ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΥΕΛΙΚΤΕ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ!

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009


Κάποιοι δε γίορτασαν γενέθλια Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Τους έκοψε τη ζωή τους ο Αττίλας, τους έκλεψαν τη ζωή τους διάφοροι "σύντροφοι" σου!


Σήμερα ο Δ. Χριστόφιας έχει τα γενέθλιά του. Του ευχόμαστε "Χρόνια Πολλά", άνθρωποι είμαστε άλλωστε.


Η σκέψη μας όμως πάει σε αυτούς που δε γιόρτασαν γενέθλια. Σε αυτούς που η ζωή τους κόπηκε στη μέση από την κατοχική Τουρκία. Σε αυτούς που δε γιόρτασαν γενέθλια, γιατί στην προσφυγία και στην κλεμμένη από άλλους ζωή τους δεν μπορούσαν να γιορτάσουν. Σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν τα γενέθλια των αγαπημένων τους. Στις μάνες των νεκρών, στους συγγενείς των αγνοουμένων, στους εξαθλιωμένους σε τρώγλες συνοικισμών εκτοπισμένους που έχασαν τα πάντα.


Είναι όλους αυτούς που ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρας πρόσβαλε με τις ανιστόρητες δηλώσεις του για ¨τα κόκκινα χαλιά που στρώσαμε στην Τουρκία.". Είναι όλους αυτούς που προσβάλλουν οι άθλιοι προβοκάτορες του μηχανισμού του Οδοστρωτήρα, που μας λεν ότι ¨πρέπει να ξεχάσουμε" και να δούμε μπροστά και ότι "φταίμε και πρέπει να δεχτούμε μια κακή λύση". Είναι όλους αυτούς που προσβάλλει με τις μελιστάλακτες αγάπες του για το "σύντροφο" πρώην μουτζαχίντ της δολοφονικής ΤΜΤ και συμμετέχοντα στο τουρκικό έγκλημα του 1974 και πρωτοσυμμετέχοντα στο συνεχιζόμενο τουρκικό έγκλημα του σήμερα.


Ήταν πολλά τα θύματα της εισβολής που ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ! Ακούς Οδοστρωτήρα;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σημείωση: Αφιερώνουμε στον Ευέλικτο Οδοστρωτήρα ένα άρθρο του συναγωνιστή Άθου Αντωνιάδη, σύγγενή ήρωα του 1974. Ενός θύματος της εισβολής που προσέβαλε ο Ε.Ο.

Στον Ηρωα Σαββα Αντωνιαδη- Συχωρεσε μας, Σ'ευχαριστουμε.

Του Αθου Κ. Αντωνιάδη

Από μικρό παιδί στο χωριό σου, στη Γιoλοu της Πάφου, πάντα έτρεχες με λεβεντιά και χαμόγελο. Έτσι σε θυμούνται οι μεγαλύτεροι συχωριανοί σου ,πρώτος να βοήσεις ,όπου μπορούσες ,οποίον σε χρειαζόταν. Ο καλύτερος φίλος, ο πιο πιστός , έτσι σε θυμούνται ακόμα οι φίλοι σου. Ο πιο αληθινός , έτσι σε θυμούνται ακόμα και οι εφηβικοί σου έρωτες. Η ψυχή της οικογενείας, το χαμόγελο όλων μας, έτσι σε θυμούνται ακόμα τα αδέρφια σου. Έτσι σε μοιρολογεί ακόμα και σήμερα στα 98 της χρόνια η μανά σου και ονειρεύεται τη μέρα που θα φύγει για να σε ξανακρατήσει στην αγκαλιά της, τόσο πολύ της έλειψες. Ο πατέρας σου έφυγε ,δεν άντεξε. Μονή του παρηγοριά ότι ο Σάββας Αντωνιάδης, ο Σαββάκης ο γιος του, είναι με τους άλλους αθανάτους.Έτσι έζησες την ζωή σου, με λεβεντιά και χαμόγελο. Με αρχές και οράματα σπάνια. Τελείωσες τις σπουδές σου στην Αθηνά , τελείωσες την στρατιωτική σου θητεία και άρχισες να οραματίζεσαι το μέλλον.

Μπορεί το νήμα της ζωής σου να κόπηκε στα 23 ακριβά σου χρόνια, αλλά η λεβεντιά και το χαμόγελο σου πέρασαν στην αιωνιότητα.

Όταν άκουσες στα μέσα του Αύγουστου του 1974 για την δεύτερη εισβολή έτρεξες ,φίλησες τη μανά σου και ξεκίνησες, έτοιμος από καιρό. Άκουσες για την γραμμή αντίστασης που έσπασε στον Άγιο Παύλο και ήξερες που έπρεπε να πας. Μάταια ο αδελφός σου έλεγε, «Αδελφέ, πολεμήσαμε, αντισταθήκαμε τα δώσαμε όλα, τώρα είναι όλα προδομένα» και ήταν όλα προδομένα. Είπες στην μικρή σου αδελφή που έκλεγε να είναι περήφανη γιατί κάποτε θα λένε ότι ο αδελφός της, ο Σάββας Αντωνιάδης, «έπεσε ηρωικός μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Το ξερές. Οι ήρωες γραφούν το δικό τους πεπρωμένο, οι λιπόψυχοι είναι αυτοί που το ακολούθου ξενογραμμένα πεπρωμένα και υποκύπτουν. Στις 17 του Αύγουστου το 1974, εκεί στον Άγιο Παύλο με μια χούφτα γενναίους συμπολεμιστές σου, κρατήσατε την γραμμή, δεν δειλιάσατε. Πολέμησες με τη Λεβεντιά σου και έφυγες με το Χαμόγελο σου γιατί οι Τούρκοι δεν πέρασαν.

Τριάντα δυο χρόνια αγνοούμενος, μαύρο στις ψυχές όλων όσων σε αγάπησαν. Η μανά, ο πατέρας τα αδέρφια σου έτρεξαν ,ρώτησαν , ο αδελφός σου με κίνδυνο της ζωής του έφτασε ακόμα και στην Τουρκιά, μάταια.

Τα Χριστούγεννα του 2005 έφτασε η λύτρωση, Βρέθηκαν τα οστά σου, εκεί ακριβώς που πολέμησες, εκεί που το πεπρωμένο που μόνος έγραψες σε οδήγησε στην αιωνιότητα. Ευτυχώς που βρέθηκαν και σε πήραμε από εκεί, να μην δεις τον εξευτελισμό. Λίγα μετρά από το σημείο που σκοτωθήκατε για να κρατήσετε, θα πέρανε τώρα οι συγγενείς των κατακτητών. Για να πηγαίνουν στα Κόκκινα να επισκεφτούν τον κατοχικό στρατό που εσείς δώσατε την ζωή σας για να κρατήσετε μακριά. Είναι καινούριες έννοιες αυτές, ευέλικτες ,για να βγάλουμε τον Λιμνιτη από την απομόνωση. Να μένουν τα καημένα μεχμετζικ απομονωμένα, χωρίς να αγκαλιάζουν τις μανές τους? Και οι δίκες σας οι μανές?

Στην κηδεία στο χωριό σου, το κλάμα βουβό. Η μανά σου, τα αδέρφια σου, η οικογένεια σου, οι συχωριανοί, οι φίλοι σου, οι εφηβικοί σου έρωτες, περήφανοι. Το καλοκαίρι του 2007, ένας άλλος αγονάτιστος που είναι σήμερα εκεί μαζί σας τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής σου στο χωριό. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, με προσωπικές του οδηγίες μερίμνησε να μείνει ασβέστη η μνήμη σου αφού φρόντισε για την προτομή σου στο χωριό. Εκεί ψηλά που είστε όλοι μαζί οι απροσκύνητοι ευχαρίστησε τον εκ μέρους μας για την μεγαλοψυχία του , αλλά και την αξιοπρέπεια που μας έδωσε.Στο μνημόσυνο σου πάλι φέτος θα έρθουν πολλοί με στεφάνια. Άλλοι με στεφάνια αγάπης, εκτίμησης , σεβασμού και αναγνώρισης και άλλοι με τα στεφάνια της υποχρέωσης και της υποκρισίας. Θα μιλήσουν για τα ιδανικά σου , την θυσία και το όραμα σου για ελεύθερη πατρίδα.

Ίσως σε πουν και ηρώα . Κάποιοι άλλοι, πιο ευέλικτοι, θα σιγομουρμουρίζουν ότι, «σημασία πια έχει το μέλλον και η ισότητα την δυο κοινοτήτων στο καινούριο συνεταιρισμο με τους εποίκους και την εκ περιτροπής προεδρία». Έννοιες μακρινές από τα δικά σας ιδανικά.
Συχώρεσε μας θειε που τους ανεχόμαστε, που ανεχόμαστε να εξευτελίζουν τα ιδανικά της πραγματικής ελευθερίας που εσύ οραματίστηκες και έδωσες την ζωή σου. Συχώρεσε μας που τους παρακολουθούμε σχεδόν βουβοί , συνένοχοι. Αγνόησε τους, ασήμαντος ο λόγος τους και η αναφορά τους στην ιστορία. Ασήμαντοι μπροστά στην θυσία και τον ηρωισμό σου. Σ'ευχαριστουμε Θειε, που η Λεβεντιά και το Χαμόγελο σου είναι η συντρόφια και ο φάρος μας. Σ'ευχαριστουμε που έχουμε το προνόμιο να κυλά στις φλέβες μας το ίδιο αίμα με τον Ηρώα Σάββα Αντωνιάδη που έζησε και αγωνίστηκε με Λεβεντιά και Χαμόγελο και «Έπεσε Ηρωικός Μαχόμενος Υπέρ Πίστεως και Πατρίδας» όπως ο ίδιος οραματίστηκε.

Του Αθου Κ. Αντωνιάδη(αδελφοτεκνος του Ήρωα)Εφημεριδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ ,17-8-2009

35 Σχόλια:

Περικλής είπε...

Σεβαστείτε τα γενέθλια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φανείτε άνθρωποι ρε καραγκιόζηδες. Μπορείτε;

Unknown είπε...

Την ημέρα των γενεθλίων απαγορεύεται να γίνεται κριτική φίλε Περικλή που βρίζεις κιόλας; Δεν μπορεί να λέγονται αλήθειες; Ή μήπως τόσο πολύ ενόχλησε το άρθρο του αδερφότεχνου του ήρωα Σάββα Αντωνιάδη;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Παιδιά, αύριο είναι η επέτειος από τη δολοφονία του Δώρου Λοΐζου. Να αναμένουμε ανάρτηση;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αλιγάτορα καλωσόρισες. Καιρό να σε δούμε από τα μέρη μας.

Η.Β., είμαστε η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Δε θα υπήρχε περίπτωση να μη δεις ανάρτησή μας για τον αγωνιστή της δημοκρατίας και της ελευθερίας Δώρο Λοΐζου.

Περικλής είπε...

Προφανώς με μένα δε θέλετε να ασχοληθείτε. Σεβαστό.

Θέλω να σχολιάσω το παράπλευρο σχόλιο σας ότι θα ψηλώσετε τους τόνους.

Μέχρι σήμερα οι τόνοι είναι χαμηλοί; Μιλάτε για οδοστρωηρες, χούντες, ευέλικτους, καθεστώς, τούρκους μπλόγκερ, κομματόσκυλα της ΕΔΟΝ, φίλους των εποίκων, χριστοφάκια και ότι άλλο σας κατεβεί. Βρίζετε τους αρχηγούς κομμάτων, κατηγορείτε κάποιους ότι πήραν λεφτά, βάζετε τον Πρόεδρο Χριστόφια σε φωτογραφίες με τη χούντα, ρίχνετε λάσπη σε σοβαρούς άνθρωπους όπως ο Μιχάλης ο Μιχαήλ, κατηγορείτε ένα blogger που τυγχάνει μεγάλου σεβασμού από πολλούς άλλους ως ηλικιακό ρατσιστή και πορνοδιεστραμμένο και τούρκο και λέτε ότι κρατήσατε χαμηλά τους τόνους;

Άντε ρε ουστ! Άντε ρε Πούστ(όπαιδα).

Τι να περιμένουμε στο μέλλον δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Περικλή αυτοί που βρίζουν σαν έσενα δεν έχουν θέση σε αυτό το blog, μπορείς να βρίζεις όσο θέλεις στο blog του anef, εκεί επιτρέπεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Αραβική-μουσουλμανική εικόνα εκπέμπει η Λάρνακα, σύμφωνα με αγγλικό αεροδρόμιο

http://www.efylakas.com/archives/1822

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ. Έχει πολύ γέλιο αλλά και σοβαρές αναλύσεις.

Ρήγας είπε...

Πρόεδρε μου,

Σου εύχομαι να δεις σύντομα μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική...

...ώπου το ΑΚΕΛ θάναι ένα πραγματικά αριστερό κόμμα του 3% όπως αρμόζει τον 21 αιώνα, αντί το ροζ κόμμα της νέας τάξης του 33% που είναι σήμερα.

...ώπου ο κομμουνισμός θα έχει εξαφανιστεί τελείως από τον πλανήτη και οι σημαίες της Κούβας και της Κίνας και της Βορείου Κορέας με τις οποίες χαριεντίζεστε σήμερα στα γήπεδα και στα συλλαλητήρια θα συμβολίζουν πλέον όχι τα σημερινά δικτατωρικά καθεστώτα, αλλά ελεύθερες κοινωνίες.

...ώπου οι Κύπριοι Ακελικοί θα έχουν επιτέλους μάθει ότι ο Τσε Γκεβάρα και ο Κάστρο ήταν υπέρ του απελευθερωτικού αγώνα για αυτοδιάθεση-ένωση στην Κύπρο.

...ώπου οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Τσε Γκεβάρα δεν είναι παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας τους.

...ώπου θα κάθεστε με τον Αναστασιάδη στο καφενείο στο Δίκωμο ως ελεύθεροι Έλληνες της Κύπρου και θα λέτε ιστορίες στα εγγόνια σας (αντί να ασχολείστε με την πολιτική).

...ώπου οι παππούδες στο καφενείο θα σε δείχνουν και θα λένε 'ήταν αυτός που αρνήθηκε να μας πουλήσει' και θα σου κερνούν καφέ όχι διότι θέλουν ρουσφέτι από κάποιον κομματάρχη, αλλά διότι έτσι νοιώθουν.

Ειδικά αυτό το τελευταίο, Πρόεδρε μου, είναι πιο σημαντικό ακόμα και από αυτά τα ποσοστά του Κόμματος, διότι τα κόμματα πάνε και έρχονται, αλλά η Ιστορία είναι αμείλικτη.

Χρόνια πολλά.



Ρήγας

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Εισηγούμαι το κομμάτι του Ρήγα πιο πάνω, να μπει ως πρωτογενής ανάρτηση.

Περικλής είπε...

Βλέπω μαζευτήκατε όλο το φασισταριό σαββατιάτικα.

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Περικλή,

Δώρος Λοΐζου, "Το Τραγούδι του Λεύτερου":

Θα ‘ρθουν οι κόκκινοι να μου κοκκινίσουν το μούτρο

γιατί είμαι πιο κόκκινος απ’ αυτούς.

Θα ‘ρθουν οι λευκοί να μου μαυρίσουν το μάτι

γιατί είμαι πιο λευκός από αυτούς.


Θα ‘ρθουν οι φωτισμένοι να μου αλλάξουν τα φώτα

γιατί είμαι πιο φωτισμένος απ’ αυτούς."

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

"Σεβαστείτε τα γενέθλια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φανείτε άνθρωποι ρε καραγκιόζηδες. Μπορείτε;"

Αυτος δεν σέβεται τον θεσμό και το αξίωμα που έχει, ούτε τον ίδιο τον λαό δεν σέβεται και μου ζητάς να σεβαστώ τα bday(!!!)του;

Kαλα φίλε Ρήγα έσκισες!Τέλειο!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Ρήγα
με τη σειρά μου να σου δώσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου. Είναι εξαιρετικό το κείμενο σου! Μπράβο!

Ανώνυμε 3.31 πήρα και εγώ την "Ένωση" και όπως πάντα δεν παίζεται.

Περικλής είπε...

Βλέπω μαζευτήκαμε όλο το φασισταριό σαββατιάτικα.

Ανώνυμος είπε...

perikli pienne gie mou sthn edon na dis kamia mitsia na pa na peksis kanena moutsio na sou perasoun ta nevra...oust-poust(opedo)

Ρήγας είπε...

Είπε ο Περικλής:

>Βλέπω *μαζευτήκαμε* όλο το >φασισταριό σαββατιάτικα.

Έχει πολλούς εκεί που είσαι;



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ

Ρε αχαπαροι νομίζετ πως εισαστε κάποιοι που έσιετε ένα blog ?

200 ατομα μπαίνουν κ το διαβάζουν κ οι πιο πολλοι για να σπάσουν πλάκα να δουν τι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ σκαρφιστήκατε την τρέχουσα μέρα...

"Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΛΛΑ Η ΗΛΙΘΙΟΙΤΗΤΑ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH ΟΧΙ"

Καλή υπομονοί στον κάθε ηλίθιο!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε τελευταίε πήγες καθόλου σχολείο η πέρασες από έξω...?
Από ορθογραφία και τρόπος συμπεριφοράς σκίζεις απορώ πως ξέρεις και ανάβεις τον υπολογιστή σου...

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Δηλαδή ρε Περικλή πας μη Ακελικός ή Ακελοποδηγετούμενος, φασίστας εστί;

Αυτή η συλλογιστική σας δεν παίζεται ρε παιδί μου! Ο σκοταδισμός είναι δομικό στοιχείο της ιδεολογίας σας.

Κυπρεος είπε...

Περικλή,
Είσαι απαράδεκτα αφελής και εκτός τόπου και χώρου φίλε! Δεν γνωρίζεις φαίνεται τα ήθη και την κουλτούρα αυτού το μπλοκ ... Δεν ξέρεις πως σ’ αυτό το μπλοκ μόνο τον Χριστόφια επιτρέπεται να βρίζουν; Να τον λένε ειρωνικά “Ευέλικτο”, ή “Οδοστρωτήρα”, να αποκαλούν τη διακυβέρνηση του “καθεστώς” (λες και δεν εκλέγηκε σε νόμιμες και δημοκρατικές εκλογές) ή να ζητούν την παραίτηση του λες και αποτελούν κανένα μαζικό κοινωνικό κίνημα κι όχι μια ασυνάρτητη ομαδούλα 4-5 γραφικών και περιθωριακών ...


Πράγματι το κείμενο του Ρήγα πρέπει να πάει για βραβείο ... Μόνο κάποιος με διχασμένη προσωπικότητα θα μπορούσε να το γράψει. Αντιφατικά και εξυπνοβλακίστικα τα όσα (υποτίθεται) εξαιρετικά έχει γράψει ...
Ας πούμε, από τη μια παρακαλεί για την εξαφάνιση του κομμουνισμού στην Κούβα (αν είναι κομμουνιστικό το καθεστώς που υπάρχει εκεί), κι από την άλλη εξυμνεί τον Τσιέ και τον Φιντέλ Κάστρο, τους θεμελιωτές της σημερινής Κούβας!!! Αυτά παθαίνει κάποιος που δεν έχει σταθερή ιδεολογική βάση και ερμηνεύει τα γεγονότα τυχάρπαστα, συναισθηματικά και μεταφυσικά ...
Ρηγόπουλο, ξέχασες να μας πεις στο πόνημα σου τι έχει γίνει με τους τουρκοκύπριους ... Τους έχουμε σφάξει όλους;

Ρήγας είπε...

Ποιούς Τουρκοκύπριους μάγκα; Του Καναδά ή της Αυστραλίας; Ή του Λονδίνου; Διότι στην βόρεια Κύπρο σχεδόν μόνο έποικους βρίσκεις. Μα καλά, δεν ...νοιώθεις την καρδιά τους που κτυπά; Τουκ-τουκ, τουκ-τουκ... (κάτι σαν την μαλακία που σε δέρνει δηλαδή).


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

"Βλέπω μαζευτήκαμε όλο το φασισταριό σαββατιάτικα."

pale kala pou to paradexesai re ksimarismene fasista akelike

Unknown είπε...

Απ' ότι βλέπω ο Μ.Ν. (Μέγας "Ντιβέλοπερ") δεν ξέχασε τα γενέθλια του Προέδρου μας και του αγόρασε ένα πολύ ωραίο δωράκι: "Κωνσταντίνος Μακρίδης".

Ε, αφού το πληρώσαμε κι εμείς, Χρόνια Πολλά Πρόεδρε, να ζήσεις και να το χαίρεσαι!!!

Ρήγας είπε...

Πέστε μας κι'εμάς τους φτωχους πλην τίμιους μετανάστες περί τίνος πρόκειται ρε φιλενάδα.


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Εμ, νόμιζα ότι είσαι φιλενάδα, αλλά τελικά είσαι φίλος. Συγνώμη.

Ρήγας

Unknown είπε...

Χαχαχαχα κανένα πρόβλημα φίλε Ρήγα.

Ο Μ.Ν. δεν είναι άλλος από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου. Τον πρόεδρο της Ομόνοιας, που τυγχάνει να είναι πρώτος σε συμβόλαια για Οικοδομικά έργα για το 2009 με 26,25εκ. ευρώ (πηγή Τμήμα Δημοσίων Έργων) και πρώτος σε Οδικά έργα με 21,5 εκ. ευρώ (πηγή Υπουργείο Συγκοινωνιών). Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο Δημήτρης Χριστόφιας ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ να αναλάβει και την ανακαίνιση του σπιτιού της θυγατέρας του!

Μετά από τα τρελά ποσά που ξόδεψε και φέτος σε μεταγραφές λοιπόν, μια μέρα πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος (συμπτωματικά είναι και τα γενέθλια του Προέδρου, για πλάκα το επισημαίνω) τίναξε τη μπάνκα στον αέρα φέρνοντας τον Κωνσταντίνο Μακρίδη από την Ουκρανική Μέταλουργκ. Μιλάμε για παίχτη που πέραν από τον υψηλότατο μισθό του, δεσμευόταν με πολύ "βαρύ" συμβόλαιο εκατομμυρίων στην Ουκρανία.

Πόθεν Έσχες; Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που όλοι μας καλούν σε λιτότητα. Που ο κοσμάκης σφίγγει το ζωνάρι...

Δεν βαριέστε. Άρτον και θεάματα στο λαό, να ξεχνά, να κοιμάται χορτάτος και μακάριος...

Ανώνυμος είπε...

to akel einai kai fasistiko, einai kai kapitalistiko, einai kai imperialistiko

krata kai ena sfyrodrepano kai nomizei pos kanenas en tha katalavei ti komma einai

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ

Ο "ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ" όπως ευέλικτα και ανεύθυνα τον αποκαλείτε... ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ και ΕΟΚΑΒητατζής ΔΕΝ ΗΤΑΝ σε αντίθεση με τους νέους "συναγωνιστές" ορισμένων ΕΔΕΚιτών και ΔΗΚΟΙΚΩΝ (όπως πχ κάτι Κουτσού, Συλλούρηδες κλπ).

Το αν δεν κάνουν γενέθλια δεν είναι φταίξιμο του Χριστόφια αλλά σοφότερο θα ήταν να απευθύνεστε σε ΕΟΚΑΒητατζήδες και Τουρκία.

ΔΕ θα σας περάσει η προβοκάτσια ρε ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ!!

Είστε το περιγελο της Κύπρου όσοι μηδενίζετε ΑΚΕΛ και Χριστόφια γιατί απλά φάσκετε με τον ίδιο τον εαυτό σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε να γράφετε και καμιά μαλακία αλλά ο τελεύταιος έγραψε!

Λες για τον Νίκο Κουτσού οτι ήταν ΕΟΚΑ Β και πραξικοπηματίας!

Η Χούντα του απαγόρευσε την είσοδο του στην Ελλάδα το 1972 όταν ήταν φοιτητής στην Αθήνα (Πρόεδρος ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ και ΕΦΕΚ Αθήνας)για την αντιχουντική και δημοκρατική του δράση.

Κατά την διάρκεια της εισβολής υπηρέτησε στο Εφεδρικό Τάγμα 211 το οποίο υπερασπίστηκε την Λευκωσία στην περιοχή Αγίου Παύλου. Λόγω των υπηρεσιών του προτάθηκε για παρασημοφόρηση

Η είσοδος του στην Ελλάδα επετράπηκε μετά την πτώση της Χούντας.

Αυτά για αποκατάσταση της ιστορίας. Ο Νίκος Κουτσού αντιστάθηκε στην Χούντα, πολέμησε στην Κύπρο το 74 σε αντίθεση με κάποιους άλλους που κερνούσαν γλυκό καριδάκι στους πραξικοπηματίες. Αυτός ο Νίκος Κουτσού είναι ενάντια και στην τουρκο-βρετανική ιμπερεαλιστική ρατσιστική αντι-δημοκρατική ΔΔ Ομοσπονδία.

Αυτά για τον τελεύταιο φίλο, τσιράκι του ΑΚΕΛ

Ανώνυμος είπε...

κρατούσα κάποιες επιφυλάξεις αλλά απόψε επιβεβαιώθηκα ΠΛΗΡΩΣ!!!

Το blog αυτό κάθε αλλο παρά τη Δημοκρατία προβάλλει!!

Γιατί φοβάστε τα ντοκουμέντα? Γιατί φοβάστε την αντίθετη άποψη? Μήπως επειδή το blog είναι στα χέρια και ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ? Πως αλιως το δικαιολογείτε το ότι σβήνετε κάθε ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ?

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΦΕΚ-ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" Ιωαννίδη....

Ας τολμήσει ο Κουτσου και ο κάθε όμοιος του να πουν οτι αντιστάθηκαν στη ΧΟΥΝΤΑ!!!

θα μας βγουν οι πιο φασίστες ως προασπιστές της Δημοκρατίας? Ανοίξτε τα μάτια σας!!!



http://www.facebook.com/search/?q=%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%82+%CE%9A%CE%B5%CF%82+&init=quick#/photo.php?pid=5923813&op=1&o=all&view=all&subj=59479686580&aid=-1&oid=59479686580&id=787525415

Φλίνκι είπε...

Μα τι λες ρε ανώνυμε 12:41;;

Ο Νίκος Κουτσού ήταν Πρόεδρος της ΟΕΦΕΚ το 1971-1972. Πρωτοστάσησε στον αντιχουντικό αγώνα.

Πως τον συνδέεις με τον Ιωαννίδη ρε αθεόφοβε; ΑΦΟΥ ΤΟ 1972 ΤΟΝ ^^ΑΠΕΛΑΣΕ^^ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!!

Ο Ιωαννίδης πότε ανέλαβε ρε αντιστόρητε χουντοακελικέ;


Αν έχεις τα ανδρικά μπαλάκια πες μας τα ονόματα αυτών που απάρτιζαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΦΕΚ στο οποίο αναφέρεσαι. ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Περικλή,

εθίξαμεν τον παπάκη που σας ταΐζει αβέρτα με λεφτά του κάθε κύπριου μεροκαματιάρη;; Να πιάσεις και την εδον σου και την προοδευτική σου (που γίνεται ρεζίλι μέρα με τη μέρα με τις προπαγανδιστικές της τάσεις και το ψέμα που διαδίδει ολημερίς)τζαι ουστ που την κύπρο. Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ του κομματόσκυλλου δεν θα περάσει!

Ανώνυμος είπε...

Να σχολιάσω και τις αποκλειστικές φωτογραφίες που αναρτηθήκαν πάνω αριστερά(θα πλύνω το στόμα με dettol μετά τη χρησιμοποίηση της λέξεως αυτής);; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ Α(ΝΑ)ΠΕΙΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Περικλή, αν δεν ήξερα ότι ήσουν εδονόπουλο ή ακελικό καθίκι, θα στοιχημάτιζα ότι πίνεις λήγμένα. Τούτα που γράφεις είναι για να φύρνεσαι που τα γέλια. Μιας και γιόρταζε εχτές ο γρουστοφ(κιακ)ας, εύχομαι ο θεός να του κόφκει χρόνια για να τα πιντώνει σε σένα για να μας κάμνεις να γελούμε!