ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΕ!!!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

«Ο δηκοϊκός πρόεδρος φέρεται να αποχώρησε θυμωμένος από το Προεδρικό αφού τα έβαλε με τον Πρόεδρο για υποβάθμιση του ΔΗΚΟ».

Η υποβάθμιση και ο εξευτελισμός του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Το ΔΗΚΟ ήταν το μεγαλύτερο κόμμα, από αυτά που στήριξαν σθεναρά τον αγώνα του κυπριακού λαού, ενάντια στο σχέδιο Ανάν. Το ΔΗΚΟ όμως είναι και το μόνο κόμμα, που ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία, από την ημέρα εκλογής του ευέλικτου*, παρόλο που είναι και το κόμμα, στο οποίο οφείλει την εκλογή του ο ευέλικτος**.

Ενόψει λοιπόν ενός νέου δημοψηφίσματος για ένα σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμη χειρότερου και από αυτού που απορρίφθηκε το 2004, είναι για να διερωτάται κανείς, αν η υποβάθμιση και η απαξίωση του ΔΗΚΟ είναι τυχαία.

«Διαμαρτυρήθηκε για απόδοση ρόλου σε «δορυφόρους», όπως απεκάλεσε την Έπαλξη, την Κίνηση Ελευθέρων Πολιτών αλλά και τους ΕΔΗ».

Ο Μάριος δεν ενοχλήθηκε όταν οι «δορυφόροι», ή οι «διάφορες κινήσεις και προσωπικότητες» όπως τους αποκαλεί ο Ευαγόρου του ΑΚΕΛ, ή οι νενέκοι όπως τους αποκαλούμε εμείς, κατέλαβαν με συντριπτική πλειοψηφία τις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας, βοηθώντας να προσπεραστεί η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και να ξεκινήσουν άμεσα οι ντροπιασττικές διαπραγματεύσεις της εκτροπής και της παρανόησης, ή όταν οι προαναφερθέντες ανέλαβαν ολόκληρα υπουργεία.

Αντιθέτως, όταν κάποιοι δηκοϊκοί συναγωνιστές ασκούσαν έντονη κριτική σ’αυτά τα οποία σήμερα αντιλήφθηκε ο Μάριος, αυτός φρόντισε να τους τοποθετήσει σε άλλο «στρατόπεδο» και κάποιοι άλλοι πρώην απαχθέντες ή/και γλειφτρόνια του καθεστώτος, δεν έχαναν ευκαιρία να τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.

Για την σημερινή κατάντια λοιπόν, του ιστορικού αυτού κόμματος, βαρύτατες είναι οι ευθύνες του Μάριου, του Μάρκου, της Αθηνούλας και των λοιπών «δορυφόρων» του οδοστρωτήρα, που κατέχουν θέση εντός των τειχών του ΔΗΚΟ.


* Χαρακτηρισμός που δόθηκε στον Δ.Χριστόφια, για τους χειρισμούς του στο θέμα των εποίκων.

** Χαρακτηρισμός που δόθηκε στον Δ.Χριστόφια, για τους χειρισμούς του στο θέμα του Λιμνίτη.


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

ΠΟΣΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΠΙΑ;

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009


Εύκολο τελικά να κάνεις τον άλλο να σιωπά. Είτε τον απειλάς, είτε τον κανονίζεις!


Η στάση του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, δείχνει την ανεπάρκεια και την ιδιοτέλεια των δύο χώρων που έπρεπε να ηγούνται του κυπριακού αντικατοχικού κινήματος.


Βεβαίως όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είναι εναντίον των κομματικών προτάσεων για διορισμό ημετέρων τους σε ΕΔΥ, ημικρατικούς οργανισμούς κλπ. Στα διάφορα συμβούλια πρέπει να διορίζονται άτομα ικανά, ανεξαρτήτως κομματικής ή μη προέλευσης και όχι κομματικοί εκλεκτοί (συνήθως μάλιστα οι κομματικοί εκλεκτοί είναι ανίκανα γλειφτρόνια που το μόνο τους προσόν είναι η κολακεία της ηγεσίας των κομμάτων που τους προτείνουν).


Πέραν αυτού, μας προκαλεί έκπληξη το ότι η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, έχουν αφιερώσει τόση ενέργεια κι έχουν επιδείξει πολύ περισσότερο δυναμισμό προς το Δ. Χριστόφια για το διορισμό των ημετέρων τους στους ημικρατικούς, από ό,τι έκαναν σε σχέση με το μείζον θέμα του Κυπριακού.


Είχαμε πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις, κάτι που δε γίνεται ή έστω γίνεται σε πολύ μικρότερο βαθμό για το Κυπριακό. Ακούσαμε μάλιστα για "κόκκινες γραμμές", για "casus belli" και για άλλα κουφά.
Δεν είναι "κόκκινες γραμμές" και "casus belli" η επαναφορά του Σχεδίου Ανάν, ο ενταφιασμός της 8ης Ιουλίου, η αποδοχή δεκάδων χιλιάδων εποίκων, η ρατσιστική εκ περιτροπής προεδρία, τα συνιστώντα κράτη, οι εκβιασμοί ΜΜΕ και κομμάτων, οι συλλήψεις και οι παρακολουθήσεις πολιτών και είναι οι διορισμοί στους ημικρατικούς!!!!!!

Την ίδια ώρα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έχουν αφήσει ακέφαλο τον πατριωτικό αντικατοχικό χώρο των πολιτών, με ένα αδύνατο, ανοργάνωτο και επικοινωνιακά ανεπαρκές ΕΥΡΩΚΟ που μόνο του αδυνατεί να διαδραματίσει το ρόλο του πρωταγωνιστή και οι πολίτες στρέφονται απελπισμένοι προς ακραία εθνικιστικά κινήματα ή κλείνονται στο καβούκι τους ακολουθώντας μοναχικούς δρόμους.

Ντροπή κύριοι. Από κόμματα πρωταγωνιστές (ή μάλλον ένα κόμμα πρωταγωνιστικό) του αντικατοχικού αγώνα που θα έπρεπε να είσαστε, έχετε καταντήσει κλίκες εξουσίας και διαπλοκής!

Έχετε καταντήσει θλιβεροί ουραγοί του ΔΗΣΑΚΕΛ, φτάνει να "κανονίζονται" κάποιες κλίκες εσωκομματικών ημετέρων σας. Πόσος εξευτελισμός πια;






ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ


Κλείνουν 13 χρόνια το φετινό καλοκαίρι, από τις άνανδρες δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Των δύο αυτών ηρωομαρτύρων της σύγχρονης ιστορίας μας. Που η θυσία τους εξακολουθεί να εμπνέει τον κάθε αγωνιζόμενο Έλληνα.

Στις 9 Αυγούστου, διοργανώνεται πορεία μοτοσικλετιστών από την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού. Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θα είναι παρούσα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, για να προσδοθεί μαζικότητα στη συγκεκριμένη πορεία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.


ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ – ΣΟΛΩΜΟΥ
Κυριακή 09 Αυγούστου 2009




Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια από την θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στη μαρτυρική γη της Αμμοχώστου.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ- Σολωμού που συστάθηκε πρόσφατα και απαρτίζεται από ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο της μοτοσικλέτας, σκοπεύει να προσδώσει μαζικότητα στην φετινή πορεία των μοτοσικλετιστών για την προβολή της θυσίας των δύο ηρώων.

Στην προσπάθεια μας αυτή, θεωρούμε πολύτιμη τη συμμετοχή του κάθε μοτοσικλετιστή, τη συνεισφορά των οργανωμένων συνόλων αλλά και του απλού Έλληνα Κύπριου.

Πιστεύουμε πως η διατήρηση της συλλογικής μνήμης αποτελεί σημαντικό όπλο στον κρίσιμο αγώνα που διεξάγει σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός για την εθνική του επιβίωση στις πατρογονικές εστίες.


Αύγουστος 1996 - Αύγουστος 2009

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 πμ

ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 πμ

ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 πμ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 πμ

ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Χάιλ! Να συλληφθεί και ο Παντελίδης πάραυτα!










Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του αξιότιμου (με όλη τη σημασία της λέξης) κύριου (πάλι με όλη τη σημασία της λέξης) Πέτρου Θ. Παντελίδη, ενός από τους πιο έντιμους ανθρώπους που έχει η Κύπρος μας. Συγγραφέα του βιβλίου "Από τα Σκαλοπάτια της Λευτεριάς στα Τάρταρα του Σχεδίου Ανάν".

Κύριε Παντελίδη, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τόλμη και την ευθύτητά σας. Να σας έχει ο Θεός καλά.

E.A.Δ.Κ.






Οι πιο μεγάλες ύβρεις και οι υβριστές



Τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν πολλά για τις ύβρεις που εκστόμισαν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας μερικοί φανατικοί εθνικιστές, που δεν εκφράζουν κανένα, εκτός από τον εαυτό τους. Αυτοί οι νεαροί δεν αποτελούν πια κανένα κίνδυνο, γιατί δεν είναι οργανωμένοι από καμιά ΕΟΚΑ Β’, κανένα Γρίβα με τις δάφνες του Διγενή και καμιά χούντα με την ψεύτικη ιδιότητα της εθνικής Κυβέρνησης. Και φυσικά δεν εξυπηρετούν τους στόχους κανενός σύγχρονου Κίσιγκερ, μια και οι επίγονοι του διεθνούς αυτού απατεώνα, λατρεύουν τον «πρόεδρο της λύσης», που εκλέξαμε με τη ψήφο μας.

‘Ομως αυτές οι βρισιές και η αναφορά στην περίοδο της ΕΟΚΑ Β’ και των «νεκροθαφτών της ενώσεως», μου φέρνει στη σκέψη τις δυο μεγαλύτερες ύβρεις που έχουν κάποιοι εκστομίσει εναντίον της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού. ‘Υβρεις πολύ προσβλητικές, που αποτελούν ιστορικούς λίβελους και για τους οποίους δεν υπάρχει τίμημα αποζημίωσης για μας που μας ύβριζαν και μας υβρίζουν.

Την πρώτη ύβρη την εκστόμιζαν οι οπαδοί της ΕΟΚΑ Β’ και του Γρίβα και οι φανατικοί αντιμακαριακοί της περιόδου 1968 – 1974. Ο Μακάριος διακήρυξε την πολιτική του εφικτού και ο κυπριακός λαός τον ακολούθησε δίνοντας του το 90% των ψήφων. ‘Οσοι έχουν την ηλικία μου, θυμούνται τότε τις ύβρεις εναντίον του Εθνάρχη. ‘Ομως εγώ δεν αναφέρομαι σ’ αυτές. Η μεγαλύτερη ύβρις που ακούστηκε τότε απευθυνόταν στην πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Μας ύβριζαν τότε οι αντιμακαριακοί και οι ΕΟΚΑβητατζήδες και μας αποκαλούσαν ανθενωτικούς. Αυτή κι αν ήταν βρισιά. ‘Εβριζαν τον καθένα από μας ξεχωριστά. ‘Εβριζαν όμως και το κυπριακό λαό ως σύνολο, λέγοντας ότι το 90% του λαού ήταν ανθενωτικοί. ’Εβριζαν έτσι και το ιδανικό της ένωσης, για την οποία δήθεν αγωνίζονταν. Δήλωναν έτσι ότι η τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού δεν ήθελε την ένωση.

Τη δεύτερη ύβριν την εκστομίζουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι, εραστές του καταστροφικού σχεδίου Ανάν. Μας βρίζουν, χαρακτηρίζοντάς μας ως υποστηρικτές της μη λύσης. ‘Οτι προτιμούμε τη διχοτόμηση.

Προσωπικά δεν θα ψηφίσω ποτέ ένα σχέδιο παρόμοιο με το σχέδιο Ανάν. Και όσο προσπαθούν να μας επιβάλουν τέτοια λύση, θα λέω ΟΧΙ σε τέτοια λύση και θα προτιμώ την κατάσταση όπως είναι σήμερα. Αλλά δεν ανέχομαι μερικούς ανανικούς να με βρίζουν, κατηγορώντας με ότι δεν επιθυμώ λύση. Το σπίτι μου είναι μόλις δυο χιλιόμετρα από τη γραμμή της κατοχής, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Και θα το πάρω με οποιαδήποτε λύση. ‘Ομως εγώ προτιμώ να χάσω το σπίτι μου, φτάνει να μην αποδεχτεί η Κυβέρνηση και ο λαός, λύση τύπου Ανάν, που θα διχοτομήσει την Κύπρο.

Φυσικά υπάρχουν και πολλοί που δεν αποδέχονται την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. ‘Ομως η μόνη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που είδαν, ήταν το σχέδιο Ανάν. ‘Ετσι κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορεί, που την απορρίπτουν. Θα είναι καταδικαστέοι, αν πολεμήσουν μια ομοσπονδία «με το σωστό περιεχόμενο». Αλλά μερικοί θεωρούν το «σωστό περιεχόμενο» ως απόρριψη της λύσης.

Το 1974 μας ύβριζαν οι χουντικοί, οι ΕΟΚΑβητατζήδες, οι αντιμακαριακοί και οι εθνικάφρονες. Τώρα μας βρίζουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι του ΝΑΙ με πρώτο το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, που στο φιλελεύθερο της Κυριακής, 26/7/2009 δηλώνει ότι «θα συγκρουστούμε με όσους δεν θέλουν λύση».

Τότε μας έβριζαν οι κάπηλοι της «ένωσης» ως ανθενωτικούς, τώρα μας βρίσουν οι κάπηλοι της ανανικής «επανένωσης», ότι δεν θέλουμε λύση. Εμείς απλώς δεν θέλαμε τότε να γίνουμε νεκροθάφτες της ενώσεως, όπως κατήντησαν οι δήθεν ενωτικοί. Ούτε και τώρα θέλουμε επανένωση δυο κρατών, που θα οριστικοποιήσει τη διχοτόμηση.


Πέτρος Θ. Παντελίδης

ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡ' ΑΥΤΑ!!

Χάιλ! Να συλληφθεί και η Επίτροπή, παρ' αυτά!




Πληροφορίες που έχει συλλέξει η Επιτροπή (από «έγκυρες» πηγές, κατά την προσφιλή έκφραση του πεφωτισμένου «συγγραφέα» Μακάριου Δρουσσιώτη) λένε ότι συζητήθηκε ανάμεσα σε κύκλους του Οδοστρωτήρα η ορθότητα – χρησιμότητα των συλλήψεων που έγιναν κατά την αντικατοχική εκδήλωση της 20ης Ιουλίου.


Τέθηκε η άποψη ότι οι συλλήψεις έχουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αντί να «σωφρονίζουν» τους ανεγκέφαλους νεαρούς, το μόνο που καταφέρνουν είναι:

1. Να τους φανατίζουν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα σε κάθε επόμενη δραστηριότητα τους να εκδηλώνουν χειρότερη συμπεριφορά.

2. Να τους εκκολάπτουν αριθμητικά, αφού φίλοι τους προσέρχονται στους κόλπους των οργανώσεών τους για να υποστηρίξουν τους συλληφθέντες.

3. Να τους ηρωοποιούν στα μάτια της κοινής γνώμης, αφού δημιουργείται η εντύπωση ότι τους στερείται το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των απόψεων τους (όσο λίγοι και αν είναι αυτοί).

Όμως το τελικό συμπέρασμα, φαίνεται να ήταν ότι: «Οι συλλήψεις πρέπει να συνεχιστούν γιατί η παρανομία είναι παρανομία».

Με άλλα λόγια δηλαδή
να μας δείξουν ποιος κάνει κουμάντο!


Θυμίζω τα ανακοινωθέντα του ΡΙΚ κατά την εκδήλωση του πραξικοπήματος:


10:00 π.μ. «Η Εθνική Φρουρά είναι, την στιγμήν αυτήν, κύρια της καταστάσεως. Ο Μακάριος είναι νεκρός».

10:30 π.μ. «Πάσα αντίστασης έχει εκλείψει και όστις θα προβάλει από τούδε και εις το εξής αντίστασιν
θα εκτελείται πάραυτα».


Τέθηκε επίσης η άποψη, που την βλέπουμε πρακτικά να υλοποιείται με αναμασήματα και φληναφήματα από κονδυλοφόρους του επίσημου οργάνου του Οδοστρωτήρα,
να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια δημιουργίας στην κοινή γνώμη της εντύπωσης ότι ζούμε μέρες προ πραξικοπήματος. Με τους «απορριπτικούς» να εκπροσωπούν τη «θλιβερή μειοψηφία» και που βάλλουν, αδίκως, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με αυτό τρόπο, φαίνεται ότι πιστεύουν, οι αφελείς, ότι θα καταφέρουν να εξισώσουν τον Χριστόφια με τον ... Μακάριο!!! Κούνια που τους κούναγε...



Μόδεστος για το Χριστόφιας-Watch

Τα Τάγματα Ύβρεως και Ταμπελώματος επί τω έργω

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Νεοσύλλεκτοι της Christofjungend σε ΚΕΝ. Στο άκρο δεξιά διακρίνεται ο Anef_Oriwn_Ηλικιακός_Ρατσιστής. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως στην συγκεκριμένη ΕΣΣΟ υπηρέτησε και ο Έποικ-Lover. Ο Διοικητής του στρατοπέδου, ως υψηλόβαθμος αξιωματικός και μπαρουτοκαπνισμένο Ευελικτόπουλο, έχει πολλά Astra στην στολή του.


Η ευελιξία του Ευέλικτου είναι αριστοτεχνικά απίστευτη!!

Μέσω των παρακρατικών μηχανισμών του, των χαφιέδων, της Επαγρύπνησης και των πιστών και εντεταλμένων δούλων του σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικό τομέα, οργανισμούς, ομίλους, κόμματα, συλλογικότητες, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης:

1. Συλλαμβάνει κόσμο, ασκεί "πνευματική τρομοκρατία" στον Τύπο, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, συμπεριφέρεται ως μεταμοντέρνος φασίστας,
αλλά και πάλι καταφέρνει να κατηγορεί τους πάντες ως φασίστες.

2. Ενώ είναι σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τον ΔΗ.ΣΥ., ενώ χαριεντίζεται και προστατεύει στην Βουλή τον Χρίστο Πουργουρίδη (δήλωση Κατσουρίδη "μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνια), ενώ αποδέχεται a priori 50.000 έποικους των οποίων "η καρδιά πάλλεται για την Κύπρο" όπως η Καίτη Κληρίδου, ενώ τρέχει να νομιμοποιήσει τα διχοτομικά τελετελεσμένα της εισβολής που προκάλεσε η ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ,
πάλι καταφέρνει να κατηγορεί τους πάντες ως πραξικοπηματίες.

3. Ενώ συνεχίζει απτόητος την πολιτική της Χούντας για "ομοσπονδία" με ρατσιστικές πρόνοιες (συμφωνία Λισαβώνας Ξανθόπουλου-Παλαμά - Ολτζάϋ), η οποία επιβλήθηκε τότε στον Εθνάρχη Μακάριο,
πάλι καταφέρνει να κατηγορεί τους πάντες ως φιλοχουντικούς.

Η ίδια "ευέλικτη" λογική είναι που μας έφερε και στο πρόσφατο γεγονός της σύλληψης (και πάλι) πολιτών. Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο το έχει ήδη πει πως καταδικάζει τα συνθήματα του τύπου "Χριστόφια-Προδότη-Καταδότη". Εμείς όχι μόνο τα θεωρούμε προσβλητικά προς τον θεσμό του δημοκρατικά εκλελεγμένου Προέδρου, αλλά και πολύ ύποπτα και προβοκατορικά. Αυτοί που τα λένε και τα φωνάζουν θα μπορούσαν να είναι προβοκάτορες (όπως τότε με την ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ) που
θέλουν να προετοιμάσουν το κλίμα για να δικαιολογηθούν γενικότερες "εκκαθαρίσεις" στον δημοκρατικά αντιπολιτευόμενο χώρο.

Όπως και να έχει, εμείς θεωρούμε πως οι συλλήψεις απλώς οξύνουν το κλίμα και αποτελούν ένα εφιαλτικό προηγούμενο. Πώς θα ξέρει ο κάθε δημοκρατικά αντιπολιτευόμενος πολίτης πως αυτά που λέει και γράφει δεν είναι "εξύβριση του προέδρου"; Ποιος θα το κρίνει αυτό; Τι επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση, να αποθαρρύνει τους πολίτες από να συμμετέχουν στον ελεύθερο διάλογο;

Αλλά όμως όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας και οι κολαούζοι του εκστόμιζαν ύβρεις σε βάρος άλλων, κανένας δεν εισηγήθηκε την σύλληψη του. Ας θυμηθούμε μερικά περιστατικά:

1. Στην κηδεία του Τάσσου Παπαδόπουλου δεν είχε αναφερθεί ούτε μια φορά στον ΟΧΙ που ο αείμνηστος άφησε ως παρακαταθήκη. Πέραν από αυτό, στην κηδεία του πρώην Προέδρου αντί να εκθειάσει τον νεκρό, εκθείασε το κόμμα του:
«Στο καλό να πας Τάσσο. Το κενό που αφήνεις συλλογικά θα το καλύψουμε».
http://www.sofiatimes.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12312

2. Αντί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στην επιστολή Βάσου Λυσσαρίδη, επέλεξε να πέσει στο επίπεδο της λάσπης και να εξυβρίσει τον ιστορικό ηγέτη της ΕΔΕΚ και παλαίμαχο αγωνιστή της Δημοκρατίας. Ο Δημήτρης Χριστόφιας πέρασε σαν Οδοστρωτήρας πάνω από τον Βάσο Λυσσαρίδη: «ας κριθεί και αυτός και εγώ από τις θέσεις και τις πράξεις μου και εκείνος από τα λόγια του». Αν ήταν κάποιος άλλος, μπορεί να υπήρχε δικαιολογία. Αλλά όταν ένας άνθρωπος σαν τον Λυσσαρίδη έχει να επιδείξει ΕΜΠΡΑΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ κατά του ρατσιστικού απαρντχάιντ, κατά της φασιστικής ΤΜΤ, κατά της τυραννικής Χούντας, κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, και ο Δημήτρης Χριστόφιας απέναντι σε αυτόν τον γίγαντα της Δημοκρατίας έχει να αντιπαραβάλει απλώς μια ανιαρή καριέρα κομματικής πειθαρχίας όπου σταδιακά σκαρφάλωσε την ιεραρχία του ΑΚΕΛ, τότε ναι, αυτό αποτελεί ύβρη.
http://www.sigmalive.com/news/politics/87234

3. Όταν όλα τα εκφραστικά όργανα του ΑΚΕΛ, από την ΧΑΡΑΥΓΗ μέχρι κάθε μαθητική, φοιτητική, αγροτική, γυναικεία, αθλητική, εργατική κλπ φυλλάδα, έντυπο, ραδιόφωνο ή τηλεόραση αμέσως βρίζουν και ταμπελώνουν όσους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου διαφωνούν με την κυβέρνηση ως "ακροδεξιούς", "φασίστες", "μασκοφόρους του Γρίβα", "γριβικούς", "εοκαβητατζήδες", "πραξικοπηματίες" εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Είναι αυτό χαρακτηριστικό δημοκρατίας; Πως νομιμοποιείται ηθικά ο κύριςο Πρόεδρος να συλλαμβάνει τους υβριστές του, αλλά αυτούς που βρίζουν και ταμπελώνουν δημοκρατικούς πολίτες τους προστατεύει;

4. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις βαρύτατες κατηγορίες κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου για δήθεν επαφές με στελέχη της ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ; Γιατί ποτέ δεν τεκμηριώθηκαν εκείνες οι καταγγελίες; Αυτά δεν ήταν ύβρεις κύριε Πρόεδρε; Γιατί επέδειξες ανοχή; Γιατί δεν προέτρεψες σε συλλήψεις τότε;

5. Μήπως να ξεχάσουμε το ξέσπασμα και το χυδαίο υβρεολόγιο του Δημήτρη Χριστόφια κατά του δημοσιογράφου του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Παύλου Ξανθούλη, ενώπιων μάλιστα Τούρκων και άλλων ξένων δημοσιογράφων; Αληθεύει (όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ 23/3/2009) πως αποκάλεσε τον Παύλο Ξανθούλη "μ......" απλώς και μόνο επειδή του άσκησε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ;
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&tag=8405&pubid=2748779

6. Ή μήπως είναι ψέμα πως ο Δημήτρης Χριστόφιας, γεμάτος οργή επετέθη κατά του Μητροπολίτη Πάφου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, λέγοντας πως στην Κύπρο δεν επικρατεί "θεοκρατικό καθεστώς" (εμμέσως, δηλαδή, τους κόλλησε την ταμπέλα πως θέλουν να μετατρέψουν την Κύπρο σε "ιρανικού" ή ταλιμπάν τύπου κράτος) επειδή οι τελευταίοι έθεσαν μερικά καυτά ερωτήματα για το θέμα των εξελίξεων στο κυπριακό;
http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=31294&colid=&catid=48&dt=2008-08-24%200:0:0

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων της Christofjungend.
Οι "Μικροί Ποδηλάτες" (βαθμός που έχουν τώρα) ευελπιστούν μια μέρα
να γίνουν και αυτοί "Μεγάλοι Οδοστρωτήρες. "

Δυστυχώς ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει οδοστρώσει και ασφαλτοστρώσει την κυπριακή κοινωνία. Δημιουργεί τα Τάγματα Ύβρεως και Ταμπελώματος, πιστούς στρατιώτες οι οποίοι έχουν κατακλύσει ακόμη και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ έχουν παρεισφρείσει ήδη στην δημόσια υπηρεσία, στις υπηρεσίες πληροφοριών, και έχουν αλώσει τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Στο διαδίκτυο δε, με την εύκολη ανωνυμία έχουν ξαμοληθεί μια χούφτα μέλη των Ταγμάτων Ύβρεως και Ταμπελώματος και έχουν δημιουργήσει (αφού γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και ανέξοδα) δεκάδες σελίδες οι οποίες εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο και μόνο στόχο έχουν να ταμπελώνουν ως "ακροδεξιούς" και "φασίστες" και να βρίζουν ασυστόλως όσους αντιπαρατίθενται στην πραγματική ακροδεξιά των Ε.ΔΗ.-Ε.ΛΑ.Μ.-ΔΗ.ΣΥ. και στον πραγματικό φασισμό που ανέχεται και υποθάλπει η Ευέλικτη Διακυβέρνηση.

Χρέος μας είναι να απομονώσουμε τους ακροδεξιούς προβοκάτορες, τα δεκανίκα της Διζωνικής όπως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το ΕΛΑΜ, και τα πεντέξι άρρωστα απολειφάδια της ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ. Χρέος μας είναι να αντισταθούμε και στον φασισμό των Χρυσαυγιτών, αλλά και στον κρατικό φασισμό και την φίμωση των Χαραυγιτών.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ως κόρη της αντιχουντικής "μητέρας-οργάνωσης", δηλαδή της "Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα", πιστή στους αγώνες για την ελευθερία και το δίκαιο λέει:

Ούτε φασιστικά συνθήματα τύπου Hitlerjungend, ούτε φασιστικές συλλήψεις τύπου Christofjungend. Μόνο ελευθερία σκέψης, λόγου και σάτιρας στα πλαίσια της δημοκρατίας.


ΟΝΗΣΙΛΟΣ για το christofias-watch

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΕΔΟΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009


Στη φωτογραφία, φωτογράφος κομματόσκυλο του Οδοστρωτήρα,
επί του καθήκοντος!



Θυμάστε εκείνο το " Ο Μεγάλος Αδελφός σε παρακολουθεί";

Δεν είναι αποκύημα φαντασίας του Όργουελ. Τώρα μας παρακολουθούν τα επίδοξα οδοστρωτηράκια της ΕΔΟΝ. Η χουντική πρακτική του χαφιέ επανέρχεται.


Να τι δημοσιεύθηκε στη Σημερινή του Σαββάτου 26/7/2009.


Η φωτογράφος της ΕΔΟΝ

Μαθαίνουμε ότι στην πρόσφατη αντικατοχική εκδήλωση, που έγινε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, μια νεαρή κοπελίτσα που έκανε τη φωτο γράφο έβγαζε αβέρτα φωτογραφίες των παρισταμένων. Η περίεργη παρουσία της επισημάνθηκε από πολλούς για έναν κυρίως σοβαρό λόγο: Μόλις τέλειωσε την αποστολή της, παρέδωσε τη φωτογραφική μηχανή σε γνωστό στέλεχος της ΕΔΟΝ, προφανώς για τα περαιτέρω. Μετά την ΚΥΠ, τώρα έχουμε και την ΕΔΟΝ να παρακολουθεί και να φωτογραφίζει πολίτες που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής;

Α.Ν.


Σημέίωμα της Επιτροπής:

Χουντικές
πρακτικές αναβιώνουν φίλες και φίλοι.

Και μετά μας λένε κάποιοι υπερβολικούς που παρομοιάζουμε συμπεριφορές του καθεστώτος της Πενταετίας με το καθεστώς της Επταετίας.

Μας λένε υπερβολικούς που παρομοιάζουμε τα τανκς της χούντας με τους οδοστρωτήρες του Ευέλικτου.

Παρακολουθήσεις, εκβιασμοί, συλλήψεις, πνευματική τρομοκρατία.

Χμμμ....

Μήπως δεν είμαστε τόσο υπερβολικοί;

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Έτσι μπράβο. Εσείς διασπασμένοι, εγώ ο Δημήτρης και το ΔΗΣΑΚΕΛ ενωμένοι!




Ο Γιώργος Γεωργίου, κατέγραψε με ακρίβεια στο τελευταίο του άρθρο στο "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" τη σημερινή απογοητευτική εικόνα του αντικατοχικού κινήματος. Το οποίο παραμένει πολυδιασπασμένο, χωρίς ένα σοβαρό καθολικό αξιόπιστο Φορέα να ηγείται των πολιτών που διεκδικούν μία δίκαιη λύση.



Διαβάστε προσεκτικά. Πολύ προσεκτικά (σημείωση: το υστερόγραφο που περιλαμβάνεται πιο κάτω, είναι αφιερωμένο από το Γιώργο στη μεγάλη του αδυναμία, το γιο του Εμμανουήλ)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Άστε το σκόρπιο αντάρτικο, Κυπριακό Ποντίκι 24/7/2009
Είναι πασίδηλο ότι οι συνθήκες που ζούμε και αυτά που βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες, είναι αυτά που ζούσαμε στις αρχές του 2004, μέχρι και το δημοψήφισμα, με την διαφορά ότι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος ενέπνεε στο λαό την διάθεση για αγώνα και αντίσταση, ενώ ο σημερινός δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σ’ αυτούς που θα στηρίξουν το λαό, αλλά σ’ αυτούς που θα προσπαθήσουν να τον παραπλανήσουν για να αποδεχτεί μια διευθέτηση – κλείσιμο του κυπριακού.
Μια ακόμη διαφορά είναι πως οι ξένοι και οι ντόπιοι που επιθυμούν κλείσιμο του κυπριακού, θα είναι προσεκτικότεροι αυτή τη φορά και θα χρησιμοποιήσουν δύο μεγάλα, όπως θεωρούν, ατού:

Τα ΜΜΕ, την πλειοψηφία των οποίων ελέγχουν με κάποιο τρόπο και την ανυπαρξία του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Στην αντίπερα όχθη, η ήττα του Τάσσου Παπαδόπουλου και ο θάνατος του άφησε το λαό χωρίς ηγέτη, χωρίς καθοδηγητή, χωρίς στήριγμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο λαός έχει αρχίσει να ξυπνά και να καταλαβαίνει ότι ο Χριστόφιας τον οδηγεί σε καταστροφικά μονοπάτια.
Ωστόσο, η φωνή της αντίδρασης είναι κατακερματισμένη, οι πυρήνες της αντίστασης είναι σαν μικρές αντάρτικες ομάδες που κτυπούν, προκαλούν κάποιες ζημιές στον εχθρό, αλλά ο όγκος του πυρός είναι μικρός και δεν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι φωνές της αντίδρασης είναι περιστασιακές και άναρθρες κραυγές, όπως το συλλαλητήριο της 20ης του Ιούλη, ενώ κάποια στοιχεία, με την συμπεριφορά τους απωθούν τον συντηρητικό κύπριο από το να προσεγγίσει αυτές τις ομάδες πολιτών που δεν δέχονται τις μεθοδεύσεις του Χριστόφια.
Απαιτείται λοιπόν η συνένωση όλων αυτών των ομάδων σε ένα συντονιστικό όργανο, για να οργανωθεί και η αντίσταση.
Απαιτείται η συγκέντρωση όλων των πυρών, για να μεγαλώσει ο όγκος της αντίδρασης και να συγκεκριμενοποιηθεί. Απαιτείται η πλήρης πολιτικοποίηση της αντίδρασης, για να γίνει μπορετό να πειστεί ο συντηρητικός κύπριος, που δεν αρέσκεται σε ακρότητες και αχρείαστους φανατισμούς.
Μόνο με λογικά, πολιτικά επιχειρήματα (και δόξα τω Θεώ από αυτά μπόλικα) θα έρθουν κοντά οι έντιμοι δεξιοί, οι έντιμοι αριστεροί, οι έντιμοι κεντρώοι, όλοι οι έντιμοι τούτου του λαού.
Ειδάλλως, θα μας πουν όλους «ναζί», «εθνικιστές», «ρατσιστές» και πολέμιους της λύσης, ακόμα και «πραξικοπηματίες», όπως ακριβώς έπραξε ο Σταύρος Ευαγόρου με αφορμή αυτούς που ύβρισαν τον Χριστόφια.
Να μην δίνουμε αφορμή και να μην επιτρέπουμε σε κανένα ακελικό να εκμεταλλεύεται κάποιους δήθεν νεοναζί, για να πλήξει την άποψη κατά του επερχόμενου σχεδίου.
Όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης και ο τελευταίος πολίτης είναι χρήσιμος.
Όταν θα έρθει η στιγμή της επιλογής για το μέλλον των γενεών των ελλήνων στην Κύπρο, δεν περισσεύει κανείς.


Μην ξεχνάτε ότι εκείνο το 76% του ΟΧΙ του Απρίλη του 2004, ήταν η σύνθεση δεξιών, αριστερών, κεντρώων και άλλων.

Γι’ αυτό, ας επανασυσταθεί η Κίνηση Πολιτών, ας ενταχθούν όλοι κάτω από τη σκεπή της, ας γίνει ένα συντονιστικό όργανο, για να παλέψουμε να σώσουμε ότι περισώζεται.


Υ.Γ. Δοξάζω τον Θεό που υπάρχει το χαμόγελο σου και εκείνα τα άδολα νάζια σου, Μάνο! Αυτά είναι η δύναμη μου! Τα χαμόγελα και τα νάζια του κάθε παιδιού είναι η δύναμη μας!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ!



Πιστεύουμε ότι ειδικά το ζήτημα των νεκρών καταδρομέων είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα το οποίο δε σηκώνει απόλυτες τοποθετήσεις. Δημοσιεύουμε σε κάθε περίπτωση το σχόλιο που μας έστειλε ο φίλος Ορέστης, για να δείξουμε την αντιφατικότητα του Ευέλικτου καθεστώτος. Από τη μία ο Κατσουρίδης τους καταδικάζει στο πυρ το εξώτερον, από την άλλη ο Υπουργός(του οποίου ιστορικά οι πολιτικές καταβολές κάθε άλλο παρά ακελικές είναι) τους ανακηρύσσει ήρωες. Ο ίδιος Υπουργός που ύβρισε τον Αρχηγό της Αντίστασης Βάσο Λυσσαρίδη.

Αυτή είναι η αντιφατικότητα και η υποκρισία του ευέλικτου καθεστώτος κυρίες και κύριοι. Το ίδιο καθεστώς που τα ψάλλει στον Αρχιεπίσκοπο γιατί έκανε το έγκλημα να τελέσει ένα μνημόσυνο.


Ο Ορέστης γράφει:


Συμφωνούμε απόλυτα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, κ. Νίκο Κατσουρίδη, ότι «δεν είναι καθόλου βοηθητική η ενέργεια που έχει επαναληφθεί και φέτος, με το παράλληλο μνημόσυνο την ώρα που τιμούνται και μνημονεύονται οι ήρωες της αντίστασης κατά του προδοτικού και τουρκοφόρου πραξικοπήματος, να τιμούνται και εκείνοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα».

Πολύ σωστά τα λέει ο κ. Κατσουρίδης. ‘Ομως από την άλλη ο αρχιεπίσκοπος δεν μπορούσε να αρνηθεί την κλήση των συγγενών των πραξικοπηματιών να τελέσει μνημόσυνα «υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των». Ο Αρχιεπίσκοπος, ως ιερωμένος τέλεσε απλώς το μνημόσυνο νεκρών πραξικοπηματιών. Το λάθος του ήταν που κατάθεσε στεφάνι.

Πως εξηγεί όμως ο κ. Κατσουρίδης την ενέργεια του ανιστόρητου Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, κ. Ανδρέου Δημητρίου, να τελέσει τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου και στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν στην επιδρομή τους εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου στις 15 Ιουλίου 1974. Οι νεκροί καταδρομείς, «που εκτελούσαν τις διαταγές της χούντας», είναι ο Οδυσσέας Κουτσόφτας και ο Ανδρέας Παρτζίλης από το Παραλίμνι.

Τα ονόματα τους είναι γραμμένα σε μνημείο στην αυλή του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Τα ονόματά τους μάλιστα ανακοινώθηκαν στην τελετή των αποκαλυπτηρίων, που έκαμε ο Υπουργός Παιδείας, μαζί με τα ονόματα όλων των πεσόντων στρατιωτών, που έπεσαν το 1974 υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Υπουργός εξίσωσε τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή με τους νεκρούς κατά την επίθεση εναντίον του προεδρικού, ανακηρύσσοντάς τους σε ήρωες.

‘Αγνοια ή ξεγέλασμα του Υπουργού δεν υπάρχει. Γιατί στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, την επομένη, αναφέρεται ότι «τις προηγούμενες μέρες κάποιοι προσπάθησαν να αλλάξουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Δηλαδή να μην αναγνωσθούν τα ονόματα των Κουτσόφτα και Παρτζίλη ή ακόμα να αφαιρεθούν από το μνημείο.............. Πληροφορίες από το Παραλίμνι αναφέρουν ότι προτροπές για να μην τελέσει τα εγκαίνια έγιναν και προς τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος όμως τις απέρριψε από την πρώτη στιγμή».

Επομένως, κ. Κατσουρίδη, αν κατηγορείτε τον Αρχιεπίσκοπο που τέλεσε μνημόσυνο στους τάφους των νεκρών κατά την επίθεση τους εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου, τι πρέπει να πείτε για τον Υπουργό Παιδείας, που τους ανακήρυξε σε ήρωες, τους εξίσωσε με τους νεκρούς που αντιστάθηκαν στην εισβολή των Τούρκων, τους αποκάλυψε το μνημείο και τους έδωσε το προνόμιο να τιμούνται ως ήρωες σε μνημείο ηρώων, που αποκάλυψε. Ο Υπουργός γνώριζε τι έκαμνε, απέρριψε προτροπές να αρνηθεί την ηρωοποίηση πραξικοπηματιών και έκαμε αυτό που δεν τόλμησαν να κάμουν στο Παραλίμνι, ούτε ο ΔΗ.ΣΥ. ούτε η Κυβέρνησή του.

Είναι με αυτό τον τρόπο που θα γαλουχεί τα παιδιά μας ο κ. Υπουργός. Γιατί τώρα οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Παραλιμνίου και οι επόμενες γενιές των μαθητών του σχολείου θα βλέπουν στο μνημείο στην αυλή του σχολείου τους τα ονόματα αυτών που έπεσαν πολεμώντας εναντίον της Δημοκρατίας και του Προέδρου Μακαρίου και θα τους θεωρούν ήρωες, όπως ήρωες τους θεωρεί και τους ανακήρυξε ο Υπουργός Παιδείας του ΑΚΕΛ και υβριστής του κατ’ εξοχήν αγωνιστή της Δημοκρατίας, Βάσου Λυσσαρίδη.

Τι θα κάμετε τώρα, κ. Κατσουρίδη; Θα καλέσετε τον απαράδεκτο Υπουργό να παραιτηθεί; Θα καλέσετε τον ευέλικτο Πρόεδρο να τον απολύσει; ‘Η θα αναγνωρίσετε κι εσείς και το κόμμα σας την πράξη και την ενέργεια του Υπουργού, που προσβάλλει και το ΑΚΕΛ και τον κυπριακό λαό;

Σημειώστε ότι, όπως αναφέρει η είδηση της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, «ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ, που παρέστη στη δοξολογία, δεν παρέστη στα εγκαίνια του μνημείου».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ σεβάστηκε τις αρχές του κόμματος και όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία. Ο Υπουργός δεν σκαμπάζει από αυτά;

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΟ INTERNET - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009


Πηγή Φωτογραφίας: Νοητική Αντίστασις



Η εφημερίδα "Κυπριακό Ποντίκι" έχει πια νέα ιστοσελίδα, η οποία θα ενημερώνεται διαρκώς (όχι όπως την προηγούμενη).

Η διεύθυνση είναι www.pontiki.com.cy. Η ιστοσελίδα έρχεται στην κατάλληλη στιγμή, να ενισχύσει τα αντικατοχικά ιστολόγια που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο.

Λάβαμε επίσης την εξής πληροφορία από το συναγωνιστή Α. Παναγούλη:

" Έγκυρες πληροφορίες μου αναφέρουν ότι οι ιστοσελίδα μας και η ιστοσελίδα της εφημερίδας "ποντίκι" είναι "κομμένες" από τα κομπιούτερς στα γραφεία του ΚΥΠΕ!!!

Γνωρίζετε τα φίλτρα που μπαίνουν συνήθως σε γραφεία και οργανισμούς για να μην επιτρέπουν τη χρήση ιστοσελίδων τύπου facebook, ή καζίνο ή πορνό κλπ...
Ε λοιπόν, στο ΚΥΠΕ, ανάμεσα σε αυτά έκοψαν και τις δύο πιο πάνω σελίδες!!!"

Αν είναι αλήθεια ρωτάμε το ΚΥΠΕ, ΓΙΑΤΙ;

Αν και στην εποχή Χριστόφια που ζούμε, στα δίσεκτα χρόνια της Πενταετίας, στα χρόνια που επανήλθαν ως πρακτική οι συλλήψεις αντιφρονούντων, ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ!


Κουράγιο αδέλφια. Και Αντίσταση. Αντίσταση στo καθεστώς της Πενταετίας!

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΑΠΟ ΤΟ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" ΣΤΟΥΣ "ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

Ένα έχω να σας πω: ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, αναδημοσιεύει το άρθρο του Χριστόφορου Σκαρπάρη στο Φιλελεύθερο 21/7/2009. Με τα συγχαρητήριά μας.


Το αφιερώνουμε στους μεγαλοφωστήρες που είτε απαλλάσουν είτε ελαφρύνουν την Τουρκία από τις ευθύνες της, αποκαλώντας με θράσος τους συμπατριώτες τους που δεν ξεχνούν την εισβολή-κατοχή ως "ψευδοπατριώτες"



Από το "Δεν Ξεχνώ" στους "ψευδοπατριώτες"


του Χρ. Σκαρπάρη, Φιλελεύθερος 21.7.2009


Ο«ψευδοπατριωτισμός» είναι μια λαϊκίστικη σοφιστεία πολύ του συρμού. Σημασιολογικά ο υβριστικός αυτός όρος καυτηριάζει την αήθη συμπεριφορά κάποιου που ψεύδεται συνειδητά, όταν με λόγια ή/και έργα παρουσιάζεται στους συμπολίτες του ως φιλόπατρις, ενώ στην πραγματικότητα στοχεύει στο να πλήξει τα συμφέροντα της χώρας του.


Στις μέρες μας, η ύβρις τούτη έφτασε να χρησιμοποιείται εν μέσω άλλων ελεεινολογιών για να φιμώσει (εις μάτην, φυσικά) όσους αντιτίθενται με απόλυτα δημοκρατικό και νομοταγή τρόπο σε προτεινόμενες λύσεις του Κυπριακού, που εκπίπτουν των διακηρύξεων της Χάρτας των Ενωμένων Εθνών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η χώρα μας ανήκει.



Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η αντίφαση που κατέστησε απαραίτητη τη συγγραφή του παρόντος άρθρου: Αντί να υιοθετείται ο όρος αυτός εναντίον όσων παράγραψαν το δίκαιο και τα δικαιώματά μας με το πέρασμα του χρόνου, γίνεται ακριβώς το αντίθετο: Χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους τελευταίους εναντίον όσων έμειναν πιστοί στις διακηρυγμένες (μέχρι σήμερα) θέσεις, όχι μόνο της Κυπριακής Πολιτείας, αλλά και της διεθνούς κοινότητας, υπέρ μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης με βάση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Είναι λυπηρό που ο αείμνηστος εθνάρχης Μακάριος δεν πρόβλεψε την εξέλιξη αυτή, όταν από τα ερείπια της Αρχιεπισκοπής μας καλούσε σε μακροχρόνιο, ανυποχώρητο αγώνα για ελευθερία, επιστροφή και δικαίωση. Πίστευε πως η φιλοπατρία, η αταλάντευτη αγάπη για την ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι αρετές που δεν επιδέχονται παρερμηνεύσεις από κανέναν. Δυστυχώς, ο χρόνος τον διέψευσε. Τριάντα πέντε χρόνια μετά το ύψιστης σημασίας διάγγελμά του, ο όρκος του «δεν ξεχνώ» απαξιώθηκε, από υπουργικά μάλιστα χείλη, και όσοι δεν έγιναν επίορκοι βρίσκονται υπό διωγμό, δεχόμενοι φραστικά πυρά και εκτιθέμενοι σε αήθεις προπηλακισμούς και ύβρεις από τους οπαδούς των εποικοδομητικών ασαφειών και των «οδυνηρών» συμβιβασμών με τον κατακτητή της χώρας μας για χάρη μιας επισφαλούς και αόριστης επανένωσης.



Εξίσου λυπηρό είναι και το γεγονός ότι από τη μια η Κυβέρνηση διακηρύττει την απόλυτη προσήλωσή της σε αρχές και ιδανικά -σε συνάρτηση με την επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού- και από την άλλη αποφεύγει να καταδικάσει τις δηλώσεις όσων εργολαβικά και μοιρολατρικά υπερθεματίζουν την απεμπόλησή τους. Πρέπει να γνωρίζουν, όμως, οι κρατούντες και οι φωνασκούντες ή σιωπηροί συνοδοιπόροι τους, ότι η ανοχή που επιδεικνύουν δυνατό να οδηγήσει σε εκτράχυνση των αντιπαραθέσεων στο εγγύς μέλλον, με τραγική κατάληξη τον πλήρη διχασμό της κοινής γνώμης και, κατά συνέπεια, την περαιτέρω διάρρηξη του συμπαγούς μετώπου, που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των δύσκολων περιστάσεων που έπονται. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τόσο οι μετερχόμενοι των λιβέλων περί «ψευτοπατριωτών», όσο και εκείνοι που τους υποθάλπουν.


Τελειώνοντας, ας αναρωτηθεί ο καθένας: Ποιοι, αλήθεια, φέρουν το άγος του «ψευτοπατριώτη». Εκείνοι που ενώ καταθέτουν στεφάνια στην προτομή του εθνάρχη Μακαρίου, την ίδια ώρα ευαγγελίζονται, δήθεν από ρεαλισμό, την υποταγή μας στην πανίσχυρη Τουρκία και στους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της, ή εκείνοι που τιμούν την μνήμη του, καθώς και τη μνήμη όσων θυσίασαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και την ελευθερία, παραμένοντας προσηλωμένοι στο «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»;



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ;

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009



Το βρισίδι ενάντια στους πρόσφυγες επιτρέπεται,
Το βρισίδι εναντίον μου όχι!

Ενώ σχεδόν όλοι αποσιωπούν την εξύβριση των προσφύγων, σε πρόσφατο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα και αναγάγουν τις ανήθικες πράξεις μερίδας ανεγκέφαλων σε εθνικό ζήτημα, η Επιτροπή αναδημοσιεύει το σημερινό άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη στην εφημρίδα "Φιλελεύθερος"


EΔΩ και δυο μέρες το σκηνικό ξεκαθάρισε: Οι πάντες καταδίκασαν με βδελυγμία και άλλα συναισθήματα τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Λήδρα Πάλας και ειδικά τα υβριστικά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σχεδόν δόθηκαν διαστάσεις εθνικής τραγωδίας στην υπόθεση. Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος σε αυτό τον τόπο, που να εγκρίνει ή να αποδέχεται τη μόλυνση(διότι πρόκειται για μόλυνση) των εκδηλώσεων εναντίον της κατοχής από αστείους παλικαράδες, που νομίζουν ότι έχουν έδαφος να πουλούν μαγκιές στους χώρους που άλλοι έδωσαν άγριες μάχες και θυσίασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον τόπο.

Όμως, τώρα που ξεκαθάρισε η καταδίκη πρέπει να δούμε και κάποια πράματα πιο νηφάλια: Τα συνθήματα της αισχύνης, όπως τα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος, όσο καταδικαστέα κι αν είναι δεν δικαιολογούν συλλήψεις. Η αντίδραση των Αρχών είναι υπερβολική. Διότι, στις μέρες μας, οι συλλήψεις πολιτών ακόμα και όταν καταχρώνται την ελευθερία έκφρασης, πρέπει να είναι έσχατο μέτρο. Έχει αποδειχθεί στην ιστορία, ότι τέτοιες αντιδράσεις φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα ηρωοποιώντας τους διωχθέντες στα μάτια των ομάδων τους και δημιουργώντας μιμητές και «εμπόλεμη κατάσταση».

Αλλά, ας πούμε ότι η κυβέρνηση έκρινε αναγκαία τέτοια κατασταλτική ενέργεια για να δοθούν μηνύματα προς αποτροπή χειρότερων εξελίξεων μελλοντικά. Οι διαστάσεις όμως που έδωσαν ορισμένοι ήταν ακόμα πιο αδικαιολόγητες. Η νεολαία του ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή της χτες, έδωσε διαστάσεις προσβλητικές για πολιτικούς και κόμματα. Όταν οι πάντες καταδίκασαν τους ανεγκέφαλους και τα συνθήματά τους και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του ΑΚΕΛ να πάρουν θέση και να σταθούν δίπλα στον υβρισθέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ΕΔΟΝ ανακοίνωσε ότι «οι ενέργειες αυτές σχετίζονται και με το ευρύτερο κλίμα έντονου φανατισμού εναντίον του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης Χριστόφια το οποίο καλλιεργείται το τελευταίο χρονικό διάστημα με δηλώσεις διαφόρων πολιτικών παραγόντων από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους».

Δηλαδή, ενώ είναι κοινά παραδεκτό ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούν κάποιες ξεχωριστές ομάδες νεαρών άσχετων με κόμματα, και ενώ καλούνται όλοι να τους απομονώσουν και να τους κόψουν τις προσβάσεις στις αντικατοχικές εκδηλώσεις, έρχεται το ΑΚΕΛ να τους προσφέρει πολιτική υπόσταση, την οποία προφανώς αποζητούν και οι ίδιοι, αλλά και να τους χρησιμοποιήσει για να κατηγορήσει όσους πολιτικούς ασκούν κριτική κατά της κυβέρνησης. Αυτές οι αντιδράσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Το επιτείνουν.

Όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την κατάσταση, πρέπει να πάει απ΄ ευθείας στην πηγή του κακού. Και η πηγή βρίσκεται στα γήπεδα. Τα συνθήματα που ακούγονται στις εκδηλώσεις ακούγονται στο πολλαπλάσιο στα γήπεδα από όλες τις κερκίδες. Δεν είδαμε όμως κανέναν πολιτικό ή κόμμα να εξεγείρεται και να καταδικάζει με βδελυγμία ή χωρίς βδελυγμία, τους ανεγκέφαλους που μόλις προχτές, στην επέτειο της εισβολής, φώναζαν εν χορώ εναντίον των ανθρώπων της Σαλαμίνας: «Δεν θα πάτε στο Βαρώσι ποτέ, μαλάκες πρόσφυγες». Δεν τολμώ να γράψω τα άλλα συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα και προσωπικά σταμάτησα να πηγαίνω στα γήπεδα για να μην τα ακούω.

Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συχνάζει στο γήπεδο και τα ακούει, ας ξεκινήσει από εκεί αυτό που προειδοποιεί: Ότι «το κράτος δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλες εκτροπές».


ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ

-Οι συλλήψεις έγιναν γιατί πρέπει να σεβόμαστε το θεσμό του Προέδρου. Δεν μπορεί να εξυβρίζεται έτσι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να συλλαμβάνονται οι υπαίτιοι
Τι λέει ρε Άντρο ο Πατερούλης; Αν ήταν όποιος βρίζει Πρόεδρο να συλλαμβάνεται και να κατηγορείται, εμείς οι δύο και ο Κωνσταντίνου του "Κατά Βαρβάρων", για τα όσα είπαμεν του Τάσσου, έπρεπεν να να ήμασταν βαρυποινίτες!

ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ!

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009


Προσέχετε ρε κοπελουρούθκια της Επιτροπής, γιατί έρκεται τζιαι η σειρά σας!


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, καταδικάζει έντονα τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χθεσινή εκδήλωση.

Μπορούμε να διαφωνούμε με τον Πρόεδρο, να είμαστε έντονα κριτικοί απέναντί του (και αυτή η ιστοσελίδα το απέδειξε), αλλά έναν Εκλελεγμένο Πρόεδρο δεν μπορούμε να τον υβρίζουμε ως Προδότη-Καταδότη.

Η σύλληψη όμως 4 ατόμων ψες το βράδυ στην αντικατοχική εκδήλωση, δείχνει μία κυβέρνηση που πλέον νιώθει ανασφαλής και που φοβάται την όποια αντίδραση των πολιτών. Μια φοβισμένη κυβέρνηση που σπέρνει και η ίδια το φόβο.

Γιατί δε θυμόμαστε κυπριακή κυβέρνηση που να συλλαμβάνει πολίτες γιατί υβρίζουν τον Πρόεδρο (εάν βέβαια αληθεύει το γεγονός ότι οι συλληφθέντες τον εξύβρισαν). Ας πάρουμε για παράδειγμα τη διακυβέρνηση Κληρίδη. Συνελήφθη ποτέ κανένα ΕΔΟΝόπουλο ή κανένας άλλος που κατηγορούσε ως φασίστα τον Κληρίδη ή Υπουργούς του; Επίσης στη διακυβέρνηση Παπαδόπουλου: συνελήφθη ποτέ κανένας από εκείνους τους χυδαίους μυθοπλάστες που έλεγαν ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έκανε ξέπλυμα χρημάτων ή ήταν υπέρ της διχοτόμησης; Ήταν αυτές ελαφρότερες ύβρεις από αυτές εναντίον του Δ. Χριστόφια ψες;

Και συνεχίζουμε τις απορίες μας:

--> Ήμασταν εκεί και είμαστε μάρτυρες: το εν λόγω σύνθημα το φώναξαν 300-400 άτομα. Γιατί συνελήφθησαν μόνο 4; Μήπως για εκφοβισμό και παραδειγματισμό και για να μη φανεί πόσοι πολλοί εξύβριζαν το Δ. Χριστόφια;

--> Γιατί δε συνελήφθη κανένας από εκείνους που φώναζαν ρατσιστικά-φασιστικά-ακροδεξιά συνθήματα όπως "Τούρκοι θα πεθάνετε"; Αυτό δεν ήταν κάτι πιο σοβαρό από το να εξυβρίζεται ο Χριστόφιας; Μήπως όμως βολεύει το να ακούγονται τέτοια συνθήματα από ανεγκέφαλους, για να μπορούν να τρέφονται και να συντηρούνται οι προπαγανδιστικές θέσεις για "ελληνοκυπριακό εθνικισμό"και για "Εχθρούς της Λύσης";

Οι συλλήψεις πολιτών για πολιτικούς λόγους, ακόμη κι αν μπορεί να εμπίπτουν οι πράξεις τους στον Ποινικό Κώδικα, με δεδομένο ότι δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ επί καμίας διακυβέρνησης, είναι κατά τη γνώμη μας απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Είναι προφανές κατ' εμάς, ότι η αντιδημοκρατική διακυβέρνηση Χριστόφια, έχει πλέον και φοβικά σύνδρομα, αλλά και μια αλαζονεία που πολύ φοβούμαστε, θα επιτείνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Είναι φανερό φίλες και φίλοι ότι το καθεστώς Χριστόφια είναι τρομοκρατημένο. Και τρομοκρατεί με τη σειρά του τους πολίτες!

ΡΙΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009




Γελάς σαν το χάχαν, αλλά έχουν δίκαιο ρε κολαούζε μου τα κοπέλια της Επιτροπής.



H Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, καλωσορίζει το νέο της μέλος: Τον Νικοκλή.



Η Επιτροπή έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι ,τάχα μου, έχει στο στόχαστρο τον Καρογιαν και ότι του κάνουμε πόλεμο. Λες και Μας έπιασε η έννοια για το τι κάμνει ο σπεαρ τροχός του Ευέλικτου. Τα έχουμε πει πολλες φορές όχι γιατί μας έπιασε η έννοια που το Μάριο αλλά γιατί δεν αντέχουμε, και ιδιαιτέρα η Κύπρος ζημιώνει από την σημερινή κατάντια του ΔΗ.ΚΟ.


Ο Μάριος ,οι προσωπικές του φιλοδοξίες, η αλαζονεία που διακρίνει τον ίδιο και τους «σοφούς» αυλικούς του έχουν καταντήσει το κόμμα του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδοπούλου ένα κομπάρσο του Ευέλικτου. Το κόμμα που στάθηκε πάντα μπροστάρης του αγώνα από τότε που ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έδωσε οδηγίες για την ίδρυση του έχει καταντήσει να στηρίζει πολίτικες άγνωστες προς τον κόσμο του, για αυτό άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν κάτω του 10%.

Έκανες τόσα και τόσα για να την πάρεις την καρέκλα. Τουλάχιστον να την τιμάς!

Ακούς Μάριε Κάρογιαν και «σοφοί» αυλικοί του πέμπτου ορόφου? Η καρεκλο-λαγνεία ,ο νεοπλουτισμός σας και αλαζονεία που σας διακατέχει σας οδηγεί από το ένα τραγικό λάθος στο άλλο. Λάθος η πολιτική σας, προσωπικοί και μονό οι στόχοι σας ,τραγική η κατάντια σας και η εικόνα που δίνετε στο ΔΗ.ΚΟ. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν τα λέει μόνο ο κόσμος του ΔΗΚΟ. Τα λέει και ο δημοσιογράφος Χρύσανθος Τσουρούλλης.


Υ.Γ Προς Μάριο Κάρογιαν και «σοφούς αυλικούς του πέμπτου ορόφου», σας ευχόμαστε καλές διακοπές και καλή ξεκούραση.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 19-7-2009

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής
(ή Φίλε Μάριε, κατά δική σου απαίτηση),
Επικοινωνώ μαζί σου με ανάμεικτα συναισθήματα. Απορία, θλίψη, οργή, τολμώ να πω και απογοήτευση. Και εξηγούμαι.
Πληροφορήθηκα ότι επέλεξες να κάνεις τις διακοπές σου το χρονικό διάστημα 16 με 24 Ιουλίου. Την αποφράδα ημέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής εσύ, Μάριε, επέλεξες να… ξεκουράζεσαι και να γεμίζεις μπαταρίες.



Σίγουρα δεν ισχυρίζομαι ότι δεν δικαιούσαι διακοπές και, βέβαια, είναι δικαίωμά σου να επιλέγεις τη χρονική συγκυρία που σε βολεύει. Αλλά, Μάριε, είσαι ο νούμερο 2 -θεσμικά- πολίτης αυτού του τόπου και η 20ή Ιουλίου είναι η χειρότερη πληγή στο σώμα του μαρτυρικού νησιού μας. Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις σε κάποιο σχολείο ή σε κάποιο μνημόσυνο για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, είσαι βέβαιος ότι θα έχεις προσεχτικό ακροατήριο; Πώς θα (ξανά)σηκώσεις τα μανίκια του πουκαμίσου, Μάριε, για να μιλήσεις με πάθος για τα παιγνίδια των ξένων, τις προκλήσεις των Τούρκων και τη στεντόρεια θέλησή μας να… σταθούμε όρθιοι στη γη που μας γέννησε;
Τρία πιθανά σενάρια εξήγησης είναι σφηνωμένα στο μυαλό μου, Μάριε:
Πρώτο και λιγότερο σημαντικό: Ξέχασες την ημερομηνία και τη σημασία της. Με τα τόσα τρεχάματα σού ξέφυγε(!). Άνθρωποι είμαστε, αυτά συμβαίνουν. Οι γύρω σου, όμως, Μάριε; Οι συνεργάτες σου δεν έπρεπε να σε προφυλάσσουν από τέτοια ολισθήματα (εάν τελικά έγινε έτσι); Δεν βρέθηκε ένας σύμβουλος να σου πει: «Όχι τώρα, Πρόεδρε! Είναι η επέτειος της εισβολής. Πήγαινε την επόμενη εβδομάδα…».
Δεύτερο σενάριο: Κουράστηκες με τις πανομοιότυπες εκδηλώσεις καταδίκης και μνήμης. Οι ομιλίες και οι δηλώσεις είναι σχεδόν οι ίδιες κάθε χρόνο, οπόταν είπες «δεν βαριέσαι…». Εάν, όμως, έτσι έχουν τα πράγματα, Μάριε, δεν θα έπρεπε να μας το πεις; Είπαμε ότι ανήκεις στη νέα γενιά πολιτικών. Αυτών που δεν κρύβονται και δεν μασάνε. Δεν όφειλες να βγεις και να μας πεις: «Παιδιά, 35 χρόνια είναι πολλά. Φτάνει με τις μεμψιμοιρίες… Αλλάξτε ρότα… Φτάνει με τα κλάματα. Ότι έγινε, έγινε. Η ζωή συνεχίζεται…».
Τρίτο και πιο σοβαρό: Ηθελημένα έφυγες, για ν' αποφύγεις τις δημόσιες δηλώσεις τέτοια ημέρα. Γνωρίζεις ότι έρχεται σχέδιο λύσης, λίγο πολύ ξέρεις το περιεχόμενο και συνεπώς η πορεία των πραγμάτων δεν σηκώνει πλέον φραστικές πατριωτικές κορόνες πάνω από τους τάφους των πεσόντων της εισβολής, μπροστά στους πρόσφυγες και τους συγγενείς των αγνοουμένων. Άλλωστε πώς να είσαι ήπιος (όπως υποσχέθηκες στο Δημήτρη), όταν οι ομοϊδεάτες σου στο κόμμα θα βγάλουν τα φλάμπουρα του πολέμου;
Τι να πω, Μάριε; Πραγματικά λυπάμαι…

Υ.Γ. Εάν λόγοι υγείας ή ανωτέρας βίας σε ανάγκασαν να φύγεις στο εξωτερικό, εις αντίθεσιν με τις δικές μου πληροφορίες, τότε ταπεινά απολογούμαι και ζητώ να μη λάβεις στα υπ' όψιν την επιστολή μου.


Φιλικά,
(Μετά τιμής)
Χρύσανθος Τσουρούλλης
Δημοσιογράφος

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΙΚΟΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ: ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009


35 χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, οι Κύπριοι εξακολουθούμε να θυμόμαστε. Γιατί οι συνέπειες του εγκλήματος αυτού κατά της ανθρωπότητας, παραμένουν. Γιατί έχουμε ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Γιατί έχουμε ακόμη αγνοούμενους. Γιατί έχουμε ακόμη μισή πατρίδα υπό κατοχή.


Γιατί έχουμε χιλιάδες αδικαίωτους νεκρούς. Γιατί έχουμε τις ζωές μας τις κλεμμένες από την Τουρκία, τους συνεργάτες, τα όργανα και τους εποίκους της.


Το Κυπριακό πρόβλημα είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Πρωτίστως και πάνω απ' όλα.


Δεν ήταν ποτέ δικοινοτική διαμάχη
, όπως η Τουρκία την παρουσιάζει και όπως κάποιοι ανόητοι δικοί μας δυστυχώς υπερθεματίζουν. Δεν είναι το Κυπριακό σύγκρουση εθνικιστών από τις δύο κοινότητες και ούτε ένα ζήτημα γενικά και αόριστα "ξένων επεμβάσεων".


Είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους από ένα άλλο.


Σήμερα, είναι πολλοί που μας λεν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε. Να δώσουμε γη και ύδωρ στον κατακτητή και να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του. Να του παρέχουμε νομιμοποίηση του εγκλήματός του και να του μεταβιβάσουμε την κυριότητα των περιουσιών μας. Για να "κλείσει το ζήτημα" λένε, για να "επέλθει συμβιβασμός" λένε, για να "λυθεί το Κυπριακό" λένε.



Ζητούν από τα θύματα να παρέχουν συγχωροχάρτια στον αμετανόητο κατακτητή. Και έχουν και το θράσος να αποκαλούν τα θύματα που αρνούνται να προσυπογράψουν την καταδίκη του Κυπριακού Ελληνισμού ως "Εχθρούς της Λύσης". Ποιους; Εμάς που ονειρευτήκαμε και ονειρευόμαστε την ελευθερία της πατρίδας μας και την επιστροφή στους τόπους μας. Εμάς που καίγεται η καρκιά μας καθημερινά για την κατοχή και που θέλουμε να τερματιστεί.



Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί (προειδοποιούμε ότι κάποιες σκηνές πιθανόν να ενοχλήσουν). Το ετοίμασε ο χρήστης Bobby Sands για εμάς και τον ευχαριστούμε τα μέγιστα. Δείχνει το Κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις και πραγματεύεται το ερώτημα κατά πόσον πρέπει να δεχθούμε κλείσιμο του Κυπριακού και να δεχθούμε τις "πραγματικότητες" της εισβολής και τις κατοχής.





Όσο κάποιοι επιμένουν, αντί να αγωνίζονται για ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και λύση με σωστό περιεχόμενο, να προσπαθούν να κλείσουν όπως όπως το Κυπριακό στα μέτρα της Τουρκίας, είναι αυτοί οι "ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ". Και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της Τουρκίας και των αγγλοαμερικανικών σχεδιασμών.

Αν κάποιος πρέπει να λογοδοτεί και να ντρέπεται, είναι ο κάθε πολιτικός και ο κάθε καιροσκόπος που ξεχνά την κατοχή, αυτός που ρίχνει ευθύνες για τον παραλογισμό που βιώνουμε καθημερινά στα θύματα της κατοχής. Αυτός που είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει στις απαιτήσεις της Τουρκίας, φτάνει να έχει ο ίδιος πολιτικό μέλλον, ασχέτως του αν θα υπάρχει στο μέλλον ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Εμείς, με το μέτωπό μας καθαρό, με τη συνείδησή μας ήσυχη, δίνουμε την υπόσχεση ότι: Θα αγωνιστούμε για να μπορέσουμε (κατά το Γιατρό) "λεύτεροι να ξαναπερπατήσουμε στο λεύτερο Πενταδάκτυλο". Γιατί τα "σύνορά μας είναι στην Κερύνεια". Και γιατί χρωστάμε στα παιδιά μας που ήρθαν και θα έρθουν μια ελεύθερη πατρίδα και όχι μια νέα τουρκοκρατία.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πικρές αλήθειες από βρετανούς βουλευτές

Ρεπορτάζ του Μάριου Δημητρίου στην εφημερίδα "Σημερινή" (19/7/2009)


Πικρές αλήθειες για τη βρετανική πολιτική έναντι της Κύπρου και του εθνικού της προβλήματος, που τα τελευταία τουλάχιστον 12 χρόνια είναι σχεδόν... ανύπαρκτη, είπαν βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα, Συντηρητικό και Εργατικό, σε εκδήλωση σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, που οργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη Τρίτη.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πήτερ Δρουσιώτης. Συνοπτική επί του προκειμένου ήταν η διαπίστωση του πρώην Εργατικού βουλευτή και παλιού φίλου της Κύπρου Τομ Κοξ, ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των βουλευτών και από τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα, για το Κυπριακό. «Ανήκω στο Εργατικό Κόμμα από τα 14 μου χρόνια και θα πρέπει να πω ότι οι κυβερνήσεις των Εργατικών των τελευταίων 12 χρόνων, του Τόνι Μπλερ και τώρα του Γκόρντον Μπράουν, έκαναν ελάχιστα προς την κατεύθυνση της λύσης», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κοξ τόνισε ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα από τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ, όπως και από την Ε.Ε., για να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική πρόοδος. «Και πρέπει να πω ότι δεν τη βλέπω», πρόσθεσε. «Κι όμως εσείς», είπε αποτεινόμενος στους εκατόν περίπου Ελληνοκύπριους ακροατές του, «αξίζετε κάτι καλύτερο και η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο. Προσωπικά, αν και δεν είμαι πια μέλος του κοινοβουλίου, είχα καθήκον να έρθω σε αυτή τη συνάντηση, γιατί πιστεύω ότι είναι τόσο σημαντικό για την ελληνοκυπριακή κοινότητα σε αυτή τη χώρα και στην Κύπρο, να ξέρουν ότι οι φίλοι τους για πολλά τώρα χρόνια δεν θα τους εγκαταλείψουν ποτέ».

Ο διορισμός της Γκλένις Κίνοκ

Ο Τομ Κοξ υπογράμμισε τη σημασία του διορισμού της Γκλένις Κίνοκ, (Glynis Kinnock), συζύγου του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος Νιλ Κίνοκ (Neil Kinnock), ως νέας υφυπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιας για ευρωπαϊκές υποθέσεις, που χειρίζεται το Κυπριακό. «Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος πραγματικός φίλος που είχε μετά την εισβολή η Κύπρος σε αυτό το κοινοβούλιο, ως ηγέτης κόμματος, είναι ο Νιλ Κίνοκ, και ελπίζω ότι θα δοθεί δύναμη στην κ. Κίνοκ από τον πρωθυπουργό Μπράουν, για να διαδραματίσει το ρόλο που είμαι βέβαιος θα ήθελε η ίδια. Γιατί πρέπει να πω ότι στα 12 χρόνια που αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, υπήρξαν 11 υφυπουργοί για το Κυπριακό και πόσοι από εσάς μπορείτε να θυμηθείτε έστω τους μισούς;», κατέληξε ο κ. Κοξ.

Οι δύο σκιώδεις υπουργοί

Στη σύντομη ομιλία της, η Συντηρητική βουλευτής Τερέζα Βίλιερς (Theresa Villiers) υπενθύμισε ότι είκοσι χρόνια μετά που έπεσε το τείχος του Βερολίνου και με την Ευρώπη να έχει επανενωθεί, η Λευκωσία εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης για τόσο μεγάλο διάστημα. «Υποστηρίζω», είπε, «τη μακρά εκστρατεία σας για την επανένωση της Κύπρου, ως μιας χώρας με μια νομική προσωπικότητα και υπηκοότητα, και τις δύο κοινότητες να ζουν μαζί αρμονικά. Είναι τραγωδία γιατί η διεθνής κοινότητα ποτέ δεν έδωσε στην Κύπρο την προσοχή που της αξίζει, ποτέ δεν έριξε το βάρος της στο βαθμό που έπρεπε, στην επιδίωξη της λύσης για επανένωση της Κύπρου. Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, θα μπορούσαν να κάνουν πολλά προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης προς την Άγκυρα, για να δώσει στους Κυπρίους την ελευθερία να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Η Κύπρος είναι τώρα μέλος της Ε.Ε., από καιρό μέλος της Κοινοπολιτείας και για μένα είναι απαράδεκτο που παραμένει υπό κατοχή και μάλιστα από ένα υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. Συμμετέχω στην εκστρατεία για δικαιοσύνη στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια -υπάρχουν συνάδελφοι που αφιέρωσαν στο στόχο αυτό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- και σας διαβεβαιώνω ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι να εργαζόμαστε για τα συμφέροντά σας, για την επίτευξη μιας διευθέτησης που όλοι οι Κύπριοι θέλουν να δουν, δηλαδή την επανένωση του νησιού». (Σε αυτό το σημείο πήρε το λόγο ο Πήτερ Δρουσιώτης, που ευχαρίστησε την Τερέζα Βίλιερς για τη συνεπή και πολύχρονη στήριξή της, και υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία. «Αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές», πρόσθεσε, «πολύ πιθανόν εσείς και ο Ντέιβιντ Μπάρροους θα είστε πολύ σημαντικά μέλη της κυβέρνησης, αφού είστε σκιώδεις υπουργοί και οι δύο. Και περιμένουμε ότι θα συνεχίσετε και τότε να είστε αφοσιωμένοι στο στόχο για δίκαιη λύση και επανένωση της Κύπρου».Στη δική του ομιλία, ο Ντέιβιντ Μπάρροους (David Barrowes) είπε ότι η κυπριακή παροικία στη χώρα πρέπει να αξιοποιήσει το διάστημα μέχρι τις εκλογές, για να ενημερώσει τους υποψήφιους βουλευτές για το Κυπριακό.

Όταν φύγουν οι παλιοί…

Στις εκλογές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Εργατικός βουλευτής Άντι Λαβ (Andy Love), που επεσήμανε ότι αρκετοί βουλευτές φίλοι της Κύπρου δεν θα συμμετάσχουν σε αυτές, γιατί αφυπηρετούν από την πολιτική. «Αυτό», είπε, «είναι μια πρόκληση για την ελληνοκυπριακή κοινότητα, να βρει εκείνους που θα εκλεγούν, που να στηρίξουν τις προσπάθειές τους και που θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τη διατήρηση του ενδιαφέροντος αυτού του κοινοβουλίου για το κυπριακό ζήτημα. Θέλω να χαιρετίσω τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση της Κύπρου, γιατί από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, έκαναν μεγάλη προτεραιότητά τους μια ειρηνική διευθέτηση. Για μένα, ο μεγαλύτερος διαθέσιμος μοχλός προς την ειρηνευτική διαδικασία είναι το ότι η Τουρκία είναι υποψήφιο μέλος της Ε.Ε. και είναι υποχρεωμένη όχι μόνο για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, όχι μόνο για να ανοίξει τα λιμάνια της, όχι μόνο για να αποδεχθεί τους όρους του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, αλλά και για μια πλήρη αλλαγή της συμπεριφοράς της προς την Κύπρο και προς όλη την Ε.Ε.».

«Ένα βήμα μπροστά»

Ο Εργατικός βουλευτής Έντι Ο’Χάρα (Eddie O’hara) υπογράμμισε ότι αυτή είναι η τελευταία βουλευτική του θητεία και ότι για πρώτη φορά σε είκοσι χρόνια δεν θα είναι στην αντικατοχική πορεία των Κυπρίων στην Πλατεία Τραφάλγκαρ (σ.σ. πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου), γιατί θα απουσιάζει σε ταξίδι στις ΗΠΑ. Είπε ότι παρακολουθεί στενά τις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ και χαιρέτισε «την ακεραιότητα, συνέπεια, ευγένεια και κυρίως την ακαταπόνητη προσπάθεια του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες με τον κ. Ταλάτ. Είναι -είπε- τρία βήματα μπροστά και δύο πίσω, αλλά τουλάχιστον έχουμε ένα βήμα μπροστά, αργό και όχι σταθερό, αλλά είναι προς τα μπρος - σημειώνω τη θετική εξέλιξη της συμφωνίας για άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Βεβαίως, ο κ. Ταλάτ δεν έχει ελεύθερα τα χέρια του στο Κυπριακό. Ελεύθερα χέρια έχει η Άγκυρα και πρέπει να συνεχίσουμε να ξεκαθαρίζουμε ότι αυτοί που έχουν τη δύναμη να παίρνουν πραγματικές αποφάσεις για την Κύπρο στην Άγκυρα, πρέπει να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να επιτρέψουν πρόσβαση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια από πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να δώσουν κίνητρα στους εποίκους να αρχίσουν να επιστρέφουν στην Τουρκία και κυρίως να αποσύρουν τα στρατεύματά τους».

Επικίνδυνη κατάσταση

Ο κ. Ο’Χάρα πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πίστη για μια λύση στην Κύπρο, εκτός αν υπάρξουν στοιχεία ότι ο στρατός αποσύρεται. «Δεν λέω να τον αποσύρουν ολόκληρο αμέσως, αλλά μια εμφανής μείωσή του σε αυτό που θα μπορούσε να είναι ένας αποδεκτός αριθμός, θα βοηθούσε πολύ. Επίσης, οι Τούρκοι θα πρέπει να συνεργαστούν για πλήρη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων. Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή στην Ε.Ε., εκτός και αν τηρήσει αυτούς τους όρους. Πρέπει, επίσης, να σταματήσει το σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών και την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές». Από την πλευρά του ο Συντηρητικός Ρότζερ Γκέιλ (Roger Gale) τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση, ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να κατανοήσει ότι η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στο Κυπριακό συνιστά μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, σε μια περιοχή ήδη πολύ βεβαρημένη όπως είναι η Μέση Ανατολή. Πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επηρεάσει αποτελεσματικά την Τουρκία.

«Ο Χριστόφιας έπρεπε να μιλά με τον Ερντογάν»

Ρούντι Βις (Rudi Vis) Εργατικός: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις συνομιλίες με την Τουρκία, μέχρι αυτή να συμφωνήσει σε ένα χρονοδιάγραμμα επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και των εσωτερικών της προβλημάτων. Διαφωνώ με κάποιους συναδέλφους και δεν θέλω την Τουρκία στην ΕΕ, εκτός κι αν λύσει το Κουρδικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως το Κυπριακό. Επιπρόσθετα, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπρεπε να συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, γιατί το πραγματικό πρόβλημα είναι με την Άγκυρα και όχι με τον κ. Ταλάτ. Δεν υπάρχει κυπριακό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στην Άγκυρα - και οι Τούρκοι ποτέ δεν οπισθοχωρούν. Αν σου πάρουν κάτι, το κρατούν. Και άρα το πρόβλημα είναι δικό τους. Η Τουρκία έχει πρόβλημα με την Κύπρο. Και θα πρέπει σε αυτό το σημείο να πω ότι δεν μου αρέσει ο όρος δικοινοτικό κράτος, που ακούστηκε από τα μέσα της δεκαετίας 1970. Ένα δικοινοτικό κράτος θα είναι τόσο κοντά σε μια λύση δύο κρατών, που δεν μπορούμε να μιλούμε για δικοινοτικότητα. Πρέπει Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να απαλλαχθούν από τους Τούρκους και να γίνουν ένα κράτος».

Κι όμως η Τουρκία δεν... μπαίνει

Ο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ βουλευτής Nigel Waterson είπε ότι συμφωνεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Σαρκοζί και ότι δεν βλέπει κανένα ενδεχόμενο αποδοχής της Τουρκίας στην ΕΕ. «Λυπούμαι αν απογοητεύσω εκείνους που πιστεύουν ότι η φιλοδοξία της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για να κάνει η Τουρκία το σωστό, σε ό,τι αφορά την Κύπρο», πρόσθεσε. Παρόλα αυτά, δήλωσε ευχαριστημένος έστω και με τη «μερική πρόοδο» των συνομιλιών μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ. Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, άλλοι δύο Εργατικοί βουλευτές, η γνωστή στην Κύπρο Τζόαν Ράιαν (Joan Ryan), πρώην Ειδική Αντιπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού για το Κυπριακό, που κάλεσε την Τουρκία να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού και ο Ντέιβιντ Λέπερ (David Lepper), που κάλεσε σε εγρήγορση, για να μην επιτραπεί στην Τουρκία να πετύχει περιθωριοποίηση του Κυπριακού στη διεθνή σκηνή, όπως επιδιώκει συνεχώς.

Αγαπητέ Μάριε τα συγχαρητήριά μας γιατί τιμάτε το λειτούργημα που υπηρετείτε και η στήλη σας "Εξ Αφορμής" αποτελεί όαση στα τετριμμένα!

Σχόλιο:
Τελικά δεν τα λέμε μόνο εμείς, που με πάσα ευκολία το καθεστώς μας κοσμεί με επίθετα. Μήπως είναι και οι βρετανοί βουλευτές ακραίοι όταν καλούν την Άγκυρα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατίας, να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους της αν θέλει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον;

Την ίδια ώρα που ο Χριστόφιας ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα μπλοκαρίσματος της πορείας ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας ενόψει της αξιολόγησης της τον Δεκέμβριο...

Την ίδια ώρα που Χριστόφιας ξεκαθαρίζει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει κόκκινες γραμμές...

Την αντιγραφή επιμελήθηκε ο Μόδεστος για το Χριστόφιας - Watch

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Α ΜΠΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Τώρα κυβερνούμε εμείς !
Τώρα και πάντα α-μπε-μπεεεεεεεεε!



Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, παρευρεύθηκε σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις των ημερών. Και στην εκδήλωση του ΔΗΚΟ και σε αυτήν της ΕΔΕΚ, αλλά κυρίως στην ψεσινή εκδήλωση στο Προεδρικό.



Θα είμαστε επίσης οπωσδήποτε παρόντες στην αντικατοχική εκδήλωση της Δευτέρας (για την οποία προειδοποιούμε τους διοργανωτές, να μην αφήσουν χρυσαυγίτικα και φιλοχρυσαυγίτικα στοιχεία να παρεισφρήσουν στην εκδήλωση με "τουρκοκτόνα" συνθήματα, τα οποία μόνο ενισχύουν τους όσους ισχυρίζονται ότι το Κυπριακό είναι θέμα εκατέρωθεν εθνικισμών και όχι θέμα εισβολής και κατοχής).



Τα όσα διαδραματίστηκαν στην ψεσινή εκδήλωση, έκαναν την ψυχή και τη συνείδησή μας να επαναστατήσει. Πρωτοφανή έκτροπα έλαβαν χώρα.
Δεν αναφερόμαστε στην ομιλία του Δ. Χριστόφια, η οποία σε γενικές γραμμές μπορεί να ήταν και καλύτερη από ό,τι θα αναμέναμε από εκείνον (το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν τον πιστεύουμε όταν μιλά για αρχές και για ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί ξέρουμε ότι στις διαπραγματεύσεις, όπως και ο ίδιος λέει και όπως απέδειξε το 2004 δεν έχει "κόκκινες γραμμές").



Αναφερόμαστε στο προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας συνδυασμό παρωδείας μιούζικαλ τύπου Μπρόντγουει με κακόγουστη παιδική παράσταση τύπου "Ο Νικολάκης και το Κυπριακό", η οποία έβριθε ασυναρτησιών και που αν είχε και σκοπό να μεταδώσει κάποια βαθύτερα νοήματα, απέτυχε παταγωδώς.
Αυτό που βιώσαμε ψες δεν ήταν τέχνη, αλλά κακοποίηση της λογικής και περιφρόνηση της σοβαρότητας του δράματος της Κύπρου. Με ατάκες χαμηλού επιπέδου όπως "νησί του Α μπε μπε". Άκου "νησί του Α Μπε Μπε" και "νησί του Α Μπε Μπε"!

Όπως καταντήσαμε από έναν Τάσσο Παπαδόπουλο στο σαφώς ανεπαρκή κωμικοτραγικό και σε μεγάλο βαθμό πανάσχετο Δ. Χριστόφια, έτσι και καταλήξαμε από την Αλεξίου και το Νταλάρα, από το "Χελιδονάκι" και το "Ανασήκωσε την πλάτη και Απόσεισέ τους" στο "Α μπε μπε".


Καταλήξαμε να μας κυβερνούν οι Αμπεμπεεεέδες!


Ενώ ετοιμαζόμασταν μάλιστα να προβούμε σε αυτοί την ανάρτηση, δύο φίλοι της Επιτροπής, που διαμένουν στην Κυριάκου Μάτση κοντά στο Προεδρικό, μας παραπονέθηκαν ότι τα ΕΔΟΝόπουλα, έμπλεα ενθουσιασμού, με ντοντούκες και χωρίς, φωνασκούσαν κομματικά συνθήματα "ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ" ένα δρόμο πιο πέρα από την εκδήλωση.



Κομματικά συνθήματα σε επίσημη κρατική εκδήλωση μνήμης και τιμής! Θυμάστε ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν;


Στο νησί του Α Μπε Μπε λοιπόν! Με Α μπε μπεεεεεε και ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ. Ελπίζουμε μόνο, όχι "και πάντα"!
ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH