Γραμμή Χριστόφια: ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΤΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009





Εμπρός της γης οι κολασμένοι

της πείνας σκλάβοι κι ο Μιλτής εμπρός, εμπρός

το άδικο μέσα απ’ το Σχέδιο βγαίνει

σαν βροντή, σαν κεραυνός.





Στον Αγώνα ενωμένοι κι ας μη λείψει κανείς

Ω, νάτη, μας προσμένει στον κόσμο η Διχοτόμησις

Στην Υποταγή ενωμένοι κι ας μη λείψει κανείς

Ω, νάτη, μας προσμένει στον κόσμο η Διχοτόμησις

(ο Ύμνος της νέας Ευέλικτης Διεθνούς)



Η εντολή εδόθη. Τα υποταγμένα ΜΜΕ πρώτα στον αγώνα ακολουθούν κατά γράμμα την εντολή. Οι κομματικοί μηχανισμοί οργώνουν τις Λαϊκές Οργανώσεις για να αποψιλωθεί κάθε αντίθετη άποψη μέσα στους κόλπους του κόμματος. Οι πάλαι ποτέ αγωνιστές της αριστεράς λούφαξαν. Τώρα οι Εγγλέζοι έγιναν “φίλοι” μας και οι βάσεις “φιλικές”. Ο κακός μας δαίμονας ενδύθηκε προβιά και βγήκε στο σεργιάνι αρθρογραφώντας στην κυβερνητική εφημερίδα.


Η Ευέλικτη Ειρήνη του Ρ.Ι.αΚελ στην προβοκατόρικη εκπομπή της υποβάλλει στις 23.11.2009 τους τηλεθεατές της στο εξής δίλημμα:

α) ή το Σχέδιο Ανάν 5


ή β) την Πρόταση Χριστόφια (δηλ. το Σχ. Ανάν 6)!



Δικηγορώντας υπέρ της ΑΚΕΛικής άποψης η κα Ειρήνη απάντησε στον κο Γεωργίου ότι οι δύο επιλογές δόθηκαν με το σκεπτικό ότι συζητάμε μόνο τα... εφικτά, όχι τα ευκταία! Μάλιστα. Εφικτός στόχος είναι και η πλήρης Τουρκοποίηση της Κύπρου. Στην επόμενη εκπομπή θα τη προσθέσεις στις επιλογές Ειρήνη μου;


Στην ίδια εκπομπή ο κύριος προσκεκλημένος της εκπομπής ήταν ο Τσιελεπής, γνωστός και ως ο Νέος Ματσάκης των ΜΜΕ. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης μάλιστα άρχισε να αυτοαποκαλύπτεται πως ενεργεί ως κομματικός παράγοντας και όχι ως σύμβουλος του προέδρου της Δημοκρατίας. Απόντος του καθηγητή του Πανεπιστημίου μας κου Κ. Μαυρίδη, και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, αμφισβήτησε την αλήθεια όσων έγραφε σε... προεκλογικό του έντυπο ο κος Μαυρίδης στις... βουλευτικές εκλογές!!! Ναι, αυτός που μας έπαιζε τις προάλλες τον “θιγμένο” στον ΑΝΤΕΝΑ επέλεγε μια άκαιρη προσωπική επίθεση σε ένα ακαδημαϊκό... Λέτε να είναι επειδή αυτός θα μείνει πάντα ένας κομματικός υπαλληλάκος;

Στην ίδια “ενημερωτική” εκπομπή μάθαμε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα αναλάβει ποτέ τις ευθύνες του για τα τραγικά λάθη του, τα οποία πάντα θα τα επιρρίπτει στους προηγούμενους προέδρους. Ο κος Γεωργίου του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ακόμη περιμένει τον Τσιελεπή να απαντήσει γιατί δεν ανακοινώθηκαν στον κόσμο οι προθέσεις του Χριστόφιας αναφορικά με τις... γενναίες υποχωρήσεις:

της παραμονής 50.000 εποίκων

της εκ περιτροπής προεδρίας
της υποβάθμισης της Ε/κ ψήφου με ρατσιστικά κριτήρια
Γι’ αυτά δεν έγινε λόγος πριν την αναρρίχησή τους στην εξουσία ούτε στα κομματικά έντυπα, ούτε στη συμφωνία με τα κόμματα του κέντρου, ούτε στο προεκλογικό πρόγραμμα. Άρα και δεν έχουν την έγκριση του λαού, του οποίου την ψήφο με ωραία λογάκια υπέκλεψαν.

Ο κος Τσιελεπής παραδέχτηκε ακόμη ότι η εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη ψήφο συνιστά παραβίαση της αρχής «ένας άνθρωπος - μια ψήφος» (με βάση ρατσιστικά κριτήρια), ένα μέτρο δυσάρεστο και αντιδημοκρατικό κατά τον ίδιο πάντα, αλλά που αποδεχόμαστε γιατί θα είναι Λειτουργικό! Ο κος Τσιελεπής τόνισε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα καθορίζουμε εμείς οι Έλληνες ποιος Τούρκος πρόεδρος θα εκλεγεί! Ξέχασε μια μικρή λεπτομέρεια:
Αυτός ο Τούρκος πρόεδρος θα κυβερνά για δύο χρόνια αυτούς τους Έλληνες του τόπου!

Προσπάθησε να πείσει ότι “πετύχαμε” να ξεφύγουμε από το προεδρικό συμβούλιο με αυτή μας την πρόταση. Ωραία! Μπράβο σας!
Μόλις παραδεχτήκατε τη διαπραγμάτευση επί του Σχεδίου Ανάν!
Δυστυχώς, είμαστε ενώπιον μιας από τις χειρότερες διακυβερνήσεις του τόπου που σπρώχνει τον κόσμο στην άρνηση της λύσης. Ο Χριστόφιας, άθελά του αλλά αυτό στο τέλος δεν θα έχει καμία σημασία(!), δημιουργεί πραγματικούς εχθρούς της οποιασδήποτε λύσης. Διότι ο λαός μας, ζώντας και πολιτευόμενος μέσα σε μια Δημοκρατία ενταγμένη πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνείται να δει τα δικαιώματά του να εξανεμίζονται για μια φρούδα ελπίδα επιστροφής μερικών υπό τουρκική διοίκηση. Τα παραδείγματα της αθέτησης των υπογραφών της Τουρκίας, η Ίμβρος και η Τένεδος, οι Κωνσταντινουπολίτες, η Αλεξανδρέττα βοούν. Η μεθοδευμένη εκδίωξη των εγκλωβισμένων μας και η καταστροφή καθενός ελληνικού ή ορθόδοξου στοιχείου από τη γη μας δείχνουν τις προθέσεις τους. Έως σήμερα έδειξαν πραγματική διάθεση συνδιαλλαγής και κανείς δεν τους εμπιστεύεται.

Ο κόσμος στρέφεται στη Διχοτόμηση δύο κρατών, αφού έτσι κι αλλιώς το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας τού προσφέρουν τη Διχοτόμηση με άλλο όνομα. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει απορρίψει το Σχέδιο της Διχοτόμησης το 2004. Αυτό το σχέδιο απορρίφθηκε -προς τιμήν τους- και με ΑΚΕΛικές ψήφους, αλλά η κυβέρνηση ούτε αυτό το σέβεται. Επιστρέφει στο Σχέδιο και προσπαθεί κάπως να το ωραιοποιήσει για να το ξανασερβίρει στον λαό. Δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστικές αλλαγές επί αυτού, αλλά μόνο για κάποιες διακοσμητικές. Το σχέδιο Ανάν 6 ή Ταλάτ 1 ή πρόταση Χριστόφια 2010 δεν θα μας απαλλάξει από την Κατοχή και τους Εποίκους. Τουλάχιστον δεν έχουμε καμιά τέτοια ένδειξη για να ελπίζουμε!

Όσο για τη διάθεση αγώνα, αυτή έχει ξεφτίσει σιγά-σιγά μετά τις ηρωικές θυσίες του Ισαάκ και του Σολωμού. Η σύμπραξη ηγεσίας ΔΗΣΥ και φραξιάς ΑΚΕΛ προς την επίτευξη συμφωνίας υποταγής μπορεί να απέτυχε το 2004, αλλά προετοιμάζεται για τη ρεβάνς. Ο κόσμος φαίνεται απογοητευμένος που οι ηγέτες του δεν του αφήνουν επιλογή. Όσοι έχουν ακόμη την επιθυμία για αγώνα απελευθέρωσης δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα δώματα της εξουσίας. Ο πρόεδρός τους δεν δείχνει διάθεση διεκδίκησης των αυτονόητων. Έτσι και η διάθεση του κόσμου μεταστρέφεται σε απροθυμία για άλλους ακροβατισμούς με δοτές και ανέντιμες λύσεις.
Θεωρούν -οι δύσμοιροι- ότι με τη Διχοτόμηση μέσω δύο ξεχωριστών κρατών διασώζουν τουλάχιστον την ελεύθερη περιοχή της Κύπρου, παραβλέποντας ωστόσο πως από την αμέσως επόμενη ημέρα η Τουρκία θα ξεκινήσει διεκδικήσεις και επί της ελεύθερης Κύπρου.

Μ’ άλλα λόγια οι πολίτες αρχίζουν να προτιμούν την τελειωτική χάραξη του τοίχους επί του χάρτου εξαιτίας του Χριστόφια. Η δημοσκόπηση της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ (60% των νέων υπέρ της Διχοτόμησης!!!) φανερώνει το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η αδυναμία της κυβέρνησης να αφουγκραστεί τα νέα δεδομένα: καμιά λύση δεν θα είναι ικανοποιητική και αποδεκτή αν δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των νομίμων πολιτών της και συνεπώς όλων των Ελλήνων της.


Τελικά, κινδυνεύει ο κος Χριστόφιας να επιτύχει τον στόχο του, να γίνει δηλαδή “πρόεδρος... λύσης”. Γιατί αν η... λύση που οραματίζεται είναι η Διχοτόμηση, τότε ήδη τη βλέπει να τσιμεντώντεται με τις πράξεις του!


ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

110 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bravo re epitropara!

Ανώνυμος είπε...

εννα ήθελα να ξέρω πoιοι καθυστερημένοι έχουν τούτο το blog... οι κουβέντες σας εν εχουν με μούττη με κώλο...

John Charalambous είπε...

Ηλικιακέ ρατσιστή, κάτσε φρόνιμα με τις όρνιχες και μην κάνεις τον έξυπνο όπου έβρεις.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αναμενόμενο

Ο Χριστόφιας κατάφερε να καταλήξει σε λύση κατά πολύ χειρότερη του Σχεδίου Ανάν, Μια λύση ετεροβαρή (για να μην γράψω ότι βαρεί μόνο στην Τουρκική πλευρά), κατάφορα άδικη, συνομοσπονδία με την Τουρκία.
Μια λύση που είναι θέμα χρόνου η απόλυτη Τουρκοποιήση της Κύπρου.

Ο κόσμος δεν είναι παλαβός. Παρά να φέρει τους Τούρκους "συνεταίρους" σε μια Τουρκολύση, θα προτιμήσει την διχοτόμηση.

Μπράβο Δημήτρη μου, μάχου-μάχου, έκαμες τα σκατά!

Πλαστήρας είπε...

Όσοι από μας προτιμούν τη διχοτόμηση κάνουν τους λογαριασμούς τους χωρίς το ξενοδόχο: Την Τουρκία δηλαδή!

Γιατί να θέλει η Τουρκία διχοτόμηση και να έχει ένα δεύτερο Ελληνικό κράτος στο νότο, εφόσον με λύσεις τύπου Ανάν - Ευέλικτου μπορεί να ελέγξει ολόκληρη την Κύπρο;

Το Σχέδιο Ανάν ή Χριστόφια Ταλάτ δεν είναι απλά διχοτόμηση. Εϊναι σε πρώτο στάδιο διχοτόμηση, αλλά με υψηλή επικυριαρχία της Τουρκίας σε όλο το νησί.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους του Ευέλικτου και των λοιπών κολλημένων επαναπροσεγγιστών. τέτοια είναι η Τουρκολαγνεία που τους δέρνει.

Συμφωνώ πάντως ότι η ανεγκέφαλη πολιτική του Χριστόφια σπρώχνει όλο και περισσότερο κόσμο προς τη διχοτόμηση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι Επιτροποι


Για το θεμα τον 50000 εποικων ειτε ειστε απληροφορητοι ή παραπληροφοριμενοι ή λέτε ψέματα εσκεμενα διοτι την αποδοχη των 50000 εποικων ο Προεδρος Χριστοφιας την εκανε σε τηλεοπτικη εκπομπη ΠΡΙΝ να εκλεγη προεδρος στα πλαισια την προεκλογικη εκστρατιας.

Φιλια στα μωρα και καλη σας μερα

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αγαπητέ Χωρικέ,

Είδα κι εγώ την εκπομπή στην οποία αναφέρεσαι από το ιστολόγιο Παντός Καιρού.

Δεν την είχα υπόψη μου. Όπως προφανώς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν την είχε υπόψη του, γιατί πρόκειτο για μία εκπομπή σε προχωρημένη ώρα.

Αυτό που είχε υπόψη του ο ψηφοφόρος ήταν το πρόγραμμα Χριστοφια, οι δεσμεύσεις του και οι διακηρύξεις του για δίκαιη λύση, όπου ο εν λόγω αριθμός δεν αναφερόταν.

Όμως, ακόμη και αυτό που είπε στην εκπομπή, δεν ήταν ότι ΠΡΙΝ να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση θα έκανε αυτή την υποχώρηση.

Επιπλέον, την εκ περιτροπής δεν την έλεγε στο πρόγραμμά του, η οποία ήταν και μια πάγια τουρκική αξίωση.

Αυτά τα 2 όπως και άλλα, τα παρείχε πριν καν τις διαπραγματεύσεις.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: τι έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα, στις γενναίες αυτές του προσφορές από την άλλη πλευρά;

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

Γράψατε:
"Δικηγορώντας υπέρ της ΑΚΕΛικής άποψης η κα Ειρήνη απάντησε στον κο Γεωργίου ότι οι δύο επιλογές δόθηκαν με το σκεπτικό ότι συζητάμε μόνο τα... εφικτά, όχι τα ευκταία! Μάλιστα. Εφικτός στόχος είναι και η πλήρης Τουρκοποίηση της Κύπρου."

Oπότε συμφωνείτε με αυτό.Στην ιδέα επικεντρωθείτε και οχι στο ποιος το είπε, τι έκανε για να το κατορθώσει κτλ κτλ.


"Γι’αυτό, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του “εφικτού”, στις σειρήνες της δήθεν ενότητος και της ηρεμίας, γιατί χωρίς αγώνες δεν αποκτάται η νίκη, χωρίς αγώνες δεν υπάρχει πρόοδος……Μην κοιτάτε τί γίνεται στην Κύπρο και μήν απαισιοδοξείτε. Εκεί είναι ντροπή. Κοιτάτε σ’εμάς, κοιτάτε μπροστά, εδώ είναι η τιμή σας."
4 Απριλίου 1971, ομιλία Διγενή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της έναρξης του Αγώνα της ΕΟΚΑ στο κινηματοθέατρο Ακροπόλ, στην Αθήνα.

Κλείτσικας είπε...

βρεε Βυζαντινέ

μα εσύ τι είσαι βρε άνθρωπε;

Μακαριακός ή Γριβικός ή Χουντικός ή Βασιλικός ή Εψιλονικός;

Πες μας και μας ρε αδελφέ να ξέρουμε τι πράμα δεξιός είσαι και μας έχεις συγχύσει να πούμε.

Κλείτσι Κλείτσι είπε...

Εσύ ρε Κλείτσικα τι είσαι να ουμ'; ΚΚΕ Μ-Λ, ΚΚΕ Λ-Μ, πρασινοφρουρός, Γιωργακικός, Λυσσαριδικός, συγγραφέας, blogger, τι απ' όλα αυτά;

ΚΚΕ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) είπε...

ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ. ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ.

ΤΩΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΚΑΙ ΚΑΜΕΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.

ΑΛΛΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ. ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ.

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΥΛΛΟΙ. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΙΑ. ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΝΕΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Βυζαντινέ, τι έκανε ο Γρίβας για την Κύπρo; Ο αγώνας για Ένωση απέτυχε και καταλήξαμε στην ανεξαρτησία και συνεταιρισμό με τους Τκύπριους, εγγυήσεις, βασεις, ποσοστόσεις στη βουλή και κυβέρνηση κτλ. Ο Γρίβας αναγνώρισε την αποτυχία γιάυτό και ίδρυσε την ΕΟΚΑ Β. Και η ΕΟΚΑ Β απέτυχε στον σκοπό της και το 1974 η Τουρκία κατέκτησε το μισό νησί.
Μην μου πεις ότι έδιωξε τους Αγγλους ο Γρίβας, διότι ακόμα έχουν αυτόνομες βασεις εδω και 14 χρόνια μετά που εγκατάλειψαν την αποικία τους, οι Τούρκοι φρόντισαν να τουρκοποιήσουν το βορρά. Στο χωριό του στο Τρίκωμο είναι τώρα κτισμενο ενα τεραστιο τζαμι και στην πλατεία ενα αγαλμα του Ατατουρκ...
Απαρίθμησε μου σε παρακαλώ, 1,2,3 κτλ τι έκανε ο γρίβας στην Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Έγραψε ο Βυζαντινός:"Γι’αυτό, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του “εφικτού”, στις σειρήνες της δήθεν ενότητος και της ηρεμίας, γιατί χωρίς αγώνες δεν αποκτάται η νίκη, χωρίς αγώνες δεν υπάρχει πρόοδος……Μην κοιτάτε τί γίνεται στην Κύπρο και μήν απαισιοδοξείτε. Εκεί είναι ντροπή. Κοιτάτε σ’εμάς, κοιτάτε μπροστά, εδώ είναι η τιμή σας."
4 Απριλίου 1971, ομιλία Διγενή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της έναρξης του Αγώνα της ΕΟΚΑ στο κινηματοθέατρο Ακροπόλ, στην Αθήνα.

Και το αποτέλεσμα που κατάφεραν αυτοί που έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες του εφικτού ήταν το 40% του εδάφους της πατρίδασς μας να είναι ακόμη υπό κατόχη. Συνεχίστε να περπατάτε στα σύννεφα και το αποτέλεσμα αυτή την φορά θα είναι η πλήρης τουρκοποιηση της Κύπρου

Ανώνυμος είπε...

Ο Ομήρου είπε στο Λαζαρο Μαύρο το πρωι σημερα, ότι αν ήταν εις γνώση της ΕΔΕΚ οι παραχωρήσεις που έκανε εκ των υστέρων ο Χριστόφιας στους Τουρκους (εκ περιτροπής, έποικοι κτλ), δεν θα υποστήριζαν Χριστόφια..

Μα εννα μας πελλάνει; Μετά απορούν γιατί πιάνουν 8%!! Ατε τζαι εν το ήξερε. Μετά που έγινε γιατί δεν αποχωρούν;


Είναι όπως εναν παντρεμένο που τον κερατώνει η γυναίκα του τζαι λέει- Αν το ηξερα που πριν εθθα την επαντρεφκουμουν...αλλά μινείσκει μαζί της!!!!

Ανώνυμος είπε...

...το ότι ο Χριστόφιας μας εξαπατά εν σε κόφτει? Το αν μένει η ΕΔΕΚ στην κυβέρνηση ολίγο με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθκειαν. Το ότι χειρίζετε το κυπριακό ένας Βεττανοτουρκολάγνος που πιάστηκε να λέει ψέματα ουκ ολίγες φορές με ενδιαφέρει και παραενδιαφέρει

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

@ Κλείτσικας
Πρέπει να είμαι κάτι;Να υποστηρίζω στενές θέσεις κομμάτων και να συνεχίζω την διχόνοια μακαριακών-γριβικών;Επιλέγω την αυτονομία και εκφράζω απόψεις που έχουν σχέση με όλους τους πολιτικοκοινωνικούς χώρους.Ιδεολογία έχω το "Οτι συμφέρει την Ελλάδα".

@ Ανώνυμος 12:37 μμ
Δεν διάβασες καλά το πρώτο μου σχόλιο.Είπα "Στην ΙΔΕΑ επικεντρωθείτε και ΟΧΙ στο ποιος το είπε, τι έκανε για να το κατορθώσει κτλ κτλ."

@ Ανώνυμος 12:41 μμ
Άσε τώρα...η επίρριψη ευθυνών στους αντιομοσπονδιακούς και στους μη ενδοτικούς είναι για γέλια.

Ανώνυμος είπε...

και εξηγούμε ήντα τους ρωτά γιατί δεν εφέραν ένσταση νωρίτερα τη στιγμή που πάει τζαι κάμνει δώρα στην άλλη του την Αγάπη τον Ταλλάτ (η πρώτη αγάπη εννοείται εν ο Μπράουν) τζαι εμας αφήνει μας στο σκοτάδι τζαι μαθαίνουμε τα κατόπιν εορτής.
Ποιος τον εψήφισεν να πάει να κάμει τούτα ούλλα τα δώρα στους Τούρκους αφού μέσα στο πρόγραμμα του δεν αναφέρει τίποτε. Ψήφος για τούτα τα δώρα δεν του εδόθηκε ποτέ από τον λαό τζαι αν τα ήξερεν ο λαός μόνο τζείνοι που έννεν 400ρηδες θα τον εψήφιζαν.
Ο άνθρωπος μας λέει ψέματα και συνομιλέι με τους Τούρκους (οι Τουρκοκύπριοι εν έχουν σχέση σε τούτη την κομπίνα) για να , άκουσον άκουσον, λύσει το πρόβλημα μας. Ε τζαι πε αλλόναν ολάν

Mario είπε...

Reading the comments and the main article leads me to believe how low the level of politcs has reached in Cyprus.

Many people accuse the President about his proposal for electing the future President of Cyprus. Do you really know what the proposal is in detail ? I believe you don't. You just like to say NO to anything and everything.
Just for your information, this type of weighted vote is in use in the USA for electing the president. It is not one vote for every person. People elect the members of the electoral college which in essence is a weighted vote. Please study the facts before you write articles / comments.

As of the settlers in Cyprus, how can you kick everybody out ? Many of them legally or illegally were born in Cyprus and they call Cyprus their home. You can't really kick them out. No country will ever back Cyprus in this argument. If you count them plus those people who came in Cyprus and got married to Turkish Cypriots then you will get even more than 50K.
If we really wanted no settlers we should have solved the problem 30 years ago. Time is against us.

I haven't mentioned the settlers in our side. We have let in many people who claim they are of Greek background in the Pontus region. Are these no settlers ?

Ανώνυμος είπε...

Θα το κρίνω αν μας εξαπατά όταν φέρει ένα σχέδιο, που ουτως ή άλλως θα το κρίνω με τη ψηφο μου. Δηλαδή ο Παπαδόπουλος, ασ πούμε διαπραγματέυτηκε καλύτερα από τον Φεβ του 2003 μεχρι τον Απρ του 2004 και μας έφερε το Αννάν; Δευτερον, οταν σχολιάζεις κάποιον Βρεττανοτουρκολάγνο, μυρίζει δαιμονοποίηση. Σίγουρα επειδη είναι κομμουνιστής δεν πιστέυει στον εθνικισμό και έχει καλές σχέσεις με του ΤΚύπριους. Αλλα που ως που Βρεττανολάγνος; Ο Παπδόπουλος δηλαδη που σπούδασε στην Βρεττανία και αυτός και τα παιδιά του, που ασπάσθηκε την παιδεία τους, έστειλε τα παιδιά του στην Αγγλικη Σχολή και μετα στην Αγγλία για σπουδες, μεταπτυχιακά κτλ, έχει και η οικογένεια σπίτι στο Λονδίνο, δηλ έστειλαν λεφτά σε εκείνη τη χώρα για να αποκτήσουν ακίνητα, δεν ήτασν Βρεττανολάγνος;

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Jeffrey εσύ?
Αχ ήντα ωραία να κρίνεις τα πράματα που την Αμερική, πόσο ρομαντικά. Μα είσαι σοβαρός ρ ε Jeffrey boy όξα είσαι Τούρκος.
Η σταθμισμένη ψήφος στην Αμερική σου εν για να εκλέξουν Αμερικάνο.
Συγκρίνεις ανόμοια πράματα εξού και το σφάλμα στα συμπεράσματα σου. Εμείς φίλε cowboy έχουμε να κάμουμε με τους Τούρκους που έχουν βάλι στο μάτι ολόκληρη την πατρίδα μας. Στην αρχήν εκουρτίσαν τους οι Εγγλέζοι να θέλουν την μισή, αλλά άμα είδαν στην πορεία πόσο ζωντόβολα είμαστε άνοιξε η όρεξη τους για ούλλην. Στην Αμερική ο κόσμος εν εκατομμύρια τζαι μπορεί να δουλεύει η σχετική στάθμιση σε ένα τόπο που εν μια γειτονιά της Νέα Υόρκης η στάθμιση ακυρώνει την Δημοκρατία τζαι μεν μου αξαμώνεις την Κύπρο με την Αμερική αν έχεις αίσθηση της διαφοράς (που προφανώς δεν έχεις).
Όσο για τους έποικους αυτή είναι η μέθοδος της Τουρκίας να μας εξαποστείλει που τον τόπο μας όπως έκαμε τζαι στην Ίμβρο. Αποτελεί έγκλημα πολέμου για το οποίο άλλοι παρόμοιοι ένοχοι εδικάστηκαν και καταδικάστηκαν και η Τουρκία απαλλάσσεται. Το πρόβλημα των εποίκων να το φορτωθεί ο ηθικός αυτουργός και ένοχος του ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. Με τον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.
Όσο για το πολιτικό μας επίπεδο να σε θυμήσω ότι ψήφισες Bush Twice τζαι εθθα μας πεις εμας για το επίπεδο μας Dear Jeffrey.
Όπως ελάλεν τζαι η στετέ μου όξω αποδώ.

John Charalambous είπε...

Dear Mario,

1)Whose side are you on? The invador's or the victims'.

2)Settlers are by definition, a part of the population of an occupation force which is transferred to the occupied territory.

3)As for the US, is the president elected by racial criteria? Crow laws are abolished you sotb. Are you a fan of the former appartheid regime of South Africa? Maybe your family used to live there and exploit the blacks and now you want to see it happen in Cyprus. I used to live in Arkansas and now I live in Cyprus and I do not intend to live in a non democratic country.

4) We like to say NO to an unjust solution, we like to say YES to freedom and human rights. To democracy. To the 21st century and not to the laws of the jungle.

5)So get yourself together man. Appartheid days, which you obviously used to worship and adore, are now over. Tamam?

Ανώνυμος είπε...

Ορισμός του Βρεττανοτουρκολάγνου: να έσιες η στα όπα όπα τζαι μάναμου τζαι χαρώ σου τους Βρεττανούς τζαι τους Τούρκους.
Πληρεί τα κριτήρια τζαι πάμε πάρακατω, ποννά σου το φέρουν εννα το μελετήσεις τζαι να ψηφίσεις.
Μα εν παρακολουθείς γυρώ σου, εν κανεί πό μας λαλεί ήντα που κάμνει τζαι έσιει μας στο σκοτάδι τζείνα που διαρρέουν σιγά σιγά εν σου κάμνουν αίσθηση. Ποννά τελείωσει η πώληση εννάρτεις να μελετήσεις το πωλητήριο έγγραφο, άμμα μας την ημπήξει ούλλη φίλε μου εν ΩΩΩΩχχ που να πούμε τζαι ούτε να μελετούμε ενθα μπορούμε που τον πόνο.
Άκου τωρά να γύρω πάς την πολυθρόνα τζαι να εμπιστευτώ ποιόν? τον Χριστόφια που αποδεδειγμένα μας εξαπατά.
Για ηλίθιους μας παιρνάς ή ηλίθιος είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Διαλέξετε τι θέλετε ρε 'αθλια όντα
-Διαπραγματευσεις εν θέλετε
-Ομοσπονδια Διζωνική Δικοινοτική που δεσμέυει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΕΡΟΥΣ, απερχόμενους και τον νυν δεν θέλετε
-Κατηγορείτε το Χριστοφια οτι τσιμεντώνει τη Διχοτόμηση!!!

Δεν έχετε ΕΛΕΟΣ ...ΚΆΘΕ ΜΕΡΑ ΣΑΣ πιανει τόσος πανικός, που μεγαλώνει όλο και περισσότερο και φάσκετε και αντιφάσκετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ...

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ????

α) Η εφημερίδα "Ο αρουραίος" (ποντικός, κάτι έτσι)
β) Η εφημερίδα "Ζήτω η ΕΟΚΑ Β και η Χούντα" (Μάχη)
γ) Ο μεγαλύτερος Φαρισσαίος Ιερςμένος, ο αρχιbussinesman
δ) Το κανάλι της ΕΟΚΑ Β (ΑΝΤ1)
ε) Απελπισμένα στελέχη του δηκο που νομίζουν ότι είναι οι φωστηρες
στ) Το ΕΥΡΩΚΟ
ζ) Ο Λυσσαρίδης
η) Ο Οδοστρωμένος Λιλληκας
θ) Ο γιος του "τιμημενου επαναστάτη" Σαμψών ο Β' ... του γιου του αρχιπροδότη,αρχιδολοφόνου της ΕΟΚΑ Β..

....ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ????
ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ???
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ???

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ...
αρχισε να μυριζει κλίμα παραμονών δημοψηφίσματος 2004 ....

Ανώνυμος είπε...

Η Ομοφωνία έγκειτε στο ότι η συντριπτική πλειψηφία του λαού δεν προτίθετε να δώσει την πατρίδα του στους Τούρκους και το 74% του 2004 θα μεγαλώσει.

Και η μειοψηφία σου θα συρρικνωθεί.

Αλήθεια εν παιρνά που το νου σου ότι μπορεί να μεν δουλεύκει?

Αλλά ήνταλως να περάσει, αφού εν δουλεύκει!

Ανώνυμος είπε...

Τζαι ο Παπαδοπουλος εισιεν μας στο σκοτάδι όταν εκαμνε διαπραγματευση τζαι εμπιξαν μας το Ανναν 5. Εκλεεν να μεν το ψηφίσουμε μετά που εδέκτηκε επιδιατησία. Εψηφίσαμεν οχι και μετά η τουρκία έπεξε το παιχνίδι της αποενοχοποιησης, τζαι εκουβάλησε αλλό 200,000 εποικους τζαι εκτισαν ξενοδοχεία τζαι βιλλες παντού.
Βρεττανολάγνος είναι αυτός που ασπάζεται την παιδεία τους, τους πληρώνει για να σπουδάζει εκεί, στέλει τα παιδιά του στην αγγλική σχολή, πληρώνει τους Εγγλέζου μετά να σπουδάσουν τα παιδιά του, τζαι δια τους Βρεττανούς λεφτά να αγοράσει τζαι σπίτι...αυτος είναι ο Παπαδόπουλος..

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται να μεν είμαι λάγνος μιας χωρας τζαι να θέλω να πληρώνω να με μορφώσουν; Αν σπουδάσω εγώ τζαι τα κοπελλουθκια μου στην Τουρκία τζαι αγοράσω τζαι σπιτι στην Τοyρκία δεν είμαi Τουρκολάγνος; Τουτα έκαμε ο Παπαδόπουλος στην Βρεττανά. Ηταν Βρεττανολάγνος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:32

Είσαι πολλά συγχυσμένος.

Το ΑΚΕΛ δια της διαχρονικής του στάσης και φοβίας, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα όλων των υπολοίπων εκτός από τους Κυπραίους.

Ειναι το άκρον άωτον της υποχώρησης, της δειλίας, της ευθυνοφοβίας, της ανευθυνότητας.Αρκείται μόνο σε αναρχοφασαρίες και αριστεροφασισμό.

Ανώνυμος είπε...

Mario, I am afraid that there is a lot of racial discrimination in the ideas proposed by Christofias. If we are all Cypriots, TC and GC, then our vote should be equal. And why should we define what ethnicity the president should be and if they should take turns?
Any solution based on ethnic division is bound to collapse, because it breeds nationalism. It breeds division of people along the criterion of ethnic group. If Cyprus is to be fully independent why introduce elements of Turkishness and Greekness. What if a Greek cypriot marries a turkish cypriot. What will their kids be entitled to when it comes to voting?

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 2.38. Εσυ είναι συγχισμένος. Στην αναρτηση μου 2.32 δεν είπα ούτε λέξη για το ΑΚΕΛ. Δεν είμαι καν υποστηρικτής του ΑΚΕΛ. Αναφέρθηκα απολειστικα στον Παπαδόπουλο, επειδή καποιος μίλησε για Βρεττανολάγνους και θεωρώ ότι ήταν πρώτος Βρεττανολάγνος αν κρίνω από τα πόσα τους πλήρωσε για να σπουδάσει ο ίδιος κατ τα παιδιά του εκεί, και επίσης για να αγοράσει σπίτι εκεί. Ούτε καν ήθελε να στείλει τα παιδια του ελληνικό σχολείο.
Επίσης αναφέρθηκα στη σπουδαία διαπραγμάτευση του Παπαδόπουλου πριν το Ανναν, που είχε όλα τα στοιχεία που απορρίψαμε.. ούτε λέξη για το ΑΚΕΛ δεν είπα

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί ανώνυμοι

Ανώνυμος είπε...

@ΕΔΕΚ ΗΒ

Εγω την ειχα απο τοτε υποψην μου την ειχα δει. Αλλα πες οτι ο περισοτερος κοσμος δεν το ηξερε τα κομματα και οι πολιτικοι του ΔΗΚΟ της ΕΔΕΚ κλπ δεν το ηξεραν?

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας καρατωνει το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, αλλά Το ΔΗΚΟ και Η ΕΔΕΚ επιμένουν να μείνουν παντρεμένοι με το Χριστόφια!! Είναι σαν τον γαμπρό που σηκώνει το κέρατο για να μεν χασει τα μαλακτα τησ τζοιλιάς του...Ετσι τζαι το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ δεν μπορούν να αποχωριστούν την εξουσία!!

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 2:09 μμ

Βάζεις στο ίδιο καλάθι την ΕΟΚΑ Β με τον Λυσσαρίδη;Καραγκιόζης είσαι.Παίζουν και τα κουμούνια τους αντιστασιακους, που στο πραξικόπημα έτρεχαν στις πρεσβείες σοσιαλιστικών κρατών να σωθούν ενω οι ομάδες του γιατρού αντιστέκονταν.Πραξικοπηματολόγοι του ΑΚΕΛ(Άχρηστου Κουμμουνοκεντρικού Επαίσχυντου Λύματος).

Ανώνυμος είπε...

Τότε η ΕΟΚΑ Β και ο Λυσσαρίδης δεν ήταν στο ίδιο καλάθι, αλλά το παράδοξο είναι ότι υπήρξε συμπνοια κατα το δημοψήφισμα και με΄τα την υποστήριξη Παπαδόπουλου. Για τον εξής λόγο: οι μεν ΕΟΚΑΒ, αδιόρθωτοι ενωτικοί, εθνικιστές δεν μπορούν να μοιραστούν τηε εξουσία με τους ΤΚύπριους και να ξεχάσουν την ενωση. Οι δε Λυσσαριδικοί, πρωην Μακαριακοί, έχουν την κυπριακή δημακρατία (λύση εφικτού) ως κιβωτό σωτηρίας και πιστέυουν ότι η ΔΔΟ την διαλύει. Αρα για διαφορετικούς λογους τα βρήκανε όσον αφορα τη ΔΔΟ...

Ανώνυμος είπε...

Το αλλο παράδοξο είναι το εξης. Εκλικκωσαν οι Μακαριακοί (Παπαδοπουλαίοι/Λυσσαριδικοί/Φιλελευθερος) με τους Ακροδεξιούς (Αρχιεπισκοπος/ΔΙΑΣ/ΧΚωστης/Λαζαρος Μαυρος).
Το πιο μεγάλο παράδοξο είναι το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ λατρεύουν την εξουσία που πουλούν αυτά που λένε, για να παραμείνουν εξουσία με το ΑΚΕΛ!!!!
Αρα πως θα πείσουν για να παρουν παραπάνω από 10% το κάθε κόμμα;

Ανώνυμος είπε...

Το να συμφωνούν ορισμένοι επί ενός θέματος δεν σημαίνει ότι συμφωνούν στα ΠΑΝΤΑ.

Στην προκειμένη περίπτωση, την "ΔΔΟ, να το καταλάβετε, συνεταιρισμός με ότι αυτό σημαίνει, παραμονή 50000 εποίκων, εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφος, κλπ κλπ ...

την αποδέχονται οι αλυσοδεμένοι από το ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ, ΠΕΟ, ΠΟΓΟ, ΛΟΕΛ, ΟΜΟΝΟΙΑ.

Οι πλείστοι δε από τους πιο πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα αποστασιωποιούνται.

Δηλαδή, σε ένα νέο δημοψήφισμα, το ΟΧΙ θα συγκεντρώσει ένα 92-93%

Mario είπε...

To all the people who replied to my comment:

It is indeed questionable whether a federation based on ethnic lines can survive. Having said that Belgium and Switzerland are two countries whose constituent states are based along ethnic lines. Both countries are two of the richest and more prosperus in Europe.

In addition tho this I am not saying Federation is the best solution in Cyprus but we don't have many other options. It was President Makarios who signed an agreement about a federal solution in Cyprus. We are bound by that agreement and I don't think the Turkish Cypriot side will ever accept something less than a federation.

Someone commented about racial divisions and South Africa. My feeling is the president will not be based on his ethnic background but from which state is residing at.
I hope that a Greek Cypriot who resides in the Turkish Cypriot state will have the right to be democratically elected as the President of Cyprus during the Turkish Cypriot turn of Presidency in case he received the necessary number of votes.

Someone asked whether I am on the victim's or invador's side. I would say that I am on neither side because I think we have all made mistakes to be in this situation today. The point is to forget what happened, learn from mistakes and move forward.

Magganopigado: You have your facts wrong mate. I am not American nor I live there. Yes I used to live there. Do I meet your requirements to comment in this blog ? :)

John Charalambous είπε...

"I would say that I am on neither side because I think we have all made mistakes to be in this situation today. The point is to forget what happened, learn from mistakes and move forward."

This is what Mario said.

Well Mario, forgive us, but we are on the victims' side. There has been an invasion and continuing occupation in Cyprus you idiot. We are suffering for 35 years because of it. Our lives have been stolen.

And you say you dont take your people's side? You consider the victim and the rapist as one?

You are a complete moron.

As for the argument that Switzerland and Belgium are wealthy, which reveals your financial-profiteering motives behind your "neutral" views, I would like to say that in those countries there is no racial division. Is there appartheid and racial discrimination in those countries?

Makarios accepted a federation, provided that we would return immediately to our homes. Which has not happened.

What he never accepted and what the majority of the victims of the invasion-occupation do not accept is a racist and unjust solution, which legalises the occupation and its consequences.

Are you greek or are you only greek by name? Because if you don't feel greek you can do as Nicholas-Nihat did, who has been baptised as Muslim and is now Turkish.

Ανώνυμος είπε...

What about language, religion ?

Original Turkish Cypriots speak Greek because they were christians that changed into muslim in order to avoid heavy taxation during the othoman empire era.

With over than 50000 settlers that have nothing common with native cypriots and obey strictly Turkey's line, its a matter of time for conflict and permanent division of Cyprus.


Go to USA and gather all blacks in a region and tell them "stay only in this region and dont go elsewhere". They will cut your ass!

Nowadays there are no borders.
You cannot divide a country into partitions with entrance-points here and there.

Get your settlers to their origin and let cypriots settle themselves to enjoy their country. We dont need plans or federation or any other kind of bullshit!

Εκάβη είπε...

Mario did you just bring up Belgium as an example?!? Why would you do that? Have you not read the papers in the past few years?

Mario είπε...

John Charalambous :

Whether I am Greek or not and how much Greek I feel is a very personal thing and it is not up for discussion.

I didn't attack your personally or questioned your patriotism. I respect your reviews and I expect the same from your. I have nothing against you. This is just a discussion board in which I only expressed my personal views.
Therefore asking me to convert to Islam is just childish and shows lack of arguments or willingness for discussion.



I am not historian or lawyer but I believe the agreements of 1977 was a basic guideline for a solution and not a full plan hence I doubt there is a provision that says all refugees can return back home. Maybe President Makarios was assuming this was a requirement.

As about your argument for financial motives. I can honestly tell you that I have nothing to gain or lose finncially by any type of solution. To the contrary many in Cyprus will accept or reject a solution soley based on their financial interests.

Just an advice: If you keep looking back you will never move forward. In Cyprus there is a situation in which many mistakes have been made by all sides involved. Nobody is innocent in the island.

Please stop keep saying appartheid everytime someone asks you to accept a compromise solution because I can tell you one thing. The Cyprus problem can be solved only by compromise.
The sooner you understand this the better. Unfortunately time works against the solution.

antiomospondiakos είπε...

Mario did Makarios sign for a bizonal, bicommunal federation or a confederation in 1977, when he drew what you consider the basis of the current discussion?

Ανώνυμος είπε...

I will write this in English to be fair to Mario.
To John Charalambous. Violence did not start in 1974. It was preceded by many events dating back to 1570. During the Ottoman era the Christian population was definitely the victim. During the british era fatalities were roughly equal between Greek and Turkish cypriots. During the period 1963-1974 the Greeks had the upper hand and the Turkish Cypriot suffered more fatalities. In 1974 Turkey had the upper hand and we had more fatalities, even though many Turksih Cypriots were also killed. But the 1570 and the 1974 events I would say were the most violent and had the greatest effect on the history of the island, both which the Greek Cypriots view as calamities.
To ανωνυμος 4.30, not all Turkish Cypriots were originally Christian but a percentage of them. There were conversions from Orthodoxy and Catholicism to Islam, but there was also settlement of mainland Turks on the island who mixed with converts.
Expression of Greek and Turkish nationalism and ethnic division dates back a long time. For example ΑΠΟΕΛ was founded as a club for Greeks in 1926, while Dogan Turk (meaning Turkish Hawk) was founded in Limassol in 1938...

Mario είπε...

Anonims 16:56:

Completely agree.

By the way I use the English language as Greeklish are banned in this Blog and I don't have Greek fonts on my PC. You don't have to reply in English as I am fluent in Greek.

Ζαπατίστας είπε...

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΜΑΚΑΡΙΑΚΟΣ-ΛΥΣΣΑΡΙΔΙΚΟΣ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ-ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΣ-ΦΙΛΟΕΟΚΑΒΗΤΑΤΖΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β' ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΡΥΔΑΚΙΟΥ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ρε παιδιά, John, Εκάβη και άλλοι, εμφανίζεται ένας τύπος Mario και τον ακολουθείτε στην αγγλική;

Αν χαίρομαι κάτι είναι που μπορούμε εδώ να μιλούμε ελληνικά.

Εντάξει αν θέλει ο ίδιος να μιλά αγγλικά γιατί δεν ξέρει ελληνικά ή γιατί είναι αγγλόδουλος, είναι δικό του πρόβλημα.

Προς το Μάριο:

Φίλε μου είσαι ελλιπώς ενημερωμένος. Η λύση που προωθείται έχει φυλετικά κριτήρια, όπως π.χ. το ότι θα υπάρχει εκ περιτροπής προεδρία ανάλογα με την εθνική καταγωγή. Το είπε και ο Γ. Ομήρου ότι αυτό είναι φυλετική διάκριση και έχει δίκαιο.

Επίσης να σου πω ότι ο Μακάριος το είπε χίλιες φορές ότι η επιστροφή ΟΛΩΝ ήταν προϋπόθεση για τη συμφωνία. Η οποία μάλιστα και κατοχυρώθηκε στη Συμφωνία του 1979, η οποία συν τοις άλλοις προϋπέθετε και επιστροφή της Αμμοχώστου.

Οι Τούρκοι ουδέποτε τήρησαν ή σεβάστηκαν τις ίδιες τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου.

Το ότι "έγιναν πολλά και από τις δύο πλευρές" είναι μια χαζή υπεραπλούστευση. Η ουσία είναι ότι για 35 χρόνια, μια ξένη χώρα κατέχει τη μισή Κύπρο. Άνθρωποι ζουν μακριά από τα σπίτια τους. Δεν μπορείς να εξισώνεις το θύτη με το θύμα.

Αυτός που κοιτά πίσω είσαι εσύ και η Τουρκία. Που θέλετε να επιβάλετε στο νησί καταστάσεις που η ανθρωπότητα έχει ξεπεράσει. Η ανθρωπότητα σήμερα προτιμά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι τη μεσαιωνική λογική του "δικαίου του ισχυρού".

Ανώνυμος είπε...

ο Anef_Oriwn αυτή τη στιγμή συνωμοτεί με λευκούς μεγαλογαιοκτήμονες-νεοφεουδάρχες για επανεγκαθίδρυση του απαρντχάϊντ στην Ν. Αφρική.

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

ο Καρουφιάνος αυτή τη στιγμή θα πάει για ύπνο Anef_Rοτίκας

καληνύχτα Καρουφιάνε

*Ιοσίλιος*

Μάριος είπε...

Ανώνυμε 2:09,
"ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ???
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ???

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ...
αρχισε να μυριζει κλίμα παραμονών δημοψηφίσματος 2004 ...."

τι διερωτάσαι; ήβρες μόνος σου την απάντηση...μυρίζει κλίμα παραμονών δημοψηφίσματος 2010.

Όλοι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι υβριστικά, είναι όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν για να διασώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία το 2004.

Ενόψει ενός νέου δημοψηφίσματος για ένα σχέδιο ακόμα χειρότερο και από το Ανάν, που θα νομιμοποιήσει τη διχοτόμηση και θα τουρκοποιήσει την Κύπρο, "ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ... ΤΡΟΠΟ????"

Ακριβώς επειδή είναι συνεπείς υποστηρικτές του αγώνα για το δίκαιο του κυπριακού λαού και πιστές στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό που έπρεπε να σε τρώει, είναι γιατί δεν είναι συνεπείς τα ορνιθορεμάλια στο ΔΗΣΑΚΕΛ. Αυτοί είναι που αγωνίζονται για να σου καταργήσουν τα ανθρώπινα σου δικαιώματα και να καταστήσουν τα παιδιά σου μέλη μιας τουρκικής Κύπρου και τη γυναίκα σου με τζελλαπία.

Ελπίζω να μην τους υποστηρίζεις αυτούς!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν φέυγει το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση; Ειδίκα μετά από το Εθνικό Συμβούλιο χθες, που τους είπε κατάμουτρα ο Χριστόφιας ότι δεν θα αποσύρει τις γενναίες προτάσεις του;
Τόσο γλυκιά είναι η εξουσία;
Δεν καταλαβαίνουν ότι διαβρώνουν την φερεγγυότητα τους;

Ανώνυμος είπε...

ο Λαζαρος Μαυρος είναι ακροδεξιός ως το κόκκαλο! Ακούστε την εκπομπή του το πρωί, όπου παίζει εμβατήρια! Μιλά συνέχεια για την μητέρα Ελλάδα. Είναι ένας αδιόρθωτος, ρομαντικός ενωτικός.
Άκουσα ότι στο πραξικόπημα κατέβασε την Κυπρική σημαία από το κτίριο της βουλής..

Ανώνυμος είπε...

5.18 Μαριε, σιγά τζαι εφοήθηκα ότι εννα φορούμε τζελλαπία. Οι Τουρκοκύπριοι φορούν τζελλαπίες ας πουμε; Η πρόγαγια σου στο χωρκό ιντα που εφορούσε; Εν εφορούσε τσιεμπέρι; Τούτον το επιχείρημα ηβρες να μας πεισεις για το ΔΗΣΑΚΕΛ;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:24

Θα κατανάλωσες ληγμένα υπόθετα της ΕΔΟΝ.
Πρέπει οπωσδήποτε να πάς το συντομότερο σε πρωκτολόγο για εξετάσεις. Ισως παρουσιάζεις εκδορές στην πρωκτική χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε, γιατί δεν έρχεσαι να με βοηθησεις να βρουμε το υπόθετο;

Εκάβη είπε...

ΕΔΕΚ Η.Β. εγώ τις ίδιες ιδέες εκφράζω σε όλες τις γλώσσες που ξέρω =)
Επαναλαμβάνω όμως την ερώτησή μου και στα Ελληνικά, αφού ο Μάριος διευκρίνισε ότι είναι τεχνική η δυσκολία του και όχι αντιληπτική, μιας και απάντηση δεν πήρα σε καμία γλώσσα.

Λοιπόν Μάριε, γιατί φέρεις ως παράδειγμα το Βέλγιο; Δεν γνωρίζεις τί συμβαίνει στο Βέλγιο τα τελευταία χρόνια και πόσο «καλά» λειτουργεί το ομοσπονδιακό σύστημα εκεί; Ο πρώην πρωθυπουργός Λατερμ, κάποτε είπε ότι τα μόνα πράγματα που συνδέουν τους Φλαμανδούς με τους Βαλάνους είναι ο βασιλιάς, η εθνική και κάτι μπίρες. Εμείς βασιλιά δεν έχουμε, στην εθνική παίζουν ονόματα όπως Γκόκιτς, Ράουφμαν και προσφάτως ο Ντοπρασίνοβιτς, άρα μας μένει η «ΚΕΟ- έτσι λένε το κράτος», για να στήσουμε κυβέρνηση.

Αν ξέρεις γαλλικά, δες αυτό που τα βελγικά ΜΜΕ ονόμασαν την «γκάφα του αιώνα» http://www.youtube.com/watch?v=ABTR2Xe_sGw και οραματίσου…

Lagavulin είπε...

Dear Marios

The guys and gals of this blog (I am talking for the so called Επιτροπή) are not fascists. You need to read carefully their articles, you need to go into details and then you will realize that in many different matters they do express honestly progressive and updated ideas and principles.

You will be surprised for example about their solid behavior against any homophobic comments. You will realize that marriages between Turkish Cypriots and Greek Cypriots are absolutely accepted not to say encouraged. You will notice how much they like and use many well known Leftish Poets & Composers.

They are not fascists I will insist on that.

Yet, they do have a fascistic mannerism when it comes to their behavior against any different opinion for the Cyprus problem and yes, they do use a horrible language against all the pro AKEL bloggers. I am afraid they are not politicians and they don’t know how to communicate their thoughts in a proper and acceptable way. They definitely need advises in communication strategy.

If this blog had a better “management” it could be a very good tool for the dialogue we desperately need in this country among citizens. Unfortunately, they have slipped into political hooliganism seeing conspiracies, traitors and provocations everywhere.

Therefore what ever they do cannot reflect the real society and the real people.
They cannot give answers or even create fruitful questions and thoughts.
They are lost in fanaticism accusing everyone blindly.

The worst:
They accuse the “Others” for Stalinism but they do have the very same practices and tactics.

Lagavulin είπε...

Dear Marios

The guys and gals of this blog (I am talking for the so called Επιτροπή) are not fascists. You need to read carefully their articles, you need to go into details and then you will realize that in many different matters they do express honestly progressive and updated ideas and principles.

You will be surprised for example about their solid behavior against any homophobic comments. You will realize that marriages between Turkish Cypriots and Greek Cypriots are absolutely accepted not to say encouraged. You will notice how much they like and use many well known Leftish Poets & Composers.

They are not fascists I will insist on that.

Yet, they do have a fascistic mannerism when it comes to their behavior against any different opinion for the Cyprus problem and yes, they do use a horrible language against all the pro AKEL bloggers. I am afraid they are not politicians and they don’t know how to communicate their thoughts in a proper and acceptable way. They definitely need advises in communication strategy.

If this blog had a better “management” it could be a very good tool for the dialogue we desperately need in this country among citizens. Unfortunately, they have slipped into political hooliganism seeing conspiracies, traitors and provocations everywhere.

Therefore what ever they do cannot reflect the real society and the real people.
They cannot give answers or even create fruitful questions and thoughts.
They are lost in fanaticism accusing everyone blindly.

The worst:
They accuse the “Others” for Stalinism but they do have the very same practices and tactics.

Mario είπε...

Ekavi,

Yes I am aware of problems in Belgium but that doesn't prevent them for beeing one of the leading countries in Europe. If you ask them they will all say that their country is based on compromise. Of course there are hardliners there as well which start most of the problems.

I find this idea very interesting which can be applied in Cyprus. I never said a Federation in Cyprus will be the best thing in the world or overnight will address everything.
What I find interesting is we live in the age of Globalization with EU getting more and more powers and almost becoming a federal superstate. Cypriots seems to "love" the EU but at the same time some people hate a Federation in the island which seems to the only viable solution.

If the Greek Cypriots and Turkish Cypriots stick in the ideals of Nationalism that tend to spread hate between the communities then no political system will last except a permanent division.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση που ελάχιστοι σχολίασαν δυστυχώς λέει αλήθεια. Ηλπίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν να πούμε όχι ξανά και ούτε να διχαστούμε ως λαός. Με κοινό μέτωπο έπρεπε να παλέψουμε πολιτικά ενάντια στην Τουρκία και όχι μαζί της. Η Τουρκία είναι ο εχθρός. Συμβιβασμός γίνεται για 35 χρόνια αφού κατευνάζουμε τους πάντες για να συνεχίζεται η κατοχή.

Διαφωνώ με την εκτίμηση ότι το δημοψήφισμα θα έχει ψηλή πλειοψηφία στο ΟΧΙ γιατί οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί του ΝΑΙ είναι πιο δυνατοί. Συν το ότι θα πέσει άφθονο χρήμα από το εξωτερικό.

Ο διχασμός είναι παντού δυστυχώς και θα κορυφωθεί: βλέπε μπλοκς, ποδόσφαιρο, στα ΜΜΕ, στους τοίχους, στα σχολεία.

Εκάβη είπε...

Πιστεύεις, δηλαδή, ότι το Βέλγιο θα ήταν το ίδιο δυνατό κράτος, αν δεν αποτελούσε την βάση των περισσότερων θεσμών της Ε.Ε.; Θα είχε την ίδια οικονομική ευρωστία, το ίδιο εκτόπισμα εντός και εκτός Ε.Ε. αν δεν την είχε να επικουρεί μέσα στο σπίτι του; Φυσικά και είναι συμβιβασμός για όλους αυτούς που ζητούν διχοτόμηση, να παραμένουν στο ομοσπονδιακό κράτος. Δεν είναι όμως αυτή ένδειξη ούτε λειτουργικότητας, ούτε βιωσιμότητας, κατά την άποψή μου.

Όσο για την Ε.Ε., εκεί κληρονομήσαμε το δημοκρατικό έλλειμμα, δεν το δημιουργήσαμε. Άρα πιστεύω είναι ατυχής ο παραλληλισμός σου. Αλήθεια, γιατί θεωρείς τόσο βιώσιμη την λύση ΔΔΟ; Ποτέ δεν άκουσα ιδιαίτερα πειστική επιχειρηματολογία ως προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλεις, μήπως, να βοηθήσεις;

Όσο για τον εθνικισμό, να είσαι σίγουρος ότι θα πολλαπλασιαστεί στο ενδεχόμενο ΔΔΟ, γιατί θα έχουμε ένα σύνταγμα που όχι μόνο θα τον συντηρεί και θα τον ευνοεί, αλλά θα εξαρτάται η ύπαρξή του από αυτόν. Εάν κάποτε οι Ε/Κ και οι Τ/Κ θελήσουν να έχουν μία ενωμένη πατρίδα, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να καταρρεύσει η ΔΔΟ, όπως (ελπίζω) αντιλαμβάνεσαι.

Mario είπε...

Ekavi,

We had the chance to have a Constitutional Republic in 1960 in which all Cypriots tried their best to destroy. I don't think Turkish Cypriots will ever accept such arrangement again. Please note most of Turkish Cypriots support two state solution. Some of them support Federation. Do you think you can make them accept the Constitutional Republic of 1960 ?

So let's eliminate two of our options:
1960 type of system (Constitutional Republic)
Bicommunal / Bizonal Federation

What else do we have except two state solution ?

Εκάβη είπε...

Μάριε, μην βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν τα είπα ποτέ. Πότε ισχυρίστηκα εγώ ότι θέλω επιστροφή στο σύστημα του ’60 και μου το παραθέτεις ως επιχείρημα; Εμένα δεν μου αρέσει κανένα σύστημα διακυβέρνησης που έχει ρατσιστικά κριτήρια ως βάση λειτουργίας του κράτους. Συνεπώς και το υφιστάμενο σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι λανθασμένο και προβληματικό, γι’ αυτό και κατέρρευσε άλλωστε. Εγώ θέλω να δοκιμάσουμε μια φορά δημοκρατία. Πώς είσαστε τόσο σίγουροι δηλαδή, ότι θα αποτύχει η δημοκρατία, αφού ούτε καν μπαίνετε στην διαδικασία να συζητήσετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Προς το Μάριο:

Φίλε μου είσαι ελλιπώς ενημερωμένος. Η λύση που προωθείται έχει φυλετικά κριτήρια, όπως π.χ. το ότι θα υπάρχει εκ περιτροπής προεδρία ανάλογα με την εθνική καταγωγή. Το είπε και ο Γ. Ομήρου ότι αυτό είναι φυλετική διάκριση και έχει δίκαιο.

Επίσης να σου πω ότι ο Μακάριος το είπε χίλιες φορές ότι η επιστροφή ΟΛΩΝ ήταν προϋπόθεση για τη συμφωνία. Η οποία μάλιστα και κατοχυρώθηκε στη Συμφωνία του 1979, η οποία συν τοις άλλοις προϋπέθετε και επιστροφή της Αμμοχώστου.

Οι Τούρκοι ουδέποτε τήρησαν ή σεβάστηκαν τις ίδιες τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου.

Το ότι "έγιναν πολλά και από τις δύο πλευρές" είναι μια χαζή υπεραπλούστευση. Η ουσία είναι ότι για 35 χρόνια, μια ξένη χώρα κατέχει τη μισή Κύπρο. Άνθρωποι ζουν μακριά από τα σπίτια τους. Δεν μπορείς να εξισώνεις το θύτη με το θύμα.

Αυτός που κοιτά πίσω είσαι εσύ και η Τουρκία. Που θέλετε να επιβάλετε στο νησί καταστάσεις που η ανθρωπότητα έχει ξεπεράσει. Η ανθρωπότητα σήμερα προτιμά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι τη μεσαιωνική λογική του "δικαίου του ισχυρού".

Mario είπε...

Ekavi,

Could you please provide your 50000 ft overview of your proposal for a comprehensive settlement of the Cyprus problem?

I am very interested to see what else is available.

I hope you can provide something which will good chanced to be accepted by both Greek and Turkish Cypriots.

So far we have ruled out:

1. Two State Solution
2. 1960 Constitutional Republic
3. Federation

Ανώνυμος είπε...

Χριστόφιας - Watch
πονωωωωωωωωω!!!!!! αααα μανα πονωωωωω πολλααααααααα. Εφκάλαν τον Χριστόφια πρόεδρο τζιε μετρω τις μέρες ωσπου ναφει.

Ανώνυμος είπε...

AKEL σ αγαπώ!!!Είσαι η αιτία ύπαρξης μου!

Εοκαβητατζής εκ Λεμεσού!

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι που παρεμβάινω σ' αυτο το τελικά αγγλοπληκτο χυδαίο μπλοκ αλλά σε ότι αφορά τον Λαζαρο μαυρο έχετε αδικο.

Ο λάζαρος ήταν υπέυθυνος της νεολαίας της ΕΟΚΑ Β' έβγαζε μαθητές από τα σχολεία που διαδήλωναν για την ένωση και σε μια διαδήλωση κατέβασε την κυπριακή σημαία απότην βουλή και την έσκισε. συνελήφθη και φυσικά αφέθηκε ελεύθερος. Στον στρατό σαν κανονικός γλύφτης της χούνυας έγινε δόκιμος και υπηρέτησε που;; στο ΓΕΕΦ στο β' γραφείο όπου γινόταν το κάρφωμα των αριστε΄ρων. στον πόλεμο δεν πολέμησε... Αυτός είναι ο κύριος..

Ανώνυμος είπε...

Α και κα΄τι τελευταίο. Ο λάζαρος οπλοφορούσε κατά το πραξικόπημα. Για ποιον νομιζετε; υπερ της δημοκρατίας ή υπερ της χούντας και της ΕΟΚΑ Β;; :-)

Ε ρε δούλεμα που σας κάνουν εδώ μέσα..

Ανώνυμος είπε...

Λάθος πληροφορία.

Ο λαζαρος μαυρος οπλοφορούσε και όταν ήταν δόκιμος (!!) και μετά την απόλυσή του με περίστροφο. ποτέ δεν παρέδωσε το όπλο του..

Ρε περιπάιζουν σας ρεεεεε!!.. :-)

Κωλοεγγλεζουθκια

xafies είπε...

προβοκάτορες οε οε οε

Ανώνυμος είπε...

Η Τρέισι δούλεψε στο χώρο του πορνό για 16 χρόνια, από το 1983 έως το 1999, συμμετέχοντας σε πάνω απο 260 ταινίες και συμπρωταγωνιστώντας με όλα τα γνωστά ονόματα του είδους. Έχει καστανά μαλλιά, πράσινα μάτια και ύψος 1,73 μ. Ένω στην αρχή της καριέρας της είχε ένα μέτριου μεγέθους στήθος με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζοταν με όλο και μεγαλύτερο στήθος, εντούτοις η ίδια έχει επανελημένως αρνηθεί οτι έκανε προσθετική στήθους και απέδωσε την αύξηση σε ιατρικό πρόβλημα.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ταινιών πορνό John Stagliano είχε δηλώσει οτι εμπνεύστηκε την διάσημη σειρά ταινιών Buttman παρακολουθώντας τα οπίσθια της Τρέισι σε κάποια σκηνή. Η Τρέισι έπαιζε συννήθως το ώριμο θυληκό που αποπλανούσε νεώτερους άντρες ή/και (κάποιες φορές) κορίτσια.
[Επεξεργασία] Προσωπική ζωή

Η Τρέισι αποσύρθηκε από το χώρο του πορνό το 2000 σε ηλικία 41 ετών. Αν και οι περισσότερες σκηνές που γύρισε ήταν με άντρες παρτενέρ είναι μια από τις λιγοστές γυναίκες πορνοστάρ που διατειρεί μια ανοιχτή λεσβιακή σχέση. Η τρέχουσα σχέση με τη σύντροφο της χρονολογείται από οκταετίας. Πριν από αυτή τη σχέση εμφανίζονταν σε strip shows στον Καναδά μαζί με την επίσης πορνοστάρ και επί πολλά χρόνια σύντροφό της Άμπερ Λιν. Η σχέση τους είχε διαλυθεί εξαιτίας των προβλημάτων της Άμπερ με τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά. Φημολογείται τέλος οτι στα μέσα της δεκαετίας του 1990 διατηρούσε σχέση με την γνωστή πορνοστάρ Όνα Ζι.

Αφότου εγκατέλειψε τη βιομηχανία προνογραφικών ταινιών η Τρέσι συνέχισε τις σπουδές της στο Λος Άντζελες. Ολοκλήρωσε το τμήμα "Κινηματογράφου & Τηλεόρασης" του πανεπιστημίου UCLA και παρακολούθησε μαθήματα κωμικού αυτοσχεδιασμού. Ζεί πλέον μια άνετη ζωή χωρίς σκέψεις για επιστροφή στην πορνογραφία.

Ζαπατίστας είπε...

ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΟΚΑΒΗΤΑΤΖΗΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ.

ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΠΑΙΖΕ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ;;

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΟΚΑ Β' Ή ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ; ΟΧΙ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΩΣ "ΤΟΥΡΚΟΦΟΡΟ".

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΣΣΑΡΙΔΙΚΟ-ΦΙΛΟΜΑΚΑΡΙΑΚΟ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

AKRODEXIA PSWNIA ....afiste ta ...sas kaiei

Ανώνυμος είπε...

Η Τρέισι ήταν η πιο όμορφη ΑΚΕΛικιά που υπήρξε ποτέ. είμαι σίγουρος

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11... είπε...

Πας μη ακελικός, με ψεύδη και προπαγάνδα, κατατάσσεται στους:
1) απορριπτικούς
2) ακροδεξιούς
3) φασίστες
4) πούστηες
5) πραξικοπηματίες
6) αντικομμουνιστές
7) εοκαβητατζήες
8) καπιταλιστές
9) πολιτικά ανώριμους
10) παραπληροφορημένους
11) κλπ

Δεν αγοράζει κανένας πλέον τες παρλαπίππες που παπαγαλίζετε!

Ανώνυμος είπε...

Διαχρόνικά το ΑΚΕΛ ζεί και επιβιώνει χάρη στην διαβολή, διαστρεύλωση και συκοφαντία.

Περιμένουμε να μας πει ο Αντρος Κυπριανού που, πότε και με ποιούς Εοκαβητατζήδες είχε επαφές ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Περιμένουμε επίσης μια πειστική δικαιολογιία γιατί βρέθηκε ο Αντρέας Χρήστου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Αντρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος, στις 30 Οκτωβρίου 2009.

Ανώνυμος είπε...

Διαχρόνικά το ΑΚΕΛ ζεί και επιβιώνει χάρη στην διαβολή, διαστρεύλωση και συκοφαντία.

Περιμένουμε να μας πει ο Αντρος Κυπριανού που, πότε και με ποιούς Εοκαβητατζήδες είχε επαφές ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Περιμένουμε επίσης μια πειστική δικαιολογιία γιατί βρέθηκε ο Αντρέας Χρήστου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Αντρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος, στις 30 Οκτωβρίου 2009.

ΚΚΕ -ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είπε...

Μέτρα κατά Τουρκίας ζητά στην επιστολή ο Χριστόφιας που κάνει μαύρο απολογισμό των συνομιλιών
Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων έναντι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας έβαλε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων μεταξύ των ηγετών των χωρών μελών της Ε.Ε. ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την επιστολή που απέστειλε στους 26 ομολόγους του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο Πολίτης. Χωρίς να εισηγείται ποια θα είναι τα μέτρα αυτά, ο Χριστόφιας αποκαλύπτει ότι «μετά από 18 μήνες διαπραγματεύσεων [στο κυπριακό] σε διάφορα επίπεδα, απευθείας συνομιλίες 14 μηνών και πάνω από 50 συναντήσεις των ηγετών, παρατηρούμε με λύπη ότι η πρόοδος είναι μη ικανοποιητική». Κατηγορεί την Άγκυρα ότι αντί να συμβάλει στη διαδικασία «έχει εμπλακεί σε ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών κατά του» ιδίου, ενώ ιδιαίτερα υποτιμητική είναι η αναφορά του στον Μεχμέτ αλί Ταλάτ, τον οποίο παρουσιάζει τηλεκατευθυνόμενο της Άγκυρας. «Δυστυχώς ο ηγέτης της τ/κ πλευράς, είναι επίσης αναμεμειγμένος σε αυτό το παιχνίδι», γράφει ο Πρόεδρος Χριστόφιας.


ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΡΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΑ??????????????????????

ΑΝ ΕΧΕΤΕ @@ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει την διαπραγματευτική δεινότητα για να εξασφαλίσει λύση δίκαιη.

Ο συμβιβασμός ήταν η ομοσπονδία. <----- τελεία

Ο ευέλικτος πρόσθεσε πλήθος από υποχωρήσεις, περιττό να τις γράψω.

Το 82% από το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, βρέθηκε να γίνει συναίτερος με τους κλέφτες εποίκους με κουτσουρεμένη ψήφο και έποικο πρόεδρο μη αιρετό. Δηλαδή επιβεβλημένο ασχέτως λαικής επιλογής.

Συνεπώς, ο ευέλικτος είναι ο χειρότερος πρόεδρος που ατύχησε να έχει η Κύπρος.

εφημεριδοπώλης είπε...

Καλά ρε ΚΚΕ τί ακριβώς αποκάλυψε ο Πολίτης που δεν είχε γίνει είδηση κατά την καταγραφή των όσων διαμείφθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο (είχε δύο εφημερίδες που ασχοληθήκαν να τα γράψουν). Το περιεχόμενο της επιστολής ήταν γνωστό. Ήταν μία χλιαρή, εθιμοτυπική επιστολή, στην οποία ο Πρόεδρος μας κλάφτηκε λίγο, μπας και τον λυπηθεί κανένας και τον βγάλει από την απομόνωση στην οποία τοποθέτησε το Κυπριακό, μετά από την αγγλική παγίδα της «ενδοκυπριακής λύσης». Είδηση θα είναι να μπει στον κόπο ένας αρχηγός κράτους να του απαντήσει! Πέρασαν ήδη αρκετές ημέρες που την απέστειλε ξέρεις και κατά τα φαινόμενα ή του απάντησαν «πίσω στο ερμάρι σου» ή τον έγραψαν εντελώς, γι’ αυτό δεν βγαίνουν με τυμπανοκρουσίες να μας πουν ότι είχε αποτέλεσμα η διπλωματική κινητικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11:03, τι θα έβλεπες ως μια εφικτή λύση; Ή ποιά στρατηγική πρέπει να ακολουθήσουμε; Το status quo οπως είναι σημερα μας παίρνει να περιμένουμε για μια καλύτερη λύση στο μέλλον; Υπάρχει φως στο τέλος της σύραγγας; ο μακροχρόνιος αγώνας αποδίδει; Γιατί δεν απέδωσε τόσα χρόνια και επί Παπαδόπουλου; Η κατάσταση στο τέλος της προεδρίας Παπαδόπουλου ηταν χειρότερη απο πριν. Με το δημοψήφισμα/παγίδα αποενοχοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό η Τουρκία και ενισχύθηκε οικονομικά το ψευδοκράτος.
Η διχοτόμηση είναι επιλογή; Την δέχεται πχ η ευρώπη, ή η Τουρκία; Με τη διχοτόμηση διαλύεται η Κυπριακή δημοκρατία και τι δημιουργείται; Ενωνεται το αμιγως ελληνικό κομματι με την Ελλάδα;
To status quo θα παραμείνει έτσι αν περιμένουμε. θα νικήσουμε το παιχνίδι των συμμαχιών εμείς ή η Τουρκία; Θα αλλάξουν δημογραφικά τα κατεχόμενα; Θα έχουμε πχ 500,000 εποικους και ΤΚύπριους με όλα τα δικαιώματα της δημοκρατίας;
Η ανάκαμψη της Τουρκίας με το δογμα Νταβούτογλου ως περιφεριακή δυναμη (με ευλογίες Ομπαμα), κομβος ενεργειας για την Ευρωπη για απεξατηση απο Ρωσσία (αγωγός nabucco) και ταυτόχρονο ανοιγμα προς την ανατολή, που μας αφήνει; Η δημογραφική έκρηξη της Τουρκίας με την δημογραφική συρρίκνωση τηε Ελλαδας; Που στεκόμαστε με την Τουρκία στους G20 ενώ η Ελλάδα με έλλειμα 12% (το ψηλότερο στην Ευρώπη);

Konstantinos είπε...

Ενω του τασσου του απαντουσαν ολοι..
Καποιος εγραψε για ελλειψη διαπραγματευτικης δεινοτητας..ενω ο τασσος που ηταν δεινος διαπραγματευτης μας εφερε το σχεδιο αναν..α ναι ξεχασα,εκει οι ξενοι φταινε..Οτι θελουμε και οποως μας συμφερει μεταφραζουμε..
Ο ΚΚΕ εγραψε για την επιστολη του χριστοφια..αλλα επειδη την εστειλε ο χριστοφιας σιγα τα λαχανα..
ειναι μια εμμονη εναντιον του προσωπου,ειναι ολοφανερου..
Σιγα σιγα βγαζετε τις μασκες..Πετε ρε παιδια,δεν θελουμε λυση και παρατηστε τες θεσεις ευρωκο.Θα ησασταν πολλα πιο ντοπροι και αληθινοι

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάσσος βρήκε προίκα την ακυβερνησία και τις διολησθίσεις του Κληρίδη (μα τι γράφω, του Βασιλείου, διότι ο Βασιλείου κυβερνούσε επί 15ετίας)

Οσο για το τι προτείνω :
Απόσυρση όλων των στρατευμάτων και εποίκων. Αλλαγές του συντάγματος του 60 λαμβάνοντας υπόψη το Ευρωπαικό κεκτημένο.

Τα υπόλοιπα είναι Τουρκοποιήση και ουδέποτε η Κύπρος θα αποδεκτεί σχέδια χειρότερα από το status quo.

Ανώνυμος είπε...

"ο ΟΗΕ είναι μια λέσχη απατεώνων" είπε κάποτε ο Εζεκίας και έχει δίκαιο.

Ο Τάσσος όταν αντιλήφθηκε ότι το παιχνίδι ήταν σικέ, αναζήτησε και βρήκε το συντομότερο διέξοδο. Άλλοι ζητήσαν αναβολή, μικρές αλλαγές και να πούμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ.

Ανοιξε η Λήδρας μάνι-μάνι και ο
Λιμνίτης ακόμα εν κλειστός. Πού είσαι Μαριτσού/Βαλεντίνα Σοφοκλέους/Τσιαούσιενα να δείς τα έργα σου ?

Η Τουρκία από το 74 μέχρι σήμερα, η μόνη αλλαγή που έκαμε ήταν η κατάληψη των Στροβιλιών. Δεν έφυγε ούτε ένας στρατιώτης ούτε μας δώσαν μια σπιθαμή γής.

Που να κάμεις αερο-συμφωνίες με τους απατεώνες ?

Mario είπε...

Why do you think nobody replied back to President Christofias about the letter? Why do you think out of the 26 countries nobody wants to block Turkey's entry ?
Do you really think everybody has conspired against us ?
Have you ever thought maybe we are not listening to the world community ?

Ανώνυμος είπε...

Mario, get the fuck a greek keyboard or install greek on your windoze.
You sound like an alien.

Mario είπε...

Anonimos @01:30 Don't you have one ? I can communicate in any language I want to.

Ανώνυμος είπε...

Ok then, you deserve ignorance :P

Ανώνυμος είπε...

12.58 ανωνυμε, το status quo δεν είναι μια σταθερη κατασταση. ¨Εχει κάποια δυναμική που λειτουργεί εναντιον μας, Σιγουρα η επόμενη μερά της εισβολής ήταν καλύτερη από σημερα με 200,000 έποικους μαι βελτιωμένη οικονομία στα κατεχόμενα. Αρα πως εξυπηρετούμαστε μακροχρόνια; Την ιδανικη λύση νομίζω την θέλουν όλοι αλλά είναι ποτε εφικτή; Και το status quo δεν θα αλλάξει εναντίον μας;

Ανώνυμος είπε...

Come on guys, give Mario a break when it comes to English. May be he is from a Cyprus minority and prefers to use English. Is this a nationalistic blog where only greek should be used? Those who dont want to communicate in English, just ignore his messages and continue in Greek.

Ανώνυμος είπε...

As long as he understands and comments on the other posts, means that he is fluent in Greek.

Following a language other than the blog language creates confusion.

Mario είπε...

Ωραία εχω βαλει και Ελληνικά για να μήν κάνουνε παράπονο μερικοί. Διερωτώμε σαν χώρα με δύο γλώσσες αν θα ηταν καλύτερο να γράφουμε σε blog Αγγλικά έτσι πιο πολοί να καταλαβαίνουνε.

Ανώνυμος είπε...

"Μάριο", δεν ξέρω ποιές δύο γλώσσες λες.

Ο πατέρας σου μάλλον θα μιλά ΤΟΥΡΚΙΚΑ, διότι ΑΥΤΗ είναι η δέυτερη γλώσσα της Κύπρου μαζί με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΕΣΥ τί γλώσσα μιλάς;

Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Α μάνα μου. Τωρά που είδα πως εν τα Ελληνικά σου, προτιμώ να γράφεις στα Αγγλικά.

Bobby Sands είπε...

ρε μάριο, όπως θα έλεγε και ο φτωχόπουλος,

fart our balls ρε μεγάλε
(κλάσε μας τα παπάρια ελληνιστί)

Ανώνυμος είπε...

1-21-2

δεν μπορώ να στέλνω μηνύματα...

Ανώνυμος είπε...

"Μάριο",

Go and check if the boats are moving.

Πήγαινε να δεις αν κουνιούνται οι βάρκες.

Go and check if I am coming.

Πήγαινε να δεις αν έρχομαι.

Και σε τελική ανάλυση

Go and search for a dog.

(Αυτό είναι στην Κυπριακή ...γλώσσα, το αφήνω ως ...homework που λέτε και στο Amerikkka).


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Bobby Sands και Ρήγα είστε ρατσιστές. Κανένας σεβασμός προς τους άλλους. Αν δεν συμφωνείτε με τον Mario, δεν είναι σωστό να τον βρίζετε και να ειρωνεύστε τα ελληνικά του, ειδικά όταν κάνει καποια προσπάθεια. Αυτό αντικατοπτρίζει το επίπεδο σας και κατακεραυνώνει την φερεγγυότητα σας. Δεν σας αξίζει ελευθερία, γιάυτό και δεν την έχετε...

Ρήγας είπε...

Εγω ρωτησα μόνο σε ποιες 2 γλωσσες αναφερεται ότι μιλούμε.

Ελληνικά και Τούρκικα;

ή (μάλλον)

Ελληνικά και ..."Κυπριακά";

...και "ως λύση" ας μιλούμε όλοι Αγγλικά;

Τέτοιους σφογγοκωλάριους οι Εγγλέζοι στον ουρανό τους ψάχνουν, στην Κύπρο τους βρίσκουν.



Ρήγας

Mario είπε...

Ανώνυμος 16:40 Πολύ καλά τα λες.

Έχω να γράψω Ελληνικά στο PC εδώ και 12 χρόνια.
Έτσι είναι όμως, όποιος εχει αντίθετη γνώμη απλά τον βρίζουμε. Εγώ καλόπιστα βγήκα να πω την γνώμη μου. Το αποτέλεσμα ήταν να φάω το βρισίδι της χρονιάς μου.

Φένεται στην Κύπρο δεν ξέρουμε τι σημένει Δημοκρατία. Το παίζουμε περήφανοι Έλληνες και το πιο Ελληνικό πράγμα που είναι η Δημοκρατία δεν το σεβόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

οχι Ρηγα δεν ρωτησες μονο σε ποιες 2 γλωσσες μιλουμε. Η αναρτηση σου ¨4:24 που κολλούσε; Νομίζω να απολογηθείς για την αναρτηση 4:24 για να δείξεις ότι έχεις κάποιο επίπεδο

Ρήγας είπε...

Η ανάρτηση μου στις 4:24 ήταν η αρμόζουσα απάντηση στην πρόταση "Να μιλούμε ΑΓΓΛΙΚΑ για να καταλαβαινόμαστε αφού έχουμε ΔΥΟ γλώσσες."

Στα γιουσουφάκια και στους σφογγοκωλάριους ούτε έχω και ούτε δείχνω κανένα σεβασμό.

Και το τί πιστεύει ο κάθε σφογγοκωλάριος των Εγγλέζων για μένα ή για όσους έχουν αντιλήψεις σαν τις δικές μου, ΟΛΙΓΟΝ με ενδιαφέρει.

Η άποψη σας δεν μετρά και ούτε ποτέ θα μετρήσει στην Κύπρο. Ίσως στο Λονδίνο, εκεί που παραδοσιακά κατέφευγαν ΟΛΟΙ οι καταδότες της Κυπριακής ιστορίας.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Είναι όντως ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, να μιλάτε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εσείς που θέλετε

--Παραμονή εποίκων!
--Σταθμισμένη ψήφο!
--Εκ περιτροπής προεδρία!
--Μη επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων!
--Διζωνική-δικοινοτική Ομοσπονδία!


Ρήγας

Bobby Sands είπε...

Μια χαρά είναι τα ελληνικά σου μάριο. και με τόνους κιόλας. τα άλλα που μας λέτε για 12 χρόνια, για ρατσισμούς κι επιθέσεις κτλ είναι ιστορίες του χωρκού. ας έγραφες μιας αρχής στα ελληνικά.

Mario είπε...

Bobby Sands:
Επειδή δεν έγραφα Ελληνικά είναι κάτι πολύ κακό ? Εγώ απλά είπα αν μιλούμε στο blog εδώ Αγγλικα ίσως καποιοι Τουρκοκίπριοι να μπρορούνε να αφίσουνε σχόλια. Συγνώμη αν εκανα μεγάλο έγγλημα.

Ρήγας
Αν και δεν θέλω να μπω σε συζητηση μαζί σου επειδή ζεις σε Ουτοπια, ενα σου λές πως το κράτος που ζείς έχει δυο γλώσσες επίσημες, τα Ελληνικά και τα Τουρκικά.

Μακάρι να πετίχεις αυτα που λες αλλα φοβάμε πως θα χάσεις και τα αβγα και τα καλα8ια.

Ι πολιτική μεχρι τώρα να λέμε σε ολα Οχι απο το 60 μεχρι σήμερα μας αφισε με μισή Κύπρο. Συνεχισε να δούμε ποση θα μινει.

Ανώνυμος είπε...

συνέχισε εσύ το ρεσιτάλ ελληνικής ορθογραφίας.

Πλαστήρας είπε...

Ρε Μάριε

τι θες να πεις ότι από το 60 λέμε σε όλα ΟΧΙ; Διάβασε λίγο καλύτερα. Το 77 και το 79 "είπαμε" ναι στην ομοσπονδία. Και από τότε κολλήσαμε εκεί. Και το αποτέλεσμα; Το Σχέδιο Ανάν. Ευτυχώς που είπαμε ΟΧΙ εκεί γιατί τώρα η Κύπρος θα είχε την τύχη της Ίμβρου, της Τενέδου και της Αλεξανδρέττας.

Ρήγας είπε...

Τα Τουρκικά καθεστώτα ουδέποτε στην ιστορία σεβάστηκαν συμφωνίες που υπέγραψαν.

Και όμως εσείς πιστεύετε ότι ως διά μαγείας μια μέρα η Τουρκία θα σεβαστεί μια συμφωνία στην Κύπρο, φτάνει να πάψουμε να ζητούμε δικαιοσύνη και να της δώσουμε όλα όσα επιθυμεί.

Τα Τουρκικά καθεστώτα ουδέποτε στην ιστορία σεβάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα, είτε στο έδαφος τους είτε εκτός.

Και όμως εσείς πιστεύετε ότι ως διά μαγείας μια μέρα η Τουρκία θα σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, φτάνει ...να πάψουμε να τα διεκδικούμε.

Το κατοχικό καθεστώς είναι προτεκτοράτο του καθεστώτος της Τουρκίας.

Και όμως εσείς επιμένετε να θεωρείτε ότι άλλο Τουρκικό καθεστώς και άλλο καθεστώς κατεχομένων και ψάχνετε λύσεις "Κυπριακές" με ποιόν ακριβώς; Τον μπράβο του Τουρκικού καθεστώτος στην Κύπρο, Ταλάτ!

Ομοσπονδίες που βασίστηκαν σε βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών και ξεριζωμούς, όπως επίσης και ρατσιστικά καθεστώτα ΠΟΥΘΕΝΑ στη γη δεν παρέμειναν για πολύ. Κατέρρευσαν και μάλιστα με πολύ αίμα.

Και όμως, εσείς πιστέυετε ότι ως διά μαγείας, ένα ρατσιστικό καθεστώς μπορεί να επιβιώσει στην Κύπρο, φτάνει ...να χωνέψουμε τον ρατσισμό της ΔΔΟ και να φροντίσουμε να μας αρέσει.

Επικαλείστε την ΕΕ, ενώ επιμένετε στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος το οποίο να είναι εναντίον των αρχών της ΕΕ. Επικαλείστε τα ΗΕ και όμως επιμένετε σε ένα καθεστώς που να είναι εναντίον των αρχών των ΗΕ.

Μιλάτε για "δημοκρατία" ενώ επιμένετε να την αγνοείτε. Δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη του λαού το 2004 που απέρριψε το σχέδιο που θέλετε σήμερα να επαναφέρετε.

Ποιός βλάκας λοιπόν ζει σε ΟΥΤΟΠΙΑ;



Ρήγας

Mario είπε...

Ρήγας / Πλαστήρας,

Σεβαστή η γνώςμη σας. Ομως θα ήθελα πολύ να μου πείτε ενα σχέδιο λύσης που 8α 8έλατε και που 8α είχε καλα chances να γίνει αποδεκτό και απο Ελληνοκυπρίους και απο Τουρκοκιπρίους. Συχνά ακουω οχι σε Ομοσπονδία και λοιπά ομως πλύ σπάνια ακουω συγκεκριμένες προτάσεις.

Ρήγας είπε...

Ένα ενιαίο κράτος είναι και πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο και πιο εφικτό από όποιοδήποτε "σχέδιο λύσης" προσπάθησαν να μας επιβάλουν μέχρι σήμερα.

Σταματήστε να μας λέτε "Θέλουμε ΔΔΟ *διότι* είναι εφικτή." Εφικτή είναι *μόνον* με την προυπόθεση ότι η Τουρκία θα τηρήσει κάποιες υποσχέσεις που η ιστορία μας έχει διδάξει το αντίθετο. Ας το δεκτούμε όμως. Λειτουργική είναι; Όχι. Βιώσιμη είναι; Όχι. Για ποιό λόγο; Διότι δεν είαι δίκαιη.

Σταματήστε επιτέλους να κάνετε εκπτώσεις σε θέματα αρχών και μάλιστα θεμελιωδών αρχών. Ο λαός δεν προκειται να δεκτεί κάποια άδικη λύση. Γιατί ισχυρίζεστε ότι εμείς δεν θέλουμε λύση; Εσείς είστε περισσότερο πατριώτες; Μα ακόμα και αν μια τέτοια λύση επιβληθεί, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα καταρρεύσει. Η ιστορία αυτό μας διδάσκει.

konstantinos είπε...

Προς Ρήγας:
Αναφέρεσαι σε μια λύση ενιαίου κράτους..Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο..Αν αρχίσει ο καθένας να λέει τι λύση θέλει θα φκάλουμε 200 000 διαφορετικές.Επομένως δεν υπάρχει νόημα να συζητήσουμε κάτι τέτοιο..Ειναι ομοσπονδία ή διχοτόμηση(πέτε το εκβιασμό ,δεν με κόφτει,αυτό είναι η αλήθεια).
Λες ότι η τουρκία πάντα είναι η ίδια,ποτέ δεν αλλάζει.Είσαι σίγουρος για αυτό? Βλέπεις πόσο δεξιοτεχνικά κινειται στο διπλωματικό σκηνικό?Είδες ότι προτίθεται να γίνει ο μέσος για τη μεταφορά ενέργειας στην ευρώπη?ότι προτεραιότητα είναι για εκείνη να μπει στην ευρώπη?
Δηλαδή πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να έχουμε σύνορα με την τουρκία(η πράσινη γραμμή θα ειναι το συνορο)..θα είμαστε πιο ασφαλείς? εν νομιζω.
Δυστυχως εν πολλοι που εν θελουν λυση,δεν μιλω για σενα..ξερεις ποσοι εβολευτηκαν με την κατασταση,ποσοι την εκαμαν?Αντιθετα,εν εκεινοι που το παιζουν υπερπατριωτες θαλεγα.
Ειμαι 25 χρονων και δεν ξερω,το μελλον το βλεπω πιο καλο σε μια ενωμενη κυπρο.
Αν θελεις πεμου τες αποψεις σου(εννεν κατι προσωπικο,απλα εσενα διαβασα,εν μπορω να κατσω να διαβασω 100 σχόλια)