ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΤΤΙΛΑ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ!

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Κάμε τόκαν σύντροφε Γριστόφκια.
Τζιαι γιόνι τζιαι Ερτντογάν τζιαι Ντενκτάς τζιαι Ετζεβίτ τζιαι χούλον το Αττιλλαρκόν συγχωρούμεν σας.


Αναδημοσιεύουμε από το Φιλελεύθερο, άρθρο του Χρύση Παντελίδη, στενόυ συνεργάτη του Προέδρου Παπαδόπουλου (όταν η Κύπρος είχε Πρόεδρο). Με τα συγχαρητήριά μας στον κ. Παντελίδη, γιατί τα λέει σταράτα και τεκημριωμένα.



Οι «ακρότητες Ελληνοκυπρίων σοβινιστών»

και τα εγκλήματα του Τουρκικού Στρατού

του Χρύση Παντελίδη


Διάβασα στο Φιλελεύθερο το παρακάτω δημοσίευμα σχετικά με τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην αθηναϊκή εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Στη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο Πρόεδρος Χριστόφιας ρωτήθηκε αν η Κύπρος προτίθεται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά την αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας πέντε Ελληνοκυπρίων εθνοφρουρών από δυνάμεις του «Αττίλα». Είπε, μεταξύ άλλων, πως «η νομικίστικη αντιμετώπιση του Κυπριακού μόνο κακό μπορεί να κάνει». «Στις δικές μας προσφυγές», είπε, «έχουν απαντήσει 36 Τουρκοκύπριοι που ετοιμάζονται να κάνουν προσφυγές για ακρότητες Ελληνοκυπρίων σοβινιστών εναντίον τους» και συνέχισε: «Που θα πάει αυτή η ιστορία; Θα ξεκινήσει ένα μπαράζ προσφυγών για γεγονότα από τη δεκαετία του ’50 έως το 1974. Κατά συνέπεια, σωστά διακηρύσσουμε καταδίκη των ακροτήτων. Διερωτώμαι όμως κατά πόσο ύστερα από τέσσερις προσφυγές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την καταδίκη της Τουρκίας χρειάζεται περαιτέρω προσφυγή».

Τίθενται εύλογα τα εξής ερωτήματα μετά από τα όσα δήλωσε ο κ. Χριστόφιας:

1. Εξισώνει τις «ακρότητες Ελληνοκυπρίων σοβινιστών» με τα εγκλήματα που διέπραξε κατά συρροή ο Τουρκικός Στρατός;
2. Από πότε είναι «νομικίστικη αντιμετώπιση» η προσφυγή και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη ή του κάθε κράτους, είτε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είτε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το οποίο είναι ποινικό δικαστήριο αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη;
3. Τι νόημα έχει η «διακήρυξη» -όπως ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας αναφέρει- για «καταδίκη τέτοιων ακροτήτων» όταν θεωρεί ως «νομικίστικη αντιμετώπιση» την προσπάθεια καταδίκης τους από τα αρμόδια σώματα διεθνώς;

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων έχει απορρίψει και καταδικάσει τις «ακρότητες των Ελληνοκυπρίων σοβινιστών». Άλλωστε, από τέτοιες ακρότητες υπέφεραν και πολλοί Ελληνοκύπριοι. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει οι ακρότητες μερικών προσώπων να εξισώνονται με τις ακρότητες ενός οργανωμένου και πειθαρχημένου στρατού –που στην περίπτωση του τουρκικού ταυτίζεται απολύτως με την έννοια του κράτους- ο οποίος, μάλιστα, κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο και ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων, την ύπαρξη εκατοντάδων αγνοουμένων και την προσφυγοποίηση δεκάδων χιλιάδων Ελληνοκυπρίων, που ούτε σοβινιστές υπήρξαν ούτε ακρότητες διέπραξαν.

Η συστηματική προσπάθεια εξίσωσης των όσων συνέβησαν στην Κύπρο εις βάρος των Ελληνοκυπρίων με όσα υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι από μεμονωμένα σοβινιστικά στοιχεία, η απλοϊκή και με ύφος διαπίστωση πως «έκαναν και κάναμε πολλά...» και η υποβάθμιση των νομικών αποφάσεων και επιχειρημάτων μας, το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αποδυνάμωση της διαχρονικής διαπραγματευτικής θέσης της πλευράς μας και την υπονόμευση του στόχου που ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας πρόβαλε προεκλογικώς –και σκοπίμως προσθέτω- περί «δίκαιης λύσης». Εκτός και αν ο κ. Χριστόφιας θεωρεί ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουμε αδικηθεί και αδικούμαστε εξίσου.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το Κυπριακό πρόβλημα θα λυθεί στα δικαστήρια. Όμως, όταν το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται κατάφωρα, τότε η επίκληση του δικαίου και η καταδίκη των εγκλημάτων διά της νομικής οδού είναι τουλάχιστον υποχρεωτική και πρέπει να γίνεται παράλληλα με τον πολιτικό αγώνα που διεξάγουμε.

Η καταδίκη και τιμωρία ενός ένοχου δεν συνιστά και δεν συνιστούσε ποτέ πράξη εκδίκησης.

Ενδεχομένως, η καταδίκη και η τιμωρία του ένοχου Τουρκικού Στρατού και της ένοχης Τουρκίας να χαλά το «καλό κλίμα», το οποίο έχει γίνει η σημαία των προσπαθειών του κ. Χριστόφια. Όμως, το «καλό κλίμα» και η συντήρησή του, δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικά από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, από την καταδίκη της Τουρκίας για τα εγκλήματα που διέπραξε και ασφαλώς από το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού.

Η «νομικίστικη αντιμετώπιση» του Κυπριακού παράλληλα με την πολιτική αντιμετώπιση μόνο κακό δεν κάνει. Αντίθετα, κακό έκανε η εξ ολοκλήρου «κλιματολογική αντιμετώπιση» των τελευταίων δεκαοχτώ μηνών...

50 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω με αγωνία το σχόλιο που θα στείλει ο δηθεν Κνίτης από Θεσσαλονίκη.

Άντε "Κώστα από Θεσσαλονίκη" πές μας για ακόμα μια φορά πόσο "Κομμουνιστής" είσαι...Πες μας ακόμα μια φορά ότι είσαι μέλος της ΚΝΕ να το εμπεδόσεις και συ...Πες μας για ακόμα μια φορά ότι η Παπαρήγα μισεί το Χριστόφια...

Σε παρακαλώ κάνε μας τη χάρη...
Βοήθα μας λίγο να "ξυπνήσουμε" εμείς οι μη κομμουνιστές...

πλιςςςςςςςςςςς

Χρίστος Χρίστου - Ελεύθερη Αμμόχωστος είπε...

Μπράβο παιδιά. Ούτε ο Χριστόφιας, ούτε το ΑΚΕΛ έχουν υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

'Εχει το ΔΗΚΟ υπόθεση όμως...γι'αυτό κατρακύλησε 4,5 % στις Ευρωεκλογές!!
Καλά να πάθει!!Το ΔΗΚΟ καταστρέφεται από τον παραγωντισμό του, από την ασάφεια θέσεων και την υπεροψία του.

Πάρτε το χαμπάρι!! Ο κόσμος δεν ανέχεται εμπαιγμούς και παλλινδρομήσεις στις θέσεις των πολιτικών κομμάτων!!

Επειδή δεν εκλέγηκε ο εκλεχτός σας τα βλέπετε ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ...Επεράσαν 18 μήνες χονέψτε το!

Προεκλογικά μας λέγατε ότι ο Χριστόφιας θα επαναφέρει το σχέδιο Αναν...το αποτέλεσμα ήταν να φάτε τα μούτρα σας!!

Ξυπνήστε και αποφασίστε τι θέλετε επιτέλους!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Να ποια ήταν η θέση του ΚΚΕ για το Σχέδιο Ανάν: (Ελευθεροτυπία 14/11/2002). Και ήταν θέση μας από την αρχή της εμφάνισής του μέχρι τα δημοψηφίσματα.


ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δεν πρόκειται για λύση, δεν είναι βιώσιμο το σχήμα

ΚΚΕ: Υπό κηδεμονία συγκαλυμμένη διχοτόμηση

Του ΝΙΚΟΥ ΚΙΑΟΥ

«Πρόκειται για συγκαλυμμένη συνομοσπονδία, συγκαλυμμένης διχοτόμησης».

Η Αλέκα Παπαρήγα με τον Μάκη Μαΐλη και τον Ορέστη Κολοζώφ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Με τις λέξεις αυτές η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προσδιόρισε τη θέση της απέναντι στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό. Και πρόσθεσε: Ο κορμός της πρότασης Ανάν, του σχεδίου Ανάν, δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση. Θα γίνουν συζητήσεις, θα γίνουν διαπραγματεύσεις, αλλά το πρόβλημα είναι ο κορμός και η βάση στην οποία εδράζεται το σχέδιο.

Η κ. Παπαρήγα εμφανίστηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με την ίδια απορριπτική του σχεδίου Ανάν θέση, που είχε πάρει τη Δευτέρα, όταν παραδόθηκε στις αμέσως ενδιαφερόμενες πλευρές το σχέδιο.

Ενδεικτικός ήταν και ο διάκοσμος στην αίθουσα που δόθηκε η συνέντευξη, στο 10ο όροφο του ξενοδοχείου «Τιτάνια», η πρώτη συνέντευξη ηγέτη κόμματος για το θέμα.

Ενα μεγάλο πανό, πολύχρωμο, κάλυπτε τον τοίχο πίσω από την κ. Παπαρήγα και τους συνεργάτες της. Αριστερά ήταν η Κύπρος, χωρισμένη, με κόκκινο χρώμα η κατεχόμενη, με ώχρα η ελεύθερη. Δεξιά, ένα κοριτσάκι μέσα σε συρματοπλέγματα, σε μαύρο χρώμα. Ψηλά στο κέντρο έγραφε ΚΥΠΡΟΣ, από κάτω ΕΝΙΑΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Πιο κάτω: Δίκαιη και βιώσιμη λύση. Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ.

«Μοχλός η ένταξη»

Η γ. γ. του ΚΚΕ επισήμανε:

- Εγκαταλείπεται το ζήτημα της εισβολής, κατοχής.

- Δεν πρόκειται για λύση του Κυπριακού.

- Δεν πρόκειται για βιώσιμο σχήμα.

- Η ελευθερία διακίνησης κι εγκατάστασης και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στην ουσία περιορίζονται, αν όχι απαγορεύονται.

- Ακόμη κι αν υπάρχει ένα θετικό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ποιος μας λέει ότι αύριο θα παραμείνει κεκτημένο;

- Η ενταξιακή διαδικασία χρησιμοποιήθηκε σαν ένας πρόσθετος μοχλός αποδιεθνοποίησης του Κυπριακού και μετατροπής του σε ένα πρόβλημα των δύο κοινοτήτων, των δύο κυρίαρχων κρατών σήμερα.

- Βεβαίως αυτοί που θα αποφασίσουν είναι η κυπριακή ηγεσία, τα κόμματα της Κύπρου, ο κυπριακός λαός.

- Θα είναι κράτος όχι κυρίαρχο, αλλά υπό διεθνή κηδεμονία.

Στο περίφημο ανώτατο δικαστήριο οι τρεις αλλοδαποί θα είναι προφανώς Βρετανοί.

- Παρ' ότι λέμε ότι το σχέδιο δεν αποτελεί βάση, δεν θα παραιτηθούμε. Μπορεί να γίνουν βελτιώσεις και να φύγουν τα ασφυκτικά χρονικά όρια.



Ενώ εσείς του ΑΚΕΛ ήσασταν του ΝΑΙ και είπατε ένα χλιαρό ΟΧΙ. Εσείς πόσο κομμουνιστές είσαστε; Που ήσασταν στα ίδια χαρακώματα με τους Αγγλοαμερικάνους; Που σας έπαιρνε και τηλέφωνο ο Πάουελ; Που φαγώθηκε μετά η Αγγλία να βγάλει Πρόεδρο το Χριστόφια;

Κάποια πράγματα τα είχα υπόψη μου. Από αυτό εδώ το blog έμαθα πολλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και συνεχίζω: Ανακοίνωση του κόμματος μας στις 19/4/2005

Ανάμεσα σε άλλα γράφει:

Τότε, όπως και σήμερα, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και τα όργανά τους προσπαθούσαν να ενσπείρουν στη λαϊκή συνείδηση την ηττοπάθεια, η «φρονιμάδα». Να πείσουν το λαό ότι οι χιτλερικές στρατιές ήταν αήττητες, πως η αναμέτρηση μαζί τους ισοδυναμούσε με τρέλα. Αποκοτιά, ανάμεσα σε άλλα, βαφτίζουν σήμερα την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Επισείουν σαν φόβητρο τον «κίνδυνο να απομονωθεί η χώρα»!

K.E. KKE 19/4/2005



Σας θυμίζει τίποτα; Ναι, τη "σύνεση" του Χριστόφια, που στην ουσία είναι ξεβράκωμα!

Φτου σας ρε αλητήριοι του ΑΚΕΛ που θα αμφισβητήσετε το πόσο κομμουνιστές είμαστε εμείς του ΚΚΕ.

Εμείς αγωνιζόμαστε ρε. Εμείς βγάλαμε ένα Μπελογιάννη, ένα Θεοδωράκη, ένα Κατράκη.

Εσείς βγάλατε κανέναν που αγωνίστηκε για εθνική ανεξαρτησία και για λαοκρατία;

Εσείς είστε παράρτημα του Συνασπισμού στην Κύπρο και καμία σχέση δεν έχετε με τους αγώνες του ΚΚΕ.

Γι' αυτό δε σας θέλουμε.

Τώρα Ανώνυμε, εξακολουθείς να περιμένεις με αγωνία;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ είπε...

Έχει δίκαιο ο Παντελίδης. Μαντάρα τα έκανε ο Χριστόφιας.

Ανώνυμος είπε...

Οι λάτρεις της Ομοσπονδίας να ρωτήσουν την Τουρκία αν αποδέχεται να την εφαρμόσει με τα εκατομύρια των Κούρδων. Aν συμφωνεί να την εφαρμόσουμε κι εμείς μετά χαράς.

Ετσι κωλοσύστηματα διακυβέρνησης με φυλετικές διακρίσεις, ούτε στο τελευταίο νησί με άγριους ιθαγενείς δεν εφαρμόζονται

Για έτσι συστήματα μιλά ο Αντρος Κυπριανού και τρέχουν τα ζουμιά του, ο λαοπλάνος

Ανώνυμος είπε...

Προς Κώστα....
'Ενας κομμουνιστής ΠΟΤΕ δεν κάνει τόσο πόλεμο σε κάποιο άλλο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ (ειδικότερα δημοσίως). Ενας κομμουνιστής ΔΕΝ μπορεί να συντάσσεται με τις πλέον αντιδραστικές φωνές.

Ένας Κομμουνιστής δεν ταυτίζεται με τις απόψεις των πιο ακροδεξιών ή των εχθρών της ειρηνικής λύσης στο Κυπριακό.

Ένας κομμουνιστής μιας άλλης χωρας, έστω και αν αυτή είναι η Ελλάδα δεν μπορεί να κρίνει το ΑΚΕΛ ή όποιοδηποτε άλλο αδερφό κόμμα όταν δεν βιώνει απο κοντά τη δράση του...(βασικό σημείο της Μαρξιστικής σκέψης)

Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και χτες:
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ, βγες σε συνέδριο της ΚΝΕ ή ΄στείλε επιστολή στη Κ.Ε. της ΚΝΕ ή ανάφερε ΟΟΟΟΟΛΑ αυτά τα στοιχεία (με τα οποία εξισώνεις ένα Κομμουνιστή, το Χριστόφια με προδότη) ...και θα σου πω εγώ αν θα είσαι μέλος της ΚΝΕ. Άμα θες στείλε ΕΠΩΝΥΜΩΣ επιστολή με τις απορίες ή και παράπονα για το Χριστόφια, το ΑΚΕΛ και την ΕΔΟΝ, σto Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ -
Τ.Θ.:21986, 1515, Λευκωσία - (http://www.edon.org.cy ) και θα λάβεις την απάντηση σου...είμαι σίγουρος

Κατ αρχή έπεσες στην παγίδα των υπολοίπων!! Μιλάς για πρόνοιες της Λύσης χωρίς καν ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι, οι Κύπριοι να έχουμε κάτι στα χέρια μας!! Μιλάς έχοντας κατά νου το Σχέδιο ΑΝΑΝ ...όταν οι συνομιλίες για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΥΠΡΙΩΝ...Καλά για πόσο χαζούς μας περνάς?

ΦΊΛΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ !!!Το πολύ να είσαι του ΛΑΟΣ ή και Χρυση Αυγη...Με αυτούς ταυτίζονται οι θέσεις σου...Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ...


ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ.....

nekatomenos είπε...

Αμάν με τζείνο το ΚΚΕ Κώστα που τη Θεσαλλονίκη.

Όσο λλιόττερο τάχα "κουμμουνιστικό" γίνεται το ΑΚΕΛ τόσο το καλλύτερο. Αναρωθκιούμαι γιατί θεωρείς το "μα δεν συνάδει με το ΚΚΕ!" κριτική!

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν θα σας έκρινα δημοσίως, αν ήσασταν πραγματικοί κομμουνιστές. Δεν είστε όμως.

Είσαι ρουφιάνοι των ΗΠΑ και της νέας τάξης πραγμάτων.

Και να είσαι σίγουρος ότι τα λέω κι εγώ και όλοι μας στο Κόμμα για εσάς.

Είστε οι ρουφιάνοι της Αριστεράς. Να ποιοι είστε.

Γίνεται πραγματικός κομμουνιστής να δέχεται το Σχέδιο Ανάν; Γίνεται να λέτε να μην πληρώσουν οι Τούρκοι ιμπεριαλιστές για τα εγκλήματά τους;

Είδα και κείνον τον blogger σας βρε συνασπιστούλληδες, που παριστάνει τον κομμουνιστή. Εκείνον τον τουρκόφιλο άνευ ορίων. Μου θυμίζει ταγματασφαλίτη ή χαφιέ της χούντας. Διαλέγετε και παίρνετε. Τέτοιο φασισμό δεν έχω δει εδώ στην Ελλάδα, ούτε από τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής.

Εμείς του ΚΚΕ αντισταθήκαμε στους Γερμανούς, δε γίναμε γερμανοτσολιάδες όπως εσείς.

Ντροπή σας ρουφιάνοι της Αριστεράς.

Σαν δε ντρέπεστε να παρομοιάζετε το ΚΚΕ με το ΑΚΕΛ, το παράρτημα του Συνασπισμού στην Κύπρο. Και σα δεν ντρέπεστε να λέτε ότι η συντρόφισσα Αλέκα ταυτίζεται με τους εχθρούς της ειρηνικής λύσης επειδή είπε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κώστα,

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το τι εστί ΑΚΕΛ και το πόσο κομμουνιστές είναι, πάρε ένα τηλέφωνο το Δώρο το Χριστοδουλίδη να σου πει.

Ahmet_Oriwn είπε...

Bu yaz sıcağında bir “tarihi fırsat” tartışması daha aldı başını gidiyor. Açıkçası son birkaç yıldır herhangi bir konuyla ilgili “köklü reform”, “büyük değişim”, “paket” veya “açılım” türü laflar duyduğumuzda “eyvah, yine başımıza gelecek var” diyoruz.

Bu bizim değişimden, dönüşümden çekindiğimiz anlamına gelmiyor. Devrimci elbette değiştiricidir ama hep gerçek ve köklü değişimlerden yana olduk. Değişimlerin emekçi halk için bir anlam taşıması ve bir kazanım olması için mücadele ederiz. kalmadan halka anlatmanın yolunu bulmak olduğuna inanıyorum.
“Barış, Kardeşlik ve Birlik için…” başlıklı bildirinin bir anlamı budur.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ :

ΤΟ ΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!! Πάρτε το χαμπάρι!!
Παίζετε με τη νοημοσύνη μας και προσπαθείτε να παρουσιάζετε εδώ ΜΟΝΟ οτι σας βολευει...

Θυμηθείτε λίγο ποιοι μίλησαν για Αναν 5,5 ...Θυμηθείτε λίγο τον Τάσσο που ζητούσε κάποιες μικρές αλλαγές στο σχέδιο ΑΝΑΝ για να το δεχτεί (στη μετά δημοψηφίσματος περίοδο)...

Θυμηθείτε ότι ακόμα και ο Τάσος περισσότερο απο 1 χρόνο μετά το δημοψήφισμα μιλούσε για σχέδιο ΑΝΑΝ...

ΕΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΚΕΛ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΤΟ ΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ εδω και χρόνια και για ΟΛΑ τα κόμματα και για τον Χριστόφια...(απευθύνομαι προς τον Κώστα Θεσσαλονίκη ειδικότερα) ...πόσο στενόμυαλος είσαι για να μην βλέπεις την αλήθεια και να παραποιείς την πραγματικότητα.

Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ σας είναι πολύ φτηνή!!! Όσο φτηνές και ξεφτισμένες είναι οι θέσεις αυτών που δεν κάνουν τίποτε άλλο ...παρά μόνο να πολεμούν τον πρόεδρο Χριστόφια!!

Για όσους έχουν φοβίες ότι έρχεται ΝΕΟ ΑΝΑΝ ας πανε σε ψυχίατρο ...το πρόβλημα τους είναι σοβαρό ...ειδικά όταν βλέπεις οφθαλμαπατες ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αφού δεν είχες να απαντήσεις στα όσα σου έγραψα, τώρα μας λες δήθεν ότι το Σχέδιο Ανάν δε θα έρθει.

Είτε έρθει και το πουν Σχέδιο Ανάν είτε όχι, έχετε ηδη δείξει τι είστε πρόθυμοι να δεχτείτε. Θα δεχτείτε ό,τι σας πουν οι ιμπεριαλιστές που σας έβγαλαν στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ :

Στους Ιμπεριαλιστές που μας έβγαλαν στην εξουσία συγκαταλέγεις και το ΚΚΕ?

Πάντως το ΚΚΕ στάθηκε ένθερμα υποστηριχτής στην υποψηφιότητα Χριστόφια...άντε πάνε διάβασε κάνα βιβλίο στη βιβλιοθήκη Φλωράκη, πάνε λίγο στον Περισσό μήπως φωτιστείς...

Αμα θες να σε παρασημοφορήσουμε κιόλας ως τον ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΑΡΗ ΠΕς ΜΑς...

ΝΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΚΝΊΤΗ...

ΚΚΕ-ΑΚΕΛ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!

Το ΑΚΕΛ όχι μόνο δε συμμετείχε στην εθνική αντίσταση αλλά είχαμε και νεκρούς ΑΔΑΗ ΚΩΣΤΑ...στη μάχη του Γοργοποτάμου ρε βλάκα σκοτώθηκαν πλαί πλαι ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος...

Σου το ξαναλέω, Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ

Βλάχος είπε...

Ρε Κώτσο από την Σαλονίκη,
Μα προσπαθείς να μας πιάσεις κότσους, ρε;
Το χάζι είναι να νομίζεις ότι πιστέψαμε πως είσαι πραγματικά οργανωμένος στο ΚΚΕ ή έστω στην ΚΝΕ! Ακροδεξιός είσαι, ρε χαϊβάνι, του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής.
Μπορεί να είμαι Βλάχος και πιο πολύ απού πρόβατα να καταλάω, αλλά ούτε ο λόγος σου, ούτε το ύφος αλλά ούτε και το ήθος είναι τετοια που να χαρακτηρίζουν έναν Αριστερό.
Όσο κι αν διαφωνείς με τον Χριστόφια ή το ΑΚΕΛ, που είναι δικαίωμα σου να το κάνεις, ένας οργανωμένος όμως στο ΚΚΕ Αριστερός, ΠΟΤΕ δεν εξασκούσε με τέτοιο μηδενιστικό και υβριστικό τρόπο κριτική και ούτε θα χρησιμοποιούσε το δικό σου λεκτικό (είτε δημόσια είτε σε κατ’ ιδία κουβέντες) ενάντια σ’ ένα Κόμμα και την ηγεσία του με την οποία το ίδιο το ΚΚΕ διακηρύσσει τις αδελφικές του σχέσεις. Ο κυπριακής καταγωγής βουλευτής του ΚΚΕ στην Κέρκυρα γιατρός Μπάμπης Χαραλάμπους συμφωνεί μαζί σου;
Άντε ρε προβοκάτορα και σε πήραμε χαμπάρι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βέβαια από τότε που συμμετείχατε πλάι σε μας -και μπράβο, καλά κάνατε, σας εμφύσησε το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ λίγο πατριωτισμό-, πέρασαν πολλά χρόνια.

Με τα χρόνια γίνατε πιόνια των ιμπεριαλιστών.

Που ξανακούστηκε ρε γερμανοτσολιάδες να ξεκινάν οι δεξιοί απελευθερωτικό αγώνα;

Που ξανακούστηκε κομμουνιστής να είναι πιόνι των ιμπεριαλιστών;

Που ξανακούστηκε να δίνετε άφεση αμαρτιών στην Τουρκία;

Που ξανακούστηκε να σε παίρνει ο Πάουελ τηλέφωνο; Ο Πάουελ!!!!!

Που ξανακούστηκε να υποστηρίζεις το Σχέδιο Ανάν;

Είναι κομμουνισμός αυτός;

Φτου σας ρε! Συνασπιστούληδες.

Θέλω στα ίσα, ντόπρα να μας πεις: Ποια η σχέση σας με το Συνασπισμό; Ποια η γνώμη σας για το Συνασπισμό;

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σχολιάστε ρε τη θέση μας για το Σχέδιο Ανάν. Τολμάτε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ :

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ: Τριγμούς στις σχέσεις ΑΚΕΛ ΚΚΕ μετά από τα σχόλια του Κώστα από τη Σαλονίκη!! Μάλιστα η Παπαρήγα ενδέχεται μόλις βρει χρόνο να συναντήσει το Χριστόφια και ειναι ακονισμένη να του ρίξει τα παπούτσια της!!!

Κώστα...άντε γεια, κάνεις όνειρα θερινής νυκτός ...μέρα μεσομέρι!!

Βάλε κάνα Τηλεάστυ να δεις το Λιακόπουλο, Βάλε κάνα tv macedonia, βάλε κανένα tv φως ...και άσε μας στον δικό μας σοσιαλισμό ..."ΠΑΝΙΒΛΑΞ",ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΝΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ,
τα σέβη μου "ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ"

nekatomenos είπε...

Αγαπητέ Κώστα.

1. Τι με νοιάζει εμένα η θέση του ΚΚΕ για το Σχέδιο Ανάν;
2. Η Κυπριακή πολιτική δεν είναι επέκταση της Ελλαδικής. Συνεπώς το ΑΚΕΛ δεν έχει υποχρέωση να ταυτίζεται με το ΚΚΕ [ή τον ΣΥΝ, όπως το πάρει κανείς], η ΕΔΕΚ δεν έχει υποχρέωση να ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ, ο ΔΗΣΥ δεν έχει υποχρέωση να ταυτίζεται με την ΝΔ, και το ΔΗΚΟ καμία υποχρέωση να ταυτίζεται με τον ΛΑΟΣ [αν και ώρες ώρες το κάνει].
Ξεκόλλα. Μάθε να κρίνεις τα πολιτικά κόμματα μιας χώρας βάσει των δεδομένων της χώρας γιατί γίνεσαι ρεζίλι.
3. Όταν απευθύνεσαι σε όσους διαφωνούν με τους συντάκτες του μπλογκ να ξέρεις οτι απευθύνεσαι και σε άτομα που ούτε στο ΑΚΕΛ ανήκουν ούτε απαραίτητα αριστεροί δηλώνουν. Άρα όχι μόνο τα σχόλια σου είναι άκυρα για τα Εδονόπουλα αλλά είναι και άσχετα για όλους τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ :

ΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΡΘΕΙ ΡΕ ΒΛΑΞ ΓΙΑΤΙ?
Γιατί απλά τα έγγραφα ετοιμάζονται απευθείας από Χριστόφια - Ταλάτ

Επίσης επιδιαιτησία ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!! παρέμβαση ξένων δεν πρόκειται να επηρεάσει το σχέδιο Λύσης!

ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ...ΌΣΟΙ ΛΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΕΣ είστε απλά εναντίον της ίδιας της Λύσης!!

Είστε εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδιας! Τη λύση που διαπραγματευοταν και ο ΤΑΣΣΟΣ.

Τον Τάσσο που όλως παραδόξως έχουν για σημαία τους οι πλέον υποκριτές, οι ενωτικοί, οι αντιομοσπονδιακοί....οι ίδιοι δηλαδή που τον έβριζαν όταν διαπραγματευόταν λύση Ομοσπονδίας...

Τί θέση έχουν αυτοί δίπλα στους αγνούς Δημοκράτες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ? Τι θέση έχουν δίπλα στους Γριβικούς, στους ΕΟΚΑβητατζηδες?

Τρίζουν τα κόκκαλα του ΜΑΚΑΡΙΟΥ για όσους έχουν αλλάξει ρότα!!
Τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων της Δημοκρατίας!!Των ηρώων κατά της ΕΟΚΑ Β!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΝΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ,
τα σέβη μου "ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ειρωνία σου για την Αλέκα και η στάση σου προς ένα κομμουνιστή, δείχνει ότι εσύ δεν είσαι πραγματικός κομμουνιστής.

Καλά το έγραφε κάποιος χθες, δε θυμάμαι καλύτερα να πω ακριβώς, ότι δεν είναι τυχαία που δε δηλώνετε ότι είστε κομμουνιστές.

Συνασπιστούληδες. Θυμάμαι το Τσίπρα πως πανηγύριζε που βγήκε ο δικός σας ο νεοταξικός!

Οσο για τον Μπάμπη, ο Μπάμπης ρε είναι ΚΚΕ και ήταν ΟΧΙ στο Ανάν. Δεν ήταν με τη νεοταξική γραμμή τη δική σας και του Συνασπισμού.

Όπως και αρκετοί ΑΚΕΛιστές, όπως ο Νίκος ο Κατσουρίδης, που είναι πραγματικός κομμουνιστής και που τον φάγατε μπαμπέσικα για εκείνο το χλιαρό τον Κυπριανού, τον ανάλογο του Τσίπρα.

Και αν σας πάει απαντήστε τα ερωτήματά μου. Ποια η γνώμη σας για το Συνασπισμό. Δεν είστε μέλι γάλα; Γιατί αφήσατε τον αγώνα της Κύπρου στα χέρια των δεξιών; Γιατί είστε πιόνια των ιμπεριαλιστών;

Πολλά γιατί που ζητούν απαντήσεις. Δεν τις έχετε όμως.

Ανώνυμος είπε...

εισαι ενα αρχιδι του κερατα ...Κωστα

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έτσι. Δεν μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου και βρίζετε.

Θα επιμένω. Απαντήστε. Συνασπισμός ή ΚΚΕ; Γιατί είστε πιόνια των ιμπεριαλιστών; Γιατί δεν αγωνίζεστε; Γιατί ήσασταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν;

Είναι κομμουνισμός αυτό;

Βεβαίως, απαντήστε και το εξής: Είστε κομμουνιστές; Είναι κομμουνιστικό το ΑΚΕΛ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ :

Ρε Κώστα παρέτα μας γιε μου!! Εν καμνεις να το παίζεις κομμουνιστής ΚΑΤΑΛΑΕ ΤΟ!!

ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑ! Η φράση που χρησιμοποιεις "είναι κομμουνισμός αυτο" ...μπάζει απο μόνη της!! Είσαι τρισάθλιος! Κομμουνισμός δεν είναι κάτι αποσπασματικό αφου και καλά είσαι ΚΚΕ ...

Κατ αρχή "ΑΡΧΙΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΡΧΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ" ΚΩΣΤΑ...ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ κόμματα δεν τα κρίνεις ΚΑΘΟΛΟΥ (ΠΧ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ), ΚΌΜΜΑΤΑ καθαρά αστικά, ενώ την ίδια ώρα ΑΣΚΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΚΡΗΤΙΚΉ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΚΕΛ, στο κόμμα της εργατιάς!!!

Προσπαθείς να μας πείσεις ότι ένας ΚΝΙτης μισεί το ΑΚΕΛ περισσότερο και από τα φασισταρια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....ΑΛΛΟ ένα σημείο που σε προδίδει ΒΛΑΞ!!!

εχεις τόση νοημοσύνη ΟΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ!!!

Το ΑΚΕΛ δεν μπαινει στα χωράφια ΚΚΕ-Συνασπισμου.Αν εσείς έχετε αντιπάθειες και διαφορετική φιλοσοφία,είναι ΘΕΜΑ δικό σας. Το ΑΚΕΛ έχει ασυζητητί καλυτερες σχέσεις ΚΑΙ ιστορικούς δεσμούς με το ΚΚΕ αλλά και πολυ καλες σχέσεις με τον ΣΥΝ. Αλήθεια η ΚΝΕ αν γνωρίζεις είναι στην ΠΟΔΝ? Έχει σχέση με τις άλλες οργανώσεις της ΠΟΔΝ?...

Σου απαντώ ΝΑΙ και μάλιστα στην ΠΟΔΝ δεν είναι όλες οι οργανώσεις Κομμουνιστικές Νεολαίες αλλά γενικά Αριστερές,προοδευτικές οργανώσεις....

Πως θα σου φαινόταν αν το ΑΚΕΛ αποφάσιζε ή επιχειρούσε να προαποφασίσει για το πως θα δράσει πχ στο σκοπιανό ή άλλο ζητημα το ΚΚΕ?

Σου το ξαναλέω, ο κόσμος δεν είναι μωρός!!! ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΝΙΤΗΣ ...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ


ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΝΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ,
τα σέβη μου "ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για δες αντίληψη!

Να μη διατυπώνει γνώμη το ΚΚΕ για την Κύπρο! Είμαστε τίποτα ξένοι;

Βεβαίως ο Συνασπισμός δε σας ενοχλεί. Αυτός να μιλά.

Θέλετε καλές σχέσεις μαζί μας αλλά να σιωπούμε. Αυτό λες.

Ήθελα να με βγάλεις λάθος. Ειλικρινά στο λέω. Ήθελα να βγω ψεύτης κι εγώ κι αυτό το blog που λέει τόσο άσχημα πράγματα για το ΑΚΕΛ.

Αλλά εσύ απλά επιβεβαιώνεις ότι είσαστε πιόνια των ιμπεριαλιστών και των νεοταξικών.

Το μόνο που μπορώ να ρωτήσω είναι ΓΙΑΤΙ; Για τα λεφτά; Για την εξουσία; Για ποιο λόγο ρε γαμώτο;

Απλώς ένα πράγμα ζητάμε: κάντε ό,τι θέλετε, αλλά ανοιχτά. Πείτε ποιοι είστε στ' αλήθεια και μην παριστάνετε τους συντρόφους μας. Γιατί δεν είστε.

Ahmet_Oriwn είπε...

Şimdi, daha önce de söylediğim gibi, bu gezimizin temel amacı, Sayın Bakanımızla birlikte -ki ikimizin de Bakan olarak Irak’a ilk ziyareti- bir kere, Irak’a olan desteğimizi en güçlü şekilde ifade etmektir. Irak’ın güvenliği, esenliği, geleceği ile ilgili Türkiye’nin takındığı ilkeli tutumu paylaşmak ve Irak’la ilgili tüm gelişmelerde Irak halkının yanında olduğumuzu bir kere daha teyit etmektir. Ayrıca Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi çalışmasını yürütmektir. Dolayısıyla ziyaretimizin ana perspektifi budur.



Demokratik açılımlar konusu ise Türkiye’nin iç meselesidir. Türkiye, bu konuda kendi içinde güçlü bir siyasi iradeye, gelişmekte olan güçlü bir toplumsal mutabakat zeminine ve görüş alış-verişi zeminine sahip. Dolayısıyla, bu gelişmeler ülke içi gelişmeler olarak ele alınacak. Geçen ay bildiğiniz gibi üçlü mekanizma çerçevesinde Irak heyeti Türkiye’deydi. Ayrıca, Irak’tan birçok yetkili Türkiye’ye geldiler.Yine yakın zamanda, geçtiğimiz hafta içinde Irak hükümet sözcüsü Sayın Ali Debbah, Irak Başbakan Danışmanı Tarık Necim geldiler. Daha birçok ziyaretler oldu. Burada iki ülkeyi ilgilendiren konularda, özellikle güvenlikle ilgili konularda, zaten işleyen bir mekanizma var. Ama tabii bölgemizi genel olarak ilgilendiren meselelerde her türlü istişarelere açığız. Bu bakımdan bu çerçevede görüşmeler söz konusu olacak.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ :

κοιμήθου με τις κάλτσες απόψε...μπορει να σου δώσουν έμπνευση να μάθεις καμια λεξούλα επιπλέον για να το παιζεις και καλά ...κνιτης, (εκτός από το "νεοταξικό"
"ιμπεριαλιστές" ) ...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΚΩΣΤΑ ...χαχαχα

Το ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΕ ΤΑ ΖΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΡΕ ΑΧΑΠΑΡΕ!!! ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΝΕ!!!



ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΝΑΝΟΠΛΗΚΤΟΙ,
τα σέβη μου "ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ"

Sakis είπε...

Κώστα Θεσσαλονίκη,

Για να σιγουρευτείς 100% για το ότι το ΑΚΕΛ είναι με το Συνασπισμό και τους ιμπεριαλιστές, μπες στην ιστοσελίδα http://aneforiwn.blogspot.com.

Είναι ένα μείγμα τουρκοαγγλοαμερικανικής προπαγάνδας και παλαιολιθικών εμμονών ενός φασίστα ημιμαθή.

Είναι μάλιστα σημαίνον στέλεχος του ΑΚΕΛ στα Κοκκινοχώρια ο εν λόγω τύπος.

Sakis είπε...

Ξέχασα Κώστα να σου πω ότι εμφανίζεται με πολλα΄ψευδώνυμα: Αμαδρυάς, Περαστικός, Πρωμιθέας, Ανανοθεραπευτής κ.α.

Όλοι που θα δεις εκεί, είναι το ένα και το αυτό.

nekatomenos είπε...

"Να μη διατυπώνει γνώμη το ΚΚΕ για την Κύπρο! Είμαστε τίποτα ξένοι;"

Να διατυπώνει γνώμη, αλλά να μην αναμένει την γνώμη τούτη να είναι ευαγγέλιο για ένα κόμμα άλλης χώρας. Εκτός τζαι αν θα ήθελες η Ελλάδα να εξασκεί πολιτικό ιμπεριαλισμό στην Κύπρο [εβραχυκύκλωσες οξά (=ή) ακόμα;]

Το οτι εν είμαστε ξένοι βασίζεις το στις διεθνιστικές σχέσεις της απανταχού εργατιάς ή στο έθνος; Άκυρος άκυρος άκυρος.

Σε εμένα φίλε Κώστα που δεν είμαι κουμμουνιστής [κόκκινος ή ροζ] έσιεις να πεις κάτι; Ή ξέρεις μόνο που Κανέλλειο εθνοκουμμουνισμό;

Ανώνυμος είπε...

Ενώ νόμιζα ότι εδώ θα βρώ Έλληνες, αντίθετα βρήκα κομμουνιστές!

Τι σημαίνει κομμουνιστής το έχουμε καταλάβει εδώ και 60 χρόνια.

Η Κύπρος πρέπει απαραιτήτως να αντιμετωπίσει τον κομμουνιστικό καρκίνο που τρώει τα σωθικά της.

Στην Ελλάδα παραλίγο να μας αποκόψουν ολόκληρη Μακεδονία και Θράκη. Αυτά τα άθλια υποκείμενα μόλις και μετά βίας αναχαιτίστηκαν τότε. Τουλάχιστον ήταν ένα μάθημα για τις γενιές που ήρθαν μετά.

Αυτός ο συρφετός από ανθέλληνες αλλοδαπούς στην Ελλάδα αν και ηττημένος, εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την ακεραιότητά μας.
Του επιτρέψαμε να κυκλοφορεί στην Ελληνική Βουλή, κάτι που είναι ακατανόητο, αλλά τουλάχιστον είναι υπό έλεγχο, και ιδεολογικά ξεπουπουλιασμένος.

Φαίνεται όμως ότι στην Κύπρο έχουν άλλες αβάντες και κατόρθωσαν να αρπάξουν ακόμα και το ανώτατο πολιτικό αξίωμα!

Οι βούλγαροι πρέπει να εκδιωχτούν όσο είναι καιρός. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ως Τάταροι - στενότατοι συγγενείς με τους Τούρκους, οι Βούλγαροι δεν είναι όποιοι κι όποιοι αλλοδαποί, όπως ας πούμε οι Σύριοι, οι λατίνοι και οι Γερμανοί.
Η φυλετική τους συγγένεια με τους τουρκομογγόλους, τους καθιστά τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την ακεραιότητα της Κύπρου.

Οι άλλοι αλλοδαποί δεν μπορεί φυσικά να αφήνωνται στο απυρόβλητο, αλλά προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στον βουλγαροταταρικό κομμουνιστικό καρκίνο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τζιαι καλώς το Χρυσαυγίτη!

Αφροασιάτης είπε...

Ερωτήσεις προς Κώστα από Θεσσαλονίκη (από έναν μη-κομμουνιστή):

Πώς γίνεται ένας κομμουνιστής να συντάσσεται με τον Ντενκτάς, τον τούρκικο στρατό κι ότι πιο εθνικιστικό και φασιστικό υπάρχει στην Τουρκία;

Πώς γίνεται πραγματικός κομμουνιστής να κατηγορεί κάποιον ως τουρκόφιλο;

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έλα ντε! Το πως γίνεται να συντάσσεται με την Άγκυρα κάποιος κομμουνιστής να το απαντήσετε εσείς του ΑΚΕΛ.

Το πως γίνεται να κατηγορείται κάποιος ως τουρκόφιλος, έχει να κάνει με το ότι αποενοχοποιεί την Τουρκία για την κατοχή.

Θα ήθελα και απάντηση στις δικές μου ερωτήσεις. Την οποία αποφεύγετε να μου δώσετε. Μόνο αφορισμούς και βρισιές βλέπω.

Συνασπισμός ή ΚΚΕ; Γιατί είστε πιόνια των ιμπεριαλιστών; Γιατί δεν αγωνίζεστε; Γιατί ήσασταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν;

Βλάχος είπε...

Ρε Κώτσο, (ο Βλάχος είμαι),
Δεν θα απαντήσεις σ’ εκείνο τον Ανώνυμο που μιλά για τουρκομογγόλους, βουλγαροταταρικό κομμουνιστικό καρκίνο και ότι τα άθλια υποκείμενα του ΚΚΕ προσπαθούσαν αποκόψουν ολόκληρη Μακεδονία και Θράκη; Για να δούμε πόσο λαλίστατος θα είσαι ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν κάνω διάλογο με χίτες. Με απασχολούν περισσότερο αυτοί που παριστάνουν τους συντρόφους μου, αλλά είναι πιο φασίστες και πιο αγγλόφιλοι από τους Χίτες.

Ahmet_Vlahos_Afroasiatis είπε...

Diğer taraftan ikinci bir boyut vardır ki gazetecilerimizi bizzat, şahsen ilgilenmiştir. Dün bir “soruya-cevap” yaptık akşam saatlerinde. “Önce gazeteciler tutuklandı, götürüldü, yedeklendi tekneleri vs. diye haberler çıkmıştı, hemen devreye girdik Dışişleri olarak”. Sayın Bakanın talimatıyla Sayın Müsteşarımız gerek iç koordinasyonu sağladı, gerek Yunan makamları ile temasa geçti ve gazetecilerimizin süratle geri dönüşü sağlandı. Bize ifade edilen, Meis Adası civarında gazetecilerimizin fotoğraf çekmek için orada bulundukları ve bu esnada Yunan sahil güvenlik botları tarafından durduruldukları ve sorgulandıkları yönündeydi.



Şimdi bütün bunlar olurken bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Yunanistan ile ilişkilerimiz Ege bağlamında eskisi gibi değil, hatta bu bazı basın yayın organlarının da dikkatinden kaçmamış. Kimisi diyor ki 45 dakikada çözüldü, kimisi 1 saatte çözüldü diyor, bu doğru. Kardak’la benzetmeler yapıldı. Eğer Kardak’tan bu yana 13-14 sene geçtiyse, bu arada bir takım mekanizmalar kurulmuş olsa gerek ki, süratle iki ülkenin ilişkilerini zedelemeyecek bir şekilde, süratle bir tertip alındı. Bu tabii iki tarafın da hukuki savlarının diğer taraf bakımından kabul edildiği anlamına gelmiyor, ama buradaki maksat önce bir krizin önlenmesi. Hukuki süreçler de ayrıca siyasi süreçlerle birlikte çalıştırılır. Buna dikkatinizi çekmek istedim özellikle. Dolayısıyla Türk basınının da, Yunan basınının da özellikle konunun tüm ayrıntılarını öğrendikten sonra provokasyona yol açmayacak şekilde davranmaları iki ülke ilişkilerinin geleceği açısından yararlı olur diye düşünüyoruz.

Φλίνκι είπε...

Φίλε Κώστα, εγώ είμαι Κύπριος. Πέρασα και εγώ από τις τάξεις της ΚΝΕ. Καμία σχέση δεν έχει το ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ, μόνο στα λόγια.

Ο λόγος που το ΚΚΕ δεν αποποιείται την σχέση του με το ΑΚΕΛ είναι ο ίδιος με αυτόν που το ΠΑΣΟΚ δεν αποποιείται την σχέση του με την ΕΔΕΚ, ενώ διαφωνούν σε χίλια πράματα.

Είναι απλώς φιλοφρονήσεις, ιστορικοί δεσμοί κλπ. Σε θέματα ΟΥΣΙΑΣ η διαφορά είναι τεράστια.

Φλίνκι είπε...

Αλλά για να σε βοηθήσω λίγο.

Μπορεί να μας πει κάποιος ΑΚΕΛικός, ο οποίος θέλει να το παίζει και ΚΝίτης, τι σημαίνουν οι πιο κάτω δηλώσεις;

«Εν πολλοίς, το ΑΚΕΛ μόνο κατ’ όνομα είναι ένα παραδοσιακό κομμουνιστικό κόμμα. Στην ουσία, είναι σοσιαλδημοκρατικό. Θα έλεγε κανείς ότι το ΑΚΕΛ καταστατικά είναι ΚΚΕ και στην καθημερινότητα μοιάζει πολύ με το Συνασπισμό.»

Αφροασιάτης είπε...

Προς Κώστα απο Θεσσαλονίκη:

Εαν θεωρείς ότι κάποιος συντάσσεται με τους Αγγλοαμερικάνους και τον Ερντογάν, επειδή ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι καποιος που είναι εναντίον του Σχέδιου Ανάν συντάσσεται με τον Ντενκτάς και τους τούρκους φασίστες και τους υπερθεθνικιστές.

Άν θεωρείς το ΑΚΕΛ πιόνι των Αγγλοαμερικάνων επειδή θέλει λύση, με την ίδια έννοια μπορούμε να θεωρήσουμε το ΔΗΚΟ πιόνι των ντεκτασικών.

Και σαν κομμουνιστής που είσαι, γνωρίζεις ότι ο χαρακτηρισμός "τουρκόφιλος" ή η χρήση τούρκικων ονομάτων (π.χ. Αχμέτ Ορίων) μόνο απο εθνικιστές και ρατσιστές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσβολη, αφού ως κομμουνιστής είσαι υπέρ της συνένωσης των εθνών και άρα φίλος και των Τούρκων όπως και όλων των άλλων λαών, σωστά;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας είναι ερημικά μόνος. Ακόμα και στις κομματικές ομάδες του ΑΚΕΛ υπάρχει αντίδραση για τις διολισθήσεις του στο Κυπριακό. Αυτό που σας λεω το γνώριζω πολύ καλα και σας το δηλώνω υπεύθυνα.
Φυσικά δεν θα ακουστούνε αυτές οι φωνές για ευνόητους λόγους. Όλοι γνωρίζουμε πως δουλεύει το συγκεκριμένο κόμμα.
Ο Χριστόφιας δεν έχει παρά να ανασυντάξει τα νεύρα του και να ευθυγραμμιστεί με τον Κυπριακό Ελληνισμό ενάντια στον Τουρκικό επεκτατισμό.

Σε διαφορετική περίπτωση το μόνο που θα έχει καταφέρει θα είναι να γραφτεί το όνομα του στην ιστορία ως ο χειρότερος Πρόεδρος της ΚΔ

* Άλκιμος *

========== είπε...

Πως ονομάζεται ο "ταγματάρχης" του ΕΛΑΜ; Σχετίζεται, ναι ή όχι, με άτυπη κλίκα ΑΚΕΛικών ανώτερων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, που υπηρετούν σε νευραλγικά σημεία;

Τι πληροφορίες παίρνει ο εν λόγω "ταγματάρχης" του ΕΛΑΜ από την ΑΚΕΛική κλίκα των Αντισυνταγματαρχών-Συνταγματαρχών;

Γνωρίζει κάτι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ; Αν ναι, γιατί σιωπά;

Ανώνυμος είπε...

ο (Σωτήρης) Κάττος του ηλιακιακού ρατσιστή Ahmet_Oriwn ονομάζεται Νιχαττίλας

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Προς Sakis,

Ποιός είναι αυτός ο άνεφ, με έβρισε κάποτε να ξέρω με ποίον έχω να κάνω...

Ανώνυμος είπε...

@ΑΝΑΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ"
Κόμμαν της εργατιάς!!!!!!!!!!!!!
Ανατρίshιασα.
Κόμμαν που δουλεφκει την εγρατιάν ναί,τα υπόλοιπα κόμμένα,επήραμεν σας πρέφαν.Εχτός τζιε αν είσαι πολλήν τζιερόν στην Ελλάδαν.
Τωρά που το σκέφτουμε,τί γυρεφκει έναν παιδίν της εργατιάς στην Ελλάδαν,εχάθηκεν μια Ρωσσία,μια Ρουμανία η άτε Βουλγαρία έστω.

Δόκτωρ Δρ. είπε...

4 χρόνια Bachelor + 2 χρόνια Masters + 5 PhD = 11 χρόνια

Για τον Οδοστρωτήρα όμως χρειάστηκε μόνο 4 για όλα!

Είτε είναι πολύ έξυπνος, είτε είναι ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ, που του δίνουν ένα χαρτί που δεν το αξίζει, και αυτός το παίρνει.

Και εμείς φυσικά τον παίρνουμε απ' αυτόν...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σας πώ ότι ήταν και είναι αναμενόμενο ότι κανένας κουκουές δεν θα είχε θάρρος να μου απαντήσει στις αιτιάσεις και τις βαρύτατες κατηγορίες που απηύθυνα αναφορικά με τους τουρκοτατάρους - βουλγάρους και αλλοδαπούς γενικά που συνιστούν όλα τα κουκουέδικα μαγαζιά που είναι απλωμένα σε όλη την Ευρώπη.

Εξ άλλου, η απουσία τους είναι κραυγαλέα. Σιωπούν όπου βλέπουν ότι τους έχουν πάρει είδηση.

Αυτοί μόνο στις τεχνικές σχολές χώνονται για να προσεγγίσουν μόνο τα παιδάκια των 19 - 20 χρονών που δεν έχουν ιδέα για το τι είναι το κουκουέ και τι καπνό φουμάρουν τα αλλοδαπά αυτά μπάσταρδα, ένα χαρακτηριστικό των οποίων είναι ο ανθελληνισμός - εκτός από τον βλακώδη τυχοδιωκτισμό που τους δέρνει μονίμως.

Όταν δουν λοιπόν κάποιον που ξέρει τα σχετικά με το ποιόν τους, ή λακίζουν ή σιωπούν ( μέχρι να περάσει η μπόρα ).

Περιμένουν την επόμενη αναμπουμπούλα, εκεί δηλαδή που θα μπορούσαν να περάσουν καμιά γραμμή τους, να πείσουν κανέναν άσχετο, κανένα παιδάκι, κανέναν πιό ηλίθιο από τους ίδιους.

Στην Ελλάδα η έκταση των αποκαλύψεων για τον ρόλο τους ως ανθελλήνων συμμοριτών στην περίοδο 1940 - 1949, αλλά και σε άλλες περιόδους, είναι τόσο μεγάλη και τεκμηριωμένη, που μόλις και μετά βίας ακούγονται οι φωνίτσες τους.

Είναι χωμένοι στις τρύπες τους, και μακαρίως απολαμβάνουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το πληρωμένο από τον Ελληνικό λαό αναιδέστατο καθησιό τους, αυτοί οι δηλωμένοι ανθέλληνες και υπέρμαχοι μιας «προλεταριακής» δικτατορίας.

Αισθάνονται πολύ κοντύτερα με τον γερμανοβούλγαρο Gruefski ( ΦΥΣΙΚΑ στη Γερμανία σπουδαγμένο = προετοιμασμένο ) παρά με οτιδήποτε ελληνικό που άλλωστε μισούν από τότε που κατέβηκαν στην περιοχή πριν απο αιώνες.

Δυστυχώς, στην Κύπρο έχουν συμβεί ακόμα χειρότερα από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, και δεν μπόρεσε ο μέσος Κύπριος να εξελιχτεί όσο θα έπρεπε. Δεν τον άφησαν οι δύσκολες συνθήκες και οι αγγλογερμανικές δυναμεις κατοχής να πληροφορηθεί και να μάθει τα παιχνίδια τους που στόχο είχαν να τον παραπληροφορήσουν.

Αυτή η κατάσταση αμάθειας λόγω παραπληροφόρησης τείνει στην διαδικτυακή εποχή μας να ανατραπεί.
Προς όφελος δικό μας!

Τελειώνοντας, πρέπει να μην αμελήσω να επισημάνω την αισχρή παρουσία και τις ενέργειες των πασοκικών ληστών που δρουν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, και την συνάφειά τους με τις γερμανικές εταιρείες.

Προσέξτε τούτο:
Για όλα τα παραπάνω, κανείς τους δεν πρόκειται να βγάλει μιλιά!
Δεν θα ανταπαντήσει κανείς τους.
Δεν τους συμφέρει να εμπλακούν σε επιχειρηματολογία, μια και, τον κίνδυνο να ξεσκεπαστούν δημοσίως τον διαισθάνονται αυτομάτως!

Δεν γνωρίζω κανένα μέλος καμιάς οργάνωσης. Μόνο την δράση των ανθελλήνων ξέρω - και το πώς μπορεί κάποιος να τους ξεβρακώνει.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς σας τι μπορεί να σημαίνει η λέξη ντεκτας στη γλώσσα τους;

Ανώνυμος είπε...

Κόμμαν της εργατιάς!!!!!!!!!!!!!
Ανατρίshιασα.
Κόμμαν που δουλεφκει την εγρατιάν ναί,τα υπόλοιπα κόμμένα,επήραμεν σας πρέφαν.Εχτός τζιε αν είσαι πολλήν τζιερόν στην Ελλάδαν.
Τωρά που το σκέφτουμε,τί γυρεφκει έναν παιδίν της εργατιάς στην Ελλάδαν,εχάθηκεν μια Ρωσσία,μια Ρουμανία η άτε Βουλγαρία έστω.

26 Αύγουστος 2009 9:32 μμ

Πολύ καλός!