ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010


ΚΥΡΙΑΚΗ - 31/01/2010

20:00 - Με καθυστέρηση έφτασε ψες στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Σε μια λιτή του δήλωση στο χώρο του αεροδρομίου, ανέφερε μεταξύ άλλων την υποστήριξη του στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, επιθυμώντας βέβαια να διασκεδάσει τις εύλογες και εύστοχες ανησυχίες και παρατηρήσεις όλων των κομμάτων πλην του ΔΗΣΑΚΕΛ.


Αναχωρώντας από το αεροδρόμιο, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις, κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον περίμεναν οι αρχηγοί των κομμάτων, η διαπραγματευτική ομάδα της πλευράς μας και αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.



20:40 - Μετά την υποδοχή του Μπαν Κι Μουν στο Προεδρικό και προτού παρατεθεί το δείπνο προς τιμήν του, σε πρόποση του ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την εκτίμησή του για την κατανόηση των Ηνωμένων Εθνών, ότι πρόκειται για διαδικασία που ανήκει στους ίδιους τους Κυπρίους, υποβαθμίζοντας και πάλι το κυπριακό, ένα διεθνές πρόβλημα, σε πρόβλημα διακοινοτικό. Πρόσθεσε ότι τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα, παρόλο που ο ίδιος αποδεχόμενος την εκ περιτροπής προεδρία, το συνεταιρισμό και την παραμονή 50.000 εποίκων, τα δικαιολογούσε ως δεσμεύσεις προηγούμενων Προέδρων από τις οποίες δεν μπορεί να ξεφύγει η πλευρά μας. Αγνοεί φυσικά ότι όλες αυτές οι "δεσμεύσεις" των προηγούμενων Προέδρων, συμπεριλαμβάνονταν στο όλο (Σχέδιο Ανάν), το οποίο απορρίφθηκε από τον κυπριακό λαό. Ο Μπαν Κι Μουν στην πρόποση του, κινήθηκε στα ίδια μήκη κύματος, με τη δήλωση του στο αεροδρόμιο, ζητώντας ευελιξία και συμβιβασμό.


* Σημειώνουμε ότι την ίδια ώρα που ο ΓΓ του ΟΗΕ έφθανε στην Κύπρο, ο Πρωθυπουργός της κατοχικής δύναμης, δήλωνε από την Άγκυρα ότι το κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο με πενταμερή διάσκεψη. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι σε επικοινωνία που είχε με τον αρθρογράφο της Χαραυγής Γκόρντον Μπράουν, συμφώνησαν ότι θα κινηθούν μαζί προς αυτή την κατεύθυνση.



ΔΕΥΤΕΡΑ - 01/02/2010




10:00 - Νωρίς το πρωί ο Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ειρηνευτικής δύναμης και σε εκδήλωση στην περιοχή του Λήδρα Πάλας, προχώρησε σε εξαγγελία της έναρξης της δεύτερης φάσης των επιδιορθωτικών έργων σε κτίρια της περιοχής.


Όπως αναφέρεται στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του ΓΓ στην Κύπρο, στις 11:30 θα είχε συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς, στην οικία του. Μετά τη συνάντηση ο Ταλάτ θα παρέθετε γεύμα προς τιμήν του ΓΓ.


10:30 - Μία ώρα περίπου πριν την άφιξη του Μπαν Κι Μουν, στο χώρο που βρίσκονται η οικία του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων καθώς επίσης και το κτίριο που ονομάζει το ψευδοκράτος "Προεδρικό", οι προθέσεις τους έγιναν φανερές.


Η εικόνα του απλωμένου κόκκινου χαλιού έξω από το λεγόμενο "Προεδρικό", επιβεβαίωνε τις ανησυχίες και τις προβλέψεις του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ, περί προσπάθειας αναβάθμισης του ψευδοκράτους με έμμεση αναγνώριση του.


Η προκλητικότητα τους, διεμήνυσε στο συνεργείο του ΡΙΚ ότι θα απαγορευόταν η λήψη οποιονδήποτε πλάνων. Τα πλάνα θα έπαιρνε συνεργείο του παράνομου Μπαϋράκ, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν σε όποιο κανάλι επιθυμεί να τα αναπαράγαγει. Με τα πιθανώς λογοκριμένα πλάνα του Μπαϋράκ, η τουρκοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να πετύχει και την έμμεση νομιμοποίηση της λειτουργίας του παράνομου σταθμού.


11:30 - Με την άφιξη του ΓΓ στο χώρο, η αναβάθμιση του ψευδοκράτους πήρε σάρκα και οστά. Ο Μπαν Κι Μουν παραβίασε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του, παρεκτράπηκε από τα ψηφίσματα του ίδιου του οργανισμού που εκπροσωπεί και πλήττοντας το κύρος του ΟΗΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία μας αλλά και αυτή του οργανισμού, έγινε δεκτός από τον πολιτικό εκπρόσωπο του Αττίλα, στο λεγόμενο "Προεδρικό" του εισβολέα. Φωτογραφήθηκε κάτω από τα σύμβολα και τις σημαίες του ψευδοκράτους, ενός παράνομου μορφώματος το οποίο μέχρι τώρα δεν αναγνωριζόταν από τον οργανισμό. Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια, έχει τη δική της σημασιολογία. Αποτελεί έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους και αναβάθμιση αυτού του διχοτομικού εγχειρήματος.


Αυτή η εκτροπή, που πλήττει τον μακροχρόνιο αντικατοχικό αγώνα του λαού μας, καταδικάστηκε έντονα από εκπροσώπους του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ. Δυστυχώς όμως, όσοι εκπροσωπούν τους εφιάλτες του αντικατοχικού μας αγώνα, προσπάθησαν μάταια να υποβαθμίσουν αυτό το γεγονός.


Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη του ΔΗΣΑΚΕΛ, προεκλογικά έσκιζαν τα ιμάτια τους για επίσκεψη δύο Ιταλών ευρωβουλευτών και για ιδιωτική επίσκεψη του Γκέρχαρντ Σρέντερ στα κατεχόμενα, κατηγορώντας τον αείμνηστο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, ότι αυτός ευθύνεται για την απομόνωση της ελληνοκυπριακής πλευράς και ότι αυτές οι επισκέψεις ήταν αποτέλεσμα της σκληρής του γραμμής στο κυπριακό, σήμερα υποβάθμισε τη σημασιολογία της επίσκεψης του ΓΓ του ΟΗΕ στα κατεχόμενα και τη συνάντηση του με τον Ταλάτ στο λεγόμενο "Προεδρικό" του Αττίλα.


Αμήχανοι οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΑΚΕΛ, επέδειξαν την ευθυνοφοβία τους και δεν τόλμησαν να πουν ότι και ο σημερινός εξευτελισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί αποτέλεσμα της ευέλικτης πολιτικής που χειροκροτούν. Παρουσιάζονται ιδιαίτερα ψύχραιμοι, σε αντίθεση με τον εκνευρισμό που τους διακατείχε προεκλογικά. Αυτό αποδεικνύει κάτι που η Επιτροπή τόνισε πολλές φορές. Στόχος όλων των ΔΗΣΑΚΕΛικών, ήταν η απομάκρυνση του Τάσσου από την Προεδρία, για να μπορέσουν να επαναφέρουν και να επιβάλουν το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν. Γιατί αν πραγματικά τους ανησυχούσαν αυτές
οι επισκέψεις στα κατεχόμενα, μετά τη σημερινή εκτροπή, θα έπρεπε να αυτοπυρποληθούν σε κάποια πλατεία.


Ποιος άραγε θα απαγορεύσει από τον οποιονδήποτε αρχηγό κράτους, να επισκεφθεί τα κατεχόμενα και να συνατηθεί με τον πολιτικό εκπρόσωπο του Αττίλα, στο λεγόμενο "Προεδρικό", μετά την επίσκεψη του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ;


13:00 - Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας σε δηλώσεις του από την Άγκυρα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, δεν πρέπει να διακοπούν λόγω της προεκλογικής εκστρατείας στα κατεχόμενα. Ο Ερντογάν αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχει καθοριστικό ρόλο και ασκεί απόλυτο έλεγχο στο ψευδοκράτος της. Με αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική δείχνει ότι επιθυμεί επίλυση του κυπριακού, με σκοπό να μην τις επιρριφθούν ευθύνες για το ορατό αδιέξοδο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, παρόλο που μπορεί να ξεσκεπάσει την αδιαλλαξία της Τουρκίας, με τις προτάσεις που υποβάλλει έμμεσα στις διαπραγματεύσεις, φαίνεται να αδυνατεί να χαράξει μια σωστή επικοινωνιακή πολιτική.


13:30 - Αφού ολοκληρώθηκε το γεύμα, ο ΓΓ αναχώρησε από τα κατεχόμενα με κατεύθυνση το Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον περιμένει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος μάλιστα μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια με την οποία να καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια του Μπαν Κι Μουν.


13:40 - Ο ΓΓ φθάνει στο Προεδρικό, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Χριστόφια.




14:35 - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστόφια - Μπαν Κι Μουν. Ο τελευταίος αναχώρησε από το Προεδρικό για να μεταβεί στην οικία Ζεριχούν. Με το πέρας της συνάντησης και υπό το βάρος των εντονότατων αντιδράσεων για την υπονομευτική ενέργεια του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος φέρει βαρύτατες ευθύνες για αυτό το γεγονός, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι η επίσκεψη του ΓΓ στο "Προεδρικό" δεν έχει καμία πολιτική ερμηνεία. Με αυτή τη σύντομη, ανεπίσημη και χλιαρή δήλωση του Ντάουνερ, δεν πείστηκε κανένας. Είναι έμπειρος πολιτικός και προβαίνοντας σε αυτή την ενέργεια, γνώριζε εκ των προτέρων την πολιτική ερμηνεία.


14:40 - Ο Μάριος Καρογιάν από το επίσημο βήμα του Προέδρου της Βουλής, επέκρινε την ενέργεια του ΓΓ του ΟΗΕ. Στόχος είπε δεν είναι η αντιπαράθεση με τον Μπαν Κι Μουν, αλλά με την παραβίαση των αρχών που ο οργανισμός είναι εντεταλμένος να εκπροσωπεί από τον ίδιο τον ΓΓ του και με τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους του ψευδοκράτους, ενός μορφώματος που ο οργανισμός δεν αναγνωρίζει, μειώνεται η αμεροληψία του.


Ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από τον Μπαν Κι Μουν, λέγοντας ότι δεν μιλούμε για παίγνια, αλλά για τη διεθνή νομιμότητα και κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να δηλώσει ότι δεν είναι συνεργός. Επιβεβαιώθηκε είπε, ότι σκοπός της επίσκεψης του στην Κύπρο ήταν η αναβάθμιση το ψευδοκράτους, αφού εξ' αρχής δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας. Τέλος, ανακοίνωσε ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας δε θα παραστεί στην αποψινή εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας, ούτε σαν Πρόεδρος της Βουλής, ούτε εκπροσωπώντας το Δημοκρατικό Κόμμα.


14:45 - Ο Μπαν Κι Μουν φτάνει στην οικία Ζεριχούν, όπου και θα έχει κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πολιτικό εκπρόσωπο του Αττίλα, τους οποίους φρόντισε να εξισώσει με τις σημερινές του ενέργειες.


Ο Αντώνης Κουταλιανός, εκ μέρους της ΕΔΕΚ, δήλωσε ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι μια πρωτοφανής ενέργεια, η οποία δεν παραβίασε απλά το επίσημο πρόγαμμα της επίσκεψης του ΓΓ, αλλά παραβίασε τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα 541 και 550 του οργανισμού. Κάλεσε τον Χριστόφια να αντιδράσει στην απαράδεκτη και υπονομευτική ενέργεια του ΓΓ του ΟΗΕ. Ανακοίνωσε επίσης ότι εις ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης, η ΕΔΕΚ δεν θα εκπροσωπηθεί από κανέναν στην αποψινή εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας.


Σε τηλεοπτική εκπομπή η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Ιωάννα Παναγιώτου, επικρίνοντας έντονα την ενέργεια του ΓΓ του ΟΗΕ και καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους να ακροβατεί, ανακοίνωσε ότι ούτε το Κίνημα Οικολόγων θα εκπροσωπηθεί στην αποψινή εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας.


15:00 - Ξεκινά η κοινή συνάντηση των δύο συντρόφων, με τον Μπαν Κι Μουν στην οικία Ζεριχούν.


15:55 - Το Ευρωπαϊκό Κόμμα καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια του Μπαν Κι Μουν και των υπόλοιπων αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανακοινώνει ότι ούτε το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα παραστεί στην αποψινή εκδήλωση και παράλληλα καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να πράξουν το ίδιο.


16:20 - Ανακοίνωση της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο:


Καταδικάζουμε έντονα, τη σημερινή
συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ, με τον ηγέτη της τουρκοκυπριαής κοινότητας στο λεγόμενο «Προεδρικό». Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, έχει ξεκάθαρη πολιτική ερμηνεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, αναγνωρίζει έμμεσα το ψευδοκράτος.

Αυτή η επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν:
  • Παραβιάζει το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του στη Κύπρο
  • Αποτελεί εκτροπή από τα ψηφίσματα 541 και 550 του ίδιου του οργανισμού που εκπροσωπεί
  • Πλήττει το κύρος και την αμεροληψία του ΟΗΕ
  • Αναβαθμίζει το διχοτομικό εγχείρημα
  • Πλήττει τον μακροχρόνιο αντικατοχικό μας αγώνα
  • Ξεσκεπάζει τον υπονομευτικό ρόλο όσων προσπαθούν μάταια να υποβαθμίσουν τη σημασιολογία της
  • Εξευτελίζει την Κυπριακή Δημοκρατία
Χαιρετίζουμε την απόφαση όλων των πολιτικών κομμάτων, πλην του ΔΗΣΑΚΕΛ, για να μην παραστούν στην αποψινή εκδήλωση. Καλούμε τον κυπριακό λαό να αποδείξει έμπρακτα την αντίδραση του στην υπονόμευση του κύρους και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μαζικοποιώντας το αποψινό πολιτικό μνημόσυνο του αειμνήστου μας Πρ
οέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ε.Α.Δ.Κ.


16:25 - Η κυβέρνηση, κατόπιν εορτής, με ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, εξέφρασε τη δυσφορία της κυπριακής κυβέρνησης για την επίσκεψη Μουν στο λεγόμενο "Προεδρικό". Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσαν πως δεν γνώριζαν τον τόπο της συνάντησης μέχρι την τελευταία στιγμή και ότι αιφνιδιάστηκαν.


Εμείς όμως τονίζουμε ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και άλλοι αξιωματούχοι του οργανισμού, που πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα, γνώριζαν ποιο είναι το λεγόμενο "Προεδρικό" και μπορούσαν - όφειλαν - να παρέμβουν, για να αποτρέψουν τις τουρκοκυπριακές μεθοδεύσεις. Η απραξία και η απάθεια τους, αποδεικνύει ότι κάποιοι μεθόδευσαν αυτή τη συνάντηση στο συγκεκριμένο χώρο.


16:45 - Με ημίωρη καθυστέρηση ξεκινά η κοινή συνέντευξη τύπου, του εξευτελισμένου Χριστόφια, του περήφανου Ταλάτ και του διαδόχου του Ανάν, στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας.



17:10 - Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου και όλοι αναχώρησαν για ξεκούραση, πριν την αποψινή εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθούν μόνο οι ευέλικτοι ΔΗΣΑΚΕΛικοί με τα αδέρφια τους και τον διάδοχο του Ανάν.


Η κοινή συνέντευξη τύπου, η οποία ξεκίνησε και τελείωσε με καππακωτές χειραψίες και χαμόγελα μεταξύ των δύο φίλων, περιείχε παρατηρήσεις του ΓΓ, κοινή δήλωση των δύο συντρόφων και ακολούθως δύο ερωτήσεις στον καθένα ξεχωριστά.


Ο Μπαν Κι Μουν προέβη σε μια γενική και ισορροπημένη αναφορά. Χαρακτήρισε την σημερινή μέρα εποικοδομητική. Ανέφερε ότι η Κύπρος χρειάζεται δέσμευση, όραμα και ευελιξία, στοιχεία τα οποία διαθέτουν οι δύο ηγέτες, που προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Τέλος τόνισε ότι η λύση θα είναι κυπριακή, δηλαδή από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους.


Από την αναφορά του, φαίνεται ότι δεν ενημερώθηκε για τις τελευταίες διχοτομικές προτάσεις που κατέθεσε ο Ταλάτ. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα μιλούσε για οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Για την επιμονή στην κυπριακή λύση, αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Δημήτρης Χριστόφιας που υποβάθμισε ένα διεθνές πρόβλημα σε διακοινοτικό.


Ο Μπαν Κι Μουν ανέγνωσε την κοινή δήλωση τύπου των δύο ηγετών, στην οποία ανφερόταν ότι οι δύο ηγέτες έχουν καταβάλει προσπάθειες για όλα τα κεφάλαια, αλλά έχουν δουλέψει σκληρά για να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο κεφάλαιο της διακυβέρνηση. Πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν λύση γρήγορα και ότι η λύση θα λάβει υπόψιν τα νόμιμα δικαιώματα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Τόνισαν επίσης την αρχή ότι τίποτα δε θεωρείται συμφωνημένο εάν δε συμφωνηθεί το όλο.


Ο Δημήτρης Χριστόφιας, πρέπει να τεκμηριώσει τα περί σημαντικής προόδου, δεδομένων των απαράδεκτων προτάσεων Ταλάτ για το συγκεκριμένο κεφάλαιο και να σταματήσει επιτέλους να ψεύδεται για την τήρηση της προαναφερθείσας αρχής, η οποία αναιρέθηκε μετά τις προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία, συνεταιρισμό και παραμονή εποίκων. Όσον αφορά τα νόμιμα δικαιώματα, αυτά παραβιάζονται από την πρόταση Χριστόφια για στάθμιση της ψήφου των ελληνοκυπρίων.


Η πρώτη ερώτηση στο Δημήτρη Χριστόφια έγινε από τη δημοσιογράφο του ΡΙΚ. Τον ρώτησε εάν έχει ζητήσει από τον ΓΓ να στείλει το μήνυμα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για να επιτευχθεί η επίλυση του κυπριακού.


Ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση και από τις δύο πλευρές και ότι χρειάζεται αλληλοκατανόηση για το συμφέρον της κοινής μας πατρίδας.


Η πρώτη ερώτηση στο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αφορούσε τις εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και εάν ενόψει αυτών μπορεί να αντικρύσει τους τουρκοκύπριους στα μάτια και να τους διαβεβαιώσει ότι θα επιτευχθεί λύση.


Ο Ταλάτ εξέφρασε την ικανοποίηση του από την πρόοδο λέγοντας ότι από την αφετηρία που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις τώρα βρίσκονται πιο κοντά. Δεν θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις είναι λιγότερο σημαντικές από τις εκλογές και ελπίζει ότι αυτές δεν θα διακοπούν επειδή όπως τόνισε, χρειαζόμαστε γρήγορα λύση.


Η πρόοδος στην οποία αναφέρεται ο Ταλάτ είναι ανεξήγητη, από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν μέχρι σήμερα. Ταυτίστηκε με τη θέση Ερντογάν, ότι δηλαδή οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι οι προτάσεις που καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όχι απλά δεν αποσκοπούν σε γρήγορη λύση, αλλά αντιθέτως θα μας οδηγήσουν στην καθόλου λύση. Εκτός βέβαια, εάν αυτός είναι ο σκοπός του.


Η δεύτερη ερώτηση στο Δημήτρη Χριστόφια, υποβλήθηκε από τον Κώστα Γενάρη (τυχαία;) και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προχωρήσουμε εύκολα στα υπόλοιπα κεφάλαια.


Ο Χριστόφιας δήλωσε ότι θα πρέπει να ανταλλάξουν απόψεις, να διαπραγματευτούν με τον Ταλάτ, αλλά υπάρχουν όπως είπε και οι εγγυήτριες δυνάμεις οι οποίες πρέπει να λάβουν αποφάσεις. Ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις παρά τις εκλογές, με την ελπίδα ότι τίποτα δε θα βρεθεί στο δρόμο τους.


Με τη δήλωση του αυτή ξεκαθάρισε την ανεπάρκεια της κυπριακής λύσης την οποία διαφημίζει, αφού τα σημαντικότερα θέματα εξαρτώνται από τα στρατεύματα της κατοχικής Τουρκίας και τις βάσεις της Βρετανίας. Ελπίζουμε να το αντιληφθεί και ο ίδιος και να βρει τον τρόπο να δραπετεύσει από τις παγίδες που ο ίδιος έβαλε στον κυπριακό λαό.


Η δεύτερη ερώτηση στον Ταλάτ αφορούσε το κατά πόσον έχει ζητήσει βοήθεια από τον ΓΓ του ΟΗΕ και εάν ναι, τότε ποια είναι αυτή.


Ο Ταλάτ ανέφερε ότι ζήτησε περισσότερη βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη, για να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές για επιτάχυνση της λύσης. Τόνισε ότι ο ΟΗΕ έχει πολύ δυνατό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με το φίλο του Δημήτρη. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ΓΓ για την επίσκεψη του και είπε ότι θα πρέπει να αποδεικτεί ότι οι διαπραγματεύσεις είναι εποικοδομητικές.


Η δήλωση του αυτή, φαίνεται να επιβεβαιώνει ανησυχίες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρη Συλλούρη, ότι ο Μπαν Κι Μουν ήρθε στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης από τον Ταλάτ, αλλιώς δε θα εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη. Η ανάγκη να αποδεικτεί ότι οι συνομιλίες είναι εποικοδομητικές, αφήνει υπόνοιες ότι η επίσκεψη του ΓΓ στην Κύπρο έγινε για να βοηθήσει τον Ταλάτ στις εκλογές του Απριλίου, αφού ως γνωστόν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να γίνει, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.


18:30 - Ξεκινά στο Λήδρα Πάλας η προσέλευση όσων δεν ενοχλήθηκαν από τη συνάντηση στο "λεγόμενο" Προεδρικό μεταξύ του Μπαν Κι Μουν και του συντρόφου του Προέδρου Χριστόφια. Όσων δηλαδή δεν ενοχλούνται από την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους. Μεταξύ αυτών ο Ταλάτ, οΈρογλου, ο Χριστόφιας, η Καίτη Κληρίδου και ο Κύπρος Χρυσοστομίδης.


Είναι ξεκάθαρο ότι πέραν των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διπλωματικού σώματος, καλεσμένοι είναι και εκπρόσωποι του ψευδοκράτους, γεγονός που ενισχύει την έμμεση αναγνώριση του παράνομου μορφώματος τους, αλλά και εκπρόσωποι της πλατφόρμας του ΕΒΕΤ, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες περί ανασυγκρότησης της και περί αναβίωσης του εκτρώματος Ανάν.


20:00 - Οι προαναφερθέντες ελληνοκύπριοι, θα δειπνήσουν με τους πολιτικούς εκπροσώπους του Αττίλα, υπό την αιγίδα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος δεν αποδέκτηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία των κατεχόμενων δήμων.




ΤΡΙΤΗ - 02/02/2010


Νωρίς το πρωί ο διάδοχος του Ανάν, αναχωρεί από το αεροδρόμιο Λάρνακας για άγνωστο προορισμό.


* Η Επιτροπή δεσμεύεται στους αναγνώστες της ότι θα αναδημοσιεύσει πολιτικές αναλύσεις και εκτιμήσεις για την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

25 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μου λύσει την εξής απορία:

Τον Σχέδιο ΜΟΥΝ για το Κυπριακό, αυτό που ο μεγαλο-ανθρωπιστής νομικός το βλέπει να έρχεται, που ο ΑΒΑΤΑΡ δηλώνει πως δεν έρχεται και που ο ζουρλομανδύας δηλώνει πως δεν έχει ιδέα, πώς ακριβώς θα ονομάζεται;

Ρ.

Mario είπε...

Ate pale mas eftexe kai autos o Gennikos Grammateas....telika mas aresei kanenas ? Egw nomizw i xeri mas kefali fteei !! Eimaste ena bima prin na anagnwristei to "TRNC" kai anti na kanoume kati gia auto, mas fteei to oti epige o an8rwpos sto "Proedriko". Den simenei oti tous anagnwrizei...alla opws kai na exei an sinexisoume na leme OXI se ola tote NAI 8a tous anagnwrisoune kai den 8a exoune kanena adiko.

Τηλέμαχος είπε...

Μπορει να ονομαστεί:
• σχεδιο Νταουνερ MI6
• σχεδιο Μπαν-ανα
• σχεδιο κινουμενο
• σχεδιο ο μικρος εποικος
• σχεδιο οι 50000 και βαλε εποικοι
• σχεδιο εκ-περιτροπης
• σχεδιο εκ-παραδρομης
• σχεδιο εκ-καταδρομης
• σχεδιο πορτος πραου
• σχεδιο λορτος πραου
• σχεδιο λορτ οφ δε ρινγκ

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση η συμπεριφορά Μουν.

Αντικατοπτρίζει την πολιτική της δικής μας πλευράς που μιλά για "Λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους", πολιτική με την οποία ούτε η ηγεσία του ΔΗΣΥ ούτε η ηγεσία του ΔΗΚΟ (που σήμερα σκίζει τα ιμάτια της) φαίνεται να έχουν πρόβλημα.

Επομένως η συμπεριφορά Μουν και τα μηνύματα που στέλνει ήταν αναμενόμενα.

Όπως αναμενόμενη ήταν και η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Καρογιάν, να αντιδράσει τάχα.

Δυστηχώς ο Χριστόφιας δεν είναι μόνο ανίκανος. Είναι και επικίνδυνος. Συμπεριφέρεται σαν μπουφετσής της Ομόνοιας, ή στην καλύτερη περίπτωση σαν μουχτάρης του Αγίου Αθανασίου. Ο λαός όμως τον εξέλεξε για να είναι πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και για να κρατά ψηλά την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της Κύπρου.

Πώς όμως να κρατήσει ψηλά την εξιοπρέπεια των Ελλήνων της Κύπρου όταν 1) ούτε τις δυνατότητες έχει και 2) ούτε πιστεύει σ'αυτό;

Η πολιτική των περισσοτέρων Κυπριακών κυβερνήσεων από το '74 και μετά στηρίζεται σε μια αφέλεια (σε βαθμό βλακείας) α) του καλού παιδιού, β) των συνεχών υποχωρήσεων και γ) της αυτομαστίγωσης.

Αυτή η αφέλεια έχει περάσει και σε μάζες του λαού. Παράδειγμα το πιο κάτω που λέει ο Mario αφού μετά από όλα που συνέβησαν γράφει για τον ΓΓ του ΟΗΕ: "Den simenei oti tous anagnwrizei..."

Τουλάχιστο ρε ΣΚΑΤΑΔΕΣ, η ιστορία θα γράψει ότι υπήρχαν και κάποιοι που αντέδρασαν.

Ρ.

Mario είπε...

Rigas:

Euxaristw gia tis wraies sou brisies. Dixneis etsi to epipedo sou. Opoios den exei epixeirimata brizei. Klassiki Kipriaki nootropia.

Oso gia ta kala paidia....wraia as to paixoume kaka paidia kai na piasoume ta opla na pame...Ante Rigas...xekina kai erxomaste :)

Ανώνυμος είπε...

Το αντίθετο του "καλού παιδιού" δεν είναι το "κακός." Το αντίθετο του "καλού παιδιού" είναι το ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ. Και αν δυσκολεύεσαι, άνοιξε κανένα λεξικό. Με αυτά που λες, το "αφελής" είναι ο μόνος χαρακτηρισμός που σου αρμόζει. Εδώ πρόκειται για την πατρίδα μας. Αν σε ενοχλεί το "αφελής" αλλά ΔΕΝ σε ενοχλούν τα υπόλοιπα, τότε εκτός από αφελής είσαι και ΒΛΑΚΑΣ. Άντε.

Ρ.

Mario είπε...

Oute afelhs oute blakas. Apla blepw ta pragmata perissotero realistika. Exei apo to 1963 pou prospa8oume na lisoume to Kipriako....den ginete na ftene oloi ektos emeis. As o ka8enas psaxei na brei kai ta dika mas la8oi pou einai para polla. To na pianomaste apo leptomereies den 8a allaxei tipote. As epitelous lisoume to problima gia na doume kaliteres meres alliws auto pou oloi tremoume diladi tin anagnwrisi tou TRNC tha tin kanoume pragmatikotita poli pio sintoma apo oti nomizoume.

Τηλέμαχος είπε...

Ηλίθιο αγρινο, μας περνας και εμας για ηλίθιους. Αφου αποκαθηλώσατε τον τασσο και ζωντανο και νεκρο, γιατι δεν λύνετε το κυπριακο να τελειώνουμε; Δυο χρονια στην εξουσια και …. τιποτα, τζίφος. Τι θέλετε να γινει για να το λύσετε δηλαδη; Παίζετε μονοι σας και παλι δεν μπορείτε να σκοράρετε. Και ξέρετε γιατι; Γιατι σας εβαλαν να παίξετε σε γηπεδο ποδοσφαιρου και εσεις προσπαθείτε να παίξετε water polo. Τόσο άσχετοι είστε!!!

the Idiot Mouflon είπε...

Εγώ δεν ψήφισα Χριστόφια.

Γυρεύτου αλλού.

Σοφός είπε...

Ε πες μας τι ψήφισες Ηλίθιε Αγρινέ

the Idiot Mouflon είπε...

Τη δεύτερη Κυριακή έγραψα πολλά ΟΧΙ, ηχηρά & μυρωδάτα πας το ψηφοδέλτιο.

Όχι στον Τόμμυ Β, όχι στους φουστανελλάδες, όχι στο ΔΗΚΟ, όχι στην ΕΔΕΚ...

Ανώνυμος είπε...

Μου γράφεις

"den ginete na ftene oloi ektos emeis. "

ως απάντηση στο

"Η πολιτική των περισσοτέρων Κυπριακών κυβερνήσεων από το '74 και μετά στηρίζεται σε μια αφέλεια (σε βαθμό βλακείας) α) του καλού παιδιού, β) των συνεχών υποχωρήσεων και γ) της αυτομαστίγωσης."

Επομένως αυτό που λες (να ισχυρίζομαι ότι φταίνε όλοι εκτός εμείς) ΔΕΝ ισχύει.

Όταν εμείς οι ίδιοι δεν ξεκαθαρίζουμε τί επιθυμούμε, δεν πρέπει να μας ξενίζει η συμπεριφορά των ξένων.

Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι εμείς φταίμε περισσότερο από τον Μουν.

Και μην μου πεις ότι "Μα οι κυβερνήσεις μας ξεκαθάρισαν από το '77 τί επιθυμούν", διότι αυτό ΔΕΝ ισχύει για δύο λόγους:

1. Η κάθε κυβέρνηση και η κάθε πολιτική παράταξη αντιλαμβάνεται την "λύση" με διαφορετικό τρόπο, και

2. Οι διακυρήξεις και η συνθηματολογία όλων (ή σχεδόν όλων) των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων από το '74 και μετά είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ με την μορφή λύσης που τα ίδια τα κόμματα και κυβερνήσεις λένε σήμερα ότι επιθυμούν.

ΤΙ προτείνω:

1. Να δωθεί ένα δημοψήφισμα στον Λαό ΤΩΡΑ με πιθανές λύσεις (που να περιέχει η κάθε μια κάποιες μίνιμουμ αρχές).

2. Η απόφαση του Λαού να είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ για ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις.

Έχουν τα Κότσια να το κάνουν, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθιο αγρινό, εγώ φουστανέλλα δεν έχω στην ντουλάπα μου, αλλά αν είναι να φορέσω κάτι, προτιμώ χίλιες φορές να φορέσω φουστανέλλα παρά φέσι και ζαρτιέρες, γιουσουφάκι των Τουρκικών καθεστώτων.

Εσύ μεταξύ των δύο ΠΟΙΟ προτιμάς;

Ρ.

Unknown είπε...

θα ειναι και ο Αναστασιαδης στον ραουνταμπαουτ κολοκασιδη η θα παει στο Ληδρα Παλλας;

Υ.Γ. αυτος που βγηκε με την ρομπα εξω απο το σπιτι του για να κανει δηλωσεις για την βομβα που του ειχαν βαλει και να καταδικασει το γεγονος.

Ανώνυμος είπε...

"Δυσφορία" mish.

Πρόεδρε,

"Δυσφορία" είναι όταν είναι ζέστη και δεν έχει κλιματισμό το δωμάτιο.

"Δυσφορία" είναι όταν πας σινεμά και ο διπλανός σου μιλά.

"Δυσφορία" είναι όταν πας γήπεδο και ο διπλανός σου καπνίζει.

Όταν ο ΓΓ του ΟΗΕ σε ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ (και εσένα προσωπικά και το κράτος που εκπροσωπείς) μπροστά στα μάτια σου, αυτό ΔΕΝ είναι δυσφορία.

Αυτό είναι πολιτική ΗΤΤΑ, αποτέλεσμα της πολιτικής της αφέλειας που ακολουθείς.

ΔΕΙΓΜΑ αυτής της αφέλειας είναι και που αποκαλείς την ΗΤΤΑ αυτή ΔΥΣΦΟΡΙΑ.

Ρ.

ΠΑΟΛΑ είπε...

Να σας πω κάτι περίεργο: Εγώ κατά βάθος λυπάμαι τον Χριστόφια. Έχει κατεξευτελιστεί κατακουρελιαστεί και κυνηγά τις εξελίξεις σαν βρεγμένο γατί. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του.

Αν καταλαβαίνει τι σκατά έκανε τον λυπάμαι. Αν δεν καταλαβαίνει τον λυπάμαι δυο φορές γιατί εχτός από ανίκανος είναι και βλάκας.

Το εξώφυλλο της ΕΝΩΣΗΣ τα λέει όλα.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ(ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-E.S.C-PATRIOTIS2004)
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΓΡΑΨΕ, ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΥΠΟΘΕΤΟΦΟΡΟ ΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ. ΕΧΕΙΣ ΕΚΤΕΘΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, ΔΕΙΛΟΣ, ΦΑΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΚΙΣΕΣ.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΠΟΥ ΕΦΑΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.

1.λακίζω
υποχωρώ, φεύγω τρέχοντας, παίρνω δρόμο, το βάζω στα πόδια
μόλις το πήραμε χαμπάρι τι απατεώνας ήταν, λάκισε!

2.δειλός coward, bashful, funk, shy, tentative, timid, yellow, cowardly
δειλός [ði'los, ði'li, ði'lο]
που δεν έχει θάρρος lâchecraintif/-ive
δειλή συμπεριφορά une attitude lâche

3.φαφλατάς αρσενικό
Αυτός που μιλάει πολυ (και κουράζει τους άλλους). Ο παρλαπίπας

4.συκοφάντης αρσενικό
αυτός που εν γνώσει του εξαπολύει μια ψευδή κατηγορία εναντίον κάποιου

Unknown είπε...

Το ότι υποστήκαμε άλλη μια ήττα, είναι γεγονός...

Για πρώτη φορά όμως σαν πολιτεία, ΙΣΩΣ αντιδρούμε σωστά. Δηλαδή η κυβέρνηση εκφράζει δυσφορία και η τρόπον τινά αντιπολίτευση (ΕΥΡΩΚΩ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ) αντιδρά.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά. Τι μπορεί να κάμει εκτός του να εκφράσει δυσφορία; Άλλο θέμα αν από λάθη και παραλείψεις μας, οδηγηθήκαμε προ τετελεσμένων. Εκάμαμε τα θάλασσα με λίγα λόγια. Πλέον, μετά από αυτό το... αυτογκολ, σώζεις οτιδήποτε αν σώζεται. Προφανώς δεν μπορείς να ανοίξεις μέτωπο με τον ΓΓ. Δαμέ εν ανοίουμε μέτωπο με τον κατοχικό στρατό!!! Άρα απλά... δυσφορούμε...

Η αντιπολίτευση, ΟΦΕΙΛΕΙ να αντιδράσει ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ. Να μπορέσει και ο Πρόεδρος να λέει αύριο ότι "κοιτάξετε, εγώ εν τζιαι, αλλά εν να με φαν τούτοι στο εσωτερικό. Θέλω για παράδειγμα να υποχωρήσω στο Α ή στο Β, αλλά εν με αφήνουν".

Θυμίζει σας κάτι; Εν το ίδιο πράγμα που μας κάμνει ο Ταλάτ. Παράδειγμα οι τελευταίες θέσεις που κατέθεσε. Εν τζιαι έθελεν ο "σύντροφος" να τες καταθέσει αλλά... αναγκάσαν τον!


ΥΓ: Καλά κάμνουμε και αντιδρούμε για τον Μουν. Όταν όμως ο Πρόεδρος δέχεται να συνομιλεί με τον Ταλάτ, ο οποίος φτάνει στην οικεία Ζεριχούν με αυτοκίνητο που φέρει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ πανί του ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΨΕΥΔΟ"κράτους", γιατί δεν λέει κανένας τίποτε;

ΠΑΟΛΑ είπε...

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ

Unknown είπε...

να απο που διαδασκεται το καθεστως χριστοφια :

Συγκέντρωση της αντιπολίτευσης και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διέλυσε βίαια η ρωσική αστυνομία την Κυριακή, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις υπό τις διαμαρτυρίες του πλήθους. Κρατήθηκαν προσωρινά ηγέτες αντιπολιτευόμενων κομμάτων και επικεφαλής μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Διακόσιοι με 300 διαδηλωτές συμμετείχαν σε συγκέντρωση υπέρ του σεβασμού της ελευθερίας της συνάθροισης στην πλατεία Τριουμφαλνάια στο κέντρο της Μόσχας. Η αστυνομία, η οποία είχε αναπτύξει δεκάδες αστυνομικούς από νωρίς, διέλυσε τη συγκέντρωση μέσα σε μισή ώρα υπό τις διαμαρτυρίες του πλήθους που κραύγαζε «Ντροπή! Ντροπή!».

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ΕΥΕΛΙΧΤΟΣ- ΤΟ 1974 Η ΕΟΚΑ Β ΕΣΤΡΩΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ.

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ (78% ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ)- ΤΟ 2010 Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΤ ΝΑ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ" ΠΛΑΓΙΩΣ ΜΕΝ ΕΥΘΕΩΣ ΣΑΝ "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΙΙΛΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ.

hope είπε...

Rigas..simfwnw na dwsoune sto lao ena dimopsifisma me pi8anes liseis alla dipla apo tin ka8e lisi kai to posostiaio chance na tin petixoume mesa sta epomena 10 xronia.
As poume mia lisi einai na exoume oli tin Kipro diki mas oi EllinoKiprioi kai oi Tourkokiprioi apla san mia meionothta tou 18%. Oloi oi prosfiges pisw kai kanenas Tourkos Stratiwtis sto nisi, kai oloi oi Epikoi pisw stin Tourkia. Auti einai sigoura mia lisi kai dipla na exei to pososto epiteuxis tis sto 0.1%
Mporoune na baloune kai mia lisi Omospondias xalaris me pososto sto 40-50%. Kai tote as psifisoume !

Simfwnw omws oti einai kalo na ginei !

Ανώνυμος είπε...

Αθώα πλην ύποπτη η πρόταση σου baby.

Απευθύνεται σε ΑΦΕΛΕΙΣ που βλέπουν ΜΟΝΟ το στοιχείο του /εφικτού/ και δεν βλέπουν (ή δεν μπορούν να δουν) τα στοιχεία της /λειτουργικότητας/, της /βιωσιμότητας/ και του /διεθνούς δικαίου./

Έτσι λοιπόν με τη λογική σου θα πρέπει να έχουμε και το εξής:

(δεν θα χρησιμοποιήσω %)

Διχοτόμιση -- Απόλυτα εφικτή.

Ως έχει ------ Απόλυτα εφικτό.

Ολική τουρκοποίηση -- Πολύ εώς απόλυτα εφικτό.

Να αποκτήσει εξιοπρέπεια το ΔΗΣΑΚΕΛ -- Χλωμό.

Ρ.

hope είπε...

To dikaio einai na piasoume kai tin Constantinoupoli pisw, tin Imvro, tin Tenedo kai paei legontas....allo to dikaio kai allo to efikto. Stin Kipro polla kommata poulane pseudapates ston lao opws ta sinora mas einai stin Kerineia kai alla tetoia. Auta einai gia tous afeleis mia kai einai ola anefikta.
As broume mia lisi oxi katanagki dikaia alla leitourgiki kai apotelesma enos simbibasmou.

Unknown είπε...

Αφού δεν αντέχει τι κάμνει τον πρόεδρο ο γάιδαρος. Κάθε δτυο τζαι τρεις αρκέφκει τζαι κλαίει όπως την μιξοπαρθένα . Τωρά εκατάβαλε τον το άγχος τζαι επίεμου να του δώκουν κανένα ψυχοφάρμακο να κατασταλούν οι ζωτικές του λειτουργίες(όσες του εμέιναν δηλαδή αφού το γαίμα τροφοδοτείται ούλο στο στομάσχι. ) . Πρόεδρο κράτους να κλαίει 5 φορές τον χρόνο ενε ξανάδα. Να δείτε τωρά που ένα τα λουθεί πάλε για να τον λυπηθούμε. Να παρετήσει ολάν αφού είναι αδύναμος χαρακτήρας με εξουθενωμένο οργανισμό. Επικίνδυνος συνδυασμός για έναν ακίνδυνο για την τουρκία πολιτικό.