Μες το δικό σου παραμύθι ξαναβρες το, το ξεχασμένο μονοπάτι σου!

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

"Ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές,
ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές!
"


Παρόλο που τις τελευταίες μέρες αρκετά σοβαρά θέματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναδεικνύεται παράλληλα η ανεπάρκεια του καθεστώτος και των ανθρώπων που ηγούνται αυτού:
  • Παρόλη την ενημέρωση που έγινε στον Πρωθυπουργό της Ισπανίας από τον ευέλικτο άνδρα, ο πρώτος προτίθεται να καλέσει τον πολιτικό εκπρόσωπο του Αττίλα, Ταλάτ, σε επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία.
  • Ο Αντώνης Σαμαράς δικαιώνει όλους εμάς που τον στηρίξαμε και εκπέμπει προειδοποητικά μηνύματα προς δικούς και ξένους που ασελγούν στη λαϊκή κυριαρχία που απέρριψε το Σχέδιο Ανάν το 2004: «το αλήστου μνήμης Σχέδιο Ανάν δεν είχε καμία σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο. Κι αν τέτοιο ή ανάλογο μας φέρουν πάλι να το ξέρουν από τώρα ότι και το καινούριο θα πάει να συναντήσει το παλιό: Στο καλάθι των αχρήστων».
  • Οι Κερυνειώτες φωνάζουν για τη διαιρετική και καταστροφική διζωνική, την παγίδα που κτίστηκε σε συνθήματα και παραπληροφόρηση, αλλά και για τους καθεστωτικούς χειρισμούς που «φαίνεται να έδωσαν ζωή στη νεκρανάσταση όλων εκείνων που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τη βρετανική πρωτοβουλία που στοχεύει στη νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής και των κατοχικών δεδομένων που δημιούργησε».

Μέσα σε όλο αυτό το κύμα αντιδράσεων, προειδοποιήσεων και δηλώσεων σε έντονο ύφος, που πηγάζει από τη γνήσια ανησυχία όλων μας για το μέλλον του τόπου μας, το οποίο βλέπουμε να ταυτίζεται με το ιστορικό της Αλεξανδρέττας, ο Άντρος Κυπριανού, συμπεριφέρεται σαν πρωτάκι στο δημοτικό, που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι γύρω του γίνεται χαμός, αλλά επιμένει να ζει σε έναν παραμυθένιο κόσμο που έπλασε μόνος του.


Σε πρόσφατη του συνέντευξη στο Φιλελεύθερο, επιχείρησε να επισκιάσει τα όσα προαναφέρθησαν, αλλά και άλλες τρέχουσες εξελίξεις, λέγοντας ότι όσοι διαφωνούμε με την παραμονή 50.000 εποίκων, με την εκ περιτροπής προεδρία, με τη στάθμιση της ψήφου μας, με την καταπάτηση δηλαδή, θεμελιωδών ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων, είμαστε εμείς που ενοχληθήκαμε από την εκλογή του ευέλικτου, με τις ψήφους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, στο ύπατο αξίωμα.


Είμαστε λέει εμείς, που ενοχληθήκαμε επειδή ο νυν Πρόεδρος ήταν μέχρι πρότινος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και ότι με τη δημόσια κατάθεση της αντίθετης μας άποψης, επιχειρούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας άλλος υποψήφιος από το χώρο του ΑΚΕΛ, δεν θα έχει πιθανότητες επιτυχίας, σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Φωτογραφία από τα νέα γραφεία του ΔΗΣΑΚΕΛ


Αναδεικνύει συνειδητά ένα ανύπαρκτο – τουλάχιστον στην Κύπρο - κλίμα αντικομμουνισμού, με σκοπό να συσπειρώσει τους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος του, ενόψει των εξελίξεων στο κυπριακό.


Διερωτόμαστε λοιπόν, γιατί το κόμμα των υπεργολάβων, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των «λαϊκών» επιχειρήσεων, κόπτεται τόσο πολύ για τον αντικομμουνισμό, τη φασιστική αντίδραση δηλαδή απέναντι σε μια ιδεολόγια που έχει καταρρεύσει και στην οποία οι ίδιοι ασελγούν, προσπαθώντας δήθεν να την προσαρμόσουν, στις καπιταλιστικές ανάγκες της σημερινής εποχής.


Αναφέρεται γενικά και αόριστα - όπως κάνει σνήθως -, σε κάποιους που «ψάχνουν να βρουν τρόπο για να τερματιστεί αυτή η διαδικασία», σε κάποιους που «δε θέλουν λύση ή ανησυχούν από το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».


Καλούμε τον Άντρο Κυπριανού, να υποδείξει πρόσωπα και καταστάσεις, να τεκμηριώσει με αποδείξεις και συγκεκριμένα στοιχεία αυτούς τους κάποιους και τότε, εμείς, η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, δηλώνουμε πανέτοιμοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί του, και να πολεμήσουμε όσους βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση, όσους βολεύονται με την κατοχή, τη διαίρεση και την τουρκοποίηση του νησιού μας!



ΕΡΩΤΗΣΗ:


Όταν ο κατ’ευέλικτην υπόδειξη Γ.Γ. δηλώνει με στόμφο: «Δεν νομίζω ότι υπολείπεται οτιδήποτε ο Δημήτρης Χριστόφιας από το Βάσο Λυσσαρίδη», εμείς πρέπει να γελάσουμε με το αστείο του, να κλάψουμε με την ανεπάρκεια του ή απλά να τον αγνοήσουμε λόγω διανοητικών προβλημάτων;

Εμένα ο πατερούλλης μου δεν υπολείπεται τίποτε από το γιατρό!

Είναι σαν να λέμε: "Δεν νομίζω ότι υπολείπεται οτιδήποτε ο αγωνιστής της πολυθρόνας, από τον αγωνιστή που διακινδύνευσε ακόμα και την ίδια του τη ζωή".

ΕΥΑΓΟΡΑΣ - για το christofias - watch

19 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τον βουλευτή Ρίκκον Ερωτοκρίτου να λέει ότι στο παρόν μπλοκ

γράφει και ο ίδιος. Το είπε στην βουλή των αντιπροσώπων κατά την

τελευταία μέρα συζήτησης των προϋπολογισμών. Τον έδειχνε η τηλεόραση σε

απευθείας μετάδοση! Αν κατάλαβα καλά μάλλον θα είναι και μέλος της

επιτροπής του "Χριστόφιας watch". Θα ήθελα πολύ να τον παρακολουθήσω

αλλά δεν ξέρω το ψευδώνυμο του. Θα ήθελα επίσης να μου λύσει και

κάποιες απορίες μου όπως: Γιατί γράφει με ψευδώνυμο;
Ανέμενα να γράφει επώνυμα! Ένας βουλευτής ! ! !
Μπορεί να μου απαντήσει επώνυμα παρακαλώ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, ρωτάς ρωτάς και κανένας δε σου δίνει σημασία.

Δε βαρέθηκες;

ΠΠΟΥΝΙΟΣ είπε...

Φίλε μου είσαι ερωτευμένος με τον Ρίκκον Ερωτοκρίτου;

Τάκης Χατζηδ είπε...

ΠΠΟΥΝΙΟ,

ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου με τον Πρόεδρο Χριστόφια;

Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για λύση και προσπαθεί για λύση.

Τι ζόρι τραβάς από τη στιγμή που η ΕΔΕΚ διαφωνεί ίσως σε επιμέρους, αλλά δεν κρίνει ότι έγινε κάτι τραγικό για να αποχωρήσει.

Δεν είσαι λίγο υποκριτής που κατσιαρίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε παιδιά δεν είναι ότι δεν βαρέθηκα να ρωτάω τον Ερωτοκρίτου, ούτε ότι είμαι ερωτευμένος μαζί του.
Απλά δεν απαντάει γιατί μάλλον έχει πολλές δουλειές ο άνθρωπος. Θα απαντήσει που θα πάει; Υπομονή χρειάζεται!

APXIΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Ρωτάτε ποιοι δε θέλουν λύση και θέλετε να τους κατονομάσουμε; Ευχαρίστως. 1.Αρχιεπίσκοπος-'Δεν πρέπει να μας φοβίζει η διχοτόμηση' 2.Τάσσος-'The praesent situation is the second best solution'

ΠΑΟΛΑ είπε...

Δηλαδή τώρα που η Άγκυρα θα αλλάξει φερέφωνο, θα αποκαθηλώσει τον γυφτο-Ταλάτ και θα χρήσει τον Έρογλου θα αρχίσετε όλοι μαζί οι νενέκοι να κλαίτε;

Ο εκ περιτροπής Προεδρος ολης της Κύπρου με εκτελεστική εξουσία θα είναι ο Έρογλου;

Ρε Χριστόφια τα έκανες σκατά! Υπάρχει ακόμα καιρός να παραιτηθείς και να σώσεις όση υπόλειψη σου απέμεινε.

Σοσιαλιστης είπε...

ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ( ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ).

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣΜΟΥΣ ( ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ!!)

Ε άτε τωρα και μετα που τουτο αν επιμενεται οτι ολα παν καλα τι να σας πω. Να το λύση - διαλύση - το κυπριακό μπορεί ο καθένας. Να φέρει όμως ΔΙΚΑΙΗ λύση παντως ο τορινός και η συνοπραξια των μεγάλων στην Κύπρο του σήμερα δεν μπορούν.

APXIΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Πάολα,υπάρχεις; Περιμένω ακόμα απάντηση. Το 'υπόληψη' με ήττα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος υπόγραψε την ΔΔΟ μετά το σχέδιο ΑΝΑΝ με την 8η του Ιούλη?

Ποια κόμματα έχουν θέση για ΔΔΟ και ποιο κόμμα έχει θέση ενάντια στη ΔΔΟ?

επίσης, ποιος ήταν ο υπουργός άμυνας του γλαυκου κληρίδη?

ακόμα,
πως θα φύγουν ΟΛΟΙ οι έποικοι?

ποια κόμματα θέλουν να μπούμε σε οργανισμούς του ΝΑΤΟ και ποιο είναι το μόνο κόμμα κατά?

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΚΕΛ δεν θέλει να φύγουν οι Βάσεις.

Το ΑΚΕΛ παρέχει διευκολύνσεις στους Αμερικάνους.

Το ΑΚΕΛ συνεργάζεται με τον Αναστασιάδη της ΕΟΚΑ Β.

Το ΑΚΕΛ απεκάλεσε τον φασίστα Κληρίδη "καλό καραβοκύρη" και τον υποστήριξε αντί του Μακαρίου.

ΑΚΕΛ = ΕΟΚΑ Β

Ανώνυμος είπε...

«ακόμα, πως θα φύγουν ΟΛΟΙ οι έποικοι?»

μ' αεροπλάνα και βαπόρια

Ταύρος είπε...

«ακόμα, πως θα φύγουν ΟΛΟΙ οι έποικοι?»

μ' αεροπλάνα και βαπόρια

όπως τ' αεροπλάνα που επετούσαν οι Εζεκίας-Φάντης, παρέα με τον Κληρίδη, τον Νοέμβριο του 1974 όταν πήγαν Λονδίνο με ναυλωμένη πτήση της ΡΑΦ, πίνοντας blue curacao παρέα με τον Κληρίδη και συνωμοτώντας κατά του Μακαρίου.

Ταύρος είπε...

«επίσης, ποιος ήταν ο υπουργός άμυνας του γλαυκου κληρίδη?»

Ο Γιαννάκης Ομήρου διετέλεσε για ένα διάστημα Υπουργός Άμυνας του "καλού καραβοκύρη" της ΠΕΟ.

Ναι, ναι! Ο Γιαννάκης Ομήρου υπήρξε ΥΠΑΜ του ανθρώπου που έκανε το μεταπραξικόπημα και παρέα με το ΑΚΕΛ πήγαν τον Νιόβρη του 74 στο Λονδίνο να σκίσουν τον Μακάριο!

Ναι ναι ναι! Ο Γιαννάκης Ομήρου υπήρξε ΥΠΑΜ αυτού που στέγασε την Εοκα Β, αυτή που το ΑΚΕΛ κέρασε γλυκό καρυδάκι.

Φυσικά ο Γιαννάκης Ομήρου υπήρξε ΥΠΑΜ στη βάση κάποιων αρχών, της συμφωνίας για έλευση των S300. Όταν δεν ήρθαν, σηκώστηκε και έφυγε.

Κάτι που δεν έκαναν οι χαραμοφάηδες του ΑΚΕΛ όταν διαφώνησαν με τον Τάσσο, και επεριμέναν 4μισι χρόνια να το κάνουν, μετά που ξεκίνησε η προεκλογική.

Αλλά από ένα κόμμα το οποίο από τον Νιόβρη του 74 συνωμοτεί με τον διάδοχο του Σαμψών κατά του εκλελεγμένου προέδρου, τι περιμένατε; Να έχει ηθική;

APXIΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Δηλαδή αν βρεθούν μεταφορικά μέσα λύεται το θέμα των εποίκων; Πάολα,σε ξεπέτρασαν σε ρεαλιστικές εισηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι εποικοι που παντρεύτηκαν/θα παντρευτουν Τουρκοκύπριους μαζί με τα παιδιά τους, δικαιούνται να μείνουν στο νησί, ότι λυση και να προκύψει και σας εγγυούμαι ότι είναι ήδη περισσότεροι από 50,000.

Επίσης ένα φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία 3-4 χρόνια στα κατεχόμανα είναι ότι οι λιγοστοί Τουρκοκύπριοι που έχουν απομείνει παντρεύονται αρκετοί με εκ Τουρκίας έποικους. Πιο παλιά κάτι τέτοιο ήταν αραιό φαινόμενο.

Επίσης όπως με πληροφόρησε Τουρκοκύπριος που ζει στην Κερύνεια, στο δημοτικό σχολείο της κόρης του, στους 25 μαθητές ενός τμήματος 1ης δημοτικού, οι 20 μαθητές είναι παιδιά εποίκων.

Δεν υπάρχει κατάσταση, 'ως έχει'. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Η κατάσταση στα κατεχόμανα έχει μια δυναμική, η οποία είναι δυσοίωνη για μας. Τα δημογραφικά δουλεύουν εναντίον μας.

Όσοι πιστέυουν ότι θα φύγουν όλοι οι έποικοι, δυστυχώς απλά ονειρέυονται.

APXIΔ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ είπε...

Ανώνυμε 10.43,προσπαθείς να τούς μιλήσεις λογικά;ΑΥΤΟΊ ΖΟΥΝ ΜΕ ΌΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 'ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ'.

Ανώνυμος είπε...

ρε ταυρο μα γιατι να μπαινουμε σε εξοδα με τα αεροπλανα?? να βαλουμεν τον καθε εποικο παστη ραχη του λυσσαριδη τζιε να τον πεμπουμεν απεναντι!! δαμε κοτιαμου σαμξων επκιαν τον πανω του,για 160000 εποικους ενα κολωσει ο doctor??

Ανώνυμος είπε...

agapite mou anonime 3.51 pes mou poia kivernise ediwxe tis vaseis,poia kivernisi eipe ixi stous amerikanous?eoka b?se ligo 8a mas peis oti eoka b itan aristeroi.