Αντιστεκόμαστε στο Νενεκισμό!

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010


Η άνοδος του Δ. Χριστόφια στην εξουσία, σήμανε την αναβίωση και την αναθέρμανση του Νενεκισμού.

Τα διάφορα αμετανόητα νενέκια (τους οποίους βεβαίως διαχωρίζουμε από καλόπιστους παρασυρμένους από απελπισία ή από ευχολόγια ψηφοφόρους του "ΝΑΙ" του 2004), ερμήνευσαν (πω πω τι ευφυία!) τον αποκλεισμό του Τ. Παπαδόπουλου από το 2ο γύρο των εκλογών, ως καταψήφιση της πολιτικής του (ναι ρε φωστήρες; Σε 3 χρόνια το 24% σας έγινε 66%;).

Και με αφορμή τις συνεχείς παραχωρήσεις του Χριστόφια, έκαναν μπαϊράμι με το νου τους, χωρίς καμία ένδειξη καλής θέλησης από την τουρκική πλευρά, ότι "φθάνει η λύση" και "έρχεται η λύση" και άλλα πολλά.

Τελευταία, έκαναν κίνηση στη Λεμεσό, με διάφορα γνωστά περιθωριακά νενέκια που πρωταγωνίστησαν το 2004, απέκτησαν και εβδομαδιαία εφημερίδα, αλλά και άνοιξαν δικό τους blog, το οποίο βεβαίως τους το διαφήμισε και καταλλήλως η ναυαρχίδα του ΝΑΙ, ο γνωστός "ΠΟΛΙΤΗΣ". Το blog τους "Επανένωση 2010" άλλως nenekia.com, ανακοινώθηκε ως αντιστάθμισμα στο christofias-watch. Βεβαίως, η πολλή σοβαροφάνεια και το μαζεμένο συντηρητικό σοβαροφανές στυλ της σελίδας, μάλλον κάνει τους αναγνώστες να νυστάζουν (ούτε η επιστράτευση του "χιούμορ" της λεγόμενης Δρακούνας, κατάφερε να κινήσει το ενδιαφέρον).

Οι ιδέες δε δολοφονούνται!

Στα πλαίσια της πολιτικής της προπαγανδιστικής διάδοσης του Νενεκισμού, προσπαθούν να αποδομήσουν τους κύριους ιδεολογικούς εκφραστές της Αντικατοχικής Πολιτικής, που αποτελεί το μοναδικό ουσιαστικό αντίβαρο στο Νενεκισμό. Έτσι, κτυπούν ανελέητα εναντίον του Βάσου Λυσσαρίδη, μέσω συμβούλων, χαζονεολαίων και κομπλεξαρίων των εφημερίδων τους. Προσπαθούν ξανά να δολοφονήσουν πολιτικά το Γιατρό, όπως προσπάθησε η ΕΟΚΑ Β, όπως προσπάθησε το ΑΚΕΛ στους καφενέδες, έτσι και αυτοί σήμερα προσπαθούν να οδηγήσουν σε απαξίωση το Βάσο Λυσσαρίδη και να φιμώσουν τη φωνή του.




Φιλούθκια μου Νενέκια, πρέπει βοηθήσετε με! Πρέπει αφήνετε ούλον το Τούρκον, να έρκεται σε Κύπρον τζιαι να μινίσκει ιδαμέ! Πρέπει κάμετε Τουρκίας τζιαι άλλον υποχωρήσεις, μεν ιφκεί το Έρογλου! Πρέπει μαζί παλέψουμεν με σύντροβον Γρουστόφκια, Αναστασιάδην κιοφτέ τζιαι Αττίλαν μάστρον μου τζιαι Γκρίζων Λύκων ψηφοφόρων PTK, εναντίον εθνικιστών-σωβινιστών γκιαούρ!



Το χαστούκι που έφαγαν από τον Ταλάτ μάλλον δεν πρόκειται να τους κάμψει. Θα συνεχίσουν μάλλον να φταίνε τον εθνικισμό των Ελληνοκυπρίων θα λένε ότι "αργήσαμε και χάσαμε το μομέντουμ του 2004", θα καλέσουν πιθανότατα το Χριστόφια να δείξει ακόμη περισσότερη υποχωρητικότητα, αλλά μάλλον απίθανο να τους δούμε να πουν ότι τελικά φταίει η Τουρκία και ο φασισμός της για την κατάσταση στην Κύπρο.



Βεβαίως, εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις ιδεολογικές ερπύστριες του Νενεκισμού. Θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε το δίκαιο μας όραμα για μια ελεύθερη Κύπρο. Τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Θα συνεχίσουμε να θέλουμε και να διεκδικούμε μια Κύπρο που "τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια" και που ο κυπριακός ελληνισμός θα συνεχίσει να είναι ελληνισμός.


Παραφράζοντας το δολοφονημένο από τους πρωτεργάτες της διχοτόμησης και της διζωνικής, ιδεολογικούς προπάτορες του Νενεκισμού - φασίστες της ΕΟΚΑ Β, Δώρο Λοΐζου:

Νεοταξικά νενέκια, θα σας αντισταθούμε, όποιοι και να είσαστε, όσοι και να είσαστε, όσο δυνατοί και να είσαστε!


Πράξανδρος για το christofias-watch


Σημείωση: Πιστέ φίλε μας από το εξωτερικό, σε ευχαριστούμε για τη φωτογραφική σύνθεση! Σε αναμένουμε πως και πως για φαγητό στο Αιγαίο.

39 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

GIA NA MPORFEIS NA MILAS XREIAZESE ADEIA APO TO GRAFEIO D WS AKOLOUTHOS.


GIA NA MPOREIS NA MILAS PREPEI NA ASPASTEIS TON MOUSOULMANISMO, NA ALAXSEIS KOMMA NA GINEIS ME TO AKEL, NA XEIROKROTAS ME TON RUTHMO POU THA SOU PEI TO AKEL, NA PERPATAS STON VHMATISMO TOU KOMMATOS, NA MILAS MISA ELLHNIKA KAI MISA TOURKIKA, NA EISAI ANORTHOGRAFOS, NA XSEREIS RWSSIKA TZAI OXI EGGLEZIKA , NA MIASAS TON LUSSARIDI, NA EXEISPRODWSEI TON MAKARIO, NA AGAPAS TOUS EGGLEZOUS ESTW KAI AN DEN MILAS AGGLIKA AFOU THA SOU KANOOUN METAFRASH OI SUNAGWNISTES THS EOKA B, NA NOMIZEIS OTI O CHE HTAN KOUMOUNISTHS TZAI OXI SOSIALISTHS, KAI TO KYRIWTERO NA KATARIESE THN WRA POU ESTAMATHSAN OI TOUTKOI STHN AMMOXWSTO TO 74 KAI DEN SUNEXISAN NA MAS PIASOUN OULOUS NA HSUXASOUME.
P.S. NA EXEIS PANTA ASVESTH MESTO KAPO TOU AUTOKINITOU GIATI POTE DEN XSEREIS POTE TO KOMMA THA SOU ANATHESEI KAPOIA APOSTOLH EKTAFHS

FILAKIA PRODOTAKIA AKELAKIA

ΠΑΟΛΑ είπε...

Σςςςςςςςςς.

Μη μιλάτε αντικαθεστωτικοί. Το τμήμα Δ της ΚΥΠ επαγρυπνεί. Ο μεγάλος αδερφός παρακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΔΑΜΕΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΖΙΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Το τμήμα Δ παρακολούθησε την Πάολα με τον Ρήγα να χώνουνται πουκάτω που τον τάφο! Ιντα που καμνες ρα τζιαμέ?

Ανώνυμος είπε...

GIA NA EXEIS DIKAIOMA NA MILAS PREPEI NA ASPASTEIS TON MOUSOULMANISMO, NA ALAXSEIS KOMMA NA GINEIS ME TO AKEL, NA XEIROKROTAS ME TON RUTHMO POU THA SOU PEI TO AKEL, NA PERPATAS STON VHMATISMO TOU KOMMATOS, NA MILAS MISA ELLHNIKA KAI MISA TOURKIKA, NA EISAI ANORTHOGRAFOS, NA XSEREIS RWSSIKA TZAI OXI EGGLEZIKA , NA MISAS TON LUSSARIDI, NA EXEIS PRODWSEI TON MAKARIO, NA AGAPAS TOUS EGGLEZOUS ESTW KAI AN DEN MILAS AGGLIKA AFOU THA SOU KANOOUN METAFRASH OI SUNAGWNISTES THS EOKA B, NA NOMIZEIS OTI O CHE HTAN KOUMOUNISTHS TZAI OXI SOSIALISTHS, KAI TO KYRIWTERO NA KATARIESE THN WRA POU ESTAMATHSAN OI TOURKOI STHN AMMOXWSTO TO 74 KAI DEN SUNEXISAN NA MAS PIASOUN OULOUS NA HSUXASOUME.
P.S. NA EXEIS PANTA ASVESTH MESTO KAPO TOU AUTOKINITOU GIATI POTE DEN XSEREIS POTE TO KOMMA THA SOU ANATHESEI KAPOIA APOSTOLH EKTAFHS

Ανώνυμος είπε...

τον πιο καλο νεκτροθαφτη
το ΑΚΕΛ μπορει και εκολαπτει

ΡΕ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΗς ΔΙΚΑΙΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΖΑΙ ΕΠΗΡΑΜΕ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Έλεος με τούτα τα χυδαία κόμεντς. Συναχτείτε ρε

Ανώνυμος είπε...

Μα που εχάθηκε ο boby sands?

Γιώργος είπε...

Σάννα τζαι εξεκίνησε το www.epanenosi.com να σας ενοχλεί? Εν γι'αυτό που το κατηγοράτε?

"Βεβαίως, η πολλή σοβαροφάνεια και το μαζεμένο συντηρητικό σοβαροφανές στυλ της σελίδας, μάλλον κάνει τους αναγνώστες να νυστάζουν"

Αν κάμνει κάποιους να νυστάζουν το εν λόγω μπλογκ κυρίες και κύριοι της επιτροπής, είναι γιατί τα δύσκολα θέματα εν αντιμετωπίζονται με τα "Αντιστεκόμαστε στο Νενεκισμό!" και άλλους λαικισμούς. Welcome to the real world. Όποιου αντέχει ο εγκέφαλος του να συζητήσει σοβαρά παρά να ξιτιμάσει ας έρτει τζιαμέ. Εσάς πάντως της επιτροπής, εν σας θωρώ να επιβιώνετε ούτε μιαν ώρα τζιαμέ. Θέλει εγκεφαλικά κύτταρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε μαστροι του μπλογκ αυτου , εγω διαφωνω με τον καταστροφεα Χριστοφια και οι τελευταιες εξελιξεις με κανουν να ανησυχω.

Τι μπλογκ εχετε που δεν ασχολειστε με τα ζητηματα της επικαιροτητας (βλεπε οδηγιες Ταλατ που τους μαστρους του , για την χαρην που μας καμνουν να δεχτουν την Εκπεριτροπης προεδρια , βλεπε τους φορους-βλεπε την παταγωδη αποτυχια του προσωπου το οποιο αντιπολιτευεστε) ;

Που σου νευκω που παεις , η κατασταση.

Η επικαιροτητα , δεν ειναι το οτι ανοιξε ενα νεο μπλογκ. Δεν ειναι στο Ιντερνετ που επηρεαζουν αμεσα οι πραξεις της κυβερνησεις και δεν ζουμε στο κυβερνωχωρο.

Ναι , και το Ιντερνετ ειναι ενα πεδιο προπαγανδας. Ναι και το τι συμβαινει στο Ιντερνετ ειναι αξιο σχολιασμου. Αλλα ολα τα θεματα αξιολογουνται σε μια βαση , αναλογα με την σημασια τους. Δηλαδη γραφεις και για το μπλογκ αυτο , ασχολεισαι και με τα μειζονα θεματα της επικαιροτητας πρωτιστα.

Ενα οποιοδηποτε πολιτικο μπλογκ εκτος τα Επανενωσης η Ακελγιαπαντα , θα ειχαν πρωτο θεμα τα θεματα της επικαιροτητας.


Νομιζω πως ζητε στον κοσμο σας.

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Φίλε πιο πάνω,

Ασχοληθήκαμε κατά κόρον με θέματα επικαιρότητας όπως η ανασύσταση του Τμήματος "Δ", η κλοπή σημαίας από τον τάφο του Προέδρου Παπαδόπουλου, καθώς και η οργάνωση σε πολλά επίπεδα του Νενεκισμού.

Για τις προτάσεις Ταλάτ, εννοείται ότι ετοιμάζεται ανάρτηση.

Οπότε, μάλλον άδικη και υπερβολική η κριτική.

Ανώνυμος είπε...

Haravgi 13/6/2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ - Συνεδρία Υπουργικού-Εθνικού στις 5/8/1975 (συνέχεια)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ*

Μετακίνηση Τουρκοκυπρίων

Ιωαννίδης. Εξέφρασε την άποψη κατά πόσο δεν θάταν προτιμότερο αυτή η Συμφωνία, για να μην πάρει τόση επισημότητα, να γινόταν στο επίπεδο της επιτροπής για τα ανθρώπινα θέματα. «Στην ουσία, συμφωνώ με τις απόψεις του κ. Φάντη».

Λυσσαρίδης: Ξαναπαίρνοντας το λόγο, είπε -περίπου- τούτα: «Δεν απαντήθηκαν τα βασικά επιχειρήματά μου. Δεν θα επαναλάβω. Στην απειλή Ντενκτάς (διώξιμο Καρπασιτών) μπορούσαμε να αρνηθούμε συζήτηση. Ο Ντενκτάς δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει την απειλή του εν όψει της Γ. Σ. του ΟΗΕ. Θα ήταν τρομερά εκτεθειμένος. Η Συμφωνία μας αποδυναμώνει. Δείχνει ότι υπάρχει πρόοδος και το Αμερικανικό Κογκρέσο θα επηρεαστεί στην απόφασή του. Υπάρχει αναβρασμός μέσα στο λαό.»

Τάσσος: «Η μετακίνηση των Τ/κ είναι κακό και όλοι συμφωνούμε. Το Εθνικό-Υπουργικό (συνεδρία στην Αρχιεπισκοπή) ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΣΙΤΩΝ και τη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής για ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν συμφωνώ, όμως, με τα συμπεράσματά των κ. Λυσσαρίδη. Να δούμε πώς θα μειώσουμε ορισμένα μειονεκτήματα.

(Α). Να δείξουμε ότι δεν πήραμε πραγματικά ανταλλάγματα για την Καρπασία. Να τονίσουμε ότι η κυβέρνησή μας βρέθηκε μπροστά σε απειλή. Υπάρχει αναβρασμός μέσα στους πρόσφυγες, κατά πόσο θα γυρίσουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

(Β). Το Κογκρέσο θα επηρεαστεί μονάχα, αν οι προτάσεις Ντενκτάς θα είναι λογικές και προδιαγράφουν πρόοδο.

(Γ). Να διευκρινιστεί ότι η συμφωνία δεν προδικάζει, κατ' ανάγκη, λύση διζωνική. Και ότι δεν αποκλείει την πολυπεριφερειακή ομοσπονδία.»

Βενιαμίν: «Η μετακίνηση δεν είναι έξω από τις απόψεις μας. Να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη α) ότι αυτό δεν προδικάζει την τελική λύση και β) να προσέξουμε τη δουλειά μας προς το Κογκρέσο.»

Χριστοφίδης: «Αν δε δεχόμασταν την μετακίνηση των Τ/κ ο Ντενκτάς θα έδιωχνε τους εγκλωβισμένους και θα έκαμνε και τη μετακίνηση των Τκ.»

Μακάριος: «Ποια, τελικά η συμβουλή σας, στο θέμα;»

Λυσσαρίδης: «Να κάμει ό, τι θέλει ο Ντενκτάς.»

Μακάριος: «Αν δεν αφήναμε τους Τ/κ να φύγουν, αυτό θα ήταν σε βάρος μας. Μια τέτοια θέση θα ήταν αδύνατη θεωρητικά και πρακτικά. Θα διερωτούνταν διεθνώς γιατί τους κρατούσαμε σαν ομήρους. Υπήρχε προηγούμενη δήλωση ότι οι Τ/κ είναι ελεύθεροι να πανε όπου θέλουν, φτάνει να μην εγκατασταθούν σε σπίτια των Ε/κ. Δεν δεχτήκαμε την άποψη του Τάσσου. Δεν είναι ορθή.

Το θέμα των Τ/κ -της μετακίνησης τους- θα μπορούσαμε να το χειριστούμε είτε με μια ανοικτή δήλωση, ότι είναι ελεύθεροι να παν όπου θέλουν, είτε δεχόμενοι σιωπηρώς και με κλειστά μάτια τη μετακίνησή τους. Αυτό είναι το κύριο. Θα προτιμούσα τη μονομερή ενέργεια, αντί της Συμφωνίας, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αυτό που προδικάζει ή επηρεάζει την τελική λύση περί διζωνικής. Είναι γεγονός ότι οι Τ/κ φεύγουν και έχουμε σχετικές πληροφορίες γι' αυτό. Σ' ένα χωριό η Επιτροπή Μερίμνης πήγε να διανείμει τρόφιμα και βρήκε ότι έλειπαν κάπου 100 Τ/κ. Ρώτησαν που είναι οι 100 και τους είπαν ότι έφυγαν - πήγαν στο βορρά.

Στο θέμα της λύσης αποκλείω εντελώς να είναι πολυπεριφερειακή. Οι Τ/κ δεν θα επιτρέψουν. Δεν είναι εφικτή λύση. Η λύση θα είναι διζωνική. Αυτό δεν θα διακηρύξουμε τώρα.

Α) Διότι δυσκολότερα οδηγεί στη διχοτόμηση.

Β) Το κυριότερο, διότι δεν συνεπάγεται μαζική μετακίνηση πληθυσμών, έχουμε τώρα μια κατάσταση. 40% του εδάφους μας είναι υπό κατοχή. Και αν έχουμε μερικές νησίδες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε πολυπεριφερειακή. Διαφωνώ με τον κ. Παπαδόπουλο να μιλήσουμε στο ανακοινωθέν για πολυπεριφερειακή.

Για μένα το κύριο πρόβλημα είναι εκείνο των προσφύγων. Αυτό δημιουργεί αναβρασμό. Διερωτούνται, θα πάνε στα σπίτια τους, δεν θα πάνε; Ας υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι εγκαταλείπουν το 10-15% του εδάφους που κατέχουν. Σ' αυτό θα παν οι πρόσφυγες (όλοι ― και 10% να κρατήσουν οι Τούρκοι το πρόβλημα των προσφύγων παραμένει. Και θα κατακρίνουν την κυβέρνηση ότι τους καταδίκασε να μην πάνε στα σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

Η επιστροφή όλων των προσφύγων είναι μέρος των αποφάσεων Σ. Α. Είναι σαφής απόφαση. Ισως να υπάρχει λύση και γι' το πρόβλημα. Μια συμφωνία, ότι "αυτή η περιοχή να διοικείται από τους Τ/κ και σ' αυτή να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες, όσοι θέλουν". Κι εμείς, να δεχτούμε να κτίσουμε σπίτια για τους Τ/κ, με δικαίωμα για όλους να έχουν ελεύθερα, ιδιοκτησία, οπουδήποτε. Οι Ε/κ σε περιοχή που διοικείται από Τ/κ και αντίστοιχα οι Τ/κ σε περιοχή που διοικείται από Ε/κ, να υπάγονται αντίστοιχα στην κοινοτική τους διοίκηση. Ασφάλεια θα έχουν.

Μια τέτοια σκέψη έχει βάση και η λογική. Αφαιρεί επιχειρήματα από τους Τούρκους. Εχει την ανθρωπιστική πλευρά που συγκινεί και είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεν λέω να την προτείνουμε τώρα. Είναι μια σκέψη.

Επαναλαμβάνω ότι η πολυπεριφερειακή -στις νέες συνθήκες- δεν είναι εφικτή. Σημασία έχει η έκταση της τ/κ περιοχής. Δίνω μέγιστη σημασία σ' αυτό το ζήτημα. Και στο ζήτημα των προσφύγων.»

Τάσσος: «Να μη διακηρύξουμε μια τέτοια θέση (ότι η πολυπεριφερειακή δεν είναι εφικτή). Πρέπει να έχουμε τις απόψεις των Τούρκων.»

Λυσσαρίδης: «Και η διζωνική δεν είναι εφικτή, Μακαριώτατε. Να κατανοήσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δική τους γραμμή λύσης του Κυπριακού. Και Τουρκία το ίδιο. Οι ΗΠΑ θέλουν διχοτόμηση. Η Τουρκία δεν θέλει (διχοτόμηση) επειδή θα έχει την Ελλάδα στα νότια σύνορά της. Και έτσι θα έχει και τη δυνατότητα (η Ελλάδα) να διαδραματίσει ρόλο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Απ' εδώ πρέπει να ξεκινούμε. Γι' αυτό, μόνο ο αγώνας θα μας σώσει. Να προετοιμαζόμαστε, να εξοπλιζόμαστε. Πρώτα αμυντικά κι ύστερα να πάμε παρακάτω. Να αρχίσουμε να παρενοχλούμε τους Τούρκους μ' επιθέσεις στα εδάφη που κατέχουν. Και η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να κάμει πόλεμο με την Τουρκία. Η κατάσταση της Τουρκίας είναι οικτρή. Απομονωμένη. Γραμμή μας η εθνική επιβίωση.»

Μακάριος: «Κάναμε λάθος να δεχτούμε την Ομοσπονδία; Και οι δύο μορφές είναι επικίνδυνες.»

Λυσσαρίδης: «Συμφωνώ μαζί σας Μακαριώτατε. Γι' αυτό βασικό θέμα είναι η αγωνιστική διάθεση του λαού και προετοιμασία να πάρουμε πίσω το βορρά.»

Μακάριος: «Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να διώξουμε την Τουρκία με πόλεμο. Πιστεύω στην αμυντική θωράκισή μας.»

Λυσσαρίδης: «Αμυνα με προοπτική την επίθεση.»

Κληρίδης: «Με πολλή ελαφρότητα μιλάμε για πόλεμο με την Τουρκία. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται ένας πόλεμος και μπαίνει σ' αυτόν και η Ελλάδα. Ποιο θα 'ναι το αποτέλεσμα; Η Ελλάδα θα προχωρήσει να πάρει εδάφη στον Εβρο. Η Τουρκία να πάρει νησιά. Και τελικά θα κάτσουν να διαπραγματευθούν. Στο μεταξύ, η Κύπρος θα καταληφθεί από την Τουρκία, ολόκληρη. Και δεν υπάρχει θέμα Κύπρου.»

Μακάριος προς Λυσσαρίδη: «Αν καλά σας μεταφράζω αυτό σημαίνει να διακόψουμε τις συνομιλίες και να προετοιμαστούμε, από κάθε άποψη, για πόλεμο, μακρόχρονο.»

Λυσσαρίδης: «Μάλιστα.»

Ανώνυμος είπε...

Ευδόκας: «Να γίνει νέα συνεδρία του Υπουργικού-Εθνικού Συμβουλίου για καθορισμό γραμμής για εθνική επιβίωση.»

Φάντης (ΑΚΕΛ): «Απαντώ στον Ευδόκα. Γραμμή υπάρχει. Αυτή που καθορίστηκε στη Σύσκεψη Κορυφής Λευκωσίας - Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβρη. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, Μακαριώτατε, δώσατε γραπτές οδηγίες στον κ. Κληρίδη για τις προτάσεις που υπόβαλε στον κ. Ντενκτάς στον πρώτο γύρω των συνομιλιών.

Γιατί, λοιπόν, τίθεται θέμα γραμμής; Εκτός αν τώρα, θέλουμε να άρουμε την έγκρισή μας στην Κοινή Γραμμή, οπότε πρέπει να συνεννοηθούμε με την ελληνική κυβέρνηση.

Ομως έχει τεθεί και θέμα τακτικής με όσα έχουν λεχθεί για προετοιμασία, για πόλεμο με την Τουρκία. Και αυτό είχε αποφασιστεί στη Σύσκεψη Αθηνών.

Νομίζω ότι τέτοιες απόψεις μόνο στην αυτοκτονία της Κύπρου θα οδηγήσουν, αν γίνουν δεκτές. Τίθεται, όμως και θέμα αν εμείς έχουμε δικαίωμα να ρυμουλκήσουμε την Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία. Και αν ακόμη η Ελλάδα είναι έτοιμη για έναν πόλεμο με την Τουρκία, το αποτέλεσμά του για την Κύπρο είναι η πλήρης καταστροφή της. Γι' αυτό θεωρώ απαράδεκτες τέτοιες απόψεις.»

Βενιαμίν: «Σε περίπτωση πολέμου, πρέπει να ξέρουμε ότι η Τουρκία σε 24 ώρες θα καταλάβει όλη την Κύπρο.»

Μακάριος: «Δεν πιστεύω στον πόλεμο. Ναι στην άμυνα. Η Ελλάδα δεν θα κάμει πόλεμο.»

Ακολούθησε διάλογος για το Ανακοινωθέν. Τελικά ο Τάσσος ετοίμασε ένα σχέδιο και ανατέθηκε σε μια επιτροπή να συντάξει το τελικό κείμενο.

Νέα συνεδρία Υπουργικού - Εθνικού στις 18 τρέχοντος.


Βοήθημα: Εγγραφα Κ. Ε. ΑΚΕΛ

* Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης είναι πρώην ανώτατο στέλεχος ΑΚΕΛ.

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ είπε...

Αφήνετε (τζε γράφετε) ότι πκιό αισχρό έχω δει στον Κυπριακή μπλοκόσφαρα. Τζε σβήνετε σοβαρές αναφορές στην σχέση που έσιει ο Φτωχόπουλος μe τους αστούς τζε δη τους οργανωμένους εθνικιστές γονιούς του English School.

Υπάρχουν κανόνες στο bloging που πρέπει να σέβεστε αν θέλετε να σας πέρνουν σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΗΛΗΘΙΟ BLOG ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ

ΠΑΟΛΑ είπε...

Ο άτιμος ο Ταλάτ! Τα τορπιλλίζει όλα! Πάνε οι συνομιλίες, πάει η λύση, η επανένωση.

Τόση επαναπροσέγγιση και πήγε χαμένη!

Ωιμέ!

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Το γιατί οι νενέκοι θύμωσαν και έκαναν post διάφορα υβριστικά και άσχετα σχόλια στο blog, είναι εμφανές. Είδαν από προχθές, ότι δεν μπορούν να κάνουν σοβαρή συζήτηση μαζί με εμάς των αντικατοχικών απόψεων και "σκύλλιασαν".

Προχθές έγιναν ρεζίλι. Πρώτα είχαν ένα κατώτερο φαίνεται στέλεχος του κόμματος, ο οποίος έλεγε ότι έπρεπε να στείλουμε τους Τουρκοκύπριους στην αγκαλιά του Αττίλα και γι' αυτό καλά κάναμε τις συμφωνίες ανταλλαγης πληθυσμών!!!!!!!

Μετά ήρθε ο Μιχαήλ και έκανε το σοβαρό αναλυτή, ότι δήθεν όλοι συμφωνούσαν, ενώ αποδείχτηκε ότι γνώριζε εκ των προτέρων ότι και ο Λυσσαρίδης και ο Τ. Παπαδόπουλος διαφωνούσαν. Όταν έγινε γνωστή η προβοκάτσια του, εξαφανίστηκε.

Ξαφνικά σταμάτησαν να χρησιμοποιούν οι νενέκοι επιχειρήματα και άρχισαν τις ύβρεις.

Λυπούμαι ειλικρινά. Στόχος δεν είναι η άγονη και ατέρμονη αντιπαράθεση, αλλά η εξεύρεση της αλήθειας μέσα από το διάλογο και η εξαγωγή γόνιμων συμπερασμάτων.

Κάποιοι όμως, είναι τόσο κομματόσκυλλα ή τόσο πεισματάρηδες με τις απόψεις τους, που δε διστάζουν να κάνουν και εσκεμμένες παραποιήσεις της αλήθειας, καθώς και προβοκάτσιες.

Δεν έμαθαν στα σταλινικά τους καθεστώτα να συζητούν. Έμαθαν μόνο βία και πλύσεις εγκεφάλου!

Ωριμάστε ρε. Η πατρίδα μας είναι υπό κατοχή και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στην απελευθέρωση. Σας χρειαζόμαστε και σας, γιατί είστε συμπατριώτες μας.

Ή μήπως δε νιώθετε έτσι;

Πλαστήρας είπε...

Μετά τις προτάσεις του συντρόφου τους Ταλάτ έχουν πιεί το αμίλητο νερό ΟΛΟΙ τους. Η κατάρρευση των συνομιλιών και της Ευέλικτης πολιτικής είναι θέμα χρόνου. Εκτός κι αν αποφασίσει ο Χριστόφιας να ακολουθήσει την πεπατημένη των Γλαύκου Κληρίδη, Παπαπέτρου και Σημίτη και να μας πουλήσει όσα όσα.

Τους λυπάμαι πραγματικά. Αυτή η απογοήτευση πρέπει να είναι εφάμιλλη με την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Τί να τους κάνω; Αφού ζουν με ψευδαισθήσεις!

APXIΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Αιθεροβατούντα πατριωτάκια,η τουρκική στάση λογικά θα αναμενόταν-αν διαθέτατε ίχνος πολιτικής σκέψης-πιο προχωρημένη από το σχέδιο Ανάν,ώστε 'υποχωρώντας' σε πρόνοιες πλησίον του σχεδίου Ανάν να εισπράξει διεθνώς και συγχαρητήρια. Ή πιστέψατε πώς επειδή εκάμνετε παναύριν με το νους σας το 2004 πώς θα φέρνατε ευρωπαικη,δήθεν, λύση ότι η Ιστορία κινείται με βάση τις ψευδαισθήσεις και τους ρομαντισμούς σας.Τα δεδομένα αλλάσσουν καθημερινά επί του εδάφους κι εσείς ονειρεύεστε. Καλόν ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ Α:

Κάποιος πολιτικός, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος είπε κάποτε για το ΓΡΙΒΑ :

"Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος".

(είναι γνωστό ότι ο Χίτης γερμανοφασίστας Γρίβας κατέβηκε σε ελληνικές εκλογές του 1946 και πήρε μόλις 0,08%

Αν έχετε τα παπαρια πέστε δημόσια ποιοί είστε, εσείς οι "Γρίβες Β'" ή ακόμα περισσότερο κατεβείτε σε εκλογές με ΟΛΑ ανεξαιρέτως που γράφετε εδω μέσα αλλά ...τα χετε πολυ μικρά τα μπαλάκια σας!!!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ανώνυμος είπε...

Φίλε εδέκ η.β.

Αν νομίζεις ότι προχτές έκαμες σοβαρή συζήτηση πραγματικά λυπούμε …
Η αλήθεια για προχτές είναι ότι δεν μου απάντησες στη πλειοψηφία των ζητημάτων που σου έθεσα, τσιε αρκέστηκες να αναμασάς μια δική σου διαστρέβλωση, τσιε να την παρουσιάζεις ως ανεπάρκεια δικών μας θέσεων…

1) αν ξαναδιαβάσεις προσεχτικά θα δεις ότι οι ακριβείς λέξεις που χρησιμοποίησα για την ανταλλαγή πληθυσμών, ήταν ότι το ακέλ επέτρεψε στους τουρκοκύπριους που είχε επιρροή, που λιο πολλά ήταν μέλη του δηλ. να μεταναστεύσουν, τσιε σου είπα τους λόγους που θεωρώ ότι το ακέλ κράτησε τούτη τη στάση. Τούτους τους λόγους εσύ τους βρίσκεις ανυπόστατους χωρίς να λες ουσιαστικά γιατί, τσιε απόφυγες να μου απαντήσεις τσιε για την ιστορική εξέλιξη σε ένα αμιγώς εθνικιστικό ψευδοκράτος. Την απόφαση για ανταλλαγή πληθυσμών που πήρε ο μακάριος, όπως προκύπτει τσιε που τα πρακτικά του υ. συμβουλίου ούτε ο λυσσαρίδης ήταν σφόδρα εναντίον που την αρχή….μετά αποφάσισε φυσικά ότι ήταν προτιμότερο να σύρουμε την ελλάδα σε πόλεμο με τη τουρκία….με άλλα λόγια να μας πιαν ούλλους,…δεν σε είδα να το σχολιάζεις ούτε τούτο, ούτε σε είδα να αντικρούεις και τα επιχειρήματα του μακαρίου για υπερ της ανταλλαγής.

2) για την εγκύκλιο είπες πως ήταν «προβοκατόρικη και παρουσιάζει το κυπριακό ως διακοινοτικό…» … ποιος τσιε πότε είπε να σταματήσουμε να το προβάλουμε ως πρώτιστα πρόβλημα εισβολής και κατοχής, τσιε γιατί σταματήσαμε να το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο? Που το είδες τούτο στην εγκύκλιο? Είναι η δεν είναι όμως ΚΑΙ διακοινοτικό πρόβλημα? εν μου απάντησες σε τούτα…

ενοχλήθηκες για τη λύση από τους κυπρίους προς του κυπρίους….θεωρεί ότι πρέπει να είναι δηλ.:
α) από ξένους προς τους κυπρίους (αναν)
β) από κυπρίους προς ξένους(?)
γ) από ξένους προς ξένους(?)

σε ρώτησα επίσης για το πώς φαντάζεσαι το ενιαίο κράτος που επικαλείσαι τσιε αρκέστηκες να μου πείς ότι είναι γνωστή η θέση σου… εν απάντηση τούτη?

Σε ρώτησα για τη κωδικοποίηση του εθνικού συμβουλίου και παραδέχτηκες ότι ο τασος έκανε ελεγμούς…τσιε μετά τους ΙΔΙΟΥΣ ακριβός ελιγμούς που κάμνει ο χριστόφιας τες ονομάζεις υποχωρήσεις….εν σοβαρή επιχειρηματολογία τούτη?

Σε ρώτησα αν η θέση της εδέκ είναι
α) ομοσπονδία ή ενιαίο κράτος
ή
β) ομοσπονδία
ακόμα να απαντήσεις….

Μίλησες για states και σε ρώτησα κάτι επανειλημμένος χωρίς να πάρω απάντηση….ακόμα περιμένω

Λες πως την 8ης του ιούλη την διέλυσε ο χριστόφιας…πως? Λειτούργησαν οι τεχνικές επιτροπές ή όχι? Θεωρείς ότι οι τεχνικές επιτροπές έχουν αρμοδιότητα και δικαιοδοσία να προβούν σε σοβαρές παραχωρήσεις είτε που τη μια είτε που την άλλη πλευρά? Μπορεί να λυθεί το κυπριακό που τσίνες πρωτού πάμε σε συνομίλιες? Το να υπογράψει ο ταλάτ ότι η βάση λύσης που θα συζητήσουμε είναι ΔΔΟ, ότι ότι τσιε να φκει θα πάει σε δημοψήφισμα, το ότι οι συνομιλίες θα γίνουν χωρίς χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες δεν είναι σημαντική βάση για πιο γόνιμες συνομιλίες? Πότε θεωρείς ότι πρέπει να ξεκινούσαν?
Α) ποτέ?
Β) με το που να φκει ο έρογλου?
Γ) κάποτε?

Οι λογοι που προβάλεις για το γιατί έφυγε δεν έφυγε το ακέλ που τη κυβέρνηση τάσου είναι υποκειμενικοί εφόσον δεν υπάρχει τρόπος να στηρίξεις τούτα που λες…αντίθετα εγώ σου είπα πως το ακέλ δεν διαφωνούσε σε τόσο σοβαρά ζητήματα από το Α ως το Ω για το κυπριακό, σε αντίθεση με την εδέκ…κάτι που δεν μπορείς να απορρίψεις….δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι που σας έχουν διαφωνίες με το κόμμα σας…τσίνο που ισχύει είναι ότι η εδέκ είναι ακόμα στη κυβέρνηση…άρα στη κριτική που ασκείτε στη κυβέρνηση αναλογεί μερίδιο και στην εδεκ….

Όπως και να χει στηρίζω ακέλ αλλά ούτε της «επαγρύπνησης»(που εν ξέρω πως συμπεραίνεται ότι υπάρχει) ούτε μέλος…..αν σ’ ευχαριστεί να λες ότι σου κατέβει για μένα τσιε νομίζεις ότι πείθεις συνέχισε….όπως σου είπα τσιε προχτές έφυα γιατί έχουμε τσιε δουλείες…..
Περιμένω απαντήσεις ….τσιε τα λέμε άλλη ώρα….(λέω σου το για να μην μου λες ότι αποστόμωσες μας τσιε έφυα…)

Ανώνυμος είπε...

AN ESIS ISTE NENEKOI, KAI VRIZETE GIATI DEN SAS EDOSAN ODIGIES TA AFENTIKA SAS TI ALLO NA PITE, DEN FTEME EMIS
AN TA PEDIA SAS OTAN MEGALOSOYN THA KATALAVOUN OTI OI GONIS TOYS INE NENEKOI, DEN FTEME EMIS

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώντας το χάλι που επικρατεί στον Ελληνισμό αυτό που με διακατέχει είναι θλίψη και μόνο θλίψη.

Δυστυχώς μας κυβερνάνε ηττοπαθείς ηγέτες, ηγέτες χωρίς οράματα που ξεπούλησαν τον Ελληνισμό.

Έχω κουραστεί με όλα αυτά που βλέπουν τα μάτια μου να συμβαίνουν τριγύρω μου. Ακόμα έχω κουραστεί να ακούω για νενέκιδες Γριβηκούς, Μακαριακούς και ότι άλλο φανταστείς.

Πόσο αφελείς είναι μερικοί να πιστεύουν ότι με το ναι στο Ανάν θα λυνόταν το Κυπριακό; Απλά ζητώ να μου πουν ΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ; Πείτε έστω ΜΙΑ φορά που το έπραξε αυτό. Από που να αρχίσω και που να τελείωσω, για τους Έλληνες της Πόλης, για την Μικρά Ασία, για τουε εγκλωβισμένους της Καρπασίας, για τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε.

Η Τουρκία θα κάνει όπως έκανε και με την Αλεξανδρέτα της Συρίας. Θα αλλάξει υπερ της την αναλογία του πλυθησμού, κάτι που το έκανε και στην Κύπρο. Αυτή την στιγμή απέναντι μας δεν έχουμε τουρκοκύπριους(οι περισσότεροι έφυγαν γιατί δεν άντεχαν τους μουλλάδες που έφερε η Τουρκία) αλλά Τούρκους Έποικους. Με αυτούς θα κάναμε την "ομοσπονδία", αλλιώς ξεπούλημα της Κύπρου στους Τούρκους και Άγγλους.

Νομίζετε ότι η Ομοσπονδία αυτή θα ήταν βιώσιμη λαμβάνοντας υπόψην όλες τις πρόνοιες του Σχεδίου; Ούτε μια Εβδομάδα δεν θα άντεχε. Εδώ για το άνοιγμα του Λιμνήτη που είναι ανθρωπιστικό θέμα δεν υποχωρούν, πιστεύτε ότι θα αφήναν να λειτουργήση το κράτος σωστά;

Η Τουρκία πολύ εύκολα θα δημιουργούσε ένα επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στο νησί και σαν εγγυήτρια δύναμη θα έκανε επέμβαση για να "διαφυλάξη" την ειρήνη. Τώρα αν σε αυτή την επέμβαση ανάγκαζε 650,000 Κύπριους Έλληνες να εγκαταλείψουν την Κύπρο, πιστεύετε θα την σταματούσε κανένας; Ακόμα και να μην γίνοταν αυτό το σενάριο, μέσα σε λίγα χρόνια θα γινόμασταν μειωνότητα(λογο των εποίκων και τον ρυθμό αύξησης πλυθησμού εξ αιτίας των γεννήσεων) και θα μας εξανάγκαζαν να φύγουμε.

Αν δεν ξυπνήσουμε πολυ σύντομα θα είμαστε παρελθόν σε αυτό τον τόπο και ας το καταλάβουμε αυτό πριν να είναι αργά. Η Τουρκία ενεργεί βάση ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥ σχεδίου, ενώ εμείς Κύπρο και Ελλάδα, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και τα κομματικά μικροσυμφέροντα και ρουσφέτια.

Ποτέ δεν καθίσαμε να αναλύσουμε την Τουρκική πολιτική, ποτέ δεν κάναμε Συμμαχίες που σαν αδύνατοι που είμαστε έπρεπε από καιρό να κάναμε και όχι απλά να κλαίμε την μοίρα μας και να λέμε ότι είμαστε αδύνατοι. Δεν υπάρχουν αδύνατα κράτη αλλά ΜΙΚΡΟΙ ηγέτες...

Ηγέτες που συνεχώς κάνουν παραχωρήσεις με εκ περιτροπής προεδριές, ηγέτες που αποδέκτηκαν το έκτρωμα Ανάν(αν γνωρίζετε καμιά χώρα στον κόσμο με έτσι σύνταγμα παρακαλώ να μας την πείτε) παραμονή εποίκων, σταθμισμένες ψήφους, μνημόνια συναντίληψης με την χώρα που είναι η κύρια αιτία καταστροφής της Κύπρου...

Έλληνας από την Πόλη

ΠΑΟΛΑ είπε...

@ ΕΔΕΚ.Η.Β


Πες μου όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τη Διζωνική υποταγή στην Τουρκία εδώ μέσα, ο Άνευ Οργίων, ο Σαρτανάκκας, ο Αρχιδομούρης κ.ο.κ είναι μέλη του ΦΑΣΙ.Κ.Κ;

Λογικά θα πρέπει.

Έχει και το ΦΑΣΙ.Κ.Κ ιστολόγιο για να μπω να συζητήσω εκεί μαζί τους;

Ανώνυμος είπε...

Επαγρυπνησόπουλλα πεμπερούθκια της ακέλης του ΑΓΕΛ,

έχετε την άδεια μας να μας παρακολουθήτε όσο θέλετε, όχι πως θα βάλετε νου παρακολουθώντας μας γιατί τον νου, σας τον έχουν ακυρώσει παιδιόθεν στις μάντρες της ΕΔΟΝ.

Απλά δεν σας φοβόμαστε, στο κάτω κάτω προέρχεστε και από το πιο δειλό κόμμα της Κύπρου που πάγια τακτική του είναι να βγάζει την ουρά του απ' έξω σε κρίσιμες στιγμές.

Γι' αυτό μπορείτε να μας παρακολουθήτε όσο θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΚΕΛΙΣΤΕΣ, ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΚΤΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ! ΑΠΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΕΤΟΙΚΗΣΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΩΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΚΥΠΡΙΟΙ! ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

GAMO TO ELLINIKO THN

1453 - stazei tourkiko xysi o ELLINIKOS sas kolos

1897 - poutsa stin athina zito i tourkia

1922 - SMYRNI trello PARTY gamithikane oi ellines

1974- I TOURKIA anenoxliti sti kypro, i elladara tis kaneis tsimpouki

2010 FKALEIS TA PAS TO CHRISTOFKIA

Ανώνυμος είπε...

ELLINARES , POU EKATHARISAN TO AL PAS TO ISTO EMINATE MALAKES K ETHOROUSATE, SXESMENOI

POUTTOI
EPE3AN TON OMPROS SAS

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Λυπούμαι φίλε μου της ΕΔΟΝ, αλλά για να σου απαντήσω σε όσα θέτεις, πρέπει πραγματικά, να απαντήσεις πρώτα σε όσα σου έθεσα 2 μέρες πριν.

Πετάγεσαι μετά από 2 μέρες έτσι ξαφνικά και χωρίς να απαντάς σε οτιδήποτε, ζητάς μόνο εσύ απαντήσεις;

Δεν είναι σωστός διάλογος αυτό που κάνεις.

Όταν μου απαντήσεις, ευχαρίστως να μιλήσουμε.

Όσο για το αν είσαι της ΕΔΟΝ ή όχι, επέτρεψέ μου να σου αμφιβάλλω. Να στο αποδείξω; Πες μου 3 σοβαρές διαφωνίες σου με το ΑΚΕΛ!

Επιπλέον, η άρνησή σου για την ύπαρξη της Επαγρύπνησης, την οποία δεν αρνείται το ΑΚΕΛ, μου φαίνεται πολύ παράξενη.

Όταν μου απαντήσεις σε όσα σου έθεσα, ευχαρίστως να προχωρήσουμε και σε αυτά που θέτεις εσύ.

Από ό,τι σου έδειξα προχθές, είμαι πρόθυμος να κάνουμε πραγματικό διάλογο.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Πάολα, πιστεύω ότι το ΦΑΣΙ.Κ.Κ. μοιράζεται κοινές ιδέες με το ΑΚΕΛ.

Κυρίως στο θέμα "ρατσισμός", το οποίο και οι δύο προωθούν με φανατισμό.

Ποια η δική σου άποψη;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΟΛΑ και ΕΔΕΚ Η.Β, που με κατατάξατε και στους φασίστες, σας πληροφορώ ότι είμαι μέλος της ΕΔΕΚ με κομματική ταυτότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να στηρίζω τις όποιες ανόητες επιλογές της ηγεσίας. Βρέστε και δείτε από τον τύπο της εποχής ποια ήταν η θέση Ομήρου και Βαρνάβα για το σχέδιο Ανάν,πριν ο Λυσσαρίδης απειλήσει τον Ομήρου με πραξικοπηματική αντικατάστασή του από το Σιζόπουλο,άν δεν άλλαζε στάση. Είναι πράγματα που τα έζησα, για τούτο και δεν κατηγόρησα ποτέ τον Ομήρου για μυωπια,αλλά για δειλία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΡΟΣ Α:

Και μετά από την πιο πανω παρέμβαση περιμενουμε τα σχόλια της Υπιτροπής!!!

Φυσικά μπορούμε να μαντέψουμε προς ποια κατεύθυνση θα κινουνται ....:

"έτους τουρκους προκαλουν", "νατα αδέρφια σας ακελακια", "Οι τουρκοι του ακελ συνεχιζουν με τον ανθελληνισμό τους", "με αυτους που κάμνετε επαναπροσεγγιστικα παναύρκα προδοτες της εδον"

ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΥΕΨΤΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΩΔΩΣ "ΤΗΝ ΟΡΓΗ" ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΙΚΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ....

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΣΤΕ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ ΜΑΣ ....ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΆ ΕΛΑΜ-ογια

ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΣΤΗΔΕΣ !!!!

ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΛΙΚΚΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΛΑΚΙ, ΤΟ ΟΜΗΡΑΚΙ, ΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΒΛΑΚΑΚΙ, ΤΟ ΣΙΗΛΛΟΥΡΑΚΙ, ΤΟ ΛΥΣΙΑΡΙΔΑΚΙ, ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΛΛΙΤΣΙΑΝ

APXIΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Ο Ανώνυμος 4.54 είμαι ο ΑΡΧΙΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Λιλλήκκα πως παν οι επιχηρήσεις σου με τις ΡΟΖ γραμμές (090 ...) ...σίουρα θα χουν μεγαλύτερη επιτυχία από την πολιτική σου καριέρα

...εύχομαι κάποια στιγμή να αναγκαστείς να κάμνεις τη ροζ τηλεφωνήτρια ...

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ΧΡΙ.ΠΡΟ.ΚΑΤ. είπε...

ΧΡΙ.ΠΡΟ.ΚΑΤ.

Joshoua είπε...

Γεια χαρά.
Μεν κολακεύεστε αγαπητοί μου. Το epanenosi.com δεν εδημιουργήθηκε ως αντιστάθμισμα του μπλόγκ σας.
Κατ' αρχας δεν υπάρχει σύγκριση με την σελίδα σας.
Το μπλόγκ σας, άλλο που μια μαλακία τζιαι ένα περιπέξιμο έν έσιει.
Φκαίνουν πάνω ποστ κάθε 10 λεπτά. Όποιος ξέρει νάκκο photoshop κολλά μια φωτογραφία τζιαι φκαίνει τζιαι κλαίεται.
Εν υπάρχουν επιχειρήματα. Μόνο εσείς, που βρίζετε τζιαι ειρωνεύκεστε όσους έχουν αντίθετη άποψη.
Τα παραπάνω ποστ αφορουν εσάς που θωρείτε παντού αόρατους εχθρούς που θέλουν να σας καταστρέψουν, αφορούν τον Βάσο (καλά ποιος ασχολείτε με τον Βάσο;;) τζιαι πότε κλάνει ο Χριστόφιας.
Σοβαρομιλάτε; Θέλετε να σας παίρνει σοβαρά ο κόσμος ΑΛΛΑ εσείς οι ίδιοι εμετατρέψετε το μπλόγκ σας όπως το παναύρι του Σταυρού, τζιαι την ίδια ώρα κρίνετε το epanenosi.com.
Ξεχάννετε ότι τζιαμέ γράφουν 35 που τους πιο δημοφιλείς Κυπραίους μπλόγκερ, ανάμεσα τους δημοσιογράφοι τζιαι παραγωγοί ραδιοφώνου.
Ανθρώποι που κατέχουν το Κυπριακό τζιαι την πολιτική 100 φορές καλυτερα που εσάς.
Ίσως να εν για αυτό που εν σοβαρό το μπλόγκ, επειδή για εμάς το Κυπριακό εν σοβαρό θέμα τζιαι κόφτει μας.
Όσον αφορά το πόσο δημοφιλες εν το μπλόγκ, εν θα μπω στον κόπο να σου πω τα στατιστικά. Έσιε υπόψην μόνο ότι η σελίδα είχε 800 unique visits μόνο την πρώτη μέρα, που τες 16:00 που άνοιξε τζιαι μετά. Μιλούμε για αναλυτικά που το Google. Εν θέλω να σου πω πόσοι κάμνουν bounce που την σελίδα σου, στο epanenosi.com, εννα σε έβρει η καρδία σου.
Που τεχνικής τζιαι αισθητικής απόψεως, εν σάννα συγκρίνεις διπλοκάμπινο Isuzu με BMW M6.
Δέτε τα κόμεντ σας. Γίνεται συζήτηση; Φκάλλουν νόημα;
Συγκρίνετε το μπλόγκ σας με άλλα παρόμοια, την Φουκού για παράδειγμα, όι με το epanenosi.com.
Ακόμα λλίο εννα βαρεθείτε τζιαι να γράφετε τζιαι δαμέ μόνο για μάππα.
Τέλος, τζιαμέ που ήρτετε (επειδή ήρτετε, ούλλα θωρούμε τα) να σήρετε το επίπεδο της σελίδας, αυτόματα οι αναγνώστες εξαφανίσαν τα κόμεντ σας.
Η σελίδα εν ανοιχτη για διάλογο τζιαι είσαστε ευπρόσδεκτοι, εμείς εν σβήνουμε κανένα κόμεντ, κάμνει τα moderate ο κόσμος.

Οδυσσεύς είπε...

Παιδιά,
Μην παρασύρεστε, μην πιστεύετε, μην εκνευρίζεστε, μην φανατίζεστε, μην επιτίθεστε, μην ασχημονείτε.

Σκεφτείτε μόνο για μια στιγμή. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Κι' αν αυτό το μπλοκ είναι Τουρκικός δάκτυλος για να μας διχάσει;
Κι'αν η βεβήλωση του τάφου;
Κι'αν οι σημαίες;

Ε ε ε ε ;
Τα κατάφεραν ναι ή όχι;

Ανόητοι ε ε ε ανόητοι.

Satrnakkas Metallagmenos/Klonopioimenos είπε...

Αγαπητή Παολα- Επειδή η απουσία μου ερμηνέυεται ως αποφυγή του "διαλόγου" και αφού θες να συζητήσεις μαζί μου (όπως λες) σε ενημερώνω για τα ακόλουθα.
1. Δεν συζητώ μαζί σας για οτιδήποτε. Γράφετε γελοιότητες και μαλακίες που σας δια ο ντοματίδης αφού του τις εγκρίνει πρώτα ο "πρέσβυς".
2. Είστε το hobby μου. Όπως είναι το baseball το America's Favorite Pastime..έτσι και εσείς. Μπαίνω για να ποσκολιούμε, να σας λέω αυτά που βλέπετε στον καθρέφτη αλλά ντρέπεστε να παραδεχτήτε. Ότι δηλαδή είστε ένα μάτσο αγάμητοι inbreeders (και γαμώ τα οξύμωρα).
3. Ποτέ δεν μπαίνω να διαβάσω τι γράφετε μετά τα Posts μου..άρα waste of time..
4. Ο Ρήγας που αλλού χρησιμοποιεί ασβέστη?
5. Ποτέ δεν μπαίνω να διαβάσω τι γράφετε μετά τα Posts μου..άρα waste of time..


Μαλάκες θα έχει πολύ γέλιο όταν τα ψευδόνυμα σας θα γίνονται match με τα ψηφοδέλτια.