ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, διαχειρίστρια του blog christofias-watch (http://christofias-watch.blogspot.com), καταδικάζει τις συκοφαντικές, αψυχολόγητες και υβριστικές δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού εναντίον κυπριακών blogs του διαδικτύου και σατιρικών εντύπων ότι δήθεν "ενθαρρύνουν τη φυσική εξόντωση" του Προέδρου Χριστόφια.

Θεωρούμε ότι ο ατεκμηρίωτος προπηλακισμός ατόμων που διαφωνούν με την κυβέρνηση Χριστόφια και που της ασκούν έντονη κριτική, ως εγκληματιών του ποινικού δικαίου, συνιστά απαράδεκτο στιγματισμό των blogs, προσπάθεια φίμωσης και πνευματική τρομοκρατία. Παραπέμπει δε η δήλωση του κ. Κυπριανού σε εποχές που κάποια άλλα καθεστώτα, με τα οποία ακόμη δεν έχει διαχωρίσει τη θέση του το ΑΚΕΛ, εξόντωναν πολιτικούς αντιπάλους αποκαλώντας τους "εχθρούς του λαού".

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, καλεί τον κ. Κυπριανού, είτε να στοιχειοθετήσει τις σοβαρότατες κατηγορίες του εναντίον των blogs, είτε να αποσύρει και να εκδώσει επίσημη απολογία. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει εκτεθειμένος, όπως παραμένει εκτεθειμένος για τις παλαιότερες συκοφαντίες του εναντίον του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου, τον οποίο και είχε άδικα και ψευδώς κατηγορήσει ότι δήθεν είχε επαφές με την ΕΟΚΑ Β, κάτι το οποίο ουδέποτε ο κ. Κυπριανού τεκμηρίωσε και ουδέποτε απέσυρε.

Τα κυπριακά blogs είναι ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης και εκφοράς πολιτικών απόψεων και ο στιγματισμός και η προσπάθεια φίμωσης τους, είναι ένας επικίνδυνος αναχρονισμός που πλήττει την ελευθερία έκφρασης και την ίδια τη δημοκρατία.

Θεωρούμε τέλος, οτι τα ελλείμματα δημοκρατίας επί διακυβέρνησης Χριστόφια έχουν μεγιστοποιηθεί σε επικίνδυνο βαθμό και υποσχόμαστε ότι ως Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στη φίμωση, ενάντια στην πνευματική τρομοκρατία, ενάντια σε πολιτικούς εκβιασμούς και διώξεις ατόμων για τα πολιτικά τους φρονήματα και ενάντια σε οποιεσδήποτε προσπάθειες παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράστηκε το 2004, με επιβολή άδικης και διχοτομικής λύσης εις βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού.

Γραφείο Τύπου Επιτροπής

17/12/2009

31 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενωση Συντακτών Κύπρου:

Σας ανακηρύσσουμε ως τους κυριότερους εκφραστές και υπερασπιστες της Δημοκρατίας στην Κύπρο!!!

-Είναι αλήθεια ότι χωρίς εσάς, τώρα θα είχαμε στρατόπεδα συγκέντρωσεων στην Κύπρο!!!

-Είναι αλήθεια ότι τώρα χωρίς εσας θα είχαμε ως 1η επίσημη γλώσσα της Κύπρου την Τούρκικη!!

-Χωρίς εσάς θα είχαμε κάνει την Ενωση της Κύπρου με την Κούβα!!

-Χωρίς εσάς θα ζούσαμε στη Τουρκική Δημοκρατία Πάσης Κύπρου

-Χωρίς εσάς κινδυνεύουμε να ζουμε χωρίς συρματοπλέγματα!!

-Χωρίς εσάς κινδυνεύουμε να επανενωθει η Κύπρος

-Χωρίς εσάς το ΑΚΕΛ θα έφτανε το 60%

-Χωρίς εσάς κινδυνευει να απομυθοποιησουν τον Γρίβα ...και από "ήρωα" να τον ανακηρύξουν εχθρό του έθνους !!!

ΈΛΛΗΝΕΣ: αν υπάρχετε σήμερα είναι χάριν σε αυτή την περήφανη ομάδα,
σε όλα αυτά τα παιδια της Επιτροπής. Σε όλους αυτους που λεν χωρίς να χρειαστει και ιδιαιτερη σκέψη, και χωρις να χρειαζεται να αιτιολογουν την κάθε ΜΑΛΑΚΙΑ που μας γράφουν. Μάλιστα όοοοοολοι αυτοί έχουν αρχίδια τεράστια, σαν καρπούζια και κάμνουν πόλεμο σε επώνυμους πολιτικούς και δημοσιογράφους όταν οι ίδιοι κρύβονται με νύχια και δόντια.

Ε ρε ΛΑΜΟγια που παίζουν άψογα το παιχνίδι του κάθε Ν.Παπαδόπουλου, Αγγελίδη, Γιατρού, ΕΛΑΜ, Συλούρη, Σαμψών και βάλε ....

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΗΛΙΘΙΑΚΗΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ" 2009 ...is going to:
Υποτροπή Δημοκρατίας!!!!

Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Ανώνυμος είπε...

Εμένα η απορία μου είναι τι κάμνει την "επιτροπή" να πιστέφκει ότι μιλά εκ μέρους της "λαϊκής κυριαρχίας".

Εξανάκαμα τούτην την απορία τζαι περιμένω την απάντηση.

Σάννα τζαι είσαστε οι τελευταίοι που πρέπει να μιλάτε για ατεκμηρίωτες καταγγελίες?
Γράφετε:

α. "Λάβαμε την καταγγελία από υποψήφιο για διορισμό στο Δημόσιο για τη στάση εξεταστή ο οποίος κατά τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων υπέβαλλε τους υποψηφίους σε "τεστ δουλοφροσύνης" στο ψευδοκράτος! Συγκεκριμένα, κατά τον εν λόγω εξεταστή εάν δεν έχεις επιδείξει διαβατήριο για να επισκεφτείς τα κατεχόμενά μας είσαι πατριώτης... γιαλατζί"
Τούτο εν η έννοια της ατεκμερίωτης καταγγελίας.

β: "Ο όρος "ευελιξία", πρωτοεμφανίζεται λίγο μετά τις 24 Ιανουαρίου του 2004 σε τηλεφωνική συνομιλία του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου και του ομολόγου του στις ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ. Στη συνομιλία αυτή ο Πάουελ είπε: "Γιώργο, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να προχωρήσει πρώτη σε κινήσεις και να επιδείξει ευελιξία". Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου και στις 19 Απριλίου, ο Πάουελ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τότε ΓΓ του ΑΚΕΛ. Το περιεχόμενο της συζήτησης τους ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε, όπως φυσικά και ο λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί επέλεξαν να στραφούν και να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας προσωπικά με τον Δημήτρη Χριστόφια. Στις προεκλογικές του ομιλίες το 2008, αναφερόταν πολύ συχνά στη σημασία της ευελιξίας, που έπρεπε να επιδείξει η δική μας πλευρά."

Δαμέ πώς ανακαλύψατε τούτες τες πληροφορίες? Γιατί να σας πιστέψουμε άμαν εν βάλλετε κανένα στοιχείο? Τούτο το πράμα εν ενημέρωση?

Κυπριακόφωνος είπε...

Μωραίνει Κύριος επιτροπήν ην βούλεται απολέσαι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ, ΤΟΝ ΛΕΞΙΠΕΝΗΤΑ ΤΟΝ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ, ΤΟΝ ΠΙΤΤΑ, ΤΟΝ ΑΣΕΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΙ; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ!!!!! ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΟΙΤΙΝΕΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σας στο ειδικότερο θέμα της ελευθερίας του λόγου και την ελεύθερη έκφραση ιδεών μέσω και των μπλόγκς. Θα πρέπει όμως και εσείς να αποφεύγετε να πέφτετε στην ίδια κατηγορία με όσους κατηγορείτε.

KKK

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Κυριοι του Christofias-watch πιο κατω θα αποδειξω με επιχειρηματα τους λογους που η Κερυνεια χαθηκε απο λαθη που εγιναν ΟΧΙ απο τον Προεδρο Χριστοφια οπως εσεις υποστιριζετε αλλα απο λαθη εθνιστιστων ενας εκ των οποιων ειταν και ο Τασσος.

Πριν ξεκινησω θελω να ξεκαθαρισω τα εξης¨

1. Δεν αμφισβιτω σε καμια περιπτωση τον πατριωτισμου του Τασου και την αγαπη του για την πατριδα μας

2. Πιστευω οτι ο εθνικισμος,ο υπερμετρος φανατισμος και ο θρησκευτικος φανατισμος φερνουν παντα καταστροφη. Η βια φερνει βια, οι δολοφονιες φερνουν δολοφονιες, το αιμα φερνει αιμα, η τρομοκρατια φερνει τρομοκρατια, ο θανατος φερνει θανατο.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1960-1974

Αυτη ειταν η μαυρη περιοδος της συνχρονης ιστοριας μας κατα την διαρκεια της οποιας εγιναν τεραστια λαθη και απο τις 2 κοινοτιτες. Εγιναν εγκληματα και απο τις 2 πλευρες, υπηρξαν παρανομες στρατιωτικες οργανωσεις οπως η Τουρκοκυπριακη ΤΜΤ και Η ελληνοκυπριακη οργανωση Ακριτας μελος της οποιας ειταν και ο Τασος. Αυτες οι παρανομες οργανωσεις προεβηκαν σε εγκληματα, εγκληματα τα οποια εκμεταλευτηκε η Τουκρια να υλοπιοισει τα σχεδια της που ειταν η εισβολη στο νησι μας. Οι εθνικιστες επιδιωκοντας την ενωση η οποια απαγορευοταν απο το συνταγμα μας, χωρις να το θελουν, εδωσαν την αφορμη στην Τουρκια να εισβαλει στο νησι αφου εκμεταλευτηκε το χαος που δημιουργηθηκε απο το πραξικοπημα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο εθνικισμος που καλιεργηθηκε απο πολλους κατά την διαρκεια της περιοδου 1960-1974, εφερε την καταστροφη στο νησι μας, Ο Τασος ειταν ενεργο μελος μιας εθνικιστικης παρανομης οργανωσης ενώ ο Προεδρος Χριστοφιας ουδεποτε υπηρξε μελος μια τετειας παρανομης και εθνικιστικης οργανωσης.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2003-2004. ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Τον Δεκεμβριο του 2003 ο Τασος εστειλε επιστολη προς τον ΑΝΑΝ και του ζητουσε να αναλαβει μια νεα πρωτοβουλια στο Κυπριακο και να επαναφερει το σχεδιο λυσης.

Τον Φεβρουαριο του 2004 καλεσε ο Αναν τον προεδρο Τασσο να παει στην Νεα Υορκη όπως και εγινε. Εκει ο Τασος αποδεκτηκε ΕΠΙΔΙΕΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Δηλαδη αποδεκτηκε το Σχεδιο Αναν 5 ως σχεδιο πανω στο οποιο θα γινοτανε επιδιετησια και μετα δημοψηφισμα.

Το Μαρτιο του 2004, πηγε ο Τασος στο Μπουντερσπορκ για τις συνομιλιες (επιδιετησια) αφου προηγουμενος ειχε συμφωνησει μυστικα με τον Ντεκτας ο οποιος του υποσχεθηκε ότι δεν θα δεχοταν το σχεδιο.Η Τουρκια παραμερισε τον Ντεκτας και αποδεκτηκε το σχεδιο. Ο προεδρος Τασσος δεν διαπραγματευτηκε τιποτα, λεχθηκε μαλιστα από καπιους πολιτικους π.χ Αναστασιαδης ότι η Τουρκια μας προτεινε την καρπασια και παλι ο Τασσος ειταν ανενδοτος και δεν διαπραγματευτεικε τιποτα.

Απριλιο του 2004 πηγαμε σε δημοψηφισμα οπου ο Κυπριακος λαος απερηψε το σχεδιο κατοπιν προτροπης του Προεδρου Τασσου.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ¨

1. Από 200,000 που ειταν οι εποικοι το 2004 σημερα είναι 500,000.
2. Στα κατεχομενα εδαφη μας , από το 2004 εως σημερα κτιστηκαν χιλιαδες σπιτια και διαμερισματα σε ελληνοκυπριακη γη κανοντας το περιουσιακο ακομα μεγαλυτερο προβλημα.
3. Με το ΟΧΙ μας και το ΝΑΙ των τουρκοκυπριων , η Τουρκια κεδισε την συμπαθεια πολλων ευρωπαικων κυβερνησεων σε αντιθεση με εμας που δεκτηκαμε πολλες κριτικες και πιεσεις.

Ανώνυμος είπε...

Προς την επιτροπη του Christofias-watch εχω καποιες ερωτησεις

1. Που μας οδηγησε το 1974 ο εθνικισμος ο οποιος εσεις προσπαθειτε να «πουλησετε» μεσω του Blog σας ?
2. Τι κερδισαμε από τις ενεργειες της παρανομης οργανωσης της οποιας ο Τασσος ειταν ενεργο μελος?
3. Γιατι ζητησε από τον Αναν ο Τασος να επαναφερει το σχεδιο Αναν αφου κατά την δικη του αποψη δεν ειταν λειτουργικο?
4. Γιατι δεκτηκε επιδιαιτησια εάν δεν ειχε εμπιστοσυνη του Αναν?
5. Γιατι δεν διαπραγματευτηκε τιποτα στο Μπουντερσπορκ το σχεδιο που αυτος ζητησε να επανελθει?
6. Εφοσον δεν ικανοποιηθηκε από την επιδιετησια γιατι αφησε το σχεδιο να παει σε δημοψηφισμα με αποτελεσμα να απενοχοπιοισουμε την τουρκια με το ΟΧΙ μας?


Ένα λογικο και αντικειμενικο ατομο μπορει ευκολα να αντιληφθει ότι η πολιτικη του Τασσου από το 1960 εως το ΟΧΙ του, ειταν μια αποτυχημενη πολιτικη η οποια μονον ζημια εφερε στον τοπο μας. Εάν συνεχισουμε αυτή την πολιτικη η οποια δεν εχει κανενα οπαδο στην ευρωπη , είναι θεμα χρονου ποτε θα μας βρουν και άλλα βασανα.


Πραγματικα διερωταμε ποια είναι τα πραγματικα κινιτρα πισω από τον πολεμο που γινετε από το Blog σας προς τον Προεδρο Χριστοφια και την πολιτικη του. Ενας λογικος ανθρωπος μπορει να υποψιαστει ένα εκ των 2 πιο κατω

1. ότι η επιτροπη του Βlog αυτου είναι νεαρα ατομα που δεν γνωριζουν καλα την συνχρονη κυπριακη ιστορια , ειτε εχουν χαμηλο δεικτη νοημοσυνης και δεν μπορουν να αντιληφθουν αυτά που εγραψα πιο πανω

2. Ότι η επιτροπη είναι ατομα με κανονικο δεικτη νοημοσυνης αλλα επιτιδες κανουν ότι δεν καταλαβαινουν τα πιο πανω πολύ απλα πραγματα που εχω γραψει επειδη είναι βαλτοι και παιρνουν κατευθυνση από πηγες οι οποιες βολευονται με την απαραδεκτη υφισταμενη κατασταση που υπαρχει αυτή την στιγμη στην κυπρο.


Εγω προσωπικα πιστευω ότι είναι το 2 .

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή κίνηση. Κάποιος πρέπει να αντιμετωπίσει τον φασισμό του Χριστόφια.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 15.30

Θα ήθελα να σου βάλω και τρίτη εκδοχή στο μίνι κουίζ που έγραψες.

Είναι νεαρά άτομα μέσου όρου νοημοσύνης, με ελάχιστες ιστορικές - κοινωνικές - πολιτικές γνώσεις, υποχείρια συγκεκριμένων πολιτικών, που κρύβονται κάτω από την ανωνυμία για να λασπολογούν. Βασανίζουν την δημοκρατία μας δυστυχώς, όχι για τες πολιτικές τους απόψεις (όπως σπεύδουν να απαντήσουν) αλλά γιατί σφετερίζονται έννοιες που δεν κατέχουν. Είναι περιστασιακοί τύποι όπως ο Ρήγας που την είδαν πολιτικά πεφωτισμένοι και ηγέτες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ. ΜΠΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΡΑ Η ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ Η ΤΟΝ ΑΝΕΥ), ΕΓΡΑΨΕ 8 ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΩΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ.

Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΦΙΜΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΟΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.

ΕΠΙ ΤΑΣΣΟΥ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ ΜΥΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΠΛΟΓΚΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΥΦΛΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.

Ε ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 15.57

Εσύ γιε μου αντί να γλύφεις την επιτροπή τσιακκάρισκε τζείνα που λαλείς.

Μάλλον εν εσύ που μασάς, κάτι που βρωμεί

ανώνυμος 15.03

Γ.Ι. είπε...

Σύντομη απάντηση στις βλακείες του ανώνυμου 3:29 - 3:30.

1. Ο Ακρίτας έγινε υπό την αιγίδα του Μακαρίου. Τον Ακρίτα τότε τον υποστήριζε και το ΑΚΕΛ.

2. Ο Ακρίτας δεν προέβη σε σφαγές Τουρκοκυπρίων. Αυτό το είπε ο Ντενκτάς και τον είχε διαψεύσει η Χαραυγή τότε.

3. Το Σχέδιο Ανάν διχοτομούσε την Κύπρο. Ο Τάσσος μας έσωσε απ' αυτό.

4. Το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει. Είναι το αποκορύφωμα της δημοκρατίας, και ο λαός έδειξε σε τι είδους σχέδια δεν συμφωνεί. Εσύ όμως έχεις φαίνεται δικτατορικές τάσεις και δεν συμμερίζεσαι το πόσο σημαντικό είναι.

5. Το θέμα της Καρπασίας ήταν ψέμα. Δες το βιβλίο των Βενιζέλου-Μελετίου-Ιγνατίου όπου καταρρίπτεται ο ισχυρισμός.

6. Ο Ταλάτ είχε δηλώσει τον Απρίλη του 2004 πως δεν θα έφευγε ούτε ένας έποικος. Άρα ψεύδεσαι ασύστολα για τον εποικισμό.

Πολύ απλά αγαπητέ μου φίλε ή είσαι παντελώς ηλίθιος, ή οι ιστορικές σου γνώσεις είναι ανάγνωση ενός φυλλαδίου του γραφείου τύπου του ταλάτ, ή είσαι δούλος των οικονομικών συμφερόντων που υποστηρίζουν επαναφορά του Σχεδίου Ανάν.

Προσωπικά πιστεύω το τρίτο.

Ανώνυμος είπε...

en ekatalava dld o xristofias den 8eli na lali kanenas tpt enantion tou

exume dimokratia gmt pote tha to katalavete re stalinakia?

Ρήγας είπε...

>>>λεχθηκε μαλιστα από καπιους πολιτικους π.χ Αναστασιαδης

Δεν πας καλύτερα να διαβάσεις κανένα Αστερίξ που ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα που μας ρίχνεις ένα κατεβατό από αληθοφανή γεγονότα και αφήνεις την πηγή (Αναστασιάδης!) για πόπαστο.

Αυτά να τα λέτε στους οπαδούς του ΔΗΣΑΚΕΛ για να μπορούν να εκλογικεύουν την ψήφο τους.

Σχετικά με τα υπόλοιπα που ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνεις φταίξιμο ΚΑΙ στον Τάσο για το '74 (!), σε παραπέμπω σε δύο πράγματα:

1) Τα γεγονότα που ανέφερα σε μια σειρά τριών προηγούμενων μηνυμάτων από /Τούρκικες/ πηγές για την περίοδο '63-'64 όπως π.χ. το άρθρο του Τούρκου πρέσβη στην Κύπρο Ντιρβανά στην εφημερίδα "Μιλλιέτ" το '64 (στις 15 Μαΐου) που γράφει:

"Κατά το διάστημα κατά το οποίον ευρισκόμην εν Κύπρο ως πρεσβευτής, ουδενός Τούρκου η οικία επυρπολήθη ή κατηδαφίσθη, ουδείς Τούρκος υπέστη το παραμικρόν από πυροβολισμούς των Ελληνοκυπρίων και ουδείς απηρνήθη τα εν Κύπρω Τουρκικά δικαιώματα. Αντελήφθην, ότι η ανόρθωσις της Τουρκικής κοινότητος δεν ήτο δυνατή λόγω της νοοτροπίας του Ντενκτάς. Μετημελήθην πικρώς διότι δεν επέμεινα εις την αντικατάστασίν του. Ο Ντενκτάς μολονότι γνωρίζει την πραγματικότητα, την διαστρέφει και προσπαθεί να εκμεταλλευθή κατά τρόπον δόλιον ιεράς εννοίας ως η σημαία, οι πεσόντες, οι αγωνισταί..."


2) Το ομόφωνο ψήφισμα της Κυπριακής βουλής το 1967 για ένωση με την Ελλάδα. Διότι στο "εθνικιστής" έχετε δώσει τόσες πολλές έννοιες που έχει χάσει πλέον ό,τι είδους σημασία είχε ο όρος. Αλλά τα /γεγονότα/ παραμένουν τα ίδια. Αν (λέω ΑΝ) το /αίτημα/ της ένωσης ήταν "καταστροφικό", τότε το ΑΚΕΛ είναι εξ'ίσου υπεύθυνο. Το πραξικόπημα δεν το έκανε ο Τάσος (μόνο αυτό έμεινε να πείτε), και σε αντίθεση με την ΕΟΚΑ του '55-'59, η τρομοκρατική οργάνωση Εόκα-Β δεν είχε λαϊκή υποστήριξη όπως ίσως συμφέρει σε κάποιους να ισχυρίζονται χωρίς να συνειδητοποιούν τί λένε με τέτοιο ισχυρισμό.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα λένε ο "Ανώνυμος" 3:29 & 3:30 καθώς και οι απαντήσεις του Γ.Ι. λίγο μετά, στις 4:06, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να εξελιχθούν σε πραγματικό διάλογο με μεγάλο ενδιαφέρον και ουσία. Αλλά και οι δύο (ανώνυμος καιΓ.Ι.) ακυρώνουν τα πάντα όταν καταφεύγουν σε ηλίθιους χαρακτηρισμούς, είτε περί χαμηλών δεικτών νοημοσύνης είτε περί δούλων συμφερόντων.

Όλοι, βλέπετε φαντάσματα και αρνείστε επίμονα να αντιληφθείτε πως η αλήθεια δεν είναι μία. Και πως ακόμα και μία να είναι σηκώνει πολλές ερμηνείες και απόψεις.

Είστε λοιπόν ΟΛΟΙ δούλοι όχι συμφερόντων οικονομικών αλλά πολιτικών που σας πιπιλάνε το μυαλό εκατέρωθεν την ώρα που οι ίδιοι πίνουν παρέα και γελάνε.

Αν αγαπάτε την Κύπρο, ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ. Αλλιώς, θα έχετε όλοι την ίδια ευθύνη αύριο.

Ρήγας είπε...

Πολύ σωστά τα γράφει ο Γ.Ι (4:06).

Υπ'όψην ότι ο Προέδρος της Δημοκρατίας δεν είναι /υποχρεωμένος/ να κάνει δημοψήφισμα. Ο Πρόεδρος έχει την εξουσία να υπογράψει ό,τι επιθυμεί.

Το δημοψήφισμα του 2004 ήταν το αποκορύφωμα της Δημοκρατίας όπως πολύ σωστά λέχθηκε.

Και μην βιαστεί κανένας να μας πει μα και ο ντεντούσκα Ευέλικτος θα κάνει δημοψήφισμα τον Μάρτιο. Θα το κάνει διότι πλέον δεν του παίρνει διαφορετικά.

Δεν του παίρνει, αλλά ...θα τον πάρει, που λένε και στα χωριά.



Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος 422 φέρεται το ίδιο φασιστικά με τον Άντρο Κυπριανού.

Ο Ανώνυμος 422 δε θέλει συζήτηση, αλλά να βρωμίζει το blog με στημένες τοποθετήσεις.

Ο Αγαθοκλής εν άναψεν τα κάρβουνα και δεν απαντά το τηλέφωνο.

"Ερμόλαος"

Ρήγας είπε...

Άντρο είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει.


"And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. 'Who controls the past' ran the Party slogan, 'controls the future: who controls the present controls the past.'"
- George Orwell, 1984, Book 1, Chapter 3



Ρήγας

Ρήγας είπε...

Τώρα τις γιορτές το μυαλό μας πάει στους πολιτικούς με ειδικές ανάγκες.

Ένα τραγουδάκι -- σε παράφραση-- που τραγουδούν τα πιτσιρίκια των ξιππασμένων νεοκύπριων στα "Μόλς" ("σόππιγκ σέντερ" που λέμε στα Κυπριακά).

Αφιερωμένο στον Andro Kyprianou.




Jingle bells
============

Dashing through the town
In a secret service sleigh

O'er the citizens we go
Listening to them all the way

People think and speak
Making their spirits bright

How dare they have opinions
against our party line!

Oh, Party rules, Party rules
we hear Andros say

UNOPS, oh please, send more money
to you we all pray!



--
Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

ΝΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΟΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτροπάρα,

Γράφω για πρώτη φορά σχόλιο στο μπλογκ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν σας διαβαζω καθημερινώς! Ο κόσμος σας ακούει και μη μασάτε! Αυτοί που γράφουν εδώ μέσα είναι λίγοι, πολύ λίγοι! Κάτι φανατισμένα εδονόπουλα που υποκινούνται από φοιτητοπατέρες και αντιιμπεριαλιστές ηγέτες του γλυκού νερού!

Ο "μπούλουκος" παλεύει να κάνει την Κύπρο μας κομμουνιστικό "στέϊτ" εσαεί!

Χριστόφια φύγε! Δεν σε θέλουμε! Ο λαός μιλά!

Στις κουβέντες που γίνονται σε σπίτια, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, ακόμα και στα καφέ όλοι σε κατακεραυνώνουν! Ήδη πολλοί προοδευτικαρέοι αποχωρούν και απομακρύνονται από την ψευδοπαράταξη λόγω των λανθασμένων χειρισμών σου!

Άντε, να 'ρθει και το δημοψήφισμα! Αν είναι με τις πρόνοιες αυτές που διαρρέουν, να πει ξανά ο λαός ΟΧΙ! Και τότε να κατεβείς από την καρέκλα! Να πας στο Κελλάκι να τρως κουπέπια με την Έλση, που μας βγήκε και διακεκριμμένη συνταγματολόγος-διεθνολόγος-γνώστης του κυπριακού κτλ και κάνει διαλέξεις στη Λεμεσό για να "ενημερώσει" (προπαγανδίσει) τον κόσμο! Ατε πολυαγαπημένη στην κουζίνα σου!

Επιτροπή συνεχίστε!

Χριστόφια έμεινες μόνος! Όσες συμφωνίες και να κάνεις με τα κόμματα, ο λαός τα έχει όλα χεσμένα! Όσο χρήμα και να πέσει δεν μασάμε! Βλέπουμε που μας κατάντησες!

Ήφαιστος

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά κρατάτε γερά.

Αυτοί που λασπολογούν εναντίον σας είναι ανάξιοι σχολιασμού.

Συνεχίστε τη σκληρή δουλείά.
Πάντα αγωνιστικά.
Πάντα ελληνικά.

Είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει, δεν είμαστε κόκκινοι.

Είμαστε Έλληνες.

Και η Κύπρος είναι νήσος ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Αν δεν τους αρέσει, να φύγουν.
Αν μας πάρουν σε δημοψήφισμα, το ΟΧΙ θα ξεπεράσει το 76%.
Ο λαός είναι έξυπνος.
Δεν θα ακολουθήσει τα Κόμματα.
Θα ακούσει τη συνείδηση σου.
Θα ακούσει αυτούς που ξέρουν να τον καθοδηγήσουν για το μέλλον του.

Ο λαός θα πει ξανά ΟΧΙ.

Ο λαός θα μιλήσει.

Πλαστήρας είπε...

Παιδιά της Επιτροπής συνεχίστε. Να ξέρετε οτι έχετε μεγάλη απήχηση ανάμεσα στον κόσμο που όσο πάει και αγανακτά με τις πρακτικές του AKEL.

Φίλε ΓΙ σε ένα πράγμα θα διαφωνήσω μαζί σου: Το Σχέδιο Ανάν δεν σήμαινε απλώς διχοτόμηση. Ναι, ήταν συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση αλλά με ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Τουρκίας στις ελέυθερες περιοχές!

Ανώνυμος είπε...

απευθηνωμαι προς ολους αυτους που λενε οτι το σχεδιο ΑΝΑΝ ειταν διχοτομικο και οτι ο ΤΑΣΣΟΣ μας εσωσε και εχω να πω τα εξεις

εφοσον το σχεδιο ΑΝΑΝ ειταν διχοτομικο οπως λετε τοτε γιατι ο Τασσος ζητησε απο τον ΑΝΑΝ με επιστολη του τον Δεκεμβριο του 2003 να το επαναφερει και να αναλαβει νεα προτοβουλια στο Κυπριακο???

Προσπαθητε να τετραγωνισετε τον Κυκλο?

και σε εκεινους που λετε οτι η τρομοκρατικη παρανομη οργανωση Ακριτας μελος της οποιας ειταν ο Τασσος , δεν σκοτωσε τουρκοκυπριους εχω να ρωτησω το εξης

Τα οπλα που κρατουσαν τα μελη του Ακριτα οπως τα περιγραφει ενας αλλος εθνικιστης , ο Χριστοδουλος Χριστοδουλου, στο Βιβλιο ματωμενη αληθεια, αυτα λοιπον τα οπλα, τι εριχναν προς τους τουρκοκυπριους τελικα? χαριφαλλα??? η τριανταφυλλα???

Μια εθνικιστικη γραμμη οπως αυτη που ακολουθησε για χρονια ο ΤΑσσος, οπως ακολουθα τωρα η επιτροπο αυτου του Μπλοκ ειναι καταδικασμενη σε χρεωκοπεια οπως χρεωκοπησε και η εθνικιστικη πολιτικη του Χιτλερ, Του Μουσολινη, της Ελληνικης Χουντας, και τοσων αλλων εθνικοφασιστικων καθεστωτων

Ανώνυμος είπε...

Ήφαιστος:
Έσιει χάζι να είσαι ο καθηγητής του Παντείου εσύ. Ναι, τζείνος που τον βλέπουν οι φοιτητές τζαι φτύνουν χαμέ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΕΛ, Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ:


- Ο Χριστόφιας συμφώνησε με τον Μπράουν να παραμείνουν οι Βάσεις.

- Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ πήρε τηλέφωνο τον Χριστόφια τον Απρίλη του 2004 για να παρακάμψει τον Τάσσο Παπαδόπουλο

- Ο Βρετανός πρωθυπουργός γράφει πρωτοσέλιδα άρθρα στην Χαραυγή

- Η Τουρκία πανηγυρίζει για την μη-επιβολή κυρώσεων τον Δεκέμβρη του 2009. Η μόνη εφημερίδα που πανηγύρισε στις ελεύθερες περιοχές ήταν η Χαραυγή

- Ο Ανδρέας Χρίστου τον Οκτώβρη του 2009 παρεβρέθη στα εγκαίνια των γραφείων γνωστού υπουργού του πραξικοπήματος στη Λεμεσό

- Μετά το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 1974 οι ΑΚΕΛικοί κερνούσαν τους χουντικούς αξιωματικούς γλυκό καρυδάκι

- Οι ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν αντιτάχθηκε στην Χούντα και δεν προετοίμασε αντίσταση κατά το πραξικόπημα

- Η ΚΥΠ και η Επαγρύπνηση συντηρούν το ΕΛΑΜ και την Χρυσή Αυγή

- Οι υποστηρικτές της ΕΟΚΑ Β Αναστασιάδης, Πουργουρίδης, Χάσικος στηρίζουν φανατικά Χριστόφια

- Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ρατσιστική λύση του Κυπριακού στη βάση ζωνών, όπως έκανε η ναζιστική Γερμανία και οι Λευκοί στην Ν.Αφρική

- Το ΑΚΕΛ στηρίζει νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές

- Ο Γρηγόρης Φωτεινός του ΑΚΕΛ απαιτεί να τιμωρηθεί συλλήβδην ο λαός για τα εγκλήματα της ΕΟΚΑ Β, όπως κάνει δηλαδή το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων

- Το ΑΚΕΛ βρίζει το Χριστόφιας-Watch, το μόνο δημοκρατικό μπλογκ που αντιδρά στις φασιστικές-λογοκριτικές μεθόδους στο διαδίκτυο, όπως αυτές του αρχιλογοκριτή ΛεξιΠένητα

- Ο φιλοκαθεστωτικός τύπος, ακολουθώντας την γραμμή που πρώτος έθεσε ο Μιχάλης Μιχαήλ (δημοσιογράφος Αστρα) αφήνουν να νοηθεί πως η ίδια η οικογένεια του Τάσσου ευθύνεται για την κλοπή της σορού του, με σκοπό να καλύψουν ενδεχομένως πράξεις ξένων μυστικών υπηρεσιών και να ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο στην οικογένεια και στους οπαδούς του ΟΧΙ

- Ο Χριστόφια θεωρεί πως η κλοπή της σορού του Τάσσου δεν έγινε από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, πράγμα που λέει και ο Ντενκτάς

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΟΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

ΞΥΠΝΑΤΕ.

nekatomenos είπε...

Ρίκκοοοοοο, ρέξε δα!

Ανώνυμος είπε...

Την ανακοινωση σας παντως ακουσαμεν την παντου.Τοσο πολλα χεσμενους σας εχουν εσας τζιε το "Γραφειο τυπου" σας!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ακρίτα σας παραπέμπω στην σνέντετξη του νύν Υπουργού Άμυνας, πριν από μερικούς μήνες, στην Σημερινή. Εξηγεί τους λόγους που οι συνάδελφοι του Τ/Κ αξιωματικοί του Κυπριακού Στρατού κοιμόντουσαν όλη μέρα πάνωστα γραφεία, γιατί το βράδυ εκπαίδευαν τους μαχητές της ΤΜΤ. Δυστυχώς, όπως αναφαίρει, μέχρι να το καταλάβουμε μας έπιασαν στον ύπνο με τα γεγονότα που προκάλεσαν στη Ποταμιά και στο Δάλι. Οι Τούρκοι πάνοπλοι και μεις με 28 εθελοντές με κυνηγετικά όπλα.

Αλήθεια εκείνο, και αυτο το ερωτώ εγώ, το πρώτο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που έκαναν οι Τούρκοι υπήκοοι το 1963ενάντια στην Κυπριακη Δημοκρατία, που ουσιαστικά έστρωσε ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΑΜΑΧΟΥΣ, δεν το καταδικάζέι αλλά ούτε και μιλάς κάποιος γι΄αυτό; Μήπως για να μην θιγούν τα ¨αδέλφια¨οι Τ/Κ;

Oι Έλληνες υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας αμύνθηκαν και την διέσωσαν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006 (μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ)

Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006 μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ
Δέσμη Αρχών

1. Δέσμευση για την επανένωση της Κύπρου με βάση μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
2. Αναγνώριση του γεγονότος ότι το στάτους κβο είναι απαράδεκτο και η παράτασή του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους.
3. Δέσμευση στη θέση ότι μια συνολική διευθέτηση είναι επιθυμητή, καθώς και εφικτή, και δεν θα πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω.
4. Συμφωνία για άμεση έναρξη διαδικασίας, η οποία θα διαλαμβάνει δικοινοτική συζήτηση θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του λαού και, ταυτόχρονα, εκείνων που αφορούν ουσιαστικά θέματα, και τα δύο εκ των οποίων θα συμβάλουν σε μια συνολική διευθέτηση.
5. Δέσμευση να διασφαλιστεί ότι θα επικρατήσει 'κατάλληλη ατμόσφαιρα' για να είναι η διαδικασία αυτή επιτυχής. Συναφώς, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι ουσιαστικά, τόσο για βελτίωση της ατμόσφαιρας όσο και για βελτίωση της ζωής όλων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να τεθεί τέρμα στο ούτω καλούμενο 'παιχνίδι επίρριψης ευθυνών'

nekatomenos είπε...

"Τα κυπριακά blogs είναι ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης και εκφοράς πολιτικών απόψεων και ο στιγματισμός και η προσπάθεια φίμωσης τους, είναι ένας επικίνδυνος αναχρονισμός που πλήττει την ελευθερία έκφρασης και την ίδια τη δημοκρατία."
Φτάνει να μέννεν οι πέντε πληγές της φαραώνας. Ρίκκοοοο, ρέξε δα!