ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Απαγορεύω στους Ευρωπαίους να κακομαθαίνουν τη ναζιστική Τουρκία! Γενναίες προσφορές, θα κάνω μόνο εγώ! Άλλωστε και του Χίτλερ, τις πιο γενναίες προσφορές, ο Στάλιν του τις έκανε!

Να τι δήλωσε ο Δ. Χριστόφιας στην GUARDIAN (το πήραμε από το Κυπριακό Καφενείο):


«Δεν συγκρίνω την Τουρκία με τη ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν είναι λογικό να λέτε μην προκαλείτε την Τουρκία γιατί μπορεί να οργιστεί. Υπάρχουν κανόνες και δυστυχώς η Τουρκία δεν σέβεται αυτούς τους κανόνες. Αυτό μου θυμίζει την κατάσταση πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όπου επιχειρήθηκε ο κατευνασμός του Χίτλερ ώστε να μην γίνει πιο επιθετικός. Η ουσία του φασισμού ήταν η ουσία του φασισμού. Ο Χίτλερ ήταν ο Χίτλερ».

Εμείς καθόλου δε διαφωνούμε με αυτή τη δήλωση.

Πρώτον, γιατί η Τουρκία, με τη θεώρηση της Κύπρου ως ζωτικού της χώρου, με τα συνεχιζόμενα μαζικά εγκλήματα πολέμου της, με τις προσπάθειες γενοκτονίας πληθυσμών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της (π.χ. τους Κούρδους και τους Ελληνοκύπριους εκτοπισμένους), με τη θρασύτητα με την οποία αντιμετωπίζει την Ευρώπη, την οποία και προσπαθεί να φέρει στα δικά της μέτρα, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ο εκπρόσωπος του ναζισμού και του φασισμού στη σύγχρονη Ευρώπη και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Δεύτερον, γιατί προσπάθειες κατευνασμού της Τουρκίας, υποχωρήσεις προς την Τουρκία,
τροφοδοτούν τον επεκτατισμό της.


Ο Δ. Χριστόφιας όμως, δεν πρέπει απλά να κάνει μαθήματα στους Ευρωπαίους, αλλά με έντονο πνεύμα αυτοκριτικής, να αλλάξει ουσιαστικά πορεία. Γιατί ο ίδιος, δίνει γη και ύδωρ στην Τουρκία, αποδεχόμενος πάγιες τουρκικές αξιώσεις και κάνοντας (με δική του παραδοχή) "γενναίες προσφορές προς την Τουρκία". Γιατί ο ίδιος και οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί του, αποκαλούν εθνικιστές όσους αντιστέκονται στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Γιατί ο ίδιος αποενοχοποιεί συνεχώς την Τουρκία με τις πράξεις του.

Ελπίζουμε ο Χριστόφιας, να μη γίνει γραφικός και γελοίος όπως ο Πάγκαλος, ο οποίος συνόδευε τους δημόσιους λεονταρισμούς του σε δηλώσεις, με τραγικές εθνικές υποχωρήσεις.

Κάνε την αυτοκριτική σου Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Αυτός που κακομαθαίνει την Τουρκία, είσαι πρώτα εσύ.

ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

Σημείωση
: Ωραία ανάρτηση επί του θέματος έχουν ετοιμάσει και οι συναγωνιστές της Αντιπαρακμής (
http://antiparakmi.blogspot.com/)

Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Υποχωρητικοί εμείς; Μα είναι ποτέ δυνατόν;



Να τι γράφει η ραγδαία ανερχόμενη δημοσιογράφος-φίλη της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, Μ. Λοΐζου:





"Απολογητικός εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφορικά με το μοντέλο λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, λέγοντας πως δεν πρόκειται για απόφαση του ιδίου, αλλά των προκατόχων του, που τώρα δεσμεύει την πατρίδα μας."





Τα ίδια βέβαια λέει και για οποιαδήποτε δικιά του υποχώρηση. Για την εκ περιτροπής Προεδρία ας πούμε φταίει τον Τάσσο.

Τα ίδια έλεγε για το Σχέδιο Ανάν. Άλλοι το έφεραν, αλλά αυτός το έκανε κατ' αρχήν αποδεκτό.





Όχι δε θα αναλύσουμε το φαύλο των δηλώσεών του. Είναι γνωστό ότι ο Μακάριος που δε δέχθηκε ποτέ διζωνική, είχε καταλάβει ότι ήταν λάθος η συμφωνία του 1977. Είναι γνωστό ότι ο Κυπριανού έλεγε ότι η ομοσπονδία ήταν ύστατη υποχώρηση και όχι σημαία. Είναι γνωστό ότι ο Τάσσος έλεγε "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με ορθό όμως περιεχόμενο", δηλαδή με περιεχόμενο δημοκρατικής, βιώσιμης και σύμφωνης με τα ανθρώπινα δικαιώματα λύσης και όχι ρατσιστικής διευθέτησης.





Αλλά ο Χριστόφιας, τη δική του υποχωρητικότητα, τη φορτώνει σε άλλους. Ως να διαφώνησε ποτέ το ΑΚΕΛ με την ομοσπονδία ή με τις όποιες υποχωρήσεις (αυτές πάντως που αποδίδει στον Τάσσο ΔΕΝ έγιναν), αφού είναι γνωστό ότι με την 8η Ιουλίου η διαπραγμάτευση ξεκινούσε από την αρχή.





Αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι το εξής: γιατί ο Χριστόφιας επιμένει μόνο για τις ισχυριζόμενες δεσμεύσεις μας και δεν επιμένει για τις δεσμεύσεις των Τούρκων μέσα από τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου;

Γιατί δε ζητά την επιστροφή της Αμμοχώστου ως θέμα προτεραιότητας; Γιατί δεν επιμένει στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως οι συμφωνίες προβλέπουν αλλά δέχεται να συζητά κριτήρια στο περιουσιακό;





Γιατί έθαψε την 8η Ιουλίου που ο προκάτοχός του του κληροδότησε και γιατί έχασε τη δύναμη να διαπραγματευτεί από την αρχή, επαναφέροντας σήμερα το Σχέδιο Ανάν και κάνοντας πρωτοφανείς υποχωρήσεις;





Δ. Χριστόφια, αν όντως ήσουν δεσμευμένος από τους προκατόχους σου, θα έπρεπε να ήσουν κυρίως για αυτά που η πλευρά μας εξασφάλισε ως δεσμεύσεις της άλλης πλευράς.

Και αντί να είναι η έγνοια σου τι θα παραχωρήσεις, θα έπρεπε να είναι ΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.





Εξυπηρετείς τους Ελληνοκύπριους και την Κυπριακή Δημοκρατία στις διαπραγματεύσεις και όχι την τουρκική πλευρά!

Και αν μη τι άλλο: ανάλαβε τις ευθύνες σου για την υποχωρητικότητά σου και μην τις φορτώνεις άδικα και ανέντιμα σε άλλους!





ΑΛΥΣΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Έξυπνον πουλλίν το σύντροφον!


Αποκαλύπτουμε μέσα από τα έγγραφα των Η.Ε. που βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα: που αποσκοπεί η σταθμισμένη ψήφος;

Ο 52χρονος Τζον ΜακΓκάρυ, στις 20 Φεβρουαρίου 2009, είχε ετοιμάσει ένα πόρισμα σχετικό με τις συνέπειες της στάθμισης ψήφου, της πρότασης δηλαδή της ελληνοκυπριακής πλευράς. Το πόρισμα στάλθηκε στη Σόνια Μπάκμαν και κοινοποιήθηκε στους Γιασέρ Σάμπρα, διευθυντή του γραφείου του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ για το Κυπριακό και Γλόντεκ Σίμπορ, ανώτερο σύμβουλο του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Κάνοντας κάποιες υποθέσεις, τις οποίες επιεικώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως υποτιμητικές, καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα, που φανερώνει κατ’ακρίβειαν το κίνητρο, που υποκινεί τον Χριστόφια στην αποδοχή της εκ περιτοπής προεδρίας και της στάθμισης ψήφου. Υποθέτοντας ότι, στην ε/κ πλευρά, σε μια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, σε μια «ενωμένη Κύπρο»:


  1. τα τρία μεγάλα κόμματα θα κατεβάσουν υποψήφιο για την Προεδρία/Αντιπροεδρία,

  2. η προσέλευση των ψηφοφόρων θα είναι ίδια με αυτή των εκλογών του 2008,

  3. οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με το 2008,

  4. το ΑΚΕΛ θα κερδίσει το 58% των τ/κ ψήφων, το ΔΗΣΥ το 35% και το ΔΗΚΟ το 7%,



τότε το ΑΚΕΛ που χωρίς τον υπολογισμό των τ/κ ψήφων θα ήταν δεύτερο με διαφορά 900 ψήφων, μετά την πρόσθεση και των τ/κ ψήφων, θα περάσει στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τον ΔΗΣΥ με 25 περίπου χιλιάδες ψήφους διαφορά.

Οι ε/κ ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ το οποίο θα αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο, «μοιράζονται στα δύο κόμματα όπως το 2008» – μόνο ο μάγος ΜακΓκάρυ ξέρει πώς – καθώς επίσης και οι τ/κ ψηφοφόροι που θα εμπιστευτούν το ΔΗΚΟ θα μοιραστούν ίσα μεταξύ των δύο διεκδικητών της Προεδρίας.

Θεωρώντας ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο πολιτικό σκηνικό και στον συσχετισμό δυνάμεων στην ε/κ πλευρά, είναι φανερό ότι με τη σταθμισμένη ψήφο, ο ΑΚΕΛικός υποψήφιος θα ανακηρύσσεται επ’άπειρον Πρόεδρος της «ενωμένης ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας», του τερατουργήματος αυτού που βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό επιβεβαιώνει και ο συντάκτης αυτού του εγγράφου στα καταληκτικά του συμπεράσματα:


Ο ΜακΓκάρυ κάνει κάποιες υποθέσεις και για την τ/κ πλευρά, σε μια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση. Υποθέτει λοιπόν ότι:


  1. τα τρία μεγάλα "κόμματα" (CTP, UBP, DP) θα κατεβάσουν υποψήφιο για την Προεδρία/Αντιπροεδρία,

  2. η προσέλευση των ψηφοφόρων θα είναι ίδια με αυτή των "εκλογών" του 2005,

  3. οι ψηφοφόροι δεν θα ψηφίσουν το ίδιο "κόμμα" με το 2005, γι’αυτό λαμβάνει υπόψιν του τις δημοσκοπήσεις που γίνονταν τον Φεβρουάριο στα κατεχόμενα,

  4. το CTP θα κερδίσει το 65% των ε/κ ψηφοφόρων, το UBP το 10% και το DP το 25%.

Θεωρώντας και πάλι ότι ο συσχετισμός δυνάμεων στα κατεχόμενα θα παραμείνει ο ίδιος, σταθμίζοντας την ψήφο των ε/κ, το κόμμα του Ταλάτ που θα βρίσκόταν στη δεύτερη θέση με 5 χιλιάδες ψήφους διαφορά, θα ανέβει στην πρώτη θέση ανοίγοντας μάλιστα μια διαφορά από το UBP των 9 περίπου χιλιάδων ψήφων.


Αν και ο ΜακΓκάρυ δυσκολεύεται να κάνει κάποια υπόθεση για το πως θα προσαρτηθούν στα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, οι ψήφοι του χαμένου στον πρώτο γύρο DP, υποθέτει ότι οι τ/κ ψηφοφόροι του θα στηρίξουν το UBP και οι ε/κ ψηφοφόροι του το CTP.

Εν τέλει στο δεύτερο γύρο των εκλογών στα κατεχόμενα θα ανακηρύσσεται επ’άπειρον Αντιπρόεδρος ο υποψήφιος του συντροφικού CTP και το εφιαλτικό σενάριο της δια βίου διακυβέρνησης του τόπου από το ΔΗΣΑΚΕΛ/CTP ή αλλιώς νενέκια/πολιτική πτέρυγα του Αττίλα, φαντάζει πλέον πιθανό. Αυτό επιβεβαιώνεται και πάλι στα συμπεράσματα του ΜακΓκάρυ:


Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο Δ.Χριστόφιας, συζητώντας το θέμα της δακυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αντί να σκεφτεί και να επιδιώξει το καλύτερο για την πατρίδα του, σκέφτηκε, εισηγήθηκε και υπεραμύνεται την μόνιμη παραμονή του κόμματος του στην εξουσία.





Η δίψα για εξουσία, που σβήνει με το γλυκύ νέκταρ του Προεδρικού, έχει οδηγήσει τον άλλοτε μπουκτισμένο από τις υποχωρήσεις στο κυπριακό, να ενδίδει κι αυτός, όπως ο Γ.Κληρίδης, πίσω από κλειστές πόρτες, σε συζητήσεις για τις προτάσεις που απέρριψε ο λαός, αδιαφορώντας ή έχοντας δεδομένη την κριση του.

Ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι από το αξίωμα που κατέχει, οφείλει να εκπροσωπεί όλους τους Κυπρίους. Ίσως όμως να θεωρεί το κράτος, ένα κομματικό φέουδο το οποίο πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα πέσει στα χέρια κανενός άλλου πλην του ιδίου και του συντρόφου του - πολιτικού εκπροσώπου του Αττίλα, Ταλάτ.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias - watch

ΔΩΡΑ ΔΩΡΑ ΔΩΡΑ!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Σύντροφον Γρουστόφκια, ως τζιαι το γιορτήν σου έφερες μου δώρον συντροβούιν μου; Εκ περιτροπής προεδρίαν έδωκες, έποικους έδωκες, συνεταιρισμούς έδωκες, Λήδρας έδωκες, εν εβαρέθηκεν να διά ούλην την ώραν; Πρέπει δώκουμεν σου κάτι τζιαι μεις για το γιορτήν σου. Κανέναν παράσημον της Ερυθράς Ημισελίνου ας πούμεν.

Το ΔΗΣΑΚΕΛ αποκαλύπτεται!

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009


Καλωσορίστε το ΔΗΣΑΚΕΛ!



Κατά καιρούς ακούμε το αυτονόητο από ορισμένους. Επίσημη συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ.

Με αφορμή συζήτηση που ξεκίνησε από χθες στο "Κυπριακό Καφενείο", η Επιτροπή το λέει δημόσια: ευνοούμε μια τέτοια συνεργασία!



Ήδη, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας "Αλήθεια" έχουν ξεκινήσει εκδηλώσεις υποστήριξης της δημιουργίας του ΔΗΣΑΚΕΛ. Στη φωτογραφία, ενθουσιασμένη οπαδός της Πλατφόρμας του ΔΗΣΑΚΕΛ, ασπάζεται φωτογραφία του αρχηγού της


Θέλουμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ και την ηγεσία του ΔΗΣΥ, επιτέλους να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.


Εκδηλώσεις υποστήριξης του ΔΗΣΑΚΕΛ έχουν όμως ξεκινήσει και έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ. Στη φωτογραφία ΝΕΔΗΣΕΔΟΝόπουλα υπό την επίβλεψη του Τριμικλινιώτη, του Χάσικου, του Κόκκινου Ιαβέρη, του Πουργουρίδη, του Ταλάτ, του Τσιελεπή, του Χ. Γεωργιάδη και του Anef_Oriwn, ετοιμάζονται για κοινή δράση υπέρ του "ΝΑΙ".





Και θέλουμε το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, έξω από μία συγκυβέρνηση, η οποία μόνο στιγματίζει τα ίδια (αφού να επηρεάσουν προς το καλύτερο, δεν μπορούν), για να μπορέσουν να αντισταθούν αποτελεσματικά στην άδικη και επικίνδυνη λύση που δρομολογεί ο Δ. Χριστόφιας.



Είναι πιστεύουμε τραγελαφικό, από τη μία να διαπιστώνεται παραβίαση κόκκινων γραμμών από το Χριστόφια (δηλώσεις Φ.Φωτίου) και από την άλλη να παραμένει το ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση. Είναι πιστεύουμε τραγελαφικό να διαπιστώνει η ΕΔΕΚ ότι προωθούνται ρατσιστικές ρυθμίσεις και από την άλλη να παραμένει δίπλα σε αυτόν που προωθεί το ρατσισμό.


Ήδη ο Δ. Χριστόφιας παρεκκλίνει από τις αρχές για τις οποίες δεσμεύτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με το περιουσιακό (επιστροφή όλων σε σπίτια και περιουσίες τους και αποκατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων) και συζητά μέσω του εκπροσώπου του, κριτήρια που θέτουν οι Τούρκοι!!!!

Άρα ας το κάνουν το ΔΗΣΑΚΕΛ τους.


Είμαστε όμως βέβαιοι, ότι οι Κύπριοι πολίτες που απέδειξαν το 2004, ότι αν και είναι δεδομένοι σε οτιδήποτε άλλο, δεν είναι δεδομένοι στο Κυπριακό για τις ηγεσίες τους, δε θα ακολουθήσουν τις επιλογές της ΔΗΣΑΚΕΛικής συνεργασίας.



Εμπρός λοιπόν: κάντε το το ΔΗΣΑΚΕΛ σας. Να βοηθήσετε ίσως το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και την ίδια σας τη βάση, να συσπειρωθούμε όλοι μαζί, ξανά για να σώσουμε την πατρίδα μας. Όπως κάναμε και το 2004.

ΑΛΩΕΥΣ για το christofias-watch

Το πάνελ "στήθηκε" από το Προεδρικό!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009


Το θέμα της αποχώρησης – ελλείψει άλλων επιχειρημάτων - του ασχημόπαπου από την εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι", έχει πάρει διαστάσεις. Οι πνευματικοί τρομοκράτες, συνοδοιπόροι το 2004 στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με περίσσιο θράσος κατηγορούν τους τρομοκρατούμενους πολίτες.

Δημοσιεύουμε άρθρο του συναγωνιστή μας Πέτρου Παντελίδη σχετικά με το θέμα:

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΕΛΕΠΗ

Παρακολούθησα την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009, μια συζήτηση στην τηλεόραση, στην οποία μετείχαν πέντε νομικοί. Η συζήτηση περιστρεφόταν γύρο από το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας. Ο κ. Τσελεπής, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου Χριστόφια, παρουσίασε την εκ περιτροπής προεδρία ως πρόταση που την είχαν αποδεχθεί οι προηγούμενοι διαπραγματευτές, αλλά ο πρόεδρος Χριστόφιας με την αποδοχή της βελτίωσε την πρόνοια του σχεδίου Ανάν. Στη συνέχεια ο κ. Τσελεπής ζορίστηκε και αποχώρησε από τη συζήτηση. Η ανεπάρκειά του ήταν εμφανής. ‘Ομως πιο εμφανής ήταν η νοοτροπία και το πνεύμα με το οποίο μιλούσε. ‘Εδειχνε και πίστευε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το σχέδιο Ανάν, που αποτελεί τη βάση της διαπραγμάτευσης και ο πρόεδρος Χριστόφιας προσπαθεί να βελτιώσει τις πρόνοιες του με ανταλλάγματα που προσφέρει στους Τούρκους.

Η κατάσταση είναι δραματικά απελπιστική. Η ανεπάρκεια της διαπραγματευτικής ομάδας ολοφάνερη. Η προσπάθεια του κ. Τσελεπή ήταν να χρεώσει στον Τάσσο Παπαδόπουλο την αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας, επειδή λέει στην κωδικοποίηση που έκαμε το Εθνικό Συμβούλιο δεν καταχωρήθηκε άρνηση να αποδεχθεί η πλευρά μας την εκ περιτροπής προεδρία, άρα ο Τάσσος την αποδέκτηκε, κατά τον κ. Τσελεπή. «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει».

Τώρα που ο Τάσσος δεν βρίσκεται στη ζωή, οι ανατροπείς του μπορούν να χρησιμοποιούν τα ψεύδη τους ως επιχειρήματα. Ο Τάσσος , ξέρουμε όλοι και το δήλωνε και ο ίδιος, ότι ουδέποτε αποδέχθηκε την εκ περιτροπής προεδρία. ‘Αλλωστε η συμφωνία της 8ης Ιουλίου, που ο πρόεδρος Χριστόφιας την παραμέρισε, είχε ξεπεράσει και την κωδικοποίηση και έστειλε το σχέδιο Ανάν οριστικά στην ανυπαρξία. ‘Αλλωστε γιαυτό παραμέρισαν την 8η Ιουλίου. Για να μπορούν να επαναφέρουν το σχέδιο, για να το τσιμεντώσουν. Για τούτο και ο κ. Τσελεπής, μέσα στην ανεπάρκειά του, αλλά μέσα στο πνεύμα του τσιμεντώματος, θεωρεί ότι η βάση των συνομιλιών είναι το σχέδιο Ανάν, που προσπαθούν να βελτιώσουν πρόνοιές του, κάνοντας νέες παραχωρήσεις.

Ένα πράμα πρέπει να χωνέψει ο κ. Τσελεπής. ‘Οτι καμιά πρόνοια του σχεδίου Ανάν δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση, επειδή το 76% του λαού απέρριψε ολόκληρο το σχέδιο Ανάν.

Ο κ. Τσελεπής, όταν τα βρήκε σκούρα στη συζήτηση, αποχώρησε. Εγκατέλειψε την θέση. Και μας τρομοκράτησε, γιατί αυτός ο άνθρωπος διαπραγματεύεται με τους Τούρκους και πρέπει να ανατρέπει τα επιχειρήματά τους και όχι να εκνευρίζεται και να αποχωρεί. ‘Ομως η αποχώρησή του από τη διαπραγματευτική ομάδα και η αναχώρησή του για μεταδιδακτορικό στο διεθνές δίκαιο, θα ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη. Εκτός των άλλων θα βοηθούσε και τον Πρόεδρο Χριστόφια, γιατί θα τον ανάγκαζε να αναζητήσει αντικαταστάτη του. Και σίγουρα θα εύρισκε ικανότερο και επαρκέστερο, που μπορεί να μην είναι και θερμός εραστής του σχεδίου Ανάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Οι χυδαίοι εκπρόσωποι του ΔΗΣΑΚΕΛ, που εμφανίστηκαν χθες από διάφορες συχνότητες, μίλησαν για "στημένο πάνελ", για "συχνότητες που αποτελούν εθνικό πλούτο" και εν τέλει εξέπεμψαν προειδοποιήσεις, που αφορούν τον περιορισμό του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, με το πρόσχημα της μη διαχείρισης του εθνικού πλούτου "κατά το δοκούν".

Το "στημένο πάνελ" όμως, για το οποίο ακούστηκαν πολλά, στήθηκε εν γνώση του "εκλαμπρότατου" νομικού συμβούλου, που επεβλήθηκε στον Τάσσο Παπαδόπουλο από το ΑΚΕΛ και τώρα αξιοποιείται σαν καρπός του κόμματος, αφού αυτοί χρηματοδότησαν τις σπουδές του, τότε, στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.

Παρασκηνιακά

Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο της Μικαέλλας Λοϊζου, - ανερχόμενης δύναμης στην κυπριακή δημοσιογραφία και παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα επαγγελματισμού και δημοσιογραφικής δεοντολογίας - στην εφημερίδα Σημερινή, το παρασκήνιο για τη συγκρότηση του πάνελ, έχει ως εξής:

6 ΟκτωβρίουΤο Προεδρικό ζητά όπως ο Τσιελεπής - της επίλεκτης ομάδας της Οξφόρδης για ωραιοποίηση του εκτρώματος Ανάν/Χάνεϋ -, προσκληθεί σε συζήτηση, ώστε να καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα της διακυβέρνησης.

15 Οκτωβρίου - Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ευθυμίου:
  • προσκαλεί τον κ.Τσιελεπή να συμμετάσχει στο πάνελ της Παρασκευής 16/10 που όπως τον ενημέρωσε θα αποτελείτο εκτός από τον ίδιο, από τους κυρίους Χρίστο Τριανταφυλλίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Γιώργο Χριστοδούλου και Χρίστο Κληρίδη.
  • ενημερώνει τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τη σύσταση του πάνελ και ο τελευταίος δεν διαφωνεί αναφορικά με τους συμμετέχοντες, αλλά αναφέρει ότι ήταν αδύνατον ο κ. Τσιελεπής να παρευρεθεί λόγω προσωπικής υποχρέωσης. Προτείνει μάλιστα, η συζήτηση να γίνει στην εκπομπή της Τρίτης 20 Οκτωβρίου, με τους ίδιους καλεσμένους.

19 Οκτωβρίου - Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ευθυμίου:
  • επικοινωνεί εκ νέου με τους καλεσμένους, ούτως ώστε να επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην εκπομπή της επομένης. Ο δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ενημερώνει το δημοσιογράφο ότι δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο πάνελ, λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης.
  • καλεί τον πρώην δικαστή του ΕΔΑΔ Λουκή Λουκαΐδη να πάρει τη θέση του.
  • ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους για την τελική σύνθεση του πάνελ, συμπεριλαμβανομένου του κ. Τσιελεπή ο οποίος απαντά «βεβαίως και θα έρθω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη σύσταση του πάνελ».

Κατόπιν τούτων, παραμένει εκτεθειμένος ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΑΚΕΛ, Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος μίλησε για «ομάδα απορριπτικών» στον ΑΝΤ1, που έστησαν το πάνελ, ο πραξικοπηματοκάπηλος εκπρόσωπος του ΔΗΣΑΚΕΛ Αριστοφάνης Γεωργίου, που δήλωσε ότι σκοπός ήταν η γελοιποίηση του ίδιου του Προέδρου Χριστόφια και εξέφρασε φόβους ακόμα και για πραξικόπημα!!!



Οι αυθόρμητα εκστομιζόμενοι λόγοι, τους αφήνουν εκτεθειμένους, επειδή για την περιβόητη σύνθεση του πάνελ ήταν πλήρως ενήμερο το Προεδρικό και για να παρευρεθεί το ασχημόπαπο, σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία αντίρρηση.

Τώρα μπορούμε να επανέλθουμε στην ουσία της συζήτησης, που προκάλεσε και την αποχώρηση του Προεδρικού συμβούλου. Η ουσία είναι η αποκάλυψη από τον κ.Λουκή Λουκαϊδη, ενός εγγράφου σύμφωνα με το οποίο,
κάποιοι αγωνιούν ώστε να εξευρεθούν τέτοιου είδους μηχανισμοί σύμφωνα με τους οποίους η όποια λύση βρεθεί, να μην μπορεί να καταγγελθεί σε κανένα δικαστήριο.

Προφανώς για να αγωνιούν αυτοί οι κύριοι, σημαίνει ότι η λύση για την οποία συζητούν, θα είναι άδικη και θα παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Έγνοια τους δεν είναι να διασφαλίσουν τα ανθρώπινα μας δικαιώματα,
αλλά να βρεθεί η φόρμουλα έτσι ώστε να μην μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε σε κανένα δικαστήριο, που θα μπορεί να πλήξει το τερατούργημα που ετοιμάζεται.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ,
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΒΡΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ,
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ;


ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias-watch

Καταφρόνηση της λαϊκής κυριαρχίας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009


Αναδημοσιεύουμε ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο του συναγωνιστή Λάζαρου Μαύρου. Το άρθρο πραγματεύεται τα "κληριδικά δέσμια" που κρατούν τον Χριστόφια προσηλωμένο σε λύση που δεν θα δικαιώνει τους πολυετείς αγώνες του κυπριακού λαού, αγνοώντας πλήρως τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ή αλλιώς το "συμβόλαιο με το λαό", όπως ο ίδιος το αποκαλεί.


Λάζαρος Μαύρος - 22/10/2009

Μ Ε Ι Ζ Ο Ν πρόβλημα δημοκρατίας: Εγκλωβισμένης εν αιχμαλωσία, παραλυμένης και ανενεργής της ουσίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Διαστρεβλωμένης, κατ' ευθείαν σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, ακόμα και της, διαστροφικής για την πραγματική δημοκρατία, μορφής της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»:

Ο ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟΣ από τον λαό νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί τον εαυτό του δεσμευμένο όχι απέναντι στον λαό που τον εξέλεξε με το συγκεκριμένο προεκλογικό του «Συμβόλαιο με τον λαό», αλλά δεσμευμένο με τα όσα, ερήμην του λαού και πίσω από τις πλάτες του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, δέχτηκε, περί τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας, στις ανομολόγητες, μυστικές του συνομιλίες με τον Ντεντκάς ο προ-προηγούμενος Π.τ.Δ. κ. Γλαύκος Κληρίδης!

  • Ο λαός καταψήφισε κι έδιωξε από την εξουσία τον Κληρίδη το 2003.
  • Ο λαός, συμπεριλαμβανομένης και της πλειοψηφίας των κομματικών του κληριδικού ΔηΣυ ψηφοφόρων, απέρριψε και περιφρόνησε τις προτροπές και τις εκλιπαρήσεις «με το χέρι στο Ευαγγέλιο» του κ. Κληρίδη για υπερψήφιση του εφιαλτικού Σχεδίου Ανάν στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.
  • Το ίδιο το κόμμα του νυν Π.τ.Δ. το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) ουδέποτε σε συνέδριό του ενέκρινε τις μυστικές «δεσμεύσεις Κληρίδη». Ούτε κι ενέκρινε ποτέ την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Επιπρόσθετα:
  • Οι νικητήριες ψήφοι που δόθηκαν από το ΔηΚο, την ΕΔΕΚ τους Οικολόγους κ.ά. στον κ. Χριστόφια, προκειμένου να νικήσει τον κ. Γ. Κασουλίδη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να ανέλθει στην εξουσία, ούτε ρωτήθηκαν ποτέ, ούτε σιωπηρώς έστω ενέκριναν τις μυστικές «κληριδικές δεσμεύσεις» για τουρκική εκ περιτροπής προεδρία.

Π Α Ρ' ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ, ο νυν Π.τ.Δ., καθώς εξήγησε όση ώρα άντεξε στην προχθεσινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 ο κορυφαίος συνεργάτης του ο κ. Τ. Τσιελεπής, δεσμεύεται από τις μυστικές μάλιστα δεσμεύσεις του διπλώς απορριφθέντος από τον κυρίαρχο λαό Γλαύκου Κληρίδη!

Ι Δ Ο Υ , λοιπόν, ουσιαστικότατο ερώτημα πολιτεύματος: Ποιον ρόλο παίζει τελικά ο λαός στο πολίτευμα; Και ποιον, στη λήψη των σημαντικών για το μέλλον του αποφάσεων; Πόση «κυριαρχία» του λαού εκφράζουν οι εκάστοτε εκλογές και τα δημοψηφίσματα, ή ακόμα και τα συνέδρια των κομμάτων του λαού, όταν ο εκάστοτε εκλεγόμενος από τον λαό, αλλού και σε άλλους θεωρεί ότι είναι δεσμευμένος (και υπόλογος) και όχι στη λαϊκή εντολή και στον κυρίαρχο λαό; Τί άλλο, πλην τούτου, χρειάζεται για να πληροί την έννοια του δημοκρατικά ανομιμοποίητου; Και της διαπραττόμενης καταφρόνησης της λαϊκής κυριαρχίας;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Να αισιοδοξούμε, άραγε, να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε ότι, οι Τούρκοι θα αμφισβητήσουν, κάποια στιγμή, τα νομικά προσόντα, τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα ππί-έιτς-ντι του εκλαμπρότατου διδάκτορος των διδακτόρων και εκλεκτότατου της ηγεσίας του κυβερνώντος ΑΚΕΛ και της ηγεσίας του ενθέρμως συνοδοιπορούντος ΔηΣυ, κυρίου κυρίου Τουμάζου Τσιελεπή, οπότε, επιτέλους, θα «τους τα βροντήξει και θα φύγει» τσιελεπεστάτως και θα «τους αφήσει στα κρύα του λουτρού» ο αρχοντάνθρωπος, όπως έκαμε στην εκπομπή του ΑΝΤ-1, χειροκροτούμενος από τους εκπροσώπους των ΑΚΕΛ-ΔηΣυ;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Θα μπορούσε άραγε κάποια από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να κάνει μια σφυγμομέτρηση τι ποσοστό θα έπαιρνε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια, στις 17/02/08, αν τολμούσε να δεσμευτεί προεκλογικά για όσα προτείνει σήμερα (εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφος, μηχανισμός επίλυσης αδιεξόδων, αποδοχή 50.000 εποίκων, κ.ά.)



ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias-watch

ΦΑΝΕΡΩΣΟΥ ΠΑΛΙΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο!


To είδαμε στο facebook και το αναδημοσιεύουμε.

Όσοι σχεδιάζουν τη νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής, καλύτερα να το ξεχάσουν. Θα τους... φανερωθούμε!


Κύπρος 2009.

Αγαπητέ συναγωνιστή,

Πολλές φορές μου πέρασε από το νου να σου γράψω μα απωθούσα την σκέψη ίσως γιατί κατέκρινα και εσένα -όπως άλλωστε και τον ίδιο τον εαυτό μου- για την αδράνειά μας. Μου έλειψαν οι συζητήσεις μας, οι μικροί αγώνες μας και οι μάχες που δίναμε πλάι πλάι μένοντας πιστοί στις αρχές μας και εις αλλήλους με όποιο κόστος και σ’ όποιο αποτέλεσμα. Γιατί χαθήκαμε μου λες;

Στο νησί μας οι συναντήσεις των δύο “ηγετών” και οι μυστικές τους συμφωνίες συνεχίζονται, στην μητέρα-πατρίδα εκλέγεται πρωθυπουργός ο Γιωργάκης Ναι-Ναι (δεν μου πάει η καρδιά να τον αποκαλέσω Παπανδρέου) και οι απανταχού Τουρκόφιλοι και αμερικανοκίνητοι τρίβουν θριαμβευτικά τα χέρια. Αποστολές έρχονται και αποστολές φεύγουν απαιτώντας επίσπευση του ξεπουλήματός μας, οι ευέλικτοι πανηγυρίζουν για την μεγάλη έξοδο…του “αδιεξόδου” ενώ Αναστασιάδης & ΣΙΑ πιέζουν για περαιτέρω “πρόοδο”.

Και εσύ μένεις κρυμμένος. Δώσε σε παρακαλώ ένα σημάδι. Ένα “πάμε” για να ξεχυθούμε στους δρόμους. Είμαστε πολλοί μα χρειάζεται ο ένας. Οργή λαού φωνή θεού λένε…Εμμμ, ώρα να το νιώσουν στο πετσί τους…γιατί πόση ΚΟΡΟΙΔΙΑ να αντέξει το δικό μας;

Σε χαιρετώ
Συμεού Αικατερίνη

Υ.Σ. Φανερώσου.

ΡΕΖΙΛΙ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009



Είμαι ό,τι πρέπει για σύμβουλος του Χριστόφια. Νευρικός τζιαι λλίος!



Ο Χρίστος Κληρίδης απέδειξε ξανά ότι δεν έχουν αλλάξει καθόλου οι απόψεις του στο Κυπριακό, παρά το ότι είναι (δυστυχώς, πολύ δυστυχώς) σύμβουλος του Ν. Αναστασιάδη. Όχι ότι δε θέλουμε να έχει σωστούς σύμβουλους ο Αρχινενέκος αρχηγός του ΔΗΣΥ. Απλά: 1) ο Χρίστος Κληρίδης αξίζει κάτι πολύ καλύτερο απ' αυτό και 2) ο Αναστασιάδης είναι νενέκος ανεπίδεκτος μαθήσεως.

Και του οφείλουμε πολλά του Χρίστου Κληρίδη, γιατί, συν τοις άλλοις, απέδειξε από τηλεοράσεως τη μεγάλη ανεπάρκεια του πρωτοσύμβουλου του Δ. Χριστόφια Τουμάζου Τσιελεπή.

Ο Τουμάζος, που είχε μάλιστα συμμετέχει και σε κατάπτυστα σεμινάρια στο παρελθόν για "ωραιοποίηση του Σχεδίου Ανάν", έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Κάτω από το φαινομενικά δοκησίσοφο και υπομονετικό του προσωπείο, αποδείχθηκε ότι κρύβεται ένας ακραίος χαρακτήρας, ο οποίος έκανε κάτι το οποίο είναι ίσως πρωτοφανές για τα κυπριακά τηλεοπτικά δρώμενα: όταν αμφισβητήθηκαν από το Χ. Κληρίδη οι νομικές γνώσεις του Τ. Τσιελεπή, ο τελευταίος αποχώρησε από τη συζήτηση!!!!!

Περιφρονώντας αυτούς που τον κάλεσαν σε εκπομπή και τους συνομιλητές του.

Σαν κυστημένο ανώριμο παιδάκι που φεύγει από το παιγνίδι γιατί οι άλλοι του λένε μια κουβέντα.

Αυτός είναι ο πρωτοσύμβουλος του Προέδρου μας κυρίες και κύριοι. Αυτός είναι, που γεμάτος παράπονο, ο ρατσιστοφασίστας Anef_Oriwn, έλεγε ότι μαζί με το μεγάλο σύμβουλο του Χριστόφια Ν. Μούδουρο (όλως τυχαίως και γαμπρό του!!!) και κάποιον άλλο άοσμο Δαμιανό, έπρεπε να παρελαύνουν στις τηλεοπτικές εκπομπές.

Τόσο σοβαρός σύμβουλος είναι ο Τσιελεπής που εγκατέλειψε τηλεοπτική εκπομπή. Αυτός που άκουσε τόσα και τόσα παράλογα από τους Τούρκους φασίστες στις συνομιλιες, αλλά δεν ακούσαμε να αποχωρεί από κάποια συνάντηση, ενώ μάλιστα πολλές φορές έπρεπε να το πράξει.

Και βεβαίως απέτυχε να αποδείξει ότι είχε τη νομική κατάρτιση των άλλων παρευρισκομένων στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό: αντί να προβληματιστεί το καθεστώς του Οδοστρωτήρα για το επίπεδο των πρωτοσυμβούλων του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Σ. Ευαγόρου, κατηγορώντας εκείνους που έκαναν διάλογο και που δεν αποχώρησαν επιδεικτικά όπως ο δικός του, ότι δεν ξέρουν να κάνουν διάλογο και να χρησιμοποιούν επιχειρήματα!!!Κατηγορώντας τους, ως συνήθως, ότι υποσκάπτουν τις προσπάθειες του Προέδρου!
Γνωστές και προσφιλείς οι μέθοδοι διαστρέβλωσης και πνευματικής τρομοκρατίας στους εκπρόσωπους του καθεστώτος Χριστόφια.

Αν ο Ευέλικτος είχε στοιχειώδη κρίση, θα διάλεγε για συμβούλους του καταρτισμένους νομικούς, όπως όλοι οι άλλοι στον ΑΝΤ1 πλην του Τσιελεπή (Λ.Λουκαΐδης, Χ. Κληρίδης, Χ. Τριανταφυλλίδης, Γ. Χριστοδόύλου). Αλλά βλέπετε, οι απόψεις αυτών των νομικών, δεν είναι βολικές. Ένας καταρτισμένος νομικός με στοιχειώδη αίσθηση δικαίου, δεν μπορεί να αποδεχθεί τα όσα ο Χριστόφιας διαπραγματεύεται σήμερα. Και κάτι τέτοιους, ο Παμμέγιστος δεν τους επιθυμεί.

Δ. Χριστόφια, δεν είσαι μόνο εσύ ανεπαρκής, είναι και οι συμβούλοι σου.


ΔΙΑΓΟΡΑΣ για το christofias-watch


Σημείωση: Στο Χ. Κληρίδη, ευχόμαστε, όπως έκανε το γραφικό Τσιελεπή να αποχωρήσει εκτεθειμένος, να κάνει το ίδιο και στο Ν. Αναστασιάδη. Να τον κάνει να αποχωρήσει από το ΔΗΣΥ και να απαλλάξει και την παράταξη του ΔΗΣΥ αλλά και την κυπριακή πολιτική σκηνή, από το αρχινενέκικό της καρκίνωμα.

ΕΝΑ ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Σύντροβον Γριστόφκια, αν πιάμεν Νόμπελ τζιαι διαλύσεις τζιαι Κυπριακήν Δημοκρατίαν, κανονίσω σου παράσημον Ερυθράς Ημισελίνου τζιαι κανονίσω σου διαφημίσεις τουρτζικές πίτσες όπως έκαμεν με Κορπατσώφ με αμερικάνικες.


Το πιο κάτω κείμενο, μας το έστειλε ο συναγωνιστής της Επιτροπής Ανδροκλής.


Από ό,τι μας πληροφορεί ο γνωστός Νενεκονιόνος του "ΠΟΛΙΤΗ", αν "σιασιάρει" ο Χριστόφιας και κλείσει το Κυπριακό με το σύντροφο Ταλάτ πριν το τέλος του 2010, οδεύουν και οι δύο προς το Νόμπελ. http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=891812&-V=archivearticles


Ποντάρουν προφανώς στην καλά διαπιστωμένη πλέον αφέλεια του Ευέλικτου τα Ηνωμένα Έθνη. Του τάζουν και Νόμπελ Ειρήνης ως δέλεαρ για να τους κάνει το δικό τους. Ποντάρουν στην απίστευτη ματαιοδοξία του.


Με μια άδικη λύση όμως, ο Δ. Χριστόφιας μπορεί να περάσει στην ιστορία ως νομπελίστας, αλλά ο κυπριακός ελληνισμός, ,κινδυνεύει με αφανισμό. Με μια Τουρκία να έχει νομιμοποιήσει τα κατοχικά κεκτημένα της και να ελέγχει ως προτεκτοράτο της την Κύπρο, μέσω στρατού, εγγυήσεων, εποίκων και ετεροβαρών δομών εξουσίας, ο κυπριακός ελληνισμός, πολύ δύσκολα θα επιβιώσει στη γη των πατέρων του.


Κι αντί ο Ευέλικτος να κάνει κάτι για να αποτρέψει την άδικη λύση, παραμένει σε στημένες συνομιλίες, με μεσολαβητές που εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα και το μόνο που κάνει είναι να υποχωρεί συνεχώς και να ικανοποιεί για πρώτη φορά τουρκικές αξιώσεις όπως η εκ περιτροπής Προεδρία.


Και ο Γκορμπατσόφ πήρε Νόμπελ Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Το κράτος του όμως, η Σοβιετική Ένωση, εξαφανίστηκε για πάντα.


Οπότε Δ. Χριστόφια, μη γίνεις ο νέος Γκορμπατσόφ, που θα εξαφανίσει διά παντός την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό ελληνισμό.


ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Οι Τούρκοι παίρνουν και παίρνουν αλλά ο Ευέλικτος στην κοσμάρα του

"ΜΟΝΟΝ Η ΑΓΑΠΗ ΜΠΟΡΕΙ" σύντροβον Χρουστόφκια. Γι' αυτόν που αγάπην δώσεις μας ούλην την Κύπρον, ταμάμ;



Αναδημοσιεύουμε άρθρο του καλού μας φίλου Γ. Ηλιάδη. Διαβάστε για να δείτε πως διαπραγματεύονται οι Τούρκοι. Ιδίως να το διαβάσουν οι αστοιχείωτοι ημιμαθείς που νομίζουν περίπου ότι κατέχουν και κανένα δοκτορά σε διεθνείς σχέσεις, ενώ με τον τρόπο που διαπραγματεύονται, είναι ευλογία και ευτύχημα που η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει ακόμη.



Η θεωρία του τωρινού εφικτού στόχου

του Γιώργου Ηλιάδη (Καθημερινή 18/12/09)




Όπως είναι γνωστό, πολύ πρόσφατα, Τουρκία και Αρμενία υπέγραψαν πρωτόκολλο ομαλοποίησης των μεταξύ τους σχέσεων. Οι Αρμένιοι σύρθηκαν στην υπογραφή κάτω από την αφόρητη πίεση των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ε.Ε. Προτού όμως στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών, η Τουρκία, κατά την πάγια τακτική της, κρατεί από το πρωτόκολλο μόνο ό,τι την εξυπηρετεί και τα υπόλοιπα… βλέπουμε όταν έλθει η κατάλληλη ευκαιρία.

Αυτό εξάγεται από την δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να υιοθετήσει μια θετική στάση αν η Αρμενία δεν αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».

Αυτή είναι η Τουρκία και αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες: Να αθετεί χωρίς καμιά δυσκολία την υπογραφή της και να απιστεί σε συμφωνίες, συνθήκες και πρωτόκολλα που υπέγραψε.

Και διερωτάται κανείς: Δεδομένης αυτής της προδιάθεσης της, πόση αξία μπορεί να έχει η υπογραφή της σε μια λύση του Κυπριακού, που δεν θα την ικανοποιούσε απόλυτα; Και εδώ θα πρέπει να αποφασίσουμε όλοι εδώ στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, ποιοί είναι οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί της Τουρκίας.

Κατά τη γνώμη μου είναι:

Πρώτον, να έχει μόνιμη στρατιωτική και πολιτική παρουσία στα κατεχόμενα και, δεύτερον, να αποκτήσει λόγο και έλεγχο για το τι γίνεται στις ελεύθερες περιοχές.

Εφόσον, λοιπόν, η «λύση» που θα δοθεί θα ικανοποιεί ή δεν θα αποκλείει οποιοδήποτε από τους πιό πάνω στόχους, η Τουρκία θα δεχτεί τη «λύση» και, μέχρις ότου παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία για να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Κύπρου, θα παρουσιάζεται ότι, τάχα, τιμά την υπογραφή της.

Αυτή είναι η τουρκική στρατηγική και τακτική, μια πολιτική προσαρμοσμένη στη θεωρία αποδοχής του τωρινού εφικτού στόχου, χωρίς να εγκαταλείπει τους μακροχρόνιους στόχους της.

Η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει να επιδείξει θαυμαστά έργα, αλλά και πλήρη ανηθικότητα και ατιμία. Η αποτελεσματικότητα της βασίζεται στον χωρίς αναστολές ρεαλισμό και την εκμετάλλευση των ευκαιριών – και όχι στις αρχές της ηθικής.

Ανάγλυφη την Τουρκική διπλωματική αντίληψη δίνει ο Frank Weber στο αξιόλογο βιβλίο του « Ο επιτήδειος ουδέτερος », όταν περιγράφει την Τουρκική στάση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και που κλείνει με την ακόλουθη παράγραφο:

« Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, η τουρκική διπλωματία υπήρξε ένα λαμπρό επίτευγμα με όλα τα μέτρα, εκτός εκείνων της εντιμότητας και της ηθικής ακεραιότητας».

Και θα’ θελα να κλείσω αυτό το άρθρο με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Δημήτρη Κοσμαδόπουλου, που καλά κάνει ο κ. Χριστόφιας να το διαβάσει προσεκτικά και με περίσκεψη και να μην αγχώνεται αν ο επόμενος Τουρκοκύπριος ηγέτης, θα είναι ο Ταλάτ ή ο Έρογλου.

« Μια διαπραγμάτευση με τους Τούρκους ακολουθεί τα εξής στάδια: Πριν κάτσουν στο τραπέζι έχουν φροντίσει να προκαλέσουν είτε στο προς συζήτηση ζήτημα είτε σε άλλο άσχετο, κάποια δυσάρεστη για σένα κατάσταση. Αν δεν έχεις αμέσως – μαθημένος στη μέθοδο – αξιώσει την επαναφορά των πραγμάτων στα πρότερα, πριν αρχίσει κάθε συζήτηση πάνω σε TABULA RASA*, την έχεις κιόλας πάθει. Διότι αλλιώς, ο Τούρκος διαπραγματευτής, με χίλιες δυο δυστροπίες θα παραιτούνταν, γογγύζοντας, από το νεοφανές εμπόδιο, σαν μεγάλη του θυσία, για την οποία φυσικά θα σου ζητούσε αδρή αντιπαροχή. Αυτή θα την εισέπραττε για να σου κάνει μεγαλόψυχα το χατίρι. Σε τέτοια χνάρια πάνω, μια διαπραγμάτευση έχει στραβώσει, από αμέλεια σου, εξ’ αρχής ή – ακριβέστερα – έγινε προκαταβολικά ανισοσκελής εις βάρος σου και θα παραμείνει ανισοσκελής σ’ όλα τα τυχόν μεταγενέστερα σκαλοπάτια. Διότι στις επόμενες συναντήσεις θα σε ρωτάει τι οφειλόμενες παραχωρήσεις θα του κάμεις για να προχωρήσει η δουλειά. Τα αιτήματα σου θα τα βρίσκει υπερβολικά, τις δε προτάσεις σου πάντα ανεπαρκείς αλλά και συγχρόνως θα τις πρωτοκολλεί ως δεδομένες, ως κεκτημένο του και θα τις τσεπώνει ».

Πρόεδρε Χριστόφια, σου θυμίζει κάτι αυτό το απόσπασμα; Έχεις κάποια εμπειρία; Αν όχι, αλίμονο στην Κύπρο.



* Tabula Rasa: λατινική έκφραση που σημαίνει Λευκός Πίνακας και σε ελεύθερη μετάφραση, Μηδενική Βάση.



Υ.Γ: Χριστόφιας – Παπανδρέου – Κυβερνήτες

Αναστασιάδης – Μπακογιάννη – « Αντιπολίτευση»

Εφιάλτης!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΩΕΥΣ ΓΙΑ ΤΟ EVELIKTOS-WATCH

Ευέλικτος ή/και ευέξαπτος ... Η ιστορία κάνει το μπακ απ της

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009



Μα σύντροφον Γριστόφκια, εν είσαι καλόν αρκάτη. Αλόπως στο ΕΔΟΝ έπινες ΛΟΕΛ με τον ξήμαρο το ογλάνι το δικό μας το Anef_Oriwn αντίς να δουλέφκεις. Εγιώ πριν με κάμουν πασάες του Άγκυρα "ηγέτη του Τουρκοkibrisιακό κοινότητα" ήμουν τεγνικός ψυγείων - εγιώ εν φοάται δουλειά. Στο πόλεμο μάλιστα έκοφκα τζιαι κκελλάες γκιαούρηδων. Εσού είσαι τέλεια αχαμάκκης, κουνόσιυλλος, αξόρτωτος, ένιμπορω να σε θωρώ.

Παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες ένα ξέσπασμα του προέδρου της Δημοκρατίας και μια δημόσια παραδοχή για το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί η Τουρκική αδιαλλαξία.

Ταυτόχρονα φαίνεται να απογοητεύεται από τις ακραίες τοποθετήσεις και απαιτήσεις του «συντρόφου» Ταλάτ που –όντας πιόνι της Άγκυρας- αναπαράγει αυτά που τον δασκαλεύει το στρατιωτικό καθεστώς που κρύβεται πίσω από τη διακυβέρνηση της κατοχικής δύναμης.

Ακόμα και οι ‘γενναίες προσφορές’ του Δ. Χριστόφια προς τους Τουρκοκυπρίους δεν φάνηκαν αρκετές…

Και τώρα έρχεται στα λόγια και τις τοποθετήσεις των άλλοτε ‘απορριπτικών’.

Προειδοποιεί πως τέτοιες απαιτήσεις είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Μπήκαμε όμως στο χορό και πρέπει να χορέψουμε... Ή μάλλον να μας χορέψουν...

«Παρά τις ειλικρινείς μας προσπάθειες, η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να καταθέτει θέσεις και προτάσεις, οι οποίες είναι εκτός των πλαισίων. Τυχόν υιοθέτηση τέτοιων θέσεων θα οδηγούσε στην αποδοχή των συνεπειών της κατοχής και θα οδηγούσε σε μια λύση, η οποία δεν θα είναι ούτε βιώσιμη, ούτε λειτουργική», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του κατά την αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου. Για να προσθέσει: «Έχουμε τονίσει επανειλημμένα στους Τουρκοκύπριους και στη διεθνή κοινότητα ότι θέσεις όπως αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Έλα όμως που ευθυνόμαστε, σε σημαντικό βαθμό, για την στάση της Τουρκίας.

Διότι όταν προειδοποιούσαμε τον πρόεδρο για την αποδοχή πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, για παραμονή 50000 εποίκων και για εκ περιτροπής προεδρία, ανησυχούσαμε πως με τέτοια «ορεκτικά», η τουρκική βουλιμία θα καθίστατο περαιτέρω ανεξέλεκτη.

Με τέτοια διπλωματική ανεπάρκεια και τόση ευελιξία ήταν λογικό να απαιτούν, λίγους μήνες αργότερα, σχεδόν συνομοσπονδία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή 12-10-2009 "ο Δημήτρης Χριστόφιας παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, την τελμάτωση των απευθείας διαπραγματεύσεων, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, αφού είπε ότι υπήρξε μεν κάποια πρόοδος, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν φθάσει σε προχωρημένο στάδιο, ούτε βρίσκονται κοντά στην τελική λύση του προβλήματος", για να επαναλάβει ότι «οι προσδοκίες υπήρξαν μεγαλύτερες στην έναρξη των συνομιλιών».

Ωστόσο, ο Δ.Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων, που μόλις έχει αρχίσει, θα υπάρξει αναθεώρηση των τουρκικών θέσεων, ούτως ώστε να μπορέσουμε, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να συμφωνήσουμε μεταξύ μας, χωρίς επιδιαιτησία και χωρίς άσκηση πιέσεων μέσω τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων, στην πολυπόθητη λύση του προβλήματος.

Δηλαδή, ξεκινάμε το δεύτερο γύρο το συνομιλιών και πάλι με μεγαλύτερες προσδοκίες απ' ότι θα έπρεπε. Και αναμένουμε πως καμφθεί, ως δια μαγείας, η Τουρκική αδιαλλαξία.

Βρισκόμαστε ενάμιση μήνα από το Δεκέμβριο και έχουμε αποτύχει παταγωδώς να πετύχουμε τα αυτονόητα, που δεν είναι άλλα από την επιβολή κυρώσεων προς την Άγκυρα για τη στάση της στο Κυπριακό, τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη κατοχή Ευρωπαϊκού εδάφους και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μια μούντζα στα μούτρα μας αποτελεί το χθεσινό έγγραφο στρατηγικής της Ευρωπαϊκής επιτροπής για την Τουρκία.

"Είναι επείγον να εφαρμόσει η Τουρκία το Πρωτόκολλο της Αγκυρας, υπογραμμίζει το έγγραφο στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, όμως, δεν εισηγείται την επιβολή κυρώσεων εναντίον της χώρας αυτής. Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο της Επιτροπής, με τίτλο «Enlargement Strategy and Main Challenges 2009-2010», που περιλαμβάνει και τα βασικότερα για την Κομισιόν στοιχεία της έκθεσης για κάθε υποψήφια χώρα, «η Τουρκία έχει εκφράσει τη στήριξή της για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μεταξύ των ηγετών της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας για την επίτευξη συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος».


Αν εγιώνις μπήξω σας ούλλα τέσσερα δαχτύλια, εσείς ρουμλάρ εν θα πονήσετε, σύμφωνα με το τελευταίον έκθεση του Κομισιόν! Τζιαι σύμφωνα με 50 μη-κυβερνητικό Τ/κ και Ε/κ οργκανώσεις, όχι μόνο ρουμλάρ εν θα πονήσετε, πρέπει να αρέσει σας τζιόλας!


Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης συνιστώσας, ώστε να αποφύγουμε την επιδιαιτησία και τα χρονοδιαγράμματα.

Ε αυτό θα πεί ευελιξία... Από έναν άνθρωπο που βγήκε δεκάδες φορές και διαβεβαίωσε το λαό πως δεν πρόκειται να δεχθεί επιδιαιτησία και χρονοδιαγράμματα. Γιατί αφήνει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Γιατί δεν τερματίζει τις συνομιλίες ρίχνοντας την ευθύνη στη Τουρκική αδιαλλαξία; Δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί τέτοιους όρους από τη στιγμή που δεν κινδυνεύει η Διεθνής Ασφάλεια και Ειρήνη, όπως αναγράφεται στο άρθρο 33 του Καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Και ολοκληρώνει θέτοντας το στόχο της δικής μας πλευράς. «Μια λύση συμφωνημένη, που θα είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, την οποία θα θέσουμε ενώπιον του λαού για έγκριση σε χωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε λύσεις δοτές».

Από την παραπάνω δήλωση αποθηκεύουμε στο σκληρό δίσκο της Ιστορίας δύο πράγματα:

Καταρχήν τη δέσμευση πως η λύση που θα προκύψει θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Και ελπίζουμε πως στο δημοψήφισμα των κατεχομένων θα λάβουν μέρος μόνο αυτοί που πραγματικά δικαιούνται.

Δεύτερον, τη δέσμευση ότι η λύση που θα τεθεί σε δημοψηφίσματα θα είναι λύση που θα συμφωνηθεί και όχι λύση δοτή.

Κρατάμε λοιπόν για την ιστορία τα παραπάνω και προσβλέπουμε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλέον καταλάβει ότι
ο Ταλάτ δεν είναι και τόσο φίλος και σύντροφος, ούτε φυσικά και ο αντιπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Είναι ο αντιπρόσωπος του Αττίλα και το φερέφωνο των στρατηγών.

Ευχόμαστε σύντομα να καταλάβει ότι δεν φταίει για το αδιέξοδο ο 'απορριπτισμός' των Ελληνοκυπρίων. Και αν συνεχίσουμε με τόση ευελιξία θα βρεθούμε και πάλι στο δίλημμα των δημοψηφισμάτων, με το λαό μας να απορρίπτει τις καταγεγραμμένες πλέον προτάσεις της Τουρκίας και να δέχεται τις επικρίσεις της Διεθνούς κοινότητας. Ήδη, με τη στάση της Άγκυρας, έπρεπε να είχαμε αποχωρήσει από τις συνομιλίες, στις οποίες, σε κάθε περίπτωση, δεν έπρεπε ποτέ να μπούμε.

Είναι κρίμα που καταφέραμε με την επιπολαιότητά μας, να παρουσιάζεται ένα θέμα εισβολής και κατοχής ως ζήτημα αναζήτησης κοινής συνιστώσας μεταξύ δύο κοινοτήτων.

Αναξίμανδρος για το christofias-watch, φωτογραφική επιμέλεια: Επιμηθεύς, Αλωεύς, σάρισμα-συγύρισμα: Πράξανδρος

ΝΕΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΝΑΝ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

«Το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Τουρκία δεν θα περάσει αλώβητη το ορόσημο του Δεκεμβρίου». Σύμφωνα λοιπόν με γνωστό λεξικό, αλώβητος είναι αυτός που δεν έχει πάθει φυσική ή ηθική ζημιά. Άρα στην προαναφερθείσα απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου δεν χωράνε παρερμηνείες. Η Τουρκία δεν θα περάσει το ορόσημο του Δεκεμβρίου χωρίς να πάθει φυσική ή ηθική ζημιά και κατ’επέκταση για να πάθει αυτή τη ζημιά, θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.

Το Εθνικό Συμβούλιο δεν εισηγήθηκε να δοθεί στην Τουρκία ένας νέος εξάμηνος οδικός χάρτης, όπως υποστηρίζει το τουρκόφιλο δόγμα του ΠαπανΔρούτσα, με το οποίο ταυτίστηκε ο μόνιμος κόρακας της αντιπολίτευσης Ν.ΑναστασΙάδης. Αξίζει όμως να σταθούμε για λίγο στο δόγμα αυτό.
Τι μπορεί να κερδίσει η Τουρκία με μια εξάμηνη παράταση; Μήπως υπάρχει κάποιος τόσο αφελής που πιστεύει ότι κατά την εξάμηνη παράταση θα ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Τουρκίας για το κυπριακό εμπόριο; Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι θα αναγνωρίσει η Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία;

Τίποτα δεν θα εφαρμόσει, ακόμα κι αν της δοθεί εξάμηνη παράταση.
Ποιος ο λόγος λοιπόν να συζητείται αυτό το ενδεχόμενο και μάλιστα επίσημα; Το μόνο που ευελπιστούν κάποιοι να αλλάξει είναι «να τελειώνουμε με το κυπριακό». Δηλαδή, δημοψήφισμα επί ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με σκοπό αυτή τη φορά να περάσει με επιτυχία από τη λαϊκή εξέταση. Αυτοί που συζητούν επίσημα αυτό το ενδεχόμενο (Παπανδρέου, Δρούτσας, Αναστασιάδης) γνωστοί για τη χυδαία στάση που κράτησαν το 2004 απέναντι στον κυπριακό λαό, είναι βέβαιοι ότι το 2010 θα έχουν ευκολότερο έργο, δεδομένου ότι στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση σε Κύπρο και Ελλάδα, υπάρχουν άτομα με παρόμοιες αντιλήψεις.

Το χρήμα για τους opinion leaders που θα επιδοθούν στο ξεπούλημα της Κύπρου φθάνει. Ο προϋπολογισμός για τις "καλές υπηρεσίες" των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για το 2010, ανέρχεται - εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης - στο
ποσό – μαμμούθ των 3.279.200 δολαρίων και κατατέθηκε από το Γ.Γ. του οργανισμού, χωρίς όμως να γίνεται σαφές σε ποιους και για ποιους σκοπούς ακριβώς θα διατεθεί.

Εμείς δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις των Ηνωμένων Εθνών. Αφού γίνουν οι κατάλληλες βολιδοσκοπήσεις, θα καλοπληρωθούν κάποια νενέκια
για να μας υπενθυμίσουν τις τόσες «χαμένες ευκαιρίες», που ακολούθησαν φυσικά το στρώσιμο του κόκκινου χαλιού. Θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις διαφόρων λόρδων, για να μας προειδοποιήσουν ότι αρκετά μας ανέχτηκαν. Θα δούμε πολιτικούς που ομιλώντας την ελληνική, θα δίνουν παράσταση για όσκαρ με τίτλο: "Περί τελευταίας ευκαιρίας", ενώ την ίδια ώρα θα αιωρείται στην ατμόσφαιρα ο φόβος μιας επικείμενης μικρασιατικής καταστροφής.

Όπου να’ναι η αυλαία πέφτει...και ο περήφανος κυπριακός λαός καλείται να σηκώσει ψηλά το τιμημένο λάβαρο του αντικατοχικού μας αγώνα:

  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ - ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias - watch

Καλή επιτυχία Αντώνη Σαμαρά!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009



"Η Ελλάδα της Ελπίδας" γράφει ο γνωστός blogger Μαρίνος Κλεάνθους, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Συμφωνούμε. Ο Αντώνης Σαμαράς, με την πραγματική αθεράπευτη αγάπη του για την Κύπρο και γενικότερα τον οικουμενικό ελληνισμό (τον θυμόμαστε κοντά μας στις δύσκολες ώρες που χάσαμε τον Τάσο και το Σολωμό), ο Αντώνης που σε αντίθεση με τους άθλιους Simitogiorgakides, υποστήριξε την απόφαση των Κυπρίων το 2004 να πουν "ΟΧΙ" στο άδικο και διχοτομικό Σχέδιο Ανάν, ο Αντώνης Σαμαράς με τις σωστές ιδέες στα εθνικά μας θέματα, ο Αντώνης που δε βασίζεται σε κάποια οικογενειακή πολιτική κληρονομιά (εκτός από τη συγγένειά του με την αγαπημένη συγγραφέα των εφηβικών μας χρόνων Πηνελόπη Δέλτα), συμβολίζει σήμερα την ελπίδα σε μια Ελλάδα που παραπαίει.




Καλή επιτυχία για την ηγεσία της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, θα σε στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.

Οι Ντόρες, οι Γιωργάκηδες και όσοι θέλουν να "τελειώνουν επιτέλους με την Κύπρο" (εννοώντας δυστυχώς .... να τελειώνει επιτέλους η Κύπρος), μόνο ντροπιάζουν την ελληνική πολιτική σκηνή. Πολιτικούς σαν εσένα χρειαζόμαστε Αντώνη Σαμαρά, χωρίς συμπλεγματική αντίληψη της Ελλάδας ως κέντρου υπηρεσιών προς την υπερδύναμη και χωρίς περιορισμό στα όρια του αθηναϊκού κέντρου. Χρειαζόμαστε οικουμενικούς και αξιοπρεπείς Έλληνες πολιτικούς. Όπως εσένα!

ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch

Σημείωση: Η κορυφαία Κύπρια blogger Μαριάννα, στο ιστολόγιό της δημοσιεύει τις θέσεις του Α. Σαμαρά στο θέμα των Σκοπίων, διά στόματος του ιδίου.

ΑΠΟΨΕ Ο Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009


Απόψε, να μη λείψει κανείς. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά έναν από τους σημαντικότερους Κύπριους εν ζωή, το Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος έχει πραγματικά δώσει μαθήματα διερευνητικής δημοσιογραφίας και ο οποίος είναι δημοσιογράφος, πανελλήνιας και διεθνούς ακτινοβολίας. Ο Μ. Ιγνατίου θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με απόρρητα τηλεγραφήματα για τον εθνικό εξευτελισμό των Ιμίων (που έλαβε χώρα από τον ανεκδιήγητο Σημίτη).


Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία, για το παρασκήνιο του Σχεδίου Ανάν, για το ρόλο του Χ. Κισιγκερ στην κυπριακή τραγωδία κλπ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε και το βιβλίο του για τις χρηματοδοτήσεις προς Ε/Κ για υποστήριξη του Σχεδίου Ανάν.


Ο Μ. Ιγνατίου, είναι ένας άξιος δημοσιογράφος και ένας γνήσιος πατριώτης.


Όσο άλλοι κωστακόμπλεξ και μαγάριοι μαγαρίζουν την κυπριακή δημοσιογραφία, τόσο ο Μ. Ιγνατίου την κοσμεί.



Η Πρόσκληση



Ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. Λιβάνη και το βιβλιοπωλείο Μετροπόλιταν σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των δημοσιογράφων Α. Έλλις και Μ. Ιγνατίου "ΙΜΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ" την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 730 μμ στη Δημοσιογραφική Εστία, Λεωφ. ΡΙΚ 12, Αγλαντζιά.


Η παράκληση της Επιτροπής προς τους αναγνώστες μας εν Κύπρω


Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο στηρίζει την εκδήλωση και καλεί τoυς φίλους του christofias-watch να στηρίξουν την εκδήλωση. Οι συγγραφείς, θα είναι παρόντες.
ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Από τον Έποικ-Lover στον Τάκη Γεωργίου: Κύπριοι Darth Vaders της συνθηκολόγησης

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Γίνετε και σεις Darth Vader. Κι ελάτε μαζί μου στη Σκοτεινή Πλευρά.
Η λίστα είναι μεγάλη: Κωστακόμπλεξ, Μαγάριος, Γιάννης Ιωάννου, Χρ.Στυλιανίδης, Μ.Ματσάκης, Τ. Γεωργίου και πάει λέγοντας.


Το να συνειδητοποιεί κάποιος τις συνθήκες στις οποίες ζει, δεν είναι εύκολο. Συνεπάγεται μεγάλο ψυχολογικό βάρος το να θυμάται κάποιος καθημερινά την εισβολή, το να πονάει καθημερινά για την κατοχή, το να μην μπορεί να συνηθίσει το φασιστικό μισοφέγγαρο πάνω στον Πενταδάχτυλο.

Δεν είναι εύκολο να είναι κάποιος φορέας αντικατοχικών ιδεών. Να επιμένει για ένα δίκαιο που φαίνεται τόσο δύσκολο και τόσο μακρινό.

Δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιεί κάποιος πόσο λανθασμένη και ανόητη είναι ότι η πολιτική συνθηκολόγησης που ακολουθείται στο Κυπριακό, δεν είναι εύκολο να βλέπεις πόσο επικίνδυνη είναι η αντιμετώπιση του Κυπριακού ως δικοινοτική διαμάχη, δεν είναι εύκολο να ανέχεσαι η διαχείριση του προβλήματος να γίνεται από ανίκανους χαρτογιακάδες.

Δεν είναι εύκολη "η εμμονή σ' αυτό το κόκκινο πανί".


Και όσο απουσιάζει μια πολιτικά έγκυρη πολιτική αντικατοχική πρόταση, όσο δεν κυριαρχούν στην πολιτική, άτομα με σαφή αντικατοχικό προσανατολισμό, η απογοήτευση και το πικρό αίσθημα της αδυναμίας να κάνεις κάτι, σε πληγώνουν και σε καταβάλλουν.

Και κάποτε, σε κάποιες περιπτώσεις, τσακίζεις. Σου στρίβει. Δεν αντέχεις το καθημερινό βασανιστήριο στη συνείδησή σου. Και υιοθετάς αλαφροΐσκιωτες αντιλήψεις. Και λες στον εαυτό σου περίπου ότι :"αν τη νομιμοποιήσω την κατοχή, δε θα είναι πια παράνομη". Ή: "αν δεχτώ την κατοχή δε θα είναι πια απαράδεκτη". Και περνάς στην άλλη πλευρά. Στη σκοτεινή πλευρά.

Και εκεί, στη σκοτεινή πλευρά, μπορείς να έχεις άπειρες παραλλαγές. Παραλλαγές που πηγάζουν προφανώς και από τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού σου. Μπορεί να είσαι ένα κομπλεξίδιο χωρίς μέτρο και χωρίς ντροπή, όπως ο Κωστακόμπλεξ. Μπορεί να γίνεις ο γανυμήδης των ξένων συνομοτών ή από Μακάριος Δρουσιώτης να μετατραπείς σε Μαγάριος Δρουσιώτης. Μπορεί να γίνεις ένα επαιρόμενο φλύαρο νενέκι, όπως ο Χ. Στυλιανίδης. Μπορεί από πρωτοστάτης σε αντικατοχικές πορείες, να καταντήσεις συνήγορος των εποίκων (Έποικ-Lover) και πλασιέ της "οικονομίας" του "ψευδοκράτους". Ή μπορεί να καταντήσεις ένας αξιολύπητος Ματσάκης που απλά να επιβεβαιώνεις αυτά που σου έλεγαν άλλοι ότι είσαι πελλός και γραφικός, μετατρεπόμενος σε κήρυκα της διχοτόμησης. Ή ακόμη μπορεί να καταντήσεις ένας απελπισμένος πρωθιερέας της διχοτόμησης, όπως ο αξιολύπητος και τραγικός σήμερα Τάκης Γεωργίου.

Εμείς οι υπόλοιποι, εμείς που ακόμα μπορούμε να φέρουμε το βάρος του χρέους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, μπορεί να σας αντιμαχόμαστε εσάς και ό,τι συμβολίζετε (δηλαδή την ψυχολογική κυρίως παράδοση στον εχθρό), αλλά κατά βάθος, σας λυπούμαστε. Σας λυπούμαστε γιατί το χρέος του αγώνα ήταν πολύ μεγάλο και δύσκολο για να το αντέξετε.

Όχι εμείς δεν επιχαίρουμε όπως το duo-nenek του διαδικτύου Κόκκινος Ιαβέρης και Ηλικιακός Ρατσιστής, που χαίρονται για την κατάντια του διχοτομιστή Τάκη Γεωργίου, ο οποίος προτείνει ουσιαστικά να παραδώσουμε μέρος της πατρίδας μας για πάντα στους Τούρκους!

Εμείς, παλιοί συναγωνιστές, κυρίως σας λυπούμαστε, γιατί ξέρουμε ότι όπως ο Darth Vader, περάσατε στην σκοτεινή πλευρά. Κι ακόμη κι αν κάπου μέσα σας, έχει απομείνει ένα ίχνος διάθεσης για Αγώνα, η Σκοτεινή Πλευρά, σας έχει κυριεύσει και δεν μπορεί να αφήσει την παλιά αγωνιστικότητά σας να ξαναζωντανέψει.

Ναι παλιοί συναγωνιστές, ειλικρινά σας λυπόμαστε. Δε θα σας χαριστούμε σε καμία περίπτωση, θα πολεμήσουμε με πάθος τη συνθηκολόγηση με τον Αττίλα την οποία εσείς εκπροσωπείτε, αλλά θα το κάνουμε με ιδιαίτερη λύπη, για εσάς, τις χαμένες ψυχές, τους Κύπριους Darth Vaders που πέρασαν στην Σκοτεινή Πλευρά.

Ρίμαχος για το christofias-watch


Τεχνητές Συγκυρίες - Υπάκουες Κυβερνήσεις

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

«Αυτό το παιδί» που «δεν κάνει για Πρωθυπουργός», όπως είχε σχολιάσει κάποτε ο Μητσοτάκης, ανέλαβε τα ηνία της χώρας, με ισχυρότατη λαϊκή εντολή, πριν από μόλις μία εβδομάδα!

«Τον Καραμανλή τον φάγανε», δήλωνε προχθές μια γιαγιά από τη λαϊική που πήγε να ψωνίσει. Ποιοι τον φάγανε όμως;

  • Τον έφαγαν τα δικά του πεινασμένα σκυλιά που μόλις έβρισκαν ταμείο γεμάτο έτρωγαν μέχρι σκασμού, που δεν μπόρεσαν να σώσουν την Ελλάδα από τις φωτιές και να κάνουν τα αυτονόητα για να νοιώσουν οι πολίτες ασφαλείς στο κέντρο της πρωτεύουσας;
  • Τον έφαγαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μπΑΝΑΝόφιλοι, που σίγουρα δεν θα του συγχωρέσουν ποτέ τις συμφωνίες που υπέγραψε με τη Ρωσία, το «ότι αποφασίσει ο κυπριακός λαός, η Ελλάδα στηρίζει» και το βέτο στο Βουκουρέστι;

Δυστυχώς όμως η ελληνική οικονομία μοιάζει σαν μια βιασμένη γυναίκα που την βρίσκει κάποιος περαστικός –κάποια κυβέρνηση- να σέρνεται στην άκρη του δρόμου και αντί να την βοηθήσει, την ξαναβιάζει. Τα χάλια της οικονομίας ερμηνεύονται σε γενιά των 700 ευρώ και σε συντάξεις πείνας. Είναι απολύτως κατανοητό, το γεγονός ότι οι Ελλαδίτες αδερφοί, ζητούν μια κυβέρνηση που μπορεί ή έστω υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το 44% στήριξε αυτό το παιδί που πριν δέκα χρόνια δήλωνε ότι «είναι καλύτερα να μην έχουμε όλα τα εδάφη μας και να κοιμόμαστε ήσυχοι». Τα εθνικά μας θέματα ιεραρχήθηκαν σε κάποιο κατώτερο επίπεδο με αποτέλεσμα ο νέος ένοικος του Μαξίμου να είναι ο Yiorgos:
  • ο οποίος θα αναθεωρήσει τις συμφωνίες με τη Ρωσία, για τα συμφέροντα κάποιου, τον οποίο δεν έχει διευκρινίσει.
  • που εργάστηκε σκληρά για την έλευση του Σχεδίου Ανάν και που πίεσε ασφυκτικά με τις τότε δημόσιες ξεδιάντροπες παρεναίσεις του προς τον κυπριακό λαό.
  • για την νίκη του οποίου πανηγύρισαν και επισήμως οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και όλοι οι λαθρομετανάστες ανά το πανελλήνιο.

Ιστορικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πάντα τους ηγέτες που μας αξίζουν. Η ιστορία θα δείξει επίσης αν καλώς ή κακώς, μέσα από τις τεχνητές συγκυρίες που δημιούργησαν κάποιοι, μας αξίζει να
έχουμε μπΑΝΑΝόφιλες κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις σε Κύπρο και Ελλάδα (Η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να συμπληρώσει λίαν συντόμως το παζλ του νενεκισμού).

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην περιμένουμε σε 30 χρόνια από σήμερα, τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων του foreign office και του state department,
για να μάθουμε τα πώς και τα γιατί...

ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias-watch

Έχουμε λόγους να ανησυχούμε

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009


Ο Ευέλικτος και ο Γιωργάκης είναι δικά μου παιδιά. Μην έχετε καμία έγνοια.

Καλές οι δηλώσεις του Γιωργάκη στην Κωνσταντινούπολη για Κύπρο χωρίς στρατούς κατοχής και για ευρωπαϊκού τύπου λύση στο Κυπριακό. Καλές και οι δεσμεύσεις του Χριστόφια στο Εθνικό Συμβούλιο για λύση βασισμένη σε συγκεκριμένες αρχές.


Η ουσία όμως, δεν είναι μόνο το τι δηλώνεις. Αλλά κυρίως, το τι κάνεις και το πόσο συνεπής είσαι σε αυτά που δηλώνεις.


Γιωργάκης και Ευέλικτος δεν πρωτοεμφανίστηκαν σήμερα. Είναι γνωστός ο ρόλος τους υπέρ του Σχεδίου Ανάν (έστω και αν ο ένας από τους δύο φοβήθηκε και οπισθοχώρησε για να "τσιμεντώσει το ΝΑΙ" αργότερα).


Έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε για το μέλλον μας.


Όσον αφορά το Γ.Παπανδρέου: Πρώτον, δεν είπε ποτέ το "mea culpa" για το 2004. Δεύτερον, οι επιλογές Δρούτσα, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλου κ.α. σε θέσεις κλειδιά, δείχνουν ότι το ανανικό ΠΑΣΟΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τρίτον, γιατί και παλαιότερα μιλούσε για "ευρωπαϊκό κεκτημένο" και "δίκαιη λύση" κλπ κλπ και τον είδαμε πως μας πούλησε το 2004.


Όσον αφορά το Δ. Χριστόφια: Πρώτον, γιατί όπως αποδείχτηκε από τα έγγραφα των Η.Ε. που βγήκαν στη δημοσιότητα, υπάρχουν έγγραφα που έδωσε ο Ευέλικτος και δεν δόθηκαν ακόμη στους πολιτικούς αρχηγούς. Δεύτερον, γιατί είναι ακόμη ασαφές το τι συζητά ο Ευέλικτος. Τρίτο, η συνομωσία εναντίον μας θα συνεχίζεται, με τον άθλιο Downer παρών. Τέταρτον, γιατί, άλλο τι δηλώνει και άλλο τι διαπραγματεύεται. Πέμπτον, γιατί έδειξε ασυνεπής στις διακηρύξεις του πολλές φορές στο παρελθόν.


Μακάρι να έχουμε λάθος που ανησυχούμε. Μακάρι να αγωνιστούν Γιωργάκης και Ευέλικτος για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. Αλλά, έχουμε κάθε λόγο, προς το παρόν να ανησυχούμε.

ΡΙΜΑΧΟΣ για το christofias-watch