ΔΩΡΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΑΞΗ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Σήμερα, 30 Αυγούστου, επέτειο δολοφονίας του, θυμόμαστε τον Δώρο της αντίστασης και του αγώνα, τον αλησμόνητο, ανήσυχο νέο και διανοούμενο.

Σήμερα τιμούμε τον «επικίνδυνο ποιητή» για όλα τα κατεστημένα και για όλους τους φορείς της αδικίας. Aυτόν που τόσο αγάπησε την ελληνική μας γλώσσα και ιστορία.

Σήμερα εμπνεόμαστε από τον Δώρο των πολλαπλών οραμάτων το συνειδητό σοσιαλιστή που μετουσίωνε σε πράξη τα οράματα. Το μεγάλο ανθρωπιστή που "μοίρασε σαν ψωμί την καρδιά του και δεν του ΄μεινε κανένα ψίχουλο".


Ο Δώρος Λοϊζου γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1944 στη Λευκωσία. Στα δεκαεννιά του αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και εγγράφηκε στη Σχολή Θεάτρου της Λευκωσίας, την οποία όμως δεν έμελλε να τελειώσει λόγω των ταραχών που ξέσπασαν. Το 1966 μετέβηκε στη Ρόδο για να σπουδάσει ξενοδοχειακά. Κατά την διάρκεια των σπουδών του η αμερικανοκίνητη Χούντα ξεκίνησε να γράφει την μαύρη της επταετία στην ιστορία της Ελλάδας.

Ο επαναστατικός του χαρακτήρας δεν του επιτρέπει να μείνει άπραγος, γι’αυτό και ξεσηκώνει τους συμφοιτητές του σε απεργία για διαμαρτυρία προς τους απάνθρωπους όρους ζωής που επέβαλαν οι επαίσχυντοι δικτάτορες. Συνέπεια της αντιδικτατορικής του δράσης και «διατάραξης της ησυχίας», ήταν η εκδίωξη του από τη Σχολή.

Ο Δώρος εγκατέλειψε οριστικά τον κλάδο των ξενοδοχειακών και το 1969 εγγράφηκε στο Hellenic College της Βοστώνης, από το οποίο αποφοίτησε τρία χρόνια αργότερα με το πτυχίο Ιστορίας.

Με το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε στο σοσιαλιστικό χώρο, στην ΕΔΕΚ, όπου και δραστηριοποιήθηκε ως Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΕΝ και ως διευθυντής της εφημερίδας «Σοσιαλιστική Έκφραση», γεγονός που τον έθεσε αυτόματα στο στόχαστρο των υπάκουων σκυλιών της Χούντας, στην οποία ο Δώρος ήταν ήδη πολύ καλά γνωστός ως ένας ακαταπόνητος πολέμιος της, με αξιόλογη δράση σε Ελλάδα και Αμερική.

Πολύ καλά γνωστός σε ξένους και ντόπιους συνωμότες ήταν (και είναι) ο αγέραστος αγωνιστής, τότε πρόεδρος της ΕΔΕΚ και ηγέτης του αντιστασιακού κινήματος Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος στη γνωστή σύσκεψη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, που έγινε υπό την παρουσία οπλοφόρων της ΕΟΚΑ Β’, κάλεσε όλους να παραμερίσουν τα μικρά και τα μίση, τόνισε ότι η επιστροφή του νόμιμου συνταγματικού Προέδρου Μακαρίου αποτελούσε άμεση εθνική αναγκαιότητα και εισηγήθηκε την συσπείρωση όλων κάτω από την ηγεσία του τόπου για να δοθεί η πολιτική μάχη της Κύπρου. Αυτό το μαρτύρησε και ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, επίσης μισητό πρόσωπο από τους χουντοφασίστες και τους συνομώτες.




Μπορεί τα όπλα να μην μίλησαν εκείνη τη μέρα, αλλά η εντολή είχε δοθεί. «Να πυροβοληθεί (ο Γιατρός) χωρίς προειδοποίηση». Τρεις αμερικανοτσολιάδες της ΕΟΚΑ Β’, στις 9:00 το πρωί της 30ης Αυγούστου του 1974, έστησαν καρτέρι στην πλατεία του ΟΧΙ και γάζωσαν με σφαίρες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Με αυτό το απεχθές και επονείδιστο έγκλημα, ήλπιζαν στον αποκεφαλισμό του αντιστασιακού κινήματος και στην πλήρη εφαρμογή των ξένων συνωμοτικών σχεδίων που προνοούσαν προέλαση και εδραίωση του κατοχικού Αττίλα.



Οι σφαίρες των δολοφόνων δεν βρήκαν το στόχο τους αλλά τον αγωνιστή ποιητή Δώρο Λοΐζου, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, ο οποίος με τα μαλλιά ριγμένα πίσω και με το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα, έπεσε νεκρός, αφήνοντας την τελευταία του πνοή, για να γίνει για όλους μας
φάρος που φωτίζει και οδηγεί τα αγωνιστικά μονοπάτια που ακόμα είμαστε υποχρεωμένοι να διανύουμε.



Ο Δώρος άφησε πίσω του ως υποθήκη, πολλά μηνύματα που πηγάζουν από τα ποιήματα του. Εμπνευσμένος ο ίδιος από πολλούς επαναστατικούς ποιητές, κυρίως ισπανούς, έργα των οποίων μετέφρασε στα ελληνικά, έλεγε ότι «Κι όταν νοιώθεις την ανάγκη να γράψεις, δεν συζητάς το θέμα αλλά παίρνεις την πέννα και γράφεις...Γράφεις ώσπου να λυτρωθείς...». Κι ο Δώρος έγραψε:



«ΘΑ ΡΙΞΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ…

ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΑΠΟΔΑ
ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΕΣ,
ΜΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ, ΦΩΝΕΣ, ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ…

ΝΑ ΡΕΖΙΛΕΨΩ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΜΑΤΟΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ!
ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΩ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ…

ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ
ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΩ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ...

ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΛΕΥΚΟΣ ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ…

ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ…

ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ, ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ…

ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ…

ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ…

ΟΙ ΔΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ…

ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ, ΟΙ ΘΕΟΙ…

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ…

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΝ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ…

ΜΑ ΕΓΩ ΘΑ ΞΑΝΑΡΙΞΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ,
ΘΑ ΞΑΝΑΦΟΡΕΣΩ ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΑΠΟΔΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΕΣ
ΜΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ, ΦΩΝΕΣ, ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!»


Σήμερα που η κατοχική σημαία ντροπιάζει τον Πενταδάχτυλο, που δήθεν πολιτισμένοι ευρωπαίοι προσπαθούν να μας πείσουν να συνθηκολογήσουμε με τους όρους του εισβολέα , που οι δήθεν προοδευτικοί θεωρούν ως εθνικισμό το να διεκδικείς "Λευτεριά", που "ξεριζωμένοι περνούν τη Γραμμή για μια πoρνη φτηνή ή για καζίνο και πούρα", εμείς επιβεβαιώνουμε την αταλάντευτη μας πίστη στον αγώνα για δικαίωση, για απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων, για απομάκρυνση όλων των εποίκων και για επιστροφή όλων των προσφύγων.

«Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.

Όποιοι κι αν είναι.

Όσο δυνατοί κι αν είναι.»

Δώρος Λοϊζου

Διαβεβαιώνουμε τον αθάνατο συναγωνιστή μας, πως θα αναζοπυρώσουμε τη φλόγα του αγώνα με κάθε μέσο και κάθε θυσία, κι ας έρθουν οι κόκκινοι να μας κοκκινίσουν τα μούτρα, κι ας έρθουν οι ειδικοί αστυνομικοί να μας φωτογραφίσουν, κι ας έρθουν αυτοί που παίρνουν τη ζωή σαν καπρίτσιο της στιγμής να μας χλευάσουν. Εμείς θα ρεζιλέψουμε τους οπαδούς του συρματομπλέγματος!

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μικροκομματικά συμφέροντα και σε πιόνια της «διεθνούς κοινότητας» την ισοπέδωση της μνήμης του Δώρου και των μηνυμάτων που πηγάζουν από τη δολοφονία του, την εξουδετέρωση του οράματος του για ψωμί κι ελευθερία.


«Όσο μακραίνει ο χρόνος,

Όσο οι συνθήκες γίνονται πιο δύσκολες,

Όσο δολοφονούνται τα οράματα,

Τόσο πιο πολύ μας λείπει ο Δώρος.»

Βάσος Λυσσαρίδης


ΕΥΑΓΟΡΑΣ για το christofias-watch

41 Σχόλια:

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Μας συγκινήσατε αγαπητοί μας φίλοι.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

Με σεβασμο στην μνημη του αγνου, απροσκυνητου ηρωα αγωνιστη Δωρου Λοιζου ας αναλογιστουμε τις 2 μεγαλες του αγαπες και ωραματα.
1. Το τριπτυχο "ψωμι, παιδεια ,ελευθερια" για το οποιο αγωνιζοταν και ειχε κανει βιωμα του. Σημερα η παρεα του Ευελιχτου εξευτειζει την εννοια μοιραζωντας συμβολαια και βηθηματα σε Ντιβελοπερς φιλους του Ευελιχτου, διασπαθιζει το δημοσια χρημα σε αστοχευτες παροχες και εχει καταληξει την οιονομια του κρατους σε εποπτεια απο διεθνεις φορεις. Πασκιζει να αλλοιωσει την παιδεια των παιδων μας εξευτελιζωντας ακομα και τα εγκλωβισμενα ηρωικα ελληνοπουλα του Ριζοκαρπασου , εισαγωντας G.C.E και παλευει να αλλαξει την ιστορια μας. Ελευθερια, ξεπουλα το δικαοιωμα μας για ελευθερια, αυτοδιαθεση, προσωπικες ελευθεριες στον εκτελεστη "συντροφο" Ταλατ και καταδυναστευει τις προσωπικες ελευθεριες με σπασμωδικες μεμονωμενες συλληψεις (οχι μονο των υβριστων του ευελιχτου αλλα και οποιων τολμουν να μοιραζουν φυλλαδια με διαφορετικες θεσεις).
2. Δευτερο μεγαλο οραμα του Δωρου, η "πρωην" αγωνιστικη νεολαια ΕΔΕΝ, σημερα ερμαια στις προσωπικες μωροφιλοδοξιες ενος παιδαρελιου με απουσια απο ολους τους αγωνες της ΕΔΕΚ, εκμεταλλευομενος συγκυριες και με μονη φιλοδοξια την αποκρυψη της ανικανοτητας του να προσφερει οτιδηποτε ουσιδες στην ΕΔΕΚ η στην πατριδα, εχει καταντησει ο κοσμικος χαννιδης την ΕΔΕΝ μια αβουλη οργανωση και προσπαθει να την κανει ανδρικελο, οπως ειναι ο ιδιος, των ευελιχτων σχεδιων,
Αγνοι Εδεκιτες, και ηγεσια αναλωγηστειται τα οραματα του Δωρου και που σερνεται η πατριδα με την δικη σας συνενοχη για μαι χουφτα διορισμους. Και αν η φωνη του Δωρου εχει ξεθωριασει ,ακουστε την φωνη του Βασου.

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Κι ήρθαν οι κόκκινοι και μας κοκκινίζουν το μούτρο.

Τι κι αν ήρθαν;

Μαθημένοι εμείς, ξανά και ξανά.

Ρίχνουμε το πρόσωπό μας πίσω, φοράμε το πρόσωπο ανάποδα και βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατέες.

Να διεκδικήσουμε Ψωμί και Λευτεριά.

Μπράβο Ευαγόρα για το κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

ατε ρε ουστ που μας εκαμετε τους μουστακαλληες καλσνικοφωρους του λυσσαριδη ηρωες. για τες δολοφωνιες των λοχων του λυσσαριδη γιατι εν λαλειτε τιποτε?
Καβαζογλου/Μισιαουλης ειναι οι τελυταιοι αγνοι ηρωες της Κυπρου που επεθαναν για την Κυπρο, για κανενα αλλο τοπο (ενωσης και πελλαρες) και για καμια προσωπολατρεια (γριβας,μακαριος ,λυσσαριδης).
ηρωες της Κυπρου ειναι μονο τουτοι που επεθαναν για την Κυπρο.
ΑΟΛ Λακαταμιας

Ανώνυμος είπε...

νομίζω πως ο καθένας δικαιούται να έχει τους ήρωες του και να πιστεύει ότι θέλει. Η προσωπολατρεία κάποτε βλάπτει γιατί παρασύρει.

Προς την επιτροπή και σε κάποιους που ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν στο μπλοκ καμμιά 200αριά φασίστες, νομίζω ότι είμαστε πολλοί που διαβάζουμε αλλά δεν συμμετέχουμε με σχόλια και που δεν έίμαστε φασίστες. Επειδή όμως όπως είπαμε και πιο πάνω ο καθένας δικαιούται να πιστεύει ότι θέλει δεν θα πείσουμε κανένα.

Οι ορισμοί και χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί η πολιτική ηγεσία για να παρουσιάσει μια κατάσταση θα αποδεικτούν αν έχουν πέραση όταν καλεστεί ο λαός ελεύθερα (μακάρι να είναι ελεύθερα) να πει την άποψη του.

mikis

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ

Αν ζούσε σήμερα ο Δώρος Λοιζος, τους πρώτους που θα αποκήρυσσε θα ήταν κάποιους σαν τους διαχειριστές του Blog...

Κάποιους που ξεχνούν τι κόμμα είναι το ΕΥΡΩΚΟ, κάποιοι που ξεχνούν ότι αυτόν που αποκαλούν "συνοδοιπόρο και συναγωνιστή, πατριώτη" και άλλες κουταμάρες...και αναφέρομαι στον Κουτσού (ιδρυτής ΕΥΡΩΚΟ), ο οποίος ήταν ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Ηταν πρόεδρος της αμαρτωλής ΟΕΦΕΚ, δεξί χέρι της ΧΟΥΝΤΑΣ.

Τότε στους Δημοκρατικούς-Αντιγριβικούς-Μακαριακούς έριχναν πορτοκάλια με λεπίδες, τους τσάκιζαν τα πλευρά και τους δολοφονούσαν....ΑΥΤΟΙ, ΟΙ "ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ" ΣΑΣ

Σήμερα κάποιοι επιδιώκουν να συμπορευτούν με τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος, με τα ανδρίκελα της ΕΟΚΑ Β-ΝΑΤΟ-ΧΟΥΝΤΑΣ ....

Τι κοινό είχε κύριοι ο Δώρος Λοϊζος με τους φασίστες? ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

O ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ.

ΠΛΟΥΤΗΣ ΣΕΡΒΑΣ - ΒΙΒΛΙΟ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑΕΙΣΒΟΛΙΚΕΣ

ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΒΟΥΛΗΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1976

ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗ ΗΡΩΑ;;

Ανώνυμος είπε...

re kafre oti thimase sherese re, pou sou nefko pou pahs?
pou to doro loizou epies ston koutsou, posa ligmena sas dioun gie moy sthn edon?

Ανώνυμος είπε...

Προς Μίκη,

Κάπου στο site έχει μετρητή του ιστολογίου, με γραφική παρασταση με τους αναγνώστες του blog, ανα ημερομηνία (άμα πατήσεις εκεί που λέει blogrankings θα το δεις κάπου να λέει Μοναδικοί επισκέπτες ανα ημέρα)...

200-250 άτομα.Τόσος είναι ο κόσμος που το διαβάζει, και πολυ λιγότερος αριθμός αυτών ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ του BLOG...Οι πιο πολλοί είναι για να γελάσουν με τις σαχλαμάρες που γράφονται...

Πίσω από δω υπάρχουν κάποιοι τύποι οι οποίοι και καλά θέλουν να το παίξουν grande-πολιτικάντηδες, θανάσιμοι εχθροί (πάνω απ όλα) του ΑΚΕΛ, αντικουμουνιστες κυριώς και προσπαθούν με Γκεμπελικές μεθόδους να εμπεδώσουν κάποια σενάρια που πλάθουν τα χαζά μυαλά τους, σενάρια που "κατα σύμπτωση" ακούμε από πχ συγκεκριμένους πολιτικούς του ΔΗΚΟ κυρίως...

Η Αλαζονεία τους, κατατρώγει το κόμμα τους

Ανώνυμος είπε...

allos ampalatos anonimos 1.8, pou to afieroma tou Doroy Loizou epien ista komplexilikia tou diko ke tou karogian...pou sou nefko pou pahs..re en gia ton Doro Loizou to afieroma re ipne.

Ανώνυμος είπε...

Aionia sou i mnimi Doro! Poli oreo kimeno Euagora. Kliste ta autia se ola ta ferefona tou akel kai ta edonopoula tou rousfetiou kai tis mizas. Ena mono na xeroun kai na thimountai:

EIMASTE ELLINES TIS KIPROU OSPOU TO APOEL NA GINI APOKL :p

Perastika arosta kommounakia eutixos o laos tis kiprou sas katalave kai apomonose!

Κυπρέος είπε...

Τιμή και δόξα αρμόζει και πρέπει σε Άτομα όπως ο Δώρος Λοΐζου (αλλά και πολλοί άλλοι) που η πολιτικοκοινωνική τους δραστηριότητα αποτέλεσε την αιτία να βασανιστούν, να ταλαιπωρηθούν ή ακόμα να χάσουν και τη ζωή τους. Να έλειπαν κάποιας κακεντρέχειες και εμπαθή σχόλια θα ήταν πολύ καλύτερα ...
Άραγε, πολλοί που σήμερα καπηλεύονται τη μνήμη του, όπως ο τελευταίος που ανακάτωσε στες κουβέντες του και τον ΑΠΟΕΛ, έχει ιδέα για τα πιστεύω του Δώρου Λοΐζου; Γιατί άραγε οι σύντροφοι του στην Σοσιαλιστική Νεολαία ΕΔΕΝ, στο Κόμμα και στην “Σοσιαλιστική Έκφραση” που αποτελούσαν την Αριστερά Πτέρυγα της ΕΔΕΚ (όπως ο Θέμος Δημητρίου, ο Πατρίκιος Παύλου, ο Τεμβριώτης και άλλοι) εκπαραθυρώθηκαν κάπου γύρω στο 1980; Εκείνος φαίνεται πέθανε νωρίς!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Το καλύτερο πράμα που έκανε η ΕΔΕΚ ήταν που έδιωξε από το κορμί της την τροτσκιστική κουράδα της "Αριστερής Πτέρυγας". Άλλοι εθνομηδενιστές φανατικοί υποστηρικτές του Αμερικανόπνευστου Σχεδίου Αυνάν.

Τρότσκι και εσύ είσαι τραβεστί!

kotsiroshyllos είπε...

ΡΕ ανωνυμε 11:53 πμ

Είσαι τζιαι σου χουντοφασίστας που νιώθει τύψεις;

ΑΑΑΑ;; Εν θέλεις να παραδεχτεις την προσφορά του λυσσαρίδη τζιαι του δώρου γιατί τον τζιαιρό που έπρεπε να υπερασπίζεσαι την πατριδα σου εσου εβουρας τζιαι εσκοτωνες τουρκοκυπριους τζιαι μωρα;;;

πε μας ρε; νιωθεις τυψεις για το οτι εισαι ενας παλιοφασιστας δολοφονος, τζιαι απαιτεις που ουλον τον λαον να νιωθει τύψεις για τα βρωμοεγκληματα σου;;;

Εδονοπουλάκι είπε...

Ωραίο τούτο...εδονόπουλα του ρουσφετιού και της μίζας...το ενισχύω...εδονόπουλα των μεγαλοντιβέλοπερς...εδονόπουλα των αστόχευτων παροχών...εδονόπουλα των GCE, εδονόπουλα των σπασμωδικών και μεμονωμένων συλλήψεων, εσείς εδονόπουλα που εξευτελίσατε τους εγκλωβισμένους του Ριζοκαρπάσου, οσάν να είστε συνεργάτες του ψευδοκράτους, σήμερα σας έβαλαν να υπερασπίζεστε όσα για τόσα χρόνια σας έβαζαν να πολεμάτε. Καημένα εδονοπουλάκια!

Ρήγας είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.

Όπως βλέπετε και από τα σχόλια εδώ μέσα, ακόμα και ζωγραφιστός, ακόμα και 30 χρόνια μετά, ακόμα και μέσα από τον τάφο, ο Δώρος ενοχλεί τους δυτικούς ιμπεριαλισμούς και τα γιουσουφάκια τους και τις ιερόδουλες τους.

Επιπλέον, για κάποιο λόγο που μόνο η κοινωνιολογική επιστήμη μπορεί να απαντήσει, αυτοί που φαίνεται να ενοχλούνται περισσότερο είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι [τάχα] /ιδεολογικά/ φορτισμένοι εναντίον της νέας τάξης των δυτικών ιμπεριαλισμών, αλλά λειτουργούν καθαρά ως τα γιουσουφάκια της και ως οι ιερόδουλες της. Ειδικά τώρα που είναι εξουσία, λειτουργούν και ως οι μπράβοι και οι πάτρωνες της.

Ο Δώρος μπορεί να είναι στον τάφο, αλλά είναι ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΣ από πολλούς έκφυλους ζωντανούς, δεξιούς και αριστερούς και κεντρώους, τσιράκια δικτατωρικών και ιμπεριαλιστικών καθεστώτων και δικτατωρικών ιδεολογιών και σχεδίων.

Και αυτό είναι που τους τρώει. Διότι κατάλαβαν ότι όσα δολλάρια να να τους ρίξουν οι ξένες πρεσβείες, δεν μπορούν να τον σκοτώσουν.



Ρήγας

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Όχι ό,τι χρειαζόμαστε διαπιστευτήρια επιτυχίας του blog από κομπλεξικούς, αλλά να εξηγήσουμε κάτι για το μετρητή στα blogrankings.

200-300 unique αναγνώστες που μπαίνουν κάθε μέρα, είναι οι νέοι αναγνώστες κάθε μέρα (που δεν μπήκαν ποτέ πριν).

Φαίνεται άλλωστε στο μετρητή.

Σύνολο unique αναγνωστών από ίδρυσής μας είναι πάνω από 15,000.

15,667 διαφορετικοί χρήστες έχουν μπει σε αυτή τη σελίδα. Από τη μέρα που μπήκε ο εν λόγω μετρητής δηλαδή πριν λίγους μήνες.

Έτσι διευκρινιστικά.

Ρήγας είπε...

Έλα τώρα, μην τους χαλάτε τον έρωτα!

Ρήγας

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Αν δεν ήταν εξάλλου δημοφιλές το ιστολόγιο σας, δε θα λυσσούσαν καθημερινά δετοί και λυμένοι, έμμισθοι και κάφροι Ακελικοί να προσπαθούν (μάταια) να σας απαντήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ε Κάφρε...

Λες για τον Νίκο Κουτσού οτι ήταν ΕΟΚΑ Β και πραξικοπηματίας!

Η Χούντα του απαγόρευσε την είσοδο του στην Ελλάδα το 1972 όταν ήταν φοιτητής στην Αθήνα (Πρόεδρος ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ και ΕΦΕΚ Αθήνας)για την αντιχουντική και δημοκρατική του δράση.

Κατά την διάρκεια της εισβολής υπηρέτησε στο Εφεδρικό Τάγμα 211 το οποίο υπερασπίστηκε την Λευκωσία στην περιοχή Αγίου Παύλου. Λόγω των υπηρεσιών του προτάθηκε για παρασημοφόρηση

Η είσοδος του στην Ελλάδα επετράπηκε μετά την πτώση της Χούντας.

Αυτά για αποκατάσταση της ιστορίας. Ο Νίκος Κουτσού αντιστάθηκε στην Χούντα, πολέμησε στην Κύπρο το 74 σε αντίθεση με κάποιους άλλους που κερνούσαν γλυκό καριδάκι στους πραξικοπηματίες. Αυτός ο Νίκος Κουτσού είναι ενάντια και στην τουρκο-βρετανική ιμπερεαλιστική ρατσιστική αντι-δημοκρατική ΔΔ Ομοσπονδία.

Αυτά για τον τελεύταιο φίλο, τσιράκι του ΑΚΕΛ

*Άλκιμος*

Ρήγας είπε...

Έτσι είναι αγαπητέ. Κάποιοι πολέμησαν να υπερασπιστούν την ελευθερία της Κύπρου και πολλοί σκοτώθηκαν,

Κάποιοι πολέμησαν ΜΟΝΟΙ εναντίον ολόκληρου τάγματος Βρεττανών,

Κάποιοι προτίμησαν να πεθάνουν στην αγχόνη παρά να προδώσουν,

Τη ώρα που κάποιοι άλλοι φόραγαν λευκές κουκούλες και έστελναν Έλληνες στις αγχόνες και φώναζαν για ...τρομοκρατική ΕΟΚΑ (διότι πολεμούσε τους Βρεττανούς).

Και κάαι κάποιοι άλλοι (δεν λέμε ονόματα) πολέμησαν στον ΙΣΠΑΝΙΚΟ (!!!) εμφύλιο (!!!!!!!!) ούτε λίγο ούτε πολύ ως μισθοφόροι και βγήκαν και από πάνω να μας πουλάνε πατριωτιλίκι αργότερα!

ΑΚΕΛάκια, ούτε καν για ανακύκλωση δεν κάνετε.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Της Ενώσεως, Κάφρε. Όχι της Ένωσις.

Γι' αυτό η Χούντα ήταν προδοτική. Γιατί καπηλεύτηκε το ιερό ιδανικό της Ενώσεως για να κάνει ότι έκανε. Ποτέ δεν ήταν Ενωτική η Χούντα. Γιατί αν ήταν δεν θα απέσυρε τη Μεραρχία από την Κύπρο. Όχι δηλαδή πως το ΑΚΕΛ στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα γι αυτό γιατί έβλεπε την μεραρχία ως... Νατοϊκό στρατό.

Και σταμάτα να λες φασίστες όσους διαφωνούν με την Καθοδήγηση του Κόμματος. Ο κομμουνισμός είναι νεκρός, χωνέψτε το.

Κυπρέος είπε...

Προς “Άλκιμο” άλλως “Ιοσίλιο”,
Με βάση τα όσα λες, δηλαδή που ο Κουτσού είχε διάφορες με τη χούντα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, συνεπάγεται ότι και ο Ιωαννίδης που ανάτρεψε τον Παπαδόπουλο ήταν εναντίον της χούντας; Εζερώσαμεν ... Πες μας άλλο ‘ναν! Ας πούμεν ο Κουτσού ήταν με τον Μακάριο και όχι με τον Γρίβα;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το σχόλιο του "κάφρου", γνωστού και ως ηλικιακού ρατσιστή Μοχάμετ_Ορίων διαγράφηκε:

Πρώτον επειδή εξακολουθεί να βρίζει όσους διαφωνούν μαζί του και

Δεύτερον επειδή πρόσθεσε σύνδεσμο προς τη σελίδα "δημοσιογράφου" ο οποίος καταδικάστηκε στο δικαστήριο μετά από αγωγή που του έγινε, για ψεύδη που περιείχαν τα βιβλία του.

Συνιστούμε στον "κάφρο" να διαβάσει την ιστορία της Κύπρου και από άλλες πηγές, πέραν του εν λόγω "δημοσιογράφου" και της βιβλιοθήκης του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβετε ότι εδω μέσα ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ, ΕΣΒΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Η διαγραφή που έγινε δικαιολογήθηκε.

Αν ο ηλικιακός ρατσιστής θέλει να διαμαρτυρηθεί για το φασισμό, να πάει στο Προεδρικό ή στο Κελλάκι, στα κέντρα από τα οποία επιβάλλεται.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 74' ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ!!!
Γιαυτό και ενώ όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα έχουν καταρρεύσει το Ακελάκι έχει 33%, επειδή ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ και δεν δέχεται κριτική!!!
Όσοι δικοί του του έκαναν κριτική καρατομήθηκαν και διαπομπεύθηκαν εν μία νυχτί...
ΕΛΕΟΣ ΕΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ, ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΣΟΙ ΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΙΨΙΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΕΛΕΟΣ ΑΚΕΛΙΚΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά. Απλά τα πράγματα. Εν έτη 2009 όποιος δεν είναι ΑΚΕΛικος θεωρείται εθνηκιστής και ακραίος.

Ας τους να λένε...

Ο Κυπριιακός Ελληνισμός ξύπνησε και θα δώσει ξανά την απάντηση του στο νέο σχέδιο Foreign Office-Χριστόφια τύπου Ανάν.

Ανώνυμος είπε...

ο Ιοσίλιος καραδοκεί και δεν ονομάζεται Άλκιμος

ο φασισμός του ΔΗΣΕΛΑΜΑΚΕΛ δεν θα περάσει

*Ιοσίλιος*

ΠΑΛΙΟΣ ΕΔΕΚΚΙΤΗΣ είπε...

ΜΕ ΙΝΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΑΛΗΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΑΤΕ ΜΑΣ ΩΣ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ"; ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ, ΤΖΙΑΙ ΕΡΚΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΖΙΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΑΤΕ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

ΠΟΙΟΣ ΑΚΕΛΙΚΟΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β; ΠΕΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ 1970-74.

Ο ΔΩΡΟΣ ΛΟΪΖΟΥ ΕΝ ΕΠΕΘΑΝΕ. Ο ΔΩΡΟΣ ΛΟΪΖΟΥ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΖΙΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΟΛΛΗΤΑΡΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΖΙΑΙ ΤΟΥ ΓΡΙΒΟΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗ.

ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΚΕΛΙΚΟΙ. ΕΝ ΑΝΤΡΕΠΕΣΤΕ, ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΑΤΕ ΤΟΝ ΔΩΡΟ ΛΟΪΖΟΥ ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ, ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΜΑΥΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ".

Α Ι Σ Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Kρατούσα κάποιες επιφυλάξεις αλλά απόψε επιβεβαιώθηκα ΠΛΗΡΩΣ!!!

Το blog αυτό κάθε αλλο παρά τη Δημοκρατία προβάλλει!!

Γιατί φοβάστε τα ντοκουμέντα? Γιατί φοβάστε την αντίθετη άποψη? Μήπως επειδή το blog είναι στα χέρια και ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ? Πως αλιως το δικαιολογείτε το ότι σβήνετε κάθε ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ?

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΦΕΚ-ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" Ιωαννίδη....

Ας τολμήσει ο Κουτσου και ο κάθε όμοιος του να πουν οτι αντιστάθηκαν στη ΧΟΥΝΤΑ!!!
θα μας βγουν οι πιο φασίστες ως προασπιστές της Δημοκρατίας? Ανοίξτε τα μάτια σας!!!


http://www.facebook.com/search/?q=%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%82+%CE%9A%CE%B5%CF%82+&init=quick#/photo.php?pid=5923813&op=1&o=all&view=all&subj=59479686580&aid=-1&oid=59479686580&id=787525415

Φλίνκι είπε...

Μα τι λες ρε ανώνυμε 12:41;;

Ο Νίκος Κουτσού ήταν Πρόεδρος της ΟΕΦΕΚ το 1971-1972. Πρωτοστάσησε στον αντιχουντικό αγώνα.

Πως τον συνδέεις με τον Ιωαννίδη ρε αθεόφοβε; ΑΦΟΥ ΤΟ 1972 ΤΟΝ ^^ΑΠΕΛΑΣΕ^^ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!!

Ο Ιωαννίδης πότε ανέλαβε ρε αντιστόρητε χουντοακελικέ;

Φλίνκι είπε...

Αν έχεις τα ανδρικά μπαλάκια πες μας τα ονόματα αυτών που απάρτιζαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΦΕΚ στο οποίο αναφέρεσαι. ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας!

Χαίρομαι που υπάρχουν Έλληνες που αντιλαμβάνονται τι τρέχει με τους μπολσεβίκους. Δεν ξέρω όμως αν ξέρουν από πού προέρχονται αυτοί.
Γιατί, πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για τους Ροσσοβουλγάρους.
Κάνουν λάθος όσοι το πιστεύουν αυτό ( ακόμα ).

Είδα μια ομιλία αναρτημένη που ήταν περίπου μια προσπάθεια αγιοποίησης κάποιου.
Ενός ατόμου που πήγε, όπως λένε, και πήρε μέρος σε έναν πόλεμο στην Ισπανία!!!
Και αντί να τον τιμήσουν οι ισπανοί, κάποιοι τον τιμούν εδώ στην Κύπρο. Για να καταλάβω... Η Κύπρος σκλαβωμένη σε τούρκους και αγγλογερμανούς, κι αυτός έτρεξε στην Ισπανία!
Τι δουλειά έχει η Κύπρος να τιμά ένα τέτοιο άτομο; Μήπως τον τιμά για τα ποιήματα που έγραψε σε ελληνική γλώσσα;
Αν ναι, ας του δώσουν βραβείο που έμαθε καλά ελληνικά, σαν ξένος που είναι. Τέτοια βραβεία να δώσουν και σε όσους τούρκους μιλάνε καλά ελληνικά.

Ποιοί είναι αυτοί που τιμούν έναν ισπανογερμανό ονόματι Αλοΐσιους, αν όχι άνθρωποι από την ίδια φυλή;

Θα μας τρελλάνουν ή είναι κάτι άλλο στη μέση;
Νομίζουν ότι μας δουλεύουν;
Παίζουν οι κακομοίρηδες θέατρο και νομίζουν ότι θα τους πιστέψει κανείς;

JUPITER είπε...

ο Κουτσού ειναι χιλιάδες φορές πιο δημοκράτης από τον σταλινιστή και γλείφτη του τσαουσέσκου Χριστόφια

Ανώνυμος είπε...

"Μερικά πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, δεν έπεται ότι δεν έχουν νόημα."
Όχι, δεν τα καταλαβαίνω γιατί λαλείς ασυναρτησίες. Εν προφανές οτι τον Λιπέρτη πρώτη φορά τον ακούεις τζαι κάμμεις μας τζαι την αυθεντία οτι τόν λαλούν Άλμπερτ ιμίσιμου [=τάχα μου] τζαι οτι έγραφε σε "σπαστά ελληνικά". Εσύ ή περιπαίζεις μας ή εισαι πραγματικά αχάπαρος [=αδαής].

Πλαστήρα:
Αναρωθκιούμαι πώς τζαι δεν εξεμάνεις ακόμα που ο Γερμανόπληχτος έφκαλε τον Λιπέρτη... Άλμπερτ.

----------------

Το βάζω άλλη μια φορά για να δούμε πόσοι άλλοι θα έχουν αντίρρηση για το ότι πρόκειται για κάποιον Άλμπερτ.

Μετά τα ξαναλέμε με τον Νεκατωμένο.
Μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που έγραψε ότι δεν το πιστεύει.
Όλος ο τόπος είναι γεμάτος από τέτοιους. Γιατί μερικοί κάνουν ότι δεν το βλέπουν;

KKE είπε...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Γιατί τα κομματόσκυλα του ΑΚΕΛ επιμένουν να μας θεωρούν οπαδούς του Κουτσού; Γιατί επιμένουν να μας καταχωρούν σε κάποιο κόμμα;

Κάποιοι από μας μπορεί να ψηφίζουν ΕΥΡΩΚΟ, κάποιοι άλλα κόμματα. Η αντικατοχική Ενωτική ιδεολογία δεν περικλείεται σε κομματικά στεγανά.

Από Αριστερά μέχρι Δεξιά που λένε οι φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ και της ΠΕΟΦ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ 11:53, ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ και όχι να μας πετάσσεις τη μασημένη τροφή που σου δίνουν στην εδον και την προοδευτική...εν λιγμένα γιε μου τούτα...διάβασε να μορφώνεσαι παρά να μας σίρνεις λόγια που επεξεργάζονται 1000 φορές και μετά να σας τα μεταδώσουν στις κατασκηνώσεις στα περβόλια...

Αυτούσιο το κείμενο όπως το διηγήθηκε ο αδερφός του Μισιαούλη θα το βρείτε εδώ

http://www.workersdemocracy.net/110/MISIAOUL.htm

Από άτομα που είναι εκτός κομματικών χώρω να ακούτε την αλήθεια, όχι "γεγονότα" δοσμένα εκ των άνωθεν...


Αλλά να μου πεις το ακελ θα τιμήσει ελληνοκύπριους ήρωες της κύπρου ή ξενόφερτους ήρωες - λάβαρα όπως τον τσε και τους τουρκοκύπριους μισιαούλη και καβάζογλου....παρετάτε το παραμύθι με την επαναπροσέγγιση. Επάλυηνε. Ούτε εσείς εν τους θέλετε, ούτε καν ο παπάκης. Ας όψεται ο διχασμός

Κυπρέος είπε...

Τελικά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί και λίγο με την ουσία του ποιήματος “Ο Λεύτερος” του Δώρου Λοΐζου και την πολιτική του δραστηριότητα. Π.χ. τα βαθύτερα νοήματα και μηνύματα που μας μεταφέρει ο ποιητής μέσα από τους στίχους του. Επίσης κατα πόσο η σημερινή ΕΔΕΚ ανταποκρίνεται στα ιδανικά και τες προσδοκίες του Δώρου Λοΐζου με τον τρόπο που εκφράζονται μέσα από τους στίχους του.
Οι στίχοι αυτοί (όπως π.χ. το “... γιατί είμαι πιο κόκκινος απ’ αυτούς …” ή το “… γιατί είμαι πιο φωτισμένος απ’ αυτούς …” εξυμνούν την ατομική/προσωπική πολιτική σκέψη και δράση, οι οποίες συνήθως χαρακτηρίζουν (όχι συγκροτημένους κομματικούς χώρους όπως το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ), αλλά τον Αναρχοαυτόνομο χώρο αλλά και τους Αριστεριστές. Κάποιος πιο πάνω μίλησε συνθηματολογικά και ειρωνικά για τον Τρότσκι, αλλά καλό θα ήταν να ψάχναμε τα κείμενα του Δώρου Λοΐζου για να δούμε τον επηρεασμό από την γενικότερη μαρξιστική σκέψη. Για αναλύστε λίγο βαθύτερα και χωρίς παρωπίδες το ποίημα ...

[Εκτός απ’ αυτά, δεν προβληματίζει, έστω τους παλιούς ΕΔΕΚίτες, γιατί ο ιστορικός ηγέτης της ΕΔΕΚ Βάσως Λυσσαρίδης αποτελεί σήμερα το ίνδαλμα και τη σημαία των πολιτικών επιγόνων του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Βήτα; Ο αντιμακαριακός (για να μην χρησιμοποιήσω κι άλλους βαρύτερους χαρακτηρισμούς) Κουτσού μάλιστα, σε χτεσινή του συνέντευξη στην κυπριακή “Καθημερινή” το καλεί να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα ενώσει τον ενδιάμεσο χώρο και θα περιλαμβάνει κι όλα αυτά τα στοιχεία! Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι κατάντημα;]

Φλίνκι είπε...

Ο Νίκος Κουτσού ήταν Πρόεδρος της ΟΕΦΕΚ το 1971-1972. Πρωτοστάσησε στον αντιχουντικό αγώνα.

Πως τον συνδέεις με τον Ιωαννίδη ρε αθεόφοβε; ΑΦΟΥ ΤΟ 1972 ΤΟΝ ^^ΑΠΕΛΑΣΕ^^ Η ΧΟΥΝΤΑ!!!!

Ο Ιωαννίδης πότε ανέλαβε ρε αντιστόρητε χουντοακελικέ;

Αν έχεις τα ανδρικά μπαλάκια πες μας τα ονόματα αυτών που απάρτιζαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΦΕΚ στο οποίο αναφέρεσαι. ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ....