Πολιτική χαμένων ευκαιριών

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010



'The party is over' δήλωσε ο δικηγόρος του Μελέτη Αποστολίδη μετά την απόφαση του βρετανικού εφετείου στην γνωστή υπόθεση του ελληνοκύπριου πρόσφυγα κατά των βρετανών σφετεριστών της περιουσίας του. The party is over για 14000 ευρωπαίους σφετεριστές καθώς πολλές νέες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Με δηλώσεις του οι Τσάρλι και Λίντα Όραμς αντιλαμβάνονται ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό. Επιπλέον πρέπει να απαντήσουν πως σκοπεύουν να εφαρμόσουν την απόφαση του δικαστηρίου. Και εδώ είναι που έγινε το μεγάλο βήμα. Καθώς πλέον δεν έχουν απλά να αντιμετωπίσουν τα Κυπριακά δικαστήρια και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν τα δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, της ίδιας τους της πατρίδας. Παρόλο που είναι αδύνατο να επέμβει εντός των κατεχόμενων εδαφών το Ηνωμένο Βασίλειο, απαιτεί από την οικογένεια Όραμς να εκκενώσει την περιουσία του Μ.Αποστολίδη και να αποποιηθεί κάθε δικαιώματος που λανθασμένα και παράνομα - νόμιζε πως - είχε. Σε κίνδυνο βρίσκεται ακόμα και η περιπουσία του ζεύγους Όραμς στο Σάσσεξ.

Τριγμοί προκλήθηκαν στα κατεχόμενα. Σύσκεψη πραγματοποίησαν οι Ταλάτ και Έρογλου με σκοπό να παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απόφασης, που κατά τον εκπρόσωπο του Αττίλα (Μ.Α.Ταλάτ) θα είναι πολιτικές και οικονομικές και ίσως πάρουν μεγάλες και ανεπιθύμητες διαστάσεις. Η Τουρκία όπως πάντα παρέχει στήριξη και συμβουλές.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αρκέστηκε σε εθιμοτυπικές δηλώσεις οι οποίες μας επιτρέπουν να αμφιβάλλουμε για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί η απόφαση αυτή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Στεφάνου δήλωσε πως "αυτές οι νομικές αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές, μας δίνουν όπλα για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών και για επίλυση αυτών των προβλημάτων στη βάση αρχών. Θα αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους αυτή την απόφαση, προς διάφορες κατευθύνσεις και στις ίδιες τις διαπραγματεύσεις".

Αν λοιπόν αξιοποιήσουμε μια τέτοια απόφαση, αντιλαμβάνεσθε πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας και να απαιτήσουμε το δίκαιο. Τίποτα λιγότερο από επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές του εστίες.

Πως θα το πετύχουμε όμως αυτό σ' ένα Διζωνικό-Δικοινοτικό Ομόσπονδο κράτος; Πουλώντας το δίκαιο με αντάλλαγμα τις αποζημιώσεις; Χαρίζοντας τα δικαιώματα μας στο νομιμοποιημένο, με την υπογραφή μας, ψευδοκράτος; Αποδεχόμενοι τα τετελεσμένα της εισβολής και ελπίζοντες στην επιστροφή μικρού αριθμού προσφύγων όταν και εφόσον η Τουρκία αποφασίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της;


Άλλη μια ευκαιρία φαίνεται να θυσιάζεται στο βωμό των γενναίων παραχωρήσεων.

Άλλη μια φορά οι πολίτες δείχνουν το δρόμο και το κράτος αρνείται να ακολουθήσει.

Παρακάτω άρθρο από το σημερινό 'Φιλελεύθερο'.



"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Όταν θα μας ρωτήσει η Ιστορία
Του Άριστου Μιχαηλίδη



ΚΑΠΟΤΕβέβαια θα μας ρωτήσει η Ιστορία: Σας έδωσα τόσες ευκαιρίες, τι στο καλό κάνατε και τα θαλασσώσατε έτσι;

Σας έδωσα την απόφαση της Τιτίνας Λοϊζίδου και πανηγυρίζατε. Και μετά πολλές άλλες και πάντα πανηγυρίζατε. Αποφάσεις που καταδίκαζαν την Τουρκία, και έδειχναν την ευθύνη της για όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα και την καλούσαν να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών περιουσιών, που κατέχει και εκμεταλλεύεται παράνομα.



Θα μας πει, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την εισβολή, σας έδωσα την «πιο σημαντική υπόθεση που έχει απασχολήσει ώς τώρα τα δικαστικά όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης τα τελευταία 50 χρόνια», όπως έλεγε ο Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης. Κερδίσατε απόφαση «ιστορική για το διεθνές δίκαιο», όπως έλεγε, τη διακρατική προσφυγή, που καταδίκαζε την Τουρκία για μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και των συγγενών των αγνοουμένων, παραβίαζε δεκατέσσερα άρθρα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποφάσιζε, το ανώτατο νομικό όργανο της Ευρώπης, ότι αυτή η χώρα έχει ευθύνη για την κατεχόμενη Κύπρο και όχι το ψευδοκράτος.



Σας έδωσα, θα μας πει η Ιστορία, έρευνες και εκθέσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης που κατέγραφαν τους έποικους με το όνομα τους και όχι ως «Τούρκους πολίτες που ζουν στην Κύπρο» ή «οικονομικούς μετανάστες» ή «μάναμου τους καημένους», τους ονόμαζαν παράνομους έποικους και τους θεωρούσαν αποτέλεσμα παραβίασης του διεθνούς δικαίου, που δεν παραγράφεται όσα χρόνια κι αν περάσουν.



Σας έδωσα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και να αναγνωρίσει τις δήθεν αρχές του ψευδοκράτους για σκοπούς εμπορίου και ότι μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να έχει στην Κύπρο εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες.



Σας έδωσα, μόλις το 2008, απόφαση, που καταδικάζει την Τουρκία για τη δολοφονία του Τάσσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Αλλά και το 2009, σας έδωσα απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, που απαγορεύει στην Πολιτική Αεροπορία της Βρετανίας να οργανώνει απευθείας πτήσεις της Βρετανίας με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.



Τώρα, ιδού ακόμα πιο σημαντικό όπλο: Την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου στην υπόθεση Αποστολίδη Όραμς, που 35 χρόνια μετά την εισβολή θεωρεί ότι τα δικαιώματα των προσφύγων στην περιουσία τους δεν παραγράφονται και, κυρίως, οι αποφάσεις των κυπριακών δικαστηρίων αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη και άρα οι σφετεριστές των ελληνοκυπριακών περιουσιών δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.



Θα μας ρωτήσει λοιπόν, κάποτε η Ιστορία και οι απόγονοι μας: Εσείς τι κάνατε; Γιατί κρύψατε στα συρτάρια όλα αυτά τα πανίσχυρα όπλα; Γιατί παραβιάζετε μόνοι σας το διεθνές δίκαιο; Αποδέχεστε τους εποίκους, συζητάτε τις περιουσίες, συζητάτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαλλάσσετε την Τουρκία από τις ευθύνες που της αποδίδει και το Ευρωπαϊκό και το Βρετανικό Δικαστήριο, διακηρύσσετε αφελώς ότι το Κυπριακό δεν είναι νομικό ζήτημα λες και δεν αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχετε άλλο τρόπο εκτός από το να προβάλλετε παντού το διεθνές δίκαιο.



Τι στο καλό θα πούμε, λοιπόν;


Ότι εμείς δεν θέλαμε να χαλάσουμε το κλίμα;"


Ευρυβιάδης για το Χριστόφιας Watch

30 Σχόλια:

Ζήνων Αποστολίδης είπε...

Πενθούν τα σκουλήκια του Χριστόφια, γι'αυτό δεν σας εξητιμάσαν ακόμα ρε παιδιά...δείξετε λίγη κατανόηση...εχάσαν μια πολλά σημαντική δίκη και τωρά ο κάθε φασιστοπρόσφυγας, απορριπτικός, που εν βολεμένος και δεν θέλει λύση εννα τραβά τα αρφούθκια τους στα δικαστήρια

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ (ΓΚΑΛΟΠ) ΑΛΑ ΥΕΝΙ-ΠΟΛΙΤΗΣ. ΠΑΡΑΚΛΩ ΨΗΦΙΣΤΕ-

ΠΟΙΟΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΜΕΛΕΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΟΡΑΜΣ?

1. ΟΙ ΟΡΑΜΣ
2. Η ΓΕΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕΡ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ)
3. Ο ΕΝΩΣΗ ΕΠΟΙΚΩΝ ΕΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ
4. Ο ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗΣ
5. Ο ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ
6. Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ (Ο ΙΑΚΩΒΟΥ, Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ, Ο ΤΟΠΠΟΥΖΟΤΣΕΛΕΠΗΣ )
7. Ο ΥΕΝΙ-ΠΟΛΙΤΗΣ
8.Ο ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
9. Η ΜΑΥΡΗ (Η ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ ΣΙΟΡ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΛΕΚΩΣΙΑΣ)
10. Ο ΑΝΕΥ-ΟΡΙΩΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΔΡΑΚΟΥΝΑ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, E.S.C,YIAYIA ΚΤΛΠ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΨΗΦΙΣΤΕ.

Unknown είπε...

η ψηφος της Σαλαμινα παει στον:

6. Ο ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ (Ο ΙΑΚΩΒΟΥ, Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ, Ο ΤΟΠΠΟΥΖΟΤΣΕΛΕΠΗΣ )

και στον

7. Ο ΥΕΝΙ-ΠΟΛΙΤΗΣ

Για να μην παρεγηγομαστε το Σαλαμινα αναφερεται στην πολη της Σάλαμινας Κυπρου στην αρχαιότητα και καμια σχεση με την ποδοσφαιρικη ομαδα.

Παιδία είναι απο τα άγραφα να παλεύουν οι πολίτες μα απόντες τους πολιτικούς. Ηκύπρος θυμίζει ακέφαλο καβαλάρη.

Δύναμη και πίστη στα αδέρφια μας τους πρόσφυγες . Μαζικά τσακίστε τους κλέφτες και ειδικά τους αγγλους που βρωμίζουν την Κυπρο μας. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ

ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΡΡΦΟ ΣΟΥ ΛΟΓΟ. ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΟΡΙΒΑΤΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

E.S.C. είπε...

"Όσοι μπορούν,πράττουν. Όσοι δεν μπορούν,διδάσκουν"[Μπέρναρντ Σο] "Όσοι μπορούν,πράττουν. Όσοι δεν μπορούν,κλάννουν"[Αrhiepiskopos] Εξαιρετικά αφιερωμένο στον ΚΗΡΥΚΑ και το μικρό,αγράμματο ψυχοπαίδι του,τον ΑΙΑΝΤΑ.

E.S.C. είπε...

Πληροφοριακά, απόψε στην εκπομπή του Καρεκλά στο ΡΙΚ ο Χρυσόστομος Β' ΤΆΧΘΗΚΕ ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Ο προδότης!

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε δυναμικά τον τερματισμό του σφετερισμού των ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Αντίσταση...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά φίλε Αγωνίτη

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρεις πληροφορίες για τις αλυσιδωτές ακυρώσεις κτηματομεσιτικών εκθέσεων στο Λονδίνο όπου θα πωλούνταν παράνομα κατεχόμενες ελληνοκυπριακές περιουσίες.

Οι εκθέσεις ακυρώθηκαν μετά από αποκαλύψεις, διαβήματα και παρεμβάσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ.

Ελπίζουμε πως με αφορμή την υπόθεση Όραμς, θα κινητοποιηθούν και οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις προς αυτή την κατεύθυνση.


http://www.metopo.org.uk/dt2007003028-kataggelia.html

http://www.metopo.org.uk/dt2007004001-epityxia.html

http://www.metopo.org.uk/dt2007004010-turkeyliveexpo.html

http://www.metopo.org.uk/dt2007004020-akyrosi.html

http://www.facebook.com/photo.php?pid=38055&op=7&o=global&view=global&subj=2221996998&id=507612088

http://www.facebook.com/photo.php?pid=38921&op=7&o=global&view=global&subj=2221996998&id=507612088

http://www.facebook.com/photo.php?pid=214359&op=7&o=global&view=global&subj=2221996998&id=651555645

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ήρθε η ώρα των πράξεων.

Αντίσταση λοιπόν...

Τηλέμαχος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τηλέμαχος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ «Φιλελεύθερος»
και «Σημερινή» δημοσίευσαν χάρ-
τη της «Μεγάλης Τουρκίας», που
εξέδωσε και κυκλοφόρησε στα σχο-
λεία το Τουρκικό Υπ. Παιδείας, με
τον οποίο περιλαμβάνονται η Κύ-
προς και το μισό Αιγαίο και τα νη-
σιά, περιλαμβανομένης και της Ρό-
δου. Μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε
ούτε είδαμε οποιαδήποτε διαμαρ-
τυρία από την Ελλάδα και την Κύ-
προ, αν και έπρεπε να είχε καταγ-
γελθεί η Τουρκία τόσο στα Ην.
Έθνη - Συμβούλιο Ασφαλείας, όσο
και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για
επεκτατικές βλέψεις και καταπά-
τηση των διεθνών κανόνων και κα-
ταστατικών τούτων.

Unknown είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΕΩς ΟΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ.........
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΜΑΣ.

Στη φόρα απόρρητο σχέδιο Τούρκων αξιωματικών. Oι Τούρκοι «πασάδες» σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν διά της πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ».
Χαμηλές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την Εθνοσυνέλευση, βομβαρδισμό τζαμιών,συγκρούσεις με «ισλαμιστές» και άλλα πολλά προέβλεπαν σχέδια που ετοιμάστηκαν από πολύ υψηλά ιστάμενους ανώτατους αξιωματικούς, με σκοπό αρχικά την επιβολή στρατιωτικού νόμου και στη συνέχεια την πραγματοποίηση στρατιωτικού πραξικοπήματος, για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ένα από τα επιμέρους σχέδια που σχετίζεται με όσα επρόκειτο να κάνει η Πολεμική Αεροπορία, προέβλεπε τις χαμηλές πτήσεις αεροσκαφών σε δύο από τις πλατείες της Κωνσταντινούπολης,μία από τις οποίες είναι περιοχή όπου κατά
μεγάλη πλειοψηφία κατοικούν οι λεγόμενοι ισλαμιστές. Σύμφωνα με το σχέδιο, προβοκάτορες θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε διοικητήρια της Πολεμικής Αεροπορίας σε διάφορα σημεία και θα ακολουθούσαν συμπλοκές και συλλήψεις. Πτήσεις χαμηλές θα γίνονταν και πάνω από την Εθνοσυνέλευση, ως μοχλό πίεσης για την επιβολή στρατιωτικού νόμου. Παράλληλα, δύο άλλα σχέδια, «Τσαρσάφι» και «Μούσι», προέβλεπαν βομβαρδισμό του τεμένους Φατίχ στην ομώνυμη συνοικία της Πόλης και εν συνεχεία συμπλοκές

E.S.C. είπε...

Μεγάλοι,τελικά δικαιωθήκατε!ΚΗΡΥΚΑ,ΑΙΑΝΤΑ,ΠΛΑΣΤΗΡΑ,ΠΟΝΤΙΚΙΑ,ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΝΤΕΣ,ΛΑΖΑΡΕ ΚΙΤΡΙΝΕ,σας ζητώ συγγνώμη που σας αμφισβήτησα!Τελικά η δολοφονία του Άντη είχε κίνητρα πολιτικά. Η ύποπτη εργάζεται σε κανάλι της αριστεράς.Φως φανάρι πως οι κομμουνιστές οργάνωσαν το έγκλημα για να πλήξουν τις ανυπότακτες αγωνιστικές δυνάμεις και να επαναφέρουν το τρισκατάρατο σχέδιο Ανάν. Μασάνε,όμως κάτι τέτοια τα παλικάρια,ωρέ;

Unknown είπε...

Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ E.S.C. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟ- ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙΣ

E.S.C. είπε...

ΑΙΑΝΤΑ είσαι απίστευτα βλάκας! Ρε,μα δεν καταλαβαίνεις ούτε πότε σε δουλεύουν; ΚΗΡΥΚΑ,απόσυρέ τον από την κυκλοφορία. Δε νιώθεις θιγμένος;

Unknown είπε...

ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΜΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ? ΠΩΣ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ. ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΒΑΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ δημοσιο κινδυνο. 2-3 σαν εσενα να ειχαμε και να τους καναμε λινοβαμβακους και να τους στελλαμε στα κατεχομενα τωρα θα είμασταν ελεύθεροι αφού θα τους καταστρέφατε. ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ LEATHAL WEAPON. Αν σε βρουν οι Αμερικανοι θα σε εντάξουν στο οπλοστάσιο τους.

Unknown είπε...

parepiptontos o Grivas telika einai o pateras sou? Den mas dieukrinises

E.S.C. είπε...

ΑΙΑΝΤΑ,αν η βλακεία ήταν εργόχειρο,θα είχες κάνει την προίκα σου!

E.S.C. είπε...

O Γρίβας είναι πατέρας όλων μας,γιατί γάμησε τη μάνα μας,την Κύπρο. Τώρα τη θέση του την πήρατε εσείς οι διχο-Ττομικοί.

Τηλέμαχος είπε...

Παρακαλώ την επιτροπή όπως ανακοινώσει έρανο για οικονομική βοήθεια στο ζεύγος Οραμς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούν χωράφι που δεν ανήκει σε ελληνοκύπριο φασιστοπροσφυγα για να στεγάσουν τα όνειρα τους και ζητούν οικονομική ενίσχυση.
Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι αναγνώστες θα ήθελαν να συνεισφέρουν.

Unknown είπε...

den xserw gia thn mana sou kathos den gnwrizw thn Kuria pantos sigoura oxi thn dikh mou. An h prodosia htan kritirio patriwtismou tote o CHE htan tromokraths.
Den tha hsuxasete re roufkianei linovamvaki apogonoi exsogama tou Griva para mono otan oloklhrwsete thn dixotomish ths Kuprou pou energopoihsate se sunergasia me thn EOKA B to 74.
den tha sas perasei

E.S.C. είπε...

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β'[Ο ήρωάς σας]- "Μα γιατί θέλετε να πάτε στο Βαρώσι; Αφού αναπτύξαμε το Παραλίμνι!]. Και μετά ψάχνετε αλλού για διχοτόμους; Άτε, γεια σου,ΑΙΑΝΤΑ, ΕΝ ΚΑΛΉ Η ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ ΜΑΖΊ ΣΟΥ,ΜΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μετωπίτη αντί να κάμνεις διαφήμιση του Μετώπου πες μας γιατί βάλατε στεφάνι στο άγαλμα του Γρίβα και γιατί αναδεικνύεται την Ενωτική σημαία ενώ λέτε ότι δεν υποστηρίζετε την Ένωση.

ο Αγώνας συνδέεται ιδεολογικά με το πλέον αντιστασιακό κόμμα της Κύπρου οπόταν δε θέλω μαθήματα πατριωτισμού και αντίστασης από τους ανθρώπους που βάζουν σταφάνια στους υπαίτιους της τραγωδίας του 1974.

Και γω μίλησα για αντίσταση...όχι για σωβινισμό, εθνικισμό και φασισμό...

Και γω από τη πολιτική ηγεσία ζητώ να απαιτήσουμε δυναμικά τον τερματισμό του σφετερισμού των ε/κ περιουσιών. Μια πολιτική ηγεσία που εσείς κατηγοράτε και δεν θέλετε να υπάρχει. Και τους θεωρείται όλους προδότες.

Ανώνυμος είπε...

Τη διαφορά αγαπητέ μετωπίτη θα την κάνει η απόφαση για την υπόθεση Όραμς΄. Γι' αυτό η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση πρέπει, και έχει πλέον τα όπλα να το κάνει, να απαιτήσει τον τερματισμό του σφετερισμού των ε/κ περιουσιών. Καλό είναι να αναβάλλονται αυτές οι εκθέσεις αλλά πρώτα απ' όλα και σεις οι ίδιοι γράφετε πως αυτό έγινε με την βοήθεια των άλλων φορέων που δεν κατανομάζετε και επιπλέον εγώ δεν είδα κάτι άλλο εκτός από ανακοινώσεις. Παραβλέπω το γεγονός ότι η τ/κ εφημερίδες έγραψαν ότι ακυρώνεται για λόγους ασφάλειας αφήνωντας έτσι υπόνοιες ότι φανατικοί ε/κ θα έρχονταν να τα κάνουν λύμπα...γι' αυτό είναι καλύτερα αυτές οι προσπάθειες να αναλαμβάνονται από την επίσημη πολιτική ηγεσία και τη κυβέρνηση. Ενημερώσατε τη κυβέρνηση και τα κόμματα για τις αναμφίβολα σοβαρές επισημάνσεις σας από αυτές τις Βρετανικές ιστοσελίδες;;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

erotisi pros laspologo ipothetoforon anef oriwn(gnoston kai os ESC,drakouna ke yiaya)
se prokalo na vris mian anafora diki mou pou perno thesi oson afora tous dolofonous tou Anti. esto mia. se prokalo alpsologe. vevea h laspologia ,psithirologia ine gnoston mathima pou periexete stis edonitikes kataskinosis.
na se roitso, tora pou to disakel prospathi an feri ton apterouli sas ton patako, ti gliko tha tou kerasis?

Unknown είπε...

όταν έχεις ένα "χαμένο" πρόεδρο τότε είναι φυσικό οι ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τύχη και στον Θεό.

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Αλήθεια, περιμένετε κάτι καλό να προέλθει από τον Χριστόφια και την Κυβέρνησή του; Μόλις τους πιάσουν λίγο από τ΄ αυτί οι Εγγλέζοι (μ΄ ένα τηλεφώνημα ας πούμε) θα μπει στο περιθώριο (στο συρτάρι) η υπόθεση, όπως μπήκε κι η υπόθεση της Τιτίνας Λοιζίδου, οι εκθέσεις για τον εποικισμό κ.α.

Η υπόθεση δεν είναι παρά ένας πονοκέφαλος για τον ευέλικτο Χριστόφια και θα εργαστεί σκληρά για να μην του χαλάσει το καλό κλίμα των συνομιλιών.

Πάντως είναι μια απόφαση που θα είναι όπλο στα χέρια μας νοουμένου ότι θα έχουμε ηγέτες που θα την εκμεταλλευτούν.

Ο Χριστόφιας έχει ακόμα τρία χρόνια να κυβερνήσει. Ας ελπίσουμε ότι θ΄ αντέξουμε και δε θα προλάβει να κάνει τον Ταλάτ πρόεδρο εν τω μεταξύ

Ανώνυμος είπε...

Ακούστηκε οτι όλη οι πατριοτες του christofias watch θα λάβουν μέρος στο μνημόσυνο του Γρίβα μαζί με τους πατριώτες του δηκο, του ελαμ,του δρασης κες, της χρυσης αυγης, τη ΝΑΙδησυ

Αληθεύει?

Πλαστήρας είπε...

Δεν είναι μόνο κατά των Εγγλέζων σφετεριστών που πρέπει να κινηθούν αγωγές αλλά και κατά των τουρκοκυπρίων που μένουν στις περιουσίες μας. Το παράδειγμα του Πάνου Ιωαννίδη είναι λαμπρό. Ο σφετεριστής είναι πάντα σφετεριστής.

E.S.C. είπε...

Ρε,Κηρυκα,ο Arxiepiskopos είμαι. Απλώς πάλι χάλασε ο Η.Υ μου και στέλλει ως Ε.S.C. ;Άφησε τους άλλους ήσυχους. Λοιπόν,αναφορικά με τον Άντη,ισχυρίζεσαι πως ήσουν ένας από εμάς που επικρίναμε το Λάζαρο ΚΊΤΡΙΝΟ για τις βλακείες του; Αν μου το αποδείξεις,τότε αναιρώ.