LEXI_PENITAS Ή ΜΗΠΩΣ NAZI_PENITAS;

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009


Achtung achtung! Ελάτε στα "Κυπριακά Blogs" τον πρώτο ολοκληρωτικό συναρθροιστή. Περιέχει όλα τα blogs που εγκρίνει ο Ιωαννίδης (Nazi_Penitas)!

Θα το πούμε με μεγάλη περηφάνια: έχουμε δώσει άλλη διάσταση στην κυπριακή blogόσφαιρα. Έχουμε μάλιστα τελευταία προβεί, σε μοναδικές αποκαλύψεις που έχουν αναστατώσει τα πολιτικά πράγματα (ίσως όχι όσο θα θέλαμε, αλλά φτάσαμε πολύ μακρύτερα από ό,τι έχει καταφέρει κυπριακό blog ποτέ να φτάσει). Ας πούμε το θέμα Ντάουνερ-Κάρογιαν. Πρώτοι εμείς το αναδείξαμε. Ή τις επιστολές Χριστόφια προς Ομήρου και Κάρογιαν το 2ο γύρο των εκλογών. Πρώτοι εμείς τις αποκαλύψαμε.

Δεν είχαμε λοιπόν πρόθεση να ασχοληθούμε με τον εκ Λεμεσού ορμώμενο περιθωριακό Γιάννη Ιωαννίδη, που στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα ζει, αναπνέει και ενεργεί με το ψευδώνυμο Lexi_Penitas. Ο οποίος, συνασπιζόμενος με άλλους ακραίους περιθωριακούς, βρήκε χώρο πνευματικής αφόδευσης στην κυπριακή blogoσφαιρα.

Όμως αυτό που ο εν λόγω τύπος κάνει στη blogόσφαιρα είναι κάτι το χυδαίο: παρουσιάζει ψευδώς στον κόσμο, ένα προσωπικό του blog, το οποίο προωθεί κυρίως τους "δικούς" του ευνοούμενους, ως δήθεν "Συναθροιστή όλων των Κυπριακών Blogs".

Εμείς, είμαστε ίσως οι πρώτοι που υποστηρίξαμε ότι ο καθένας στο ιστολόγιό του μπορεί να θέσει κανόνες. Να βάζει τους συνδέσμους του, να αποκλείει σχόλια κλπ.

Όταν όμως κάτι το παρουσιάζεις, χωρίς να είναι ως "συναθροιστή όλων των blogs", ουσιαστικά ξεγελάς τον κόσμο. Και επειδή ο εν λόγω "συναθροιστής" (Kypriakablogs) χρησιμοποιείται από πάρα πολύ κόσμο, ως portal στο blogging, τότε αντιλαμβάνεστε όλοι ότι, όσον αφορά πολιτικά θέματα, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα portal σε ακραίες ρατσιστικές και μειωμένων αντιστάσεων απόψεις. Βεβαίως, όπως έχουμε ξαναπεί, για τα προσχήματα διατηρούνται κάποια blogs όπως τα σπουδαία blog Αντιπαρακμή ή ο Αντιφωνητής ή ο Νόστος, αλλά κατ' ουσία, αναδεικνύονται blogs της μειοψηφούσας υποχωρητικής αντίληψης (π.χ. strovoliotis, Παντός Καιρού, Anef_Oriwn, Λεμέσια Πιρόγα, Γιώργος Ιορδάνου, Lexipenitas και πολλά άλλα).
Την ίδια ώρα, το portal του "ΝΑΙ" αφήνει έξω τα μεγαλύτερα blogs: Εμπροσθοφύλακα, Ερετικό Ιστολόγιο, Πολιτική Σαβούρα, christofias-watch, Έλληνες-Αντεπίθεση, Μιλάμε ΕΔΕΚίτικα και πολλά άλλα προπύργια αντικατοχικής δράσης στο διαδίκτυο.

Προτού πάμε παρακάτω, να αναφέρουμε ότι κατά καιρούς, αυτοί οι χυδαίοι προπαγανδιστές, κατηγόρησαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο ότι κρυβόταν για να μη συνομιλήσει και ότι σκόπιμα χειροτέρεψε το Αναν 3 που παρέλαβε από τον Κληρίδη για να μη γίνει αποδεκτό. Θεώρησαν το διαδίκτυο ως τον κατάλληλο χώρο να αφοδεύσουν τις διαστρεβλωμένες τους αντιλήψεις περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτοί οι περιθωριακοί έστησαν διάφορα ιστολόγια που συνταυτίστηκαν με όσους δε σεβάστηκαν την απόφαση του κυπριακού λαού για ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, αποκλειστικά και μόνο για να ρίξουν προεκλογικά λάσπη, στον άνθρωπο που στάθηκε όρθιος απέναντι στα συμφέροντα των ισχυρότερων ξένων κέντρων λήψεως αποφάσεων και να προωθήσουν την υποψηφιότητα ποιου άλλου, πέραν του εκλεκτού λόγω ευελιξίας.

Το ομολογούν άλλωστε, ότι το ιστολόγιο «Οικογενειακό Κέντρο Η Νέα Κύπρος», πέτυχε το σκοπό του: «Για μένα το μπλογκ πέτυχε το στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την αποτροπή της επανεκλογής του Τάσσου στη προεδρία» και σε χυδαίες συζητήσεις τους παραδέχονται ότι: «Αυτά που μας ένωναν σε τούτο το μπλόγκ, δηλ. η αποστροφή προς τον Τάσσο...».

Οι πανηγυρισμοί τους κινήθηκαν στα ίδια μήκη κύματος με τους πανηγυρισμούς των εκπροσώπων του Αττίλα: "VICTORY…YES!!!! HE IS OUT!!!!", "Μπαϊ-Μπαϊδόπουλος" και επιδεικνύοντας το επίπεδο του πολιτισμού τους έγραφαν: "Ο Λιλλήκας κλαίει παραπάνω, νιώθει πως πονάει αυτός διπλά, γιατί η δουλειά του είναι πλέον να σκουπίζει τις μύξες του μουττά".

Παραποιώντας το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου για το Σχέδιο Ανάν, αναγάγοντας την ιστορική υποχώρηση του ευέλικτου για διάνοιξη του οδοφράγματος της Λήδρας -χωρίς να αποστρατικοποιηθεί πλήρως η περιοχή της παλιάς Λευκωσίας- σε "παλλαϊκή παγκύπρια συγκέντρωση ειρήνης και χαράς", αναζητώντας εναγωνίως τον δικό μας Ολγκάτς, κατατάσσοντας τον αγέραστο αγωνιστή Βάσο Λυσσαρίδη στην τάξη όσων ονειρεύονται τη διχοτόμηση και διερωτόμενοι εάν η Κύπρος είναι ελληνική, βροντοφωνάζουν τον νέο στόχο που έθεσαν.

Εξευτελισμός του αντικατοχικού κινήματος με την τακτική της προπαγάνδας, που προφανώς διδάκτηκαν στον ιδεολογικό χώρο από τον οποίο κατάγονται.

Προς επίτευξη αυτού του στόχου, ο λεγόμενος Lexi_Penitas, που κανονικά θα έπρεπε να ονομάζεται Nazi_Penitas και που την είδε μπλογκοπατέρας, δημιούργησε έναν άθλιο χώρο, που είναι κάθε άλλο παρά συναθροιστής για τα κυπριακά ιστολόγια.

Hail mein Lexifurer!

Η Επιτροπή που παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Νazi_Penita παρατήρησε ότι πολύ πρόσφατα πρόσθεσε στο άθλιο δημιούργημα του το ιστολόγιο των αδερφών του στο ΕΛΑΜ. Αρχικά θεωρήσαμε την προσθήκη του γνωστού φασιστικού ΕΛΑΜ στο συναθροιστή "Κυπριακά Blogs", ήταν στα πλαίσια της συνηθισμένης ανάδειξης της οργάνωσης αυτής από το καθεστωτικό blog.

Η πρόσφατη κίνησή του όμως, δηλαδή η διαγραφή του δικού μας ιστολογίου μαζί με αυτό του ΕΛΑΜ, που συνοδεύτηκε από μια χυδαία και προκλητική ανακοίνωση ταύτισης του προπύργιου του λυσσαριδισμού και των δημοκρατικών ιδεών του Τ. Παπαδόπουλου στο διαδίκτυο, του christofias-watch, με το blog του ΕΛΑΜ, μας έκανε να καταλάβουμε ότι επεδίωξε προσχεδιασμένα να προβεί στην ταύτιση του ΕΛΑΜ με την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Άκυρη, άκαιρη και άστοχη προσπάθεια, αφού εμείς ξεκαθαρίσαμε προ πολλού την αντίθεση μας προς το φασισμό και την πνευματική τρομοκρατία του ΔΗΣΑΚΕΛΑΜ, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τα ερωτικά τους καυγαδάκια που αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στην αλληλοσυντήρηση των δύο άκρων.

Μάλιστα ο μέγιστος των υβριστών, αυτός που πριν λίγο καιρό αναρτούσε σκίτσα με άτομα με τουαλέτες στο κεφάλι, αναφερόμενος σε εμάς,αύτός που ξεστόμισε τις χυδαιότερες ύβρεις για τον αείμνηστο Τ. Παπαδόπουλο, έκρινε εξ' ιδίων τα αλλότρια, κατηγορώντας εμάς ως υβριστές!!!!

Νοιώθουμε οίκτο, για την κατάντια του, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή.

Εμείς του ευχόμαστε να συνεχίσει να επιβιώνει στις κακοσμίες με τις ανδρώθηκε και να συνεχίσει να ονειρεύεται μια μελλοντική συνεργασία του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι, μετά από ό,τι έγινε, ΔΕΝ επιθυμούμε την επανατοποθέτηση του ιστολογίου μας σε όποιο καταγώγιο δημιουργεί και ότι θα σταθούμε απέναντι του, απέναντι στους "μικρους θεούς" και απέναντι σε όσους ξεπουλούν την πατρίδα μας, επειδή:

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος,
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι,
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις,
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές.
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες,
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ' ναι μια πετριά,
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι,
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.

Τάσος Λειβαδίτης


Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Αντιφωνητή και τον ΕΔΕΚ Η.Β. για τη συμπαράσταση προς το ιστολόγιό μας. Επίσης τον συν-διαγραφέντα Έλληνες - Αντεπίθεση για τα πολύ καλά του λόγια για εμάς.

Υ.Γ.2. Με μεγάλη μας λύπη παρατηρήσαμε ότι ο συνεντευξιαζόμενος στο Lexipenita, προφανώς όχι μόνο λόγω της συνέντευξης, αλλά γιατί, από τότε που τον θυμόμαστε, θέλει να τα πηγαίνει καλά με όλους, Μαρίνος Κλεάνθους, ένιψε σε μεγάλο βαθμό τας χείρας του. Πάντα "έτσι μεν αλλά" ο Μαρίνος. Θα το πούμε με μεγάλη μας λύπη: η στάση του μας θύμισε την επαμφοτερίζουσα καρογιανική πτέρυγα του ΔΗΚΟ, αυτήν που ο ίδιος λέει ότι απεχθάνεται. Ας είναι καλά όμως, γιατί ελπίζουμε ότι έστω την υστάτη, θα βρεθεί μαζί μας στον αγώνα για διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμη κι αν κάνει σήμερα αυτό που πολλές φορές κατηγορεί τους άλλους Κύπριους ότι κάνουν, δηλαδή απέχει ουσιαστικά από κριτική στο καθεστώς για τα δρώμενα, προβαίνοντας μόνο σε κάποιες ακίνδυνες "πιασάρικες" αναρτήσεις.

Υ.Γ.3. Μαζί με το Lexipenita, εμφανίστηκε βάλλοντας εναντίον μας, βγαίνοντας από την αφάνεια των τελευταίων εβδομάδων (το ιστολόγιό του, είναι υπό εκκαθάριση και μάλλον κλείνει λόγω έλλειψης αναγνωστών) και ο Anef_Oriwn, που ήθελε μεν να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν τον αφήνει!!!! Ο μεγαλύτερος ρατσιστής και φασίστας του διαδικτύου, αυτός που εξύβρισε ουκ ολίγες φορές τους δημοκράτες αγωνιστές Τάσσο Παπαδόπουλο και Βάσο Λυσσαρίδη, αυτός που συνεχώς αποενοχοποιεί την Τουρκία για τα εγκλήματά της, να κατηγορήσει αυτή την ιστοσελίδα ως φασίστες και υβριστές!!!!! Αν με τον Lexipenita, τον αυτονομιζόμενο ως "μικρό θεό" του διαδικτύου κάπως οργιστήκαμε, με τον Anef_Oriwn, ομολογουμένως το διασκεδάσαμε.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ-ΡΙΜΑΧΟΣ- ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

37 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε μα θωρείτε ούλλη μέρα φαντάσματα και συνωμοσίες? μόνοι σας τα λαλείτε μόνοι σας τα ακούτε , φκάλλετε τα που τον νου σας , ποτζί το πέρνετε ποδά το πέρνετε φταίει σας η αριστερά και ο χριστόφιας... πετε τις και πάρακατω τούτες τις μαλακίες να δείτε που εννα σας περιπαίζουν. είσαστε τέλεια μαλαππάππες .

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Συναγωνιστές,

Θα σας αφιερώσω ένα στιχάκι του Δώρου Λοΐζου:

ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ, ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ…

ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ…

ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ…

ΟΙ ΔΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ…

ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ, ΟΙ ΘΕΟΙ…

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ…

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΝ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ…

ΜΑ ΕΓΩ ΘΑ ΞΑΝΑΡΙΞΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΞΑΝΑΦΟΡΕΣΩ ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΕΣ ΜΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ, ΦΩΝΕΣ, ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Κρατάτε γερά, είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα.

Ανώνυμος είπε...

Απλά να αναφέρω ότι αργήσατε να ασχοληθείτε μαζί του.

Ο τύπος είναι άρρωστος και ηλίθιος και πραγματικά χρησιμοποιεί το blogging για να περνά τους εμετισμούς του.

Έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να τον ξεσκεπάσετε.

Φ

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να σας κάμουν είναι λίγα σας :-)

Αυτό το μπλοκ είναι το πιο χυδαίο και απολίτιστο μπλοκ στον κυπροχώρο.

Ανώνυμος είπε...

p

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Αντίθετα, αυτό το blog μας δίνει όραμα και κουράγιο.

Όραμα για μια ελεύθερη πατρίδα. Κουράγιο για να αντέχουμε στις πέτρινες μέρες του καθεστώτος Χριστόφια.

Ανώνυμος είπε...

O Anef Oriwn, είναι του ίδιου φασιστικού mentality με τον Χίμλερ, το Χίτλερ και τον Nazipenitas.

"Ερμόλαος"

Ανέστης είπε...

Επίτροποι, μαζί σας 1000%!

Kipros Ellinas είπε...

καλα σας εκαμαν παπαδοπουλακια

οσο για τον αντιιδιοφωνητη ειναι γνωστο οτι οι "αναρχικοι" συμπλεουν με τους φασιστες

τα ζησαμε περσι στην αθηνα τετοιο καιρο να βγαινουν απο τα ματ αναρχικοι να σπανε βιτρινες

Σείριος είπε...

Το παρακάτω σχόλιο αναρτήθηκε στο blog του "Λεξι-κτάτορα-πένητα", "Κυπριακά μπλογκς", από τον γράφωντα την 9/11/2009 1:45 πμ. Το μεταφέρω αυτοούσιο.


>>>> Νομίζω πώς έφτασε ο καιρός για να αρχίσουν να ξεφυτρώνουν ένας ένας καινούργιοι συναθροιστές,

για να φανεί σε όλο της το μεγαλείο η ελευθερία και η δημοκρατία του διαδικτύου και ότι κανένας δεν μπορεί να ασκεί καμιά μορφή εξουσίας, ούτε λογοκρισίας σε κάτι που δέν του ανήκει.

Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν αφεντικά.

Το συγκεκριμένο blog (σ.σ. Κυπριακά μπλογκς) ανήκει σ' αυτούς που το χρησιμοποιούν και σ' αυτούς που το επισκέπτονται.

Το συγκεκριμένο blog ΕΙΝΑΙ οι 461 bloggers που φιλοξενούνται. Σκεφτήτε τι θα ήταν χωρίς αυτούς τους 461 bloggers. Ένα τίποτα!

Η ενέργεια του διαχειριστή να διαγράψει καποια blogs με τα οποία διαφωνεί και στα οποία κολλάει τους χαρακτιρισμούς: φορείς φασιστικής ιδεολογίας, υβριστές, δολοφόνους χαρακτήρων κ.α. δέν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί η ίδια ως αντιδημοκρατική και φασιστική.

Η ενέργεια αυτή προσβάλλει την νοημοσύνη εμάς των υπολοίπων, σαν να μήν έχουμε την ικανότητα να κρίνουμε από μόνοι μας τί είναι ύβρη και τί φασιστική ιδεολογία. Δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους προστάτη γιατί δέν κινδυνεύουμε από κανένα.

Εμπρός παιδιά, απαντήστε στον φασίστα λεξιπένητα με μαζική φυγή από τα "Κυπριακά μπλόγκς", για να σηματοδοτήσετε έτσι τη δημιουργία μιας νέας γενιάς συναθροιστών, γιατί όταν είναι μόνο ένας τότε συμπεριφέρεται ως δικτάτορας.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΏΝ ΜΠΛΟΓΚΣ

Λεξι-κτάτορα-πένητα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να χάσεις αυτό που δέν σου ανήκει!

Σείριος <<<<


Προς την Επιτροπή και τους άλλους διαγραφέντες,
Παιδιά συνεχίστε τις παρεμβάσεις σας και θα μας έχετε δίπλα σας. Η διαγραφή σας σημαίνει και κάτι ακόμα,
ότι οι παρεμβάσεις σας προκαλούν μεγάλο ρήγμα στο καθεστώς Χριστόφια, ολοένα κερδίζετε μεγαλύτερο ακροατήριο και προκαλείτε πτώση στη δημοτικότητα του ευέλικτου και της κυβέρνησης του.

Συνεχίστε τον αγώνα.

Σείριος

Casper είπε...

Ανώνυμε 3:51, μάλλον εν εσύ που θωρείς "ούλλη μέρα φαντάσματα και συνωμοσίες" εναντίον της αριστεράς και του άκρως ευέλικτου!

Casper 2 είπε...

Ανώνυμε 8:20, αυτό το μπλογκ είναι το πιο χυδαίο και απολίτιστο επειδή είναι εκτός της γραμμής του κόμματος;
Επειδή εκφράζει την αντίθετη άποψη την οποία δεν σας έμαθαν να ανέχεστε;

Tηλέμαχος είπε...

http://www.politispittas.blogspot.com/

στο θέμα...σοφος ο γέρος!

Ανώνυμος είπε...

Τρια πραγματα.

Α) Σωστη η κριτικη προς ενα μπλογκ που ονομαζεται ολα τα κυπριακα μπλογκ και του αναδοξε να διωξει καποια απο αυτα.

Β) Απο εκει και περα , η μεγαλοποιηση καθε ζητηματος δεν ειναι αναγκαια. Αυτο το μπλογκ εχει μια μανια με την υπερβολη.

Γ) Πρεπει να υπαρξει συλλογικη προσπαθεια απο τα μεγαλυτερα κυπριακα μπλογκ για να δημιουργησουν ενα νεο Ολα τα κυπριακα μπλογκ στο οποιο δεν θα λειπει κανενα.

Aslan είπε...

Δεν μπορουσα ποτε να φανταστω οτι θα συνηγορουσα υπερ σας.

Ολοι εχουν δικαιωμα στην αποψη.

Ανώνυμος είπε...

Ενοχλημένος ο Χριστόφιας από την ανέγερση μνημείου Βρετανών πεσόντων στα κατεχόμενα. Κάμνει τους καλά καλά ούλλα τους τα χατήρκα τζαι ύστερα ενοχλείται που αποθρασύνονται. Μεγάλε ΕΣΥ τους κουρτίζεις με τες ευλιξίες σου, εν με τον εαυτό σου που πρέπει να ενοχλείσαι τζαι όϊ με τις συνέπειες των μυνημάτων που στέλλεις.

Ανώνυμος είπε...

Στο κάτω κάτω εν εμείς που φταίμε, ήντα σου κάμαν οι καημένοι οι Εγγλέζοι

John Charalambous είπε...

Ο Ιωαννίδης που αναφέρεται στην ανάρτηση, είναι απόγονος του Ιωαννίδη της Χούντας;

Ανώνυμος είπε...

epirasas prefan alites !!!!!

Ρήγας είπε...

"Ενοχλημένος ο Χριστόφιας από την ανέγερση μνημείου Βρετανών πεσόντων στα κατεχόμενα."

Ε;

Τον καιρό που τα πηγαίνατε μια χαρά μαζί τους (και αυτοί μια χαρά μαζί σας) δεν είχατε πρόβλημα. Τώρα έχει πρόβλημα ο Χριστόφιας;

Εξ'άλλου οι Βρεττανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας "τρομοκράτες" (κατά το ΑΚΕΛ) και "βαρελώτους" (επίσης κατά το ΑΚΕΛ) και "μασκοφόρους" (επίσης κατά το ΑΚΕΛ).

Επομένως, ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΚΕΛ; Ή μήπως όλα αυτά είναι για εσσωτερική κατανάλωση;

Ας δούμε τί λέει ο (Μαρξιστής) Πέρρυ Άντερσον, ακαδημαϊκός, καθηγητής ιστορίας στο UCLA (Παν-μιο Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες).

"Από αμιγώς στρατιωτικής άποψης, ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν. από όλα τα αντι-αποικιακά κινήματα μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, ίσως ο πλέον επιτυχής."

"As a purely military performance, the EOKA campaign was perhaps the most successful of all anti-colonial resistances in the postwar period."

--Perry Anderson, The divisions of Cyprus, London Review of Books, 24.4.08.
http://www.lrb.co.uk/v30/n08/print/ande01_.html



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

...και από πολιτικής, κοινωνικής και κυρίως στρατιγικής άποψης το "κίνημα" της ΕΟΚΑ ήταν το πιο αποτυχημένο..

Τις επιπτώσεις της διαταραγμένης προσωπικότητας του γρίβα τις ζούμε δυστυχώς μέχρι σήμερα.

Ανδρέας Χριστοφή είπε...

"...και από πολιτικής, κοινωνικής και κυρίως στρατιγικής άποψης το "κίνημα" της ΕΟΚΑ ήταν το πιο αποτυχημένο.."

Ορίστε ποιοι μας κυβερνούν σήμερα, αυτοί που περίμεναν το παράρτημα της μητρικής εταιρείας της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα(ΚΚΕ),να τους διατάξει να αφήσουν την αυτοκυβέρνηση και να κάνουν σημαία την Ένωση επειδή...η Ελλάς θα κουμουνιστοποιήτο!
Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι σύγχρονες επαναστάσεις έγιναν απο Αριστερούς, εδώ έγινε απο την Δεξιά(ανκαι συμμέτειχε όλος ο λαός, η Δεξιά ηγείτο).Σας πονάει.
Εσείς είστε απλά αριστεροί με δεξιές τσέπες.Τίποτε άλλο.

Kotsiroshyllos είπε...

Ο βρωμισμένος ο ΝΕΟΝΑΖΙ ο Ιωαννίδης τούτα έμαθε, τούτα κάμνει. Τι καρτεράτε;

Ρήγας είπε...

Ανώνυμε (6:27), εδώ μιλούμε για τον αγώνα της ΕΟΚΑ (και μόνον) και αυτά που λες εκτός από εμπάθεια είναι και εκτός θέματος.

Πάμε στις πηγές, διότι επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως:


"Τονίζοντας την απόλυτη διαφωνία μας προς την τακτική της ΕΟΚΑ, ωστόσο δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε καθόλου στη στάση μας και στην εκτίμησή μας έναντι σ’ όλους εκείνους τους πατριώτες και αγωνιστές που πιστοί στο ιδανικό της λευτεριάς, θυσιάστηκαν σ’ αυτόν τον αγώνα, όσο ουτοπιστικό κι αν τον θεωρούμε εμείς αυτόν. Θα διαπράτταμε σοβαρό πολιτικό λάθος, αν ξεκινώντας από τη διαφωνία μας για την τακτική της ΕΟΚΑ, συγχυζόμαστε και αρνούμαστε τον πατριωτισμό, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους, είτε στη σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας, είτε στην αγχόνη, ή κάτω από τα βασανιστήρια σ’ αυτόν τον αγώνα. Για όλους αυτούς αξίζει κάθε εκτίμηση από μέρους μας για τον πατριωτισμό, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους"
--Ολομέλεια ΑΚΕΛ, Μάϊος 1957.



"Ασφαλώς, αλοίμονο, τον αγώνα της ΕΟΚΑ θα συνεχίσουμε να τον τιμούμε πάντοτε. Και τους ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους. Είναι ήρωες αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. Ούτε συζήτηση να μην τιμάται ο αγώνας της ΕΟΚΑ."
--Δ. Χριστόφιας, Διακαναλική Συζήτηση με τον Ιωάννη Κασουλίδη στις 21 Φεβρουαρίου 2008.


Και επειδή --επαναλαμβάνω-- εδώ μιλούμε για τον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 - 1959 και όχι για τίποτε άλλο, μεταφέρω επίσης:

"Χαιρετίζω εκ μέρους του ΑΚΕΛ την επάνοδο του Στρατηγού Γρίβα στην Κύπρο που συνιστά θετική συμβολή στον αγώνα για ειρηνική συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων και για την κατάργηση μέσω του ΟΗΕ όλων των δεσμεύσεων της ανεξαρτησίας μας και για την άσκηση του απαράγραπτου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης."
--Χρύσης Δημητριάδης, 6/7/1964.

Και κάτι άλλο διότι η ιστορία είναι και θα παραμείνει ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ:

"Εμείς οι Κύπριοι γνωρίσαμε την απόπειρα της εφαρμογής των φυλετικών και εθνικών διακρίσεων και με την Συνθήκη της Ζυρίχης… Όπως και στην Ροδεσία και στην Νότια Αφρική, οι λίγοι θέλουν να κυβερνούν τα εκατομμύρια των αυτοχθόνων, όπως εκεί ο ιμπεριαλισμός επέβαλε διά της βίας των όπλων την αποικιοκρατία και κρατεί ακόμη κάτω από την σιδηρά του πυγμή σκλάβους εκείνους στους οποίους ανήκουν αυτές οι χώρες, έτσι και εδώ στην Κύπρο οι γνωστές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλησαν να επιβάλουν μια νόθη δημοκρατία, ένα πολίτευμα στο οποίο η μειονότητα έχει υπερδικαιώματα και υπερπρονόμια τέτοια, ώστε να τορπιλίζει και να διαλύει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειονότητας και να ανατρέπει και να εκμηδενίζει τη λαϊκή θέληση."
--Γιάγκος Ποταμίτης, 23/3/1967.


Πηγή: Α. Αιμιλιανίδης, "Η Κοινοβουλευτική Συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων: 1960-1963" (Εκδόσεις Επιφανίου, 2003) και "Πορεία προς την Καταστροφή: Κοινοβουλευτική Ιστορία 1964-1976".


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Νικόλας Κωνσταντινίδης
Φαίδρα Γεωργίου
Αλέξης Αντωνίου
Διογένης Πλουτάρχου
Ιωάννης Γιωργόπουλος
Μιχάλης Γιακουμής
Νικόλας Κουκούνης
Γιώργος Ιωάννου
Μιλτος Κουζής
Χρίστος Σεννέκης
Ηλίας Σπύρου
Πάρης Στυλιανίδης
Μικαέλλα Λοίζου

to pio panw sxolio mpike stin anartisi gia ton karogian

einai telika oi pio panw aftoi poy krybontai pisw apo to xristofias-watch?

jh είπε...

n

Πλαστήρας είπε...

Η κυπριακή "αριστερά" είναι η πιο συντηρητική του κόσμου όλου. Αποκήρυξε το γνήσιο απελευθερωτικό κίνημα του λαού το 55-59, δαιμονοποιεί την Αυτοδιάθεση, υιοθετεί την ρατσιστική ΔΔΟ και γλείφει τους Άγγλους.

Που είσαστε ρε Άρη Βελουχιώτη και Τσε να τους ρίξετε καμμιά ρέγχα;

Ανώνυμος είπε...

ο Ερμόλαος βάζει φυλλάδια σε αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης στην Λευκωσία με σκοπό να μαζέψει επισκέπτες για το διαλυόμενο κρατικό ιστολόγιο του Ηλικιακού Ρατσιστή Anef_Oriwn

*Ιοσίλιος*

Kykkos είπε...

Μεγάλο λάθος του Lexipenitas να σας διαγράψει τζιε να σας κάμει "μάρτυρες". Μια χαρά ρεζίλι τα καταφέρνετε να γίνεστε που μόνοι σας. Συνεχίστε.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς βυζαντινέ, τους πονάει που δεν πρόσφεραν τίποτε σε τούτο το τόπο. Τους πονάει που η αριστερά έβγαλε ΜΟΝΟ προδότες και ρουφιάνους. Μόνο οι Δεξιοί(Πατριώτες όχι οι ψευτοδεξιοί του ΔΗΣΥ) πολέμησαν, γι'αυτό τα "αριστερά" σκουλίκια πουλάνε τόσο εύκολα την Κύπρο, γιατί απλούστατα δεν πολέμησαν ΠΟΤΕ γι'αυτήν και γιατί ξέρουν οτι πάντα ήταν και θα είναι ΕΛΛΑΔΑ, οπόταν ποτέ δεν μπόρεσαν να την αγαπήσουν.

Βρωμοκούμμουνοι και γαμώ τα υπόλοιπα βρωμοκόμματα της Κύπρου(ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ-ΔΗΣΥ)που τους παρτάρουν.

Όσο για το γιούδι του Χριστόφκια που είπε για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, δεν πειράζει πως "ήταν λάθος" κατά τη γνώμη σας, τουλάχιστον κάποιοι πολέμησαν, προσπάθησαν, θυσιάστηκαν, δεν έκατσαν με τα χέρια σταυρωμένα να γίνονται πράκτορες των εγγλέζων και των τούρκων ΟΠΩΣ ΕΣΑΣ!!

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ= ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.41

Τυγχάνει να ξέρω προσωπικά όλα τα άτομα στα οποία αναφέρεσαι στο ποστ σου. Από αυτά ούτε οι μισοί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το γράψιμο, πόσο μάλλον να συντηρήσουν τέτοιο μπλόγκ. Άσε που οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα μπορούσαν ποτέ να είχαν πρόσβαση στα έγγραφα που βγάζει αυτό το μπλογκ. Ειδικά αυτοί που προέρχονται από τις αντιομοσπονδιακές παρατάξεις και δεν έχουν καμία σχέση με κόμματα. Σε πιο γνωστά ονόματα να ψάξεις τις απαντήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Όντως έχετε δίκαιο στην αναφορά πως αυτοχρίστηκε "μπλογκοπατέρας" ο Πένητας.. από την άλλη όμως το ίδιο δεν κάνετε εσείς εδώ, (σε όχι και τόσο ασήμαντο όσο τα μπλογκς από μια άποψη θέμα).. Από που και ως πού αυτοχριστήκατε υπαερασπιστές της Δημοκρατίας και της σωτηρίας της Κύπρου;

MARINOS είπε...

Αφού έχω εμπλακεί σε αυτή την ιστορία, θα ήθελα να επαναλάβω τη θέση μου πως κάθε χρήση υβριστικών λέξεων και οι θυματοποιήσεις συνειδήσεων με το τσουβάλι σε μια λογική "λάσπης στον ανεμιστήρα" είναι απαράδεκτη.

Απ εκεί και πέρα, η προσωπική μου άποψη είναι πως το kypriakablogs είναι υπόθεση του διαχειριστή lexipenita και όλα τα άλλα περί πολυφωνίας και δημοκρατίας κρίνονται στη βάση του τι ορίζει ο καθένας ως δημοκρατία, σεβασμό στην αντίθετη άποψη και στον πλουραλισμό.

Ο κάθε ένας από μας έχει τα δικά του όρια και δίνει τους δικούς του ορισμούς. Και επομένως κρίνεται από την ποιότητα των έργων και των λόγων του, με βάση και το τι κάνει στο δικό του ιστολόγιο.

Απ' εκεί και πέρα το ποιος έχει ποια ιστολόγια στις προτεινόμενες λίστες του μπλογκ του -που μπορεί να ονομάζει όπως θέλει- είναι αυστηρώς θέμα του κάθε διαχειριστή.

Ανώνυμος είπε...

casper φαε την βιλλα μου

Ανώνυμος είπε...

το Ασλάνι το Βαζάνι το Τσογλάνι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων

ένα μεγάλο εύγε από τον Ιοσίλιο

*Ιοσίλιος*

EPOIKOS No.1442 είπε...

Ο ανώνυμος 6:27, αν σφιχτεί ακόμα λίο, θα ξεστομίσει τα περί κόκκινου χαλιού!

Ερμαφρόδιτος Μαρίνος είπε...

Μαρίνο, στη μια παράγραφο κατηγορείς τον Nazi_Penita και στην άλλη τον υπερασπίζεσαι.

Είσαι ερμαφρόδιτος; Δεν μπορείς να εκφράσεις μια ξεκάθαρη άποψη; Είσαι όπως τον Χριστόφια που λαλεί δεν τίθεται θέμα να μην τιμούμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ, και αλλού λαλεί ότι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ήταν βαρελώτοι, τρομοκράτες και μασκοφόροι.

Μπορείς να αποφασίσεις τελικά ποια είναι η άποψη σου επί του θέματος;