Καταφρόνηση της λαϊκής κυριαρχίας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009


Αναδημοσιεύουμε ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο του συναγωνιστή Λάζαρου Μαύρου. Το άρθρο πραγματεύεται τα "κληριδικά δέσμια" που κρατούν τον Χριστόφια προσηλωμένο σε λύση που δεν θα δικαιώνει τους πολυετείς αγώνες του κυπριακού λαού, αγνοώντας πλήρως τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ή αλλιώς το "συμβόλαιο με το λαό", όπως ο ίδιος το αποκαλεί.


Λάζαρος Μαύρος - 22/10/2009

Μ Ε Ι Ζ Ο Ν πρόβλημα δημοκρατίας: Εγκλωβισμένης εν αιχμαλωσία, παραλυμένης και ανενεργής της ουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Διαστρεβλωμένης, κατ' ευθείαν σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, ακόμα και της, διαστροφικής για την πραγματική δημοκρατία, μορφής της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»:

Ο ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΣ από τον λαό νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί τον εαυτό του δεσμευμένο όχι απέναντι στον λαό που τον εξέλεξε με το συγκεκριμένο προεκλογικό του «Συμβόλαιο με τον λαό», αλλά δεσμευμένο με τα όσα, ερήμην του λαού και πίσω από τις πλάτες του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, δέχτηκε, περί τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας, στις ανομολόγητες, μυστικές του συνομιλίες με τον Ντεντκάς ο προ-προηγούμενος Π.τ.Δ. κ. Γλαύκος Κληρίδης!

  • Ο λαός καταψήφισε κι έδιωξε από την εξουσία τον Κληρίδη το 2003.
  • Ο λαός, συμπεριλαμβανομένης και της πλειοψηφίας των κομματικών του κληριδικού ΔηΣυ ψηφοφόρων, απέρριψε και περιφρόνησε τις προτροπές και τις εκλιπαρήσεις «με το χέρι στο Ευαγγέλιο» του κ. Κληρίδη για υπερψήφιση του εφιαλτικού Σχεδίου Ανάν στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.
  • Το ίδιο το κόμμα του νυν Π.τ.Δ. το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) ουδέποτε σε συνέδριό του ενέκρινε τις μυστικές «δεσμεύσεις Κληρίδη». Ούτε κι ενέκρινε ποτέ την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Επιπρόσθετα:
  • Οι νικητήριες ψήφοι που δόθηκαν από το ΔηΚο, την ΕΔΕΚ τους Οικολόγους κ.ά. στον κ. Χριστόφια, προκειμένου να νικήσει τον κ. Γ. Κασουλίδη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να ανέλθει στην εξουσία, ούτε ρωτήθηκαν ποτέ, ούτε σιωπηρώς έστω ενέκριναν τις μυστικές «κληριδικές δεσμεύσεις» για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία.

Π Α Ρ' ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ, ο νυν Π.τ.Δ., καθώς εξήγησε όση ώρα άντεξε στην προχθεσινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 ο κορυφαίος συνεργάτης του ο κ. Τ. Τσιελεπής, δεσμεύεται από τις μυστικές μάλιστα δεσμεύσεις του διπλώς απορριφθέντος από τον κυρίαρχο λαό Γλαύκου Κληρίδη!

Ι Δ Ο Υ , λοιπόν, ουσιαστικότατο ερώτημα πολιτεύματος: Ποιον ρόλο παίζει τελικά ο λαός στο πολίτευμα; Και ποιον, στη λήψη των σημαντικών για το μέλλον του αποφάσεων; Πόση «κυριαρχία» του λαού εκφράζουν οι εκάστοτε εκλογές και τα δημοψηφίσματα, ή ακόμα και τα συνέδρια των κομμάτων του λαού, όταν ο εκάστοτε εκλεγόμενος από τον λαό, αλλού και σε άλλους θεωρεί ότι είναι δεσμευμένος (και υπόλογος) και όχι στη λαϊκή εντολή και στον κυρίαρχο λαό; Τί άλλο, πλην τούτου, χρειάζεται για να πληροί την έννοια του δημοκρατικά ανομιμοποίητου; Και της διαπραττόμενης καταφρόνησης της λαϊκής κυριαρχίας;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Να αισιοδοξούμε, άραγε, να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε ότι, οι Τούρκοι θα αμφισβητήσουν, κάποια στιγμή, τα νομικά προσόντα, τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα ππί-έιτς-ντι του εκλαμπρότατου διδάκτορος των διδακτόρων και εκλεκτότατου της ηγεσίας του κυβερνώντος ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του ενθέρμως συνοδοιπορούντος ΔηΣυ, κυρίου κυρίου Τουμάζου Τσιελεπή, οπότε, επιτέλους, θα «τους τα βροντήξει και θα φύγει» τσιελεπεστάτως και θα «τους αφήσει στα κρύα του λουτρού» ο αρχοντάνθρωπος, όπως έκαμε στην εκπομπή του ΑΝΤ-1, χειροκροτούμενος από τους εκπροσώπους των ΑΚΕΛ-ΔηΣυ;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Θα μπορούσε άραγε κάποια από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να κάνει μια σφυγμομέτρηση τι ποσοστό θα έπαιρνε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, στις 17/02/08, αν τολμούσε να δεσμευτεί προεκλογικά για όσα προτείνει σήμερα (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφος, μηχανισμός επίλυσης αδιεξόδων, αποδοχή 50.000 εποίκων, κ.ά.)



ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

43 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επεθυμησα κουτσια με λαχανα , εσιη τζιερο να φαω. προχτες επηα στο μουχτάρη τζιε ειπα του να μπω αζας τζιε να φυτευκω ουλλη μέρα ελιες τζιε τερατσιες.

ειπα του να σαριζω τζιε τες στρατες τζιε να σωρευκω τες τσαερες τζιε να τες κουβαλουν οι μισταρκοι για ανακυκλωση.

Οι πρότσες μου εσαπισαν τζιε βαλα τες στο τασπιν γιατι το μαχαλλεπιν εν ησιεν πολλιν νισιαστεν.

Ο εσατσιης επαουριζεν που το πορνον μες τους μαχαλλαες τζιε αντελοσιασεν τους ουλλους!! Επηεν μια αιγια να μπει μες τα τουγκια τζιε εσφηνωσε ο κωλος της. Εφαν τζιε σπασεν τζιε στουππωσεν τζιε τον αποπατον.

επιασεν το σπιτφιξ ο σιοφερης γιατι εππεσε μες το πετρολαο του φορτηκου τζιε εμαγκωσεν η πομπα της κασιας

...ετσι ενι σιορ, πολλά βάσανα συν ελληνες!

Ανώνυμος είπε...

FATE TON VILLO TOY TSIELEPH RE SKATOEPITROPOI!!!

ETAISEN HDH TON VILLO TOY TOY VLAKA TOY XRISTOY KLHRIDH KAI TOY VLAKA TOY LOUKAIDI.

VARTE VOYKKO TON VILLO TOU TSIELEPH TZE FKARTE TZE SPASMA.

O XRISTOFIAS EINAI PLEON PROEDROS KAI TO AKEL EN 8A FYEI POTTE POU THN EKSOYSIA.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ήπιες 2-3 ΛΟΕΛ παραπάνω.
Ππέσε τζιημήθου πέρκι σου περάσει ως το πορνόν, κομμουνιστικόν αμνοερίφιον

Ανώνυμος είπε...

o λαζαρος μαυρος τι πτυχια εχει?

Χριστος κληριδης=Ακαδημαικος ρατσιστης

Ανώνυμος είπε...

"Θα μπορούσε άραγε κάποια από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να κάνει μια σφυγμομέτρηση τι ποσοστό θα έπαιρνε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, στις 17/02/08"

Που να το καταλαβετε οτι εχασετε μπορει να καμουν τζιε ετσι δημοσκοπηση

Τσιελεπής Vs Νοημοσύνη = 0-2 είπε...

Ο Τσιελεπής ήταν και σήμερα στο ΡΙΚ.

Είχε οδηγίες από τον βασιλιά της Κύπρου που κατέχει πλέον το αλάθητο που έχασε ο πάπας, να εμφανιστεί ξανά, αλλά τούτη τη φορά να μεν φύει.

Σε κάποια φάση εξανασκέφτηκε το να σηκωθεί να φύει αλλά επαρέμβηκε ο Καρεκλάς, ο τρίτος νενέκος και διαχρονικός yes sir της υπόθεσης (οι άλλοι ήταν ο Τσελεπής και ο Μαρκίδης) για να τον καθησυχάσει.

Επροσπάθησε να κάμει και λίο χιούμορ ο μαυρογέριμος ο τσαλαπετεινός αλλά εν τα εκατάφερνε και επαραιτήθηκε της προσπάθειας. Κάτι ελαλούσε για κάτι λοττούες και εγελούσε μόνος του...μετά εγύριζε και προς τον Μαρκίδη για να δει αν γελά τουλάχιστον τζίνος αλλά...πλήρης αποτυχία λαλώ σας!

Το καθεστώς ηττάται για δεύτερη φορά σε 2 μέρες σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις! Την αλαζονία σας θα την πληρώσετε πολύ ακριβά...ακούτε μπε;;;μπεμπεράκια του ΑΚΕΛ!

Kotsiroshyllos είπε...

Ίντα ΕΣΕΙΣ όπως πάτε εννά μας πείτε πως ο Τουμάζος Τσιελεπής έσιει τζιαι γνώσεις νομικής!!!!!!!!!!!!

Kotsiroshyllos είπε...

Μυθιστόρημα: "Ο Τουμάζος Τσιελεπής κατέχει νομικές γνώσεις"

READ IT!

Sartanakkas Filozoos είπε...

Ε κοτσιρόσιηλλε 'εχων μιαν απορία. Είσαι ένας Κότσιρος του Σιήλλου όξα ένας Σιήλλος Σκατένος?

Ανώνυμος είπε...

Το άκρον άωτο της αλαζονείας είναι ο Λουκής Λουκαΐδης ... Εν θα πείτε τίποτε για τούτον;

Ανώνυμος είπε...

Κυριάρχησε ο τσιελεπής χθες επί του λουκαϊδη που δεν μπορούσε να παρακολουθήση τη συζήτηση. Μεγάλος! Ρεσιτάλ τεκμειρίωσης και γνώσεων.

"Είναι λίγο δύσκολο να καταλάβετε αλλά συγκεντρωθήτε λίγο. Μπορεί να το καταλάβετε", είπε ο τουμάζος στον λουκαΐδη για την σταθμισμένη ψήφο.. αποθέωση!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Ο Λουκαίδης δεν είναι κανένας τυχαίος. Η ενασχόληση του με την δικαιοσύνη χρονολογείται από πολύ παλιά.

Ο Τσελεπής που ήταν και ποιος τον ήξερε?
Αν δεν τον έβγαζε στην βιτρίνα το ΑΚΕΛ, θα ήταν κάπου στο Λαικό Καφεκοπτείο, ή το πολύ στο ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι σπουδές του στην Μόσχα (μάλλον) ήταν χορηγία του ΑΚΕΛ, οπόταν και οι πεποιθήσεις του και οι αντιλήψεις του κινούνται μόνο σε αυτή την σφαίρα και παραβλέπουν ότι σήμερα είναι 2009, ότι είμαστε πλήρες Κράτος-μέλος της ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αμμα εν σηκώνετε ο Τσελεπής να φύει εκλαμβάνετε ωσαννα τζαι κυριάρχησε, ε τζαι πε αλλόναν ολάν

nekatomenos είπε...

Είμαι περίεργος που είδετε το "ηττήται" σε μια συζήτηση όπου [με άδεια άσκησης επαγγέλματος] δικηγόροι εν αφήνουν κάποιον με τον οποίο διαφωνούν να ολοκληρώσει το επιχείρημα του.

Αν δεν ήξερα οτι είσαστε εντελώς ανεξάρτητοι τζαι αδιάβλητοι θα αναρωθκιούμουν κατά πόσο παίρνετε γραμμή που κάτι συντηρητικά κόμματα για την ντεμέκ "εξέγερση" σας.

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος δεν είναι μια λεπτομέρεια, ένα απλό νησί στην άκρα της Μεσόγειος Θάλασσας.
Έχει γίνει σήμερα το μοιρόγραφτο κέντρο όπου παίζεται η ηθική αξία του σημερινού ανθρώπου.

Νικος Καζαντζάκης : " Ο καπετάν Μιχάλης"

Ανώνυμος είπε...

Καταλαμβάινω τη δυσκολία σς να καταλάβεται κάποια πραγματα αλλά όταν συγκεντρωθείτε θα καταλάβετε.

Αν ρωτήσουμε τους συναδε΄λφους του λουκαϊδη στο ΕΔΑΔ θα μας δώσουν μια διαφορετική εικόνα για τον "έγκριτο νομικό".

Πάντως ο λουκαίδης είναι η καλύτερη διαφήμησή σας. Μακάρι να βγαίνει τακτικά στα κανάλια.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο του Τσιελεπή πάντως ήταν η λοττού του που την έβαλε στο αεροπλάνο και την πήρε στον καθηγητή του στο πανεπιστήμιο..

Εκεί ήταν που έκανεν τον "εγκριτο νομικό" να μην κρατιέται :-)

Ανώνυμος είπε...

2 Ερωτήσεις

α) Πως αντιστάθηκε το ΑΚΕΛ κατά το πραξικόπημα.

β) Που ήταν ή ηγεσία του ΑΚΕΛ πριν το δημοψήφισμα του 2004 και γιατί δεν πήρε θέση για το Σχέδιο Ανάν από νωρίς ?

Οποιος απαντήσει, να χρησιμοποιήσει πολιτισμένη γλώσσα χωρίς γενικολογίες.

nekatomenos είπε...

1. Όχι πολύ αποτελεσματικά.

2. Ήταν ασπόνδυλη και κατατρομαγμένη τζαι ακόμα μια φορά εθυσίασε τη λύση λόγω των φοβικών συνδρόμων της.

Οι ερωτήσεις σου είναι άσχετες με το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν φέρνει το πτυχίο;

Η μεγάλη αμφισβήτηση που δέχθηκαν οι νομικές γνώσεις του κ. Τσιελεπή τον οδήγησαν να πετάξει το μικρόφωνο και να φύγει στη μέση μιας τηλεοπτικής συζήτησης που μονοπωλούσε. Ο κ. Τσιελεπής ήταν εμφανώς προσβεβλημένος, γιατί τέθηκε θέμα αναφορικά με τις νομικές του γνώσεις. Η αποχώρησή του σηματοδότησε και μία σειρά αναπάντητων ερωτημάτων: έχει όντως πτυχίο Νομικής ο κ. Τουμάζος Τσιελεπής; Είναι εγγεγραμμένος στο σχετικό μητρώο; Άσκησε τη Νομική σε κάποια μορφή της και μπορεί να επιδείξει συγκεκριμένο έργο; Υπάρχουν δημοσιεύσεις που φέρουν το όνομά του, αναφορικά με νομικά θέματα; Ήταν το διδακτορικό του, στο οποίο πραγματεύτηκε θέματα δημόσιου, διεθνούς δικαίου, μια νομική εργασία ή μια εργασία διεθνών σχέσεων, πολιτικής ή κάτι άλλο, που είχε ως αντικείμενο ζητήματα που άπτονται του δημοσίου, διεθνούς δικαίου; Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί πολύ εύκολα να τα απαντήσει ο κ. Τσιελεπής και να κλείσει τα στόματα αυτών που θεωρεί ότι τον προσβάλλουν. Ας βάλει ένα αντίγραφο του πτυχίου του, μαζί με το βιογραφικό του, πάνω στο φαξ και να το στείλει σε όλα τα ΜΜΕ. Ποιος θα αμφισβητήσει τους πανεπιστημιακούς τίτλους; Στο χέρι του είναι να «επιδιορθώσει» τις εντυπώσεις, χωρίς να χρειάζεται το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ να του κάνουν τους… δικηγόρους. Στο κάτω-κάτω, ο κάθε πολίτης έχει την περιέργεια αλλά και το δικαίωμα να γνωρίζει το είδος της κατάρτισης των διαπραγματευτών του μέλλοντός του.

Από την "Σημερινή"

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία δουλειά που θα έκαμνε ο τσιελεπής είναι πουλά υποστήριξη σε υποθέσεις ασφαλιστικών εταιριω΄ν, κτηματολογίου και διαζυγίων. Αυτά είναι δουλειά για δικηγορίσκους για να βγάζουν σάλιο στα δικαστήρια και την γλώσσα τους περίπατο στην τηλεόραση.

Αν αυτούς τους δικηγόρους θέλεις να σου λύσουν το κυπριακό, νομίζω ότι αυτοί δημιούργησαν το κυπριακό.

Ο Τουμάζος Τσιελεπής είναι πάνω από όλα πολιτκός-νομίκός με σκέψη και γνώσεις που δεν αμφισβητούνται εύκολα από τους συνομιλητές του.

Αυτός είναι και ο΄λόγος που δεν κατάφεραν 4 μπακκάλιες "νομικοί" να τα βάλουν μαζί του σε μια σκηνοθετημένη εμφάνιση. (Έχεις αμφιβολίες ότι όλα ήταν προμελετημένα εκ των προτέρων;)

Ανώνυμος είπε...

Το παράδειγμα του λουκαίδη είναι ενδεικτικό. ο άνθρωπος έχει τις περισσότερες εξαιρέσεις ώς δικαστής από το ΕΔΑΔ στο στρασβούργο. Το θέμα εγέρθηκε ξανά αλλά για κάποιο λόγο οι θέσεις σβήστηκαν από το μπλοκ. ο Λουκαίδης απέτυχε, ως ανεπαρκής, να αποδείξει ευθικρισία και αμεροληψία στο δικασ΄τηριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Ανώνυμος είπε...

τόση σκέψη που αντί να απαντά σηκώνετε τζαι φεύκει,
ευτυχώς ο κόσμος εννεν παλαβός τζαι καταλάβει...

Ανώνυμος είπε...

Σας ενόχλησε που έφυγε;

Γιατί αραγε; έπρεπε να χαίρεστε.

Τέλος πάντων. Είναι λίγο δύσκολο αλλά όταν συγκεντρωθείτε μπορεί να το καταλάβετε..:-)

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος ενοχλήθηκε τζαι έφυεν τζαι όχι εμείς, άμα χαντακωθείς αυτά παθαίνεις τζαι όχι οι άλλοι παθαίνουν

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ο Τουμάζος κτύπησε ρέστα ψες από ρικ και αποκάλυψε την νομική ανεπάρκεια και την πολιτική υστερία του Λουκαϊδη, ενός "έγκυρότατου νομικού" που δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος προέδρου ούτε μέλος του εθνικού συμβουλίου..

Ανώνυμος είπε...

Εισηγούμαι να βγαίνει πάντα στην τβ ο λουκαίδης. Έν παίζεται..

Και να τον βάλει και ο Λουκής να πάιζει στην αίγια φούξια. Η βράκα θα του πηγαίνει πολύ!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Λες τζαι άμα είσαι σύμβουλος το προέδρου αυτόματα κατοχυρώνεσε ώς καταξιωμένος επιστήμονας. Εν θωρείς ότι η πλειοψηφία των προέδρων μας φκάλλουν τα μαθκια μόνοι τους.
Ευτυχώς η επιστημονική κοινότητα έχει άλλα κριτήρια περί του ποιος είναι καταξιώμένος τζαι όΪ αν είσαι σύμβουλος του (ποιου?) Χριστόφκια..........

Ανώνυμος είπε...

Και του κληρίδη και του τασσου..

Ανώνυμος είπε...

Στην Κύπρο οι πιο "διακεκριμένοι" νομικοί είναι αυτοί που ξεγελούν τους πρόσφυγες να τους κοτσιανιάσουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα έναντι μια αγωγής κατά της τουρκίας..;;

Δηλαδή αντί να τα φαν οι τούρκοι τα τρωνε οι δικηγόροι.

Η υπαγωγή του προσωπικού κέρδους στην εθνικιστική πολιτική. Αυτό κι αν είναι κοροϊδία του προσφυγικού (και όχι μόνο) κόσμου!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Χρειάζεται πολλή ειλικρίνεια για να καταλάβει κάποιος ότι ο Τσελεπής δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ΠΛΑΣΙΕ του νέου προδοτικού σχεδίου που η ηγεσία του ΔΗΣΑΚΕΛ προσπαθεί να μας προτείνει;

Θα ΄χασει όμως. Η λαϊκή οργή σαν ωκεανός θα ανατρέψει τα άνομα σχέδια τους και το μόνο που θα μείνει για να τους θυμόμαστε θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση στην πιο σκοτεινή γωνιά του σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.

Η Κύπρος δεν είναι οικόπεδο του ΔΗΣΑΚΕΛ για να την πραγματεύεται ο Χριστόφιας με τους Τούρκους.

Sartanakkas Nomikos (o traoudistis - oi o dikigoros) είπε...

Έσιειιιιι φασόοοοοοολες, έσιει κουτσιά με τα λάχανααααααααααα


Εσιεί αγγούρκα του Ππίνκου...

ΕΥΧΟΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΥΚΗΝ( του ΑΝΤ1) και να διεξάγετε αγώνα πλευρόν-πλευρόν..
Έχουν να ακούσουν οι μανάες σας, οι αρφάες σας, οι ράτσες σας...αλλά εν πειράζει..Εν που συναγωνιστή που εννα τα ακούετε!!

Ανώνυμος είπε...

Μην φοβάσαι δεν είναι τίποτα.

Μην το αφήσεις να εξελίχθεί όμως. θα καταλήξει σε σχιζοφρένεια..:-)

Sartanakkas Nyn kai Aei είπε...

Η Λαϊκή οργή σαν ωκεανός?

ΌΠως λέμε η μεγάλη επιθυμία σαν τηλεόραση... Η μεγάλη φυγή σαν κουνουππίδην....η παρατεταμένη αγαμία(εννοώ την μη-παντριά) σαν την επιτροπή........

Έτσι το Εννοείς κόρη Πώλα? 'η εν την βλακεία μου δεν αντιλαμβάνομαι τον μεταφορικό οίστρο σου?

Ανώνυμος είπε...

Τέλος πάντων. Είναι λίγο δύσκολο αλλά όταν συγκεντρωθείτε μπορεί να το καταλάβετε

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσελεπής κάμνει να λύει διαφορές ανάμεσα σε τσακωμούς της πιλόττας στον καφενέ

Ανώνυμος είπε...

αμφιβάλλω αν του παιρνά, εννα σηκώνετε να φεύκει...

Ανώνυμος είπε...

εκτος αν τζείνοι που παίζουν πιλότταν εν ο Χριστόφκιας ο Ταλλάτ ο Αναστασιάδης τζαι ο Ερτογάν οπότε εν θα υπάρχει τζαι διαφωνία για να τα βάλει του βούρου

Ανώνυμος είπε...

απορώ, και απαντήστε μου με το χέρι στην καρδιά, όλοι εσείς, είστε έτοιμοι να θυσιαστείτε για την πατρίδα σας? ή απλώς κάθεστε πίσω από τον υπολογιστή σας και γράφετε απλώς για να περνά η ώρα. μην το παίζεται επαναστάτες γιατί μια βόλτα αύριο στις καφετέριες να κάνω, θα δυσκολευτώ να εντοπισω τον κολοκοτρώνη και τον αυξεντίου!!!!

Ρήγας είπε...

>>>>>Δεσμεύεται ο Χριστόφιας με ΜΥΣΤΙΚΕΣ συμφωνίες Κληρίδη-Ντενκτάς;<<<<<

Αυτό είναι το θέμα.

Ισχύει αυτό ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Εδώ σε θέλω μάστορα.

Διότι αν ΝΑΙ, τότε αφήστε τις καραμέλες ότι τάχα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ είναι δύο διαφορετικά κόμματα. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΕΙΝΑΙ, απλώς είναι πολύ προσεκτικά οργανωμένο σε δύο κομματα.

Και κάτι τελευταίο:

Τη φωτογραφία του ΑΣΛΑΝΙΔΗ, υπουργού αθλητισμού της ΧΟΥΝΤΑΣ και ο λόγος για τον οποίο σας έδιωξαν από το ΑΠΟΕΛ την είχατε αναρτημένη στην ΟΜΟΝΟΙΑ. ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ! Ε, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ!

Του ΚΛΗΡΙΔΗ και του ΝΤΕΝΚΤΑΣ πότε θα τις αναρτήσετε; Ο-έ-ο;

Ακόμα και οι ΠΙΘΙΚΟΙ στο κλουβί αν τους ρίξεις φυστίκια θυμώνουν. Εσάς σας ρίχνουν καραμέλες τα ιμπεριαλιστικά καθεστώτα με τα οποία είστε ιδεολογικά (Χα! Καλά, λέμε τώρα) φορτισμένοι να είστε εναντίον (Χα! Καλά, λέμε και καμοιά μαλακία να περνά η ώρα) και νοιώθετε περήφανοι ότι σας υπολογίζουν.

Ο άνθρωπος μπορεί να εξελίχθηκε από τον πίθικο, αλλά εξέλιξη σημαίνει πάω μπροστά. Εσείς πάτε πίσω-πίσω. Είστε πρωτοπίθικοι!

Να έρθει η Greenpeace να σας τυλίξει με κορδέλα. Είστε η απόδειξη ότι η Δαρβινική θεωρία ισχύει και στον αρνητικό άξονα της εξέλιξης.


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

"..να καταλάβεται"...

Παρακολουθώ καιρό το ιστολόγιο και παρατήρησα ότι πολλοί από αυτούς που κάνουν σχόλια γράφουν την κατάληξη των ρημάτων στο 2ο πρόσωπο πληθυντικού με "αι" όπως πιο πάνω.

Αυτό είναι λάθος. Στο 2ο πρόσωπο πληθυντικού τα ρήματα γράφονται στο τέλος με "ε".

άρα το πιο πάνω έπρεπε να είναι
"καταλάβετε".

Συγγνώμη που ξεφεύγω από το θέμα αλλά αυτά τα πράγματα είναι από τα πιο βασικά της γλώσσας μας και δεν δικαιολογούνται λάθη.

Unknown είπε...

Εγιώνι είμαι κοτζιάκαρη τζιαι αγραμματη τζιαι εν καταλάβω πολλά, αλλά τούτος ο Τσιελλεπής εν μου εγέμωσεν τομμάτιν. Πόττεν ακούστηκεν σιόρ να σηκώνεσε να φεύφκεις σαν το μωρό που μιαν πολιτική συζήτησην στην τελεόρασην? Τόσον γρονών γεναίκα, τζιαι εν εξαναία έτσι πράμαν ... ούτε όταν αρρώννει τζιαι παουρίζει τζείνος ο βούρκαρος ο Αναστασιάδης στα ττοκ σιοου εν εσηκώστην κανένας να φύει.

Πάντως εμέναν είπεν μου η κουμέρα η Μαλού ότι άκουσεν που την βαφτιστιτζιάν της, που εν αρφότεγνη της γεναίκας του θκειου της καττινιέρισσας του κεβενέ των αριστερών στο Μάσαρι, ότι τούτος ο Τσιελεπής ήταν πολλά φίλος με τζείντο κοπέλλιν του Τεσόττο, τον επονομαζόμενον Pfirter, τζιαι ακούεις τότες το 2004 που επαίζετουν η τύχη της Κύπρου μας, τούτοι εκάχουνταν πολλές ώρες τζιαι εσυντυχάνναν για έναν κάττον κέυ ακούεις. Εγιώνι εν τζιαι ξέρω ίντα που εν τούτον το κέυ, αλλά εν πράματα σιόρ να συντυχάννεις για σιήλλους τζιαι κάττους σε έτσι σοβαρές περιστάσεις?

Άτε επιάχαμεν την κουβένταν πάλαι τζιαι εμείναν τζιαι οι τσούρες άποτες ... σιγια ρε κοπέλλες λέιττε που λαλεί τζιαι η αγγόνισσα μου

xafies είπε...

Εκοντέψαν τα Χριστούγεννα. Όσοι προτιμούν τις λοττούες που το αρνί, να πιάσουν τωρά τηλέφωνο στο Προεδρικό να κρατήσουν.