ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Αγαπητοί φίλοι, ο λόος τ' αδρώπου αν ένι!



Αποκαλύπτουμε σήμερα
δύο πολύ σημαντικά έγγραφα. Δύο έγγραφα που κάθε πολίτης και ιδιαίτερα κάθε ψηφοφόρος του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, έχει δικαίωμα να γνωρίζει. Σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά μαζί και ολοκληρωμένα, τις γραπτές δεσμεύσεις του κ. Χριστόφια προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, βάσει των οποίων και εξασφάλισε την επίσημη στήριξή τους.




Τα έγγραφα αυτά, έχουν μεγάλη σημασία. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι, χωρίς τη στήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ο Δ. Χριστόφιας δε θα ήταν σήμερα Πρόεδρος. Όπως βέβαια δε θα ήταν Πρόεδρος, εάν δεν υιοθετούσε διεκδικητική πολιτική κατά την εκστρατεία του, η οποία και αντικατοπτρίστηκε στο σύνθημα « ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Έχουμε δακτυλογραφήσει τα κείμενα, ούτως ώστε να μπορούν να αποτελέσουν κτήμα όλων, καθώς και πηγή για διάφορους μελετητές. Εκεί ήταν η όλη «δυσκολία» του εγχειρήματός μας και γι’ αυτό σας ζητήσαμε υπομονή.

Με μια πρώτη ματιά (θα ακολουθήσει προσεχώς λεπτομερής ανάλυση-στα πλαίσια της οποίας μπορείτε να μας αποστείλετε με ηλ. ταχυδρομείο τις απόψεις σας για το θέμα), ο Δ. Χριστόφιας έχει παραβεί αρκετές δεσμεύσεις του. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1) Το ότι θα ακολουθούσε τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, την οποία και παρέβηκε με μεταγενέστερες συναντήσεις του με το Μ.Α. Ταλάτ, με ανακοινωθέντα περί συνεταιρισμού συνιστώντων κρατών(ή πολιτειών στην καλύτερη περίπτωση) και με την έναρξη συνομιλιών, χωρίς ουσιαστική προόδο στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας, όπως προϋπέθετε η εν λόγω Συμφωνία

2) Το ότι θα αγωνιζόταν για αποχώρηση των εποίκων. Πουθενά δεν αναφέρεται είτε στις επιστολές, είτε στο πρόγραμμά του, οτιδήποτε για παραμονή 50,000 εποίκων στο νησί, κάτι που αποδέχθηκε πριν καν την έναρξη διαπραγματεύσεων (άρα λογικά αναμένεται πολύ μεγαλύτερος αεριθμός στις διαπραγματεύσεις).

3) Το ότι θα αποδεχόταν εκ περίτροπής Προεδρία. Αντίθετα μιλά για στην επιστολή του για λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

4) Το ότι δε θα επανέφερε το Σχέδιο Ανάν ή παρόμοιο ή ανάλογο Σχέδιο. Ήδη έχουμε καταγγελίες, τόσο από αξιωματούχους του ΔΗΚΟ, όσο και από το Βάσο Λυσσαρίδη, δηλαδή από άτομα που έχουν γνώση αρκετών εγγράφων που έχουν κατατεθεί στις συνομιλίες, ότι το Σχέδιο Ανάν επανεκκολάπτεται.


Παρατίθενται πιο κάτω οι έγγραφες δεσμεύσεις Χριστόφια προς ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Βάσει αυτών των δεσμεύσεων, ΔΗΚΟ κι ΕΔΕΚ, ακόμη και αν δεν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση (
κάτι το οποίο η Επιτροπή ζητά επιτακτικά, αφού οι παραβιάσεις των δεσμεύσεων είναι σοβαρότατες), πρέπει να ζητήσουν τουλάχιστον επανόρθωση και αλλαγή πορείας. Δικαιούνται να το πράξουν. Ή μάλλον οφείλουν να το πράξουν, αν θέλουν να είναι κόμματα αρχών και όχι κόμματα «κανονισμάτων» στελεχών τους σε Προεδρίες Βουλής, σε Υπουργεία και σε ημικρατικούς και άλλους οργανισμούς (έπονται σύντομα οι σχετικοί διορισμοί).

Και οι ΔΗΚΟϊκοί και ΕΔΕΚίτες ψηφοφόροι, που στο όνομά μας, οι δύο ηγεσίες διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν στην υποστήριξη Χριστόφια, οφείλουμε να ζητήσουμε από τα κόμματά μας, να θέσουν το Δ. Χριστόφια προ των ευθυνών του.






Δεσμεύτηκα; Πέρκι να το επιστέψατε!



ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΗΚΟ

Σημείωση: Η επιστολή προς ΔΗΚΟ δημοσιεύεται με κάποια επιφύλαξη γιατί είχαμε δύο επιστολές στα χέρια μας, από τις οποίες φάνηκε ως η τελική, αυτή που δημοσιεύουμε.



ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 18/02/2008, ΓΙΑ ΤΟΝ Β'ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2008



Αγαπητέ φίλε Μάριε,

Θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για ειρηνική λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου 1977 και και 1979, που προνοούν για διζωνιική, δικοινοτική ομοσπονδία. Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία είναι το σημείο όπου συναντιούνται Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και τυγχάνει της διεθνούς υποστήριξης. Τυχόν εγκατάλειψη της δεν θα οδηγήσει σε καλύτερη λύση, αλλά σε νέες περιπέτειες.

Η λύση πρέπει να συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινοτικό δίκαιο. Η λύση πρέπει να είναι ειρηνική και να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες Υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979. Η ομοσπονδιακή διζωνική, δικοινοτική Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να έχει μια και μόνη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Η λύση πρέπει να προνοεί την απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και την αποστρατικοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικός στόχος παραμένει η αποστρατικοποίηση της Κύπρου.Η λύση πρέπει, επίσης, να
αποκαθιστά το σεβασμό της ανεξαρτησίας, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να δίδει δικαιώματα μονομερούς επέμβασης σε οποιαδήποτε ξένη χώρα. Να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Καταδικάζω την παράνομη δόμηση στις ελληνοκυπριακές περιουσίες ως ένα νέο τετελεσμένο που στοχεύει στην απόκτηση πολιτικών πλεονεκτημάτων στα πλαίσια της συζήτησης για λύση του Κυπριακού. Υποστηρίζω την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων στα πλαίσια της ομοσπονδίας όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

2. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτώ επαναφορά του Σχεδίου Ανάν ή άλλου ανάλογου με αυτό σχέδιο.


3. Θα προωθήσω τη λύση του Κυπριακού με προμετωπίδα μου την εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και θα αξιοποιήσω πλήρως τα πρόσφατα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε.


4. Θεωρώ ότι ως μέλη της Ε.Ε. θα συμμετάσχουμε στους διάφορους πυλώνες πολιτικής της Ένωσης.


5. Θα προωθήσω και αξιοποιήσω ακόμη περισσότερο την εμπλοκή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα της Ρωσίας και της Κίνας.


6. Θεωρώ βέβαια εντελώς φυσιολογική τη συνέχιση και ανάπτυξη της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, που αποτελεί το κυριότερό μας στήριγμα.


7. Έχοντας κατά νου ότι σήμερα η κατάσταση βρίσκεται σ' ένα καλύτερο σημείο παρά την επόμενη του 2004, θα δώσω με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα για την Κύπρο μας.


ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα 18 σημεία της πρότασης Τ.Π. για τις αρχές λύσης του Κυπριακού, θα ληφθούν σοβαρότατα υπόψη. Αυτοί είναι οι στόχοι μας.



Δεν ξέρω για εσάς κοπέλια, αλλά ο Φεργκούφυ εν πολλά ευχαριστημένος! Δείτε χαράν πάνω του!



ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΔΕΚ


19/2/2008

Πρόεδρο Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ
κ. Γιαννάκη Ομήρου
Λευκωσία

Αγαπητέ φίλε Γιαννάκη,

Σου απευθύνω τα θερμά μου χαιρετίσματα.

Θέλω, μέσω σου, να διαβιβάσω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και τις ευχές μου στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής. Η απόφαση της Ολομέλειας του Κόμματός σας, θα θέσει τις βάσεις για μια μακρόχρονη, δημιουργική και παραγωγική συνεργασία μεταξύ μου και της ΕΔΕΚ αλλά και του ΑΚΕΛ με την ΕΔΕΚ.

Μαζί με την ΕΔΕΚ δώσαμε κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974. Μαζί δώσαμε κοινωνικούς αγώνες για κατακτήσεις που επέτρεψαν στον κυπριακό λαό να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τιμώ την ηγεσία και τον κόσμο της ΕΔΕΚ για την ουσιαστική της συμβολή σε όλους αυτούς τους αγώνες.

Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τον καθένα μας σήμερα είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για ειρηνική λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου 1977 και 1979, που προνοούν για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Δεσμεύομαι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκεται να δεχθώ κακή λύση που θα βασίζεται σε στρέβλωση των πιο πάνω όρων.

Η λύση που θα διαπραγματευτώ για να φτάσει ενώπιον του Κυπριακού λαού θα επιδιώξω με συνέπεια όπως συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τ
ις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινοτικό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα είναι ειρηνική και να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979. Η ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, που θα είναι συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει μια και μόνη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Η λύση πρέπει να προνοεί την απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και την αποστρατικοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικός στόχος παραμένει η αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

Η λύση πρέπει, επίσης,
να αποκαθιστά το σεβασμό της ανεξαρτησίας, την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να δίδει δικαιώματα μονομερούς επέμβασης σε οποιαδήποτε ξένη χώρα. Να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Καταδικάζω την παράνομη δόμηση στις ελληνοκυπριακές περιουσίες ως ένα νέο τετελεσμένο που στοχεύει στην απόκτηση πολιτικών πλεονεκτημάτων στα πλαίσια της συζήτησης για λύση του Κυπριακού. Υποστηρίζω την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων στα πλαίσια της ομοσπονδίας όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτώ επαναφορά του Σχεδίου Ανάν ή άλλο ανάλογο Σχέδιο.


Θα προωθήσω τη λύση του Κυπριακού
με την εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και θα αξιοποιήσω πλήρως τα πρόσφατα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετέχει στους διάφορους πυλώνες πολιτικής της Ένωσης.

Θα προωθήσω και αξιοποιήσω ακόμα περισσότερο την εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα της Ρωσίας και της Κίνας και της Γαλλίας. Θεωρώ, εντελώς φυσιολογική την συνέχιση και ανάπτυξη της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, που αποτελεί το κυριότερό μας στήριγμα.

Είναι αυτονόητο ότι μια συμφωνημένη λύση θα τεθεί ενώπιον του λαού σε δημοψήφισμα.

Αγαπητοί φίλοι,

Εκτός από το Κυπριακό αποδίδω ιδιαίτερη σημασία και στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Βασικός μου στόχος είναι η δημιουργία συνθηκών για μια δικαιότερη κοινωνία, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.

Αποδίδω τεράστια σημασία στην Παιδεία, γιατί αυτή θα μορφώσει τους αυριανούς πολίτες και θα οικοδομήσει τη μελλοντική κυπριακή κοινωνία. Οι δεσμεύσεις μου προβλέπουν την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την εκπαίδευση στο 8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Ισχυρή μου δέσμευση είναι ο εκσυγχρονισμός της δομής και του περιεχομένου της εκπαίδευσης στη βάση του μανιφέστου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Προτεραιότητα αποτελούν η αναδόμηση των διοικητικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος, η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και η συνεχής βελτίωση και επέκταση του θεσμού του Ενιαίου Υποχρεωτικού Ολοήμερου Δημοτικούς Σχολείου. Επιπλέον , δεσμευόμαστε για ανάπτυξη και επέκταση της δημόσιας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αλλά και διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για την Έρευνα και την Ανάπτυξη.

Στον τομέα της Υγείας, στόχος μου είναι να καταστεί η Κύπρος σύγχρονο Ανεπτυγμένο Περιφερειακό Κέντρο Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, παράλληλα με την ουσιαστική επιτάχυνση των ρυθμών εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Η ίδρυση υψηλού επιπέδρου Ιατρικής Σχολής θα αποτελέσει πρώτιστο στόχο, ταυτόχρονα με την ενίσχυση της οργανωτικής δομής, τη συγκρότηση και τη στελέχωση των αυτονομημένων Νοσηλευτηρίων. Επιπλέον, ο εκσυγχρονισμός και η θεσμοθέτηση της συνεχούς και δια βίου επιμόρφωσης όλου του προσωπικού των Υπηρεσιών Υγείας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εξειδικευμένων κλινικών μονάδων και ενίσχυση υφιστάμενων θα αποτελέσουν επίσης πρώτιστες προτεραιότητές μας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους συνταξιούχους, τους απόμαχους της ζωής, στους οποίους οφείλει το κράτος ένα ενισχυμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Η αύξηση των χαμηλών συντάξεων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, η ενσωμάτωση της αντισταθμιστικής χορηγίας στις συντάξεις, η παραχώρηση Πασχαλινού επιδόματος σε μόνιμη βάση, θα υλοποιηθούν προς την εκπλήρωση του στόχου μας: ο στόχος μου για τις συντάξεις είναι κανένας συνταξιούχος να μην ζει με εισοδήματα λιγότερα από το όριο της φτώχειας. Ασφαλώς, όσα αναφέρω σε ότι αφορά στην κοινωνική πολιτική και στην εσωτερική διακυβέρνηση δεν εξαντλούν όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μου, το οποίο περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων για ανανέωση και εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής και τη δημιουργία μιας δικαιότερης κοινωνίας.

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως είχα, από την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, δεσμευτεί, η κυβέρνηση που θα σχηματίσω θα αποτελείται από ικανές και προοδευτικές προσωπικότητες ευρείας αποδοχής που εκφράζουν ένα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό φάσμα. Ειδικά για το Υπουργείο Οικονομικών, επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου για διορισμό προσώπου ευρύτερης αποδοχής. Σε αυτή την προσπάθεια, η ΕΔΕΚ θα έχει το δικό της ρόλο και ουσιαστική συμμετοχή, σε όλα τα επίπεδα άσκησης της εξουσίας.

Ολοκληρώνοντας σας απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς, με την πίστη ότι η συνεργασία μας σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, θα αποτελέσει την αφετηρία για νέους κοινωνικούς αγώνες τόσο μεταξύ μας, όσο και με το ΑΚΕΛ. Μαζί θα αγωνιστούμε για να ευοδωθούν τα οράματά μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και το Λαό μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Χριστόφιας
Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


Τι έχουν άραγε να μας πουν τώρα οι υποστηρικτές του Δ. Χριστόφια;
Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε, όταν παραβαίνει σοβαρότατες δεσμεύσεις;


Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Μασκαρούθκια! Να δούμεν τι μου ετοιμάζετε πάλι!



Όπως ανακοινώσαμε, αύριο Τρίτη 30/6/2009, θα προβούμε σε αποκαλύψεις για τις δεσμεύσεις του Δ. Χριστόφια. Επειδή η ανάρτηση είναι μεγάλη και η δουλειά πολλή (θα το διαπιστώσετε αύριο), το πιθανότερο είναι ότι δε θα προβούμε σε άλλες αναρτήσεις. Υπομονή λοιπόν, μέχρι αύριο Τρίτη 30/6/09 στις 19:00.

Ε.Α.Δ.Κ.

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΝΙΤΗ!

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Για Λιμνίτην επήρα Λήδρας τζιαι ηλεκτρισμόν για Αττίλαν. Για λλίην Αμμόχωστον τζιαι λίον περιοχές σας πίσω, χέλω Αττίλαν γενεί νόμιμος, χέλω ούλην Κύπρον προτεκτοράτον για Τουρκίαν, χέλω φορέσετε φέσιν. Έσιετε αντίρρησιν "σύντροφοι";



Βεβαίως για ένα κάτοικο του Πύργου, η διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, από όπου θα περνά δυστυχώς υπό τους εξευτελιστικούς όρους του Αττίλα, δηλαδή με επίδειξη διαβατηρίων, γίνεται δεκτή με χαρά και ικανοποίηση. Το να θέλεις τόσες ώρες για να βρεθείς στην πρωτεύουσα όχι της χώρας σου, αλλά της επαρχίας σου (ναι ο Πύργος, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι στην επαρχία Λευκωσίας), το να είσαι απομονωμένος χωρίς βασικές ανέσεις και χωρίς (εκτός της βασικής) ιατροφαρμακευτική περίθαλψή για τόσες δεκαετίες είναι ένα μεγάλο μαρτύριο.


Όμως: η διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, εάν τελικά πραγματοποιηθεί και τηρηθούν τα υπεσχηθέντα από τους Αττίλες (δεν είναι η πρώτη φορά που υπόσχονται κάτι και δεν το κάνουν), δεν μπορεί να προβάλλεται σαν μεγάλη επιτυχία. Γιατί για αυτήν δόθηκαν τα εξής:


Α) ενώ η θέση μας ήταν για ταυτόχρονη διάνοιξη Λήδρας Λιμνίτη, άνοιξε το οδόφραγμα της Λήδρας, πολλούς μήνες πριν, χωρίς να τηρηθούν πλήρως οι απαιτήσεις για απαγκίστρωση της περιοχής. Το οδόφραγμα Λήδρας εξυπηρετεί πρωτίστως τους Τούρκους καταστηματάρχες.


Β) Φτάσαμε στο εξευτελιστικό σημείο να ηλεκτροδοτούμε τον Αττίλα, αφού είναι όρος η ηλεκτροδότηση της στρατιωτικής θέσης των Τούρκων στα κόκκινα. Το ότι ηλεκτροδοτήθηκε ο Αττίλας και στο παρελθόν, δεν το κάνει λιγότερο εξευτελιστικό.


Συνεπώς: Δώσαμε πολλά περισσότερα από ό,τι έπρεπε για να ανοίξει ο Λιμνίτης. Οπότε τα πανηγύρια και η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και τα περί καλού σύντροφου που μας βοήθησε, είναι εκ του περιττού.


Και μόνο πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί η προσπάθεια των Τούρκων να φανούν και μεγαλόψυχοι, που ενώ κατέχουν τη μισή μας πατρίδα και την έχουν γεμίσει με οδοφράγματα, συρματοπλέγματα, στρατούς, πρόσφυγες, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους, ανοίγουν ένα οδόφραγμα (λαμβάνοντας ταυτόχρονα και σημαντικά ανταλλάγματα).


Αν για να αρθεί κάθε αποτέλεσμα της κατοχής, πρέπει να δίνουμε πολύ περισσότερα από ό,τι λαμβάνουμε, τότε η λύση που δρομολογείται, θα είναι όχι μόνο ίδια, αλλά πολύ χειρότερη από το Σχέδιο Ανάν.


Την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινά μας δικαιώματα, τα δικαιούμαστε. Δε μας κάνει χάρη ο Αττίλας που μας τα δίνει.


Όσοι λοιπόν λένε ότι με την Ευελιξία "πετυχαίνουμε πολλά", πρέπει να πουν και τι φτάνουμε να δώσουμε, για να πάρουμε και κάτι.


Μόνο με πιέσεις προς τον κατακτητή (όπως π.χ. με μπλοκάρισμα ή με κωλύματα επί της ενταξιακής του πορείας) μπορούμε να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε. Τα ψίχουλα του Αττίλα, για τα οποία ζητά και μας παίρνει (με το συμπάθειο) και "τα σώβρακα", δεν είναι κάτι για να πανηγυρίζουμε.


Θα μπορούσαμε να πούμε πολύ περισσότερα και να είμαστε πολύ πιο επικριτικοί. Μειώνεται όμως η αγανάκτισή μας, από το ότι τα αδέλφια μας στην Τηλλυρία, που τόσα υπέφεραν για δεκαετίες, πλέον θα έχουν (ελπίζουμε) μια καλύτερη ζωή. Και μένουμε ως εδώ. Όμως, ευελικτόπουλα, να μην πανηγυρίζουμε κιόλας!
ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009


Για το βίντεο, πατήστε το play δύο φορές και δώστε του χρόνο να φορτώσει

Η αγαπημένη του Ευέλικτου (θυμάστε εκείνη τη φοβερή συνέντευξη που της έδωσε ανοίγοντας το δρόμο στον Άντρο Κυπριανού;), η "πατάω το κουμπί" Ε.Χαραλαμπίδου, κτυπάει ρέστα!

Δίνει ρεσιτάλ: Με τις "αντικειμενικές" ερωτήσεις των τηλεψηφοφοριών (π.χ. αντί να ρωτά τον κόσμο αν δέχεται λύση με εγγυήσεις, που θα έλεγαν όχι, τους ρωτά αν είναι εφικτή η κατάργησή τους, επιβάλλοντας μάλλον την άποψη ότι "πρέπει να είμαστε ρεαλιστές" κλπ κλπ), με την επιλεκτική αναλογία καλεσμένων θερμών οπαδών του ΝΑΙ ή φίλα προσκείμενων σε αυτό (αν καλεί και κάποιους του ΟΧΙ, είναι για να γίνεται και λίγος διάλογος). Καλά της τα λέει ο Α. Μιχαηλίδης του Φιλελευθέρου και καλά της τα λέει και ο συναγωνιστής Αλ. Παναγούλης σε σχόλιό του που μας απέστειλε.




Η "αντικειμενικότητα" της εκπομπής, αντικατοπτρίζεται ενδεικτικά στο πιο πάνω βίντεο. Ομιλητές: Γκιλζιγκιουρέκ, Γιαννάκης Κολοκασίδης (ΑΚΕΛ), ο ανεκδιήγητος Δρουσιώτης, ο χυδαίος υβριστής των Ελληνοκυπρίων "μίζερος Νότος" (τον οποίο η Χαραλαμπίδου εξυμνεί ως "Αγωνιστή" και θυμάται τη δράση του ως Πρόεδρου της παλιάς Επιτροπής -) και ο μετριοπαθής Α. Λυκαύγης. Κλήθηκαν κι άλλοι λέει η Χαραλαμπίδου, αλλά δεν ήρθαν. Ποιοι όμως δε μας λέει. Ούτε γιατί δεν έψαξε περαιτέρω για να υπάρχει μια ισορροπία στο πάνελ. Δηλαδή αναλογίες: 4: 1/2 ( Λυκαύγης)!




Δέστε επίσης και την δήθεν ερώτηση "Δώσαμε την ευκαιρία οι δύο κοινότητες στο Σύνταγμα της Ζυρίχης να λειτουργήσει;" Κλασσική υποβολή της γνωστής θέσης ότι "όλοι φταίμε". Ο καημένος ο Μακάριος και η ηγεσία μας που προσπαθούσαν δηλαδή να κάνουν το Σύνταγμα να δουλέψει, που το διατήρησαν ακόμη κι όταν οι Τ/Κ αποχώρησαν, εξισώνεται με τους εθνικιστές που εκπροσωπούσαν την Τ/Κ κοινότητα, με τους Κουτσιούκ και τους Ντενκτάς!



'Ακου τι σκέφτηκε ο καθηγητής! (Φ, 15/12/2009)


Που μας έλεγε ο καθηγητής Σωφρονίου στην πολυφωνική εκπομπή της Χαραλαμπίδου στο ΡΙΚ, ότι δεν είχαμε δημοκρατία στην Κύπρο διότι όταν πήγαινε σχολείο, πριν καμιά εξηνταριά χρόνια, έμαθε τη δημοκρατία μόνο στο κολλέγιο Μόρφου. Διότι, έλεγε, εκεί ήταν Άγγλος γυμνασιάρχης και Άγγλοι καθηγητές και γι’ αυτό υπήρχε δημοκρατία, σε αντίθεση με τα ελληνοκυπριακά σχολεία. Συζητούσαν τον σεβασμό της αντίθετης άποψης, όπως γράψαμε και χτες (τέσσερις από την μια «σχολή σκέψης» του Κυπριακού και ένας από την άλλη) στην εκπομπή, που θίγεται όταν την κατηγορούν ότι «έχει μετατραπεί σε βήμα μονόπλευρης προπαγάνδας που δουλικά υπηρετεί συγκεκριμένη σχολή σκέψης στο Κυπριακό». Έτσι έγραψε αναγνώστης και η Χαραλαμπίδου μας κατάγγειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί δημοσιεύσαμε την επιστολή του.

(Μάλλον από σεβασμό στην αντίθετη άποψη, μας κατάγγειλε…)

Λοιπόν, όταν ο καθηγητής εκθείαζε τη δημοκρατία των Άγγλων στα σχολεία, σε αντίθεση με τη δικτατορία των Ελλήνων, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι άλλο θα σκεφτούν για να φορτώσουν ευθύνες στους Ελληνοκύπριους. Ό,τι του κόψει του καθενός βγαίνει στις τηλεοράσεις και το εκσφενδονίζει, φτάνει ο στόχος να είναι τα κεφάλια των Ελληνοκυπρίων. Μέχρι να πεισθούν διατεταγμένα ότι αυτοί έκαναν το κακό στον τόπο και τώρα από ενοχές, πρέπει να πληρώσουν αποδεχόμενοι αυτά που τους ετοιμάζουν. Προσέξτε τώρα τι έκοψε ο νους τους για να ενισχύσουν αυτή τη μαύρη προπαγάνδα! Είναι και πανεπιστημιακοί οι αθεόφοβοι και περιμένεις από αυτούς να κάνουν μια σοφή ανάλυση για να μπορέσει και ο αδαής να βγάλει τα συμπεράσματά του. Και σου λένε για τη δημοκρατία των Άγγλων καθηγητών. Επί Αγγλοκρατίας! Όταν δηλαδή ο βρετανικός ιμπεριαλισμός ήταν στις δόξες του και επέβαλλε τη στρατοκρατία του με τον πιο απόλυτο φασισμό σε έναν λαό που δεν είχε να φάει.

Ομοίως και μετά το ’60. Κατηγορούν οι πανέξυπνοι, βασισμένοι σε σημερινά δεδομένα, εκείνους που προσπαθούσαν τότε να μάθουν να στήνουν κράτος, εκεί που ήξεραν μόνο να στήνουν κρησφύγετα στα βουνά. Και μάλιστα με μια Τουρκία να κουβαλά όπλα και να απειλεί με εισβολή και διχοτόμηση και με τους Τουρκοκύπριους να σαμποτάρουν από το πρώτο λεπτό της τη νεοσύστατη δημοκρατία.

Τι θέλουν να μας πουν άραγε; Ότι ήταν καλύτερα να αφήναμε στα κεφάλια μας τους αποικιοκράτες και καλύτερα να μας κυβερνούσαν εσαεί οι Βρετανοί δημοκράτες; Διότι μετά, η συζήτηση πέρασε στα γνωστά. Για την αντιδημοκρατική μας Πολιτεία που έσφαζε Τουρκοκύπριους (επειδή είχαν οι καημένοι «αντίθετη άποψη») και γιόρταζε τον αγώνα της ΕΟΚΑ μιλώντας για «απελευθερωτικό αγώνα» αντί να μιλά για ανεξαρτησία. Άκου παράπονο οι καθηγητές! Δεν ξέρουν ότι ο αγώνας δεν έγινε για ανεξαρτησία αλλά για απελευθέρωση και Ένωση; Το ξέρουν βεβαίως, αλλά βολεύει να τα παρουσιάζουν όλα διαστρεβλωμένα για να μαζεύουν βουνά τα λάθη και τις ενοχές της ελληνοκυπριακής πλευράς. Το δυστύχημα είναι ότι αυτή είναι και η επίσημη προσέγγιση του κράτους μας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το δηλώνει με κάθε ευκαιρία: «Πρέπει να το χωνέψουμε», λέει, κάναμε κι εμείς πολλά και πρέπει τώρα να τα πληρώσουμε…


Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ



ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ;



Τι άλλο έμεινε να ακούσουμε στην εκπομπή της Ειρήνης Χαραλαμπίδου; Πολύ σύντομα πιθανόν να το ακούσουμε και αυτό:


Ότι το 1974, με διαταγή της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Εθνική Φρουρά εισέβαλε στις ακτές του Ζυγίου και κατέκτησε το νότιο τμήμα της Κύπρου διώχνωντας από τα σπίτια τους μερικές χιλιάδες Τουρκοκύπριους που ζούσαν στη Λάρνακα, στη Λεμεσό και στην Πάφο...Ευτυχώς, 35 χρόνια μετά, θα έχουμε την πρώτη επιστροφή Τουρκοκυπρίων προσφύγων και εποίκων (που ήρθαν στην Κύπρο για ενίσχυση της οικονομίας στο ελεύθερο βόρειο τμήμα) στα Κόκκινα!

Και ασφαλώς, η εκπομπή να θέτει σε τηλεψηφοφορία ένα παραπλανητικό ερώτημα του τύπου:

Οι Ελληνοκύπριοι διέπραξαν εναντίον των Τουρκοκυπρίων:

(A) Αισχρά εγκλήματα (B) Αποτρόπαια εγκλήματα




Α.ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Βρετανικό φέσι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Το νεοαποικιακό Πανεπιστήμιο "Κύπρου"

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, αποφάσισε, μονομερώς, σήμερα Τετάρτη (24/6/2009), ότι θα εφαρμόσει την απόφαση για εισαγωγή φοιτητών με "διεθνείς εξετάσεις" (δηλαδή GCE) σε ποσοστό 3%!



Ο βρετανο-προσκυνημένος


Το εκ προμελέτης έγκλημα του πρυτάνεως και της παρέας του έρχεται να επιβεβαιώσει και η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστήμιου, η οποία ανακοίνωσε ότι θα δέχεται αιτήσεις για εισδοχή φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις από τις 29 Ιουνίου!!!

Τα «πεφωτισμένα» μέλη της Συγκλήτου, συνθλίβοντας κάθε ικμάδα αξιοπρέπειας τους είχε απομείνει, υπέκυψαν στις πιέσεις «επιφανών» προσωπικοτήτων να εισάξουν τα παιδιά τους δια της πλαγιάς οδού... Τώρα που η διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων έχει ουσιαστικά τελειώσει (απέμεινε μόνο η ανακοίνωση των επιτυχόντων), όπου οι μαθητές διαγωνίστηκαν ως ίσος προς ίσο για μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έρχονται οι «Πεφωτισμένοι» να εξυπηρετήσουν τα «γαλαζοαίματα» τέκνα.

Ντροπή σε όλους, μα πιο πολύ σε εκείνον (βλέπε φωτογραφία)!!!

Η αντίδραση πρέπει να είναι δυναμική και δη από τους συνδέσμους γονέων των δημοσίων σχολείων.

Η Επιτροπή για της Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο θα στηρίξει την Αντίσταση στον ετσιθελισμό του Πρύτανη και της παρέας του με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, για ν’ αποτρέψει την εφαρμογή του εν λόγω νεοαποικιακού μέτρου.


Μόδεστος για το Χριστόφιας - Watch

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ!


Ο Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH




Ο Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


Την ερχόμενη Τρίτη 30/6 στις 21:00, θα αποκαλυφθούν στο christofias-watch δύο έγγραφα που θα σοκάρουν. Σε πρώτη ταυτόχρονη, μόνιμη δημοσίευση. Γιατί ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει για τις δεσμεύσεις Χριστόφια.

"Ψάξε ψάξε κάτι θα βρεις". Κάπως έτσι μας το είπε ο στενός μας φίλος στην αφιέρωσή του.

Ψάξαμε και βρήκαμε αγαπημένε μας φίλε. Και την ερχόμενη Τριτη "σκάει η βόμβα"!


ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ "ΓΡΑΦΕΙΟ" ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;

Οι παρακάτω πληροφορίες μας στάληκαν από το φίλο Κίμωνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, λαμβάνει χώρα μία σοβαρή παρανομία και κοροϊδία εις βάρος μας από σπείρα οδηγών παράνομων ταξί από τα κατεχόμενα! Διαβάστε πιο κάτω και δέστε τα στοιχεία.



Το προφανώς παράνομο "γραφείο" ταξί


Οργανωμένο το "γραφείο", με τραπεζάκια και καρέκλες.


Σε οικόπεδο/χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο στήθηκε προφανώς παράνομα και πρόχειρα γραφείο ταξί που τείνει να εξελιχτεί σε μόνιμο. Στο εν λόγω γραφείο είναι συνεχώς σταθμευμένα περί τα 5 ταξί, ενώ οι οδηγοί, βρίσκονται εκεί με καφέδες και αναψυκτικά εντός των οχημάτων τους.

Το εν λόγω "γραφείο", μάλλον λειτουργεί παράνομα, αφού οι οδηγοί καλύπτουν πρόχειρα το γράμμα Τ που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ταξί του ψευδοκράτους.





Τα νούμερα με πρόχειρη κάλυψη του Τ που δείχνει ότι πρόκειται για ταξί!

Οι Τούρκοι οδηγοί, αναμένουν στο "γραφείο" τους την ώρα άφιξης των παραθεριστών, ούτως ώστε να τους μεταφέρουν ως τουρίστες στην κατεχόμενη γη μας (τι να πούμε πλέον στους ξένους, όταν και "δικοί" μας κάνουν τουρισμό στις κλεμμένες περιουσίες και παραλίες μας;). Δεν παρκάρουν βέβαια στο αεροδρόμιο για να πληρώσουν και τα σχετικά τέλη, όπως μάλλον κάνουν άλλοι οδηγοί ή οδηγοί ταξί. Όταν η ώρα αφίξεως πλησιάζει, τα σαΐνια του γραφείου παίρνουν τότε τα ταξί τους και τα σταθμεύουν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Τα "σαΐνια" του γραφείου περιμένουν για να μεταφέρουν τους τουρίστες που θα ασελγήσουν στις περιουσίες και τις παραλίες μας.


Αφού σταθμεύσουν στο αεροδρόμιο, κατεβαίνουν και κρατώντας πινακίδες με ονόματα στο χώρο αφίξεων, παραλαμβάνουν και οδηγούν τους πελάτες στα ταξί τους.

Αν καμιά φορά υπάρχει καθυστέρηση σταθμεύουν στη διπλή κίτρινη γραμμή και μαζεύουν και πελάτες για καμιά γρήγορη κούρσα στη Λάρνακα, την ίδια ώρα που οι σίγουρα νόμιμοι οδηγοί ταξί που βρίσκονται στο χώρο του αεροδρομίου, τηρούν τη σειρά μεταξύ τους που τους επιβάλλει η "πιάτσα" ταξί.



Ψάρεμα τουριστών, με παράνομο παρκάρισμα σε διπλή κίτρινη γραμμή


Ρωτάμε:

--> Τι μέτρα λαμβάνουν οι αρχές της Δημοκρατίας και οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου για την κατάσταση αυτή; Έχουν διερευνήσει κατά πόσον οι εν λόγω "οδηγοί" και τα ταξί τους είναι αδειούχα; Γιατι η απόκρυψη του Τ στα νούμερα, άλλα υποδηλοί.

--> Γιατί οι νόμιμοι και αδειούχοι οδηγοί ταξί που εδρεύουν στο αεροδρόμιο, δε θέτουν το ζήτημα;


Σημείωση: Δημοσιεύονται δύο φωτογραφίες, αλλά έχουμε άφθονο υλικό για όποιον το επιθυμεί, αφού ο φίλος Κίμωνας φαίνεται ότι ερεύνησε σε βάθος το ζήτημα.

ΕΡΕΥΝΑ: ΚΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ελάχιστοι μας διαβάζουν
Ελάχιστοι ξέρουν τη γλώσσα μας,
μένουμε αδικαίωτοι και αχειροκρότητοι
σ' αυτή τη μακρινή γωνιά,
όμως αντισταθμίζει που γράφουμε ελληνικά

Κώστας Μόντης



Αγαπητοί φίλοι,

Μετά από παράκληση πολλών φίλων μέσω ηλ. ταχυδρομείου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναρτήσεις σχολίων κλπ σε greeklish, μετά τις 30/6/2009 θα διαγράφονται. Αν κάπου, - δε θυμόμαστε βέβαια να το πράξαμε- χρησιμοποιήσαμε greeklish κι εμείς, τότε απολογούμαστε.

Ξέρουμε ότι ήδη υπάρχουν αρκετοί περιοριστικοί (αλλά σίγουρα εύλογοι) κανόνες σε σχέση με τις αναρτήσεις, αλλά η χρήση των greeklish είναι επικίνδυνη, ιδίως όταν χρησιμοποιείται από άτομα πολύ νεαρής ηλικίας, γιατί μόνο φτωχαίνει το λεξιλόγιο και την ορθογραφία μας.




Ας χρησιμοποιήσουμε ελληνικά όπως ευχής έργο είναι να σκεφτόμαστε ελληνικά. Ιδίως εμείς, ο ελληνισμός της Κύπρου, του οποίου η ύπαρξη κινδυνεύει από την τουρκική βουλιμία και τον αδίστακτο τουρκικό φασιστοιμπεριαλισμό, δεν έχουμε την πολυτέλεια να θυσιάζουμε στοιχεία του πολιτισμού μας, όπως η υπέροχη γραπτή μορφή της γλώσσας μας.




Ελληνικές ρυθμίσεις υπάρχουν νομίζουμε για κάθε υπολογιστή και αν δεν υπάρχουν είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο με λίγο ψάξιμο.

Ξέρουμε ότι οι διάφοροι επιτήδειοι του διαδικτύου, ιδίως αυτοί που με τη συμπεριφορά και με τη χυδαιότητά τους αυτοαποκλείστηκαν από την ιστοσελίδα μας, πολύ πιθανόν να μας χαρακτηρίσουν "εθνικιστές"-"σωβινιστές" κλπ κλπ. Όμως τη γλώσσα μας δεν την θυσιάζουμε.

Παραφράζοντας το Γιατρό: "αν το να αγαπάμε την εθνικότητα και τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας και την ταυτότητά μας είναι εθνικισμός και σωβινισμός, ε είμαστε υπερεθνικιστές, υπερσωβινιστές". Και όπως τραγουδά και η Δ. Γαλάνη, "σ' όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε".

Ε.Α.Δ.Κ.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΝΟΜΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΕΛΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Ε Κωνσταντακόπουλε, άμα σου δειχτεί ο Οδοστρωτήρας,
έννα σου πω εγώ αν θα κάμνεις τζιαι παραπονούθκια!




Η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Κωνσταντακόπουλου, σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο και γεμάτη φωτογραφίες της αγαπημένης μας Κερύνειας, ήταν μια μοναδική πανσπερμία ιδεών, νοητικών σχεδιασμάτων και πολιτικών προτάσεων από τους ομιλητές.

Όποιος δεν ήταν εκεί, όπως λέμε και στην καθομιλουμένη:
έχασε.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, με την μεστή φωνή του και με τον πατριωτικό λόγο του, προειδοποίησε για την εσφαλμένη πορεία και για τους επικίνδυνους χειρισμούς. Τονίζοντας βέβαια ότι δεν είναι αργά για επανόρθωση. Σε ώτα μη ακουόντων δυστυχώς.

Ο Γ. Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, άνκαι υστερούσε σε σχέση με τους άλλους ομιλητές, και άνκαι δεν έδωσε ακόμη εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση του ΠΑΣΟΚ το 2004, έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι μη λειτουργική, ιδίως σε θέματα εκτελεστικής εξουσίας.

Ο Π.Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, με πολύ καυστικό τρόπο, αντιμετώπισε το Κυπριακό ως γνήσιος αριστερός, επιμένοντας στην αντικατοχική του διάσταση. Μας υπέδειξε μάλιστα, και πολύ σωστά, που πρέπει να βρίσκεται το Σχέδιο Ανάν: στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Α. Θεοφάνους, με επιστημονική τεκμηρίωση και με σπουδαία χρήση της λογικής, κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η λύση μπορεί και πρέπει να επέλθει μέσω αναθεώρησης του υφιστάμενου συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μας είπε και κάτι άλλο πολύ βασικό: ότι ο "οδυνηρός συμβιβασμός", δεν είναι πραγματικός συμβιβασμός. Η λύση δεν μπορεί να είναι χειρότερη της σημερινής κατάστασης. Επιβάλλεται να είναι καλύτερη. Επιβάλλεται να είναι τέτοια που να μπορούμε μετά να βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.

Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος, ο συγγραφέας του βιβλίου, ήταν χείμαρρος ιδεών και συμπερασμάτων. Μας είπε για τα φρικτά λάθη της σημερινής μας κυβέρνησης, όπως το να μην λαμβάνονται τα πρακτικά των συνομιλιών και να μην γνωρίζει ο κόσμος τι επιτέλους συζητείται. Μας είπε ότι σε μια δημοκρατία ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Μας είπε ότι ένα κράτος πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της αυτοκυβέρνησης και της αυτοάμυνας. Διερωτήθηκε γιατί εμείς επιδιώκουμε ένα νέο μοντέλο κράτους που αντίκειται σε κάθε κανόνα οργάνωσης κράτους άνα το παγκόσμιο. Και μας είπε ότι είναι παράλογο το 80% των πολιτών να μη γνωρίζουν τι εστί "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία", κάτι που είναι ο διακηρυγμένος στόχος της πολιτικής μας ηγεσίας.

Μελανό σημείο της εκδήλωσης η απουσία του επίσημου ΑΚΕΛ, κάτι για το οποίο φάνηκε πολύ στενοχωρημένος και ο συγγραφέας Δ.Κωνσταντακόπουλος. Ο πολιτικός σνομπισμός της ακελικής ηγεσίας, που δείχνει να θέλει μόνο "διαλόγους" σε κλειστές πόρτες και με τους δικούς της όρους, διαλόγους που δε μπαίνουν στην ουσία του Κυπριακού, έχει πλέον υπερμεγενθυνθεί. Ούτε στην παρουσίαση ενός βιβλίου δεν μας κάνουν την τιμή να εμφανιστούν, άνκαι καλούνται. Το ίδιο έκαναν και στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ.Λιλλήκα, όταν ΔΕΝ εμφανίστηκαν στην παρουσίαση (το μόνο προσκεκλημένο κόμμα που αρνήθηκε να εμφανιστεί).

Οι ελεύθερα σκεπτόμενα αριστεροί, είναι δυστυχώς για την κυβέρνηση Χριστόφια και για την ακελική ηγεσία, μιάσματα!!!

Ενώ δήθεν αριστεροί τοποτηρητές/συνεργάτες του Αττίλα κύριοι Ταλάτ και σια, θεωρούνται από το Δ. Χριστόφια ως "σύντροφοι"!


ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009



Η μεγάλη επιτυχία του christofias-watch, που είναι σήμερα το Νο 1 σε αναγνωσιμότητα κυπριακό blog, δημιουργεί σε μας υποχρεώσεις προς όλους εσάς που το αγκαλίασατε.

Πρώτ' απ' όλα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε. Κατά δεύτερο λόγο, θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την Επιτροπή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Κύπρο.


Εισαγωγικά


Έχει τεθεί άπειρα ερωτήματα προς εμάς από πολλούς, που ενίοτε συνιστούν και κατηγορίες εναντίον μας: "Ποιοι είστε; Που στοχεύετε; Ποιος σας καθοδηγεί; Ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;"


Λογικό δεν είναι το ερώτημα σε μια Κύπρο όπου σχεδόν τα πάντα εξαγοράζονται και όπου σπάνια βλέπεις ανθρώπους να επιδιώκουν απλά την προώθηση κάποιων ιδεών χωρίς κάποια υστεροβουλία και κάποια αναμονή αποκόμισης οφέλους;

Έχουν λεχθεί πολλά για εμάς. Ότι είμαστε της ΕΔΕΚ και άνθρωποι του Λυσσαρίδη που θέλουν να βρίζουν το Χριστόφια εκ μέρους του Γιατρού, ότι είμαστε κάποιοι ΔΗΚΟϊκοί που θέλουμε να διαλύσουμε το ΔΗΚΟ, ότι είμαστε μέλη του ΕΥΡΩΚΟ, ότι είμαστε φασίστες που προωθούμε τη διχοτόμηση της Κύπρου, ότι είμαστε κάποιοι κομπλεξικοί που θέλουν να εμποδίσουν το Χριστόφια από το να λύσει το Κυπριακό, ότι είμαστε βαλτοί του Λιλήκκα για να προετοιμάσουμε την επάνοδό του στην πολιτική και άλλα πολλά.

Με αυτή την ανάρτηση, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ποιοι είμαστε και τι επιδιώκουμε.


Από την "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα" στην "Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο"

Οι καιροί είναι ξανά χαλεποί, όπως φαίνεται στο πιο πάνω
πολύ εύστοχο συμβολικό μοντάζ της Νοητικής Αντίστασης!



Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, έχει κατά νουν το πρότυπο της ιστορικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Εκείνη η Επιτροπή, που είχε συσταθεί ως μια κυπριακή λαϊκή απάντηση στη Χούντα των Αθηνών, αποτελούνταν από ιστορικές προσωπικότητες, από όλα τα ιδεολογικά φάσματα του τόπου. Ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε όμως με το Βάσο Λυσσαρίδη, που ήταν και ο Νο 1 εχθρός της χούντας και των παρακλαδιών της στην Κύπρο.

Της επιτροπής ηγείτο ο Τάκης Χατζηδημητρίου. Όσο κι αν αυτό που σας αναφέρουμε, προκαλεί έκπληξη στους νεότερους, που τον γνώρισαν μέσα από την φανατική και ακραία συμπεριφορά του κατά το δημοψήφισμα και μετά, όταν δηλαδή έφτασε μέχρι το σημείο να αποκαλέσει τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία (μη κατεχόμενες περιοχές) "μίζερο Νότο", πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο Τάκης δεν ήταν πάντα ο άνθρωπος που είναι σήμερα. Κάποτε αυτή η θλιβερή περιθωριακή φιγούρα του σήμερα, που πιθανόν να μετακινήθηκε σε ακραίες και αντιεδεκίτικες θέσεις υποκινούμενη από τα απωθημένα της μη ανάληψης από την ίδια της ηγεσίας της ΕΔΕΚ όταν αποχώρησε ο Β.Λυσσαρίδης (κάτι το οποίο ο Χατζηδημητρίου φαντασιωνόταν για πολλά έτη), ήταν μεγάλος αγωνιστής. Το έργο μάλιστα της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ήταν πολύ σημαντικό και είχε ενοχλήσει τα μέγιστα τη χούντα των Αθηνών, που δε δίσταζε να κατευθύνει απειλές και χρήση βίας από τους ενδημικούς τραμπούκους της, για να σιγάσει τη φωνή της.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο ιδρύθηκε και καταρτίζεται από ένα αριθμό ατόμων που ανησύχησαν ιδιαίτερα, όχι μόνο από την επικίνδυνη πολιτική και τις μονομερείς υποχωρήσεις του Δημήτρη Χριστόφια προς την Άγκυρα (εκ περιτροπής Προεδρία, συνεταιρισμός 2 κρατών, 50,000 έποικοι) αλλά και από αντιδημοκρατικές πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες έχουν πλήξει βάναυσα τα δημοκρατικά θέσμια και θυμίζουν τις σκοτεινές εποχές της χούντας στην Ελλάδα.


Γιατί επιλέξαμε το σημερινό μας όνομα;


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΙΜΩΝΕΙ!

Βεβαίως δεν αμφισβητούμε την εκλογή Δ.Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Όμως, εκτός από τις μη εξουσιοδοτημένες από το λαό υποχωρήσεις Χριστόφια στο Κυπριακό (κάτι που είναι ενάντια στους κανόνες της δημοκρατίας, αφού δεν είχε ειδοποιήσει ποτέ το λαό ότι θα έκανε τέτοιες υποχωρήσεις) έχουν παρατηρηθεί βαθύτατα αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πρακτικές, όπως:

Συλλήψεις αντιφρονούντων, Πνευματική τρομοκρατία κατά των διαφωνούντων (όπως του Μητροπολίτη Πάφου και του Βάσου Λυσσαρίδη), φωτογραφίσεις ατόμων από την ΚΥΠ, δράση της Επαγρύπνησης, απειλές κατά τηλεοπτικών σταθμών και κομμάτων, διαπλοκή με μεγαλοεπιχειρηματίες (που θυμίζει το σκάνδαλο Papas/Agnew επί χούντας), νεποτισμός(ο γαμπρός στο προεδρικό), απειλές και δεσποτική συμπεριφορά, πλύση εγκεφάλου μέσω επανασυγγραφής της Ιστορίας και μέσω επίσημων βαθιά ανιστόρητων δηλώσεων, εξύβριση δημοσιογράφων, ύποπτο και αδιαφανές ξεπούλημα κρατικής γης σε ξένους εμίρηδες και άλλα πολλά.

Συνεπώς, για κάποια που έγιναν πριν το christofias-watch και για άλλα που βιώσαμε στην πορεία, νιώσαμε και νιώθουμε ακόμα ότι έπρεπε να υπάρξει κάποια διαδικτυακή επιτήρηση του καθεστώτος Χριστόφια και κάποια καυστική φωνή αντίστασης σε αυτό.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και το christofias-watch, το δημοφιλέστερο σήμερα κυπριακό blog.


Η σύνθεση της Επιτροπής



Η Επιτροπή αποτελείται από άτομα διαφορετικής κομματικής προέλευσης. Τα μέλη μας προέρχονται τόσο από το ΔΗΚΟ, όσο και από την ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ. Τρία κόμματα που πιστεύουμε ακράδαντα, ότι για το καλό του τόπου, επιβάλλεται να γίνουν ΕΝΑ.

Βεβαίως εμείς, ούτε "τα παίρνουμε", ούτε προσδοκούμε προσωπικά ανταλλάγματα. Και καλούμε διάφορους αρριβίστες και τα ανδρεικελά τους να μη μας κρίνουν με τα δικά τους μέτρα. Αντίθετα, αυτό που κάνουμε έχει ήδη εξοργίσει το καθεστώς και την Επαγρύπνηση, που σίγουρα "μας την έχουν ταμένην"!

Η ανωνυμία μας διασφαλίζει ότι:

1) δε θα προσπαθήσει κανένας είτε με απειλές είτε με "φιλικές παραινέσεις" να επέμβει στο έργο μας.
2) θα μπορούμε να εκφραζόμαστε με ασφάλεια και να μη μασάμε τα λόγια μας.

Η ανωνυμία μας μάλιστα, είναι και τα διαπιστευτήριά μας. Γιατί αποδεικνύουμε περίτρανα ότι δεν επιδιώκουμε προσωπική προβολή και όφελος. Αποδυκνείουμε ότι απλά θέλουμε να προωθούμε ιδέες: την ιδέα για μια ελεύθερη πατρίδα, την ιδέα της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών, την ιδέα για ένα νέο μεγάλο κομματικό σχηματισμό που θα ανακόψει το ΔΗΣΑΚΕΛ, την ιδέα για αποτροπή της επαναφοράς του Σχεδίου Ανάν, το οποίο η πλειοψηφία του λαού απέρριψε.

Συνεχίζουμε δυναμικότερα



Σύντομα θα ανακοινωθούν και κάποια νέα μέλη της Επιτροπής, έμπιστοι άνθρωποι που υιοθετούν τους σκοπούς μας και τις ιδέες μας. Η Επιτροπή πλέον ενισχύεται και μεγαλώνει, για να μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στο έργο της. Για να μπορεί να ελέγχει ακόμη πιο αποτελεσματικά την εξουσία. Για να μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στους φίλους της και στους αναγνώστες του blog.

Προς πείσμα των διαφόρων ακραίων στοιχείων του διαδικτύου : Ηλικιακών Ρατσιστών Χωρίς Όρια, Pinaleontwn, σοβαροφανών ιαβεριών με διωκτικά σύνδρομα, ασλανικών ομοφοβικών, strovoliwtwn συνηγόρων τούρκων εποίκων και των διαφόρων άλλων παράξενων bloggers που
είχαν μάθει να μονοπωλούν το διαδίκτυο με τις ακραίες και περιθωριακές απόψεις τους πριν να εμφανιστεί αυτή η ιστοσελίδα και σαφώς σήμερα φαίνεται ότι ενοχλούνται από την παρουσία ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ μας στο διαδίκτυο και από τη μεγάλη δημοτικότητα του blog μας.


Η Επαγρύπνηση βέβαια, μπορεί να συνεχίσει να μας ψάχνει. Το ίδιο και διάφοροι πολιτικοί φίλοι του καθεστώτος, που δε δίστασαν να ξεπουλήσουν αρχές και αξίες για ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. Αν τυχόν μας βρουν, εμείς απλά θα συνεχίσουμε με τα ονόματά μας. Με αυξημένο βέβαια τον κίνδυνο και το ρίσκο για εμάς, ίσως και με λιγότερο καυστικές αναρτήσεις, αλλά σίγουρα με το ίδιο πάθος.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και το christofias-watch, ήρθαν για να μείνουν (όσο βέβαια οι συνθήκες απαιτούν την παρουσία τους). Και αυτό, καλά κάνουν το καθεστώς και οι παραφυάδες του, να το συνειδητοποιήσουν.

Όπως έγραψε και ο δολοφονημένος από τους φασίστες ποιητής Δώρος Λοΐζου: " Εμείς πάντως, θα τους αντισταθούμε. Όποιοι και να'ναι, όσοι και να'ναι, όσο δυνατοί και να'ναι".

Και όπως έγραψε και ο Λ. Ζαφειρίου: "Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω την ελεφθερία ελεφθερία το φόνο φόνο την ενοχη ενοχη μ' ένα πείσμα τρελου που σκαλίζει στον τοίχο τ' όνομά-του με τα νύχια... "

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο


Η αλογόμυγα του ΑΚΕΛ προτείνει...

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009


Όσοι θέλησαν να χαρίσουν την Κύπρο στην Τουρκία το 2004 με το Σχέδιο Ανάν, παραβιάζοντας κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Διεθνούς Δικαίου, κάνουν τώρα ανασκόπηση της στρατηγικής που ακολούθησαν, για να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη εν όψει του νέου σχεδίου τύπου Ανάν που μαγειρεύεται.


Εγχώριοι και μη εξυπηρετητές ξένων συμφερόντων, δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ότι ο κυπριακός λαός δεν διαφώνησε απλά και μόνο σε κάποια σημεία του σχεδίου, αλλά το απέρριψε ενσυνείδητα επειδή καταβαράθρωνε την αξιοπρέπεια του, προτείνοντας μια άδικη λύση για τα θύματα της τουρκικής εισβολής, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του κατακτητή, βιαστή, λεηλάτη και δολοφόνου Αττίλα.


Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει όποιος διαβάσει την μελέτη της αλογόμυγας του ΑΚΕΛ, κ.Πραξούλας Αντωνιάδου, προέδρου των ΕΔΗ, φανατικής οπαδού της λέσχης Ανάν, που στήριξε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια στις προεδρικές εκλογές και διορίστηκε μετά στις τεχνικές επιτροπές μαζί με πολλούς άλλους υποστηρικτές του ΝΑΙ (ναι εκείνες τις επιτροπές που καταρτίστηκαν απλά και μόνο για τα γαλανά μας μάτια), στήριξε το ΑΚΕΛ στις ευρωεκλογές και έκανε την εμφάνιση της σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή των Ευρωεκλογών ως εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.


Στην εν λόγω μελέτη με τίτλο «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες μετά την λύση του Κυπριακού» η οποία επιχορηγήθηκε από το παράρτημα του ΠΡΙΟ Νορβηγίας στην καρδιά της Λευκωσίας, γίνεται αρχικά μια ανασκόπηση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας από το 1999, αλλά και των εμπορικών σχέσεων του «νότου» - όπως προκλητικά αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας – με την Ελλάδα και των εμπορικών σχέσεων του «βορρά» - όπως προκλητικά αναφέρονται οι κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας – με την Τουρκία.


Εν συνεχεία η συγγραφέας προσπαθεί να βρει κάποιες ευκαιρίες που θα έχει η Κύπρος από την αναπτυξιακή δυναμική στην Τουρκία «από την αναθέρμανση των σχέσεων» του θύτη με το θύμα. Παραθέτει τις εμπορικές ευκαιρίες μιας λύσης σε αβάσιμους αριθμούς, καταλήγοντας αυθαίρετα στο αρκετά ανασφαλές και υποκειμενικό συμπέρασμα ότι σε κάθε νοικοκυριό θα αναλογούν 5.500 ευρώ κάθε χρόνο. Στη μελέτη δε φαίνεται να λαμβάνονται υπόψιν οι οικονομική ζημιά των προσφύγων, οι οποίοι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους εδώ και 35 σχεδόν χρόνια, η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές και πολλά άλλα βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα ανέμενε κανείς να συνυπολογιστούν.



Λαμβάνοντας υπόψιν μας δηλώσεις δικών μας αλλά και ξένων αξιωματούχων, ότι δηλαδή το 2009 είναι καιρός πλέον να λυθεί το Κυπριακό, ότι θα μας το φέρνουν και θα μας το ξαναφέρνουν μέχρι να το δεχθούμε, ότι το σχέδιο Ανάν κοιμάται και ότι αυτή η μελέτη προσπαθεί να πείσει τα θύματα της εισβολής ότι θα έχουν οικονομικά οφέλη από την όποια λύση, αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι «άρχισαν τα όργανα να παίζουν».


Η κ.Πραξούλα πιστεύει ότι το ΟΧΙ του 2004 οφείλεται στο γεγονός ότι ο κυπριακός λαός δεν είχε οικονομικά οφέλη από την λύση τύπου Ανάν; «Λογαριάσατε λάθος με το νου σας εμπόροι, δεν μετριέται πατρίδα, λευτεριά με τον πήχυ!».


ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias-watch

ΠΑΤΡΙΔΑ (ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ)

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Το νέο τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη σοκάρει. Αλλά τα λέει έξω από τα δόντια, για το δράμα του λαού μας και την κατάντια μας.

Αφιερωμένο στα άθλια υποκείμενα που περνούν τη γραμμή για ένα καζίνο και ένα πούρο φτηνό, αφιερωμένο σε αυτούς τους μικρούς που επιθυμούν τη νεολαία μας, αντί από Σολωμούς και από αγωνιστές των οδοφραγμάτων , να αποτελείται από κακομαθημένα εγωϊστόπαιδα που οι αξίες τους θα είναι οι LOUIS VUITTON και τα ARMANI.


Ευτυχώς όμως η Κύπρος δεν παράγει μόνο ανάγωγους και παρτάκηδες. Παράγει και Αλκίνοους και Λάζαρους και Σέρτηδες. Ανθρώπους που τα λένε έξω από τα δόντια. Χωρίς να υπολογίζουν το προσωπικό και το οικονομικό κόστος, χωρίς να ποντάρουν στην εύνοια του συστήματος.


ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH









ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
"
Πατρίδα"
(CD: ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ, 2009)

Λοιπóν, αγρίεψε ο κóσμος σαν καζάνι που βράζει
σαν το αίμα που στάζει, σαν ιδρώτας θολóς
Πóτε πóτε γελάμε, πóτε κάνουμε χάζι
και στα γέλια μας μοιάζει να γλυκαίνει ο καιρóς.

Μα óταν κοιτάζω τις νύχτες τις ειδήσεις να τρέχουν
ξέρω óτι δεν έχουν νέα για να μου πουν
Ήμουν εγώ στη φωτιά, ήμουν εγώ η φωτιά
είδα το τέλος με τα μάτια ανοικτά.

Είδα τον πóλεμο φάτσα, τη «φυλή» και τη «ράτσα»
προδομένη απó μέσα, απ' τους πιο πατριώτες
Να χουν τη μάνα μου αιχμάλωτη με τ' óπλο στο στóμα
Τα παιδιά τους στολίζουν σήμερα τη Βουλή.

Κάτω απó ένα τραπέζι, το θυμάμαι σαν τώρα,
με μια κούπα σταφύλι στου βομβαρδισμού την ώρα
είδα αλεξίπτωτα χίλια στον ουρανó σαν λεκέδες
Μου μιλούσε ο πατέρας μου να μη φοβηθώ.

«Κοίταξε τι ωραία που πέφτουν!
Τι ωραία που πέφτουν...»

Είδα γονείς ορφανούς, ο ένας παππούς απ' τη Σμύρνη
στη Δράμα πρóσφυγας πήγε να βρει βουλγάρικη σφαίρα
κι ο άλλος, Κύπριος φυγάς στο μαύρο τóτε Λονδίνο
στα είκοσι επτά του στα δύο τον κóψανε οι Ναζί.

Είδα μισή Λευκωσία, βουλιαγμένη Σερβία
στο Βελιγράδι ένα φάντασμα σ' άδειο ξενοδοχείο
Αμερικάνικες βóμβες και εγώ να κοιμάμαι
αύριο θα τραγουδάμε στης πλατείας τη γιορτή.

Είδα κομμάτια το κρέας μες στα μπάζα μιας πóλης
είδα τα χέρια, τα πóδια πεταμένα στη γη
είδα να τρέχουν στο δρóμο με τα παιδιά τους στον ώμο
κι εγώ τουρίστας με βίντεο και φωτογραφική.

Εδώ στην άσχημη πóλη που απ' την ανάγκη κρατιέται
ένας λαóς ρημαγμένος μετάλλια ντóπας ζητάει
Ολυμπιάδες κι η χώρα ένα γραφείο τελετών
θα σου ζητήσω συγνώμη που σε μεγάλωσα εδώ.

Τους είχα δει να γελάνε οι μπάτσοι κι απ' την Ομóνοια
να πετάν δακρυγóνα στο πυροσβεστικó
Στο παράθυρο εικóνισμα, άνθρωποι σαν λαμπάδες
και τα κανάλια αλλού να γυρνούν το φακó.

Και είδα ξεριζωμένους να περνούν τη Γραμμή
για μια πóρνη φτηνή ή για καζίνο και πούρα
Έτσι κι αλλιώς μπερδεμένη η πίστη μας η καημένη
ο Σολωμóς με Armani και την καρδιά ανοιχτή.

Δε θέλω ο εαυτóς μου να 'ναι τóπος δικóς μου
ξέρω πως óλα αν μου μοιάζαν θα ταν αγέννητη η γη
Δε με τρομάζει το τέρας, ούτε κι ο άγγελóς μου
ούτε το τέλος του κóσμου, με τρομάζεις εσύ.

Με τρομάζεις ακóμα, οπαδέ της ομάδας
του κóμματος σκύλε, της οργάνωσης μάγκα
διερμηνέα του Θεού, ρασοφóρε γκουρού
τσολιαδάκι φτιαγμένο, προσκοπάκι χαμένο

Προσεύχεσαι και σκοτώνεις, τραυλίζεις ύμνους οργής
έχεις πατρίδα το φóβο, γυρεύεις να βρεις γονείς
μισείς τον μέσα σου ξένο κι óχι, δεν καταλαβαίνω
δεν ξέρω πού πατώ και πού πηγαίνω

Το ΑΚΕΛ να δει το πρόβλημα στον καθρέφτη

Ρε παλιόπαιδο Μαριούι, θωρείς με ίνταλος σε θωρώ; Ετσι σε εδασκαλέψαμεν στην ΕΔΟΝ ρε παλιοδερυνιώτικο; Τον θείο τον Λένιν που πίσω μου θωρείς τον; Αν ξαναγράψεις πελλάρες για Το Κόμμα εννά σου πέψει την Cheka και τον Κκουλλά να σε σάσουν καλά

ΣΗΜΕΡΙΝΗ - 18/06/2009 | ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/eks%20aformis/163837

Είναι παράδοξο και αντιφατικό αφ’ εαυτού, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού το επανέλαβε προχθές. Επιστράτευσε, δηλαδή, την παλιά ψυχολογία του κόμματος-θύματος καταδίωξης, για να περιγράψει τη φρέσκια επιτυχία που το ΑΚΕΛ, ως κόμμα εξουσίας πλέον, είχε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές στην Κύπρο. Μετά από συζήτηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών στο Πολιτικό Γραφείο, ο Άντρος Κυπριανού διαβεβαίωσε ότι αυτά τα αποτελέσματα «απέδειξαν στην πράξη ότι ο λαός αποστρέφεται και καταδικάζει τον αντιακελισμό-αντικομμουνισμό, και τις συκοφαντίες περί αντιευρωπαϊκού τάχα και ευρωφοβικού ΑΚΕΛ. Καταδεικνύουν, επίσης, ότι ο λαός αποστρέφεται και καταδικάζει, μεταξύ άλλων, την ισοπεδωτική ατεκμηρίωτη αντιπολίτευση, τις επιθέσεις κατά της πολιτικής του ΑΚΕΛ και του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό, τις πολιτικές των κενών συνθημάτων και της υπερπατριωτικής ρητορείας, καθώς και τις λογικές που παραμένουν προσκολλημένες στο παρελθόν, χωρίς να αρθρώνουν πειστικό πολιτικό λόγο για το πώς απαλλάσσουμε την Κύπρο από την κατοχή και επανενώνουμε τη χώρα μας».

Παρά το ότι ο Άντρος Κυπριανού τάσσεται φιλολογικά ενάντια «στις λογικές που παραμένουν προσκολλημένες στο παρελθόν», εντούτοις εξωτερικεύει τις σκέψεις του, χρησιμοποιώντας φρασεολογία που παραπέμπει σε εκείνες ακριβώς τις λογικές του παρελθόντος. Οι δηλώσεις του για τις Ευρωεκλογές είναι ανεδαφικές και θα έλεγα σουρεαλιστικές, τόσο κυριολεκτικά όσο και συμβολικά-πολιτικά. Μιλά για το 34,90% του ΑΚΕΛ, «που απέδειξε στην πράξη ότι ο λαός αποστρέφεται και καταδικάζει τον αντιακελισμό-αντικομμουνισμό», αλλά αν δούμε τη θέση του αυτή με τη δική του λογική σε κυριολεκτικό επίπεδο, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι «ο λαός» που «αποστρέφεται και καταδικάζει τον αντιακελισμό-αντικομμουνισμό», αλλά το 34,90% που ψήφισε ΑΚΕΛ. «Λαός» είναι και το 65,10% που δεν ψήφισε ΑΚΕΛ, εκτός κι αν ο Άντρος Κυπριανού διαφωνεί.

Αν δούμε τώρα τη θέση του αυτή σε συμβολικό-πολιτικό επίπεδο θα διαπιστώσουμε ότι ο Άντρος Κυπριανού, ένας νέος άντρας, ένας νέος αριστερός πολιτικός και ένας νέος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, εν έτει 2009, με το κόμμα του να είναι πλέον κυβέρνηση στην Κύπρο, μιλά όπως θα μιλούσε ο Δημήτρης Χριστόφιας στη θέση του, μιλά όπως θα μιλούσε ο Εζεκίας Παπαϊωάννου στη θέση του, μιλά όπως θα μιλούσε ο Φιφής Ιωάννου στη θέση του και μιλά όπως θα μιλούσε κάθε άλλος παλιός Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, όταν το κόμμα λειτουργούσε σε συνθήκες παρανομίας επί αγγλοκρατίας ή ακόμα όταν υπέφερε διακρίσεις και διώξεις από παλιές κυβερνήσεις της Δεξιάς. Όταν δηλαδή υπήρχε πραγματικά ο «αντιακελισμός-αντικομμουνισμός», στον οποίο αναφέρεται ο Άντρος Κυπριανού.

Σήμερα όμως, με τον κομμουνισμό να έχει καταρρεύσει και καταργηθεί μετά από λαϊκές ειρηνικές επαναστάσεις εδώ και είκοσι χρόνια, δεν υπάρχει αντικομμουνισμός, όχι τουλάχιστον στην Ευρώπη και όχι τουλάχιστον στην παλιά ιδεολογική του φόρτιση και φανατισμό.

Όσο για τον «αντιακελισμό» που βλέπει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, δεν είναι τίποτε άλλο από την έκφραση πολιτικών διαφωνιών προς το κόμμα του, μέσα στο δημοκρατικό προτσές. (Για να θυμηθώ και λίγο τη γλώσσα της αριστερής εφηβείας μου). Δεν νομίζω να προσφέρει υπηρεσία στο κόμμα του ή στην Κύπρο ο Άντρος Κυπριανού, με το να παρουσιάζει κάθε πολιτική διαφωνία προς το ΑΚΕΛ ως «αντιακελισμό». Μέσα σε μια δημοκρατία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι όλες σεβαστές. Ένας που διαφωνεί με το ΑΚΕΛ, δεν σημαίνει ότι θέλει να το αφανίσει, όπως δηλώνει η παλιά και οπισθοδρομική λογική του «αντιακελισμού».

Το ΑΚΕΛ, ένα ολοκληρωτικό κομμουνιστικό κόμμα που έγινε εξουσία μέσα στο δημοκρατικό σύστημα στην Κύπρο, χάρη στην ευελιξία του να συνεργαστεί με αστικές δημοκρατικές δυνάμεις και να αφήσει κατά μέρος την επιδίωξη της μονοκομματικής δικτατορίας του προλεταριάτου, θα πρέπει επιτέλους να αρχίσει να δέχεται καλοπροαίρετα την πιο βασική αρχή της δημοκρατίας, δηλαδή ακόμα και την πιο σκληρή αρνητική κριτική.

Το πρόβλημα του ΑΚΕΛ είναι με τον αυταρχικό και συγκεντρωτικό εαυτό του, όχι με τους άλλους. Θα πρέπει, λοιπόν, να συνηθίσει την πολυφωνία της δημοκρατίας, να προσαρμοστεί και να ενσωματωθεί πραγματικά σε αυτήν, και όχι να τη χρησιμοποιεί μόνο για να αυξάνει τα ποσοστά του.

Για την αντιγραφή: ΟΝΗΣΙΛΛΟΣ για το christofias-watch

ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΤΟΥ ΠΟΛΟΥ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Εγώ όμως τι θα απογίνω εάν γίνει Τρίτος Πόλος;


Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Ντίνου Ηλιάδη στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής. Δυστυχώς όμως σε ώτα μη ακουόντων απευθύνεται ο Ν.Ηλιάδης, αφού οι προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, είναι πολύ μεγάλες για να τις υπερβεί η αυτονόητη δημιουργία Τρίτου Πόλου.






Αδήριτη ανάγκη η δημιουργία Τρίτου Πόλου

Του Ντίνου Ηλιάδη

«Ημείς αυτοί ημάς αυτούς και ενικήσαμεν και ηττήθημεν»
ΠΛΑΤΩΝ, ‘Μενέξενος’


Στην πολιτική όπως σε κάθε ανθρώπινη εκδήλωση, υπάρχουν τα πρωτεύοντα και τα δευτερεύοντα, τα κύρια και τα παρεπόμενα. Η ανάλυση των εκλογών, όπως κι αν τη δει κανείς, σ’ ένα πρωτεύον και κύριο συμπέρασμα κατατείνει: ότι τα πολιτικά μας πράγματα βρίσκονται σε επικίνδυνη φάση διπολισμού. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μονοπωλούν την πολιτική ζωή και οι άλλοι απλώς (παρ-)ακολουθούν, αδυνατώντας να επέμβουν δραστικά. Σήμερα, τα δεδομένα χαρακτηριστικά της κατοχής και αναζήτησης λύσης, αναδεικνύουν το συγκεκριμένο διπολισμό σε εκρηκτικό μίγμα, με (δυστυχώς) προβλεπτές συνέπειές. Είναι γι’ αυτό που η συνένωση του Κεντρώου χώρου, που πριν ήταν επιβεβλημένη πολιτική πράξη, γίνεται σήμερα αδήριτη ανάγκη και καθιστά υπόλογους στην Ιστορία όσους την υπονομεύουν.

Αδήριτη ανάγκη καθιστά τη δημιουργία ενός ισχυρού Τρίτου Πόλου, η δηλωμένη ταύτιση απόψεων στο Κυπριακό μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ –που μόνο στις σύντομες προεκλογικές περιόδους εμφανίζονται διαφοροποιημένοι! Ας μην ξεχνούμε ότι και το σχέδιο Ανάν εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε με το σκεπτικό ότι θα στηριζόταν «ενθουσιωδώς» από τα 2 μεγάλα κόμματα. Και το μεν ένα το (υπο-)στήριξε ενθουσιωδώς, το δε άλλο τράβηξε πίσω την τελευταία στιγμή …για «να το τσιμεντώσει»!

Με την εκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου στην προεδρία και ιδίως μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου 2004, η συνένωση φαινόταν εύκολη υπόθεση (έστω και μη επείγουσα). Υπολειπόταν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να πάρουν την απόφαση. Η απόφαση, με διάτρητες προφάσεις, δεν πάρθηκε ποτέ. Μετά την οριακή ήττα του Κέντρου στις προεδρικές εκλογές και βεβαίως το θάνατό του Τάσσου Παπαδόπουλου, μετά τη σύμπραξη ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ με την κυβέρνηση Χριστόφια και μετά την ανάδειξη νέου Προέδρου Βουλής, η συνένωση πλέον κατέστη όνειρο άπιαστο.

Η κατάκτηση της εξουσίας από το ΑΚΕΛ (χωρίς ένα δάκρυ από το ΔΗΣΥ!) και η εν συνεχεία στήριξη του κ. Αναστασιάδη στους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια –εν ονόματι συνετής δήθεν αντιπολίτευσης– δεν αφήνει αμφιβολία ότι τη δεδομένη στιγμή, ομού οι ηγεσίες των 2 μεγάλων κομμάτων θα παρουσιάσουν τη «λύση» και ομού θα υποστηρίξουν «ενθουσιωδώς» την αποδοχή της! Ήδη, δείγμα των όσων έπονται, αποτελεί ο τρόπος που ερμηνεύτηκε και εμφανίσθηκε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών: σαν ...νίκη των δυνάμεων που στηρίζουν τους χειρισμούς Χριστόφια! Και ...νικήτριες δυνάμεις είναι ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ (η ηγεσία της ΕΔΕΚ ας μη βαυκαλίζει τους οπαδούς της για την παροδική νίκη).

Το 2004, το άθροισμα των ποσοστών των 2 ακραίων κομμάτων ξεπέρασε το 50%, το 2006 ξεπέρασε το 60%, ενώ το περασμένο Σάββατο ξεπέρασε και το 70%. Με τα σημερινά δεδομένα, το 2011, θα φτάσουν το 80% με τα ενδιάμεσα μικρά κόμματα να φθίνουν συνεχώς. Ήδη, δεν μιλούμε για τάσεις διπολισμού, αλλά για διπολισμό σε έξαρση…

Αναστρέψιμη πιθανόν να είναι η εξέλιξη αυτή, μόνο αν δημιουργηθεί ένα αντίπαλο δέος στα 2 κόμματα. Ένας Τρίτος Πόλος, αριθμητικά εξίσου ισχυρός, ως προς δε τα εθνικά και κοινωνικά του χαρακτηριστικά ισχυρότερος. Πολιτικοί ή ιδεολογικοί λόγοι που να αντιμάχονται τη δημιουργία τρίτου ισχυρού σχήματος δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο προσωπικοί λόγοι, ατομικά συμφέροντα και κεκτημένα. Πολιτειακά, πολιτικά και κομματικά αξιώματα και πόστα προσωπικής εξυπηρέτησης, είναι ό,τι διακυβεύεται στο βωμό της συνένωσης. Εξ ου και το μέγα πρόβλημα της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι αυτοί που αποφασίζουν για τη συνένωση είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα κληθούν να θυσιάσουν ενδεχομένως τα κεκτημένα τους.

Εναπόκειται, λοιπόν, στις ηγεσίες ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ να δρομολογήσουν τώρα τις διαδικασίες. Ήδη έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Πιο πρόσφατη η δυνατότητα συνεργασίας στις Ευρωεκλογές, που ήταν ανέξοδη σε ουσία (εκλογή 2 Ευρωβουλευτών), θα πρόσθετε δε δυναμική, τη σημασία της οποίας εύκολα μπορεί κανείς να εικάσει. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία και το συχνά επαναλαμβανόμενο «δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες» κατάντησε πια ανέκδοτο. Ας ελπίσουμε ότι η δήθεν νίκη της ΕΔΕΚ δεν θα την οδηγήσει σε πολιτικό σνομπισμό και ότι η όντως ήττα του ΔΗΚΟ θα το κάνει να σκεφτεί ωριμότερα. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, αυτοί προβάλλουν τα προσκόμματα. Θα πάρουν άραγε τα μηνύματα των καιρών; Ίδωμεν!...

ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ