ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕΡΟΣ Β'

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Αν δεν υπήρχαν τραμπούκοι στην Κύπρο,
θα έπρεπε να τους ανακαλύψουμε!

Ανίατη ασθένεια του αντικατοχικού κινήματος Νο 2: παρείσφρηση τραμπούκων.

Ένα άλλο θλιβερό φαινόμενο που παρατηρούμε στο αντικατοχικό μας κίνημα, είναι η παρείσφρυση κάποιων τραμπούκων, οι οποίοι είτε συνειδητά είτε από αφέλεια παίζουν το παιγνίδι αυτών που θέλουν να στιγματίσουν και να μειώσουν τη σημασία του αντικατοχικού κινήματος.

Στο κατεστημένο και κυρίως στο ιδεοληπτικό κατεστημένο της ΑΚΕΛικής ηγεσίας, ποτέ δεν άρεσαν οι πραγματικοί επαναστάτες. Μίσησαν με πάθος αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και για απαλλαγή μας από τον αγγλικό ζυγό (τους αποκαλούσαν βαρελότους), αυτούς που αντιστάθηκαν στο φασισμό και δεν κερνούσαν γλυκά καρυδάκια, τις γυναίκες που έκαναν πορείες, τους μοτοσικλετιστές που πάλευαν για την ελεύθερη διακίνηση, τους πολίτες που αγωνίστηκαν ενάντια στην επιβολή του διχοτομικού σχεδίου Ανάν.

Το κατεστημένο καλλιεργούσε πάντα την εικόνα ότι το αντικατοχικό κίνημα αποτελείται από κάποιους εξτρεμιστές περιθωριακούς, έτσι ώστε να απομακρύνει τους πολίτες από αυτό.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πολύ έντονο στις αντικατοχικές εκδηλώσεις, το φαινόμενο του τραμπουκισμού. Κάποιοι εμφανίζονται, με ακραία συνθήματα και ιδεολογικές διακηρύξεις, κολλούν σαν βδέλλες στο υπόλοιπο αντικατοχικό κίνημα και παίζουν το παιγνίδι του ΑΚΕΛ.

Έτσι είδαμε κάποιους να φωνάζουν "Τσεκούρι και φωτιά στα τούρκικα σκυλιά" "Χριστόφια Προδότη Καταδότη" και άλλα πολλά, που τείνουν να παρουσιάσουν το αντικατοχικό κίνημα ως εθνικιστικό, αιμοβόρο, μη σοβαρό κλπ.

Παράλληλα βλέπουμε ομάδες τύπου ΕΛΑΜ να μιλούν για "επιδίωξη ολοκληρωτικού καθεστώς" και να δίνουν στο ΑΚΕΛ το πρόσχημα να μιλά για επικείμενο πραξικόπημα. Βλέπουμε ομάδες που λέγονται "Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα" (προφανής η προβοκάτσια ταύτισης του ΔΗΚΟ με τον εθνικισμό) να μιλούν (όπως τα φερέφωνα του καθεστώτος με ζήλο μας πληροφορούν, γιατί δεν έτυχε να το ακούσουμε από αλλού) για "συνέχιση της ΕΟΚΑ Β" και έτσι να δίνουν στο ΑΚΕΛ το πρόσχημα να κεφαλαιοποιεί και πάλι πολιτικά τον αντιφασισμό.

Αυτές οι ακραίες ομάδες, είτε οργανώνονται από το ΑΚΕΛ είτε όχι, σίγουρα τυγχάνουν πολιτικής εκμετάλλευσης από το ΑΚΕΛ. Με στόχο να στιγματιστεί ολόκληρο το αντικατοχικό κίνημα.

Εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να περιφρουρούμε τις εκδηλώσεις μας (όπως το ΚΚΕ στην Ελλάδα, που δεν επιτρέπει σε ακραία στοιχεία να παρεισφρύουν σε δικές του πορείες).

Αλλά κυρίως με κάθε ευκαιρία, να θυμίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί θιαστωτές του φασισμού στην Κύπρο. Αυτοί που δημιουργούν ένα αστυνομικό κράτος, που εκβιάζουν κόμματα και ΜΜΕ, που λογοκρίνουν, που παραχαράσσουν την ιστορία, που επιβάλλουν πνευματική τρομοκρατία στους αντιφρονούντες, που στιγματίζουν το αντικατοχικό μας κίνημα, που παρακολουθούν πολίτες, που αναπτύσσουν θεωρίες συνομωσίας, που προωθούν μια φασιστική και αντιδημοκρατική λύση πίσω από τις πλάτες του λαού.

Ας παλέψουμε όλοι, ενάντια στην παρείσφρηση του τραμπουκισμού. Την ανίατη δυστυχώς (μέχρι σήμερα) ασθένεια No 2 του αντικατοχικού κινήματος.


Πράξανδρος για το christofias-watch

23 Σχόλια:

Unknown είπε...

Ωραία στην επόμενη αντικατοχική περιφρουρήστε την και προσπαθήστε να μας διώξετε να δούμε τι θα γίνει. Αντε με το κάθε κομματόσκυλο εδώ μέσα.
Ελαμίτισσα

Unknown είπε...

Το θέμα της επίσκεψης Μπαν κι Μουν στην Κύπρο σχολιάζει σήμερα ο οργανισμός Inner City Press που εδρεύει στο Bronx της Νέας Υόρκης. Ο οργανισμός ασχολείται κατ' εξοχήν με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφάνειας, κοινωνικών δικαιωμάτων, ίσης μεταχείρισης κλπ.

Δημοσιογράφος του οργανισμού ζήτησε από τον κύριο Farhan Haq, εκπρόσωπο τύπου του Γενικού Γραμματέα, να διευκρινίσει τι ακριβώς έγινε και γιατί ορισμένα κόμματα αρνήθηκαν να παραστούν στην δεξίωση προς τιμή του Μπαν κι Μουν. Ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει και εξήγησε πως είναι καλύτερα να ρωτήσουν τον Γενικό Γραμματέα κατ' ευθείαν. Όταν όμως ήρθε η στιγμή της ενημέρωσης από τον κύριο Μπαν κι Μουν, δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους του Inner City να του απευθύνουν καμία ερώτηση. Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα του οργανισμού (Inner City), ούτε στους ελληνοκύπριους δημοσιογράφους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν ερώτηση. Το άρθρο κάνει καυστική κριτική στον Αλεξάντερ Ντάουνερ γράφοντας μάλιστα πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μαζεύει πελάτες για την εταιρία του, Bespoke Approach....

arxiepiskopos είπε...

Δήθεν POPI,αλλού να τα πουλάς αυτά,σ'αυτούς που δε σας ξέρουν!Προσπαθείς να ξεγελάσεις ότι ΕΛΑΜ και Επιτροπή βρίσκεσθε στα μαχαίρια;Μα αφού είστε δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.Μαζί σκίζετε τον πισινό σας ορυόμενοι κατά του "προδότη" Χριστόφια!

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Ποπάκι, προβοκάτσιες αλλού! Και μείνε μακριά από το αντικατοχικό κίνημα.

Παίζετε το παιγνίδι του ΑΚΕΛ εσείς τα ΕΛΑΜόγια και ο τρόπος που σας αντιμετωπίζει ο αποκαλούμενος πιο πάνω "arxiepiskopos", δηλαδή να σας ταυτίζει με την Επιτροπή, τεκμηριώνει αυτό που λέω.

arxiepiskopos είπε...

ePitrOPI

Ανώνυμος είπε...

>>γράφοντας μάλιστα πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μαζεύει πελάτες για την εταιρία του, Bespoke Approach....


Νενέκια, είστε οι καλύτεροι πελάτες, ρε μαλάκες.

Ρ.

Unknown είπε...

[ «Με το σχέδιο Ανάν δώσαμε την Κύπρο στην Τουρκία για να μας επιτρέψει να περάσουμε τα στρατεύματά μας από την επικράτειά της για το βόρειο Ιράκ» (Daniel Fried, Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αύγουστος 2007)

Οι Αμερικάνοι, χωρίς ίχνος αιδούς ή μεταμέλειας, παραδέχονται ότι η εφαρμοσμένη μορφή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που προτάθηκε μέσω του Σχεδίου Ανάν, ήταν στην πραγματικότητα μία προσπάθεια δωροδοκίας της Τουρκίας από μέρους των μεγάλων δυνάμεων. Και το δώρο ήταν η πατρίδα μας! ]

Unknown είπε...

«Άλλα πιστεύει η ηγεσία των Ε/κ και άλλα η κοινή γνώμη» (Αλβάρο Ντε Σότο)

Στην πραγματικότητα, οι μοναδικοί που στηρίζουν την λύση στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι οι Τούρκοι και οι ηγεσίες των περισσοτέρων κυπριακών κομμάτων, καθώς και κάποιοι κύκλοι στην Αθήνα. Ο Κύπριος Πολίτης ερωτήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2004, κατά πόσο αποδέχεται ένα τέτοιο είδος λύσης και το 76% απάντησε αρνητικά. Σε έρευνα των Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2007, ποσοστό 72% των Ελληνοκυπρίων δήλωσαν ότι σαν λύση επιλέγουν αυτή του Ενιαίου Κράτους, δηλαδή μίας υγιούς, ειρηνικής δικοινοτικής συνύπαρξης, που βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου.

Η εμμονή στο πλαίσιο μιας λύσης που απορρίπτει η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, οφείλεται στην έλλειψη αξιοπρέπειας των πολιτικών αρχηγών, που επί σειρά ετών ή δεν καταλάβαιναν τι διαπραγματεύονταν ή δεν είχαν τις ικανότητες να χειριστούν το κυπριακό σωστά, και τώρα δεν έχουν τα κότσια να το παραδεχτούν. Επιλέγουν ετσιθελικά να αγνοούν την λαϊκή ετυμηγορία, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον απλό πολίτη με ανυπόστατη επιχειρηματολογία και μεθοδεύσεις. Αρνούνται να επαναπροσδιορίσουν το κυπριακό πρόβλημα στην αληθινή του βάση, η οποία είναι η εισβολή και η παράνομη κατοχή, γιατί η υποχωρητικότητα είναι η μόνη πολιτική κίνηση που γνωρίζουν.

Unknown είπε...

Υπάρχουν συγκλίσεις μας λένε στις συνομιλίες μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ, και αντί να μιλήσουν για αποχώρηση στρατευμάτων και επιστροφή προσφύγων, μας προτάσσουν τα δώρα του Χριστόφια - την εκ περιτροπής δηλαδή προεδρία μεταξύ του 80% και του 20%, την σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή των εποίκων!

Προσπαθούν μάλιστα να μας πείσουν ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε επειδή οι τούρκοι δέχτηκαν την εκ περιτροπής προεδρία ενώ μείναμε άναυδοι απέναντι στο ατράνταχτο επιχείρημα του Ταλάτ ότι πρέπει να υπάρχουν 2 FIR ή τουλάχιστον 2 ζώνες FIR επειδή έχει στην κατοχή του σύγχρονα μηχανήματα τα οποία είναι κρίμα να μείνουν σε αχρηστία!!!
Με αυτή την λαμπρή και πανέξυπνη τακτική του προέδρου Χριστόφια καταφέραμε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η Τουρκία με όλη την διπλωματική της μηχανή τόσα χρόνια!

Καταφέραμε να την απενοχοποιήσουμε και να την βγάλουμε από την γωνιά αφού όλος ο κόσμος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι στο κυπριακό υπάρχει πρόοδος και συγκλίσεις… Καταφέραμε το ακατόρθωτο! Καταφέραμε να πείσουμε ολόκληρη την διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ και την ΕΕ ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα των 2 κοινοτήτων του νησιού (λες και δεν υπάρχει στρατός κατοχής, λες και δεν είναι η Τουρκία που παρεμποδίζει την επανένωση του νησιού και την επιστροφή των ΝΟΜΙΜΩΝ κατοίκων στα σπίτια και τις περιουσίες τους)!

Κατά τα άλλα ο ΓΓ έχει το θράσος να μας ζητά περισσότερο θάρρος και αποφασιστικότητα!

Και ο δικός μας τον πιστεύει και είναι έτοιμος, θαρραλέος και αποφασισμένος να δώσει κι’ άλλα προκειμένου να συναντήσουμε την άλλη πλευρά! Μα πόσα ακόμα να δώσει; Αφού τους έδωσε και τα σώβρακα μας!

Είναι πλέον φανερό! Παίζουμε κανονικά και με τον νόμο το παιχνίδι της Τουρκίας και δυστυχώς το πολυτιμότερο πιόνι των τούρκων είναι ο πρόεδρος Χριστόφιας!

Unknown είπε...

Ο Ταλάτ είπε: (ΠΡΟΣΕΞΤΕ!) Συζητήθηκαν κάποια από τα σημεία των τουρκικών προτάσεων που κατατέθηκαν την περασμένη βδομάδα!!
ΝΑΙ αγαπητοί!το τουρκικό έγγραφο συνομοσπονδιακών προτάσεων, που ΟΜΟΦΩΝΑ όλα τα κόμματα και ο πρόεδρος Χριστόφιας ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!!!

ΠΡΟΕΔΡΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΗΠΩΣ ΨΕΥΔΕΣΤΕ; Ο πρόεδρος μας είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι το έγγραφο δεν πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης – Ο Ταλάτ τον ΔΙΕΨΕΥΔΕΙ!!

Θα διερωτηθεί κανείς – όπως μας υπέβαλε ο κ. Λαμάρης – γιατί να πιστεύουμε τον Ταλάτ και όχι τον εκλελεγμένο μας Πρόεδρο; Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο πρόεδρός μας!!!

κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ:
-Με την επιστολή σου στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΣ την προεκλογική σου δέσμευση ότι δε θα συζητάς σχέδιο λύσης επί τη βάσει του Σχεδίου ΑΝΑΝ.
-ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΣ την ομόφωνη τοποθέτηση του Εθνικού Συμβουλίου της 18ης Σεπτεμβρίου
-Και τώρα, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΣ την υπόσχεσή σου να απορρίψεις από κάθε συζήτηση τις απαράδεχτες συνομοσπονδιακές τουρκικές προτάσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.
ΜΕ 100% ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ.
ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

arxiepiskopos είπε...

Ψυχραιμία ,ΠΟΠΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αρχιεπίσκοπε, έχεις καταντήσει το πιο πιστό γιουσουφάκι του καθεστώτος.

Και του νότιου καθεστώτος και του βόρειου καθεστώτος, αφού και τα δύο τα ίδια αφεντικά έχουν.

Σου δείχνουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ των Ηνωμένων Εθνών, δεν τα δέχεσαι.

Σου δείχνουν στοιχεία των Τούρκικων καθεστώτων, επίσης δεν τα δέχεσαι.

Σου ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ότι ο Ευέλικτος είναι ΨΕΥΤΗΣ, επίσης δεν το δέχεσαι.

Αυτός που σου είπε ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης, ψέμματα σου είπε.

Βρε μπας και είσαι ο Τσιελεπής;

Ρ.

Unknown είπε...

φιλε Ριγα αδίκως ασχολείσαι με την καλλιέργεια φυτών. Απλά αγνόησε το άβουλο γιουσουφάκι.

μην του δίνεις αξία. Είναι απλά ένα υπερφίαλο ανθρωπάκι κάτι ας πούμε όπως ‘ έκανε η μύγα κόλο και έχεσε τον κόσμο όλο ’

Unknown είπε...

Για την υπόθεση Όραμς, ο Ντάουνερ δήλωνε ότι πρόκειται για μια ιδιωτική/αστική υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου που δεν αφορά τις αρμοδιότητες του ως Μεσολαβητή του ΟΗΕ. Δηλαδή, ο ίδιος δημόσια οριοθετούσε τα όρια των εντολών του. Στο παρασκήνιο όμως, εμφανίζεται να προβαίνει σε συνωμοσία πασιφανώς έξω από τις αρμοδιότητες του, όπως άλλωστε και ο ίδιος οριοθετούσε όταν δήλωνε πως το θέμα Όραμς δεν τον αφορά! Επιπλέον, παραμένει στη θέση του ως μεσολαβητής, αν και προβαίνει σε υπερβάσεις και καταχρήσεις με μοναδικό στόχο του την εξουδετέρωση της συγκεκριμένης Δικαστικής Απόφασης. Η Κυβέρνηση αυτή, όπως κάθε Κυβέρνηση, έχει υποχρέωση -ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων για το κυπριακό- να προασπίζεται τη νομιμότητα και το σεβασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.
Παρακάμπτουμε σωρεία αναφορών όπου το βρώμικο δίδυμο αγωνιά για το αποτέλεσμα της υπόθεσης Όραμς (που υποτίθεται δεν την αφορά και ούτε την ενδιαφέρει) και παραθέτουμε στοιχεία. Ο Ντάουνερ με συνεργάτες του α) προσέγγισαν Δικαστή του ΔΕΚ με σκοπό να αποκτήσουν προνομιακή ενημέρωση και πιθανώς να τον επηρεάσουν, γύρω από την υπόθεση Όραμς και τις προεκτάσεις της στο κυπριακό β) δαπάνησαν κονδύλια του ΟΗΕ για να λάβουν συμβουλές και επιχειρήματα εμπειρογνωμόνων εναντίον της Απόφασης Όραμς και της εφαρμογής του δικαιώματος της ιδιοκτησίας στην Κύπρο. Ποια πρόνοια του ΟΗΕ καλύπτει τέτοιες δραστηριότητες; γ) μεθόδευσαν τη ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε σε περίπτωση πιθανόν ερωτήσεων, ετοίμασαν εκ των προτέρων φτιαχτές απαντήσεις που απέκρυβαν το λόγο της διαγραφής της παραγράφου 10 για την Απόφαση Όραμς. Πιο συγκεκριμένα, το δίδυμο Ντάουνερ-Πάσκο γνώριζε ότι η διαγραφή της παραγράφου 10 ήταν τουρκική απαίτηση, αλλά συνωμότησαν και απαίτησαν από άλλους αξιωματούχους του ΟΗΕ να πουν ψέματα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: ποιος «δασκάλεψε» τους Τούρκους να απαιτήσουν με επιστολή απευθείας από τον ΓΓ του ΟΗΕ, διαγραφή της παραγράφου 10; Που βρισκόταν ο Ντάουνερ την ημέρα αποστολής της επιστολής; Πόση ώρα χρειάστηκε για να γίνουν οι αλλαγές;

Mario είπε...

Etsi mia sintomi parembasi...to 76% tou OXI den nomizw itan OXI stin Omospondia pou prosopika nomizw einai i moni lisi pou exei kapia chances na simfwni8ei. Oles oi alles liseis pou isws kai pio dikaies pros emas den pernane. Mesa sto 76% itan kai kosmos pou den eixe idea ti simenei Omospondia...kosmos pou gia megala simferonta eipe OXI opws i touristiki biomixania Pafou / Lemesou. Kai akoma se auto to 76% itan kai aplos kosmakis pou pis8eike blepontas ton hgeti tou na dakrizei !

Mario είπε...

Oso gia to "admission" tou Daniel Fried pou epikaleite o Aiantas, mporeite ma kanete ligo research xekinontas apo edw:
http://greekturkish.18.forumer.com/a/daniel-fried-39supposed39-admission-on-cyprus_post5496.html

Ανώνυμος είπε...

>>kosmos pou gia megala simferonta eipe OXI opws i touristiki biomixania Pafou / Lemesou.


Mario, Τί είναι άσπρο και κρατάει μαστίγιο;


Εγώ δέχομαι

1) Να μπει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Αμμόχωστος και ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Λευκωσία υπό Τούρκικη διοίκηση,

2) Να φύγουν ΟΛΟΙ οι μη-Λεμεσιανοί Κύπριοι από την Λεμεσό

3) Οι ΦΟΡΟΙ που συλλέγει η Λεμεσός να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ να πηγαίνουν στην Λευκωσία (και να σπαταλούνται για μέγαρα πολιτισμού, παν-μιο Λευκωσίας, ΓΣΠ, ακαδημίες ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, γήπεδα Ανόρθωσης, κλπ.)

...και εγώ δηλώνω δημόσια και υπεύθυνα ότι:

1) Θα ψηφίσω ΝΑΙ στην Δικοινοτική-Διζωνική Ομοσπονδία με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ περιεχόμενο, και

2) Για τα επόμενα δέκα χρόνια θα ψηφίζω ΑΚΕΛ και πρόεδρο δημοκρατίας όποιον πει το Κόμμα και δήμαρχο όποιον πει το Κόμμα και μουχτάρηδες και αζάδες και δημοτικούς σύμβουλους όποιους πει το Κόμμα.

3) Θα αγοράζω κάθε μέρα Χαραυγή και Πολίτη,

4) Θα θεωρώ την ΟΜΟΝΟΙΑ αδελφό σωματείο και θα σταματήσω να την αποκαλώ ΧΟΜΟΤΟΥΡΚΣΠΟΡ.

Δώστε μου το χαρτί να υπογράψω.

:-)


Ρήγας

Ανώνυμος είπε...

Α, καλά!

Μακάριος Δρουσιώτης! Σταθερή αξία!

Ρ.

Mario είπε...

Rigas,

By the way esi pou ta xereis ola kai eisai pash patriotis...Pou einai o megalos Ethnarxis Tassos Papadopoulos ?

Rgds,
Marios

Liberty Blog είπε...

Η ρουφιανιά του Καρογιάν, οι τραμπούκοι, οι εθνικιστικές ομάδες...Όλοι αυτοί αποτελούν τους Δούρειους Ίππους...Καμία κουβέντα για την ΕΔΕΚ η οποία, κατά την άποψη μου, αποτελεί τον πιο θλιβερό κρίκο στην κομματική αλυσίδα που στηρίζει τον Πρόεδρο Χριστόφια. Η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση Κληρίδη για τους S300, ενώ γνώριζαν τις απειλές που εκτόξευε ο Θ. Πάγκαλος τότε, τώρα παραμένουν στην κυβέρνηση παρόλο του ότι θεωρούν τις παραχωρήσεις Χριστόφια στο Κυπριακό απαράδεκτες.
Δηλαδή για να καταλάβω η μη έλευση των S300 είναι πιο σοβαρό γεγονός από την εκ περιτροπής προεδρία?

Ανώνυμος είπε...

Mario,

Κατάλαβες ότι τους ζωντανούς δεν μπορείς να τους περιπαίζεις, έτσι τώρα αποφάσισες να αρχίσεις να ρίχνεις την ΧΟΛΗ σου στους πεθαμένους;

Θαυμάστε ρε έναν μάγκα!

Θαυμάστε έναν cool.

Ρ.

Ανώνυμος είπε...

** Αντί η αστυνομία να κινήσει γη και ουρανό για να λύσει το μυστήριο με τον ΒΙΑΣΜΟ της αξιοπρέπειας ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού με την κλοπή της σορού του Τάσου Παπαδόπουλου, γυρίζει τα καφενεδάκια να δει αν καπνίζει κανένας.

** Αντί αστυνομία και ΚΥΠ να σταθούν στο ύψος τους και να προστατεύουν την πολιτεία από το έγκλημα, τα ναρκωτικά που έρχονται από τα κατεχόμενα, κλπ. παρακολουθούν, απειλούν, συλλαμβάνουν, καταδιώκουν όποιονδήποτε αντιπολιτευόμενο θεωρηθεί ότι προσβάλει τον πρόεδρο και το Κόμμα του.

** Η κυβέρνηση και το Κόμμα θα μπορούσαν ίσως να πείσουν, αν μαζί με το "Χριστόφια προδότη" τους ενοχλούσε και λάμβαναν πρακτικά μέτρα εναντίον των "Οι εθνικές γιορτές μας αηδιάζουν", "Έλληνες είστε και φαίνεστε", "Γαμώ το έθνος σας", κ.α. που εμφανίζονται στην κερκίδα των οπαδών του σωματείου που είναι σάρκα από την σάρκα του Κόμματος. Εκτός και αν το Έθνος είναι ασήμαντη έννοια. Για την ώρα, το καθεστώς δείχνει ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

** Αντί η κυβέρνηση να ζητούσε από τον Ντάουνερ να απολογηθεί, αντί να ζητά εξηγήσεις και να ζητήσει από τον ΙΔΙΟ τον ΓΓ του ΟΗΕ να σταθεί στο ΥΨΟΣ του, υποβαθμίζει τις ενέργειες τους (σαν πως και όλα αυτά γίνονται τυχαία) και ζητά από τους επικριτές της να απολογηθούν (π.χ. Κουλία), αγνοώντας την ίδια ώρα και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Κερυνειωτών.

** Ενώ ο εναλλακτικός τύπος στο εξωτερικό (όχι ο τάχα εναλλακτικός του μεγαλοβιομηχανικού λόμπι του Σόρος indymedia, αλλά ο πραγματικός εναλλακτικός π.χ. Inner City Press από το Bronx της Νέας Υόρκης) ξεγυμνώνει τον Ντάουνερ για τις προθέσεις του στην Κύπρο, το καθεστώς στην Κύπρο συμπεριφέρεται σαν δουλοπρεπής ιθαγενής μπροστά στον τάχα πολιτισμένο λευκό.

** Ο Ντάουνερ είναι απόγονος αυτών που (όχι πριν πολλά χρόνια) εξαφάνισαν τους αυτόχθονες πληθυσμούς στην Αυστραλία στο όνομα της "ειρήνης" (των νεκροταφείων) και του "δυτικού πολιτισμού" (των φεουδαρχών και του χρήματος. Αντί λοιπόν να δει τα προβλήματα της χώρας του, αποφάσισε να ιδρύσει εταιρεία για να μας ...διδάξει κανόνες συμπεριφοράς και πολιτισμού!

** Ο Χριστόφιας αποδεικνύεται ΨΕΥΤΗΣ και για τις προθέσεις του και για τις συμφωνίες που κάνει. Τον ξεγυμνώνει ο ίδιος ο "προοδευτικός αριστερός αδελφός" Ταλάτ. Μπροστά μας, ο Χριστόφιας επιμένει να αλλάζει την πραγματικότητα, θεωρώντας δεδομένο ότι είμαστε όλοι πιστά εδονοΠΟΥΛΛΑΚΙΑ που δεν θα τον αμφισβητήσουμε ποτέ.

** Μέσα σ'αυτό το χάος, οι ηγεσίες των ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είναι χαμένες και εγκλωβισμένες στους απατεώνες τυχοδιώκτες Καρογιάν, Μάρκο (το επώνυμο ΔΕΝ το αξίζεις!), κ.ά.

** Η ιστορία όμως είναι αμείλικτη. Η ιστορία θα γράψει και ΠΟΙΟΙ λύγισαν και ΠΟΙΟΙ τα πήραν και ΠΟΙΟΙ αντέδρασαν και ΠΟΙΟΙ αντιστάθηκαν.

** Διότι αυτό που ούτε το καθεστώς Χριστόφια ούτε τα γιουσουφάκια του και οι μπράβοι του καταλαβαίνουν, είναι ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ.

Ρήγας

Mario είπε...

Oso gia ton logo pou den psaxnei i astinomia ton Tasso nomizw einai arketo gnwsto. Egw kai ektos Kiprou to xerw....skepsou esi pou eisai Kipro :)