ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009




Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σάρκα από τη σάρκα της μάνας Ελλάδας, δηλώνει τη συμπαράστασή της στα αδέλφια μας στην Ελλάδα, που περνούν αυτή τη στιγμή μια τεράστια δοκιμασία.


Ευχόμαστε η τεράστια πυρκαγιά που ακόμη μαίνεται, να τεθεί υπό έλεγχο και να μπορέσει η ζημιά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.


Κουράγιο αδέλφια μας. Η μικρή Κύπρος έχει ήδη στείλει βοήθεια που ελπίζουμε να αποδειχθεί ουσιαστική. Σας αγαπάμε και η σκέψη μας είναι σε σας.


Για να καταλάβετε πως νιώθουμε, παραθέτουμε ιστορικό απόσπασμα ομιλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου (της μεγάλης αυτής μορφής του Ελληνισμού) προς τους πυρόπληκτους της Αρτέμιδας, η οποία ανοικοδομείται με κυπριακή συμπαράσταση.


«Στην Κύπρο ξέρουμε καλά τι σημαίνει να χάνει την περιουσία σου, το σπίτι σου, τα ζωντανά σου, την πηγή του εισοδήματος. Ξέρουμε από προσφυγιά και καταστροφή. Τα ζήσαμε και τα ζούμε ακόμα στην Κύπρο. Για αυτό ζήσαμε μαζί σας κάθε στιγμή της καταστροφής και του πόνου με ότι ακολούθησε. Γι' αυτό και αποφασίσαμε όλοι μαζί στην Κύπρο, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τη ζημιά που έχετε υποστεί, έστω και αν δεν μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο για τον χαμό των αγαπημένων σας προσώπων, κι αν δεν μπορούμε να αναβιώσουμε τις μνήμες που είναι ζυμωμένες γύρω από τα σπίτια που χάσατε, γύρω από την κοινότητα στην οποία ζήσατε. Εμείς το βλέπουμε αυτό ως μια ελάχιστη ανταπόδοση, στα όσα πολλά και σημαντικά η Ελλάδα διαχρονικά προσφέρει στον Κυπριακό λαό και την συμπαράσταση που έχει παράσχει στον αγωνιζόμενο λαό της».

ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

19 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρατάτε καλά αδέλφια μας από την Ελλάδα.

Ο πιο πάνω είναι ένας ηλίθιος ακελικός, που απλά είναι ελληνόφωνος, αλλά στην ουσία Τούρκος. Μη δίνετε σημασία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πράγματι, μεγάλη μορφή ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αν και ιδεολογικά δεν ταυτίζομαι μαζί του (είμαι ΚΚΕ).

Με άνδρες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, άλλη θα ήταν η τύχη του ελληνισμού. Δυστυχώς όμως, έχουμε τους Κωστάκηδες, τους Γιωργάκηδες και τους Χριστόφιες(τον Ευέλικτο που γράφετε κι εσεις του christofias-watch).

Ανώνυμος είπε...

Περικλή

Ονόμασε ένα αγώνα αντίστασης της Αριστεράς ?

Αντίσταση σε τι ?
Αντίσταση τύπου αναρχο-φασαρίας ?
Αντίσταση το 74 ? Πότε ? Πού ? Πώς ?

Εκτός αν δεν ξέρετε τι σημαίνει "αντίσταση".

Εχει 85 χρόνια η αριστερά δεν συμμετείχε/διεξήγαγε κανένα αγώνα.

Περικλής είπε...

Μιλούσα για τον ελλαδικό χώρο, αλλά να σου πω και για την Κύπρο:

Πρωτοπόροι στον αντιαποικιακό αγώνα.

Πρωτοπόροι στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πρωτοπόροι στην αντίσταση ενάντια στο φασισμό.

Πρωτοπόροι στον αγώνα για λύση-επανένωση και για συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων.

Θέλεις κι άλλα ηλίθιε;

Ανώνυμος είπε...

Στον αντιαποικιακό αγώνα είσασταν προδότες.

"Τα δικαιώματα των εργαζομένων", είναι μεταμφιεσμένη καπηλεία. Γαλεύκετε τους εργαζόμενους - βλέπε "εισφορές", και τους περιπέζετε μέρα μεσημέρι.

Αντίσταση ενάντια στον φασισμό ? Το 74 που είσασταν. Το πραξικοπημα δεν σας αφορούσε. Μείνατε απαθείς και μετά καπαρώσετε τα θύματα. Μάλλον κρυμένοι κάτω απ τα κρεβάτια είσασταν.

Πρωτοπόροι το 2004 να διαλύσετε το κράτος. Επιδιωκετε συνομοσπονδία με την Τουρκία.

Οσο για το "Ηλίθιος", κοίτα τον καθρέφτη σου. Αλλά με τόση τύφλα, που να δεις. Άστο καλύτερα

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο Περικλής:
"Πρωτοπόροι στον αντιαποικιακό αγώνα"

Εδώ γελάμε. Στον αντιαποικιακό αγώνα είσασταν από την αρχή εναντίον. Ο προδότης που ύψωσε το χέρι του και έδειξε το κρυσφήγετο του Αυξεντίου είναι αριστερός, φυγαδεύτηκε στην Αγγλία κι έκανε τη ζωή του και εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια για να μιλήσει και στον Άστρα. Για πες μας ρε Περικλή πώς συμμετείχε το ΑΚΕΛ στον ένοπλο αντιαποικιακό αγώνα;

"Πρωτοπόροι στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων."

Εσείς και ο Μάρτιν Λούθερ Κίγκ είσαστε. Όλοι οι άλλοι απλά πίνουν το αίμα των εργαζομένων.

"Πρωτοπόροι στην αντίσταση ενάντια στο φασισμό."

Πριν ή μετά τη δεξίωση με τη Χούντα στο Προεδρικό; Για θύμισε μας τί ακριβώς απάντησε ο Εζεκίας Παπαϊωάννου στον μακαρίτη το Λάζαρο Σκαλιστή όταν του είπε ότι θα γίνει πραξικόπημα;

"Πρωτοπόροι στον αγώνα για λύση-επανένωση και για συμφιλίωση των δύο κοινοτήτων."

Σ' αυτό είστε όντως πρωτοπόροι. Πρωτοπόροι στις υποχωρήσεις, πρωτοπόροι στις παραχωρήσεις προς τα αδέλφια σας τους Τουρκο(κύπριους).

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι διακηρύξεις έχουν πέρασην στην ΕΔΟΝ. Δυστυχώς για σας δεν αναγιωθήκαμε όλοι στην ΕΔΟΝ.

Οταν δουλεύεις πολύ κάνεις και λάθη, όταν δεν κανεις τίποτε αποκλείεται να κανεις λάθος.

Το ΑΚΕΛ μέρα νύκτα καπηλεύκεται τους εργαζομένους. Μια μικρή λέσχη που τρώει χαβιάρι και πίνει βότκα, ζει και βασιλεύει εις βάρος των εργαζομένων που καταβάλλουν συνεπώς τις εισφορές τους.

Οσοι βουλευτές δεν έδωσαν την σύνταξη τους εισφορά στην λέσχη, τους πάτησε ο οδοστροτήρας.

Ανώνυμος είπε...

Απαξιάς ή αδυνατάς ρε σκουλίκι Περικλή(έχεις και ελληνοπρεπές όνομα τρομάρα σου)?
Οι αριστεροί εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα από όλους τον λαό παρασύροντας τον σε "επαναστάσεις" που μόνο κακό τους έκαμαν. Επίσης ποιός μπορεί να ξεχάσει την ΕΣΣΔ που στο όνομα του δήθεν κομμουνισμού και σοσιαλισμού εφάρμοσε στις χώρες που την απάρτιζαν το χειρότερο φασισμό που γνώρισε ο κόσμος.
Αριστεροί=σκουλίκια πάντα ενδεδυμένοι με τον μανδύα του "πονεμένου εργάτη". Ποτέ και σε τίποτα δε χρησιμεύσατε στην ιστορία κρυφοκαπιταλιστικά γουρούνια,ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Για τις πυρκαγιές πρέπει να απαιτήσουμε να πληρώσουν επιτέλους εκείνοι που τις ξεκινούν. Μόνο η Παπαρήγα εμίλησε ξεκάθαρα, ο Καραμανλής στον Κ Ο Σ Μ Ο του!

Περικλής είπε...

Το ότι μόνο η Παπαρήγα τήρησε σωστή στάση, δε σου λέει κάτι για εμάς τους αριστερούς;

Ανώνυμος είπε...

Περικλάκη μου, το ΑΚΕΛ έπαψε να είναι αριστερό κόμμα. Είναι κάτι σαν κόκκινος Συναγερμός, όπως και ο Συναγερμός γίνεται μπλέ ΑΚΕΛ.

το ΑΚΕΛ σήμερα μοιάζει με πορτιέρη της Τουρκίας στην Κύπρο

Ανώνυμος είπε...

Η ψήφος είναι ιερή και κανένα κόμμα ή πολιτικάντης δεν έχει τα κοτσιάννια των ψηφοφόρων. Οταν κάποιος επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς να τον εκπροσωπεί στην ΒΟΥΛΗ ώς εκφραστής της "βούλησης" του, δεν σημαίνει ότι το κόμμα καρπωνεται τις ψήφους. Διαφορετικά θα ψηφίζαμε κόμμα μόνο και θα διάλεγε αιθέρετα τους βουλευτές.

Συνεπώς η "εισφορά στο κόμμα" είναι ΛΗΣΤΕΙΑ που αποσκοπέι σε διασκέδαση της λέσχης.

Περικλής είπε...

Κρίνετε την Αριστερά με δεξιά κριτήρια.

Στο κόμμα βλέπουμε το συλλογικό καλό και όχι ο καθένας την πάρτη του.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα ντεβελοπερς περοπομπομ

Ανώνυμος είπε...

Η λύση/διάλυση θα περάσει μέσα από δημοψήφισμα. Τις απόψεις του Χριστόφια συμμερίζεται το 15-20% του εκλογικού σώματος.

"Κατά συνέπεια" (προσφιλής έκφραση του εφημεριδοπώλη από τις λίγες που ξέρει), η λύση/διάλυση απέτυχε εκ προοιμίου.

Ανώνυμος είπε...

Μου λέει οτι στους βρόμικους σας κύκλους υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Κρίνουμε με κριτήριο την ιστορία.

nekatomenos είπε...

Έτσι μπράβο, να σβήνονται τα σχόλια τα οποία κάμμουν κριτική τζαι να μινίσκουν τα εύκολα.
Συνεχίστε την εκμετάλλευση. Μπράβο σας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τραγικά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Οι πυρκαγιές αφανίζουν στο πέρασμα τους τα πάντα, κι οι άνθρωποι παρακολουθούν αδύναμοι να παρέμβουν και να γλιτώσουν έστω και κάτι από τις αψήφαγες φλόγες!!!

Όμως ξεχάσετε να αναφερθείτε (στο κείμενο σας) σε κάτι πολύ σημαντικό! Τις ευθύνες του Ευέλικτου, της Κυβέρνησης του και του (ανθελληνικού) Κόμματος του για τις πυρκαγιές!!! Για όλα (για το κυπριακό, για την οικονομία, για τα κοινωνικά προβλήματα, για την ανεργία, για την κατάσταση στη Λευκωσία με τους μετανάστες, για τα χάλια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που εν επέρασε στο UEFA LEAGUE, που εν πυρά, που εν λλίος ο τουρισμός, που μου έσπασε το λάστιχο του τράκτου προψές που έφευκα που το bitch-party), φταίει τζιαι έχει ευθύνες, απ’ αυτό (που τες πυρκαγιές) θα έκοβκεν έξω; Κι εξηγούμαι:
Πέρσι που η OCEAN TANKERS-ΟΜΟΝΟΙΑ έφερνε νερό που την Ελλάδα, ήταν που τη Λίμνη του Μαραθώνα που το έπιαννεν. Τούτον εδιατάραξε (όχι τον ψυχικό σας κόσμο αλλά) το υδατικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις και αναταράξεις στο οικολογικό σύστημα (στην χλωρίδα και την πανίδα) της περιοχής, όπως να πούμεντε:

1. Εψοφίσαν ούλλοι οι κουρκουτάες, τζιαι οι ξιπετσισμενοι!
2. Αυξήθηκε η ξηρασία στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχώς αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές.
3. Το νερό ήταν λλίον τζιε εν εκάνεν για να σβήσουν οι φωθκιές.

Ε, ρε OCEAN-ΟΜΟΝΟΙΑ, της μας έκαμες!

Αλλά τζιαι τούτος ο ΓΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ εν τέλια κακαουσκιά!!! Τόσα γρόνια εν επήενεν διακοπές στην Ελλάδα, ίσσια φέτος ήβρεν να παει; Εν ήταν καλό το ποδαρικό του! Γιατί εν επήεν σιόρ στην Κουβά να δει τζιαι τον σοσιαλισμό τους;

Για ουλλά λοιπόν φταίει το καθεστώς Χριστόφια. Πόσες μέρες του εμείναν να πάσιν που ποτζιεί που ήρταν;

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τα δάση καίγεται η ψυχή μας. Αν ήξερα από δασοπυρόσβεση θα δήλωνα εθελοντής. Πιστεύω ότι οι εμπρησμοί δεν είναι καθόλου τυχαίοι. Από πίσω βρίσκεται ξένος δάκτυλος, πιθανότατα και Τουρκικός.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ένας λόγος που ο ανεκδιήγητος Ευέλικτος (ο Γρουστόφκιας) έπρεπε να διακόψει τες συνομιλίες, ο τουρκικός (κωλο)δάχτυλος στες πυρκαγιές στην Μητέρα-Πατρίδα!