Κάρογιαν, έγινες ο δήμιος και ο εξΑΚΕΛιστής του ΔΗΚΟ!!!

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Στην φωτογραφία ο Μάριος Κάρογιαν έτοιμος να κόψει τα κεφάλια όσων διαφωνούν με τις υποχωρήσεις του Δημήτρη Χριστόφια και όσων αντιδρούν στην "γραμμή Ντάουνερ". Το εργαλείο είναι διπλής χρήσης: Είναι τελευταίας τεχνολογίας δρεπάνι για αποκεφαλισμό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται και ως εξαπτέρυγο κατά την διάρκεια δοξολογιών προς το ΑΚΕΛ και του Σωτήρα Χριστόφια (που εξελέγη με το σύνθημα "η Κύπρος και η σωτηρία της").

ΟΛΟΙ τον πήραν χαμπάρι!! ΟΛΟΙ βλέπουν που το πάει!! ΟΛΟΙ βλέπουν την κατάντια του ΔΗΚΟ! ΟΛΟΙ βλέπουν το ξεπούλημα της αγωνιστικότητας του Σπύρου Κυπριανού! ΟΛΟΙ βλέπουν την καταρράκωση των αξιών του Τάσσου Παπαδόπουλου! ΟΛΟΙ βλέπουν την σύμπλευση με το ΔΗΣΑΚΕΛ! ΟΛΟΙ βλέπουν τις μαύρες και ανομολόγητες δεσμεύσεις στον Αλεξάντερ Ντάουνερ!

Η "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο" ήταν η
ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΣ που αποκάλυψε το παρασκήνιο που παίζει ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ πίσω από την πλάτη των ΔΗΚΟϊκών: http://christofias-watch.blogspot.com/2009/11/gate_05.html (το περίφημο Karoyian-gate!)

Παρά την ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ που τήρησαν άπαντες, το θέμα ΔΕΝ θάφτηκε τελείως. Αντιθέτως, το διαδίκτυο και πολλές στιβαρές αντικατοχικές φωνές το συντήρησαν και όλο και περισσότεροι ΔΗΚΟϊκοί, αλλά και ο υπόλοιπος κυπριακός λαός, γνωρίζουν για τις πράξεις του Μάριου Κάρογιαν και το δέσιμο του στο άρμα-οδοστρωτήρα Χριστόφια.

Οι αντιδράσεις στις μεθοδεύσεις Ντάουνερ/Χριστόφια/Κάρογιαν για ρυμούλκυση των ΔΗΚΟϊκών προς το "ΝΑΙ" δεν καρποφόρησαν, αφού υπήρξε αντίδραση από το ίδιο το ΔΗΚΟ. Γι' αυτό ο κύριος Κάρογιαν αποφάσισε να προβεί σε
ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ!! Ναι, "αποκεφαλισμούς", έτσι τους αποκαλεί η εφημερίδα του ΔΗΣΑΚΕΛ "ΑΛΗΘΕΙΑ" (ή άλλη μία εφημερίδα του ΔΗΣΑΚΕΛ είναι η "ΧΑΡΑΥΓΗ", ενώ ο "ΠΟΛΙΤΗΣ" είναι από κοινού του ΔΗΣΑΚΕΛ με διάφορους (κωστα)κομπλεξικούς και μαγαριοξεφτίλες του περιθωρίου).

ΠΛΗΡΗΣ "ΕΞΑΚΕΛΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ!!!

Το θέμα των ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ το παρουσιάζει με πολλή γλαφυρότητα η συντονιστική ομάδα του efylaka:

Καρογιάν: Ο αποκεφαλιστής της αξιοπρέπειας του ΔΗΚΟ

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Όταν Μάριε Καρογιάν σε εξυμνεί η Τρόικα Έντυπης Προπαγάνδας ‘Αλήθεια’-'Πολίτης’-'Χαραυγή’, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για σένα και το ΔΗΚΟ. Διότι Μάριε Καρογιάν αυτοί ήταν που εξύβριζαν εσένα και το κόμμα σου όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Και γνωρίζοντας τις πάγιες ενδοτικές θέσεις τους στο Κυπριακό, αντιλαμβάνεσαι πως η υποστήριξη και η προβολή που σου παρέχουν δεν είναι ακριβώς για την συνέπεια σου και την πλειοδοσία σου σε πατριωτισμό.

Σκοπεύεις, λένε οι εφημερίδες αυτές -και σε προτρέπουν κιόλας-, να διαγράψεις και να “αποκεφαλίσεις” ανώτατα και δημοφιλέστατα στελέχη του ΔΗΚΟ. Γιατί Μάριε Καρογιάν; Διότι διαφωνούν με την εκ περιτροπής προεδρία; Διότι διαφωνούν με τους 50,000 εποίκους; Διότι διαφωνούν με τα «δύο συνιστώντας στέιτς»; Διότι διαφωνούν με την αναγνώριση “αρχών” του ψευδοκράτους μέσω της “συμφωνίας” για τον Λιμνίτη; Διότι διαφωνούν με τον επιβαλλόμενο αφελληνισμό στην Παιδεία και την διάλυση της Εθνικής Φρουράς;

Ή μήπως σε υποστηρίζουν διότι χαρακτήρισες τους συναγωνιστές σου στο ΔΗΚΟ “απορριπτικούς” και δεσμεύτηκες στον Ντάουνερ να σύρεις τους ΔΗΚΟϊκούς στο ΝΑΙ;

Πάψε Μάριε! Εσύ φέρεις την ευθύνη και εσύ κατάντησες το ΔΗΚΟ “παράρτημα του ΑΚΕΛ”, “reality show” και “κόμμα εξουσίας”. Ήρθε η ώρα να αντιληφθείς πως βρίσκεσαι και ηγείσαι σε ένα χώρο που οι απόψεις του και η ιστορία του ουδόλως συμβαδίζουν με την ενδοτική σου πολιτική, με την αφοσίωση σου στο Δημήτρη Χριστόφια, με τις παρασκηνιακές δεσμεύσεις σου για “ΝΑΙ” στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τον παθιασμένο εναγκαλισμό σου στο ρουσφέτι, την εξουσία και το βόλεμα.

Έφθασε η ώρα να αντιληφθείς, Μάριε, πως η βάση του ΔΗΚΟ είναι καζάνι που βράζει και όταν εκραγεί θα κάψει όλους τους υποστηρικτές των χλιαρών σου θέσεων στο Κυπριακό.

Και τότε μάλλον θα αυτοαποκεφαλιστείς.

ΥΓ - Ακολουθούν δημοσιεύματα της ‘Αλήθειας’, του ‘Αstra 92.8′ και του ‘Πολίτη’… Τα νέα φιλαράκια του Καρογιάν που σκοπό έχουν να αλώσουν το ΔΗΚΟ…

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ, ΤΟΥ ΑΣΤΡΑ (όπου εργάζεται και ο Κόκκινος Ιαβέρης), ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ EFYLAKA, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ XRISTOFIAS WATCH: http://www.efylakas.com/archives/4081

ΔΟΡΚΩΝΑΣ
---ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

(δακτυλογράφηση: ΡΙΜΑΧΟΣ)

37 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ηλικιακός ρατσιστής είναι ένας διεστραμμένος τσοντάκιας

ο Αγαθοκλής τρώει τραχανά ξερό και αμαγείρευτο

*Ιοσίλιος*

ΦΩΦΩ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΩΡΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΟΥΦΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ

ΕΞΩ Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
ΕΞΩ Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ

Αφροασιάτης είπε...

δυσκολέυτικα να διαλέξω αλλά τελικά νομίζω τα χριστοφάκια είναι πιο επικίνδυνα και από τα ανεφοράκια!!!!!!!!!!!!

θα καταγγείλω στην βlogspot το blog του aneforiwn για ρατσισμό και μίσος κατά τμημάτων του πληθυσμού

Ανώνυμος είπε...

να φύγει ο καρο-γιός της που το ΔΗΚΟ

τον καιρο που ήταν ο τάσσος πρόεδρος ήταν καλά, τωρα εβούρησε το χριστόφια που πίσω

εν αντρέπεσαι ρε; εν έχεις ιδανικά και ιδέες; πουλάς τόσο φτηνά το κόμμα;

και εσύ ρε φωτίου, ενόμιζα πως ήσουν καλός. είσαι και εσύ καλό κουμάσι

για τους κλεάνθους - κυριακίδου και λοιπά ογλανια του ΑΚΕΛ εν επαραξενευτήκαμε

Ανώνυμος είπε...

ααα

ο πιττοκοπίτης που εχάθηκε;

διότι κάποτε ήταν γκράντε πατριώτης

Πλαστήρας είπε...

Νομίζω ότι μέσα στο πλέγμα του κυπριακού των τελευταίων τουλάχιστον 10 χρόνων, ο Κάρογιαν κερδίζει το X - factor του Γιουσουφακιού.

κριτικη σκεψη είπε...

Ξεκαθαρίζει το pattern τούτου του μπλοκ.

Γίνετε ανάρτηση για ένα πολιτικο αντίπαλο με αρκετή δόση λάσπης (προδότης, πουλημένος κλπ) και μετά καλείτε ο όχλος να αρχίσει να κτυπά ουρλίαζοντας.

Δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς νούσιμος άνθρωπος την κρίση (ήτε στο κυπριακό ήτε αλλού) όποιου αδυνατεί να διατυπώσει λογικές σκέψεις και ανάλυση.

Ανώνυμος είπε...

Ειδαμέν σας πως συμπεριφέρεστε και του Κολοκασίδη, του πιο σοβαρού και μετρημένου κύπριου πολιτικού.

Ά ρε υποκριτές και φαρισαίοι.

Δήθεν δε σας αρέσει το ύφος, ενώ είσαστε οι πρωταθληταί του φασισμού!

Κλείτσι είπε...

Κριτική σκέψη,

Εγώ αυτό που διακρίνω στις αναρτήσεις εναντίον του Κάρογιαν, είναι δικαιολογημένη οργή.

Γιατί έχει υποθηκεύσει το κόμμα του στο ΑΚΕΛ και γιατί ετοιμάζεται για πολιτικούς αποκεφαλισμούς, για χάρη άλλου κόμματος.

Εσένα δε σε ενοχλούν οι πολιτικοί αποκεφαλισμοί; Τους θεωρείς θεμιτούς;

Σε ενοχλεί περισσότερο το ύφος και το pattern ενός μπλογκ, αντί οι πολιτικές συμπεριφορές του Κάρογιαν;

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Με το Γιώργο Πήττα διαφωνήσαμε έντονα και μας λύπησε ιδιαίτερα η στάση του προς εμάς(εκείνος ξέρει καλύτερα).

Όμως ο Γιώργος Πήττας, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με τον Κόκκινο Ιαβέρη και τον Ηλικιακό Ρατσιστή. Και η φωνή του είναι αυτόνομη και αυθεντική, όσο κι αν πολλές φορές μας απογοητεύει.

Το χυδαίο σχόλιο για το Γ. Πήττα διαγράφεται.

Ντροπή!

nekatomenos είπε...

"ΟΛΟΙ βλέπουν το ξεπούλημα της αγωνιστικότητας του Σπύρου Κυπριανού!"
Της ποιάς; Τωρά αν ήμουν κακός ήταν να αναρωτηθώ γιατί ο συγγραφέας ακούεται σαν ΔΗΚΟικό κομματόσκυλο αλλά κοντέφκουν τα Χριστούγεννα τζαι εν νηστείες.

"Η "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο" ήταν η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΣ που αποκάλυψε το παρασκήνιο που παίζει ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ πίσω από την πλάτη των ΔΗΚΟϊκών"
Ε και;

Ζαχαρία, εσείς; Περιμένουμε με αγωνία τη φημολογούμενη συνέντευξη σας αύριο στη Σημερινή. Μεν περιορίζεστε στα μπλογκς τόσο σοβαρός πολιτικός, εν κρίμα.

Πλαστήρας είπε...

Ο Χριστόφιας μειοδοτεί. Με όλη την έννοια της λέξης. Υφάρπαξετη ψήφο του λαού με ψεύτικες υποσχέσεις και τώρα βρίσκεται εκτός λαϊκής εντολής. Ας όψεται το σύστημα που δίνει υπερεξουσίες στον εκάστοτε Πρόεδρο.

Επίσης παραγράφει την απόφαση του ΛΑΟΥ του 2004 και ξαναφέρνει το Σχέδιο Ανάν με νέο περιτύλιγμα. Ή και χειρότερα ακόμα.

Μην περιμένετε σωτηρία από τα κόμματα. Το ΔΗΣΑΚΕΛ είναι δεδομένο, το καρογιανικό ΔΗΚΟ έταξε γην και ύδωρ στον Ντάουνερ, η ΕΔΕΚ τρομπάρει.

Ο λαός πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του! Να οργανωθεί σε κινήσεις, πρωτοβουλίες, να δραστηριοποιηθεί. Τελείωσαν τα ψέματα. Να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την μετατροπή της Κύπρου μας σε Τουρκοβρεττανικό προτεκτοράτο!

Μην ξεχνάτε Έλληνες : Σε μια Δημοκρατία ανώτατη αρχή είναι ο λαός!

dexter3 είπε...

ΑΕΛ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΕΕΕ
ΠΕΤΕ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΤΖΙΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΠΩΣ Η ΑΕΛΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ.
ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΣΑΣ

ΑΕΛ ΛΑΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΘΥΡΑ 3

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι ρε αρχίδι Μ.Κ. που γαμάς μαναες ακελικων.... μονο να κάνεις πιπες ακελικους για να ανελιχτεις μπορεις ...φιλτατε μιλτιαδη...

dexter3 είπε...

ΚΑΜΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΛΗΟΡΗ ΤΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Φάουσα να φκάλεις ρου πουτσανάκατε Nekatomene που θα μιλήσεις για το ΔΗΚΟ και τον Σπύρο

Ε ας πούμε πως ο Σπύρος εν ηταν αγωνιστής: Πε μας Κυπραίους πολιτικούς πουν αγωνιστες;

Ο Βασιλειου;;;; Ο Κληρίδης;;; Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!;;;

Μη χέσω, δεν ειστε καν πειστικοί προδότες...

Ανώνυμος είπε...

H ΑΕΛ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΛΕΩΝΤΕΣ
ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΡΟΒΑΤΑ"

Στα πλαίσια του παιχνιδιού με την Ομόνοια!

Ξεκάθαρα τα μηνύματα των φίλων της ΑΕΛ, Μπράβο τους!

Ανώνυμος είπε...

Οι Επίτροποι βρίσκονται σε τριήμερο συνέδριο στην Κακοπετρια για να εκλέξουν Συμβούλιο!

Όσοι πιστοί ελάτε να τους πιάσουμε!

^Αγαθοκλής^

Υ.Γ: Ο Ιοσίλιος πίνει φραπέ στο αποχωρητήριο. Το απολαμβάνει καλύτερα λέει!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πανό ρε "Ελληνάρα" ΟΧΙ Πανώ !!!
εν να κάμεις κ πανηγυριν .... τα γλυφτρόνια του ΔΗΚΟ που κουρνιαζουν στην ΑΕΛ εν τα βλέπεις.

Οταν θα χρεωκοπούσε η ΑΕΛ θα γνωρίζεις πολύ καλα ότι πρωτοστάτησε το ΑΚΕΛ να βρεθούν πόροι ...εν σας συμφέρει όμως τουτο ένεν??

Είστε πιο πρόβατα εσεις που τόσο οργανωμένα τα βάζετε με τα "πρόβατα" του ΑΚΕΛ γιατι απλά εξυπηρετείτε ΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ...

Anef_Oriwn είπε...

Μα τι βλέπουν τα (ηλικιορατσιστικά) ματάκια μου; Ο Αρχι-Επίτροπος και Αρχι-Λογοκριτής ΡΙΜΑΧΟΣ [μετά από βδομάδες κρυμμένος στα καταγωγία, προφανώς], εμφανίζεται μόνο για μόνο ως "δακτυλογράφος" των Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας;

Ποιος θα το πίστευε ΡΙΜΑΧΕ πως από Αρχι-Επίτροπος θα κατέληγες δακτυλογράφος! Κάνεις, άραγε, και άλλα (κατά που λεν) "κόλπα", όπως όλες οι δακτυλογραφούσες και δακτυλογλειφούσες γραμματείς;

Anef_Oriwn
Σάββατο 5/12/2009 – 08:43 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πανό ξιπανώ όλοι ξέρουν πως το ΑΚΕΛ εκτρέφει πρόβατα

SOS είπε...

SOS

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΖΥΓΩΝ

SOS

Ανώνυμος είπε...

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...
Με το Γιώργο Πήττα διαφωνήσαμε έντονα και μας λύπησε ιδιαίτερα η στάση του προς εμάς(εκείνος ξέρει καλύτερα).

Όμως ο Γιώργος Πήττας, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με τον Κόκκινο Ιαβέρη και τον Ηλικιακό Ρατσιστή. Και η φωνή του είναι αυτόνομη και αυθεντική, όσο κι αν πολλές φορές μας απογοητεύει.

Το χυδαίο σχόλιο για το Γ. Πήττα διαγράφεται.

Ντροπή!




RE PATE KALA? TA IDIA SKATA EN OULOI TOYS TOYRKOSPORIA POYLIMENA

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.51

Αυτό που κάνεις είναι μηδενιστικό.

Δεν μπορεις να βάζεις όλους όσους διαφωνείς στο ίδιο καζάνι.

Πρέπει να σέβεσαι μερικές διαφορετικές απόψεις, όταν μάλιστα εκφραζονται στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου.

Βεβαίως και δικαιούσε να διαφωνείς με τον κύριο Πίττα αλλά οι χαρακτηρισμοί σου είναι απαράδεκτοι.

Καλά έκαμε η επιτροπή και έσβησε τα υβριστικά σχόλια.

Ρήγας είπε...

Είπε ο Mario:

"Εμείς όμως που είμαστε Έληνες και σίγουρα πολιτισμένοι, γιατι κάναμε τοσα πολλά μεταξύ 1960-1974 ? Δεν νομίζω ο Ελληνικός πολιτισμός να δικαιώνει αυτα που κάναμε."

Δεν ισχυρίζομαι ότι --ως αντεκδικήσεις-- δεν έγιναν εγκλήματα από Ε/Κ, αλλά α) όχι στον βαθμό που να δικαιολογείται έστω και σύγκριση με τα εγκλήματα του Τουρκικού καθεστώτος και του στρατού του και β) όχι από το κράτος και την Εθνική Φρουρά και σίγουρα δεν είχαν την υποστήριξη του Ε/Κ λαού που ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων τα καταδικάζει.

Επειδή όμως βλέπω το παραμύθι της "καταπίεσης" των Τ/Κ από τους Ε/Κ πάει σύννεφο, αναφέρω πολύ λίγα αποσπάσματα από ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ πηγές:

Ας δούμε κατ'αρχήν τί έγραψε ο Εμίν Ντιρβανά, Τούρκος πρέσβης στην Κύπρο, στις 15 Μαίου 1964 στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέt":

"Κατά το διάστημα κατά το οποίον ευρισκόμην εν Κύπρο ως πρεσβευτής, ουδενός Τούρκου η οικία επυρπολήθη ή κατηδαφίσθη, ουδείς Τούρκος υπέστη το παραμικρόν από πυροβολισμούς των Ελληνοκυπρίων και ουδείς απηρνήθη τα εν Κύπρω Τουρκικά δικαιώματα. Αντελήφθην, ότι η ανόρθωσις της Τουρκικής κοινότητος δεν ήτο δυνατή λόγω της νοοτροπίας του Ντενκτάς. Μετημελήθην πικρώς διότι δεν επέμεινα εις την αντικατάστασίν του. Ο Ντενκτάς μολονότι γνωρίζει την πραγματικότητα, την διαστρέφει και προσπαθεί να εκμεταλλευθή κατά τρόπον δόλιον ιεράς εννοίας ως η σημαία, οι πεσόντες, οι αγωνισταί..."

Στο ίδιο άρθρο ο Τούρκος πρέσβης γράφει το εξής: (είναι από άλλη πηγή, έτσι το έχω μόνο σε Αγγλική μετάφραση, είμαι σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτείς)

"...I was informed that on the 7th of June, 1958, a bomb had been planted in the Turkish Press Office in Nicosia by persons who, as was established later, had nothing to do with the Greek Cypriots. The Turks of Nicosia were then incited (...) and perpetrated acts similar to those committed on the 6th and the 7th of September, 1955 in Istanbul."

Ας δούμε επίσης τί έγραφε σε επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο Δρ. Ιχσάν Αλή στον ΓΓ του ΟΗΕ στις 16.2.1965:

"Θεωρώ καθήκον μου ως Τούρκος να σας πληροφορήσω ότι η τουρκική κοινότητα στην Κύπρο δεν απειλείται από τους Έλληνες αλλά από τους Τούρκους τρομοκράτες."


/Συνεχίζεται.


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Διαβάζουμε επίσης από το «Λεύκωμα: Θύματα Φασιστικής Τρομοκρατίας» που εξέδωσαν το 1965 οι Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ και Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου κι επανατύπωσε το 2005 η "Χαραυγή":



"Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες, άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τα βάσανα του τ/κ πληθυσμού [που] ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλιάδες Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η φασιστική αυτή ομάδα εμποδίζει τον τουρκικό πληθυσμό να εκφράσει τα αληθινά του αισθήματα και τις σκέψεις του που στρέφονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Στο σκοτάδι της νύχτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης."



Σε συνέντευξη του στο Βρεττανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV στο πρόγραμμα "Cyprus: Britain's Grim Legacy", ο Ντενκτάς δηλώνει:



"There was an explosion at the information bureau of the Turkish Consulate. A crowd had already gathered there, a crowd of the Turkish Cypriot community. And they almost immediately decided that Greeks had done it and they were swearing vengeance against the Greeks and so on." "The explosion started a night of riots in Nicosia . Turkish Cypriots burned and looted Greek shops and homes. Soon came counter-attacks and the fighting spread round the island. Later on, a friend of mine, whose name must still be kept secret, was to confess to me that he had put this little bomb in their doorway in order to create an atmosphere of tension so that people would know that Turkish Cypriots mattered."



Ο Τούρκος ιστορικός A. Gurkan, γράφει στις 20 Δεκεμβρίου του 1983 στην εφημερίδα "Kibris Postasi":



"Speaking from a purely strategic point of view we could say that for Turkey 's security, a safe Cyprus is a Cyprus which would be, in its entirety, under Turkish control."


Σε συνέντευξη του στο Βρεττανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV στο πρόγραμμα "Cyprus: Britain's Grim Legacy", ο Ντενκτάς δηλώνει:


"There was an explosion at the information bureau of the Turkish Consulate. A crowd had already gathered there, a crowd of the Turkish Cypriot community. And they almost immediately decided that Greeks had done it and they were swearing vengeance against the Greeks and so on." "The explosion started a night of riots in Nicosia . Turkish Cypriots burned and looted Greek shops and homes. Soon came counter-attacks and the fighting spread round the island. Later on, a friend of mine, whose name must still be kept secret, was to confess to me that he had put this little bomb in their doorway in order to create an atmosphere of tension so that people would know that Turkish Cypriots mattered."


/Συνεχίζεται.


Ρήγας

Ρήγας είπε...

Ο Τούρκος ιστορικός A. Gurkan, γράφει στις 20 Δεκεμβρίου του 1983 στην εφημερίδα "Kibris Postasi":



"Speaking from a purely strategic point of view we could say that for Turkey 's security, a safe Cyprus is a Cyprus which would be, in its entirety, under Turkish control."



Ο Ali Nesim έγραφε στην "Dogus" στις 20 Σεπτεμβρίου του 84:



"Ataturk, replying to a question on Cyprus after the annexation of Alexandretta said: The turn of Cyprus has not yet come."



Δηλώνει ο Ντενκτάς στην εφημερίδα "Milliyet" στις 23 ιουλίου του 1985:



"Naturally Turkey has strategic interests in Cyprus . It is fortunate for Turkey that the Turkish Cypriot community exists here. Even if the Turkish Cypriot community did not exist, Turkey would not have left Cyprus to Greece ."



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΝΕΚΚΗ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ;;; ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ;;; ΣΕΝΕΚΚΗ ΓΙΟΥΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;; ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ!!! Ω ΡΕ ΓΕΛΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΡΥΠΤΟΑΝΤΙΚΑΡΟΓΙΑΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ ΑΠΟΨΕ;

Ανώνυμος είπε...

ο Ηλικιακός Ρατσιστής εκτός από Anef_Oriwn είναι και Σεξιστής

*Ιοσίλιος*

κριτική σκέψη είπε...

Κληρίδης, Χριστόφιας, Κάραγιαν, Ακελ, Ανεφ, Παπανδρέου...που να προλάβετε να εξοντώσετε τόσους πολλούς "προδότες" τζε να γλυτώσετε το τόπο να μεν τον πουλήσουν στους τούρκους τους Εγγλέζους τους Αμερικάνους....
Δύσκολη η δουλειά του επαγγελματία πατριώτη.

Δέτε το όμως τζε διαφορετικά. Του χροόνου που εννα υπογραφεί η Λύση τζε ενναρκέψουν να πηένουν οι Βαρωσιώτες σπίτι τους, τζε καρπασίτες! (εγώ ορκίζουμε εν επερήμενα να΄εγίνετουν ποττέ έτσι πράμα - καρπασία υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση) εννα ανοίξουν νέοι ορίζοντες για ούλλους. Να σχοληθήτε τζε σεις με την ζωή τζε να ξεπεράσετε τα φοβικά σύνδρομα. Εν πκιό υγιές πιστέψε τε με.

Kotsiroshyllos είπε...

Ρε ΚΑΡΟΓΙΑΝ

Άμαν σε υπερασπίζεται ο ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΚΕΨΟΣ μαζί με τον Χριστόφκια, τον ΑΝΕΦΟΡΙΟΝ και τον Αναστασιάδη και σε συγκαταλέγει στους "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" τότε καταλαβαίνουμε γιε μου που το παεις το ΔΗΚΟ

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου 2009 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

nekatomenos είπε...

"Ε ας πούμε πως ο Σπύρος εν ηταν αγωνιστής: Πε μας Κυπραίους πολιτικούς πουν αγωνιστες;"

Μα εν τζαι υπήρξαν Κυπραίοι πολιτικοί που να αγωνίστηκαν πραγματικά με τον τρόπο τζαι τους σκοπούς με τους οποίους μας εκάμμαν πλύση εγκεφάλου για 40 χρόνια. *Εσύ* πες μου πού, πώς και πότε αγωνίστηκε ο Σπύρος ή οποιοσδήποτε. Αστεία αστεία, για τις θέσεις του "αγωνίστηκε" μόνο ο Τάσσος [όπου "αγωνίστηκε"= έκατσε σε μια γωνιά τζαι ελάλε του κόσμου "εγιώ ΕΝ δέχουμαι"].

"ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;"
Ok, ότι πεις. Εν για αυτό που ο ΑΝΤ1 κάμμει αντιπολίτευση; Για ξεκάρφωμα;
Η "αποκάλυψη" σου εν άσχετη με το θέμα [εάν ισχύει] μια τζαι ούλλοι οι ασπόνδυλοι της πολιτικής μας ελίτ εν φιλούθκια που βάλλουν τα αρνούθκια να μαλλώνουν για να έχουν τις θεσούες τους σιούρες. Τζαι ο μόνος λόγος που ελυσσιάσατε με τον Χριστόφκια τελευταία εν επειδή προσπαθεί να γίνει λλιότερο ασπόνδυλος από οτι συνήθως τζαι να ανατρέψει την κατάσταση που σας συντηρεί.

Ρήγας είπε...

"Του χροόνου που εννα υπογραφεί η Λύση τζε ενναρκέψουν να πηένουν οι Βαρωσιώτες σπίτι τους, τζε καρπασίτες! (εγώ ορκίζουμε εν επερήμενα να΄εγίνετουν ποττέ έτσι πράμα - καρπασία υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση) εννα ανοίξουν νέοι ορίζοντες για ούλλους."


"Άγιε μας Βασίλη, τραγουδούν τα χείλη..." Πες μου, αυτό είναι απόσπασμα από το γράμμα που έχεις στείλει φέτος στον Άγιο Βασίλη; Αν ναι, πάω πάσο. Αν όχι, ξέρεις υπάρχουν χάπια για αυτό.


Ρήγας

ΥΓ/ Γράφετε Ελληνικά να συνεννοούμαστε. Τα κακουρακίστικα κυπριώτικα σκέτς αφήστε τα για τις κομματικές κατασκηνώσεις. Και εσύ και ο νεκατωμένος. Σπίτι σας ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τί μιλάτε. Όταν /γράφετε/ για να σας καταλαβαίνουν ΕΛΛΗΝΕΣ, υπάρχει η κοινή Ελληνική. Γι'αυτό ονομάζεται "κοινή." Αν ΑΥΤΟ δεν μπορείτε να κατανοήσετε, ίσως είμαστε ΑΔΙΚΟΙ που περιμένουμε (δες: ευχόμαστε) να κατανοήσετε πιο δύσκολα ζητήματα.

nekatomenos είπε...

Όταν κολλάτε στα "κακουρακίστικα" τζαι στο κόμπλεξ σας για τη διάλεκτο τζαι σπανίως απαντάτε επί της ουσίας τότε ίσως είμαστε ΑΔΙΚΟΙ που περιμένουμε (δες: ευχόμαστε) να κατανοήσετε πιο δύσκολα ζητήματα.

Ουδέποτε εχρησιμοποίησα το ποιά διάλεκτο τζαι ποιά διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας εκφράζει τον συνομιλητή μου σαν επιχείρημα για την ορθότητα ή όι των θέσεων του. Ο καθένας εκφράζετα όπως θέλει τζαι σαφώς μπορεί να νιώθει πιό άνετα με την κοινή ελληνική λόγω ελλαδικής καταγωγής, ταλέντου ή έφεσης στη γλώσσα, ή απλώς προτίμησης. Η επιστροφή σου ξανά τζαι ξανά στο συγκεκριμένο θέμα δείχνει ότι απλώς υπεκφεύγεις τζαι προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις [εκτός πια τζαι αν σε αποδιοργανώνουν τόσο πολλά θκυό "τζαι" τζαι καμιά λέξη της διαλέκτου- η οποία εξακολουθεί να εν ελληνική].

Ρήγας είπε...

Νεκατωμένε, μην είσαι σαν κάποιους άλλους που ΔΕΝ μπορούν να καταλάβουν. Εσύ ΚΑΙ καταλαβαίνεις ΚΑΙ ξεχωρίζεις. Μην κάνεις τον βλάκα, διότι βλάκας ΔΕΝ είσαι.

Εγώ είπα "για να συνεννοούμαστε." Αυτός είναι ο σκοπός.

Ουδέποτε δεν διαφώνησα με αυτά που λες /εξ'αιτίας/ της διαλέκτου και ουδέποτε αγνόησα κάτι που είπες εξ'αιτίας της διαλέκτου.

Η διάλεκτος δεν γράφεται. Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθώ να καταλάβω ΤΙ γράφεις. Θέλω μόνο να προσπαθώ να κατανοήσω το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ αυτών που γράφεις. Γι'αυτό εξ'άλλου υπάρχει η κοινή Ελληνική.

Διάλεκτοι --και πολύ βαριές-- μιλιούνται και στην Γερμανία και στην Αυστρία και στην Γαλλία και στο Κεμπέκ του Καναδά και στην Βρεττανία, την Ιρλανδία, την Ελβετία κλπ. Για να μην αναφέρουμε τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ισπανικές διάλεκτοι μιλιούνται παντού στην Ισπανία και σε ολόκληρη την κεντρική και νότια Αμερική, το ίδιο και Πορτογαλλέζικα. Το ίδιο και με τα Ρωσσικά και τα Κινέζικα κλπ. Κανένας όμως από αυτούς δεν γράφει στην διάλεκτο, κανένας δεν δείχνει να έχει πρόβλημα να γράψει στην κοινή Γαλλική, την κοινή Γερμανική, Αγγλική, Ισπανική κλπ.

Λόγω σπουδών και επαγγέλματος έχω ζήσει στην Γερμανία, την Γαλλία την Βρεττανία και τις ΗΠΑ και έχω ταξιδέψει και συνεχίσω να ταξιδεύω συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Μιλάω άνετα 3 γλώσσες εκτός των Ελληνικών. Πιστεύω επομένως ότι η άποψη μου δεν είναι θεωρητική και αόριστη.

ΜΟΝΟ στην Κύπρο το κάνουμε θέμα και ταυτίζουμε την κοινή Ελληνική με "έλλειψη αγάπης προς την Κύπρο." Έλεος. Ξεκολλάτε.



Ρήγας