"ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ" - ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ "ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010


Ενώ το περισπούδαστο καθεστώς προσπαθεί, με μεθόδους πλύσης εγκεφάλου, να επιβάλει τη διζωνική στο λαό, ο Πανίκος Ελευθερίου, έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ ενδιαφέρον "μυθιστόρημα" για το πως επηρεάζει η κυοφορούμενη διζωνική την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων.

Μεταφέρουμε από το οπισθόφυλλο:

"Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο συγγραφέας επιχειρεί να ζωντανέψει ένα μελλοντικό φανταστικό σενάριο, το οποίο προκύπτει μετά από μια Ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού που επιδρά καταλυτικά σε όλες τις πτυχές της ζωής των κατοίκων. Στόχος του, είναι να ζήσει έντονα ο αναγνώστης "το κλίμα των ημερών", στη μετά τη λύση εποχή.

Ο Κώστας, ο ήρωας του μυθιστορήματος βρίσκεται ενώπιον ενός μεγάλου διλήμματος. Μια σκληρή μάχη μαίνεται μέσα του. Σύντομα όμως, πρέπει ν’ αποφασίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αδιέξοδο θα γίνει λιγότερο εφιαλτικό.

Από τη μέρα που πήρε την επιστολή που ήταν υπογραμμένη από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, για να παραδώσει το όπλο που του είχε εμπιστευτεί η πατρίδα, μόνο αυτός ο εφιάλτης γυροφέρνει στο μυαλό του. Το δίλημμα είναι φοβερό και τον κόβει στα δύο. Από τη μία είναι η θέληση για ζωή κι από την άλλη το κάλεσμα του χρέους. Θα παραμερίσει τις αξίες και τα ιδανικά του, για να "ζήσει"… «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες;» Έχει το δικαίωμα να είναι τόσο εγωιστής; Να "ζει" χωρίς μνήμη, χωρίς συνείδηση, χωρίς περηφάνια κι αξιοπρέπεια; Θ’ αθετήσει τον μακρινό, αλλά όχι ξεχασμένο όρκο του Έλληνα Αξιωματικού ή θα είναι τελικά συνεπής, στο δικό του συναπάντημα με την ιστορία;

Όσο πλησιάζει η σημαντική εκείνη μέρα, τόσο πλησιάζει κι η ώρα της αλήθειας. Τότε είναι που θα μάθει από τι πραγματικά είναι φτιαγμένος και τι είδους κληρονομιά θ’ αφήσει στην Ελευθερία, την κόρη του.

Μια σειρά από γεγονότα γεμάτα περιπέτειες και συγκρούσεις ανάμεσα στους ήρωες, κάνει το μυθιστόρημα πολύ ενδιαφέρον. Η φιλοπατρία, η κραυγή του πόνου, η αγωνία γι’ αυτόν τον έρμο τόπο, το πάθος για την ελευθερία, η αγάπη για την οικογένεια και η αυτοθυσία είναι τα κυρίαρχα στοιχεία."

Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία - από ό,τι μάθαμε κάνει "τρελλές" πωλήσεις- και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 14/1/2010, στις 7:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαϊκής Τράπεζας.

Κόντρα στη στρατευμένη "διανόηση" από το καθεστώς Χριστόφια, κόντρα στη διζωνική "επιμόρφωση" και την πλύση εγκεφάλου, κόντρα στους ξύλινους εγκάθετους και κόντρα στους ψευτοεπαναστάτες των στρατιωτικών παραγγελμάτων και των "αντιρατσιστικών" λοστών και σιδερογροθιών, ένα βιβλίο βγαλμένο από την ψυχή, ενός πραγματικού και ωραίου Έλληνα.

Του σεμνού ανιδιοτελούς πατριώτη Πανίκου Ελευθερίου.

Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Εργοτέλης για το christofias-watch

46 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πανικος ελευθεριου δεν ειναι ο ακροδεξιος που γραφει στο αποελας?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:59 Δεν είσαι φασίστας ταπελλοφόρος όσων διαφωνούν με τις απόψεις σου?

Ανώνυμος είπε...

Kathgoro to DIKO kai tin EDEK pou den theli to FBI na vri to ptoma tou tassou
NTROPI MONO NTROPI

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 10:11 εμπα στο αποελλας να δεις τι γραφει ο συγκεκριμενος πριν συρεις την κλανια σου.

Ανώνυμος είπε...

Πανίκε Ελευθερίου αν το διαβάζεις αυτό ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΣΙΩΤΗΣ

Ελένη for President είπε...

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγο καιρό, θα ανακοινωθεί προεδρική υποψηφιότητα Ελένης Θεοχάρους.

Αυτό θα γίνει πριν τις βουλευτικές εκλογές, ούτως ώστε να αποχωρήσει το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση και στις βουλευτικές να υπερψηφιστεί ο Κάρογιαν Πρόεδρος της Βουλής από το ΔΗΣΥ.

Επιτέλους να δούμε μια σωστή κεντροδεξιά συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ

Sartanakkas me 2 kkkkkouuuu είπε...

Καλώ τα γαμημένα(για όσους ισχύει :)) πουτανόπαιδα ((για όσους ισχύει :))) της επιτροπής αποκατάστασης της όρθοσης του πούτσου τους (για όλους ισχύει :)) όπως μη με ξανα αποκαλέσουν είτε Ανεφ είτε Σπύρο είτε με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Τους επιτρέπω να φοβούνται αυτό που φοβούνται και να πάθουν αυτό που θα πάθουν.
Με πολύ αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

εγώ είμαι έτοιμος να κάνω ότι και το ακελ, τα παντα για να δω και πάλι το δησυ στην εξουσία, θέτοντας σε 2η μοίρα το τι πιστεύω είναι το καλό του τόπου μου, σκέφτομαι να πω...όχι για να τσιμεντώσω το ναι!!!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ένα εξαιρετικό αλλά και εφιαλτικό μυθιστόρημα, που περιγράφει τι θα ζήσουμε αν, ο μη γένοιτο, γίνει ομοσπονδία στην Κύπρο.

Όσο οδυνηρό κι αν είναι συστήνεται ανεπιφύλακτα ειδικά σε όσους ψήφισαν ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν.

Ανώνυμος είπε...

...εφιαλτικό όση εφιαλτική είναι και η Κυβέρνηση που έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου να λέει ότι στο παρόν μπλοκ γράφει και ο ίδιος. Το είπε στην βουλή των αντιπροσώπων κατά την τελευταία μέρα συζήτησης των προϋπολογισμών. Τον έδειχνε η τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση! Αν κατάλαβα καλά μάλλον θα είναι και μέλος της επιτροπής του "Χριστόφιας watch". Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω αλλά δεν ξέρω το ψευδώνυμο του. Θα ήθελα επίσης να μου λύσει και κάποιες απορίες μου όπως: Γιατί γράφει με ψευδώνυμο;
Ανέμενα να γράφει επώνυμα! Ένας βουλευτής ! ! !
Μπορεί να μου απαντήσει επώνυμα παρακαλώ;

Ανώνυμος είπε...

SARTANAKKAS = ANEF ORIWN = SPYROS = NAZIPENITAS KAI ALLOI POLLOI

Ανώνυμος είπε...

a nai je SARTANAKKAS = ASLAN

Ανώνυμος είπε...

SARTANAKKAS = IDIOT MOUFLON

Ανώνυμος είπε...

Σαν ας πούμε, αν καμιά φορά συναντηθούν ο Αβέρωφ Νεοφύτου αντίκρυ από τον Νεοκλή Συλικιώτη.

Το μέγα ερώτημα είναι : βλέπει ο ένας τον άλλο ?

Ανώνυμος είπε...

SARTANAKKAS = ANEF ORIWN = SPYROS = NAZIPENITAS
SARTANAKKAS = ASLAN
SARTANAKKAS = IDIOT MOUFLON

Εκάβη είπε...

Διάβασα το βιβλίο του κ. Ελευθερίου. Ήμουν ίσως από τα πρώτα άτομα που το εντόπισαν και που το διάβασαν. Εκτίμησα αφάνταστα την προσπάθεια να επιχειρήσει να απαγκιστρώσει την ομοσπονδιακή ρητορεία από το ακαδημαϊκό και πολιτικό της καλούπι και να την αποτυπώσει υπό μορφή ιστοριούλας. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία από μέρους του.

Απλά για να είμαι ειλικρινής, κατά την άποψή μου, δεν ήταν και τόσο πετυχημένο το εγχείρημα. Θα μου πείτε είναι και θέμα γούστου η λογοτεχνία και δεν θα διαφωνήσω. Θεωρώ ότι σε κάποια σημεία η υπερβολή «τρώει» το νόημα και ότι σε κάποια άλλα έχει λίγο «δασκαλίστικο» ύφος, δηλαδή αντί το νόημα να αποδίδεται από την ίδια την ιστορία, ο συγγραφέας ένοιωθε την ανάγκη να το πει λίγο σαν διάλεξη, είτε μέσω των σκέψεων και των γραπτών του πρωταγωνιστή, είτε στους διαλόγους που είχε με την γυναίκα του, τους φίλους του και κυρίως με τον γαμπρό του.

Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου το τέλος. Δεν θα κάμω spoiler για όσους δεν το διάβασαν, απλά το θεωρώ κακή επιλογή. Κατά τα άλλα εγώ νομίζω είναι καλά να διαβάσουν το βιβλίο αυτό τα άτομα που δεν κατανοούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι πρόνοιες της διζωνικής, γιατί καταφέρνει να εξηγήσει αρκετούς από αυτούς μια χαρά, σε αυτό ουδεμία ένσταση. Ο μέσος καλός γνώστης της όμως, ο οποίος δεν έχει ανάγκη από «μαθήματα», ίσως το βρει λίγο αδιάφορο, όπως και εγώ.

Υ.Γ. θα γελάσετε αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Τελικά ο πρωταγωνιστής έμενε στην Λευκωσία ή στην Λάρνακα;

Ανώνυμος είπε...

Αν γραφόταν κάτι ανάλογο πριν 100 χρόνια για τον ελληνισμό της Πόλης πχ ή της Σμύρνης, του Πόντου, της Ίμβρου, της Τενέδου κλπ δίκαια θα κατατασσόταν στα βιβλια επιστημονικής φαντασίας.

Το θλιβερό είναι ότι μετά από τόσα παραδείγματα, ακόμα δε βάλαμε μυαλό ενώ κάποιοι με περισσή αφέλεια προβαίνουν ακόμα και σε ''γενναίες προσφορές''

Ο Θεός να μας προσέχει


ΠΧ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνισμός της Πόλης, της Σμύρνης και του Πόντου χάθηκε επειδή επικράτησαν εθνικιστικές λογικές.

Με τον ίδιο τρόπο που χάθηκαν οι μουσουλμανικοί πολιτισμοί της Κρήτης και της Μακεδονίας.

Είναι αυτές οι λογικές που πρέπει να πολεμήσετε, αν θέλετε να σωθεί ο Ελληνισμός της Κύπρου.

Ανώνυμος είπε...

SARTANAKKAS = ANEF ORIWN = SPYROS = NAZIPENITAS
SARTANAKKAS = ASLAN
SARTANAKKAS = IDIOT MOUFLON

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνισμός της πόλης ξεκληρίστηκε ως αντίδραση των Τούρκων στη έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

θέλω να κάνω ένα σχόλιο για το μύνημα που έβαλε η επιτροπή για την αρχόντισα, βάλανε μια φωτογραφεία της Κυρίας Φωτεινής που της δίνουν ένα χαρτι τυλιγμένο καποιοι τέκτονες, δηλαδή μασώνοι, μάλλον είταν απο την κηδεία του Τασσου ισος η καποια άλλη εκδήλωση....άρα ο Τασσος είταν τέκτονας δηλαδή μασώνος. Το έχω πεί πολλές φορές , η επιτροπή έχει χαμηλό IQ , σας το είπα πολλές φορές, τόσες φοτωγραφίες έχει η κυρία Φωτεινή και εσείς της βάλατε μια στην οποια είναι με μασώνους!!!!!

κοιμάστε πάνω σας.

Φυσικά έμενα δεν με ενοχλεί αυτό και για να είμαι ειληκρηνής εάω ο Τασσος είταν τέκτονας, τότε κέρδισε βαθμούς απο εμένα, αλλά επιδή στην Κυπρο Οι τέκτονες είναι παρεξηγημένοι, και θεωρουντε αιρετικοί τότε κάνετε ζημιά στον Τασσο με αυτή την φωτογραφία......ξυπνάτε ρε αχαπαροι τηςεπιτροπής

Ανώνυμος είπε...

Καλάν την αρχόντησσα έχουμαιν την ακουστά, εν καλή γενέκα.
Εμέναν η μάνα μου εν παράλιτι, σινταξοιούχα καθαρίστρηα του νοσοκομίου Πάφου.
Ο τζιήρης μου εσκοτώθικεν στο πραξικόποιμα στη Λεμεσσό. Ο αρφός μου ο μιάλος εσκοτώθικεν στην ισβολή στον Καραβά. Ο μιτσής επιαστιν εχμάλοτος τζιε εν αγνοούμενος. Εγιό ίμαι ελέφτερη επαγγελματίας στι Σιγγρού. Έρκομε πολλά τακτικά τζιέ σάζω τι μάνα μου στο γεροκομίο στο Μέσα χοριό. Η αρφή μου η μεγάλη επαίθανεν που τα ναρκοτηκά πριν 13 χρόνια. Την μιτσιάν ετσήλλισεν αυτοκήνιτο εξο πυ τιν αστινομήαν πριν 5 χρόνια τζιε παίθανεν.
Μακάρη νάσαστιν ούλλη σας καλά.

Ανώνυμος είπε...

να κάνω ένα σχόλιο για τον ήρωα του Βιβλιου του Πανίκου, ανθρωπος αυτός λογικά δεν 'εζησε ούτε είδε ποτέ πόλεμο για να μην θέλει να παραδώσει το οόπλο του, εκτός εάν βλέπει μονον Ραμπο, που μόνον σκοτώνει και ποτέ δεν σκοτώνετε. ¨εχει και μια κόρη λέει . τι προτιμά? να μείνει η κόρη του ορφανή ? η να μεγαλώσει αυτός την κόρη του μέσα σε μια ειρήνη και χωρίς πολεμο?

έχει δει ποτέ πώς είναι ένας αληθινός πόλεμος??

κλανιές, μόνον κλανιές, το ξέρει ο Ραμπο Πανίκος οτι η τουρκία είναι υπερδύναμη? τι να κάνει το 'οπλο ο Ραμπο όταν τον βομβαρδιζουν τα F16??

ατε ολάν παναύρκα όλοι σας , κλανίες και κλανίες , παρετάτε,,,,,μα που ζειτε ?

Ανώνυμος είπε...

το ΑΚΕΛ ζητά μόνο υποταγή

κανενός είδους αντίσταση

Ανώνυμος είπε...

Ανώνημε,΄θα κανουμε αντίσταση με πόλεμο??? με την Τουρκία?? με τον 5 μεγαλύτερο στρατό του κόσμου? αυτό δεν είναι αντίσταση αλλά αυτοκτονία η μαζοχισμός. Εάν θές να κάνεις τον Ραμπο, πήγαινε να πολεμήσεις στο Αφγανιστάν η το Ιράκ. Επέλεξε με οπιοα πλευρά θες να πολεμήσεις και πήγενε.

η σωστη αντισταση γίνεται με το μυαλό και Οχι με τα όπλα

Ανώνυμος είπε...

Εξ άλλου αθθυμάστε τες κλανιές των μοτοκωλοισυκλετιστών τότες;
Να πάσιν στα κατεχόμενα με το αβρατινί ιμίσιημου.
Σύρνουν τους δκιο κάτω οι Τούρτζιοι εγίνησαν χαμός. Εφακκούσαν τα πόδκια τους στον κώλον τους.
Πόρτους, κλάνουν τζιοι γάροι καλλίττερα.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχαμεν τρόπον να συνάομεν τους πόρτους που σύρνουν οι αμπάλατοι μας, στα . . . μετώπισθεν, ήτουν νάχουμεν μούκτιν βιοαέριον τζιαί για τες ανάγκες μας και εξαγωγήν ακόμα.
Έτην δουλειάν πούπρεπεν να κάμνει ο Λάζαρος Μαύρος. Να βοηθήσει τζιαί λλίον το περιβάλλον. Να αφήσει τον Πορδίκιν αθκιασερόν να μετρά καντούνια.

Ανώνυμος είπε...

Έν έσιει τρόπον φίλε μου να συνάξεις τους πόρτους τους. Ο κώλος τους εν ανοικτός πολλά. Ότι σωλήναν τζιάν βάλεις μέσα, εν να χάνει που τες πάντες.

Ανώνυμος είπε...

o ηλιαδης ειναι οφιλος του Γιωρκατζιη τουτος που εχει δυο κοππελουδθια ιερομοναχους και παει καθε κυριακη στην εκκλησια τζιαι το παιζει καλος χριστιανος ; ή καποιος αλλος οπως λαλουσε καποιος σε προηγουμενη αναρτηση που καμνει πιατσα στην πλατεια οχι;

Ανώνυμος είπε...

Μα μπορεί να είναι το ίδιο άτομο. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Ανώνυμος είπε...

πώς ακριβώς ονομάζεται τούτη η ασθένεια που κάμνεις διάλογο με τον εαυτό σου είπαμε;

Ανώνυμος είπε...

SARTANAKKAS = ANEF ORIWN = SPYROS = NAZIPENITAS
SARTANAKKAS = ASLAN
SARTANAKKAS = IDIOT MOUFLON

Ανώνυμος είπε...

Λάομαν.

Ανώνυμος είπε...

Μα η πρώτη κυρία εν η χήρα που στους 6 μήνες αρμάστην τον κουμπάρο.Ετσεί εν η κυρίες

Ανώνυμος είπε...

αν διάβαζε το βιβλίο ο τάσος παπαδόπουλος λέτε να μην υπόγραφε την 8η Ιουλίου που λέει πως η όποια λύση θα είναι λύση ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

τώρα που να διαβάσουν το βιβλίο να δούμε αν θα αλλάξουν τη θέση τους για ομοσπονδία το δήκο και η εδέκ...

Ανώνυμος είπε...

αλλαξα την πηλε,ο
σχιζο(φρενο)πουλλος εχτες εμαχετουν να μας πει οτι η εδεκ ποττε δεν εδεχτηκεν την διζωνικοτητα!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι, εν "εδέχτηκε" τη διζωνικότητα...όπσου ήταν υπουργός άμυνας του κληρίδη έπαιζε πελλό...
τσιε πρόσφατα άμαν καπαρτίζει για την 8ης Ιουλίου πάλε έπαιζε πελλο...

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο μαλάκες μπορεί να είσαστε επιτέλους και επιτίθεστε παντού στο ΕΛΑΜ.
Δεν βλέπετε ότι μας πολεμούν τόσο πολύ όλοι οι λεγόμενοι "αντιφασίστες";
Δεν βλέπετε ότι είμαστε αγνοί νεολαίοι που πάνω μας θα βασιστείτε για την εκστρατεία κατά του νέου σχεδίου;

Τελοσπάντων...

Το βιβλίο είναι καταπληκτικό και το συστήνω ανεπιφύλακτα στον καθένα. Είναι κάπως υπερβολικό βέβαια αλλά δίνει σε βραχύ χρόνο αυτά που θα γίνουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε περίπτωση λύσης τέτοιου τύπου.
Το δε τέλος του συνταρακτικό αλλά απόλυτα ρεαλιστικό κατά την άποψη μου. Ο Ελληνισμός της Κύπρου θα βρεθεί σε μια φάση που θα έχει μόνο δύο επιλογές. Την φυγή προς το εξωτερικό ή την υποδούλωση στις τουρκικές ορέξεις...

Ελαμίτης


YΓ. Είναι αστείο να συγκρίνετε το υπαρκτό ΕΛΑΜ με μια ανύπαρκτη ιστοσελίδα (που πιθανότατα την έφτιαξε κάποιος προβοκάτορας) το ΦΑΣΙΚ. Κάποιοι εδώ μέσα δεν έχουν τον Θεό τους...

Ανώνυμος είπε...

φαίνετε ότι ο ελαμίτης @11:30 συμφωνεί με την "επιτροπή" για το πόσο καλό εν το βιβλίο....συμφωνεί κυρίως ότι διαφωνεί με τη λύση ομοσπονδίας....
οπότε αντικειμενικά το christofias watch αποδεικνύεται πως προωθεί και διαδίδει θέσεις του ελαμ....

"μπράβο"

APXIΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Η Κύπρος εάλω από κάτι ονειροπόλους φανατικούς που θα έκαμναν την Ένωση,μα κάτι επήεν λάθος τζι εκάμαν την τελικά,αλλά με την Τουρκία.Και σήμερα θεωρούν τη διχο-Ττόμηση ως the second best solution. Να τους φτύσεις εν κρίμαν το σάλιον.

Ανώνυμος είπε...

Ο μαλάκας που βαστά την κκελλέν του πας τη φωτογραφία ποιός ένι;

Ανώνυμος είπε...

Τζινος που γοραζει το βιβλιο και καταλαβει οτι επεταξεν τα ριαλλια του

Πλαστήρας είπε...

Το βιβλίο περιγράφει ένα καφκικό εφιάλτη όπως μας τον σχεδιάζουν οι Τούρκοι, οι Βρεττανολι και τα εδώ μίσθαρνα γιουσουφάκια τους.

Ανώνυμος είπε...

Ζαττίν η πολιτική σας εν τόσο ρεαλιστικ΄η όπως τζιαι τα μυθιστορήματα.