OI "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009



Έτσι ένι ωρέ Γκιαούρηδες. Εν τζιαι ένι μούχτιν οι "επιτυχίες" του Σύντροφον Γριστόφκια. Πρέπει πληρώνετε μας τζιαι τίμημαν.


Αναδημοσιεύουμε άρθρο του συναγωνιστή Πέτρου Παντελίδη για την επικίνδυνη ευελιξία του Δ. Χριστόφια.




Προδιαγραφές.......... Λήδρας και Λιμνίτη

Του Πέτρου Θ. Παντελίδη



Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν στριμωγμένος από όλους, ντόπιους και ξένους, γιατί τους χάλασε τα σχέδια για επιβολή της λύσης Ανάν, που θα έλυε όλα τα προβλήματα της Τουρκίας και της Δύσης και θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία και την πόρτα της εξόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν ήταν αρεστός στους ξένους και τον μισούσαν θανάσιμα οι λίγοι Κύπριοι, που ήθελαν λύση Ανάν. Κατόρθωσε όμως να διαπραγματεύεται με αξιοπρέπεια και να κερδίζει σημείο με σημείο διάφορες επιτυχίες, μακριά από το «καλό κλίμα», τη χημεία και την αλχημεία του ύπατου αρμοστή.

Κατόρθωσε να συνάψει τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, με υιοθέτησή της από τα Η.Ε., θέτοντας εκτός το σχέδιο Ανάν και θέτοντας τις προϋποθέσεις για μια λύση στη βάση αρχών (όχι των αρχών που επικαλούνται σήμερα). Αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία να κατεδαφίσει το τείχος της οδού Λήδρας, δείχνοντας έτσι την πρόθεσή του να ανοίξει το οδόφραγμα της περιοχής. Οι Τούρκοι έκτισαν την περιβόητη γέφυρα, πιστεύοντας πως θα επέβαλλαν την θέση τους. Ο Τάσσος έμεινε σταθερός και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να κατεδαφίσουν τη γέφυρα και να συνομιλούν για διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Ο Τάσσος έθεσε το θέμα του ταυτόχρονου ανοίγματος Λήδρας και Λιμνίτη και της απομάκρυνσης του κατοχικού στρατού από τη νεκρή ζώνη στην περιοχή της οδού Λήδρας. Οι Τούρκοι υπαναχωρούσαν και απαιτούσαν. Ανέμεναν κι αυτοί την δημοκρατική ανατροπή του Τάσσου, που την επιθυμούσαν οι ξένοι.

Αριστεροί και δεξιοί ανανικοί κατόρθωσαν να ανατρέψουν τον Τάσσο. ‘Ενας νέος άνεμος φύσηξε και μας πήρε τα μυαλά. Δημιουργήθηκε «το καλό κλίμα» και λειτούργησε μέσα στην τρελή χαρά της χημείας των δύο ηγετών και μέσα στη χαρά του ύπατου αρμοστή, που κανόνιζε πριν από μας για μας, που γνώριζε για μας αυτό που δεν γνωρίζαμε εμείς, που ήξερε τι θα αποφάσιζαν οι δυο ηγέτες, πριν ακόμα συναντηθούν.

Το καλό κλίμα και η ενέργεια της χημείας έβαλαν αμέσως στο περιθώριο τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και οι συνομιλίες ξεκίνησαν χωρίς προετοιμασία και χωρίς καθορισμό της βάσης της λύσης. Για να τονωθεί το καλό κλίμα ξέχασαν τη συμφωνία για ταυτόχρονο άνοιγμα Λήδρας και Λιμνίτη και άνοιξαν την Λήδρας, αφήνοντας στην άκρη τον Λιμνίτη. Ο κατοχικός στρατός κρύφτηκε πίσω από τα ερείπια της Λήδρας, αλλά το καλό κλίμα τονώθηκε με πολύχρωμα μπαλόνια, με λουκουμάδες και με πανηγύρια και κραυγές «έλα, Τάσσο να δεις τα έργα σου».

Η Λήδρας άνοιξε και όπου νάταν θα άνοιγε και ο Λιμνίτης. Ο Λιμνίτης όμως δεν άνοιγε και πήγαινε να χαλάσει «το καλό κλίμα», που τόσο πολύ το καλλιεργούν ο Μίλετ, ο Ντάουερ, ο Ναμί, ο Ταλάτ, ο Ιακώβου, ο Μάρκος, ο Χριστόφιας. ‘Ετσι μπήκαν στη μέση όλοι. Και όπως γίνεται πάντα, οι Τούρκοι ζήτησαν και πήραν νέα ανταλλάγματα. Πήραν ρεύμα από την ΑΗΚ για τα κατοχικά στρατεύματα στα Κόκκινα και ουσιαστικά κατήργησαν «τον κανονισμό της πράσινης γραμμής» με την πλευρά μας να αποδέχεται τη διέλευση εποίκων και προϊόντων τουρκικής προέλευσης. Και είπαν ότι δέχονταν να ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη. Νέα πανηγύρια για την μεγάλη επιτυχία. Το οδόφραγμα, είπαν, θα ανοίξει και θα περνούν και τα ασθενοφόρα. Ακόμα μια επιτυχία «των δυο ηγετών» και όσων ξέρουν «να περιμένουν», όπως είπε και ο κ. Ζεριχούν. Το μικρό πρόβλημα με το δρόμο, με προδιαγραφές του 1960 όπως λέει ο κ. Ιακώβου, θα επιλυθεί σε πεντέξι τέρμινα, με προδιαγραφές του 2010 και όλα θα πάνε καλά και τα ασθενοφόρα θα πάνε στη Λευκωσία.

‘Ολα καλά. Η Λήδρας και ο Λιμνίτης μας δείχνουν το δρόμο της λύσης. Φανταστείτε, αγαπητοί αναγνώστες, να πετύχουν «οι δυο ηγέτες» μια λύση, με προδιαγραφές Λήδρας και Λιμνίτη και να μας καλέσουν να πούμε ένα ηχηρό ΝΑΙ σε ένα νέο δημοψήφισμα. ‘Εδώ δεν μιλούμε ούτε για διαπραγματευτική ικανότητα, ούτε για ευελιξία, ούτε για ανεπάρκεια, ούτε για οδοστρωτήρα. Εδώ χρειάζεται μόνο ένας κόκκος φαντασίας για να δείτε τι σημαίνει μια λύση του Κυπριακού, με προδιαγραφές Λήδρας και Λιμνίτη. Θα τη δεχθούμε άραγε κι αυτή με μπαλόνια, λουκουμάδες και πανηγύρια; Και ύστερα να κλαίμε τη μοίρα μας;

‘Αφεριμ, Ταλάτ εφέντη. ‘Αφεριμ, ευέλικτε Χριστόφια. Καλά τον γώνιασες και τον Ταλάτ και την Τουρκία και στη Λήδρας και στο Λιμνίτη.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

3 Σχόλια:

ΕΛΑΜ είπε...

Μανία σας είναι να αναδημοσιεύετε τα άρθρα γνωστών τσιρακιών του Τάσου. Του συμπέθερου Ηλιάδη, του πατέρα του ογλανιού του Τάσου Χρύση Παντέλίδη.

Γιατί δεν ομολογείτε ότι πίσω από τη σελίδα σας είναι ο Νικόλας ο Παπαδόπουλος;

Αν έχεις αρχίδια κύριε Νικόλα, να βγεις επώνυμα να πεις αυτά που θέλεις, όπως κάνουμε εμείς. Όχι να βάζεις τα σκυλιά σου να γαβγίζουν.

Εμείς δεν ψηφίσαμε τον πατέρα σου και καλά του κάναμε. Γιατί εδώ και χρόνια εγκατέλειψε τον αγώνα για την Ένωση και ήταν τσογλάνι του μακαριακού κατεστημένου.

Φτου σας μουνάκια του ΔΗΚΟ και φτου σου Νικόλα. Εμείς δεν έχουμε λεφτά και σπιταρώνες και θέσεις στη Βουλή. Έχουμε όμως ελληνική ψυχή.

Ανώνυμος είπε...

Απο τον πολλή μούτσιο, οι φαντασιώσεις σου σε κατέλαβαν ολοκληρωτικά

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

...τσιρακιών..τσογλανιού... αρχίδια..μουνάκια...


Με αυτό το..."πλούσιο" ελληνικό λεξιλόγιο που δείχνει το βάθος της Παιδείας σας, η...ελληνική ψυχή σας μάρανε...

Σαν δε ντρέπεστε λίγο παράσιτα, ε παράσιτα!