H EΥΕΛΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΝ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σύντροφε Γκόρντον, συμφωνείς με την επιστολή μου, έννεν;

Ο πρόεδρος των καθεστωτικών κομματόσκυλων που τρομοκρατούν πολίτες για να σβήσουν γκρουπ του Facebook, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρθρογράφο της Χαραυγής, κολλητό του στη Βρετανία για να του δικαιολογήσει την επιστολή που απέστειλε για τις συνομιλίες και το σχέδιο Ανάν. Εμείς στο Chistofias-watch κρίναμε σωστό να ενημερώσουμε τους Έλληνες Κύπριους επισημαίνοντας μερικά καίρια σημεία του υπερ-Ευέλικτου που εμπεριέχονται στην περίφημη επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Θετικά ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ


Οι Ανανιστές (Χριστόφια μη εξαιρουμένου) αποφεύγουν πλέον σαν ο διάολος το λιβάνι τα
αυστηρά χρονοδιαγράμματα και την επιδιαιτησία, αν και τα χρόνια προ του δημοψηφίσματος φώναζαν ότι δεν μπορούμε να συνομιλούμε επ’ άπειρον και ήταν τότε η τελευταία ευκαιρία!

Επισημαίνει ότι στόχος είναι:
"να αποφευχθεί η επανάληψη των πικρών εμπειριών του παρελθόντος, όταν ξένοι ετοίμασαν το Σχέδιο Ανάν και επέβαλαν τη μεροληπτική επιδιαιτησία υπέρ της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής πλευράς. Αυτό κατέληξε σε ένα άδικο και μη ισορροπημένο σχέδιο και μια μη λειτουργική και μη βιώσιμη διευθέτηση. Για αυτούς τους λόγους, εκείνο το σχέδιο απορρίφθηκε δικαίως από το 76% των Ελληνοκυπρίων."
Φυσικά όλη η Κύπρος γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ διακήρυσσε ότι απορρίπτει το σχέδιο επειδή δεν πήρε εγγυήσεις από τους Αμερικάνους ότι θα εφαρμοστεί. Στην επίσημη θέση του ΑΚΕΛ λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, το Σχέδιο ήταν καλό, απλώς το ΑΚΕΛ φοβόταν μήπως δεν το εφαρμόσουν τα "αδέρφια" του! (Στην ουσία μετά τις πιέσεις των ακελικών ψηφοφόρων έψαχνε δικαιολογίες να αλλάξει την αρχική απόφαση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ για ΝΑΙ!)

"Ήταν, επομένως απαραίτητο να επιφέρουμε τέτοιες ουσιώδεις βελτιώσεις στις διάφορες πτυχές του Κυπριακού προβλήματος που θα επέτρεπαν ώστε μια πιθανή συμφωνία να είναι αποδεχτή στους Ελληνοκυπρίους." Ορθότατος ο πρόεδρος!
Αλλά ποιος τον πιστεύει όταν η πολιτική τους μιλούσε εσωτερικά για «διακοσμητικές αλλαγές» και «εγγυήσεις εφαρμογής» του Σχεδίου;

Από πραγματική εκδήλωση οπαδών της κοινής βάσης της "λύσης"!
Η Τουρκική Κατοχική Σημαία φιγουράρει δίπλα από τις λέξεις

"united Cyprus" και "BIZONAL conFEDERATION"

ΑΡΝΗΤΙΚΑ με συνέπεια

Ο πρόεδρος των καθεστωτικών κομματόσκυλων που καλούν σε «ενότητα» χειροκροτήματος του υπερ-Ευέλικτου διευκρινίζει στην επιστολή του ότι η Ε/κ πλευρά "υπήρξε εξαιρετικά προσεκτική ώστε να αποφύγει να επηρεάσει την ευαίσθητη ισορροπία που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα." Τώρα μιλά σωστά ο άδρωπος! Πράγματι, οποιοσδήποτε ουδέτερος παρατηρητής θα μπορούσε με ευκολία να συμπεράνει ότι οι θέσεις μας σέβονται... τις πικρές εμπειρίες του παρελθόντος, όταν ξένοι ετοίμασαν το Σχέδιο Ανάν και επέβαλαν τη μεροληπτική επιδιαιτησία υπέρ της Τουρκίας και της Τουρκοκυπριακής πλευράς!!! Δεν διορθώνουν το περιεχόμενο. Δεν μετακινούνται από το όλο πνεύμα του Σχεδίου Ανάν. Συνεχίζουν με την ίδια ρατσιστοφασιστική νοοτροπία του εθνικού διαχωρισμού και των απαράδεκτων ποσοστώσεων της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το έργο τόσων χρόνων "καλών υπηρεσιών" του ΟΗΕ και των Αμερικανοβρετανών δεν θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Θα συνεχίζει να καθορίζει την πορεία του "αριστερού" κοινοτάρχη.

Δεν τον έφτανε η ευαίσθητη ισορροπία, αλλά ήθελε να μας ξαναεπιβεβαιώσει ότι
δεν αποσύρεται η εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη ψήφο. Δικαιολογεί μάλιστα αυτή την ΤΟΥΡΚΙΚΗ θέση λέγοντας ότι «είχε την πρόθεση να ενδυναμώσει το θεσμό της Προεδρίας προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων». Άρα λογικά για να δεχτούν μια τέτοια καλή θέση οι Τούρκοι θα πρέπει να πάρουν ανταλλάγματα;

Αναφέρει επίσης ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά
"διατηρεί το σκεπτικό ότι το πολιτικό βάρος της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στην εκλογή του Ελληνοκυπρίου Προέδρου/Αντιπροέδρου είναι ίσο με το πολιτικό βάρος των Ελληνοκυπρίων στην εκλογή του Τουρκοκύπριου Προέδρου/Αντιπροέδρου".
Με αποτέλεσμα την εκλογή Τούρκου Προέδρου/Αντιπροέδρου (περιλαμβάνονται και οι 50000 έποικοι) χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων!!! (αυτό δεν το λέει)

Συνεχίζει:
"θα διατηρούνται κάποια από τα στοιχεία που αποτελούσαν την πρόταση Ανάν για την εκτελεστική εξουσία". Ωωω ευχαριστούμε Ευελικτότατε! Τι χαρά! Θα διατηρηθούν κάποια στοιχεία του Σχεδίου που λατρέψαμε. Ευχαριστούμε! Τα σέβη μας!

Η Ευελιξία του με την
εμμονή στον κατήφορο της "ευαίσθητης ισορροπίας που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια" και στις "γενναιόδωρες προσφορές" οδήγησαν στη ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ των τουρκικών θέσεων. Ο ίδιος ο πρόεδρος της λύσης επισημαίνει ότι "είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν επέμειναν σε παρόμοια θέση" για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο! Κατά τον Χριστόφια "τα πιο πάνω παραδείγματα δείχνουν ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει θέσεις που αντιτίθενται στη συμφωνημένη βάση και τις ευαίσθητες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια δεκαετιών διαπραγματεύσεων". Δηλαδή ο Ταλάτ έχει αποδειχτεί χειρότερος και από τον Ντενκτάς. Να μας ζήσει ο σύντροφος Ευέλικτε!!!

Αλλά αν η τουρκική πλευρά υποστηρίζει θέσεις που αντιτίθενται στη συμφωνημένη βάση γιατί εξεμάνη χτες από τηλεοράσεως και διακήρυσσε προς πάσαν κατεύθυνση ότι
"δεν έχει κονιορτοποιηθεί η βάση της λύσης" και πως αυτή "επιβεβαιώνεται συνεχώς";;;

Ένας από τους δυο Χριστόφιες, μάλλον μας λέει ψέματα!!!

Last night I saw a strange dream.
My beloved friend Mustafa Bülent Ecevit advised me
to tell "Bravo" to Christofias because he is flexible.

Σημείωση: Ο πρόεδρος κάνει αναφορά 12 φορές στο Σχέδιο Ανάν. Κατά τα άλλα και αντίθετα με τις ομολογίες του αρχισυμβούλου Τσελεπή δεν το έχει στο τραπέζι!

ΑΡΚΑΣ για το christofias-watch

15 Σχόλια:

E.S.C. είπε...

Καλά,ρε ΑΡΚΑΣ, εσείς τα μακαρόνια να κολλήσει η γυναίκα σας θα φταίει το σχέδιο Ανάν! Ο ανένδοτος Τάσσος μας κάλεσε να το απορρίψουμε για να μας φέρει καλύτερη,ευρωπαική λύση. Κυβέρνησε για άλλα 4 χρόνια. Το
"τρισκατάρατο" σχέδιο πρόβλεπε επιστροφή 90000 στις εστίες τους υπό Ε/Κ διοίκηση,παραμονή 50000 εποίκων και τελική μείωση των τουρκικών στρατευμάτων στο επίπεδο της ΤΟΥΡΔΥΚ.Με την "ηρωική" στάση του Τάσσου τι πετύχαμε; Χάσαμε Βαρώσι,Μόρφου,Μεσαορία,αυξήθηκαν κατά άλλες 50000 οι έποικοι και παραμένουν οι 40000 Τούρκοι στρατιώτες. Έτσι εννοείτε εσείς,οι εραστές τη διχοτόμηση τον πατριωτισμό: Να μας λείπει!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

re anef orwn, allws e.s.c ktlp...poso afelis mporis na mas pernas. athlie pseftolaspologe..se pia pronia re gelie sifonise o tassos thn paramoni 90,000 epikwn. aftos pou PROTINE thn paramoni 50,000 epikwn sin tis idikes periptosis ine o ergodoris sou o evelixtos gelie sikofanti. se prokalo na parathesis thn pronia ths paramonis twn 90,000 epikwn pou dextike o tassos.
vevea tha thn perimenoume polli kero, opos o kollitos sou o epik lover o mixalhs xixahl poy meta pou ton rezilepsame me ta ellipi eggrafa pou epikalestike ipe oti tha ta dimosiefsi aftousia, ke fisika elakise o thrasidilos.

E.S.C. είπε...

Ρε,ΚΗΡΥΚΑ,μέχρι τώρα νόμιζα πως ο πιο αγράμματος των διχοτόμων ήταν ο ΑΙΑΝΤΑΣ,επειδή δεν ξέρει να γράφει. Τώρα με διέψευσες. Εσύ δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις!Ρε,άσχετε,η ανάρτηση είναι μπροστά σου. Διάβασε ξανά και βρες πού λέω πως ο Τάσσος συμφώνησε την παραμονή 90000 εποίκων. Τα ΚΙΕ Στροβόλου θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Κάνουν και Ελληνικά σε ασκήσιμους!

E.S.C. είπε...

Κύριοι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,οι αναρτήσεις σε greeklish επιτρέπονται σε όλους ή μόνο σε αγράμματους,για διευκόλυνση του ΚΗΡΥΚΑ και του ΑΙΑΝΤΑ;

E.S.C. είπε...

ΚΗΡΥΚΑ,φεύγω για δουλειά. Θα τα πούμε απόψε,αν μέχρι τότε συνέλθεις από την αφασία!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

re anef orwn-e.s.c-patriotis/2004, ma pahs ke doulia? den doulefkis mono pou to spiti? valloun se ke alli doulia oi epagripnites? krisi a?
re vlaka ma diavzis th grafis?
pes tou sinadelfou sou tou mixali mixahl, afou en mazi pou doulefkete (kseris esy) pou ta egrafa pou iposxethike?
panikos panikos panikos panikos panikos en perna to extroma dialisis tou disakel, panikos stous epik lovers.ematah oti ta checkia tora den sas ta eksargironun prin to dimopsifisma, (kseris esy) . den tha tous gelasete pale na piate 24&% ke na pierothite kiolas.

E.S.C. είπε...

ΚΗΡΥΚΑ,δεν είσαι αξιολύπητος,αλλά γελοίος. Ζήτα από την Επιτροπή να διαγράψει την ανάρτησή σου 12.56 για να μην εκτίθεσαι ως λειτουργικά αναλφάβητος. Γουστάρω τρομεράτις μαλακίες σου στις 3.51. Αυτή είναι η απάντηση στην ανάρτησή μου στις12.28;

E.S.C. είπε...

ΚΗΡΥΚΑ άλλως ΑΙΑΝΤΑ άλλως ΡΗΓΑ άλλως ΠΑΟΛΑ,συνεχίζω τα δωρεάν μαθήματα Ελληνικών. Λοιπόν.από τις μονοσύλλαβες λέξεις το "που' δεν τονίζεται όταν είναι αναφορικό,π.χ "Ο Αίαντας που δεν ξέρει να διαβάζει...." Όμως τονίζεται όταν είναι ερωτηματικό,πχ. "Πού σου νέφκω τζιαι πού πάεις, ΑΙΑΝΤΑ;"

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

E.S.C = ANEF PAPRWN = PATRIOTIS 2004- DRAKOYNA = GELIO AVOULO IPOTHETOFORO (LOGO KATASKINOSIS EDON). VRE VLAKA DIAVAZIS TI GRAFIS KE AFTOANERISE? ARXIVLAKA THS EPAGRIPNISIS, DIAVAZIS TI GRAFIS? AFTOANERISE VLAKA ANEF. OYTE NA SE FTISOUME DEN MAS AFINIS. FTINIS PSILA KE STEKIS POUKATO. ARXIVLAKA ANEF, FASKIS-ANTIFASKIS KE AFTOANERISE. ARXIVLAKA XARAMI SOU TA LEFTA TOU FOROLOGOYMENOY POU SE PLERONI H EPAGRIPNIS. ARXIVLAKA. ALLAKSE TO IPOTHETO, ELIKSE APO TOTE POY EXIS NA PAS KATASKINOSI ANEF-ESC-PATRIOTI2004 KTLP. EKTITHESE ARXIVLAKA.
ARXIVLAKA POU INE TA EGRAFA POU IPOSXETHIKE O MIXALIS MIXAIL META POU EGINE REZILI SAN K ESENA.ARXIVLAKA

E.S.C. είπε...

ΚΗΡΥΚΑ άλλως ΑΙΑΝΤΑ άλλως ΡΗΓΑ άλλως ΠΑΟΛΑ,συνεχίζω τα δωρεάν μαθήματα Ελληνικών. Λοιπόν.από τις μονοσύλλαβες λέξεις το "που' δεν τονίζεται όταν είναι αναφορικό,π.χ "Ο Αίαντας που δεν ξέρει να διαβάζει...." Όμως τονίζεται όταν είναι ερωτηματικό,πχ. "Πού σου νέφκω τζιαι πού πάεις, ΑΙΑΝΤΑ;"

E.S.C. είπε...

Φίλε ΑNEF ORIWN,διασκεδάζουμε καλά με τον αγράμματο,ε;

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

O ARXIVLAKAS NEOGEMPELISKOS ANEF-PARIWN-ESC-DRAKOUNA-PATRIOTIS2004, EROTOAPANTA TON EAFTO TO, AFTOANERITE KE FTINI PANO TOU.
ENTOMETAKSI ANEF ESC PARDIDONTE DOREAN MATHIMATA APEKSARTISIS APO THN EPIKOLAGNIA,THN PRODOSIA, TO KSEPOULIMA KE EPISIS DOREAN EXIRIDIO GIMNASTIKIS GIA NA SE VOITHISI NA SIKOTHIS APO ΤΗΝ ΑGAPIMENI SOU EPIKOLAGNA STASI, STA TESSERA KAI STA GONATA.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
E.S.C. είπε...

ΚΗΡΥΚΑ, τελικά είσαι η τύχη μου!Γουστάρω τα ...επιχειρήματά σου!!!

E.S.C. είπε...

ΚΗΡΥΚΑ, άλλως ΑΙΑΝΤΑ,η κατ'οίκον εργασία σου στα Ελληνικά για αύριο είναι απλή,να ετυμολογήσεις και να ερμηνεύσεις τη λέξη "αυτοαναιρούμαι" που πολύ χρησιμοποιείς και είναι όντως δύσκολη για ένα βλάκα σαν εσένα.