ΤΟΝ ΝΕΝΕΚΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ...ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑΙ, οι Κερυνειώτες δε θα επιστρέψουν.
ΝΑΙ, θα διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
Και ΝΑΙ, παραμένω αδιόρθωτο νενέκι!


Με τον απολογισμό για τον πρώτο γύρο γύρο των απ’ευθείας διαπραγματεύσεων, μόνο ως τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί η όλη διαδικασία για την ελληνοκυπριακή πλευρά. Μετά τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια, ο δρόμος που επέλεξε, διαφαίνεται ανέξοδος, αφού η τουρκοκυπριακή πλευρά και η «διεθνής κοινότητα», φαίνεται να παραμένουν αμετανόητες σε λύση που βασίζεται στα πρότυπα του καταστροφικού σχεδίου.

Οι αντιστάσεις του κυπριακού λαού, για το ξεπούλημα της πατρίδας του, μετρήθηκαν τον Απρίλιο του 2004. Εν συνεχεία, στις εκλογικές διαδικασίες που ακολούθησαν, ο κομματικός πατριωτισμός έδωσε ελπίδες στους πρωτοστάτες του ΝΑΙ και στους διάφορους ανανιστές, εντός και εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας, να δηλώνουν ότι: "έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στους απορριπτικούς".

Ο μόνιμος αρχηγός της αντιπολίτευσης, αυτός που κατάγγελλε την πατρίδα του στην Ευρώπη, αμετανόητος για τις επιλογές του 2004, το αγαπημένο "καλό παιδί" των ξένων, κάλεσε πρόσφατα τον Ντάουνερ να παρέμβει στη διαδικασία πιο ενεργά με: «υπαλλακτικές προτάσεις για κάθε ένα από τα προβλήματα που δυνατόν να υπάρχουν προκειμένου να δοθεί τροφή προς σκέψη στους ηγέτες έτσι ώστε μέσα από τη διαπραγμάτευση να καταλήξουν σε συμφωνία».

Ο Αναστασιάδης, που το τελευταίο διάστημα φαινόταν να ασκεί κριτική στους ευέλικτους χειρισμούς, απεκάλυψε με αυτή του την πρόταση, ότι η όποια κριτική του, δεν αποσκοπούσε στην επαναφορά της διαδικασίας στην τροχιά της επίτευξης μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, αλλά στην επιτάχυνση της επαναφοράς του σχεδίου Ανάν. Υποτιμώντας την νοημοσύνη μας και παριστάνοντας τον επιφανέστερο των ηλιθίων, πρότεινε στον Ντάουνερ να επιβάλει στη διαδικασία συγκεκαλυμμένη επιδιαιτησία.

Δήλωσε δηλαδή τη σύμπλευσή του με το άρον άρον κλείσιμο του Κυπριακού και με τα αμερικανικά σχέδια, για αποδέσμευση της Τουρκίας από το κυπριακό, αφού η πρόταση του, ακολούθησε τη συναντηση του με τον εδώ Αμερικανό Πρεσβευτή Φρανκ Ούρμπαντσικ. Ο τελευταίος φαίνεται να παροτρύνθηκε σε πρόσφατη του συνάντηση με το Βοηθό Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Πάσκο όπως «εμπλουτίσει με ιδέες τη διαδικασία», αλλά να το πράξει με τρόπο που οι ηγέτες να νομίζουν «πως διατηρούν την κυριότητα των συνομιλιών».

Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι η επιδιαιτησία έδωσε την αφορμή στη «διεθνή κοινότητα» να φανερώσει τον διακαή πόθο της για κλείσιμο του κυπριακού, ακόμα και με ένα σχέδιο που δεν έχει σχέση ούτε με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχει σχέση με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει σχέση ούτε με ότι η Ευρώπη πρεσβεύει.

Υπήρξε μετά το 2004, ξεκάθαρη η θέση της πλευράς μας ότι δε θα δεχόμασταν με τίποτα την επιδιαιτησία. Ψιλά γράμματα για το Ν. Αναστασιάδη, τον άνθρωπο που κατήγγειλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για "έλλειψη δημοκρατίας", όταν ο λαός ετοιμαζόταν να πει το μεγάλο ΟΧΙ του!



Με την έναρξη του δεύτερου γύρου των συνομιλιών και με τις ευλογίες του Αναστασιάδη, ο Ντάουνερ δεν έχασε ούτε λεπτό. Διεμήνυσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν να ασκήσουν ενεργότερα τον παρεμβατικό τους ρόλο. Επιβεβαίωσε με αυτό τον τρόπο, το κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών, με τον μεθοδευμένα αναλαμβανόμενο ρόλο του, να ανακαλεί στη μνήμη μας, ως έναν ελευσόμενο αναχρονισμό, το σενάριο της επιδιαιτησίας και των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Αναστασιάδη, ότι το σχέδιο για το οποίο
υποστηρίζει φανατικά από το 2004, δεν αποκαθιστά, ούτε προστατεύει τα δικαιώματα της περιουσίας, της ελεύθερης διακίνησης και της εγκατάστασης, αλλά αντίθετα καταργεί και την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας οραματίζεται να αναλάβει τα ηνία στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ο λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο φιλοδοξεί να κυβερνήσει, έπαψε να είναι δούλος εδώ και πολλά χρόνια και αφού o Μέγας Νενέκος Αναστασιάδης αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος μετρά ανάποδα, ας αποδεσμευτεί από τις ανανικές του ιδεοληψίες και ας συμβάλει στον αντικατοχικό αγώνα, θέτοντας τέρμα στον εξευτελισμό του περιβόητου «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδόσω».

Το δρόμο που διάλεξαν για το ξεπούλημα της Κύπρου δεν θα τον αφήσουμε στρωμένο με τα ροδοπέταλα του ΔΗΣΑΚΕΛ. «Να μας μετρήσουν καλύτερα, επειδή η αξιοπρέπεια ενός λαού, δεν μετριέται με τον πήχυ των ποσοστών».

Υ.Γ. Για όσους θέλουν να ξεχνούν, υπενθυμίζουμε πως μεταφράζεται στα ελληνικά το σύνθημα που φαίνεται πίσω από τον Αναστασιάδη: "Όλα για την Τουρκία".
Υ.Γ.2. Ν. Αναστασιάδη, ντροπή σου!


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

29 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oti ta "patriotika " kommata diko kai edek epsifisan ton evelikto kanenas den lalei tpt...


ara afou o eveliktos en prodotis to diko kai oi edek en kai tzinoi prodotes pou ton efkalan

o anasatasiadis en prodotis afou eipen to o tassos... touto thimizei m kati p makario allaasto na paei

telika miniskei o outopos ...

se touton to topo o kathenas psifizei gia to prosopiko tou simferon . O kathenas ipostirizei kapoion gia to diko tou prosopiko simferon ...

se touto to topo exoume mono pseftoaristerous pseftokoumounistes pseftososialistes pseftodexious pseftopatriotes...

egw tous politikous exw tous grammenous opos me exoun kai tzinoi...

me tin sinidisi m eime isixos giati mikako ginei titpote me tous koumparous apenanti en na exw ton shipetto mes to armari...

en to pezw patriotis oute eime exw sas oullous grammenous opos me exete kai eseis alla monos gia tin timi m na sirw toulaxiston 2 shipethkies


ps den psifizw kanena o psifos m en ieros

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μαζί σου!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ πουτ..νες του ακελ.

Ανώνυμος είπε...

1.Αφού θα διαλίσει τη ΚΔ ο Αναστασιάδης πως θα φκει πρόεδρος;

2. Μετα από 50 χρόνια Κυπριακού οι ξένοι θέλουν να το κλείσουν άρον-άρον!! οι άτιμοι

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευχαγόρα,
Συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου.
Ομολογώ ότι μου θύμισες πράγματα και καταστάσεις απο το 2004 μέχρι σήμερα που αξίζει να τα επαναφέρουν κάποιοι!
Το εκπληκτικό "οι έλληνες της Κύπρου έπαψαν να είναι δούλοι εδώ και πολλά χρόνια" στο αφιέρωμα του ΟΧΙ!
Το ποίημα του Γιατρού "να μας μετρήσουν καλύτερα γιατί η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν μετριέται με τον πήχη των ποσοστών"!
Το σύνθημα πίσω από τον Αναν-στασιάδη "όλα για την Τουρκία", αλλά και το πρώην σύνθημα του πρώην εθνικόφρονου ΔΗΣΥ "την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω"!!!

Μπράβο παιδιά... συνεχίστε τον αγώνα!!!

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ είπε...

Ο Νίκος ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ Αναστασιάδης είναι ο χειρότερος από όλους. Ακόμα και από τον Ευέλικτο. Ένας εφιάλτης.

Ας το δουν οι φίλοι οι πατριώτες Συναγερμικοί που για χάριν του ΗΛΙΘΙΟΥ κομματικού πατριωτισμού του δίνουν ψηλά ποσοστά και του δίνοουν δικαίωμ αν αμιλά και να υπόσχεται στους κάθε λογής Ντάουνερ.

Ανώνυμος είπε...

Γαμ@τε γιατί χανόμαστε!!
Επαλαβωσετε πας τα κοπιουτερς όπως τα ρομποτ τα ποβλακωμενα...

Ούλλο βλακείες κ φανατισμους γραφετε δαμεσα...

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Εμάς μας κοροΐδεψε και μας γέλασε ο Αναστασιάδης, που μας έβαλε να στραφούμε εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου, να κατεβάσουμε το Γιαννάκη και μετά να τραβήσει πίσω.

Όπως μας κοροΐδεψε ο Κληρίδης με τους S300.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στη Δεξιά. Καμία.

Μακάρι το ΔΗΚΟ να καταλάβαινε ότι πρέπει να συμπορευτούμε και να σταματούσε να πηδά από τον ένα πόλο στον άλλο. Ίσως έτσι να λύνονταν και τα χέρια της ΕΔΕΚ και να σταματούσε να φοβάται το ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

pros epitropin:
fanatikos angnostis sas kathimerinos ke pistepsete me sifono apolita mazi sas gia ton anastasiadh ALLA re pedia edo ine to CHRISTOFIAS-WATCH h kano lathos? den me endiaferi emena na diavazo gia ton anstasiadh damesa, ime sigouros oti ta xristoufakia ke o evelixtos sas dinoun arketo yliko.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Παρακαλούμε ξανά να μη γράφετε με greeklish. Θα διαγράφονται σχετικές αναρτήσεις.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Το christofias-watch δεν ασχολείται με τον κ. Χριστόφια επί προσωπικού, αλλά με κάθε θέμα που έμμεσα ή άμεσα άπτεται του μηχανισμού του.

Ρήγας είπε...

Μα Αναστασιάδης και Χριστόφιας είναι αδέλφια δίδυμα. Είναι σαν τον Μωάμεθ και τον γαμπρό του που κάνανε τους Σηίτες και τους Σουνίτες. Μουλλάδες οι μεν, μουλλάδες και οι δε.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια...μεν γραφετε για το Νικο, πρέπει να στοχοπροσηλωθειτε στον πρόεδρο...
Πρέπει να τον ''φάτε''λαχανο τζιηνο, τζιηνος κάμνει διαπραγματευσεις...
Μεν μ στεναχορειτε τους
συυναγερμικους του Blog, εξ άλλου το 2013 εν μαζί που να κατεβάσουμε κοινο υποψήφιο...

Τωρά πρεπει να πιστεψουν ουλοι οτι εχουμε κουμουνιστικο κινδυνο στην κυπρο....

Α ΡΕ ΜΑΝΝΝΟΥΘΚΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ....ΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΣΙΗΝ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 3 1/2 ΧΡΟΝΙΑ...

Ρήγας είπε...

Αυτό που μας "γυρίζει", ανόητο γιουσουφάκι του ΑΚΕΛ, είναι ότι ο Χριστόφιας ΔΕΝ μιλά σαν πρόεδρος, αλλά σαν καθοδηγητής του Κόμματος (ένα είναι το κόμμα).

Θέλει μυαλό και κότσια να μπορείς να είσαι πρόεδρος και να κρατάς ψηλά την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της Κύπρου και ο ΜΟΝΟΣ που είχαμε μέχρι σήμερα που είχε το μυαλό και τα κότσια να το κάνει ήταν ο Παπαδόπουλος.

Ο Χριστόφιας ούτε το μυαλό έχει, ούτε τα κότσια. Προδότης δεν είναι, αλλά δεν σημαίνει ότι κάνει για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για πρόεδρος της Ομόνοιας ίσως. Να διοικεί αγράμματους και αμπάλατους. Να τον θαυμάζουν και να ποθαυμάζεται και ο ίδιος.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ο Δημήτρης Χριστόφιας, μαζί με τον μακαρίτη τον Σαμψών Senior, εκπροσωπούν την ακροδεξιά πτέρυγα του ΔΗΣΥ

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο ΔΥΣΗ

Ετοιμαστείτε κατάλληλα

Αυτή τη φορά θα πετύχουμε αυτοδυναμία...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ?

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙ-ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΜΑΣ.

ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο ΔΥΣΗ.

Ετοιμαστείτε κατάλληλα.

Αυτή τη φορά θα πετύχουμε αυτοδυναμία.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙ-ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΜΑΣ.

ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ?

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο ΔΥΣΗ.

Ετοιμαστείτε κατάλληλα.

Αυτή τη φορά θα πετύχουμε αυτοδυναμία.

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο ΔΥΣΗ.

Ετοιμαστείτε κατάλληλα.

Αυτή τη φορά θα πετύχουμε αυτοδυναμία.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΣΥ
ΔΗΣΥ
ΔΥΣΗ
ΔΥΣΗ
ΔΗΣΥ
ΔΗΣΥ

Ανώνυμος είπε...

Επιτροπη μεν βρισκεις προφασεισ να σβηννεις τα μηνυματα που εν σε συμφερουν...

Ανώνυμος είπε...

Ζαελιζομαι

Παμε Δασακι να ξεσκισουμε την παρεα του ΚατσιΚοκούμνη..

Ανώνυμος είπε...

Aelara mou se agapo

Ανώνυμος είπε...

ο Αναστασιάδης είναι ο Μπλε Χριστόφιας, συνεπώς θεωρώ πως η Επιτροπή πρέπει να συνεχίσει να ασχολείται μαζί του

*Ιοσίλιος*

parapapom είπε...

ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ = ΤΟΥΡΚΙΑ