ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕΡΟΣ Α'

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Δεν κατάλαβα τι εννοείτε. Μήπως ότι είμαι ρουφιάνος;


Το αντικατοχικό μας κίνημα, αυτό το οποίο θα έπρεπε να πρωτοστατεί κοινωνικά και πολιτικά στην απελευθέρωση της πατρίδας μας, δυστυχώς πάσχει από ανίατες ασθένειες, που αφήνουν επί δεκαετίες, την ενδοτική και υποχωρητική πολιτική, να πρυτανεύει.

Σήμερα ασχολούμαστε με την ανίατη ασθένεια, Νο 1: τη ρουφιανιά.

Η ρουφιανιά, είναι το να προχωρείς σε κάποια πολιτική συναλλαγή, όχι με γνώμονα κάποιο πολιτικό όφελος, δηλαδή να περάσεις μια πολιτική σου θέση, αλλά με το να βολέψεις τον εαυτούλη σου.

Όταν είσαι ρουφιάνος, δεν έχεις πολιτική αξιοπιστία. Δε σε παίρνουν στα σοβαρά ούτε οι οπαδοί σου, ούτε οι συνεργάτες σου, ούτε ο κόσμος γενικότερα.

Και καλλιεργείς έτσι μια απαξίωση για τα κοινά.

Για παράδειγμα: το ΔΗΚΟ του Κάρογιαν, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν, δεν οδηγείται σε ανυποληψία;

Το υπολογίζει ο Δ. Χριστόφιας; Το σέβεται ο κόσμος σήμερα; Θυμάται ο κόσμος, τους αγώνες του ΔΗΚΟ για την Κύπρο ή απλά το θεωρεί κόμμα της καρέκλας;

Τι παράδειγμα δίνει στην κυπριακή κοινωνία ο Μάριος Καρογιάν με την εγωιστική συμπεριφορά του;

Πράξανδρος για το christofias-watch

16 Σχόλια:

Διεκδικητικός είπε...

Τα όσα αφήνετε να νοηθούν για τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ είναι ανυπόστατα.

Γιατί κύριοι δεν υπήρχε ανθυποψήφιός του στο πρόσφατο συνέδριο, αν είναι τόσο ρουφιάνος όσο λέτε;

Ανώνυμος είπε...

Τί σχέση έχει το ένα με το άλλο ρε φίλε; Θα μας τρελλάνεις;

Ρ.

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Γιατί μετά από τόσες τραγικές εξελίξεις η ηγεσία συνεχίζει να είναι αδιαμφισβήτητη; Γιατί δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας του ΔΗ.ΚΟ.; Τόσο "τσιμεντωμένες" είναι οι ηγεσίες; Πού είναι η εσωκομματική αντιπολίτευση; Περιμένει τον Κάρογιαν να μας αποτελειώσει πρώτα και μετά να θέσουν θέμα ηγεσίας; Αυτά ισχύουν και για τον Χριστόφια. Πώς γίνεται ένας πρόεδρος που δεν είναι συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις (που έγιναν τελικά για να ξεγελάσουν τον κοσμάκη)να συνεχίζει να κυβερνά χωρίς να μπαίνει θέμα παραίτησης και προκύρηξης εκλογών; Δεν είναι αρκετό να το ζητούν οι απλοί πολίτες στα blogs. Πρέπει να το ζητήσει κι ο πολιτικός κόσμος. Αλλά πώς να το ζητήσουν όταν συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΔΗ.ΚΟ. - ΕΔΕΚ);

Unknown είπε...

οφείλουμε να μιλάμε με δεδομένα. Δεδωμένο πρώτο ο κύριος καρογιάν είναι ο πρόεδρος του 12%, δεδομένο δεύτερο είναι ο πρόεδρος που μετακίνησε το δημοκρατικό κόμμα από την πολιτική που ακολουθούσε από την ίδρυση του. δεδωμένο τρίτο(προφητικό) ο κύριος κάρογιαν θα φάει μια κατραπατσιά στο επόμενο συνέδριο του κόμματος. ο κόσμος θα τον θυμάτε ως τον πρόεδρο του "ΘΑ". αν επούλαν ασφάλειες πάντως έννα ήταν καλός. πουλά σου αέρα κουπανιστό για χρυσάφι. μπαστάρδεψε το δηκο και ο κόσμος θα του απαντήσει ανάλογα. ούτε το μικρό δαχτυλάκι των προκατώχων του δεν φτάνει. σπύρος κυπριανού και τάσσος παπαδόπουλος είναι γίγαντες μπροστά στο μαριούιν.

Πλαστήρας είπε...

Εγώ θέλω ποιο κόμμα θα αποχωρήσει πρώτο από την κυβέρνηση Ευέλικτου. Αυτό το κόμμα θα είναι άξιο συγχαρητηρίων και της ψήφου πολλών ατόμων του Πατριωτικού χώρου.

Αν αυτό το κόμμα είναι η ΕΔΕΚ θέλω να δω τι θα κάνουν οι Ακελικοί του ΔΗΚΟ με πρώτη και καλύτερη εκείνη την γάτα την Αθηνά Κυριακίδου.

Λέω γάτα γιατί το σκύλλα θα μπορούσε να εκληφθεί σαν βρισιά.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Είμαστε πολύ κοντά φίλε μου Πλαστήρα.

Είναι καιρός μας να την κάνουμε!

Kypreos είπε...

Φιλοι εκδοτες εζησα για χρονια στο εξωτερικο και για πρωτη φορα βλεπω τοση καταντια.

Σιγουρα η διακυβερνηση χριστοφια και ΑΚΕΛ δεν με ενθουσιαζει το αντιθετο μαλιστα. Αυτο που συμβαινει σε αυτη την ιστοσελιδα ομως είναι ο διασυρμος περαν του ιδιου του χριστοφια με τα παμπολλα κακα του και της ιδιας μας της κοινωνιας.

Δίνεται μια υποσταση στην ιστοσελιδα σας με τον ορο "Επιτροπη" η οποια ειναι το ολιγοτερο γελοια. Τα μελη των επιτροπων ειναι γνωστα εσεις ειστε αγνωστοι αν και πολλοι ισχυριζοντε οτι σχετιζεστε με συγκεκριμενη εφημεριδα.

Οι συναγωνιστες σας πολιτικοί που παραστηκαν στην εκδηλωση της Αδουλωτης Κερυνειας γιατι δεν ζητουν απο τα κομματα τους να αποχωρησουν απο την κυβερνηση; Το ακούμε εδω και 2 χρονια αλλα προφανως η εξουσια υπερεχει του αγωνα για λευτερια!!

Δεν διαφωνω με την κριτικη που ασκειτε φιλοι απλα για να μπορεσει μια κοινωνια να παει μπροστα, ειδικα μια νεα κοινωνια οπως η δικη μας, χρειαζεται μια επικοδομητική και συμμετοχική πολιτική.

Αν και το blog σας θα ηταν μια καλη αρχη για τη συμμετοχή της κοινωνίας στην διακυβερνηση της οποιας κυβερνησης (κατι που γινεται μαζικα σε αλλες ΕΥρωπαϊκές χώρες) τα σχολια σας και ο τροπος που γελοιποιείτε καποιες καταστασεις (όλες θα έλεγα) αποθαρρύνουν την πλειοψηφια του κοσμου να συμμετεχει. Ειναι επίσης γελοίο το να ζητειται η παραιτηση του οποιουδηποτε προέδρου με 3000 ψηφους.

Εαν η πραγματική σας προθεση είναι η συμμετοχή της κοινωνιας στο συνολο της στην ορθη ασκηση κριτικης της πολιτικής χριστοφια ή της οποιας κυβερνησης και της βελτιωσης της κοινωνιας που ζουμε καντε το σωστα και οι 3000 ανωνυμοι στους οποιους κανετε αναφορα θα γινουν πολλες χιλιαδες επωνυμοι. Εαν θελετε απλα να γελοιποιησετε τον χριστοφια η δουλεια που κανετε ειναι πολυ καλη αλλα δεν βλεπω να προσθετει αξια στην κοινωνια μας που πολυ το χρειαζεται.

Πλαστήρας είπε...

Άντε ΕΔΕΚ Η.Β

καιρός ήταν! Να μείνει εντελώς μόνος ο Ευέλικτος, να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η λαϊκή δυσφορία εναντίον του για να τα μαζέψει και να πάει στον αγύριστο.

Μόνο να μας αφήσει τον Τσιελεπή γιατί χρειαζόμαστε τη Σοφία του!

arxiepiskopos είπε...

ΠΛΑΣΤΗΡΑ και ΕΔΕΚ Η.Β,συγκρατηθείτε.Μη βιάζεστε.Αν φύγετε από τώρα πώς θα αντέξετε ακόμα τρία χρόνια μακριά από την εξουσία;

arxiepiskopos είπε...

ΠΡΑΞΑΝΔΡΕ,εσείς είστε "αντικατοχικό" κίνημα;Ας σας δούμε,λοιπόν:ΑΓΡΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:"Δεν πρέπει να μας φοβίζει η διχοτόμηση"-ΤΑΣΣΟΣ:"The praesent situation is the second best solution"-ΚΟΥΛΙΑΣ:"Οι επαύλεις είναι πιο αποτελεσματικές στην ανάσχεση των αρμάτων παρά η αντιαρματική τάφρος". "Αντικατοχικός αγώνας δια προώθησης της διχοτόμησης". Ιδού ο τίτλος του νέου σου βιβλίου,α-Χριστόδουλε!

patriotis είπε...

Ρουφιάνος ο Κάρογιαν? ΟΚ το δέχομε, αυτός είναι ενα παναυρην κινιτό, χειροτερος απο τον Ομήρου.

Αλλά γιατι μιλατε για συναλλαγες? Ο Τασσσος δεν συμφώνησε με τον Χριστοφια να τον βγάλει προεδρο της βουλής και ο Χριστοφιας να βγάλει προεδρο τον Τασσσο???

αα και ακομα μια λεπτομερεια της συμφωνιας είταν να βγει προεδρος ο Τασσσος και ο Νικωλακης προεδρος του Δήκο. Πατερας της συναλλαγης ειταν ο Τασσος, με το 2% βγήκε προεδρς,

patriotis είπε...

πώς πάμε κυριοι της επιτροπής? παει καλα το εργο σας ? πόσα πέρνετε απο τις τουρκικες μυστικές υπηρεσιες για να διχαζετε τον κυπριακο λαο?

Ανώνυμος είπε...

Ρε σκατονενέκια, η ελευθερία ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ, δεν χαρίζεται.

http://www.youtube.com/watch?v=vODHPxIuL4M&feature=player_embedded

Τα σκυλλάκια έχουν πολύ περισσότερη αξιοπρέπεια από σας.

Ρ.

Mario είπε...

Ma exei 2 xronia pou bgike o Xristofias kai exei 2 xronia pou i EDEK kai to DHKO 8eloune na figoune. Ti einai arage auto pou tous krataei mesa stin kibernisi ?
Fisika kai apo tin alli to AKEL emine 4.5 xronia stin kibernisi kai meta efige.
Ti geloioi pou exoune oloi katantisei stin Kipro...o ka8enas me to bolema tou kai tipote allo.
Kai meta exoume ton Riga na mas leei gia tin Eleu8eria pou kerdizete.
E pes mas Riga to plan sou gia na tin kerdiseis !

ΣΠΕΡΘΙΑΣ είπε...

Μα δεν είπαμε να μην γίνονται δεκτά σχόλια με... "greeklish" χαρακτήρες; Θα κάνουμε αντικατοχικό αγώνα καταργώντας την γλώσσα μας;

Mario είπε...

Prosexe Sperthias...Sou xalasame ton agwna epeidi egrapsa Greeklish...iparxoune polloi patriwtes edw !!! epikindina polloi...twra an einai patriwtes or apla xasomerides alli ipo8esi