ΑΚΕΛΟΝΑΖΙΣΜΟΣ!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009



Το κατάπτυστο άρθρο του μέλους του ΑΚΕΛ Γ. Φωτεινού, στο οποίο η Επιτροπή αναφέρθηκε το Σάββατο ( http://christofias-watch.blogspot.com/2009/09/blog-post_5186.html )φαίνεται ότι ήρθε και στην προσοχή του συναγωνιστή Λάζαρου Μαύρου.

Ο Λάζαρος, με το δικό του μοναδικό τρόπο, παρέλαβε το Γ.Φωτεινό και κατέδειξε τον ακελοναζισμό που διέπει το άρθρο του.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Λάζαρου από τη χθεσινή Σημερινή:


Ειρήσθω

Τιμολόγιο Ναζισμού Φωτεινού Ακελιστή


ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ - ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Κ Υ Ρ Ι Ο Σ Γρηγόρης Φωτεινός, μέλος του ΑΚΕΛ, που δημοσίευσε άρθρο στον «Πολίτη» της 5.9.09 υπό τον τίτλο «Πατριωτική Εκστρατεία Αποενοχοποίησης», προφανώς δεν είναι Νεο-ναζιστής. Ούτε οπαδός του Χίτλερ και των μεθόδων της ναζιστικής Βέρμαχτ και των Ες-Ες.

Αντιθέτως, είναι 100% βέβαιο ότι βδελύττεται τον Ναζισμό και τις μεθόδους του και εκλαμβάνει ως μέγιστη προσβολή να τον συσχετίσει κανείς με τους Ναζί. Ωστόσο, η βάση της λογικής του άρθρου του, ο πυρήνας των επιχειρημάτων που δημοσίευσε, αποτελεί αποδοχή και υιοθέτηση της θεωρίας και πράξης του Ναζισμού.

Της αντίληψης και δράσης της Βέρμαχτ και των Ες-Ες, όπως την υπέστησαν από τους Γερμανούς κατακτητές οι υπόδουλοι λαοί, ανάμεσά τους κι ο ελληνικός στον Β΄ Παγκ. Πόλεμο. Που «έπρεπε», κατά τη ναζιστική θεωρία της συλλογικής τιμωρίας, να «πληρώσουν το αντίτιμο» για τα «εγκλήματα» (όπως χαρακτήριζαν οι κατακτητές την εναντίον τους δράση της Εθνικής Αντίστασης) που κάποιοι «διέπρατταν» εναντίον των γερμανικών δυνάμεων: «Η εντολή για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους αμάχους είχε εκδοθεί από το Γενικό Αρχηγείο της Βέρμαχτ στις 16.12.1942 και ανέφερε ρητά ότι «κάθε (Γερμανός) στρατιώτης είναι συνεπώς υποχρεωμένος και είναι στη δικαιοδοσία του, σ’ αυτό τον αγώνα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο χωρίς περιορισμό ακόμη και εναντίον γυναικών και παιδιών, εάν αυτό τον βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου του» ( Μανώλης Γλέζος, «Εθνική Αντίσταση 1940-1945» εκδ. Στοχαστής, τόμος Α΄ σελ. 287).

Τ Ο ΒΑΡΥΤΑΤΟ «τιμολόγιο» - ενός από πλήθος παρόμοια - για τη δράση ανταρτών 16-17/10/1943 στην περιοχή Κερπινής, Ρωγών, Καλαβρύτων της Πελοποννήσου, ήταν η σειρά τους να πληρώσουν στις 13 Δεκεμβρίου 1943, στημένοι μπροστά στα πολυβόλα της Βέρμαχτ, οι 497 άμαχοι (άνω των 14 ετών) κάτοικοι Καλαβρύτων (Μ. Γλέζος Β΄ τόμος σελ.1004).

Ε Κ Ε Ι Ν Η ακριβώς η ναζιστική θεωρία και πράξη της συλλογικής τιμωρίας του λαού και ο εξαναγκασμός του να «πληρώσει βαρύτατο τιμολόγιο», είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ο πυρήνας της σκέψης, η βάση της λογικής και το κεντρικό επιχείρημα του Ακελιστή αρθρογράφου κ. Γρ. Φωτεινού, όπως, επί λέξει, το έγραψε στον «Πολίτη» ο ίδιος: «Δυστυχώς, το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης δεν θα το πληρώσουν μόνο όσοι έριχναν τους Τ/κ στα ξεροπήγαδα το '63-'64, όσοι έκαμναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε βάρος Τ/κ γυναικόπαιδων το '67 και όσοι πήραν τα όπλα καταλύοντας τη Δημοκρατία το '74. Το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης θα το πληρώσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός, αθώοι, ένοχοι, συνένοχοι, προδότες, προδομένοι, πατριώτες, υπερπατριώτες και λιγότερο πατριώτες...» («Π» 5.9.09). Δυστυχέστατα, αυτή η αντίληψη δεν ανήκει μόνο στον κ. Φωτεινό. Διαχέεται και υποστηρίζεται από πολλούς άλλους και πολύ πιο σημαίνοντες….

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Σημείωση της Επιτροπής: Ξέρετε ότι και η Χαραυγή, το επίσημο κομματικό όργανο, δημοσίευσε το άρθρο του Γ.Φωτεινού;

22 Σχόλια:

Περικλής είπε...

Ως μέλος του ΑΚΕΛ για πολλά χρόνια, δηλώνω την απέχθειά μου και την αηδία μου για τις απόψεις του Φωτεινού.

Είναι φασιστικές, ναζιστικές και ακροδεξιές.

Στόχος της Αριστεράς, πρέπει να είναι η επανένωση της πατρίδας μας και όχι η αποενοχοποίηση της Τουρκίας.

Ανώνυμος είπε...

ερωτηση κουιζ 2....γιατι τον ευελιχτο ο μπερλουσκονι τον δεχτηκε μονο σε δειπνο, δηλαδη κους κους χωρις ατζεντα, δηλαδη παναυρουιν και οχι επισημη συζητηση ουσιας? γιατι τον δεχτηκε ο διακοσμητικος προεδρος της Ιταλιας ο οποιος δεν εχει καμια ενεργη συμμετοχη στην διαμορφωση πολιτικης του Ιταλικου κρατους? μηπως επειδη ο σταθερος υποστηριχτης των διεκδικητικων θεσεων μας (θεσεις του Τασσου δηλαδη) κυριος Μπερλουσκονι ειναι πυρ και μανια με τις μαλακιες και τις συνεχεις υποχωρησεις του ευελιχτου στους Τουρκους ειδιεταιρα στα θεματα Ε.Ε-τουρκιας που ενδιαφερουν αμεσα τους Ιταλους?
ρεζιλι της ευρωπης ο καφετζης του δικωμου και η ππινου η γεναικα του

ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ---ΠΑΣ ΜΗ ΑΚΕΛΙΚΟΣ, ΕΙΝΙΑ ΕΟΚΑ ΒΗΤΑΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣ ΜΗ ΑΚΕΛΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟΣ

Κυπρέος είπε...

Περικλή,
Τώρα που αποχώρησες, όπως λες, από το ΑΚΕΛ και δεν δεσμεύεσαι από την κομματική ομερτά, επέτρεψε μου να σου υποβάλω ξανά ένα ερώτημα μου που επιμελώς απέφυγες να απαντήσεις προηγουμένως, (σε άλλο post), επικαλούμενος την πίστη σου στις κομματικές διαδικασίες. Μπορείς αν μου πεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ της έκφρασης «τιμολόγιο λύσης» που θα κληθεί σε περίπτωση λύσης να πληρώσει (οικονομικά και πολιτικά) κατα τον Φωτεινό η ελληνοκυπριακή πλευρά και της καθιερωμένης πλέον πολιτικής φράσης «οδυνηρός συμβιβασμός», (σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο) που έχει κάμει ή θα κάμει η ελληνοκυπριακή πλευρά και που προφανώς αποδέχεσαι;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣ ΜΗ ΑΚΕΛΙΚΟΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛ

Ανώνυμος είπε...

προς φιλο ΚΥΠΡΕΟ,
ερωτηση κουιζ 2....γιατι τον ευελιχτο ο μπερλουσκονι τον δεχτηκε μονο σε δειπνο, δηλαδη κους κους χωρις ατζεντα, δηλαδη παναυρουιν και οχι επισημη συζητηση ουσιας? γιατι τον δεχτηκε ο διακοσμητικος προεδρος της Ιταλιας ο οποιος δεν εχει καμια ενεργη συμμετοχη στην διαμορφωση πολιτικης του Ιταλικου κρατους? μηπως επειδη ο σταθερος υποστηριχτης των διεκδικητικων θεσεων μας (θεσεις του Τασσου δηλαδη) κυριος Μπερλουσκονι ειναι πυρ και μανια με τις μαλακιες και τις συνεχεις υποχωρησεις του ευελιχτου στους Τουρκους ειδιεταιρα στα θεματα Ε.Ε-τουρκιας που ενδιαφερουν αμεσα τους Ιταλους?
ρεζιλι της ευρωπης ο καφετζης του δικωμου και η ππινου η γεναικα του
υ.γ το ιδιο ακριβως εκανε και ο σαρκοζι, 1 ωρα δειπνο χωρις ατζεντα.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Είχα την εντύπωση Κυπρέε ότι η Αριστερά που ονειρεύεται την αλλαγή ολόκληρου του πλανήτη προς το δικαιώτερον, θα έπρεπε να ήταν η πρώτη που να παλεύει για δίκαιη λύση απορρίπτοντας τις μεθοδεύσεις του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Στην περίπτωση μας όμως, το AKEL και κάτι τροτσκιστικά γκρουπούσκουλα με τον ενδοτισμό τους γίνονται οι καλύτεροι κολαούζοι των Σχεδίων των Αγγλοαμερικάνων.

Αν ο Τσε ήταν Κύπριος και ζούσε σήμερα, πιστεύετε ότι θα΄συμφωνούσε με την γραμμή του ΑΚΕΛ;

Περικλής είπε...

Μπορείς να μου πεις Κυπρέε, γιατί δεν τα είπε ο Δημήτρης προεκλογικά;

Γιατί μιλήσαμε για δίκαιη λύση;

Γιατί λέγαμε για λύση βασισμένη σε αρχές;

Γιατί λέγαμε ότι θα πάνε όλοι στα σπίτια τους;

Επαναλαμβάνω: η ομοσπονδία που δεχόμαστε είναι οδυνηρός συμβιβασμός. Αλλά σε θέματα ίσως διακυβέρνησης, θέματα να μείνουν κάποιοι έποικοι που παντρεύτηκαν Τ/Κ ίσως. Αλλά βαρύτατο τιμολόγιο που θα πληρώσει ο λαός;

Θα ήθελα τις απόψεις σου, επειδή ακόμη κι αν λες για τους δικούς σου λόγους ότι δεν είσαι του κόμματος, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σου σε προδίδει:

1) Είναι αριστερό αυτό το "φωτεινό" ιδεολόγημα ή ναζιστικό;

2) Φίλε Κυπρέε, πρόσεξες ότι μέχρι και σύντροφοι από τη Θεσσαλονίκη του ΚΚΕ μας φτύνουν (είμαι σε επαφή μέσω της Επιτροπής με τον Κώστα από τη Θεσσαλονίκη και τα όσα μου έχει πει με κάνουν να ντρέπομαι για την κατάντια του κόμματός μας);

3) Νομίζεις ότι φέρθηκε σωστά το κόμμα μας προς το σύντροφο Χριστοδουλίδη και το σύντροφο Τυρίμο και το σύντροφο Λιλλήκα;

4) Νομίζεις ότι φέρθηκε σωστά ο Δημήτρης προς το Ν.Κατσουρίδη; Είχε να κάνει αυτό με τις θέσεις του Νίκου στο Κυπριακό;

5) Είναι σωστή όλη αυτή η δοσοληψί με τους ντιβέλοπερς και ειδικά το Μιλτιάδη;

6) Δεν πρέπει να μας τρομάζει που ο Αναστασιάδης συμπλέει μαζί μας;

7)Δεν πρέπει να μας τρομάζει που μας αγάπησαν οι Βρεττανοί;

8)Δεν πρέπει να μας τρομάζει όταν επί των ημερών μας έχει ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή, που λέγεται ΕΛΑΜ; Έχουμε ρόλο, ναι ή όχι στην αναβίωση του φασισμού και του εθνικισμού;


Πολλά κατάπινα τόσο καιρό, αλλά πλέον δεν πάει άλλο. Στις εκλογές πείστηκα να ψηφίσω το Δημήτρη, κυρίως γιατί πίστεψα ότι ευθυγραμμίστηκε με τη βάση μας και γι' αυτό έλεγε "Δίκαιη Λύση-Δίκαιη Κοινωνία". Και γιατί ο Νίκος ο Κατσουρίδης, που ξέρω ότι είναι αριστερός ιδεολόγος, τον στήριζε.

Όμως φαίνεται ότι ο σύντροφος Δώρος είχε δίκαιο που έλεγε για τις δυνάμεις του ΝΑΙ που κυριάρχησαν στο κόμμα.

Ελπίζω να μου απαντήσεις με σαφήνεια και όχι με αποπροσανατολιστικά ερωτήματα όπως φαίνεται συνηθίζεις.

Παναγιώτης είπε...

ΠΕΡΙΚΛΗΣ

"Ως μέλος του ΑΚΕΛ για πολλά χρόνια, δηλώνω την απέχθειά μου και την αηδία μου για τις απόψεις του Φωτεινού.

Είναι φασιστικές, ναζιστικές και ακροδεξιές.

Στόχος της Αριστεράς, πρέπει να είναι η επανένωση της πατρίδας μας και όχι η αποενοχοποίηση της Τουρκίας."
Εφόσον φίλε Περικλή δεν συμφωνείς με τον Φωτεινό ούτε εσύ και προφανώς και άλλοι σύντροφοί σου, τότε γιατί το εκφραστικό όργανο του ακελ, η χαραυγή, ακόμα δημοσιεύει άρθρα του;;;

Και δεύτερον, αφού διαφωνείς με πολλές ενέργεις του κόμματος σου και τον πρόεδρο της δημοκρατίας, γιατί δεν τολμάτε τόσο κι εσύ όσο και οι υπόλοιποι σύντροφοί σου, καθώς και οι της χαραυγής, να αντιδράσετε για τις ενέργεις αυτές που, τάχα, σας υποσκάπτουν ως κόμμα;;
Γιατί πολύ απλά δεν έχετε τα @@ να το κάμετε, επειδή θα σας κρεμμάσουν ανάποδα εκεί στο κόμμα. Πλήρης υποταγή και εθελοτυφλία παντού και πάντοτε. "Ο πρόεδρος και το ακελ έχουν πάντα δίκαιο" (και εδώ προσκυνάτε)

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Περικλή, έχεις απόλυτο δίκαιο για όλα όσα λες.

Το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες των πραγματικών κομμουνιστών και των πραγματικών αριστερών.

Είναι μια κινητή Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια ευέλικτη ΝΤΡΟΠΗ!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Αν θέλετε να δείτε έναν πραγματικά Αριστερό Πατριώτη αγοράστε το βιβλίο "Λάζαρος Χριστοφίδης, Ανεξαρτησία ή Αυτοδιάθεση" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αιγαίον.

Ο Λάζαρος Χριστοφίδης είναι το μοναδικό επιζών ιδρυτικό μέλος του ΚΚΚ. Φυσικά φαγώθηκε αλλά παραμένει πιστός ιδεολόγος. Το βιβλίο προλογίζει και ο Πλουτής Σέρβας.

Κυπρέος είπε...

Θα ασχοληθώ μόνο και σε συντομία με τα όσα γράφει ο πρώην Ακελικός και άτι αναβαπτισθέντας στα “εθνικά” νάματα αυτού το μπλοκ, Περικλής! Που φαίνεται ότι είδε όλως αιφνιδίως το ως ο αληθινό και ανένηψε, όμως δεν μας πείθει, ότι είναι Ακελικός. Φυσικά τούτο δεν με αφορά ούτε και με απασχολεί, αλλά ας μην μας περιπαίζει. Τόσο καιρό που στα σχόλια του ουδέποτε ασχολήθηκε ή έθεσε θέμα για τους Χριστοδουλίδη, Λιλλίκκα, Τυρίμο, Κατσουρίδη και μάλιστα λάβρος ήταν στις απαντήσεις τους σε όσους επιτίθονταν στο ΑΚΕΛ καις τον Πρόεδρο! (Δεν θα ψάξω γα την ώρα για να μεταφέρω εδώ τι έλεγε). Ξαφνικά είχε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και είπε «ήμαρτον Κύριε, έκανα εγκληματικά λάθος που υποστήριζα το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο μέχρι τώρα»; Τον συνέφερε το κείμενο του Φωτεινού και ζήτησε άφεση αμαρτιών; Μα καλά τόσο καιρό γιατί απόφευγε να συζητήσει τέτοια θέματα. Όταν το Κόμμα του έκανε λόγο για «οδυνηρό συμβιβασμό» τι καταλάβαινε αυτός; Κι ας μας πει που τελικά που διαφωνεί με τις θέσεις του Προέδρου όπως τούτες υπάρχουν καταγραμμένες στα έγγραφα του πρώτου γύρου των συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ που διέρρευσαν (πάνω στα κεφάλαια για τη διακυβέρνηση, το εδαφικό και το περιουσιακό)...
Τα ερωτήματα σου Περικλή, που αφορούν τα στελέχη του (πρώην) Κόμματος σου που ανάφερες, γιατί δεν τα κατάθεσες στην κομματική σου ομάδα ή σε άλλα σώματα του (πρώην) κόμματος σου για να τύχεις των σχετικών απαντήσεων; Μήπως εγώ είμαι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ για να σου δώσω απαντήσεις. Εδώ κάποιοι λένε ότι είμαι τροτσκιστής ! Όπως σου ξαναείπα εγώ υποστηρίζω τις προσπάθειες του Προέδρου για Ομοσπονδιακή λύση, που θεωρώ ότι είναι και ο μοναδικός τρόπος για να επανενωθεί ο τόπος μας. Μπορείς να μου τεκμηριώσεις όμως πως και γιατί φταίει ο Πρόεδρος που υπάρχει έξαρση του εθνικισμού όπως π.χ. από τη Χρυσή Αυγή, το ΕΛΑΜ κι άλλες καταστάσεις όπως κι από τούτο ακόμα το μπλοκ που με την ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική του δημιουργεί πόλωση; Και γιατί να σε τρομάζει μόνο ο Αναστασιάδης και όχι και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄ που έχουν κάνει σημαία τους τον Λυσσαρίδη και τον Παπαδόπουλο; Όμως ως αριστερός που υποτίθεται ότι είσαι δεν μελέτησες ή δεν διάβασες έστω και τα στοιχειώδη που αφορούν τη θεωρία των σταδίων στην πάλη των λαών για κοινωνική απελευθέρωση; Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία (την οποία εγώ δεν τη συμμερίζομαι) κατα το εθνικοαπελευθερωτικό στάδιο ενός αγώνα το Κόμμα της Αριστεράς μπορεί να συμμαχήσει και με τους πολιτικούς φορείς της εθνικής αστικής τάξης, εφόσον αυτή η τάξη έχει τους ίδιους στρατηγικούς στόχους, στην προκείμενη περίπτωση την απελευθέρωση και επανένωση. Μήπως σ’ αυτήν την πάλη περισσεύει κόσμος ή ξεκίνησες να δίνεις κι εσύ πιστοποιητικά πατριωτισμού;
Το αν μας αγάπησαν οι Βρεττανοί, να πω σίγουρα ΟΧΙ και καλό είναι να προσέχουμε. Όμως να σε ρωτήσω αν έχεις υπ’ όψη σου κάποια παραχώρηση που να έχει κάνει προς όφελος τους ο Πρόεδρος ή κάτι να έχει διαπράξει κάτι μεμπτό; Αν το δούμε αυστηρά ιδεολογικά ιμπεριαλιστές πέραν των άγγλων και των αμερικανών είναι και οι γάλλοι και οι γερμανοί και δεν ξέρω κι εγώ ποιοι άλλοι, κι ο καθένας με τα δικά του συμφέροντα!
Την Επιτροπή που διαχειρίζεται αυτό τον μπλοκ δεν την πήγαινες καθόλου προηγουμένως, τώρα τους έχεις γίνει και κολλητός και σε έχουν φέρει και σε επαφή με κάποιο Κώστα από τη Θεσσαλονίκη. Πάντως εγώ έχω σχηματίσει την άποψη ότι αυτός είναι με το ΚΚΕ, όσο είσαι κι εσύ με το ΑΚΕΛ! Όμως με τον εν λόγω Κωστάκη από τη Θεσσαλονίκη και τους εκεί συντρόφους σας που σας φτύνουν (πρόβλημα σας!), πάθαμε της ιστορίας με το γνωστό μαθητικό ανέκδοτο όπου οι δάσκαλος ρώτησε τον μαθητή Κωστάκη να του πει ποιοι ήταν οι 4 ευαγγελιστές. Κι αυτός του απάντησε: «Οι 4 ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Λουκάς»!!!

Κυπρέος είπε...

Για το άρθρο του Φωτεινού αναμένω να μου πεις και να μου τεκμηριώσεις τι ακριβώς ή τι συγκεκριμένα άλλο, πέραν από την έκφραση του «τιμολόγιο λύσης», σε έχει ενοχλήσει για να δούμε και πόσο ναζιστικό είναι... (Πάντως ναζιστική είναι και η μέθοδος και η τακτική των προβοκάτσιων κι ο νοών νοείτο!).
Δεν μας είπες όμως, ο Φωτεινός ή ο όποιος Φωτεινός ή κι εσύ ακόμα, σε ποιο βαθμό εκφράζετε το ΑΚΕΛ; Αν δεχτούμε, για χάριν συζήτησης ότι ήσουν Ακελικός κι αποχώρησες από το Κόμμα σου, (για τους όποιους δικούς σου λόγους), από που κι ως που αυτό κάνει την όποια δική σου άποψη (ή του Χριστοδουλίδη ή του Τυρίμου) να είχε παραπάνω βαρύτητα από τη θέση ενός συλλογικού οργάνου του ΑΚΕΛ; Έτσι μάθατε να λειτουργείτε εσείς εκεί στο ΑΚΕΛ; Μα έτσι μόνο κάποια στελέχη του ΔΗΚΟ λειτουργούν!!! Κι αν εκατάπινες πολλά τόσο καιρό (όπως μας λες), τούτο σημαίνει πως δεν λειτουργούσες σωστά σαν Ακελικός!
Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω τον δικηγόρο του Μιλτιάδη Νεοφύτου ή του όποιου άλλου μεγαλοεπιχειρηματία (για μένα δεν παίζουν ρόλο τα ονόματα, αλλά το ότι είναι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου) ... Όμως διερωτούμαι, ο Παπαδόπουλος, λόγου χάριν δεν είχε γύρω του ντιβέλοπερς ή άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες δεν είχε ο ίδιος ένα δικηγορικό γραφείο κολοσσό που διαχειριζόταν και κεφαλαία εταιρειών του εξωτερικού; Γιατί αυτή η επιλεκτικότητα στην κριτική σου ή στα υπονοούμενα σου; Γιατί ο ένας (ο Παπαδόπουλος) να θεωρείται άμεμπτος και για τον άλλο (τον Χριστόφια) μα πετάς σπόντες και μπηχτές, υιοθετώντας την τακτική τον Επιτρόπων; Μήπως τελικά παίζεις το παιχνίδι τους;

Τέλος αν πω στους υπόλοιπους που απευθύνθηκαν σε μένα με κάποιες απορίες, ότι δεν έχω χρόνο να κάνω αναλύσεις για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ή διπλωματίας και να απαντήσω στα κεφαλαιώδη και βασανιστικά (για τους ιδίους) ερωτήματα ... Θα εισηγηθώ στον Ανώνυμο που απευθύνθηκε προσωπικά σε μένα για θέματα που αφορούν την επίσκεψη Χριστόφια στην Ιταλία να αποταθεί στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο που συνοδεύει τον Πρόεδρο και πιστεύω πως αυτός θα του λύσει όλες του τις απορίες, όπως λόγου χάριν γιατί ο Πρόεδρος παρακάθησαι με τον Μπερλουσκόνι μόνος σε δείπνο (κι αντι για μια ώρα για πολύ περισσότερο χρόνο). Ούτε και έχω όρεξη και διάθεση να κάτσω να υποθέτω τι πιθανόν να έκανε ο CHE, αν ήταν Κύπριος (αν είχε και η στετέ μου ...), ή να αποδείξω (για τον εαυτό μου) ότι δεν είμαι τροτσκιστή, μαοϊκός, Ακελικός (όπως υπαινίσσεται ο Περικλής), ή ακόμα και ελέφαντας! Φαίνεται ότι όποιος εκφράζει εδώ μέσα διαφορετικές απόψεις που αντιπολιτεύονται την επίσημη πολιτική του μπλοκ, είναι είτε Ακελικός και μάλιστα της Επαγρύπνησης, είτε Εδονόπουλο! Τώρα μάθατε και τους τροτσκιστές! Μπορεί κάποιος αν μας πει τι πρεσβεύουν ή τι πιστεύουν αυτοί οι τύποι; Και καλά δεν έχει κι ανένταχτους αυτός ο τόπος;

Ανώνυμος είπε...

κλασσικος ακελικος ο ΚΥΠΡΕΟΣ, κλασσικος "εγω εν τζαι"...πετασσεις του κοσμου τες τσιοφτες και οταν σου θετουν ερωτηματα και οχι συνθηματα...ξεκινας την καραμελα..δεν ειμαι δικηγορος του μιλτιαδη, ρωτα τον κυβ.εκπροσωπο...αφου δνε εχεις αποψη ακελικο αρνι, εν τζαι τυχαια που σας λαλουν ετσι, τι κατσιαριζεις?
μπεεεε
μπεεεεεεεε
μπεεεεεεεεεεε

Λούκης Λουξ είπε...

Δύο ερωτήσεις μόνο κ. Κυπρέε, δεν θα ενοχλήσω άλλο.

Μας είπες πως "Και γιατί να σε τρομάζει μόνο ο Αναστασιάδης και όχι και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄"

1. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ή δεν είναι "πολιτικός επίγονος της ΕΟΚΑ Β";

2. Μπορείς να μας προσδιορίσεις τους "πολιτικούς επιγόνους της ΕΟΚΑ Β";

Ευχαριστώ.

Κυπρέος είπε...

Ανώνυμε, στα δύο σημειώματα μου υπάρχει σειρά τοποθετήσεων και θέσεων! Τώρα αν εσύ δεν τες είδες, τότε δεν είναι απλώς πρόβλημα όρασης που έχεις. Επίσης υπάρχει πληθώρα ερωτημάτων. Γιατί εσύ που δεν μπεμπερίζεις (αλλά μόνο αγκανίζεις) δεν τα απάντησες;


Λούκης Λουξ, επειδή δεν είμαι σε κανένα ανακριτικό γραφείο για να απαντώ μόνο εγώ ερωτήσεις, όταν θα απαντήσεις κι εσύ μερικές από τις δικές μου, κόπιασε να τα πούμε! Για την ώρα εβαρέθηκανα τελώ υπό συνεχή ανάκριση!

Λούκης Λουξ είπε...

Κυπρέε, εγώ σου έκανα μια ερώτηση με βάση του τι είπες. Όπως εσύ δεν είσαι "ανακριτικό γραφείο" (σε απεκάλεσα κάτι τέτοιο;), ούτε και εγώ εκπροσωπώ τους διάφορους ανώνυμους.

Όμως εσύ έκανες (και όχι εγώ) μια δήλωση που λέει "Και γιατί να σε τρομάζει μόνο ο Αναστασιάδης και όχι και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄".

Στη βάση αυτή της δήλωσης σου, και ως επισκέπτης αυτού του μπλογκ και άρα αναγνώστης και των σχολίων σου, θα ήθελα μια διευκρίνιση.

Γι' αυτο, αν έχεις την καλοσύνη, βοήθα με με τα ερωτήματα μου.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Λούκη Λουξ

Τωρά ετέλειωσεν η βάρδια του στα γραφεία της Εδον... Πόψε θα σου απαντήσει που θα ανοίξει τα κιτάπια του και θα γίνει γενική συνέλευση του τμήματος για να αποφασισθεί τι θα πουν (αφού το εγκρίνει πρώτα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας, για να μεν τους πετάξουν με τις κλωτσιές έξω αν πουν καμιά αλήθεια) ;) ;)

Λούκης Λουξ είπε...

Περιμένω ΑΚΟΜΑ απάντηση από τον Κυπρέο:

Μας είπες πως "Και γιατί να σε τρομάζει μόνο ο Αναστασιάδης και όχι και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄"

1. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ή δεν είναι "πολιτικός επίγονος της ΕΟΚΑ Β";

2. Μπορείς να μας προσδιορίσεις τους "πολιτικούς επιγόνους της ΕΟΚΑ Β";

Ευχαριστώ.

Κυπρέος είπε...

Λούκη Λουξ,
Καλά κάνεις και περιμένεις γιατί απαντήσεις θα σου δώσω! Γιατί όμως τόσο άγχος για τις απαντήσεις μου; Τόσο ζωτικής σημασίας είναι για σένα; Δεν μπορείς να περιμένεις και λίγο; Αυτά που θέτεις δεν θέλω να τα απαντήσω με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ. Εξ άλλου έθεσες στο τραπέζι (σε άλλο post) και κάποια άλλα ζητήματα, γι’ αυτό και θέλω να δώσω πιο ολοκληρωμένη απάντηση, όμως δεν είχα τον χρόνο ... Σου πέρασε από το μυαλό αυτό το ενδεχόμενο; Δουλεύουμε κιόλας, έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις άσε που βαριέμαι να μπαίνω σ’ αυτό το μπλοκ
Κι εγώ έγραψα (αφιερώνοντας πολιτικό χρόνο) μια σειρά σχολίων προς τον Περικλή, απαντώντας ΣΕ ΟΛΑ τα ερωτήματα που μου έθεσε αλλά ακόμα να πάρω απαντήσεις ή έστω να παραθέσει τις δικές του σκέψεις.... Δεν το έκανα θέμα όμως ...
Τις απαντήσεις μου στα ερωτήματα σου θα τις καταθέσω στα σχόλια άλλης ανάρτησης, ίσως αυτής της εμετικής που εξισώνει τον Χριστόφια με τον Πινοσέτ, όπου και πάλι έθεσες (και δύο φορές μάλιστα) τα ερωτήματα σου). Για πες, εσύ συμφωνείς μ’ αυτά που γράφουν εκεί;

Ανώνυμος είπε...

"ΑΚΕΛΟΝΑΖΙΣΜΟΣ" ή "ΔΗΣΑΚΕΛ",απόλυτος εκφραστής της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Ο νεοφιλελευθερισμός της δεξιάς με τον "δήθεν" διεθνισμό της αριστεράς σε απόλυτη και πλήρη συνεργασία για εφαρμογή της Παγκοσμιοποίησης,μέσα από τον εθνομιδενισμό.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ!!!1