«ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΜΙΣΗ» - ΜΕΡΟΣ Α’

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010



Το ΑΚΕΛ, ένας από τους
κυριότερους εργοδότες στο νησί μας, με πολλές επιχειρήσεις και με το διακρατικό εμπόριο με τις ανατολικές χώρες στα χέρια του, το κόμμα της διείσδυσης και όχι της πάλης, ανύπαρκτο στον αντιαποικιακό αγώνα του ’55 – ’59, στον αντιχουντικό αγώνα, ανύπαρκτο και στον αντικατοχικό αγώνα και από τους βασικούς πρωθητές της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, με αυτό το σύνθημα διαχρονικά προσπαθεί να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών του για τη σημερινή κατάσταση, και να ρίξει ολοκληρωτικά την ευθύνη σε όλους τους άλλους.


Επειδή το προσωπείο που θέλει να παρουσιάσει, το ιστορικά καθαρό, αποτελεί προπαγάνδα, προς
αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας, παρατίθενται αποσπάσματα από δηλώσεις και ομιλίες στελεχών του:



Κυπριακέ λαέ,
Η Κ.Ε. του Ανορθωτικού Κόμματος του Εργαζομένου Λαού καλεί κάθε οργανωμένο και ανοργάνωτο τμήμα του Ελληνικού Κυπριακού Λαού – Εκκλησία, Πολιτικά Κόμματα, Εργατικές Οργανώσεις, Επαγγελματικούς Συνδέσμους, Αγροτικές Ενώσεις, Οργανώσεις Γυναικών, Φιλανθρωπικούς, αθλητικούς και άλλους εκπολιτιστικούς Συνδέσμους – να ορθωθή και με μια φωνήνα απαιτήση από τον αντιπρόσωπο του υπουργού, [σερ Κόσμο Πάρκινσον, αντιπρόσωπο του Υπουργού Αποικιών] εκείνο που για τόσα χρόνια διψά και στερείται –
την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα.
Εμπρός όλοι στο ιερό καθήκο για την Εθνική Αποκατάσταση.

ΑΚΕΛ, 9 Αυγούστου 1944



Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία και οι Έλληνες Εργάται θα συνεχίσουν τον αγώνα με πίστιν μαζί με όλους τους άλλους πατριώτας της νήσου μας μέχρις ότου η Ένωσις της Κύπρου μετά της Ελλάδος γίνη πραγματικότης.

Π.Ε.Ο. 1947
(Ιστορική Εγκυκλοπαίδεια της Κύπρου, 1878-1978, Περίοδος 1946-1954, ό.π. σελ. 42)



Εμείς η Κυπριακή Εθνική Λαϊκή αποστολή θεωρούμε ότι το αίτημα του Κυπριακού λαού να ενωθεί με την Ελλάδα είναι μια αυταπόδεικτη αλήθεια και δεν χρειάζεται διευκρινίσεις ή επεξηγήσεις. Οι Κύπριοι σαν Έλληνες είναι φυσικό να θέλουν να είναι ένα κομμάτι του ελληνικού έθνους. Η υπόθεση τους είναι μια δίκαιη υπόθεση όπως δίκαιο είναι και το αίτημα τους. Κανένα λογικό άτομο, δεν μπορεί σήμερα να αμφισβητήσει, είτε την Ελληνικότητα των Κυπρίων...
Θα πρέπει να είναι αρκετό για όλους ότι ο ίδιος ο Κυπριακός λαός
απαιτεί την Ένωση με την Ελλάδα επειδή είναι Έλληνες, νοιώθουν σαν Έλληνες και είναι ένα αδιαίρετο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

Αδάμ Αδάμαντος Δήμαρχος Αμμοχώστου
Εζεκίας Παπαϊωάννου Γ.Γ. ΑΚΕΛ
Εύδωρος Ιωαννίδης γραμ. Επιτροπής Κυπριακής Υπόθεσης
(στο βιβλίο «Cyprus Presents its case to the world» Λονδίνο, σελ. 14)



ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Κατακλύστε με τον όγκο σας τον χώρο του Παγκύπριου Εθνικού Συλλαλητηρίου της 13ης του Γενάρη. Κάνετε την 13η του Γενάρη αντάξια της αθάνατης ημέρας του ενωτικού Δημοψηφίσματος. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ του χωριού και της πόλης: Δώστε τα χέρια, συμφιλιωθήτε στην πάλη για τη λευτεριά, για την
ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Για τον ΕΑΣ: Θ.Μιχαηλίδης
Για το ΑΚΕΛ: Ε.Παπαϊωάννου
Για την ΠΕΟ: Α.Ζιαρτίδης
Για την ΕΑΚ: Χ.Μιχαηλίδης
Για την ΠΕΜ: Κ.Κακουλλής
Για την ΑΟΝ: Χρ.Κατσαμπάς
Για την ΠΟΔΓ: Φάνη Ολυμπίου



1. Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα χωρίς όρους, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς παραχώρηση βάσεων σ’ οποιαδήποτε ξένη δύναμη. Ενιαίος απελευθερωτικός αγώνας στο εσσωτερικό και το εξωτερικό και εναία απαίτηση από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει το κυπριακό στον ΟΗΕ σαν ελληνική εθνική διεκδίκηση.

2. Ειρήνη και αποστρατικοποίηση του τόπου μας. Όχι γη για στρατιωτικούς σκοπούς. Μακρυά η Κύπρος από τα πολεμικά σύμφωνα. Οι πολεμικές βάσεις τσιμεντώνουν στην Κύπρο τους ιμπεριαλιστές.
Αναβάλλουν την ένωση. Είναι ασυμβίβαστες με την εθνική μας ανεξαρτησία.

Εζεκίας Παπαϊωάννου
(8ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, 1954)
(Βλ. Ιστορική Εγκυκλοπαίδεια της Κύπρου 1878-1978, επιμέλεια ύλης: Παναγιώτης Παπαδημήτρης, Λευκωσία, Περίοδος 1946-1954 Τόμος Γ’, σελ.239)




«Οι μακροχρόνοι αγώνες και θυσίες του Κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση απαιτούν: Να καταψηφιστούν και να αποδοκιμαστούν οι νεκροθάφτες της Κυπριακής υπόθεσης. Να αναδειχτεί στο προεδρικό αξίωμα ο αδέσμευτος, δημοκρατικός πολιτευτής κ.Ιωάννης Κληρίδης».

Χαραυγή, 6.12.1959



Μαύρο στο Μακάριο και να ο λόγος:
Γιατί υπέγραψε χωρίς τη θέληση και την έγκριση του λαού τις ατιμωτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.
Γιατί επανέφερε στην Κύπρο την τουρκική κατοχή.
Γιατί είναι επίορκος και ενταφίασε τους προαιώνιους και ιερούς πόθους του λαού
για την αυτοδιάθεση.

Χαραυγή, 13.12.1959



Το ΑΚΕΛ πιστεύει ότι ο μόνος κυρίαρχος ελιναι ο Κυπριακός λαός. Αυτός θα πρέπει να αποφασίσει και για το μέλλον του με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης.

Εζεκίας Παπαϊωάννου
σε δημοσιογραφική διάσκεψη 12.1.1962



Όχι νέα Ζυρίχη! Αυτοδιάθεση, Λευτεριά.

Απόφαση Π.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ
(περ. «Ν.Δημοκράτης» τεύχος 16, Λευκωσία, Ιούλης 1964)



«...Η μοναδική σωστή λύση του προβλήματος μας που ανταποκρίνεται στους πόθους και τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού και της νεολαίας, βρίσκεται στην αποδέσμευση της Κύπρου απ’όλες τις συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου και στην πλήρη ανεξαρτησία, που θα επιτρέψει στον Κυπριακό λαό να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης»

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
Χαραυγή, 4 Ιουλίου 1964



Τα πιο πάνω αποσπάσματα, πάρθηκαν από το βιβλίο
«Για την Εθνική Ολοκλήρωση την Αυτοδιάθεση Ένωση», των Σάββα Παύλου, Λάκη Πίγγουρα και Βάσου Φτωχόπουλου, που εκδόθηκε το 1983 από τις εκδόσεις «Αιγαίον».


Η ανακολουθία των δηλώσεων των στελεχών του ΑΚΕΛ, τότε και σήμερα, μπορεί να προσδώσει άραγε σε αυτό το κόμμα κάποιο ίχνος αξιοπισίας; Όταν ένα κόμμα
ντρέπεται για το παρελθόν του, προσπαθώντας να αποτάξει τον πόθο του για ένωση με τη «Μητέρα Ελλάδα», και την οργανωμένη του πάλη για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι τουλάχιστον ντροπή και αίσχος να ενοχοποιεί τους τότε συναγωνιστές του, ότι πουλήσανε την Κύπρο τη μισή.


Επειδή όμως σε καμιά περίπτωση ο στόχος μας δεν είναι να προάγουμε τον αντιΑΚΕΛισμό, ή και τον αντικομμουνισμό, τελειώνουμε το μέρος Α’ με την ελπίδα ότι το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις του, θα αγωνιστούν έστω και την υστάτη για τον διακαή πόθο, πρώτα της βάσης του, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, όπως αυτός εκφράστηκε το 2004, για να μην περάσει κάποιο σχέδιο τύπου Ανάν. Να αγωνιστούν έμπρακτα, όπως έκαναν τότε οι σύντροφοι τους στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν σε ένα χλιαρό όχι, για να τσιμεντώσουν το ναι.




Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί και η πολυπόθητη ενότητα,
τούτες τις δύσκολες ώρες.



ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ – για το christofias - watch

12 Σχόλια:

Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο είπε...

Απολογούμαστε επειδή τα σχόλια που αναρτήθηκαν μέχρι τώρα χάθηκαν λόγω δικού μας λάθους.

Σας παρακαλούμε να τα ξαναγράψετε, εάν δεν σας είναι ιδιαίτερος κόπος.

Πλαστήρας είπε...

Το ΑΚΕL βλέπει την ιστορία επιλεκτικά. Ενώ δε σταματά να αναμασά τα γεγονότα του 74 με τη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β (και συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ξεχνιούνται), εν τούτοις αποκρύπτει με επιμέλεια όλο το Ενωτικό παρελθόν του. Που όμως είναι εκεί!

Η ιστορία πρέπει να διδάσκεται στην ολότητα της και όχι κολοβωμένη μέσα από ακελικά φίλτρα.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Τί διαφορά μεταξύ ΑΚΕΛ και ΚΚΕ!

Το ένα είναι πραγματικά αριστερό ασυμβίβαστο Κόμμα (και λέω ότι δεν είμαι καθόλου κομμουνίστρια), το δε άλλο γλύφει τους Άγγλους, ήταν πάντοτε απών από ΟΛΟΥΣ τους αγώνες της πατρίδας του (ΕΟΚΑ), συμβιβαζόταν με τους πραξικοπηματίες κερνώντας τους γλυκό καρυδάκι και θεοποιεί το Άππαρτχαιντ που λέγεται Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Είναι για να τρελλαίνεσαι.

ΦΑΣΙ.Κ.Κ. είπε...

Η ιταλική, φασιστική κατοχή δεν ήταν κακή

Το Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.) προτρέπει τα μέλη, τους συναγωνιστές και τους φίλους του να αποκτήσουν το νέο βιβλίο "Mussolini's Greek Island". Σε αυτό το βιβλίο, όπως θα δείτε και από την παρουσίαση της Κωνσταντίνας Ζανού που παρατίθεται, φαίνεται ξεκάθαρα πως η ιταλική κατοχή, και κατά συνέπειαν ο Φασισμός, η ιδεολογία δηλαδή που δομούσε το υπόβαθρο της, δεν είναι κάτι καθόλου κακό, όπως θέλουν οι οχλοδημοκράτες διανοούμενοι να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Συνεπώς, θεωρούμε πως όπως η ιταλική φασιστική κατοχή δεν ήταν κάτι το τόσο κακό, και θα μπορούσε να βελτιωθεί με ψυχρές και ορθολογικές μεθόδους, έτσι και στην Κύπρο μπορούμε την τουρκική κατοχή, στα πλαίσια της φασιστικής ιδεολογίας, να την αναμορφώσουμε σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στο επιτυχημένο μοντέλο του νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ, όπου θα διασφαλιστεί ο εθνοφυλετικός διαχωρισμός των δύο λαών.

Δυστυχώς οι οχλοδημοκράτες, πονεμένοι οπαδοί του ενιαιοκρατισμού και του αντιφυλετισμού, έχουν συνωμοτήσει κατά του Προέδρου της Κυβερνήσεως και άλλων θεσμών που θέλουν να προκόψει επιτέλους αυτό το νησί και να περάσει σε μια μεταδημοκρατική, φυλετική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Σας παραθέτουμε το κείμενο της κ. Ζάνου για να αντιληφθείτε και εσείς πόσο δηλητηρίασε τις ψυχές μας ο ενιαιοκρατισμός και ο αντιφυλετισμός, και για να ξαναδούμε ψύχραιμα τα πόσα καλά μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας ο Φασισμός.

Φασιστικό Κόμμα Κύπρου (ΦΑΣΙ.Κ.Κ.)
Τομέας Ιστορικής Ενημέρωσης
http://fasikk.blogspot.com

John Charalambous είπε...

Καταπληκτική ανάρτηση...θα την ονόμαζα ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ των ακελικών όρνεων για να μπεμπερίζουν πιο χαμηλόφωνα.

Να υποθέσω ότι φυλάξατε κάποιο καλό κομμάτι για τα επόμενα μέρη;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Αναρωτιέμαι τι έχει να απαντήσει σε αυτή την εμπεριστατωμένη ανάρτηση ο Ηλικιακός Ρατσιστής!

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Για να δούμε πώς θα σχολιάσουν αυτοί που ακούνε για Ελλάδα και βγάζουν σπυράκια (για τους Ακελικούς μιλάμε). Θα σχολιάσουν ή θα σιωπήσουν;

Unknown είπε...

Συναγωνιστές συναγωνίστριες , δημοκράτες Κύπριοι πατριώτες σας προτρέπω να επισκεφθείτε το http://edekitika.blogspot.com/ και απλά παρατηρήστε στην αναρτημένη φωτογραφία τα μάτια του Χριστόφυρερ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ και απαντήστε αν ΕΧΕΤΕ δει ποτέ στην ζωή σας άλλα μάτια που να εκδηλώνουν τόσο υπέρμετρη κακία, Εμένα μου θυμίζει διασταύρωση τούρκικης φίνας με εγγλέζικη ύαινα.
Σοβαρά τώρα πέραν της πλάκας ο άνθρωπος είναι ένας χαρακτηριστικός τόπουζος υπερόπτης Κυπραίος ποτζίνους τους αμπάλατους ξεροτζέφαλους πολύξερους που απόκτησε δύναμη και εξουσία . Ο συνδυασμός αυτός δυστυχώς για όλους τοους Κύπριους Δημοκράτες είναι επικίνδυνος και συνάμα καταστροφικός για την πατρίδα ολόκληρη. Θυμίζει μου τον τσιαούσηση του χωρκού με τον βούρτουλα τζαι την ρουφκιανία σαν όπλα για την επιβολή της δικής του ‘δικαιοσύνης’

ΠΑΟΛΑ είπε...

Αξιότιμοι κύριοι του ΦΑΣΙ.Κ.Κ

Πέστε μας ειλικρινά. Έχετε καμμιά συγγένεια με το AKEL; Άλλως πως δεν εξηγιέται η ιδεολογική σας ταύτιση στο θέμα της ΔΔΟ.

Μιλείστε ειλικρινά επιτέλους!

ΠΑΟΛΑ είπε...

Φίλοι της Επιτροπής συγχαρητήρια.

Αυτή είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αναρτήσεις που έχετε κάνει. Ανυπομονώ για τη συνέχεια. Τέτοια να βλέπουν τα ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΛΑ για να καταλάβουν τι γίνεται σε αυτόν τον τόπο και πόσο τα παραπλανούν. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Κύπρο. Συνεχίστε παρακαλώ. Έχει πολύ ενδιαφέρον!

Unknown είπε...

είχα την εντύπωση πώς είναι αποσπάσματα από το βιβλίο του σπύρου παπαγεωργίου "ακελ, το άλλο κκε"..όπως και να έχει όσοι δεν το έχουν διεβάσει διεβάστε το. Πρόκειτε για μια ιστορική αναδρομή μέσα από ντοκουμέντα για την "κρυφή" ιστορία του ακελ.Πολύ καλό το άρθρο.Συνεχίστε την προσπάθεια.

arxiepiskopos είπε...

Συγχαρητήρια,ΚΗΡΥΚΑΙΑΝΤΑ,που γράφεις Ελληνικά. ΠΑΟΛΑ,άλλο το "γλύφω" και άλλο το "γλείφω".Θα έπρεπε να το ξέρεις και θεωρητκά.