Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ.ΗΛΙΑΔΗ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009


Γ. Ηλιάδη, τα θερμά συγχαρητήριά της Επιτροπής!


Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη που ο καλός μας φίλος Γιώργος Ηλιάδης έδωσε στον...... εαυτό του. Με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά και με πολλή σοβαρότητα, ο ευφυής Ηλιάδης, βάζει για ακόμη μια φορά τον Ευέλικτο στη θέση του.

Πάμε λοιπόν.....



Συνέντευξη από τον εαυτό μου
Του Γιώργου Ηλιάδη
Παρ’ όλο που έχω δώσει δεκάδες συνεντεύξεις, εντούτοις ποτέ κανείς δεν με ρώτησε αυτά που εμένα ενδιαφέρουν και που σ’ αυτά θέλω να πω τις απόψεις μου. Έτσι, αποφάσισα να με ρωτώ εγώ και να απαντώ ο ίδιος.

Συνέντευξη, λοιπόν, από τον εαυτό μου.

- Γιατί γράφεις άρθρα τόσο σκληρά κατά του Προέδρου Χριστόφια;

Γ.Η : Επειδή, ενώ είναι φανατικός υπέρ του Σχεδίου Ανάν, παρουσιαζόταν επί τόσα χρόνια εναντίον του Σχεδίου, κοροϊδεύοντας τον κόσμο και ιδιαίτερα τον δικό του κόσμο του ΑΚΕΛ.

- Αυτό από πού το εξάγεις;

Γ.Η : Κατ’ αρχάς, όλες οι ομάδες εργασίας και οι τεχνικές επιτροπές που διόρισε αποτελούνται από πρόσωπα με θέσεις διακηρυγμένες δημόσια υπέρ του Σχεδίου Ανάν.

Δεύτερο, αναβάθμισε τον Ταλάτ και τον πίστωσε με τόση καλή θέληση, που στο τέλος αν δεν επέλθει συμφωνία θα φταίμε εμείς.

Τρίτον, υιοθέτησε τη λογική του συνεταιρισμού δύο συνιστώντων κρατών και την απονομή στο καθένα απ’ αυτά τέτοιων εξουσιών που ο συνεταιρισμός να γίνεται χαλαρή συνομοσπονδία.

Τέταρτον, αποδέχτηκε (άνοιγμα του κοφινιού) την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων. Τα περί αποδοχής τους και από τον τέως Πρόεδρο αποτελούν φτηνή παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Πέμπτον, ποτέ άλλοτε Κύπριος Πρόεδρος και ποτέ άλλοτε κομμουνιστής Πρόεδρος δεν είχε τόσο καλές σχέσεις με το Λονδίνο. Αυτό είναι ύποπτο και καθόλου αντιιμπεριαλιστικό. Τον σώζει, νομίζει, το άνοιγμα πρεσβείας στην Κούβα!

Υπάρχουν και άλλα πολλά, υπάρχουν και αντιφατικές δηλώσεις του, αλλά το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας βλέπει ως μόνη κατεύθυνση το κλείσιμο του Κυπριακού με οποιανδήποτε λύση. Το μόνο του άγχος είναι πώς θα την πουλήσει στο λαό.




Που θα μου πάεις ρε Ηλιάδη; Θα σου δείξει ο Οδοστρωτήρας!


- Εσύ είσαι εναντίον της λύσης του Κυπριακού;

Γ.Η : Εγώ είμαι εναντίον της λύσης τύπου Ανάν, που εκεί οδηγούμαστε, για να μην πω σε χειρότερα. Κανένας Ελληνοκύπριος δεν είναι εναντίον της λύσης.

- Αν σε ρωτούσε κάποιος να του πεις πάρα πολύ σύντομα γιατί θεωρείς το Σχέδιο Ανάν καταστροφικό, τι θα απαντούσες;

Γ.Η : Η λύση θα υπήγαγε τη δημοκρατία στην πολιτική ισότητα, θα καταργούσε την ισότητα των πολιτών χάριν της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων, θα μοίραζε την κυριαρχία και τη διεθνή προσωπικότητα της Κύπρου στα δύο και αντί να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων, θα νομιμοποιούσε την παραβίασή τους.

Πέραν αυτού η Κύπρος θα τελούσε υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας, τα επεμβατικά δικαιώματα της οποίας ενισχύονταν και διευρύνονταν.

Τελικά, το Σχέδιο Ανάν κωδικοποιούσε τους όρους της συνθηκολόγησης.

- Αυτά μόνον;

Γ.Η : Αυτά δεν σου φτάνουν; Υπάρχουν και πολλά άλλα, όμως ο χώρος που μας παραχωρείται από την εφημερίδα είναι συγκεκριμένος. Έτσι, μένω σ’ αυτά, προς το παρόν. Αν μου ξαναπάρω συνέντευξη θα πω και άλλα.

- Ποιά η γνώμη σου για την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρεται στο λαό;

Γ.Η : Ο λαός παραμένει τραγικά απληροφόρητος σε ότι αφορά τα ουσιαστικά προβλήματα που καθορίζουν τη μοίρα του. Το πιο εφιαλτικό όμως είναι ότι όλη αυτή η ενημέρωση χαρακτηρίζεται και από μια τρομακτική ανηθικότητα: θέλουν να μας αλλάξουν την ταυτότητα μας, την ιστορία μας, την ελληνική μας παιδεία. Π.χ. βγαίνει ο Υπουργός Παιδείας και λέει ό,τι θέλει…

- Τι θα συνιστούσες στον Υπουργό Παιδείας;

Γ.Η : Πριν μιλήσει να βεβαιώνεται ότι αυτό που θα πει θα είναι καλύτερο από τη σιωπή.

-Τι έχεις να πεις για τον Τάσσο Παπαδόπουλο;

Γ.Η : Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε τόσα πολλά προτερήματα, του έλειπαν όμως μερικά βασικά ελαττώματα*, απαραίτητα για την αξιοποίηση των προτερημάτων και των δυνατοτήτων του. Γι’ αυτό και έχασε τις εκλογές.

-Για τον Χριστόφια;

Γ.Η : Κάποτε διερωτώμαι: Είναι ο ίδιος άνθρωπος που γνώρισα και συνδέθηκα μαζί του πριν 19 χρόνια; Είναι δυνατόν ο Θεός να του έδωσε ένα πρόσωπο και αυτός να το μετέτρεψε σε δύο; Τόση υποκριτική και τόση υποκρισία;

- Τι είναι για σένα το πιο οδυνηρό που μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο;

Γ.Η : Να είναι κυρίως πιάτο και να σερβίρεται ως δεύτερο.

- Παραδείγματος χάριν;

Γ.Η : Λοιπόν, θα σου πω μόνο ένα παράδειγμα και αυτό από το χώρο του ΑΚΕΛ. Μα είναι δυνατόν να σερβίρεται ως δεύτερο πιάτο ο Κατσουρίδης και ως κυρίως πιάτο ο Άντρος Κυπριανού;

*ελαττώματα που στην πολιτική θεωρούνται χρήσιμα.

24 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιτομή της αποκατάστασης της δημοκρατίας. Μόνος μου ρωτώ, μόνος μου απαντώ.

Ανώνυμος είπε...

Σύνθετη σκέψη. Η επιτομή της ευφυίας.

Η επιτομή του ακελισμού είναι δε ρωτώ, δεν απαντώ!

Ανώνυμος είπε...

μα ουτε ενα ποντικι εν εβρεθηκε να πκιασει συνεντευξη που τον μοναχικο ηλιαδη??
Το οτι εν εβρεθκεν ενας να παει να του πκιασει συνεντευξη και επκιασε την ο ιδιος που τον εαυτο του,δειχνει την μιζερια του
Το οτι εσειες το εδημοσιευσετε δειχνει την σοβαροτητα σας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηλιάδης, σε αντίθεση με τον Ευέλικτο, έχει πάρα πολλούς -και μάλιστα πραγματικούς- φίλους.

Αν ήταν η αζούλα πούζα....

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ρε Ανώνυμε, μες τα περιοδικά/τηλεοράσεις νομίζεις γίνονται συνεντεύξεις διότι συντρέχει λόγος ?

Κρατείς Ευρώ, αγοράζεις διαφημιστικό χώρο ή χρόνο

΄Η να σου το θέσω διαφορετικά. Η τιτσίρα με τα βυζιά που μπαίνει εξώφυλλο σε περιοδικό, επελέγη για κάποιο λόγο ή μήπως ενέδωσε σε προτάσεις ?

Η μήπως στην Χαραυγή / CNC Plus δεν χρησιμοποιούν έτσι μεθόδους

Ανώνυμος είπε...

ο ηλιαδης δηλαδη εντο ιδιο με τις τιστιρες των περιοδικων??
Αφου το λαλειτε εσιεις πιστεφκουμεν σας!

Αhmet_Oriwn είπε...

Değerli yolcularımız,

Bağlantılı uçuşlarınız arasında, İstanbul'da bekleme süreniz içerisinde, lütfen Otel Danışma Bankomuzu ziyaret ediniz.

Geziniz esnasında, büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bir kentin tarihi görüntüsünü izleyebileceksiniz. Her biri tarihin derinliklerinde kalmış pek çok muhteşem izin ayrıcalıklı ziyaretçisi olacaksınız.

İstanbul Atatürk Havallimanı'na varışınızda özel bir rehber tarafından alınacak ve kentimizin tarihi güzellikleriyle dolu saatler geçireceksiniz.

Ανώνυμος είπε...

αν εκαμεν ο ηλιαδης να εσιναεουτουν οθλλη η κυπρος τζιμεσα δηλαδη?

Αποκλειστηκα στο νεο nitro: ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΩΣΤΙΔΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Like I said... Αν ήταν η αζούλα πούζα....

Ανώνυμος είπε...

Η αιφνίδιες απώλειες ψυχραιμίας καταβάλλουν τα πάσης Κύπρου Χριστοφάκια (αντιγράφουν τον ηγέτη τους κατ εικόνα και καθ ομοίοση)

Δεν αντέχετε την κριτική. Σας πονά πολύ και σφίγγεστε να αντέξετε. Ο χρόνος κυλά, δεν έχει χειρόφρενο. Λιγοστεύουν η μέρες, έρχονται εκλογές

Ανώνυμος είπε...

ε οι ρε,μονο τρεισημιση χρονια μας εμειναν! Μετα ενα φκαλουν προεδρο το νικολακη!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Κουράγιο παιδιά! Εδώ κοτζάμ επταετία των συνταγματαρχών αντέξαμε, στα τρισήμισυ χρόνια του Χριστόφια θα κολλήσουμε;

Ρήγας είπε...

Είχαμε πολύ χειρότερους από τον Χριστόφια (που έκαναν πολύ μεγαλύτερη ζημιά -- στην θητεία τους βέβαια, επομένως εδώ έχουμε και δρόμο ακόμα για αντικειμενικές συγκρίσεις): Βασιλείου και Κληρίδη.

Το ότι δεν είναι είναι προδότης δεν σημαίνει ότι δεν μας οδηγεί στην καταστροφή. Μας οδηγεί στην καταστροφή βασισμένος σε λανθασμένες πολιτικές και λανθασμένες αρχές.


Ρήγας

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Ρήγα, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι σήμερα επιχειρείται μια πρωτοφανής αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας και μια πρωτοφανής προσπάθεια καλλιέργειας ενοχών και εμπέδωσης της παλιάς αγγλόπνευστης θεωρίας του πουαρτουρκισμού.

Επιπλέον, και σε αυτό δε νομίζω ότι κάνω λάθος, φαίνεται ότι ο Δ. Χριστόφιας δρα πολύ μοναχικά, ως να γνωρίζει τα πάντα. Είναι η εντύπωση που αποκόμισα, ότι δε διαβουλεύεται, δε συμβουλεύεται, δεν αναγνωρίζει τις αδυναμίες του.

Σε αυτά τα στοιχεία, η κυβέρνηση Χριστόφια, είναι πολύ χειρότερη από τις άλλες δύο, δηλαδή του Κληρίδη και του Βασιλείου.

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Να προσθέσω και για την ουσία της συνέντευξης.

Τον κ. Ηλιάδη τον παρακολουθώ στην Καθημερινή. Έχουμε μάλιστα συνομιλήσει κάποιες φορές. Έχει συγκροτημένη σκέψη κι έχει γνώσεις.

Αυτές οι αθλιότητες για Πετρούλες κλπ,αποφεύγουν να επικεντρωθούν στην ουσία της συνέντευξης. Που είναι η, με εύθυμο και καυστικό τρόπο, κριτική των χειρισμών Χριστόφια στο Κυπριακό.

Διαφωνεί κάποιος με αυτά που ο κ. Ηλιάδης γράφει; Αν ναι, που διαφωνεί και τι έχει να αντιπαραθέσει;

Έτσι συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ξενή μου μεν τους ζορίζεις ρε κουμπάρε εν παρασκευή... ενά πάρουν τους μιτσιούς στα περβόλια να τους κάμουν κλάση τώρα για την αληθινή ιστορία της Κύπρου.. ενα τους κάμεις να βουρούν με τα γουαρλες μέστα χωράφκια τους επαγρυπνιστές μέστους λάλλαρους..εν κρίμα ρε κουμπάρε εσύ καλά έκλεισες το ιστολογία σου και επίες διακοπές...

τούτοι που τους βάλλουν που παντού και θέλουν και αλλο προσωπικό και ενα τους πιερώνουμε εμείς τις επιπλέον ώρες εν τους/δεν μας σκέφτεσε..

12 k 12 Η Νέα έκδοση γλώσσας των δικοινωτικών αναγιωμένων με ενοχές φοινικόενετοτουρκοκυπρίων που ήσαν κατακτημένους και βασανίζοντναν απο τούς αχαιούς ... που θα ενσωματωθεί στην νέα περίοδο

ε ρε μηλιόκας που σας χρειάζεται που τα ράδιαααα



"πήραν τα πόστα κοθώνια κάθε καρέκλα και χάχας ήρθανε λέει να μας σώσουν που να μη σωσούνε πότε..

να δείς που κάποτε θα μας πούνε και μαλακές να δείς που κάποτε θα μας πούνε και τρελλούς"

Ανώνυμος είπε...

Τα Περβόλια και η ευρύτερη Λάρναξ, εν μικρή Μόσχα. Προπύργιο Κομμουνισμού

ΠΑΟΛΑ είπε...

Όχι Μόσχα ρε φίλε. Η Μόσχα πια είναι η πρωτεύουσα της Ορθόδοξης Ρωσίας.

Τα Περβόλια είναι προπύργιο ροζ κομμουνισμού, συμμάχου των Εγγλέζων και λάτρη των Τούρκων.

Ανώνυμος είπε...

Παολού, ή άλλως Παυλού,
Για να καταλάβω καλά είσαι υπέρ ενός φούξια κομμουνισμού ; Και είσαι επίσης λάτρης των εγγλέζων (αντί σύμμαχος) και σύμμαχος των τούρκων (ένεκα ΝΑΤΟ και Συνεταιρισμού για την Ειρήνη);

Παυλής

Ανώνυμος είπε...

η ΠΑΟΛΑ επου το μαμμαρι,προπυργιο ε8νικοφασισμου,συμμαχου των Γριβικων και λατρη των χουντικων.

εννοειτε πως ολα τα κακα της κυπρου εξεκινησαν απο τα περβολια και την αριστερα καθως ολες η αλλες παραταξεις και χωρια ηταν κουπες απανες!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κοπέλια. Βάλτε λίγο το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί και ξαναμιλούμε. Όποιος δηλαδή είναι εναντίον της Νέας Τάξης είναι φασίστας;

Αμάν πια με αυτά τα Εδονόπουλα! Με τι είδους σαπούνι σας κάνουν πλύση εγκεφάλου στα Περβόλια;

ΠΑΟΛΑ είπε...

Παυλή
Παουλού να πεις τη γκόμενα σου. Εκτός βέβαια κι αν τη λένε Αισέ.

Ανώνυμος είπε...

παολα αμα θωρεις φωτογραφιες του γριβα παθαινεις οργασμο?

ΣΙΓΑ ρε επαναστατη εναντιον της νεας ταξης! ΟΙ να κτυπησεις!
Τζιε πσιζεις μας το αντιφασιστρια αλλα στο επομενο σχολιο ειρωνευκεσαι με το ονομα αισε?
Μα τοση αστα8εια αποψεων ουτε το
σχιλλουι του τασσου ε σορι ο λιλληκας εννοουσα ενιχαν!

Δκιαβαζεις πολλες κολοφυλλαδες μαλλον γιαφτο.Αν στα περβολια εχουν σαπουνι το ποντικι εχει ολοκληρο πλυντηριο!!