ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ή ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Σε άρθρο του στην κυπριακή έκδοση της Καθημερινής, ο Τάκης Κονής προτείνει όπως το ΡΙΚ προβάλλει εβδομαδιαίως πρόγραμμα διαφώτισης "για την επανένωση" και την αδελφοποίηση των δύο κοινοτήτων της νήσου μας, κατά τα πρότυπα του προγράμματος "Για την ύπαιθρο"...

Κι όλα αυτά επειδή το ΡΙΚ (σύμφωνα με τον αρθρογράφο πάντοτε, για να μην ξεχνιόμαστε...), δεν ασκεί τον ενημερωτικό και παιδευτικό του ρόλο στην κοινωνία. Κι αυτά θα πρέπει να γίνουν, "από τη στιγμή που ο Πρόεδρος εκφράζει την πλειοψηφία του κυπριακού λαού"...
Τι να πούμε εμείς; Συμπεράσματα μπορείτε να βγάλετε και μόνοι σας γι αυτές τις θέσεις. Μερικές όμως παρατηρήσεις χρειάζονται.

Όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε. Εδώ ένα ποσοστό των Ε/κ αγνοεί την ιστορία αυτού του τόπου, αγνοεί πως από το 2.000 π.Χ. οι Αρκάδες και οι Μυκηναίοι εξελλήνισαν την Κύπρο, δεν ξέρει πότε έγινε η τουρκική εισβολή, ή ποιοι ήταν οι εννέα απαγχονισθέντες, χαρακτηρίζει λίγο εώς πολύ τους ήρωες της ΕΟΚΑ ως "πελλοκοπελλούθκια", καίει ελληνικές σημαίες, θεωρεί πως δεν είμαστε Έλληνες επειδή μιλούμε κυπριακά (διαχρονικές θέσεις αυτές, τις ακούμε κάθε μέρα στις προσωπικές μας συζητήσεις, αλλά ποτέ δεν έχουν τα κότσια -όσοι τις ενστερνίζονται- να τις διατυπώσουν δημοσίως, διότι θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών. Στα 12χρονα όμως και στα 13χρονα της ΕΔΟΝ, όλα αυτά χωνεύονται εύκολα...).

Μην μου κλαίγεσαι κύριε Κονή. Εδώ ένα πρόγραμμα, ένα ντοκιμαντέρ για την κυπριακή ιστορία δεν έχουμε δει και πρέπει σώνει και καλά να τρώμε στη μάπα προγράμματα για την επαναπροσέγγιση; Και όπως και να 'χει, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν κατέβασαν οι φωστήρες του ΡΙΚ την ελληνική σημαία από το ίδρυμα; Σιγά-σιγά θα γίνουν όλα σε αυτόν τον τόπο, όπως φαίνεται...

Και για να 'χουμε καλό ρώτημα, πόσο διαφέρει από την προπαγάνδα αυτό που προτείνετε; Intra portas hostes sunt...

ΤΕΥΚΡΟΣ

With our compliments στην Επαγρύπνηση



Ένας φίλος της Επιτροπής μας είπε ότι οπωσδήποτε πρέπει να δημοσιεύσουμε το χαιρετισμό του Μίκη στο συλλαλητήριο. Μετά από πολύ κόπο, τον εξασφαλίσαμε και σας τον παραθέτουμε πιο κάτω. Το κείμενο και η φωτογραφία του Μίκη με τον αείμνηστο μας Πρόεδρο, with our compliments στην Επαγρύπνηση.



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από το Δημοψήφισμα, κατά το οποίο ο Κυπριακός Λαός, βροντοφώναξε το δικό του «ΟΧΙ».

Μαζί του, ας μην το ξεχνάμε , κι εμείς εδώ στην Ελλάδα-η μεγάλη πλειοψηφία- φωνάξαμε το δικό μας «ΟΧΙ». Για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες, υπάρχει μιά τόσο μεγάλη ταύτιση γύρω από το μέλλον της Κύπρου. Αυτό δείχνει ότι η πορεία που ο λαός επέλεξε, είναι η ορθή και γι’ αυτό άλλωστε διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπάν σεισμούς και καταποντισμούς.

Τα πράγματα εξ άλλου είναι καθαρά για όσους φυσικά θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Εμείς όλοι που βροντοφωνάξαμε το «ΟΧΙ», πιστεύουμε και θέλουμε τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Όμως μέσα σε συνθήκες Δημοκρατίας , σεβασμού των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισοτιμίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες, ευημερίας για όλους και προ παντός Ανεξαρτησίας και Λαικής Κυριαρχίας. Θέλουμε η αυριανή Κύπρος που θα προκύψει να πάψει επι τέλους να έχει ξένους κηδεμόνες και επίσης να πάψει να έχει ξένα στρατεύματα και ξένες βάσεις. Μια απολύτως ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαικής Κοινότητας και τις εγγυήσεις που απορρέουν για όλους από αυτή τη συμμετοχή.

Μπροστα σ’ αυτές τις κρυστάλλινες θέσεις, δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου δύναμη στον κόσμο που θα μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε ή –ακόμη χειρότερα- να νικηθούμε.

Προυπόθεση όμως είναι να υπάρχει ενότητα του Κυπριακού Λαού και αδελφική συνεργασία με τον Ελληνικό Λαό και τους εκπροσώπους του.

Έτσι ενωμένοι να δώσουμε τις καινούργιες μάχες που μας περιμένουν και θα νικήσουμε. Και όταν λέω «ΝΙΚΗ», εννοώ ΝΙΚΗ της ενιαίας –Ανεξάρτητης –Δημοκρατικής και ευημερούσας Κύπρου. Που αντί να φιλοξενεί στρατιωτικές βάσεις θανάτου, να γίνει παράγοντας Ειρήνης και συνεργασίας των Λαων της περιοχής.

Αθήνα , 24.4.2009

Μίκης Θεοδωράκης



Για την αντιγραφή, ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ

Κατάντια: Ενημέρωση για τις κατρακύλες του Ευέλικτου από τον ...Μπαϊράκ


Εδώ που φτάσαμε όλα να τα περιμένουμε. Ο παράνομος τηλεοπτικός σταθμός των κατεχομένων, (ο σταθμός που ιδρύθηκε και ταυτίστηκε με τον αιμοσταγή ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΝΚΤΑΣ), με τον ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ (δηλαδή τον νέο ΝΤΕΝΚΤΑΣ) σε πρώτο πλάνο μας ενημερώνει πως:

Αντιπροσωπεία από το Βρετανικό Συντηρητικό κόμμα πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στον Πρόεδρο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από ανώτερους αξιωματούχους του κόμματος, επαρχιακούς επισήμους και πρώην δημάρχους και επικεφαλής ήταν ο Μάικλ Λούης.

Άνκαι στα μέλη του τύπου επετράπει να πάρουν πλάνα από την συνάντηση, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν εκδόθηκε δήλωση αργότερα.

Ο Ευέλικτος Οδοστρωτήρ τα κατάφερε και πάλι! Ακόμα ένα μπόνους υπέρ των κατεχομένων. Βέβαια παρόμοιες συναντήσεις γινόντουσαν συνεχώς από την μέρα της μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Όταν όμως ήταν ο μακαρίτης ο Τάσσος πρόεδρος, όποιος υποκλητήρας ξένης χώρας επισκεπτόταν τα κατεχόμενα, η καλοκουρδισμένη συγχορδία Αναστασιαδη-Χριστόφια-ΕΔΗ περνούσε τον Τάσσο γενεές δεκατέσσερεις, ότι δήθεν η πολιτική του "αναβάθμισε" το ψευδοκράτος, "έδωσε υπόσταση" στην "ΤΔΒΚ" και άλλα ...σπουδαία λάχανα.

Τώρα άκρα του τάφου σιωπή. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ. Δεν κουνιέται φύλλο. Σύσσωμη η αγγλική αξιωματική αντιπολίτευση αναβαθμίζει τον πρώην σύντροφο του Οδοστρωτήρος και ο μόνος τρόπος να το μάθουμε και εμείς οι ημιάγριοι ιθαγενείς είναι μέσω της ..."ελληνικής υπηρεσίας" του κατοχικού Μπαϊράκ! Που είναι το ΡΙΚ; Τι έχει να πει η "Αλήθεια" και η αδελφούλα η "Χαραυγή";

Η διακυβέρνηση Χριστόφια έχει επιβάλει συσκότιση στην ενημέρωση. Έχει συμμαχήσει και προστατεύει από την κριτική ακόμα και αυτήν την φιλότουρκη αγγλική συντηρητική δεξιά!!!

Καταλάβατε σε τι καθεστώς ζούμε αγαπητοί συμπολίτες;

ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Όχι δεν ήταν "πελλός". Ήρωας ήταν. Και όποιος, της Επαγρύπνησης ή μη,
θέλει να λέει τον ήρωα "πελλό", δεν έχει θέση στη σελίδα μας.




Μετά τη μαζική εισβολή της διαφόρων ειδών Επαγρύπνησης του Δ. Χριστόφια στο christofias-watch και την προσπάθεια άσκησης πνευματικής τρομοκρατίας κατά των μελών της Επιτροπής, μέσω συντονισμένης και μαζικής ανάρτησης υβριστικών και απειλητικών σχολίων εναντίον μας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Επιτροπή αποφάσισε σε σχέση με τη λειτουργία των σχολίων στις αναρτήσεις του blog:

1) Αναρτήσεις από περιηγητές που υβρίζουν ή προσβάλλουν ανοίκεια, είτε τους διαχειριστές της ιστοσελίδας είτε τα ιερά σύμβολα του Κυπριακού Ελληνισμού Τάσσο Παπαδόπουλο – Βάσο Λυσσαρίδη, είτε ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα θα διαγράφονται.

Π.χ. αν κανένας φωστήρας χαρακτηρίσει ένα σύμβολο ως "γέρον που πρέπει να κάτσει έσσω του" ή ένα ήρωα ως "πελλό", η ανάρτησή του θα διαγράφεται.

2) Στόχος μας είναι ο έλεγχος και ο σχολιασμός του καθεστώτος Χριστόφια, μέσω πρωτότυπων καυστικών αναρτήσεων και όχι οι συνεχείς αντεκκλήσεις και σκιαμαχίες με την επαγρύπνιση και τους έμμισθους και άλλους εξαρτώμενους του οδοστρωτήρα.

Π.χ. αν κάποιος μας ζητά να λογοδοτούμε, θα διαγράφεται. Δε λογοδοτούμε σε κανέναν. Μόνο μεταξύ μας εμείς της Επιτροπής, στη συνείδησή μας και στο Νόμο. Σε κανέναν άλλον. Και ιδίως στην Επαγρύπνηση.

3) Το site μας δεν είναι κολλεκτίβα ή συνιδιοκτησία με την επαγρύπνηση, τον οδοστρωτήρα και την Κεντρική Επιτροπή. Είναι το σπίτι μας, το οποίο το χτίσαμε με πολύ κόπο. Και μέσα στο σπίτι του ο καθείς δικαιούται να θέτει τους κανόνες του.


4) Βεβαίως, ως Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ξεκαθαρίζουμε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του στην ιστοσελίδα μας και να συζητεί με άλλους περιηγητές υπό μορφή σχολίων, νοουμένου όμως ότι θα σέβεται τη φιλοξενία που του παρέχεται, καθώς τα πιστεύω και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του οικοδεσπότη, δηλαδή της Επιτροπής, όπως πιο πάνω αναπτύχθηκαν.

5) Οποιοσδήποτε επιθυμεί να απευθύνεται στην Επιτροπή για διευκρινίσεις ή παρατηρήσεις για το blog και τις αναρτήσεις του, μπορεί να το κάνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς εμάς στη διευθυνσή μας και αν το κρίνουμε λογικό και σκόπιμο θα του απαντούμε σε προσωπικό επίπεδο.

6) Ευχαριστούμε αρκετούς από εσάς, καθώς και πλήθος καλοπροαίρετων bloggers, για τα πολύτιμα και ενδιαφέροντα σχολιά σας στις αναρτήσεις μας, τα οποία μόνο μας κάνουν καλύτερους.


Τούτων λεχθέντων, η ανάρτηση σχολίων χωρίς προηγούμενο έλεγχο, επαναφέρεται.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

Αφιερωμένο




Το ξεφτέρι-συντάκτης της ανακοίνωσης του ΔΗΚΟ, για την επέτειο του δημοψηφίσματος, η οποία παραλείπει πλήρως να αναφερθεί στον Τάσσο Παπαδόπουλο, παρέλειψε να βάλει και την ακόλουθη παράγραφο:


"Καταλυτική βεβαίως στην απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, ήταν και η συνεισφορά του Ανδρέα Κωνσταντίνου, του σπουδαίου, ακούραστου, ευρυμαθούς, πολυμήχανου, οξυδερκούς, πανέξυπνου και ανιδιοτελούς στελέχους της γραμματείας του ΔΗΚΟ.


Επιπλέον εκφωνήθηκε και ιστορικό διάγγελμα που συνέταξε το εν λόγω στέλεχος, από κάποιον άσημο κύριο, το όνομα του οποίου μας διαφεύγει. "


Ίσως σε κάποια μελλοντική ανακοίνωση να το δούμε κι αυτό. Μπορεί μάλιστα να επιβληθεί στα πλαίσια της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης¨". Μπορεί ακόμα κάποτε να ακούσουμε ότι το διάγγελμα το εκφώνησε ο Ευέλικτος και ότι αυτός ηγήθηκε της απόρριψης του Σχεδίου. Και να το βεβαιώνουν και διάφοροι άλλοι με ανακοινώσεις. Σε αυτό τον τόπο, που η μνήμη ορισμένων είναι χειρότερη κι από χρυσόψαρου και που η αχαριστία κάποιων ξεπερνά κάθε όριο, όλα μπορεί να τα ακούσουμε και να τα δούμε.


Η Επιτροπή μας ξεκαθαρίζει, ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι η εν λόγω εγκληματική ( και κατά την εκτίμησή μας σκόπιμη και ηθελημένη) παράλειψη και προσβολή της μνήμης του Προέδρου Παπαδόπουλου θα ξεχαστεί και θα προσπεραστεί από την τρέχουσα επικαιρότητα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Θα τους το φακκούμεν, ώσπου να πουν "mea culpa".



ΡΙΜΑΧΟΣ

Σημείωση: Αν βεβαίως την ανακοίνωση, δεν την συνέταξε ο κ. Α. Κωνσταντίνου όπως έχουμε πληροφορηθεί και την συνέταξε άλλος, όπως ας πούμε ο σημερινός μικρός πρόεδρός του, το όνομα στην παράγραφο μπορεί να αντικατασταθεί.


Ευέλικτος: Εγώ τις περιουσίες σας θα τις παζαρεύω!

Σύντροφε Μεχμέτ, Κούκου!


Ο Ευέλικτος δεν είναι σαν τον Τάσσο τον πεισματάρη. Είναι Ευέλικτος, είναι «Πρόεδρος Λύσης» και δε διακατέχεται από «νομικισμούς». Ο ένας από τους δύο υπαρχηγούς του ( ο άλλος είναι ο Κάρογιαν), το είπε καθαρά: «Το κυπριακό δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό πρόβλημα» ( δηλαδή να μην πολυεπιμένουμε σε «ανθρώπινα δικαιώματα» και άλλους εθνικιστικούς «νομικισμούς»).

Ο Ευέλικτος λοιπόν, ως Ευέλικτος όνομα και πράμα, μετά και την απόφαση Όραμς, η οποία επαναβεβαιώνει πανηγυρικά το δικαίωμα ιδιοκτησίας επί των περιουσιών μας, προέβηκε στην ακόλουθη σπουδαία δήλωση: ( ανκαί είναι σημαντικό όπλο) « οι διαπραγματεύσεις είναι διαπραγματεύσεις».

Βεβαίως δεν είπε κάτι νέο. Απλά επαναβεβαίωσε αυτό που ήδη ξέραμε: ότι θα συνεχίσει να παζαρεύεται το βιος εκατοντάδων χιλιάδων περιουσιών που δεν του ανήκουν. Στη λογική της κολλεκτίβας της πατρίδας με τους έποικους και άλλους συνιδιοκτήτες!

Δεν ήταν τυχαίο που όταν ο μειλίχιος και μετριοπαθής Γ. Ομήρου ( υποτίθεται συνεργάτης του) κατηγόρησε τον Ταλάτ για τις απαράδεκτες θέσεις του στο περιουσιακό, ο Δ. Χριστόφιας προέβη σε εκείνη την πρωτοφανή επίθεση εναντίον του. Το μόνο που δεν του είπε, ήταν αυτό που λένε ότι είπε πρόσφατα σ’ εκείνο το δημοσιογράφο στις Βρυξέλλες.

Οπότε σύντροφε Ταλάτ, μην ανησυχεις. Δε θα βάλουμε χέρι στις κλεμμένες περιουσίες μας! Ό,τι προαιρείστε εσύ και οι αποπάνω σου.



ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ

Περί ευελιξίας το ανάγνωσμα

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ο πρώην ΓΓ του ΑΚΕΛ, έχει αναφέρει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ότι είναι πολιτικά ευέλικτος. Προεκλογικά δεν είχε ερμηνεύσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό το χαρακτηριστικό του. Μετεκλογικά, με τις κινήσεις του μας έχει βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτό τον όρο.

Πολιτική Ευελιξία: Ονομάζεται η ικανότητα κάποιου πολιτικού, να σκεπάζει προεκλογικά τις θέσεις, τις αρχές και τα πιστεύω του σε συγκεκριμένα θέματα, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος και να μαζέψει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερους υποστήρικτές.

Στην περίπτωση του πρώην ΓΓ του ΑΚΕΛ, αυτή η πολιτική του ευελιξία τον οδήγησε:

  • στην αποδοχή της παραμονής 50.000 εποίκων (παρανόμως μετακινιθείς πληθυσμός με σκοπό την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα μιας περιοχής). Σημειώνουμε ότι ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και η συγκάλυψη του δεν αναφερόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του.
  • στην αποδοχή της εκ περιτροπής Προεδρίας και του συναιτερισμού δύο συνιστώντων κρατιδίων. Σημειώνουμε ότι επίσης δεν αναφέρονταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα.
  • σε φαγοπότια με το εγκάθετο στα κατεχόμενα άβουλο ον της Άγκυρας, πρώην δολοφόνο και βιαστή των μανάδων και των αδερφών μας Μ. Αλή Τ.

Εγώ λοιπόν δηλώνω λάτρης της ευελιξίας. ΌΧΙ φυσικά της πολιτικής ευελιξίας, αλλά της γνωστικής ευελιξίας.

Γνωστική Ευελιξία: Ονομάζεται η ικανότητα του ατόμου να αναδομεί την γνώση του με πολλούς τρόπους, προσαρμόζοντας την στις ανάγκες των συνεχώς μεταβαλλόμενων καταστάσεων. Απλούστερα ονομάζεται η ικανότητα του ατόμου να ερμηνεύει μια νέα κατάσταση, μέσω της παλιάς του εμπειρίας.

Τα δεδομένα που οικοδομούν την νέα κατάσταση με οδηγούν για να θέσω κάποια ερωτήματα:
  • Γιατί η νεολαία του ΑΚΕΛ έκανε διαδηλώση έξω από το Προεδρικό το Δεκέμβριο του 2007; Μήπως το κόμμα τους δεν συγκυβερνούσε τότε; Μήπως το κόμμα τους όταν συγκυβερνά έχει μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις;
  • Γιατί στην διαπραγματευτική του ομάδα δεν βάζει έναν εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ; Μήπως το ΑΚΕΛ δεν είχε εκπρόσωπο στην διαπραγματευτική ομάδα του ΑΕΙΜΝΥΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ;
  • Γιατί άνοιξε το οδόφραγμα στη Λήδρας χωρίς να αποστρατικοποιηθεί η περιοχή και χωρίς την παράλληλη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη; Μήπως δεν ήταν αυτή η θέση μας επί του θέματος διαχρονικά;
  • Γιατι προχώρησε σε απ'ευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς να ξεκαθαρίσει η βάση λύσης και χωρίς να σημειωθεί πρόοδος στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας;

Ανακαλώντας την παλιά μου εμπειρία θυμάμαι ότι:
  • στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ έκανε ομιλία 2,5 ωρών ΥΠΕΡ του Σχεδίου Ανάν.
  • σε δήλωση του στα ΜΜΕ μίλησε για τσιμέντωμα του ΝΑΙ.
  • σε ομιλία του στην παροικία του Λονδίνου δήλωσε ότι το Σχέδιο Ανάν κοιμάται.
  • στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας διόρισε άτομα που ήταν φανατικά ΥΠΕΡ του Σχεδίου Ανάν.
  • άσκησε την επιρροή του υπέρ του Άντρου Κυπριανού για το ύπατο αξίωμα του ΑΚΕΛ, επειδή ο ανθυποψήφιος κ.Νίκος Κατσουρίδης ήταν ΚΑΤΑ του Σχεδίου Ανάν.

Με βάση λοιπόν την παλιά μου εμπειρία και προσπαθώντας να ερμηνεύσω την νέα κατάσταση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι:
  • Το Σχέδιο Ανάν επανέρχεται, ίσως με διαφορετικό όνομα και ακόμα χειρότερο περιεχόμενο.
  • Το ΝΑΙ τσιμεντώθηκε στην "ιστορική" κατά τα άλλα συνάντηση Αναστασιάδη - Κυπριανού.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ

ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ




Η Επιτροπή σας υποσχέθηκε από το Σάββατο τη δημοσίευση της ομιλίας του μεγάλου αγωνιστή της Κύπρου μας, Βάσου Λυσσαρίδη. Η ομιλία ακολουθεί ( αν κάποιοι του οδοστρωτήρα ενοχληθούν, δικό τους πρόβλημα!)



Στώμεν Καλώς.

Ο Πενταδάκτυλος δεν ανασηκώνει, αλλά γυρίζει την πλάτη

Περιφρονεί τη σκλαβιά και τους προσκυνημένους.

Ο Απόστολος Ανδρέας αιχμάλωτος βιώνει μια αλλιώτικη σταύρωση και αναμένει Ανάσταση.


Η Κερύνεια αλυσοδεμένη, οργισμένη μας διαμηνύει πως δεν τους έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας.


Ο Μούσκος στον αφανισμένο τάφο απαιτεί τρισάγιο. Ο Μάτσης αναρωτιέται αν ξεχάστηκε το δικό του μολών λαβέ.


Στην Αίπεια οι πέτρες ουρλιάζουν στην αρχαία Ελληνική, Μητέρα της Κυπριακής.

Το συρματόπλεγμα διάτρητο πληγώνει πιο βαθιά από το αδιαπέραστο.

Ο Ρε Αλέξης διαμηνύει.


Τον τάφο μου μην αναζητάτε

Εγώ θέλω λεύτερη γη για να ταφώ.

Στα μαγειρεία ετοιμάζονται νεοανανικά σχέδια.

Με το ίδιο υλικό με ψευδεπίγραφα καρυκεύματα.

Κι εσύ λαέ βασανισμένε

Μην ξεχνάς τον Ωροπό.

Στα χέρια σου θα πάρεις την τύχη σου. Εσύ διαφεντεύεις τις προοπτικές.


Δεν υπάρχουν εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις.


Αυτή τη γη την κρατάει σε στέρεη άγκυρα μια ιστορία χιλιάδων χρόνων, μια πανάρχαια γλώσσα που μιλιέται ακόμα με τα ώδε τα χαμαί, τα διπλά σύμφωνα και τα περισπώμενα.


Αυτή τη γη κανείς δεν θα μας την πάρει.

Μας πληγώνουν.

Μα το νιν ανταν να τρώει την γην,

τρώει την γην θαρκέται,

μα πάντα τζείνον τρώεται τζιαι τζείνον

καταλιέται.

Γιατί σαφής η μοίρα.

Η Ρωμιοσύνη εν να χαθεί

όντας ο κόσμος λείψει.


24 Απριλίου 2004. Τα σχέδια καλώς προετοιμασμένα. Με αξιοποίηση του αναξιόπιστου εκπροσώπου του ΟΗΕ του Ανάν για να δώσουν δικαιοφάνεια στις προτάσεις.

Με εκβιασμούς, πιέσεις, απειλές και εξαγορές στο μητροπολιτικό και στον κυπριακό χώρο.

Με Εφιάλτες έτοιμους και με αφελείς να συστρατρεύονται.

Κι εσύ λαέ, με το αλάθητο κριτήριο, παραμερίζοντας έντεχνες εποικοδομητικές ασάφειες, έθεσες τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων και αντελήφθης του λόγου το αληθές.

Ανέτρεψες σχέδια, δολοπλοκίες και επιτήδειους δολοπλόκους. Και είπες Όχι. Ένα Όχι που ακούεται ακόμη και που το ακούει στον τάφο ο Πρόεδρος που με τόση συναισθηματική φόρτιση έδωσε αυτή την απάντηση, ο παρών απών Τάσσος Παπαδόπουλος.

Και το Όχι βαρυσήμαντο. Και ασφαλώς δεν είπες όχι σε επί μ΄ρους πρόνοιες, αλλά στη φιλοσοφία του σχεδίου. Όταν πλανητάρχες δια πυρός και σιδήρου επέβαλλαν απόψεις, σε κάθε λαό που δεν ανεχόταν την υποταγή, κάποιοι πληρεξούσιοι και εντολοδόχοι πιστοί υπηρέτες σε προειδοποιούσαν ότι το Όχι σου θα ήταν καταστροφικό, γιατί πλανητάρχες και σία δεν θα αποδεχόντουσαν από ένα λιλιπούτειο λαό αντίσταση στα σχέδια και τις επιδιώξεις τους.


Σου ΄παν.

Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα

θα σε αφανίσουν.

Είπες. Αν δεν το κάνω θα

είμαι ακόμα πιο μικρός.

Και έφυγες από τα μαρμαρένια αλώνια με σημάδια πληγών, μα περήφανος, αγονάτιστος και έτοιμος να συνεχίσεις τη λογική άρνηση υπογραφής καταστροφικών σχεδίων. Και τώρα, ας μας μετρήσουν καλύτερα.


Και τότε οι ξένοι ήσαν βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Και προσωπικά με προειδοποίησαν ότι εμμονή σε απόρριψη ισοδυναμούσε με δονκιχωτισμό.


Και πιστός στη δική σας εντολή, διερμηνεύοντας τις δικές σας αποφάσεις, έδωσα τη δική σας απάντηση.


Ότι όταν υπάρχουν ανεμόμυλοι επικίνδυνοι σαν κι αυτούς χρειαζόντουσαν Δόν Κιχώτες σαν κι εμάς για να τους ανατρέψουν.


Και ο λαός έσπασε τα ιδεολογικά σύνορα, αγνόησε προτροπές και απειλές και είπε Όχι σε ένα σχέδιο που στην ουσία θα τερμάτιζε τη νόμιμη του κρατική οντότητα και στη συνέχεια θα οδηγούσε σε εθνικό αφανισμό.


Το σχέδιο Ανάν ενταφιάσθηκε τον Απρίλη του 2004.


Και οι νεκροί δυνάμει λαϊκής απόφασης δεν αναστήνονται. Όμως κάποιοι προσπαθούν να τους αναβιώσουν ως βρικόλακες που και πάλιν μαίνονται και απειλούν.


Σχέδια βρικόλακες που πλαστογραφούν την ουσία του Κυπριακού. Παραμερίζουν την κατοχή και την ένοχη Τουρκία και προσπαθούν να προβάλουν το Κυπριακό ως διακοινοτική διαμάχη, προσφέροντας άλλοθι στην Τουρκία που κατηγορούμενη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταφέρνει να εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, να είναι υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. και να οδηγεί το θύμα στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Εμείς όμως θα ανατρέψουμε την πλαστογραφία.


Ποια είναι η υφή του Κυπριακού. Εισβολή, κατοχή, εθνοκάθαρση, γενοκτονία, διχοτόμηση από τον Τουρκικό στρατό, εποικισμός και μία κατά συνέχεια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού.


Εδώ έπρεπε να επικεντρώνεται ο διάλογος με την Τουρκία ως αντίπαλη πλευρά όχι το έτερο θύμα του τουρκικού επεκτατισμού τους Τουρκοκύπριους.


Και οι δηλώσεις για λύση από τους Κυπρίους αποτελούν φενάκη. Ο Ταλάτ είναι πιστός γκαουλάϊτερ της Άγκυρας και όχι εκπρόσωπος των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.


Στην προεκλογική περίοδο όλες οι πλευρές δεσμεύθηκαν ενώπιον του λαού για λύση που να διασφαλίζει την ενότητα του χώρου, του κράτους, των θεσμών, της οικονομίας, τις βασικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα τερματίζει κηδεμονίες, εγγυήσεις και ξένη στρατιωτική παρουσία.


Η λαϊκή εντολή δόθηκε πάνω σε αυτή τη βάση. Περαιτέρω ότι οι συνομιλίες θα άρχιζαν μόνο εφόσον είχε εξευρεθεί ένα αδρό πλαίσιο για λύση. Βρέθηκε; Το πρώτο κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια – Ταλάτ δημιούργησε εύλογες ανησυχίες. Αδιανόητη η αποδοχή δύο κρατών, συνεταιρισμού, που η ανυπαρξία του επισημοποιήθηκε το 1964, εκ περιτροπής προεδρία νομιμοποίηση του εποικισμού, εκχώρηση του κατάλοιπου εξουσίας και συνομοσπονδιακή διάρθρωση με εκ περιτροπής χειρισμό θεμάτων, με ουσιαστική εξίσωση του 82 με το 18, με κατά καιρούς πρόεδρο εκ Τουρκίας να λύει αδιέξοδα, με τους έποικους να αποτελούν την πλειοψηφία στα κατεχόμενα και να καθορίζουν την Τ/Κ ηγεσία με συμφωνίες (κρατικές στην ουσία) μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και περιφερειών. Αυτές οι προτάσεις δεν ανταποκρίνονται προς τη λαϊκή εντολή.


Αδιανόητη η άποψη ότι αυτή πρέπει να είναι η βάση των συνομιλιών. Λαϊκή απαίτηση και εντολή είναι η αναίρεση κάθε παρέκκλισης και επάνοδος και εμμονή στις προεκλογικές δεσμεύσεις. Κάποιοι θεωρούν τη μάχη χαμένη και ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε σαν ηττημένοι και να δεχθούμε τους όρους του κατακτητή.


Σου ΄παν. - Γιατί συνεχίζεις αφού η μάχη έχει χαθεί;

Είπες: - Αν δεν συνεχίσω δεν θα υπάρξει άλλη μάχη.

Και προσθέτω:

Αν αντικρίζεις την κατοχική σημαία

στον Πενταδάκτυλο

και δεν σε πνίγει η οργή

αν προσκυνάς τα φυλακισμένα

μνήματα

και γυρνάς στο σπιτικό με ήρεμη

συνείδηση

αν προσπερνάς

τον Μαχαιρά του Αυξεντίου

ως ένα απλό αξιοθέατο

αν νυχτοβραδιάζεις στο αλυσοδεμένο

λιμανάκι της Κερύνειας

παρέα με το δεσμοφύλακα

του κάστρου που φιλοξενεί

το αίμα μαρτύρων αιώνων

με την κατοχική

σημαία θεματοφύλακα της

πλαστογραφίας

αν έχεις διαγράψει τα αχνάρια

του Κανάρη από την

πονεμένη ακτή της Λαπήθου

αν έχεις ξεγράψει το πατρικό σου για μερικά

αργύρια

τότε όσο κι αν αγαπώ

όλους τους ανθρώπους

όσο κι αν συγχωρώ, εγκλήματα

και δειλίες

όσο κι αν αντικρίζω το βορρά

αδιόρθωτος

τότε ταπεινά σου λέω

δεν σε θέλω στην παρέα μου

εγώ θέλω τον τούρκο λεύτερο

σε λεύτερη Τουρκία

και λεύτερο το γέρο – Μίχαλο

σε λεύτερη πατρίδα


Ναι. Υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την ίδια πολιτική στην περιοχή με την Τουρκία ως υπέρτατο πληρεξουσιακό περιφερειάρχη. Η επίσκεψη Ομπάμα καταδεικνύει τη συνέχιση της ίδιας Αμερικανικής πολιτικής.


Και η Μ. Βρετανία ακολουθεί ή καλύτερα υποβάλλει αυτή τη γραμμή ενώ εμείς εμμέσως νομιμοποιούμε κυριαρχία επί εδαφών μας. Όμως υπάρχουν και θετικές εξελίξεις. Η Ε.Ε. αρχίζει να απορρίπτει αμερικανικές κηδεμονικές τάσεις ιδιαίτερα αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αναζητεί ανεξάρτητο ρόλο και αυτό οδηγεί στην αναζήτηση γέφυρας επικοινωνίας στη Μέση Ανατολή μέσω Κύπρου, ενώ η Τουρκία αποτελεί καθαρό πληρεξουσιακό παράγοντα των ΗΠΑ.


Επιβάλλεται μια διεκδικητική πολιτική και προσφυγή σε όλα τα διεθνή πολιτικά και νομικά βήματα.


Ασφαλώς είναι ανεπίτρεπτο να επιτραπεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας A la carte όταν αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της.


Το Βέτο είναι το όπλο των μικρών χωρών για προάσπιση των εθνικών συμφερόντων τους.

Στο κουρδικό ίσως δεν υπάρχει σύμπτωση θεωρήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Όμως συν Αθηνά και χείρα κίνει. Οι σχέσεις μας με την περιοχή πρέπει να αναβαθμισθούν ιδιαίτερα με τις παραδοσιακές φιλικές Αραβικές χώρες. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και άλλες εν δυνάμει συμμαχικές χώρες (Κίνα, Γαλλία, Αυστρία) και η Ελλάδα να εμμείνει στην υλοποίηση άλλων ενεργειακών οδών που τώρα μονοπωλούνται σχεδόν από την Τουρκία.


Μπορεί το αριθμητικό ισοζύγιο να είναι αρνητικό. Όμως η αξιοποίηση των εμπλεκομένων συμφερόντων θα αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική μας σημασία. Περαιτέρω. Σε κάθε αναμέτρηση υπάρχει μια σημαντική διάσταση. Η αποφασιστικότητα ενός λαού να υπερασπίσει τα δικαιώματά του.


Τα μολών λαβέ οδήγησαν αγωνιστές στο θάνατο και έθνη στην αθανασία. Το μολών λαβέ του Αυξεντίου γέννησε την Κυπριακή Δημοκρατία. Το δικό σας μολών λαβέ θα διασφαλίσει τη δικαίωση..


Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ολοκαυτώματα. Αλλά σταθερή αντίσταση σε πιέσεις, εκβιασμούς και εξαγορές. Και αυτή είναι το ίδιο σημαντική. Οι πολιτικές Θερμοπύλες είναι εξ ίσου ηρωικές.


Ναι. Η ενότητα αποτελεί κλειδί στην επιτυχία. Όμως η ενότητα στηρίζεται στην κοινότητα στόχων.


Και ο λαός είναι έτοιμος να στηρίζει, χωρίς υπολογισμό θυσιών, ενότητα που βασίζεται στις προεκλογικές υποσχέσεις. Σιωπή όταν υπάρχουν παρεκκλίσεις ισοδυναμεί με συνενοχή.

Και η κριτική δεν έχει στόχο να τσιμεντώσει τυχόν σφάλματα, αλλά να τα ανατρέψει. Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Κύπρο για όλους. Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους, Λατίνους σε μια ειρηνική συμπόρευση προόδου και ευημερίας.

Θέλουμε μια πολυπολιτισμική Κύπρο. Αυτό σημαίνει περηφάνια για την εθνική ταυτότητα όλων.


Ναι. Είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας και θέλουμε το ίδιο για τους Τουρκοκύπριους.


Θέλουμε επαναπροσέγγιση. Αλλά η επαναπροσέγγιση δεν σημαίνει ούτε διαγραφή εγκλημάτων ούτε πλαστογραφία της ιστορίας, ούτε της υφής του Κυπριακού.

Επαναπροσέγγιση σε κοινή πορεία ενάντια σε ξένες κηδεμονίες, ξένους στρατούς και ενάντια στην επιβολή ενός πολυκηδεμονευόμενου συνομοσπονδιακού μεταποικιοκρατικού μορφώματος.


Επειγόμεθα για λύση. Όχι για διάλυση. Έντεχνα επισείουν τον κίνδυνο διχοτόμησης που είναι υπαρκτός. Όμως τα υπό εκκόλαψη νεο – ανανικά σχέδια ισοδυναμούν με διχοτόμηση και τουρκική επικυριαρχία στις τώρα ελεύθερες περιοχές που τελικά θα οδηγήσει με τον εποικισμό σε αλεξανδρετοποίηση .


Ο θάνατος είναι μεγαλύτερη καταδίκη από τον ακρωτηριασμό. Όμως με σωστή διεκδικητική πολιτική μπορούμε να αποφύγουμε και τον ακρωτηριασμό. Και αυτό θα πράξουμε.


Οι ξένοι γνωρίζουν ότι για να γίνουν δεκτά σχέδια εθνοκτόνα πρέπει να υποσκάψουν το αίσθημα εθνικής ταυτότητας. Η προσπάθεια είναι σαφής. Κάθε αναφορά σε ελληνικότητα χαρακτηρίζεται ως σοβινισμός. Όμως η εθνική ταυτότητα δεν είναι επιλογή. Είναι αυτονόητη. Και σε πολυεθνικές κρατικές οντότητες δεν υπονομεύεται η εθνική ταυτότητα της μειοψηφίας, αλλά ασφαλώς όχι και της πλειοψηφίας. Δεν θα ανεχθούμε πλαστογράφηση της ιστορίας της οποίας φρουροί είναι οι Αυξεντίου οι Μάτσηδες, οι Παλληκαρίδηδες.

Και η ελληνική φιλοσοφική θεώρηση είναι αναγνώριση και αλληλεγγύη προς κάθε λαό.

Θα επαναλάβω στίχους από το ποίημα για την Ελλάδα.


Ελλάδα των Αρκαδίων και της

Αλαμάνας

του κρυφού σχολιού μα και

της ανοιχτής αντίστασης

οι αναλύμπιοι άρχοντες

μου διαμυνούν πως

αν σε πω μάνα Ελλάδα

με μαύρο χρώμα θα

με βάψουν αναχρονιστή κι

Εθνικιστή,

Ελλάδα που με δίδαξες

αληθινά να αγαπώ και τον Ανδρεα

τον Αράμ και του

γειτονικού χωριού τον

φίλο τον Ομέρη

εγώ Ελλάδα μου δεν

σε κρατάω μητριά

και τώρα στο στερνό

το μονοπάτι

μάνα Ελλάδα θα σε πω

κι όταν ακόμα

κάποιοι νεοέλληνες εδώ κι εκεί

μου γύρισαν την πλάτη


Και ας μη συγχύζουν την αναγκαία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με την κακόγουστη προσπάθεια επαναγραφής της ιστορίας με στενά αλλότρια ελατήρια.


Συναγωνίστριες και συναγωνιστές.


Στώμεν καλώς.


Όλοι εμείς εδώ, με τα αγκάθια του συρματοπλέγματος να πληγώνουν τις σάρκες μας, χωρίς μισαλλοδοξία, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως χωρίς υπολογισμό θυσίας θα υπερασπίσουμε την επιβίωση μας σε ολόκληρη την Κυπριακή επικράτεια από τον Απ. Ανδρέα, την Κερύνεια, του Μόρφου ως την Πάφο και το δικαίωμα όλων των Κυπρίων (Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων) να είναι περήφανοι πολίτες της συνολικής κυπριακής επικράτειας.


Θα υπερασπίσουμε για όλους αυτό το δικαίωμα.


Στον Πενταδάκτυλο στασίασε ένας νεκρός

Δεν τον χωρούσε ο Άδης

Μα τα σύνορα φρουρούσαν Κέρβεροι

Και Πραιτωριανοί

Ξέφυγε μα δεν έφυγε

Απόμεινε μισοστρατίς στον

Ανύπαρκτο χώρο

Κι από τότε παράμεινε

Ανύπαρκτος στην υπαρκτή

Αδιέξοδη στράτα.

Ζητείται λύτης

Και λύτης ο λαός

Που γκρεμίζει αλυσίδες

Και Πραιτωριανούς

Και κάνει τη ζωή, ζωή

Και την ελευθερία, ελευθερία.


Και εμείς δεν θα εξαντληθούμε σε εκκλήσεις προς τον Πενταδάκτυλο τον άψυχο ψυχωμένο βράχο. Εμείς θα δανείσουμε χέρια και δόντια και ψυχή στον αιωνόβιο αδούλωτο γίγαντα.


Αυτά τα χώματα είναι δικά μας

Και δικά τους

Και κανείς δεν θα μας τα πάρει

Ο αγώνας θα έχει μόνο

Μια κατάληξη.

Λεύτερη Κύπρος για όλους.


Σε αυτό τον αγώνα θάμαστε στρατευμένοι ζωντανοί ή νεκροί.


Όσοι πιστοί.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ


ΕΝΤΑΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΑΔΗΣΟΚ!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009





Όταν οι ΕΔΗ ( πρώην ΑΔΗΣΟΚ), γνωστοί για τις ακραίες και ρατσιστικές θέσεις τους στο Κυπριακό, δεν κατέρχονται αυτόνομα και υποστηρίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ ως «ένδειξη στήριξης αλλά και ενθάρρυνσης του Προέδρου Χριστόφια να προχωρήσει στην ευόδωση του διαλόγου με τον Τ/κ ηγέτη για επίλυση του Κυπριακού», τότε έχουμε την αρχή της επισημοποίησης της επιστροφής του ΑΔΗΣΟΚ στο ΑΚΕΛ ή μάλλον ένταξης του ΑΚΕΛ στο ΑΔΗΣΟΚ. Σε συνδυασμό με την πολιτική εξόντωση του Ν. Κατσουρίδη, ο οποίος ηγείτο της μερίδας της ηγεσίας η οποία ήταν υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν, μπορούμε πλέον να καταλάβουμε ότι ο Χριστόφιας βαδίζει με βηματισμούς ΕΔΗ/ΑΔΗΣΟΚ προς το επανερχόμενο Σχέδιο Ανάν.


Η ιστορική αντιπαράθεση Χριστόφια – ΑΔΗΣΟΚ, που έλαβε χώρα πριν 20 και χρόνια, με έντονο ιδεολογικό χαρακτήρα – κυρίως σε σχέση με το Κυπριακό-, οδεύει προς το τέλος της. Με τελική νίκη ΑΔΗΣΟΚ ( το οποίο αξίζει συγχαρητήρια για το ότι επιβίωσε για δύο δεκαετίες, πάλεψε και νίκησε - μακάρι δε να είχαν οι ηγέτες του την ίδια πίστη στον αγώνα του Κυπριακού λαού)-, με το ΑΚΕΛ να μετατρέπεται σε ΑΔΗΣΟΚ και με το Χριστόφια να μετατρέπεται σε ένα νέο Δίγκλη. Και από ό,τι φαίνεται και σε νέο Γκορμπατσώφ.


ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Ν.Α.: Εμένα πάντως, ο υποψήφιός μου, βγήκε Πρόεδρος



Θέλουμε τη γνώμη σας. Πως κρίνετε το χειρισμό του Κυπριακού από το Δημήτρη Χριστόφια; Τηρεί τις υποσχέσεις του προς το λαό και τους εταίρους του;

Οι καλύτερες απάντησεις/σχολια, ανώνυμες ή επώνυμες, θα δημοσιευθούν ως αναρτήσεις του Christofias- Watch.


Από την Επιτροπή

Προσκυνώ τη χάρη σου Λαέ μου!!!


Κλέβουμε τον τίτλο του σημερινού άρθρου του Λάζαρου Μαύρου στο "Ειρήσθω" της εφημερίδας "Σημερινής", γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποδώσουμε το αίσθημα δέους που νιώσαμε, αντικρίζοντας το πλήθος του κόσμου, που αψήφισε το κομματικό σαμποτάρισμα του ΔΗΣΥ, Κάρογιαν και την τρομοκρατία του ακελικού οδοστρωτήρα!



Σύντομα κοντά σας, σε αποκλειστικότητα, η ιστορική ομιλία που εκφώνησε ο αιώνιος έφηβος, ο ακούραστος αγωνιστής της Ελευθερίας, ο Βάσος Λυσσαρίδης!





Μόνο στο Χριστόφιας - Watch!!! Μείνετε συντονισμένοι...








Μόδεστος


ΠΑΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009


Η Επιτροπή φεύγει για το Συλλαλητήριο. Ελάτε κι εσείς! Τα λέμε αργότερα.