Για τις εκλογές στην Ελλάδα

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009





Εμείς, της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δεν έχουμε
κανένα ενδοιασμό να δηλώσουμε Έλληνες.

Δεν είμαστε σαν το γνωστό Ηλικιακό Ρατσιστή, που λέει ανερυθρίαστα ότι είναι Κύπριος πάνω απ' όλα και απλά νιώθει την Ελλάδα σαν κάτι οικείο γιατί σπούδασε και πηγαίνει διακοπές εκεί.

Η Κύπρος είναι μέρος του Ελληνισμού.

Ανεξάρτητο κράτος μεν, αλλά μια ελληνική γεωγραφική περιοχή δε. Με την ιστορία της να είναι ελληνική και με τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της να είναι Έλληνες.

Ναι
ιδιαίτερη πατρίδα μας είναι η Κύπρος, αλλά ευρύτερη πατρίδα μας είναι η Ελλάδα.

Οπότε
οι εκλογές στην Ελλάδα, μας αφορούν κι εμάς. Ως "Έλληνες, του πικρού καιρού και της απελπισίας." που "αγρυπνούμε σ΄αυτή τη γωνιά,στ΄άκρο πέλαγο,στη μικρή μας πατρίδα επάνω."

Η Επιτροπή, δε θα πάρει θέση υπέρ ενός κόμματος στις ελλαδικές εκλογές, γιατί είμαστε, όπως είπαμε αρκετές φορές, πολυσυλλεκτικοί, υπερκομματικοί και διακομματικοί.

Από την άλλη όμως, ομοφωνούμε ως προς τα ακόλουθα, γιατί εμείς ποτέ δεν ισοπεδώνουμε:

α) Κώστας Καραμανλής και Γιωργάκης Παπανδρέου ΔΕΝ είναι το ίδιο. Όπως δεν ήταν το ίδιο ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν κοντά στην Κύπρο και το λαό της, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή του "η Κύπρος είναι μακριά".

Δεν ξεχνούμε τη στάση των Σημιτογιωργάκηδων το 2004, όταν πίεζαν με κλιμάκιά τους στην Κύπρο, τον κυπριακό λαό να προσυπογράψει την αυτοκαταστροφή του. Όταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου έσπευδε να τοποθετηθεί υπέρ του ΝΑΙ, λίγες μόνο ώρες πριν το διάγγελμα του Τάσσου. Δεν ξεχνούμε το "Επιτέλους, να τελειώνουμε με την Κύπρο" του Σημίτη.

Η στάση του Κ. Καραμανλή (ελαφρά υπέρ του ΝΑΙ, αλλά με σαφή αναγνώριση, στον κυπριακό λαό του δικαιώματος να τοποθετηθεί υπέρ του ΟΧΙ,), μπορεί να μην ήταν η ιδανική, αλλά τουλάχιστον ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ!

Και δεν ήταν τυχαίες οι εξαιρετικές σχέσεις του Κ.Καραμανλή με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, σε αντίθεση με το Γιωργάκη.

Ο Γιωργάκης που δε διστάζει να υποστηρίζει την ένταξη του Ταλάτστη σοσιαλιστική διεθνή!

Ο Γιωργάκης, που σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, έχει ουκ ολίγες φορές, δείξει μέγιστη ασέβεια προς το στενό φίλο του πατέρα του, Βάσο Λυσσαρίδη.


2) Την ορθότερη στάση προς τον κυπριακό ελληνισμό το 2004, την έδειξε το ΚΚΕ από τα κοινοβουλευτικά τότε κόμματα, αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ. (που δεν ήταν τότε κοινοβουλευτικό κόμμα). Ιδιαίτερη μνεία στο ΚΚΕ, γιατί πρωταγωνίστησε υπέρ του ΟΧΙ τότε, με συλλαλητήρια και εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ των Κύπριων, ενώ το δήθεν "αδελφο" του κόμμα στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ, από το ΝΑΙ, στράφηκε σε OXI light, "ΟΧΙ για τσιμέντωμα του ΝΑΙ".


3) Είναι κρίμα, γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης, αλλά είναι αλλοιωμένο, από οργανωμένη επίθεση των ΜΜΕ εναντίον της παρούσας ελλαδικής κυβέρνησης, την οποία και έφταιγαν επί παντός επιστητού (σε αρκετά βέβαια σημεία, για να είμαστε αντικειμενικοί, το φταίξιμό της ήταν πραγματικό και τεράστιο) κάτι που μας θυμίζει, τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε η ελλαδική κοινή γνώμη κάποτε εναντίον του Α.Παπανδρέου και που χειραγωγήθηκε η κυπριακή κοινή γνώμη εναντίον του Τ. Παπαδόπουλου.


Αδέλφια μας από την Ελλάδα,
καλή ψήφο και μακάρι η ελλαδική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, και μακάρι το ελλαδικό κοινοβούλιο, όποιο κι αν είναι αυτό, να θυμούνται και να βοηθούν έμπρακτα τον, λόγω ιστορικών συγκυριών, ξεκομμένο κρατικά από εσάς, κυπριακό ελληνισμό, να επιβιώσει στη γη των πατέρων του.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

40 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, πέφτουν οι μάσκες και με τα ελληναράδικά σας, φάνηκε πόσο φασίστες είσαστε.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είσαι τζίνη πασιοκόλα της ΠΟΓΟ

Καφετζής είπε...

Θυμίζω ότι στο Κυπριακό Καφενείο, συνεχίζεται συζήτηση για τις εκλογές στην Ελλάδα.

http://kypriakokafeneio.blogspot.com

Bobby Sands είπε...

(α) άνευ_ορίων σταμάτα να γράφεις με ψευδώνυμα (μπορεί να έχω γίνει κουραστικός, αλλά θα το επαναλαμβάνω μέχρι να το εμπεδώσει εκεί στο δασάκι της άχνας...)

(β) μια και μπήκε ο καφετζής, να πω πως τις καλύτερες αναλύσεις για τις εκλογές τις έγραψε ο χρήστης αίολος στον καφενέ σου φίλε. νομίζω η επιτροπή θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να τις αναδημοσιεύσει υπό μορφή άρθρου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ:

Ξερετε όσι έχω 30 μέρες να κοιμηθώ?
Ξέρετε ότι ούτε πίνω ούτε τρώω, άρα ούτε και αφ----ω ?
Ξέρετε ότι είμαι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και δεν μιλώ σε κανένα εδώ και μέρες?

ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!!!
Ξέρετε γιατί μου συμβαίνουν όλα αυτά?

Γιατί περίμενα πως και πως να δω τι θέση θα κρατήσει η Υποτροπή της "Σωτηρίας" μας!!!

Περιμενα πως και πως τη θέση της "αγαπητής" μας Υποτροπής!!

Και ΝΑΙ! επιτέλους απόψε θα κοιμηθώ ξέγνοιαστος γιατί πάνω απ΄όλα η ΑΠΟΨΗ της "Υποτροπής Δημοκρατίας" ΜΕΤΡΑ!!!

Είμαι σίγουρος ότι θα "αλλάξει" ΑΡΔΗΝ το σκηνικό λόγω της στάσης σας και πιθανόν να εκλεγεί ο Καραμανλής χάριν σε σας!!!!

Ρε λαμόγια, κερατάδες νομίζετε ότι είστε και κάποιοι...
Ρε πανίβλακες όποτε σας βολεύει είστε με τον ένα και όποτε όχι είστε με τον άλλο!!

Ξέρετε τι περιμένω τώρα? ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΥΠΟΤΡΟΠΗ?

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ "ΟΧΙ" Η "ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"?

ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΚΟΙΝΟΙ" ΘΝΗΤΟΙ ΤΙ ΝΑ ΠΡΑΞΩΜΕΝ?

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΗ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ!!! "ΦΩΤΙΣΤΕ ΜΑΣ"

ΦΩΤΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΩΜΕΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΩΜΕΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΜΑΣ!
ΦΩΤΙΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΑΣΚΗΣΙΜΟΙ, ΑΘΛΙΟΙ, ΤΖΟΓΛΑΝΙΑ ΜΕ ΤΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!

ΩΣ ΤΟΤΕ....ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΔΑΦΝΗ, ΣΑΝ ΠΥΘΙΕΣ...ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ? ΙΣΩΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΙΟ "ΣΟΦΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ...ΙΣΩΣ ΤΟ "ΟΧΙ" ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ!!

ΑΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ, ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ....


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ!!

Ανώνυμος είπε...

cheeeeers

Ανώνυμος είπε...

Εγω που εγραψα για τις βρισιες πιο πριν ειμαι. Προτεινω μηνυματα οπως αυτου του Καφρου να σβηνονται οπως και απαντησεις απο εσας που να κινουνται στα ιδια προτυπα. Ενεν δικο μου μπλογκ τουτο βεβαια αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.

Bobby Sands είπε...

έχεις δίκιο ανώνυμε, αλλά όπως θα παρατήρησες οι υβριστές είναι μιας συγκεκριμένης απόχρωσης. π.χ. εχτές ύβριζαν ήρωες, νεκρούς και ζωντανούς. άμα είσαι τσογλάνι δεν κολλάς πουθενά...

στο κκε γιατί εύχεσαι καλή επιτυχία ρε κάφρε; το κκε πολέμησε για την ανεξαρτησία της ελλάδας. εσείς για ποιον πολεμήσατε; τι σχέση έχετε εσείς με το κκε; πολεμήσατε ποτέ;
το κκε έβγαλε ένα σωρό ήρωες. εσείς;

kafros είπε...

μουνι αν ξαναγραψεις με το ονομα μου θα σε γαμησω αναποδα. ο καφρος ειμαι μοναχα εγω και ειμαι κατοχυρωμενος

Bobby Sands είπε...

χα,χα,χα!!! απίστευτο!!!
πες τα ρε γνήσιε κάφρε!
ούτε ένα πρωτότυπο όνομα δεν μπόρεσες να βρεις ρε κακομοίρη

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ :

Ρε τάαααχα κάφρε, που πότε γράφεις δαμέσα? 'Ατε μάνα μου, πιασε τες συκλουες σου κ πάεννε να παίξεις...

Από τωρα και στο εξής θα λέγομαι ΚΑΦΡΟΣ Α' ...ως ένδειξη καλής θέλησης:)

"Βαφτίζεται ο δούλος του λαού κάφρος, σε Κάφρο Α' ...ΑΜΗΗΗΝ "

Bobby Sands είπε...

με τους αριστερούς ελλαδίτες αγωνιστές δεν μας είπες τι σχέση έχει το ακέλ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ Α':

Ρε αχαπαρίνιο , Bobby προσέχετε, προσέχετε και θα δημιουργήσετε "κρίση" με τις τοποθετησεις σας σε αυτό το blog...

Προσέχετε και θα "χαλάσετε" κάθε γέφυρα ΑΚΕΛ-ΚΚΕ...

Αν γνωρίζεις έστω πέντε πράγματα ιστορικά και αν παρακολουθείς την επικαιρότητα, τότε θα καταλάβεις τι σχέση έχει το ΑΚΕΛ με το ΚΚΕ...

Επείδή έτυχε να σπουδάζω Ελλάδα 4 χρόνια και γνώριζα πολύ καλά τόσο τις σχέσεις των κομμάτων μας όσο και των νεολαιών μας ...

Εν θα μου κάμει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΡΩΚΟΚΚΟΣ, ΔΗΚΟΪΚΟΣ Ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΕΛ-ΚΚΕ....

ΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ "ΚΕΝΤΡΩΟΣ" ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Ή ΠΟΣΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΚΕΛΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ Κ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΧΑ...Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ "ΔΙΧΑΣΕΤΕ" ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!!! ...

Boby Sand: Βάλε κανενα Bob το σφουγγαρακι να δεις και άφηστες εξυπνοβλακείες και τις "προβοκάτσιες" (μη χε--)

Bobby Sands είπε...

ναι αλλά δεν μας είπες γιατί το ακέλ βγάζει προδότες. οι υπόλοιπες ασυναρτησίες που είπες ήταν εδονίστικα παραληρήματα.

γιατί είσαστε τόσο προδότες; αυτό να μας πεις. τα άλλα άστα για να κοροιδεύετε τα 16χρονα αρνιά

Bobby Sands είπε...

κάποιοι λαοί βγάζουν Αυξεντίου, Μπόμπυ Σαντ, Τσε, Λαμπράκηδες.

εσείς βγάζετε βοσκούς του μαχαιρά και κουκουλοφόρους που έμπαιναν στα καφενεία μαζί με άγγλους στρατιώτες και πρόδιδαν αγωνιστές

Ρήγας είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο Bobby Sands.

Μπροστά στο ΚΚΕ και άλλα αριστερά κόμματα, το ΑΚΕΛ θυμίζει την Κυπριακή φράση "Είπαν να καλλικώσουν τους αππάρους, εσηκώσαν τζιαι οι γάροι τα πόθκια τους."

Πού είναι οι ήρωες σας οέο;

Στο Λονδίνο;

Σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα, το χειρότερο σενάριο είναι πρωθυπουργός ο Giorgakis και νέος αρχηγός ΝΔ η κόρη του Δρακουμέλ.

Μιλούμε για δυνατή ομάδα.

Τύφλα νάχει ο Ευέλικτος με τους Συλικιώτηδες, την Μαύρου, τον Χρίστου και τους δύο Κυπριανού - (δυσκολεύομαι να τους ξεχωρίσω).



Ρήγας

μη ακελικη αντιρατσιστρια είπε...

Κανεί να ξεπλένετε τον ρατσισμό σας με την θυσία του Αυξεντιου. Εν βέβηλο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ Α':

Τι πολυ σωστά ρε ριφκια? Εσείς είσαστε τα ριφκια που σας είπαν παραμυθκια με το βοσκό και άλλους προδότες και πιστευκετε τα ολοϊσια..

Ο συνδεσμος αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59 ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεχτηκε καν να συζητήσεις για οποιαδηποτε στοιχεία για "προδωσίες" από αριστερούς...το ΑΚΕΛ ΤΟΥς ΚΆΛΕΣΕ ΠΆΜΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...

Αντιθετα αυτα που βγαινουν στη φορα είναι οι ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, "συντροφικά" μαχαιρώματα... ρωτήστε την Κλαίρη Αγγελίδου να σας πει ποιος ήταν ο "βοσκός"

, το έχει αναφέρει πάμπολλες φορές ότι ο "βοσκός" ήταν δημιούργημα της φαντασίας, ο αληθινός προδότης του Αυξεντίου ήταν μες την ΕΟΚΑ και φυγαδευτηκε Αγγλία,

Εν να μας πειτε για προδωσία ρε λαμόγια-ΑΡΝΙΑ !!!
Καλά σας είπα ότι είστε λαμόγια του Γρίβα...

Και σταματήστε αυτό το πιπιλισμα στο ΚΚΕ, θα μας βγείτε αντάρτες του ΕΑΜ σε λίγο εσείς....όποτε σας βολευει είναι ήρωες και όποτε οχι είναι προδότες και εχθροί του εθνους

Αντε γειά και περαστικά κουτοπόνηροι φασιστόμυαλοι!!!

Bobby Sands είπε...

αγαπητέ ηλίθιε,

πρόσφατα ο πρόεδρος του συνδέσμου αγωνιστών δήλωσε στην τηλεόραση πως συναντήθηκε με τον πρόεδρο χριστόφια και απάντησε στις ερωτήσεις του σχετικά με το ποιοι από τους εκτελεσθέντες ήταν προδότες. Κάποια λάθη σίγουρα έγιναν, αλλά προκύπτει πως το 90% των εκτελεσθέντων ήταν σίγουρα προδότες.

ο βοσκός όντως δεν υπήρξε. ο προδότης του αυξεντίου κατάγεται από τα χαντριά και όντως βρίσκεται στην αγγλία. εσείς όμως είσαστε βοσκοί, ένας τίτλος που επάξια κατακτήσατε λόγω της συμπεριφοράς σας σαν κόμμα τα τελευταία 50 χρόνια.

Η Ηγεσία του ακέλ είναι η μοναδική ηγεσία "αριστερού"(;) κόμματος παγκοσμίως που απαρνήθηκε τον αντι-ιμπεριαλιστικό-απελευθερωτικό αγώνα του λαού. "τραμπούκους", "τρομοκράτες" έλεγε το ακέλ τους ήρωες.

σκέψου να έβγαινε το κκε και να έλεγε τραμπούκο τον βελουχιώτη ή τον λαμπράκη...

τι μας λες τώρα; με ποιο δικαίωμα εσύ επικαλείσαι το κκε; τι αγώνες έχεις να επιδείξεις; τους αγώνες της ομόνοιας;

το 50 υπέρ της ένωσης. το 55-59 εναντίον της εόκα. το 60 κατά του μακαρίου και υπέρ της ένωσης. το 74 υπέρ του μακαρίου και εναντίον της ένωσης. το 2009 υπέρ της ΔΔΟ.

Χαμολιοί; Διαφώτισέ μας εσύ που είσαι του κόμματος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ Α':

Δεν ξέρεις που παν τα 4 σου !!!
Πως είναι αντιιμπεριαλιστικός ένας αγώνας όταν χωρίζει με τις προκηρύξεις του γρίβα το λαό του σε Ελληνες και Τούρκους?

Πως γίνεται να πολεμάς τους "κατακτητές" σου και να αποκλείεις "κάθε κομμουνιστη ή Τουρκοκύπριο από το αγώνα τούτο" ?

Πως γίνεται να πολεμας τον κατακτητή σου και στο τε΄λος οι Κυπριοι νεκροί ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ(τους οποίους δολοφόνησαν τραμπούκκοι της ΕΟΚΑ) να είναι διπλάσιοι στον αριθμό από τους άγγλους?

Και μη βιαστέις να μιλήσεις ...γνωρίζω ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΠΩΣ η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ πολεμούσαν για τα ιδανικα και όχι με βάση τις προσταγές του ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και του ΓΡΙΒΑ για να δολοφονούν αριστερούς.


Αυτα περι 90 % είναι πορίσματα δικά σου. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! δείξε ντοκουμέντα αν έχεις και όσο για τη συνάντηση έγινε αλλά δε σημαίνει ότι ο χριστόφιας αποδέχτηκε πως έγιναν προδοσίες , αν έχεις διαφορετική ενημέρωση και κυρίως ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ φέρτες!!!

αλλά εμάθετε μόνο με τα λόγια να φανατίζετε τον κόσμο ρε λαμόγια!!!

...και κάτι άλλο ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΙΠΙΛΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ "Βελουχιώτης, ΚΚΕ", για να παραπλανείς κόσμο...
ρώτα την άποψη των εν Ελλάδι ομοιδεατών σου να σου πουν αν ήταν "ήρωες" οι του ΕΛΑΜ...

για μένα δεν τιθεται θέμα, απλά έτσι για να μη μας το βγαίνει ο κάθε φασίστας από αριστερα! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!

Και σήμερα σαν καταδότες θα λειτουργουσατε, όπως λειτουργούσαν οι Χιτες ρε ΝΕΟΧΙΤΕΣ!!

Ρήγας είπε...

Ακελάκια, επαναλαμβάνω:

>>>>ΠΟΥ είναι οι ήρωες σας ΟΕΟ;<<<<

Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από κανέναν. Τιμούμε ΟΛΟΥΣ όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και τον Ελληνισμό. ΕΣΕΙΣ τους τιμάτε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Για παράδειγμα, στην ομιλία του Ευέλικτου στο μνημόσυνο Αυξεντίου, ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ δεν υπάρχει η λέξη "Ελληνισμός" ή "Έλληνας."



Ρήγας

Bobby Sands είπε...

...και δεν είναι λίγο πράγμα να βγαίνει η αδερφή του αυξεντίου, από μια οικογένεια ΑΚΕΛΙΚΩΝ και να καταφέρεται κατά του χριστόφια που κατέθεσε στεφάνι.

τα βλέπουμε όλα αυτά όχι στους ψεύτικους λόγους των ακελικών στα ΜΜΕ, αλλά στην πραγματική ζωή.

μερικά συνθήματα ομονοιατών στα γήπεδα: "γαμω το εθνος σας", "εοκα της κυπρου οι προδοτες", ¨ελληνες ειστε και φαινεστε" και πολλά άλλα, για να μην αναφέρουμε τις σημαίες του ψευδοκράτους.

ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ρίφια.

αυτοί που φυγαδεύτηκαν στην αγγλία τι σκατά ήταν; τουρίστες; σχετικά με το ποσοστό προδοτών ακελικών, ελάχιστους καθάρισε η εόκα.

είστε προδότες κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. βέβαια δεν θα σας ξαναφήσουμε να προδώσετε αυτόν τον τόπο. ΔΔΟ μόνο στα όνειρά σας

1974 είπε...

Σε λίγη ώρα ανοίγουν οι κάλπες.

Εύχομαι ισχυρό ΚΚΕ, εύχομαι να μην πάρει κανένας αυτοδυναμία και εύχομαι τα Συνασπιστούλια να μείνουν εκτός βουλής!

Τσίπρα δειλέ, εξωκοινοβουλευτικέ!

Ανώνυμος είπε...

Ρηγάκι,
Οι ήρωες δεν είναι κοτσιάνιν κανενός!
Και by the way, στο Λονδίνο δεν είναι τζε τζείνη η κυρία η “ερευνήτρια”, πως τη λενε; Α, ναι Φανούλα! Άραγε πως καταφέρνει και έχει τόση πρόσβαση στα αγγλικά αρχεία;

Ττίνα είπε...

Ρε Μπόμπυ, εσύγχυσες με. Τελικά είχε βοσκό στον Μαχαιρά ή όχι. Και αν είχε τούτος ήταν Ακελικός;
Κι αφού επικαλείσαι το ΚΚΕ και τον Βελουχιώτη τι έχεις να πεις για την τότε αποκήρυξη του Βελουχιώτη από το ΚΚΕ;

Enas allos Kwstas είπε...

Εγώ όμως έχω κάμποσες άλλες απορίες και θα παρακαλούσα τον Bobby ή τον Ρήγα, ή ας είναι και ο Πλαστήρας (εδώ έχουμε μια φωνή σε τρεις εκδόσεις) να με ενημερώσουν (αν τους έχει δοθεί τέτοια πληροφόρηση):
1. Ο Γρίβας πότε ήταν ήρωας και επιτελούσε εθνικό έργο; Όταν ίδρυσε την “Χ” τον καιρό της κατοχής και πολεμούσε τους κομμουνιστές της Εθνικής Αντίστασης; Ή όταν συνεργαζόταν με τους εγγλέζους κατα τον Εμφύλιο Πόλεμο; Ή όταν δολοφονούσε Αριστερούς τον καιρό της ΕΟΚΑ; Ή όταν υπόσκαπτε το ανεξάρτητο κυπριακό κράτος με την ΕΟΚΑ Β΄;
2. Ποιοι ήταν οι Αριστεροί που κατάδωσαν το ιστιοφόρο “Άγιος Γεώργιος”, πρόδωσαν τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τους 4 του Αχυρώνα, τον Γιωργάλλα, την ομάδα του Πενταδακτύλου (της οποίας ηγούταν ο Αυξεντίου), δολοφόνησαν τον Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και τον Χρύσανθο Μυλωνά ή εξαφάνισαν μυστηριωδώς τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Στεφανίδη;

Χριστάκης είπε...

1. Έλα ντε,πότε;
2. Τους πρόδωσε ο Anef_Oriwn

Ρήγας είπε...

Κάποιες κοινές δολοφονίες που δεν είχαν σχέση με τον αγώνα αποδόθηκαν στην ΕΟΚΑ. Επιπλέον, κάποια λάθη πρέπει να έγιναν. Κάποιοι προδότες εκτελέστηκαν. Τέλος, κάποιοι προδότες φυγαδεύτηκαν και εξαφανίστηκαν.

/Όλα αυτά συμβαίνουν σε όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα./

* Πόσους Ιρλανδούς πολίτες σκότωσε το IRA, ή το INLA ή οι υπόλοιπες οργανώσεις και πόσους Βρεττανούς στρατιώτες;

* Πόσους Έλληνες πολίτες σκότωσε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ή άλλες οργανώσεις και πόσους Γερμανούς στρατιώτες;

* Πόσους Παλαιστίνιους και άλλους Άραβες πολίτες σκότωσε το PLO ή η AL FATAH ή άλλες οργανώσεις και πόσους Ισραηλινούς στρατιώτες;

...και πολλά άλλα παραδείγματα.

Μπροστά σε όλα τα πιο πάνω, τα οποιαδήποτε λάθη που μπορεί να έκανε η ΕΟΚΑ είναι ΠΑΙ-ΔΙ-ΚΗ ΧΑ-ΡΑ.

Σχετικά με την προπαγάνδα για "αντι-κομμουνιστικό αγώνα" ή "αντι-τουρκοκυπριακό αγώνα":

1. Αν η ΕΟΚΑ ήθελε να κάνει αντι-κομμουνιστικό αγώνα, γιατί να μην μπορούσε να σκοτώσει πολλές-πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες; Από την μια έχεις μια ένοπλη οργάνωση και από την άλλη άοπλους οι οποίοι ζουν ανάμεσα μας, δεν κρύβονται πουθενά. Ή έστω τους ηγέτες του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ (αυτούς που αποκαλούσαν την ΕΟΚΑ "τρομοκράτες"), αν η ΕΟΚΑ επιθυμούσε γιατί να ήταν τόσο δύσκολο να τους σκοτώσει;

2. Το ίδιο ισχύει και με τους Τουρκοκύπριους, αλλά εδώ έχουμε και μια ιδιαιτερότητα: Οι Βρεττανοί είχαν δημιουργήσει ειδικό "αντι-τρομοκρατικό σώμα" που αποτελούνταν από Τουρκοκύπριους. Αυτό το σώμα ήταν λοιπόν αναπόσπαστο κομμάτι του αποικιοκρατικού καθεστώτος.

Επομένως αφήστε τις ανοησίες και την φτηνή προπαγάνδα.

Σχετικά με τον Γρίβα:

α) Κατ'αρχήν, αποφασίστε αν "ήταν με τους Ναζί" ή αν "ήταν με τους Βρεττανούς." Διότι του αποδίδετε και τα δύο και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει.

β) Πουθενά δεν ανέφερα τον Γρίβα μέσα στους ήρωες της Κύπρου ή του Ελληνισμού γενικότερα.

==================================

Δέστε όμως και εδώ:

Χρύσης Δημητριάδης (6/7/1964): "Χαιρετίζω εκ μέρους του ΑΚΕΛ την επάνοδο του Στρατηγού Γρίβα στην Κύπρο που συνιστά θετική συμβολή στον αγώνα για ειρηνική συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων και για την κατάργηση μέσω του ΟΗΕ όλων των δεσμεύσεων της ανεξαρτησίας μας και για την άσκηση του απαράγραπτου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης."

(Πηγή: Αχ. Αιμιλιανίδη "Η Κοινοβουλευτική Συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων: 1960-1963", Εκδόσεις Επιφανίου, 2003 και "Πορεία προς την Καταστροφή: Κοινοβουλευτική Ιστορία 1964-1976".)

...και άλλα πολλά που αν χρειαστεί μπορούμε εύκολα να τα μεταφέρουμε και εδώ.

Όπως επίσης και το εξής:

"Ασφαλώς, αλοίμονο, τον αγώνα της ΕΟΚΑ θα συνεχίσουμε να τον τιμούμε πάντοτε. Και τους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους. Είναι ήρωες αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. Ούτε συζήτηση να μην τιμάται ο αγώνας της ΕΟΚΑ." (Δ. Χριστόφιας, Διακαναλική Συζήτηση με τον Ιωάννη Κασουλίδη στις 21 Φεβρουαρίου 2008.)

Και επαναλαμβάνω:

ΠΟΥ εί-ναι οι ή-ρω-ες σας ο-έ-ο;



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Κάτι άλλο που δεν ανέφερα πιο πάνω είναι ότι οι αριθμοί των απωλειών του Βρεττανικού αποικιοκρατικού στρατού/καθεστώτος είναι από πληροφορίες που δημοσίευσε το ίδιο.

Μιλούμε βεβαίως για την εποχή πριν το YouTube και τα ιστολόγια και το ίντερνετ, όπου το καθεστώς έλεγχε ΠΛΗΡΩΣ την πληροφόριση.



Ρήγας

Bobby Sands είπε...

πώς δεν έχουν ήρωες ρε φίλε;
έχουν τους Μισιαούλη - Καβάζογλου.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο Καβάζογλου ήταν τουρκοκύπριος, και αμφότεροι δολοφονήθηκαν από τουρκοκύπριους της ΜΙΤ. Τους ίδιους τουρκοκύπριους που εδώ και 35 χρόνια πασχίζουν να μας παρουσιάσουν ως άκακα αρνιά που ζουν κι αναπνέουν για την επανένωση της Κύπρου (επανένωση; λάθος. ΔΔΟ ήθελα να πω...).

Τίνα, ο βοσκός του μαχαιρά δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. έμεινε όμως ως παροιμιώδης έκφραση για να χαρακτηρίζουμε τους ακέλες και την στάση που κράτησαν το 55-59 (η στάση του χαμολιού... πότε με την ένωση, πότε εναντίον - πότε μακαριακοί, πότε εναντίον- πότε μαρξιστές, πότε υλιστές και α(υ)νανιστές... μια ζωή στην υπηρεσία της προβατοποίησης και του βιασμού ανθρωπίνων εγκεφάλων. έκφυλοι αγέλες...)

ακέλα με τα χίλια ψευδώνυμα από το δασάκι της άχνας, αφού μιλάς για ονόματα, πες μας εσύ ποιος πρόδωσε τους ήρωες.

τα κόπρανα των ηρώων του κυπριακού ελληνισμού έχουν μεγαλύτερη αξία από εσάς. φορέστε καμιά φανέλα με τον τσε και αφήστε μας ήσυχους. τον τσε ούτως ή άλλως το "ακέλ" της βολιβίας τον πρόδωσε...

εγγλεζάκια του κερατά...

Ττίνα είπε...

Μπόμπυ, γιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι μιλάς πολύ χωρίς να λες τίποτα επί της ουσίας; Αφού δεν υπήρχε βοσκός γιατί όλα αυτά τα σενάρια και οι αόριστες κατηγορίες που προσάπτεις;
Το άλλο ερώτημα μου για το ΚΚΕ και τον Βελουχιώτη απέφυγες να το απαντήσεις. Μάλλον γιατί καμία σχέση δεν έχεις μες τον κομμουνισμό και ίσως να παίζεις εσύ το χαμολιό εδώ.

Ρήγας είπε...

Ναι, στο Λονδίνο είναι η Φανούλα Αργυρού. Για τα αρχεία στα οποία έχει πρόσβαση, γεγονός το οποίο αναφέρεις σαν πως και κάνει κάτι παράνομο ή ύποπτο (είστε μάνα σ'αυτά εσείς τα ακελάκια) αυτά είναι αρχεία στα οποία έχει πρόσβαση ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ: Κάθε χρόνο, το υπουργείο εξωτερικών (αλλά και άλλες υπηρεσίες) αλλάζει το στάτους κάποιων αρχείων (declassify) ή μέρος κάποιων αρχείων και τα διαθέτει σε οποιονδήποτε επιθυμεί για να τα μελετήσει. Πρόκειται για αρχεία που μόλις "κλείνουν" 20 ή 30 χρονών, δεν θυμούμαι ακριβώς.

Αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες, όχι μόνο στην Βρεττανία.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

"Για τον κυπριακό λαό δεν χρειάζονται οι έρευνες και τα αποφθέγματα των αρχαιολόγων και των επιστημόνων (το ΑΚΕΛ παρέθετε απόψεις Άγγλων αρχαιολόγων-ιστορικών, που τεκμηρίωναν την ελληνικότητα της Κύπρου) που πιστοποιούν και την εθνότητά του, για να πεισθεί πως στην τεράστιά του πλειοψηφία είναι λαός ελληνικός. Αυτό το νιώθει με πάθος. Η όλη του ιστορία μιλά περίτρανα για ιστορία ελληνικού λαού. Σ’ όλους τους εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας, ο κυπριακός λαός όχι μόνο δεν έμεινε αμέτοχος, αλλά πήρε ενεργό μέρος. Αν χρησιμοποιούμε λοιπόν τα αποφθέγματα αρχαιολόγων, είναι για να δώσουμε και μ’ αυτά απάντηση στους ιμπεριαλιστές, που τολμούν να αμφισβητούν την ελληνικότητα της Κύπρου (…). Η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Εθνολογικά, η τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού λαού είναι Έλληνες. Το μαρτυρά η ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, ο πολιτισμός μας, το μαρτυρά αυτή η ίδια η πραγματικότητα."

ΑΚΕΛ, "Ο δρόμος προς τη λευτεριά για ένα μίνιμουμ πρόγραμμα του ΑΚΕΛ για τη συγκρότηση του ενιαίου απελευθερωτικού μετώπου πάλης", 28 Ιουνίου, 1952.


Ρήγας

O Kwstas pou to Dasaki είπε...

Ρήγα,
Δεν απαντάς!
Αποφεύγεις να το κάνεις εμπλέκοντας στην κουβέντα σου, γενικά κι αόριστα τον IRA, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ακόμα και την PLO και την AL FATAH ...
Οι άνθρωποι που κατηγορούνται και εκτελούνται σαν προδότες δεν είναι ούτε αδέσποτα σκυλιά ούτε και αποτελούν απλούς αριθμούς γα κάποιες στατιστικές. Είχαν τη ζωή τους, τις οικογένειες τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Γι’ αυτό και πρέπει έστω και μετά τόσα χρόνια να δίνονται πειστικές επεξηγήσεις κι όχι αοριστολογίες και κουβέντες για «παιδικές χαρές».
Το ερώτημα μου ήταν συγκεκριμένο και θα το επαναλάβω, αντιπαρερχόμενος τις μαλακίες που λεει ο Bobiras.
Εγώ δεν είπα πουθενά ότι ο τάδε πρόδωσε τον δείνα, εσείς μιλάτε συνεχώς για προδότες χωρίς να κατονομάζετε έστω και ένα.
Αφού η ηγεσία του ΑΚΕΛ ήταν προδοτική γιατί δεν εκτέλεσε έστω και ένα απ’ αυτούς η ΕΟΚΑ, παρά μόνο απλά μέλη και τοπικά στελέχη του Κόμματος;
Όμως αλήθεια πιστεύεις ότι η ΕΟΚΑ (στην ουσία ο Γρίβας) είχε τη δύναμη «να σκοτώσει πολλές-πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες» Αριστερούς χωρίς συνέπειες και αντιδράσεις; Ήδη μέσα στην ίδια την ΕΟΚΑ υπήρχαν αντιδράσεις για τις δολοφονίες.
Και αποφάσισε επιτέλους: Tο ΑΚΕΛ ή αποκαλούσε τα μέλη της ΕΟΚΑ «τρομοκράτες» ή τους τιμά. «Διότι του αποδίδετε και τα δύο και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει».
Για το Γρίβα: Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι έλεγε ο Χρύσης Δημητριάδης ή ο οποιοσδήποτε άλλος από το ΑΚΕΛ για τον Γρίβα. Για μένα η συνεισφορά του στην κυπριακή υπόθεση ήταν άκρως αρνητική και προδοτική. Κι αφού δεν τον θεωρείς ήρωα τότε τι ήταν, προδότης;
Και με τους ναζί ήταν κατα την περίοδο της Κατοχής και με τους εγγλέζους μετά που έφυγαν οι ναζί κατα τον εμφύλιο πόλεμο. Μεν κάμνεις ότι εν καταλάβεις..
Τα ερωτήματα μου:
1. Ποιοι ήταν οι Αριστεροί που κατάδωσαν το ιστιοφόρο “Άγιος Γεώργιος”, πρόδωσαν τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τους 4 του Αχυρώνα, τον Γιωργάλλα, την ομάδα του Πενταδακτύλου (της οποίας ηγούταν ο Αυξεντίου), δολοφόνησαν τον Ευαγόρα Παπαχριστοφόρου και τον Χρύσανθο Μυλωνά ή εξαφάνισαν μυστηριωδώς τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ Γιαννάκη Στεφανίδη;
2. Ποιους αγωνιστές της ΕΟΚΑ πρόδωσαν οι Αριστεροί που δολοφονήθηκαν κατά την περίοδο 1955-59, όπως ο λιθοβοληθείς μέχρι θανάτου Σάββας Μενοίκου (στο Λευκόνοικο), ο Πέτρου (στη Λύση), ο Ττοφαρής (στη Κώμα του Γιαλού), ο Σακκάς (στα Πέρα Ορεινής), Αρκοπάναος (στην Αχερίτου), ο Πατατάς (στην Πηγή);

Bobby Sands είπε...

Τίνα, καληνύχτα και ξημέρωσε. Άλλα ντάλλα του Χουντάλα, της Παρασκευής το γάλα...

Προς πάντα προπαγανδιστή εδονίτη: "Ο Καποδίστριας και οι ρίζες του κυπριακού", Σπύρου Παπαγεωργίου, εκδ. Επιφανίου.

εκεί θα βρείτε την πρώτη ενωτική διακήρυξη εν έτει 1928.

επικίνδυνες γνώσεις για αγέλες...

Bobby Sands είπε...

1828 ήθελα να πω. ο δαίμων του πληκτρολογίου

O pio panw Kwstas είπε...

Και δεν καταλαβαίνω γιατί μου βάζεις τι έλεγε το ΑΚΕΛ για την Ένωση πριν 60 χρόνια. Νομίζεις ότι η Ένωση είναι εφικτή σήμερα; Εκτός κι αν εννοείς τη διπλή ένωση!

Bobby Sands είπε...

βγήκε ο yesman στην ελλάδα πρωθυπουργός. τελεσίδικο.

για την ελλάδα και την κύπρο έρχονται μαύρες μέρες. αυτό τουλάχιστον λέει η λογική.

αν υπάρχει θεός ας μας ελεήσει...

Πλαστήρας είπε...

Γεια σου Κώστα
με πεθύμησες καθόλου;
Θα σου πω γιατί σου μιλά για τις Ενωτικές διακηρύξεις του ΑΚΕΛ:

α) Η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται αυτούσια και ν αμη ξεχνιέται. Αντίθετα το ΑΚΕΛ όταν μιλά ιστορικά πάντα δίνει την εντύπωση ότι στόχος του ΑΚΕΛ ήταν πάντα ανεξάρτητο κράτος. Μεγάλη απάτη!

β) Πολλοί, κυρίως ΑΚΕΛΙΚΟΙ, ισχυρίζονται ότι η πηγή των κακών μας ήταν το Ενωτικό αίτημα. Αν είναι έτσι τότε το ΑΚΕΛ είναι υπέυθυνο σε μεγάλο βαθμό για τα κακά μας γιατί κατά περιόδους υπήρξε φανατικά Ενωτικό!

Παναγιώτης είπε...

http://www.workersdemocracy.net/110/MISIAOUL.htm

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΑ....

O ALLOS KWSTAS είπε...

Πλαστήρα, παραδέχεσαι δηλαδή, έστω και έμμεσα ότι «η πηγή των κακών μας ήταν το Ενωτικό αίτημα»;

Παναγιώτη, εσύ μπορείς να μα πεις που διαφωνείς και που συμφωνείς με το άρθρο στο οποίο μας παράπεμψες;