ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Απαγορεύω στους Ευρωπαίους να κακομαθαίνουν τη ναζιστική Τουρκία! Γενναίες προσφορές, θα κάνω μόνο εγώ! Άλλωστε και του Χίτλερ, τις πιο γενναίες προσφορές, ο Στάλιν του τις έκανε!

Να τι δήλωσε ο Δ. Χριστόφιας στην GUARDIAN (το πήραμε από το Κυπριακό Καφενείο):


«Δεν συγκρίνω την Τουρκία με τη ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν είναι λογικό να λέτε μην προκαλείτε την Τουρκία γιατί μπορεί να οργιστεί. Υπάρχουν κανόνες και δυστυχώς η Τουρκία δεν σέβεται αυτούς τους κανόνες. Αυτό μου θυμίζει την κατάσταση πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όπου επιχειρήθηκε ο κατευνασμός του Χίτλερ ώστε να μην γίνει πιο επιθετικός. Η ουσία του φασισμού ήταν η ουσία του φασισμού. Ο Χίτλερ ήταν ο Χίτλερ».

Εμείς καθόλου δε διαφωνούμε με αυτή τη δήλωση.

Πρώτον, γιατί η Τουρκία, με τη θεώρηση της Κύπρου ως ζωτικού της χώρου, με τα συνεχιζόμενα μαζικά εγκλήματα πολέμου της, με τις προσπάθειες γενοκτονίας πληθυσμών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της (π.χ. τους Κούρδους και τους Ελληνοκύπριους εκτοπισμένους), με τη θρασύτητα με την οποία αντιμετωπίζει την Ευρώπη, την οποία και προσπαθεί να φέρει στα δικά της μέτρα, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ο εκπρόσωπος του ναζισμού και του φασισμού στη σύγχρονη Ευρώπη και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δεύτερον, γιατί προσπάθειες κατευνασμού της Τουρκίας, υποχωρήσεις προς την Τουρκία,
τροφοδοτούν τον επεκτατισμό της.


Ο Δ. Χριστόφιας όμως, δεν πρέπει απλά να κάνει μαθήματα στους Ευρωπαίους, αλλά με έντονο πνεύμα αυτοκριτικής, να αλλάξει ουσιαστικά πορεία. Γιατί ο ίδιος, δίνει γη και ύδωρ στην Τουρκία, αποδεχόμενος πάγιες τουρκικές αξιώσεις και κάνοντας (με δική του παραδοχή) "γενναίες προσφορές προς την Τουρκία". Γιατί ο ίδιος και οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί του, αποκαλούν εθνικιστές όσους αντιστέκονται στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Γιατί ο ίδιος αποενοχοποιεί συνεχώς την Τουρκία με τις πράξεις του.

Ελπίζουμε ο Χριστόφιας, να μη γίνει γραφικός και γελοίος όπως ο Πάγκαλος, ο οποίος συνόδευε τους δημόσιους λεονταρισμούς του σε δηλώσεις, με τραγικές εθνικές υποχωρήσεις.

Κάνε την αυτοκριτική σου Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Αυτός που κακομαθαίνει την Τουρκία, είσαι πρώτα εσύ.

ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

Σημείωση
: Ωραία ανάρτηση επί του θέματος έχουν ετοιμάσει και οι συναγωνιστές της Αντιπαρακμής (
http://antiparakmi.blogspot.com/)

33 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

www.anentaxtoipatriwtes.blogspot.com

Ρήγας είπε...

Καλά, στα αριστερά αυτός είναι ο Ταλάτ και στο κέντρο είναι ο καφετζής που τους σερβίρει. Αυτός στα δεξιά ποιός είναι;


Ρήγας

m_arioss είπε...

Χριστόφιας: Ο Τσάμπερλαιν της Κύπρου

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=32131&colid=&catid=48&dt=2008-09-14%200:0:0

Unknown είπε...

είσαστε βλακες
εισαστε βλακες
εισαστε βλακες
εισαστε βλακες
εισαστε βλακες
εισαστε βλακες

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΚΑΝΕ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟ0-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ.
ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΑΣ!!!

Σάββας Παπάκης είπε...

Ο Πρόεδρος το παράκανε λίγο.

Τι κατάλαβε με μια τόσο υπερβολική και άστοχη δήλωση;

Να μαζέψει και πάλι τους Ευρωπαίους εναντίον μας;

Τι σχέση έχει καλέ η Τουρκία με τη ναζιστική Γερμανία;

Περικλής είπε...

Επιτέλους, ο Πρόεδρος συμπεριφέρεται σαν Πρόεδρος!

Μπράβο Δ. Χριστόφια, σύντροφε Δημήτρη για τις εύστοχες δηλώσεις σου.

KosMAS είπε...

Ο Περικλις είναι ακελικός που τοσκασε απο το Ακελ και επανηλθε. Η Μαρια Β από θανατικια ακελικια, αλλα τελεφτεα αρχισε τζε κλονεται. Εμφιλιος σπαραγμος γαμοτα. Παιδκια φερτε τον νουν σας. Τουλαχιστον συντονιστητε

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ματωμένη Μεσαορία, ψάξε και βρες το λόγο του Μική Θεοδωράκη με αφορμή την νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη ¨Ψυχή Βαθιά" και θα καταλάβεις τι θέλω να πω. Η ιστορία δεν μελετάτε επιφανειακά αλλά χρειάζετε εμβάθυνση αν θέλεις να μιλούμε για σωστή αντίληψη της.
Στο λόγο του θα συναντήσεις μια γνήσια αριστερά προσέγγιση που δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά μαϊμού που κάνει σουξεδάκια στην Κύπρο.

ματωμένη μεσαορία είπε...

Πως γίνετε η επιφανιακή τζε πως η βαθκιά μελέτης της δολοφονίας σχεδόν 100 ανυπεράσπιστων γυναικόπαιδων. Καθών χρόνων οι αντρες τους είταν αλλού υπό ομαδική σύλληψη?

Αλήθκια μαγγανοπήγαδο θέλω να ξέρω.

Πάντως νοιώθω ότι δεν μπορούμε να πάμε μακρυά αν δεν την κάμουμε

Γαρδέλης είπε...

Μαριγούλα μου, τι κάνεις μωρέ Σάββατο μοναχούλα σου; Έλα μωρέ να πάμε έξω για κανένα ποτάκι. Μμμμμμ

ΠΑΟΛΑ είπε...

Μια και μιλάτε για Ιστορία: Κυκλοφόρησε το Σάββατο η εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ. Μαζι έχει ένα ένθετο - διακήρυξη του ΑΚΕΛ (ΕΑΣ) το 1949 σχετικά με το Κυπριακό. Προτρέπω όλους, ειδικά τους αριστερούς φίλους, να το πάρουν. Για να δείτε την πραγματική ιστορία της κυπριακής αριστεράς που το ΑΚΕΛ επιμελώς τόσα χρόνια σας αποκρύβει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑΜ ΕΛΑΜ ΣΚΕΠΑΣΕ Κ ΜΑΣ,
ΤΟΥΣ ΔΗΚΟΙΚΟΥΣ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΤΤΑΣ CYPRUS AIRPORT
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

Ανώνυμος είπε...

η Τουρκία είναι ρατσιστική, όπως και η ναζιστική Γερμανία. Αυτό είναι γεγονός. Επίσης ο Anef_Oriwn είναι Ηλικιακός Ρατσιστής.

Τουρκία = Ναζί = Anef_Oriwn

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ε ρηγα τζινος στα δεξια εν ο προεδρος σου,τζιε αν δεν σου αρεσκει καμε group στο facebook "EIMAI TO ΡΗΓΟΠΟΥΛΛΟ ΤΟΥ CHRISTOFIAS WATCH KAI ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ"
τζιε μεν αγχωνεσαι,εννα σου δωκουμε λεφτα οι μονο για να παεις να μεινεις στη μητερα πατριδα,στα αναθεμα να θελεις να παεις εννα τα φκαλεις τα λεφτα σου,απλα εφκα πετω

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΙΟΣΙΛΙΕ, ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ματωμένη Μεσαορία,
Διάβασε το κείμενο του Θεοδωράκη και που ανέφερα προηγουμένως και θα καταλάβεις. Η εμβάθυνση πάντοτε επιβάλλετε αν θέλουμε να έχουμε σωστή κατανόηση για οτιδήποτε. Αντιθέτως η επιδερμική αντίληψη είναι αυτή που μας οδηγεί σε πάθη και διχόνοιες, εξού και υποφέρουμε διότι ενεργούμε με μια επιπολαιότητα με αποτέλεσμα να πέφτουμε στις παγίδες των Εγγλέζων, ενώ η εμβάθυνση θα μας προστάτευε τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν και στο μέλλον.

Ρήγας είπε...

Αυτός στα δεξιά είναι εκείνος στον οποίο δώσαμε την ευθύνη να κρατά ψηλά την ΑΞΙΟΠΡΠΕΙΑ των Ελλήνων της Κύπρου, πράγμα το οποίο ούτε κάνει, αλλά --όπως αποδείκτηκε-- δεν είχε ποτέ του σκοπό να το κάνει.

Και από την στιγμή που ΔΕΝ το κάνει, αλλά και από την στιγμή που αντί να πολεμά με όλες του τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, πολεμά για διάλυση, τότε όχι μόνο δεν κάνει για πρόεδρος, αλλά κάποιος πρέπει επιτέλους να δει και τις ΝΟΜΙΚΕΣ επιπτώσεις των πράξεων και των λόγων του.

Εσείς τα γιουσουφάκια, οι μπράβοι και οι ιερόδουλες του Ακέλ μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Είσαστε μηδέν.

Ο άλλος θα μείνει στην ιστορία ως ακόμα ένας αποτυχημένος πρόεδρος και --αν υπογράψει και μια λύση ΔΔΟ-- θα μείνει επίσης στην ιστορία ως αυτός που πούλησε ένα Ελληνικό νησί στο Τουρκικό καθεστώς (το αγόρασαν οι Εγγλέζοι απο την Οθωμανική αυτοκρατορία, το πούλησε ο Ευέλικτος πίσω στους Τούρκους, μετά από θεμέλια που έβαλε η χούντα/Εοκα-Β με το πραξικόπημα και ο Μακάριος με τις συμφωνίες του '77).



Ρήγας

Σάββας Παπάκης είπε...

Είναι εξοργιστικό, το ότι μετά από το φιάσκο του 2004, οι δυνάμεις της μη λύσης παραμένουν τόσο ισχυρές και δικτυωμένες.

Καταφέραμε να φύγουμε το "MR NO" από την εξουσία, καταφέραμε να διατηρήσει το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ τη δύναμή του, καταφέραμε να ελέγξουμε το ΔΗΚΟ, καταφέραμε να βγάλουμε εμείς οι δυνάμεις της λύσης Πρόεδρο, αλλά οι δυνάμεις του ΟΧΙ παραμένουν τόσο ισχυρές.

Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό; Προσωπικά, νιώθω πολύ απογοητευμένη.

Πλαστήρας είπε...

Η εξήγηση Μαρία Β. βρίσκεται στα κύτταρα του Ελληνισμού. Υπεράνω κομματικών στεγανών, όταν έρθει ο κίνδυνος, όλοι μας ξεχνούμε τις κομματικές διαφορές μας και ενωνόμαστε για τη σωτηρία της Πατρίδας μας.

Ψάξε το.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Μαρία Β, Σύνελθε, μην τρώτε τα παραμύθια που τόσο έντεχνα σας ταΐζει η Εγγλέζικη και η Τούρκικη προπαγάνδα. Μην χαρακτηρίζετε δυνάμεις της μη λύσης αυτούς που δεν θέλουν μια "λύση" που θα είναι σχεδιασμένη να αποτύχει και να οδηγήσει τα πράματα στη διχοτόμηση που θέλουν οι Εγγλέζοι και οι Τούρκοι. Αυτό το έχουν ήδη περάσει στο λαό μας και ένα θύμα αυτής της προπαγάνδας είσαι και εσύ, ΑΝΟΙΞΤΕ τα μάτια σας για το καλό του τόπου μας.

ματωμενη μεσαορια είπε...

Μαγγανοπήγαδο.

Εσύ είδες την ταινία του Αγγαστινιώτη?

http://video.google.com/videoplay?docid=-7695688617775364591&ei=CBCASoSpIsGz-AaYqJ3sDg&q=Voice+of+Blood+2%3A+Searching+for+Seldon&hl=en

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ουσιαστικά, φίλη Μαρία Β, αυτό που χαρακτηρίζεις ως δυνάμεις της λύσεις είναι οι δυνάμεις που προωθούν την "λύση" που θα μας διαλύσει. Τη "λύση" που χτίζετε πάνω στην "λογική" των Εγγλέζων μετατρέποντάς μας από θύματα σε θύτες άρα και πρέπει να πληρώσουμε. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να πέφτουμε στα ύπουλα σχέδια των Εγγλέζων. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί. Μελετήστε ιστορία (όχι την παραμορφωμένη από τους Εγγλέζους που πάλι έντεχνα προβάλλετε) και η Ιστορία θα σας διδάξει.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Αγαπητή Ματωμένη Μεσαορία, Δεν την έχω δει ολόκληρη αλλά έχοντας δει όση είδα δεν έχει να μου πει κάτι το νέο κάτι το άγνωστο. Είμαστε θύματα των Εγγλέζων τόσο εμείς όσο και η Τουρκοκύπριοι. Οι Τουρκοκύπριοι επιπρόσθετα είναι επίσης θύματα της Τουρκίας και στην συνέχεια και εμείς το ίδιο. Απλά βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι τόσο σε εμάς όσο και στους Τουρκοκύπριους που έπεσαν στην παγίδα των Εγγλέζων δίνοντας τους της αφορμές. Από την άλλη θα ήταν εξωπραγματικό να φαντάζετε κανείς ότι υπάρχει λαός χωρίς ανεγκέφαλους, ουτοπία. Η δράση όμως τον ανεγκέφαλων (που φέρει την ευθύνη της) δεν απαλλάσσει τον όντως φταίχτει που είναι οι Εγγλέζοι και δεν πρέπει ποτέ να φωρτόσουμε στους ώμους μας την ευθύνη των Εγγλέζων γιατί θα παραιτηθούμε από τα δίκαια μας και θα αυτοκαταδικαστούμε.
Βρήκες τον λόγο του Θεοδωράκη?

Ανώνυμος είπε...

Ε Μεσαορία,

Ο Αγκαστινιώτης δεν είναι αυτός που διαμένει στα κατεχόμενα;

Πως και οι μόνοι Ε/Κ που είναι στα κατεχόμενα, εκτός των εγκλωβισμένων, είναι αυτός και ο Φ. Δρουσιώτης;

Μήπως κάτι έδωσαν στους Τούρκους ως αντάλλαγμα; Κανένα ντοκιμαντέρ, καμιά ψυχή, καμιά συνείδηση ας πούμε;

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπη και ολα της τα accesories τι εχουν να σχολιασουν για την υποθεση με τους ΤΟR-M1 και τις ενεργειες του ΜεγαΤασσου?

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Μπορεί να μην έδωσαν αντάλλαγμα φίλε ανώνυμε. Μπορεί να χαρακτηρίζονται από αφέλεια ιλιγγιώδους έκτασης.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι πράκτορες είναι

Πλαστήρας είπε...

Μαγγανοπήγαδο

θα διαφοροποιηθώ σε κάτι από όσα είπες. Οι Τουρκοι δεν θέλουν απλά τη διχοτόμηση. Δεν τους αρκεί πια. Είναι αχόρταγοι. Θέλουν μεν τα κατεχόμενα δικά τους αλλά ζητούν και επικυριαρχία στην υπόλοιπη Κύπρο. Δηλαδή Σχέδιο Ανάν!

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Αγαπητέ φίλε, αυτό που κάνουν είναι δουλεία πρακτόρων αλλά δεν είναι κατ΄ανάγκη πράκτορες. Και έχει διαφορά το ένα από το άλλο γιατί αν πούμε το δεύτερο τότε κάπως έτσι ξεκινούν οι διχόνοιες σε μια ήπια μορφή για να λάβουν μια πιο ακραία μορφή σε μεταγενέστερο στάδιο. Δηλαδή σε διχασμό κάτι το οποίο εύκολα μεταφράζετε ως υλοποιήση της πανουργίας της Εγγλέζικης πατέντας του διαίρει και βασίλευε. Οπότε συστήνω αυτοσυγκράτηση για να μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος κάνοντας δηλαδή αυτό που επιθυμούν οι Εγγλέζοι οπότε και θα τρίβουν τα χέρια τους με ευχαρίστηση. οι άνθρωποι αυτοί είναι πες θύματα της Εγγλεζοτουρκικής προπαγάνδας και δες του με κατανόηση αν θέλεις να σε ακούσουν και να μην βάλουν μπροστά τις άμυνες τους οπότε και η πατρίδα μας και μόνο θα χάσει.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Αγαπητέ Πλαστήρα,
Δεν παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Τους έχει αννοίξει η όρεξη οπότε και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ σκούρα.

O Sartanakkas o Foustanellas είπε...

Ισχυρές οι δυνάμεις του ΟΧΙ? Μα τι λες Μαρία Β.? Ποιές δυνάμεις του όχι? Καμια 100 ψώρηδες έχουν μείνει να λάσσουν και να συγχαίρουν ο ένας τον άλλον για τον ανένδοτο και επιτυχημένο τους αγώνα (που παραδόξως αποτυγχάνει όλο και και πιο οικτρά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση).
Επείδη ο υπόλοιπος κόσμος έχει ποιό σοβαρά πράγματα να κάνει - φαίνεται να είναι πολλοί οι ρηγες, οι πλαστήρες, οι ιοσήλιοι, οι φάλητοι και οι Πάολες. Όμως - ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ- Καμιά 50αρια- εκατοστή αν θες, γραφικά ανθρωπάκια, που την είδαν Κολοκοτρώνηδες,,,

By the way...Τέτοιο χέσιμο στα μούτρα που σας έκανε απόψε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, είναι απίστευτο..ΌΛΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ- ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ- ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ