ΜΕ ΤΟΝ "ΕΥΕΛΙΚΤΟ" "ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΥΣΗΣ" ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Μετά την είδηση για επαναφορά του Σχεδίου Ανάν, ξεκίνησαν ξέφρενα πανηγύρια στην Άγκυρα και στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο Νιχάτ- πρώην Νικόλας, βρίσκεται πίσω από την τουρκική σημαία του Αττατούρκ και την υπό νομιμοποίηση έποικο Εμινέ και πανηγυρίζει.




Διαβάστε το πιο κάτω ενδιαφέρον άρθρο του φίλου της Επιτροπής, Δ. Κωνσταντακόπουλου. Διαβάστε για να δείτε τι μας φέρνει ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας. Αυτός που δεσμεύτηκε γραπτώς ότι δε θα δεχόταν επαναφορά του Σχεδίου Ανάν ή παρόμοιου Σχεδίου.


ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ http://konstantakopoulos.blogspot.com/2009/08/blog-post_24.html

Για επαναφορά του απορριφθέντος σχεδίου Ανάν κατηγόρησε τον κ. Χριστόφια ο αντιπρόεδρος του (συγκυβερνώντος) ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, η επαναφορά αυτή παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας των τεσσάρων κομμάτων (ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Οικολόγοι) που επέτρεψε την εκλογή του Κυπρίου Προέδρου το 2008.

Η δήλωση Παπαδόπουλου έγινε λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου (15.9). Κατά ορισμένους παρατηρητές, προαναγγέλει ενδεχόμενη αποχώρηση των συγκυβερνώντων ΔΗΚΟ και της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση. Οι σύμμαχοι του κ. Χριστόφια τον εγκαλούν για υποχωρητικότητα στο κυπριακό και διαχείριση των διαπραγματεύσεων εν αγνοία τους και του λαού.

Για πρώτη φορά όμως, ο κ. Χριστόφιας δέχεται τώρα πυρά για «υποχωρητικότητα» και από τον ΔΗΣΥ, που υποστήριξε το 2004 το σχέδιο Ανάν και που, αν και αντιπολίτευση, τον στήριζε μέχρι τώρα στο κυπριακό, εμμένοντας στην ανάγκη γρήγορης λύσης.

Οι κριτικές αντανακλούν την εξέλιξη της κοινής γνώμης. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ελληνοκυπρίων κρίνουν αρνητικά στις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου τους χειρισμούς του Προέδρου στο κυπριακό, ενώ η σχέση ήταν περίπου αντίστροφη πριν ένα χρόνο. Στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μια σαφής πλειοψηφία πολιτών διαφωνεί με τα κεντρικότερα σημεία των προτάσεων Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις, όπως αίφνης η ελληνική πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία από ‘Ελληνα και Τούρκο Πρόεδρο, που απορρίπτει το 56% των Ελληνοκυπρίων και εγκρίνει μόνο το 36%! Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, μόνο το 44% την αποδέχεται.

Η στάση των πολιτών (και των εφημερίδων «Φιλελεύθερος» και «Σημερινή») ανησυχεί τον επονομάζόμενο «δυτικό παράγοντα», που εξήγησε απερίφραστα, δια στόματος του Βρετανού Αρμοστή Μίλετ, στους πολιτικούς της νήσου (την ανεξαρτησία της οποίας ουδέποτε απεδέχθη στην πραγματικότητα), ότι είναι δουλειά τους «να πουλήσουν τη λύση» στον κόσμο. Ενώ ο κ. Ταλάτ συνέστησε δημόσια στον Δημήτρη Χριστόφια να μη χρονοτριβεί και να αρχίσει την «προετοιμασία» των πολιτών για την έγκριση μιας παραλλαγής του σχεδίου Ανάν!

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται οι ανθελληνικές δηλώσεις του προεδρεύοντος του Συμβουλίου της ΕΕ Καρλ Μπιλντ και του Γκίντερ Φερχόιγκεν, ενώ η Κυρία Κλίντον, ήδη από τις αρχές του χρόνου, έκανε λόγο για ανάγκη «άρσης της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων». Ακριβώς για να ενθαρρύνουν το ασθενικό «momentum», οι Αγγλοαμερικανοί επιδιώκουν μια τριμερή συνάντηση Μπαν Κι Μουν, Χριστόφια, Ταλάτ, πιθανώς τον Οκτώβριο στη Λευκωσία. Και για όσους επιμένουν να μην ... καταλαβαίνουν τι τους λένε, ο (φιλο-ανανικός) «Πολίτης» της Λευκωσίας υιοθετεί πιο ... «τρομοκρατικές» αποχρώσεις στο πρωτοσέλιδό του ενόψει Δεκεμβρίου και τουρκικής αξιολόγησης: «Λύση ή κρίση!»

Η ρητορεία αυτή φαίνεται όμως μέχρι τώρα να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, αν πιστέψουμε τα γκάλοπ. Το 70% των Ελληνοκυπρίων πιστεύει ότι η Κύπρος πρέπει να ανακόψει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αν η ‘Αγκυρα δεν εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της για άνοιγμα αεροδρομίων και λιμανιών. Και από αυτό το ποσοστό, το 63% πιστεύει ότι πρέπει να το κάνει ούτως ή άλλως, ακόμη κι αν μείνει μόνη της, χωρίς ούτε καν την υποστήριξη της Αθήνας στην ΕΕ!

Το ΑΚΕΛ απαντά στις επικρίσεις υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «καταστροφή» τυχόν αποχώρηση από τις συνομιλίες (εκτίμηση που δεν κάνει μετριπαθέστερο τον Ταλάτ) και τονίζοντας ότι μη λύση του κυπριακού μπορεί να σημάνει διχοτόμηση του νησιού. Παρά την έντονη συναισθηματική-ιδεολογική φόρτιση αυτού του επιχειρήματος-ταμπού, η συχνή χρήση του μπορεί τελικά να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Σημαντικός αριθμός Ελληνοκυπρίων πολιτικών κατ’ ιδίαν και ακόμα περισσότεροι πολίτες βλέπουν πια τη διχοτόμηση ως λύση, προκειμένου να μη χάσουν το κράτος που διαθέτουν και να μην μπλέξουν σε άγνωστης κατάληξης πείραμα. Παρά τις επίσημες διακηρύξεις, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μάλλον απομακρύνονται ψυχολογικά παρά πλησιάζουν. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλοιώς αν σκεφτεί κανείς τον απίθανο δικολαβισμό που χαρακτηρίζει τις συνομιλίες ακόμα και για ασήμαντα θέματα. Είναι μάλλον στη σφαίρα του γελοίου το γεγονός ότι οι δύο πλευρές κουβεντιάζουν σχεδόν δύο χρόνια για το άνοιγμα του οδοφράγματος Λημνίτη, πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο χρειάστηκε για να λυθεί το ζήτημα της γερμανικής ενοποίησης. Πως θα συνεννοηθούν αύριο στη διαχείριση κοινών κρατικών υποθέσεων; διερωτώνται φυσιολογικά οι πολίτες!

Για την εκ περιτροπής προεδρία το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι προτάθηκε στο παρελθόν από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, αρνείται όμως να μπει στη συζήτηση του κατά πόσον η λύση συμβιβάζεται με τη βιωσιμότητα του κράτους – κατ΄ιδίαν στελέχη του υποστηρίζουν ότι οι πρεδρικές εξουσίες θα είναι πολύ μειωμένες. Οι επικριτές όμως υπενθυμίζουν ότι τέτοιες ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοσθεί σε κανένα από τα 200 κράτη με μειονότητες (πόσο μάλλον όταν οι ‘Ελληνες είναι 82% του πληθυσμού!) και θέτουν το ερώτημα τι θα συνέβαινε αν ήταν Τούρκος ο Πρόεδρος της Κύπρου στις κρίσεις του 1963 ή 1974, αν δηλαδή θα τον ακολουθούσε η διεθνής αναγνώριση και νομιμότητα, με τον ίδιο τρόπο που ακολούθησε τον Μακάριο τότε. Η εκ περιτροπής προεδρία δεν είναι άλλωστε η μόνη «περίεργη» ρύθμιση – το νέο κράτος π.χ. θα είναι το μοναδικό στον κόσμο όπου οι ψήφοι των πολιτών θα μετράνε διαφοιρετικά ανάλογα με την εθνικότητά τους!!! Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο κυπριακός λαός δεν έχει ουδέποτε κληθεί να αποφασίσει τι είδους λύση επιθυμεί και αν συμφωνεί με όσα προτείνουν οι ηγέτες του.

Πηγές προσκείμενες στον κ. Χριστόφια, που έχουν γνώση των διαλαμβανόμενων στις συνομιλίες, εκφράζουν πάντως απαισιοδοξία εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κατάληξης. Πολιτικοί αναλυτές στη Λευκωσία υπενθυμίζουν όμως ότι οι ίδιες εκτιμήσεις γίνονταν και το 2004, ότι η Τουρκία δηλαδή θα πει όχι και διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Εν πάσει περιπτώσει, η κυπριακή κυβέρνηση δεν φαίνεται να διαθέτει εναλλακτικό «σχέδιο Β’», γεγονός που κινδυνεύει να την εγκλωβίσει σε «μονόδρομο» οδηγώντας είτε σε αποδοχή απαράδεκτων ρυθμίσεων, είτε σε νέα διεθνή «ενοχοποίηση» της Λευκωσίας.

Προκειμένου «να μη διαταραχθεί» το κλίμα, η Κυπριακή Δημοκρατία αποφεύγει συστηματικά κάθε υπενθύμιση των τουρκικών ευθυνών για το κυπριακό, περιορίζει κατά το δυνατόν τις διεθνείς καταγγελίες των εγκλημάτων του τουρκικού στρατού και την εκμετάλλευση ευνοϊκών αποφάσεων όπως η πρόσφατη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση ‘Οραμς. Η πολιτική αυτή όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση στην άλλη πλευρά, που επιμένει να παρουσιάζει διεθνώς επιχειρήματα και κατηγορίες κατά των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας, δημιουργώντας κλίμα που θα συντελέσει να ... καταδικασθεί η Κύπρος και όχι η Τουρκία τον Δεκέμβριο. Το μόνο που δεν έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα στον ευρωπαϊκό τύπο ή δεν έχουμε ακούσει από Ευρωπαίους πολιτικούς είναι ότι η ... Κύπρος εισέβαλε στην Τουρκία. Ενώ ταυτόχρονα, η ‘Αγκυρα, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, εγκολπώνεται τις παραχωρήσεις που κάνει τώρα η Λευκωσία και που θα είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγμάτευση.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

29 Σχόλια:

TINA είπε...

Σπουδαίες οι πηγές σας για το ότι το Σχέδιο Ανάν ξανάρχεται: Νικόλας Παπαδόπουλος και Δημήτρης Κωσταντακόπουλος.

Δείχνετε τη μειωμένη εγκυρότητα και την αναξιοπιστία σας.

Ανώνυμος είπε...

Μα ο Άνευ Ορίων πως κι έκοψε έξω από τη φωτογραφία; Δεν πήγε με το φίλο του το Νιχάτ;

Sartanakkas Pigeos είπε...

Η πηγή εν ο Νοικώλας?

Οϊ λαομόν

Sartanak Turk είπε...

Πηγή είμαι γιω αέφκια.

Είμαστεν πολλά χαρούμενοις ποδά στο Σαράιν!

Σαρτανάκκα, αφού είσαι ικόν μας παιίν, τουρτζίν, γιατί κάμνεις τον Ελληνοκύπριον τζιαι περιπαίζεις τους ούλους;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Υπάρχει και μια άλλη πηγή: ο αγωνιστής, ο συνεπής αγωνιστής Βάσος Λυσσαρίδης.

Που δεν κιοτεύει, δε λέει μισόλογα, δε λέει ψέματα.

Αλλά θα σας το θέσω αλλιώς: αν έρθει, θα το ψηφίσετε το Σχέδιο; Ναι ή όχι; Ή μήπως, "ό,τι πει το κόμμα";

Μάρκος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά! Κριτική στις καταστροφικές ευελιξίες εξ αριστερών! Μπας και ιδρώσει λίγο το αυτί του αλαζόνα Χριστόφια!

Περικλής είπε...

O Λυσσαρίδης και οι υπόλοιποι να συνειδητοποιήσουν ότι Πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας, αυτόν εξέλεξε ο λαός, σε αυτόν ο λαός εμπιστεύτηκε το μέλλον του και να σταματήσουν να αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες του Προέδρου για λύησ.

Και μια απορία: αν θα κατηγορείτε τον Άνευ με "Ανώνυμα" σχόλια και να τον λέτε Τούρκο, να του δίνετε και την ευκαιρία να σας απαντά. Βρήκατε πρόσχημα ότι είναι δήθεν ηλι(κι)ακός ρατσιστής και τον αποκλείετε από τα σχόλιά σας. Πείτε την αλήθεια: τον φοβάστε, γιατί σας αποστομώνει.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ είπε...

Συμφωνώ με την πιο πάνω ΤΙΝΑ. Με ποια λογική ισχυρίζεστε ότι επανέρχεται το Σχέδιο Ανάν; Παραθέστε στοιχεία κύριοι. Στοιχεία. Όχι τι είπε ο Παπαδόπουλος ή ο Λυσσαρίδης ή ο οποιοσδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Οι πιθανότητες λύσης του Κυπριακού βάσει των τρέχουσων προσπαθειών είναι 5%
Οι πιθανότητες μιας καλής λύσης βάσει των τρεχουσών προσπαθειών είναι -50%

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα Προέδρου η λύση. Μια πραγματική λύση θα προκαλούσε πανηγυρισμούς και στις 2 κοινότητες.
Ενόσω η Τουρκία σφικταγκαλιάζει τους Τ/Κ, ενόσω ο Ταλάτ σκέφτεται σαν Τουρκότουρκος, ενόσω περηφανεύονται ότι δεν έφυγε ούτε ένας στρατιώτης και δεν έδωσαν μια σπιθαμή γής, ενόσω η ψευδοσημαία λερώνει τον πενταδάκτυλο, Λύση δεν πρόκειται να βρεθεί. Αυτό, ακόμα κι αν πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο Στάλιν

Οσοι πιστεύουν διαφορετικά, είναι αξιολύπητοι

ΘΕΟΦΑΝΗΣ είπε...

Ρε περικλή, τίνα και υπόλοιπα προβατάκια...κάθε φορά ρωτώ σας να μου πείτε πόσα σας πληρώνουν για να κάθεστε να λέτε το ποίημα που σας εμάθαν στο κόμμα και γράφετε με! Τι θα γίνει μαζί σας?

ΤΙΝΑ είπε...

Επί της ουσίας κ. Θεοφάνη, έχεις κάτι να μας πεις;

Θέλουμε αποδείξεις ότι έρχεται το Σχέδιο Ανάν που λέτε. Τις έχετε;

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Είναι η ώρα να συνεργαστούμε παιδιά. Μαζί, όλες οι δυνάμεις πλην του ΑΚΕΛ για να αποτρέψουμε το κακό Σχέδιο.

Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι ακόμη και ο Νίκος ο Αναστασιάδης θα είναι μαζί σας. Έχει συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική του τα τελευταία χρόνια, η ταύτισή του με τους Κουλέρμους και τους νενέκους, μας έχει βλάψει όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μπά...
Ο Αναστασιάδης ...
Να δούμε τι συμφωνίες δέκτηκε παρασκηνιακά. Ποιός ξεχνά την καταγγελία για τάχα δήθεν δικτατορία ? Μετά έβαλε και του σύραν μια πόμπα μες την αυλή για να γλυτώσει την κριτική.

Το καλύτερο πράγμα που έχουν να κάμουν οι συναγερμικοί είναι να τον αντικαταστήσουν. Το κατά τα άλλα ελληνικό ευρωπαικό κόμμα λειτουργεί κάτω από τα τασάκια του Αναστασιάδη.

Στις επόμενες προεδρικές εκλογές διαβλέπω αναμέτρηση Στάλιν VS Hitler.

(Πάλι υποψήφιοι που δεν τους θέλει ο κόσμος)

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Εννοείται ότι δεν κάνει ο Νίκος για υποψήφιος. Δεν είναι εκλέξιμος.

Προσωπικά εισηγούμαι την Ελένη τη Θεοχάρους. Έχει όλα τα φόντα και ήταν και του ΟΧΙ. Είστε παιδιά;

Να ανακόψουμε το ΑΚΕΛ είπε...

Θεοχάρους με τα χίλια.

Μπορεί να είναι γυναίκα, αλλά σε αντίθεση με άλλους, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το δυσφημιστικό σχόλιο διαγράφηκε.

Αυτή η σελίδα κάνει κριτική. Δε δέχεται τη σπίλωση υπολήψεων.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να το αφήνατε. Ήταν για ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας. Τι ζόρι τραβάτε;

Ανώνυμος είπε...

5 χρόνια φαγούρας πως θα τα αντέξετε ρε παιδιά? 5 χρόνια σεναριολογίας πως θα τα αντέξετε?
ζείτε μια αρρωστημένη εικονική πραγματικότητα και νομίζετε ότι μπορείτε να πείσετε και κόσμο..

μια ζωή θα κάμνετε κλεφτοπόλεμο χωρίς να έχετε τα κότσια να πείτε επωνύμως αυτά που κατηγορείτε εδω μέσα, τόσο τον πρόεδρο όσο και το ακελ

ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ !!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΥΣΗ ΘΕΛΕΤΕ...ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

είστε απλά 5 κυστημένοι αντιομοσπονδιακοί-αντιακελικοί τύποι εδω μέσα....και θα φάτε που πάνω σας που δεν καταφέρνετε να πεισετε τον κόσμο για τον ''κακό'' Χριστοφια, και πάνω από όλα κατηγορείτε χωρίς ΠΟΤΕ να παραθέσετε κάποια απόδειξη!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ... ΑΝΑΝοπαθείς!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κόσμου τ' αναγέλαστρον, αναγελά του κόσμου

Ανώνυμος είπε...

ο Ahmet_Oriwn είναι φανατικός οπαδός του Ραούφ Ντενκτάς

*Ιοσίλιος*

Ρήγας είπε...

Δυστηχώς ο πρόεδρος έχει την εξουσία να υπογράψει Ο,ΤΙ θέλει χωρίς να ρωτήσει τον λαό. Αν δεσμευτεί ο ίδιος και αν οι συναγερμική ηγεσία τους στηρίξει, τότε έχουν την δύναμη και την εξουσία να μην κάνουν δημοψήφισμα. Τί θα κάνουμε δηλαδή; Πυρ και κίνηση κατά του προεδρικού;

Εγώ ΔΕΝ θεωρώ τον Χριστόφια πουλημένο. Η προσέγγιση του βασίζεται σε κάποιο /ιδεολογικό/ υπόβαθρο με το οποίο ναι μεν διαφωνώ, αλλά δεν θεωρώ ότι οι ενέργειες του είναι αποτέλεσμα προδωσίας. Τουλάχιστο το υπόβαθρο τον κάνει να είναι συνεπής στις προσεγγίσεις του. Επαναλαμβάνω: Διαφωνώ μεν (και μάλιστα κάθετα με πολλά πράγματα), αλλά η πρόσεγγιση αν μη τι άλλο είναι συνεπής και έχει κάποιο σκεπτικό.

Ενώ από την άλλη η προσέγγιση ΔΗΣΥ πού ακριβώς στηρίζεται; Ιδεολογικό υποβαθρό ΔΕΝ υπάρχει. Συνεπής ΔΕΝ είναι. Θεωρώ την ηγεσία του ΔΗΣΥ προδωτική, με πιο ύποπτη (και διαχρονικά επικύνδινη) φυσιογνωμία τον Κληρίδη. Επιπλέον, το ότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ ανεμίζει την Ελληνική σημαία, αυτό δεν πρέπει να μας λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε. Όλα τα οργανωμένα συμφέροντα (λόμπι) πουλούν κάποιο παραμύθι στους οπαδούς τους. Το ΔΗΣΥ επέλεξε να πουλάει Ελληνισμό (μεταφορικά και ....κυριολεκτικά).

Μερικές φορές επίσης σκέφτομαι και το εξής: Από την μια λέω γιατί να μην κρατά (πλέον) και την Ελληνική σημαία το ΑΚΕΛ; Από την άλλη όμως λέω: Και το ΔΗΣΥ που την ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΙ δεν είναι χειρότερο; Ή η άκρα δεξιά που την έχει κάνει οπαδικό και ποδοσφαιρικό σύμβολο σαν νάναι σώβρακι και φανέλλα; Παρά λοιπόν να την κράτα ο κάθε ΑΛΗΤΗΣ, καλύτερα να μην την κρατά κανένας.

Έτσι, πλέον με ενοχλεί περισσότερο όταν βλέπω κάποιον αλήτη να ανεμίζει την Ελληνική σημαία παρά όταν βλέπω εκδηλώσεις του ΑΚΕΛ στις οποίες απουσιάζει η Ελληνική σημαία.

Εξ'άλλου η Ελληνικότητα δεν είναι πνευματική ιδιοκτησία του ΔΗΣΥ και της άκρας δεξιάς. Η άκρα δεξιά στην Κύπρο (και στην Ελλάδα) έχει κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στον Ελληνισμό από την αριστερά (ακόμα και την άκρα αριστερά). Για να είμαστε δίκαιοι δηλαδή.

Διότι όταν οι Εγγλέζοι έλεγαν "Fight for Greece and Freedom", οι αριστεροί ήταν που πήγαν να πολεμήσουν. Οι δεξιοί καλά την είχαν.

Σχετικά επίσης με τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ας σταματήσουν άπαντες να απαιτούν εύσημα. Τα εύσημα ανήκουν ΜΟΝΟ σ'αυτούς που πολέμησαν. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία φτωχοί, πάμφτωχοι, αγρότες. Δεν με νοιάζει αν εμείς σήμερα τους θεωρούμε δεξιούς. Πόσο 'δεξιός' μπορεί να είναι ένας αγρότης; Μόνο στην Κύπρο οι μη-ακελικοί θεωρούνται 'δεξιοί.'

Βγαίνει σήμερα ο κάθε παχουλός μαμμόθρεφτος με ύφος δέκα καρδιναλίων και απαιτεί εύσημα ως "απόγονος αγωνιστών." Τί άλλο θα δούμε σε αυτό το τρελλοκομείο.

Ναι, υπήρχαν προδώτες το '55-'59, αλλά οι προδώτες δεν έχουν ιδεολογία. Εξ'άλλου ένας σωστός (ιδεολόγος) αριστερός δεν μπορεί να είναι προδώτης. Ακριβώς όπως ένας σωστός (ιδεολόγος) αναρχικός δεν μπορεί να επικροτεί την βία, λεηλασίες, βανδαλισμούς κλπ.

Αυτά από έναν μη-αριστερό.


Ρήγας


"Και της καρδιάς μας μια γωνούλα μυστική,
Έχουμε βάλει μια σημαία Ελληνική
Που δεν μπορούν να μας την βγάλουν από κει."
--Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Πολύ ωραίο site. Χριστόφιας - Watch like Bay - Watch. Γουστέρνω.
Και επειδή είμαι fanatic Grivic θα σας πρότεινα να ιδρύσετε και μια ομάδα New-X for better watching ναούμε. Ξαναγουστέρνω.

Ανώνυμος φυσικά!

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνοι που κολλούν στους γριβίκ είναι οι ΔΗΣΑΚΕΛικοί νενέκοι για να παριστάνουν ότι διαφέρουν. Γουστέρνω!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Εσείς πυ πανηγυρίζετε για λύση βάλτε λιγάκι το μυαλουδάκι σας να δουλέψει. Ξέρετε πόσοι είναι οι Τ/Κ και πόσοι οι έποικοι στα Κατεχόμενα; Οι Τ/Κ είναι δεν έιναι 70.000. Οι έποικοι πάνω από 300.000. Μπορεί και μισό εκατομύριο.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η λύση που διαπραγματεύεται ο Ευέλικτος είναι τρισχειρότερη από τη σημερινή κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

ο Ahmet_Oriwn είναι φανατικός οπαδός του Ταλάτ, δηλαδή της ΤΜΤ και της ΕΟΚΑ Β

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

5 χρόνια φαγούρας πως θα τα αντέξετε ρε παιδιά? 5 χρόνια σεναριολογίας πως θα τα αντέξετε?
ζείτε μια αρρωστημένη εικονική πραγματικότητα και νομίζετε ότι μπορείτε να πείσετε και κόσμο..

μια ζωή θα κάμνετε κλεφτοπόλεμο χωρίς να έχετε τα κότσια να πείτε επωνύμως αυτά που κατηγορείτε εδω μέσα, τόσο τον πρόεδρο όσο και το ακελ

ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ !!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΥΣΗ ΘΕΛΕΤΕ...ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.

είστε απλά 5 κυστημένοι αντιομοσπονδιακοί-αντιακελικοί τύποι εδω μέσα....και θα φάτε που πάνω σας που δεν καταφέρνετε να πεισετε τον κόσμο για τον ''κακό'' Χριστοφια, και πάνω από όλα κατηγορείτε χωρίς ΠΟΤΕ να παραθέσετε κάποια απόδειξη!!!

5 άτομα με ακροδεξιές ή/και αντιομοσπονδιακές απόψεις που παίζετε πραγματικό θέατρο με ρόλους όπως: εκπρόσωπος ΔΗΣΥ, εκπρόσωπος ΚΚΕ, εκπρόσωπος ΕΔΕΚ και πάει λέγοντας...

να ζήσετε ρε αχάπαροι, γιατί καμιά σχέση δεν έχετε με τους ρόλους σας, απλά νομίζετε ότι κάνετε προβοκάτσια...
χαχαχαχαχα

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ... ΑΝΑΝοπαθείς!!!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Πρόσεξε πως μιλάς για την ΕΔΕΚ ρε Anef Oriwn ξιμαρισμένε.

Μας λέεις και ακροδεξιούς τώρα;

Πόσο κόμπλεξ ποια που δεν αντισταθήκατε το 74 όπως εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Οι λάτρεις της Ομοσπονδίας να ρωτήσουν την Τουρκία αν αποδέχεται να την εφαρμόσει με τα εκατομύρια των Κούρδων. Aν συμφωνεί να την εφαρμόσουμε κι εμείς μετά χαράς.

Ετσι κωλοσύστηματα διακυβέρνησης με φυλετικές διακρίσεις, ούτε στο τελευταίο νησί με άγριους ιθαγενείς δεν εφαρμόζονται

Για έτσι συστήματα μιλά ο Αντρος Κυπριανού και τρέχουν τα ζουμιά του, ο λαοπλάνος