναι να αγωνίζεται για τις αξίες της Αριστεράς όπως εμείς, αλλά αποκλειστικά να εξυπηρτεί το τομάρι του και για να παίρνει την εξουσία και ψηλά ποσοστά. Λαϊκισμός στο φουλ. Ψευδοσύντροφοι, έχετε ξεφύγει.

Και κάτι για τον Πρωμιθέα (Προμηθέας είναι η σωστή ορθογραφία φίλε): αν κάποιοι που είπες σε αυτή τη σελίδα έχουν άσχημη γνώμη για το ΚΚΕ, είναι γιατί το ΑΚΕΛ με τη δική του ηττοπάθεια έχει βγάλει και το δικό μας όνομα.

Θυμίζω ότι ήμασταν το ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ στη Βουλή των Ελλήνων που υποστηρίξαμε τους Κύπριους το 2004. Και τον Προεδρό σας φυσικά, τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, αυτό το μεγάλο λεβέντη της Κύπρου, της "μικροκόρης που μας έγινε μανα"(όπως έγραψε και ο ποιητής μας Ρίτσος). Ανκαι δεν ήταν κομμουνιστής, είχε το θάρρος και τη μαγκιά να τα βάλει με τους Αμερικάνους.

Αυτό δεν ισχύει για εσάς όμως τους ΑΚΕΛΙκούς. Που καταλήξατε να είσαστε οι ευνοούμενοι των ιμπεριαλιστών.

Όσο για το αν στηρίζει η Αλέκα και το Κόμμα το Χριστόφια, μάλλον ονειρεύεσαι. Κάποια εθιμοτυπικά, για ιστορικούς λόγους θα τα πούμε από αβρότητα, αλλά ως εκεί. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Δε θέλουμε να σας δούμε ούτς ζωγραφιστούς.

Μας έχετε κάνει ρεζίλι όλους! Κι εμάς τους έλληνες κομμουνιστές και τους αδελφούς Κυπρίους. Μοντέρνοι ταγματασφαλίτες, αδελφάκια οι Χαραυγίτες σας (αχά πολύ καλό αυτό) με τους Χαραυγίτες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εννοούσα με τους Χρυσαυγίτες. Γίνατε τόσο ίδιοι που σας μπέρδεψα.

Ανώνυμος είπε...

οι Χαραυγίτες και οι Χρυσαυγίτες είναι το ένα και το αυτό

ο Χριστοφύρερ είναι ο κοινός ηγέτης

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΟΥ 1963 ΣΤΟ ΚΟΥΜΣΑΛ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΚΕΛΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΗΣ ΣΕΡΒΑΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑΕΙΣΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 1975. Ο ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ(Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΛΙΝ) ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Τ/Κ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΜΣΑΛ(ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ)ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΧ. ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΟ 1963 (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΤΑ ΑΝΤΟΛΙΚΗ ΚΑΤΕΧ. ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΟ 1963 Ο ΣΑΜΨΩΝ) ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΞΕΝ. ΧΙΛΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΣΕΝΕΡ.ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ. ΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Oτι σκ@το υπάρχει εν Ελλαδι να μας το φέρουν τζιαι δαμέσα.Και οι δύο(Χ.Α ΑΚΕΛ)τσιράκια της νέας τάξης είναι.Καρκίνωμα του Ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

pros akelikous: i pliris onomasia tou akel einai KKK-AKEL diladi koumounistiko komma kiprou akel....to prwta tria grammata pou e3afanistikan edw k tosa xronia? ax re akelikoi kouvalate toso sidromo katoterotitas pou to komplex sas ekame sas epanastates tis pordis.... iste o orismos tou pleon ana3iopistou politikou xorou k apantes apo ola ta simantika gegonota tis kiprou.....
as to paroume istorika loipon..... oi prwtoi pou ipan gia enosi tis kiprou me tin ellada itan oi akelikoi k o logos giati o velouxiotis tote epikretise sta iwannina k pi8anotata na proxorouse stin idrisi sovietikou kratous 8a eixame dld kratos en krati......epoita ston agwna tis eoka 3eroume pia itan i stasis tis igesias tou akel ....prodotiki se anti8esi me tin vasi tis pou polemise gia tin euleu8eria....k me simerines proektasis opou oudepote to akel k i edon paristante mazika se ekdilosis mnimis twn agwnistwn tis eoka pou polemisan tous aglous imperialistes....ma afou simera an dis tous neoploutous vlaxous sintrofous k antiimperialistes akelikous 8a ma8is oti ta pedia tous ta kamaria tis edon foitoun sta imperialistika panepistimia tis agglias....
akomi erwtisi kouiz se olous tous akelikous omonoiates: pianou xountikou i fotografia kosmouse to oikima tis omonoias? opoios to vri kerdizi en isitirio gia kouva.
akomi oi dimokrates k epanastates akeliki to kero tou pra3ikopimatos pou itan na polemisoun tous pra3ikopoimaties? i epagripnisi pou itan xasimia? oi kakes gloses lene pws pigan na kriftoun stis presvies twn tote sovietikwn kratwn....mia zoi eu8inofovoi k dramatika apontes....twra oso gia tin ideologiki sinepia tou akel den 8a i8ela na mpw se leptomeries alla 8a anaferw epigramatika kapoia stixia.....EOK k NATO to idio sindikato...pou pige auto to sin8ima oeo? akomi ena aplo paradigma...simera ta edonopoula kamnoun sinavlies me ellines tragoudistes tis rok skinis k nomizoun oti me tounto tropo diatiroun ta ideologika k antikapitalistika tous fronimata...e3exasan alopos pou tin dekaetian tou 80 to akel ekatigorouse tin rok mousiki san proin tia amerikanikis ipokoultouras!!!!!!!
klinontas 8elw na pw stous akelikous mai frasi pou ipes o nikolas asimos se ena tragoudi tou- k min m pite oti itan aristeros j ena sikosti pou to mnima na sas evri- an 8es na ma8is tin ali8ia gia vges ligo e3w apo tin sini8ia......
auta k asta lavista sintrofoi!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 16 Αύγουστος 2009 10:48 μμ

Έκαμες τα σιόνιν.
Η πλήρης ονομασία του ΑΚΕΛ είναι Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού.
Το Κ.Κ.Κ. ήταν το πρώτο κόμμα που μετά την παρανομία που το έριξαν οι αποικιοκράτες (αλήθεια ποιο κόμμα της δεξιάς τέθηκε εκτός νόμου από τους βρετανούς;) βγήκε ξανά στην επιφάνεια με άλλο όνομα.
Επομένως, το ΑΚΕΛ είναι συνέχεια του Κ.Κ.Κ.

Όσον αφορά το αίτημα για την ένωση, όταν το ΑΚΕΛ ανελάμβανε την πρωτοβουλία για μάζεμα υπογραφών καταδίκης της Βρετανίας (γεγονός που ανάγκασε την Εκκλησία να διοργανώσει σε αντιπερισπασμό το ενωτικό δημοψήφισμα του ’50), αλλά και όταν γινόταν το δημοψήφισμα ούτε Βελουχιώτης υπήρχε, ούτε προοπτική για το ΚΚΕ στην Ελλάδα αφού οι κομμουνιστές είχαν ηττηθεί από το ’59.

Για την ΕΟΚΑ: από το 55 περιμένουμε να ακούσουμε μια στοιχειοθετημένη και πέραν πάσης αμφιβολίας απόδειξη για έστω και μία προδοσία.
Αλήθεια, γιατί ο Γρίβας αρνήθηκε δύο φορές (1958) την πρόταση του ΑΚΕΛ για σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τη διερεύνηση των όσων λέγονταν εναντίον του ΑΚΕΛ;

Αποφασίστε που σπουδάζουν τα παιδιά των ΑΚΕΛικών. Μέχρι χτες ήταν η Μόσχα, τώρα έγινε το Λονδίνο;

Αν η ηγεσία των κομμουνιστών στο πραξικόπημα ήταν σε πρεσβείες και το θεωρείς κακό, θα πρέπει να θεωρείς κακό και το ότι ο Λυσσαρίδης ήταν κρυμμένος στην πρεσβεία της Λιβύης. Και αυτό δεν το λένε κακές γλώσσες, το είπε πολλές φορές ο ίδιος.

Κεκρωψ

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Κέκροπα

μια μικρή διόρθωση. Το ΑΚΕΛ δε μάζευε υπογραφές για ... "καταδίκη της Βρεττανίας" απλώς. Μάζευε υπογραφές για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Μη φοβάστε να πείτε ολόκληρη την ιστορική αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Όταν λέω ότι μιλώ για το δημοψήφισμα του 50 τι εννοώ αγαπητέ μου;
Και για να προσθέσω ακόμα κάτι, υπάρχουν οι βρετανικές αναφορές ότι στην εκστρατεία για το ενωτικό δημοψήφισμα, οι κομμουνιστές ήταν πολύ πιο προχωρημένοι από τους δεξιούς.
Υπάρχει και απόσπασμα ομιλίας κάποιου στελέχους που έλεγε ότι ξέρουμε πως αν γίνει η ένωση θα πάμε στα ξερονήσια αλλά αυτό δεν αλλάζει την απόφαση μας.

Αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι ότι αυτό που έγραψε ο ανώνυμος περί Βελουχιώτη δεν είναι αλήθεια.

Και φαντάζομαι Πλαστήρα ότι θα ξέρεις ότι το ΑΚΕΛ ήταν υπέρ της ένωσης μέχρι και το 1967, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, αφού από το 60 και μετά είχαμε ανεξάρτητο κράτος. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Κέκρωψ

Sartanakkas alias Μ.Γ.Μ.Γ. Γεντικελένης είπε...

Σε άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Μ.Γ.Μ.Γ. Γεντικελένη, που δημοσιεύτηκε στις 12.8.2011 στην ελλαδική -Αριστερή- εφημερίδα "Ο Αντί-πουτέθκιος" αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθά:
"... και ξαφνικά μας προέκυψε Χριστόφιας. Ένας δήθεν κομμουνιστής, που κάνει τον σταυρό του και προσεύχεται στα θεία. Ένας Τουρκόφιλος, φασίστας με σταλινικά κατάλοιπα που προσπαθεί να υποδουλώσει τον κυπριακό ελληνισμό. Όμως, στην εποχή της πληροφορίας και του Ίντερνετ, τα σκοτεινά του σχέδια έχουν αποκαλυφτεί. Στο ΟΓΚΟΔΕΣΤΑΤΟ (περίπου 267 άτομα) συλλαλητήριο της 24ης Απριλίου 2009 (για την επέτειο του ΟΧΙ), ο γραφών είχε την τύχη να γνωρίσει τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Λεβεντόπαιδα, με καθαρό μέτωπο και οξυδέρκεια στη κρίση τους. Δίμετρα παληκάρια που υπεράνω όλων έχουν την πατρίδα. Βράχοι αντίστασης σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό. Φανατικοί μαχητές κατά του καθεστώτος Χριστόφια, κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του ΕΛΑΜ, κατά του ΔΗΣΥ, κατά του Πουργουρίδη, κατά του Ανάν, κατά του Ομπάμα, κατά Μάρκον, κατά Λουκάν, κατά Ιωάννη το ευαγγέλιο- πρόσχομεν.
Εντεταγμένοι στρατιώτες τιμής στο πλευρό του μέγα ανδρός- του τεράστιου πολιτικού - πλην τραγικού γιατρού- Βάσου Λυσσαρίδη. Έχουν αναγάγει τις κατακαιρούς προσταγές του γιατρού - μέχρι εσχάτως θεωρούμενες και ως παπαρολογίες- σε σκοπό ζωής. Έχουν κάνει τα σπίτια τους κάστρα. Τα σύνορα τους είναι στη Κερύνια, όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, τούρκος καλός μόνο νεκρός, και κάθε μέρα απολογούνται στον ΗΡΩΑ Δώρο Λοΐζο γιατί δεν πέθαναν αυτοί αντί για κείνον - όπως κάνει τακτικά ο Γιατρός. Κακεντρέχειες ότι τούτο αποτελεί υβρη στη μνήμη του νεκρού, κρίνονται ως μη σοβαρές και σταλινικές προπαγάνδες. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ο Τάσσος έχει επικοινωνήσει από το υπερπέραν και έχει επιβεβαιώσει στο Γιατρό ότι δεν υφίστατε θέμα ύβρεως.

Φανελάκια, καπελάκια, τραγουδάκια και άλλα merchandise με πατριωτικά συνθήματα διατείθενται με αντικαταβολή σε όλη την επικράτεια του ελληνισμού (Οι Έλληνες της Μαδαγασκάρης, του Τιμπουκτού, της Ζουαζιλάνδης, της Κύπρου και άλλων μακρινών προορισμών δυστηχώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν).

Αυτά που λέτε. Ο γραφών νιώθει περήφανος που γνώρισε αυτά τα παληκάρια. Αυτούς τους βολεμένους, δήθεν αγωνιστές του πρωκτού, που το μόνο πράγμα για το οποίο έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα ήταν για λίγα έξτρα ξυδάτα στο σάντουϊτς τους.

Αλλά όπως είπε και ο Αϊνσταϊν, το σύμπαν και η βλακεία δεν έχουν όρια--αν και για την βλακεία δεν είμαι σίγουρος... και αυτό σασ το λέει ένας βλάκας...και ως βλάκας αναγνωρίζω και τους υπόλοιπους βλάκες...όμοιος ομοιω αεί πελάζει..

Διατελώ εν τιμή, συγκίνηση, δάκρυα και διάρροια...

Μ.Γ.Μ.Γ. Γεντικελένης
Εν Αθήναις τω Σωτήριο έτος 2011.

Sartanakkas - Panvlakas toy kerata- Diorthomenos είπε...

ΩΣ ΒΛΑΚΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΛΑΘΟΣ- Πιο κάτω διορθωμένη

Αλλά όπως είπε και ο Αϊνσταϊν, το σύμπαν και η βλακεία δεν έχουν όρια--αν και για ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ δεν είμαι σίγουρος... και αυτό σας το λέει ένας βλάκας...και ως βλάκας αναγνωρίζω και τους υπόλοιπους βλάκες...όμοιος ομοιω αεί πελάζει..

Διατελώ εν τιμή, συγκίνηση, δάκρυα και διάρροια...

Μ.Γ.Μ.Γ. Γεντικελένης
Εν Αθήναις τω Σωτήριο έτος 2011.

Ανώνυμος είπε...

@SARTANAKKO MALAKAN
Η ΜΟΥΤΣΙΟΠΕΧΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Η ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλλιόπη@Sartanakko-μαλάγα

Αλήθκια σαρτανάκκα για εν εκοψες τον μούτσιο?Διακιαολογείαι η μαλάκυνση του εγκεφάλου σου έίπε μου ο Μικελλίδης

Ανώνυμος είπε...

pros kekrops....

file sorry pou ena sou to pw alla gia na kalipsis ta kena sou pezis m tis le3is.......wrea pes oti itan metepita auti i onomasi tou akel....twra pou einai xasimia.....o velouxiotis epikratise to kero tou emfiliou stin ellada k oxi to 59 pou les esi.....eise k dramatika anistoritos.....file egw exw adelfo nekro sto pra3ikopima pou itan k koumounistis alla protimise na pe8anei para na xwstei se presvia....ntropi sou pou m tous dikeologis k olas...k dierotase pou einai k to kako.....k egw milw gia tous akelikous giati m laleis gia to lissaridi opws ta mora pou kamete..... ma mitan j o giannis j o kwstis.....
gia na dis tin katantia sas pou ti mosxa stis agglies....
akousame to j touto re eperimene i ekklisia na zilepsi pou sas gia na kami to enwtiko dimopsifisma....touti i paralagi tis istorias en epistimi sas..... ta oktovriana stin kipro enantion twn imperialistwn pios ta ekame? enen o tote arxiepiskopos pou mazi me to lao vgikan stous dromous?...
e kekrops tous agonistes tis eoka euxaristises tous pote gia tin eleu8eria pou sou edwkan gia na laleis esi eleu8era oti kopsi o nous sou k xwris na to xreonese?
a en to meta3i to eisitirio gia tin kouva perimeni se ivres tin apantisi?......gia tin rock mousiki j to akel en ipes tpt...en pirazi alopos eisai tou kazantsidi esi 3ereis ekinou pou tragoudise to i kipros einai elliniki k oli i ellada tin poni.......

Ανώνυμος είπε...

a k keprops as poume twra ena sin8ima pou olous mas ennonei: EOK kai NATO to idio sindikato......kalo e?

Ανώνυμος είπε...

@ κεκροπαν
O Λυσσαρίδης είχε λόγο να κρυφτεί και να δίνει οδηγίες στους αγωνιστές ΕΔΕΚΙΤΕΣ να αντιστέκονται στους πραξηκοπηματίες όπως και έγινε, εσας η γεσία του ΑΚΕΛ γιατί έπρεπε να κρυφτεί, τι είχε να φοβηθεί ,ο αγώνας σας ήταν αγώνας με τα γλυκά καρυδάκια προς τους πραξηκοπηματίες, υπάρχουν μαρτυρίες.
Αντιστασιακός ΕΔΕΚΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΕΚΙΤΗ,
Μπορείς εσύ τουλάχιστον να μας πεις με πιο πολλές λεπτομέρειες την ιστορία με το γλυκό καρυδάκι; Όλο κι ακούμε γι’ αυτήν αλλά κανένας δε μας είπε ακόμα ακριβώς τι έγινε ... Που, πότε, πως και ποιοι ήταν εμπλεκόμενοι; Εβκαίναν τις μέρες του πραξικοπήματος μαζικά οι ΑΚΕΛες τζιαι τζιερνούσαν τους πραξικοπηματίες γλυκό καρυδάκι;

Ανώνυμος είπε...

Γράφουν οι διαχειριστές του ιστολογίου στο χώρο που αφήνονται τα σχόλια: “Προειδοποίηση: Αναρτήσεις σε greeklish θα διαγράφονται”!
Απορία εμού του αδαούς: Τον Ανώνυμο που γράφει εδώ σε greeklish γιατί τον αφήνετε; Επειδή εν δικός σας;

ΧιΧι

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να ρωτήσετε τον Καλό Καραβοκύρη να σας πή καλύτερα για τα γλυκά καρυδάκια.

Χρίστος Χριστου είπε...

Παρ’ όλο που η συζήτηση πήρε άλλους ατραπούς και μονοπάτια (όπου βρίσκεις καλούς καραβοκύρηδες να τρων γλυκά καρυδάκια) εγώ θα επανέλθω στη συζήτηση που ξεκινήσαμε με τον ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ...

Κώστας,
Σ’ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες (ως καλός Κνίτης που είσαι) να ασχοληθείς μαζί μου και με τα γραφόμενα μου (ως φίλα προσκείμενος στην κυπριακή “νεοταξική” Αριστερά), αλλά επέτρεψε μου να αμφιβάλλω στο κατά πόσο έχεις οργανική σύνδεση με το ΚΚΕ και με την κοσμοθεωρία της Αριστεράς, αλλά και την πολιτική του Κόμματος στο οποίο όπως λες πρόσκεισαι!
Η πολιτική και τις θέσεις ενός Αριστερού κόμματος (και δη Κομμουνιστικού) καθορίζεται (και εκφράζεται) με αποφάσεις των καθοδηγητικών του οργάνων (όπως συνέδρια, συνόδους της Κεντρικής Επιτροπής, αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου ή της Κεντρικής Γραμματείας) κι όχι στη βάση κουβέντων του καφενέ!
Σε προκαλώ να μου παρουσιάσεις έστω κι ΕΝΑ επίσημο έγγραφο του ΚΚΕ (ή άρθρο του “Ριζοσπάστη” ή της ΚΟΜΕΠ) το οποίο να αντιστρατεύεται, να αμφισβητεί και να αντιπολιτεύεται το ΑΚΕΛ ή την πολιτική του Προέδρου Χριστόφια, κι ας τα κούφια περί εθυμοτυπιών και αβροτήτων!
Από τη δήλωση στήριξης (προς τον Δημήτρη Χριστόφια) της Αλέκας Παπαρήγα (που παράθεσα πιο πάνω) και δη όταν αναφέρεται “στις νέες συνθήκες τις οποίες ζει … [ο κυπριακός λαός]...”, σαφώς συνάγεται ότι ο καθορισμός της πολιτικής, των μεθόδων και πρακτικών που θα ακολουθήσει ένα Αριστερό κόμμα αποτελεί αποκλειστικά υπόθεση και ευθύνη των μελών του Κόμματος (στην προκείμενη περίπτωση των ΑΚΕΛιστών). Γι’ αυτό κρατά τις κακεντρέχειες σου για εκεί που σε σηκώνει (αν σε σηκώνει). Ή αν δυσκολεύεσαι να το κατανοήσει αυτό, καλά κάνεις να αποταθείς στον κυπριακής καταγωγής βουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ γιατρό Μπάμπη Χαραλάμπους, που παραμένει κι ΑΚΕΛιστής!

Το ΚΚΕ, οι αγώνες και η ιστορία του τυγχάνουν τεράστιας εκτίμησης και σεβασμού από τον κόσμο της κυπριακής Αριστεράς, γι’ αυτό μην προσπαθείς να σπείρεις ζιζάνια. Να ‘σαι σίγουρος ότι οι τοποθετήσεις σου αντικρίζονται με μεγάλη καχυποψία κυρίως γιατί ακατανόητα συμμερίζεσαι την γελοία, χοντροκομμένη και προβοκατόρικη άποψη που εκφράστηκε στο κείμενο της ανάρτησης για διασύνδεση “Χαραυγιτών” (τι παει να πει τελικά αυτός ο όρος) και “Χρυσαυγιτών”! Επίσης (ΚΑΘΟΛΟΥ) δεν εμπίπτουν στα πλαίσια της όποιας καλοπροαίρετης κριτικής. Αντίθετα έρχονται να σιγοντάρουν τες κακεντρέχειες όσων στην ουσία ΔΕΝ έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά ή έχουν αλλεργίες με την Αριστερά! (Και για να σε προλάβω Αριστερά δεν θεωρώ μόνο το ΑΚΕΛ ...)
Επίσης προσωπικά δεν συμμερίζομαι τις υποτιμητικές τοποθετήσεις ενός άλλου Ανωνύμου για το 8% του ΚΚΕ, γιατί έστω κι αυτό το ποσοστό προσδίδει στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες στους οποίους το ΚΚΕ πρωτοστατεί!

Τέλος, ξέρω ότι το “Πρωμιθέας” είναι (επισήμως) ορθογραφικά λάθος (ανορθόγραφο - μπορείς να το αιτιολογήσεις;), όμως έχει και η ανορθογραφία την αισθητική της!

Ανώνυμος είπε...

Πρωκτιθέας καλύτερα!Αφού σαρέσει το αισθητικό!

Ανώνυμος είπε...

Κέκρωψ
Φέτος βγήκε η Προοδευτική του ΑΚΕΛ πρώτη δύναμη στο Λονδίνο πάντως, άρα μάλλον τα παιδιά των λαϊκών developers εκεί καταλήγουν. Κι επειδή μάλλον δεν είναι η πολιτική του New Labour (αλήθεια, είναι αδελφό κόμμα;) που τα ελκύει εκεί, ψάξε καλύτερα την απάντηση στο βάθος της [κουμουνιστικής] τους τσέπης.

Ανώνυμος είπε...

Προτελευταίε Ανώνυμε,
Βλακώδες αυτό που είπες αλλά έχει την πλάκα του! Να υποθέσω ότι ο Πρωκτιθέας είναι αυτός που “θεάζει” (κάνει μάτι σε) πρωκτούς; Ρε μπαγάσα γι’ αυτό κοντοσινάεσαι του Πρωμιθέα, για να του δείξεις και το δικό σου;

Ανώνυμος είπε...

Είναι δύσκολο να πιστέψω
πως μας τους έφερε
η θάλασσα της Κερύνιας
είναι δύσκολο να πιστέψω
πως μας τους έφερε
η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνιας

Ανασήκωσε την πλάτη
κι απόσεισέ τους Πενταδάχτυλέ μου
ανασήκωσε την πλάτη
κι απόσχισέ τους

Κωστή έκανες λάθος αδερφέ δεν τους εφερε η θάλασσα της Κερύνιας έλληνες τους έφεραν, ξενόδουλοι, οσφυοκάμπτες, δωσίλογοι.Κωστή έλληνες τους έφεραν και αντίς σήμερα, μέρες που είναι να σωπαίνουν ευέλικτα κινούμενοι μιλούν για όλα εκτός απο ΕΙΣΒΟΛΗ,ΚΑΤΟΧΗ,ΕΠΙΚΟΙΣΜΟ. Κωστή έλληνες τους έφεραν αυτοί που έσπειραν τον μύθο ενωτικού και ανθενωτικού, αυτοί που υπέγραφαν Λονδίνο και Ζυρίχη και την επέβαλαν στην κυπρο, αυτοί που ηταν υπηρέτες των Αγγλων στην Ελλάδα απο το 40 και μετά και εμφανίστηκαν με το μανδυα του πατριώτη να παλέψουν για την ανεξαρτησία έναντι στον Αγγλο κατακτητή στην Κύπρο (ανέκδοτο), αυτοί που μιλούσαν για ένωση και ενοούσαν ανεξαρτησία,αυτοί που ανετρεψαν νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτοί που λιποτάκτησαν που αφησαν γυμνη την εθνική φρουρά, που έδιωξαν την ελληνική μεραρχία, που έβαλαν ελληνες να πολεμούν έλληνες,που βιάστηκαν να αποδεχθούν τα τετελεσμενα του Αττίλα,αυτοί που ξέχασαν.Δεν τους σηκωνει πια ο Πενταδακτυλος Κωστή τόσους ελληνες.Κύριοι για να μιλησω καθαρά το ΑΚΕΛ φέρει τεραστια ευθύνη όσο και οι "υπερεθνικιστές πατριώτες" υπηρετες Αμερικανων Αγγλων και Συνταγματαρχών.Αυτοι διέπραξαν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.Για την εκάστοτε ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχω να πώ τίποτα δεν μιλώ για τους νεκροθάφτες του λαού μου, τα φερέφωνα των Αγγλων, τους υπηρέτες των Ρωσων.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκριτικό ήταν το ποίημα του Κώστα Μόντη για την (πολιτική) παράταξη της Δεξιάς στην οποία λόγο πολύ ήταν ενταγμένος και ο ίδιος. Κι αφού μιλάς “καθαρά” μωρέ Ανώνυμε γιατί δεν μας λες ότι είναι η Δεξιά που τους έφερε και πήγες να το μαλακώσεις και με ολίγη αντι-ΑΚΕΛίτιδα;
Υπάρχει και ένα περίπου ανάλογο (αυτοκριτικό) ποίημα του Πασιαρδή που μιλά για τοις ευθύνες της μητροπολιτικής Ελλάδας ... Το έχεις ακούσει;

ΧιΧι

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε πεθκιά Πρωμηθέας αυτο το ω κάνει βεβαίως την διαφορά την αισθητική έχει δίκιο ο ανω ανώνυμος Τι Πρωμηθέας Τι Κωλοθέας.Τι θυμώνει ο πισωγλέντης 1:40?
Τσαίνη

Ανώνυμος είπε...

o χριστόφιας έλεγε ότι θα τα βρει με τον αδελφό του ταλάτ, μακριά από ξένες δυνάμεις, οι κύπριοι για την κύπρο, και όταν έγινε πρόεδρος είπε: η λύση περνά μέσα από την άγκυρα!!!!! ανακάλυψε την τασιηνόπηττα. λες και τόσα χρόνια δεν ήξερε ότι ο όποιος τ/κ ηγέτης είναι ακόμα ένα πιονάκι της άγκυρας. για να μην θυμηθούμε τι έκανε για να κάτσει στην καρέκλα, πόσο ύπουλα εκτόπισε τον τάσσο. και τώρα ο κάρογιαν καπαρτίζει!!! έλεος

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η προτελευταίος/α Ανώνυμος που στο τέλος κότσαρε κι ένα ονοματάκι είναι ο ή η Τσαίνη; Μήπως ήθελε να πει Τζένη (από το Ευγενία); Λέτε να ‘χουμε να κάνουμε με καμιά τραβεστί ή ερμαφρόδιτη κατάσταση;

Ανώνυμος είπε...

En o promithaes poutsaionokathiski rossopontios

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΜΙΘΕΑ Η ΠΡΩΚΤΙΘΕΑ ΚΟΛΟΘΕΑ ΠΙΕΝΝΕ ΣΤΟ ΘΚΙΑΛΟ ΤΖΙΕ ΚΑΜΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΛΑΒΟΥΘΚΙΑ ΟΣΩΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΙ ΑΣΣΙΧΤΙΡ

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΥΓΗ
ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ!

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ
Ο ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ,
ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΠΟΥΛΕΙΣ!

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ,
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

Χρίστος Χριστου είπε...

(Κνίτη) ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
Σε ικανοποιεί το επίπεδο των όλων αυτών των Ανώνυμων με τους οποίους αρέσκεσαι να συναγελάζεσαι; Τέτοιου είδους συζητήσεις κάνετε εσείς που δεν είσαστε “Χαραυγίτες” και “Χρυσαυγίτες”; Παιδική χαρά το κάνατε εδώ μέσα!

Ανώνυμος είπε...

Αντρεάδης
ΣΥΡΙΖΑ- ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
@Πρ-ω-μηθέα
η blogosfera δεν είναι ΣΤΑΛΙΝΙΚΉ δυστυχώς για σένα και ούτε ξύλινα λόγια.

Πρωμιθέας είπε...

@ Αντρεάδης,
Δεν κάνεις ακόμα μια προσπάθεια και να μας το κάνεις και σε eurocents για να καταλάβω τι θες να πεις;

Ανώνυμος είπε...

e promi8ea 8elw na m pis pianou xountikou i fotografia kosmouse to oikima tis omonias

Χρίστος Χριστου είπε...

Ανώνυμε, κι εγώ θέλω να μου πεις αν του συγκεκριμένου χουντικού η φωτογραφία κοσμούσε και οικήματα άλλων σωματείων όπως του ΑΠΟΕΛ, αν αυτό το Σωματείο (όπως κι άλλα “εθνικά” λάμβαναν πλουσιοπάροχη βοήθεια από την Ελλάδα για να επιτελούν το “εθνικό” τους έργο κι αν κάποια απ’ αυτά τα Σωματεία όπως και το ΑΠΟΕΛ (πάλι) έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Σαμψών, όταν ανάλαβε για “Πρόεδρος” της πραξικοπηματικής κυβέρνησης!

Ανώνυμος είπε...

tou sigekrimenou den nomizw giati 3eris polla kala pia omada eproo8ise k evoi8ise plousioparoxa.......i klasiki taktiki sas an ta vriskete skoura pernete to aloulou....afisvitas to pia fotografia kosmouse to oikima tis omonoias...k pes kat esena to apoel k alla somatia ipostirizan ti xounta ws de3ia swmatia.....i omonia me to aristero tis profil ti egine ekame ta plakakia me tin xounta? to na pis ne re file ekamame to i omonoi k na to paeadextis enen kako anti8eta en xaraktiristiko a8rwpou logikou k antikimenikou....alla esis oi akelikoi isaste toso pola provata pou pote sas den 8a vrite tin ali8ia....

Ανώνυμος είπε...

fisika miloume pantote file me tin proipo8esi pianou xountikou i fotografia itan.....gia rwta paleoterous na sou poun..........

Ανώνυμος είπε...

poly kalh anarthsh. Ksypnate re arnia(both of you)

Χρίστος Χριστου είπε...

Ανώνυμε, (που γράφεις σε greeklish, χωρίς να σου γίνεται έστω παρατήρηση, ενώ αν ήταν άλλος τα σχόλια του θα διαγράφονταν),
Γι’ αυτά που λες στα τρία απανωτά σχόλια σου:

1. Πρώτα και κύρια εγώ δεν είμαι Ομονοιάτης ... Εγώ είμαι Αλκαίος! Κι αν το Συμβούλιο της ΟΜΟΝΠΟΙΑΣ είχε αναρτήσει τη φωτογραφία του Ασλανίδη στο Σωματείο τους, ας τους κρίνουν τζι’ ας τους κάτσουν του βούρου οι Ομονοιάτες ... Εμένα γιατί μου το λαλείς; Αν κλάσει σε δημόσιο χώρο ένας Ομονοιάτης (που μπορεί τζιαι να έφαεν φασόλια ο άνθρωπος) είμαι εγώ υπόλογος επειδή είμαι Αριστερός; Έτσι κάμνετε εσείς οι δεξιοί; Είσαι υπόλογος επειδή κάποιοι φασίστες ΑΠΟΕΛίστες κουβαλούν σβάστικες στα γήπεδα;

2. Εσύ όμως είσαι Αριστερός τζιαι τράβας ζόριν αν “i omonia me to aristero tis profil [...] ekame ta plakakia me tin xounta”; Ή μήπως ήσουν στο τσακ να γενείς Αριστερός τζι’ αντίκοψε σε τούτον; Σήμα οξύμωρο ο πάσα εις αντι-αριστερός να δίνει μαθήματα αριστερότητας!

3. Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου! Γι’ αϊτό κι εσύ μην μου μιλάς ούτε για αρνιά (που κάθεστε τζιαι καρτεράτε ίνταμ που να γράψουν δαμέσα δα για να το αρπάξετε τζιαι να κάμετε σημαία και γλάμπουρο σας), αλλά ούτε για την δήθεν “… klasiki taktiki sas [μας] an ta vriskete[βρούμε] skoura pernete [παίρνουμε] to aloulou ...” – τι είναι το “aloulou”; “Είπεν ο γάδαρος του πετεινού τζιεφάλα”! Μα εσείς ρε Ανώνυμε είσαστε σπεσιαλίστες σε κάτι τέτοια. Εσύ μάλιστα κρατείς τζιαι τη σημαία! Εγώ μπήκα εδώ μέσα για να σχολιάσω κάποια από τα λεγόμενα κάποιου Κώστα, Κνίτη εκ Θεσσαλονίκης (ο οποίος εξαφανίστηκε τελικά), κι εσύ μας βγήκες από δεξιά με άλλ’ άντ’ άλλων – για την ΟΜΟΝΟΙΑ και το χουντικό που είχε φωτογραφία του στο Σωματείο της!

Ανώνυμος είπε...

prwton paeadexomai oti en la8os m pou grafw me greeklish giati eimai dramatika anor8ografos k den 8elw na vasanisw k allo tin iperoxi elliniki glwssa (kati pou kamoun oi omoideates sou) k etsi na vris k esi patima k oi aloi an8elines na mpertepsete k tin elliniki glwssa mes tin vromiki propaganda sas....

deutero na min me pis pote de3io (an den 8elis na arkepsoume tis vrisies)...alla esis etsi sas voleuveina provatopoiite ta to kosmo gia tis psifo8irikes sas ore3is....
gia tin fotografia sto oikima tis omonoias ws extes elames to dikigoro tis xrisimopoiontas ne tin pagia taktiki sas na to pernete allou to 8eama....akoma lio na mas pei oti i omonoia me to mono komma pou exi sxesi en o sinegermos.......ws extes efernes m paradigma to apoel j twra lalis m oti en ise omonoiatis....efile oute me kfti k oute 8elw na ma8w an ise omoniatis i oxi...egw en ti krisis sou k tin apantisi siu pou i8ela na m pis k episis i8ela na dw k poso antikimenikos ise....alla to apodi3es..... politika anegefaloi einai autoi pou kommatikopoioun to podosfero me tis svastikes stin kerkida alla k me tis simees tou pseudokratous k to kapsimo tis ellinikis...(min leme oti mas siferei mono)
a k koita men poli milas gia aristera stin kipro giati en se siferei....edw exete me mian ermafroditi aristera vasika ena sinoli8euma arloumpologion pou kamia sxesi exi me tin aristera tis ellada k se prokalw opote 8es na to sizitisoume na mou di3is k to proletariato tis kiprou.....3eris esi kati katsouridies christou silikiotes k sia....
akou esis oi akelikoi isaste teleutai ei na milata gia arnia...esis isaste oi sixroni genitsaroi......alla oi apantisis m 3eris na pou m 8imizoun? ta seminaria tis edon. ali8kia re file pe m ta kalokeria pou epienes stis kataskinosis tis edon se pio 8alamo isoun tou ekoinou me to onoma ezekias papaiwannou pou itan dipla pou to 8alamo tou lenin? me rwtas pou ta 3erw epia j egw mia fora k ida k poutote apofasisa na trw oulw to fai j na men kamw ata3ies apma j 3anatimorisoume oi dikoi m......
e promi8ea ena 8a sou pw : opoios eleu8era sillogete sillogete kala- rigas fereos....3eris pios en toutos i esas ton ema8a stin edon.....

Χρίστος Χριστου είπε...

Ανώνυμε με τα greeklish,

Για την ώρα εν εσύ που “... mpertepses k tin elliniki glwssa mes tin vromiki propaganda sas...”, γι’ αυτό, αυτά που μου λαλείς εμένα να τα λες στα κοπελλούδκια (που ως φαίνεται τους κάμνεις τον ρήτορα) τζιαι τζιαμέ που σε παίρνει δηλ. μέσ’ τους όπου βασιλεύεις ως μονόφθαλμος!
Η πλάκα μαζί σου όπως και μ’ άλλους ομοϊδεάτες σου είναι ότι επαίρεστε πως μόνο εσείς είσαστε οι έξυπνοι, ότι ξέρετε τα πάντα, θεωρείτε τους άλλους βλάκες, ότι δεν ξέρω τίποτα ή σχεδόν τίποτα ή δεν έχουν βιώματα και κρίση ... Γίνεστε κριτές των πάντων, πέραν του πατριωτισμού και της αριστερότητας τους πλέον, και συνήθως τους κρίνετε με βάση αυτά που εσείς ξέρετε ή ζήσατε και τα οποία γενικεύετε. Εγώ, λόγου χάριν ΟΥΔΕΠΟΤΕ πήγα σε κατασκήνωση της ΕΔΟΝ (έστω κι αν δεν το πιστεύεις), γι’ αυτό τούτα που μου λαλείς μου είναι κορακίστικα. Αντίθετα έχω λάβει μέρος σε θρησκευτική κατασκληνωση, αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο.
“…efile oute me kfti k oute 8elw na ma8w an ...” [επέρασα το test που μου έκαμες για να δεις] ... “... ti krisis mou ... k poso antikimenikos ime...” Η κρίση σου είναι δεδομένη και φαίνεται μέσα από τον πικράντερο τζιαι κατζιάρικο λόγο σου, που δεν μπορεί να είναι ο λόγος ενός Αριστερού ... Απ’ αυτό λείπει τελείως η διαλεκτική και η σφαιρική αντίκρυση κι ανάλυση των γεγονότων και των εξελίξεων! Δεν σου λεω να γίνεις ΑΚΕΛικός ή να δεχτείς ότι το ΑΚΕΛ είναι κάτι αντίστοιχο του ΚΚΕ αλλά όφειλες να γνωρίζεις ότι η πολιτική κάθε Αριστερού (κι όχι μόνο) κόμματος καθορίζεται από την κοινωνική του βάση ... Κι αν στην Κύπρο δεν έχει προλεταριάτο (στα επίπεδα που υπάρχει στην Ελλάδα), δεν θα υπάρχει ούτε κόμμα αντίστοιχο του ΚΚΕ! Γκέγκε αγοράκι; Εκτός αν αριβάρεις εσύ και κάποιοι άλλοι συνοδοιπόροι σου να το ιδρύσετε!
Πέραν απ’ αυτά αν εσύ ήθελες να δεις “... ti krisis mou ... k poso antikimenikos ime...”, γιατί αν μην ήθελα να κάνω κι εγώ το ίδιο όταν σου υπόβαλα τα ερωτήματα για το ΑΠΟΕΛ ... Μήπως έχεις μονοπώλιο τα tests; Και κανενός το δικηγόρο δεν έκαμα, ούτε πήρα “… allou to 8eama!” Όμως όπως είπα τζιαι πιο πάνω ο λόγος σου εκφράζει κακία, μίσος και πίκκα κάτι που δημιουργεί αποστάσεις και εντάσεις και οδηγεί τες όποιες συζητήσεις σε αδιέξοδα! Δεν επιδιώκεις να κάνει διάλογο, αλλά μέσα από φωνασκίες, φανφάρες και μια ακατανόητη επιθετικότητα που αγγίζει το λεκτικό τραμπουκισμό (για υποτιθέμενο αριστερό αδιανόητο) προσπαθείς να απαξιώσεις τον συνομιλητή σου, να τον μειώσεις και να του επιβληθείς ... (Κοίταξε το αυτό ... Χαλά την αριστερό σου image) … Χαρακτηριστικά παραδείγματα της τακτικής σου αυτής είναι και εκφράσεις σου του τύπου:

1. “… k etsi na vris k esi patima k oi aloi an8elines na mpertepsete k tin elliniki glwssa mes tin vromiki propaganda sas...” [Πας ΑΚΕΛικός ανθέλληνας]
2. “… esis isaste oi sixroni genitsaroi …”
3. “… e promi8ea ena 8a sou pw : opoios eleu8era sillogete sillogete kala- rigas fereos....3eris pios en toutos i esas ton ema8a stin edon.....” [Άντε να μην σου πω τι λεμε στην κυπριακή σε τέτοιες περιπτώσεις, αν και θα σου πήγαινε γάντι. Όμως το άλλο του Βολτέρου το ξέρεις; “Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα έδινα και την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για να συνεχίσεις ελεύθερα να λες όσα πιστεύεις”].

Ανώνυμος είπε...

re promi8ea tountes fafarologies na min m tis les emena k an kapoios kamei prosopiki epi8esi pikriki k xwris oute ena epixirima eisai esi....
katarxin se kanena sxolio m den pires 8esi k apantisi den eswses...
elis na miloume me epixirimata egw sou para8esa arketa k opote 8elis na sou para8esw j alla polla gia na ma8is oti antikimenikotita en kati pou spanizi mes tous akelikous.....
kataexin egw esouipa oti eperoume oti eimai o e3ipnos tis pareas alla esi to les k to les elipsin epixirimatwn.....8eleis na milousoume me to akel k tin paidia sta sxoli...tin stasi tou gia tin elliniki pedia...pios ipourgos ke pias kiverniseos efere tin repousi tin gnwsti stin ellada pou tin ekra3an tin gia tous sinostismous pou egrafe k eferen tin dame na mas ma8i istoria? i3ere re kirie oti ws k tin dekaetia tou 90 to akel apokalouse ta GCE poistopoitiko capitalistikon fronimatwn? twwra to vali me ta panepistimia ws metro isagwgis pios i antikapitalistiki aristeri kivernisi tou akel.....(edw ena i8ela na dw poso antikimenikos ise) k etsi gia na se pliroforisw siggenis m pou spoudase stin sovietiki enosi filosofia ekaman ipoxreotika tous ellines filosofous k arxea ellinika.... ides 3erolas enime prospa8w k vriskw epixirimata......

deuteron eperases to test mpravo sou an k den ide omoniatis...alla meta aradiases m mia genikoura peri sferikis sou gnomis k antikimenikotitas leontas m lio polla oti aristeros en j antikimenikos...alla tin apopsi sou gia tin fotografia k to oikima tis omonoias file antikimenike ena m tin pis akoma.....
triton i ataka tou i politiki ka8e aristerou kommatos ka8orizete apo tin vasi tou efie sou o3a i8eles j ipes tin....?dld emmesa plin safos paradexese oti den isaste aristero komma j men m pis genikologies tis aristeras giati i aristera exi mia k sigikrimeni ennoi k oxi alles ermafrodites paralages tipou pasok k siriza...aristerismos simenei amesa me ti vasiki ennoia tou koumounismou k tpt allo opws de3ia einai to idio k to auto tou fileleu8erismou dld ekleptismeni ennoia tou capitalismou teleia k paula ta lla katemena k kata polous akadimaikous einai kouroufe3ala..... k fisika den exete protelariato epidi i igesia sas eploutise pou tin politiki k epidi i taxates aristeri ideologia sas einai eskemena xtismeni stis dekaetia tou 60 k tis eisvolis gia na spernete dixonia sto lao me fantasnata tou parel8ontos....k 8elis na dis tin aristeri politiki tou akel? epi kivernisis sinagermou ta nomosxedia emilousan gia idiotikopoisis eno simera epi akel miloun gia apokratikopoiisis ...i opsi tou idou nomismatos...disakel.
episi stamata to klassiko parami8i tou klamenou k tou aristerou ipo diogmo k auta alou eki pou se perni...na ma8is na apantas me epixirimata....toso wra itan pou kamoume dame aplonoume traxana mana m....exi 2 meres pou kamw dialogo mazi sou apantas m k apanto sou k den sou edi3a oti foume to dialogo mazi sou anti8etos m areski k oute skopo exw na se miosw k ti vlakia m me ta greeklish eparadextika tin kati pou esi genikos grafis me tin klasiki alazonia tou kivernonta

Ανώνυμος είπε...

part 2....
ama 8elis pe m re file stin kipriaki na doume k to epipedo sou re...... alla anway emou apantises an i3eris pios en o dionisios solomos.... k to apof8egma mana m en j ipa sou to gia na sou tin pw alla gia na sou di3w oti o monos xwros pou a3izis na ise tagmenos en oxoros tis eleu8eris skepsis pou distixos file den 8a sou to prosferi kanena komma ite touto en de3io ite aristero ite kentroo...alla mia j pou anefere tin frasi tou volterou se parakalw afou ise pro8imos na dwsis k tin teleutea stagona tou ematos sou gia tis apaopsis m an k diafonis, an m poris dwsmou ta stixia sou na paw na kata8esw martiriki klisi sto onoma sou na ertis na kata8esis ws martiras sto dikastirio iper m giati stin parelasi tis 1 octovriou esilavame epidi emiraza filladia me periexomeno anti8eto tis politikis tou stalinikou xristofia giati etsi ema8e na dra to aristero kamma tis kiprou...enta3i loipon na ertis kata8esis iper m na doume an pragmati niazese gia tin dimokratia....alla na sou 8imisw k ti taktiki pou litourgoun ola ta koumounistika komma ana to kosmo: o orismos sigentrotiki dimokratia sou lei tpt? auta k perimeno ta sxolia sou....

Ανώνυμος είπε...

a k pali sou 8imizw to 8riliko sin8ima pou agnoeis eskemena: EOK k NATO to idio sindikato.....

Ανώνυμος είπε...

sorry epanerxome pali gia ta twn omadwn apantisa sou gia ekinous tous anegefalous pou aplonoun svastiges k simees tou psevdokratous k kegontas tin elliniki alla oute mia apantisi sou den pira k den einai anagki na eisai omoniatis i apoelistas gia na paris 8esi....alla k apo edw isoe dramatika apontas....

Ανώνυμος είπε...

promi8ea ma pou ise mana m? ele na kamoume dialogo i foase ton alopos....

Χρίστος Χριστου είπε...

Ανώνυμε με τα greeklish,
Μην αγχώνεσαι το διάλογο θα το συνεχίσουμε (αν και διερωτούμαι για ποιο λόγγο). Απλώς σήμερα δεν μπόρεσα. Έχω κι άλλες υποχρεώσεις. Περίοδος αδειών είναι, χαλαρώνουμε και το ρίχνουμε και λίγο έξω. Όμως γιατί αγωνιάς; Μιλώντας μαζί μου σου δίνεται η ευκαιρία να βγάζεις και τα απωθημένα που έχεις καταχωνιασμένα στα ‘σώψυχα σου;
Θα επανέλθω, ίσως αύριο, έχε λίγη υπομονή ... Αλλά και λίγος σεβασμός προς το συνομιλητή σου δεν θα έβλαφτε. Ας πούμε, να γράφεις επιτέλους με ελληνικούς χαρακτήρες (γιατί επιμένεις στα greeklish αφού όπως έχουμε πει δυσκολευόμαστε στο διάβασμα ή ενοχλούνται τα μάτια μας); Ακόμα, αφού επεξηγήσαμε ότι για λόγους πρακτικούς καλό θα ήταν να είχες ένα σταθερό nick, γιατί παίζεις πελλόν;

Ανώνυμος είπε...

opa re promi8ea pou akoma lio ena mas peis oti epitelis ergo pou ka8ese k akous me pou vgalw ta sopsixa m....ides poso pikris k eirwnas ise ama eneexis epixirimata egw goustarw na kamw dialogw den 3erw gia sena an foase ti dimokratia... ok mporis na me les greeklish i allios desmotis....apo to promi8ea desmotis..... sioura oloi imaste se adeia alla areski mou na sindiazw to terpnon meta tou ofelimou....k an gia sena eni sopsixa gia mena eni epixeirimata....
sto epanidi
p.s dierotase file pou 8a pe8enes giatis idees m an k diafonis gia pio logo na sinexisis ena dialogo? mpravo nootropia..

Φλίνκι είπε...

Ρε εποικοκύπριε, εν "Προμηθέας" το σωστό.

Αγράμματε, πουλάς μας και πνεύμα.

Φλίνκι είπε...

Α, τζιαι μεν μας κάμνεις τον αριστερό, γιατί εσού είσαι φασίστας.

Η Αριστερά εν κατά του φασισμού. Ο Ταλάτ εν φασίστας και το ΑΚΕΛ υποστηρίζει τον. Άρα ίντα αριστερός είσαι που υποστηρίζεις το ΑΚΕΛ τζιαι τον Ταλάτ;

Αγράμματε "Πρωμιθέα" γμτ.

Ανώνυμος είπε...

Φλίνκι, τι είσαι το Φλίνκι, ο Φλίνκι ή η Φλίνκι; Όλα με ιώτα γράφονται;
Και γμτ με τα σχόλια σου χάλασες και τον ωραίο ερωτικό αριθμό 69!!!

Χρίστος Χριστου είπε...

Ανώνυμε που γράφεις στα greeklish,

Μέρος Αααα

Όντως μεγάλη η τιμή που ΣΟΥ κάνω που ασχολούμαι με τα πικριλλίκια, τις κακεντρέχειες και τα κολλήματα ΣΟΥ. Όμως πολύ ανυπόμονος είσαι! Αν όντως θέλεις να κάνεις διάλογο πρέπει να κάνεις και λίγη υπομονή για τις απαντήσεις ΜΟΥ! Δεν ασχολούμαστε και επαγγελματικά με το blogging αν και τούτο ΜΑΣ έχει γίνει μεράκι! (Πάλι ΜΑΣ έχει προκύψει ο μεγαλόπρεπης πληθυντικός). Εξ άλλου μπορεί να χρειάζεται να πάρω γραμμή και έγκριση για τις απαντήσεις που θα ΣΟΥ δώσω!!!

[Εξακολουθείς – όπως βλέπω - πεισματικά και σαν μωρό παιδί να μη παίρνεις ένα σταθερό nick (ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Ανώνυμος με τον οποίο έχω πιάσει κουβέντα – μήπως είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο Blog ΜΟΥ και με σκυλοβρίζει;) και να γράφεις σε άπταιστα greeklish – τόσο πολύ σέβεσαι την ελληνική γλώσσα; Κι αφού λες ότι είναι “vlakia” γιατί τη συνεχίζεις; Κι επειδή αυτές τις δύο τακτικές ΣΟΥ (πέραν της απαξιωτικού και μειωτικού ύφους του λόγου ΣΟΥ) τις εκλαμβάνω ως καθαρή υποτίμηση ΜΟΥ ως συνομιλητή ΣΟΥ, (ανεξαρτήτως της προσπάθειας ΣΟΙΥ να παρουσιάζεσαι ως ένθερμός οπαδός του διαλόγου – τρομάρα ΣΟΥ!), θα προσπαθήσω όπως τούτη η απάντηση ΜΟΥ (στους σχολιασμούς ΣΟΥ) είναι και η τελευταία (έτσι θα έχεις και τη χαρά και την τιμή να ‘χεις τον τελευταίο λόγο). Θα προσπαθήσω να απαντήσω σ’ ΟΛΕΣ τες εκκρεμότητες που έχω αφήσει χωρίς απάντηση, χωρίς φυσικά να έχω την ψευδαίσθηση ότι θα ΣΕ πείσω για την ορθότητα των θέσεων ΜΟΥ!] Και ΔΕΝ με απασχολεί καθόλου πως θα εκλάβεις αυτή μου την ενέργεια - να αποχωρήσω. Αν θα τη θεωρήσεις, ας πούμε, έλλειψη διάθεσης για περαιτέρω διάλογοι ή ότι το ‘βαλα στα πόδια “...elipsi epixirimatwn …”. Η αισθητική του greeklish γραψίματος ΣΟΥ, αλλά και γενικότερα του λόγου ΣΟΥ είναι αποθαρρυντική και απογοητευτική. Σου υπέδειξα με συγκεκριμένα παραδείγματα (αποσπάσματα της γραφίδας σου σε προηγούμενες παρεμβάσεις σου) για το τι εστί “… prosopiki [αλλά και γενικότερη] epi8esi pikriki k xwris oute ena epixirima …”. Εκτός κι αν θεωρείς τους αφορισμούς και τις στερεότυπες εμμονές σου αλλά και την προσπάθεια σου για παραπληροφόρηση ως επιχειρήματα. Τι άλλο από αφορισμός είναι η τοποθέτηση σου ότι η “…antikimenikotita […] spanizi mes tous akelikous.....”; Ποτέ δεν κατάλαβα την επίμονη (τόσο τη δικιά σου όσο και πολλών άλλων του ελληναράδικου και εθνικοσοσιαλιστικού στρατοπέδου) – μάλλον εμπίπτει στην τακτική σας να λετε άλλ’ άντ’ άλλων και να μεταφέρετε αλλού το θέμα όταν ΔΕΝ ΣΑΣ συμφέρει – να αναφέρεστε στην Ρεπούση, όταν γίνεται κουβέντα για την Ιστορία. Τι σχέση έχει Ρεεε, η Ρεπούση με την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και πιο συγκεκριμένα με την Επιτροπή για την Ιστορία και τα βιβλία της Ιστορίας; Έχεις χαπάρι ποιοι απαρτίζουν αυτήν την Επιτροπή;

Βάζεις ένα κατεβατό ζητήματα και ερωτήματα πολλές φορές κι άσχετα μεταξύ τους (κι αυτό γνωστή και προσφιλής τακτική ΣΑΣ στην προσπάθεια ΣΑΣ να στριμώξετε τον συζητητή), από το “… EOK k NATO to idio sindikato.....” μέχρι και τα GCE (τεραστία θέματα από μόνα τους και τα δυο), χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να καταθέσεις τις δικές ΣΟΥ απόψεις ή να χρεώνεις σε ΜΕΝΑ τις όποιες απόψεις πιθανόν να εξέφρασε ή να νομίζεις ότι εξέφρασε κάποιο στέλεχος της Αριστεράς. Πετάς αυτά τα θέματα στο τραπέζι με ένα αξιωματικό τρόπο, χωρίς συζήτηση και υποβάλλοντας ότι πει ο άλλος είναι λάθος. Αυτή είναι η αντίληψη σου για το τι εστί διάλογος; Έτσι αναλύει ένας Αριστερός (όπως αφήνεις να νοηθεί ότι είσαι) τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα; Με εκ των πρότερων απόρριψη ή αποδοχή τους στη βάση του ποιος τα λέει; Που είναι η διαλεκτική ανάλυση τους; Κι ένας Αριστερός δέχεται ότι τα πράγματα (πολιτικές, συνθήματα, τακτικές) ΔΕΝ αλλάζουν, ότι παραμένουν τα ίδια όταν ο κόσμος αλλάζει; Εγώ σήμερα φωνάζω τζιαι λαλώ ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ (για την Ειρήνη) το ίδιο Συνδικάτο! Γιατί ας πούμεν να θέσω τον Εαυτό ΜΟΥ εκτός ΑΚΕΛ (αν είμαι στο ΑΚΕΛ) αν πιστεύω κάτι τέτοιο; ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ!

Χρίστος Χριστου είπε...

Μέρος Ββου

Συχνά τα λεγόμενα “epixirimata” σου αποτελούν κουβέντες συγγενών και φίλων ή μπορει τζιαι του καφενέ! Λες ας πούμεν ότι “… stin sovietiki enosi [όσοι εσπούδαζαν] filosofia ekaman ipoxreotika tous ellines filosofous k arxea ellinika....”. Η Ελληνική Φιλοσοφία, αγαπητέ greeklish Ανώνυμε, περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα (σπουδών) του αντικειμένου της Φιλοσοφίας σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού (κι αυτά της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης) και ήταν και υποχρεωτικά. Όχι όμως και τα αρχαία ελληνικά – αυτά προσφέρονταν ως επιλεγόμενο μάθημα!

Μπορεί να είσαι μορφωμένος ακαδημαϊκά, αλλά γι’ άλλα θέματα “τα μάτια σου δεν μπορείς να βγάλεις” (όπως λέμε και στην κυπριακή). “Δυο γάιδαρων τ’ άχυρο δεν μπορεί να μοιράσεις” και ούτε και να ξεχωρίσεις τα λουβκιά που τα φασόλια (και τα δύο όσπρια τα βλέπεις) κι έρχεσαι να μας δείξεις (ως ξερόλας) τα δικά ΜΑΣ αμπέλια! Όπως λαλεί και μια φίλη σχολιογράφος κάπου αλλού οι απόψεις σου αποτελούν έναν αχταρμά (ωραία λέξη αλλά τουρκικής προελεύσεως γαμώτο) αντικομουνισμού, αντι-ΑΚΕΛισμού, [σου επαναλαμβάνω ότι ΚΑΜΙΑ σχέση έχεις με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ – και για να σε προλάβω Αριστερά εγώ ΔΕΝ εννοώ μόνο το ΑΚΕΛ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους Τροτσκιστές ας πούμε], φασισμού, εθνικισμού, εθνικοσοσιαλισμού και στην ψυχή σου θανάσιμο μίσος και αθεράπευτες αντιπάθειες για κάθε τι το διαφορετικό ή αντίθετο των δικών ΣΟΥ πιστεύω, ίσως λόγω ψυχολογικών τραυματικών εμπειριών ένεκα της πάλαι ποτέ θήτευσης σου στην ΕΔΟΝ! Στο λόγο ΣΟΥ παρατηρώ ένα το παθολογικό μίσος, ενώ στόχος σου ΔΕΝ είναι ο διάλογος όπως διατείνεσαι αλλά η εξόντωση του αντιπάλου. [Αυτά ως ανταπόδοση για τες “fafarologies” (μου), για την “…antikimenikotita […] pou spanizi mes tous akelikous.....” και για την εξυπνοβλακίστικη και γεμάτη έπαρση και υποτίμηση απορία σου “…alla anway emou apantises an i3eris pios en o dionisios solomos....”. Μ’ αυτό κι αν δείχνει ότι είσαι ο έξυπνος της παρέας, αλλά εγώ βερεσέδκια εν αφήνω!]

“Τρία πουλάκια κάθονταν” οι απαντήσεις σου μέσα από τις πιο πάνω παρεμβάσεις σου στον (υποτιθέμενο) διάλογο (μας) που τόσο πολύ θέλεις να φαίνεσαι θιασώτης του, ή “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” (για να μη τσακωνόμαστε – αναπόφευκτο όμως αυτό) ή επί το κυπριακότερο “που σου νέφκω, που πάεις”. [Το χιούμορ μου παει πακέτο με την ειρωνεία μου – 2 σε συσκευασία ενός, κάτι όπως το VIDAL SASSOON!]

Χρίστος Χριστου είπε...

Μέρος Γγγου

Πριν προχωρήσω παρακάτω (στα πιο ουσιώδη) ακόμα δυο σημεία πριν μου ξεφύγουν:
1. Η σχέση σου με την Αριστερά (θεωρητική και πρακτική) είναι μόνο κατ’ επίφαση και για μούρη (εντυπωσιασμό)! Ακουστά έχεις τι εστί Αριστερά! Αριστερά σημαίνει και οργανωμένη πάλη και συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!! Κάτι που λείπει σε ΣΕΝΑ με βάση τα συμφραζόμενα ΣΟΥ (προβάλεις έντονα την ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ)! Άσε που είναι έκδηλος ο αντικομουνισμός ΣΟΥ και η αντιπάθεια σου πως οποιαδήποτε μορφή Αριστερής οργάνωσης (ενδεικτική είναι η αναφορά σου ότι “… o monos xwros pou a3izis na ise tagmenos en oxoros tis eleu8eris skepsis pou distixos file den 8a sou to prosferi kanena komma ite touto en de3io ite aristero ite kentroo...” – μοναχικός καβαλάρης δηλαδή και Δον Κιχώτης που θα σώσεις από ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τον κόσμο).
Προφανής είναι και η ασχετοσύνη σου πάνω στην αριστερή (μαρξιστική) φρασεολογία: Αναφέρεσαι σε “sigentrotiki dimokratia”, ενώ ο σωστός όρος είναι “δημοκρατικός συγκεντρωτισμός”, που έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο (άσχετο αν εγώ συμφωνώ μ’ αυτό το περιεχόμενο ή όχι).

2. Εγώ ΔΕΝ είπα (ούτε μου “efie” ότι) την “… ataka … i politiki ka8e aristerou kommatos ka8orizete apo tin vasi tou”, αλλά από την “… κοινωνική του βάση …”, εννοώντας ότι το κοινωνικοοικονομικό status (και κατ’ επέκταση και η κοινωνική συνείδηση) των μελών και οπαδών (ή κυρίαρχων ομάδων) σ’ ένα κόμμα λίγο πολύ εκφράζουν και την πολιτική του. Η ηγεσία ενός κόμματος εκφράζει συνειδητά και τις απόψεις που υπάρχουν στη βάση διαφορετικά αργά ή γρήγορα δημιουργείται ρήγμα – και υπάρχουν τέτοια παραδείγματα στην πολιτική ζωή του τόπου (κι όχι μόνο στο ΑΚΕΛ). Τώρα αν ΕΣΥ της λεγόμενης “eleu8eris skepsis, πιστεύεις ότι από ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ θα σώσεις τον κόσμο, το μόνο που έχω να ΣΟΥ πω είναι “να κάτσεις τζιαι λλίο την μάππαν χαμαί” γιατί ο θεσμός των αυτοκρατόρων και των βασιλιάδων, πρώτον καμία σχέση έχει με την Αριστερά και δεύτερο είναι ξεπερασμένος. Πέραν τούτου ΕΣΥ ως “αριστερός” πιστεύεις ότι σε μια κοινωνία όπως η καπιταλιστική με τόσους κατασταλτικούς θεσμούς και μηχανισμούς έλεγχου μπορεί η σκέψη να διαμορφωθεί ελευθέρα και ανεξάρτητα των κυρίαρχων τάσεων;

3. Πρόθεση μου καταθέτοντας τη γνωστή ρήση του Βολτέρου (για την υπεράσπιση της αντίθετης άποψης) ήταν να τονίσω ότι πρέπει να επιδεικνύουμε σεβασμό ή έστω ανοχή προς τη διαφορετική άποψη, κάτι που χαρακτήριζε και τον (αρχαιο)ελληνικό πολιτισμό κι όχι να την αφορίζουμε (όπως συστηματικά κανείς ΕΣΥ μέσα από τις greeklish παρεμβάσεις ΣΟΥ), όταν ΔΕΝ συνάδουν με τη δική ΜΑΣ φιλοσοφία και συλλογιστική. Καμιά διάθεση ΔΕΝ έχω να κάνω το δικηγόρο του οποιοδήποτε μηχανισμού εξουσίας και καταστολής (όπως της Αστυνομίας) ... ΕΣΥ αν ΘΑ πάεις ακόμα δικαστήριο, ΕΓΩ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΑΕΙ για θέμα (δήθεν λίβελο) που αφορούσε αντιπαράθεση μου με φορέα της εξουσία [ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ!] Και ούτε η παράθεση (από μέρους μου) της κουβέντας του Βολτέρου δείχνει πρόθεση ή διάθεση “na dwsw k tin teleutea stagona tou ematos mou gia tis apaopsis sou an k diafonw . Έτσι σου συμφέρει αν το ερμηνεύεις ΕΣΥ ... Ο καθείς ας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του και η ελευθερία της έκφρασης έχεις μεγάλη διαφορά από το λεκτικό τραμπουκισμό!!! Και δημοκρατία ΔΕΝ σημαίνει κι ασυδοσία!!! Κι ΕΣΥ που ήσουν όταν διαδηλωτές που υποστήριζαν και ζητούσα το άνοιγμα του Οδοφράγματος της Λήδρας δέχονταν επίθεση από φασιστοειδή;

Χρίστος Χριστου είπε...

Μέρος Δδου

Μερικές ακόμα απαντήσεις πάνω σε κάποια επιμέρους ζητήματα ερωτήματα που βάζεις απαιτώντας απαντήσεις σε στυλ ανακριτή:

1. Οι ελληνικές, τουρκικές, κυπριακές, γερμανικές, βραζιλιάνικες σημαίες καμιά θέση έχουν στα αθλητικά γήπεδα – πλην της κυπριακής όταν αγωνίζεται η Εθνική Κύπρου! Φυσικά ούτε και οι σβάστικες έχουν θέση αλλά ούτε και πανό με υβριστικά συνθήματα κατα του Προέδρου όπως το πρόσφατο που ανάρτησαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στην Κοπεγχάγη – μέχρι εκεί έφτασε η χάρη τους! Όμως μια οργανωμένη κερκίδα μπορεί να παρεμβαίνει και πολιτικά και κοινωνικά, όπως ας πούμε πάνω σε θέματα ρατσισμού ή και σε καμπάνιες ενάντια στα ναρκωτικά, την βία στα γήπεδα κι άλλα τέτοια. Πάντως για τη διαχρονική σχέση του ποδοσφαίρου με την πολιτική (διεθνώς) κοίταξε και αυτό το link: http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2868508&publDate=29/5/2005

2. Στο οίκημα ενός Αριστερού ή/και δημοκρατικού σωματείου καμιά θέση ΔΕΝ μπορούσε να έχει η φωτογραφία του χουντικού Ασλανίδη ή άλλου αθλητικού χουντικού παράγοντα. Τούτο όμως ΔΕΝ αποτελεί γενικότερο γνώρισμα των Αριστερών σωματείων και της κυπριακής Αριστεράς όπως διαστρεβλωτικά, εμπαθώς και δογματικά θέλεις να παρουσιάζεις.

Αυτά αγαπητέ Greeklish … Πολλά έγραψα. Θα σε ζάλισα αλλά ήθελες τα τζι’ έπαθες τα! Είπα να σε αποζημιώσω για την καθυστέρηση μου και το άγχος που σε φόρτωσα (αν θα απαντούσα)! Για τυχόν απορίες ΣΟΥ που έμειναν αναπάντητες κάποια άλλη φορά και εν καιρώ το δέοντι!

Ανώνυμος είπε...

o greeklish γράφει:

το λοιπόν κάνω την προσπάθεια να γράφω με ελληνικά για να σταματήσουν σιγά σιγά ταν δήθεν επιχειρήματα σου περί εμμονών κ πίκρικης συμπεριφοράς μου. επίσης σου γραφω κ ενα ψευδονυμο για να σου περασει κ αυτο. τα περι λεκτικου ταμπουκισμου κ δογματισμου αλλου κ οχι σε εμενα. αλλα θα μ πεις αφου αυτη ειναι η πρακτικη σας η πρακτικη της προπαγανδας κ ταχατες του κατατρεγμενου αριστερου κ αυτο επειδη φοασαι το διαλογο κ επειδη εισαι τόσο μερολιπτικως κοινως φερεφονο του κα8ε κομματικου μηχανισμου. το μόνο που θα ηθελα να σχολοιασψ στα του εσχρου κ ειρονικου προλογου σου ειναι οτι φιλτατε το κα8ε συνθημα που αναφέρω ειναι για να σου δειξω την πολιτικη ανακολοθυια του δηθεν αριστερου ακελ. ακουσαμε το και αυτο: το να παρεισ θεσει σε μια πολιτικη σταση καποιου κομματοσ σημαινει οτι εισαι δογματικος κ για να δεισ ποσο προβατο εισαι θεωρεισ οτι με το να παρεις 8εση σε κατι αντιθετο που το κομμα σου θεωρησε οτι εισαι εκτος κομματος (τι εγινε φιλε περιμενουμε κανενα ρουσφετακι κ ειμαστε στα γλυψηματα?)
για να δεις ποσο κουβεντεσ του καφενε ειναι τα επιχειρηματα μ κυριε ξερολα στο χωρο που εργαζομε ειναι κ καποιος ροσσος ο οποιοσ για να παρει το πτυχιο της φιλοσοφιας στην σοβιετικη ενωση επρεπε να διδαχθει αρχαια ελληνικα κ για αυτο κ ξερει να μιλα αρχαια καλυτερα και απο μένα κ προκαλοσε οποτε θελεις να το δεις..
επειτα ουδεποτε υπηρξα αριστερος κ δεν αποζητουσα ποιστοποιητικο ακελικων κ αριστερο φρονιματων. τους φανατισμους μου εναντιων των αριστερων που τουσ ειδεσ αλλο κ παλυ τουτο. επισης η αγαπη σου προσ την δημοκρατια κ το διαλογο φενεται κ απο την σταση σου κ την δια8εση σου να καμνεις διαλογο μια κ λες οτι δεν υπαρχει λογοσ να συζηταμε κ απο την ταχατεσ πιασαρυκη ειρωνια σου.

Ανώνυμος είπε...

μερος β....

επι της ουσιας τωρα... εγω δεν ειπα οτι ειμαι αριστερος κ ουτε βιωνω την αριστερα αλλα την μελετω σαν πολιτικου φαινομενο.....ιδες ποσο προπαγανδιστης εισαι κλασσικη απαντιση καθε νεροβραστου αριστερου επαναστατη της πορδης....η σειλογικοτητα κ η οργανομενη παλη φιλε τροσκιστι δεν ειναι μονοπολιο καμιας πολιτικης ιδεολογιας αλλα η σθλλογικοτητα ειναι ενα παναρχαιο μεσω εκφρασης των πολλων. συλλογικοι ηταν κ οι αγωνε των φοιτητων της πραγας εναντιον του αριστερου καθεστοτος της σοβιετικης ενωσης.... μετα μιλας για την ασχοτοσυνη μ για την φραση του μαρξ ε πεσ μ εσυ ποια ειναι η διαφορα κ προσεξε φιατι αν δεν βρω διαφορα θα αρχιζω να πιστευω οτι τα ελληνικα εμε το ζορυ που τα εμαθες κ αν τα εμαθες.
απο την αλλη η η φραση του διονυσιου σολωμου δεν γλιτωσε απο τα πυρα της αισχρης σου προπαγανδας. δλδ ακομα λιο να μασ πεις οτι η εν λοφο φραση ειναι προιον φιλελευθερης κουλτουρας. το νοημα αυτης της φρασης ειναι απλο αλλα η κομματικη κουφοτητα σου δεν σε αφηνει να δεις καθαρα κ την ουσια. δλδ με αυτην την φραση ο ποιητης ηθελε να πει οτι ενα παει μονοσ του να ελευ8εροση την ελλαδα? η ουσια ειναι αλλου εθελοντη τυφλε φιλε μου: ειναι οτι η ευλεθ8ερια σαν τροποσ σκεψης ειναι το βασικο στοιχιο για την ελευ8ερια μας. κ αυτο στο ειπα για να σου δειξψ οτι η αντικημενικοτητα για το κοινο καλο πρεπει να διασφαλιζεται απο το ελευθερο τροπο σκεψης κ κρισης χωρης κομματικα στεγαννα κ εντολεσ εκ των ανοθεν. θεσ να σε ταγμενος σε κομμα; μην αφινεις ομως την κριση σου ανελευθερη γιατι ετσι σας εκαταντισαν τα κομματα πολιτικα αβουλα οντα κ υπο των εντολων τους με δογματισμους. για αυτο διαλεξε φιλε αν θες να εχεις ελευθερη σκεψη κ να κρινης χωρης φοβο κ τους ομοιδεατες σου ή μινε μεσα στην μαζα σαν κιμβαλον αλαλαζον( κατα την κηθομηλοθμενη: μηνε τενεκες ξεγανοτος) αλλα μια κ ανεφερεσ τα τοθ δον κιχωτι κ να κατσω την μαπα χαμε εγω το μονο που θα σου πω εναι αυτο που ελεγαν κ η αρχαιοι ελληνες : μονος κ μετα των πλλων.....

Ανώνυμος είπε...

μερος γ.....

κ ναι θα συφωνω οτι ο το σημερινο κατεστημενο δεν βοηθα την ελευθερη σκεψη αλλα σε αθτην την κατασταση συμμετεχη κ το ακελ κ σε προκαλω να μ δειξεις την αριστερη πολιτικη του ακελ τωρα που ειναι κυβερνηση....κ για αυτο σου ανεφερα κ τα GCE κ της αποκρατικοποιησης αλλα απαντησε δεν πηρα κ δεν νομιζω οτι θα παρω μι κ αποχωρεις απο το διαλογο σαν ενας αλλαζονας φασιστας κ ετσιθεληγνωστης αλλιος ξερωλας.
τωρα για την φραση του βολτερου την εκανες σιγα σιγα γυρηστη.... δεν με νοιαζει αν πηγες δικαστηριο εμενα αυτο που σου λεω εμμεσα ειναι πρωτο να παρεισ θεση επι των σταλινικων μεθοδων που εγιναν στην παρελαση κ σου σινιστω να διαβασεις το πορισμα της επιτροπης για τα ανθρωπηνα δικαιωματα κ τηβ γνωματευση της επιτροπου δικοιησεως αλλα κ απο εδω δεν μου εδωσεσ καμια απαντιση αντιθετως μ αραδιασες τα των μηχανησμων εξουσιας μις κ το ακελ δεν ειναι μηχανισμος εξουσιας.κ οταν λεσ για ασυδοσια για εξηγησε μας που βρικες στα λεγομενα μ κατι τετοιο ή αν εκτος παλυ βλεπεις φαντασματα του παρελθοντος. κ αν καποιος ερμηνευει κατι κατα τοσυμφερον εισαι εσυ. ο βολτερος κ το εννοουσε ετσι ακριβος το ειπε σε καιρους δυσκολου που αν ελεγες κατι σε σκοτοναν κατι σαν την χουντα της ελλαδα που σε φιλακιζαν. κ στο κατω κατω δεν ειπα να πεθανεις για μενα αλλα αν οντος εισαι δημοκρατικα ευαισθητος να παρεις μια σθγκεκριμενη θεση για το εν λογω συμβαν αλλα κ απο εδω εισαι δραματικα αποντας.
α κ για κ σε ξαναερωτο ποιος υπουργος εφερε την ρεπουση στην κυπρο?
τελοσ εγς παντος δεν εχω να φοβηθω τπτ απο το διαλογο αλλα αντιθετως το μονο που εχω ειναι να οφελειθω γιαυτο εγω θα ειμαι παντα στην διαθεση σου σε αωτιθεση με εσενα που την κανεις με ελαφρα πηδηματακια....
p.s αλλη ορεξην δεν ειχα να μπενω μεσ το μπλογκ σου κ να βρηζω
p.s ξερω οτι με τα πικροχολα σου σχολια ενα προπαγανδυσεις φια την ανορθογραφια μου αλλα δεν πηραζει κ ανορθογραφος που ειμαι παλε αγαπωσε..

Χρίστος Χριστου είπε...

Συμπαθέστατε κατα τ’ άλλα Greeklish,
Για να μεν νιωθης άβολα που ισε ανορθογραφος τζιε για να σου αποδιξο ότι εν ιμε πικρις, αλλά τζιε για να σου διξο οτι σιμπασχο μαζι σου για το προβλιμα σου, σου γραφο τζιε γιο ανορθογραφα!!! Ετσι διμιουργιτε τζιε εναν ιδος ισότιτας στιν βασι τις ανορθογραφιας. Για να δης πος εφαρμοζουμε στιν πραξιν τιν ισότιτα εμις οι “κουμπουνιστες” οπος μας λαλι ο χορκανος μου ο Ιστουρίς του Ππαντζιαρου! (Εν να προσπαθισο να χρισιμοπηο για πρακτικούς λόγους μονον εναν ι, έναν ε τζιε εναν ο).
Εν θα γραψο πολλά τουτιν τιν φοράν. Οπος λαλης τζιε σι ίμε ετιμος να τιν καμο με ελαφρια πιδιματακια (τα βαρετα πιδιματα εν νεν για τιν ιλικια μου πλεον), τζιε βαρκουμε τζιόλας ... Ακόμα εν εχη τζιε πολλιν νόημα τζιε ουσία τουτι η κουβεντα ... Που τιν μιαν ξιτιμαζουμαστεν τζιε εν νεν καλο πραμα ενο που τιν άλλιν εγιο εν τζι’ εχω τζιε τιποτα να κερτισο που τουτον τον διαλογο γιατι ξερο τα ούλλα οντας ξερολας! Αβισσος τζιε χαος τεραστιο τζιε άπατον χοριζη τες άποψες τζιε τες προσέγγισες μας.
Εκφρασεις του τιπου “νεροβραστος αριστερος επαναστατης της πορδης” [εγο μονο τον ιροα πισο από το computer μου, μού περνά να καννο], ή “εισαι τόσο μερολιπτικως κοινως φερεφονο του κα8ε κομματικου μηχανισμου” [μα δεν ιμε μνο φερεφονο του μιχανισμου ΑΚΕΛ;] ή “κιμβαλον αλαλαζον” και “τενεκες ξεγανοτος” [πλιροφοριακα σου αναφερο για να μανθανης κιόλας ότι τους τενεκκεδες εν τους εγανοναν, μονο τα χαρτζια τζιε τα λαβεζια!] ή “αισχρης σου προπαγανδας”, χαλούν τιν εσθιτικί του ιπεροχου λόγου σου [δεν λεο του χόρου γιατι τουτι εν χαλασμενι εκ γενετις] τζιε αναγγαζουν με τζιε μεναν να σου ανταποδιδο τα ισα!!! Ηπαμεν, εν μου αρεσκι το βερεσιε!
Με αυτιν (ίσος κε τελευτεαν παρεμβασι μου) θα περιοριστο σε καπια διευκρινιστικά σχολια που θα τα καταθεσο ηπια τζιε χαλαρα. Ομος δεν μπορο να πο οτι χαρικα (τελικα) για τιν γνοριμια μας, αλλα οφιλο να πο ότι εχουν ηπάρξη τζιε χοιροτερα!
Κατηγορας με ότι “βλεπω φαντασματα του παρελθοντος”, ενο εσου θωρης συνεχος το φαντασμα τις Ρεπουση [εν ιμε σιουρος αν εν ο Υπουργος Πεδιας που την εφερεν στιν Κυπρο οξα καμια Οργανωση, αλλά τουτον εν εχη καμια σιμασια – μανια που τιν εχετε να διμιουργιτε περιρρεουσες, να κολλατε ταπελλες στον κόσμο, να κινδινολογιτε και να σινομοσιολογιτε, ουτε φασιστες να ησαστε!], ή ακόμα θορης το φαντασμα του Σταλιν – μιλας σινεχος για “σταλινικες μεθόδους” [οι γενικεύσης ινε χαρακτιριστικο οσον δεν εχουν επιχιριματα].
Αμα αντιλφτης οτι εν απαντο σε καπιαν εροτισι (μπορη να μεν ιξερο τιν απαντισιν) δινε τιν εσι – μπορης να κερδιση τζιε κανενα δορον! Εν τζιε πιστεφκο να καρτερας που μεναν να σου δοσο απαντισης που θα σε βοηθίσουν ν’ αλαλξης μιαλα – αυτό μόνο με μεταμοσχευσιν μπορη να γινη!

Κάπου μιλισες τζιε για μια “φραση” σ’ εναν “λοφο” (πιον λόφο εν εκαταλαβα – του Λικαβιτου;) τζιε για “κουφότητα” [τουτον μας έλιπεν, να μας βκάλης τζιε κουφους]. Αν ινε για τι φρασι του Σολομου (του έλλινα ποιητη κι οχι του δολοφονιμενου από τους τουρκους κυπριου) που λαλης εν μου τα καννης μπακκιρες γιατι ιμε τζιε ντιζελ; Εγο ιπα σου για τιν κουβεντα του “εθνικον ειναι το αληθινο”, εσου ίνταμ που μου λαφαζανεφκεις σαν ττενεκες αγανοτος (τζι’ όι ξεγανοτος) – θελης μαθηματα πολλά πανο στιν κυπριακήν.

Χρίστος Χριστου είπε...

Part Two:
Δκυο –τρις κουβεντες ακομα:
1. Τα μαζικά κινιματα (σιλλογικα) πετιχεναν τους στοχους τους, όταν λιτουργουσαν οργανομενα κι όχι παρορμιτικά.
2. Ινε γεγονος ότι στα ελλινικα πασχο λλιον γιατι ετελιοσα αγγλοφονο σκολίον, ομος βαλλο σε πολλους γιαλια που ετελιοσαν γιμνασια τζιει λικια. Η διαφορα μεταξί “συγκεντρωτικής δημοκρατίας” και “δημοκρατικού συγκεντρωτισμού”, ινε ότι στιν προτιν περιπτοσιν τονιζετε η δημοκρατία ενο στι δεφτεριν ο συγκεντρωτισμός. Όμος πρεπι να σκαμπαζις που τιν εσθητικι της γλοσσας για να το καταλαβις τουτον ή νασε εροτεβμενος με τιν γλοσσα. Εκτος ομος που τουτο ίταν τζιε το κλιδι που αποκαλιπτεν ότι ΔΕΝ εχης καμια σχεσι με τιν Αριστερα, τζι’ ότι ακουστα εχης καποια πραγατα. Δεν εμποκε θεμα ερμηνιας του όρου, αλλα πια ινε η δικί σου σχεση με τιν Αριστερά. Τελικά παραδεχτικες πος ΚΑΜΙΑ! Και το πιο οξυμορο, γελιο και ιλιθιο ινε ενας πολεμιος τις Αριστεράς να σου καννη μαθιματα αριστερότητας, κι οχι αριστερισμου (οπος λανθασμενα ιπες σε προηγουμενι παρεμβασι σου, κατι που κε παλι εδιξε ποσο ασχετος ισε με τιν Αριστερή φρασεολογια – αριστερισμός ινε κατι άλλο). Γι’ αυτο τζι’ εγιο εν θα προσαπθισο ΚΑΘΟΛΟΥ να μπο σε τετιες σιζιτίσης (οπος για το θεμα των GCE). Δεν ηπαρχη λογος ...
3. Τζιαμε που εμιλουσες για τον Μαρξ, αναφερες τζι’ εναν “φιατι”, τζιε εσιγχισες με. Ιντα σχεση εχει ο Μαρξ με τα FIAT; Εν τζιε ηχεν κανενας παππους σου κανενα FIAT;
4. Δεν με απασχολη που ιμε δραματικά αποντας από σιμβαντα ππου όζουν φασισμό! Κε ΔΕΝ ιμε και ηποχρεος να σου δοσο λογαριαμό! Εσις που σιναγελαζεστε με καταλοιπα τις ΕΟΚΑ Β΄ ή με τους πολτικούς επιγόνους τους να το διτε! Για πες ομος σε εφχαριστη κε σε ικανοπηοί το επιπεδο, το ηφος και το ηθος αυτου το μπλοκ και αναρτησης όπος η τελεφτεα που αποτελη προσοπικι επιθεσι σε καπια ατομα. Εσι που ιπερασπιζεσε τιν ελεφτερι εκφρασι πος χαρακτιριζης αφτο το φενομενο;
5. Α τζιε κατι για τον χορκανον σου τον ροσσον. Ψάξε ακόμα λλιον το θεμα. Αν μπα τζιε εκαμνεν καμια ηδηκεβσιν πανο τιν ελλινικιν φιλοσοφιαν τζιε επρεπε να μαθη αρχεα ελλινικά;
6. Στο επανιδην!