ΕΔΩ Ο ΣΙΖΟ, ΕΚΕΙ Ο ΣΙΖΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΖΟ;

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009


"(να πει ο Χριστόφιας) αν επιμένει να θεωρεί ακόμα και σήμερα ότι το Σχέδιο Ανάν επανένωνε την Κύπρο και αποκαθιστούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα." Μ. Σιζόπουλος, 9/1/2008


Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είναι από τα πολύ άξια άτομα της ΕΔΕΚ.

Στο δημοψήφισμα, μπορεί να μην ήταν από τους πολύ μεγάλους πρωταγωνιστές της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, αλλά σίγουρα ήταν ξεκάθαρος και λαλίστατος.

Η παρουσία του και οι τοποθετήσεις του στο Κυπριακό ήταν συνεχείς.

Το ίδιο και στις περασμένες Προεδρικές εκλογές, αφού στο Επιτελείο είχε πολύ ενεργό ρόλο.

Αναδημοσιεύουμε πιο κάτω, δημοσίευμα της Σημερινής, όπου με παρρησία, εξέθετε τον τότε υποψήφιο Δ. Χριστόφια.

Από την εκλογή του Δ. Χριστόφια κι έπειτα, ο Μ. Σιζόπουλος έχει εξαφανιστεί. Ξέρουμε ότι επαγγελματικοί λόγοι (είναι επιτυχημένος δερματολόγος), αλλά και καθήκοντα στην Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου στο Κοινοβούλιο(της οποίας είναι Πρόεδρος) τον απασχολούν σημαντικά.

Αλλά απορούμε: είναι δυνατόν ένας βουλευτής και μάλιστα βουλευτής δυναμικών θέσεων στο Κυπριακό, να απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό, από την άσκηση κριτικής στα πρωτόγνωρα και επικίνδυνα "κατορθώματα" του Δ. Χριστόφια;

Πιο πολύ μας έρχεται στο νου τελευταία για την (κατά τη γνώμη μας ανοίκεια) επίθεσή του στο ΕΥΡΩΚΟ (που δυναμιτίζει τις προοπτικές συνεννόησης και συνεργασίας μαζί με το κόμμα εκείνο -βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί, το ΕΥΡΩΚΟ το είχε παρακάνει , με μια υπερβολική και αχρείαστη εκστρατεία εναντίον ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ), παρά για την άσκηση κριτικής στο Δ. Χριστόφια.

Ενάμισι χρόνο μετά και είδαν πολλά τα μάτια μας: ξεχαρβάλωμα της Ε.Φ., υποχωρήσεις στο Κυπριακό, συλλήψεις, εκβιασμοί, , πνευματική τρομοκρατία, ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ, ανιστόρητες δηλώσεις, άλωση της παιδείας, αποενοχοποίηση της Τουρκίας, προσπάθεια άλωσης της ΕΔΥ, αναξιοκρατία, διαπλοκή και κυρίως: επαναφορά του Σχεδίου Ανάν. Πράματα και θάματα, που έκαναν ακόμη και των χαμηλών τόνων Γ. Ομήρου να ασκεί κριτική. Ο Σιζόπουλος όμως είναι αν όχι τελείως, τότε θα λέγαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, -ασυνήθιστο βαθμό- απών. Μόνο τυπικά και χλιαρά τον είδαμε, όποτε δηλαδή τον είδαμε να διαφωνεί. Π.χ. το Γ. Βαρνάβα τον Ομήρου τον Παπαδάκη , τον Κ. Ευσταθίου τους βλέπουμε συχνά.

Απορούμε λοιπόν:
Που είναι ο γνωστός σε όλους ως ΤΑΚΤΙΚΟΣ και ΕΝΤΟΝΟΣ στις τοποθετήσεις του Σιζόπουλος;

Ένα πράγμα μόνο ελπίζουμε:
να μη συμβιβάστηκε με το Ευέλικτο καθεστώς! Η ασυνήθιστη και περίεργη σχεδόν σιωπή του για τα τεκταινόμενα, προκαλεί ανησυχία. Και ήδη η επίθεσή του προς το ΕΥΡΩΚΟ (το οποίο το ΑΚΕΛ απεχθάνεται περισσότερο από όλους), μας προβλημάτισε πολύ.

Πολύ θα χαιρόμασταν αν ο ίδιος μας έδινε μια απάντηση. Και δεσμεύομαστε να την δημοσιεύσουμε.

Διαβάστε λοιπόν το δημοσίευμα πιο κάτω από τη "Σημερινή". Διαβάστε για να δείτε πόσο λογικό να απορούμε για το που χάθηκε, ο λαλίστατος τότε Μ. Σιζόπουλος:


Σιζόπουλος: Δέκα κρίσιμα ερωτήματα στον Χριστόφια
, 9/1/2008

http://www.sigmalive.com/news/politics/1931

Δέκα κρίσιμα ερωτήματα για τον Δημήτρη Χριστόφια και το Επιτελείο του έθεσε σήμερα δημόσια ο Εκπρόσωπος του επιτελείου του Τάσσου Παπαδόπουλου, Αντιπρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους του Εκλογικού Επιτελείου του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι ''είναι πιο παραγωγικό ο κ. Χριστόφιας και το Επιτελείο του να πουν στο κόσμο πώς θα πετύχει την επανάσταση των Τουρκοκυπρίων κατά της Τουρκίας, πότε θα δημοσιεύσει τη μυστική συμφωνία με τον κ. Σογιέρ και αν επιμένει στην θέση του ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους Τουρκοκύπριους;''.

Ζήτησε ακόμα από τον κ. Χριστόφια να πει ''γιατί ζήτησε πάγωμα όλων των εξελίξεων στο Κυπριακό και τώρα ζητά νέες πρωτοβουλίες από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, αν επιμένει να θεωρεί ακόμα και σήμερα ότι το Σχέδιο Ανάν επανένωνε την Κύπρο και αποκαθιστούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα, αν συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν έπρεπε να υιοθετήσουμε το Ευρώ την 1η Ιανουαρίου αν και δήλωσε ότι ήταν ιστορικός σταθμός και τι είναι πιο ωφέλιμο για την Κύπρο, η συμμετοχή του κύριου Χριστόφια στην προεκλογική εκστρατεία ή η συμμετοχή του (που δεν έγινε) στην Σύνοδο των 44 Προέδρων Κοινοβουλίων της Κοινοπολιτείας;''.

''Κατά την άποψή του η Τουρκία εξυπηρετείται καλύτερα από ένα Πρόεδρο που δεν της επέτρεψε να μετατρέψει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο ή από ένα Πρόεδρο που είχε δεχθεί το Σχέδιο Ανάν που ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις της; Πιστεύει ότι με μια σωστή λύση οι πρόσφυγες δεν θα πάνε στα σπίτια τους, γι' αυτό να μην επιμένουμε στην διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής τους; Οταν ο κ. Χριστόφιας λεει ότι 'το σωστό περιεχόμενο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδία' είναι εφεύρημα του Προέδρου Παπαδόπουλου τί να υποθέσουμε;'', συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος.

Επίσης, διερωτήθηκε αν ένα σχέδιο λύσης έχει ως τίτλο Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, αλλά στο περιεχόμενο προβλέπεται Συνομοσπονδία ή δύο χωριστά κράτη, για τον κ. Χριστόφια θα είναι ικανοποιητικό λόγω τίτλου και ανεξαρτήτως περιεχομένου;''. ''Γι' αυτό δέχθηκε το Σχέδιο Ανάν επειδή οι εμπνευστές του το ονόμασαν 'Σχέδιο Επανένωσης της Κύπρου';'', συμπλήρωσε ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος είπε ότι αναμένει απάντηση, ''γιατί αυτά τα ζητήματα είναι ουσιαστικά για τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν, για να κάνουν τη σωστή επιλογή''.


Ξαναρωτάμε Μ.Σιζόπουλε: Που είσαι σήμερα;


ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

14 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην απορείτε πολύ: ο Σιζόπουλος συμμορφώνεται με το καθεστώς!

Τον είδα στην tv κάποιες φορές τους τελευταίους μήνες. Αγνώριστος.

Και η επίθεσή του στο ΕΥΡΩΚΟ δεν ήταν τυχαία. Εν γνωστό ότι το ΑΚΕΛ ηδονίζεται με όποιον τα βάζει με το καθεστώς.

Να σας πω κάτι που πολλοί δε συνδυάσατε. Κ. Μελισσηνού, μέλος της ΕΔΥ. Είχε κάνει διαδικασία εναντίον του Ν.Κουτσού για την έδρα του στην Αμμόχωστο στο Εκλογοδικείο. Δεν μπορεί να μην μέτρησε αυτό στο διορισμό της!

Θέλεις να δώσεις διαπιστευτήρια στο καθεστώς; Σκάζεις για τα σημαντικά και βρίζεις το ΕΥΡΩΚΟ και τους κατηγορείς ανυπόστατα ως χουντικούς. Παίρνεις πόντους.

Μας απογοήτευσες Σιζόπουλε! Περιμέναμε πολλά περισσότερα από σένα. Και περιμέναμε ότι θα είχες ρολο να διαδραματίσεις σε ένα ενωμένο κόμμα του κέντρου. Κάποιοι μάλιστα σε θεωρούσαμε και ικανό για πρόεδρο, είτε εσένα, είτε το Λιλλήκα. Κούνια που μας κούναγε.

Ο Λιλλήκας πάντως έμεινε πιστός στις ιδέες του.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΕ!

Ε.Σ.ΕΝΩΣΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα! Μεγάλη απογοήτευση.

Περικλής είπε...

Σκεφτήκατε το ενδεχόμενο ο Σιζόπουλος να ωρίμασε πολιτικά; Να κατάλαβε ότι είναι αδιέξοδος ο δρόμος των συγκρούσεων;

Επειδή δεν παίζει το παιγνίδι σας πια, έγινε μαύρο πρόβατο!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Παιδιά, πέφτω από τα σύννεφα. Τι να πω!

Ειλικρινά δεν το είχα καν σκεφτεί μέχρι σήμερα, αλλά έχετε δίκαιο.

Ο Μαρίνος είναι αγνώριστος.

Θα συζητήσω το θέμα με τους συναγωνιστές εδώ στην Κύπρο (φεύγω Τρίτη τελικά) και θα σας μεταφέρω νέα αν έχω.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τελευταίως ο Σιζοπουλος παίζει πολύ σε κοσμικές στήλες περιοδικών συνοδευόμενος από γνωστή τηλεπαρουσιάστρια. Έφαν του όλη την πολιτική ζωή

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει που είναι με τηλεπαρουσιάστρια;

Είναι αυτό εξήγηση για τη συνένοχη σιωπή του;

Περικλής είπε...

Τι σχέση έχει η ιδιωτική ζωή του άλλου με τις πολιτικές επιλογές του;

Προφανώς είδε τη ζωή με άλλο μάτι, με περισσότερη αισιοδοξία και χωρίς μαύρα γυαλιά όπως εσείς!

Ανώνυμος είπε...

@ Ε.Σ. Ένωσις.
Είσαστε η νεοιδρυθείσα παράταξη του ΕΥΡΩΚΟ. Σωστά;
Γιατί το όνομα Ε.Σ. Ένωσις; Γίνατε και εσείς Ενωτικοί; Εδώ ο Συλλούρης βγάζει τσούννες άμα ακούσει για "Ένωση με την Ελλάδα".

Στο προεκλογικό φυλλάδιο για τις ευρωεκλογές υιοθετ΄ήσατε τον όρο Επανένωση. Μήπως το όνομα σας θα έπρεπε να έιναι Ε.Σ. Επανένωσις;

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του ΔΡΑΣΙΣ,

Δεν έχουμε πρόθεση να έρθουμε σε αντιπαράθεση μαζί μας. Έχουμε κοινές ιδέες, απλώς εμείς δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι γιατί δεν είναι.

Μην κολλάς σε ένα φυλλάδιο που είδες του ΕΥΡΩΚΟ (δεν το έχω υπόψη μου), αλλά στη συνολική του δράση και παρουσία, αφού είναι η μόνη αξιοπρεπής φωνή σήμερα στον κυπριακό πολιτικό χώρο (με την ίδια λογική μπορώ κι εγώ να πω ότι ο Χάσικος βγήκε από το ΔΡΑΣΙΣ, αλλά δε γενικεύω).

Μόλις φεύγετε από τους χώρους σπουδών, οι περισσότεροι από εσάς σβήνουν. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ένα πολιτικό χώρο στον οποίο θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί μετά τις σπουδές.

Μπορεί να στενοχωριέστε γιατί θα χάσετε κάποιους ψήφους. Όμως μακροπρόθεσμα αυτό που θα δείτε, είναι ότι θα γίνει η αντικατοχική και αντιομοσπονδιακή φωνή πιο δυνατή.


Ε.Σ. ΕΝΩΣΙΣ

ΔΡΑΣΙΤΗΣ είπε...

Μα εξακολουθείτε να είσαστε αντιομοσπονδιακοί; Γιατί δε μιλάτε ανοιχτά εναντίον της διζωνικης; Ο Πρόεδρος του κόμματος σας ερωτώμενος στο Τρίτο του ΡΙΚ είχε πει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ονομασία της λύσης αλλά το περιεχόμενο της. Κάτι που λεει ο Γιατρός τα τελευταία 35 χρόνια. Επίσης πιο παλιά ο ίδιος ο Συλλούρης δημόσια στη Λεμεσό είχε πει ότι δέχεται "τουρκοκυπριακή διοίκηση" ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Αλλά οι μεγάλες διαφορές μας είναι άλλες. Εμείς είμαστε αυτόνομοι και πιστεύουμε στο τρίπτυχο Απελευθέρωση - Αυτοδιάθεση - Ένωση.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ

Ρε αχαπαροι νομίζετ πως εισαστε κάποιοι που έσιετε ένα blog ?

200 ατομα μπαίνουν κ το διαβάζουν κ οι πιο πολλοι για να σπάσουν πλάκα να δουν τι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ σκαρφιστήκατε την τρέχουσα μέρα...

"Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΛΛΑ Η ΗΛΙΘΙΟΙΤΗΤΑ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH ΟΧΙ"

Καλή υπομονοί στον κάθε ηλίθιο!!

Εχετε και τη ψευδαίσθηση ότι μπορειτε να διαμορφωσετε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ?

ΕΝΑ ΑΧΤΑΡΜΑ, ΜΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ
Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ" ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ...

ΜΟΝΟ ΞΥΝΙΣΜΕΝΗ ΑΥΚΟΛΕΜΟΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΓΕΥΣΗ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΝ-Α ΤΟΥ ΠΡΟΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ!!

ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΡΕ ΣΙΖΟΠΟΥΛΛΟΥΔΙΝ, ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΖΙΑΙΡΟ ΠΟΥ'ΣΟΥΝ ΜΙΤΣΗΣ, ΤΖΙΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΖΙΑΙ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥ. ΜΕΝ ΧΩΝΝΕΣΑΙ. ΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΔΑΜΕΣΑ.

ΘΥΜΗΘΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΚΕΣ, ΘΥΜΗΘΟΥ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ ΗΣΟΥΝ. ΜΕΝ ΠΑΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΖΙΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΕΚ.

ΘΥΜΗΘΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΛΥΣΣΑΡΙΔΙΚΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ.

ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝ ΜΑΣ ΕΔΙΑΛΥΣΕΝ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΜΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΜΙΑ ΞΙΜΑΡΙΣΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

κρατούσα κάποιες επιφυλάξεις αλλά απόψε επιβεβαιώθηκα ΠΛΗΡΩΣ!!!

Το blog αυτό κάθε αλλο παρά τη Δημοκρατία προβάλλει!!

Γιατί φοβάστε τα ντοκουμέντα? Γιατί φοβάστε την αντίθετη άποψη? Μήπως επειδή το blog είναι στα χέρια και ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ? Πως αλιως το δικαιολογείτε το ότι σβήνετε κάθε ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ?

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΦΕΚ-ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" Ιωαννίδη....

Ας τολμήσει ο Κουτσου και ο κάθε όμοιος του να πουν οτι αντιστάθηκαν στη ΧΟΥΝΤΑ!!!

θα μας βγουν οι πιο φασίστες ως προασπιστές της Δημοκρατίας? Ανοίξτε τα μάτια σας!!!



http://www.facebook.com/search/?q=%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%82+%CE%9A%CE%B5%CF%82+&init=quick#/photo.php?pid=5923813&op=1&o=all&view=all&subj=59479686580&aid=-1&oid=59479686580&id=787525415

Φλίνκι είπε...

Μα τι λες ρε ανώνυμε 12:41;;

Ο Νίκος Κουτσού ήταν Πρόεδρος της ΟΕΦΕΚ το 1971-1972. Πρωτοστάσησε στον αντιχουντικό αγώνα.

Πως τον συνδέεις με τον Ιωαννίδη ρε αθεόφοβε; ΑΦΟΥ ΤΟ 1972 ΤΟΝ ^^ΑΠΕΛΑΣΕ^^ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!!

Ο Ιωαννίδης πότε ανέλαβε ρε αντιστόρητε χουντοακελικέ;


Αν έχεις τα ανδρικά μπαλάκια πες μας τα ονόματα αυτών που απάρτιζαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΦΕΚ στο οποίο αναφέρεσαι. ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ....