Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Υποχωρητικοί εμείς; Μα είναι ποτέ δυνατόν;



Να τι γράφει η ραγδαία ανερχόμενη δημοσιογράφος-φίλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, Μ. Λοΐζου:





"Απολογητικός εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφορικά με το μοντέλο λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, λέγοντας πως δεν πρόκειται για απόφαση του ιδίου, αλλά των προκατόχων του, που τώρα δεσμεύει την πατρίδα μας."





Τα ίδια βέβαια λέει και για οποιαδήποτε δικιά του υποχώρηση. Για την εκ περιτροπής Προεδρία ας πούμε φταίει τον Τάσσο.

Τα ίδια έλεγε για το Σχέδιο Ανάν. Άλλοι το έφεραν, αλλά αυτός το έκανε κατ' αρχήν αποδεκτό.





Όχι δε θα αναλύσουμε το φαύλο των δηλώσεών του. Είναι γνωστό ότι ο Μακάριος που δε δέχθηκε ποτέ διζωνική, είχε καταλάβει ότι ήταν λάθος η συμφωνία του 1977. Είναι γνωστό ότι ο Κυπριανού έλεγε ότι η ομοσπονδία ήταν ύστατη υποχώρηση και όχι σημαία. Είναι γνωστό ότι ο Τάσσος έλεγε "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με ορθό όμως περιεχόμενο", δηλαδή με περιεχόμενο δημοκρατικής, βιώσιμης και σύμφωνης με τα ανθρώπινα δικαιώματα λύσης και όχι ρατσιστικής διευθέτησης.





Αλλά ο Χριστόφιας, τη δική του υποχωρητικότητα, τη φορτώνει σε άλλους. Ως να διαφώνησε ποτέ το ΑΚΕΛ με την ομοσπονδία ή με τις όποιες υποχωρήσεις (αυτές πάντως που αποδίδει στον Τάσσο ΔΕΝ έγιναν), αφού είναι γνωστό ότι με την 8η Ιουλίου η διαπραγμάτευση ξεκινούσε από την αρχή.





Αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι το εξής: γιατί ο Χριστόφιας επιμένει μόνο για τις ισχυριζόμενες δεσμεύσεις μας και δεν επιμένει για τις δεσμεύσεις των Τούρκων μέσα από τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου;

Γιατί δε ζητά την επιστροφή της Αμμοχώστου ως θέμα προτεραιότητας; Γιατί δεν επιμένει στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως οι συμφωνίες προβλέπουν αλλά δέχεται να συζητά κριτήρια στο περιουσιακό;





Γιατί έθαψε την 8η Ιουλίου που ο προκάτοχός του του κληροδότησε και γιατί έχασε τη δύναμη να διαπραγματευτεί από την αρχή, επαναφέροντας σήμερα το Σχέδιο Ανάν και κάνοντας πρωτοφανείς υποχωρήσεις;





Δ. Χριστόφια, αν όντως ήσουν δεσμευμένος από τους προκατόχους σου, θα έπρεπε να ήσουν κυρίως για αυτά που η πλευρά μας εξασφάλισε ως δεσμεύσεις της άλλης πλευράς.

Και αντί να είναι η έγνοια σου τι θα παραχωρήσεις, θα έπρεπε να είναι ΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.





Εξυπηρετείς τους Ελληνοκύπριους και την Κυπριακή Δημοκρατία στις διαπραγματεύσεις και όχι την τουρκική πλευρά!

Και αν μη τι άλλο: ανάλαβε τις ευθύνες σου για την υποχωρητικότητά σου και μην τις φορτώνεις άδικα και ανέντιμα σε άλλους!





ΑΛΥΣΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

68 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εσείς που είσαστε οι μάγκες και οι ανυποχώρητοι πιάστε τα όπλα αν σας περνά ή παραδεκτήτε ότι τούτα ούλλα λαλήτε τα γιατί θέλλετε διχοτόμηση... πε τε μας τι θέλετε να καταλάβουμε... πε τε μας ρε να ξέρουμε... μόνο να κρίνεται και να κατηγορείτε το χριστόφια.. πε τε μας την άποψη σας να την ακουσουμε... και βασικά να την ακούσετε και εσείς ... ξεκινήστε κάπως έτσι : εγώ προτίνω το εξής....

Ανώνυμος είπε...

ζητας πολλα ρε ανωνυμε,οι ανθρωποι εχουν να προτεινουν μονο ενα πραμα:
OXI OXI OXI OXI εκτος αν τους προτεινεις διχοτομηση οποταν γινοντε πιο διαλλακτικοι

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Προτείνουμε την Πρόταση του Ορθού ΝΑΙ για συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας, μακριά από τις ρατσιστικές μεθοδεύσεις της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που θέλετε "ΔΔΟ με ότι αυτό σημάινει", να μου πείτε μόνο δύο πράγματα

α) Μια υποχώρηση που έκανε η Τουρκία από το 1974 μέχρι τώρα

β) Μια συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία και την σεβάστηκε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, δεν είναι ζήτημα του ποιός είναι πιο μάγκας από το άλλο, εδώ τίθετε το ζήτημα της Εθνικής μας επιβίωσης. Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας και σταματάτε να πιπιλάτε την κουφέτα "Αυτοί που θέλουν διχοτόμηση και εμείς που θέλουμε λύση" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ το Βροντερό ΟΧΙ μας έχει αναφορά σε μια """λύση""" που με μαθηματυική ακρίβεια θα φέρει την καταστροφή γιατί έχεις όλες τις προδιαγραφές της αποτυχίας. Σταματάτε να επαναλαμβάνετε συνθήματα που δεν έχουν απολύτως κανένα περιεχόμενο. Μελετήστε ιστορία και θα σας διδάξη όλα όσα αδυνατήτε να κατανοήσετε, θυμηθήτε ότι η ΤΜΤ δολοφόνησε τους Μισιαούλη και Καβάζογλου γιατί δεν ήθελαν τον διαχωρισμό (δηλ την Ομοσπονδία) Αναγνωρίστε ότι ο ίδιος ο Χριστόφιας αντιτίθετε στους αγώνες του χώρου από τον οποίο προέρχετε. Σταματήστε να νομίζετε ότι η Αγκυρα μας αγαπά τόσο πόλύ και μόνο το καλό μας σκέφτετε. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ (την αληθινή εννοείτε και όχι αυτήν που μας πουλούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. ΞΥΠΝΑΤΕ επιτελους. Σταματήστε να είστε το κλωτσοσκούφι των Εγγλέζων. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΤΕ. ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακάριος δέκτηκε την ΔΔΟ ως κόκκινη γραμμή. Έκτοτε η κόκκινη γραμμή πήγε 1000 μίλια πιο πίσω, ως την εκ περιτροπής, τους 50000 εποίκους, την σταθμισμένη ψήφο.

Το οχυρό μας είναι η νομιμότητα και το κράτος. Αυτά δεν μπορεί να τα καταλύσει ΚΑΝΕΝΑΣ, εκτός από μας.

Αν εμείς το διαλύσουμε, λαμπρόν να μας κάψει.

Ανώνυμος είπε...

Για το σχόλιο 29 Οκτωβρίου 2009 5.24 μμ

Φίλε μου, νομίζω δεν κατάλαβες το νόημα το σχολίου για την Τσεχία. Δεν σχολίαζα την ουσία των απαιτήσεων τους αλλά το γεγονός ότι έχουν το θάρρος να σταθούν απέναντι των άλλων 26 και να απαιτήσουν. Αντιθέτως εμείς που έχομε και το δίκαιο μαζί μας δεν τολμούμε....

Ανώνυμος είπε...

Για το σχόλιο 9:32 συμφωνώ ότι η νομιμότητα του κράτους είναι οχυρό. Αλλά πόσο πείθουμε ως Ελληνοκύπριοι για αυτή την άποψή; Μέχρι να εισβάλουν και μοιράσουν το νησί μας οι Τούρκοι το 1974 τι κάναμε εμείς ως κοινότητα για να στηρίξουμε τη νομιμότητα; Κατ'αρχήν οι Ελληνοκύπριοι διεφώνησαν με το περιεχόμενο της συμφωνίας Ζυρίχης Φεβρουαρίου 1959, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για ρύθμιση του Κυπριακού, και ήταν με πολλές πιέσεις που υπέγραψε ο Μακάριος το Μάρτη του 59 στο Λονδίνο. Το 63 προσπαθήσαμε να τροποποιήσουμε το Σύνταγμα που υπογράψαμε 3 χρόνια πριν. Αυτό οδήγησε σε πολιτική κρίση και την απαρχή της στρατιωτικής διαμάχης ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Τουρκοκύπριους να αποχωρήσουν σε θύλακες και να ταμπουρωθούν στις κορυφές του Πενταδακτύλου και να περιμένουν το επόμενο μας λάθος. Ένοπλοι παραστρατιωτικοί του Γριβα και της ΕΟΚΑ Β αγωνίζονταν για διάλυση του κράτους και 'Ενωση με την Ελλάδα. Άλλοι απλά το εξέφραζαν ωσ πόθο. Οι ελληνοκύπριοι αλληλοσκοτώνονταν, οι μισοί για διατήρηση του κράτους και οι άλλοι για Ένωση, μέχρι που η χούντα οργάνωσε το πραξικόπημα με εκτελεστή την Εθνική Φρουρά και Ελλαδίτες αξιωματικούς. Αυτό άνοιξε την πόρτα στην Τουρκία και έκανε εισβολή. Μετά από την τραγωδία θημηθήκαμε το κράτος μας που αρχικά δεν αγαπήσαμε.... Δηστυχώς όμως, όλος ο κόσμος θυμάται τις ανοησίες μας και δεν πείθουμε..

Στέφανος είπε...

Εμένα σύντροφο είπε μου, εμίλησε με μάστρο Λοϊζου και μάστρο της είπε, συνεχίσει έτσι διώξει το. Ίντα χέλετε σιωρ που σύντροφο;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:34

Υπάρχουν πολλές παραλήψεις στο γραπτό σου.

α) Το 1957 οι Τ/Κ έφερναν όπλα κρυφά, υποκινούμενοι από τους Εγγλέζους

β) Τα 13 σημεία δεν τα εμπνεύστηκε ο Μακάριος. Οι εγγλέζοι τον υποκίνησαν να τα υποβάλει για συζήτηση, και οι Τούρκοι να ερμήνευσαν ως επιβολή


Συνεπώς, η κατάλυση του κράτους είναι διακαής πόθος των εγγλέζων και των Τούρκων. Σκέφτου ότι πριν το 60 ήμασταν ένα τίποτε.

Η ένταξη στην ΕΕ ήταν η σταθερή βάση πάνω στην οποία θεμελιώνουμε το μέλλον μας. Εξού και το σχέδιο Ανάν μας διάλυε ακριβώς πριν μπούμε.

Δες τα πράγματα από μακρυά, όχι όπως σου τα περιγράφουν ο Α, και ο Β. Η αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε ευνομούμενο κράτος, ένας άνθρωπος - μια ψήφος είναι το καθολικά αποδεκτό σύστημα.

Από κει και πέρα, συστήματα που καταργούν την δημοκρατία και την νομιμότητα, αποσκοπούν σε συγκαλυμμένη διχοτόμηση και αφανισμό των Ελλήνων της Κύπρου.

Ολοι θέλουμε μια λύση ΚΑΛΥΤΕΡΗ από την σημερινή κατάσταση, σ ένα κράτος που δουλεύει σαν μηχανάκι.
Πειράματα με περιτροπές, εποίκους και σταθμισμένες ψήφους, δεν θα περάσουν ΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 11:27, βεβαίως και υπάρχουν παραλήψεις στο γραπτό μου. Το περιορισμένο του χώρου δεν μου επιτρέπει να επεκαταθώ. Ασφαλώς και οι Τουρκοκύπριοι προμηθεύονταν οπλισμό. Και από πριν απο το 1957. Ο εθνικισμός τοθς ξεκίνησε από πολυ πιο νωρίς. Επιζητούσαν τη διχοτόμηση και είχαν τα σχέδια τους. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Εγώ αναφέρθηκα στον τρόπο που εμείς οι ελληνοκύπριοι χειριστήκαμε το κράτος μας απο το 60 μέχρι το 74 και τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ. Επειδή οι Τούρκοι έφερναν όπλα από το 57, έπρεπε εμείς να κάνουμε λάθος πάνω σε λάθος με αποκορύφωμα το πραξικόπημα; Ποια η λογική; Σε οτι αφορά τα 13 σημεία έχεις λάθος. Ο Μακάριος βολιδοσκοπούσε από νωρίς την αναθεώρηση του συνταγματος. Σε επίσκεψη του στις ΗΠΑ το 1962, παρουσία του Ν.Κρανιδιώτη (υπάρχει σχετική επιστολή Κρανιδιωτη προς Αβέρωφ) ο Μακαριος έριξε το θέμα τροποποιησης στον Κεννεντυ, ο οποίος αντέδρασε πολύ αρνητικά. Πολύ αρνητικός ήταν επίσης ο Καραμνλής σε οποιαδήποτε τροποποίηση. Ο μόνος που υποστήριζε το Μακάριο ήταν ο Υπατος Αρμοστής της Βρεττανάς στην Κύπρο, Άρθουρ Κλαρκ. Το γραφείο Κοινοπολιτείας ηταν θετικό. Όμως το Υπουργείο εξωτερικών της Βρεττανιας διαφωνούσε κάθετα. (Τότε τα δυο γραφεία ήταν ξεχωριστά). Ο Κλαρκ αντικαταστάθηκε από τους Βρεττανούς όταν έγιναν γνωστές οι απόψεις του. Παρουσιάζεις το Μακάριο ως ένα αβουλο ατομο, έρμαιο και θύμα των Έγγλέζων. Πώς εμπιστεύτηκε δηλαδή τους Άγγλους που μέχρι πριν 4 χρόνια πολεμούσε και τον εξόρισαν στις Σευχελλες; Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά του Κυπραίου. Για τα λάθη μας πάντα φταίει κάποιος άλλος!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, κανείς δεν αρνείτε ότι εμείς κάναμε λάθη, αυτό θα ήταν αφέλεια. Παρόλα τα λάθη μας όμως ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ και δεν έχουμε λόγο να ζητούμε συγνώμη γι'αυτό. Ηταν ανέκαθεν στόχος των Εγγλέζων να διχοτομήσουν το Νησί και θα το επιδίωκαν είτε τους δίναμε την αφορμή είτε δεν τους την δίναμε. Και ακόμη να μην τους την δίναμε πάλι θα φρόντιζαν με κάποια προβοκάτσια να την δημιουργήσουν και υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα αυτής της τακτικής που είναι γνωστά της πάσι. Εκείνο που θέλω να πω ήταν ότι η κκελέ μας ήταν μες την βούρκαν και αυτό το διασφάλιζαν με τις πρόνοιες τις Ζυρίχης και αυτό παν να το διασφαλίσουν για ακόμη μια φορά με τις πρόνοιες τις τάχα μου λύσης που προσπαθούν να μας ξεγελάσουν να δεχτούμε και όλα αυτά διότι εις πείσμαν τους ΥΠΑΡΧΕΙ (Τουλάχιστον ακόμα ...) το επίσημο και Διεθνώς αναγνωρισμένο Κυπριακό κράτος το οποίο αγωνίζονται να καταλύσουν για να επιτευχθεί ο αρχικώς τους στόχος. Οπότε δεν θα ζητούμε τζαι συγνώμη που πάνω για τις κωλοδουλειές τον Αγγλων γιατί αν τις φωρτοθούμε χάνουμε το δικάιο μας τζαι ζήτω που καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι εύκολη η εκ των υστέρων κριτική. Γράφοντας/Διαβάζοντας την ιστορία πρέπει να κάθεσαι σε μηχανή του χρόνου που να σε μεταφέρει στην τότε εποχή στις τότε συνθήκες.

Ολοι κάνουν λάθη και τα πληρώνουν τα παιδιά τους. Τα παιδιά όμως έχουν υποχρέωση να διαβλέπουν το μέλλον.

Ενας Τούρκος είπε "Αφήστε τους μόνους τους Ελληνες. Θα φκάλουν τα μάθκια τους μόνοι τους". Ενας άλλος είπε "Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας Τ/Κ, θα τον κατασκευάζαμε"

Συνεπώς, είναι ΠΑΓΙΑ η στρατηγική της Τουρκίας να καταβάλει ολόκληρη την Κύπρο, δαγκώνοντας ένα κομμάτι εκβιαστικά, και εκδιώκοντας κλιμακωτά τους αυτοχθονες υπό την ορμητική πίεση του εποικισμού. (Βλέπε Αλεξανδρέττα, Κωνσταντινούπολη)

Αν δεν αντισταθούμε, "Undo" δεν έχει.

Εδώ είναι Κύπρος. Δεν είναι Ταγκανίκα.

"ΔΔΟ με ότι αυτό σημαίνει", Εκ περιτροπής προεδρία, Σταθμισμένες Ψήφους, Έποικοι, ΜΑΚΡΥΑ από δω.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ μαζί σου σε ορισμένα σημαντικα σημεία. Εμείς οι ίδιοι ανοίξαμε την πόρτα στους Τούρκους με το πραξικόπημα. Το οργάνωσε η χουντα των Αθηνών και το εκτέλεσαν 2 μόιρες καταδρομών και 1 επιλαρχία αρμάτων με Ελλαδίτες αξιωματικούς και Ελληνοκύπριους στρατιώτες. Δεν υπήρχε στο πραξικόπημα ούτε ενας Άγγλος στρατιώτης, ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης. Αν παρασκηνιακά η CIA η οι Αγγλοι το υποκίνησαν, εμείς έπρεπε να προσέχουμε. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, πολλοί Ελληνοκύπριοι ήθλεαν διάλυση του κράτους. Ο Μακάριος ο ίδιος καλεσε απο το βήμα του ΟΗΕ τους εγγυητες να μας σώσουν (Αγγλους κ Τούρκους) Κανένας δεν τιμωρήθηκε. Είναι αυτοκτονία να μην αναλύουμε τα λάθη μας και να λέμε οτι είναι δήθεν αυτομαστίγωμα και δεν πρέπει να λέμε συγνώμη. Έχεις και μια αντίφαση στα γραπτά σου. Λες οτι η κκελέ μας ηταν μεσ στη βουρκαν, και οτι αυτο το διασφαλιζε η Ζυριχη. Και μετά μιλάς για το κράτος μας που υπάρχει ακόμα και θέλουν όλοι να το καταλύσουν. Το κράτος μας δεν είναι η Ζυρίχη που το διασφαλίζει; Δημιουργήθηκε και αναγνωρίστηκε με την υπόγραφή.

Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

...ΜΑΚΡΥΑ από εδώ γιατί πρόκειτε περί Εθνικής αυτοκτονίας και έχουν πείσει. άκουσον άκουσον, ότι θα είναι και για το συμφέρον μας.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Σύνελθε, την πόρτα θα την ΑΝΝΟΙΓΑΝ ούτως ή άλλως, διάβασε ιστορία.

Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Μπορεί το κράτος μας να το διασφαλίζει η Ζυρίχη τζαι εν δαμέ που τους πονεί, Εκτός όμως που το κράτος μας εδιασφάλιζε τζαι την κκελέ μας μες την βούρκα η οποία εν εμπήκεν ούλλη μέσα ακριβώς διότι υπάρχει το κράτος μας. Τζαι τώρα επιχυρούν να το καταλύσουν τζαι τούτο τζαι να μπει ούλλη η κκελέ μας μες την βούρκα τζαι να ολοκληρώσουν τα αρχικά τους σχέδια.

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους. Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.
Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές. Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.
Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών. Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.
Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.
Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.
Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή
μου.
Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει

Ανώνυμος είπε...

Για να δειτε πόσο μισησμένοι είσαστε!!! ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι προέδροι μιλούσασν για ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ με τη λύση του Κυπριακού και οι SUPERPATRIOTS του "0Ορθού ΝΑΙ" προτείνουν όχι αποστρατικοποίηση ΑΛΛΑ να ενταχτούμε και στο πολεμικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ!!!

Που ξανακούστηκε ρε βρωμισμένοι ? Που ξανακούστηκε η χώρα μας που υποφέρει τόσα χρόνια από τα σχέδια του ΝΑΤΟ ετοιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν με κάθε λεπτομέρεια και κατάφεραν ότι κατάφεραν το 74 ?

Που ξανακούστηκε ρε αμόρφωτοι, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΙ να προσδεθούμε στο άρμα των ΗΠΑ? Να σφάζουμε και μεις άλλους έτσι???

Ανώνυμος είπε...

Ξιπάλαρε λίον ρε "Λουμένε"

Η Ρωσσία, είναι μέλος του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη.

Επί διακυβέρνησης Χριστόφια, Αμερικάνικα αεροπλάνα ανεφοδιάστηκαν στην Κύπρο.

ΓΙΑΤΙ ο Χριστόφιας δέχθηκε οδηγίες από τον Υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ πριν το δημοψήφισμα ?

Α ρε βρωμισμένε ?

Ανώνυμος είπε...

Για την ανάρτηση 12:36μμ. Δηλαδή, επειδή την πόρτα θα την άνοιγαν ούτως ή άλλως κάποιοι, αuτοί που όντως την άνοιξαν είναι άμοιροι ευθυνών; Δηλαδή, η προσπάθεια κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας από Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους με το πραξικόπημα πέφτει στα απαλά, επειδή υποθετικά κάποιος άλλος τρόπος θα βρίσκονταν για να κανει εισβολή η Τουρκία; Και για την ανάρτηση 12:33, ναι όταν παραδεχτουμε τα δικά μας λάθη και τα καταδικάσουμε έμπρακτα, τότε αποφεύγουμε λάθη στο μέλλον γιατί υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας και όχι τα συγχωροχάρτια. Επίσης είσαι ενδυναμωμένος στο βάθρο των ηθικών αξιών όπου αποφασίσαμε να πολεμήσουμε τον αγώνα μας αφού η στρατιωτική επιλογή μας βρισκει αδύναμους.

Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Να σε βοηθήσω να καταλάβεις. Ο ηθικός αυτουργός φίλε μου είναι ο φέρων την ευθύνη. Αν ήβρεν κάποιους παλαβούς - θύματα να το εξυπηρετήσουν δεν απαλλάσεται από την ευθύνη. Ας πόυμε όπως όταν οι κωλοεγγλέζοι με το διαίρει και βασίλευε έσπειραν διχόνοια αυτούς βαραίνει η ευθύνη και τα υπόλοιπα εν εύκολα. Όπως την δολοφονιά της γυναίκας του Τουρκοκύπριου Γιατρού και των 3 παιδιών τους από το ίδιον τον Τουρκοκύπριο και η μετάδοση του ψεύδους ότι εν Ελληνοκύπριοι που την εκάμαν άρα Τουρκοκύπριοι αναλάβατε δράση. Το πραξικόπημα σχεδιάστηκε σε Αγγλία και Αμερική και δεν υπήρχε περίπτωση να μην υλοποιηθεί. Άλλον η βλακεία μας να ππέσουμεν στην παγίδα τους τζαι άλλη η ευθύνη της διχόνοιας του μίσους της εισβολής κοκ. Αν φορτωθούμε ευθύνες που δεν μας ανήκουν τότε θα δώσουμε άλλοθι σε όλη την κτηνωδία της εισβολής. Εβιάσαν καθόλου την μάνα σου κατ' επανάληψιν οι Τούρτζοι? Αν όχι πε τους τζείνους που εν τζαι πολλοι κοιτάζωντας τους μες τα μάθκια (αν ημπορείς δηλαδη) να αναλάβουν την ευθύνη τζαι να ζητήσουν τζαι συγνώμη. Ο επιστημονικός όρος που χαρακτηρίζει την περίπτωση είναι πλήρης και άρρωστη διαστροφή.

Ρήγας είπε...

Εσείς που θέλετε λύση ομοσπονδίας, ΔΔΟ, σωστό-ναι, Ανάν, κλπ. θα ήθελα να μου πει κάποιος πού ανήκει, διότι και ο διάλογος μας πρέπει να προσπαρμοστεί αναλόγως:


1. Ναι, είναι λύση άδικη, αλλά μην ξεχνάς ότι χάσαμε τον πόλεμο, δεν έχουμε δύναμη για ό,τιδήποτε άλλο. Το δίλημμα είναι 'ΔΔΟ ή διχοτόμιση' και μεταξύ των δύο προτιμώ το πρώτο.

2. Είναι μεν άδικη λύση, αλλά με την Ευρώπη σιγά-σιγά θα αναγκαστούν να αλλάξουν τα πράγματα και θα την κάνουμε πιο δίκαιη στο μέλλον.

3. Είναι η μόνη λύση που είναι και εφικτή και δίκαιη. Διαφορετικά οι Τουρκοκύπριοι θα μετατραπούν (πάλι) σε μειονότητα.

4. Δίκαιη ή άδικη δεν είναι για μένα να το κρίνω. Αφού το λέει το κόμμα/ τάδε πολιτικός αρχηγός, κάτι θα ξέρουν αυτοί περισσότερο από μας.

5. Εφόσον το αίτημα για αυτοδιάθεση-ένωση μας οδήγησε στην κατατροφή και αφού η ΔΔΟ είναι ακριβώς το αντίθετο με την ένωση, τότε δεν μπορεί η ΔΔΟ να καταλήξει στην καταστροφή.

6. Ο τάδε είναι αχώνευτος. Ο τάδε είναι εναντίον της ΔΔΟ. Επομένως εγώ νοιώθω ότι πρέπει να είμαι υπέρ.

7. Εγώ τα παίρνω / έχω οικονομικό συμφέρον για μια λύση ΔΔΟ.

8. Λύση και ό,τι νάναι. Έχουμε και πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουμε, δεν θα ασχολούμαστε με αυτό το Κυπριακό μια ζωή, να πηγαίνουν τα παιδιά μας στον στρατό, να ξοδεύουμε λεφτά για άμυνα, κλπ. Εξ'άλλου η Ευρώπη δεν θα τους αφήσει να μας ξανακάνουν τα ίδια, επομένως τί φοβάστε;


Μια παρένθεση για να ξεκαθαρίσω την δική μου θέση: Προσωπικά είμαι εναντίον της ΔΔΟ διότι είναι λύση άδικη. Τίποτε περισσότερο. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα κόμματα, ούτε η Χρυσή Αυγή, το ΕΛΑΜ, το Δράσις-ΚΕΣ, οι οργανώσεις, ο Αρχιεπίσκοπος, κλπ.




Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύκολα δίνεις συγχωροχάρτια στους ανεγκέφαλους δικούς μας. Επίσης αντικρούεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Δηλαδή, αυτός που σκότωσε την ΤΚ γυναίκα του γιατρού και τα τρία παιδίά της είναι ο ηθικός αυτουργός. Οι Τουρκοκύπροι που έλαβαν δράση, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου έπεσαν στην παγίδα του ψέματος και ο ήθικός αυτουργός (αυτος που σκότωσε και διέδωσε ψέματα) έχει την ευθύνη. Έτσι και για τα λάθη της δικής μας πλευράς φταίνε άλλοι. Τελικά όλοι είμαστε αρνιά στην Κύπρο. Ωραίο παραμύθι.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ο άντρος της ο Τουρκοκύπριος την σκότωσε και τα φόρτωσαν σε εμάς για να ακολουθήσει ότι ακολούθησε.
Τζαι εν τόσο απλό που αν δεν το καταλαβαίνεις ποιός φέρει την ευθύνη πάω πάσο.

Ρήγας είπε...

Για τον φόνο της Τουρκοκύπριας γυναίκας με τα παιδιά (φωτογραφία μέσα σε μια μπανιέρα αν δεν κάνω λάθος) γράφτηκε χρόνια μετά στον Τούρκικο τύπο ότι ο άντρας της τους σκότωσε αλλά χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια (και επιτυχέστατα πρέπει να πούμε) για προπαγάνδα.

Το ίδιο ισχύει και πολλά άλλα περιστατικά τα οποία αποδώθηκαν στους Έλληνες.

Και μην βγει κανένας να ισοπεδώσει τα πάντα και να ισχυριστεί ότι δίνω συγχωροχάρτι σε οποιαδήποτε εγκλήματα. Όσοι απο την πλευρά μας έκαναν εγκλήματα (= δολοφονίες αμάχων, ατόμων άσχετων με το Τουρκικό καθεστώς και την ΤΜΤ, εκεί και όπου υπήρξαν) είναι εγκληματίες, δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός.


Ρήγας

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Οι ανεγκέφαλοι δικοί μας φίλε μου ποτέ δεν μας εκπροσώπησαν οι πράξεις τους, ποτέ δεν έδρασαν εκ΄μέρους της Κυπριακή Δημοκρατίας.

Εξ' αντιθέτου η εισβολή από την Επίσημη Τουρκία ήταν σχεδιασμένη και συστηματικά μεθοδευμένη πάντοτε σε συνεχή συνεννόηση με τους Εγγλέζους τζαι τους Αμερικάνους.

Άρα το να έρτουμεν εμείς ο λάός την Κύπρου να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεων των ανεγκέφαλων ισοδυναμή με το να ταυτίσουμεν ούλλοι μας τους εαυτούς μας με την ανοησία των ανεγκέφαλων. Να ταυτίσω δηλαδή εγώ προσωπικά (τζαι ο καθένας μας ξεχωριστά) τον εαυτόν μου με τον φασισμό. Συγνώμη φίλε μου αλλά τον Φασισμό τον απεχθάνομαι και θα τον πολεμώ μέχρι θανάτου τζαι το τελευταίο που με εμάρανεν είναινα πω "Συγνώμη Τουρκία είμαι φασίστας"

Τζαι που την άλλη η Τουρκία που πράγματι ενέργησε Φασιστικά να πει "Αρα σωστά έπραξα"

Επαναλαμβάνω πλήρης και απόλυτα άρρωστη διαστροφή.
Εννα μας παντέψετε με άδρωπον εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Μαγγανοπήγαδο, επειδή με ενδιαφέρει η ιστορία αυτού του εγκλήματος, μπορείς να μου δώσεις λίγα στοιχεία/παραπομπές να διαβάσω; Δηλαδή το όνομα του γιατρού, πότε έγινε, αν έγινε κάποια έρευνα από την αστυνομία κτλ. Δώσε μου παραπομπες για να μην τρώμε και το χώρο του ιστολογίου σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

αναρτηση 3:58: η Κυπριακή Δημοκρατία όμως δεν γνωρίζει ποιοι έλαβαν μερος στο πραξικόπημα, ποιοι ήταν μέλη παράνομων στρατιωτικών ομάδων, ποιοι ουσιαστικά προσπάθησαν να καταλυσουν το κράτος. Τιμωρήθηκε κανείς; Ο κόσμος όλος δεν το βλέπει αυτό; Δεν αναρωτιέται γιατι δεν τιμωρούνται; Αυτή η ατιμωρησία δεν μαw αποδυναμώνει;

Ανώνυμος είπε...

THN ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΝΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ!

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Υπάρχει στο διαδίκτυο site τουρκικής προπαγάνδας που ακόμα και σήμερα επιρρίπτει την ευθύνη της δολοφονίας σε Ελληνοκύπριους. Δεν θέλω να το παραθέσω το site αλλά με ένα καλό earch θα το βρεις.
(Το περιστατικό αναφέρετε ως αυτό της ¨μπανιέρας¨)Ελληνοκύπριοι εν τω μεταξύ στην συνοικία που διέμενε ο Τουρκοκύπριος Γιατρός ήταν αδύνατο τότε να εισέλθουν απαρατήρητοι (ήταν μια αμιγώς Τουρκοκυπριακή συοικία).
Υπάρχει αναφορά και στο βιβλίο ¨Αιματηρή Αλήθεια" αλλά και αλλόυ μπορεις να βρεις.

Πάρα πολλές τέτοιες ιστορίες είναι καταγεγραμμένες και η ουσία είναι ότι οι Εγγλέζοι είχαν τον τρόπο τους να μας οδηγήσουν στην διχόνοια.

Ολοι οι λαοί έχουν τους ανεγκέφαλους τους οπότε το μόνο που είχαν να κάνουν οι Εγγλέζοι ήταν να τους εντοπίσουν και να τους στήσουν τις παγίδες να πέσουν μέσα όπως και έγινε.

Επίσης δεν στέκει να ταυτίσουμε όλο τον λαό μας με τις πράξεις των ανεγέφαλων γιατί έτσι το επιβάλλει η λογική.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΖΕΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

To bulgarmak εννοεις...καλά με λίγη γνώση ιστορίας θα καταλάβει κάποιος οτι γράφει βλακείες ο άνθρωπος.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

..ε μην το πεις αυτό, εγω σου λέω ακόμα και δικοί μας την πατάνε.

Ανώνυμος είπε...

μαγγανοπηγαδο, ο Κώστας Γεννάρης στο βιβλίο του, εξ ανατολών, παραθέτει ότι ο γιατρός ηταν τουρκος και οχι τουρκοκυπριος, σελ 16-18. Εσύ διάβασες κάπου ότι ήταν τουρκοκύπριος;

Ανώνυμος είπε...

Οι ανεγκέφαλοι πρέπει να τιμωρηθούν ή τοθλάχιστον να ξεσκεπαστούν. Δεν είναι λίγοι. Αν έχουμε κράτος δικαίου αυτό πρεπει να κανουμε. Διαφορετικά τους προστατεύμε ή δινοθλε συγχωροχάρτι. ΣΤα κατεχόμενα δεν έχουν κράτος δικαίου. Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση τι κάνουν αυτοί για τα δικά τους εγκλήματα.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Όχι, έχω κάνει λάθος εκ παραδρομής. Τούρκος ήταν απο αυτούς που έστελλαν στην ΤΜΤ τζαι εβαφτίζαν τους ότι τάχα ήταν πχ Παρπέρης.

Τζαι τούτα που την επίσημη Τουρκία σε αντίθεση με την δική μας πλευρά που ουδέποτε έδρασε κατ΄αυτόν το τρόπο τζαι λλίον έλειψεν να ζητούμε τζαι συγνώμες.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή την τιμωρία δικών μας ανεγκέφαλων που μολύνουν το δίκαιο μας, το θεωρείς συγνώμες προς την άλλη πλευρά; Προτείνω την τιμωρία πραξικοπηματιών και Εοκαβητατζήδων, όπως και ατόμων που σκότωσαν άμαχους, είτε δικούς μας , είτε ΤΚύπριους. Τι κράτος δικαίου έχουμe; To μέτρο συγκρισης μας είναι το τι κανει η άλλη πλευρά;

Ανώνυμος είπε...

ο Ηλικιακός Ρατσιστής Anef_Oriwn τρωγοπίνει σε τακτική βάση με τον Γλαύκο Κληρίδη και άλλους Τουρκοκύπριους πολιτικούς στον νότο

*Ιοσίλιος*

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ είπε...

Η διαδικασία του διακοινοτικού διαλόγου είναι λανθασμένη. Το ίδιο και οι υποχωρήσεις, οι οποίες αποδείχτηκαν ανίκανες να εξευμενίσουν την Τουρκία.

Οπότε, χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Όσοι απορρίπτουμε μία κακή λύση, πρέπει όντως να μπορούμε να αντιπροτείνουμε μια ρεαλιστική και έξυπνη στρατηγική.

Μια νέα στρατηγική που θα πιέζει την Τουρκία να προβεί σε παραχωρήσεις στο Κυπριακό μέσω:

1) μιας συνεχούς διεθνούς εκστρατείας που θα παρουσιάζει το Κυπριακό ως θέμα εισβολής και κατοχής. Γι' αυτό το σκοπό επιβάλλεται η πλήρης συστράτευση ελλαδικού, κυπριακού και απόδημου ελληνισμού.

2) ουσιαστικής ενίσχυσης της αμυντικής μας θωράκισης, τόσο ένοπλης όσο και πνευματικής. Η σημερινή σε μεγάλο βαθμό τραγική εικόνα της Άμυνας και της Παιδείας μας, που οδηγούνται από επικίνδυνους Υπουργούς σε επικίνδυνες ατραπούς αποσύνθεσης, μόνο τραυματίζει το ηθικό μας και αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική μας θέση.

3) πλήρους μπλοκαρίσματος της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Θέλει να προχωρήσει; Να φύγει από την Κύπρο

4) Συντονισμού του πανίσχυρου κυπριακού λόμπι στη Βρεττανία και του πανίσχυρου ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ

5) Καταπολέμησης της αναξιοκρατίας και του βολέματος ανίκανων συνήθως "ημετέρων". Φαινόμενα ατόμων με ανεπαρκείς γνώσεις και με ακατάλληλο υπόβαθρο σε θέσεις κλειδιά πρέπει να εκλείψουν (φαινόμενα Τσιελεπή δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα).

Όσον αφορά τη μορφή της λύσης: πρέπει να είναι λύση που θα αποφασίσει ο Κυπριακός λαός, βάσει διεθνών συμβάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών, ΑΦΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΒΑΛΗΤΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, όχι πριν! Με κατοχή, με απειλές και εκβιασμούς, δεν μπορεί να υπάρξει ορθή λύση.

Τα πιο πάνω είναι μόνο ενδεικτικά. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στην υλοποίησή τους και σίγουρα μπορούν να γίνουν κι άλλα.

Αλλά χρειάζεται κάτι να γίνει. Σίγουρα όχι αυτό που γίνεται σήμερα.

Γιατί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σε διχοτόμηση, μέσω νομιμοποίησης ή μονιμοποίησης και σε μεταγενέστερο στάδιο σε ολική εξάλειψη του κυπριακού ελληνισμού.

Δε θέλω να είμαι μάντης κακών, αλλά αν δεν ανακοπεί η κατηφορική πορεία, εκεί οδηγούμαστε.

Το Κυπριακό πρέπει επιτέλους να επανατοποθετηθεί στη σωστή του αντικατοχική βάση.

Καφετζής είπε...

Νέα συζήτηση στο Κυπριακό Καφενείο;

Είχε δίκαιο ο κ. Χριστόφιας για την παρομοίωση;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ξενοφώντος

Έτσι όπως τα λέτε επιβάλλεται να κατέλθετε υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές για να διεκδικήσετε τα δίκαια σας στην πράξη και όχι με λόγια του αέρα μέσω των μπλοκς.

Αν καταφέρετε να πείσετε τον Κυπριακό λαό να σας ψηφίσει τότε στο χέρι σας θα είναι να διώξετε τον κάθε Τσιελεπή.

Μην μου πείτε ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατι θα σας πω ότι αν δεν μπορείτε να πείσετε τους κύπριους πως θα μπορέσετε να πείσετε ολόκληρη ΄την ανθρωπότητα για τον αντικατοχικό σας αγώνα?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ξενοφώντος

Αν έχετε τόσο δίκαιο όσο λέτε τότε πρέπει να το έχετε σίγουρο ότι ο πολίτης θα σας εμπιστευτεί στην κάλπη.

Ελπίζω να μητν του γυρίσετε την πλάτη

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ξενοφώντος

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το καταφύγιο του κάθε μικρο απατεώνα είναι η πατριδοκαπηλεία και ο ακραίος εθνικισμός, έτσι δεν είναι?

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι η πρόταση σας είναι σπουδαία.

Αν εφαρμοστεί, οι Τούρκοι θα το βάλουν στα πόδια και θα φύγουν.

Ούτε καν ο Τάσσος δεν σκέφτηκε την στρατηγική που προτείνεις.

Φαντάσου.

Πρέπει να είσαι διάνυα εσύ....

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιθκια

Σε περίπτωση που ο Ξενοφώντος και οι υπόλοιποι ποντικοί συναγωνιστές του δεν σχηματίσουν ψηφοδέλτιο στις επόμενς βουλευτικές εκλογές τότε αυτό θα είναι μέγιστη υποχώρηση.

Ρήγας είπε...

Μπλα, μπλα, μπλα. Επί της ΟΥΣΙΑΣ, έχει κανένας να πει κάτι και να διαφωνήσει σε αυτά που είπε ο Ξενής, ή θα ακούσουμε και άλλο μπλα, μπλα και μπλα;

Με την καλή, δεν καταλαβαίνετε, με την ανάποδη δεν καταλαβαίνετε, συζητούμε σοβαρά δεν ακούτε.

Μόνο όταν σας βρίζουμε μας ακούτε και βγαίνετε μετά και κλαψουρίζετε.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Στο Μπλα μπλα μπλα έχετε μαστερ κύριε Ρήγα.

Εφόσον είστε πολύ έξυπνοι και η πολιτική σας είναι η σωστή γιατι δεν θέλετε να δοκιμαστείτε?

Πάρτε λοιπον τον Χριστόφια και τον Παπανδρέου και συνεχίστε το μπλα μπλα. Σε τρία χρόνια θα συνεχίσετε με μπλα μπλα αλλά στο Αναστασιάδης watch.

Ανώνυμος είπε...

Για τις προτάσεις του Ξενή Ξενοφόντος θα σχολιάσω το δεύτερο σημειό περί αμυντικής και πνευματικής θωράκισης. Η άμυνα μας ήταν σε αποσύνθεση από τον καιρό ιδρύσεως της Εθνικής Φρουράς. Ουδέποτε ήμαστε σε θέση να αποκρούσουμε οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια. Το 1974 η επιστράτευση δεν δούλεψε. Οι Τούρκοι πολεμούσαν με G3 και εμείς με μαρτιίνια. Είχαν αεροπορία. Συστήνω το βιβλίο 'Η Μάχη της Κύπρου' του Ταξίαρχου Σέργη. Επιπλέον η αναλογία πληθυσμού Τουρκίας/Κύπρου δεν μας επιτρέπει να έχουμε περιθώριο ελιγμού. 70 εκατομμύρια Τούρκοι 800,000 ΕΚύπριοι. Γεννησεις ανα γυναίκα 2.3 στην Τουρκία, στην Κυπρο 1.7. Πρέπει να αναρωτηθούμε για τις δυνατότητες μας και το δημογραφικό παράγοντα. Η Τουρκία έχει ετήσιο ΑΕΠ 950 δισεκατομμυρια δολαρια και η Κυπρος 22 δισεκατομμύρια. Η τουρκία είναι μελος των G20 και προβλέπεται να είναι μελος των G8 σε 30 χρόνια. Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου πρέπει να τον γνωρίσεις και να έχεις στρατηγική. Οι Αρχάιοι ΈΛληνες το γνώριζαν αυτό στον πόλεμο. Είχαν επίσης το πάνω χέρι στην τεχνολογία της εποχής. Ήταν δηλαδή το Ισραήλ της αρχαιότητας. Εμείς βασιζόμαστε σε εισαγόμενα όπλα, (η Δύση δεν μας πουλά) τα οποία επίσης εισάγουν οι Τούρκοι, και πολύ περισσότερα και πιο συγχρονα. Και δεν έχουμε αεροπορία ή ναυτικό κτλ. Άρα τι ελπίζεις να πετύχεις με στρατιωτική αναβάθμιση κ. Ξενοφόντος; Να πετάξουμε χρηματα σε μια μαύρη τρύπα;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο κύριος Ξενοφώντος, ο κύριος Ρήγας και οι υπόλοιποι ποντικοί πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα των θέσεων τους στις επόμενες βουλετικες εκλογές τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Μόλις έρθουν στην εξουσία θα μπορέσουν να εφραμόσουν το πρόγραμμα τους.

Θα αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες και θα εκδιώξουν τον κάθε κόλοκο τύπου Τσιελεπή. Θα κάνουν ενημέρωση σε όλο τον κόσμο και μάλλον η Τουρκία θα το βάλει στα π΄΄οδια και θα αποχωρήσει από την κύπρο.

Νομίζω αξίζει τον κόπο να αγωνιστείται ρε παιδιά..... φτάνει πρωτα να κατεβείται στις εκλογες και να πείσετε τους Κυπρίους....τότε θα εφαρμόσετε το όραμα σας!

Ανώνυμος είπε...

Ρε λεβέντη

Τούτοι φοούνται να πούν τα ονόματα τους....σιγά να μεν εκατεβένναν τζιαι σε εκλογές...έτο...πανύρην να γίνεται....στις επόμενς προεδρικές εννα μας πουν απλώς ότι μας είπαν τζιαι στις πρόσφατες ελληνικές εκλογές....

είπαν τότε....ο καραμανλης και ο παπανδρέου δεν είναι το ίδιο και ότι ο τελευταίος υπερτερεί...έμειναν με τον πούτσο στο χέρι τελικά....γιατί ελληνικός λαός δεν συμφώνησε μαζί με τους ποντικούς που κυκλοφορούν εδώ μεσα...

33 ΜΚ είπε...

Μπράβο Ξενοφώντος.

Τόσο καιρό όλοι έλεγαν "κι εσείς τι προτείνετε;".

Και μας κατηγορούσαν όλους για απορριπτικούς.

Τώρα που άκουσαν άρχισαν να ειρωνεύονται για ποντικούς που θα κατεβούν σε εκλογές.

Κάνε τους τη χάρη και κατέβα στην πολιτική. Γιατί η πολιτική χρειάζεται φρέσκιες ιδέες σαν τις δικές σου.

Πλαστήρας είπε...

Πολλά λέγονται, εγώ θ απω κάτι λιτά: Η Τουρκία δεν ήρθε για τη μισή Κύπρος. Δεν της συμφέρει η διχοτόμηση. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι τη θέλουμε κι εμείς (για να προλάβω τη γνωστή επωδό των ενδοτικών). Η Τουρκία θέλει να ελέγξει όλη την Κύπρο και σιγά σιγα να την προσαρτήσει. Το παράδειγμα της Αλεξανδρέττας βοά! Αυτό θα το πετύγχανε με λύση ΔΔΟ αλά Ανάν. Τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΛΑΚΑ

Δηλαδή ο Τάσσος που ηταν υπέρμαχος της Διζωνικής και Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ήθελε να παραχωρήσει την Κύπρο στην Τουρκία;

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Αρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές του 2011!!

Οσα πρόβατα πιστεύουν ότι η Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία είναι εφεύρεση του Χριστόφια, όσοι πιστεύουν τις εξυπνοβλακίες αυτων του τα πέρνουν απο τη μια, τα φέρνουν από την άλλη επειδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ να πουν "Δε θέλουμε λύση","Δε θέλουμε λύση γιατί ακόμα θέλουμε Ενωση με τη μητερα πατρίδα", "Δε θέλουμε λύση γιατί το στενό μας το μυαλό δε μπορει να καταλάβει Πόσα κακά έφερε ο Σωβινισμός στον τόπο μας"

...παρακαλούνται να καταθέσουν πρώτοι τις υποψηφιότητες!!

Καποιους εκυρίευσε ο ΠΑΝΙΚΟΣ και γίνμονται ρεζίλι καθημερινά...όπως γίνεται ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΟΥ (ΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΑΚΙ), Ο ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ, Ο ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ "ΠΟΝΤΙΚΙ", "ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ", "ΝΤΕΝΚΤΑΣ", "ΑΝΤ1" ....!!! ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ραούφ Ντενκτάς το 2003 υποστήριξε Γλαύκο Κληρίδη και το 2008 Δημήτρη Χριστόφια

http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?p=625

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπητός φίλος είπε ότι ο Ραουφ Ντεκτας ψήφισε Χριστόφια και Κληρίδη.

Ακόμη ένας λόγος δηλαδή για να κατέλθετε υποψήφιοι φίλοι ποντικοί.

Αν δεν το πράξετε τότε είστε οι πρωτομάστορες της υποχωρητικότητας.

Θα μείνετε για πάντα δειλοί.
Οι πραγματικοί Έλληνες δεν θα συμπεριφέρονταν έτσι.

Θα πάλευαν για να εφαρμόσουν τη δική τους πολιτική.

Ο μόνος δημοκρατικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κατεβάσετε ψηφοδελτιο.

ματωμενη μεσαορια είπε...

για όσους αντέχουν να δουν την ιστορία της Κύπρου στα μμάδκια

Voice of Blood 2: Searching for Selden

του Αγκαστινιώτη

http://video.google.com/videoplay?docid=-7695688617775364591&ei=CBCASoSpIsGz-AaYqJ3sDg&q=Voice+of+Blood+2%3A+Searching+for+Seldon&hl=en

Ανώνυμος είπε...

ρε γαμώτο, αφού ο Ντενκτάς στήριξε Κληρίδη-Χριστόφια, γιατί επιμένουν να φταιν τον κακορίζικο τον Τάσσο;

Ανώνυμος είπε...

http://video.google.com/videoplay?docid=-7695688617775364591&ei=CBCASoSpIsGz-AaYqJ3sDg&q=Voice+of+Blood+2%3A+Searching+for+Seldon&hl=en#docid=7297355448898281061 ΑΤΤΙΛΑΣ 74, ΤΥ ΚΑΤΑΞΙΟΜΕΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΧΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΒΡΟΜΗ ΠΟΡΔΗ τον πληρωμενο πραχτορα αγκαστινιωτη.

Ανώνυμος είπε...

Οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν στις εκλογές δεν είναι πάντοτε οι εκλεκτοί του λαού αλλά αυτοί που επιβάλλονται από τα κομματικά γραφεία.

(Τα κόμματα ανέκαθεν ήταν γραφεία εξευρέσεως εργασίας, παρά κύτταρα της δημοκρατίας)

Η μέχρι πρόσφατα, "Υποχρεωτική Ψήφος" εξανάγκαζε τον κύπριο πολίτη σε συναλλαγή με υποψηφίους "δώσε ρουσφέτι να σε ψηφήσω"

Συνδυαζόμενες οι νοοτροπίες αυτές με την αδυναμία μας να επιλύσουμε το Κυπριακό πρόβλημα, αρκετοί έκτισαν πολιτικές καριέρες.

Ο Κυπριακός Προεδρικός Θώκος ήταν όνειρο του κάθε φιλοδοξου πολιτικού. "Μιαν σου, μιαν μου" και ρεβανσισμοί, άφησαν το Κυπριακό πρόβλημα να χρονίζει με την δικαιολογία ότι "Ο Ντεκτάς θα τα ποκουπίσει", "αδιαλλαξία της Τουρκίας","το κλειδί βρίσκεται στην Αγκυρα"

Δεν φτάναν όλα τα πιο πάνω, το "όλοι πρόσφυγες στα σπίτια τους" μετεξελίχθηκε σε "οδυνηρό συμβιβασμό" που η οδύνη του δεν βρήκε πάτο ακόμα.

Ερήμην του λαού, επιβλήθηκε σταδιακά η ΔΔΟ "με ότι αυτό σημαίνει" και να δούμε τι απάτες έπονται προκειμένου να ικανοποιηθεί τάχα η ψευδαίσθηση ότι θα χορτάσει μια μέρα η Τουρκία και θα πεθάνει από δυσπεψία.

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά προκύπτουν 2 σύνθετα ερωτήματα

α) είναι ο Χριστόφιας κατάλληλος να διαπραγματευτεί το Κυπρικαό πρόβλημα και να αποφύγει της πρόστυχες βρεττανικές και τούρκικες τρικλοποδιές ? Η μήπως βρέθηκε στην Προεδρία του κράτους, αφού πρώτα κατέβασε τον Κληρίδη, έγινε σκαλί για τον Τάσσο και μετά υφαρπάζοντας την ψήφο του κέντρου σε μια κατάστατη "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα", έκατσε στον Προεδρικό Θώκο ?

β) είναι η "ΔΔΟ με ότι αυτό σημαίνει" μια λύση ανάμεσα σε Ελληνες και Τούρκους, με την Τουρκία εγγυήτρια, που θα αντέξει 50, 100, 2000 χρόνια ? Οι Πρόνοιες εκ περιτροπής Προεδρίας με σταθμισμένη ψήφο, η αποδοχή 50000 εποίκων περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα Χριστόφια ? Η μήπως, "πόννα κάτσω και μετά θωρούμεν τζιαι κάμνουνμεν"


Τελικά οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, τι προτεραιότητα έχουν ? Οτι πεί το ΑΚΕΛ, ή η ασφαλισμένη επιβίωση στον τόπο των προγόνων τους ?

ματωμένη μεσαορία είπε...

Ακριβώς όπως το είπα...
Όσοι αντέχουν να δουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ιστορία του τόπου μας στα μμάδκια. Οι υπόλοιποι ναι εννά τα κλείουν (τα μμάδκια).
Εγώ είδα τό Αττίλας 74 του Κακογιάννη. Εσύ τόλμησες να δεις τι έγινε στην 16μηνη Σελντεν?

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ματωμένη Μεσαορία,
Η 16μηνη Selden εν μια ιστορία, δεν εξαντλεί την Ιστορία. Μελετάτε σφαιρικά και ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά αν θέλετε να εξαγάγετε βάσιμα ιστορικά συμπεράσματα.
Εν τόσον απλό τζαι μεν χαντακώνεστε που μια ιστορία (τραγικήν οπωσδήποτε αλλά όχι το όλον).

Ρήγας είπε...

Πάμε στην εθνική φρουρά. Ναι, είχε και συνεχίζει να έχει προβλήματα. Όμως, το ΑΚΕΛ ήταν ΠΑΝΤΑ συμπολίτευση. Αφού η ΕΦ δεν πήγαινε καλά (μιζες, έλλειψη εκπαίδευσης, κλπ), τότε δεν έχει και το ΑΚΕΛ ευθύνες;

Όταν αμέσως μετά την εισβολή ο Λυσσαρίδης έλεγε "κάθε σπίτι και κάστρο", ποιοί τον κορόϊδευαν; Το ΑΚΕΛ! Που ήθελε "ειρήνη" (των νεκροταφείων).

Σε τελική ανάλυση κάθε λαός έχει την ιστορική κατάληξη που του αξίζει. Αν οι Έλληνες της Κύπρου αποφασίσουν να μπουν σε διαδικασία εξαφάνισης μέσω μιας ΔΔΟ, τότε κακό του κεφαλιού μας. Η Τουρκία ήρθε στην Κύπρο για να την κατακτήσει ολόκληρη, όχι την μισή. Την μισή απώς την κατέκτησε με πόλεμο. Την άλλη μισή θα τους την δώσουμε εμείς στο όνομα μιας "ειρήνης" των νεκροταφείων αν αποφασίσουμε να υπογράψουμε λύση ομοσπονδίας.

Να ρωτήσω όμως κάτι: Αν ξαναπάμε σε δημοψήφισμα και αν ξαναπούμε ΟΧΙ, θα σταματήσετε να μας ζαλίσετε; Εννοώ, θα μας ξαναφέρετε και άλλο σχέδιο και άλλο και άλλο κλπ;

Όσο για αυτό το θλιβερό ανθρωπάκι που βάλαμε να παριστάνει τον πρόεδρο, θα έπρεπε να γνωρίζει ιστορία (που υποτίθεται ότι σπούδασε) και να μπορεί αντικειμενικά και επιστημονικά να παραλληλίζει χωρίς φόβο και χωρίς πάθος το Τουρκικό καθεστώς με το ναζιστικό καθσετώς, αντί να κάνει την πάπια και να εμφανίζεται σαν φοβισμένο μαθητούδι δημοτικού που θέλει να τα πηγαίνει καλά με όλους ακόμα και όταν τον δέρνουν τα άλλα παιδάκια.

Ποιός είχε πει (αναφορά στους Times του Λονδίνου) "Go, kill without mercy. After all, who remembers the Armenians?"



Ρήγας

ματωμενη μεσαορια είπε...

προς μαγγανοπήγαδο.

Δεν είναι το όλο. Πως μπορούσε να είναι εξάλλου μια συγκεκριμένη περίπτωση ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ιστορία.

Όμως αποτελεί κομμάτι της ιστορίας τζε όποιος αρνείται να την δη καν, ως να μην υφίσταντο, εκλήματα που αγγίζουν τα όρια του εθνικού ξεκαθαρίσματος, με δράστες συγκεκριμένους ελληνοκυπρίους, τότε δεν έχει καμίαν πιθανότητα να δει την ιστορία στην ολότητά της.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ματωμένη Μεσαορία, ψάξε και διάβασε το λόγο του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη ¨Ψυχή βαθιά¨ για τον εμφύλιο και θα καταλάβεις τι θέλω να πω.

Ανώνυμος είπε...

για τζεινο που λαλει για κληριδη-ντεκατς-χριστοφκια ας μας πει τζιε μεν ποιον ετρωεν μυστικα ο γιος του ντεκτας λιες μερες πριν το δημοψηφισα