Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH (ΜΕΡΟΣ Α')

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Γ. Χριστοδουλίδης: Ο δημοσιογράφος αριστερός πατριώτης


"Οταν ο Τάσσος σηκωνόταν να μιλήσει, οι άλλοι άκουγαν."

"Υιοθετεί ο κ.Μπράουν τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού όπως τις διακηρύττει ο Πρόεδρος και δεν το αντιληφθήκαμε;"

"Κάποτε ο Χριστόφιας εκπροσωπούσε για μένα κάτι το αληθινό και θέλω να κρατήσω εκείνες τις αναμνήσεις. Μετά αποφάσισε να συμμαχίσει με όλες εκείνες τις δυνάμεις που για χρόνια τον υπέσκαπταν. Δικαίωμα του."

"Δεν νομίζω ότι βρίσκομαι σε διάσταση με το κόμμα, μάλλον το κόμμα είναι σε διάσταση με τον αριστερό εαυτό του και αυτό δεν είναι κάτι που συνέβη σε μια μέρα."

"Τώρα όμως το τότε ΑΔΗΣΟΚ συμπορεύεται με τον Δ.Χριστόφια, συνεπώς εμείς δεν μπορούσαμε θα είμαστε συνοδοιπόροι του, πολιτικά εννοώ.
"



Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδουλίδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανήκει σε μία από τις πιο σημαντικές οικογένειες στο χώρο της κυπριακής αριστεράς. Αρθρογραφεί συχνά στον κυπριακό τύπο και διακρίνεται για το ελεύθερο πνεύμα του και τη βαθυστόχαστη σκέψη του.

Τον ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και η παρουσία του στην ιστοσελίδα μας, είναι για εμάς ιδιαίτερα τιμητική.

Ακολουθεί το πρώτο μέρος της συνέντευξης:



Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστούμε που δέχτηκες να μας δώσεις αυτή τη συνέντευξη. Είναι γνωστό ότι είσαι ένα πρώην στέλεχος του ΑΚΕΛ, με πλούσια προσφορά στο κόμμα και προερχόμενος από μια παραδοσιακή οικογένεια ακελιστών από τη Λάρνακα. Σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκεσαι σε διάσταση με το κόμμα. Πως προέκυψε αυτό;



Κατ' αρχάς δεν θεωρώ ότι πρόκειται για συνέντευξη επειδή δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ή έστω κάποιος επιφανής παράγοντας της...ακμάζουσας κοινωνίας μας που να ενδιαφέρουν οι απόψεις του. Το θεωρώ μάλλον ως μια προσπάθεια επικοινωνίας με όσους διαβάσουν το κείμενο τούτο. Δεν είμαι πρώην στέλεχος του ΑΚΕΛ δεν υπήρξα μέλος κανενός κόμματος.

Εργάστηκα σε ΜΜΕ που ελέγχονται από το ΑΚΕΛ(ΑΣΤΡΑ, Χαραυγή) όπου έμαθα πολλά, είτε υιοθετώντας τα, είτε χρησιμοποιώντας τα ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Είμαι ευγνώμων για εκείνο το μάθημα ζωής, μ' έκανε πιο αριστερό απ' ότι ήμουν. Για την οικογένεια μου είμαι περήφανος γιατί με δίδαξε χωρίς να το επιδιώξει άμεσα (κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος διδαχής), τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με πλειοψηφικούς συσχετισμούς. Δεν νομίζω ότι βρίσκομαι σε διάσταση με το κόμμα, μάλλον το κόμμα είναι σε διάσταση με τον αριστερό εαυτό του και αυτό δεν είναι κάτι που συνέβη σε μια μέρα...


Πως κατέληξες στην υποστήριξη του Τάσσου Παπαδόπουλου αντί του Δημήτρη Χριστόφια; Δεν ήταν το όνειρο των οπαδών του ΑΚΕΛ εδώ και δεκαετίες ένα τόσο μεγάλο κόμμα να καταλάβει και την εξουσία;



Τον αείμνηστο Τάσσο τον πίστεψα ως πολιτικό αφού πρώτα τον έζησα ως κοινοβουλευτικό άνδρα, όντας την δεκαετία του 90 κοινοβουλευτικός συντάκτης. Οταν ο Τάσσος σηκωνόταν να μιλήσει, οι άλλοι άκουγαν.Σπάνια τολμούσαν να αντιπαρατεθούν μαζί του, ήταν μελετημένος και ευφυής. Είχε φυσικά και μεγάλα ελαττώματα, ισχυρογνώμων, κλπ, τον προτιμούσα όμως από εκείνους που το μοναδικό τους ταλέντο ήταν και είναι να μιλούν χωρίς να λένε τίποτα. Προερχόταν από μια γενιά που έζησε δύσκολα, "σκληραγωγήθηκε" μέσα σε αγώνες επιβίωσης, εθνικούς και ταξικούς. Εκείνη η γενιά που έστησε ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τα σημαντικά λάθη της, δεν είχε την ανάγκη να προσεταιριστεί εφήμερες απόψεις και θέσεις, αλλά δημιουργούσε η ίδια ιδεολογίες.

Κατέθεσα τη ψήφο μου εναντίον του σχεδίου Ανάν, επειδή ήμουν βέβαιος όπως και το 76% του λαού μας ότι το σχέδιο ήταν καταστροφικό. Τον ψήφισα και στις προεδρικές επειδή ήθελα αυτή η ψήφος μου να έχει μια συνέχεια. Η εκλογή ενός αριστερού Προέδρου ήταν ένα όνειρο, ναι. Αλλά μήπως δεν είναι αριστερή στάση να αρνείσαι να υποταχθείς στο διεθνή ιμπεριαλισμό; Δεν είναι αριστερή στάση να ματαιώνεις τη μετατροπή της χώρας σου σε προτεκτοράτο; Αν όχι τότε τί σημαίνει να είσαι αριστερός; Σε όσους τυχόν μειδιάσουν με αυτά που λέω, τους παραπέμπω να ανατρέξουν στη στάση που τήρησαν απέναντι στο σχέδιο Ανάν το τιμημένο ΚΚΕ και ο Μίκης Θεοδωράκης, Συνεπώς, ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία συνεχίζεται και το όνειρο, μια προοδευτική αριστερά στην εξουσία που να ασκεί διεκδικητική εθνική πολιτική, παραμένει αμετουσίωτο.


Μετά από δεκαετίες συνομιλιών, προέκυψε ένα Σχέδιο που τέθηκε σε δημοψήφισμα. Το ΑΚΕΛ το θεώρησε κατ' αρχήν αποδεκτό, αλλά κατέληξε σε ένα χλιαρό ΟΧΙ για τους δικούς του λόγους. Πως κρίνεις τη στάση του κόμματος στο δημοψήφισμα;

Πιστεύω ότι ήταν μια λανθασμένη στάση. Το ΑΚΕΛ ως ο εκφραστής του λαϊκού κινήματος, των καταπιεσμένων, των καταφρονημένων και των αναζητούντων εθνική ανεξαρτησία μακριά από ιμπεριαλιστικούς, νεοταξικούς και νεοαποικιακούς ζυγούς, έπρεπε να αντιταχθεί με τρόπο εμφαντικό και ηχηρό στις μεθοδεύσεις των αμερικανοβρετανών. Αντί τούτου, προτίμησε να κλείσει μαζί τους ένα ραντεβού στο μέλλον. Τα πάρε-δώσε όμως με τους νεοταξίτες κρύβουν κινδύνους και νομίζω ότι ακόμα και ο Πρόεδρος Χριστόφιας το έχει αντιληφθεί. Εχει δώσει τόσα πολλά στις διαπραγματεύσεις και όχι μόνον δεν του έχουν πει ένα ευχαριστώ αλλά του ζητούν και άλλα από πάνω. Θέλω όμως να διατηρώ την εξής αμφιλεγόμενη ελπίδα:Ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει στο νου του ένα διαβολικό σχέδιο:Εδωσε τόσα πολλά στις διαπραγματεύσεις, έχοντας κατά νου πως θα αναγκαστεί να απορρίψει το κυρίως μενού που θα μας προσφερθεί, ένεκα των διχοτομικών θέσεων που θα περιέχει, και ότι το έκανε για να μην του προσαφθεί η κατηγορία του αδιάλλακτου.Θέλετε να το πείτε ψευδαίσθηση, πείτε το, θα δείξει.


Πως κρίνεις το εσωκομματικό αποτέλεσμα για την εκλογή Γ.Γ. στο κόμμα;

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Το ΑΚΕΛ αν δεν κάνω λάθος έχει κάπου 15000 μέλη; Ψήφισαν 100. Νομίζω σχόλια θα πρέπει να κάνουν τα μέλη του κόμματος.Αν είναι ικανοποιημένα τότε ας μην κάνουν κανένα σχόλιο.


Ο Δ. Χριστόφιας κατ' επανάληψη έχει δηλώσει ότι είναι "καλός άνθρωπος". Να υποθέσουμε ότι δε σας κρατά καμία κακία για το ότι δεν τον υποστηρίξατε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών;

Δεν νομίζω ο Πρόεδρος να ασχολείται μαζί μου. Εχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί και του εύχομαι να ασχοληθεί με το πιο σωστό τρόπο, διότι διαχειρίζεται εθνικά συμφέροντα. Κάποτε μου έλεγε "εγώ είμαι ο θκείος σου" είναι αλήθεια ότι είμασταν πολύ κοντά. Κάποτε ο Χριστόφιας εκπροσωπούσε για μένα κάτι το αληθινό και θέλω να κρατήσω εκείνες τις αναμνήσεις. Μετά αποφάσισε να συμμαχίσει με όλες εκείνες τις δυνάμεις που για χρόνια τον υπέσκαπταν. Δικαίωμα του.


Πολλοί λένε ότι ιδιαίτερα προς το Δ. Χριστοδουλίδη ο Δ. Χριστόφιας φάνηκε αχάριστος, γιατί ήταν ο Δώρος που τον στήριξε στη Λάρνακα τον καιρό που βαλλόταν από το μετέπειτα ΑΔΗΣΟΚ. Θα ήθελες να μας το σχολιάσεις;

Είναι αλήθεια ότι ο πατέρας μου πρόταξε τα στήθια του για να τον στηρίξει τότε, Ετσι έκανε πάντα για όσα και όσους πίστευε ότι το άξιζαν. Αν ήθελε ανταλλάγματα θα σιωπούσε στις κρίσιμες στιγμές ή θα δήλωνε απών, είναι της μόδας, το κάνουν πολλοί και επιβιώνουν ή ακόμα, ανελίσσονται. Η σιωπή εκτιμάται δεόντως από αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά της εξουσίας, κομματικής, πολιτικής κλπ.

Αν πάντως τον ρωτήσετε(τον Δώρο Χριστοδουλίδη), είμαι βέβαιος ότι θα σας πει πως αν χρειαζόταν, θα το ξανάκανε. Τώρα όμως το τότε ΑΔΗΣΟΚ συμπορεύεται με τον Δ.Χριστόφια, συνεπώς εμείς δεν μπορούσαμε θα είμαστε συνοδοιπόροι του, πολιτικά εννοώ. Οπότε δεν είναι θέμα αχαριστίας, είναι θέμα πολιτικών επιλογών του καθενός.

Πιστεύεις ότι οι ιδέες ΑΔΗΣΟΚ κυριαρχούν σήμερα στο ΑΚΕΛ;

Ανκαι το ΑΔΗΣΟΚ απέτυχε παταγωδώς στις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβε μέρος, πέτυχε οι ιδέες του να κατισχύσουν σε άλλο επίπεδο. Είναι παράδοξο, αλλά ο κ. Παπαπέτρου θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος γι' αυτό. Ελπίζω μόνο την κρίσιμη στιγμή, ο λαός να καταρρίψει αυτή την παραδοξότητα. Ομως στο ΑΔΗΣΟΚ θα κολλήσουμε; Εδώ όλο και πιο συχνά γίνεται λόγος για "την ανάγκη συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ", κάτι το αδιανόητο μέχρι πριν μερικά χρόνια αλλά δυστυχώς δηλωτικό της μεταστροφής στην πολιτική κάποιων. Εδώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός γράφει άρθρα για την Χαραυγή, την εφημερίδα σύμβολο των εργαζομένων!Αλήθεια τι σχέση έχει ο μεγαλουπηρέτης των σχεδίων της νέας τάξης με αυτούς που υποτίθεται ότι πολεμούν τη νέα τάξη και την ανηθικότητα της; Υιοθετεί ο κ.Μπράουν τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού όπως τις διακηρύττει ο Πρόεδρος και δεν το αντιληφθήκαμε; Πρόκειται για πολιτική τερατογένεση.

(Ακολουθεί προσεχώς η συνέχεια)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: ΕΥΡΙΒΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ο Αντώνης Σαμαράς έγραψε τους τίτλους τέλους
για την οικογένεια Μητσοτάκη!

Οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας μίλησαν!

Με το μοναδικό όπλο που έχουμε όλοι οι πολίτες, την ψήφο μας, συνέτριψαν τους μηχανισμούς που ήθελαν να βάλουν στο περιθώριο τη λαϊκή βούληση και γύμνωσαν τα ξεδιάντροπα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να πήρε το μήνυμα του και ο ευέλικτος, καθώς και οι ανεπαρκείς σύμβουλοι του, επειδή την ίδια τύχη θα έχουν και οι όποιοι μηχανισμοί στηθούν, για να τσιμεντωθεί το προ πολλού απορριφθέν "ναι", σε οποιοδήποτε σχέδιο τύπου Ανάν.

Συγχαίρουμε τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απέδειξε με την πολιτική του πορεία, ότι δεν θυσιάζει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα, για καμία καρέκλα και για κανενός είδους εξουσία. Τον πατριωτισμό του, τον πλήρωσε, με την πολιτική του απομόνωση για πολλά χρόνια. Σήμερα δικαιώνεται και η δική μας επιλογή, την οποία κάναμε αβίαστα και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, επειδή "Ο πατριωτισμός είναι μια αρετή σύγχρονη και διαχρονική, δεν είναι μια ξεπερασμένη μόδα. Για εμάς πατρίδα σημαίνει υπερηφάνια, σημαίνει πολιτισμό". Κανένας πραξικοπηματοκάπηλος, κανένας ευέλικτος, κανένας γενναίος προσφοροδότης του Αττίλα, δεν μπορεί να αλλοιώσει και να εξευτελίσει την υγιή έννοια του πατριωτισμού, γιατί εάν το επιχειρήσει, η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη.

Αντώνη, καλή συνέχεια!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΤΩΝΗ!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η Ελπίδα καλπάζει! Έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς!


Αγαπημένε μας Αντώνη Σαμαρά,

Σε στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Γιατί είσαι άξιος, εθνικά αξιοπρεπής και συμβολίζεις την Ελπίδα για ολόκληρο τον ελληνισμό.

Γιατί πιστεύουμε Αντώνη ότι εσύ δε θα μας πουλήσεις. Αλλά θα υπερασπιστείς την Κύπρο μας και θα διεκδικήσεις αυτό που ο κυπριακός ελληνισμός δικαιούται: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ακολουθεί video από την ομιλία του Αντώνη στη Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δεν είναι πολύ καθαρή, ο ήχος δεν είναι πολύ καθαρός, αλλά οι θέσεις που διατυπώνονται είναι και καθαρές και ξεκάθαρες.



"Και σίγουρα δεν ήμουν εγώ που έσπευσα να υιοθετήσω το Σχέδιο Ανάν,όταν ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος το αρνιόταν όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το απέρριπτε, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός ετοιμαζόταν να το καταψηφίσει πανηγυρικά.Δεν ήμουν εγώ που κινδυνολογούσα τότε ότι η καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν θα «κατέστρεφε», τάχα, την Κύπρο Δεν συνέπιπτα εγώ τότε με τη στάση του ΠΑΣΟΚ.Άλλοι συνέπιπταν.Εγώ τότε ήμουν αντίθετος με το Σχέδιο Ανάν, όπως και ο Κώστας Καραμανλής."
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

«Ανάκληση» της θέσης περί «ανάκλησης των υποχωρήσεων»

Κόμμα υπό επιτήρηση


Έγινε πολύς λόγος για τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΚΟ κ. Φωτίου για δήθεν απαίτηση του ΔΗΚΟ για «ανάκληση των υποχωρήσεων» του Ευέλικτου.

Πολλοί πίστεψαν ότι το ΔΗΚΟ θα ασκήσει (ως όφειλε) επιτέλους το ρυθμιστικό ρόλο του και θα ανακόψει τη συνεχή διολίσθηση από θέσεις αρχών όσο αφορά το Κυπριακό.

Η πρόταση για «ανάκληση των υποχωρήσεων» του Ευέλικτου, που ενισχύεται και από την ΕΔΕΚ, κρίνεται ως η μόνη διέξοδος για αποφυγή σχεδίου πανομοιότυπου με το απορριφθέν σχέδιο Ανάν, που θα απορριφτεί εκ νέου από τον κυπριακό ελληνισμό.

Δυστυχώς, η απογοήτευση δεν άργησε να έρθει!

Καρουφιάν προς Ευέλικτο: "Πρόεδρε μου αν θέλεις! Εν τζιαι πιέζουμεν σε!!!"


Ο κ. Καρουφιάν, εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου μετά το τέλος της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου στις 24/11/2009, ανακάλεσε τη θέση του ΔΗΚΟ περί «ανάκλησης των υποχωρήσεων». Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ευέλικτου ότι θα ήταν καταστροφικό να αποσύρει προτάσεις που κατέθεσε, ο κ. Καρουφιάν είπε ότι η πρόταση που υπέβαλε το κόμμα του στο Εθνικό επί του θέματος λέει: «να εμπλουτίσουμε προτάσεις, να διαφοροποιήσουμε προτάσεις ή ακόμα, εάν το κρίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να αποσύρει συγκεκριμένες προτάσεις ή ιδέες ή απόψεις τις οποίες υποβάλλει στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

«Εάν το κρίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»!!!

Δηλαδή, οι θέσεις του ΔΗΚΟ πλέον είναι υπό την έγκριση του Ευέλικτου!

Αυτό είναι το ΔΗΚΟ του Καρουφιάν…


Μόδεστος για το christofias-watch

Νέα απίστευτη προβοκάτσια του ΕΛΑΜΑΚΕΛ!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Κυριάκος Μάτσης. Ο φιλοσοφημένος ήρωας της ΕΟΚΑ με την ψυχική ευγένεια και το μοναδικό αίσθημα δικαίου, γίνεται σήμερα στόχος των χυδαίων προπαγανδιστών του ΕΛΑΜΑΚΕΛ!


Κατά του ήρωά μας Κυριάκου Μάτση στρέφονται τώρα τα ΕΛΑΜόγια της κυβέρνησης Χριστόφια, τα γνωστά ακραία στοιχεία του ΕΛΑΜ.

Αυτή η ιστοσελίδα πρώτη σας αποκάλυψε τις διακλαδώσεις και τις διασυνδέσεις του ΑΚΕΛ με το ΕΛΑΜ, σε εμπεριστατωμένη ανάρτηση της συναγωνίστριας Αγησιστράτης, την οποία ακολούθησε ακόμη μία ανάλυση της ιδίας.

Κατά καιρούς επίσης αναφερθήκαμε στις επίσημες ερωτοτροπίες των δύο αυτών ακραίων πολιτικών χώρων.

Η ταυτισή τους όμως, αποδυκνείεται για μια ακόμη φορά, με το πλέον χυδαίο τρόπο. Στην προσπάθειά του να οικειοποιηθεί το ΕΛΑΜ το μεγάλο αγωνιστή του κυπριακού αγώνα Κυριάκο Μάτση, τον παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του ως εθνικιστή και ως αντικομμουνιστή. Παρουσιάζοντας ένα γράμμα που είχε γραφτεί κατά τα νεανικά χρόνια του Κυριάκου, προς τους γονείς του, όταν η αγαπημένη του Θεσσαλονίκη μαστιζόταν από την κορύφωση του εμφυλίου και το οποίο ομολογουμένως ήταν έντονα επικριτικό για τους Έλληνες κομμουνιστές, απομονώνουν τη ζωή του ανδρός σε ένα και μόνο σημείο.

Και ταυτίζονται με την ΑΚΕΛική προπαγάνδα των καφενέδων και των διαφόρων ψευδοδιανοουμένων, που θέλοντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την αποχή του ΑΚΕΛ από τον ηρωϊκό αγώνα της ΕΟΚΑ, παρουσιάζουν την ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές της ως ακραίους, φασίστες, αντικομμουνιστές, εθνικιστές κλπ.

Έρχεται δηλαδή το ΕΛΑΜ, για ακόμη μια φορά να ταυτιστεί με την ακελική προπαγάνδα, που παρουσιάζει διαστρεβλωτικά το γνήσιο πατριωτισμό ως "εθνικισμό" και ως "αντικομμουνισμό".

Την προπαγάνδα περί "βαρελότων" και "ψευτοδιγενήδων", που τυπικά μεν ανακλήθηκε, αλλά εξακολουθεί μέχρι σήμερα, μέσω χυδαίων ψυθιριστών που παρουσιάζουν την ΕΟΚΑ ως μία αντικομμουνιστική-σωβινιστική οργάνωση που αντί εναντίον των Άγγλων μαχόταν εναντίον των κομμουνιστών.

Βέβαιοι εμείς ότι η θεωρία του "αντικομμουνιστή" και "εθνικιστή" Μάτση είναι
μια ακόμη άθλια ελαμακελική προβοκάτσια, το ψάξαμε λίγο περισσότερο. Δεν μπορούσε παρά να στριφογυρνά στο άκουσμα της προβοκάτσιας αυτής, με οργή στο μυαλό μας η αθάνατη φράση του αγαπημένου μας Κυριάκου:

"«Να γιατί δεν νοιάζομαι αν τη γη αυτή τη ζουν Τούρκοι, Έλληνες, Εβραίοι… Εκείνο που έχει αξία είναι να τη ζουν αυτοί που την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους και να περπατούν πάνω της ελεύθεροι, διαφεντευτώ της, κυρίαρχοί της»." (Πηγή: Ιθαγενείς Blog)



Α. Αντικομμουνιστής ο Μάτσης;


Το ότι ο Μάτσης όχι μόνο δεν ήταν αντικομμουνιστής, αλλά αντίθετα ήταν πολύ προοδευτικών μέχρι και σοσιαλιστικών αντιλήψεων, φαίνεται και από τις πράξεις του και από τα γραπτά του:

α) Ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μάτσης, ο οποίος αν και τοποθετημένος στο αντίπαλο στρατόπεδο τον καιρό του Εμφυλίου, δε δίστασε να υπερασπιστεί κομμουνιστή συμφοιτητή του στο Δικαστήριο, βάζοντας δηλαδή κάτω το ίδιό του το κεφάλι, πράξη σπάνια για τις μέρες μας. Να τι γράφει ο Μηνάς Κασιμάτης για τον Κυριάκο Μάτση:

"...φθάνει στο σημείο να υπερασπιστεί τον Κύπριο συμφοιτητή του Γιάννη Δρουσιώτη, που είχε συνταχθεί με τους αντάρτες και είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι, ο Μάτσης θα αναθεμάτιζε τον συμπατριώτη του, ή ότι έστω θα έμενε παγερά αδιάφορος εμπρός στην καταδίκη του σε θάνατο, εκείνος τον επισκέπτεται στην φυλακή και τον υπερασπίζεται στο στρατοδικείο.

Και ύστερα από δέκα χρόνια, κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ, θα επιχειρήσει να έχει επαφή με Κυπρίους Κομμουνιστές, πράγμα που προκάλεσε και την υποψία σε κάποιους ότι τάχα ήταν και ο ίδιος Κομμουνιστής!"



β) Τα ΕΛΑΜΕΔΟΝόπουλα να γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μάτσης, πάνω απ' όλα ήταν ιδεολόγος.Να τι έλεγε:


" Έμαθα πάντα στην ζωή ν'; αγαπώ και να εκτιμώ τους ιδεολόγους αγωνιστές που ξέρουν ν'; αγωνιστούν για ένα ιδανικό -αδιάφορο ποιο είναι αυτό- αρκεί να το πιστεύουν"


γ) Επαναλαμβάνουμε επίσης τη γνωστή φράση του Μάτση: "«Να γιατί δεν νοιάζομαι αν τη γη αυτή τη ζουν Τούρκοι, Έλληνες, Εβραίοι… Εκείνο που έχει αξία είναι να τη ζουν αυτοί που την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους και να περπατούν πάνω της ελεύθεροι, διαφεντευτώ της, κυρίαρχοί της»."

(Πηγή: http://math-telos-agras.pblogs.gr/2009/02/kyriakos-matshs-o-hrwas.html )

δ) Και η ίδια η δράση του όμως στην ΕΟΚΑ δείχνει το αντίθετο. Ο Μάτσης είχε αποκλειστικό και μόνο σκοπό την απελευθέρωση της πατρίδας του. Και αυτό το απέδειξε με τη ζωή του!


Β. Εθνικιστής ο Μάτσης;



Είναι γνωστό ότι ο Μάτσης όχι απλά ΔΕΝ ήταν εθνικιστής, όπως αυθαίρετα το ιδεολογικό alter ego της ΕΔΟΝ, το γνωστό και πανίσχυρο επί διακυβέρνησης Χριστόφια ΕΛΑΜ θέλει να παρουσιάσει, αλλά ήταν διεθνιστής.

Εκτός από τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, παραθέτουμε και μια άλλη φράση του ίδιου του Κυριάκου:

" Χρειάζονται ακόμη αιώνες για να συναισθανθή η ανθρωπότης ότι μόνον με την συναδέλφωσιν των λαών θα μπορέση ο ταλαίπωρος κόσμος να ζήση αρμονικά τον πολυτάραχο πλανήτη μας."

Ούτε σημαίες καπηλευόταν ο Κυριάκος, ούτε σύμβολα, αλλά με τη ζωή του αγωνίστηκε για την ιδέα της Ελευθερίας και της Ένωσης με την Ελλάδα.

Και δεν ήταν κανένας φασίστας πολεμοκάπηλος των μεγάλων λόγων και των ανύπαρκτων έργων (ακούτε ΕΛΑΜόγια;), αλλά ένας αφοσιωμένος αγωνιστής, που έλεγε "Ου περί χρημάτων τον Αγώναν ποιούμεθα" (ακούς Ευέλικτε Οδοστρωτήρα με το ανακαινισμένο από το Μιλτιάδη σπίτι σου και με τους παχυλούς μισθούς του γαμπρούλη σου ως "συμβούλου";) και που έλεγε στους Άγγλους κατακτητές:

"Εσάς ποιος είναι, όμως, ο ρόλος και η αποστολή σας; Γιατί βρίσκεστε σε έναν τόπο που δεν σας θέλουν; Τι θα κάνατε εσείς, αν ήσασταν στη δική μου τη θέση; Απαντήστε μου."

Ο Κυριάκος Μάτσης ήταν ένας από τους πιο βαθιά φιλοσοφημένους Κύπριους του 20ου αιώνα. Ένας άνθρωπος που τις ιδέες του, τις έκανε πράξη και τις τιμούσε με το αίμα του.

Οι προσπάθειες των ΕΛΑΜΑΚΕΛικών να πλήξουν αυτή την υπέροχη φυσιογνωμία, δε θα περάσουν.

Ο ΕΛΑΜΑΚΕΛΙΚΟΣ ΚΑΠΗΛΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! NON PASARAN!


ΑΛΩΕΥΣ για το christofias-watch

Η Ευέλικτη Ειρήνη, το Ευχάριστο Τσιελεπόβραδο, ο Τσιελεπής και η Αίγια Φούξια!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Οι εκ περιτροπής προέδροι μας ... Αν και τον φαλακρό ΤουρκοΜουσολίνι έχουμε δυσκολευτεί να τον πείσουμε να υποχωρήσει και να πλησιάσει τις θέσεις του ευέλικτου βουκκά!


ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ:

Δρ. Συνταγματολογίας

Για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου έχουμε ήδη γράψει αρκετά. Ακόμη παραπάνω έχουν γράψει οι αναγνώστες μας στα σχόλια τους. Παρ' όλα αυτά επιθυμούσαμε να ανακεφαλαιώσουμε όλες τις τάσεις φιλοευελιξίας της σε μία ανάρτηση.

Με την έναρξη της εκπομπής έκαναν φανερές τις προθέσεις του οι φιλοκαθεστωτικοί του ΡΙΚ. Τίτλος της εκπομπής: Εκ περιτροπής προεδρία (πρ. Δ. Χριστόφια) ή προεδρικό συμβούλιο (σχ.Αναν);

Επιπλέον, η Ειρηνούλα του Ευχάριστου Σαββατόβραδου έσπευσε να μας ξεκαθαρίσει ότι τα δύο συστήματα στάθμισης της ψήφου κινούνται στα πλαίσια του εφικτού ενώ οποιαδήποτε άλλα κινούνται στη σφαίρα του ευκταίου, γι' αυτό και δεν συζητούνται.

Δηλαδή η συνταγματολόγος Δρ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με διατριβή στα εκλογικά συστήματα, έχει αποφανθεί ότι όποιες άλλες προτάσεις δεν μπορεί να είναι εφικτές, ακόμη κι αν δεν έχει δώσει την ευκαιρία να ακουστούν και να συζητηθούν.

Η μόνη φορά άλλωστε που 'ξέφυγε' από τα πλαίσια του ΡΙΚ-ΑΚΕΛ ήταν όταν αναγκάστηκε να θέσει τρίτη επιλογή στα ερωτήματα για το ποιά λύση επιθυμούμε. Διότι συνήθως για το καθεστώς υπάρχουν μόνο δύο λύσεις, ή το σχέδιο Χριστόφια-Ταλατ που κυοφορείται, ή η διχοτόμηση. Έτσι είναι που τρομοκρατούν το κόσμο και τον παρασύρουν σε ένα παιχνίδι χωρίς διέξοδα, όπου διατυμπανίζουν πως μη λύση είναι αυτομάτως η διχοτόμηση.

Ακόμα και εκεί όμως, οι επιλογές ήταν Δ.Δ.Ο, Διχοτόμηση και Άλλη λύση. Ακού εκεί άλλη λύση... Μία ήταν η διαφορετική άποψη που παρουσιάστηκε στην εκπομπή της και αυτή ήταν η 'πρόταση του ορθού Ναι'. Γιατί δεν τόλμησε να την παρουσιάσει στην τηλεψηφοφορία;

Ένα μπορεί να συμπεράνει κανείς μετά την προχθεσινή εκπομπή 'Το Συζητάμε':
Μετά από ένα τόσο δυσάρεστο απόγευμα στον ΑΝΤ1, το καθεστώς αποφάσισε να διοργανώσει στον Τουμάζο ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΣΙΕΛΕΠΟΒΡΑΔΟ!


ΤΟΥΜΑΖΟΣ ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ

Και γκέλας και λαοπλάνος....

Λαοπλάνος γιατί:
Είπε στον λαό ότι η εκ περιτροπής προεδρία δεν ήρθε ουρανοκατέυατη. Την δεχτήκαμε λέει εδώ και χρόνια. Κάνοντας ιστορική αναδρομή μας εξήγησε πως η εκ περιτροπής προεδρία παρύσφρησε το 1989 όταν οι μέν την δέχτηκαν ενώ οι δε την απέρριψαν. Παρέληψε φυσικά να μας πεί ότι αυτοί που την δέκτηκαν ήταν οι ίδιοι που την πρότειναν και δεν ήταν άλλοι από τους εκπροσώπους του Αττίλα, ενώ αυτοί που την απέρριψαν ήταν οι Ελληνοκύπριοι.

Συνέχισε λέγοντας ότι 'η εκ περιτροπής προεδρία' συζητήθηκε ξανά στις άτυπες συναντήσεις Κληρίδη - Ντεκτάς το 1996. Και ρωτούμε τον ΝΟΜΙΚΟ κύριο Τσιελεπή, ήταν αυτές οι συναντήσεις δεσμευτηκές για καμία από τις δύο πλευρές; Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό, ότι είπε ο κ. Garoyian στον Ντάουνερ δεσμεύει το ΔΗΚΟ... Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Το αποκορύφωμα ήταν η αναφορά στα 5 Σχέδια Ανάν στα οποία συμπεριλαμβανόταν η εκ περιτροπής προεδρία. Δεν την απέρριψε ούτε και μία φορά ο πρόεδρος Παπαδόπουλος οριόταν ο Τουμάζος Τσιελεπής... Να τον θυμίσουμε πως ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 76%.

Ταυτόχρονα, για να πάψουν να μας τσαμπουνούν τι δεχτήκαμε και τι όχι με τις συνομιλίες που κατέληξαν στο Σχέδιο Αναν τους υπενθυμίζουμε:
"Εαν δεν εγκριθεί η Ιδρυτική Συμφωνία θα είναι άκυρη και κενή περιεχομένου και οι δεσμεύσεις που θα αναληφθούν από τα μέρη με την επανέναρξη των συνομιλιών, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής σε δημοψηφίσματα, δε θα έχει οποιαδήποτε νομική επίδραση".

Την εκ περιτροπής προεδρίας ποτέ δεν τη δεχτήκαμε.
Είναι η πρώτη φορά που η πλευρά μας όχι απλά τη δέχεται αλλά την προτείνει κιόλας. Ίσως οι καλοί μας φίλοι να την δεκτούν με 2-3 ανταλλάγματα. AVE TOUMAZO!

Γκέλας γιατί:
Για ακόμη μια φορά παραδέχτηκε ότι η ευέλικτη συνοπαρτζιά συζητά με τους πολιτικούς εκπροσώπους του Αττίλα επί του Σχεδίου ΑΝΑΝ. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που είπαν όχι για να τσιμεντώσουν το ναι.

Παραδέκτηκε λοιπόν προχθές ότι ξεφύγαμε από το προεδρικό συμβούλιο του Σχεδίου ΑΝΑΝ και πανυγηρικά μας ανακοίνωσε ότι πετύχαμε την συμφωνία στην εκ περιτροπής προεδρία. Όπως αναφέραμε προηγουμένως δεν είμαστε δεσμευμένοι από το Σχέδιο ΑΝΑΝ και από κανένα εκλογικό σύστημα, πως λοιπόν κατάφερα να ξεφύγουν από κάτι που δεν τους δεσμεύει;

Τέλος, απέφυγε προκλητικά να απαντήσει στην ερώτηση του κύριου Γεωργίου από την εφημερίδα 'ο Κυπριακός Ποντίκαρος'. Ο κύριος Γεωργίου εξέφρασε την άποψη πως ο κύριος Χριστόφιας υφάρπαξε την ψήφο του λαού καθώς πουθενά στις προεκλογικές του δηλώσεις, στο προεκλογικό του πρόγραμμα και στις προεκλογικές του δεσμεύσεις δεν αναφέρθηκε σε:
  1. Εκ περιτροπής προεδρία,
  2. Αποδοχή παραμονής 50000 εποίκων,
  3. Στάθμιση της ψήφου με ρατσιστικά κριτήρια.

ΑΙΓΙΑ ΦΟΥΞΙΑ:

και ξερό ψωμί

Όχι δεν το λέμε ειρωνικά...

Δεν εννοούμε πως ο Τουμάζος είναι η Αίγια του ευέλικτου που της έχουν ξεβάψει οι κόκκινες ιδέες και έχουν γίνει φούξια.... Καμία σχέση...

Απλά βλέποντας την Κυπριακή κωμική σειρά του ΑΝΤ1 αντιληφθήκαμε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό τον αγώνα... Και θυμηθήκαμε τις τότε πολιτικές παρεμβάσεις πολλών κυπριακών τηλεοπτικών σειρών του 2004, κατά του Σχεδίου ΑΝΑΝ.

Δείτε και θα καταλάβετε:







Ευρυβιάδης
Για το Christofias-Watch

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥ!

- Ε κουμπάρε, είεν τες τες γενναιόδωρες προσφορές μου η Τουρκία;
-Είεν τες κουμπάρον, είεν τες.

Γραμμή Χριστόφια: ΤΣΙΜΕΝΤΩΣΤΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009





Εμπρός της γης οι κολασμένοι

της πείνας σκλάβοι κι ο Μιλτής εμπρός, εμπρός

το άδικο μέσα απ’ το Σχέδιο βγαίνει

σαν βροντή, σαν κεραυνός.





Στον Αγώνα ενωμένοι κι ας μη λείψει κανείς

Ω, νάτη, μας προσμένει στον κόσμο η Διχοτόμησις

Στην Υποταγή ενωμένοι κι ας μη λείψει κανείς

Ω, νάτη, μας προσμένει στον κόσμο η Διχοτόμησις

(ο Ύμνος της νέας Ευέλικτης Διεθνούς)



Η εντολή εδόθη. Τα υποταγμένα ΜΜΕ πρώτα στον αγώνα ακολουθούν κατά γράμμα την εντολή. Οι κομματικοί μηχανισμοί οργώνουν τις Λαϊκές Οργανώσεις για να αποψιλωθεί κάθε αντίθετη άποψη μέσα στους κόλπους του κόμματος. Οι πάλαι ποτέ αγωνιστές της αριστεράς λούφαξαν. Τώρα οι Εγγλέζοι έγιναν “φίλοι” μας και οι βάσεις “φιλικές”. Ο κακός μας δαίμονας ενδύθηκε προβιά και βγήκε στο σεργιάνι αρθρογραφώντας στην κυβερνητική εφημερίδα.


Η Ευέλικτη Ειρήνη του Ρ.Ι.αΚελ στην προβοκατόρικη εκπομπή της υποβάλλει στις 23.11.2009 τους τηλεθεατές της στο εξής δίλημμα:

α) ή το Σχέδιο Ανάν 5


ή β) την Πρόταση Χριστόφια (δηλ. το Σχ. Ανάν 6)!



Δικηγορώντας υπέρ της ΑΚΕΛικής άποψης η κα Ειρήνη απάντησε στον κο Γεωργίου ότι οι δύο επιλογές δόθηκαν με το σκεπτικό ότι συζητάμε μόνο τα... εφικτά, όχι τα ευκταία! Μάλιστα. Εφικτός στόχος είναι και η πλήρης Τουρκοποίηση της Κύπρου. Στην επόμενη εκπομπή θα τη προσθέσεις στις επιλογές Ειρήνη μου;


Στην ίδια εκπομπή ο κύριος προσκεκλημένος της εκπομπής ήταν ο Τσιελεπής, γνωστός και ως ο Νέος Ματσάκης των ΜΜΕ. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης μάλιστα άρχισε να αυτοαποκαλύπτεται πως ενεργεί ως κομματικός παράγοντας και όχι ως σύμβουλος του προέδρου της Δημοκρατίας. Απόντος του καθηγητή του Πανεπιστημίου μας κου Κ. Μαυρίδη, και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, αμφισβήτησε την αλήθεια όσων έγραφε σε... προεκλογικό του έντυπο ο κος Μαυρίδης στις... βουλευτικές εκλογές!!! Ναι, αυτός που μας έπαιζε τις προάλλες τον “θιγμένο” στον ΑΝΤΕΝΑ επέλεγε μια άκαιρη προσωπική επίθεση σε ένα ακαδημαϊκό... Λέτε να είναι επειδή αυτός θα μείνει πάντα ένας κομματικός υπαλληλάκος;

Στην ίδια “ενημερωτική” εκπομπή μάθαμε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα αναλάβει ποτέ τις ευθύνες του για τα τραγικά λάθη του, τα οποία πάντα θα τα επιρρίπτει στους προηγούμενους προέδρους. Ο κος Γεωργίου του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ακόμη περιμένει τον Τσιελεπή να απαντήσει γιατί δεν ανακοινώθηκαν στον κόσμο οι προθέσεις του Χριστόφιας αναφορικά με τις... γενναίες υποχωρήσεις:

της παραμονής 50.000 εποίκων

της εκ περιτροπής προεδρίας
της υποβάθμισης της Ε/κ ψήφου με ρατσιστικά κριτήρια
Γι’ αυτά δεν έγινε λόγος πριν την αναρρίχησή τους στην εξουσία ούτε στα κομματικά έντυπα, ούτε στη συμφωνία με τα κόμματα του κέντρου, ούτε στο προεκλογικό πρόγραμμα. Άρα και δεν έχουν την έγκριση του λαού, του οποίου την ψήφο με ωραία λογάκια υπέκλεψαν.

Ο κος Τσιελεπής παραδέχτηκε ακόμη ότι η εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη ψήφο συνιστά παραβίαση της αρχής «ένας άνθρωπος - μια ψήφος» (με βάση ρατσιστικά κριτήρια), ένα μέτρο δυσάρεστο και αντιδημοκρατικό κατά τον ίδιο πάντα, αλλά που αποδεχόμαστε γιατί θα είναι Λειτουργικό! Ο κος Τσιελεπής τόνισε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα καθορίζουμε εμείς οι Έλληνες ποιος Τούρκος πρόεδρος θα εκλεγεί! Ξέχασε μια μικρή λεπτομέρεια:
Αυτός ο Τούρκος πρόεδρος θα κυβερνά για δύο χρόνια αυτούς τους Έλληνες του τόπου!

Προσπάθησε να πείσει ότι “πετύχαμε” να ξεφύγουμε από το προεδρικό συμβούλιο με αυτή μας την πρόταση. Ωραία! Μπράβο σας!
Μόλις παραδεχτήκατε τη διαπραγμάτευση επί του Σχεδίου Ανάν!
Δυστυχώς, είμαστε ενώπιον μιας από τις χειρότερες διακυβερνήσεις του τόπου που σπρώχνει τον κόσμο στην άρνηση της λύσης. Ο Χριστόφιας, άθελά του αλλά αυτό στο τέλος δεν θα έχει καμία σημασία(!), δημιουργεί πραγματικούς εχθρούς της οποιασδήποτε λύσης. Διότι ο λαός μας, ζώντας και πολιτευόμενος μέσα σε μια Δημοκρατία ενταγμένη πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνείται να δει τα δικαιώματά του να εξανεμίζονται για μια φρούδα ελπίδα επιστροφής μερικών υπό τουρκική διοίκηση. Τα παραδείγματα της αθέτησης των υπογραφών της Τουρκίας, η Ίμβρος και η Τένεδος, οι Κωνσταντινουπολίτες, η Αλεξανδρέττα βοούν. Η μεθοδευμένη εκδίωξη των εγκλωβισμένων μας και η καταστροφή καθενός ελληνικού ή ορθόδοξου στοιχείου από τη γη μας δείχνουν τις προθέσεις τους. Έως σήμερα έδειξαν πραγματική διάθεση συνδιαλλαγής και κανείς δεν τους εμπιστεύεται.

Ο κόσμος στρέφεται στη Διχοτόμηση δύο κρατών, αφού έτσι κι αλλιώς το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας τού προσφέρουν τη Διχοτόμηση με άλλο όνομα. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει απορρίψει το Σχέδιο της Διχοτόμησης το 2004. Αυτό το σχέδιο απορρίφθηκε -προς τιμήν τους- και με ΑΚΕΛικές ψήφους, αλλά η κυβέρνηση ούτε αυτό το σέβεται. Επιστρέφει στο Σχέδιο και προσπαθεί κάπως να το ωραιοποιήσει για να το ξανασερβίρει στον λαό. Δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστικές αλλαγές επί αυτού, αλλά μόνο για κάποιες διακοσμητικές. Το σχέδιο Ανάν 6 ή Ταλάτ 1 ή πρόταση Χριστόφια 2010 δεν θα μας απαλλάξει από την Κατοχή και τους Εποίκους. Τουλάχιστον δεν έχουμε καμιά τέτοια ένδειξη για να ελπίζουμε!

Όσο για τη διάθεση αγώνα, αυτή έχει ξεφτίσει σιγά-σιγά μετά τις ηρωικές θυσίες του Ισαάκ και του Σολωμού. Η σύμπραξη ηγεσίας ΔΗΣΥ και φραξιάς ΑΚΕΛ προς την επίτευξη συμφωνίας υποταγής μπορεί να απέτυχε το 2004, αλλά προετοιμάζεται για τη ρεβάνς. Ο κόσμος φαίνεται απογοητευμένος που οι ηγέτες του δεν του αφήνουν επιλογή. Όσοι έχουν ακόμη την επιθυμία για αγώνα απελευθέρωσης δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα δώματα της εξουσίας. Ο πρόεδρός τους δεν δείχνει διάθεση διεκδίκησης των αυτονόητων. Έτσι και η διάθεση του κόσμου μεταστρέφεται σε απροθυμία για άλλους ακροβατισμούς με δοτές και ανέντιμες λύσεις.
Θεωρούν -οι δύσμοιροι- ότι με τη Διχοτόμηση μέσω δύο ξεχωριστών κρατών διασώζουν τουλάχιστον την ελεύθερη περιοχή της Κύπρου, παραβλέποντας ωστόσο πως από την αμέσως επόμενη ημέρα η Τουρκία θα ξεκινήσει διεκδικήσεις και επί της ελεύθερης Κύπρου.

Μ’ άλλα λόγια οι πολίτες αρχίζουν να προτιμούν την τελειωτική χάραξη του τοίχους επί του χάρτου εξαιτίας του Χριστόφια. Η δημοσκόπηση της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ (60% των νέων υπέρ της Διχοτόμησης!!!) φανερώνει το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η αδυναμία της κυβέρνησης να αφουγκραστεί τα νέα δεδομένα: καμιά λύση δεν θα είναι ικανοποιητική και αποδεκτή αν δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των νομίμων πολιτών της και συνεπώς όλων των Ελλήνων της.


Τελικά, κινδυνεύει ο κος Χριστόφιας να επιτύχει τον στόχο του, να γίνει δηλαδή “πρόεδρος... λύσης”. Γιατί αν η... λύση που οραματίζεται είναι η Διχοτόμηση, τότε ήδη τη βλέπει να τσιμεντώντεται με τις πράξεις του!


ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

OI "ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑΙ"!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ξεκινώντας την περασμένη Παρασκευή από τη Λεμεσό και στοχεύοντας στην εξάπλωση του σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΑΚΕΛ, εγκαινίασε την εκστρατεία "προετοιμασίας" της κοινής γνώμης, για το επερχόμενο σχέδιο λύσης.

Αυτό είναι το
τελευταίο χαρτί της Εζεκία Παπαϊωάννου και του Προεδρικού, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πλέον ασφυκτικά και η αποδοχή των ευέλικτων χειρισμών από την κοινή γνώμη, πήρε προ πολλού την κατηφόρα, χωρίς να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Επικεφαλής της εκστρατείας τέθηκε ο κατ’ευέλικτην υπόδειξη Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και για την επίβολή του διακαούς πόθου της "διεθνούς κοινότητας", επιστρατεύθηκε και ο Πρόεδρος του λεγόμενου "Ρεπουμπλικανικού ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ Κόμματος" Σογιέρ, με γνώμονα την ιδεολογική συγγένεια των δύο κομμάτων,
ενός μύθου που καλλιεργήθηκε και συντηρείται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Δεδομένου ότι το ΡΤΚ, έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του, διά στόματος του πρώην μουτζαχίντ και νυν πολιτικού εκπροσώπου του Αττίλα, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, η από κοινού συμμετοχή στην εκστρατεία αυτή, προδίδει τον απώτερο στόχο της.

Όταν ο Ταλάτ δήλωνε στις 29/04/2009 πως "όσον αφορά τη λύση του περιουσιακού ζητήματος, οι μέθοδοι που λαμβάνουν υπόψιν μόνο τις προσωπικές προτιμήσεις και εκτρέπουν την αρχή της διζωνικότητας, δεν θα γίνουν αποδεκτές από την τουρκοκυπριακή πλευρά", διασαφήνιζε ότι για να γίνει αποδεκτό το όποιο σχέδιο λύσης, τότε οι πρόσφυγες δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα, να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις περιουσίες τους.

Όταν ο Ταλάτ δήλωνε στις 20/08/2009 πως "οι τουρκοκύπριοι απαιτούν να παραμείνει η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη, για να πουν το ναι σε μια συμφωνία", ξεκαθάριζε ότι, απαραίτητο συστατικό της λύσης, πρέπει να είναι η διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων.

Όταν ο Ταλάτ δήλωνε στις 22/09/2009 πως "ο ΟΗΕ πρέπει να προειδοποιήσει εκείνους που κάνουν εισηγήσεις εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ", επεδείκνυε την
αποθράσυνση του, που αποτελεί φυσικό επακόλουθο των ευέλικτων υποχωρητικών χειρισμών.

Όταν ο Ταλάτ δήλωνε στις 20/10/2009 πως "δεν πρόκειται να ενσωματωθούμε στην Κυπριακή Δημοκρατία", διεμύνηε προς πάσα κατεύθυνση ότι, δεν αποδέχεται τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά
επιδιώκει την παρθενογένεση, όχι ενός ομόσπονδου, αλλά ενός συνομόσπονδου κράτους.

Ο Ταλάτ κινείται ξεκάθαρα στη γραμμή του σχεδίου Ανάν,
το οποίο ξέθαψε ο ευέλικτος με την καταστρατήγηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ. Οι δηλώσεις του που αναφέρονται πιο πάνω, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις πρόνοιες αυτού του συντριπτικά απορριφθέντος εκτρώματος.

Άρα προς τι η εκστρατεία;

ΟΙ ΕΛΛΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΝ, ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΝΟΕΙ:

  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ
  • ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Άρα προς τι η από κοινού εκστρατεία;

Αποδεικνύεται περίτρανα η
προσκόλληση κάποιων στο σχέδιο Ανάν, η ασέβεια τους προς τη λαϊκή εντολή που έλαβαν το 2004 και η ανάγκη "προετοιμασίας" του λαού για μια λύση, αντίθετη με τις αρχές, στη βάση των οποίων αγωνίζεται για 35 χρόνια.


Υ.Γ. Προς όσους έσκιζαν τα ιμάτια τους επί Προεδρίας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου για επισκέψεις ευρωπαίων αξιωματούχων στα κατεχόμενα ή ακόμα και για επίσημες επισκέψεις του Ταλάτ στο εξωτερικό, τους πληροφορούμε επιγραμματικά ότι:

  • Στις 17/06/2009, ο Ταλάτ έγινε δεκτός στο Ελσίνκι, από τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας, με τον οποίο προέβησαν σε κοινή δήλωση στα ΜΜΕ.
  • Στις 14/09/2009, έγινε δεκτός στις Βρυξέλλες, από την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπεύθυνο Θεσμικών Σχέσεων και Στρατηγικής Επικοινωνίας, κ.Μάργκο Ουόλστρομ.
  • Στις 16/09/2009, είχε επίσημες συναντήσεις με εκπροσώπους κρατών – μελών της ΕΕ και των οργανώσεων σκέψης (thinking tanks) στις Βρυξέλλες.
  • Στις 22/09/2009, έγινε δεκτός στο State Department των ΗΠΑ, στις οποίες συμμετείχε και σε τηλεοπτικές εκπομπές.
  • Στις 13/10/2009, έγινε δεκτός από τη Σουηδέζα υπουργό κ.Μάλμστρομ.
  • Στις 03/11/2009, καλέστηκε για να προσφωνήσει ομιλία στο Κέντρο Σπουδών για Ευρωπαϊκές Πολιτικές στις Βρυξέλλες, με θέμα το κυπριακό πρόβλημα και τις διαπραγματεύσεις με στόχο την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης.

Εάν η πραγματική τους ανησυχία ήταν η Κύπρος στον 21ο αιώνα και η σωτηρία της τότε, με τους ευέλικτους χειρισμούς του καθεστώτος
έπρεπε να αυτοπυρποληθούν σε δημόσια θέα.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ – για το christofias - watch

ΚΑΡΟΓΙΑΝ-GATE: KAI Ο ΕΥΘΥΒΟΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ!

Έλα Νέστορα, Καροφώτης εδώ. Κάτι πρέπει να γίνει με τούτα τα παλιόπαιδα του christofias-watch, γιατί μας χτυπούν ασταμάτητα. Μέχρι και ο Ευθύβολος συντάχθηκε μαζί τους. Ας τον πελάν, δεν έχουν και τηλέφωνο να παρέμβω υπέρ του Μέγιστου Αρχηγού μας, όπως έκαμα χθες στη Χαραλαμπίδου. Ρώτα τον Ευγενίου που ξέρει που internet να μας πει πως γράφουν σχόλια να κάνω παρέμβαση.



Η Επιτροπή εξασφάλισε σχόλιο για τα καμώματα του ανεκδιήγητου Κάρογιαν, από το γνωστό σχολιαστή Ευθύβολο. Είναι τιμή μας που ο Ευθύβολος, γνωστό ανά το παγκύπριο για τον καυστικό σχολιασμό του, δέχεται να δημοσιευθεί σχολιό του στην ιστοσελίδα μας.

Δημοσιεύουμε επίσης και άρθρο του Ευθύβολου εναντίον του γραφικού και ανεπαρκούς Κάρογιαν, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ της περασμένης εβδομάδας.

Αγαπητέ μας Ευθύβολε, σε ευχαριστούμε!



Η πολτοποίηση του ΔΗΚΟ

Διαβάζω πάντα με πολύ ενδιαφέρον και προσοχή τα άρθρα που (δυστυχώς) σπάνει γράφει στον «Φιλελεύθερο», ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Στο άρθρο του της περασμένης Δευτέρας (23/11) σχολιάζει τη δήλωση του Μάριου Κάρογιαν «ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Υπάρχουν Κόμματα διαμαρτυρίας, για όποιον ενδιαφέρεται.» Και πρόσθεσε: «Ξεκινά η πειθαρχημένη επικοινωνία».

Δηλαδή, αφού το ΔΗΚΟ δεν θα είναι πια κόμμα που θα δικαιούται να διαμαρτύρεται και θα πρέπει να είναι «πειθαρχημένο», θα καταντήσει αναπόδραστα κόμμα της αγελαίας συμπεριφοράς.

Τότε στο ΔΗΚΟ θα έχουμε την επικράτηση του πολτού στην χυδαιότερη του μορφή. Και όποιος αντιτίθεται στην πολτοποίηση υπάρχει και η πόρτα να εξέλθει του ΔΗΚΟ, όπως πρωτοσέλιδα και χαρμόσυνα τιτλοφόρησε την είδηση η «Χαραυγή» («ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ»).

Ο κ. Κάρογιαν την πολτοποίηση των Δηκοϊκών την μετέτρεψε σε σύνθημα («ξεκινά η πειθαρχημένη επικοινωνία»), σε λάβαρο, σε αξίωμα και σε πρότυπο, το «είμαι πολτός» γίνεται παράταξη, γίνεται κόμμα, γίνεται πολιτική και θεωρία που υποστηρίζεται από την πολτότητα της πλειοψηφίας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ. (Και συ τέκνον Φώτη;).

Αυτή η νοοτροπία τείνει να εξοβελίσει οτιδήποτε αρνείται την πολτοποίηση και επιδιώκει να υποβιβάσει στελέχη, μέλη και οπαδούς σε αγέλη.

Ο κ. Κάρογιαν θέλει να επιβάλει, λέει, «τον ενιαίο πολιτικό λόγο». Αλλά ποιόν «ενιαίο πολιτικό λόγο», αφού οι θέσεις του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό, τουλάχιστον οι διακηρυγμένες και από τον ίδιο τον Αρχηγό, δεν διαφέρουν από εκείνες των «κατηγορουμένων»; Εκτός αν άλλα δηλώνει δημόσια και άλλα εννοεί.

Εκτός πάλι και αν ο κ. Κάρογιαν (και τον παρεξηγούμε) θέλει να επιβάλει το ενιαίο πολιτικό στυλ και τα έχει συγχύσει! Μα αν είναι έτσι, τα πράγματα, είναι πολύ απλά: Να φέρει κάποιον στυλίστα από την Αθήνα να διδάξει στυλ και ύφος στον Κολοκασίδη, τον Νικόλα, τον Κενεβέζο, τον Κουλία και στους άλλους που δεν έχουν στυλ.

Αν και γι’ αυτή τη δουλειά δεν χρειάζεται ειδικός από την Αθήνα. Υπάρχει και το στυλ του Νέστορα και του Αντρέα του Κωνσταντίνου. Ας μιμηθούν τους δυο στενότερους συνεργάτες του Κάρογιαν τα «άτσαλα» στελέχη του ΔΗΚΟ για αν παύσουν και τα προβλήματα στο Κόμμα.

Ευθύβολος

Υ.Γ.: Όταν κάποτε, κύριε Κάρογιαν, πήγαν να συλλάβουν τον Γάλλο συγγραφέα Τριστάν Μπερνάρ, τους είπε:

− «Ως τώρα ζούσα στην αγωνία. Από δω και μπρος θα ζω με την ελπίδα».

Από την ημέρα που ο κύριος Κάρογιαν εξασφάλισε από τον κύριο Χριστόφια και μια δεύτερη πενταετία και συγχάρηκε τον κύριο Downer «για την καλή δουλειά που κάνει» και τον διαβεβαίωσε ότι θα πατάξει τους «απορριπτικούς» του ΔΗΚΟ, θα μπορούσαν οι Δηκοϊκοί να πουν το ακριβώς αντίθετο:

− «Ως τώρα ζούσαμε με την ελπίδα. Από δω και μπρος θα ζούμε μέσα στην αγωνία».



Περί «ριάλιτυ» και άλλων «σόου»


Την περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, απευθυνόμενος στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος του μίλησε για:

* ψευδαισθήσεις στελεχών του ΔΗΚΟ
* ανέξοδες διαμαρτυρίες
* ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι καφενείον
* ριάλιτυ σόου
* και για όποιος παραβιάζει τους κανόνες του θα θέτει εαυτόν εκτός κόμματος.



Ας αρχίσουμε με τις «ψευδαισθήσεις».

Αν ο κ. Κάρογιαν ήταν πολιτικά έντιμος, τις κατηγορίες του για ψευδαισθήσεις θα έπρεπε να τις απευθύνει κατά του Προέδρου Χριστόφια για τις ψευδαισθήσεις και τους ευσεβείς του πόθους ότι αυτός θα πετύχαινε εκεί όπου όλοι οι προκάτοχοι του απέτυχαν, και όχι κατά των Κολοκασίδη, Νικόλα και Κενεβέζου (διότι αυτοί είναι ο στόχος του).

Ψευδαισθήσεις διατηρούσε ο Χριστόφιας όταν πίστευε ότι αν έπαιζε το ρόλο του «καλού παιδιού» (ή του «μαννού παιδιού») οι Μεγάλοι θα επέπιπταν κατά της Τουρκίας και θα την εξανάγκαζαν σε υποχωρήσεις.

Ψευδαίσθηση ήταν επίσης και η αγγλικής υποβολής θέση για λύση για τους Κυπρίους από τους Κυπρίους.

Άλλη του ψευδαίσθηση υπήρξαν οι μονομερείς «γενναίες προσφορές» του προς τους Τούρκους ότι θα ότι θα συγκινούνταν και θα μαλάκωναν.

Αυτές είναι ψευδαισθήσεις και γι’ αυτές έπρεπε να αναφερθείς, κύριε Κάρογιαν, και όχι για τις τεκμηριωμένες θέσεις των τριών «αντιπάλων» σου μέσα στο κόμμα (που σε ανέδειξαν και πρόεδρο).

Μίλησε επίσης ο κ. Κάρογιαν για «βιομηχανία ανευθυνότητος», υπονοώντας βέβαια τους τρεις ως άνω αξιωματούχους του ΔΗΚΟ, που προσποιείται ότι δεν τους φοβάται, αλλά που στην πραγματικότητα τους τρέμει.

Τι είναι όμως «βιομηχανία ανευθυνότητος»; Δεν είναι δήλωση του Προέδρου Χριστόφια (αναφέρομαι μόνο στις τελευταίες), ότι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας στηρίζει τις προσπάθειες του; Και γιατί δεν ερώτησε ο κ. Κάρογιαν τον κ. Χριστόφια τι εννοούσε ο Άγγλος Πρωθυπουργός; Γιατί φοβήθηκε την απάντηση ότι οι προσπάθειες του Προέδρου της Κύπρου πάνε προς την κατεύθυνση που θέλει ο Γκόρντον Μπράουν;

Είπε ακόμα ότι το ΔΗΚΟ δεν είναι καφενείο.

Πήγε ποτέ κανείς στο ΔΗΚΟ και να δει κόσμο να δουλεύει εκτός από «κουνουσμά»; Και ότι τις μόνες λέξεις που ακούεις από τον Κάρογιαν όταν μπαίνει μεγαλοπρεπής μέσα στο κτήριο του ΔΗΚΟ είναι «γειά σου μεγάλε», «είσαι και ο πρώτος», «να μου ζήσεις λεβεντάνθρωπε» - κουβέντες δηλαδή του καφενέ, που για τον Κάρογιαν αποτελούν «υψηλή πολιτική» (διάβαζε κολακεία).

Θέλει, λέει, ο κ. Κάρογιαν «ενιαίο λόγο». Μα πώς θα υπάρξει «ενιαίος πολιτικός λόγος» όταν ο ίδιος άλλα λέγει στις επίσημες δηλώσεις του και άλλα συμφωνεί με τον Πρόεδρο Χριστόφια και με τον Άντρο Κυπριανού; Πώς θα συμβιβάσει τα δύο; Και που τολμά να πει στους «δικούς» του ό,τι διαμείβεται μεταξύ του και του Προέδρου;



Μίλησε και για «ριάλιτυ σόου» ο κ. Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Μα τι άλλο από «ριάλιτυ σόου» ήταν η συμπεριφορά του στις δισκοθήκες της Λεμεσού, μεσούσης της Προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας, αρνούμενος κάθε επικοινωνία με το επιτελείο λόγω Λιλλήκα, γιατί τον φοβόταν μήπως του πάρει την πρωτειά;

Τι άλλο από «ριάλιτυ σόου» ήταν η απουσία του από την Κύπρο στις αποφράδες μέρες του πραξικοπήματος και της εισβολής, για να πάει σε γάμο στην Ουκρανία ή Μολδαβία (δεν είμαι σίγουρος) για να παραστεί σε γάμους φίλων της «κυρίας» του;

Τι άλλο από «ριάλιτυ σόου» ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του στην Ρωσία όταν κουβάλησε μαζί του και τη φίλη της «κυρίας» του, πέρασαν όλοι από το VIP και η «πομπή» του μετείχε με όλη την επίσημη αποστολή σε όλες τις λαμπερές εκδηλώσεις στη Μόσχα;

Τι άλλο από «ριάλιτυ σόου» ήταν, όταν μέσα στις κυβερνητικές λιμουζίνες που παραχωρούσε η ρωσική κυβέρνηση στρογγυλοκάθονταν η φίλη της «κυρίας» του με τον σύζυγο της, ενώ τα επίσημα μέλη της αποστολής ακολουθούσαν με λεωφορειάκι;

Δεν είναι «ριάλιτυ σόου» να έχει Υπουργό τον Αντωνάκη; (1)

Δεν είναι «ριάλιτυ σόου» να έχει στην Κυβέρνηση ως «δικό του» Υπουργό Εξωτερικών, τον Μάρκο(2), που εκτός από βαρύγδουπο ύφος, νομίζει ότι μετέχει και σε αποφάσεις που έχουν σχέση με το Υπουργείο «του»;

Ο κ. Κάρογιαν με το «έτσι θέλω» διευθύνει ένα κόμμα που το παρουσιάζει δημοκρατικό.

Ξέρεις, κύριε Μάριε Κάρογιαν, τη μόνη διαφορά, ανάμεσα στον ετσιθελισμό και στο φασισμό;

Ο μεν φασισμός θεωρεί κτήνη όλους τους ανθρώπους, εκτός από τους οπαδούς του, ενώ ο ετσιθελισμός από τη φύση του, θεωρεί κτήνη και τους οπαδούς του μαζί.

Θέλεις δε να παρουσιάζεσαι ως άνθρωπος με ανεξαρτησία γνώμης. Αλλά η ανεξαρτησία της γνώμης σου ανοιγοκλείνει σαν φυσαρμόνικα που την παίζει ο Χριστόφιας.



(1) Υπάρχουν άνθρωποι που η σκέψη τους είναι μονόροφη. Ούτε απάνω πάτωμα έχει ούτε υπόγειο.

(2) Όποιος έχει αρκετά λεφτά για να αγοράζει πίνακες, δεν είναι απαραίτητο να ξέρει και πώς θα τους κρεμάσει.


Υ.Γ.: Και να σου πω και κάτι; Δύσκολος ρόλος στον άνθρωπο ο νικητής, πλην όμως όταν είσαι νικητής δεν το λογαριάζεις. Και ο νικητής είναι πάντα υποψήφιος νικημένος.

Τώρα που πήρα φόρα, θα σου πω και κάτι ακόμα. Άνθρωποι σαν εσένα, που δεν έχουν προσωπικά αισθήματα, δεν έχουν ούτε εαυτό.


Ευθύβολος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΟΝΤΙΚΟ"!!!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009


Στη φωτογραφία, ο ποντικός Γεωργίου κάνει σκόνη την καθεστωτικιά γατούλα του Ευέλικτου!


Σκόνη έκανε την Ευέλικτη παρουσιάστρια του καθεστώτος και τον επίτιμο κομισάριο καλεσμένο της ο Γ. Γεωργίου.

Κατ' αρχήν υπέδειξε το ηλίθιο και το εκβιαστικό της ερώτησης "Θέλετε Προεδρικό Συμβούλιο του Σχεδίου Ανάν ή την εκ περιτροπής του Χριστόφια;" (να σας την κόψουμεν με το μασιαίριν ή την ππάλαν; Να σας τουφεκίσουμε ή να σας απαγχονίσουμε;).

Αλλά και υπέδειξε πόσο ρηχός είναι ο Κομισάριος Τουμάζος, ο οποίος να σημειωθεί ότι απέφευγε να απαντήσει του Γεωργίου, αλλά ο Γεωργίου όλο και τον κυνηγούσε και όλο και τον ξεμπρόστιαζε! Και μάλιστα του υπέδειξε πόσο φαιδρό είναι το ΑΚΕΛ που φορτώνει τις δικές του υποχωρήσεις στον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Μάλλον θα φάει επίπληξη η Ειρηνούλλα από το καθεστώς. Το προγραμματισμένο ρεσιτάλ του Κομισάριου, τον οποίο θα εμφάνιζαν μόνο, χωρίς αντίλογο, έγινε βατερλό λόγω των δημοσιογράφων. Τόσο ο Γεωργίου, όσο και ο Μιχαηλίδης, έκαναν τον Κομισάριο με τα κρεμμυδάκια.

Την άλλη φορά, θα πάρουν και δημοσιογράφους δικούς τους. Την Γκιούροβα, τον Κωστακόμπλεξ και το Μαγάριο!

Το έμαθαν το μάθημά τους πια!

ΕΥΡΥΜΑΧΗ για το christofias-watch

Υ.Γ. Η πλάκα είναι που πήρε και ο Φώτης Καροφώτης και διέκοψε την εκπομπή, ο οποίος είπε ότι αφήνει για πιο μετά τα όσα ο Κομισάριος αδικαιολόγητα έριχνε στον Τάσσο (δεν τον ένοιαζε και τόσο φαίνεται!) και επιτέθηκε στον Κομισάριο, γιατί του προσέβαλε τον αφέντη Κάρογιαν! Από το ζήλο του μάλιστα, είπε και ψεύτη τον Τσιελεπή! Εκτός γραμμής ο Φώτης, εκτός του πνεύματος του εγγράφου Κάρογιαν στο Εκτελεστικό, με εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον του Κομισάριου. Ούτε τις δικές τους αποφάσεις, που φασιστικά θέλουν να επιβάλουν σε άλλους, δεν κρατούν οι καρογιανίσκοι. Οπότε: όταν βρίζουν τον Τάσσο τα ακελάκια, πρέπει να σιωπούν τα στελέχη και να μην απαντούν για να μην είναι "εκτός γραμμής", αλλά όταν θίξουν τον downerικό "Μεγάλο Ηγέτη", τότε πρέπει να σκίζουν τα ιμάτιά τους.

Α ρε Φώτη γελοίε, μήπως να κατεβείτε με τη Χαραλαμπίδου μαζί στις νέες δυνάμεις του ΑΚΕΛ σας;

Υ.Γ.2. Βρε συναγωνιστές της Αντιπαρακμής, μήπως έχουμε τηλεπάθεια; Τόση ομοιότητα στη σκέψη πια; Θα μας πάρουν για σας και θα σας πάρουν για μας οι της Επαγρύπνησης!!!

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΑΚΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Το πρόβλημα δεν είναι η Τουρκία!
Επαναπροσέγγιση με τη Μαλαισία!

ΑΚΕΛ και Μαλαισία κοινοί αγώνες!

Οι Μαλαισιανοί δεν είναι εχθροί μας
Σαν τους Τουρκοκύπριους είναι αδελφοί μας!

Anef Oriwn, μη σκύβεις το κεφάλι
Με τους Γκρίζους Λύκους αντίσταση και πάλι!

Φασίστες λεβέντες αδελφοί μας!



Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του Προέδρου των Κυπρίων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι μικροί οδοστρωτήρες φοιτητές του ΑΚΕΛ, έδειξαν τη μεγάλη τους δημοκρατικότητα, διασπώντας την αντικατοχική εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο στις 15/11/2009.

Αντί μάλιστα να διαδηλώνουν έξω από την Πρεσβεία της Τουρκίας, διαδήλωναν επαναπροσεγγιστικά συνθήματα έξω από την Πρεσβεία της Μαλαισίας!!!!!

Σπάζοντας το ψηφισμένο κοινό πλαίσιο συνθημάτων!

Αυτοί είναι φίλες και φίλοι οι φασίστες και οι αντιδημοκράτες του φοιτητικού κινήματος. Πληροφορίες που λάβαμε επίσης από φίλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, λένε και για απαράδεκτη στάση κάποιων φοιτητών του ΑΓΩΝΑ Ηνωμένου Βασιλείου.

Να τονίσουμε επίσης ότι η Προοδευτική τήρησε κοινή στάση με μια ακροδεξιά κίνηση που βρισκόταν στο χώρο ( που αποκαλείται Αυτόνομη Φοιτητική Έκφραση και έχει για συναγωνιστές κάποιες γνωστές φασιστικές ομάδες) δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αδελφική σχέση της με το μαύρο φασισμό.

Συγχαίρουμε τις γνωστές στο φοιτητικό κίνημα ως δημοκρατικές οργανώσεις Πρωτοπορία, Αναγέννηση, Μέτωπο για την άψογη τους στάση.

Επί τη ευκαιρία,
θέλουμε να συγχαρούμε, άνκαι δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα με την ιδεολογία, τον τρόπο δράσης και τα συνθήματά τους, και τις οργανώσεις ΕΦΕΝ και ΕΠΑΛΞΗ, γιατί επιμένουν να μας δείχνουν ότι ο αντικατοχικός αγώνας γίνεται στα οδοφράγματα και όχι σε κλειστά στάδια σε στυλ εδονίτικων συναυλιών. Ότι ο αντικατοχικός αγώνας γίνεται με αντικατοχικά αγωνιστικά συνθήματα και όχι με ακελοφασιστικά συνθήματα εκτός τόπου και χρόνου.

ΠΡΑΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Ακολουθεί το κείμενο καταγγελία του Προέδρου των Κυπρίων φοιτητών.

Ενέργειες για διάσπαση του Φοιτητικού Κινήματος – Αμαύρωσαν την Αντικατοχική εκδήλωση


Αγαπητοί συμφοιτητές/τριες,

Ως Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου, όσον αφορά τα γεγονότα της αντικατοχικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Φοιτητική Ένωση στις 15 Νοεμβρίου 2009, για να καταδικάσει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω για ακόμη μια χρονιά ότι συγκεκριμένες παρατάξεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Προοδευτική Κ.Φ. εκμεταλλεύεται εκδηλώσεις σαν κι αυτές για ψηφοθηρικούς, και άλλους, λόγους, με αποτέλεσμα οι πράξεις της και η συμπεριφορά της ηγεσίας της να επιφέρουν ρήξη, αλλά και εκ των πραγμάτων, διάσπαση του φοιτητικού κινήματος! Θέλοντας να τεκμηριώσω την άποψη μου αυτή θα πάρω τα γεγονότα από την αρχή.

Στις 4 Νοεμβρίου 2009 , το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετέχει και η παράταξη της Προοδευτικής, έθεσε πλειοψηφικά ένα πλαίσιο συνθημάτων το οποίο θα αναφωνείτο από όλους τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προοδευτική ήταν υπέρ του καθορισμού ενός κοινού πλαισίου συνθημάτων, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ΕΝΟΤΗΤΑ στο φοιτητικό κίνημα την εν λόγω ημέρα. Η υπερψήφιση των συνθημάτων: «ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» και «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» από όλες της παρατάξεις που συμμετέχουν δημοκρατικά στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. εξόργισε την εκπροσωπεία της εν λόγω παράταξης, η οποία ζήτησε την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίας, για να ηρεμήσουν, και να ανασυγκροτηθούν!

Ερώτηση: Τα δύο συνθήματα αυτά ήταν προσβλητικά; Και αν ναι, για ποιο λόγο; Γιατί τόσος θυμός για την υπερψήφιση των δύο συνθημάτων; Ως Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β, και εκπρόσωπος της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννησης Ηνωμένου Βασιλείου, θεώρησα ότι την ημέρα εκείνη, η αναφώνιση των συνθημάτων αυτών ήταν αναγκαία για την δήλωση της σφοδρής διαφωνίας μας ενάντια στη διαχρονική τουρκική τακτική για Τουρκοποίηση της Πατρίδας μας.

Εν συνεχεία, στις 15 Νοεμβρίου 2009 , η Προοδευτική Κ.Φ. παρουσιάστηκε με τους υποστηρικτές της στο προκαθορισμένο χώρο συνάντησης για την αντικατοχική εκδήλωση. Όλα έδειχναν πως θα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που φτάσαμε μαζικά έξω από την τουρκική πρεσβεία. Εκεί, η στάση της Προοδευτικής άρχισε να αλλάζει. Όλες οι παρατάξεις συνέχισαν να αναφωνούν τα συνθήματα τα οποία περιλαμβάνονταν μέσα στο πλαίσιο συνθημάτων, ΕΚΤΟΣ από την Προοδευτική, η οποία δεν δίστασε να ΣΠΑΣΕΙ το πλαίσιο συνθημάτων. Η προσπάθεια αυτή για φανατισμό των υποστηρικτών της ήταν έκδηλη! Ενώ η εν λόγω παράταξη ζητούσε την ενότητα των φοιτητών κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ, έπραξε ακριβώς τα αντίθετα στην πράξη. Θέλοντας να διατηρήσω την ΕΝΟΤΗΤΑ των φοιτητών στο συγκεκριμένο χώρο, κάλεσα της υπόλοιπες παρατάξεις να μην ανταποδώσουν, έτσι ώστε το συμβάν να περιοριστεί και να απομονωθεί. Οι υπόλοιπες παρατάξεις ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ το προσυμφωνηθέν πλαίσιο συνθημάτων. Παρόλ’ αυτά, η Προοδευτική δεν δίστασε να συνεχίζει τη διάσπαση των φοιτητών, αναφωνώντας συνθήματα εκτός του πλαισίου.

Διαπίστωση: Η παράταξη της Προοδευτικής αθέτησε το λόγο της προς το ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β, και ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχει. Αυτά είναι τα ιδεώδη που πρεσβεύει η Κίνηση της Προοδευτικής; Λυπάμαι ειλικρινά για την ετσιθελική στάση της ηγεσίας της εν λόγω παράταξης, αλλά και την τυφλή υπακοή των υποστηρικτών της στην διάσπαση της ενότητας του φοιτητικού κινήματος.

Η προσπάθεια για διάσπαση του φοιτητικού κινήματος δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο πλαίσιο συνθημάτων. Ως Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Κ. ζήτησα επανειλημμένως από την Προοδευτική την μετακίνησή τους προς το μέρος των υπόλοιπων διαδηλωτών, έτσι ώστε οι φοιτητές να φαίνονται σαν ένα οργανωμένο σύνολο. Παρόλ’αυτά, η ηγεσία της Προοδευτικής αγνόησε τις προτροπές μου και συνέχισε να ενεργεί αυτοτελώς, ως ξεχωριστό κομμάτι από τους υπόλοιπους φοιτητές, αναφωνώντας συνθήματα ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ, η οποία βρίσκεται δίπλα από την Τουρκική πρεσβεία. Η Προοδευτική αρνήθηκε να μετακινηθεί προς το μέρος της Τουρκικής Πρεσβείας, με αποτέλεσμα τα συνθήματα που αναφωνούσαν, να κατευθύνονται προς την πρεσβεία της Μαλαισίας αντί της Τουρκίας!

Ερώτηση: Ήταν τόσο δύσκολο για την ηγεσία της Προοδευτικής να ενωθεί με το υπόλοιπο φοιτητικό σύνολο και να αποδεχθεί να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες παρατάξεις για την αναφώνηση κοινών συνθημάτων; Αυτού του είδους την ενότητα ήθελε να πετύχει όταν ευαγγελιζόταν την ενότητα των φοιτητών στις συνεδριάσεις του ΔΣ; Αλλά και κάτι άλλο! Για την Προοδευτική έχει περισσότερη σημασία η «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ», όπως αναφωνούσαν διαρκώς σύμφωνα με το πλαίσιο συνθημάτων, παρά Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ; Με άλλα λόγια, για την Προοδευτική προέχει η ενότητα με τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς» ΤΟΥΣ παρά με τους Ελληνοκύπριους συμφοιτητές τους; Αυτά έδειξε να θέλει να επιτύχει με τις πράξεις της.

Έχοντας αναφέρει τα πιο πάνω, ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμπεράνει ότι αυτή τη χρονιά, η Προοδευτική Κ.Φ. αμαύρωσε την αντικατοχική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. με την απόφαση για διάσπαση του φοιτητικού κινήματος, και την έμμεση επιθυμία για να αυτό απομονωθεί, σε μια εκδήλωση όπου η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των φοιτητών ήταν ο υπέρτατος στόχος. Οι προτροπές μου για συμμόρφωση και συνεργασία προς την ηγεσία της Προοδευτικής αγνοήθηκαν παντελώς.

Η Προοδευτική Κ.Φ. αγνόησε τις δημοκρατικές αποφάσεις της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. παραπέμποντας σε γεγονότα ξεπερασμένων εποχών. Η αξία ύπαρξης του ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Κ.Η.Β. έγκειται στην δυνατότητα λήψης δημοκρατικών αποφάσεων. Η Προοδευτική όπως έδειξε δεν μπορεί να τις δεχτεί.

Ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση αυτή και την αισιοδοξία ότι στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές θα αποφευχθούν. Σαλπίζω μήνυμα ενότητας προς όλους τους φοιτητές για την κοινό αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για μια λύση δημοκρατική, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ευχαριστώ όλους όσους παρευρέθηκαν στη αντικατοχική εκδήλωση, καθώς και το Συμβούλιο της Παροικίας και την ΝΕ.ΠΟ.ΜΑ.Κ. για την συμπαράσταση στον αγώνα μας για δικαίωση.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Γιακουμή
Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Κ. Ηνωμένου Βασιλείου

ΚΑΡΟΓΙΑΝ-GATE: ΚΟΥΝΝΑΦΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ!

Diko supporters, come and follow the YES.
Follow your leader Marios and his master Dimitris Christofias!





Συνεχίζεται ο θόρυβος από το Κάρογιαν-gate! Η συγκλονιστική αποκάλυψη που ξεκίνησε από το christofias-watch, έχει περάσει τώρα στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου.

Στο χθεσινό Φιλελεύθερο 22/11/2009, ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας, τολμά ευθαρσώς να μιλήσει για το έγγραφο Downer-Κάρογιαν και για την αναφορά του Κάρογιαν ότι η βάση του ΔΗΚΟ θα τον ακολουθήσει σε ένα νέο δημοψήφισμα.

Σήμερα 23/11/2009, ο δικηγόρος Ξενής Ξενοφώντος, βάλλει με αρθρογραφία του τόσο εναντίον του Μ. Κάρογιαν, όσο και κατά αυτών που τον ανέχονται.

Ακολουθεί το κείμενο του Τ. Κουνναφή και αυτό του Ξ. Ξενοφώντος.

Επιβεβαίωσε το έγγραφο

Ο ίδιος ο Μ. Καρογιάν ομολόγησε ότι στην απόφασή του για στήριξη της εκλογής Χριστόφια στην Προεδρία, διασφάλισε (για τον εαυτό του) και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

Και πότε ήλθε η (ακατανόητη) συμπεριφορά του Μ. Καρογιάν;

Όταν κοινοποιήθηκε το έγγραφο συνομιλίας του με τον Ντάουνερ, (Ιανουάριος 2009) στο οποίο αναφέρεται:

«Ο κ. Καρογιάν επίσης σημείωσε ότι η θέση του, ως Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ., μπορεί ν’ αμφισβητηθεί, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα διατηρούσε την Προεδρία του ΔΗ.ΚΟ., υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο Χριστόφια. Γνωρίζοντας το επιχείρημα ότι η βάση του ΔΗ.ΚΟ. αντιτίθεται στο συμβιβασμό στο Κυπριακό Πρόβλημα, ο κ. Καρογιάν επέμεινε ότι η βάση θα ακολουθήσει την ηγεσία και ότι θα αντιμετώπιζε την πρόκληση από απορριπτικούς που θα κατέβαιναν ως υποψήφιοι».

Εκεί που περιμέναμε μια διάψευση από τον κ. Καρογιάν ότι υποσχέθηκε ρυμούλκηση του ΔΗ.ΚΟ. στους σχεδιασμούς Ντάουνερ, ο Μ. Καρογιάν επιβεβαίωσε (με τραγικό τρόπο) το έγγραφο!

T.ΚΟΥΝΝΑΦΗΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. 22/11/2009


ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


Εδώ και 15 μέρες περίπου, έχει βγει στη δημοσιότητα ένα συνταρακτικό έγγραφο. To περιεχόμενο ενός από τα έγγραφα της ομάδας Downer, που έχει δημοσιευθεί σε κάποια blogs του διαδικτύου και σε κάποιες ημερήσιες εφημερίδες, αναφέρεται σε μια συνομιλία του Alexander Downer με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Κάρογιαν τον Ιανουάριο του 2009. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο κ. Κάρογιαν φέρεται να χαρακτηρίζει συναγωνιστές του στην ηγεσία του ΔΗΚΟ ως απορριπτικούς, να συγχαίρει τον κ. Downer για την «καλή δουλειά που κάνει» και το χειρότερο: να διαβεβαιώνει τον Downer ότι η βάση του ΔΗΚΟ δεν είναι απορριπτική και ότι θα ακολουθήσει την ηγεσία σε ένα δημοψήφισμα.

Έχουμε δηλαδή μια έστω έμμεση υπόσχεση, πριν τη διεξαγωγή οποιουδήποτε δημοψηφίσματος και εν μέσω μίας διαπραγμάτευσης, ότι το ΔΗΚΟ, θα πει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Θα αναμέναμε ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, που εγείρουν ένα σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα, ο Μάριος Κάρογιαν, θα ήθελε να διαψεύσει το έγγραφο ή να θέσει ζήτημα ότι η ομάδα Downer τον συκοφαντεί. Θα αναμέναμε έστω ότι θα ήθελε να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Θα αναμέναμε από τους άλλους της ηγεσίας του ΔΗΚΟ ότι θα προέβαιναν σε ένα σχόλιο, σε μια ενέργεια, σε μια έκκληση προς τον αρχηγό του κόμματός τους να δώσει εξηγήσεις. Θα αναμέναμε από αρχηγούς ή βουλευτές άλλων κομμάτων να εγείρουν το θέμα. Κι όμως, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο: φύλλο δεν κινήθηκε.

Αντί αυτού, αυτό που μαρτυρήσαμε την περασμένη Δευτέρα 18/11/2009, ήταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο Μ. Κάρογιαν, ο οποίος έχει μετατρέψει την πολιτική συναλλαγή και τα προσωπικά ανταλλάγματα σε επιστήμη, να μέμφεται άλλους για «προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, ριάλιτι σόου, προσωπικές ατζέντες» κλπ. Και να εξασφαλίζει και μία τεράστια πλειοψηφία από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ. Εν μέσω της καθολικής σιωπής όλου του Εκτελεστικού για το έγγραφο Downer το οποίο τον εκθέτει.

Τι άλλο θα μαρτυρήσει η πολιτική ζωή του τόπου; Ως πότε η αναίδεια και η άνομη πολιτική συναλλαγή θα κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου; Και ως πότε κάποιοι πολιτικοί, που θα μπορούσαν να ξεχωρίζουν, να παραμένουν σιωπηλοί, συνένοχοι παθητικοί θεατές των φαινομένων αυτών;

Η πολιτική δυστυχώς, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει γίνει ένα κλειστό club-prive. Για όσους συναλλάσσονται για τον εαυτό τους και για όσους τους ανέχονται.

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 23/11/2009


ΜΑΡΙΕ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ.

ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΗΓΕΙΣΑΙ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ!

ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΑΝ ΣΕ ΕΥΕΛΙΚΤΟΥΣ ΔΗΣΑΚΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ "ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ"!

Ευρυμάχη για το christofias-watch

ΚΑΡΟΓΙΑΝ-GATE: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ο ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ DOWNER!

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Diko supporters, forget Spiros and Tassos and follow your new leader!
Follow Dimitris Christofias and the roufian Marios to the big YES!
Marios has promised me! Remember?


Η συσχέτιση Downer-Κάρογιαν ( θυμίζουμε ότι το έγγραφο Downer-Κάρογιαν, πρώτοι εμείς, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και το christofias-watch το αποκαλύψαμε), όχι μόνο δε θάβεται, αλλά εξακολουθεί να συντηρείται στη δημοσιότητα, από τη μεγαλύτερη κυπριακή εφημερίδα: το Φιλελεύθερο. Με άρθρο του Τ. Κουνναφή που θα αναδημοσιεύσουμε αύριο το μεσημέρι, αλλά και με μια μεγάλη αποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου.


Σύμφωνα με τον εγκυρότατο Μιχάλη Ιγνατίου, από ό,τι διαδίδει και ο ίδιος ο Downer, μετά και τις αναφορές Κάρογιαν ότι η βάση θα τον ακολουθήσει στο ΝΑΙ, ο Κάρογιαν έχει προσχωρήσει στο δικό του στρατόπεδο!

Να τι έγραψε σήμερα 22/11/2009 ο Μ. Ιγνατίου:


"ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μάριε (Καρογιάν), μακριά από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ. Οσοι είχαν την ατυχία να ακούσουν κολακευτικά λόγια από τον Αυστραλό πρώην υπουργό των Εξωτερικών, έχουν καεί. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι σε υμνεί και ότι θεωρεί τεράστια επιτυχία του ότι πέτυχε -όπως ισχυρίζεται- να αλλάξεις στρατόπεδο. Ο Ντάουνερ κάποια στιγμή θα φύγει από την Κύπρο... Εσύ θα μείνεις. Εκτός εάν αποφάσισες να τον ακολουθήσεις." Μ.Ι. Φιλελεύθερος 22/11/2009


ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ, ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ;

Το καθεστώς γαβγίζει!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ο λίμπουρος ακκάννει μου τα πόθκια! Γαβ Το αδίστακτο εθνικιστικό δέντρο ενδέχεται κάπου κάπως κάποτε να μου επιτεθεί! Γαβ γαβ


Η Χούντα ζει! Είναι εδώ. Βρίσκεται ανάμεσά μας. Οι ταγματασφαλίτες και οι εοκαβητατζήδες κυκλοφορούν κι οπλοφορούν ελεύθεροι. Χτυπούν και πετροβολούν αλύπητα αθώους ερυθρούς πολίτες. Παρακολουθούν με τη βοήθεια της ΚΥΠ και των μεγάλων δεξιών οικονομικών συμφερόντων τον ευελικτότατο πρόεδρο Χριστόφια και τον χριστοφικότατο Άντρο και προετοιμάζουν το έδαφος για την ανατροπή τους. Μιλούν ελεύθερα και απροκάλυπτα για ανθρώπινα δικαιώματα και ανάγκη τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του προέδρου. Τολμούν και επαναφέρουν τις λέξεις Ελευθερία και Απελευθέρωση στο πολιτικό λεξιλόγιο! Τολμούν να αμφισβητήσουν τον Αλάνθαστο Οδοστρωτήρα και το τελειότατο Σχέδιο Ανάν με «ό,τι αυτό συνεπάγεται».


Ναι, με κάτι παρόμοια προσπαθούν οι χρυσοχαραυγίτες της ΕΔΟΝ να εμποτίσουν τις ψυχές των αριστερών καταβολών άβγαλτων νεολαίων που τους εμπιστεύονται, μετατρέποντάς τους σε ορκισμένους οπαδούς του Χριστοφύρερ. Και από την αριστερά της κοινωνικής πάλης, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων, του Πολυτεχνείου και των αντιιμπεριαλιστικών πορειών, μέχρι την ψευδοαριστερά του κόμματος εξουσίας υπάρχει μεγάλη διαφορά!


Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση που έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον 3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιόφωνα, 1 εφημερίδα κομματική και 2 άλλες όμορες πολιτικά μαζί της δεν προέβαλε τόσο έντονα το σύνθημα του «κινδύνου» ανατροπής της.


Οι ενέργειες της κυβέρνησης μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο:

α) εάν πράγματι υπάρχει σχέδιο ανατροπής του προέδρου

ή β) εάν το καθεστώς εξυπηρετείται με την πίστη των πολιτών σε ένα τέτοιο σενάριο.

α) Το πρώτο ενδεχόμενο το αποκλείουμε ασυζητητί. Τέτοια σχέδια με πρακτική δυνατότητα εφαρμογής τους εν έτει 2009 δεν υπάρχουν, εκτός εάν πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με 2-3 κυνηγετικά, ένα G3 και ένα νεροπίστολο!


β) Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι πασιφανές ότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Η πρόκληση φοβικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας μάλιστα και με την υπόμνηση των γεγονότων του 1974 ευνοούν το κλίμα τρομοκρατίας κατά της αντίθετης άποψης που προσπαθεί να επιβάλει ο Χριστόφιας. Έχοντας ήδη συγκρουστεί με την έκφραση αντίθετης άποψης με οργίλο πολλές φορές ύφος, ο πρόεδρος τρέφει και τρέφεται πολιτικά από ναζιστικές Χρυσαυγίτσες.


Έτσι διατάχθηκαν πέρσι οι παρελαύνοντες να αφαιρέσουν τις γεμιστήρες τους, συνελήφθησαν πολίτες που διαμοίραζαν «ενημερωτικό υλικό μη εγκεκριμένο από την Αστυνομία», παραπέμφθηκαν αντιφρονούντες (υβριστές ή μη) στο τμήμα για να συζητήσουν το... Κυπριακό με αξιωματικούς της ΚΥΠ (!) και τέλος επιστρατεύθηκαν όλα τα ελεγχόμενα μέσα για να υποβληθούν οι Έλληνες της Κύπρου στο ψευδοδίλημμα: Ή το νέο Σχέδιο ή Διχοτόμηση!!! Ταυτόχρονα, οι κομματικοί μηχανισμοί συνεχίζουν εντονότερα την προβολή του «κινδύνου» από τους λεγόμενους «εχθρούς της λύσης» και τους «σοβινιστές» οι οποίοι ΘΑ προχωρήσουν σε περίπτωση λύσης σε... ακραίες ενέργειες!


Προσέξτε αυτό το ΘΑ! Δεν αρκούνται μόνο στην αναφορά σε προσχεδιασμένη «υπονόμευση του προέδρου», αλλά εκφράζουν και τον φόβο ότι ενδέχεται να αντιδράσουν κάποιοι στο νέο σχέδιο που κυοφορείται στις συνομιλίες Χριστόφια-Τουρκίας. Να τι έγραψε ο αρθρογράφος της Χρυσοχαραυγής στο άρθρο του «“Φίμωση” με κυρίαρχο λόγο στα ΜΜΕ!»:

Όσο λοιπόν οι συνομιλίες θα προχωρούν και θα υπάρχουν προοπτικές να φθάσουμε σε λύση, θα υπάρχει και μεγαλύτερη αντίδραση, ίσως κάποιοι να φθάσουν και σε ακρότητες.


Δηλαδή, για να καταλάβουμε, υπάρχουν Έλληνες της Κύπρου (πιο πάνω τους αναφέρει ως συγκεκριμένους πολιτικούς, δημοσιογραφικούς, εκκλησιαστικούς και άλλους κύκλους) που ενώ θα προχωρούν οι συνομιλίες και θα κοντεύουμε να φτάσουμε στη Λύση του Κυπριακού θα αντιδράσουν; Δηλαδή θα μας προσφέρεται η Ελευθερία και η Επιστροφή στα εδάφη μας και θα την αρνηθούμε; Ή μήπως δεν είναι αυτή η «λύση» που εννοεί και στηρίζει το ΑΚΕΛ;


Και πώς θα αντιδράσουν είπαμε οι κύκλοι αυτοί; Θα είναι η αντίδρασή τους εντός νομίμων πλαισίων; Ο αρθρογράφος αποκαλύπτει εαυτόν εάν προσέξουμε το λεκτικό του: Θα αντιδράσουν (προφανώς με έννομα μέσα) στη «λύση» Χριστόφια-Τουρκίας και ίσως επιπλέον κάποιοι κάπου κάποτε κάνουν και ακρότητες! Δηλαδή εκείνο για το οποίο πραγματικά φοβούνται δεν είναι οι ακρότητες (οι οποίες τελικά μπορεί και να μη γίνουν ποτέ) από αυτούς τους «κάποιους», αλλά η ουσιαστική αντίδραση του νομιμόφρονος πολίτη στη διάλυση του κράτους του και την καταβαράθρωση της εθνικής του αξιοπρέπειας!


Φυσικά εκεί στην ΑΚΕΛική φυλλάδα έχουν το θράσος να αναδημοσιεύουν το τι είπε ο Χριστόφιας περί... αντικειμενικότητας και ταυτόχρονα να συνεχίζουν τις... αντικειμενικότατες δημοσκοπήσεις της μιας άποψης στην ιστοσελίδα τους. Στο άρθρο «Η τεράστια σημασία της αντικειμενικότητας» ο πρόεδρος φέρεται ότι «δεν παρέλειψε να τονίσει την τεράστια σημασία της αντικειμενικότητας στη μετάδοση των ειδήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την εισβολή στο Ιράκ, η οποία, όπως είπε, στηρίχτηκε σε λανθασμένη πληροφόρηση ή ακόμα και ψεύτικη πληροφόρηση.» Όμως, εμείς οι πολίτες του κράτους του ταλανιζόμαστε εξαιτίας του από τη μη πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση σχετικά με όσα τεκταίνονται κάτω από τα ανατολίτικα τραπέζια των διαπραγματεύσεων. Ποιος θα βγει υπεύθυνα να μας ενημερώσει; Πέρα από υποχωρήσεις και αποενοχοποίηση της Τουρκίας τι άλλο κάνουμε εκεί μέσα;


Όποτε ακούσουμε κάτι, αυτό θα είναι για νέες υποχωρήσεις. Νέες υποχωρήσεις που ο πρόεδρος τις αποδίδει άλλοτε σε προηγούμενους προέδρους κι άλλοτε στον ευέλικτο εαυτό του! Τη μια οι παλαιότεροι πρόεδροι «δεν ήθελαν λύση» και ήταν «αδιάλλακτοι» (ποιος άλλος ο μακαρίτης ο Τάσσος!) και την άλλη «υποχωρούσαν στα πάντα» (έποικοι, εκ περιτροπής πάλι ο Τάσσος)! Τη μια στέκεται, λέει, βράχος να υπερασπίσει τα δικαιώματα του λαού του, την άλλη φιλεύει υποχωρήσεις τον «σύντροφό» του Ταλάτ. Ο ίδιος ο πρόεδρος αυτοαναιρείται, αυτοϋπονοεύεται και αυτοϋποσκάπτεται!


Τελικά απ’ την πολλή ευελιξία ζαλιστήκαμε πρόεδρε! Και βλέπουμε τις ψήφους των εποίκων τουλάχιστον 25 φορές περισσότερες απ’ ό,τι νομίζαμε!


ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch