Έ-έ-έρχεται!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Με πεθυμήσατε; Έρχομαι ανανεωμένος!


Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι ο Ευέλικτος επαναφέρει το Σχέδιο Ανάν.

Το Σχέδιο που ο κυπριακός λαός με δημοκρατικές διαδικασίες απέρριψε, ο Ευέλικτος το ξαναφέρνει από το παράθυρο.

Από ό,τι διαβάσαμε χθες, έχει αποστείλει επιστολή προς ξένους ηγέτες, με την οποία συγκρίνει τις τουρκικές θέσεις, όχι με το διεθνές δίκαιο ή με τη λογική, αλλά ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ!

Σημείο αναφοράς για τον Ευέλικτο και μέτρο σύγκρισης είναι το Σχέδιο Ανάν!

Παρά τις δεσμεύσεις του προς κυπριακό λαό, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ότι δε θα ξανάφερνε παρόμοιο Σχέδιο.

Παρά τις εξαγγελίες του για "Δίκαιη Λύση".


Στη φωτογραφία, ενθουσιασμένος Γκρίζος Λύκος, πανηγυρίζει για την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν.


Διαβάστε την είδηση από το χθεσινό Φιλελεύθερο (κείμενο του Κώστα Βενιζέλου):

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕΤΑΙ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ

• Το σχέδιο Ανάν μέτρο σύγκρισης αλλά και βάση αναφοράς.

• Επαναλαμβανόμενες αναφορές σε «ευαίσθητες ισορροπίες» που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών

Οι προσφορές του Προέδρου Χριστόφια προς την τουρκική πλευρά για εκ περιτροπής προεδρία, επαναλαμβάνονται στις επιστολές που έστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τους ηγέτες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Χ. Μπαρόζο και τον Πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπουί. Στο κείμενο της επιστολής, που ετοιμάσθηκε και διαβιβάσθηκε ως απάντηση στις τουρκικές προτάσεις για τη Διακυβέρνηση, ο Πρόεδρος επιχειρεί να αποδομήσει τις θέσεις της Άγκυρας έχοντας ως μέτρο σύγκριση το απορριφθέν σχέδιο Ανάν, σημειώνοντας ότι είναι χειρότερες.

Μέσα από την ανάγνωση της επιστολής συνάγεται πως το σχέδιο Ανάν συνιστά σταθερά τη βάση αναφοράς. Πέρα από τις συγκρίσεις των τουρκικών προτάσεων με το απορριφθέν σχέδιο Ανάν, στην επιστολή γίνεται συνεχώς επίκληση σε «ευαίσθητες ισορροπίες» που έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνει πως οι τουρκικές προτάσεις διαταράσσουν την «ευαίσθητη ισορροπία», που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της αποστολής του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Τονίζει πως η ε/κ πλευρά σέβεται τις ισορροπίες αυτές επαναλαμβάνει τις προσφορές που έκανε προς την τουρκική πλευρά για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο.

Εκφράζει δε παράπονο που δεν υπήρξε ανταπόκριση (αναφέρει πως είναι λυπηρό που δεν έδειξαν προσήλωση στην ίδια προσέγγιση). Ακόμη αναφέρει πως πολλές από τις (τουρκικές) θέσεις αντιφάσκουν με τη συμφωνημένη βάση και την ευαίσθητη ισορροπία που δημιουργήθηκε μέσα από δεκαετίες συνομιλιών.

Στα πλαίσια αυτής της τοποθέτησης αναφέρθηκε ενδεικτικά σε εννέα σημεία των τουρκικών προτάσεων και έγινε σύγκριση με το σχέδιο Ανάν.

Στην επιστολή τονίζεται ότι και εάν ακόμη γίνουν δεκτές οι θέσεις που καταθέτει η τουρκική πλευρά θα απορριφθούν από τον λαό.


Την ίδια ώρα, ο κατοχικός ηγέτης, Μεχμέτ Ταλάτ στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια άφησε να εννοηθεί πως σε κάποια σημεία των προτάσεων για τη Διακυβέρνηση θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Όπως για παράδειγμα στο θέμα της αριθμητικής συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στους θεσμούς και τα πολιτειακά όργανα. Στο πλαίσιο αυτό ο Ταλάτ εισήγαγε την ορολογία της «εμφανούς συμμετοχής» των Τ/κ στις διάφορες βαθμίδες του κράτους. Περαιτέρω, κόκκινη γραμμή θεωρείται το θέμα της διασφάλισης σε Τούρκους πολίτες όλων των προνομίων που έχουν Ευρωπαίοι πολίτες στην Κύπρο. Το ζήτημα τούτο φαίνεται ότι θα απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό και τον δεύτερο γύρο των εντατικών διαπραγματεύσεων.

Η Άγκυρα έχει ξεκινήσει μια συστηματική εκστρατεία διεθνώς, η οποία κινείται σε διάφορους άξονες και επίπεδα. Πρώτο, γίνονται κινήσεις που αποσκοπούν στην εδραίωση των πρωτοβουλιών της, μετά και την κατάθεση του εγγράφου για τη Διακυβέρνηση. Ανεξαρτήτως του περιεχομένου ( το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους τρίτους) η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, έτυχε θετικής υποδοχής. Δεύτερο, θα συνεχίσει και στο δεύτερο γύρο των εντατικών διαπραγματεύσεων να καταθέτει έγγραφα, αναλόγως των συζητήσεων που θα διεξάγονται. Τρίτο, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την ελληνοκυπριακή πλευρά ως εκείνη που δήθεν «καθυστερεί τη διαδικασία και δεν είναι συνεργάσιμη». Τέταρτο, συντηρεί στο παρασκήνιο διάφορες φόρμουλες, όπως αυτήν της τετραμερούς διάσκεψης, της αναβάθμισης του ρόλου του ΟΗΕ (επιδιαιτησία), της υιοθέτησης διαδικασιών τύπου Μπούργκενστοκ, Κάμπ Ντέιβιντ.

Τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία εκφράζουν την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει λύση του Κυπριακού τώρα. Το ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχθές στο Εθνικό Συμβούλιο αλλά και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ενημερώνοντας πρόσφατα διευθυντές ελλαδικών ΜΜΕ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΖΕΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ; ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ;

Πράξανδρος για το christofias-watch

12 Σχόλια:

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Αυτός που έταζε Δίκαιη Λύση για να εκλεγεί, τώρα επαναφέρει το Ανάν!

ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μια διορθωση αγαπητοι επιτροποι. Οι γκριζοι λυκοι μαζι με τον ντεκτας ψηφισαν βροντερο ΟΧΙ στο Αναν διοτι παρεδειδε την κυπρο στους Ε/Κ.

Γιατι πανυγηριζει ο γκριζος λυκος της φωτογραφιας?

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Εγώ χαίρομαι χωρικέ που συμφωνείς στα υπόλοιπα και νιώθεις την ανάγκη για μόνο μια μικρή διόρθωση.

Στην τουρκική εξωτερική πολιτική, "προοδευτικοί" (Ταλάτ, Ετζιεβίτ κλπ) και εθνικιστές (Έρογλου, Ντενκτάς), παίζουν όλοι το ρόλο τους. Με πάγιες όμως διεκδικήσεις.

Η αντίδραση κάποιων Τούρκων στο σχέδιο Ανάν ήταν καθαρά για σκοπούς ενίσχυσης της διαπραγμάτευσης και για αποκόμιση περαιτέρω οφελών.

Η Τουρκία βλέπει το Σχέδιο Ανάν, ως εφαλτήριο για τη μελλοντική τουρκοποίηση της Κύπρου.

Εξ' ου και οι πανηγυρισμοί του Γκρίζου Λύκου.

E.S.C. είπε...

'Σχέδια όπως το σχέδιο Ανάν ουδέποτε εξαφανίζονται. Στοιχεία του σχεδίου τούτου θα περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε άλλα σχέδια παρουσιαστούν στο μέλλον'[Τάσσος Παπαδόπουλος],Βρε αθεόφοβοι,είπαμε να είστε Τασσικοί,όχι όμως και υπερτασσικοί.

E.S.C. είπε...

-ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ
-ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


-ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΘΡΑΚΗΣ,ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ. Είμαι πιο πατρίωτης από σένα,Ρήγα. Έκλασα περισσότερο.

E.S.C. είπε...

Πάσχετε από την παιδική πολιτική ασθένεια Lyssaritis onirama. Μην ανησυχείτε. Επισκεφθείτε το φαρμακείο και ζητήστε δέκα δόσεις του φαρμάκου Realismus logicus.
Σε ιάσιμες περιπτώσεις δρα.Να μην πω πως μπορει να θεραπεύσει ακόμη και βαριές περιπτώσεις, όπως του Ρήγα,του Αίαντα,του Κήρυκα και λοιπών διχο-Ττομικών υποκειμένων. Δρα επίσης και επί του παχέως εντέρου εμποδίζοντας τη συνεχή εκπόρδιση συνθημάτων. Θα το εισηγούμουν και στο Μακαριώτατο,αλλά είπαμε,δρα μόνο σε ιάσιμες καταστάσεις.

Τηλέμαχος είπε...

Ας κάνουμε μια δημοσκόπηση. Όλοι εσείς τουρκόφιλοι εραστές της «λύσης», δεν μας λέτε:
- πόσοι από εσάς θέλετε πραγματικά μια καλή λύση και αρμονική συμβίωση και ειρήνη με τους τουρκοκύπριους χωρίς οιονδήποτε προσωπικό συμφέρον και
- πόσοι από εσάς θέλετε κοκκό, δηλαδή (νομίζετε ότι) μέσω μιας λύσης θα γεμόσει η πούγγα σας ριάλλια.
Για να δούμε απαντήσεις. Αρχίζουμε από εσένα E.S.C., τι θέλεις: Αγαπάς τόσο πολύ την Κύπρο σου η θέλεις κοκκό:

E.S.C. είπε...

Τηλέμαχε,είσαι ακόμα στο επίπεδο του 'κοκκό'. Όταν ωριμάσεις,ξαναδοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Τηλέμαχος είπε...

Δεν απαντάς εε! Δεν πειράζει, κανείς άλλος;
Εσύ E.S.C. δεν καταδέχεσαι το κοκκό!! Είσαι για πολύ μεγάλυτερα πράγματα εσύ!!!

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Όλοι αυτοί οι εραστές της "λύσης" (προσέξατε τα εισαγωγικά) δεν είναι παρά αφελείς. Μας παριστάνουν και τους ειδήμονες από πάνω. Θα ήθελα να ξέρω (ελπίζω να μην μάθω ποτέ γιατί αν το μάθω θα σημαίνει ότι η Κύπρος Τουρκοποιήθηκε), πόσο θα αντέξουν αυτοί οι λογής-λογής τύποι ("προοδευτικοί", φιλότουρκοι, ανθρωπιστές, διεθνιστές, καλοπροαίρετοι, κ.τ.λ.) να τους κυβερνά η Τούρκος στην Κύπρο μέσω μιας ΄"λύσης" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ας διαβάσουν επιτέλους και λίγη ιστορία για να δουν πώς συμπεριφέρθηκε η Τουρκία στις μειονότητες και πως τήρησε την υπογραφή της. Βλάκες, εεε Βλάκες!

ΕΖΕΚΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Αριστερος Πατριωτης

Η μονη σιγουρη οδος για τουρκοποίηση της Κυπρου ειναι η παραμονη της υφησταμενης καταστασης δηλαδη της διχοτομησης με την παραμονη των κατεχομενων εκτος του ελεγχου της ΕΕ και με το κεκτημενο σε αναστολη.

arxiepiskopos είπε...

Χwrikos, αυτοί δεν καταλαβαίνουν από λογικά επιχειρήματα. Ξέρουν μόνο τη λέξη ΟΧΙ.Και να τους ρωτήσεις αν η Γη γυρίζει,πάλιν ΟΧΙ θα πουν από κεκτημένη ταχύτητα. Π.χ ο Κουλίας. 'Χρειάζεται αντιαρματική τάφρο η Ε.Φ;' 'ΟΧΙ',απάντησε, την επιχωμάτωσε και την έκαμε επαύλεις! Πατριώτες του κερατά και του Μαμωνά!