ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Εγώ πάντως δε θέλω συνειδητοποιημένους πολίτες. Προτιμώ τους αυλικούς.



Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θεωρεί ζωτικό για τον αγώνα που δίνει ο λαός μας για επιβίωση, να αποτελείται πρωτίστως από συνειδητοποιημένους πολίτες. Πολίτες με κοινωνική παιδεία.

Στην αγαπημένη μας εφημερίδα "Κυπριακό Ποντίκι" βρήκαμε δύο άρθρα στην τελευταία σελίδα, τα οποία είναι διαμάντια κοινωνικού προβληματισμού.

Τα αναδημοσιεύουμε, με τα θερμά μας συγχαρητήρια στο συντάκτη τους.



Άδεια η πόλη, που πήγαν όλοι!



* Μετά από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όλοι όσοι παραμένουν ακόμα στη Λευκωσία, διαβιούν, έστω και για λίγες ημέρες τον … παράδεισο!

* Άδειοι οι δρόμοι, μηδέν κυκλοφοριακό άγχος, μειωμένο κατά πολύ καυσαέριο, περισσεύουν χώροι στάθμευσης, με δυο λόγια, έστω και για λίγες ημέρες νιώθουμε πως είναι να ζεις σε μια πόλη με μπόλικο χώρο και χωρίς να ασφυκτιάς!

* Φυσικά αυτό οφείλεται γιατί στην Κύπρο ο Αύγουστος είναι ο μήνας των θερινών διακοπών για την συντριπτική πλειοψηφία και όχι γιατί κάποιο μαγικό χέρι πέτυχε την αποσυμφόρηση της τροχαίας ή γέμισε την πρωτεύουσα με χώρους στάθμευσης!

* Αυτό το ειδυλλιακό τοπίο διαλύεται σαν σαπουνόφουσκα τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη και επανερχόμαστε στη γνωστή εικόνα της πήχτρας των αυτοκινήτων, του άγχους, της έντασης και του εκνευρισμού.

* Δηλαδή τη γνωστή εικόνα που έχουν «ζωγραφίσει» από παλιά όλες οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου της Λευκωσίας και των άλλων Δήμων που περιβάλλουν την πρωτεύουσα, με την αναποφασιστικότητα και την ατολμία τους να κάνουν τομές, να τα βάλουν με συμφέροντα, να κάνουν τελοσπάντων τη διαφορά.

* Οι δήμοι που εκ των πραγμάτων υποφέρουν περισσότερο από την αδυναμία ή την απροθυμία, για να μην πούμε και από την ανικανότητα των δημοτικών τους αρχόντων, οι Δήμοι Λευκωσίας και Στροβόλου.

* Είναι καιρός οι δημότες να συνασπιστούν, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και να απαιτήσουν με δυναμικό τρόπο την παραγωγή έργου από τους δημοτικούς άρχοντες και όχι την παραγωγή εκδηλώσεων!


Το γκέτο της πρωτεύουσας...


* Είπαμε λοιπόν ότι η Λευκωσία και οι δήμοι της Επαρχίας Λευκωσίας αδειάζουν από κατοίκους τις ημέρες του Αυγούστου.

* Δεν αδειάζουν όμως από τους αλλοδαπούς, κυρίως από τρίτες χώρες που μένουν σ’ αυτούς.

* Και όπως είναι φυσικό, μαζεύονται όλοι εκεί γύρω στο κέντρο της Λευκωσίας, εκεί στο γκέτο, εκεί που θα έπρεπε να είναι το ιστορικό κέντρο και όχι η Arab Town ή η China Town ή η Philippines Town ή οτιδήποτε άλλο.

* Δεν είναι δυνατόν, η οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη, με ιστορία λίγων εκατονταετιών, με κτίσματα που κυρίως αποτελούν απομίμηση κτισμάτων του ελληνικού πολιτισμού και χωρίς να παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο από ιστορικής, αρχαιολογικής ή ακόμα και αρχιτεκτονικής πλευράς, να έχει ιστορικό κέντρο και η Λευκωσία να έχει κέντρο συγκέντρωσης αλλοδαπών σε τρώγλες!

* Δεν είναι δυνατόν, η Λευκωσία που μετρά ιστορία χιλιετηρίδων, ιστορία πολιτισμού για τον οποίο μιλά ο κόσμος όλος, να περηφανεύεται δήθεν για την … Λαϊκή Γειτονιά ή για το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας!

* Τονίζω κάτι για να προλάβω δήθεν προοδευτικούς και ψευτοκουλτουριάδηδες:

* Δεν έχω τίποτε με τους αλλοδαπούς! Αντίθετα, πάντα (λόγω κάποιων εμπειριών) έχω στο μυαλό μου τη Γενεύη, την πόλη των προσφύγων, όπως γράφει μια μεγάλη επιγραφή στο κέντρο της πόλης.

* Η Γενεύη, αγαπητή Ελένη Μαύρου φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας κυρίως, όσους «σηκώνει» η πόλη, χωροταξικά, οικονομικά και κοινωνικά και τους παρέχει κίνητρα για να ενσωματωθούν στην κοινωνία της.

* Αποτέλεσμα: Εγκληματικότητα σχεδόν μηδέν και ειρηνική συνύπαρξη λαών και πολιτισμών, χωρίς ρατσισμούς από τους οικοδεσπότες, αλλά και χωρίς αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους!

*Δυστυχώς, εδώ στην Κύπρο είμαστε ανίκανοι να λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο, γιατί κυριαρχούν, είτε οι ψευτοπροοδευτικοί που με την συμπεριφορά τους γεννούν ρατσιστικές συμπεριφορές, είτε από εκμεταλλευτές που απομυζούν τους αλλοδαπούς, είτε από την κρατική ανεπάρκεια!

* Καλές διακοπές και υπομονή μέχρι τον επόμενο Αύγουστο!



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Γενεύη, αγαπητή Ελένη Μαύρου φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας κυρίως, όσους «σηκώνει» η πόλη, χωροταξικά, οικονομικά και κοινωνικά και τους παρέχει κίνητρα για να ενσωματωθούν στην κοινωνία της.
-----------------

α) Εσένα τι σε νοιάζει τι κάνει η Γενεύη;

β) Η Κύπρος Γενεύη είναι;

γ) Κι αν εσύ είσαι γερμανός που ξέμεινες στην Κύπρο από παλιά, γόνος ιπποτών εισβολέων, ποιός σου είπε ότι έχεις δικαίωμα δια να ομιλείς;

Nic είπε...

Μας γεμισαν τη Λευκωσια και τη Κυπρο με μουσουλμανους μεταναστες απλα για να τους εκμεταλλευονται καποιοι κυκλοι αριστεριστων ψευτοκουλτουριαρηδων και οποιος μιλησει να τον λενε και φασιστα ρατσιστη!