Υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο από μια ενδιάμεση συμφωνία;

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Συντροβούιν μου Γρουστόφκια, ευκαριστώ σε πολλά για ούλλο το γενναίο προσφορά, εγιώνι τζιαι Αττίλα μάστρο μου είμαστιν πολλά χαρούμενοι. Τζιαι διότις εμείς μουτζαχίντ χέλουμεν αληθινόν επαναπροσέγγιση με Γρίστον Στυλιανίδην τζιαι ΕΔΟΝ, γιαυτόν ιζητούμε χωριστόν ικράτος, χωριστόν ιFIR τζιαι εποικισμόν με Τούρκους καρντάς του "μίζερου νότου" του φίλου μου του Χατζηδημήτρη-Ππασιά. Αννοίξα τωρα λάκκον εγιώνις, βάλε εσού μέσα ανθρώπινα δικαιώματα ρουμ-γκιαούρ τζιαι ύστερα έρτει το overqualified αρφούιν Τσιελεπήν τζαι βάλει πολλύν τσιμέντο για να τσιμεττώσουμεν το EVET. Τζαι αν πει τζιαι κανένας βρωμογκιαούρ τίποτε εννά βάλουμε μποζκούρτ τριμικλινιώτη να γράψει στο τεφτέρ του πως εν ούλλοι γκιαούρ παλιοφασίστες με δουντικά "περίστροφα", μεν έχει έννοια.


του ΠΕΤΡΟΥ Θ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε εμφαντικά. Δεν πρόκειται να υπογράψει ενδιάμεση συμφωνία. Η δήλωση αυτή ήταν αναμενόμενη. Γιατί θα ήταν θα ήταν τεράστιο σφάλμα για τον πρόεδρο η υπογραφή μιας ενδιάμεσης συμφωνίας. Είναι πολύ φανεροί οι σκοποί μας ενδιάμεσης συμφωνίας, είναι ηλίου φαεινότερο ποιοι την επιδιώκουν και ποιοι θα αποκομίσουν οφέλη από τυχόν υπογραφή της και πόσο επικίνδυνη είναι για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Εξέλιπε όμως ο κίνδυνος μετά την, κατηγορηματική πράγματι, δήλωση του προέδρου; ,Εκείνοι που έχουν συμφέρον και επεδίωκαν ενδιάμεση συμφωνία θα καταθέσουν άραγε τα όπλα μετά την σαφέστατη δήλωση του προέδρου; ‘Η μήπως θα αγωνιστούν για να αντικαταστήσουν την ενδιάμεση συμφωνία και θα μεθοδεύσουν κάτι που να είναι το ίδιο αποτελεσματικό για τους στόχους τους και δεσμευτικό για την ελληνοκυπριακή κοινότητα; ‘Ηδη τα δημοσιεύματα του τύπου καταγράφουν τις μεθοδεύσεις.

Τι σας λέει μια επίσκεψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ τον ερχόμενο Φλεβάρη, όταν θα τερματιστούν οι εντατικές διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες θα διακοπούν εν όψει των παράνομων εκλογών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα; Έρχεται, λοιπόν, ο Γ.Γ. κάνει τις επαφές του με τις «δυο πλευρές» στην παρουσία και του κ.Ντάουνερ και στο τέλος δίνει μια δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την «πρόοδο» στις εντατικές διαπραγματεύσεις, για την σύγκληση που έχει επιτευχθεί, για τη συμφωνία σε πολλά σημεία και για την αισιοδοξία του ότι μετά τις «εκλογές» οι δυο ηγέτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα για να καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία.Την επόμενη κυκλοφορεί έγγραφο του Ο.Η.Ε. στο οποίο καταγράφονται τα σημεία στα οποία συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, εκφράζεται η ικανοποίηση του Ο.Η.Ε. και ο διεθνής οργανισμός καλεί τις δυο πλευρές να εργαστούν σκληρά για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Μήπως αυτή η εξέλιξη δεν είναι η ίδια με την υπογραφή μιας ενδιάμεσης συμφωνίας; Εγώ λέω είναι χειρότερη. Γιατί μια ενδιάμεση συμφωνία βρίσκεται υπό την αίρεση μιας τελικής συμφωνίας. Ενώ το περιεχόμενο μιας δήλωσης του Ο.Η.Ε. στην οποία θα καταγράφονται τα σημεία συμφωνίας θα αποτελούν έγγραφο του διεθνούς οργανισμού και σημείο εκκίνησης για κάθε μελλοντική διαπραγμάτευση ή συνέχιση της σημερινής διαδικασίας μετά τις παράνομες εκλογές. Η δήλωση του Ο.Η.Ε. θα κατοχυρώνει έτσι τις υποχωρήσεις της δικής μας πλευράς, που αναμένουν το «αντίδωρο» των παραχωρήσεων της τουρκικής πλευράς στα κεφάλαια που ακόμα δεν έχει αρχίσει η συζήτησή τους. ‘Ετσι δεν θα υπάρχει στο μέλλον η εκκρεμότητα ή η «αναμονή του αντιδώρου». Και θα πρέπει να προχωρήσουμε πάρα κάτω.

Υπάρχουν, λοιπόν, και άλλοι τρόποι να μας δεσμεύσουν και μάλιστα χωρίς την υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας. Για τούτο και η δήλωση του προέδρου Χριστόφια, ότι δεν θα υπάρχει ενδιάμεση συμφωνία, δεν μας έχει διασκεδάσει τους φόβους για κατοχύρωση των υποχωρήσεών του. ‘Αλλη έπρεπε να ήταν η δήλωσή του ή καλύτερα οι ενέργειες και η στάση του για να μην ανησυχούμε. Γιατί η προσπάθειά του να βοηθήσει τον Ταλάτ στην επανεκλογή του, μπορεί να αποδειχτεί παγίδα. Και τα μειονεκτήματα για την πλευρά μας μπορεί να είναι χειρότερα και από την εκλογή ‘Ερογλου. Ακόμα και αν κάποιοι δεν μπορούν να παραδεχτούν, ότι τον πρώτο λόγο έχει η ‘Αγκυρα και επενδύουν στον «αντιστασιακό» Ταλάτ.

σατιρική λεζάντα και επεξεργασία κειμένου: Δόρκωνας για το christofias-watch

33 Σχόλια:

Οδυσσεύς είπε...

Παιδιά,
Μην παρασύρεστε, μην πιστεύετε, μην εκνευρίζεστε, μην φανατίζεστε, μην επιτίθεστε, μην ασχημονείτε.

Σκεφτείτε μόνο για μια στιγμή. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Κι' αν αυτό το μπλοκ είναι Τουρκικός δάκτυλος για να μας διχάσει;
Κι' αν η βεβήλωση του τάφου;
Κι' αν οι σημαίες;

Ε ε ε ε ;
Τα κατάφεραν ναι ή όχι;

Ανόητοι ε ε ε ανόητοι.

Ανώνυμος είπε...

ο Οδυσσεύς είναι πράκτορας του ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ και στέλεχος του Τμήματος Δ της ΚΥΠ

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή ρε Τριμικλινιώτη που το παίζεις και "ακαδημαϊκός" να οπτασιάζεσαι "δουντικά περίστροφα".

Τριμίκλας = χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

τζινος που γραφει συνεχεια ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ εν κριμα,δωστε του λιην συμπαρασταση για να νιωσει ωραια εστω και αν ειναι ατομο με ειδικες ικανοτητες(ασταματητος αυνανισμος)

Ανώνυμος είπε...

ποσο λιμένος πρεπει να εισαι για να γραφεις αρθρα σε τουτο το μπλοκ? πολλα μαλλον.. τρομοκρατήστε τον κοσμο κι αλλο ρε καρακιοζιες...

Ανώνυμος είπε...

ρε μα ο πετρος παντελιδης εννεν τζινο το πουστουι ? εννα μου γραψει και αρθρο ο παλαβος.. αγιαν ολαν που δαμε..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ ειναι στρέιτ;

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Είναι φοβερό το πώς οι δυο εθνικισμοί συναντώνται.Μετά τον Αρχιεπίσκοπο και τους περί αυτόν,ο Έρογλου μίλησε χτες για το ενδεχόμενο συμφωνημένης διχοτόμησης.

Ανώνυμος είπε...

Επαγρυπνησόπουλα,

Αυτού του είδους η τεκμηρίωση των θέσεων σας παιρνά μόνο μέσα στο μαντρί σας.

Ο υπόλοιπος κόσμος έχει λογική.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Ακριβώς επειδή ο κόσμος έχει λογική,κατέβασε τον Τάσσο και έφερε το Χριστόφια.Πάνω στη σύμπτωση θέσεων των δυό εθνικισμών έχεις κάτι πειστικό να απαντήσεις;Ή σε βολεύει περισσότερο η ανοησία για επαγρυπνησόπουλα; Μιλάς με εδεκίτη με ταυτότητα. Άν με ρωτήσεις γιατί δεν την καταθέτω σου απαντώ ότι το κόμμα θα απογαλακτισθεί τελικά από ρομαντισμούς και πρέπει να είμαστε εκεί για να το ξανακάνουμε σοσιαλιστικό και όχι εθνικοσοσιαλιστικό, όπως το κατάντησαν.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Ανώνυμε Ελληναρά 9.00, παρεμπιπτόντως η λέξη 'περνά' γράφεται με -ε- κι όχι με -αι-.

Ανώνυμος είπε...

Ότι αυτό το μπλοκ χρηματοδοτείται από πολλούς και διάφορους που δεν θέλουν λύση είναι φανερό. Μην αποκλείεις να χρηματοδοτείται και από το βαθύ κράτος της τουρκίας..

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον από το βαθύ κράτος του Αρχιεπισκόπου που θέλει επίσης τη διχοτόμηση.

Ανώνυμος είπε...

@ Αρχιεπίσκοπο,
Είναι ξεκάθαρο ότι συγχίζεις τον Εθνισμό με τον Εθνικισμό και δεν έχω τον χρόνο να σου το αναλύσω.
Πιάσε την αλφαβήτα και όταν βγάλεις το δημοτικό τότε μιλάμε.

Πλαστήρας είπε...

Αρχιεπίσκοπε (με ή χωρίς Δ)

χώνεψε το ότι δε θέλουμε τη διχοτόμηση. Αλλά ακόμα κι αν την επιδιώκαμε δε θα την δέχονταν οι Τούρκοι. Γιατί να αρκεστούν στην μισή Κύπρο αφού εσείς με τα Αμερικανοβρετανοτουρκικής εμπνεύσεως σχέδια σας τους την προσφέρετε ολόκληρη;

Αν δεν μπορείς να χωνέψεις το πιο πάνω πιες καμμιά αφρόζα να σου περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαννοπλαστήρα

Γιατί οι τούρκοι να περιμένουν να πάρουν ολόκληρη την κύπρο (που είνια δύσκολο να τους βγει) και να μην πάρουν στα σίγουρα την μισή που τους την χαρίζετε εσείς;;

Ανώνυμος είπε...

...γιατί υπάρχουν οι θεοπάλαβοι δαμέσα που προωθούν τα Βρεττανοτουρκικά συμφέροντα οπότε τι να κάνουν το ήμιση τη στιγμή που μπορούν να έχουν το όλον.
Χαλλόου

Ανώνυμος είπε...

.. γιατί οι Τούρκοι εν αδέρκια μας τζαι ο Κόρτος Πράουν κολλητάρι μας τζαι God Save the Queen.

Ανώνυμος είπε...

... Α τζαι έν ήμαστε Έλληνες τζαι εν εμείς που φταίμεν τζαι είμαστιν τζαι χουαρτάες που κάμνουμεν γενναιόδωρες προσφορές.

Μην είσαι τόσον αχάπαρος, δεν ειναι δυνατόν με τέτοιες ονειρικές προϋποθέσεις να αρκεστούν στην μισή, αυτό θα ήταν εγκληματική αφέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι η ολίσθηση του Κυπριακού είναι μακροχρόνιο φαινόμενο και όχι μόνο ευθύνη του Χριστόφια, αλλά ΚΑΙ των προηγούμενων ηγεσιών.
Ο Γλαύκος Κληρίδης για παράδειγμα ενώ χρησιμοποίησε τακτικές λαικισμού και έξαρσης του εθνικιστικού αισθήματος με πυραυλολογίες S300 το 97-98, για να επανεκλεγεί, μόλις 6 χρόνια μετά εκλιπαρούσε να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, σε ένα σχέδιο που απαιτούσε τεράστιες υποχωρήσεις εκ μέρους μας και απόλυτη εμπιστοσύνη στους Τουρκους!
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος εστίασε την πενταετία του στο ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, στο σχέδιο για το οποίο ο ίδιος εν μερει διαπραγματέυτηκε και επιπλέον δέκτηκε την επιδιαιτησία του ΟΗΕ, όπου μπήκαν απαράδεκτες για μας πρόνοιες! Χρησιμοποίησε το ΟΧΙ για ψηφοθηρικούς λόγους, διαχωρίζοντας το λαό σε 'ήρωες' και 'προδότες'. Ήταν σε αυτή την πενταετία Παπαδόπουλου όπου η Τουρκία πήρε συγχωροχάρτι, όπου στα κατεχόμανα υπήρξε κατασκευαστικός οργασμός επί ελληνικών περιουσιων, όπου ήρθαν στο νησί ακόμα 100,000 εποικοι, για να δουλέψουν στις οικοδομές, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καζίνα. Αυτούς που τώρα θέλουν οι Τουρκοι να παραμείνουν στην Κύπρο για πάντα.
Και ο Χριστόφιας ο οποίος αφελέστατα έδωσε στους Τουρκοκύπριους αυτά που πάντα ήθελαν απο την αρχή των διαπραγματέυσεων, ενώ εμείς δεν είδαμε απολύτως τίποτα, ενω αντιθέτως οι Τκυπριοι τα θεωρούν δεδομένα και ανταποδίδουν με μαξιμαλιστικές προτάσεις.
Και έχουμε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μικρά κόμματα ΕΔΕΚ/Ευρωκο/οικολόγοι σε ένα παιχνίδι, όλα ή τίποτα, όπου ή θα τα πάρουμε όλα πίσω, ή θα διχοτομήσουμε το νησί, λες και η Τουρκία δεν θα το εκμεταλλευτεί αυτό. Για την Τουρκία το χειρότερο σεναρίο είναι η διχοτόμηση (κάτι πολυ καλό γι'αυτούς-ο μακροχρόνιος τους σκοπός), ενώ για εμάς το καλύτερο σεναριο έγινε η διχοτόμηση (κάτι που πολεμούσαμε από την ίδρυση της ΤΜΤ το 1956 και πιο πριν!!!)
Γιάυτη την διολίσθηση φταίνε οι ηγεσίες μας από το 1950 και εντεύθεν!

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον αυτό το μπλγκ είναι Τουρικός δάχτυλος για να μας διχάσει.....

Ανώνυμος είπε...

Έλληνες δεν είμαστε, λατίνοι δεν είμαστε Μαρωνίτες δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι δεν είμαστε, ε τι υπονοούν οι ανεγκέφαλοι που λεν ότι δεν είμαστε 'Ελληνες ότι είμαστε?

Ε μα τι άλλο μένει, ... Τούρκοι οπότε εν κολλήτός μας ο κολοεγγλέζος ο Μπράουν εν αδέρφι μας ο φαρσόκκελος ο Ταλάτ (η γελειωδέστερη έκδοση του Ντεκτάς δηλαδη τζαι πάει λέγοντας).

Α τζαι εν Εθνικιστές τζείνοι που λαλούν ότι είμαστε Έλληνες μπρρρρ.

Οπότε πια διχοτόμηση να θέλει η Τουρκία ρε πεμπερούθκια, δαμέ Ετουρκοποιηθήκαμεν οικιοθελώς τζαι χαρίζουμεν τους την γενναιόδωρα [sic] ούλλην τζαι να μείνουν ικανοποιημένοι με τη μισή.

Αφέλειες ιλιγγιώδους έκτασης

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

ΠΛΑΣΤΗΡΑ, μη χάνεις την επίπλαστη σοβαρότητά σου. Λες ότι οι Τούρκοι δε δέχονται τη διχοτόμηση. Τότε ο Έρογλου που μόλις χθες την εισηγήθηκε πρέπει να μην είναι Τούρκος.Α, και για την αφρόζα,πρόσεχε. Σοβαροί αναλυτές σαν εσένα δεν πρέπει να κατεβαίνουν σε τέτοιο επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστόφιας κατάφερε να οδηγήσει το Κυπριακό στα άκρα.
Μια κάκιστη λύση χειρότερη κι από διχοτόμηση που θα προτιμούσαν οι περισσότεροι παρά έτσι τερατούργημα.

Bravo Christofkias!
You made it.

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε,

Σοβαρεύτου, τόσα χρόνια δεν έχεις μάθει να ακούς αυτά που δεν λέν οι Τούρκοι και μένεις μόνο σε αυτά που λεν?

Αυτά είναι αφέλειες που μας οδηγουν στο να πιστεύουμε ότι τάχα μου ο Ταλάτ θέλει λύση και είναι σύντροφος μας και αδερφός μας και τρίχες κατσαρές.

Επρεπε τόσο καιρό να ξέρουμε να ακούμε καλά αυτά που δεν λεν οι Τούρκοι και να μην πέφτουμε στις παγίδες τους σαν σχολιαρόπαιδα του Δημοτικού.

Δείχνετε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα τους και κάπως έτσι φτάνουμε στα ρεζιλίκια που φτάσαμε, φτάνει πια.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

ΑΝΏΝΥΜΕ 1.09,μιλώ με τον Πλαστήρα. Μήπως είσαι ο ίδιος ή μένταλιστ που ακούς αυτά που δε λέει κάποιος;rermi

Ανώνυμος είπε...

Αθυμάσε που είπεν ο Ταλάτ του Χριστόφκια ότι έθελε λύση τζαι το καημένο επίστεψεν τον.

Εν άκουσε τζείνα που ήρτεν προχτές ο Ταλάτ τζαι είπεν μας τζαι άκουσεν ότι έθελε λύση.

Τόσος κόσμος όμως είχεν πολύ καλά ακούσει αυτά που μας ξηφούρνισε προχτές ο φαρσόκκελος και ούτε μενταλίστ ήταν ούτε στυλίστ.

Μα πρέπει να είσαι μενταλίστ για να βλέπεις τι κάνει νιαόυ νιάου στα κεραμίδια?

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Ανώνυμε,έχεις και πρόβλημα έκφρασης. Ηρέμησε.

Ανώνυμος είπε...

en daxtylo pou vallei ston kolo tou o lillikas touto to blog

Πλαστήρας είπε...

Απαντώ στον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ (με ή χωρίς Δ):

«Όταν προσπαθούσαμε να πείσουμε την Τουρκία να επιτρέψει τη διέλευση στρατιωτικών μας δυνάμεων μέσα από το έδαφος της για να φτάσουμε στο βόρειο Ιράκ, της προσφέραμε τρία ανταλλάγματα: Αρκετά δισεκατομμύρια σε χορηγίες και δάνεια. Την έναρξη διαπραγματεύσεων για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και την Κύπρο μέσω του Σχεδίου Ανάν».
Ντάνιελ Φρηντ, Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (26.6.2003)

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ο ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ τα δινει όλα

δεν είναι τυχαίο που ο Έρογλου επέβαλε στον Ταλάτ να ζητήσει ακόμη χειρότερα πράματα

α ρε ΧΡΙΠΡΟΚΑΤ που μας κατάντησες

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

ΠΛΑΣΤΗΡΑ, από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα ή πού σου νέφκω τζιαι πού πάεις,μάνα μου;Σου μιλώ για τη θέση Έρογλου υπέρ της διχοτόμησης που ταυτίζεται με τη δική σας κι εσύ μου απαντάς περί ανέμων και υδάτων; Μα με ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι;

Ανώνυμος είπε...

ikouuuuuuuuuuuuuuuu