Αποκαλύπτουμε: Λιν Πάσκοε, το υπάκουο σκυλάκι της Τουρκίας

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009


Ο 66χρονος Λιν Πάσκοε, Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, συναντήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2009 στη Νέα Υόρκη, με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Ιλκίν.

Εμείς έχουμε στη διάθεσή μας και το σχετικό έγγραφο. Στη συνάντηση ο Ιλκίν εξέφρασε το παράπονο ότι "Mr. Christofias was not as flexible and forthcoming as Ankara had expected" δηλαδή ότι ο Χριστόφιας δεν είναι τόσο ευέλικτος, όσο τον περίμενε η Τουρκία. Σ’αυτή την διαπίστωση συμφώνησε ο Λιν Πάσκοε, λέγοντας ότι "the talks were not progressing as rapidly as he would wish", δηλάδή ότι όντως η διαδικασία δεν προχωράει όσο γρήγορα θα επιθυμούσε.

Ο Ιλκίν παρότρυνε τον Πάσκοε να μιλήσει στον ειδικό αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα στην Κύπρο κ.Ταγιέπ Μπρουκ Ζεριχούν και να τον προειδοποιήσει ώστε στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός όταν θα αναφέρεται στο κυπριακό πρόβλημα. Άσκησε κριτική για τη χρήση των λέξεων "units of federation - μέρη της ομοσπονδίας" και "pseudo state - ψευδοκράτος", που χρησιμοποιήθηκαν στη δήλωση προς τα ΜΜΕ στις 5 Ιανουαρίου και σε άρθρο στην ιστοσελίδα της UNFYCYP αντίστοιχα, προσθέτοντας ότι η χρήση αυτής της ορολογίας είναι απαράδεκτη. Το καλό και υπάκουο σκυλάκι Λιν Πάσκοε "promised to talk to Mr.Zerihoun and to ask him to be more careful", δηλαδή υποσχέθηκε ότι θα μιλούσε με τον κ.Ζεριχούν και θα τον προέτρεπε να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.


Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να εξηγήσει στον Πάσκοε ότι:

  1. Η ταχύτητα με την οποία προχωράει η διαδικασία έχει απόλυτη σχέση με τη στάση της Άγκυρας στη διαδικασία αυτή. Άρα θα περίμενε κάποιος να υποδείξει στον Ιλκίν ότι για να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία, πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα τουρκικά στρατεύματα και οι έποικοι από την Κύπρο, καθώς και οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
  2. Εμείς ήμασταν, είμαστε και πάντα θα είμαστε πανέτοιμοι για λύση, για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση. Κι αυτό επειδή εμείς είμαστε τα θύματα της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, του φρικτού αυτού εγκλήματος και των παραγώγων του.
  3. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό με την ορολογία που χρησιμοποιήθηκε από τον κ.Ζεριχούν. Επομένως και πάλι θα περιμένε κανείς να υποδείξει στον Ιλκίν ότι το ψευδοκράτος ονομάζεται ψευδοκράτος επειδή δημιουργήθηκε παράνομα από αρρωστημένα μυαλά, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και γι’αυτό το λόγο δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Ίσως να πρόσθετε βέβαια και ότι ποτέ δεν πρόκειται να αναγνωριστεί.

Είναι καιρός να τεθεί πιο έντονα το θέμα που όλοι σιγοψυθιρίζουμε. Είναι απαράδεκτο, άνθρωποι που εργοδοτούνται από τον ΟΗΕ, να αγνοούν ή/και να προσποιούνται ότι ξεχνούν ψηφίσματα και αποφάσεις του οργανισμού που τους εργοδοτεί, για να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, προσωπικά ή φίλων.

Το υπάκουο σκυλάκι, το οποίο ελπίζουμε να αγνόησε ο κ.Ζεριχούν και να μην λάβει σοβαρά υπόψιν του ο Μπαν Κι Μουν, επιβεβαιώνει ότι η στάση του ΟΗΕ στο κυπριακό έχει φθαρεί, έχει επηρεαστεί από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα τα δίκαια του κυπριακού λαού να πνίγονται σε μια άθλια προσπάθεια διατήρησης της ισορροπίας δυνάμεων.

Η διέξοδος από αυτή τη φθορά δεν είναι η «όποια λύση» όπως υποστηρίζουν κάποιοι, που ως γεροντοκόρες με αγωνιώδη και βασανιστικό πόθο για γάμο, μας σπρώχνουν στην αποδοχή της όποιας λύσης. Η διέξοδος από αυτή τη φθορά μπορεί να επιτευχθεί με:

1. ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

2. ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias-watch

20 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να κηρυχθεί persona non grata. Και αυτός και ο Downer!

Ανώνυμος είπε...

Ταγματάρχες του ΕΛΑΜ θεάθηκαν να συντρώγουν σουβλάκια στο Γεννάδιο μαζί με παράγοντες της ΕΔΟΝ στην Πάφο.

Xampis είπε...

Και πως θα γίνει η μαζικοποίηση του αντικατοχικού κινήματος;

Με τους 2-3 ψώρηδες της "Επιτροπής";

Ανώνυμος είπε...

Οχι, με τα αμέτρητα αμνοερίφια του ΑΚΕΛ

Ανώνυμος είπε...

Όταν μας δώσετε και εμάς δωρεάν από ένα "κόκκινο τριαντάφυλο" θα το σκεφτούμε να σας ψηφίσουμε.. :-)

nekatomenos είπε...

"Εμείς ήμασταν, είμαστε και πάντα θα είμαστε πανέτοιμοι για λύση, για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση."
Μπλα μπλα μπλα μπλα. Εμπρός στην επανάσταση για την υπεράσπιση του κομματικού και ιδεοληπτηκού κατεστημένου!

Κατηγορώ τον ΟΗΕ γιατί δεν βγαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι του να λένε πως έχω πάντα δίκαιο. Εν καλή δικαιολογία για να μείνω χωσμένος με την κκελλέ... "αμμόχωστο".

nekatomenos είπε...

Ή τζαι "ιδεοληπτικού". Όι, εν είμαι γνωστός καθοδηγούμενος ΔΗΚΟικός ανορθρόγραφος βουλευτής.

Ανώνυμος είπε...

αντι-ΑΠΟΕΛ:

"...Αυτή τη φορά είναι κατηγορούμενος ενώπιον της ΟΥΕΦΑ για ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Τσέλσι στις 30 περασμένου Σεπτεμβρίου και απειλείται με βαριά καμπάνα από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας...."

"...Ο ΑΠΟΕΛ είναι υπότροπος για θέματα ρατσιστικής συμπεριφοράς σε ευρωπαϊκό αγώνα (από τον περσινό αγώνα του με τον Ερυθρό Αστέρα), όπου ο ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ από την ΟΥΕΦΑ...."

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΤΙ ΣΠΡΝΟΥΝ ΘΕΡΙΖΟΥΝ....ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΚΑΛΛΟΥΝ ΣΒΑΣΤΙΓΚΕΣ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΤΟΙ...

ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΕΛ

ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΦΟΥΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ...

αυτά όμως εν τα βλέπουν οι "υπερευαίσθητοι" του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ σας...

ΕΤΣΙ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μου περιοδικό της ΕΔΟΝ

Έχ*σε μου μες το στόμα μου,
μήπως είμαι έγκυος ???

Ανώνυμος είπε...

Τα Ελαμόγια της ΕΔΟΝ, θεάθηκαν να πίνουν ποτό και να τρώουν κούννες, με γνωστό gay δημοσιογράφο.

nekatomenos είπε...

Οκ...
Ο καθένας με τις εμμονές του.
Μπορεί να μου πει κάποιος τα της ανάρτησης πώς αποτελούν "στοιχεία" ουσίας για.. οτιδήποτε;

Ρήγας είπε...

Από τον "Φιλελεύθερο":

"Στοκχόλμη: Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009, για τις εκκλήσεις του να μειωθούν τα αποθέματα πυρηνικών όπλων και για το έργο του προς την προώθηση της ειρήνης παγκοσμίως."



Όταν ΟΛΑ τα υπόλοιπα ισοπεδώνονται, γιατί το Νόμπελ να αποτελεί λαμπρή εξαίρεση;


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες έχει 12 ώρες που ανακοινώθηκε Ο διορισμός του Μάουρερ από την Ε.Ε. και ακόμα να βρείτε στοιχεία που να τον χαρακτηρίζουν πράκτορα των Τούρκων. Γιατί τόση καθυστέρηση;

Ανώνυμος είπε...

Καρτερούμε τι σκατά θα γράψει ο Τουρκο-ΠΟΛΙΤΗΣ πρώτα και μετά

Ανώνυμος είπε...

Οι επιτροποι θεαθηκαν να συντρωγουν στη στρακκα μαζι με νικολακη και σερνταρ ντεκτας.Ποξω που το κατζιελλη ηταν ο λιλληκας και εμοιραζε αντιτυπα του βιβλιου του και κουπες μα μανιταρκα .

john holmes είπε...

όλες οι δυνάμεις συνωμοτούν ενάντιαα στον ΑΞΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΜΑΣ ΓΡΟΥΤΣΌΦΚΙΑ που προσπαθεί ο καημένος να λύσει το κυπριακό...

μάνα μου τον τον καημένον...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Μόλις εγκαινιάσαμε τον ιστοχώρο 'ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ'.

Σ’ αυτό τον ιστοχώρο θα παρουσιάζουμε δηλώσεις πολιτικών και άρθρα δημοσιογράφων που θεωρούμε ότι προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών και θα τα σχολιάζουμε, δίνοντας σας φυσικά την ευκαιρία να εκφράσετε τις απόψεις σας, στα πλαίσια πάντα ενός δημοκρατικού διαλόγου.

Θα συλλέγουμε δηλαδή όλη τη σαβούρα που κυκλοφορεί, και θα την δίνουμε στη κρίση του λαού.

Ευχαριστούμε,

ΣΑΒΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Άνεφ Ορίων, φέρνει λαθρομετανάστες από τα κατεχόμενα και τους παραδίδει στον Κωστακόμπλεξ, ο οποίος τους μοιράζεται με τον Ντάουνερ και τον Ασλάν!

"Ερμόλαος"

nekatomenos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nekatomenos είπε...

Η Σιελεντρούνια τακτική "θέλεις να κάτσω πάνω στα αφκιά τους τζαι να γυρίσω τον ννούν τους αξινόστραφα" συνεχίζεται. Μετά το ξαπόλημα ενός ανεδαφικού ισχυρισμού με γαρνιτούρα λίγη δημιουργική διαστρέβλωση αφήνουμε κάμποσους ανώνυμους [με τους οποίους δεν έχουμε σχέση! εμείς είμαστε τίμιοι υπερασπισταί της δημοκρατίας!] να ξιτιμάζουν πρόσωπα χωρίς να διούν ουσιαστικές πληροφορίες. Όταν κάποιος πει κάτι που ίσως υπερβεί τα όρια της εικόνας που θέλουμε να δώκουμε επεμβαίνει η "επιτροπή". Επίσης, όταν οποιοσδήποτε επιμείνει να ρωτά καθαρά για τες τρύπες στην εν προκειμένω ανάρτηση είτε πνίγουμε τες αντιρρήσεις του με την μέθοδο του "άπου φωνάξει" είτε απλά σβήννουμε τον με την δικαιολογία της εξύβρισης.

Τζαι επαναλαμβάνω:
"Μπορεί να μου πει κάποιος τα της ανάρτησης πώς αποτελούν "στοιχεία" ουσίας για.. οτιδήποτε;"