ΡΙΚΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΣΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH: "ΚΑΛΩ ΤΑ BLOGS ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ"

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010


"Καλώ τα blogs να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη δημοκρατία και τη δικαίωση, και να μην πτοούνται από καμιά υπόδειξη ή συκοφαντία."

"Μια τέτοια δήλωση δε θα έπρεπε ωστόσο να γίνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος καλείται να διαπραγματευτεί και να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελληνοκυπριακής πλευράς όχι μόνο για τις γενιές του σήμερα αλλά και για τις γενιές που θα έρθουν."

"Πολύ φοβούμαι ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά, στο τέλος για να διαφυλαχτεί η συνέχιση των συνομιλιών, θα αναγκαστεί να συζητά και πάλι στη βάση του σχεδίου Ανάν. "

"Καταλήγοντας λοιπόν, η πολιτική του καλού παιδιού, η πολιτική της δήθεν ευελιξίας, η προσκόλληση στο βρετανικό άρμα, το καλόπιασμα του Καρλ Μπιλντ, η εγκατάλειψη συμμαχιών με σημαντικές χώρες οδήγησαν στην απόφαση για μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Η εξωτερική πολιτική του κ. Χριστόφια απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε την Κυπριακή Δημοκρατία στην απομόνωση, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "

Στο blog μας ΚΑΙ ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Ο μαχητικός βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, που δίνει καθημερινά τη μάχη ενάντια στην κατοχή και στην αυθαιρεσία Χριστόφια.

Ρίκκος Ερωτοκρίτου!


Ερώτηση 1: Πως βλέπετε τα πράγματα στο Κυπριακό. Που πάμε;

Οι απευθείας συνομιλίες φαίνεται να οδηγούνται σε πλήρη κατάρρευση, λόγω της τουρκικής στρατηγικής, αλλά και λόγω της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Αν και χαιρετίζουμε την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, ωστόσο επισημαίνουμε τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει από το γεγονός ότι μένουν και πάλι εκτός ατζέντας των συνομιλιών τα ακανθώδη για την Ελληνοκυπριακή πλευρά θέματα. Αυτό θα έχει ως πολύ πιθανό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο του πάρε – δώσε, η πλευρά μας να προβεί σε περαιτέρω υποχωρήσεις. Εφόσον δεν θα συζητηθούν καν τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα βρεθεί στη θέση να αναγκαστεί να κάνει έστω και την παραμικρή παραχώρηση. Πολύ φοβούμαι ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά, στο τέλος για να διαφυλαχτεί η συνέχιση των συνομιλιών, θα αναγκαστεί να συζητά και πάλι στη βάση του σχεδίου Ανάν.


Ερώτηση 2: Πως κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται ο κ. Χριστόφιας;
Οι παραχωρήσεις και η καλή θέληση της Ελληνοκυπριακής πλευράς, όχι μόνο δεν εκτιμήθηκαν, αλλά εκλήφθηκαν και ως αδυναμία από την Άγκυρα. Οι παράλογες προκλητικές απαιτήσεις του κυρίου Ταλάτ, δεν αποτελούν έκπληξη, η κορύφωση της τουρκικής αδιαλλαξίας είναι αποτέλεσμα των παραχωρήσεων και των προσφορών της δικής μας πλευράς και αποδεικνύουν ότι η πρόθεση του κυρίου Χριστόφια δεν έχει εκτιμηθεί από τους συνομιλητές του. Οι απευθείας συνομιλίες λαθροβιώνουν. Δυστυχώς, μέσα από τη διαδικασία, η τουρκική πλευρά θα κατοχυρώσει υποχωρήσεις στις οποίες προέβη η Ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά και μελλοντικές υποχωρήσεις, στις οποίες είναι πιθανόν να προβεί ο κ. Χριστόφιας, στην απόγνωση του να συνεχιστεί έστω και αυτή η επίφαση διαπραγματεύσεων. Το έγγραφο, που κόμισε ο Ταλάτ από την Άγκυρα απέδειξε την ανυπαρξία της κοινής βάσης των συνομιλιών και κατέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Ερώτηση 3:Πως σχολιάζετε τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας;

Τα αποτελέσματα της συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εξουδετέρωσαν την απόφασης της ΕΕ του 2006, που έθετε την Τουρκία υπό συνεχή αξιολόγηση. Το 2006, η τότε κυβέρνηση πέτυχε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση από τα κράτη μέλη της ΕΕ που προνοούσε την υποχρέωση της Τουρκίας να υλοποιήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ένωσης και της Κύπρου. Εκείνη η απόφαση λήφθηκε ειδικά για την Τουρκία και προνοούσε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Σύμφωνα με τα τελευταία συμπεράσματα της συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, η ομόφωνη απόφαση του 2006 έχει εξουδετερωθείπολιτικά.

Το 2006, η Τουρκία αντέδρασε στην ομόφωνη απόφαση της ΕΕ με μονομερή δήλωση, την οποία τα κράτη μέλη της ΕΕ απέρριψαν και πάλι ομόφωνα. Σήμερα οι ισορροπίες έχουν αντιστραφεί. Η Άγκυρα κατάφερε να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου και να πείσει για αυτή τη συμπεριφορά της εξασφαλίζοντας ομόφωνη απόφαση για μη επιβολή κυρώσεων και με την έγκριση της Κύπρου. Στον αντίποδα η Κυπριακή Δημοκρατία για να περισώσει την πολιτική της αξιοπιστία αναγκάστηκε να προβεί σε μονομερή δήλωση για μπλοκάρισμα 6 κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Καταλήγοντας λοιπόν, η πολιτική του καλού παιδιού, η πολιτική της δήθεν ευελιξίας, η προσκόλληση στο βρετανικό άρμα, το καλόπιασμα του Καρλ Μπιλντ, η εγκατάλειψη συμμαχιών με σημαντικές χώρες οδήγησαν στην απόφαση για μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Η εξωτερική πολιτική του κ. Χριστόφια απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε την Κυπριακή Δημοκρατία στην απομόνωση, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας μην παραπλανεί ο Πρόεδρος το λαό. Η καταγραφή των θέσεων των δύο πλευρών σε συγκεκριμένες πτυχές, στις οποίες σημειώθηκε δήθεν σύγκλιση επειδή εμείς κάναμε υποχωρήσεις και δήθεν γενναίες προσφορές, αποτελεί ενός είδους ενδιάμεσης συμφωνίας. Αυτό καταγράφεται εξάλλου και στο πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Κεκαλυμμένα επίσης έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα, το οποίο τοποθετείται το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2010. Και αυτό προκύπτει από τη νίκη της Τουρκίας και την ταυτόχρονη ήττα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


4) Πως σχολιάζετε τις δηλώσεις του κ. Άντρου Κυπριανού, ότι τα blogs και τα σατυρικά έντυπα "ενθαρρύνουν τη φυσική εξόντωση του Προέδρου Χριστόφια";

Θεωρώ τις δηλώσεις αυτές ανυπόστατες, και με λυπεί ιδιαίτερα που αυτές έγιναν από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα του κόμματος το οποίο σήμερα έχει στα χέρια του το πηδάλιο της διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα διαδικτυακά blogs αποτελούν ένα σύγχρονο τεχνολογικό μέσο ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Η άσκηση κριτικής αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών σε όλα τα δημοκρατικά και φιλελεύθερα καθεστώτα.


Ερώτηση 5:Θα μπορούσε να υπάρξει μια εναλλακτική στρατηγική στο Κυπριακό; Και αν ναι πως θα την περιγράφατε επιγραμματικά;

Μετά την παρουσίαση του τουρκικού εγγράφου το οποίο επιβάλλεται να επιστραφεί ως απαράδεκτο, είναι αναγκαίο να χαραχτεί επικοινωνιακή τακτική για ενημέρωση πρώτιστα της ΕΕ και γενικά του διεθνούς παράγοντα, για την αδιαλλαξία και τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. Τώρα είναι θεμιτό να αποσυρθούν όλες οι προσφορές του κ. Χριστόφια προς την άλλη πλευρά. Τώρα είναι η ώρα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τα κόμματα της Ελλάδας, να διαμορφωθεί μια νέα, πραγματιστική προσέγγιση για επίλυση του κυπριακού με βάση τις σημερινές συνθήκες, που να εδράζεται στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ εναρμονισμένη με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Ερώτηση 6:Ποια θα εντοπίζατε ως τα μεγαλύτερα δημοκρατικά ελλείμματα επί διακυβέρνησης Χριστόφια;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκ της θεσμικής του ιδιότητας, πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας της ενότητας και της ομοψυχίας λαού και ηγεσίας. Η ελεύθερη έκφραση, η διαφορετική άποψη και η καλόπιστη κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση, είναι κατακτήσεις της Δημοκρατίας μας και ποτέ δεν έπληξαν την ενότητα στον τόπο μας. Την ώρα που ο Ταλάτ γίνεται επίσημα δεκτός στις Βρυξέλλες, συντονίζεται και παίρνει οδηγίες από την Άγκυρα, στην πλευρά μας επιβάλλεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για επίτευξη συλλογικής ενότητας και ενότητας στόχων .Η ενότητα αποτελεί ένα ισχυρό πόθο του λαού μας. Η ενότητα αυτή μπορεί να επιτευχθεί στη βάση του περιεχομένου της λύσης που ομόφωνα συμφωνήθηκε και περιλαμβάνεται στο κοινό ανακοινωθέν της τετραήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η βάση ενότητας υπάρχει, απομένει να ανεβρεθεί η θέληση για επίτευξη της προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η διαπραγματευτική δυνατότητα της πλευράς μας για το καλό του λαού μας. Με βάση τα πιο πάνω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει και οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν αρκεί μόνο η ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά απαιτείται η σύγκλιση και η εφαρμογή των αποφάσεων και θέσεων του Ε.Σ στο τραπέζι των συνομιλιών. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποδείξει ότι κυβερνά ουσιαστικά «ελέω λαού».

Ερώτηση 7:Πως σχολιάζετε τη δήλωση Χριστόφια ότι εμείς φταίμε γιατί "στρώσαμε το κόκκινο χαλί στην Τουρκία για να εισβάλει";

Τα αίτια, οι λόγοι και τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής αποτελούν ακόμα και σήμερα ένα θέμα το οποίο χρήζει πολλών ιστορικών αναλύσεων και θέσεων. Μια τέτοια δήλωση δε θα έπρεπε ωστόσο να γίνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος καλείται να διαπραγματευτεί και να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελληνοκυπριακής πλευράς όχι μόνο για τις γενιές του σήμερα αλλά και για τις γενιές που θα έρθουν. Και κυρίως όταν αυτός βρίσκεται στο μέσο μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας που παραδοχές έστω υποκειμενικές και ιστορικές δε βοηθούν τη θέση μας.

Ερώτηση 8: Τέλος, ένα μήνυμα προς τα κυπριακά αντικατοχικά blogs και τους αναγνώστες του christofias-watch;

Καλώ τα blogs να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη δημοκρατία και τη δικαίωση, και να μην πτοούνται από καμιά υπόδειξη ή συκοφαντία.

16 Σχόλια:

Unknown είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ? ΣΥΛΑΒΑΝΕ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΕΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ η ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ? ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ? Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ? Ο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ? ΠΟΙΟΝ ΣΥΛΛΑΒΑΝ ΤΕΛΙΚΑ?
ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ?

Εχει λιγο καιρο να δω ειδησεις και απλα εχασα επαφη.

ΠΑΝΤΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ? ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ. ΕΧΘΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ.

ΜΑΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΚΑΙΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΚΟΜΕΝΑ.

ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑΙ Η ΑΝΤΕΝΑ ΤΟΥ ΣΙΓΜΑ ΕΚΑΜΝΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΖΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΑΛΑΣΕ ΟΙ ΠΥΞΙΔΑ

arxiepiskopos είπε...

Μάνα μου,ρε!!!

Unknown είπε...

O κ. Σιζόπουλος ρώτησε τον Ρίκκο Eρωτοκριτου, τον Συλλούρη και τον Κουτσού κάτι που ακόμα δεν απάντησαν πριν 5-6 μήνες:

«την εποχή της αντιδικτατορικής πάλης αυτοί με ποιους είχαν συνταχθεί, με τους χουντικούς ή με τους δημοκράτες και την εποχή της ΕΟΚΑ Β’ και του πραξικοπήματος με ποιους είχαν συνταχθεί με τη νομιμότητα και την αποτροπή αυτών των σχεδίων ή με αυτούς που προωθούσαν την υπονόμευση της νομιμότητας και την κατάργηση της κυπριακής δημοκρατίας και όλα όσα επακολούθησαν;».

Ας απαντήσει ο "αφανής ήρωας" του christofias watch!!! Ο κόσμος γνωρίζει την ταύτιση τους με την ΕΟΚΑ Β'!! Τις ψευτοπαλλικαρίες πίσω από ανώνυμα blog να τις αφήσει ο Ρίκκος ...

Ίδας είπε...

Δεν ξέρω τι ακριβώς έκαναν οι Ρίκκος και Συλλούρης επί χούντας. Είναι πολύ γνωστό πάντως ότι ο Νίκος Κουτσού απελάθηκε από την Χούντα και δεν του επιτρεπόταν να επιστρέψει στην Αθήνα να συνεχίσει τις σπουδές του λόγω των αντιχουντικών θέσεων που είχε μέσω της ΕΦΕΚ Αθηνών!

Unknown είπε...

Ο Μελέτης Αποστολίδης και ο δικηγόρος του – Κωνσταντής Καντούνας- θα αναφερθούν εκτενώς στην απόφαση και στους τρόπους εφαρμογής της σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα δώσουν σήμερα στη Λευκωσία

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Θα πάει άραγε στη διάσκεψη ο christofyrer;

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Εντωμεταξύ να σας πω, ότι τώρα που αλλάξατε τους κανόνες εισδοχής στα σχόλια, εξαφανίσατε και το Ρήγα, ρε μάγκες!

Απαιτώ επαναφορά του Ρήγα, εδώ και τώρα, γιατί χωρίς το Ρήγα, αυτός ο χώρος, είναι γκρίζος.

Που είσαι και συ ρε συναγωνιστή Ρήγα; Που εξαφανίστηκες;

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Ένα μήνυμα στο συναγωνιστή Αγωνίτη.

Συναγωνιστή Αγωνίτη,

Είσαι τόσο φανατισμένος που γκρεμίζεις γέφυρες με άλλους.

Σου το έχω ξαναπεί: δεν είμαστε "εμείς" και "οι άλλοι". Δεν είμαστε ο εκλεκτός λαός του Ισραήλ.

Ο καθένας έχει τις αμαρτίες και τα λάθη του, τα ελαττώματά του κλπ. Απλά πιστεύω ότι εμείς έχουμε λιγότερα από τους άλλους.

Όμως: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Και αναμάρτητοι δεν είμαστε.

Ούτε και μόνοι. Στόχος μας είναι να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και χωρίς συμμαχίες (ο ένας ξινίζει μας, ο άλλος βρωμά μας), δεν κάνουμε τίποτα. Καλύτερα, να βλέπουμε τα του οίκου μας, να φροντίζουμε να είμαστε καθαροί και σωστοί και να βλέπουμε πως θα γινόμαστε καλύτεροι, αντί να τσακωνόμαστε, σαν να είμαστε τίποτα φανατισμένα κομματόσκυλλα.

Σε συγχαίρω για τις πατριωτικές σου θέσεις, αυτές αρμόζουν στην ΕΔΕΚ, αλλά σε προτρέπω να είσαι λιγότερο κάφρος.

Εδώ τόσο καιρό, με όλες τις τάσεις που κυκλοφορούν σε αυτό το blog, είμαστε σε αρμονική συνύπαρξη και πολεμούμε τα Νενέκια. Ο Αριστερός Πατριώτης, ο Αγονάτιστος Σοσιαλιστής, ο Ρήγας, ο Bobby, o Πλαστήρας, ο Αλλιγάτορας, εγώ κ.α.

Εσύ έρχεσαι και χαλάς όλο το συναινετικό κλίμα, με τον ανεξέλεγκτο φανατισμό σου.

Ηρέμησε ρε φίλε. Η ΕΔΕΚ έχει πολύ καλές σχέσεις με τον υπόλοιπο αντικατοχικό χώρο. Μην δυναμιτίζεις τις σχέσεις μας σε αυτό το blog.

Ηρέμησε.

the Idiot Mouflon είπε...

Ρε Μίκα, αν το ήξερα ότι θα σου εμείνισκεν έτσι αΰπιν που εφκήκεν ο Χριστόφιας θα εψήφιζα τον τΑΣΣΟ πέντε φορές (σε ένα ψηφοδέλτιο).

Κατά τα άλλα... πως πάει; Φαντάζομαι με το νηπιαγωγείο των ΕΦΕΝ-rejects που καθοδηγείς πρέπει να πλήττεις.

Unknown είπε...

Μάλον λοχι αφού η απόφαση αυτή του έχει δυσκολέψει τις προσπάθειες καθώς αποδεικνύεται πως το Κυπριακο ειναι νομικό κυρίως θέμα αφού η υπάρχουν νόμοι ξεκάθαροι για το διεθνές δίκαιο που διασφαλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
Θέλει όμως θάρος , υπομονή και μαχητική νοοτροπία κάτι το οποίο η υγεσίες του ΑΚΕΛ δεν είχαν ποτέ σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία των απλών αριστερών της Κύπρου.

Απόδειξηη αυτού είναι η διχοτόμηση της Κύπρου με την συμβολή ανθρώπων που στεγάζονται στον χώρο του Συναργερμού και με την ανοχή και σιωληλή ένοχη συγκατάθεση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ(Παπαιωάννου και άλλοι)

Πλαστήρας είπε...

Πολύ καλά νέα παιδιά!

Μετά την υπόθεση ΟΡΑΜΣ η οικογένεια Πάνου Ιωαννίδη κίνησε αγωγή κατά Τουρκοκυπρίου σφετεριστή της κατεχόμενης περιουσίας του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Η καταπάτηση των περιουσιών μας δεν αφορά μόνο τους Άγγλους αλλά και τους Τουρκοκύπριους ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ.

Τον Πάνο Ιωαννίδη θα ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί.

Ο κύριος σφετερισμός των περιουσιών μας γίνεται από Τούρκους. Ας τους κάνουμε ν αχάσουν τον ύπνο του παιδιά!

Unknown είπε...

@Andkand

Αλλου να τα λες αυτά, να τα λες στα συμπόσια των φασιστών του ΕΦΑΕΦΠ που γεμίζετε τα μυαλά σας με ψευτιές και κάλπικο πατριωτισμό!!!!

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΕΚ διοριζόταν από τη ΧΟΥΝΤΑ και τα μέλη αυτής ήταν ΔΡΑΣΙΤΕΣ!!!

Το 1972 καταγράφηκε η ανοιχτή ρήξη της ΕΦΕΚ με το καθεστώς, η οποία είχε να κάνει περισσότερο με την υπόγεια αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων του Ιωαννίδη και του Παπαδόπουλου εντός της χούντας, παρά με τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ΕΦΕΚ.

Στις 28 Νοεμβρίου 1973, τρεις μέρες μετά το πραξικόπημα του Ιωαννίδη, η ΟΕΦΕΚ συνεχάρη το νέο καθεστώς. Την ίδια μέρα τα μέλη της ΕΦΕΚ που είχαν απελαθεί απέστειλαν τηλεγράφημα, προσωπικά, στον Ιωαννίδη:



"Ημείς οι απελαθέντες Κύπριοι φοιτηταί, μέλη των Δ.Σ. της ΕΦΕΚ και ΟΕΦΕΚ σας συγχαίρομεν ολοψύχως διά την υπό την ηγεσίαν σας επιτυχίαν της νέας επαναστάσεως". Αφού επέκριναν τον Παπαδόπουλο, ο οποίος τους απέλασε, έκλεισαν το τηλεγράφημά τους, ως εξής:

"Ταξίαρχε,

Είμεθα παρά το πλευρόν σας.

Στις 11 Ιανουαρίου 1974 το καθεστώς Ιωαννίδη ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΕΚ.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ,
ΔΕ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ!!!!

Πλαστήρας είπε...

Την ίδια εποχή η φωτογραφία του Ασλανίδη κοσμούσε το σωματείο της Ομόνοιας και το AKEL κερνούσε γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες.

Ίδας είπε...

@chrisbrown
Δεν θέλω να συζητήσω το συγκεκριμένο θέμα μαζί σου, ειδικά στο συγκεκριμένο ιστολόγιο για ευνόητους λόγους. Το θέμα του άρθρου εξάλλου είναι άλλο και εσύ εκτός θέματος!

Απλά θα σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό «φασίστα» επειδή α) ουδέποτε σου έδωσα το δικαίωμα να με αποκαλέσεις έτσι και β) φασιστικό είναι να αποδίδεις τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς με τόση ευκολία χωρίς να γνωρίζεις τον άλλο…

E.S.C. είπε...

Έχασε πια και ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ τη σοβαρότητά του! Σαν να λέμε πώς έχασε η πουτάνα την τιμή της!

Ανώνυμος είπε...

Συναγωνιστή ΕΔΕΚ ΗΒ δεν θέλω να συγκρούομαι μαζί σου αλλά με αδικάς κατάφορα όταν με χαρακτηρίζεις φανατικό.

Αν κάποιος δεν πιστεύει ότι είναι πατριώτες κάποιοι που το παίζουν πατριώτες και δεν θεωρεί συναγωνιστές του τους ανθρώπους που λατρεύουν τον Γρίβα, την ΕΟΚΑ Β' και ψηφίζουν ακόμα και τον Ανάν πεντέμιση...τότε είμαι φανατικός...αλλά αυτο για μένα δεν είναι φανατισμός...είναι εθνικό καθήκον, είναι κάτι που το χρωστώ του Κόκου Φωτίου, του Δώρου Λοΐζου και του Γιατρού.

Τα καλάσνικοφ του Λυσσαρίδη καίνε και κάποιους καίνε...και δεν καίνε μόνο την ηγεσία του ΔΗΣΑΚΕΛΙΣΜΟΥ αλλά καίνε και την ηγεσία του φασισμού..