Ο MENENDEZ ΚΑΙ Ο ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ!

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009


Μα τι μας λέεις κ. Menendez ότι φταίει η Τουρκία;
Δεν είναι εμείς που στρώσαμε το κόκκινο χαλί;




Ο Γερουσιαστής του New Jersey Robert Menendez είναι από τους πιο συνεπείς και ειλικρινείς φίλους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τη στήριξη και βοήθεια του, οι απόδημοι μας στις ΗΠΑ αγωνίζονται για προώθηση των θέσεων μας αλλά και για επηρεασμό των κέντρων αποφάσεων στην Αμερικανική Γερουσία και –όσο είναι εφικτό - στο Λευκό Οίκο.


Παραθέτω πιο κάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γερουσιαστής Menendez στο Φιλελεύθερο, την περασμένη Κυριακή 30 Αυγούστου 2009.


«Η δική μου θέση και απάντηση προς αυτούς που θέτουν ερωτηματικά για την επιθυμία της Κύπρου να εξεύρει λύση είναι η εξής:

Ποιος δέχθηκε εισβολή; Η Κύπρος.
Ποιος δέχθηκε κατοχή; Η Κύπρος.
Ποιος βρίσκεται ακόμα υπό κατοχή από χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα; Η Κύπρος.
Ποιοι έχασαν τα σπίτια τους; Οι Ελληνοκύπριοι.
Ποιοι είναι πρόσφυγες; Οι Ελληνοκύπριοι.
Ποιος ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια μέσω των συνομιλιών; Η ελληνοκυπριακή πλευρά.
Στο τέλος το ερώτημα είναι, ποιος προκαλεί προβλήματα στις συνομιλίες; Οι Τούρκοι»


Τα πιο πάνω λοιπόν αναφέρει στη συνέντευξη του ο Αμερικανός Γερουσιαστής Menendez.


Εάν τα ίδια ερωτήματα υποβάλλονταν στον κ. Χριστόφια ή στον Άντρο Κυπριανού ή στο Λούη Ηγουμενίδη ή στο Γιώργο Βασιλείου ή σε κάποιο επιφανές μέλος της πλατφόρμας «ΝΑΙ» ή της πλατφόρμας "ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ" ή της πλατφόρμας «ΛΥΣΗ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΚΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΄ΝΑΙ» ή της πλατφόρμας «ΛΥΣΗ ΤΗΝ Ε ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ Ε ΘΕΛΩ» τότε πολύ πιθανόν να λάμβανε τις πιο κάτω απαντήσεις:


«Ποιος δέχθηκε εισβολή; Η Κύπρος, αλλά προηγήθηκε το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ και επομένως δεν πρέπει να έχουμε παράπονο!

Ποιος δέχθηκε κατοχή; Η Κύπρος, αλλά είπαμε, προηγήθηκε πραξικόπημα!

Ποιος βρίσκεται ακόμα υπό κατοχή από χιλιάδες τουρκικά στρατεύματα; Η Κύπρος, αλλά, επαναλαμβάνω, προηγήθηκε πραξικόπημα. Εν πάση περιπτώσει, η λέξη «κατοχή» να χρησιμοποιείται μεταφορικώς. Εάν πάει κάποιος στα κατεχόμενα ή έστω στην οδό Λήδρας για λουκουμάδες και μπαλόνια δεν θα αντιληφθεί την παρουσία Τουρκικού Στρατού. Η όποια παρουσία του Τουρκικού Στρατού είναι συμβολική. Για να καταλάβετε, υπογράψαμε συμφωνία που επιτρέπει τη διέλευση στρατιωτών του Τουρκικού Στρατού από το Λιμνίτη στα Κόκκινα μέσω των λεγόμενων ελεύθερων περιοχών. Τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδα των εθνικιστών Ελληνοκυπρίων που ψήφισαν ΟΧΙ αφού δεν θέλουν λύση αλλά διατήρηση του «μίζερου νότου» όπως σωστά αποκάλεσε τις λεγόμενες ελεύθερες περιοχές ο Πλατφορμιστής Τάκης.

Ποιοι έχασαν τα σπίτια τους; Οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και αρκετοί Τουρκοκύπριοι που έμεναν στη Λεμεσό, στην Πάφο και στην οδό Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα.

Ποιοι είναι πρόσφυγες; Οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και αρκετοί Τουρκοκύπριοι που έμεναν στη Λεμεσό, στην Πάφο και στην οδό Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα.

Ποιος ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια μέσω των συνομιλιών; Η ελληνοκυπριακή πλευρά, χάρη στο γεγονός βέβαια ότι Ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είναι ο Ταλάτ. Και ευτυχώς που είναι ο Ταλάτ αφού αν δεν βρούμε λύση με τον Ταλάτ δεν ξέρω με ποιον θα βρούμε!

Στο τέλος το ερώτημα είναι, ποιος προκαλεί προβλήματα στις συνομιλίες; Ο Τάσσος! Πέθανε; Δεν έχει σημασία! Ο Τάσσος φταίει!»

Α. Παναγούλης για το christofias-watch

Υ.Γ. Πέρα από την πλάκα, παρακαλώ κάποιον δημοσιογράφο να ρωτήσει τον Γερουσιαστή Menendez, ειδικά τον Γερουσιαστή Menendez, πως κρίνει την απόφαση του κ. Χριστόφια να «ανοίξει» Πρεσβεία της Κύπρου στην Κούβα…

51 Σχόλια:

Περικλής είπε...

O Menendez είναι μια μονάδα. Υπάρχουν πολλοί που δεν είναι εκ πρωϊμίου μαζί μας. Αυτούς πως θα τους κερδίσουμε, αν δεν πείσουμε για την αντικειμενικότητά μας και για τη σφαιρική θεώρηση των πραγμάτων;

Αυτό εννοούσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη φράση του για την οποία τον υβρίζετε εργολαβικά και καθημερινά εδώ και μέρες.

Ούτε να προσβάλει τα θύματα της εισβολής ήθελε, ούτε να αποενοχοποιήσει την Τουρκία.

Ήθελε να φανεί αντικειμενικός. Αυτά που έκαναν οι δικοί μας οι υπερπατριώτες ήταν λίγα; Ή μήπως μόνο η Τουρκία βίαζε και σκότωνε; Ή μήπως δεν είμαστε εμείς που πήραμε στα χέρια μας τις τουρκοκυπριακές περιουσίες μετά την εισβολη; Και για πέστε μου: πως βρέθηκαν όλοι οι Τ/Κ στα κατεχόμενα; Διά μαγείας;

Και μιας και μιλάμε για χαλιά, μήπως εκείνα θέλετε να τα σκουπίσετε κάτω από το χάλι;

Ανώνυμος είπε...

Ο Οδοστροτήρας τρέχει να πατήσει και δεν φτάνει. Ειδικά τον Σκαλιστή που ομολόγησε την ανοχή-συνενοχή του ΑΚΕΛ στο πραξικόπημα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαός δεν ξεχνά ποτέ.

Ο Αντρος Κυπριανού κατηγόρησε τον μακαρίτη Τάσσο ότι είχε επαφές με στελέχη της ΕΟΚΑ Β.

Ο Τάσσος είπε ότι ενόσω δεν δίνονται ονόματα και στοιχεία, οι κατήγοροι είναι ΚΟΙΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ - ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Ακούεις Άντρο ?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, είδατε το νέο φιλμάκι της ΕΔΟΝ;

Έχει μέσα και το αδελφό της ΕΔΟΝ, ΕΛΑΜ.

Απορία: Πότε θα ξεκινήσουν κοινές πορείες-εκδηλώσεις ΕΛΑΜ και ΕΔΟΝ;

ΕΛΑΜ+ΕΔΟΝ=L.F.E.

ΕΛΑΜ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ! είπε...

ΕΛΑΜ ΕΛΑΜ, Σκέπασε και μας,
Της Κύπρου τα Εδονόπουλα ποτέ μην τα ξεχνάς!

Εδονίτης Γκρίζος Λύκος είπε...

Οι Τούρκοι του ΕΛΑΜ δεν είναι εχθροί μας. Οι Τούρκοι του ΕΛΑΜ είναι αδελφοί μας.

ΕΔΟΝΙΤΗΣ ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ

ΕΔΟΝ-ΕΛΑΜ ΜΑΖΙ! είπε...

Γκριζοκόκκινο το χρώμα της ΕΔΟΝ!

Γκριζοκόκκινο το χρώμα του ΕΛΑΜ!

Εμείς, μια ζωή θ' αγαπιόμαστε!

Έρωτας, ο απόλυτος έρωτας!

ΕΛΑΜ,

Σ' αγαπώ, για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα

ΕΔΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε φέτος στην εθνικιστική κατασκήνωση του ΕΛΑΜ στα Περβόλια. Θα φιλοξενηθούμε από τα αδέλφια μας της ΕΔΟΝ.

Θα παίζουμε μαζί την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Γκρίζο Λύκο!

ΕΛΑΜ

ΕΛΑΜ είπε...

Στάλιν εσείς, Χίτλερ εμείς.


ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε παιδιά, εντάξει, είσαστε ερωτευμένοι.

Πρέπει να μας πρίζετε τ' αρχ.... μας;

Βρείτε τα μεταξύ σας.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ακόμα επιμένετε ρε Περικλή! Εξισώνετε τον θύτη με το θύμα και αποενοχοποιείτε το μεγάλο εγκληματία την Τουρκία. Ακόμα λίγο θα μας πείτε πως καλά έκανε και εισέβαλε για να σώσει τους καημένους του Τ/Κ.

Κι αν υπήρξαν κάποια καθάρματα δικά μας που έκαναν εγκλήματα αυτά α) είναι καταδικαστέα πρώτα από εμάς τους Ενωτικούς, β) ήταν μεμονωμένες πράξεις κάποιων εγκληματιών γ) ωχριούν μπροστά στα εγκλήματα της Τουρκίας και των Τ/κ.

Και έπειτα, 35 χρόνια εισβολής κατοχής και εθνοκάθαρσης δεν είναι αρκετά να σας κάνουν να καταλάβετε το μέγεθος του Τουρκικού εγκλήματος;

Περικλής είπε...

Αντιπαρέρχομαι τις γελοιότητες για ΕΛΑΜ και ΕΔΟΝ (φασίστες είστε και φαίνεσται), για να απαντήσω στον Πλαστήρα.

"από εμάς του ενωτικούς" γραφείς!

Ενωτικοί το 2009; Μετά που έγιναν τόσα κακά λόγω της επιμονής σας για ένωση, εσείς δηλώνετε ενωτικοί;

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Περικλή

Τα κακά μας δεν προήλθαν από το δίκαιο αίτημα για Αυτοδιάθεση -Ένωση. Τα κακά ήλθαν (μεταξύ άλλων) από την καπήλευση του αιτήματος αυτού από τη Χούντα και τα ανδρείκελα της εδώ.

Σε ενημερώνω ότι υπήρξαν περιόδοι που το ΑΚΕΛ σου ήταν εξίσου Ενωτικό με την Εκκλησία. Άσχετα αν σήμερα προσπαθεί να αποσιωπήσει τους ενωτικούς του αγώνες.

Συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι τα κακά μας προήλθαν από το Ενωτικό κίνημα τότε το ΑΚΕΛ είναι συνυπεύθυνο γιατί κατά περιόδους ήταν ακραιφνώς Ενωτικό.

Και για να καταλάβεις εγώ πιστεύω στην πλέρια δημοκρατία και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις. Και μέσα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα συμπεριλαμβάνεται και αυτό της Αυτοδιάθεσης όπως περιγράφεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ παράγραφος 1 εδάφιο 2.

Αναμένω.

Περικλής είπε...

Το ΑΚΕΛ έκανε την αυτοκριτική του.

Και σίγουρα κατάλαβε από το 1967 και μετά, από τότε που υιοθετήσαμε το εφικτό αντί το ευκταίο, ότι ΔΕΝ μπορούμε να μιλάμε πια για ένωση.

nekatomenos είπε...

"Ποιος δέχθηκε εισβολή; Η Κύπρος, αλλά προηγήθηκε το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ και επομένως δεν πρέπει να έχουμε παράπονο!"

Υπάρχει κάποια τέτοια δήλωση κάποιου που τα άτομα στα οποία αναφέρεστε; Τζαι εν μιλώ για δήλωση προ-διαστρέβλωσης, μιλώ για τούτην την δήλωση.

Απλά μαθηματικά κύριοι. "Έχουμε και εμείς ευθύνη" δεν ισούται με "Έχουμε όλη την ευθύνη".

Αντιπαραβάλλω το:
"Το πραξικόπημα δεν δικαιολογεί την εισβολή, τη συνεχιζόμενη κατοχή, την προσφυγοποίηση δεκάδων χιλιάδων Κυπρίων, το μαζικό εποικισμό, την κατ' επανάληψη και κατά συρροή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών από την Τουρκία στην Κύπρο, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου."
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,13406-.aspx

Επίσης, ο κύριος Μενέντεζ επαναλαμβάνει αυτά που του έμαθαν οι απόδημοι ψηφοφόροι του. Τη δουλειά του κάμμει. Όπως τζαι οι Βρεττανοί βουλευτές που συγκεντρώνουν τους απόδημους στη Βουλή τους στις 15 του Ιούλη για να μας πουν οτι μας αγαπούν. Καλόπιστα αναμένω να μου απαριθμήσετε την ουσιαστική συνεισφορά του, είμαι σίουρος πως δεν εκέρδισε τον τίτλο του φίλου της Κύπρου άκοπα.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

@ Περικλή: Δε μιλώ μόνο για το 67. Αυτοκριτικές το ΑΚΕΛ για τα φρικτά λάθη που διαπράττει μέχρι σήμερα (αθώωση Τουρκίας, εθνομηδενισμός) πότε θα κάμει;

@ Νεκατωμένο: Έχουν ευθύνες και οι Εβραίοι τοκογλύφοι για το αντισημιτικό αίσθημα στη Γερμανία του μεσοπολέμου που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάσσος είχε σφικτο-κληδώσει το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Λήδρας και Λιμνίτη να ανοίξουν την ΙΔΙΑ μέρα.

Ιδού λοιπόν ευελιξία.
Ο Χριστόφκιας ανοιξε την Λήδρας χάνοντας την μισή οδό (την πήρε ο κατοχικός στρατός), βιάστηκαν να ξαπολήσουν φούσκες και να φωνάξει η Ελένη Μαύρου τα πρώτα της Τούρκικα.

Ο Λιμνίτης δεν προκειται να ανοίξει ΠΟΤΕ. Είναι ένα δόλωμα για δώσε-δώσε-δώσε-δώσε .... δώσε-δώσε και στο τέλος θα καταλάβει ο ευέλικτος ότι έκατσε πάνω.

ΕΛΑΜ είπε...

Γίνεται τουλάχιστον να το ανοίξουν για να κάνουμε μια πορεία με τα αδέλφια της ΕΔΟΝ και τους Γκρίζους Λύκους;

ΕΛΑΜ

nekatomenos είπε...

Πλαστήρα:
Ως συνήθως δεν απαντάς σε ούτε *ένα* από τα σημεία που έθεσα. Πάντα λλίος.

Ο Ναζισμός και ο αντισημιτισμός βασίζονται σε μια παράλογη ερμηνεία του Χριστιανισμού και στο μεσοπολεμικό κόμπλεξ του Γερμανικού εθνικισμού. Ο παραλληλισμός σου δεν φκάλλει νόημα.

Περιμένω σοβαρή απάντηση, έστω που κάποιον άλλο.

Ανώνυμος είπε...

o menendez εν προεδρος τησ αμερικης τζιε διατε του τοση προβολη? Οι υπολιποι αμερικανοι δηλαδη νομιζετε εχουν την ιδιαν αποψη? πιενετε ποξω που το κογκρεσο τζιε καμετε γκαλοπ να μα8ετε.να χελιδονι εν φερνει την ανοιξη.

οσο για την κουβα,μα εννεν εσεις που μας τα επρησετε με το αντιμπεριαλισμο σας??Ενα δυσαρστησουμεν τουσ αμερικανους φιουσ μας? αν ανοιξουμε δηλαδη πρεσβεια στη κουβα εν θυμωσει ο menendez και να αλλαξει γνωμη? εγω εντον ακουσα καμια φορα να πει τετοια πραματα δημοσιως υπερ μας,μακαρι να ειπε δηλαδη,αλλα αν θα εχει τουτην αποψη μονο για να την λαλει εσοο του τζιε στο christofias watch,τι να πω υποχρεωσε μας!

ΕΛΑΜ είπε...

Φίλε,

Εσύ οπωσδήποτε να έρτεις στην εκδρομή που θα κάμουμε με την αδελφή ΕΔΟΝ!

Έτσι κοσμήματα θέλουμεν τα!

Ο ΤΑΣΣΟΣ ΖΕΙ! είπε...

Τα γεγονότα τού 1963 - 1964 και η αλήθεια


Πολλά λέχθηκαν, ίσως περισσότερα με την ανάδειξη τού Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία τού κυπριακού κράτους, και πολύ μελάνι χύθηκε με κέντρο αναφοράς τα δραματικά και τραγικά γεγονότα τού 1963 - 64. Σε αυτά τα πέτρινα χρόνια, ο λαός μας έγινε μάρτυρας πολλών και διαφόρων εγκλημάτων, που συγκλόνισαν τους κατοίκους τής μικρής μας πατρίδας και δημιούργησαν βαθύ ρήγμα στις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Είναι τοις πάσι γνωστόν πως, εκείνην την περίοδο, οι άνθρωποι αυτού τού τόπου βομβαρδίζονταν, σχεδόν καθημερινά, με ειδήσεις για νεκρούς, απαγωγές, λεηλασίες και καταστροφές. Ο πόνος αβάσταχτος και το κλάμα ασυγκράτητο και για τις δύο πλευρές. Όσοι έζησαν από κοντά αυτά τα τραγικά και δραματικά γεγονότα, ξέρουν από πρώτο χέρι πως στις διακοινοτικές συγκρούσεις διαπράχθηκαν εγκλήματα και από τις δύο πλευρές, δηλαδή τόσο από Ελληνοκυπρίους όσο και από Τουρκοκυπρίους, όμως, σε αναλογία πληθυσμού, τα εγκλήματα τής άλλης πλευράς ήταν περισσότερα. Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους και επιβεβαιώνουν με τον ασφαλέστερο τρόπο αυτήν τη θέση. Όμως, για να έχουμε καλό ρώτημα, ποιοι φέρουν την κύρια ευθύνη για όσα απαράδεκτα και τραγικά συνέβησαν στην Κύπρο την περίοδο αυτήν; Σίγουρα, κάθε καλόπιστος κριτής καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό του για κάθε ανοσιούργημα και τερατούργημα, τα οποία προκάλεσαν τόσο πόνο και τόση οδύνη σε συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα, ο αντικειμενικός κριτής και βαθύς μελετητής τής περιόδου αυτής αντιλαμβάνεται πως, για όσα έγιναν, την κύρια ευθύνη φέρει η άρνηση τής παραχώρησης στον κυπριακό λαό τού ιερού δικαιώματος τής αυτοδιάθεσης. Οι συμφωνίες τής Ζυρίχης και τού Λονδίνου, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανακήρυξη τής Κύπρου σε ανεξάρτητο κράτος, επιβλήθηκαν στους Κυπρίους ύστερα από απειλές και εκβιασμούς και, σίγουρα, αυτές δεν ήταν προϊόν τής ελεύθερης βούλησης και έκφρασής τους. Αυτές τις απόψεις εξέφραζε και ο τότε γενικός γραμματέας τού ΑΚΕΛ Εζεκίας Παπαϊωάννου. Η άρνηση τού δικαιώματος τής αυτοδιάθεσης στον λαό μας οδήγησε σ' αυτές τις καταστάσεις, τόνιζε σε δηλώσεις του, όταν αναφερόταν στις διακοινοτικές συγκρούσεις. Δυστυχώς, δικοί μας αρθρογράφοι, πολιτικοί αναλυτές αλλά και εκπρόσωποι ορισμένων κομμάτων προσπαθούν να εξισώσουν τα γεγονότα τού 1963 - 64 με αυτά που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια τής τουρκικής εισβολής τού 1974. Με τα γραφόμενα και τις δηλώσεις τους επιχειρούν να υποβάλουν στους αναγνώστες και ακροατές τους την άποψη πως, για όσα πάθαμε, ευθύνεται και η δική μας πλευρά και, μάλιστα, στον ίδιο βαθμό με τους Τούρκους. Με άλλα λόγια, εξισώνουν καταστάσεις και γεγονότα ή, διαφορετικά, τον θύτη με το θύμα. Παρόλο ότι τα εγκλήματα τής συγκεκριμένης περιόδου είναι καταδικαστέα, ούτε για μια στιγμή δεν είμαστε διατεθειμένοι να μηδενίσουμε και να διαγράψουμε αγώνες και προσπάθειες τού λαού μας, κατά τη διάρκεια αυτής τής περιόδου, για εξασφάλιση των ελευθεριών και δικαιωμάτων του. Επειδή στη διάρκεια τής Γαλλικής Επανάστασης τού 1789 έλαβαν χώραν περισσότερα και τρισχειρότερα εγκλήματα εναντίον αθώων, αυτό δεν συνεπάγεται την αμφισβήτηση ή και την άρνηση τής αξίας και σημασίας αυτού τού ιστορικού σταθμού στην πορεία τής ανθρωπότητας. Τα ίδια ισχύουν, οπωσδήποτε, τόσο για την Ελληνική Επανάσταση τού 1821 όσο και τη Ρωσική τού 1917. Κανείς δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει και να μηδενίσει τη μεγάλη σημασία αυτών των επαναστάσεων, επειδή στη διάρκειά τους έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες αθώοι άνθρωποι. Κατανοούμε και υπερασπιζόμαστε τους αγώνες τού παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και αποτίναξη τής κατοχής, παρόλο ότι αρκετοί αθώοι, είτε πρόκειται για Εβραίους είτε πρόκειται για Παλαιστινίους, έχασαν τη ζωή τους. Αυτή είναι η αλήθεια για τις διακοινοτικές συγκρούσεις τού 1963 - 64. Οτιδήποτε άλλο λέγεται, εξυπηρετεί αλλότριους και πονηρούς σκοπούς.



Τού Χριστόδουλου Τζιονή

Κωδικός άρθρου: 892640

ΠΟΛΙΤΗΣ - 28/08/2009, Σελίδα: 12

Ο ΤΑΣΣΟΣ ΖΕΙ! είπε...

Παιδιά, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Να τι ανακάλυψα στο εκφραστικό όργανο του ΔΗΣΑΚΕΛ, την εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ".

Κάνουν το τσάι του christofias-watch. Κύστησαν τα νενέκια!!!!

Στήλες - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

"Ευέλικτος οδοστρωτήρας"


Σε ένα σεργιάνι στο διαδίκτυο εντοπίσαμε μια ιστοσελίδα (http://christofias-watch.blogspot.com) που "περιποιείται" νυχθημερόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. "Ευέλικτο οδοστρωτήρα" τον ανεβάζει, "ευέλικτο οδοστρωτήρα" τον κατεβάζει και του αποδίδει πολλά, στο πνεύμα και του συνθήματος "Χριστόφια - προδότη - καταδότη", που ακούστηκε για πρώτη φορά σε εκδήλωση στην επέτειο της τουρκικής εισβολής. Την ιστοσελίδα εμφανίζεται να διαχειρίζεται "Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο" (!). Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι μέλη του γκρουπ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο facebook είναι και βουλευτές του ΔΗΚΟ!



Ο δαίμων

Κωδικός άρθρου: 892652

ΠΟΛΙΤΗΣ - 28/08/2009, Σελίδα: 12




Παιδιά της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Σας ευχαριστούμε που τους σπάσατε τα νεύρα!

ΕΛΑΜ είπε...

ειμαι ελαμιτης,παιζω τον φιλο του εδονιτη, επειδη ειμαι σπιτι μονος μου και θελω λιην ωρα ωσπου να μπορεσω να την παιξω παλε καθουμε και γραφω δαμεσα τις τσιοφτες μου.Ειμαι φανατικος του blog αφου ειναι οτι πρεπει να δκιαβαζεις τι λαλουν δαμεσα οσην ωρα καμεις διαλειμα που το youporn.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ, προς κάθε ακροδεξιό αρχίδι:

Το blog αυτό κάθε αλλο παρά τη Δημοκρατία προβάλλει!!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ-ΕΛΑΜΙΤΩΝ ...τι μας λέτε ρε αθεόφοβοι για ΕΔΟΝ και ΕΛΑΜ. Εδω σας ενόχλησε όταν μάζεψαν κάποιους τύπους του ΕΛΑΜ για τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ και κατηγορείτε ΕΔΟΝ και ΑΚΕΛ με παπαριές...

Γιατί φοβάστε τα ντοκουμέντα? Γιατί φοβάστε την αντίθετη άποψη? Μήπως επειδή το blog είναι στα χέρια και ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ?

Πως αλιως το δικαιολογείτε το ότι σβήνετε κάθε ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ?

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΟΕΦΕΚ-ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" Ιωαννίδη....

http://www.facebook.com/search/?q=%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%82+%CE%9A%CE%B5%CF%82+&init=quick#/photo.php?pid=5923813&op=1&o=all&view=all&subj=59479686580&aid=-1&oid=59479686580&id=787525415

Ας τολμήσει ο Κουτσου και ο κάθε όμοιος του να πουν οτι αντιστάθηκαν στη ΧΟΥΝΤΑ!!!
θα μας βγουν οι πιο φασίστες ως προασπιστές της Δημοκρατίας? Ανοίξτε τα μάτια σας!!!

Μα επειδή δεν μπορείτε να απομυθοποιήσετε τα ινδάλματα σας, νομίζετε ότι σας πιστεύουν οι υπόλοιποι?
ΠΟΣΟ πονάει που δεν μπορείτε να φωνάξετε δημόσια ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ Β?

Πόσο πονάει που Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΛΙΣ 3-4 % ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ?

ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΕΖΕΙ ΟΥΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΚΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ?

Ζάβαλι μου, ανησυχείτε ακόμα για τους Τουρκοκύπριους και προβάλλετε το επιχειρημα ότι η Δ.Δ.Ομοσπονδία είναι"ρατσιστικός" διαχωρισμός? Μάνα μου ρε μα τι καλοκάγαθοι Χριστιανοί που είσαστε?

Μάνα μου τα ρε...οι παπάες τους εν εκαταφέραν να σφάξουν ούλλους τους ΤΚ και ούλλους τους αριστερους και σήμερα αφηκαν τα παιδιά τους μπροστα σε ένα προβληματισμό ΚΑΤΑΜΑΡΑΖΩΜΕΝΟΥΣ: "ΠΌΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΣΜΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ? ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΥΛΛΟΥΣ"

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ?

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Περικλή

ναι ρε κουμπάρε, είμαστε Ενωτικοί σήμερα το 2009! Έτσι γουστάρουμε.

Τελεία και πάβλα και καύλα μας!

nekatomenos είπε...

Πλαστήρα:
Εν φαντάζουμαι να μιλάς εκ μέρους του μπλογκ, έτσι;

Ακόμα να μου απαντήσεις στα προηγούμενα σημεία μου. Αναμενόμενο. Αναλώθου στο να φαντασιώννεσαι πως είσαι κομμουνιστοφάγος.

Κανείς άλλος;

Κυπρέος είπε...

Καλό θα ήταν ο συγγραφέας του κυρίως άρθρου, αν μπορούσε, να μας εξηγήσει τι εννοεί ή τι υπονοεί όταν στο “Υστερόγραφο” του εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει το άνοιγμα κυπριακής Πρεσβείας στην Κούβα ...
Σίγουρα ο Menendez, ως αμερικανό-κουβανός θα στέκει ενάντια (ίσως και με λύσσα) στους σημερινούς κυβερνώντες στην Κούβα. Ανεξάρτητα αν κάποιοι από μας συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιλογές των Κουβανών, δεν παύει να αποτελεί περίτρανη αλήθεια ότι η χώρα αυτή να ορθώνει το ανάστημα της ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και να αντιπαλεύει (παρ’ όλες τες ταλαιπωρίες) το συνεχιζόμενο (εδώ και καμιά 50ρια χρόνια) οικονομικό εμπάργκο που της έχουν επιβάλει οι μεγάλοι και οι δυνατοί.
Με ποιους είσαι τελικά μωρέ “Παναγούλη”;

Ανώνυμος είπε...

Κάφρος, προς κάθε ακροδεξιό αρχιδι:

ΚΑΙ να θυμάστε: ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜ, είμαστε ένα!

Θυμάστε τη συμφωνία Χίτλερ-Στάλιν; Κρίμα που έσπασε. Μάθαμε από τα λάθη μας και θέλουμε να είμαστε όλοι οι φασίστες μαζί!

Μαζί μας και οι αδελφοί "Γκρίζοι Λύκοι".

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΕΛάκια, ούλλοι κυνηγούν να σαν φαν, ούλλοι είμαστε κομμουνιστοφάγοι, χαχαχα, ούλλοι είμαστε αντικομμουνιστές, ούλλοι είμαστε εχθροί σας, χαχαχαχα...αλλά τι γελοίο...η προγκίπισσα της Κύπρου να μην μπορεί να ζήσει με ένα ελληνοκύπριο δεξιό και να μπορεί να ζήσει με ένα τουρκοκύπριο, χαχαχα...τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα!

ΕΛΑΜ είπε...

θυμαμαι την συμφωνια χιτλερ-σταλιν αλλα ξεχνω την συμφωνια χιτλερ-δυτικων(συμφωνια του μοναχου) που εγινε ενα ρονο νωριτερα.Απλα λεω την ιστορια επιλεκτικα και οπως μου αρεσει,η γνωστη μπυ τακτικη,τι κριμα ομως που δεν ειναι ολοι οσο ανιστορητοι οπως εμενα για να με πιστεψουν

ΕΛΑΜ είπε...

Βασικά και με τους ναζιστές και με τους Άγγλους έχετε μια καλή παράδοση συνεργασίας.

ΕΛΑΜ είπε...

Το ίδιο βέβαια και μεις.

Είναι τυχαία που λέω ότι είμαστε αδέλφια;

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Την απάντηση μου την έδωσα νεκατωμένε άσχετα αν την καταλαβαίνεις ή όχι. Εδώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου και χαίρομαι που σε πάρα πολλά πράματα συμφωνώ με την Επιτροπή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο πολύπαθο νησί μας.

Τις φαντασιώσεις και τις ονειρώξεις για συμβίωση με τους εποίκους κράτα τες για τον εαυτούλη σου.

nekatomenos είπε...

Εγώ λυπούμαι για τους σοβαρούς ανθρώπους [υπάρχουν...] που διαβάζουν τούτο το μπλογκ, συμφωνούν, αλλά θα έπρεπε να τους υπότιμα που συμφωνείς μαζί τους.

Καταλάβω πολλά καλά την απάντηση σου, καλλύτερα τζαι που σένα.

Ανώνυμος είπε...

Τούτος ο Περικλής εν μεγάλο μπουμπούκι σιόρ. Έτσι ριφούθκια εν σπάνια, εκτός της μάντρας του ακελ. Βρίσκεις τζαι λλίους στο ΔΗ.ΣΥ αλλά τζιμέσα ευδοκιμούν πάμπολλα. Δηλαδή ο Περικλής θέλει να μεν λαλούμε τίποτε για το χριστόφκια;;; Εν καμιά ιερή αγελάδα; αλλά δεν μοιάζει με αγελάδα, μάλλον με μόσχο μοιάζει. Μοιάζει με ένα σιτευτό μοσχάρι. Ένας φίλος μου που το Μένοικο, εβάφτισεν τον φοινικόσιηρο, δηλαδή, υπήρχαν παλιά κάτι ασπρόσιηροι που έτρωαν πολλά φοινίτζια τζαι εγίνουνταν ττορφαντά, πασιά τζαι εκάμναν βούκκα σαν τον χριστόφκια. αλόπως άκουσεν τον ο χριστόφκιας τζαι εν τούτος που έβαλε πετρέλαιο μέσα στα τιπόζιτα του Μένοικου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ή μήπως δεν είμαστε εμείς που πήραμε στα χέρια μας τις τουρκοκυπριακές περιουσίες μετά την εισβολη; Και για πέστε μου: πως βρέθηκαν όλοι οι Τ/Κ στα κατεχόμενα; Διά μαγείας;
----------------

Αυτός ο αγαθιάρης βάζει και ψευδώνυμο « Περικλής »!

Ναι, για πές μας λοιπόν εσύ ω περικλες, πώς βρέθηκαν από την Μογγολία στην Κύπρο, και πώς έγινε να κατέχουν και εδάφη στο Νησί;

Το δικό σου σπίτι γιατί δεν το πήραν; Δεν το είδαν ή το ξέχασαν;

Κι αν αυτοί οι καλοί τουρκομογγόλοι ξέχασαν να αρπάξουν το σπίτι σου, εσύ γιατί δεν τους το έδωσες;
Μήπως επειδή είσαι γερμανομογγόλος και συνεργάτης;

Ανώνυμος είπε...

τωρα αν πω εγω οτι η μουτη του τασσου ηταν οπως τις τοματες στη λαικη του αη αντων ενα μου το σβησετε? οξα ο τασσος σας εν αγιος τζιε εν πρεπει να τον προσβαλουμεν?

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον «περικλι» για γερμανό τον κόβω...
Κρίνοντας από το μυαλό που διαθέτει, μόνο γερμανός θα μπορούσε να είναι αυτό το μοσχάρι.
Τι λένε οι υπόλοιποι;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω ότι είναι ένα μίασμα της κοινωνίας και επίσης πρέπει να ντρέπεται που έχει ένα ψευδώνυμο τόσο ελληνικό και τόσο ένδοξο. Ευχαριστούμε φίλε Περικλή που τουλάχιστον εκατάλαβες ότι κι εμείς αλλά κι εσύ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ

Για να καταλάβει ο κόσμος πόση ΠΑΡΑΦΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ παίζει δαμέσα φάσκετε και αντιφάσκετε μόνοι σας ρε καθάρματα!!

Εσείς οι ίδιοι που κλαιτε και οδυρεστε για τη "ρατσιστική" διζωνική ομοσπονδία (και καλά...)...παράλληλα κλαίτε και οδύρεστε για την εγκατάλειψη ΤΑΧΑ της συμφωνίας 8ης Ιουλίου από το Χριστόφια!!!

Πιο καθυστερημένα μυαλά από τα δικά σας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΧΕΙ κάποιος που τα διαβάζει για να τα πιστέψει!!!

Να σας θυμίζω ρε αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι ότι η 8η Ιουλίου στο σημείο 1. λέει τα εξής

"Δέσμευση για την επανένωση της Κύπρου με βάση μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. "

http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/B155DD9BFC7A860BC225727C0034C704?OpenDocument

ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Είσαστε όπως ένα καράβι μες τον ωκεανο που δεν έχει συγκεκριμένο προορισμό!!

να σας γυρίζει!!! μετράτε το countdown να παρηγοριέστε ...cheeeers

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ ...ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΟΠΑΡΕΑΣ ΠΑΝΩ,
ΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ...

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

άφρε
αν η Ομοσπονδία που διαπραγματευόταν ο Τάσσος ήταν ρατσιστική, αυτή του Χριστόφια είναι ένα σκέτο Άππαρτχαϊντ. (Οι μαύροι είμαστε εμείς).

Unknown είπε...

@νεκατωμένος

Καλησπέρα φίλε μετά από καιρό!

Εκείνο στο οποίο προσωπικά έχω ένσταση, είναι στη μανία του Προέδρου να μιλά σαν εκπρόσωπος κοινότητας, αντί κράτους. Δεν μπορείς να λες επειδή "έγινε πραξικόπημα", επειδή "έγιναν εγκλήματα και από τις δυο πλευρές(κοινότητες)", επειδή..., επειδή..., σημαίνει ότι τους "στρώσαμε κόκκινο χαλί".

Ούτε να κάμνεις συνέχεια αναφορές σε ακροδεξιά και εθνικιστικά στοιχεία, διότι δίδεις μια λανθασμένη εντύπωση. Ο ξένος νομίζει ότι μια προοδευτική χώρα (γιατί είμαστε προοδευτική χώρα με Κομμουνιστικό κόμμα 33%) είναι έρμαιο των σοβινιστών. Από πότε η φιλοπατρία (που δεν έχει κομματικά/ιδεολογικά στεγανά) είναι εθνικισμός;

Το τι έγινε/γίνεται ανάμεσα σε ΚΥΠΡΙΟΥΣ αφορά τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ. Η Τουρκία είναι μια ξένη χώρα που ΕΙΣΕΒΑΛΕ και ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Αυτό πρέπει να προβάλλουμε και αυτό είναι η αλήθεια στο τέλος της ημέρας.

Ξέρω ότι εκλογικά, συμφέρει να θυμούμαστε και το πραξικόπημα και τα εγκλήματα κ.ο.κ.. Δεν μπορεί όμως το μικροκομματικό συμφέρον να υπερβαίνει του εθνικού/κρατικού.

nekatomenos είπε...

@αλιγάτορα:

Αντιχαιρετώ! Καλωςόρισες από [φαντάζομαι] τις διακοπές σου.

1. Ο Πρόεδρος, και ο κάθε Πρόεδρος, είναι επίσης εκπρόσωπος κοινότητας. Αυτή η διπλή ιδιότητα είναι πραγματικότητα, όσο και αν ρητορικά [ακόμα και τότε ούτε καν!] θέλουμε να μιλάμε απλά για πρόεδρο όλων των Κυπρίων.

Είναι δυο ιδιότητες όμως που πρέπει να διαχωρίζονται και να τυχάνουν ιδιαίτερης προσοχής. Αν μιλήσει ο Πρόεδρος για τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δεν θα ήταν πολιτικά επικίνδυνο να το κάνει σαν πρόεδρος κράτους; Αυτό δεν θα ταύτιζε την Κυπριακή Δημοκρατία με την κοινότητα μας; Όμως δεν διαφωνείς βλέπω με την ουσία της δήλωσης.

2. Τα ακροδεξιά και εθνικιστικά στοιχεία υπάρχουν. Όντως, δεν βγαίνουν κυβέρνηση, αλλά είναι η ανοχή σε ακροδέξιες συμπεριφορές από μια βολεμένη εξουσία που συνήθως της επιτρέπει να θεριέψει. Το οτι είμαστε προοδευτική χώρα με "κομμουνιστικό" 33% είναι πλασματικό. Κοινωνικά είμαστε μια από τις πλέον συντηρητικές χώρες στην Ευρώπη με τον ρατσισμό και τον σωβινισμό να μας διακατέχει ανεξαρτήτως κόμματος και παράταξης.

3. "Το τι έγινε/γίνεται ανάμεσα σε ΚΥΠΡΙΟΥΣ αφορά τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ" και "Η Τουρκία είναι μια ξένη χώρα που ΕΙΣΕΒΑΛΕ και ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ."
Ακριβώς. Το Κυπριακό έσιει δυο διαστάσεις. Διαφωνώ οτι μόνο η μία πρέπει να προβάλλεται. Πρέπει να προβάλλονται *και* οι δύο γιατί αλληλοεπηρέαζονται. Τζαι θεωρώ οτι ο Πρόεδρος εν είπε ποττέ να κάμουμε ούσσου για την κατοχή. Οι δηλώσεις εν τζαμέ.

4. "Ξέρω ότι εκλογικά, συμφέρει να θυμούμαστε και το πραξικόπημα και τα εγκλήματα κ.ο.κ.. Δεν μπορεί όμως το μικροκομματικό συμφέρον να υπερβαίνει του εθνικού/κρατικού."
Μα αν πρόσεξες, όταν το εθνικό/κρατικό συμφέρον υπερβαίνει του κομματικού τζαι ΔΗΣΥ τζαι ΑΚΕΛ συμφωνούν στο πλαίσιο της λύσης ούλλοι οι "καλόπιστοι" προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις μικροκομματικές φοβίες φωνάζοντας για... ΔΗΣΑΚΕΛ. Που μπορεί η ανάπτυξη του [εν μέρει μύθου] ΔΗΣΑΚΕΛ μπορεί να εν το μεγαλλύτερο βήμα της κυπριακής δημοκρατίας για να απεγκλωβιστεί που τους μαξιμαλιστικούς [τζαι βολεμένους] κύκλους του ΔΗΚΟ τζαι την λογική του "για 35 χρόνια επεράσαμε" του Ηρόδοτου Δημητρίου.

Unknown είπε...

Ναι η αλήθεια ήμουν Κύπρο τον Αύγουστο όπου το διαδίκτυο θεωρείται (τιμολογιακά) από την ΑΤΗΚ... πολυτέλεια!

1α. Ο Πρόεδρος είναι της Δημοκρατίας και προσωπικά δεν δέχομαι να αλλάζει καπέλα. Γι' αυτό διαφωνώ και με τη διαδικασία των συνομιλιών. Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνομιλεί με εκπρόσωπο κοινότητας, που παρανομεί κιόλας (αυτοαποκαλούμενη "κράτος"). Με την Τουρκία θα έπρεπε να μιλά και να θέτει το Κυπριακό στη σωστή του βάση: εισβολής και κατοχής.

1β. Η ουσία της δήλωσης είναι ότι μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ έγιναν πολλά; Ναι, δεν διαφωνώ. Ας μην πάμε πίσω να δούμε ποιος το ξεκίνησε και τι έκανε. Θα αρκεστώ απλά να πω πως αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την Τουρκία να εισβάλει. Τ/Κ και Ε/Κ είναι ΚΥΠΡΙΟΙ (έτσι δεν λέει ο Πρόεδρος; ) και το τι γίνεται ανάμεσα στους Κύπριους δεν αφορά την Τουρκία. Άρα να σταματήσει να της δίδει συγχωροχάρτι και να της "ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ" για την Ευρώπη!

2. Θα διαφωνήσω. Νομίζω μας αδικείς σαν λαό. Υπάρχουν αλλά σε απειροελάχιστα ποσοστά!

3. Απάντησα στο 1 :)

4. Μήπως δεν ήταν τα μικροκομματικά συμφέροντα που επικράτησαν από πλευράς ΑΚΕΛ το 2004 και... τσιμέντωσε το "ναι"; Δεν πιστεύω ότι κάποιοι βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Απλά σήμερα άλλοι θέλουν να βάλουν το όνομά τους στην Ιστορία με μια λύση (λύση να 'ναι κι ότι να 'ναι) ενώ η άλλη πλευρά θέλει να δει εαυτούς στην προεδρία της Δημοκρατίας για να πράξει το ανάλογο...

nekatomenos είπε...

@Αλιγάτορα:

Δύο τρεία σημεία μόνο γιατί για περίπου τα ίδια θέματα απάντησα σου σε αλλο ποστ:

1. Το "καπέλλο" του ηγέτη κοινότητας ο Πρόεδρος το φορεί, αν δεν κάμμω λάθος, τζαι βάσει συντάγματος. Άλλωστε ο Ε/Κ πρόεδρος τζαι ο Τ/Κ αντιπρόεδρος θα εκλέγονταν ξεχωριστά που τις κοινότητες.
Μπορούμε μάλιστα να ερμηνεύσουμε τις συνομιλίες σαν εσωτερική υπόθεση μεταξύ των δύο αντιπροσώπων των κοινοτήτων για την επιδιόρθωση της Κυπριακής Δημοκρατίας τζαι της αποδέσμευσης της Τ/Κ που την καταπιεστική "προστασία" της Τουρκίας.

2. Εν είπα οτι είμαστε ούλλοι αιμοδιψείς ρατσιστές. Αλλά η ξενοφοβία τζαι ο σοβινισμός υπάρχει. Σκέφτου την συμπεριφορά του μέσου Κυπραίου στην "μαυρού" του, την κοινώς αποδεχτή εντύπωση πως ούλλες οι Ρωσσίδες εν πουτάνες τζαι την ομοφοβία τζαι γεννική απέχθεια προς το διαφορετικό που μας διακατέχει.

4. [μια τζαι το 3 επαρακαλύφτηκε] Μα φυσικά τζαι το μικροκομματικό συμφέρον [μαζί με την φοβία του ΑΚΕΛ να πάρει καθαρές θέσεις] επρόκαλεσε το περιβόητο οχι για το τσιμέντωμα του ναι. Εννοείται πως θα ήθελα να είσιε επικρατήσει το εθνικό/κρατικό συμφέρον τότε τζαι ας εφωνάζαν οι παλαιοκομματικοί του ΑΚΕΛ [ή οι καλοθελητές του δήθεν κέντρου] για "ΔΗΣΑΚΕΛ" τζαι άλλους μύθους.
Επίσης, υπερτιμάς τους Κυπραίους πολιτικούς. Άμα δουν τζαι δυσκολεύκουν οι προοπτικές για να βάλουν την υπογραφή στη λύση, που ούλλοι θέλουν να το κάμουν, προτιμούν την εύκολη οδό του να κρατήσουν την καρέκλα για ακόμα πέντε χρόνια τζαι ως ύστερα. Κανένας που τους ηγέτες της κομματικής ελίτ σήμερα εν εξαιρείται που τούτον τον κανόνα. Άκουσες που παζαρεύκουν για τες βουλευτκές του 2011 [ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ] τζαι κάμμουν πως δεν σκέφτουνται τες προεδρικές του 2013 [ΔΗΣΥ].

Unknown είπε...

Για το 1:

Όταν διεξάγονται οι συνομιλίες, ο Πρόεδρος δεν μιλά σαν εκπρόσωπος κοινότητας, αλλά σαν κράτους. Έτσι τον προσφωνεί ο ΓΓ των ΗΕ στην επιστολή που τον προσκαλεί. Αν θυμάσαι, παλιά που τους είπε ο Ανάν "εξοχότατους" και τους δυο, προβήκαμε σε διαβήματα για να το αποσύρει.

Unknown είπε...

*** "και τους δυο" εννοώ Κληρίδη και Ντεκτάς, προς αποφυγή παρερμηνειών...

nekatomenos είπε...

Για το 1:
Εν θέμα πρωτόκολλου τζαι φυσικά ακόμα ένα παράδειγμα του πώς το θέμα εν πολύπλοκο. Θα ήταν εξ ίσου προσβλητικό να *μην* αποκαλούν τα Η.Ε. τον Πρόεδρο μας Πρόεδρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσιει θκιό καπέλλια τζαι άμα συνομιλεί μιλά τζαι σαν αρχηγός του κράτους τζαι σαν αρχηγός της κοινότητας. Εν συμφωνείς οτι εν κάτι που απορρέει που το σύνταγμα τούτο; Όπως το καταλαβαίνω εν απαραίτητο να έσιει τις δύο ιδιότητες ταυτόχρονα, τούτη εν τζαι η κύρια νομιμοποίηση μας ΤΖΑΙ διεθνώς [νόμιμοι αντιπρόσωποι ενός κράτους το οποίο έσιει τζαι πρέπει να εξακολουθεί να έσιει, συνέχεια] ΤΖΑΙ στο εσωτερικό [τζαι με το εσωτερικό εννόω στα πλαίσια της ΚΔ όπου ο Ταλάτ, εαν επέστρεφε, θα ήταν Αντιπρόεδρος].

nekatomenos είπε...

Άσχετο, αλλά τωρά είδα τι είσιε γράψει ένας που τους πρώτους ανώνυμους:
"Ο Τάσσος είπε ότι ενόσω δεν δίνονται ονόματα και στοιχεία, οι κατήγοροι είναι ΚΟΙΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ - ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ"

Να θυμίσω τες κατηγορίες για χρηματισμό τζαι εξαγορές συνειδήσεων που δεν αποδείχτηκαν ποττέ; Επείδη έσιει κάποιους που νομίζουν οτι μόνο η μισή κομματική μας ελίτ [τζείνη που υποστηρίζει ο καθένας] πάιζει βρώμικα, τζαι όι ΟΥΛΛΟΙ.