ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ένας Ευέλικτος στο Κατάρ



Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο καλωσορίζει τον Αθηνάδη, ευρέως γνωστό στα οικονομικά και πολιτικά πράγματα του τόπου, ο οποίος και κατέχει όσο λίγοι τα θέματα οικονομίας.

Ακολουθεί μια πολύ σοβαρή ανάλυση του θέματος "Επενδύσεις από Κατάρ". Μάθετε από έναν ειδικό, τα λάθη που έκανε ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρ.


Επενδύσεις από το Κατάρ

Οι επενδύσεις από το Κατάρ στην Κύπρο ύψους 500 εκ. ευρώ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έγιναν ποτέ. Μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κατάρ, ακούστηκαν διάφορα σενάρια για το τι πήγε λάθος: π.χ. το Κατάρ αποφάσισε να ακυρώσει τις επενδύσεις του επειδή επενέβηκε ο Γκιουλ και έπεισε τους Καταρανούς επενδυτές να στρέψουν τις επενδύσεις στην Τουρκία και τα κατεχόμενα, οι εμίρηδες ενοχλήθηκαν έντονα από τις εσωτερικές αρνητικές αντιδράσεις κλπ. Δεν συμμεριζόμαστε ακριβώς τις ίδιες απόψεις με αυτές. Αντίθετα πιστεύουμε ότι το κυβερνητικό επιτελείο με την καθοδήγηση του Προέδρου και του Υπουργού Οικονομικών κινήθηκαν με απίστευτη ελαφρότητα όσο αφορά τη στρατηγική που χάραξαν για την προσέλκυση των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποτυχία αυτής της διαδικασίας. Ο Καταρανός πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την Κύπρο το Νοέμβριο του 2008 και σε απάντηση ο κος Χριστόφιας ανταπέδωσε την επίσκεψη το Μάιο του 2009. Κατά τη διάρκεια των δύο επισκέψεων υπογράφτηκαν 8 συμφωνίες για διάφορους τομείς συνεργασίας Κύπρου – Κατάρ. (Σημείωση: Ο Καταρανός Πρωθυπουργός δεν δέκτηκε καν να δει το Δημήτρη Χριστόφια κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κατάρ, αλλά έστειλε τον Εμίρη του Κατάρ να τον προϋπαντήσει – κάτι υποτιμητικό για τον οποιοδήποτε Αρχηγό Κράτους και το οποίο ο Πρόεδρος ήταν ενήμερος, αλλά επέμενε να πάει να μας κάνει ρεζίλι, αποδεχόμενος τον υποβαθμισμό της Δημοκρατίας και του αξιώματος του). Οι ανακοινώσεις που έγιναν από τον Υπουργό Οικονομικών αφορούσαν τη δημιουργία μιας τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας στο κέντρο της Λευκωσίας και για επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα της ενέργειας από τον Υπουργό Εμπορίου. Σε συνέχεια των συναντήσεων με τους Καταρανούς οι δύο υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσαν ότι ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αφού «άνοιξαν διάπλατα οι ορίζοντες…» και θα έφερναν στην Κύπρο τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν ποτέ. Τελικά, μπορείς αν είσαι ευέλικτος τους ανοικτούς ορίζοντες να τους κάνεις κλειστούς.

Όπως προαναφέραμε, πιστεύουμε ότι το φταίξιμο για τη μη διενέργεια των επενδύσεων το έχει ολοκληρωτικά το κυβερνητικό επιτελείο. Γενικά, φάνηκε ότι η αντίληψη για τη προσέλκυση νέων επενδύσεων, από σοβαρούς επενδυτές όπως το Κατάρ, που υπέδειξε η ηγεσία μας δεν αρμόζει στο επίπεδο της, αλλά αρμόζει στο επίπεδο οποιουδήποτε καφετζή που περιορίζει τις εμπορικές του δραστηριότητες στο ψήσιμο και ανταλλαγή καφέ και την ανάγνωση εφημερίδας στους αγράμματους πελάτες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε εξήγηση από την πλευρά των Καταρανών, την πλευρά των επιχειρηματιών που ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και την πολιτική χροιά που έδωσαν κάποιοι στην αποτυχία αυτή..

Οι Καταρανοί επενδυτές (και η πλειονότητα των επενδυτών) απαιτούν για τις επενδύσεις τους πλήρες ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν δεν δύναται να γίνει αυτό άμεσα, γίνονται διακανονισμοί σταδιακής μεταβίβασης της ιδιοκτησίας μέσα από άλλες επιχειρηματικές λύσεις. Η δική μας πλευρά, είτε δεν το γνώριζε αυτό επειδή δεν μελέτησε καλά τις τακτικές της άλλης πλευράς είτε είχε την εντύπωση ότι οι απέναντι της θα έδιναν τα λεφτά τους παραβιάζοντας κάποιες από τις βασικές επενδυτικές τους αρχές αφού επιδιώκαμε καθεστώς κοινοπραξίας (συνιοδιοκτησίας δηλαδή). Επίσης προχωρήσαμε στην πρόσκληση για επενδύσεις με δύο θέματα που εκκρεμούσαν:

Α) Η κυβερνητική γη που τάξαμε στους επενδυτές δεν επιτρέπεται να πωληθεί με βάσει τους νόμους της Δημοκρατίας

Β) Στο συγκεκριμένο φιλέτο δεν επιτρέπεται να κτιστεί οικοδομή τόσων ορόφων όσων ήθελαν οι επενδυτές λόγω του συντελεστή δόμησης. Η πλευρά μας προφανώς τους επιβεβαίωσε, ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα παρεμπόδισης των δύο νομικών κωλυμάτων χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε προεργασία αναγνώρισης του τρόπου με τον οποίο κάτι τέτοιο θα γινόταν επιτευκτό επιδεικνύοντας έλλειψη σοβαρότητας αφού μπήκε σε διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές περιγράφοντας το εσωτερικό περιβάλλον διαφορετικό από την πραγματικότητα δίδοντας την εικόνα του αναξιόπιστου συνομιλητή.

Η παραχώρηση της γης επίσης απέναντι από το Χίλτον στη Λευκωσία προκάλεσε διάφορες εσωτερικές αντιδράσεις. Επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, διαμαρτυρόμενοι, ανέφεραν ότι αν γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα συγκεκριμένα φιλέτα σίγουρα θα προχωρούσαν σε διαδικασίες υποβολής προτάσεων για την εμπορική εκμετάλλευση τους. Σε τέτοια περίπτωση ίσως να μην ήταν αναγκαία η μεταβίβαση της γης από το Δημόσιο σε ιδιώτες, αλλά η μακροχρόνια ενοικίαση της. Επίσης σε περίπτωση παραχώρησης της γης για άλλη εμπορική χρήση πέραν της ξενοδοχειακής μονάδας, ίσως η διοίκηση της MIG να έβλεπε με καλύτερο μάτι την επένδυση, που σίγουρα δεν της άρεσε η ιδέα να πέφτει η σκιά του υπερπολυτελέστατου ξενοδοχείου των Καταρανών στην πισίνα του Χίλτον, με κυβερνητικές ευλογίες.

Όσο αφορά την πολιτική χροιά των επενδύσεων και την παρέμβαση Γκιουλ επιμένουμε ότι αυτή δεν ήταν τόσο δυνατή για να κόψει εντελώς ένα κονδύλι €500 εκ. σε μια προσοδοφόρα επένδυση. Είναι πολύ πιθανό να προκαλούσε μείωση της επένδυσης αλλά όχι εντελώς εκμηδενισμό της αν έκριναν οι αναλυτές ότι θα ήταν προσοδοφόρα. Οικονομικοί γίγαντες δεν ακυρώνουν τις επενδύσεις τους τόσο εύκολα. Οι οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας με το Κατάρ είναι ένα θέμα το οποίο επηρεάζει μεν αλλά δεν διακόπτει τις οικονομικές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Κατάρ. Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές σχέσεις που έχουν δύο κράτη μεταξύ τους, αλλά ενδιαφέρονται για την πολιτική σταθερότητα και υπευθυνότητα στα κράτη στα οποία δραστηριοποιούνται. Προφανώς εμείς αποτύχαμε σε αυτή τη δοκιμασία και στην προσπάθεια απεμπολισμού της ευθύνης τα ρίξαμε στους Τούρκους.

Τα σημάδια ότι οι Καταρανοί θα ακύρωναν τις επενδύσεις τους ήταν εμφανή. Ο Πρόεδρος δεν έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, αλλά από τον Εμίρη, ακυρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Κατάρ τον Ιούνιο στην Κύπρο, το επιτελείο του Προέδρου αγνοούσε τις ειδοποιήσεις του πρέσβη μας για ακύρωση της επίσκεψης του στο Κατάρ κρίνοντας τις ως ανυπόστατες. Δυστυχώς η αντίληψη του ευέλικτου Προέδρου μας για την ανάπτυξη οικονομικών, εμπορικών, τουριστικών και άλλων σχέσεων με το Κατάρ, έμεινε στην εποχή που οι μοναδικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και ευελιξία του αφορούσαν τη διαχείριση του καφενέ στο χωριό του.

Οφείλουμε να τον συμβουλεύσουμε: Δημήτρη, δεν είσαι καφετζής, είσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

AΘΗΝΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

28 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, μπορείς αν είσαι ευέλικτος τους ανοικτούς ορίζοντες να τους κάνεις κλειστούς.

Όπως προαναφέραμε, πιστεύουμε ότι το φταίξιμο για τη μη διενέργεια των επενδύσεων το έχει ολοκληρωτικά το κυβερνητικό επιτελείο. Γενικά, φάνηκε ότι η αντίληψη για τη προσέλκυση νέων επενδύσεων, από σοβαρούς επενδυτές όπως το Κατάρ, που υπέδειξε η ηγεσία μας δεν αρμόζει στο επίπεδο της, αλλά αρμόζει στο επίπεδο οποιουδήποτε καφετζή που περιορίζει τις εμπορικές του δραστηριότητες στο ψήσιμο και ανταλλαγή καφέ και την ανάγνωση εφημερίδας στους αγράμματους πελάτες.

axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Σάββας Παπάκης είπε...

Πιστεύω ότι η ανάλυση είναι πάρα πολύ εμπεριστατωμένη και σοβαρή.

Βεβαίως το κυπριακό είναι το ζήτημα που μας "καίει", αλλά καλό είναι να ασκείται κριτική -όταν πρέπει βεβαίως- και για άλλα θέματα πλην του εθνικού.

Έχω τυπώσει την ανάρτηση και την έχω διανέμει στο γραφείο και πολλοί συνάδελφοι έχουν εκφραστεί θετικά. Βεβαίως υπάρχουν και αρκετοί που δεν τολμούν να εκφραστούν ελεύθερα και απλώς ήρθαν σε αμηχανία. Επίκεινται προαγωγές σε λίγους μήνες βλέπετε!

Τέλος να πω κάτι που βρήκα από το διαδίκτυο. Αθηνάδης στην αρχαιότητα είναι αυτός που σκότωσε τον Εφιάλτη.

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα! είπε...

Μπράβο φίλε μου Αθηνάδη!

Πολύ εξηγημένα τα λες.

Ρε Οδοστρωτήρες, αφού δε σας περνά, γιατί θέλετε Προεδρίες και εξουσίες;

Χ.Χ. Κοκκινοχώρια είπε...

Δημήτρη μας Δημήτρη μας, μας το'κλεισες το σπίτι μας

Ανώνυμος είπε...

O Αθηνάδης ήταν αυτός ο οποίος σκότωσε τον προδότη των Ελλήνων στις Θερμοπύλες, Εφιάλτη.Ο Εφιάλτης είχε οδηγήσει μέσω ενός ορεινού περάσματος τους Πέρσες στα νώτα του ελληνικού στρατοπέδου.Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ο Αθηνάδης τον σκότωσε για άλλο λόγο άσχετο με την προδοσία που είχε διαπράξει το θύμα του , παρόλα αυτά όμως «ἐτιμήθη μέντοι ὑπὸ Λακεδαιμονίων οὐδὲν ἧσσον»

Εύγε φίλε Αθηνάδη, Killer of betrayers

Ανώνυμος είπε...

Προς Επιτροπή:

Αποφάσισα να μη σας το στείλω σε email, αλλά να σας το γράψω σε μήνημα.

Ζούμε σε συνοικισμό στη Λεμεσό με την οικογένεια μου και είμαστε πολί απογοιτευμένοι από τα πολιτικά πράγματα.

Η κυβέρνιση του Χριστόφια είναι επικίνδυνη για την Κύπρο μας και μας οδηγεί σε μόνιμη προσφυγιά. Οδηγούμαστε σε μετατροπή της Κύπρου μας σε πρωτεκτοράτο.

Ο κόσμος πρέπει να ενιμερόνεται για όλα όσα κάνουν οι κυβερνόντες.

Από όλες τις φωνές που ακούοντε, η δική σας είναι η πιο δυνατή και η πιο αληθινή. Δε σας ξέρουμε ποιοι είσαστε, αλλά δεν έχει σημασία.

Θέλουμε να πάμε πίσω στα σπίτια μας. Αν δεν πάμε, δε θέλουμε να τα δώσουμε με την υπογραφή μας στους Αττίλες και τους επίκους.

Πέρνουμε κουράγιο και δύναμη από σας. Συνεχίστε σας παρακαλώ και μην αφήσετε κανένα να σας επηρεάσει ή να σας κλείσει.

Είσαστε παλικάρια.

Θεοφάνης-Προσορινός κάτοικος Λεμεσού- Μόνιμος κάτοικος Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας

Εκάβη είπε...

Ωραίο το νέο μέλος της ομάδας. Είναι καλά να έχουμε και τέτοιας φύσεως θέματα. Αναμένουμε κι άλλα «ξεσκωνίσματα» για την οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Αγαπητέ Θεοφάνη,

σε παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας με e-mail. Θέλουμε να συζητήσουμε εκτενέστερα κάποια θέματα.

Σε ευχαριστούμε!

Γιώργος είπε...

Μα εγώ ενόμιζα ότι ο Εμίρης εν κάτι σαν τον Πρόεδρο στο Κατάρ. Γιατί εν του κόσμου ότι ο ευέλικτος δεν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Κατάρ; Εν ξεφτιλισμός τούτο το πράμα που έγινε.

Μάριος είπε...

Φίλε Γιώργο,
ο καφετζής του Προεδρικού, πήγε με τα λεφτά μας διακοπές στο Κατάρ.

Αφού ήξερε ότι δεν θα γινόταν δεκτός από τον Πρόεδρο τους, μόνο αυτό το λόγο μπορώ να σκεφτώ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θεοφάνη,

Στηρίχτου πάνω στην Επιτροπή και το σπίτι σου δεν το ξαναβλέπεις...ούτε κ αν ανατείλει ο ήλιος που τη ΔΥΣΗ!!

ε ρε προπαγάνδα δαμέσα....είστε ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ...

Περικλής είπε...

Ενώ εμείς που στηριχτήκαμε πάνω στο Δημήτρη, τώρα μας καλούν οι διάφοροι Φωτεινοί να πληρώσουμε το βαρύτατο τιμολόγιο της λύσης!

ΤΙΝΑ είπε...

Ε τζιαι χέυ κύριοι. Εσείς ρίχνετε κυβέρνηση!

Φάληρος Κυπριώτης είπε...

Ο Θεοφάνης είναι η βουβή ψυχή των πολλών Ελληνοκυπρίων.

Ο Θεοφάνης είναι η συνείδηση αυτού του τόπου, είναι το κύμα, το τσουνάμι που θα πνίξει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της Κύπρου και της ιστορίας της.

Όταν έρθει η ώρα, όλοι θα γίνουμε Θεοφάνηδες και θα έχουμε όπως το 2004 πραγματικά Θεοφάνεια!

Ανώνυμος είπε...

Χέυ, Τίνα!
Whats up?
Πως παν οι δουλείες με τον οίκο ?

Ρήγας είπε...

Χε χε.. Ποιόν οίκο; Τον εκδοτικό, τον ευηγηρίας ή της ανοχής;

Ρήγας

(Περισσότερα για το κείμενο μετά, έχουμε και μωρά να στείλουμε σχολείο)

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Ως πρόσφυγας από τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, έχοντας θάψει αδικαίωτους και απαρηγόρητους στην προσφυγία πρόγιαγια, παππού, γιαγιά, θείο και θεία, έχοντας τη μητέρα μου να βασανίζεται ακόμη από την εικόνα του χωρίου μας από το οποίο βίαια μας εξεδίωξαν το 1974, καταλαβάινω πλήρως τι θέλει να πει ο Θεοφάνης.

Και αν δεν μπορούμε να πάμε πίσω στα σπίτια μας, ε δε θα τα εκχωρήσουμε στον Αττίλα. Το χρωστάμε σε αυτούς που έφυγαν απαρηγόρητοι, σε αυτούς που θυμούνται, στους νέους του τότε που με γκρίζα τα μαλλιά επιμένουν να θυμούνται τους τόπους τους και να ονειρέυονται την επιστροφή.

Το χρωστάμε σε όσους πέθαναν για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι. Στον Ευαγόρα, στο Γρηγόρη, στο Δώρο, στο Θεόφιλο, στον Τάσο και το Σολωμό.

Είτε θα πάμε λεύτεροι και ασφαλείς, είτε θα πάμε χωρίς να πρέπει να θυσιαστεί ολόκληρο το κράτος ή άλλοι συμπρόσφυγές μας, είτε θα επιστρέψουμε στο χωριό μας που το λένε Άγιο Γεώργιο και όχι Καραογλάνογλου (έτσι το "βάφτισε" ο κατακτητής), είτε θα αναστήσουμε πολιτιστικά τα χωριά και τις πόλεις μας, είτε δε θα πάμε, με όλο τον πόνο που αυτό συνεπάγεται.

Ένα πράγμα μόνο ζητάμε: να μην παριστάνουν κάποιοι, που ποτέ δεν έζησαν και δεν ένιωσαν τον πόνο του ξεριζωμού, ότι δήθεν καίγονται περισσότερο για λύση, από τα θύματα της εισβολής. Από τους πρόσφυγες, τους συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων, τον κυπριακό λαό τον ίδιο που ξεριζώνεται η ψυχή του όταν αναγκάζεται να ζει σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.

Θεοφάνη, το "προσωρινός κάτοικος Λεμεσού", με συγκίνησε. Και να μην καταφέρουμε ποτέ να επιστρέψουμε, πάλι Κερυνειώτες, πάλι Αμμοχωστιανοί, πάλι Μορφίτες, πάλι Γιαλουσίτες θα δηλώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Φάληρε Κυπριώτη, ξέρουμε. Το 2004 είχατε Θεοφάνεια, γιατί ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύσταση του ΕΥΡΩΚΟ.

ΕΥΡΩκοτούλλα Φάληρε Κυπριώτη, πες το ότι δε θέλεις λύση να το ακούσει όλος ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για σένα Ξενάκι μεγάλο πατριωτάκι, είσαι γνωστός τραμπούκος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΕΔΕΚ.

Και είναι γνωστό ότι τελείς σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβερνητική κατοικία ενός δεινόσαυρου κοντά στο Προεδρικό.

Πολεμοκάπηλοι, καταστρέψατε την Κύπρο με την προπαγάνδα σας τόσα χρόνια. Εμποδίζετε τη λύση με νύχια και με δόντια.

Ανώνυμος είπε...

EΟΚΑ Β ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΟΚΑ Β ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ
ΝΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΤΑΣ
ΕΟΚΑ Β ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!
ΓΕΟΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ!

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Μετά τα φασιστάκια της ΕΔΟΝ ήρθαν και τα φασιστάκια του ΕΛΑΜ.

Δυο δυο στη μπανιέρα δυο δυο!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ο Πατριωτισμός και ο υγιής Εθνισμός δεν είναι προνόμιο μόνο της Δεξιάς. Υπάρχουν Αριστεροί Πατριώτες όπως και Δεξιοί Πατριώτες. Και δυστυχώς υπάρχουν Αριστεροί εθνομηδενιστές όπως υπάρχουν και Δεξιοί εθνομηδενιστές. (κάμποσοι μάλιστα).

Αν θέλει κάποιος να διαβάσει αληθινά δείγματα Πατριωτικής και Εναλλακτικής Αριστεράς συστήνω:

α) Το περιοδικό ΑΡΔΗΝ και την εφημερίδα ΡΗΞΗ του Γιώργου Καραμπελιά.
β) Το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ, του Θύμιου Παπανικολάου

Ανώνυμος είπε...

Οπου είσιεν ένα ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ με ληγμένο υπόθετο στον κώλο, εστείλαν το δαμέσα να εκτονώσει τον αναρχοφασισμό του.

Οι μέρες εν μετρημένες, λιανίσκουν
1200 κάτι
Σιγά μην τον γράψει κι ιστορία, τον αχάπαρο.

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν και άλλες αριστερές πατριωτικές ιστοσελίδες όπως

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

www.efylakas.com

http://red-pep.blogspot.com/

για να μην νομίζει η ΕΝΟΧΗ δεξιά πως της ανήκει η αγαπη για την πατρίδα

Ανώνυμος είπε...

ΕΟΚΑ Β ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!
ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οποιος υποστηριξε το ΟΧΙ στο σχεδιο ΑΝΑΝ δεν σημαινει οτι δεν ηθελε λυση και οποιος διαφωνει με την λυση του προεδρου Χριστοφια και παλιν δεν σημαινει οτι δεν θελει λυση. Τι προπαγανδα ειναι και αυτη που ξεκινησε πριν τις εκλογες του 2008 και συνεχιζεται. Εχει καταντησει βαρετο πλεον. Απλα ακουγεται συνεχως το 'δεν θελετε λυση' χωρις να μας εξηγειται το που βασιζετε αυτη την αποψη. Δεν νομιζω οτι υπαρχει Κυπριος που να μην θελει και να μην επιγειται για λυση αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να υπογραψομε την οποιαδηποτε λυση γιατι αυτο μας προσφερει στο πιατο ο προεδρος μας επειδη ειναι ο προεδρος. Ο προεδρος πληρωνεται καθε μηνα τον μισθο του σαν υπαλληλος του κρατους, και μαλιστα ακριβωπληρωνεται, ακριβως για να κανει την δουλεια του. Δεν εχει τιποτα ανωτερο απο εμας 'τους κοινους θνητους'. Υπαρχουν μαλιστα αναμεσα μας συμπατριωτες μας με πολυ περισσοτερα προσοντα απο οτι ο προεδρος. Ο προεδρος λοιπον την δικη του δουλεια και εμεις την δικη μας. Κανεις δεν αμφισβητητα τον πατριωτισμο του προεδρου αλλα εαν αναλυσομε ολα τα γεγονοτα απο την μερα που εχει ανελθει στην προεδρια του κρατους μεχρι σημερα τοτε θα δουμε τα σφαλματα στα οποια εχει υποπεσει ο προεδρος και οι συμβουλοι του. Παρελαβε ενα κρατος με πλεονασμα της ταξης του 3% και τωρα υπαρχει ελλειμμα της ταξης του 3.5%. Γιατι? Τα απανωτα σκανδαλα στην αστυνομια, την παιδεια, τα προσφατα γεγονοτα του Λιμνητη κλπ. αυτα δεν θεωρουνται επιτυχιες. Το θεμα του Καταρ ηταν κατι το εντελως ερασιτεχνικο. Κανενας προσχεδιασμος δεν υπηρχε και το γεγονος οτι γνωριζε εκ των προτερων οτι δεν θα τον δεχοταν ο προεδρος αλλα ο Εμιρης του Καταρ, κατωτερος στην ταξη απο οτι ο προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας, η επισκεψη στο Καταρ ηταν μια αφελης πραξη που εκθετει το κρατος μας. Εαν δεν το εχει αντιληφθει ο προεδρος ειναι προεδρος κρατους ανεγνωρισμενου παγκοσμιος και οχι προεδρος κοινοτητας. Παρελαβες κρατος κυριε προεδρε και ας ευχηθουμε οτι δεν θα καταντησουμε κοινοτητα μη αναγνωρισμενη και μακρυα απο την Ευρωπη

Ρήγας είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι ο Χριστόφιας διοικεί την Κύπρο σαν να διοικεί την ΟΜΟΝΟΙΑ, νομίζοντας ότι έχει να κάνει με πιστά κομματόσκυλλα, αγράμματους, θολοκουλτουριάρηδες και λοιπούς αποτυχημένους κομμουνιστές.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε είναι αν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο, αν δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει επιτέλους ως πρόεδρος και ως εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κοινότητας της Κύπρου, ή αν θα πρέπει να τον ανεκτούμε να μας παριστάνει τον προπονητή της Ομόνοιας για το υπόλοιπο της θητείας του.



Ρήγας