ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ"!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009



Το ΕΛΑΜ πρέπει να μου στήσει ανδριάντα!


Δεν μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Αστυνομία στην τελευταία μαζική έφοδό της στο κέντρο της Λευκωσίας, στα πλαίσια της καταπολέμησης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, ήταν και ο τέλειος τρόπος. Ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπήρξε κακή μεταχείριση ή όχι εναντίον αλλοδαπών (που αν υπήρξε θα φανεί και είναι καταδικαστέα).

Η ουσία όμως, είναι ότι λαθρομετανάστευση υπάρχει. Χιλιάδες παράνομοι αλλοδαποί βρίσκονται στην Κύπρο χωρίς άδεια παραμονής από τις αρχές.

Χιλιάδες μάλιστα εισέρχονται από τα κατεχόμενα (είναι τυχαία η σύνδεση Λατάκειας-κατεχομένων νομίζετε;). Ολόκληρες συνοικίες έχουν γκετοποιηθεί και είναι απροσπέλαστες.

Βεβαίως για την κατάσταση, φταίει η παθητική πολιτική σχεδόν όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά όταν ξεκίνησε το πρόβλημα να παρουσιάζεται και μετά να εντείνεται.

Και βεβαίως υπάρχουν πάμπολλα κυκλώματα συμφερόντων που τροφοδοτούν το φαινόμενο. Χιλιάδες από εμάς που εργοδοτούν παράνομα, παράνομα βρισκόμενους στην Κύπρο αλλοδαπούς. Χιλιάδες από εμάς που νοικιάζουμε τα σπίτια μας σε δεκάδες άτομα που είναι εδώ παράνομα, απλά γιατί έτσι τα παίρνουμε χοντρά. Οργανώσεις που έκαναν επάγγελμα την ενασχόληση με τους αλλοδαπούς. Άτομα που δεν είχαν ποτέ να παρουσιάσουν κάτι σχετικό με υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έγιναν όψιμοι αντιρατσιστές.

Σίγουρα για το φαινόμενο αυτό μπορούν και πρέπει να παρθούν μακροπρόθεσμα ή και προληπτικά μέτρα.

Όμως κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, για μια κατάσταση, η οποία έχει γίνει πολύ σοβαρή. Μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, δεν μπορεί να σηκώσει μια τόσο μεγάλη δημογραφική αλλοίωση. Και δεν μπορεί να διαταράσσεται τόσο ανώμαλα ο κοινωνικός ιστός.

Όχι, δεν είμαστε ρατσιστές. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Κύπριους, που ήταν αλληλέγγυοι και φιλόξενοι σε πολλούς λαούς της περιοχής ως ρατσιστές.



Στη φωτογραφία, μέλη του ΕΛΑΜ διαδηλώνουν μαζί με τον Anef_Oriwn υπέρ του Νεοκλή Συλικιώτη. Η συγκάλυψη και ενίσχυση της λαθρομετανάστευσης με τις ενέργειές του, κάνει το κίνημά τους, πιο δυνατό και πιο μαζικό.


Πολύ περισσότερο δεν μπορούν μας κατηγορήσουν ως ρατσιστές, όσοι προωθούν ρατσιστικές λύσεις του Κυπριακού προβλήματος και ξαφνικά έγιναν οι μεγάλοι κήρυκες (δήθεν) του αντιρατσισμού (όπως π.χ. ο γνωστός μισογύνης και ηλικιακός ρατσιστής νταής ("θα σπάσω τα δόντια του Φάληρου Κυπριώτη") Anef_Oriwn .

Το ζήτημα δεν είναι συναισθηματικό. Όχι δεν είναι κατώτεροι από εμάς οι παράνομοι μετανάστες. Και βεβαίως είναι άνθρωποι, που σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαθλιωμένοι και δεν είχαν την ίδια ευνοϊκή τύχη με εμάς. Και όχι, κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.

Το ζήτημα είναι ότι βάσει σχεδίου, η Κύπρος αλλοιώνεται δημογραφικά. Σχεδίου το οποίο προωθεί η Τουρκία (και επιμένουμε: γι' αυτό και η σύνδεση κατεχόμενα-Λατάκεια).

Υπάρχει, καλώς ή κακώς πρόβλημα, λαθρομετανάστευσης. Και κάθε κράτος, έχει το δικαίωμα να ρυθμίζει την είσοδο και την έξοδο σε αυτό.

Οπότε, μέτρα καταστολής, κυρίως από την αστυνομία πρέπει να λαμβάνονται.

Οφείλει η πολιτεία να λάβει μέτρα. Ήδη έχει λάβει, κυρίως ως προς το ζήτημα της γρηγορότερης εξέτασης αιτήσεων πολιτικού ασύλου. Όμως αυτά δεν αρκούν.

Γιατί υπάρχουν άτομα που είναι εδώ παράνομα και ΔΕΝ είναι αιτητές ασύλου.

Οι λεονταρισμοί του Συλικιώτη προς την Αστυνομία, δείχνουν δυστυχώς μία παρεξηγημένη αντίληψη περί διεθνισμού και μια ελαφρότητα, που δεν μπορεί να διέπει τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ήδη όπως ο Τάκης Κουνναφής υπέδειξε στο Συλικιώτη εδώ και καιρό, θα έπρεπε ο Συλικιώτης να εξαιρεθεί από θέματα μετανάστευσης, καθότι πιθανόν να διέπεται από ιδιαίτερη προκατάληψη (δέστε πιο κάτω).

Η αναπόφευκτη συνέπεια της αδυναμίας της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, είναι η ενίσχυση του ρατσισμού, όπως φάνηκε και σε όλη την Ευρώπη.

Μήπως τελικά συμφέρει στους όψιμους "αντιρατσιστές", να ενισχύονται ρατσιστικές τάσεις στην κοινωνία, όπως το κρυπτοακελικό ΕΛΑΜ (τους σκιώδεις στυλοβάτες του σημερινού καθεστώτος), για να ενισχύονται και οι ίδιοι και οι πολιτικοί τους χώροι, ως το δήθεν ιδεολογικό αντίβαρο στους ρατσιστές;

Η συμπαιγνία ΑΚΕΛ-ΕΛΑΜ, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται. Η συνταγή είναι απλή. Συντηρούν κάποιοι το πρόβλημα, δημιουργούν ρατσισμό, ενισχύουν το ΕΛΑΜ, ενισχύονται και οι ίδιοι!

Η Αστυνομία πολύ πιθανόν να πρέπει να δράσει πιο συγκρατημένα ή με περισσότερη προσοχή. Όμως αλλίμονο αν δεν υπάρξουν κατασταλτικά μέτρα για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Και σας το λέμε: κανένας μα κανένας από τους μεγάλους "αντιρατσιστές", δεν έχει κάτι να προτείνει.

Αν δε συλληφθούν και απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες, πως θα αντιμετωπιστεί άραγε το φαινόμενο;

Φαίνεται για τους όψιμους "αντιρατσιστές", ότι δεν υπάρχει καν πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και οργανωμένης δημογραφικής αλλοίωσης!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH


Αναδημοσιεύουμε σχετικά: 1)
άρθρο του Τ. Κουνναφή από το Φιλελεύθερο (5/9)
2)
τη σημερινή ερώτηση του Λ. Μαύρου (30/9) 3) άρθρο του Σ. Ιακωβίδη από τη Σημερινή (30/9)


Φιλελεύθερος: 5/9/2009, Τ. Κουνναφής: "Οι λαθρομετανάστες δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες"



Γι’ άλλη μια φορά, ο Υπουργός Εσωτερικών («Φιλελεύθερος», 28/8/2009)
επιχειρεί να προσωποποιήσει τις ιδιότυπες αντιλήψεις που έχει για το θέμα της λαθρομετανάστευσης σαν διαφορά μεταξύ του και του γράφοντος, ωσάν να μην αντιλαμβάνεται πως με τις ενέργειές του είναι το σύνολο της Κυπριακής Κοινωνίας που διαφωνεί και βλάπτεται. Μάλιστα, στρεψοδικώντας ο κ. Νεοκλής Συλικιώτης επιμένει να μού... εξηγεί πώς «ανθρωπιστικά πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους αιτητές πολιτικού ασύλου» (ουδείς διαφωνεί με αυτό) ενώ ακριβώς η διαφωνία και η επίκρισή μας, αφορά: • Την ψευδεπιγραφή σαν «αιτητών πολιτικού ασύλου» λαθρομεταναστών, από ένα συνεργείο που τους «δασκαλεύει» να σκίζουν όλα τα έγγραφα ταυτότητάς τους, ώστε (ακόμα και έποικοι που διοχετεύονται στη Δημοκρατία) να... βαφτίζονται «αιτητές πολιτικού ασύλου»! Και το συνεργείο αυτών των επαγγελματιών «προστατών» δεν είναι άγνωστο στον Υπουργό Εσωτερικών, αφού μαζί τους (λίγες μέρες πριν ν’ αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών) συγκρουόταν με την Αστυνομία.

Χωρίς ευγένειες και αβρότητες, λοιπόν, αφού ο Υπουργός Εσωτερικών τολμά να μάς κατευθύνει χαρακτηρισμούς (λιβέλου)σαν «ρατσιστές» και «ξενοφοβικούς» (αν απευθυνθεί στο Υπουργείο Υγείας, θα δει ότι τα παραδείγματα που του αναφέραμε αποδεικνύονται από την αλληλογραφία των αποθρασυμένων προστατευμένων του) του λέμε ξεκάθαρα: Ο Νεοκλής Συλικιώτης στερείται της έξωθεν καλής μαρτυρίας για τις προσωπικές του απόψεις στο θέμα «λαθρομετανάστευση» και έπρεπε ο ίδιος να ζητήσει να αυτοεξαιρεθεί από το χειρισμό του θέματος.

Και, τώρα, επί της ουσίας των ισχυρισμών του:

α) Η μείωση των αιτητών πολιτικού ασύλου, για την οποία κομπάζει ωσάν ν’ αποτελεί προσωπικό του επίτευγμα, οφείλεται στην αποκάλυψη του μηχανισμού «βαφτίσματός» τους, και αφετέρου στην ευσυνειδησία αρμόδιων λειτουργών, οι οποίοι (πολλές φορές) ένιωσαν αφόρητη την πίεση των προστατευομένων του κ. Συλικιώτη, που καταφεύγουν κοντά του ύστερα από την απόρριψη πολλών αιτήσεων.

β) Ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι μειώθηκαν οι «αιτητές», αλλά αποκρύβει την αλήθεια και το σημείο αιχμής με όλες τις πολιτικοκοινωνικο-οικονομικές του συνέπειες, δηλαδή: Αυτοί που η αίτησή τους απορρίπτεται αντί αμέσως ν’ απελαθούν, ειδοποιημένοι από τους μεσάζοντες-προστάτες, εξαφανίζονται για ν’ αποφύγουν τη σύλληψη, και παραμένοντας στην Κύπρο εργάζονται παράνομα. Ξέρουν στο Υπουργικό Συμβούλιο για ποιο αριθμό μιλάμε; (Οι πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» τούς ανεβάζουν γύρω στις 30.000!)


γ) Την ίδια ώρα που ο Ν. Συλικιώτης έστελλε την «απάντησή» του στον γράφοντα, επιχειρούσε μέσω Διυπουργικής Επιτροπής να δοθεί καθεστώς μόνιμης παραμονής και απασχόλησης σε 6.000 άτομα που εισήλθαν παράνομα μέσω των Κατεχομένων, και που η εντεταλμένη από τον Νόμο Υπηρεσία αποφάνθηκε ότι δεν ήταν πολιτικοί πρόσφυγες, όπως ισχυρίζονται.

δ) Η συντριπτική πλειονότητα όσων ισχυρίζονται ότι είναι «πολιτικοί πρόσφυγες» (και εισέρχονται, κυρίως, μέσω Κατεχομένων) αποδεικνύεται τελικά ότι ψεύδονται, και ο μόνος σκοπός που έρχονται στην Κύπρο είναι η απασχόληση και η είσπραξη δημόσιου βοηθήματος. Ο Υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πόσα πληρώνει μηνιαίως το Κράτος σε «αιτητές πολιτικού ασύλου», που τελικά αποδεικνύεται ότι ψεύδονται; Και αφού (συχνά) αναφέρεται και στα ευρωπαϊκά θέσμια ο Ν. Συλικιώτης, ερωτάται: Υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που λαθρομετανάστες, απλώς δηλώνοντας «αιτητές πολιτικού ασύλου», εισπράττουν δημόσια βοηθήματα στο ίδιο ύψος με αυτά που λαμβάνουν οι πολίτες της;

Έχει η Κύπρος (με το εδαφικό και πληθυσμιακό της μέγεθος) με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τον εποικισμό, με την (ήδη) αλλοίωση του δημογραφικού της χαρακτήρα, με τη διόγκωση οικονομικών προβλημάτων λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και την επερχόμενη ανεργία, τις αντοχές για να δεχτεί το κύμα της λαθρομετανάστευσης;

ε) Επαίρεται ο Υπουργός ότι με τη δραστηριότητα, τις ενέργειες και τους χειρισμούς του στην Ε.Ε. πέτυχε ανακοπή της λαθρομετανάστευσης. Ας μάς πει (και με αριθμούς) πόσους λαθρομετανάστες επανεγκατέστησε σε άλλες χώρες, συγκριτικά (λογουχάρη) με ό,τι πέτυχε η Μάλτα.

στ) «Δεν επιτρέψαμε την απέλαση αιτητών ασύλου» επιμένει ο Υπουργός, αποκαλώντας «αιτητές ασύλου» εκείνους που η καθ’ ύλην- αρμόδια κρατική Υπηρεσία, καθώς και η Αστυνομία, έκριναν ότι ΔΕΝ είναι «αιτητές ασύλου».

Το υπονοούμενο ότι «ξένες Υπηρεσίες»... επιβάλλουν στην Αστυνομία (και στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνεπώς) να απελαύνει «ως τρομοκράτες» τους «αιτητές ασύλου» δεν αφορά τον γράφοντα, αλλά τα αρμόδια κρατικά όργανα. Φαίνεται ότι ο Ν. Συλικιώτης διαθέτει «προσωπική Υπηρεσία Πληροφοριών» υπεράνω του Νόμου και των κρατικών Υπηρεσιών.

ζ) Όντως ο θεσμός των «αιτητών πολιτικού ασύλου» πρέπει να τυγχάνει παγκόσμιου σεβασμού. Γι’ αυτό ακριβώς και είναι εγκληματική η πράξη όσων επαγγελματιών... «αντιρατσιστών» ψευδεπιγράφουν λαθρομετανάστες σε «αιτητές πολιτικού ασύλου».

Η αναφορά του κ. Συλικιώτη στους πρόσφυγές μας του 1974 αποτελεί ατυχέστατη (και ιερόσυλη) σύγκριση. Ξέρει ο Υπουργός Εσωτερικών κάποιον πρόσφυγά μας που μετέβη λαθραία και εισήλθε παράνομα σε ξένη χώρα, διεκδικώντας τα δικαιώματα και την προστασία που τυγχάνουν οι πολιτικοί πρόσφυγες;

Όλοι όσοι μετέβησαν στο εξωτερικό, μετέβησαν νόμιμα (ακόμη και η Ελλάδα δεν δέχτηκε πρόσφυγες χωρίς ταδιδιωτικά έγγραφα) και όλοι εργάστηκαν σκληρότατα, με βάση τη νομοθεσία της φιλοξενούσας χώρας.
Παρά την (αναγκαστική) μακρηγορία, νιώθω την ανάγκη μιας προσωπικής αναφοράς: Στα 40 και πλέον χρόνια της δημοσιογραφικής μου υπηρεσίας (τα 37 ως αρχισυντάκτης-διευθυντής) έτυχε να κρίνω (και να επικρίνω) πολλές πράξεις κυβερνητικών αξιωματούχων, μερικές φορές καθ’ υπερβολήν και (ίσως) με εκτρεπόμενη αυστηρότητα. Μόνον, όμως, με την παρούσα Κυβέρνηση παρατηρείται τόση αλλεργία στην κριτική και τόση αλαζονεία για το αλάθητο των κυβερνώντων.

Μάλιστα, με τη θλιβερή τακτική (με πολλή ευκολία) ν’ αποδίδονται «αλλότρια κίνητρα» στον κρίνοντα ή «προσωπική εμπάθεια» κατά του κρινομένου. Γι’ άλλη μια φορά καλώ τον Ν. Συλικιώτη (αλλά και όσους αντιδρούν ομοίως) εάν μπορεί ν’ αποδείξει άλλα κίνητρα πέραν της (εκ δημοσιογραφικής και δεοντολογικής) υποχρέωσής μας να υπηρετήσουμε το Δημόσιο Συμφέρον, ελευθέρως να τα... ονοματίσει!


Υ.Γ.: Τα αντιρατσιστικά και αντιξενοφοβικά κηρύγματα αλλού, κύριε Συλικιώτη. Όταν ο γράφων κινδύνευε επανειλημμένα τη ζωή του για την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους της περιοχής κατά του Ιμπεριαλισμού, οι (σημερινοί) κληρονόμοι της Επαγρύπνησης «περί άλλων ετύρβαζον».


ΣΗΜΕΡΙΝΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 30.9.09

Να κρατήσουμε στο αρχείο μας τα ονόματα (α) Νεοκλής Συλικιώτης (νυν υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Χριστόφια) και (β) Ηλιάνα Νικολάου (νυν Επίτροπος Διοικήσεως) για να θυμόμαστε, μετά από χρόνια, όταν το πρόβλημα της ήδη ογκούμενης λαθρομετανάστευσης θα «γονατίσει» την Κύπρο, για να γνωρίζουμε, τότε, ποιοι ήσαν το 2009 οι πρωταγωνιστές επικράτησης της ανομίας και της παράλυσης των νόμων του κράτους, και ποιοι απαγόρευαν στην Αστυνομία να εκτελέσει τα καθήκοντά της ως όργανο εφαρμογής του νόμου;

Λάζ. Α. Μαύρος

Η Αστυνομία δεν είναι η βολική «συτζιά του μαύρου»

ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 30/9/09, Σ.ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ επιχείρηση της Αστυνομίας εναντίον λαθρομεταναστών ήταν ικανή, πρώτον, να αναδείξει την ασυνεννοησία στα κυβερνητικά δώματα.

Δεύτερον, να διατυπωθούν, με τη μεγαλύτερη ευκολία, κωμικοί ισχυρισμοί περί «ξενοφοβικών αντιλήψεων και ρατσιστικών στερεοτύπων».

Τρίτον, να εξισωθούν οι νόμιμοι μετανάστες με τους σωρηδόν εισβάλλοντες εκ των κατεχομένων, λαθρομετανάστες.

Τέταρτον, αντί να επαινεθεί η Αστυνομία επειδή προσπάθησε να επιβάλει το Νόμο και την τάξη στις εντός της Λευκωσίας γκετοποιημένες περιοχές, δέχθηκε ανεπίτρεπτες επιθέσεις.

Πέμπτον, οι όψιμοι υπερασπιστές των λαθρομεταναστών αγνοούν ή υποτιμούν ότι εξαιτίας πολιτειακής και κυβερνητικής ολιγωρίας, οι λιγοστοί πλέον κάτοικοι της παλιάς Λευκωσίας ζουν ουσιαστικά σε ξένο, ανασφαλές και οιονεί εχθρικό περιβάλλον.

Πρώτα απ’ όλα, τι ήταν αυτή η έκρηξη Συλικιώτη, ότι αυτός έχει την ευθύνη της μεταναστευτικής πολιτικής; Σωστά! Αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δεν έχει την ευθύνη της διατήρησης του νόμου και της τάξης;

Όταν εκ του μη όντος ξέσπασαν πρόσφατα επεισόδια γύρω από το τέμενος Ομεριέ, όλοι κατήγγειλαν την δήθεν ολιγωρία της Αστυνομίας. Τώρα που η Δύναμη, με στοχευμένη επιχείρηση επιδίωξε να υλοποιήσει 25 εντάλματα έρευνας και άλλα 21 για συλλήψεις προσώπων για εξιχνίαση εγκλημάτων, καταγγέλλεται με «αποτροπιασμό» και κατηγορείται για «εισβολή», που πλήττουν, τάχα, τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους.

Να μας επιτραπεί να διαφωνήσουμε και με θέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και με όλους όσοι θεωρούν ότι οι λαθρομετανάστες είναι υπεράνω του νόμου και δικαιούνται να καταχρώνται της φιλοξενίας μας, ατιμωρητί.

Οι Κύπριοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Ξένους ξενίζουν από αρχαιοτάτων χρόνων. Όμως, η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει ένα φοβερό πρόβλημα, εκείνο της λαθρομετανάστευσης. Καθ’ ομολογίαν Συλικιώτη, το 40% των λαθρομεταναστών διοχετεύονται μέσω των κατεχομένων. Είναι κατά πλειοψηφία μουσουλμάνοι.

Οι στόχοι της κατοχικής Τουρκίας είναι εμφανείς: Πρώτον, να πλημμυρίσει τις ελεύθερες περιοχές με λαθρομετανάστες, αφού η ίδια αρνείται να εφαρμόσει συμφωνίες για επανεισδοχή τους στη χώρα προέλευσης. Δεύτερον, να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση και των ελευθέρων περιοχών, διά της επιβολής του μουσουλμανικού στοιχείου.

Τις προάλλες είδαμε όλοι την αλαζονική απαίτηση μουσουλμάνων να μη ενοχλούνται κατά το ραμαζάνι τους. Συχνά αλλοδαποί προκαλούν επεισόδια επειδή δεν αμείβονται όπως οι νόμιμοι κάτοικοι της νήσου!

Όλο και πιο συχνά αλλοδαποί εμπλέκονται σε σοβαρά εγκλήματα, ακόμα και σε διακίνηση λαθρομεταναστών. Ο Ν. Συλικιώτης λέγει ότι η κυβέρνηση έχει μεταναστευτική πολιτική. Και ότι μειώθηκε δραστικά ο αριθμός αιτητών ασύλου. Η ουσία είναι αλλού: Ότι, δηλ. από κάποιους εντός ή και εκτός Κύπρου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εδώ βρίσκεται το Ελντοράντο, όπου δίνονται άφθονες και παχουλές παροχές και εργασία σε όσους ξένους έλθουν νόμιμα ή παράνομα.

Από την άλλη, χρόνια κυβερνητική ανεπάρκεια και αδιαφορία δεν επέτρεψαν την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος με μέτρα για ενσωμάτωση των νόμιμων και αποτροπή εισόδου των παράνομων. Η κυβέρνηση καλείται να διερευνήσει τι έκαναν επί του προκειμένου η Βρετανία και η Γαλλία. Όμως, ας μην κατηγορείται πάλι η Αστυνομία, επειδή μερικοί τη θεωρούν ως τη βολική «συτζιά του μαύρου». Τα περί ξενοφοβίας και ρατσισμού, είναι προσχήματα για επικάλυψη της ανυπαρξίας ουσιαστικής και αποφασιστικής αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης ως του υπ’ αριθμόν δύο κινδύνου για την Κύπρο.



Ο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Εμπροσθοφύλακας, πρωτοβουλία του Δικτύου Νοητικής Αντιστάσεως, έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να γίνει μία από τις δημοφιλέστερες διαδικτυακές πύλες ενημέρωσης, ανά το Πανελλήνιο. Πρόκειται για μία υποδειγματική προσπάθεια από μια έγκυρη και πολύ καταρτισμένη Συντακτική Ομάδα.


Είναι τόσο σοβαρή και τόσο προσεγμένη προσπάθεια ο Εμπροσθοφύλακας, που θα την ζήλευαν μέχρι και τα παραδοσιακά μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Μακριά από ακρότητες και φανατισμούς και με μόνο κριτήριο τη σωστή αντικατοχική και κριτική ενημέρωση, ο Εμπροσθοφύλακας ενημερώνεται και ενημερώνει καθημερινά.


Αναδημοσιεύουμε από τον Εμπροσθοφύλακα, την πιο κάτω, πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Συναγωνιστές του Εμπροσθοφύλακα, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, σας σηκώνει το καπέλο!


Δημήτρης Χριστόφιας: Δεν είναι φυσιολογική η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία για την Κύπρο www.efylakas.com



‘Εμπροσθοφύλακας’
Δημήτρης Χριστόφιας: «Δεν είναι φυσιολογική για την Κύπρο η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία»
29 Σεπτεμβρίου 2009
Συντακτική Ομάδα

Υιοθέτησε, μήπως, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τις απόψεις που εκφράζει ο ‘Εμπροσθοφύλακας’; Μάλλον όχι. Παρ’ όλ’ αυτά, μένουμε ευχάριστα άφωνοι με τις δηλώσεις του. Ας ελπίσουμε πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους αλλόκοτο μικροκομματικό παιχνίδι εντυπώσεων, και πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας πραγματικά αντιλήφθηκε πως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν είναι, όντως, καθόλου «φυσιολογική» λύση του Κυπριακού, και να αρχίσει σιγά-σιγά να απεγκλωβίζεται απ’ αυτήν.

Οι δηλώσεις του ενώπιoν της Ομογένειας στις ΗΠΑ θέτουν το Κυπριακό σε σωστές βάσεις -ως πρωτίστως και κατ’ εξοχήν πρόβλημα εισβολής και κατοχής- και ρίχνουν τις μάσκες τόσο του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας, όσο και του πολιτικού αττιλάρχη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Πρόεδρε Χριστόφια: Αν μείνεις αταλάντευτα σταθερός προς αυτή την γραμμή, την γραμμή ορθής λύσης του Κυπριακού που θα περιλαμβάνει αποχώρηση των εποίκων και των στρατευμάτων, επιστροφή των προσφύγων (δηλαδή και του εαυτού σου), αποτροπή της συνταγματικής διχοτόμησης μέσω της ντενκτασικής εμπνεύσεως διζωνικότητας και της αναστύλωσης της δημοκρατίας και των αρχών δικαίου, εμείς θα είμαστε στο πλευρό σου.πρέπει να αλλάξεις ρότα τώρα αμέσως, να ξεχάσεις τις «γενναίες προσφορές» προς τον πολιτικό αττιλάρχη (για τις οποίες μίλησες στις 22/09/2009) όπως την a priori αποδοχή 50,000 εποίκων, την εκ περιτροπής προεδρία, τα δύο «συνιστώντα κρατίδια» της 23ης Μαΐου 2008 και τόσες άλλες. Για να γίνει αυτό όμως, Πρόεδρε,

Αν όμως Πρόεδρε οι δηλώσεις σου αυτές δεν ήταν παρά ένα φτηνό μικροκομματικό-προπαγανδιστικό-δημοσκοπικό πυροτέχνημα, να ξέρεις πως η ειλικρινής κριτική μας θα ενταθεί και θα γιγαντωθεί, αφού θα φανείς, και πάλι, αντιφατικός και αντικρουόμενος.

Να ξέρεις Πρόεδρε πως κριτική σαν και την δική μας δεν σε υποσκάπτει αλλά αντίθετα σε ισχυροποιεί και σου δίνει διπλωματικό εκτόπισμα, διότι η κριτική η δική μας είναι καλόπιστη και με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του λαού μας.

Άσε πίσω τα συγγνώμη προς τους κατακτητές και τις παρανοϊκές τοποθετήσεις του τύπου «εμείς στρώσαμε το χαλί στην Τουρκία», όπως επίσης και την επιβληθείσα από ξένα κέντρα και σεμινάρια λογική της «συνυπευθυνότητας στις τραγωδίες», όπως και εσύ την υιοθέτησες και δημόσια στις 13 Νοεμβρίου 2008. Μην εντείνεις τον ψυχολογικό πόλεμο και την πνευματική τρομοκρατία κατά των διαφωνούντων με τον πολιτικό αττιλάρχη - η αντίθεση μας στον εντεταλμένο Ταλάτ αποτελεί πηγή λαϊκής ισχύος για σένα. Εκμεταλλεύσου την.

Κλείσε τα αυτιά, Πρόεδρε, σε νεοναζιστικές διζωνικές λογικές όπως αυτή του Γρηγόρη Φωτεινού, αλλά και στους επιδοτούμενους από ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες, και τους αφιονισμένους με το ιδεολογικό δηλητήριο του εχθρού «αυλοκόλακές» σου, και άκου την γνήσια, φωνή του λαού σου που ζητά Απελευθέρωση - Επιστροφή - Δημοκρατία.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων’
«Δείπνο Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ομιλία»
27 Σεπτεμβρίου 2009
Αποστόλης Ζουπανιώτης (Νέα Υόρκη)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως «αγωνιζόμαστε να κάμψουμε την αδιαλλαξία των ξεροκέφαλων της Αγκυρας» και να πείσουμε τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να λειτουργήσει ως Κύπριος, ανεξαρτήτως των οδηγιών της Αγκυρας, κάτι που χαρακτήρισε ως πάρα πολύ δύσκολο.

Μιλώντας χθες βράδυ στο ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, με τιμώμενο πρόσωπο ένα βετεράνο ομογενή πρώην στέλεχος της Ομοσπονδίας, αγωνιστή στις προσπάθειες για την Κύπρο, Χαμπή Νικολάου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για τον αγώνα που δίνουμε παγκοσμίως για πειστούν αυτοί που είχαν μεταπειστεί «ότι στην Κύπρο παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γενικότερα όλες οι συμβάσεις περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε διεθνείς, είτε ευρωπαϊκές».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι το παράδοξο που συμβαίνει είναι πως από θύτης, κατάντησε η Τουρκία, με την ενίσχυση ισχυρών φίλων της να εμφανίζεται ως θύμα και να εμφανιζόμαστε εμείς τα θύματα ως θύτες. Είναι παράδοξο, συνέχισε, να θεωρείται ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι κάτι το φυσιολογικό.

«Ε λοιπόν, δεν είναι φυσιολογικό για την Κύπρο η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι εμείς οι ίδιοι, ένεκα χειρισμών και αυτοχειρίας που διαπράξαμε με τη Χούντα, την ΕΟΚΑ Β’ και το πραξικόπημα φέραμε τους Τούρκους στην Κύπρο», είπε.

«Περνούμε από τότε μία φοβερή τραγωδία. Κι όμως, κάνοντας ο Μακάριος αυτή μεγάλη παραχώρηση, αυτό τον ιστορικό συμβιβασμό της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο κράτος σε ομοσπονδιακό με δύο περιφέρειες - πράγμα που ποτέ φυσιολογικά δεν μπορούσε να γίνει στην Κύπρο γιατί ο πληθυσμός της ζούσε ανάμεικτος σε όλες τις γωνιές του νησιού – όχι απλώς για να ικανοποιήσει τους Τουρκοκύπριους, αλλά πρώτα απ’ όλα για να θέσει τέρμα στην κατοχή», ανέφερε.

«Αυτή είναι η προϋπόθεση. Για να τα πάρει η Τουρκία και να φύγει, για να επανενωθεί ο τόπος, για να δικαιωθούν και οι πρόσφυγες, για να ανευρεθούν και οι αγνοούμενοι, για να τερματιστεί αυτή η τραγωδία πάνω σε μία βάση λογική, με αποκατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε λύπη γιατί πολλοί από τους συνομιλητές μας, από τότε μέχρι σήμερα, θεωρούν ως κάτι φυσιολογικό την διπεριφερειακή ομοσπονδία, με δύο οντότητες, και ζητούν να κάνουμε κι άλλες παραχωρήσεις.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, είπε ότι ”υποχρεωθήκαμε να απορρίψουμε σχέδιο το οποίο προήρχετο από τα Ηνωμένα Εθνη, με τη σφραγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ανεξαρτήτως αν το έφτιαξε ο ίδιος ή όχι”.

«Ορθά και δίκαια αντέδρασε η ελληνοκυπριακή κοινότητα, απορρίπτοντας εκείνο το σχέδιο, το οποίο δεν ήταν ούτε ισοζυγισμένο, ούτε δίκαιο, ούτε η λύση που θα προήρχετο από την εφαρμογή του θα ήταν βιώσιμη και λειτουργική. Ομως ήταν απόρριψη σχεδίου του γενικού γραμματέα και δόθηκε η δυνατότητα στην Τουρκία να αποενοχοποιηθεί και βρεθήκαμε στη γωνιά», είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «χρειάστηκαν πάρα πολλές και βασανιστικές προσπάθειες να μεταπείσουμε ότι οι Ελληνοκύπριοι δέχονται λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και δεν απέρριψαν τη λύση ως τέτοια. Κι ότι δεν βολεύονται, τάχατες, επειδή εντάχθηκε η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και για μπούμε μπροστά, αναλάβαμε νέες πρωτοβουλίες, αλωνίζουμε τον κόσμο ακριβώς για να πείσουμε ότι εμείς θέλουμε λύση. Είναι η πατρίδα μας που είναι υπό κατοχή, είναι τα σπίτια μας που χρησιμοποιούνται από Τουρκοκύπριους και χιλιάδες έποικους. Είναι περιουσίες μας τις οποίες νέμονται ξένοι και έχουν μάλιστα και το δικαίωμα να τις εμπορευθούν».

Ανέφερε ότι η τουρκική προπαγάνδα προσπαθεί να παρουσιάσει τους Ελληνοκύπριους ως βολεμένους στην ΕΕ και δεν θέλουν λύση και πως ”οι καημένοι οι Τουρκοκύπριοι είναι που θέλουν τη λύση γιατί δεν περνούν καθόλου καλά».

Ο Πρόεδρος είπε ότι η πλευρά μας παλεύει νυχθημερόν για μεταπείσουμε τους μεγάλους του πλανήτη ότι ναι μεν είναι ισχυρή η Τουρκία, όμως «είναι ασύδοτη η στρατιωτική της ηγεσία και πείθει ή υποχρεώνει και την πολιτική ηγεσία να είναι κυνική και ασύδοτη. Και απαιτεί οι χιλιάδες έποικοι να είναι ως τον τελευταίο πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας‘».

Απαιτεί, είπε, «να θέλει να γεννηθεί ένα νέο κράτος με συνεταιρισμό δύο ισότιμων κρατών, θέσεις οι οποίες μάλιστα αναπτύσσονται ενώπιον και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών».

Είπε πως αυτό αποτελεί ύβρη για τα Ηνωμένα Εθνη, τα οποία έχουν δεχθεί μία τέτοια χώρα να είναι μέλος του ΣΑ, του οργάνου δηλαδή που είναι εντεταλμένο από τον διεθνή οργανισμό να υπερασπίζεται τη διεθνή ειρήνη και το διεθνές δίκαιο.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αναφέρθηκε στα θέματα αυτά για να δώσει το μήνυμα ότι «η ζωή μας δεν είναι εύκολη. Είναι πολύ δύσκολη, όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γεννηθήκαμε μέσα στο καζάνι της πάλης και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από του να παλέψουμε για τον τόπο μας μέχρι την τελική δικαίωση. Και σας διαβεβαιώ ότι αυτό θα γίνει», είπε, εξαίροντας την στήριξη, τη βοήθεια και την ωριμότητα της Ομογένειας.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών’
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής»
27 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε χθες συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, τους οποίους ενημέρωσε για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις σε ό,τι αφορά πιθανούς τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της Ομογένειας.

Στη συνάντηση παρίσταντο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον κ. Α. Κακουρής, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, οι Πρέσβεις Λ. Παντελίδης και Κ. Κορνηλίου και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ. Α. Παναγιώτου.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Πανίκος Παπανικολάου προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις :

Πρόεδρος Χριστόφιας
Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία και φέτος στη διάρκεια της παρουσίας μας εδώ να έχω μια εγκάρδια, φιλικότατη συνομιλία με την ηγεσία της Ομοσπονδίας, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και άλλους παράγοντες. Το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας είναι διακαές, είναι καθημερινό και συζητήσαμε με ποιο τρόπο θα μπορούσε η Παροικία, οι απόδημοι μας να επιδράσουν πάνω στην αμερικανική πολιτική ούτως ώστε να γίνει πιο βοηθητική σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Θα συνεχίσουμε αυτή την επαφή, είναι διαρκής, είναι συνεχής.

Νομίζω ότι αυτή η Κυβέρνηση προωθεί κάποια σχέδια και είναι πιο δραστήρια. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έχει επισκεφθεί δυο-τρεις φορές μέχρι στιγμής τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει συνομιλήσει με την ηγεσία της Ομοσπονδίας και με Αμερικανούς επισήμους. Βεβαίως, ο Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε και ο ίδιος συναντήσεις με την κα Κλίντον. Νομίζω ότι οι στόχοι θέσαμε είναι σημαντικοί και μπορούν να υλοποιηθούν.

Πανίκος Παπανικολάου
Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια λεπτομερή ενημέρωση για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι μπορούμε να κάνουμε στο άμεσο μέλλον, σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιστεύω ότι με τη στενή επαφή και συνεργασία που έχουμε τόσο με τον Πρόεδρο όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών, την εκπροσώπηση της Κύπρου εδώ, θα μπορέσει η κυπριακή παροικία να βοηθήσει τον αγώνα που κάνει ο Πρόεδρος και κυπριακός λαός. Τον διαβεβαιώσαμε ότι εμείς πάντοτε θα είμαστε στο πλευρό του και ότι ελπίζουμε οι προσπάθειες οι δικές του και η βοήθεια η δική μας να έχουν κάποια αποτελέσματα.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Σημερινή’
«Ξεροκέφαλοι στην Άγκυρα»
28 Σεπτεμβρίου 2009
Μικαέλλα Λοΐζου

«Αγωνιζόμαστε να κάμψουμε την αδιαλλαξία των ξεροκέφαλων της Άγκυρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα του ετήσιου δείπνου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Στην Κύπρο παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο, ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επισημαίνοντας ότι η παραδοξότητα όλων αυτών συνοψίζεται στο γεγονός πως οι φίλοι της Τουρκίας την εμφανίζουν από θύτη θύμα και εμάς από θύματα θύτες. Επίσης παράδοξο είπε ότι είναι «να θεωρείται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι κάτι το φυσιολογικό».

Εμείς φταίμε
«Δεν είναι φυσιολογικό για την Κύπρο η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία», εξήγησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Βεβαίως», επισήμανε, «η αλήθεια είναι ότι εμείς οι ίδιοι, ένεκα χειρισμών και αυτοχειρίας που διαπράξαμε με τη Χούντα, την ΕΟΚΑ Β’ και το πραξικόπημα, φέραμε τους Τούρκους στην Κύπρο».
Εξήγησε ότι ο Μακάριος τότε έκανε αυτή τη «μεγάλη παραχώρηση» και τον «ιστορικό συμβιβασμό της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο κράτος σε ομοσπονδιακό με δύο περιφέρειες», γεγονός που υπό φυσιολογικές προϋποθέσεις δεν θα μπορούσε να γίνει στην Κύπρο, επειδή ο πληθυσμός ήταν ανάμεικτος σε όλη την επικράτεια του νησιού, «όχι απλώς για να ικανοποιήσει τους Τ/κύπριους αλλά πρώτα απ’ όλα για να θέσει τέρμα στην κατοχή».

Εξέφρασε, δε, τη λύπη του, γιατί, όπως τόνισε, πολλοί από τους μέχρι τώρα συνομιλητές μας θεωρούν ως κάτι φυσιολογικό τη διπεριφερειακή ομοσπονδία, με δύο οντότητες και ζητούν να κάνουμε κι άλλες παραχωρήσεις.

Ορθώς απορρίφθηκε το Ανάν
«Υποχρεωθήκαμε να απορρίψουμε σχέδιο, το οποίο προερχόταν από τα Η.Ε., με τη σφραγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ανεξαρτήτως αν το έφτιαξε ο ίδιος», ανέφερε. «Ορθά και δίκαια αντέδρασε η ε/κ κοινότητα, απορρίπτοντας εκείνο το σχέδιο», τόνισε, εξήγησε όμως ότι επειδή ήταν απόρριψη σχεδίου του Γ.Γ. δόθηκε η δυνατότητα στην Τουρκία να αποενοχοποιηθεί και βρεθήκαμε στη γωνιά.

«Χρειάστηκαν πάρα πολλές προσπάθειες να μεταπείσουμε ότι οι Ε/κύπριοι δέχονται λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και δεν απέρριψαν τη λύση ως τέτοια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος. «Για να μπούμε μπροστά αναλάβαμε νέες πρωτοβουλίες, αλωνίζουμε τον κόσμο ακριβώς για να πείσουμε ότι εμείς θέλουμε λύση», τόνισε. Η πατρίδα μας είναι υπό κατοχή, τα σπίτια μας χρησιμοποιούνται από Τ/κύπριους και χιλιάδες εποίκους, και όμως η τουρκική προπαγάνδα προσπαθεί να παρουσιάσει εμάς ως «βολεμένους από την Ε.Ε.» και τους Τουρκοκύπριους ως «τους καημένους που θέλουν τη λύση, γιατί δεν περνούν καλά».

Ύβρις για τα Ηνωμένα Έθνη
«Ασύδοτη» χαρακτήρισε τη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παλεύουμε, είπε, νυχθημερόν να μεταπείσουμε τους μεγάλους του πλανήτη, αλλά η ασύδοτη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας πείθει ή υποχρεώνει και την πολιτική ηγεσία της κατοχικής χώρας να είναι κυνική και ασύδοτη και να απαιτεί χιλιάδες έποικοι να είναι ως τον τελευταίο πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Απαιτεί να γεννηθεί ένα νέο κράτος με συνεταιρισμό δύο ισότιμων κρατών, θέσεις οι οποίες μάλιστα αναπτύσσονται ενώπιον και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών», κατήγγειλε. Αυτό αποτελεί ύβρη για τα Ηνωμένα Έθνη, είπε, τα οποία έχουν δεχθεί μία τέτοια χώρα να είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σχέσεις Προεδρικού-Ομογενών

Σε ξεχωριστή συνάντηση με το συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν καλύτερα να επιδράσουν θετικά στην αμερικάνικη πολιτική.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πανίκος Παπανικολάου διαβεβαίωσε το Δημήτρη Χριστόφια ότι οι ομογενείς θα είναι πάντοτε στο πλευρό του και εξέφρασε την ελπίδα οι προσπάθειές του, σε συνδυασμό με τη δική τους βοήθεια, να έχουν κάποια αποτελέσματα.

Τιμήθηκε η «ψυχή» της ομογένειας, ο Χαμπής Νικολάου
Το φετινό τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής ήταν ο βετεράνος της Χαμπής Νικολάου. Ο κ. Νικολάου έλαβε το Βραβείο Δικαιοσύνης για την Κύπρο, για την προσφορά του στην Ομοσπονδία, στους αγώνες για την Κύπρο αλλά και για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο Χαμπής Νικολάου είναι απλός και ωραίος άνθρωπος, ο οποίος εκφράζει και εκπροσωπεί την παραδοσιακή Κύπρο, την Κύπρο της ανθρωπιάς, του φιλότιμου και της φιλοξενίας. Τον χαρακτήρισε, δε, «δεύτερο πατέρα του», ενώ τόνισε ότι οι πόρτες του Προεδρικού ήταν πάντοτε, ανεξαρτήτως του Προέδρου, ανοιχτές για το τιμώμενο πρόσωπο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ανέφερε ότι ο κ. Νικολάου είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη φιλανθρωπία και την απλότητά του. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε το Χαμπή Νικολάου «προσωποποίηση της αφοσίωσης στον αγώνα για την Κύπρο», τον οποίο, όπως είπε, έκανε αποστολή της ζωής του.

Παρουσίαση της ζωής και της πορείας του κ. Νικολάου έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τσέντας. Ανέφερε ότι γεννήθηκε στο Ζύγι το 1930 και από τα 11 του δούλευε στις ψαρόβαρκες, στα μεταλλεία του Βασιλικού και στο λιμάνι της Λεμεσού. Γνώρισε από μικρός τη βιοπάλη και εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα, πρωτοστατώντας σε κινητοποιήσεις. Όταν το 1970 μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική, δούλεψε σκληρά και απέκτησε περιουσία, όμως παρέμεινε ένας απλός άνθρωπος, που βοηθούσε το συνάνθρωπό του.
Ο ίδιος ο Χαμπής Νικολάου, φανερά συγκινημένος, χαρακτήρισε το βραβείο που έλαβε μεγάλο σταθμό της ζωής του. «Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι και εδώ και στην Κύπρο για τη δικαίωση του λαού μας, για να βρεθεί μία σωστή λύση, που θα δίνει ασφάλεια και ελπίδα στο μέλλον των αυριανών γενεών», τόνισε.

«Εμείς θα τους δυσκολέψουμε»

Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προσδοκώντας ότι η τουρκική πλευρά θα συνειδητοποιήσει ότι είναι και προς το δικό της συμφέρον να συνεργαστεί μαζί μας με στόχο τη λύση του Κυπριακού, είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στον LGR. «Κανένας δεν πρέπει να χάνει την ελπίδα του», τόνισε. «Αν πούμε ότι δεν υπάρχει προοπτική και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να αγωνιζόμαστε, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση, κάτι που θα είναι καταστροφικό», ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι αν η τουρκική πλευρά μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα είτε προς την κατεύθυνση των δύο κρατών, είτε προς τη συνομοσπονδία, θα το έπραττε. Εξήγησε όμως ότι όσοι πιστεύουν πως δεν είναι αυτοί οι στόχοι της αυταπατώνται. «Προσπαθούν και θα επιδιώξουν να πετύχουν αυτό το στόχο», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς πρέπει να τους δυσκολέψουμε και ο τρόπος να το πράξουμε αυτό είναι να αγωνιζόμαστε για μία λύση που θα επανενώνει το νησί και το λαό».

Φταίνε οι άλλοι
Τρεις είναι οι γραμμές στο Κυπριακό, είπε χθες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΓΟ: η γραμμή του ΑΚΕΛ, η γραμμή εκείνων που δυσκολεύονται στην ιδέα της συμβίωσης και συγκατοίκησης και η γραμμή εκείνων που από τον καιρό της Αγγλοκρατίας στην Κύπρο συνήθισαν να αποδέχονται κάθε ιδέα από τη Δύση.

Ο κ. Κατσουρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «ο εποικισμός δημιουργεί δεδομένα» και «εάν δεν υπάρξει σύντομα λύση, θα έχουμε εντελώς διαφορετική εικόνα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι οι παράγοντες των δυσκολιών είναι εξωγενείς, ενώ για το Κυπριακό έκανε λόγο για συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας. Τα ζητήματα εποίκων και εκ περιτροπής προεδρίας ξεκίνησαν να συζητούνται από τους προκατόχους του Προέδρου Χριστόφια, πρόσθεσε. Σε σχέση με τη συνάντηση Ντάουνερ-Λόρδου Χάνεϊ, είπε ότι «πολλά πράγματα στον κόσμο υπαγορεύονται από συγκεκριμένες δυνάμεις» και διερωτήθηκε ποιος εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε οποιοδήποτε σημείο της γης, θεωρήθηκε αντικειμενικός και από τις δύο πλευρές.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Καθημερινή Κύπρου’
«Δεν θα ξεπουλήσει πατρίδες, λέει ο Πρόεδρος»
22 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επιδιαιτησία, ή πιεστικά χρονοδιαγράμματα δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, είπε ότι με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει ότι δεν είναι πλασιέ και δεν έχει σε καμιά περίπτωση κατά νου να πουλήσει πατρίδες.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι τοποθετείται πολύ έντιμα, με πολύ καλή θέληση στο Κυπριακό και μάλιστα έχει κάνει και γενναίες προσφορές στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα. “Αναμένω από την Τουρκία και τα Ηνωμένα Εθνη, είπε, να εκτιμήσουν δεόντως αυτές τις προσφορές”, είπε. “Απ’ εκεί και πέρα έχουμε τα όριά μας και αυτά τα όρια τα τονίζω και στον κ. Ντάουνερ και σε όποιους συνομιλητές έχω απέναντί μου”, πρόσθεσε.

Στη Γενική Συνέλευση, είπε, θα τονίσει το πόσο παράδοξο είναι μια χώρα η οποία είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας να παραβιάζει δεκάδες ψηφίσματά του και να διατηρεί στρατεύματα κατοχής σε χώρα- μέλος των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφερόμενος στις απευθείας διαπραγματεύσεις είπε ότι θα σημειώσουμε τη σχετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Όμως πρόσθεσε, με σαφήνεια θα τονίσουμε ότι η μέχρι στιγμής πρόοδος δεν δίδει την δυνατότητα ιδιαίτερης αισιοδοξίας για σύντομη λύση του προβλήματος.

Επανέλαβε ότι οι διαφορές που υπάρχουν σε κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως είναι το περιουσιακό, το θέμα της ασφάλειας και το θέμα της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πολύ μεγάλες. Εξέφρασε επίσης την ευχή, να αλλάξει στάση η τουρκική πλευρά, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με ταχύτητα σε λύση των διαφόρων πτυχών του κυπριακού. Αυτό βεβαίως κατέληξε, έχει να κάνει με την ίδια την Τουρκία, την πολιτική και τη φιλοσοφία της και με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι και υποχρεώσεις απέναντι στην Κύπρο.

Επαφές στη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει τις επόμενες ημέρες σημαντικές επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, πριν και μετά τη Σύνοδο Κορυφής για τις κλιματικές αλλαγές και τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, τον Πρωθυπουργό της Προεδρεύουσας Σουηδίας Φρέντρικ Ρέϊνφελντ, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ και τον Εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι.

Παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο επαφών του Προέδρου Χριστόφια και με αξιωματούχους της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και την Παρασκευή θα παραθέσει γεύμα στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.


ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" Ο Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009


Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο. Χάρη σε αυτούς, είμαι σήμερα ένας καλύτερος Πρόεδρος!


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, έχει ως κύριο στόχο της την απελευθέρωση της Κύπρου και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο νησί.

Και από την ίδρυσή μας και τη δημιουργία του christofias-watch, είναι γεγονός ότι ασκήσαμε πολύ έντονη (αλλά δίκαια και τεκμηριωμένη) κριτική στο Δ. Χριστόφια και τους μηχανισμούς του.

Δε χαριστήκαμε σε κανέναν και δε θα χαριστούμε σε κανέναν.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε όμως, ότι η πρόσφατη
δραματική πολιτική μεταστροφή του Δ. Χριστόφια, τόσο με την αποδοχή στο Εθνικό Συμβούλιο συγκεκριμένων αρχών και τη χάραξη κόκκινων γραμμών για τη λύση στο Κυπριακό, όσο και με την απροσδόκητα (για τα δεδομένα του ίδιου) δυναμική εμφάνισή του στα Ηνωμένα Έθνη, μας έχει εκπλήξει κατά τρόπο ευχάριστο.

Εμείς δε θέλουμε να υιοθετήσουμε την άποψη ότι ο Δ. Χριστόφιας, δεν έχει αλλάξει πολιτική, αλλά απλά ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Καλόπιστα, θα θεωρήσουμε ότι η πολιτική του μεταστροφή, είναι ειλικρινής.

Οπότε η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο,
δεν μπορεί παρά να νιώσει δικαιωμένη. Δε διεκδικούμε την πρωτοκαθεδρία του αγώνα και της κριτικής στον Πρόεδρο.

Ούτε βέβαια μετανιώνουμε για την κριτική που του ασκήσαμε.

Με την απαράδεκτη και αλαζονική πολιτική του μέχρι σήμερα, κατάφερε ο ίδιος να γίνει στόχος όλων των δυνάμεων (οι οποίες πλειοψηφούν στις τάξεις των πολιτών) που αγωνίζονται για μια δίκαιη και σωστή λύση του Κυπριακού.

Όμως, από ό,τι φαίνεται,
λόγω της έντονης κριτικής που του έχει γίνει, από διάφορες πλευρές, έντυπα, κόμματα, πολιτικούς, blogs και άλλες κοινωνικές ομάδες, μετά τη δραματική πτώση της δημοτικότητάς του στις δημοσκοπήσεις, μάλλον έχει συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να αλλάξει ρότα. Να προτάξει αρχές. Να σταματήσει να τροφοδοτεί την τουρκική επεκτατική βουλιμία. Να αντιμετωπίσει το Κυπριακό, έστω και σε κάποιο βαθμό, ως θέμα εισβολής και κατοχής.

Και είναι γι' αυτό που,
με την κριτική, στην οποία συμβάλαμε τα μέγιστα και νιώθουμε περήφανοι γι' αυτό, ο Δ. Χριστόφιας έχει την ευκαιρία να γίνει καλύτερος. Η κριτική και τον ενίσχυσε και τον βελτίωσε και μακάρι να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Είναι γι' αυτό που ο Δ.Χριστόφιας και τα χριστοφάκια του, μας οφείλουν
ένα "μεγάλο ευχαριστώ". Αν ακολουθούσαν τους διάφορους ανεφορίτες, ιαβέρηδες, αναστασιάδηδες και τους κάθε λογής αμετανόητους νενέκους και τα γιουσουφάκια του Αττίλα και της κατοχής, θα είχαν ήδη καταστραφεί και καταστρέψει και την Κύπρο μαζί τους.

Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο όμως, δεν έχει δικαίωμα να επαναπαυθεί και συνεπώς θα συνεχίσει να παρατηρεί και να ελέγχει την εξουσία. Και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στο καθεστώς, για κάθε ενδεχόμενο στραβοπάτημά του. Θα συνεχίσει παράλληλα να υποβάλλει εποικοδομητικές εισηγήσεις, όπως πράττει με συνέπεια, από την ίδρυσή της, μέχρι σήμερα.

Γιατί πλέον είμαστε βέβαιοι, ότι
η κριτική μας, μόνο καλό κάνει στη διακυβέρνηση Χριστόφια, αλλά και στην ίδια την πατρίδα μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΚΩΣΤΑΚΟΜΠΛΕΞ ΚΩΣΤΑΡΛΟΥΜΠΑΣ, ΜΑΓΑΡΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΡΙΟΥ!

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Είμαι ο Κωστακόμπλεξ Κωσταρλούμπας του "ΠΟΛΙΤΗ", άλλως Ξημαρόπεννας και σας παρακαλώ, δώστε μου κι εμένα σημασία!
Θέλω να γίνω Μαγάριος στη θέση του Μαγάριου!


Θα θέλαμε να κακίσουμε τη στάση ενός δημοτικού Σύμβουλου της ΕΔΕΚ (ψήφισε αποχή) στο Δήμο Στροβόλου και του Δημάρχου κ. Σάββα Ηλιοφώτου (διαφώνησε), σε σχέση με τη μετονομασία της λεωφόρου Αθαλάσσας σε λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου. Δεν τιμά ούτε τους ίδιους, ούτε το ιστορικό κόμμα της ΕΔΕΚ, που πρώτο αυτό υποστήριξε το 2007 την υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου. Αναμένουμε από την επίσημη ηγεσία της ΕΔΕΚ ότι θα διαχωρίσει τη στάση της και ότι θα ζητήσει τουλάχιστον εξηγήσεις.

Δικαιολογίες όπως "θα συγχυστούν οι εμπορευόμενοι με τη μετονομασία (ως να είναι η πρώτη φορά που άλλαξε ονομασία εμπορικού δρόμου)" ή "θα μετονομάσουμε άλλη λεωφόρο (που θα ολοκληρωθεί σε αρκετά χρόνια)" ή "δεν πρέπει να αλλάξει ένας δρόμος με ιστορικό όνομα(!!!!!) όπως η Αθαλάσσας (τι άλλο να ακούσουμε πλέον;)" που ακούστηκαν και ακούγονται από κάποιους, εμπλεκόμενους ή μη, πέραν από το ότι είναι ψευδοδικαιολογίες, κάποιες εκ των οποίων ακούγονται μάλιστα εκ των υστέρων, συνιστούν ασέβεια στη μνήμη του ιστορικού ηγέτη.

Εντάξει κ. Δήμαρχε, λες ότι είχες άλλη εισήγηση, αφού βλέπεις ότι υπάρχει πλειοψηφική τάση στο Συμβούλιο, τι επιμένεις να εκφράζεις δημόσια και τόσο έντονα διαφωνία; Δεν καταλαβαίνεις ότι προσβάλλεις τη μνήμη του Τάσσου με τη συμπεριφορά σου;

Δυστυχώς υπήρξε και υβριστικότερη ακόμη συμπεριφορά για τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, από κάποιον που.... ζήλεψε τη "δόξα του Δρουσιώτη".

Αυτός δεν είναι άλλος, από το κόσμημα της κυπριακής υβρεογραφείας, Κ. Κωνσταντίνου
.

Κάποιος που θέλει να γίνει Μαγάριος στη θέση του Μαγάριου. Για διαβάστε τι έγραψε ο εν λόγω "κύριος" στον ΠΟΛΙΤΗ (υπάρχει άραγε Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για να παρέμβει;):


" Μιλάμε φυσικά για την κατ' αρχήν απόφαση του Δήμου Στροβόλου να μετονομάσει τη Λεωφόρο Αθαλάσσας σε Τάσσου Παπαδόπουλου. Δεν είναι τουλάχιστον εξωφρενικό ένας ηγέτης αυτών των διαστάσεων να χωρέσει σε μια τόση δα λεωφόρο; Σας ξαφνιάζουμε;

Κάποτε, οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε υπερβάσεις. Έτσι, το «Κατά Βαρβάρων», κάνοντας σήμερα τη δική του υπέρβαση, θα προχωρήσει σε μία, τολμηρή πιστεύουμε, αντιπρόταση η οποία ταιριάζει στην περίσταση: Προτείνουμε λοιπόν να μετονομαστεί όχι μια... κοινή λεωφόρος αλλά ολόκληρη η Πράσινη Γραμμή (τι πάει να πει «Πράσινη Γραμμή» άλλωστε;) σε Γραμμή Τάσσου Παπαδόπουλου. Ολόκληρη. Από τον Λιμνίτη μέχρι τη Δερύνεια. Για να βλέπουν και οι επόμενες γενιές τα κατορθώματά του και, κυρίως, το ποιος κατάφερε να την αφήσει εκεί. Διότι εκεί θα μείνει, δυστυχώς."

Όχι, για τον Κωσταρλούμπα, δε φταίει ο Αττίλας για την κατοχή και την πράσινη γραμμή και την κατοχή.

Για το γνωστό συμπλεγματικό υβριστή Κ.Κωνσταντίνου "φταίει ο Τάσσος" και η πράσινη γραμμή είναι "κατόρθωμά του" και "τα κατάφερε να την αφήσει εκεί."

Ο εν λόγω υβριστής -που όπως πολλοί στον ΠΟΛΙΤΗ (Κασκάνης-Διονυσίου-Δρουσιώτης), άλλαξε σχεδόν 100% απόψεις στο Κυπριακό,- έχει, από αξιοπρεπής και πολλά υποσχόμενος αντικατοχικός αρθρογράφος κάποτε, γίνει σήμερα ο πρωταθλητής του εμετισμού και της αρλούμπας! Και ενοχλείται φαίνεται ακόμη και από το ότι ο Τάσσος έζησε και υπήρξε ανάμεσά μας!

Και το όνειρο ζωής του, φαίνεται να είναι, να γίνει μαγαριότερος του μαγάριου, μαγάριος στη θέση του μαγάριου!

Τρέμε Μαγάριε. Ο Κωστακόμπλεξ Κωσταρλούμπας, άλλως Ξημαρόπεννας, σε έχει ξεπεράσει!

Δηϊδάμεια για το christofias-watch

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΨΕΥΔΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009



Η νεοταξική ψευδοαριστερά στην Κύπρο, έτοιμη να μας αλλάξει τα φώτα!


Χθές Πέμπτη 24/9/2009, κηδέψαμε το μεγάλο Κύπριο πατριώτη Βία Λειβαδά.


Έναν πατριώτη σοσιαλιστή, ένα άνθρωπο που ποτέ δεν ταλαντεύτηκε για την αυτονόητη αρχή ότι το όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη είναι αλληλένδετο και ενίοτε και ταυτόσημο, με το όραμα για εθνική δικαιοσύνη.


Ο πραγματικός αριστερός δε χάνεται μέσα σε εξυπνακίστικα δόγματα και ατέρμονες και αδιέξοδες αναζητήσεις. Δεν πνίγεται μέσα σε αμφιβολίες και αυτοενοχοποιήσεις.


Ο πραγματικός αριστερός, είναι ο άνθρωπος που τον οδηγεί η ψυχή του για το καλό του ανθρώπου και για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Και ένας πραγματικός αριστερός, δεν μπορεί, παρά να είναι και θερμός πατριώτης.



Δυστυχώς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, έχουμε ένα ακμάζοντα ψευδοαριστερό νεοταξισμό, μια μεταμφιεσμένη με κουλτουριάρικο και διανοουμενίστικο μανδύα υποταγή στην παγκόσμια κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων.



Ψευδοαριστεροί υποταγμένοι σε κελεύσματα της Νέας Τάξης, γίνονται διαπρύσιοι κήρυκες του ιμπεριαλισμού, χαρακτηρίζοντας τον πατριωτισμό και τα οράματα για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, ως εθνικισμό-σωβινισμό, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν τα μάτια σε φασιστικές και δολοφονικές πρακτικές κρατών, όπως το αμετανόητο μαζικό έγκλημα της κατοχής της μισής Κύπρου από τη φασιστική Τουρκία.


Τσίμες και Σωμερίτες, Τσίπρες και Ηρακλείδηδες, Κουναλάκηδες και Κουνελάκηδες, Ρατσιστές Anef_Oriwn και σοβαροφανείς μανιακοί Ιαβέρηδες, τρεμοπούλια και βρωμοφυντάνια, Πάγκαλοι και Γιωργάκηδες, είναι οι ιδεολογικοί εκπρόσωποι ενός νέου ψευδοαριστερού πολιτικού ρεύματος, που έχει ανάγει την εθνική υποδούλωση ως τη "ρεαλιστική και την ορθολογιστική επιλογή", με το χαρακτηρισμό του γνήσιου πατριωτισμού ως εθνικισμού!


Και αφού το πολιτικό ρεύμα αυτό, δεν τα κατάφερε με τα ΜΜΕ και με τα λογής λογής χαϊβάνια και γιουσουφάκια να κάμψει τον πατριωτισμό του ελληνικού λαού, αφού δεν κατάφερε να αλώσει το χώρο της Αριστεράς, σήμερα καταφεύγει στα γνωστά μέσα των ιμπεριαλιστών ιδεολογικών πατρόνων του. Στον ίδιο τρόπο που οι μεγάλοι φασίστες του 20ου αιώνα Χίτλερ και Στάλιν χρησιμοποιούσαν για να επιβάλλουν τις ιδέες τους: τη ΒΙΑ και την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!



Το περιοδικό Ρεσάλτο, θύμα των φασιστορατσιστών!


Έτσι μέσα σε λίγες μέρες, είχαμε τρία τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα:


1) την επίθεση από πλήθος αποκαλούμενων "αντιρατσιστών" ρατσιστοφασισταριών στα γραφεία του αριστερού πατριωτικού περιοδικού "Ρεσάλτο". Οι φασιστορατσιστές αποτέφρωσαν τα γραφεία του περιοδικού!



2) την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία του αριστερού πατριώτη Γεράσιμου Αρσένη (άλλη θα ήταν η μοίρα του ελληνισμού και της Κύπρου, αν εκλεγόταν αυτός ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντί ο νεοφιλελεύθερος, yesman των ιμπεριαλιστών στα εθνικά θέματα και προπαγανδιστής του ρατσιστικού Σχεδίου Ανάν, Κ. Σημίτης) και της Λούκας Κατσέλη. http://www.cosmo.gr/News/Hellas/250690.html

3) τον αποκλεισμό από κλίκα νεοταξικών ογλανιών που κυριαρχεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ του γνωστού αριστερού πατριώτη, σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, με την κατηγορία ότι είναι "Εθνίκι"! http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_19/09/2009_330027


Είναι φανερό ότι ο διωγμός της πατριωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα έχει πλέον ενταθεί.

Αφού οι μηχανισμοί της νεοταξικής ψευδοαριστεράς απέτυχαν να θέσουν, με τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς και την άθλια γραπτή προπαγάνδα των Τσιμοξωμεριτών (που γράφει και ο Γ.Σέρτης), την πατριωτική αριστερά εκτός του πολιτικού παιγνιδιού, αποφάσισαν να καταφύγουν σήμερα, σε πιο έντονα χιτλεροσταλινικά μέτρα!

Τα μέτρα αυτά εντείνονται και στην Κύπρο:

Μετά το φάγωμα ιστορικών προσωπικοτήτων του ΑΚΕΛ από τους "εκσυγχρονιστές" νεοταξικούς κρατούντες στο εν λόγω κόμμα, αρχίσαμε να βιώνουμε έντονα ακόμη πιο φασιστικές ενέργειες.

Δεν είναι τυχαία, ούτε τα αυτοκόλλητα των "αντιφαστιστών" ρατσιστοφασιστών "ANTIFA" στην Κύπρο, που χαρακτηρίζουν το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" εθνικισμό, ούτε οι συλλήψεις ατόμων που διαφωνούν με το Δ. Χριστόφια, μέσω χρήσης του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού. Ούτε είναι τυχαία η εκστρατεία λάσπης (η οποία λαμβάνει χώρα εδώ και δεκαετίες, αλλά έχει ενταθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες) εναντίον του μεγάλου αγωνιστή Βάσου Λυσσαρίδη.


Δεν είναι επίσης τυχαία η έξαρση του φασιστορατσισμού στις τάξεις των νεοταξικών ακελικών bloggers, όπως ο γνωστός ηλικιακός ρατσιστής Anef_Oriwn. Οι προόσφατες απειλές του κατά του γνωστού blogger Φάληρου Κυπριώτη ότι μπορεί να χάσει τα δόντια του, λόγω ππουνιάς στα δόντια ή λόγω ατυχήματος, είναι ενδεικτικές του έρποντος φασισμού του.

Αλλά
και ο γνωστός Κόκκινος Ιαβέρης, απειλεί πλέον δημόσια, αφού μόλις πριν λίγες ώρες ανάρτησε απειλητικό σχόλιο ότι "Ο φασισμός και οι ταγοί της διχοτόμησης νομίζουν ότι είναι παντοδύναμοι. Θα πάρουν σύντομα απάντηση.". Είναι προφανές ότι ως φασίστες και ταγούς της διχοτόμησης, θεωρεί και αρκετούς αριστερούς πατριώτες που συμμετέχουν στην Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, τους οποίους και παρομοιάζει με τον ΕΟΚΑΒηταζή Καλογερόπουλο Διάκο. Ελπίζουμε ότι η απειλή του θα είναι καμιά σοβαροφανής καινούρια ανάρτηση και όχι να πάρει το γκλομπ του ως Ιαβέρης και να αρχίσει να μας κυνηγά μαζί με τους μηχανισμούς του Οδοστρωτήρα με τους οποίους συσχετίζεται!


Ξεχνούν βέβαια οι ακελικοί bloggers τη σύνδεση του ΑΚΕΛ με το νεοφασιστικό ΕΛΑΜ, την οποία έχουμε καταδείξει μέσα από την πρόσφατη εμπεριστατωμένη ανάλυση της Αγησιστράτης "Τα ΕΛΑΜόγια του Χριστόφια" .



Το ήθος των νεοταξικών ψευδοαριστερών στην Κύπρο, φαίνεται από την αποχή τους από το μνημόσυνο του σοσιαλιστή αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας Βία Λειβαδά! Ούτε καν ένα στεφάνι δεν κατέθεσε εις μνήμιν του αγωνιστή Β. Λειβαδά το νεοταξικό ΑΚΕΛ! Κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αλλά μάλλον ήταν μια επιδεικτική κίνηση μίσους και περιφρόνησης προς τον αριστερό πατριωτισμό!


Ο νεοταξικός αριστερισμός, είναι το μεγάλο καρκίνωμα της παγκόσμιας Αριστεράς.

Και δυστυχώς στην Κύπρο και στην Ελλάδα (ιδίως στην Κύπρο, όπου έχει καταλάβει και τα ανώτατα αξιώματα), οι τραμπουκισμοί
της ψευδοαριστεράς ενάντια στους πραγματικούς αριστερούς (που μας θυμίζουν τις διώξεις των μη σταλινικών αριστερών από τους σταλινικούς κατά την περίοδο του Ισπανικού Εμφυλίου: δείτε σχετικά το "Γη και Ελευθερία" του Ken Loach και διαβάστε το "Πεθαίνοντας στην Καταλονία" του Orwell) έχουν πάρει ανεξέλεγκτη τροπή.


ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΑΣ!

ΣΟΦΡΩΝΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΑ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ "ΑΓΩΝΩΝ"!


Η ΕΔΟΝ, πρωτοστατεί στους "Αγώνες" του Καρναβαλιού




Στο βίντεο η ΕΔΟΝ πρωτοστατεί στους "αγώνες" για την Κύπρο μας, με φαγοπότια και χαριεντίσματα με τη νεολαία του Αττιλάρχη Ταλάτ στο Τρόοδος


Η ΕΔΟΝ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την επιστροφή του νόμιμου Προέδρου της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια στη χώρα, και καταδικάζει το πραξικόπημα. Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς το λαό της Ονδούρας, ο οποίος ηρωικά παλεύει στους δρόμους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΟΝ, ο Μανουέλ Σελάγια, ο οποίος «είχε ανατραπεί πραξικοπηματικά από το Μιτσελέτι με την βοήθεια του στρατού, των βιομηχάνων και την υποστήριξη των ΗΠΑ», έφθασε στη χώρα αργά το βράδυ της 21 Σεπτεμβρίου.
«Εδώ και 81 μέρες ο λαός της Ονδούρας αντιστέκεται και αγωνίζεται κατά της πραξικοπηματικής κυβέρνησης. Αγνοώντας την πολύωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς και με την επιστροφή του Προέδρου Σελάγια, χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αντίθεση τους στους πραξικοπηματίες, ζητώντας την αποκατάσταση του νόμιμου Προέδρου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΔΟΝ αναφέρει, επίσης, πως ακολούθησε επέμβαση ισχυρών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να τραυματιστούν και να συλληφθούν. «Η πραξικοπηματική κυβέρνηση δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά, αλλά έκλεισε και τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια, κήρυξε κατάσταση πολιορκίας και έκλεισε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Τέτοιες καταστάσεις», καταλήγει, «παραπέμπουν σε παρόμοια γεγονότα προηγούμενων δεκαετιών, όταν στις πλείστες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου δημοκρατικές, αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την έννομη τάξη και τη δημοκρατία, αντιμετώπιζαν την καταστολή από τις δυνάμεις οι οποίες υποκινούνταν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Λαέ της Ονδούρας, χαλάρωσε! Η ΕΔΟΝ στέκει στο πλευρό σου!

Η οργάνωση που διαδηλώνει υπέρ των λαών του πλανήτη και κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ και της Αγγλίας, είναι μαζί σου!

Μην σε επηρεάζει το γεγονός ότι στην Κύπρο υποστηρίζουν το Αγγλοαμερικανικό Σχέδιο Ανάν...

Μην σε επηρεάζει το γεγονός ότι τους τελευταίους 18 μήνες ακολουθούν πιστά τη διαδικασία και τα χρονοδιάγραμματα που οι Αγγλοαμερικάνοι καθόρισαν...

Μην σε επηρεάζει το γεγονός ότι έγιναν οι εκλεκτοί του Βρετανού Μίλετ και του Αυστραλού λομπίστα Ντάουνερ...

Μην σε επηρεάζει ότι στους ηγέτες τους εναποθέτουν όλες τις ελπίδες "κλεισίματος" του Κυπριακού οι Αγγλοαμερικάνοι...

Και να θυμάσαι, λαέ της Ονδούρας...Για όλα τα κακά της γης, ακόμη και για το πραξικόπημα στη χώρα σου, φταίει ο Τάσσος...

ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΜΑΚΑΡΙΟΣ(ΜΑΓΑΡΙΟΣ) ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009


Ο Μαγάριος Δρουσιώτης, αναμένει τους υψηλούς προσκεκλημένους του!



Ακολουθεί κοινή ανάρτηση μεγάλων ελλαδικών και κυπριακών blogs. Γιατί η ντροπή που λέγεται Μαγάριος, είναι ντροπή όλων μας.
(Λόγω τυπογραφικού λάθους γράφτηκε στην πρώτη γραμμή 34 αντί 35 χρόνια. Ευχαριστούμε το γνωστό συνήγορο των εποίκων και υβριστή των εκτοπισμένων, blogger- "epoik-lover" για την υπόδειξη του λάθους, το οποίο και διορθώσαμε)




Η Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει υπό ξένη στρατιωτική κατοχή επί 35 χρόνια.

Το τουρκικό έγκλημα εις βάρος της Κύπρου, που έλαβε χώρα το 1974 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, παραμένει ατιμώρητο. Οι βιασμοί, οι φόνοι, οι εκτελέσεις, οι εξαφανίσεις, η προσφυγοποίηση σχεδόν του μισού πληθυσμού της Κύπρου, είναι μόνο μερικές απο τις πτυχές της κυπριακής τραγωδίας.

Δυστυχώς οι προσπάθειες του διεθνούς παράγοντα για επίλυση του Κυπριακού, όχι μόνο ευνοούσαν υπέρμετρα την Τουρκία και τα συμφέροντά της, αλλά κατέληγαν, σχεδόν όλες, στη νομιμοποίηση των εγκλημάτων της.

Το 2004, είχαμε το Σχέδιο Ανάν. Το οποίο ενώ εμφανέστατα νομιμοποιούσε την κατοχή και τα παράγωγά της, έβρισκε αρκετούς υποστηρικτές τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

Άτομα που παρουσίαζαν το διχοτομικό και άδικο αυτό Σχέδιο λύσης, ως "τελευταία και μοναδική ευκαιρία".

Ένας από τους ένθερμους προπαγανδιστές του Σχεδίου αυτού, ήταν ο (πρώην σκληροπυρηνικός στις απόψεις του στο Κυπριακό) δημοσιογράφος,
ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Στα πλαίσια της προπαγάνδας του, δε δίστασε ακόμη και να επιτεθεί ανοίκεια στον πρώην προϊστάμενό του (τον καιρό της "Επίκαιρης")
Λάζαρο Μαύρο, άτομο γνωστό για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του και για τους αγώνες του για την Κύπρο, παρουσιάζοντάς τον ως φασίστα και εοκαβητατζή!

Μέχρι και τον Αλέκο Παναγούλη έφτασε στο σημείο να καθυβρίζει σε κάποια φάση της "σπουδαίας καριέρας του", ο Μ. Δρουσιώτης.

Ο δημοσιογραφικός και πολιτικός βίος του βρίθει σημαντικών σημείων αναφοράς, με αποκορύφωμα τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι τραπέζωνε στο βουνό, διάφορους οπαδούς της επαναφοράς του Σχεδίου Ανάν, καθώς και αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών. (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/t_13.html, http://www.efylakas.com/archives/2435)

Ο Μακάριος Δρουσιώτης, εύλογα, για τον τρόπο με τον οποίο αρθρογραφεί, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως
Μαγάριος Δρουσιώτης.

Γιατί
αντί να συστρατεύεται με τον κυπριακό ελληνισμό, στην προσπάθειά του για επιβίωση και απαλλαγή από την κατοχή, επανειλημμένα υποβαθμίζει τις ευθύνες της Τουρκίας και των ξένων προστατών της και ρίχνει λάσπη και μαγαρίζει εναντίον των συμπατριωτών του Ελληνοκυπρίων και των θυμάτων της κατοχής. Ιδού κάποια από τα έργα και τις ημέρες του Μαγάριου:

1) όταν το 2004 επιβεβαιώνονταν περίτρανα ότι οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη χρηματοδότησαν το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, το δημοσιογραφικό καθήκον του Μαγάριου, δεν τον οδηγούσε στο να εντοπίσει ποιοι τα πήραν από τους Αμερικάνους, αλλά να μας βγάλει όλους φαντασιόπληκτους και τρελούς, ιδίως τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο οποίος εύλογα είπε ότι δε θα υπήρχαν αποδείξεις και χαρτόσημα και ότι τη χρηματοδότηση την καταμαρτυρούσε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Βεβαίως η χρηματοδότηση του ΝΑΙ από τους ξένους πλέον έχει επιβεβαιωθεί και δικαστικά, αλλά και μέσω παραδοχής των Ηνωμένων Εθνών σε έγγραφά τους.

Όμως ο Μαγάριος, αφιέρωνε ώρες και ημέρες, αντί στο να βρει τους πράκτορες και τους δωροδοκούμενους, στο να διαψεύσει την είδηση. Ως να είχε διοριστεί τίποτα εκπρόσωπος της Αμερικανικής πρεσβείας! Γύρισε λοιπόν κι ένα σχετικό ντοκιμαντέρ, με το οποίο διέψευδε όλα τα στοιχεία εναντίον των Αμερικάνων και το παρουσίασε και δημόσια. Κατά τη γνώμη μας, το εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι ένα μνημόνιο βλακείας και διαστρέβλωσης. Τίτλος του, "η περιρρέουσα ατμόσφαιρα", τον οποίο ο Μαγάριος επέλεξε για να ειρωνευτεί τον Τ. Παπαδόπουλο.

Ο Μαγάριος είχε ψύχωση εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου. Προφανώς γιατί αντιλαμβανόταν ότι ήταν το μεγαλύτερο πολιτικό εμπόδιο για να περάσουν τα σχέδια της Τουρκίας και των αξιωματούχων φίλων του.


2) συνεχώς σπίλωνε τη φήμη και την υπόληψη του Τάσσου Παπαδόπουλου, όσο αυτός ήταν Πρόεδρος. Ήταν τόσο χυδαία η κατά καιρούς αρθρογραφία του, που μέχρι και παρουσίαζε το μόνο από τους 3 υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, που αντιστεκόταν στους Αγγλοαμερικάνους και τους σχεδιασμούς τους, ως ευνοούμενο των Αμερικάνων!!!!


Είναι βέβαια περίεργο το μίσος του κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου, διότι μέχρι και την 23η Φεβρουαρίου 2003 (στον ΠΟΛΙΤΗ) ο ίδιος δημοσιογράφος τον αποθέωνε. Ενώ σε πρόσφατα βιβλία του (πχ το "Η Πρώτη Διχοτόμηση") αφήνει να υπονοηθεί πως ο Τάσσος ήθελε, δήθεν, να "καθαρίσει" τους Τουρκοκυπρίους. Έγραφε τότε και παραδεχόταν πως ο Τάσσος δεν ήταν «άμεσα αναμεμιγμένος σε υποθέσεις βίας κατά Τουρκοκυπρίων». Δήλωνε επίσης απερίφραστα ότι «η υποστήριξη (του Τάσσου) από την Αριστερά, που παραδοσιακά είχε τις καλύτερες σχέσεις με τους Τουρκοκύπριους, αποτελεί το εχέγγυο ότι θα τις τηρήσει». (http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?p=141).

Ακόμη και μετά θάνατον, κατηγορούσε την οικογένειά του Προέδρου Παπαδόπουλου, η οποία έχει δώσει εδώ και δεκαετίες μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας στην κυπριακή κοινωνία, ως μια μικροπρεπή και πικροπρεπή οικογένεια που κατηγορούσε το Δ. Χριστόφια για το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου και που ήθελε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θάνατο του Τάσσου, διοργανώνοντας συλλαλητήρια στο χώρο της κηδείας.

Βεβαίως η πραγματικότητα είναι ότι η ανωτερότητα της οικογένειας του Τ. Παπαδόπουλου είναι τόσο μεγάλη, που όχι μόνο δεν είχαν οιαδήποτε αισθήματα πίκρας απέναντι στο Δ. Χριστόφια (αντίθετα του επέτρεψαν να μιλήσει στην κηδεία και να εκφωνήσει ένα -υβριστικό επικήδειο- για τον Τ. Παπαδόπουλο) αλλά έδωσαν και οδηγίες να κλείσουν οι πόρτες της Εκκλησίας κατά την κηδεία καταπνίγοντας και τη λαϊκή οργή που υπήρχε σε χιλιάδες άτομα που ήταν στο προαύλιο της εκκλησίας και τα οποία ήταν έτοιμα να εκφράσουν την αγανάκτισή τους για τον άδικο χαμό του Τ. Παπαδόπουλου. Αυτό δείχνει ότι κάθε άλλο παρά υπήρχε πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης του θανάτου του Τ. Παπαδόπουλου.

3) ενώ αποκαλύπτονταν φρικτά εγκλήματα του Αττίλα το περασμένο καλοκαίρι, ο Μαγάριος, χρησιμοποιώντας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα παρουσίαζε ως "αντίποινα σε δικά μας εγκλήματα", κάτι το οποίο έχει αποδειχτεί ότι πρόκειτο για γνωστές αρλούμπες του Μαγάριου. Μάλιστα, ακόμη επιμένει να μην απαντά στα ερωτήματα που του τίθενται από τον ακαδημαϊκό Κώστα Μαυρίδη και το "Κυπριακό Ποντίκι" σχετικά με το συμβάν και τα οποία τον διαψεύδουν (http://pontiki.com.cy/index.php/23/3206.html). Αμφισβητούσε επίσης τις αποκαλύψεις για δολοφονία 320 Ε/Κ που έγιναν πρόσφατα από τουρκοκυπριακή εφημερίδα, προκαλώντας τη δίκαιη οργή του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ.


Δείπνο στο εξοχικό του Μαγάριου στο βουνό

4) ενώ ο Αττίλας έκανε τα αίσχιστα στο θέμα της μετάβασης προσκυνητών στον Άγιο Μάμα, για τη θρησκευτική γιορτή του Αγίου, εμποδίζοντας τη διέλευσή τους, παρά τα προηγουμένως συμφωνηθέντα, ο Μαγάριος παρουσίαζε το θέμα ως περίπου προβοκάτσια του Γ. Ομήρου, του κοινοτάρχη Κ. Πύργου και καναλάρχη.



5) ενώ ο ίδιος διοργάνωνε πολιτικά τραπεζώματα με καλεσμένους γνωστούς υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν και αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, κάτι το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα με διαρροή εγγράφων των Ηνωμένων Εθνών ( δεστε σχετικά: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/09/blog-post_8932.html, http://eretiko-istologio.blogspot.com/2009/09/blog-post_19.html, http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_1185.html, http://www.efylakas.com/archives/2425), κατηγορούσε τους όσους αντιδρούν σε μια άδικη λύση, ότι διοργανώνουν συνομωσίες για να αποτρέψουν τη "λύση". Για να συναντήσει πάλι την αντίδραση του Τουρκοκύπριου συναδέλφου του Σενέρ Λεβέντ. Ενώ δηλαδή ο ίδιος οργάνωνε πολιτικά τραπεζώματα, είχε το θράσος να μιλά για ανύπαρκτες συνομωσίες άλλων. Προφανώς έκρινε εξ' ιδίων τα αλλοτρια.

Ο Μαγάριος Δρουσιώτης, είναι δυστυχώς, ένας εκ των συνηγόρων της Τουρκίας στον ελληνοκυπριακό τύπο. Και, έχοντας ξεπεράσει σήμερα, ακόμη και τον Αλ. Κωνσταντινίδη,
είναι η ντροπή της κυπριακής δημοσιογραφίας!


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ BLOGS

Σημείωση: Δεν ξέρουμε ποια ακριβώς η σχέση του Μακάριου Δρουσιώτη, με το Φάνο Δρουσιώτη, ο οποίος και είναι εργοδοτούμενος σε καζίνο των κατεχομένων, θησαυρίζοντας προδοτικά εις βάρος της πατρίδας του. Σίγουρα όμως έχουν το ίδιο επώνυμο, το οποίο προσδιορίζει και τη γεωγραφική τους καταγωγή: το χωριό Δρούσια. Ένα χωριό της επαρχίας Πάφου, με έντονες δημοκρατικές ευαισθησίες (ο Τ. Παπαδόπουλος είχε λάβει 45% στις προηγούμενες εκλογές).

Μαγάριος και Φάνος Δρουσιώτης, είναι οι δύο επώνυμες ντροπές της Δρούσιας.


Σημείωση 2: Βεβαίως, υπάρχει και ένα άτομο που τιμά την κυπριακή ειδικότερα και την ελληνική δημοσιογραφία εν γένει. Και είναι το αντίπαλο δέος του Μαγάριου.

Πρόκειται για ένα δημοσιογράφο με σπουδαίο ερευνητικό έργο, συγγραφέα έγκυρων βιβλίων (σε αντίθεση με το Μαγάριο, δεν απολογείται για τα βιβλία του σε εοκαβητατζήδες). Ένα σπουδαίο αγωνιστή που αποκαλύπτει συνεχώς τις συνομωσίες που ξετυλίγονται σε βάρος της Κύπρου μας.

Μιχάλη Ιγνατίου, σε ευχαριστούμε. Όσο πολύ ο Μαγάριος μαγαρίζει την κυπριακή και την ελληνική δημοσιογραφία, τόσο εσύ την κοσμείς.