Ενώ χάνουμε το χαρτί της Ευρώπης, το καθεστώς πανηγυρίζει!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009


Πετύχαμε το στόχο μας. Η Τουρκία στην Ευρώπη, χωρίς κανένα εμπόδιο. Χωρίς εσάς που μας εκλέξατε όμως, δε θα τα καταφέρναμε ποτέ. Η νίκη αυτή, είναι αφιερωμένη σε σας!


Δεν περιμέναμε περισσότερα από την ευέλικτη κυβέρνησή μας. Αναδημοσιεύουμε από την Ελευθεροτυπία των Αθηνών, χωρίς περαιτέρω δικό μας σχολιασμό. Απλά να πούμε ότι η ευέλικτη φασιστοφυλλάδα του καθεστώτος Χριστόφια, η Χρυσοχαραυγή, η αγαπημένη εφημερίδα του Άγγλου πρωθυπουργού, πανηγυρίζει σήμερα, με εξώφυλλο "Ο στόχος επετεύχθη"!

Να μας ζήσουν. Και ο Μαρκούλης, ο ανάξιος απόγονος και το ευέλικτο καθεστώς μας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=110244

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

της Κύρας Αδάμ

Πήρε το «συγχωροχάρτι» η Τουρκία και από τους «27»


Η Τουρκία έλαβε χθες στις Βρυξέλλες το πολυπόθητο «συγχωροχάρτι» για τη στάση της απέναντι στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον «κυπριακό εμπόδιο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της στην Ε.Ε., πλην της τελικής κρίσης για το αν θα γίνει ή όχι μέλος της Ε.Ε. μετά το τέλος των διαπραγματεύσεών της. Το συγχωροχάρτι αυτό έδωσαν από κοινού στην Τουρκία η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση, οι οποίες με μια πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά των κρατών-μελών αποδέχθηκαν να κλείσει θέμα ύψιστου εθνικού συμφέροντός τους στο κατώτερο επίπεδο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών, ώστε να μην έρθει στο Συμβούλιο Κορυφής της Πέμπτης και γίνει αντικείμενο συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών-μελών της Ε.Ε.

Με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στο χθεσινοβραδινό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, οι 27 απελευθέρωσαν την Τουρκία από τη δεσμευτική υποχρέωση που οι ίδιοι οι εταίροι τής είχαν επιβάλει το 2005 και το 2007. Δηλαδή να εφαρμόσει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο στην περίπτωση της Κύπρου ανοίγοντας τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια στην Κύπρο και επιπροσθέτως να έχει προχωρήσει σε εξομάλυνση των σχέσεών της με την Κύπρο, ειδάλλως σ' αυτό το Συμβούλιο Κορυφής θα επανεξεταζόταν η συνολική πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Μπροστά στον όγκο των εταίρων που αυτή τη στιγμή δεν ήθελαν να ανοίξουν κεφάλαιο επανεξέτασης της διαπραγματευτικής πορείας της Τουρκίας, η κυπριακή κυβέρνηση σε πλήρη σύμπνοια με την ελληνική κυβέρνηση δεν επέμειναν ούτε στην επιβολή κυρώσεων για την αρνητική συμπεριφορά της Τουρκίας ούτε σ' ένα νέο χρονοδιάγραμμα ουσιαστικής επαναξιολόγησης της Τουρκίας για τα ίδια θέματα, αλλά ούτε και σε άμεσο μπλοκάρισμα (σ.σ. έτσι για την τιμή των όπλων...) ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, π.χ. του κεφαλαίου του περιβάλλοντος, το οποίο ανοίγει η σουηδική προεδρία στις 21 Δεκεμβρίου...

Η μονομερής -προφορική- δήλωση της κυπριακής κυβέρνησης ότι κρατά το δικαίωμα να μπλοκάρει στο μέλλον άλλα διαπραγματευτικά κεφάλαια δημιουργεί ασάφεια στο αν η πράξη αυτή θα γίνεται με αυστηρά πολιτικά κριτήρια ή με βάση τη συμπεριφορά της Αγκυρας απέναντι στο τρέχον κοινοτικό κεκτημένο. Το σημείο αυτό είναι μεγάλης σημασίας για το ουσιαστικό πολιτικό όπλο της Κύπρου που τελικά είναι μόνον το κεφάλαιο της ενέργειας Ε.Ε. - Τουρκίας.

Η χθεσινή εξέλιξη στις Βρυξέλλες αποτελεί ένα ουσιαστικό ορόσημο για την πορεία, όχι μόνον των ευρωτουρκικών σχέσεων, αλλά και των ελληνοτουρκικών και της πορείας του ίδιου του κυπριακού ζητήματος.

Η Ελλάδα έχοντας να διαχειριστεί την οικτρή οικονομική κατάστασή της με αυστηρούς κριτές την Κομισιόν, την ευρωομάδα και την ΕΚΤ και με ανοιχτό ένα ακόμα εθνικό μέτωπο, το θέμα των Σκοπίων, αποδεικνύεται μάλλον ανίσχυρη να χρησιμοποιήσει τους κοινοτικούς θεσμούς και το κεκτημένο για άμεσα πρακτικά αποτελέσματα ως μοχλό πίεσης απέναντι στην υποψήφια προς ένταξη Τουρκία. (σ.σ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός ουδέποτε κατονόμασε μέχρι τώρα τις φράσεις «Πρωτόκολλο» ή «κυρώσεις» σε βάρος της Τουρκίας. Αντιθέτως ευθύς εξ αρχής έμεινε πιστός σ' ένα «νέο χρονοδιάγραμμα» για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας χωρίς συγκεκριμένη αρχή και τέλος.) Κατ' αυτόν τον τρόπο όμως, το ειδικό βάρος της υποψήφιας Αγκυρας, ακόμα και μέσα στους κοινοτικούς κόλπους, φαντάζει πολύ μεγαλύτερο έναντι αυτού της Αθήνας, κράτους-μέλους.

Η Λευκωσία και ο πρόεδρος Χριστόφιας έχουν πλέον ελάχιστα ουσιαστικά μέσα πίεσης για την αντιμετώπιση της Αγκυρας σε μια διαφαινόμενη λύση του Κυπριακού, η οποία πλέον δεν φαίνεται να υπερβεί την προσεχή άνοιξη.

Η Τουρκία έχει κάθε λόγο να επαίρεται ότι εφαρμόζει επακριβώς την πολιτική της και τις σχετικές δηλώσεις της. Από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση Ερντογάν διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι ούτε θα εφαρμόσει το Πρωτόκολλο προς την Κύπρο ούτε θα υποστεί έστω και μια γρατζουνιά στην ενταξιακή πορεία της. Χθες επιβεβαιώθηκε πλήρως. *

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΟΡΚΩΝΑΣ για το christofias-watch

27 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το συγχωροχάρτι η τουρκία το πήρε το 2005 στη διάσκεψη αρχηγών παρόντος του τάσσου παπαπόδοπουλου στην οποία χαιρετίστηκε η "επικοδομητική στάση της στο κυπριακό"

Τα ξεχνάτε αυτά ή νομίζετε ο κόσμος είναι βλάκας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε έλεος...οτι πάθουμε μας αξίζει

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιοσίλιος και ο Ερμόλαος παίρνουν μίζες από την εταιρεία τουρκικών συμφερόντων που διευθύνει ο Ντάουνερ.

^Αγαθοκλής^

Ανώνυμος είπε...

και ο Φώτης σας πανηγυρίζει μαζί με τον Χριστόφια

Ανώνυμος είπε...

Ο Φώτης μας;;;;;;

Μα ο Καροφώτης;

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαφωτης είναι.. όλη η εοκα β' μαζεύτηκε εδώ μέσα. Γι' αυτό και βρωμά βόθρους..

περιμενωντας την λυση είπε...

Τζαι οι απορριπτικοι το φκιολιν τους..η εκκλησια εκαταθεσεν αγωγες με τον αγγελιδη υιον..τον "μισο-φυγοστρατο" με μεσο του παπα του που τον ειδαμεν ουλλοι να περιφερεται στες επιτροπες της βουλης για να κανονισει το ρουσφετι των πελατων του δικηγορικου του γραφειου..ο απορριτπισμος πκιον εν η συντηρηση των εξουσιων τζαι των προνομιων οσων διαχειριζουνται το κυπριακο για δεκαετιες..
οσοι νομιζουν οτι εν ευκολο να απαλλαγουμεν που τουτα τα τσιβιτζια, καλα καμνουν να δουν οτι για να προσγειωθει η κοινωνια στην πραγματικτοητα σε σχεση με τους αγνοουμενους, εκαμαμεν 10 χρονια..σαν διαδιακασια την δεκαετια του 90..τζαι επερασαν τζαι 20-30 που το 74..
Οι βαθκιες δομες του ε/κ κατεστημενου εννα αντιδρασουν για να διαφυλαξουν οσα μπορουν..

Ανώνυμος είπε...

Πάμε για δημοψήφισμα και όσοι νομίζουν ότι κάτι θα γίνει και δε θα φτάσουμε ως εκεί πλανώνται πλάνην οικτράν. Με το που αποφεύχθηκαν οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας (αλήθεια υπήρχαν οι αφελείς πίστεψαν ότι ο Χριστόφιας θα έβαζε κυρώσεις;), ανοίγει ο δρόμος για να μπουν όλοι μανικωμένοι στον δρόμο προς την λύση. Και η Τουρκία θα είναι πρόθυμη να "βοηθήσει" (κιόχι να είναι "κακοφανισμένη"), όπως ακριβώς ήθελε κι ο δικός μας Χριστόφιας.

Η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι να πούμε ΟΧΙ σε ένα νέο δημοψήφισμα κι ας μην είναι κάποιοι τόσο σίγουροι ότι θα νικήσουμε. Ήδη ο Ευέλικτος ανακοίνωσε ότι θα μας εκπαιδεύσει στην Ομοσπονδία με την κυκλοφορία ειδικού εντύπου.

Καλά κάνουμε λοιπόν να πιάσουμε δουλειά. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.


ΕΖΕΚΙΑΣ

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ετοιμαζόμαστε Εζεκία. O λαός έχει προ πολλού καταλάβει τι πάει να μας κάνει ο Ευέλικτος. Απόδειξη τα στρατευμένα Εδονόπουλλα που κάθονται και γράφουν αηδίες σ'αυτό το blog.

ΕΡΩΤΗΣΙΣ είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ:

Τι εγύρεφκε ο Ανδρέας Χρίστου στις 30 Οκτωβρίου 2009 στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ανδρέα Νεοκλέους, Υπουργού Γεωργίας του πραξικοπήματος;

Γιατί οι Εζεκίας-Φάντης έβαλαν μέσο με τον μεταπραξικοπήματια Κληρίδη να πάνε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 1974, για να την κάτσουν πισώπλατα του Μακαρίου;

Γιατί εκερνούσαν γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες αξιωματικούς της Χούντας;

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΥΝΟΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

paranoisate tsie lete oti sas katevi damesa...pite tis pellares sas tsie ektonothite giati ekso pou dame en mpori na sas pari kanenas sovara ...

o laos theli lisi...tsie aytomata touto sas valli sto perithorio...

i poria gia lisi en monodromos...
ite sas areski ite oxi...
oso konteyki i lisi tsie apomakrinete i dixotomisi anisixite...

en ora na arkepsete ma klete....

Ανώνυμος είπε...

το ΑΚΕΛ είναι ακραίο εθνικιστικό κόμμα των κατεχομένων

*Ιοσίλιος*

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τώρα μπόρεσα και βρήκα χρόνο και ασχολήθηκα με το τι έγινε στις Βρυξέλλες.
Κάποιο μιλούν για λάθη της κυβέρνησης. Ανοησίες πρέπει επιτέλους να λέμε τα πράματα με το όνομα τους αν θέλουμε να μην κοροϊδευόμαστε και να ξεγελούμε εαυτούς και αλλήλους.
Αυτά δεν είναι λάθη. ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι και τίποτα λιγότερο.
Η παρούσα κυβέρνηση είναι για τα μπάζα ή για τα καλύτερα σαλόνια του Τουρκικού κράτους.
Τι τους θέλουμε τους εχθρούς ενώ διαθέτουμε το χείριστο του είδους και μάλιστα στο προεδρικό.
Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να μιλάμε για λάθη και να λέμε τα πράματα έτσι όπως έχουν, γιατί οι λέξεις έχουν σημασία, δεν είναι ευλίγιστες.

Ανώνυμος είπε...

Τα πιο κάτω τα αντιγράφω από την επιτοπή.

'Η Ελλάδα έχοντας να διαχειριστεί την οικτρή οικονομική κατάστασή της με αυστηρούς κριτές την Κομισιόν, την ευρωομάδα και την ΕΚΤ και με ανοιχτό ένα ακόμα εθνικό μέτωπο, το θέμα των Σκοπίων, αποδεικνύεται μάλλον ανίσχυρη να χρησιμοποιήσει τους κοινοτικούς θεσμούς και το κεκτημένο για άμεσα πρακτικά αποτελέσματα ως μοχλό πίεσης απέναντι στην υποψήφια προς ένταξη Τουρκία.'

Το έλλειμα 13% της Ελλάδος, αποτελεί αποτέλεσμα συσσωρευσης χρέους (120% του ΑΕΠ της χώρας).
Πριν 3 ημέρες ο οργανισμός Fitch κατέβασε το δείκτη φερεγγυότητας της Ελλάδας σε ΒΒΒ+. Ακόμα μια μείωση και τα ομόλογα της Ελλάδας δεν θα γίνονται αποδεκτά από την Ευρωπαική Κεντρική Τραπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να υιοθετήσει κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων κατά της Ελλάδας για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Υπάρχουν 3-4 τρόποι για μείωση του ελλείματος-
1. Αυξηση εργαζομένου πληθυσμού για αυξηση της παραγωγής
2. Αυξηση παραγωγικότητας υφιστάμενου εργατικου πληθυσμού
3. Αυξηση φορολογίας (παταξη μαυρης οικονομίας)
4. Περικοπες (Αμυνα, κυβερνητικά εργα, παγοποιησεις μοσθων δημοσίου, παιδεια)

Η Ελλάδα, δεν επενδυσε σε παραγωγικούς πόρους τα τελευταία χρόνια, δεν έχει δυνατότητες αυξησης φορολογίας, έχει δημογραφικό πρόβλημα (μισός πληθυσμός πάνω από 47). Σίγουρα θα γίνουν περικοπές και θα υποφέρει η άμυνα.

Ας αντπαραθέσουμε αυτά τα στοιχεία με την Τουρκία. ¨Εχει χαμηλότερο κατα κεφαλήν εισόδημα, αλλά το ΑΕΠ της λόγω πληθυσμού είναι τριπλάσιο της Ελλαδας (900δις και 300δις δολαρια). Δεν έχει μεγάλο ελειμα ή χρέη. Αρα μπορεί να ξοδεύει περισσότερα στην άμυνα. Εχει 7πλάσιο πληθυσμό. Έχει νεό πληθυσμό (ο μισός κάτω των 27 ετών).

Επιπλέον η Τοθρκία είναι κόμβος ενέργειας (αγωγός Ναμπούκο). Θα εξυπηρετήσει αποεξάρτηση της Ευρώπηε από την Ρωσία για ενέργεια. Με στροφή προς την Ανατολή και τους Αραβες μετατρέπεται σε περιφερειακή δύναμη.

Χρειάζεται χάραξη νεας στρατηγικής. Το πείραμα πιέσεων μέσω Ευρώπης δεν δουλέυει. Ούτε και οι υπερβολικές ελπίδες ότι μπορούμε να πιέσουμε είτε μόνοι μας, είτε με τη βοήθεια της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

...........άρα τα εγκλήματα πολέμου διαγράφονται και το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής αλλά διαφωνιών δκιο γειτόνων.

Άκουσον άκουσον, ε να μην λέμε και κοτσάνες ρε παιδιά νοημοσύνη διαθέτουμε και όλα τα πιο πάνω δεν δικαιολογούν ούτε τα αδικαιολόγητα ούτε την προδοσία που διαπράττει η κυβέρνηση μας.

Πλαστήρας είπε...

Θα ανακράξει και ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ το καθεστώς;

Ξεπουλήσαμε το ευρωπαικό μας χαρτί, το μόνο όπλο που είχαμε κατά της Τουρκίας. Και αυτό για ... το τι θα πουν οι ξένοι και το καλό κλίμα των συνομιλιών. Γιατί τότε μπήκαμε στην Ευρωπαική Ένωση; Για να καταφέρουμε μια τρύπα στο νερό;

Δε νομίζω να είχαμε ποτέ πιο άχρηστη, ανίκανη ηγεσία στο τιμόνι του τόπου. Ο Θεός να μας φυλάει.

Ανώνυμος είπε...

10:08 ανώνυμε.

Δυστυχώς, και αυτό είναι μελανό σημείο στην ιστορία της ανθρωπότητας, ναι, εγκλήματα διαγράφονται.

Σκέψου πόσα κράτη δημιουργήθηκαν μετα από εθνοκαθάρσεις, προσφυγοποιήσεις κτλ. Οι ΗΠΑ οι ίδιες είναι αποτέλεσμα εισβολής Ευρωπαίων, εθνοκάθαρσης ιθαγενών, εποικισμού, αλλαγής τοπονυμιών κτλ.

Δυστυχως, στις διεθνείς σχέσεις ισχυει ο Δαρβινικός νόμος, όπου ο ισχυρός επιβάλλεται.

Δεν υπάρχει κάποιο δικαστήριο όπου μπορείς να βρεις το δίκαιο σου. Αγωνίζεσαι με τισ δυνάμεις που έχεις και ο ισχυρός επιβάλλει τους όρους του.

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό, έτσι και εμείς με τις δικές μας δυνατότητες και τις συμμαχίες που έχουμε αγωνιζόμαστε.

Επειδη τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, κτύπησαν κόκκινο, πρέπει να αναλογιστεί κάποιος που στεκόμαστε, σε ότι αφορά τις δυνατότητες των συμμάχων μας.

Το πιο κατω είναι από ελληνική εφημερίδα:
'Το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία, τόνισε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο πρωθυπουργός, περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας με μελανά χρώματα, και επανέλαβε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου "ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς".

Σχολιάζω ότι μέσα σε αυτό το κλίμα και με κλιμάκωση μέτρων κατά της Ελλάδας απο την ΕΕ για εξυγίανση, θα υποφέρουμε στο διπλωματικό τομέα..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:26,
Ενα πράμα είναι ο Χίτλερ να κάνει εθνοκάθαρση στους Εβραίους και άλλο οι Εβραίοι να εθνοκαθαίρονται.

Η αυτοχειρία συνοδεύετε με ιλιγγιώδη ανοησία (βλ τύπου Κυπριακής Κυβέρνησης) και δεν νοείτε σε ένα λογικό κόσμο.

Ενώ ο Φασισμός νοείται εννοείται.

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Ελαν είναι να με αφανίσουν, ας με αφανίσουν. Εγώ όμως οφείλω να πέσω μαχόμενος.
Το να εξοντώνω εγώ τον εαυτό μου φαντάζει σαν επιλογή στην Χώρα της άκρατης ανοησίας.

Παιδιά αυτή είναι συζήτηση που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ.

Ακου να συζητούμε κατά πόσον η αυτοκτονία μας αποτελεί επιλογή.

Τρελλαθήκαμε εντελώς ή σκεφτόμαστε ΑΚΕΛικά?

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Εγώ πάντως δεν θα εκπλαγώ φίλε Πλαστήρα αν ανακράξει και ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ το καθεστώς.

Τέτοια μυαλά διαθέτει ή μάλλον καλύτερα δεν διαθέτει.

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιος εμίλησε για αυτοκτονία ρε βλήματα;

Δεν είναι θέμα αυτοκτονίας.

Η Ελλάδα είναι απλά ΑΝΙΣΧΥΡΗ να χρησιμοποιήσει τους ευρωπαικους θεσμούς και το κεκτημένο με ΠΡΑΚΤΚΙΑ αποτελεσματα, ή ως μοχλό πίεσης προς την Τουρκία.

Το ίδιο ΑΝΙΣΧΥΡΗ είναι και η Κύπρος και αυτό αποδείκτηκε και επί Παπαδόπουλου και επί Χριστόφια.

Ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης αποχώρησε, ούτε ένας έποικος. Ούτε ένας πρόσφυγας επέστρεψε πίσω.

Δεν είναι αυτοκτονία να μετράς τα κουτσιά σου και να χαράσσεις ανάλογη στρατηγική.

Η Ελλάδα έτσι έσπειρε, έτσι θα θερίσει, όπως και εμείς.

Αυτοκτονία είναι η νοοτροπία 'θα πέσω μαχόμενος'

Συγνώμη μαγγανοπήγαδο αλλά δεν είσαι μαχόμενος. Στη θεωρία όλοι μπορούμε να σείρνουμε πόρτους αλλά στην πράξη;

Λοιπόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι:

1. Ο κύριος συμμαχος μας, η Ελλαδα, μες στα σκατά
2. Δημογραφικό πρόβλημα εδώ και στην Ελλάδα
3. Δημογραφική έκρηξη Τουρκιάς
4. Οικονομική ανάπτυξη Τουρκίας
5. Έλειψη μοχλού πίεσης πάνω στην Τουρκία
6. Ευρώπη και Αμερική κανουν τα κλειστά μάτια στην Τουρκία
7. Δόγμα Νταβούτογλου με άνοιγμα προς Ανατολή και Άραβες

Χωνέψετε το. Το ΒΕΤΟ είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί επειδή απλά δεν υπάρχει.

Χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτοκτονία είναι να κολλάς σε σκεπτικό που δεν ισχύει, σε στρατηγικές ΟΥΤΟΠΙΑΣ που δεν θα αποδόσουν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕ δεν είναι δικαστηριο που θα αποφασίσει τι θα γίνει στην Κύπρο.

Είναι μια ένωση κρατων στην οποία είμαστε μέλος και η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα.

Το ερώτημα είναι:

1. Μπορουμε να ανακόψουμε την πορεία της Τουρκίας; Είναι πρακτικά εφαρμόσιμο;
2. οι εταίροι συμφωνούν;
3. Η Ελλάδα συμφωνεί;
4. Αν το πράξουμε θα κερδίσουμε κάτι, εκτός από προσωρινή προσωπική ικανοποίηση;
5. θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος στο μέλλον;
6, Θα μας βάλει σε δυσμενη σχέση σε σχέση με την ΕΕ;
7. Θα μας βάλει σε πιο δυσκολη θέση σε σχεση με την Τουρκία;

Ανώνυμος είπε...

Το βέτο είναι θεωρητικό στην ΕΕ.

Η ΕΕ λειτουργεί στη βάση συναίνεσης. Για να θέσεις ΒΕΤΟ πρεπει κα δημιουργήσεις ένα βαθμό συναίνεσης μέσω συμμαχιών/διπλωματίας.

Όπως έδειξαν τα πραγματα, δεν υπάρχει καποιος βαθμός σθναίνεσης σε ότι αφορά την Τουρκία

Ακόμα και η Γερμανία ήταν αρνητική προς εμάς.

Πλαστήρας είπε...

Πριν λίγες μέρς το καθεστώς ομού μετά του Εθνικού Συμβουλίου διατυμπάνιζαν για κυρώσεις προς την Τουρκία κλπ κλπ.

ΤΩΡΑ τι λένε; Ή τότε μας έλεγαν ψέματα ή τώρα μας θεωρούν αρχιηλίθιους.

Ας αποφασίσουν. Ο λαός δεν αποτελείται από κάφρους!

/Το Μαγγανοπήγαδο είπε...

Απλά και λιτά βλέπω σου το εξήγησε ο Πλαστήρας (γεία σου Πλαστήρα).
Αδυνατώ να το αναλύσω γιατί διαπιστώνω δεν παίρνεις από λόγια.
Άλλα σου λέω και άλλα καταλαβαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑγγανοπήγαδο σταμάτα να περιαυτολογείς και να το παίζεις ότι τάχα θα πέσεις μαχόμενος επειδή θα βαλουμε ενα βέτο.
Ούτε βετο μπορούμε να βάλουμε, ουτε μαχόμενος είσαι.
Μαχόμενος είναι αυτός που μάχεται. Αν θέλεις να πέσεις μαχόμενος, παρε το G3 σου (αν έχεις) και πήγαινε στα κατεχόμενα, όπου έχει πολλά στρατόπεδα και πέσε μαχόμενος. Τώρα, έχεις και πρόσβαση μεσω των οδογραγμάτων.

Παλληκαρκα της λουβανας.....

Ανώνυμος είπε...

ατε ρε, παρετατε τις σελιδες και τις ψευτοεπαναστασεις με μεγαλα λόγια και βγειτε στους δρομους! πιαστε τα οπλα!! εσεις ειστε οι ελληναρες ρε, μπραβο!!!