ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ: Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΜΩΣ!)

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Μπερλουσκόνι σε δράση




Ο Ευέλικτος σε δράση



Από το συναγωνιστή Αλιγάτορα (http://aligatorismoi.blogspot.com/) και το ιστολόγιό του, αναδημοσιεύουμε μια πολύ πρωτότυπη και έξυπνη ανάρτηση. Σας παρουσιάζουμε τον Ευέλικτο Μπερλουσκόνι (ο οποίος δεν τρέχει πίσω από τα μοντέλα, αλλά πίσω από ένα άνοστο και φασιστικό κακέκτυπο του Γιουλ Μπρίνερ)


Όταν ο Δημήτρης Συνάντησε το Σίλβιο...

Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Στα πλαίσια της επίσκεψης, θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το αντάμωμα Δημήτρη - Σίλβιο, φέρνει στο νου μας τη διαδρομή των δύο ανδρών και μοιραία γίνεται μια σύγκριση... Έχοντας βέβαια εκ διαμέτρου αντίθετες αφετηρίες, τι ομοιότητες θα μπορούσε να διακρίνει κάποιος ανάμεσα στον κομμουνιστή ηγέτη της Κύπρου από τη μια και τον καπιταλιστή Μιλανέζο μεγαλοεπιχειρηματία από την άλλη;

Αμφότεροι οι δύο άντρες, ανήλθαν στην εξουσία υποσχόμενοι να επιλύσουν τα πιο σημαντικά προβλήματα των ψηφοφόρων. Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιούργησε στο λαό την προσδοκία της λύσης. Παρουσιαζόταν προεκλογικά ως ο "υποψήφιος της λύσης", ο άνθρωπος που θα έφερνε στην Κύπρο την ειρήνη και την επανένωση, ενώ σύνθημά του ήταν η "δίκαιη κοινωνία". Ο καβαλιέρε από την πλευρά του, επαγγελλόταν την καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκλήματος, φορολογικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές, μείωση της ανεργίας, αύξηση των συντάξεων και κοινωνικών παροχών...

Ο Μπερλουσκόνι, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία δραστηριοποιούμενος αρχικά στον τομέα των κατασκευών και αργότερα σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις. Στην πορεία, αντιλαμβανόμενος την δύναμη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, φρόντισε να φέρει υπό τον έλεγχο του μια από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες, την "Ιλ Τζιορνάλε", και να γίνει μέτοχος στους ιδιωτικούς σταθμούς τηλεόρασης σε ένα ποσοστό που ξεπερνούσε το 80%!

Στην Κύπρο τώρα, ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε ουσιαστικά υπό την εποπτεία του ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Είναι οι γνωστές επιχειρήσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με το νυν κυβερνών κόμμα. Στον τομέα των ΜΜΕ, πέραν από την "Χαραυγή" και το ραδιόφωνο του "Άστρα", το 2006 - λίγο περισσότερο από ένα χρόνο προ των εκλογών - το ΑΚΕΛ προχώρησε και στην δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού "CNC-Plus".

Μάλιστα, την τελευταία διετία, και το Κρατικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα ως προς την εγκυρότητα και αντικειμενικότητα της ενημέρωσης που προσφέρει στο φορολογούμενο κοινό. Πιο χαρακτηριστικό, το πρόσφατο παράδειγμα της επίσκεψης του Προέδρου στη Συρία. Ο Σύρος Πρόεδρος Αλ Άσαντ, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε από το Κρατικό μας Ίδρυμα, αντιπαρέβαλε την κατάσταση στην Κύπρο, με το Λίβανο και την τότε εισβολή της Συρίας, τονίζοντας πως εκεί υπήρχε ένα μόνο κράτος! (Η επίμαχη δήλωση* από το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων βρίσκεται εδώ). Ούτε το ΚΥΠΕ, αλλά ούτε και το ΡΙΚ - δημοσιογράφος του οποίου υπέβαλε την ερώτηση - μετέδωσαν τη δήλωση. Άραγε για να μην κακοφανίσουν τον Πρόεδρο που, ενώ παρίστατο στην κοινή συνέντευξη τύπου, δεν πήρε είδηση την αιχμή του Σύρου ομολόγου του για δύο κράτη στην Κύπρο;

Επιστρέφοντας πίσω στη διαδρομή του Σίλβιο, παρατηρούμε ότι ο Ιταλός πολιτικός, αφού κατόρθωσε να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους δια των Μέσων, προχώρησε στην αγορά της λαοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, ώστε να αυξήσει ακόμα περισσότερο την επιρροή του στις μάζες.

Αντιστοίχως, στην δική μας περίπτωση, ο Πρόεδρος δεν θα μπορούσε να αφήσει στην τύχη της, την αγαπημένη του Ομόνοια. Μετά από μια σειρά αλλεπάλληλων αποτυχημένων διοικήσεων, έριξε στο παιχνίδι τα "βαρετά χαρτιά". Φρόντισε να προωθηθούν, δια των γνωστών κομματικών μηχανισμών, στην ηγεσία του Συλλόγου δύο ιδιαιτέρως εύρωστοι οικονομικά συμπολίτες μας. Ο ένας δε, τυγχάνει να είναι ο μόνιμος ανάδοχος όλων των μεγάλων κυβερνητικών έργων, σε βαθμό που η αγορά του έχει προσδώσει το ψευδώνυμο "κρατικός κατασκευαστής"! Απορίας άξιον πως, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης κατά την οποία ο πολίτης καλείται σε λιτότητα και η κυβέρνηση αναστέλλει μεγάλα έργα, η ομάδα του Προέδρου φέρεται σε δημοσιεύματα να έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ, διπλάσια από τις αμέσως επόμενες σε προϋπολογισμό ποδοσφαιρικές ομάδες!

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πως, με μια απλή σκιαγράφηση της πορείας δυο πολιτικών που προέρχονται από δυο εκ διαμέτρου αντίθετους πολιτικά χώρους, βρίσκουμε τόσα πολλά κοινά! Μήπως είναι καιρός να πάψει να μας παραξενεύει και η εντός των συνόρων ταύτιση στις θέσεις των πάλαι ποτέ αντίθετων ιδεολογικά πόλων;


* "Syria had entered Lebanon upon a call from the Lebanese government in 1976, and in Lebanon there is one republic, and the situation is completely different and the comparison is incorrect." Απόσπασμα των δηλώσεων του Προέδρου της Συρίας, Αλ Άσαντ.

ΑΛΙΓΑΤΩΡ

11 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΕΥΕΛΙΧΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΛΛΑΡΕΣ..ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
ερωτηση κουιζ 2....γιατι τον ευελιχτο ο μπερλουσκονι τον δεχτηκε μονο σε δειπνο, δηλαδη κους κους χωρις ατζεντα, δηλαδη παναυρουιν και οχι επισημη συζητηση ουσιας? γιατι τον δεχτηκε ο διακοσμητικος προεδρος της Ιταλιας ο οποιος δεν εχει καμια ενεργη συμμετοχη στην διαμορφωση πολιτικης του Ιταλικου κρατους? μηπως επειδη ο σταθερος υποστηριχτης των διεκδικητικων θεσεων μας (θεσεις του Τασσου δηλαδη) κυριος Μπερλουσκονι ειναι πυρ και μανια με τις μαλακιες και τις συνεχεις υποχωρησεις του ευελιχτου στους Τουρκους ειδιεταιρα στα θεματα Ε.Ε-τουρκιας που ενδιαφερουν αμεσα τους Ιταλους?
ρεζιλι της ευρωπης ο καφετζης του δικωμου και η ππινου η γεναικα του
υ.γ το ιδιο ακριβως εκανε και ο σαρκοζι, 1 ωρα δειπνο χωρις ατζεντα.

Ρήγας είπε...

Οκ, αλλά αφήστε την γυναίκα του μακρυά από την κριτική. Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου. Παρακαλείται η επιτροπή να το προωθήσει πάραυτα:

Με μία εντυπωσιακότατη κίνηση 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού απέστειλαν προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μακροσκελή επιστολή ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας.
«Βοηθήστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί. Ας σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης. Εκτός των ελληνικών ιδρυμάτων, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί αντιπροσωπεύουν και πανεπιστήμια για παράδειγμα από την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις ΗΠΑ.

Ας σημειωθεί δε πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών , αλλά πραγματικά έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα και φυσικά καταλήγουν πως δεν είναι δυνατόν μία χώρα, με την βοήθεια των ίδιων των ΗΠΑ, να παραχαράσει ιστορικά δεδομένα με σκοπό να δημιουργήσει την δική της ταυτότητα. Έτσι καλούνε την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τ. Μπούς στο συγκεκριμένο θέμα.

Για την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι σαφές λοιπόν πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1000 χρόνια αργότερα».

Σημειώνουν δε και ζητούν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «να βρει τους κατάλληλους τρόπους, ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν η ιστορία είναι αγνοηθεί, πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι κατασκευασμένη».


Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα (http://macedonia-evidence.org/) για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση της συλλογής υπογραφών.

Η επιστολή βρίσκεται στην διεύθυνση http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html

Λούκης Λουξ είπε...

Αφού ταιριάζει με το θέμα, θα το βάλω και εδώ.

Δύο ερωτήσεις μόνο κ. Κυπρέε, δεν θα ενοχλήσω άλλο.

Μας είπες πως "Και γιατί να σε τρομάζει μόνο ο Αναστασιάδης και όχι και οι πολιτικοί επίγονοι της ΕΟΚΑ Β΄"

1. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ή δεν είναι "πολιτικός επίγονος της ΕΟΚΑ Β";

2. Μπορείς να μας προσδιορίσεις τους "πολιτικούς επιγόνους της ΕΟΚΑ Β";

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ο Άνευ Ορίων είναι Ηλικιακός Ρατσιστής και αντισενερικός ειρωνευτής και ανήκει σε ομάδα κρούσης των ομοϊδεατών του του ΕΛΑΜ.

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιοσίλιος είναι ιδεοκάπηλος γκριζόλυκος υβριστής

*Ανεφίλιος*

Κυπρέος είπε...

Λούκης Λουξ, επειδή δεν είμαι σε κανένα ανακριτικό γραφείο για να απαντώ μόνο εγώ ερωτήσεις, όταν θα απαντήσεις κι εσύ μερικές από τις δικές μου, κόπιασε να τα πούμε! Για την ώρα εβαρέθηκανα τελώ υπό συνεχή ανάκριση!

Ανώνυμος είπε...

κλασσικος ακελικος ο ΚΥΠΡΕΟΣ, κλασσικος "εγω εν τζαι"...πετασσεις του κοσμου τες τσιοφτες και οταν σου θετουν ερωτηματα και οχι συνθηματα...ξεκινας την καραμελα..δεν ειμαι δικηγορος του μιλτιαδη, ρωτα τον κυβ.εκπροσωπο...αφου δνε εχεις αποψη ακελικο αρνι, εν τζαι τυχαια που σας λαλουν ετσι, τι κατσιαριζεις?
μπεεεε
μπεεεεεεεε
μπεεεεεεεεεεε

Κυπρέος είπε...

Ανώνυμε, στα δύο σημειώματα μου προς τον Περικλή, υπάρχει σειρά τοποθετήσεων και θέσεων! Τώρα αν εσύ δεν τες είδες, τότε δεν είναι απλώς πρόβλημα όρασης που έχεις. Επίσης υπάρχει πληθώρα ερωτημάτων. Γιατί εσύ που δεν μπεμπερίζεις (αλλά μόνο αγκανίζεις) δεν τα απάντησες

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ο Μπερλουσκόνι έβαλε χέρι της Έρσης;

Ανώνυμος είπε...

Ντυμένη από την μπουτικ των E&S, δεν νομίζω να της έβαλε χέρι!